Terug
Berichten tweede helft 2016

Nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2017  (31 december 2016)

Zoals elk jaar wordt de tweede seizoenshelft officieel geopend op de eerste zaterdag van januari met de Nieuwjaarsreceptie en de Nieuwjaarswedstrijd. Op 7 januari is de kantine daarom geopend vanaf 13.30 uur. Vanaf 14.00 uur vindt op ons hoofdveld het eerste voetbalduel van 2017 plaats tussen Zaterdag 7 en de Zondagveteranen, mits de omstandigheden het toelaten. Rond 16.00 uur zal voorzitter Bram Blom de Nieuwjaarsreceptie officieel openen. Onder het genot van enkele versnaperingen kunt u elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar wensen. Tevens zullen tijdens het samenzijn de jubilarissen gehuldigd worden. Het geheel wordt aan het begin van de avond afgesloten. Wij hopen velen van u te mogen begroeten om samen met ons terug te blikken op een mooi jaar en vooruit te kijken naar een hopelijk prachtig 2017.

Het bestuur

 

Kantine geopend op oudejaarsdag

Om het kalenderjaar 2016 feestelijk met VV Papendrechters af te kunnen sluiten, is onze kantine geopend op oudejaarsdag van 13.30 tot 17.00 uur. Dus kom op zaterdag 31 december naar ons gezellige sportcomplex om met zijn allen een versnapering te nemen en een kletspraatje te houden in voorbereiding op het nieuwe jaar.

 

Laatste Weekbrief van 2016  (28 december 2016)

De dertiende Weekbrief van het seizoen 2016-2017, de laatste van het kalenderjaar 2016, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Traject naar de Toekomst – resultaten enquête’, ‘Nieuwjaarsreceptie 2017’, ‘Boutdraaien 2016 in een bomvolle kantine’, ‘Mark Weel nog een seizoen bij VV Papendrecht’, ‘Mooie opbrengst Grote Clubactie 2016’, ‘Eerste training op 9 januari’, ‘Theo Wolters in het zonnetje gezet’, ‘Ga naar Fifa Blatter en verdien 5 euro voor onze club’, ‘Sportfotoactie Sportgala Papendrecht’, ‘RIVM: gezondheidsrisico rubbergranulaat vrijwel verwaarloosbaar’, ‘Papendrecht 1 bij ASWH/Topzaalvoetbaltoernooi’ en ‘Zondagveteranen sluiten 2016 af in stijl’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Traject naar de Toekomst – resultaten enquête

In het kader van ‘Traject naar de Toekomst’ van onze vereniging heeft elk lid alsmede de ouder(s) of verzorger(s) van jeugdleden de kans gekregen zijn of haar mening via een online-enquête te geven. De enquête is gestart met de check op de bijna vijf jaar geleden vastgelegde uitgangspunten. Deze zijn:

– Financieel gezond worden/zijn;
– Papendrechtse identiteit van spelers in de hoogste elftallen;
– Zowel prestatief als recreatief voetbal in de jeugdafdeling.

Conclusie: de uitgangspunten worden binnen de deelnemers aan de enquête breed ondersteund.

Uit de rest van de vragenlijst is naar voren gekomen dat vooral gedrag en praktische zaken van belang gevonden worden: handhaving (gedrags-)regels, zaken netjes geregeld op trainingsavonden en gewoon voetballen en trainen, moeten zoveel mogelijk doorgaan en op behoorlijke velden. En dat hoeft niet per se een kunstgrasveld te zijn. Het bestuur zal aandacht besteden aan die onderwerpen.

U kunt de volledige analyse hier downloaden  >>

 

Sportfotoactie Sportgala Papendrecht

Zet een serieuze, ludieke, mooie of bijzondere sportfoto op de Facebook-pagina van Sportgala Papendrecht en win een waardebon van Sportcentrum Dordrecht. Je kunt alleen deelnemen als je 14 jaar of ouder bent. Per persoon mag slechts 1 foto opgestuurd worden. Inzenden kan tot het eind van dit jaar. In totaal worden 10 personen geselecteerd met de leukste of meest originele foto. De winnaar wordt gekozen door het bestuur van Stichting Sportgala Papendrecht in combinatie met een Facebook-poll. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het sportgala op woensdag 15 februari 2017. Doe mee en zorg ervoor dat een VV Papendrecht-foto wint!

 

Papendrecht 1 bij ASWH/Topzaalvoetbaltoernooi

Op woensdag 28 december vindt in de sporthallen De Ridderhal, Hoge Kade 60 te Hendrik-Ido-Ambacht, het 19e ASWH/Topzaalvoetbaltoernooi plaats. In totaal 8 ploegen, verdeeld over 2 poules, strijden om de Joop Valk-Cup. De nummers 3 en 4 in de eindstand van beide poules spelen om plaats 5 tot en met 8. De nummer 1 en 2 van de poules strijden om plek 1 tot en met 4. In de poulefase duurt een wedstrijd 25 minuten, daarna is dat 20 minuten. Papendrecht treft in de poulefase drie zaterdagclubs.

– 18.30 uur, hal 1: Papendrecht – Smitshoek (Hoofdklasse).
– 19.30 uur, hal 1: Papendrecht – Barendrecht (Tweede Divisie).
– 20.30 uur, hal 2: Papendrecht – VVGZ (Eerste Klasse).

De zaal gaat om 17 uur open. De toegang bedraagt € 2,50 voor kinderen tot 15 jaar en € 5,00 voor personen van 15 jaar en ouder.

 

Zaalvoetballen bij ASWH

In de winterstop worden wederom door ASWH de nodige zaalvoetbaltoernooien georganiseerd die plaatsvinden in de Sporthallen de Ridderhal te Hendrik-Ido-Ambacht, adres: Hoge Kade 60. In totaal 5 ploegen van VV Papendrecht doen daaraan mee. Het programma is als volgt:

– Dinsdag 27 december vanaf 18.00 uur: JO15-1.
– Woensdag 28 december vanaf 18.00 uur: Papendrecht 1.
– Donderdag 29 december vanaf 18.00 uur: JO17-1.
– Woensdag 30 december vanaf 18.00 uur: JO19-1.
– Donderdag 5 januari vanaf 9.30 uur: JO13-1.

 

Fijne Feestdagen en het Allerbeste voor 2017!

vv-papendrecht-kerstkaart-2016

VV Papendrecht wenst alle leden, donateurs, begunstigers, sponsors, supporters en vrijwilligers prettige feestdagen en een goed, sportief, maar vooral gezond 2017 toe.

 

Zaterdag kantine open; klaverjassen, darten en sjoelen

Het is weliswaar winterstop, maar onze kantine is aanstaande zaterdag gewoon geopend. Dus kom op 24 december naar het Slobbengors om tussen 13.30 uur en 17.00 uur onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de typische Papendrechtse gezelligheid en lekker te kletsen met voetbalvrienden. Of doe mee met leuke activiteiten als kerstklaverjassen, darten en sjoelen. Dus komt allen zaterdagmiddag naar VV Papendrecht!

 

RIVM: gezondheidsrisico rubbergranulaat vrijwel verwaarloosbaar

Veel sportclubs beschikken over kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat. Rubbergranulaat is fijngemalen rubber, vooral gemaakt van oude autobanden. Het bevat diverse schadelijke stoffen die kanker kunnen veroorzaken en/of de voortplanting verstoren. De hoeveelheid van die stoffen ligt onder de huidige norm voor mengsels. Als de normen voor consumentenproducten van toepassing zouden zijn op rubbergranulaat, dan zou een groot deel van de rubberkorrels niet voldoen aan deze normen. Het RIVM geeft aan dat rubbergranulaat weliswaar schadelijke stoffen bevat, maar dat uit hun simulatieproeven naar voren gekomen is, dat deze slechts in beperkte mate vrijkomen na inslikken, bij huidcontact of door verdamping bij warm weer. Het risico voor de gezondheid van sporten op deze kunstgrasvelden is volgens het RIVM praktisch verwaarloosbaar, maar stelt tevens dat het niet mogelijk is om te zeggen of het veilig is of niet om op de rubberkorrels te voetballen, simpelweg omdat de kankerverwekkende stoffen in het rubber pas na tientallen jaren tot kanker zouden kunnen leiden. Het RIVM beveelt daarom aan de huidige normen aan te passen. Onder de wetenschappers die aan het onderzoek meegewerkt hebben, bestaan verschillen van inzicht over de conclusies die verbonden kunnen worden aan de onderzoeksresultaten, vooral ten aanzien van de risico’s voor kinderen. De KNVB concludeert dat voetballen op kunstgrasvelden met rubbergranulaat verantwoord is. De voetbalbond geeft echter geen advies aan de voetbalclubs wat nu te doen. “Dat is aan de clubs zelf”, aldus de KNVB.

Het bestuur van VV Papendrecht is van mening dat van de KNVB een duidelijker advies verwacht zou mogen worden. Omdat de eerstvolgende competitiewedstrijden pas in de tweede helft van januari 2017 vastgesteld zijn, wacht het bestuur de verdere ontwikkelingen en commentaren tot half januari af, waarna het een standpunt zal innemen c.q. advies zal uitbrengen aan de leden.

 

Boutdraaien 2016 in een bomvolle kantine

Tja, voor het eerst in de historie het boutdraaien op een zaterdagmiddag, wat zou dat worden? Een werkelijk bomvolle kantine met door de voorzitter even snel geteld een goede 150 mensen (of meer?). Uit alle geledingen van de club zaten de mensen om 15.30 uur klaar met een drankje en een snackje erbij te wachten op de eerste draai aan het rad. Elke ronde weer zes prijzen. Vleesmeester Eimerd van de Griend, geassisteerd door een aantal lieftallige, lotenverkopende dames van de vrouwenafdeling, praatte het vleesspektakel aan elkaar. Rollades, kippen, elke ronde de Topper van de Week Kalkoen van Ambachtelijke Slagerij Johan de Vries, gevestigd op de Westpolder, een clubhanddoek, of een presentje van Ron’s Bloemen- & Kadosjop, het kon niet op. Met als klapper bij de slotronde nog 2 tickets voor een theatershow op donderdag 12 januari 2017 in theater De Willem.

    

De toekomst is geschreven, boutdraaien op een zaterdag, een beregezellige middag, een stampvolle kantine, kortom, een enorm succes.

 

Mooie opbrengst Grote Clubactie 2016

Onlangs ontving penningmeester Johan Roomer de cheque met het bedrag dat we dit najaar verdiend hebben dankzij de Grote Clubactie 2016. De opbrengst van € 1.080 zal besteed worden aan de jeugdafdeling. VV Papendrecht wil alle verkopers en kopers van de loten hartelijk bedanken. Zonder jullie was dit resultaat niet mogelijk geweest. We hopen volgend jaar opnieuw op jullie inzet te mogen rekenen.

 

Vrijwilliger van de Maand Arjan van Toor

De Vrijwilliger van de Maand december, Arjan van Toor, behoeft eigenlijk geen introductie. De speler van Zaterdag 7, die in het verleden bijna 15 jaar de dragende kracht was van het destijds op hoog niveau acterende Zaterdag 1, is een bekende verschijning op het Slobbengors. De man met de aanstekelijke humor heeft zich op diverse functies dienstbaar gemaakt voor de club. Arjan is trainer en leider geweest van diverse jeugdteams en staat momenteel aan het hoofd van JO13-2. In het weekend draait hij zijn hand er niet voor om om meerdere wedstrijden te fluiten. Verder was hij meermaals behulpzaam tijdens de Slotdag en de VV Papendrecht Westfalia Voetbaldagen.

Arjan: Top! De mooie bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop zijn dan ook meer dan verdiend.

 

Twaalfde Weekbrief van seizoen 2016-2017

De twaalfde Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘JO7-1 is najaarskampioen!!!’, ‘Boutdraaien op 17 december’, ‘Vrijwilliger van de Maand Arjan van Toor’, ‘Uitleg gewijzigde spelregels’, ‘Foute-Feestdagenfeest groot succes’, ‘Kledingwinkel VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht in het Papendrechts Nieuwsblad’, ‘Stand van zaken onderzoek kunstgras’, ‘Laatste trainingen 2016, eerste 2017’ en ‘Zaalvoetballen bij ASWH’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Foute-Feestdagenfeest groot succes

Zaterdag 10 december was er, ondanks de nederlaag van het eerste elftal, opnieuw een gezellig thema om de thuiswedstrijd heen georganiseerd. Ondanks het sombere weer, de nederlaag en de drukke decemberperiode waren er toch wederom tientallen leden die hun gezelligheid in de kantine brachten. En zo hoort het ook. De decembermaand is ondanks alle drukte er vooral voor om het samen gezellig te hebben en dat hadden de aanwezige leden van VV Papendrecht bij het feest met als thema ‘Foute Feestdagen’. Mensen waren in foute kersttruien aanwezig, het barpersoneel had kerstmutsen op, er werd Glühwein geschonken en ook de Apfelkorn vloeide rijkelijk. Iedereen die er weer was: het was weer top! Wij hopen eenieder aanstaande zaterdag 17 december bij het Boutdraaien nogmaals te zien, voordat we met zijn allen echt de kerst en winterstop ingaan.

De Kantinecommissie

 

Uitleg gewijzigde spelregels

Op vrijdag 9 december hebben onze scheidsrechters en andere belangstellenden in de kantine van VV Papendrecht uitgebreid voorlichting gehad over de gewijzigde spelregels. Voormalig betaaldvoetbalscheidsrechter Rien van Haaften heeft aan de 22 aanwezigen de belangrijkste van de maar liefst 94 wijzigingen toegelicht. Veel wijzigingen betreffen overigens tekstuele veranderingen en verbeteringen. De belangrijkste punten werden met praktijkvoorbeelden toegelicht en er was alle ruimte voor het stellen van vragen. Ook kwamen adviezen aan bod, hoe te handelen in bepaalde situaties. De bijeenkomst werd afgesloten met een kleine test van tien vragen, waarbij hoog gescoord werd. Ondanks de wat tegenvallende opkomst was het een geslaagde en nuttige avond.

 

Laatste trainingen 2016, eerste 2017

De laatste trainingen van dit jaar vinden plaats in week 50. Dat betekent dat de laatste trainingsavond van 2016 op vrijdag 16 december is. In 2017 beginnen de trainingen weer op maandag 9 januari.

 

Boutdraaien op 17 december

Zaterdag 17 december is voor de nodige ploegen de laatste speeldag van het kalenderjaar 2016. Na afloop van de laatste zaterdagse thuiswedstrijden voor de winterstop vindt in onze kantine het jaarlijkse Boutdraaien plaats. Iedereen is van harte welkom, jong en oud. Tot het begin van de avond bestaat weer de mogelijkheid om in een gezellige ambiance de nodige prijzen in de wacht te slepen onder het genot van een hapje, drankje en gesprekken met voetbalvrienden. In totaal worden er 10 rondes gedraaid. Per ronde bestaat de kans op minstens 6 prijzen en dat voor een lot dat maar 1 euro kost. De volgende prijzen zijn te winnen:

– Kalkoen, kip of rollade van Ambachtelijke Slagerij Johan de Vries, gevestigd op de Westpolder.
– Een prachtige VV Papendrecht-badhanddoek.
– Een Kerststukje van Ron’s Bloemen- & Kadosjop.
– Nog vele andere prijzen, waaronder speciale, leuke prijzen voor de jeugd.

De eerste ronde begint rond 15.30 uur. Als vanouds is Lid van Verdienste Eimerd van de Griend de veilingmeester. Komt allen!

 

VV Papendrecht in het Papendrechts Nieuwsblad

Tijdens het voetbalseizoen wordt in het Papendrechts Nieuwsblad uitgebreid aanbesteed aan onze voetbalclub. Zo staat er het wedstrijdverslag van Papendrecht 1 in als ons eerste gespeeld heeft. Daarnaast bevat het Papendrechts Nieuwsblad wekelijks een halve pagina met berichtgeving over onze sportclub met in elk geval het wedstrijdprogramma. In de eerste krant van december staan stukken over Pupil van de Week Tim Stekelbos, MO15-1, het Foute-Feestdagenfeest en Spelregelwijzigingen alsmede een paginagroot interview met onze clubheld Coby Blom. Oudere stukken kunnen gedownload worden vanaf de pagina Weekbrief & Weeknieuws. Hebt u leuke foto’s, een wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid voor de krant of de VV Papendrecht-mediakanalen als de website, Facebook, Twitter, de schermen in de kantine of de Weekbrief, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Stand van zaken onderzoek kunstgras

De berichten in de media van eind november over rubbergranulaat op kunstgrasvelden zijn gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door de autobandenbranche. Voor de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat richt de KNVB zich op de resultaten van het officiële onderzoek dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) momenteel uitvoert. De laatste twee instanties hebben onlangs aangegeven dat op basis van de huidige gegevens er geen reden is te stoppen met sporten op kunstgrasvelden. De resultaten van het onderzoek van het RIVM zijn in de tweede helft van december bekend. Voor de KNVB zijn de resultaten uit dit onderzoek leidend. Met een literatuuronderzoek beoordeelt het RIVM de onderzoeksresultaten van relevante, internationale literatuur. Met een veld- en laboratoriumonderzoek moet duidelijk worden welke chemische stoffen er in het rubbergranulaat zitten, in welke mate die stoffen vrijkomen uit de korrels en wat dit betekent voor de gezondheid van sporters. Daarnaast voert het European Chemicals Agency in opdracht van de Europese Commissie onderzoek uit naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten daarvan op de gezondheid van mensen. De resultaten van dit onderzoek worden rond februari 2017 verwacht. Het bestuur van VV Papendrecht volgt de richtlijnen van de KNVB, mede in aanmerking nemend dat voor de meeste jeugdteams het al winterstop of bijna winterstop is. Nog even voor de duidelijkheid: op het Slobbengors bevinden zich geen kunstgrasvelden met rubbergranulaat. Mochten er nog vragen zijn over dit onderwerp, dan kunt u altijd contact opnemen met het bestuur via: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingen van 6 december afgelast

De trainingen van dinsdagavond 6 december zijn afgelast. Vanwege opdooi zijn de voetbalvelden onbespeelbaar. Bij opdooi begint het bovenste laagje te ontdooien, terwijl de ondergrond bevroren blijft. Hierdoor kan het smeltwater niet wegzakken en ontstaat een modderige bovenlaag.

 

Geen training op 5 december vanwege Sinterklaas

Vanwege pakjesavond wordt op maandag 5 december niet getraind op het Slobbengors.
VV Papendrecht wenst iedereen een fijn Sinterklaasfeest.

 

Zondag 2 afgelast

Vanwege de vorst is de uitwedstrijd van Zondag 2 tegen RSV 5 afgelast. De uitwedstrijd van de Zondagveteranen tegen de veteranen van v.v. Hekelingen gaat gewoon door.

 

Nomineer voor het Sportgala Papendrecht

Op woensdag 15 februari 2017 wordt in theater De Willem het jaarlijkse Sportgala Papendrecht gehouden. In een avondvullend programma inclusief veel entertainmant worden de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent(en) en Sportvrijwilligers van het jaar 2016 gekozen. Een vakjury beoordeelt de ingezonden nominaties, waarna per categorie drie genomineerden overblijven. Op het Sportgala worden middels stemkastjes de uiteindelijke winnaars gekozen. De afgelopen jaren zijn veel VV Papendrechters in de prijzen gevallen. Weet u vrijwilligers en/of ploegen van VV Papendrecht die een nominatie verdienen voor de edtitie van 2017? Geef dat dan vóór donderdag 15 december door via de website van Sportgala Papendrecht  >>

 

Foute-Feestdagenfeest op 10 december

Beste leden van VV Papendrecht,

Daar zijn we weer! Al een beetje bijgekomen van het Oktoberfeest? Als je erbij was, dan weet je wel hoe gezellig en druk het was. Sommige mensen onder ons hadden zeker een paar dagen nodig voordat ze weer fit op de club konden verschijnen. Dan kan het ook niet uitblijven dat we in de feestdagenmaand december opnieuw een groot feest gaan geven. Thema: Foute Feestdagen! Gezellig, warm, welbehaaglijk, maar vooral lekker fout! Dit keer hebben we ook nog Guus Thijssen, een rasartiest die ons met zijn brede repertoire aan covers en foute liederen gaat entertainen. Guus Thijssen is een graag geziene zanger en entertainer. Of het nu ballads of feestmuziek, Nederlandstalig of Engelstalig is. Tijdens ieder optreden weet Guus een feestelijke en sfeervolle stemming neer te zetten! Dus kom zaterdag 10 december eerst ons eerste elftal aanmoedigen en blijf daarna lekker hangen in de dan gezellig aangeklede kantine. Laat u onderdompelen in één en al gezelligheid. Er zal ook weer extra keus uit drankjes en menu’s zijn, dus u hoeft ook geen dorst of honger te lijden. Hopelijk tot dan.

De Kantinecommissie

foute-feestdagenfeest-10-12-2016

 

Avond over spelregelwijzigingen op 9 december

Zoals elk seizoen zijn ook deze zomer de nodige spelregelwijzigingen voor het veldvoetbal doorgevoerd. Dit jaar gaat het liefst om 94 veranderingen. De bekendste, namelijk dat de aftrap niet meer vooruit genomen dient te worden, weet eenieder ongetwijfeld inmiddels. Maar niet iedereen zal op de hoogte zijn van alle spelregelwijzigingen. Op vrijdag 9 december zal een oud-scheidsrechter van 19.30 tot 21.30 uur in onze kantine een toelichting geven op de doorgevoerde nieuwe spelregels. De avond is bedoeld voor (assistent-)scheidsrechters, leiders, trainer, bestuurders, spelers en andere belangstellenden. U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

 

Elfde Weekbrief van seizoen 2016-2017  (30 november 2016)

De elfde Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen, Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering 2016’, ‘Foute-Feestdagenfeest op 10 december’, ‘Coby Blom Clubheld van Papendrecht’, ‘Avond over spelregelwijzigingen op 9 december’, ‘Sinterklaasavond 2016’, ‘Pieter Bernaards kampioenverkoper speculaaspoppen’ en ‘Nomineer voor het Sportgala Papendrecht’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Wedstrijd Papendrecht 1 van 29 november afgelast

Vanwege de vorst is de wedstrijd die Papendrecht 1 op dinsdagavond 29 november op het Slobbengors zou spelen tegen LRC 1 afgelast. De wedstrijd wordt nu afgewerkt op dinsdag 6 december.

 

Pieter Bernaards kampioenverkoper speculaaspoppen

Tijdens de tweede helft van november vond de jaarlijkse Speculaaspoppenactie plaats. Doel ervan was om zoveel mogelijk speculaaspoppen te verkopen. De opbrengst wordt besteed aan jeugdafdeling. De actie was een groot succes. Vrouwentrainer Pieter Bernaards is de ware kampioenverkoper. Met behulp van de damesselectie inclusief begeleiding verkocht hij meer dan 300 speculaaspoppen.

pieter-bernaards-2016

VV Papendrecht bedankt iedereen die aan de Speculaaspoppenactie heeft deelgenomen.

 

Alleen JO11-5 afgelast op 26 november

Vanwege de nachtvorst is op zaterdag 26 november de uitwedstrijd van JO11-5 bij De Albas afgekeurd. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

Sinterklaasavond 2016

Vrijdagavond 25 november werd VV Papendrecht vereerd met een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Ze werden enthousiast begroet door een overvolle kantine waaronder veel van onze jeugdigste leden. Terwijl de Sint voor iedereen een vriendelijk woord had, zorgden de Pieten voor strooigoed. Uiteraard heeft VV Papendrecht alleen maar lieve kinderen en dus werden de nodige cadeaus uitgedeeld. Tegen half 9 was het bezoek afgelopen en ging iedereen weer naar huis. Sinterklaas heeft gezegd dat hij zo genoten heeft, dat hij volgend jaar opnieuw naar het Slobbengors zal komen.

sinterklaasavond-25-11-2016-h     sinterklaasavond-25-11-2016-g

sinterklaasavond-25-11-2016-f     sinterklaasavond-25-11-2016-e

sinterklaasavond-25-11-2016-d       sinterklaasavond-25-11-2016-c

sinterklaasavond-25-11-2016-b     sinterklaasavond-25-11-2016-a

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas van de Sinterklaasavond staan op onze Facebook-pagina  >>

 

Jeugdkeepers zoeken keeperstrainers!!

De keepers van onze jeugdafdeling zijn het voetbalseizoen 2016-2017 begonnen met een tekort aan jeugdkeeperstrainers. Daarom kunnen nog steeds niet alle jeugdkeepers rekenen op vaste wekelijkse trainingen, terwijl ze dat wel heel erg graag zouden willen! Voorlopig trainen de jeugdkeepers nog volgens het onderstaande alternatieve trainingsschema:

– F en E: elke woensdag van 18-19 uur.
– D: elke woensdag in de EVEN week van 19-20 uur.
– C: elke woensdag in de ONEVEN week van 19-20 uur.
– B en A: elke dinsdag van 19-20 uur.

jeugdkeeper-zoekt-trainer

De meisjes- en dameskeepers worden onder de bezielende leiding van Ronald Besemer op dinsdagavond getraind van 18 tot 20 uur. We zijn dan ook op zoek naar gemotiveerde keepers of oud-keepers die een keer in de week een uur een leeftijdsgroep bestaande uit 4 à 5 jeugdkeepers willen trainen. De opkomst bij de keeperstrainingen is altijd hoog, wat erg veel voldoening geeft! Wil jij onze jeugdkeepers trainen? Stuur dan een e-mail met je telefoonnummer ter attentie van de Technische Jeugdcommissie naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Taaitaaipop versieren op 30 november

Voor de Mini’s en de F’jes organiseert VV Papendrecht ook dit jaar het taaitaaipop versieren. In plaats van trainen gaan we taaitaaipoppen nog lekkerder maken door ze te bestrooien met snoepjes, hagelslag enz. enz. Hmmmmmm!!! Dit gaat gebeuren in de kantine op woensdag 30 november van 17:30 tot 19:00 uur. De kinderen krijgen ook nog wat lekkers, maar dat is nog een verrassing!! Ook mogen ze een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje meenemen. De kosten bedragen € 2,50 per persoon. Aan het eind mogen de kinderen hun eigen pop meenemen en thuis opeten. Het wordt weer een gezellige avond. Dus allemaal komen!!!!

taaitaaipop-versieren-30-11-2016

 

Algemene Ledenvergadering 2016

Op maandagavond 21 november 2016 was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in een vrij volle kantine. Even na half 9 werd de vergadering geopend door voorzitter Bram Blom. Hij begon met het welkom heten van de aanwezige leden, waaronder Erevoorzitter Ad Matena en Ereleden Herman Vermeulen en Mark Kalishoek. Daarna werd enige tijd stilte in acht genomen voor leden die ons ontvallen zijn. Het verslag van de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 30 november 2015 werd goedgekeurd. De Kascontrolecommissie bestaande uit de heren Yannick Scharloo en Roland Moesman stelde de vergadering voor het bestuur decharge te verlenen voor de gevoerde financiële administratie. De aanwezige leden stemden daarmee in. Beide heren bleken bereid ook volgend jaar zitting te nemen in de Kascontrolecommissie. Dick Verschoor is reserve. Penningmeester Johan Roomer gaf een toelichting op het financieel jaarverslag van het vorige seizoen. De vereniging heeft een positief eigen vermogen in de boeken kunnen noteren. Voorzitter Bram Blom heeft onderzoek gepleegd naar mogelijke nieuwbouw of uitgebreide renovatie van ons sportcomplex. Gezien de hoge kosten zit dat op korte termijn er niet in.
Na een drinkpauze van een kwartier werd de vergadering hervat. De penningmeester stelde voor de contributie voor spelende leden met ingang van het seizoen 2017-2018 met ongeveer een procent te verhogen. Het lidmaatschapsgeld voor rustende leden blijft gelijk. De vergadering ging daarmee akkoord. De beleidszaken werden besproken door vicevoorzitter Peter Michielse. In overleg met de gemeente zijn onze velden aangepakt. Op dit moment lijken de werkzaamheden geholpen te hebben aangezien ze er beter bijliggen dan een jaar geleden en ook het aantal afgelastingen is afgenomen. Hij besprak verder de voortgang van het project ‘Traject naar de Toekomst’ inclusief de uitkomsten van de bijbehorende enquête. Hieruit kwam onder meer dat handhaving van de gedragsregels gezien wordt als topprioriteit. Aan de orde kwam een ingezonden brief van vijf leden die daarmee de aanzet willen geven tot een verandering van de organisatie inclusief een verjonging ervan om op die manier slagvaardiger voor de dag te komen. Het bestuur gaf aan dat dit onderwerp de afgelopen tijd bij bestuursvergaderingen al aan bod gekomen was. De vijf leden vroegen een mandaat aan de leden om in samenwerking met het bestuur een onderzoek te starten naar de eventuele mogelijkheden. Na een uitgebreide discussie gingen de aanwezige leden hiermee akkoord.
Aftredend waren de bestuursleden Johan Roomer en Martin van Tol. Het bestuur droeg Rick Croese voor als nieuwe Jeugdvoorzitter. De vergadering ging daarmee akkoord. Johan Roomer werd herkozen als penningmeester. Na de rondvraag sloot de voorzitter om half 12 de levendige vergadering af.

 

Enkele afgelastingen op 19 en 20 november

Voor zaterdag 19 november gaan de oefenwedstrijd van Papendrecht 1 tegen Wieldrecht 1 en de uitwedstrijden van JO19-2 en JO9-4 niet door. Op zondag 20 november heeft het KNMI code geel afgegeven vanwege het onstuimige weer dat gepaard gaat met buien en zeer zware windstoten. De thuiswedstrijd van de Zondagveteranen is daarom afgekeurd.

 

Verkoopactie speculaaspoppen

De Sint is weer in het land. Daarom gaan we weer van start met de Speculaaspoppenactie. Ieder lid of team kan één of meerdere intekenlijsten afhalen in de Commissiekamer. Doel van de actie is om zoveel mogelijk speculaaspoppen te verkopen, waarbij de opbrengst zal worden ingezet voor de jeugdafdeling in de vorm van activiteiten, materialen etc. De kosten bedragen 3 euro voor 1 speculaaspop en 5 euro voor twee exemplaren. Geef de intekenlijst(en) uiterlijk zaterdag 26 november af in de Commissiekamer. Veel succes met de verkoop!

speculaaspoppenactie

 

Coby Blom Clubheld van Papendrecht

Onze eigen Coby Blom is uitgeroepen tot Clubheld van de gemeente Papendrecht door de verkiezing ‘Clubhelden van de Amateursport’ te winnen. Ze is niet alleen de populairste clubheld met de meeste stemmen, maar ook de beste clubheld met het hoogste gemiddelde cijfer. Ze kreeg terecht het prachtige waarderingscijfer 9,77. Voor haar prestaties krijgt Coby een mooie oorkonde. Overigens eindigde Nelie Sterrenburg op de derde plaats met het beoordelingscijfer 9,61. VV Papendrecht is heel blij dat we over deze twee kanjers beschikken. We feliciteren Coby met de schitterende overwinning en Nelie met de fraaie derde plaats en bedanken iedereen die op onze clubhelden gestemd heeft.

CobyenNelievvpapendrecht2014
Nelie Sterrenburg (links) en Coby Blom

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2016-2017  (16 november 2016)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Aankondiging Algemene Ledenvergadering 2016’, ‘Winst en nominatie Westfalia Marketing en Paul Blokzijl’, ‘Sinterklaasavond op 25 november’, ‘Taaitaaipop versieren op 30 november’, ‘Vrijwilliger van de Maand Patrick Benjamins’, ‘Blijf stemmen op Nelie of Coby!!!’, ‘Sluiting Grote Clubactie’, ‘Meisjesvoetbal volop in beweging’, ‘Onderzoek kunstgras’ en ‘1000e wedstrijd Danielle Matena’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Meisjesvoetbal volop in beweging

De hoeveelheid meisjes bij VV Papendrecht blijft maar groeien. Veel meisjes spelen mee met jongensteams. Daarnaast bestaat de Meisjesafdeling nu uit een meidenteam Onder 17 en twee teams Onder 15. De B-meiden draaien bovenin mee in de eerste klasse. Ook MO15-1, getraind door Claudia den Ouden en Irma Korver, speelt in de eerste klasse en doet eveneens mee om de bovenste plaatsen. De ploeg van leider John Langenberg heeft bovendien de bekerpoule gewonnen en zit daardoor nog in de beker. De meiden van MO15-2 van trainer Jeroen Lasschuit en leider Marcel Smits hebben het zwaarder. Zij spelen in een competitie met bijna alleen MO15-1 teams, maar dit heeft geen invloed op de sfeer binnen de groep. Monique Klooster en Lonneke Michielse van de Technische Commissie Meisjes zijn heel blij met de prestaties van de meiden en zijn zeer tevreden over de trainers en begeleidingsstaf van de ploegen. “We zien de Meisjesafdeling zich prima ontwikkelen. Het aantal meiden neemt toe, maar ook de kwaliteit stijgt”, vertelt Lonneke. “We kunnen nog steeds enthousiaste meiden of vrijwilligers gebruiken”, vult Monique aan.

Bent u geïnteresseerd om de helpende hand toe te steken bij onze Meisjesafdeling of wil je als meisje komen voetballen bij VV Papendrecht, dan kan dat uiteraard. Kom eens langs op het Slobbengors, bijvoorbeeld om enkele keren vrijblijvend mee te trainen. Of neem contact op met Lonneke Michielse, Coördinator en Technisch Coördinator van de Meisjesafdeling van VV Papendrecht. E-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Sinterklaasavond op 25 november

Hij komt, hij komt…..

Ja ja lieve kinderen, zoals jullie weten is de Sint weer in het land en hij heeft ons laten weten dat hij dit jaar weer een bezoek brengt aan onze vereniging. De Sint vindt dat VV Papendrecht heel lieve kinderen heeft die ook heel goed kunnen voetballen en daarom komt hij met zijn pieten naar het Slobbengors…. Alle Mini’s en F’jes worden op vrijdagavond 25 november vanaf 18:45 uur in onze kantine verwacht. De Sinterklaasavond duurt tot ongeveer 20:30 uur. Is dat niet leuk????

sinterklaasavond-25-11-2016

 

Oefeninterland Nederlandse Voetbalvrouwen

Volgend jaar wordt het Europese Kampioenschap voor vrouwen, WEURO2017, in Nederland gehouden. Ter voorbereiding daarop speelt het vrouwenelftal van bondscoach Arjan van der Laan de nodige oefenwedstrijden. Op dinsdag 29 november spelen de OranjeLeeuwinnen een oefeninterland tegen Engeland. Het duel begint om 19 uur in het Koning Willem II-Stadion in Tilburg, tevens één van de speelsteden voor het EK Vrouwen dat in de zomer van 2017 plaatsvindt. Kaarten voor het duel kosten 10 tot 25 euro. Houders van een OnsOranje ClubCard krijgen 10 procent korting. Groepen vanaf tien personen krijgen korting en betalen per persoon € 6,-. Tijdens kantooruren zijn losse kaarten onder meer verkrijgbaar bij de receptie van Willem II.

 

Blijf stemmen op Nelie of Coby!!!

De Verkiezing Clubheld van de Amateursport is heel spannend in onze gemeente. Onze Clubhelden Coby Blom en Nelie Sterrenburg draaien in de tussenstand bovenaan mee. Ze hebben echter nog de nodige stemmen nodig om te kunnen winnen. Op basis van de stemmen zijn er in iedere gemeente maximaal twee winnaars: de populairste clubheld met de meeste stemmen en de beste clubheld met de hoogste beoordelingscijfers. Stemmers geven een rapportcijfer voor betrokkenheid, enthousiasme en inzet/beschikbaarheid. Gemeentewinnaars ontvangen een mooie oorkonde en maken kans om Regiowinnaar te worden. De 15 Regiowinnaars strijden om de landelijke titel Clubheld van de Amateursport 2016 en de hoofdprijs van € 10.000 voor de club. Het stemmen is gratis. Per persoon kan één stem uitgebracht worden. Iedereen die stemt, maakt kans op een Ford Fiesta Titanium voor zichzelf of een waardecheque van € 400 van Bol.com. Stemmen kan tot en met woensdag 16 november.

Dus stem op Nelie of Coby!!

 

Zaterdag 5 afgelast op 12 november, rest gaat door

Op 12 november is de uitwedstrijd van Zaterdag 5 bij het Dordtse Oranje Wit afgelast. Alle overige wedstrijden op deze zaterdag gaan gewoon door.

 

Vrijwilliger van de Maand Patrick Benjamins

De Vrijwilliger van de Maand november is Patrick Benjamins. De man van de vele werkzaamheden is 21 jaar en al 12 jaar een gewaardeerd lid van VV Papendrecht. Patrick heeft al vele functies vervuld, van trainer en leider van diverse teams tot helper in ons kleedkamercomplex. Patrick is op dit moment leider van de A1, fluit bijna elke zaterdag een wedstrijd of hanteert de vlag en speelt als het even kan een wedstrijdje mee met Zaterdag 6. Ook op zondag is hij bij wedstrijddagen op het Slobbengors te vinden om in de kantine mee te helpen of als scheidsrechter te functioneren. Vanwege al zijn inspanningen is Patrick beloond met een fraaie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

patrick-benjamins-november-2016

 

Seniorentrainingen afgelast op 9 en 10 november

Vanwege de gestage regen in week 45 kunnen niet alle trainingen doorgang vinden. Op woensdag 9 november kan alleen getraind worden door de jeugdteams. De avondtrainingen van de senioren zijn afgelast. Op donderdagavond 10 november zijn de trainingen van Zaterdag 3 en 4 afgekeurd.

 

Papendrecht Legends op 11 november

Nadat de Papendrecht Legends in oktober twee keer actief waren op sportpark Oostpolder, wordt de najaarscyclus op vrijdag 11 november afgesloten op het Slobbengors. De 35+’ers gaan weer lekker zeven tegen zeven spelen op een half veld. De deelnemers worden om 20 uur verwacht. Na het voetballen is de nazit in de kantine van VV Papendrecht.

ppd-legends-7x7-35

EN OH JA, EVEN EEN PUNTJE VAN AANDACHT: als je jezelf nu opgeeft om een avond te komen voetballen, kom dan ook. En meld je niet op het laatste moment af. En kom zeker niet onaangekondigd helemaal niet opdagen a.u.b. Mensen rekenen op je en hebben bovendien een tegenstander nodig om lekker een uurtje te kunnen ballen…. Maar dit hoeft toch zeker niet meer aan de Legends uitgelegd te worden? Ook als je niet aan een ploeg verbonden bent, kun je gewoon meedoen. Maar een heel team opgeven kan uiteraard ook. Voor inschrijving en informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Aankondiging Algemene Ledenvergadering 2016

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden zal worden in de kantine van VV Papendrecht op maandag 21 november 2016, aanvang 20.30 uur.

AGENDA

1. Opening door de voorzitter.
2. Vaststelling van het verslag van de Algemene Ledenvergadering gehouden 30 november 2015.
3. Ingekomen stukken.
4. Jaarverslag secretaris.
5. Verslag Kascontrolecommissie.
6. Financieel verslag 2015/2016 van de penningmeester.
7. Begroting 2016/2017.
8. Benoeming Kascontrolecommissie.
9. Bestuursmededelingen.
Contributie (voorstel contributie met prijsindexcijfer verhogen met maximum van 2,5%).
Beleidszaken.
10. Bestuursverkiezing.
11. Rondvraag.
12. Sluiting.

Ad 10.
Aftredend is: J. Roomer (penningmeester). Dhr. Roomer stelt zich herkiesbaar.
M. van Tol (Jeugd) treedt tussentijds af. Bestuur draagt voor deze functie dhr. R. Croese voor.

Kandidaat-bestuursleden kunnen zich tot drie dagen voor de vergadering schriftelijk aanmelden bij het secretariaat. De kandidaatsstelling moet door ten minste drie stemgerechtigde leden zijn ondertekend.

Namens het bestuur

Bram Blom – voorzitter

De agenda is tevens hier te downloaden  >>

algemene-ledenvergadering-2016

Bijbehorende stukken als het jaarverslag en de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 2015 zijn vanaf dinsdagavond 8 november af te halen in de Commissiekamer. Ze zijn ook digitaal beschikbaar. Stuur hiervoor een e-mail naar secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Sluiting Grote Clubactie

Beste lotenverkopers,

De Grote Clubactie 2016 nadert zijn einde. Het inleveren van de verkoopboekjes kan uiterlijk tot half november. Deponeer de verkoopboekjes in de daarvoor bestemde box in de Commissiekamer of geef ze af aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom. Als verkoper krijg je als cadeau een film van Pathé Thuis. Verder kun je een speciaal T-shirt winnen en maak je kans op één van de 142 andere fantastische prijzen. Daarvoor moet je je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd.

Nu kan het zijn dat je verkoopboekje nog niet helemaal vol is…. Dit is uiteraard geen probleem. Van elk verkocht lot gaat € 2,40 naar de club. Mocht je 10 loten of meer hebben verkocht, krijg je als verkoper een beloning namens de vereniging.

Nog even de regeling:
Per 10 verkochte loten ontvang je € 5,00. Dus als je 20 loten hebt verkocht, krijg je € 10,00 van de club, bij 30 loten ontvang je € 15,00 enz. Het bedrag wordt uitbetaald zodra je het lotengeld hebt afgegeven.

Dus lever de verkoopboekjes zo snel mogelijk in.

 

Winst en nominatie Westfalia Marketing en Paul Blokzijl

Paul Blokzijl, directeur van Westfalia Marketing en met zijn bedrijf één van de hoofdsponsors van onze vereniging, heeft de eervolle brancheprijs ontvangen voor de beste ondernemer van 2016 in de branche groothandel subtropisch fruit. Met zijn bedrijf Westfalia Fruit zorgt Paul ervoor dat wij in Nederland kunnen genieten van de beste kwaliteit subtropisch fruit. Met deze prijs is Westfalia Marketing tevens genomineerd voor de Nationale Ondernemersprijs 2016, zodat het zelfs nog mooier kan worden. Hier wordt aandacht aan besteed in het televisieprogramma ‘Iedereen Succesvol’ van SBS6 dat wordt uitgezonden op zondag 6 november vanaf 12:00 uur en op woensdag 9 november om 00:35 uur.

nominatie-westfalia

Uiteraard feliciteren wij Paul en zijn bedrijf van harte met deze eervolle erkenning!

Het bestuur

uitzendflyer-westfalia-marketing

Onderzoek kunstgras

Het onderzoek naar de eventuele gevolgen van het spelen op met rubber ingestrooide kunstgrasvelden is inmiddels gestart. In de studie van het RIVM worden in Nederland honderd kunstgrasvelden onderzocht die steekproefsgewijs zijn geselecteerd. Op zes plekken op het veld worden monsters genomen. In het lab wordt het rubbergranulaat geanalyseerd.  Het RIVM voert tevens een literatuuronderzoek uit naar alle relevante nationale en internationale wetenschappelijke publicaties met betrekking tot rubbergranulaat. De bevindingen worden gecombineerd met het veldonderzoek. Een ander onderdeel van het onderzoek is dat het RIVM met een selectie uit de verkregen monsters in het lab bekijkt in welke mate er stoffen onder bepaalde omstandigheden vrijkomen. Denk hierbij aan huidcontact en/of het inslikken van het granulaat. Voor de te gebruiken methoden en selectie van stoffen is ook gekeken naar de aanpak en resultaten van internationale onderzoeken. Daarnaast is de onderzoeksopzet ter toetsing voorgelegd aan een wetenschappelijke begeleidingscommissie.

VV Papendrecht heeft zelf geen kunstgrasvelden met rubbergranulaat. Het bestuur houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en volgt de adviezen van KNVB en RIVM op. De KNVB en het RIVM zien op dit ogenblik geen aanleiding om dergelijke kunstgrasvelden niet te gebruiken. Sommige verenigingen met kunstgrasvelden voeren een eigen beleid, dat van vereniging tot vereniging verschilt. Mocht u hierover verdere vragen hebben, neem dan per e-mail contact op met onze secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Negende Weekbrief van seizoen 2016-2017  (2 november 2016)

De negende Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Kledingplan VV Papendrecht’, ‘Jeugdkeepers zoeken trainers!!’, ‘Filmpje lancering JeugdKledingPlan en Presentatiegids’, ‘Twee geslaagde evenementen’, ‘Stem op onze clubhelden’, ‘Papendrecht Legends op 11 november’, ‘Nieuwe vlaggen en reclamedoeken’, ‘Oefeninterland Nederlandse Voetbalvrouwen’ en ‘Nieuw voetbaltenue MO17-1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Filmpje lancering JeugdKledingPlan en Presentatiegids

Op 1 oktober werden het JeugdKledingPlan en de presentatiegids De Rode V 2016 officieel gepresenteerd op ons sportcomplex. Hierbij waren vele leden en belangstellenden aanwezig. Het feestelijke gebeuren werd door mensen van hoofdsponsor NoSuchCompany vanuit de lucht gefilmd met een drone. De geschoten beelden zijn de afgelopen tijd gemonteerd. Het resultaat is een leuk filmpje dat laat zien dat VV Papendrecht een energieke en bruisende club is.

 

Voetbal zoals voetbal bedoeld is!  (31 oktober 2016)

Als ik zaterdagochtend rond 10 uur op sportpark Slobbengors richting de velden loop, dan passeer ik altijd het minipupillenveld. Ik word dan altijd gegrepen door het enthousiasme en de spelvreugde van de kleine mannen en vrouwen. Voetbal in zijn puurste vorm. Je ziet blijdschap bij elk doelpunt, of je nu voor of ver achterstaat. Je ziet dribbelaars, dromers, artiesten, komieken, een genot om naar te kijken. Geen onvertogen woord, alleen maar plezier. Loop er ook eens langs. Je wordt er blij van en beseft hoe leuk voetbal eigenlijk is.

Een liefhebber

 

Twee geslaagde evenementen

Op vrijdag 28 oktober werd in onze kantine een reünie gehouden voor dames die de laatste 16 jaar voor VV Papendrecht gevoetbald hebben. Uiteraard waren ook de nodige mannelijke begeleiders uit die periode aanwezig. Het werd een bijzonder succesvolle avond waarbij iedereen het leuk vond om elkaar weer eens te zien.

reunie-dames-29-10-2016

Een etmaal later was het jaarlijkse VV Papendrecht-Oktoberfeest. Velen waren uitgedost in Beiers/Oostenrijkse klederdracht. Ook de nodige Duits/Oostenrijkse versnaperingen ontbraken niet. Onder leiding van onze huis-dj ging het feest door tot in de late uurtjes.

oktoberfeest-29-10-2016     oktoberfeest-op-29-10-2016

VV Papendrecht dankt iedereen die heeft bijgedragen aan het welslagen van beide evenementen.

 

Nieuwe vlaggen en reclamedoeken

Op ons sportcomplex zijn nieuwe vlaggen en reclamedoeken geplaatst. Aan de vlaggenstokken hangen onder meer vlaggen  met het logo van Westfalia Fruit en NoSuchCompany alsmede met het logo van VV Papendrecht. Verder zijn in de ballenvanger achter het doel van het hoofdveld, aan de kant van veld 2, reclamedoeken opgehangen van trouwe sponsors als Fokker, Esbi, en NoSuchCompany. Als u ook geïnteresseerd bent in het plaatsen van een sponsoruiting op het Slobbengors, dan kunt u contact opnemen met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

vlaggen-ingang-najaar-2016     vlag-nosuchcompany-najaar-2016

reclamedoek-esbi-10-2016     reclamedoek-nosuchcompany-10-2016

reclamedoek-fokker-10-2016     westfalia-vlag-zomer-2016

 

Presentatiepakken JeugdKledingPlan

Beste jeugdleden van VV Papendrecht,

Jullie lopen inmiddels in de prachtige nieuwe wedstrijdtenues vanuit het JeugdKledingPlan. Het ziet er werkelijk schitterend uit! Nu is het alleen nog wachten op de presentatiepakken en we begrijpen dat iedereen zich afvraagt waar ze blijven. Jammer genoeg is er een vertraging opgelopen in de bestelling en hierdoor moeten we helaas nog even iets meer van jullie geduld vragen. Als het goed is ontvangen we de eerste trainingspakken over ongeveer twee weken. Dus wanhoop niet, de pakken komen er echt aan, maar nog heel even geduld!

Met vriendelijke groet,

De Sponsorcommissie

 

Stem op onze clubhelden!

Elke sportvereniging heeft ze. Helden die al hun tijd geven voor de club. Voor dag en dauw. Voor jullie. Vanuit hun hart. Die vrijwilligers verdienen een podium! Daarom wordt voor de tweede keer de verkiezing AD De Dordtenaar Clubheld georganiseerd. Vorig jaar was Coby Blom de Papendrechtse Clubheld met het hoogste waarderingscijfer. Voor de editie van 2016 zijn namens VV Papendrecht Nelie Sterrenburg, Marga Rietveld en Niels van Heteren de genomineerden. Je kunt alleen stemmen op mensen die genomineerd zijn. De verkiezing vindt plaats in iedere gemeente van Nederland. Per gemeente zijn er maximaal 2 winnaars: de populairste Clubheld met de meeste stemmen en de beste Clubheld met de hoogste beoordelingscijfers. Indien dezelfde Clubheld zowel de meeste stemmen als de hoogste beoordelingscijfers heeft, dan is dat de enige winnaar van de gemeente.
Alle gemeentewinnaars ontvangen een mooie oorkonde. Van alle gemeentewinnaars wint er één de regiotitel. De 15 regionale clubhelden strijden om de landelijke titel Clubheld van de Amateursport 2016 en de hoofdprijs van € 10.000,- voor de club. Iedereen die stemt, maakt ook nog eens kans op een Ford Fiesta Titanium voor zichzelf. Stemmen kan tot en met woensdag 16 november.

Dus stem op een vrijwilliger van VV Papendrecht.

 

Traject naar de Toekomst: waar staan we?

In het voorjaar van 2016 heeft het bestuur een ‘Traject naar de Toekomst’ ingezet, met als doel samen met de leden vast te stellen wat nu de belangrijkste doelen van onze vereniging in de komende jaren moeten zijn. Hierbij een korte tussenrapportage en een vooruitblik op wat nog komt. In juni heeft het bestuur uitgebreid overleg gehad met enerzijds een aantal belangrijke en actieve leden en anderzijds met de commissies die we als vereniging hebben. Onderwerpen die aan de orde gekomen zijn, zijn onze accommodatie, de velden, de hoogste selectieteams, jeugdtrainers en jeugdopleiding, vrijwilligersbeleid, normen en waarden, activiteiten, etc. In de bijeenkomst met actieve leden is vooral echt naar de toekomst gekeken. Interessante gezichtspunten kwamen naar voren, zoals liever nieuwbouw dan renovatie van onze clubgebouwen, vrijwilligerscommissie om gerichter met vrijwilligers om te gaan, overleg met gemeente over verdere samenwerking met andere verenigingen binnen Papendrecht, etc.
Het overleg met de commissies heeft vooral kortetermijnacties en -ideeën opgeleverd. Concreet is afgesproken dat elke commissie met eigen plannen voor 2016-2017 komt, inclusief begroting, zodat we slagvaardiger en gerichter kunnen opereren, en er daarmee meer ruimte komt voor initiatief. Uiteraard vindt alles plaats onder de controle van penningmeester en bestuur. Aan de hand van de gesprekken heeft het bestuur een enquête opgesteld die elk lid heeft kunnen invullen. De uitkomsten ervan worden door het bestuur op een rijtje zetten, waarna in de Algemene Ledenvergadering van 21 november van dit jaar de plannen aan de vergadering voorgelegd worden.

Namens het bestuur,

Peter Michielse

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2016-2017  (19 oktober 2016)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Presentatiegids De Rode V 2016′, Presentatiepakken JeugdKledingPlan’, ‘Oktoberfeest op 29 oktober’, ‘Voetbal zoals voetbal bedoeld is!’, ‘Week van de Scheidsrechter’, ‘Voetballen op kunstgras’ en ‘Nieuw team JO7-2’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Oktoberfeest op 29 oktober

Jawohl! Das VV Papendrecht Oktoberfest gaat weer plaatsvinden op sportpark Slobbengors. Eerst gaan we op zaterdag 29 oktober met zijn allen Papendrecht 1 toejuichen naar een nieuwe overwinning tijdens de wedstrijd tegen Binnenmaas die om 14.30 uur op ons hoofdveld van start gaat. Na afloop van de voetbalmatch gaan we weer hossen en feestvieren en breekt het Oktoberfeest los inclusief de verkoop van bijbehorende lekkernijen als schnitzels en bratworsten. Het barpersoneel en de kantine zullen wederom oktoberfeestelijk aangekleed zijn. Ook bij dit feest zal de muziek verzorgd worden door onze DJ Fossiel. Dit jaar worden de nodige spellen georganiseerd als het Rad van Fortuin. Laat u verrassen en kom langs. Hopelijk gaan we iedereen zien bij de wedstrijd en het Oktoberfest! Jetzt geht’s los!

poster-oktoberfeest-29-10-2016

 

Reünie VV Papendrecht Dames

Lieve (oud-)voetbalsters van VV Papendrecht,

Mei jongstleden zijn wij op het enthousiaste idee gekomen om een reünie te organiseren voor de (oud-)voetbalsters van VV Papendrecht vanaf het jaar 2000, de wederopstanding van de dames bij voetbalvereniging Papendrecht. Na wat research komen we al aan ruim 120 uitnodigingen.

Wanneer
Vrijdagavond 28 oktober vanaf 20 uur tot middernacht.

Waar
Kantine VV Papendrecht.

Voor wie
Alle (oud-)voetbalsters/trainers/leiders/verzorgers die bij VV Papendrecht actief zijn geweest tussen het jaar 2000 en 2015.

In verband met de verdere organisatie willen we graag vóór 10 oktober weten of je kunt komen of niet. Mocht je nog leuke foto’s, video’s of ander materiaal hebben, dan kun je deze uiteraard opsturen. Op de avond zelf kunnen we deze dan afspelen via de beamer. Als je alleen iets leuks op papier hebt, neem dat dan mee, dan kunnen we dat tentoonstellen op de avond zelf. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen wij graag van jullie. Heb je nog contact met oude teamgenoten, zegt het voort. We hebben er enorm veel zin in. Tot 28 oktober!

Groetjes, Patricia van der Woude, Veronica Hagenbeek, Mathilde Schram en Natalie Tito.

zwart-wit-foto-dames

 

Reclamebord Duchenne

duchenne-reclamebord-sept-2016

Al vele jaren toont voetbalvereniging Papendrecht haar maatschappelijke betrokkenheid door de Stichting On Wheels en het Duchenne Parent Project te steunen in hun strijd tegen de ziekte van Duchenne. Middels evenementen als de ‘Robin Matena Bokaal’ en ‘Zuipen voor Duchenne’ werd veel geld opgehaald voor de spierziekte. Om de rood-zwarte betrokkenheid nogmaals te onderstrepen werd onlangs langs het Cees van Swieten veld een reclamebord onthuld met daarop de logo’s van beide stichtingen.

minipupillenveld-duchenne-sept2016     minipupillenveld-duchenne-sept-2016

Op de foto’s van links naar rechts: Robin Matena, Teus Baars (bestuurslid Commerciële en Sponsorzaken), Mirjam Franken (Duchenne Parent Project) en Marijke Sentges (Stichting On Wheels).

 

Fietsen in de fietsenstalling

VV Papendrecht verzoekt iedereen nogmaals dringend geen fietsen te plaatsen bij het grote hek bij de ingang. Die plek dient te allen tijde vrijgehouden te worden zodat het hek open kan, als in geval van nood hulpdiensten ons terrein op moeten. Zet je fiets daarom altijd in de fietsenstalling.

hek-ingang     fietsen-in-fietsenstalling

ingang-fietsenstalling     fietsenstalling

 

Update achterstanden contributie

Zoals eerder aangekondigd is het bestuur gestart met het innen van achterstallige contributies. De afgelopen weken heeft een flink aantal leden hun achterstallige contributie betaald, dan wel een betalingsregeling hiervoor getroffen. Maar we zijn er nog niet en we gaan hier dus mee door. Zelf kun je ook iets doen. Neem zelf initiatief als je vermoedt achterstand te hebben. Zet acceptgirobetalingen om in machtigingen en geef wijzigingen van adres, telefoonnummer, rekeningnummer (IBAN), e-mailadres en dergelijke zo snel mogelijk aan ons door, bijvoorbeeld per e-mail:

ledenadministratie@vvpapendrecht.nl of penningmeester@vvpapendrecht.nl

Wijzigingen en het afgeven van een doorlopende machtiging voor automatische incasso kunnen tevens doorgegeven worden door het invullen van een formulier dat te verkrijgen is op de club.

Zoals al eerder gemeld zullen spelers die per 1 november een contributieachterstand hebben NIET meer speelgerechtigd zijn.

Alvast bedankt.

Het bestuur.

 

Spelerspas aanvragen of verlengen

Een aantal leden beschikt nog niet over een geldige spelerspas of heeft een spelerspas waarvan de geldigheid binnenkort verloopt. Zij moeten daarom een spelerspas aanvragen en worden verzocht een recente pasfoto + € 2,60 af te geven. De pasfoto graag op de achterkant voorzien van naam en geboortedatum. Zorg dat het zo snel mogelijk geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer;
 – te overhandigen aan secretaris Theo Wolters;
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen tijdens officiële wedstrijden!

Senioren
S. de Haas, D. Helsemans, E. Karsan, S. Lafeber, B. Mutsaars, D. v.d. Net, R. van Oosten, P. van Overloop, J. Thijm en J. Timmers.

Junioren
W. Altena, B.J. Koets, I. Nduwayo, A. Lachhab, C. van Loon, F. Safdari, F. Verdoorn, K. Visser en J. de Bruijn.

Pupillen
L. Oliver.

Vrouwen en meisjes
J. Koelenbeek, S. van Buitene en I. Chaudron.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters,  e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuw team JO7-2

Dat de jeugdafdeling van VV Papendrecht maar blijft groeien blijkt uit het feit dat we sinds kort bij de allerjongsten een nieuwe ploeg hebben: JO7-2. Na een voorbereiding van enkele weken waarin getraind werd en enkele voetbalpotjes gespeeld werden, stond op zaterdagochtend 8 oktober op het Slobbengors op het Cees van Swietenveld voor ons tweede minipupillenteam de allereerste competitiewedstrijd op het programma. Het werd een bijzonder doelpuntrijk voetbalspektakel tegen Groote Lindt JO7-2. Beide ploegen scoorden maar liefst 10 keer waardoor ze allebei een punt overhielden aan de voetbalmatch. Goed gedaan jongens en meisje!

jo7-2-op-08-10-2016

Meer wedstrijdfoto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Wilt je ook lid worden? Kom dan eens bij ons langs of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Presentatiegids De Rode V 2016

Met trots kondigen we de uitgave aan van de tweede editie van De Rode V. In de presentatiegids geven we een beeld van onze club.

We willen Arjan van Toor / Lola en Engel, Melini Pizzeria & Döner, FlinterDe Graaf Object FinishingTheties Haarzaak, TriCasa Vastgoedbeheer, Cookers De Meent, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Restaurant en Bar ’t Bevertje, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, De Jong Tuinen, Euromax Horeca-apparatuur, Aanzet Werving & Selectie, SMG Allround Bouw, Woonwinkel Klop, Autorijschool Monique, Van Heeswijk Advies, Fysio Papendrecht, Karwei Papendrecht, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Esbi, Aannemer De Heer, Vakgarage Care 4 Cars, 2M makelaars, Leferink administratie – belastingen, Boekhandel De Gruijter Papendrecht, Wasko KinderopvangEsco Administratieve Dienstverlening & Advies, Scheepswerf Matena, King Jeans & Casuals, Willem Schilderwerk, Ceewood Productions, Grieks afhaalcentrum Nefeli, Autorijschool Kemp, Breko Shipbuilding & Repair, PSI Piping, Vermeij Verhuur & Horeca, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, KWF Kankerbestrijding, MOBI Groep BV, Jumbo Westpolder en Meentpassage Papendrecht, Ames Autobedrijf en NoSuchCompany dank zeggen voor het plaatsen van een advertentie in ons tijdschrift.

voorkant-de-rode-v-2016

VV Papendrecht wil iedereen bedanken die gezorgd heeft voor de totstandkoming van ons magazine en dan vooral Teus Baars, Erwin Schuil, Dirk Werkman, Erik de Bruin, Guillaume Kortekaas, de Communicatiecommissie; Edwin Schreurs, Jan Willem de Man en Dick Verschoor, hoofdsponsor NoSuchCompany voor de vormgeving en tot slot uitgever ZPRESS Sport, die de advertentieverkoop en het drukwerk op zich genomen heeft. Als u nog geen exemplaar van ons nieuwe magazine hebt, kunt u die afhalen op de club.

 

Voetballen op kunstgras

Op woensdag 5 oktober heeft het televisieprogramma Zembla aandacht besteed aan de mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels van SBR-rubbergranulaat in kunstgrasvelden. De KNVB wijst erop dat uit eerdere onderzoeken van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) niet gebleken is dat voetballen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. En dat de velden dus gebruikt kunnen worden om op te spelen en trainen. Wel adviseert het RIVM om kinderen niet te laten spelen met de rubberen korrels van een kunstgrasveld. Ook wordt aanbevolen om na het sporten te douchen en schone kleren aan te trekken. De KNVB staat erop dat op zeer korte termijn aanvullend onderzoek komt. Dit onderzoek, te verrichten door het RIVM, moet antwoord geven op de vraagstukken zoals die nu bij ons en onze leden liggen. De KNVB heeft recentelijk rond de tafel gezeten met partijen als de Vereniging Sport en Gemeente (VSG), het RIVM en andere organisaties om deze kwestie te bespreken en de vervolgstappen vast te leggen. We houden eenieder hiervan op de hoogte. We hopen iedereen zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Koninklijke Nederlandse VoetbalBond

 

Week van de Scheidsrechter

“Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd. Week in week uit staan arbiters op het veld zodat voetballers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we hen best weleens voor bedanken. Van 1 tot en met 9 oktober staat het uitspreken van waardering naar de scheidsrechter centraal, ook op de Nederlandse voetbalvelden. Alle 35.000 (assistent-)scheidsrechters in Nederland maken het immers mede mogelijk dat zo velen wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten. Zonder scheids geen wedstrijd. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Toch zijn het, net als de sporters zelf, vrijwilligers met passie voor de sport die in hun vrije tijd op het veld staan. Doe ook mee en zet scheidsrechters en officials in het zonnetje. Hoe groot of klein je gebaar ook is, je waardering geeft de arbiter de energie om er de volgende keer weer te staan en er samen met jullie een mooi seizoen van te maken.

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2016-2017  (5 oktober 2016)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Kledingplan en De Rode V 2016 gelanceerd’, ‘Wijziging contributie jeugd per 1 oktober’, ‘Grote Clubactie 2016’, ‘Update achterstanden contributie’, ‘Reclamebord Duchenne’, ‘Fietsen in de fietsenstalling’, ‘Reünie Dames VV Papendrecht’ en ‘Pannaveld is klaar’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Pannaveld is klaar

Tijdens de tweede helft van september  is hard gewerkt aan de voltooiing van het pannaveld. De grasmat werd gelegd, de doelen neergezet en de omheining geplaatst. Inmiddels is het pannaveld klaar voor een leuk potje voetbal.

pannaveld-24-09-2016-a     pannaveld-24-09-2016-b

VV Papendrecht bedankt iedereen die meegewerkt heeft aan de realisatie van het pannaveld en dan met name het A-team dat de volledige financiering voor zijn rekening genomen heeft. We hopen dat onze leden er gretig van gebruik zullen maken.

pannaveld-24-09-2016-c     pannaveld-01-10-2016-a

pannaveld-01-10-2016-b     pannaveld-01-10-2016-c

 

Wijziging contributie jeugd per 1 oktober

Afgelopen jaar is door de Sponsorcommissie hard gewerkt om in het kader van het Kledingplan alle jeugdteams te voorzien van nieuwe tenues en trainingspakken. En dat is gelukt! Het Jeugdkledingplan is op 1 oktober officieel gepresenteerd. De nieuwe kleding is voor het overgrote deel betaald door sponsoren. Volgens afspraak wordt een klein gedeelte van de kosten in rekening gebracht bij de jeugdleden in de vorm van een maandelijkse eigen bijdrage van 2 euro. Dit houdt in dat voor hen het lidmaatschapsgeld per 1 oktober met 6 euro per kwartaal verhoogd is.

Per 1 oktober 2016 gelden per kwartaal de volgende contributiebedragen.

Pupil   € 30,50 plus € 6,00 bijdrage Jeugdkledingplan
Junior   € 46,75 plus € 6,00 bijdrage Jeugdkledingplan
Senior   € 48,25  (ongewijzigd)
Rustend lid   € 24,25  (ongewijzigd)
Rustend lid 65+   € 13,75  (ongewijzigd)

Het bestuur

 

Kledingplan en De Rode V 2016 gelanceerd

Op een goed gevuld en volledig vernieuwd Rood-Zwart Plein heeft voorzitter Bram Blom op zaterdagmiddag 1 oktober het kledingplan van VV Papendrecht officieel gelanceerd. Alle jeugdleden van de vereniging zijn voorzien van splinternieuwe wedstrijdtenues en trainingspakken. Dit kledingplan is mogelijk gemaakt door Fokker, CLB Loodgieters & Installatiebedrijf, Eteha Slangtechniek, I&C Services, NoSuchCompany, Esbi, Nexus en kledingleverancier Beltona.

lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-a     lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-b

Elke sponsor die een leeftijdscategorie heeft voorzien van kleding werd onder luid applaus van de vele aanwezigen door de voorzitter naar voren gehaald. Als dank kregen zij van Teus Baars, bestuurslid Commerciële en Sponsorzaken, een trainingspak en een foto van een door hen gesponsorde ploeg.

lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-c     lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-d

Achterop de kleding prijkt de naam van het Duchenne Parent Project. De stichting heeft een zeer speciale plaats binnen onze club. Velen zijn bekend met de ziekte van Duchenne die Robin Matena heeft. Om meer aandacht voor deze spierziekte te vragen heeft Papendrecht dit initiatief genomen. Robin en enkele vrienden en vrijwilligers van de stichting waren daarom ook aanwezig bij de lancering. Na deze dankbetuiging was het tijd voor de presentatie van De Rode V 2016. Na een korte toespraak overhandigde Erwin Schuil, voorzitter van de Sponsorcommissie, het eerste exemplaar van de nieuwe presentatiegids aan voorzitter Bram Blom.

lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-e     lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-f

De redactie van de glossy was in handen van de Communicatiecommissie in samenwerking met de Sponsorcommissie. De redactie van de glossy was in handen van de Communicatiecommissie in samenwerking met de Sponsorcommissie. Hoofdsponsor NoSuchCompany heeft de vormgeving voor zijn rekening genomen en uitgever ZPRESS Sport heeft de advertentieverkoop en het drukwerk verzorgt.

lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-g     lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-h

In de gids is alles terug te vinden over de geledingen die zich binnen onze club bevinden. Tevens laat het zien dat VV Papendrecht een club is met Historie en Toekomst. De gids wordt verstrekt aan alle leden en sponsors en wordt gebruikt om onze voetbalvereniging te presenteren aan iedereen die geïnteresseerd is in onze mooie club.

lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-m     lancering-kledingplan-de-rode-v-01-10-2016-k

 

Nieuwe reclameborden Eteha Slangtechniek  (30 september 2016)

Sponsor Eteha Slangtechniek heeft nieuwe reclameborden laten plaatsen langs ons hoofdveld en het minipupillenveld. Het bedrijf, dat gevestigd is aan de Ketelweg 89 in Papendrecht, is leverancier voor allerlei typen slangen en bijbehoren. Eteha is tevens producent van alle soorten pakkingen naar tekening of voorbeeld, rubber vormartikelen en muismatten. Verder is Eteha gespecialiseerd in de assemblage van hydrauliekslangen. Daarnaast worden in eigen huis ook assemblages gemaakt van teflon, polyamide en andere kunststoffen. Rogier Hessing is eigenaar en algemeen directeur van Eteha. “We merken dat VV Papendrecht zich de laatste jaren weer positief ontwikkelt. Zeker in de jeugd met het speciale minipupillenveld, de jaarlijkse terugkerende Westfalia Voetbaldagen en nu met het JeugdKledingPlan. Maar ook de wedstrijden van het eerste, met voornamelijk Papendrechtse jongens, worden weer steeds drukker bezocht. Dan zie je toch dat dit de mensen meer aanspreekt.” VV Papendrecht dankt Eteha Slangtechniek voor de steun.

reclamebord-eteha-hoofdveld-2016     reclamebord-eteha-minipupillenveld-2016

rogier-hessing-10-09-2016     reclamebord-eteha-hoofdveld-zomer-2016

 

Grote Clubactie 2016

Nog een paar dagen en dan gaat de Grote Clubactie 2016 van start. We willen een oproep doen aan alle leden om zoveel mogelijk loten te verkopen en te kopen van de Grote Clubactie. De intekenboekjes zijn uitgedeeld aan de jeugdteams. Dit jaar willen we de opbrengst besteden aan:

– Nieuwe trainingsmaterialen.
– Sinterklaasfeest.
– Overige jeugdactiviteiten.

Met de loterij zijn fraaie prijzen te winnen als entreekaarten voor pretparken, waardebonnen, reischeques, fietsen en een Volkswagen Up! De hoofdprijs is € 100.000. Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat 80% (€ 2,40) naar de vereniging. Dus hoe meer loten er worden verkocht, hoe meer geld voor activiteiten en materialen. Ook dit jaar ontvangen lotenverkopers die meer dan 20 loten hebben verkocht een gratis pretparkkaartje, een gratis toegangskaart voor Schiphol of een flinke korting op veel producten van Masita als een wedstrijdbal of rugzak. De beste lotenverkopers maken kans op fraaie prijzen als een iPad of een fiets. Je moet je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd.

Maar ook bij VV Papendrecht kun je prijzen winnen: HOE?
Per 10 verkochte loten ontvangt je € 5,00. Zo kan je snel een aardig zakcentje verdienen. Voorbeeld: als je 50 loten hebt verkocht, heb je dus € 25,00 verdiend. Dit bedrag wordt uitbetaald op het moment dat je het lotengeld hebt afgegeven. Maar heb je als ouder clublid ook zin om iets voor de club te doen en zelf wat bij te verdienen, dan kun je een boekje afhalen in de Commissiekamer. Natuurlijk doen wij ook een beroep op de OUDERS om hun kinderen te helpen met de verkoop. Ook doen wij een oproep aan de SENIOREN om loten te kopen bij de jeugdleden!!!

De club wenst jullie veel succes toe met de verkoop van de loten.

 

Lancering Presentatiegids en Jeugdkledingplan op 1 oktober

De afgelopen tijd is door VV Papendrecht hard gewerkt aan de nieuwe Presentatiegids en het Kledingplan. Op zaterdag 1 oktober, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Papendrecht 1 tegen DCV 1, worden De Rode V 2016 en het Jeugdkledingplan officieel gepresenteerd op het nieuw ingerichte Rood-Zwarte Plein. Jeugdspelers die op dat moment niet hoeven te voetballen en alle betrokken sponsors worden uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Aangezien op de achterkant van de shirts het logo staat van het Duchenne Parent Project, zullen tevens zoveel mogelijk jongens present zijn die lijden aan de spierziekte van Duchenne. Van alle aanwezigen zal een groepsfoto gemaakt worden. Verder is het de bedoeling een drone de lucht in te sturen die luchtbeelden gaat schieten van deze geweldige gebeurtenis. U bent van harte welkom om de festiviteiten bij te wonen.

 

7×7 voor 35+ op 30 september

Ook dit seizoen komen de Papendrecht Legends in actie. Het 7×7-voetbal voor 35-plussers zal op acht vrijdagavonden plaatsvinden, vier keer in het najaar en vier keer in het voorjaar, afwisselend op sportpark Oostpolder en het Slobbengors. De eerste keer is op 30 september. Deelnemers worden rond 20 uur op het Slobbengors verwacht, de aftrap is om 20.30 uur. Ben je 35+ en wil je weer eens lekker voetballen tegen leeftijdsgenoten, maar heb je geen eigen team? Geen probleem, je kunt gewoon meedoen. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

papendrecht-legends-voorjaar-2016

 

Informatieavond op 29 september

VV Papendrecht nodigt de ouders, verzorgers en/of begeleiders van onze pupillen graag uit voor een informatiebijeenkomst in onze kantine op donderdag 29 september van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur. Tijdens de bijeenkomst zullen het Technisch Jeugdkader en de Jeugdcommissie een aantal belangrijke zaken met u doornemen, onder andere:

– Wat zijn de taken van de Technische Jeugdcommissie.
– Wat zijn de taken van de Jeugdcommissie.
– Wat mag u verwachten van het Technisch Jeugdkader en de Jeugdcommissie.
– Wat verwachten wij van de ouders.
– Totstandkoming van indelingen.

Wij hopen u dan te zien zodat u goed geïnformeerd bent met betrekking tot allerlei zaken als de competitie, het vervoer, etc. Wij, het Technisch Jeugdkader en de Jeugdcommissie van VV Papendrecht, hebben net als de spelers en speelsters heel veel zin in het nieuwe voetbalseizoen. Tot 29 september 2016.

 

Kledingplan VV Papendrecht

Met ingang van het huidige seizoen spelen alle jeugdleden van VV Papendrecht in een splinternieuw en representatief tenue. Ook wordt aan alle kinderen een presentatiepak ter beschikking gesteld. “Met behulp van sponsoren en door een eigen bijdrage van ieder spelend jeugdlid te verlangen is de club erin geslaagd dit te realiseren”, aldus Teus Baars, bestuurslid Commerciële en Sponsorzaken. “Onze jeugd is onze toekomst. Daarin is iedereen voor ons even belangrijk.” Erwin Schuil, voorzitter van de Sponsorcommissie, is samen met Teus Baars de initiatiefnemer van het Jeugdkledingplan. “We werken nog aan de aankleding van de teambegeleiding.” Een zeer belangrijk onderdeel van onze vereniging. “Zonder vrijwilligers, helpende ouders en enthousiaste trainers kun je, als club, geen progressie boeken. We proberen het daarom voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken om een steentje bij te dragen.” Bij onze vereniging heeft de stichting Duchenne Parent Project een zeer speciale plaats. Velen binnen onze vereniging zijn bekend met de ziekte van Duchenne die Robin Matena heeft. Om aandacht voor die spierziekte te vragen prijkt de naam van die stichting op de achterkant van onze shirts. VV Papendrecht dankt Fokker, CLB Loodgieters & Installatiebedrijf, Eteha Slangtechniek, I&C Services, NoSuchCompany, Esbi, Nexus en Beltona dat zij het Jeugdkledingplan mogelijk hebben gemaakt.

 

Communicatiecommissie

De Communicatiecommissie houdt zich al enige jaren bezig met de communicatie binnen VV Papendrecht en naar buiten toe. De commissie telt drie leden, namelijk Edwin Schreurs (voorzitter), Dick Verschoor en Jan Willem de Man. De Communicatiecommissie zorgt voor diverse soorten berichtgeving die betrekking hebben op de club als nieuwsfeiten, verslaggeving van wedstrijden van het eerste alsmede van allerlei activiteiten als de Algemene Ledenvergadering, de Nieuwjaarsreceptie, de Slotdag e.d. Verder verzorgt de commissie fotoreportages en interviews met clubmensen. Tijdens de voetbalperiode worden artikelen op de schermen in de kantine geplaatst en wordt nieuws over VV Papendrecht in het Papendrechts Nieuwsblad gepubliceerd. Elke twee weken wordt de Weekbrief uitgegeven, ook tijdens de zomer- en winterstop, waarop u zich kunt abonneren via de website  >>

Om te achterhalen wat zich afspeelt binnen de club werken de leden van de Communicatiecommissie samen met andere commissies of hebben daar zelfs zitting in en zijn ze betrokken bij de nodige activiteiten. Voor het grote publiek wordt minstens 1 keer per jaar een publicatie uitgegeven als de Nieuwsbrief, de presentatiegids De Rode V en/of de VV Papendrecht Voetbalkrant die door heel Papendrecht verspreid wordt. Aan het begin van elk nieuw voetbalseizoen wordt eenmalig de hele middenpagina van het Papendrechts Nieuwsblad gevuld. De laatste drie uitgaven komen tot stand in samenwerking met de Sponsorcommissie. Op de genoemde publicaties kunt u zich eveneens abonneren via de website  >>

Tot slot zorgt de Communicatiecommissie ervoor dat sociale media als de website en Facebook-pagina actueel zijn en wordt ook van Twitter gebruik gemaakt. Kortom, we doen best vrij veel, maar we kunnen het niet alleen. We zijn vrijwilligers en geen journalisten en kunnen echt niet elk evenement bijwonen en daar verslag van doen. We doen daarom een beroep op jullie om ons van nieuws te voorzien dat we kunnen gebruiken voor de mediakanalen van VV Papendrecht. Heb je leuke foto’s, een wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat naar ons op. Of schrijf een stuk van minstens 250 woorden over je ploeg in het kader van het Team van de Week. Dat komt met teamfoto op de website, op Facebook, op de schermen in de kantine, in de Weekbrief en in het Papendrechts Nieuwsblad. Hebt u iets voor de VVP-mediakanalen of wilt u zich bij ons aansluiten, neem dan per e-mail contact op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2016-2017  (21 september 2016)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Gedragsregels VV Papendrecht’, ‘Lancering Presentatiegids en Jeugdkledingplan op 1 oktober’, ‘Nieuwe reclameborden Eteha Slangtechniek’, ‘Communicatiecommissie’, ‘Spelerspas verplicht voor beker en competitie’, ‘Enquête afgesloten!’, ‘VV Papendrecht op Regiorijnmondvoetbal’, ‘Rood-Zwarte Plein nadert voltooiing’ en ‘7×7 voor 35+ op 30 september’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Foto’s uit de oude doos

Regelmatig krijgen we leuke foto’s opgestuurd. De oude teamfoto’s plus de opstelling van de wedstrijd Papendrecht – Finland zijn van Cor Terlouw.

Papendrecht met aanvoerder C. Swijnenburg     Papendrecht in stadion

Papendrecht - Finland     Papendrecht Zondag in het rood

Papendrecht Zondag kampioen

De scheidsrechter op onderstaande foto is Johannes Korteland, beter bekend als Hannes. Hij was in de jaren 70 en 80 een bekende arbiter bij VV Papendrecht en was de vader van voormalig eerste-elftalspeler Henk Korteland. Scheidsrechter Korteland is in 1993 overleden. De foto is afkomstig uit het archief van de familie Korteland en werd opgestuurd door Hans Jonker.

Scheidsrechter J. Korteland

Hebt u ook leuke foto’s? We zouden het bijzonder op prijs stellen als u ze per e-mail naar ons opstuurt: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht op Regiorijnmondvoetbal

Recentelijk heeft Regiorijnmondvoetbal twee leuke berichten over onze voetbalclub gepubliceerd. In het kader van de kantinetest is onlangs onze kantine beoordeeld. De kantine van VV Papendrecht kreeg het mooie cijfer 7,3  >>

Op zaterdag 10 september viel onze eerste-elftalspeler Dayley van der Graaff twee minuten voor het einde van het duel tegen Strijen uit met een zware knieblessure. Om hem een hart onder de riem te steken kreeg Dayley een taart aangeboden van banketbakkerij Dekker uit Pernis  >>

 

Rood-Zwarte Plein nadert voltooiing

Ook de afgelopen weken is hard gewerkt aan het Rood-Zwarte Plein. Alle gaten zijn opgevuld en de tegels zijn gelegd. Verder zijn de parasols, de tafels met banken en de steigerhouten bakken, ontworpen door Sander Gootjes van SMG Allround Bouw, op hun plaats gezet. Het hout van de bakken is geleverd door Het Houthuys uit ’s Gravendeel. De bakken, die gemaakt en geplaatst zijn door Dieter Hasenbein en Aad Koot, zullen worden voorzien met de namen van de sponsors. Als u ook interesse hebt om de bakken te sponsoren, kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

rood-zwarte-plein-17-09-2016-a     rood-zwarte-plein-17-09-2016-b

rood-zwarte-plein-begin-sept-2016     rood-zwarte-plein-half-sept-2016

rood-zwarte-plein-05-09-2016-a     rood-zwarte-plein-05-09-2016-c

rood-zwarte-plein-05-09-2016-b

 

Spelerspas verplicht voor beker en competitie

Leider/aanvoerders opgelet

Alle voetballers behalve E-, F- en Minipupillen moeten een spelerspas hebben om aan competitie- of bekerduels te mogen meedoen. Zonder pas mag een speler niet aan een officiële wedstrijd deelnemen. Mist u een spelerpas, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Enquête afgesloten!

De afgelopen weken hebt u als lid van VV Papendrecht in het kader van het door het bestuur gestarte ‘Traject naar de Toekomst’ een enquête kunnen invullen. De komende tijd zal benut worden om de antwoorden op de in de enquête gestelde vragen te bestuderen. Een samenvatting van de resultaten zal na de analyse op de website geplaatst worden. Met behulp van de uitkomsten wil het bestuur de belangrijkste doelen van onze club voor de komende jaren formuleren.

 

Heel Holland Veilig! nieuwe sponsor

Heel Holland Veilig!, dat wil Een Veilig Gevoel BV, een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. De beveiligingsspecialist voorziet in de vraag naar verschillende beveiligingsdiensten, zoals beveiliging met hoogwaardige camera’s, gecertificeerde alarmsystemen, mistgeneratoren en toegangscontrole. Het bedrijf is marktleider in Nederland op het gebied van camerabeveiliging met beeldopslag in de cloud. Dit om diefstal of sabotage van een lokale recorder te voorkomen. Voordeel van in de cloud opslaan is dat op elk gewenst moment beelden bekeken kunnen worden via de computer, smartphone en/of tablet. Veel ondernemers in de detailhandel en horeca maar ook in andere branches hebben in de afgelopen periode voor de diensten van Een Veilig Gevoel gekozen. Zij zijn inmiddels optimaal beveiligd, tegen geringe kosten. Het bedrijf biedt diverse abonnementen. Een Veilig Gevoel biedt veiligheid en bescherming voor de ondernemer inclusief zijn of haar gasten, klanten en werknemers. Het dynamische en ambitieuze bedrijf vernieuwt, innoveert en ontwikkelt elke dag en streeft naar internationale uitbreiding. Persoonlijke benadering en actuele technologie gaan hand in hand. VV Papendrecht is blij met Heel Holland Veilig! als nieuwe sponsor en verwacht een prettige samenwerking.

Reclambord Heel Holland Veilig! juni 2016

 

Trainen op 13 en 14 september

Zowel op dinsdag 13 als woensdag 14 september is sprake van recordtemperaturen van boven de 30 ºC. De trainers dienen zelf te bepalen of het verantwoord is om de trainingen door te laten met deze hitte. Mocht besloten worden om gewoon te trainen, neem dan voldoende drinkwater mee, pas de training aan en houd drinkpauzes.

Het bestuur

 

Contributieachterstanden aangepakt

Net als elke andere vereniging heeft VV Papendrecht ook te maken met leden met contributieachterstand. Het bestuur zal de komende maanden met verhoogde inspanning achterstallige contributies gaan innen. Dat betekent dat de betreffende leden begin september worden benaderd en dat in oktober nogmaals gecheckt wordt of de contributie voldaan is en/of een betalingsregeling getroffen is. Vanaf 1 november zijn spelers met contributieachterstand NIET meer speelgerechtigd. Is eind december nog steeds geen contributie ontvangen, dan zullen leden van de ledenlijst afgevoerd worden. Oproep aan eenieder die vermoedt contributieachterstand te hebben: neem contact op met de penningmeester, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl. Contributie betalen is ook onderdeel van sportiviteit.

Het bestuur

 

JO19-1 en JO17-1 starten sterk

Papendrecht JO19-1 en JO17-1 zijn prima gestart aan de competitie. Beide ploegen zijn nog zonder puntverlies en leggen prima voetbal op de mat. JO17-1 van trainer Arno Tiemens won, na de zege op Peursum, ook de tweede wedstrijd. Op ons hoofdveld werd met goed positiespel een 4-1 zege geboekt op VVAC. JO19-1 ging op bezoek bij Zeelandia Middelburg. De groep van Richard Nardten nam dankzij een 1-2 overwinning de drie punten mee uit Zeeland. Komend weekend speelt JO19-1 op ons sportcomplex tegen Pelikaan. De aftrap is om 12:30 uur. Het vaste tijdstip van JO17-1 voor de thuiswedstrijden is 10:30 uur. U bent van harte welkom om de juniorenteams aan het werk te zien.

 

Denk mee over de toekomst!

Denk mee over de toekomst van onze club! Laat je stem horen en vul de enquête in. Geef je mening over het beleid van onze vereniging, met name waar het de toekomst betreft, en geef vooral aan wat jij ervan vindt!! U hebt tot half september 2016 de gelegenheid om de vragenlijst op te sturen. Doe mee!

Het bestuur

Naar de enquête  >>

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2016-2017  (7 september 2016)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen, Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Denk mee over de toekomst!’, ‘Contributieachterstanden aangepakt’, ‘VV Papendrecht in het Papendrechts Nieuwsblad’, ‘Aanleg pannaveld’, ‘Rick Croese waarnemend jeugdvoorzitter’, ’10 september Open Dag Fokker’ en ‘Heel Holland Veilig! nieuwe sponsor’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

10 september Open Dag Fokker

Op zaterdag 10 september houdt Fokker Papendrecht een open dag voor alle Nederlandse vestigingen. Hierdoor zullen op het Slobbengors veel parkeerplaatsen bezet zijn die normaal door spelers en bezoekers aan ons sportcomplex gebruikt worden. Houdt u hier rekening mee en kom, waar mogelijk, lopend of op de fiets naar de voetbal.

 

Aanleg pannaveld

In het voorjaar van 2016 heeft een groep vrijwilligers onder aanvoering van Richard Mulder in samenwerking met het bestuur het initiatief genomen om te kijken naar de mogelijkheden van de aanleg van een pannaveld op ons sportcomplex. Besloten werd om het aan te leggen op het grasveld naast de fietsenstalling. Nadat eerst het bestuur en vervolgens de gemeente akkoord gegaan zijn, is gestart met de werkzaamheden. Eind augustus begonnen de graafwerkzaamheden. Hiervoor konden we wederom beschikken over de graafmachines van Kraanverhuur & Grondverzet G.M. Damsteegt B.V. uit Oud-Alblas, waarvoor onze hartelijke dank. Inmiddels zijn de contouren van het pannaveld goed zichtbaar. Met alle inzet van het bestuur, de gemeente, het Activiteitenteam en vele vrijwilligers zal het pannaveld dit najaar een feit zijn en kunnen onze talenten er hun kunsten laten zien.

Pannaveld begin sept 2016 C     Pannaveld begin sept 2016 D

Pannaveld begin sept 2016 B     Pannaveld begin sept 2016 A

 

Rick Croese waarnemend Jeugdvoorzitter

Onze Jeugdvoorzitter Martin van Tol heeft vanwege drukke nieuwe werkzaamheden moeten besluiten zijn rol als Jeugdvoorzitter van onze club binnenkort neer te leggen, vanaf eind november van dit jaar. Vooralsnog neemt Rick Croese samen met Martin de taken waar. Op de Algemene Ledenvergadering in het najaar zal het bestuur afscheid nemen van Martin en daarnaast een geschikte kandidaat voordragen. De gebruikelijke procedure volgt en zal uiteraard gehandhaafd worden. Houd hierover de communicatie op onze mediakanalen in de gaten!

Rick Croese 03-09-2016

 

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Papendrecht

De gedragsregels van VV Papendrecht wordt aan het begin van elk seizoen kenbaar gemaakt aan alle spelers en begeleiders, en gedurende het seizoen aan nieuwe spelers en begeleiders. Elk lid wordt geacht de gedragsregels te kennen. Het bestuur ziet toe op de naleving ervan en zal de gedragsregels handhaven. Op de gevolgen van handhaving is geen enkele uitzondering mogelijk. VV Papendrecht hanteert een aantal gedragsregels waaraan elk lid zich dient te houden. Ook van ouders en begeleiders wordt verwacht dat zij zich hieraan houden.
De gedragsregels zijn:

– Toon respect voor anderen. Dat betekent in elk geval geen discriminatie, pesten, intimidatie en zinloos geweld;
– Wees bij thuiswedstrijden een goede gastheer of -vrouw en bij uitwedstrijden een goede gast;
– Toon respect voor eigendommen, materialen, velden en gebouwen van VV Papendrecht en de vereniging waar je te gast bent. Elk lid is direct aansprakelijk voor zelf aangerichte schade;
– Toon respect voor eigendommen van anderen. Elk lid is direct aansprakelijk voor zelf aangerichte schade;
– Roken alsmede gebruik van alcohol is niet toegestaan in de kleedkamers;
– Drugsbezit en drugsgebruik zijn op het gehele complex ten strengste verboden;
– Bij diefstal wordt direct aangifte bij de politie gedaan;
– Contributie-achterstand is ontoelaatbaar. Bij meer dan drie maanden contributie-achterstand is trainen en wedstrijden spelen niet meer mogelijk;
– Speel sportief en accepteer een door scheidsrechter, VV Papendrecht of KNVB opgelegde straf;
– Laat de kleedkamers na gebruik fatsoenlijk achter, ruim eigen rommel op;
– Het bestuur van VV Papendrecht legt straffen op bij ontoelaatbaar gedrag. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan een straf een berisping, schorsing of royement zijn.

Klik hier om de gedragsregels te downloaden  >>

 

VV Papendrecht in het Papendrechts Nieuwsblad

Tijdens het voetbalseizoen verschijnen dankzij de Communicatiecommissie in het Papendrechts Nieuwsblad artikelen over VV Papendrecht zoals het wedstrijdverslag van het eerste als dat gespeeld heeft. Daarnaast bevat het Papendrechts Nieuwsblad wekelijks een halve pagina berichtgeving onze sportclub. De pdf-files daarvan kunnen gedownload worden vanaf de pagina ‘Weekbrief & Weeknieuws‘. Eén keer per jaar, aan het begin van elk nieuw voetbalseizoen, zorgen de Communicatiecommissie en Sponsorcommissie in samenwerking met hoofdsponsor NoSuchCompany ervoor dat de gehele middenpagina van het Papendrechts Nieuwsblad gewijd is aan VV Papendrecht. De publicatie is deze week in de krant verschenen >>

VVP Middenpagina PN 2016 week 35

Eerdere publicaties staan op de pagina ‘Nieuwsbrief, Krant, Glossy‘.

 

Vermeij Verhuur & Horeca nieuwe sponsor  (31 augustus 2016)

Met Vermeij Verhuur en Horeca BV heeft VV Papendrecht opnieuw een nieuwe sponsor aan zich weten te binden. Het Papendrechts bedrijf is gespecialiseerd in verkoop en verhuur van alle party- en horecabenodigdheden zoals stoelen, tafels, bierbanken, biertappen, complete podia en licht- en geluidsinstallaties. Daarnaast is het bedrijf actief in de horeca van Sportcentrum Papendrecht. Vermeij Verhuur & Horeca kan u altijd helpen, of u een groot of een klein evenement wilt organiseren, een verjaardag, of thuis of op locatie een barbecue, alles is mogelijk. Geen zin om zelf te bakken of uw drankje in te schenken? Dan kunt u uw feest volledig laten verzorgen. Een schaal hapjes of een kok bij u thuis… De mogelijkheden zijn veelzijdig en voor ieder budget bereikbaar. Muziekje erbij? Geen probleem. Verwacht u regen? Dan heeft het bedrijf mooie partytenten. Verwacht u kou? Ook terrasverwarming is mogelijk. Vermeij Verhuur & Horeca verzorgt uw evenement van A tot Z en tot in de puntjes! Bij VV Papendrecht heeft Vermeij Verhuur & Horeca geholpen bij de BusinessClubavond van vorig jaar en bij inzamelacties voor Duchenne verzorgden de dj’s van Richard Vermeij belangeloos de muzikale omlijsting.
VV Papendrecht dankt Vermeij Verhuur & Horeca voor de steun en rekent op een langdurige samenwerking.

Reclambord Vermeij juni 2016

 

Spelregelwijzigingen

Ook dit seizoen zijn de nodige spelregelwijzigingen doorgevoerd. Een belangrijk punt is een blessurebehandeling in de A-categorie. Dit betreft Zaterdag 1, 2, 3, A1, B1, C1 en D1. Een geblesseerde voetballer mag niet meer op het veld worden behandeld. De scheidsrechter onderbreekt de wedstrijd indien naar zijn of haar oordeel een speler ernstig geblesseerd is en ziet erop toe dat de speler van het speelveld wordt verwijderd. Terugkeren mag pas nadat het spel is hervat. Als de bal in het spel in het spel is, mag dit alleen vanaf de zijlijn, maar als de bal uit het spel is, mag dit vanaf de doellijn of zijlijn. Uitzonderingen kunnen gemaakt worden wanneer een doelverdediger geblesseerd is, wanneer sprake is van een ernstige blessure, wanneer een doelverdediger en een veldspeler in botsing zijn gekomen of spelers van hetzelfde team en onmiddellijke verzorging nodig hebben. Dit geldt eveneens wanneer een speler geblesseerd is geraakt als gevolg van een fysieke overtreding waarvoor de tegenstander een waarschuwing heeft ontvangen of is weggezonden (bijvoorbeeld na onbesuisd of ernstig gemeen aanvallen), mits de behandeling snel wordt afgerond. In de B-categorie blijft de uitzondering van kracht dat een blessurebehandeling altijd op het veld plaats mag vinden. Een andere regelwijziging betreft het bestraffen van teambegeleiders. Wanneer een teamofficial zich niet op een verantwoorde manier gedraagt, heeft de scheidsrechter twee opties: een publieke vermaning geven of het wegsturen van de teamofficial zonder het tonen van een kaart. Een gele of rode kaart mag alleen getoond worden aan spelers. De KNVB is van mening dat teamofficials een belangrijke voorbeeldrol hebben en vraagt de scheidsrechters om ze tijdig te vermanen ten aanzien van onacceptabel gedrag. Voorbeelden hiervan zijn kritiek op de arbitrage en wegwerpgebaren.

 

Papendrecht 1 uit beker, 2e door

In de tweede helft van augustus speelden Zaterdag 1 en 2 de poulewedstrijden van de beker. De eerste twee duels van Papendrecht 1 waren in Dordrecht. Zondagtweedeklasser Dubbeldam werd met 0-1 verslagen en bij Oranje Wit werd het 3-3 nadat een 3-0 achterstand was goedgemaakt. Voor de laatste poulewedstrijd zou een punt voldoende zijn om door te bekeren. Op het Slobbengors werd het echter 0-3 voor Hardinxveld, waardoor ons eerste uitgeschakeld is voor de beker. Zaterdag 2 zat in een poule met slechts twee tegenstanders die beide werden overklast. De ploeg is daardoor verder in de beker. Komende zaterdag begint de competitie voor de A-selectie. Zaterdag 2 speelt in Zwijndrecht tegen Pelikaan. Papendrecht 1 ontvangt op het Slobbengors Heerjansdam. De aanvang is 14.30 uur.

 

Nieuw team: Zaterdag 8

Het gaat al jaren uitstekend met onze jeugdafdeling, maar ook bij de senioren blijft het aantal ploegen toenemen. Dit seizoen heeft VV Papendrecht bij de zaterdagsenioren er een nieuw team bij: Zaterdag 8. Aanstaande zaterdag kunt u de heren voor het eerst in actie zien. Op 27 augustus spelen ze vanaf 14.30 uur op het Slobbengors voor de beker tegen Nieuw Lekkerland 7. Wilt u ook lid worden? Kom dan eens bij ons langs of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingen E-jeugd afgelast

Op donderdag 25 augustus heeft het KNMI vanwege de aanhoudende hitte, met temperaturen van boven de 30 °C, Code Geel afgegeven voor het hele land. Om die reden zijn de voor vanavond geplande trainingen van de E-jeugd afgelast.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2016-2017  (24 augustus 2016)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Overlijdenskaart Paul Borburgh’, ‘Scheidsrechterscoördinator gezocht’, ‘VV Papendrecht Westfalia Voetbaldagen 2016’, ‘Herinrichting Rood-Zwarte Plein’, ‘Begeleiders jeugdteams gezocht’, ‘Wim Erkelens in het AD’, ‘Spelerspas aanvragen of verlengen’, ‘Spelregelwijzigingen’, ‘Voorlopige jeugdkeeperstrainingen’ en ‘Nieuw team: Zaterdag 8’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Voorlopige jeugdkeeperstrainingen

In verband met een tekort aan trainers voor onze jeugdkeepers is een andere indeling voor de keeperstrainingen gemaakt, zodat het grootste deel van de doelverdedigers toch nog keeperstraining kan krijgen. Zodra er nieuwe keeperstrainers zijn, zal deze indeling weer veranderen en proberen we weer alle jeugdgoalies te laten trainen.

– E- en F-keepers trainen op woensdag van 18 tot 19 uur.
– D-keepers trainen tijdens EVEN weken op woensdag van 19 tot 20 uur.
– C-keepers trainen tijdens ONEVEN weken op woensdag van 19 tot 20 uur.
– Voor B- en A-keepers zijn tot nader bericht geen keeperstrainingen.

Keeperstraining

Bent u een enthousiaste en ambitieuze keeperstrainer die graag aan de slag wil met de jeugdkeepers van VV Papendrecht? Stuur dan een e-mail met je telefoonnummer ter attentie van de Technische Jeugdcommissie naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Herinrichting Rood-Zwarte Plein

Deze zomer is hard gewerkt aan de herinrichting van het Rood-Zwarte Plein. Eerst werden alle struiken en bijbehoren verwijderd, waarna de tegels werden weggehaald. Vervolgens werd aan de leidingen gewerkt, waarna met graafmachines zand werd aangebracht. Na het vlakmaken van de ondergrond werden nieuwe tegels gelegd: 120 m2 30×30 rode tegels en ruim 300 m2 60×60 zwarte tegels. Op vrijdag 19 augustus werd zelfs tot in de donkere uren doorgewerkt met als resultaat dat alle tegels er grotendeels inliggen. De werkzaamheden werden mede mogelijk gemaakt door Hoveniersbedrijf Visser Groen BV uit Hendrik-Ido-Ambacht, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen uit Rotterdam, Kraanverhuur & Grondverzet G.M. Damsteegt B.V. uit Oud-Alblas, Bouwstoffenhandel De Rivierendriesprong uit Papendrecht en Vego Tuinmaterialen Zwijndrecht, waarvoor onze dank. VV Papendrecht dankt de vrijwilligers voor hun inspanningen en dan met name Bram en Maikel Blom, Aad Koot, Edwin Smit, Ronald Kornet, Robert Stal, Dieter Hasenbein en Donovan ’t Zand die het leeuwendeel van de tegels hebben gelegd. Als alles volgens planning verloopt, zal het plein in de laatste week van augustus afgemaakt worden en zullen steigerhouten bakken geplaatst worden, gemaakt door Sander Gootjes van SMG Allround Bouw. De bakken zullen worden voorzien met de namen van de sponsors. Als u ook interesse hebt om de bakken te sponsoren, kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

Herinrichting plein 08-2016 A     Herinrichting plein 08-2016 B

Herinrichting plein 08-2016 C     Herinrichting plein 08-2016 D

Herinrichting plein 08-2016 E     Herinrichting plein 08-2016 G

Herinrichting plein 08-2016 F     Herinrichting plein 08-2016 H

Herinrichting plein 08-2016 J     Herinrichting plein 08-2016 K

Herinrichting plein 08-2016 M

 

Start officiële wedstrijden

Nog even en dan zijn de eerste officiële wedstrijden. Op zaterdag 20 augustus staan voor Zaterdag 1, 2 en 3 de eerste bekerduels op het programma. Die ploegen spelen een paar dagen later opnieuw voor de beker, net als op zaterdag 27 augustus. Verder beginnen op die dag de overige senioren alsmede JO19-1 (A1), JO17-1 (B1), JO15-1 (C1) en JO13-1 (D1) aan hun bekeravontuur. Voor de andere jeugdteams (alle jeugdploegen zijn opgegeven voor het bekervoetbal) start het bekervoetbal op zaterdag 3 september. Voor Zaterdag 1, 2 en 3 start de competitie dan al. JO19-1 (A1), JO17-1 (B1), JO15-1 (C1) en JO13-1 (D1) beginnen op zaterdag 10 september aan de competitie. Voor de overige teams staan in het derde weekend van september de eerste competitiewedstrijden op het programma.

 

VV Papendrecht Westfalia Voetbaldagen 2016

De zevende editie van de Westfalia Voetbaldagen vond plaats onder heerlijke weersomstandigheden. Drie dagen zon waarbij de temperatuur ver boven de 20 °C uitsteeg. Met wederom meer dan 125 deelnemers en voldoende begeleiding gingen de VV Papendrecht Voetbaldagen op 15 augustus van start. Maandagochtend verzamelden de deelnemers zich in de kantine waar zij verwelkomd werden door onze gastheer Arjan Herwig. De aanvangstijd was opgesplitst. De groep van 5 t/m 8 jaar mocht zich iets later melden dan de oudere kinderen. De begeleiding was al om 8 uur present om het programma door te nemen en de laatste instructies te ontvangen. Nadat de teams waren ingedeeld en opgehaald door hun begeleiders, gingen de deelnemers naar de kleedkamers alwaar zij hun nieuwe tenue van kledingsponsor Beltona konden aantrekken. In de ochtend werd getraind. Rond de middag ging de groep van 9 t/m 13 jaar lunchen, daarna gevolgd door de jongste kinderen. Na de lunch ging de oudste groep latje schieten. Een competitie die elke dag werd aangegaan en waarvan de winnaar op de laatste dag bekend zou worden gemaakt. In de middag begonnen we met Goalmaster, een competitie waarbij verschillende wedstrijdjes worden gespeeld in diverse partijvormen. Ook dit jaar was het weer een spannende strijd om de titel Goalmaster 2016.

Op dinsdag begonnen de spelers en speelsters, nadat ze zich verzameld hadden in hun eigen kleedkamer, wederom aan de ochtendtraining. Vanwege de aanhoudende warmte zorgden de dames Helen, Sandra en Isa ervoor dat te allen tijde bakken en bidons met water aanwezig waren zodat eenieder tussen de oefeningen door voldoende kon drinken. Nog los van de vaste drinkpauzes waarbij de ranja rijkelijk vloeide. In de middag een nieuwe competitie: 4 tegen 4 met individuele winnaars. Dat betekende dat de samenstelling van de teams elke ronde wijzigde, maar dat het resultaat van de wedstrijden per deelnemer werd opgeteld. Op dag drie begonnen de vermoeidheid en kleine pijntjes van de eerste twee warme en intensieve dagen op te spelen. Maar iedereen was er klaar voor om na de ochtendtraining te beginnen aan het WK-spel. De teams werden ingedeeld naar leeftijdsgroep en elk team had zijn eigen coach. De strijd was tot het laatst spannend en resulteerde zelfs in een beslissingswedstrijd en een penaltyserie bij de 11- t/m 13-jarigen. Rond 16 uur vond op het hoofdveld de prijsuitreiking plaats. Paco maakte alle winnaars bekend van de afgelopen drie dagen van de verschillende spelonderdelen. Daarna keerde iedereen met een ijsje huiswaarts.
Rest te vermelden dat het wederom drie fantastische dagen waren en dat alle deelnemers hun beste kant hebben laten zien. Dit mede onder aanvoering van een geweldige groep begeleiders. Dank gaat ook uit naar alle vrijwilligers van de organisatie die deze drie dagen weer vlekkeloos hebben laten verlopen. Als laatste gaat grote dank uit naar de hoofdsponsor van deze voetbaldagen: Westfalia Marketing B.V.
Namens VV Papendrecht: enorm bedankt voor ieders aanwezigheid en inzet en graag tot volgend jaar!

Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 A     Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 B

Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 D     Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 C

Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 E     Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 J

Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 F       Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 H

Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 G     Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 K

Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 M     Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 N

Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 Q     Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 P

Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 W     Westfalia Voetbaldagen 17-08-2016 Z

 

Wim Erkelens in het AD

Nadat eerder deze maand Stephan Bravenboer aan het woord kwam in het Algemeen Dagblad, was deze keer Wim Erkelens aan de beurt. Wim loopt al meer dan 40 jaar op het Slobbengors rond en is onder meer bekend als keeper, speler, scheidsrechter, grensrechter, kantinemedewerker en als lid van vele commissies. Momenteel heeft hij zitting in de Commissie G-voetbal. In een paginagroot interview in het kader van de rubriek ‘In de spiegel’  wordt vooral teruggekeken op zijn rol als organisator van 20 edities van de Robin Matena Bokaal. Klik hier voor het interview  >>

Wim Erkelens in AD 17-08-2016

Bron: AD Drechtsteden, Stad & Regio, woensdag 17 augustus 2016, pagina 12.

 

Voetbaldagen volop aan de gang

Op maandag 15 augustus zijn bij VV Papendrecht de jaarlijkse Westfalia Voetbaldagen van start gegaan. Na het welkomswoord kregen de deelnemers het schitterende Westfalia-tenue van kledingsponsor Beltona overhandigd. Kort daarna werd begonnen op onze voetbalvelden die er weer fraai bijliggen. Onder leiding van vele vrijwilligers werden allerlei leuke trainingsvormen en voetbalpotjes afgewerkt. Tussendoor werden regelmatig pauzes ingelast om iedereen de gelegenheid te geven even op adem te komen en weer aan te sterken middels een heerlijke versnapering en een lekker drankje. Even na het middaguur kreeg iedereen een smakelijke lunch voorgeschoteld. De eerste twee dagen zijn achter de rug. Op woensdag 17 augustus is de derde en laatste dag. Het belooft wederom een prachtige dag te worden. Komt u ook naar het Slobbengors?

Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 J     Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 H

Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 N     Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 K

Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 G     Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 M

Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 B       Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 E

Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 A       Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 D

Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 C     Westfalia Voetbaldagen 15-08-2016 F

Foto’s: Guillaume Kortekaas

 

Begeleiders jeugdteams gezocht

De afgelopen tijd is hard gewerkt om alle teams van trainers en leiders te voorzien. Helaas hebben nog niet alle jeugdploegen begeleiders. Zo zit C3 zonder begeleiding nadat de beoogde trainer zich vanwege veranderde werkzaamheden heeft moeten terugtrekken. Ook zijn we voor enkele lagere pupillenteams nog op zoek naar begeleiders. Bent u geïnteresseerd in een functie als (assistent-)trainer, leider, grensrechter e.d.? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuwe aanduidingen in de jeugdcompetities

De KNVB heeft voor de jeugd in het nieuwe seizoen enkele veranderingen doorgevoerd. De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets. Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J. De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal straks het JO17-1-elftal en het D4-team het JO13-4-team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren. Als er verder niets wijzigt, waarom dan toch deze nieuwe aanduidingen? Omdat deze aanduidingen nodig zijn om veranderingen in de toekomst mogelijk te maken. Deze aanpassing geeft de KNVB de mogelijkheid om bijvoorbeeld geboortejaarcompetities aan te bieden (O14, O12, etc.). In enkele districten is hier nu al sprake van.

 

Erevoorzitter Ad Matena

Ad Matena: “Ik moest van mijn vader lid worden van een club, het werd VV Papendrecht. Wat betekent Papendrecht voor mij? VV Papendrecht is een groot deel van mijn leven.” Ad Matena, de 78-jarige Erevoorzitter en dragende kracht achter de werkploeg van VV Papendrecht, is lid sinds 1972. “Eigenlijk ben ik al langer lid. Toen ik in dienst moest voor mijn nummer, ben ik uitgeschreven.”

Door Edwin Schreurs

“Mijn vader vond het belangrijk dat ik lid werd van een club, goed voor de sociale contacten. Ik koos voor VV Papendrecht, voetbal trok me wel aan. Ik heb zelf nooit op het veld gestaan als voetballer. Ik was rustend lid, maar wel betrokken bij het clubleven. Toen ik in dienst moest, ben ik uitgeschreven als rustend lid. In 1972 ben ik weer officieel lid geworden van de club. Ik werd toen leider van Zaterdag 1.”

Ad Matena mei 2016

Bestuur
In 1977 trad Ad Matena toe tot het bestuur. “Ik heb verschillende functies bekleed in het bestuur. In 1994 werd ik voorzitter als de opvolger van Teus Punt. Ik heb dat tien jaar met veel plezier gedaan. Mijn broer Han Matena, helaas veel te vroeg overleden, maakte ook deel uit van het bestuur. Hij was jarenlang secretaris.” Na zijn ambtstermijn werd Ad Matena benoemd tot Erevoorzitter. Dit ambt bekleedt hij met trots. Hij laat zich altijd zien en horen op de jaarlijkse ledenvergadering en is nog steeds zeer betrokken bij de club.

Werkploeg
Bij VV Papendrecht is zelfwerkzaamheid altijd een belangrijk onderdeel geweest van de vele bouwprojecten die binnen de club plaatsvonden en nog steeds vinden. Voor dit doel en voor alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden werd dan ook een werkgroep opgericht. Het initiatief voor ‘Werkgroep 77’, zoals de groep werd genoemd, lag bij de huidige Erevoorzitter. “Ik heb daar altijd van genoten, de samenhorigheid. Het enthousiasme van alle medewerkers van de werkgroep was geweldig. De laatste grote klus in 1989, die bestond uit aanbouw aan de bestaande stenen kleedkamers, was een project waar ik de beste herinneringen aan heb. Het bestond uit de realisatie van de nieuwe bestuurskamer, de radiokamer, twee extra kleedkamers, het instructielokaal en een opslagruimte. De ruwbouw is door een aannemer neergezet. Met ongeveer 40 man hebben we de afbouw helemaal gerealiseerd.” Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds actief als de gangmaker van de werkploeg.

De Club
De geboren en getogen Papendrechter heeft drie zoons: Ton, Ad en Johan. Ze zijn alle drie betrokken geweest bij de club of zijn dat nog steeds. Zijn vrouw Rinie, Lid van Verdienste, heeft ook haar steentje bijgedragen aan de club. Zo was zij vele jaren in de kantine achter de bar te vinden. “Het hele gezin stond altijd in het teken van VV Papendrecht. We hebben er met z’n allen aardig wat tijd doorgebracht. Elke zaterdag sta ik nog langs de lijn bij het eerste elftal, samen met Cor Romijn en Sietse Bettenbroek, uit en thuis. Het besluit tot het opheffen van de zondagtak was een dieptepunt in onze historie maar wel verstandig gezien de situatie destijds. Het hoogtepunt dat ik heb meegemaakt, was het bekeravontuur in de echte KNVB-beker. De uitschakeling van Volendam vergeet ik nooit meer. Wat was die Hughes boos zeg.”

Spelers en trainers
In 43 jaar zijn er vele spelers en trainers langsgekomen. “Wat is mijn favoriete trainer? Dan kom ik toch uit bij Maarten de Keijzer, een geweldige aardige vent die heel betrokken was bij alle geledingen van de club. Mijn favoriete elftal door de jaren heen? Pfffff daar vraag je wat. Op doel Cor Romijn. Achterin: Jan Troost, Cock van der Griend, Bert Duthler en Nick Kamerling. Middenveld: Dick Stuy van de Herik, Bolle Cees Versteeg, Frans Lutjeboer. Aanval: Peter Keijzer, Sjaak van Giersbergen en Bertus Ooijen. Ik kan er nog veel meer noemen, maar er kunnen er maar elf in staan.”

Sfeer
“Ik ben blij met de huidige ontwikkelingen binnen VV Papendrecht. Het begint weer te komen, er leeft weer wat binnen de club. De laatste jaren dat de zondag nog actief was en afzakte in het zondagvoetbal, waren geen beste jaren. Na de keuze voor de zaterdag is er weer beweging binnen de vereniging gekomen. De promoties van Zaterdag 1 hebben daar uiteraard ook aan bijgedragen. De club is weer in beeld en de betrokkenheid van de leden neemt weer toe. Dat is mooi om te zien.”

Ad Matena heeft vele functies bekleed. “Ik ben nu nog alleen actief als gangmaker van de werkgroep en als speaker bij de thuiswedstrijden. Ik hoop nog een jaar door te gaan. Dan ben ik 80, een mooi moment om te stoppen.”

U kunt dit artikel hier downloaden >>

 

Overlijdenskaart Paul Borburgh

Zorgzaam en vriendelijk,
niet op eigen gewin bedacht.
Een mens dichtbij ons.
Een mens om van te blijven houden.

Na een mooi en actief leven, is op 81-jarige leeftijd overleden
mijn lieve man, vader, schoonvader en onze zwager

Paulus Hendrik Petrus Borburgh

26 augustus 1934                3 augustus 2016

Dina Borburgh – Scheerhoorn
José en Theo Smit – Borburgh
en verdere familie

Zonnedauw 26
3353 CZ  Papendrecht

De crematie heeft naar wens van de overledene
binnen de familiekring plaatsgevonden op 8 augustus

 

 

Derde Weekbrief van seizoen 2016-2017  (10 augustus 2016)

De derde Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Overlijdensbericht Paul Borburgh’, ‘Enquête Toekomst VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht Voetbaldagen 2016’, ‘Onze jeugdkampioenen bij strijd om Johan Cruijff Schaal’, ‘Jeugdafdeling’, ‘Stephan Bravenboer in het AD’, ‘Start officiële wedstrijden’, Vermeij Verhuur en Horeca nieuwe sponsor’ en ‘Papendrecht G1 officieel ingeschreven’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Jeugdafdeling

VV Papendrecht beschikt over een bloeiende jeugdafdeling waar ruimte is voor zowel jongens als meisjes. Spelers kunnen bij ons terecht vanaf een leeftijd van 4 jaar. Onze vereniging heeft de nodige meisjesteams, maar er zijn ook meisjes die meespelen bij jongensteams. De Jeugdcommissie houdt zich bezig met de algemene organisatie van de jeugdafdeling. De Technische Commissie Jeugd is verantwoordelijk voor het technische deel als de opleiding. Beide commissies werken nauw samen. Coördinatoren hebben de leiding over de verschillende jeugdcategorieën. Zij zijn het aanspreekpunt voor alle vragen.

Jeugdplan
Het streven is om elke voetballer te laten acteren op het juiste niveau. Hiervoor is het Jeugdplan opgesteld dat bestaat uit het Jeugdopleidingsplan en het Jeugdbeleidsplan. Het plan is ook gericht op de trainers en leiders, om hen te ondersteunen en te begeleiden bij hun vaak vrijwillige werkzaamheden. Belangrijk hulpmiddel is het spelervolgsysteem. Dit wordt onder meer gebruikt om de vorderingen van de spelers bij te houden. Voor het gebruik ervan heeft het bestuur regels opgesteld zodat de privacy van iedereen gewaarborgd is.

Hersteltrainer en vertrouwenspersoon
Wanneer een speler fysieke problemen heeft in de vorm van een langdurige blessure, kan hij of zij in overleg met begeleiders en de leeftijdscoördinator een beroep doen op onze hersteltrainer Robert Kuntz. Op het moment dat een probleem speelt met iets of iemand binnen de club en u er samen met de coördinator niet uitkomt, kan de hulp ingeroepen worden van onze vertrouwenspersoon Danielle Bouter.

Activiteiten
Binnen de jeugdafdeling is ruimte voor zowel prestatief als recreatief voetbal, waarbij plezier voorop staat. Daarnaast biedt VV Papendrecht ook andere activiteiten aan als feesten voor zowel de jongere als oudere jeugd, het tentenkamp, de meerkamp op de Slotdag, de Sinterklaasviering, de driedaagse Westfalia Voetbaldagen en nog veel meer.

Meer weten? Kijk op onze website naar de speciale pagina over de Jeugdafdeling of neem contact met ons op. E-mail:  jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Scheidsrechterscoördinator gezocht

Een belangrijke taak binnen VV Papendrecht is die van scheidsrechterscoördinator. De scheidsrechterscoördinatoren hebben de leiding over de clubscheidsrechters en zorgen ervoor dat de wedstrijden waarvoor de KNVB geen scheidsrechter heeft aangewezen, geleid worden door één van onze arbiters. De afgelopen jaren waren Richard de Heer en Aad Koot de scheidsrechterscoördinatoren. Richard de Heer heeft aangegeven dit seizoen minder tijd te hebben om de functie te vervullen. Hierdoor dient Aad Koot het meeste nu alleen te doen, hetgeen eigenlijk te veel werk is voor één persoon. VV Papendrecht is daarom hard op zoek naar iemand die hem wil ondersteunen. Hebt u interesse? Neem dan contact op.

 

Autorijschool Koremans nieuwe sponsor

Autorijschool Koremans is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. Remco en Christiaan Koremans verzorgen lessen in de Drechtsteden en omgeving. Vanaf 16,5 jaar kun je bij hen al starten met autorijles. Als u bij hen komt lessen, kunt u ervan op aan dat u leuke, maar boven alles leerzame lessen krijgt. Natuurlijk kunt u zelf het tempo bepalen waarin u uw rijbewijs haalt. Hebt u last van faalangst? Dit is voor Autorijschool Koremans geen probleem. Zij zijn hiervoor gediplomeerd en weten hoe ze ermee om moeten gaan. Autorijschool Koremans staat voor kwaliteit met hoge slagingspercentages. Ze rijden op tijd en u hebt altijd een vaste instructeur en dezelfde auto. De lestijden zijn flexibel, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Lessen is al mogelijk vanaf € 29 per keer. Ook worden lespakketten aangeboden. Als u tijdens uw rijlessen een nieuwe leerling bij aanmeldt, krijgt de nieuwe leerling de 1e les gratis en u krijgt ook een gratis les. VV Papendrecht is bijzonder blij met de nieuwe sponsor en dankt Autorijschool Koremans voor de steun.

Reclambord Koremans juni 2016

 

Vrijwilligers gezocht voor Toernooicommissie

Zoals iedereen weet zijn aan het eind van het voorjaar toernooien, heel leuk als afsluiting van het voetbalseizoen. VV Papendrecht wil graag een Toernooicommissie in het leven roepen die zich vooral richt op het regelen van uit- en thuistoernooien voor alle jeugdteams. Het is van groot belang dat de leden van de commissie bij thuistoernooien op het Slobbengors aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Lijkt het u leuk om in de Toernooicommissie zitting te nemen of wilt u meer informatie, dan kunt u dat kenbaar maken bij Martin van Tol, jeugdvoorzitter van onze club. E-mail:  jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

 

Trainer Zaterdag 2 gezocht

VV Papendrecht heeft de begeleiding van de selectieteams van de senioren bijna rond. Mark Weel is de nieuwe hoofdtrainer. Jop van der Lee is gestopt als leider van Papendrecht 1. Assistent-trainer Bert Duthler, leider John van Est, verzorger Thea Vuurens en grensrechter Leo Bax zijn gebleven. Robert Rijntjes is de keeperstrainer van de zaterdagselectie. Speler Vincent de Klerk is als assistent-trainer aan de techische staf toegevoegd. Geert de Boer heeft de naar Drechtstreek vertrokken Mark Stoevenbeld vervangen als leider van Zaterdag 2. Het tweede selectieteam heeft Jan Scharloo als verzorger en Ron van den Heuvel als grensrechter. Bij Zaterdag 3 is trainer Wout van Dijk gebleven. Dick Verschoor is gestopt. Marco Keesmaat is de nieuwe leider van het derde. VV Papendrecht is alleen nog op zoek naar een opvolger van Herman Woudenberg, die vorig seizoen trainer was van Zaterdag 2 en nu van De Alblas 2. Zaterdag 2 speelt in de reserve eerste klasse en eindigde vorig seizoen in de subtop. Als u belangstelling hebt, kunt u contact opnemen met Joop Warner, bestuurslid Voetbaltechnische Zaken.

 

Oefenprogramma A-selectie

Nog even en dan start het nieuwe voetbalseizoen. Tijdens de voorbereidingsperiode spelen Zaterdag 1 en 2 de nodige oefenwedstrijden. Het oefenprogramma van het eerste is als volgt:

– Zaterdag 6 augustus, 14.30 uur:  Drechtstreek 1 – Papendrecht 1
– Dinsdag 9 augustus, 20.00 uur:  Papendrecht 1 – Nieuw-Lekkerland 1
– Zaterdag 13 augustus, 14.30 uur:  Vitesse Delft 1 – Papendrecht 1
– Dinsdag 16 augustus, 20.00 uur:  Papendrecht 1 – EBOH 1

Voor Zaterdag 2 zijn op dit moment twee oefenwedstrijden gepland:

– Zaterdag 13 augustus, 14.30 uur:  Papendrecht 2 – VVGZ 2
– Donderdag 18 augustus, 20.00 uur:  EBOH 2 – Papendrecht 2

 

Overlijdensbericht Paul Borburgh

Na een korte periode waarin zijn lichamelijke gesteldheid snel verzwakte, is op woensdag 03 augustus 2016 ’s ochtends om 07.15 uur ons Lid van Verdienste en trouwe kantinemedewerker Paul Borburgh overleden in de leeftijd van 81 jaar. Paul zal maandag 08 augustus 2016 om 14.00 uur in besloten kring worden gecremeerd. Het bestuur en de leden van de voetbalvereniging Papendrecht wensen Dien, José en verdere familieleden veel sterkte toe in het dragen van dit grote verlies.

PaulenDienvvpapendrecht2014

Witte bloemen zijn van harte welkom!

Correspondentie met Dien of José is mogelijk vanaf woensdag 10 augustus 2016.

 

Nieuwe spelerspas

Een aantal leden beschikt nog niet over een geldige spelerspas of heeft een spelerspas waarvan de geldigheid binnenkort verloopt. Zij moeten daarom een spelerspas aanvragen en worden derhalve verzocht een recente pasfoto + € 2,60 af te geven. De pasfoto graag op de achterkant voorzien van naam en geboortedatum. Wil je in het seizoen 2016-2017 officiële wedstrijden kunnen spelen, dan moeten we de pasfoto en het geld uiterlijk begin augustus binnen hebben. Dit kan door:

 – inleveren in de Commissiekamer;
 – overhandigen aan secretaris Theo Wolters;
 – opsturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Senioren

S. de Haas, E. Karsan, A. Kwakernaak, S. Lafeber, P. Lammerse, P. Mackaaij, J. Martina, B. Mutsaars, D. v.d. Net, R. van Oosten, P. van Overloop, J. Thijm, J. Timmers en B. Verkerk.

Junioren
W. Altena, B.J. Koets, D. Visscher, A.N. Abdi Fatah, Y. de Bot, A. Lachhab, C. van Loon, F. Safdari, A. Sileywani, D. Tjin Pit Joen, F. Verdoorn, K. Visser en J. de Bruijn.

Pupillen
N. Drinkwaard, L. Oliver en J. de Ruiter.

Vrouwen en meisjes
A. Chavinet, J. Koelenbeek, S. van Buitene, T. v.d. Waal en I. Chaudron.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters,  e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Enquête Toekomst VV Papendrecht

Denk mee met de toekomst van voetbalvereniging Papendrecht! Waar gaan we heen, wat heeft prioriteit, wat wil je beter…?

Vul daarom de enquête in en lever je bijdrage aan het ‘Traject naar de Toekomst’. De vragenlijst is ingedeeld in verschillende categorieën. Het wijst zich vanzelf, volg de instructies bij de vragen.

Let op: om aan de enquête mee te kunnen doen, dien je je eerst te registreren door je naam en e-mailadres op te geven. Aangezien de vragenlijst bedoeld is voor leden van onze vereniging en eventueel ouders van jeugdspelers, controleren we eerst de opgegeven gegevens. Nadat de registratie is goedgekeurd (1-2 werkdagen), krijgt u hier via de mail melding van. Vervolgens kunt u inloggen en de enquête invullen. U kunt er overigens voor kiezen de enquête anoniem te doen. Bij de verwerking van de antwoorden worden privégegevens achterwege gelaten. Per persoon mag de enquête slechts één keer gedaan worden. Het is daarom zo ingesteld dat per IP-adres maar één keer de ingevulde vragenlijst kan worden verstuurd. U hebt tot half september de tijd om de ingevulde enquête op te sturen. De enquête is ingedeeld in verschillende categorieën. Het wijst zich vanzelf, volg de instructies bij de vragen. Mensen die de enquête niet via de website willen of kunnen doen, kunnen een schriftelijk exemplaar krijgen. Neem hiervoor contact op met het bestuur.

Het bestuur bedankt je alvast voor je medewerking.

Voor vragen kunt u per e-mail contact met ons opnemen:
websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Doe de enquête  >>

 

Onze jeugdkampioenen bij strijd om Johan Cruijff Schaal  (31 juli 2016)

Op zondag 31 juli vond in de Amsterdam Arena de strijd om de Johan Cruijff Schaal plaats tussen de landskampioen, PSV, en de winnaar van de KNVB-beker, Feyenoord. Onder het motto ‘Kampioenen ontmoeten Kampioenen’ waren daar allerlei kampioenen uit het amateurvoetbal als toeschouwers bij aanwezig, waaronder uiteraard enkele teams van VV Papendrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd deden vele jeugdkampioenen mee aan de kampioenenparade. Namens onze club liepen E3 en MD1 een ereronde door het stadion. Kampioenen!!!

VVP-jeugd bij JC-schaal 31-07-2016 B       VVP-jeugd bij JC-schaal 31-07-2016 A

 

Start trainingen nieuwe seizoen

Traditioneel start de A-selectie als eerste met trainen in het nieuwe seizoen. De mannen van Zaterdag 1 en 2 binden op maandag 1 augustus voor het eerst de voetbal- dan wel loopschoenen onder. De eerste training voor Zaterdag 3 is op dinsdag 9 augustus. Half augustus, in week 33, staan de eerste trainingen op het programma voor de overige senioren alsmede de hoogste jeugdelftallen: A1, B1, C1 en D1. Voor die ploegen zijn de eerste bekerwedstrijden op zaterdag 27 augustus. De andere jeugdteams mogen vanaf 22 augustus gaan trainen. Voor hen zijn de eerste bekerduels op zaterdag 3 september. Alle jeugdploegen zijn opgegeven voor het bekervoetbal.

 

VV Papendrecht Voetbaldagen 2016

Ook dit jaar doen weer meer dan 120 kinderen mee aan de Westfalia Marketing Voetbaldagen die op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus plaatsvinden bij VV Papendrecht. De eerste dag begint met de ontvangst in de kantine. Kijk goed hoe laat jouw leeftijdscategorie start. Iedere deelnemer ontvangt nog persoonlijk een informatiebrief.

Programma

Maandag 15 augustus 2016
Start (in de kantine): 10.15 uur voor 5-8 jaar, 9.00 uur voor 9-13 jaar.
Lunch: 12.30 uur voor 5-8 jaar, 11.45 uur voor 9-13 jaar.
Einde: 15.00 uur voor 5-6 jaar, 16.00 uur voor 7-8 jaar en 16.15 uur voor 9-13 jaar.

Dinsdag 16 augustus 2016
Start (omgekleed): 10.45 uur voor 5-8 jaar, 9.30 uur voor 9-13 jaar.
Lunch: 12.30 uur voor 5-8 jaar, 11.45 uur voor 9-13 jaar.
Einde: 15.00 uur voor 5-6 jaar, 16.00 uur voor 7-8 jaar en 16.15 uur voor 9-13 jaar.

Woensdag 17 augustus 2016
Start (omgekleed): 10.45 uur voor 5-8 jaar, 9.30 uur voor 9-13 jaar.
Lunch: 12.30 uur voor 5-8 jaar, 11.45 uur voor 9-13 jaar.
Einde: 16.45 uur voor iedereen.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dat graag. Wij hebben er veel zin in en hopen jullie ook.

Met vriendelijke groeten,

Organisatie Westfalia Marketing Voetbaldagen 2016
VV Papendrecht

E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl

Postbus 100,       3350 AC Papendrecht
Industrieweg 3,  3351 LB Papendrecht
Tel. algemeen:   +31 (0)78 6 15 01 06

 

Nieuwe sponsor Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal

Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. Het bedrijf verzorgt de dagelijkse schoonmaak in zowel de particuliere als zakelijke sector. Het gespecialiseerde schoonmaakbedrijf, dat service en kwaliteit biedt, neemt graag de schoonmaakzorgen van u over. Of het om interieur- of gevelreiniging gaat, scholen, trappenhuizen, kantoren en overige bedrijfsgebouwen, de vakbekwame en gediplomeerde personeelsleden maken dagelijks vakkundig schoon. Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal houdt zich bezig met het glazen wassen van alle soorten ramen voor bedrijven, instellingen en particulieren. Met of zonder hoogwerker is het bedrijf in staat tot optimale glasbewassing op bijna iedere gewenste hoogte. U kunt kiezen voor eenmalig, dagelijks, wekelijks of maandelijks reinigen. Dankzij direct inzetbaar personeel zijn spoedopdrachten ook mogelijk. Het bedrijf werkt met zeer milieuvriendelijke producten. Alle materialen voldoen aan alle eisen en worden jaarlijks gecontroleerd en gekeurd. Mede door intensief begeleiden van de medewerkers, door opleiding, motivatie en controles, kan het Alblasserdamse bedrijf een hoge kwaliteit leveren. Voor professionele kwaliteit tegen een betaalbare prijs bent u bij Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal aan het juiste adres. VV Papendrecht bedankt Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal voor het sponsoren van onze club.

Logo Schoonmaakbedrijf R. Stal     Reclambord RStal juni 2016

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2016-2017  (27 juli 2016)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Traject naar de Toekomst: waar staan we?’, ‘Trainer Zaterdag 2 gezocht’, ‘Competitie en beker’, ‘Erevoorzitter Ad Matena’, ‘Autorijschool Koremans nieuwe sponsor’, ‘Oefenprogramma A-selectie’, ‘Foto uit de oude doos’ en ‘Leiding D3 heeft er zin in’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Competitie en beker

Voor de meeste ploegen zijn de indelingen voor de competitie en beker bekend. Zaterdag 2 speelt voor de beker alleen tegen regionale verenigingen, namelijk De Alblas, Drechtstreek en VVGZ. Voor de competitie treft ons tweede selectieteam zeven regioclubs en zes Zeeuwse elftallen. Op de pagina Teams staat alle teams van VV Papendrecht. Klik op de ploeg waarover je meer wilt weten, waarna de bijbehorende teampagina verschijnt. De KNVB heeft van ons eerste het speelschema gepubliceerd. Papendrecht 1 opent de competitie op zaterdag 3 september met een thuiswedstrijd tegen Heerjansdam. De competitie wordt op zaterdag 13 mei 2017 afgesloten in Piershil.

 

Scheidsrechters en scheidsrechterscoördinatoren

“Het is hartstikke leuk werk er is veel enthousiasme onder de jeugd. Hoelang ik dit al doe? Dat is denk ik al een jaar of zes. Ik ben begonnen om er structuur in te krijgen, zodat het geborgd is binnen de club”, aldus Richard de Heer, zelf clubscheidsrechter en scheidsrechterscoördinator binnen VV Papendrecht.

Door Edwin Schreurs

Richard de Heer heeft zes jaar geleden de taak van scheidsrechterscoördinator toebedeeld gekregen. Hij vervult die taak met groot enthousiasme. “Het kost me behoorlijk wat tijd om elke week weer het wedstrijdprogramma van de jeugd te voorzien van scheidsrechters. Het afgelopen jaar heb ik ondersteuning gekregen van Aad Koot. Dat bevalt goed. Je kan nu de taken verdelen.” Aad Koot, ook geen onbekende binnen de club, voert diverse taken uit. Hij fluit zijn wedstrijden, helpt in de kantine en levert dus ook zijn bijdrage als scheidsrechterscoördinator.

Clubscheidsrechter
“We kunnen terugvallen op een groep van ongeveer 18 scheidsrechters die bestaat uit jeugdige en pas beginnende arbiters en een groep ervaren mannen. We hebben ook twee enthousiaste meiden die fluiten, hartstikke leuk.” De opleiding tot pupillenscheidsrechter omvat twee avonden. “Dat is prima te doen”, geeft Aad aan. Wil je verenigingsscheidsrechter worden, dan moet je vier avonden in de schoolbanken zitten. “De cursus is vooral praktijkgericht. Uiteraard krijg je ook theorie over de spelregels, maar de hoofdmoot gaat over praktijksituaties”, vertelt Richard. “We werken op dit moment samen met 3 andere verenigingen, te weten ASWH, Drechtstreek en Alblasserdam, om onze scheidsrechters op te leiden. Zeven van de achttien cursisten zijn van onze club, een mooi aantal.” “Ik ben nu ook bezig met de cursus. Ik fluit al jaren, maar had eigenlijk nog geen papiertje. Dat hoort er natuurlijk wel bij, als je scheidsrechterscoördinator bent”, vindt Aad.

Beoordelen en coachen
De scheidsrechters in opleiding moeten zes keer beoordeeld worden om hun diploma te krijgen. “Ik beoordeel ze met een KNVB-formulier. Allerlei verschillende onderdelen van het scheidsrechtersvak komen aan bod. Na de wedstrijd laat ik ze zelf ook een formulier invullen. We vergelijken dan beide uitkomsten. Je merkt dat de arbiters zelf al in de gaten hebben wat er wel en niet goed ging.”

Jonge scheidsrechters
“We hebben gelukkig heel veel jonge gasten die willen fluiten. Emin Ayzaz is daar één van. Mijn beide zoons fluiten ook. Vind ik natuurlijk hartstikke leuk”, vertelt Aad. De zoon van Richard fluit eveneens. Hij zit in een talentenpoule voor jong, aanstormend talent. Twee opvallende scheidsrechters binnen het korps van VV Papendrecht zijn de zussen Eva en Roos van der Leeden. Beide dames zijn ook als actief als voetbalsters. Zij fluiten hun wedstrijdjes bij de F- en E- pupillen. “Dit is onze eerste seizoen”, vertelt Eva (15), de oudste van de twee. “We doen dit, omdat we het leuk vinden om jonge kinderen te begeleiden in het veld”, vervolgt Roos (14). “Het is leuk om ze aanwijzingen te geven en te helpen met het leren van de spelregels”. Ze volgen beiden de cursus pupillenscheidsrechter. De dochters van voormalig eerste-elftalspeler Mark van der Leeden spelen zelf in MB1. “Als het allemaal lukt met school, willen we wel verder met het fluiten. Onze ambitie is om bij de vrouwelijke senioren te gaan fluiten.” De toekomst zal uitwijzen, of we de dames terugzien in het vrouwenvoetbal. De Eredivisie lonkt! Emin Ayzaz is eveneens een jonge arbiter die we regelmatig op de velden van het Slobbengors zien. De speler van B3 heeft de cursus pupillenscheidsrechter al achter de rug. “Ik ben gaan fluiten om meer kennis te krijgen van de spelregels. Maar ik vind het ook belangrijk dat jeugdwedstrijden een scheidsrechter hebben. Daarom help ik de club graag met mijn bijdrage.” “De vijftienjarige is een rustige en leergierige jongen die zijn wedstrijden met veel plezier fluit”, aldus scheidsrechterscoördinator Richard de Heer.

VV Papendrecht altijd op zoek naar mensen die jeugdwedstrijden willen fluiten. Dus als je interesse gewekt is, meld je aan, jong of oud, maakt niet uit. Dit kan via: jeugd@vvpapendrecht.nl.

U kunt dit artikel hier downloaden >>

Scheidsrechters mei 2016

 

Nieuwe sponsor restaurant Dragon Chen

Het Papendrechtse restaurant Dragon Chen is een nieuwe sponsor van onze club. Het is gevestigd in het pand van het vroegere dorpshuis Cultura, Muilwijckstraat 2a. Dragon Chen heeft een restaurant en een afhaalgedeelte alsmede een cateringservice. U kunt terecht voor een culinair avontuur en genieten van heerlijke gerechten uit verschillende Aziatische en Europese landen. Het restaurant, dat een speciaal gecreëerde kinderspeelhoek heeft, is niet alleen geschikt voor kleine gezelschappen, maar ook voor familiefeesten en bedrijfsuitjes. Samen met een team van kundige en toegewijde medewerkers maakt Dragon Chen het de gasten elke dag naar hun zin. Dragon Chen heeft een ‘All-in-Concept’ waarmee u onbezorgd kunt genieten van uw diner. U kunt voor een vast bedrag kiezen uit heerlijkheden uit diverse keukens inclusief drinken. Gezellig uit eten in een goede sfeer met volop keuze, verrassende gerechten, wokken, Tippan Yakki en vele koude en warme buffetten. Dragon Chen biedt een grote verscheidenheid aan soepen, voor-, hoofd- en nagerechten. De koks maken op bakplaat of wok uw unieke samengestelde menu voor u klaar. Gastvrijheid, vriendelijkheid en service staan hoog in het vaandel. VV Papendrecht wil Dragon Chen hartelijk danken voor de sponsoring.

Reclamebord Dragon Chen juni 2016

 

Vrouwen en meisjes van VV Papendrecht

Pieter Bernaards, trainer van de vrouwenselectie van VV Papendrecht: “Om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen is het klimaat waarin dit plaatsvindt van groot belang. De belangrijkste taak was het smeden van een team.” Pieter Bernaards is bezig aan zijn eerste seizoen bij VV Papendrecht. “Door de samensmelting van speelsters van SC OMC en VV Papendrecht ontstond een volledig nieuwe vrouwenselectie.”

Door Edwin Schreurs

Al vele jaren bezit VV Papendrecht een bloeiende vrouwen- en meisjesafdeling. Bij de start van het seizoen 2015-2016 ontstond extra groei omdat 9 speelsters van SC OMC uit Dordrecht de overstap maakten naar VV Papendrecht. Pieter Bernaards, eveneens van SC OMC, werd aangesteld als hoofdcoach. “Een mooi uitdaging, het team bestaat uit een mix van ervaren en jonge speelsters. In de groep zit veel potentie om door te groeien naar een hoger niveau.” Het afgelopen seizoen heeft het elftal in de top van de 4e klasse meegedraaid en is uiteindelijk als derde geëindigd. “Ik heb het stokje overgenomen van Eimerd van de Griend”. Het Lid van Verdienste en voormalig bestuurslid trok jarenlang de kar van het vrouwenvoetbal binnen VV Papendrecht. “Gelukkig blijft hij nog betrokken bij de vrouwen. Hij is de huisfotograaf en regelt nog van alles.” Pieter Bernaards is een ervaren trainer die ook in het volgende seizoen, ondersteund door leider en grensrechter Ted Verweij, de scepter zwaait over de vrouwenafdeling. “De doelstelling is om komend seizoen de vrouwenselectie verder te ontwikkelen. Om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te brengen is het klimaat waarin dit plaatsvindt van groot belang. VV Papendrecht heeft hierin zeker de goede weg gekozen. De faciliteiten zijn op orde en de trainersstaf, begeleiding en verzorging zijn goed georganiseerd.”

Bernaards Verweij 26-03-2016

Buiten het vrouwenvoetbal heeft VV Papendrecht ook een florerende meisjesafdeling waarin diverse talentvolle jeugdspeelsters rondlopen. Deze talenten zullen betrokken worden bij de vrouwenafdeling om te wennen aan het hogere seniorenniveau. Hierdoor zal op termijn een betere doorstroming ontstaan die het totale vrouwen- en meisjesvoetbal ten goede zal komen, zowel recreatief als prestatief. VV Papendrecht is nog op zoek naar voetbalsters die de ambitie hebben om te spelen in een prestatiegericht vrouwenelftal. Inmiddels heeft al een aantal speelsters uit de regio zich gemeld om deel te nemen aan proeftrainingen, om eventueel in het nieuwe seizoen de overstap te maken naar VV Papendrecht. Vrouwen of meisjes die recreatief tegen een bal willen trappen, zijn uiteraard ook van harte welkom. “Ik heb een prima seizoen gehad dit eerste jaar. Ik hoop dat we de voorgenomen stappen volgend seizoen gaan realiseren. Aan mij zal het niet liggen, ik heb er weer zin in”, sluit Pieter Bernaards het interview af. Speelsters die zich graag willen aansluiten bij de vrouwen of meisjes van VV Papendrecht, kunnen contact opnemen met club. Dit kan per e-mail:

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesafdeling
De meisjesafdeling van VV Papendrecht is heel hard aan het groeien. De D-pupillen bestaan uit ruim 30 meisjes die verdeeld zijn over 2 teams. Het overgrote deel ervan gaat komend seizoen over naar de C-jeugd die uit twee teams zal bestaan. Tevens wordt getracht een nieuwe D-ploeg samen te stellen. Zoals het er nu voorstaat, heeft VV Papendrecht volgend seizoen bij de B-meisjes opnieuw twee teams, alhoewel er nog wel meiden bij moeten komen om een tweede elftal te kunnen formeren. Zowel MD1 als MB1 speelt in de eerste klasse. Daarin hebben de ploegen dit seizoen prima gepresteerd. Beide teams pakten in 2015 de najaarstitel. Voor speelsters met ambitie bestaan dus volop mogelijkheden, maar er is zeker ook ruimte voor meiden die gewoon lekker willen voetballen. In het nieuwe seizoen zal Maikel Blom de trainer van het talentvolle MB1 zijn. Monique Klooster en Lonneke Michielse van de Technische Commissie Meisjes zijn hier heel blij mee. De B1-meiden zijn toe aan een nieuwe stimulans. Het is goed om na twee seizoenen een andere hoofdverantwoordelijke voor de groep te hebben. MC1 zal getraind gaan worden door Claudia Broersma en Irma Korver. Zij begeleidden eerder MB1. De trainsters zien het als een uitdaging om de jongere meiden nog verder omhoog te brengen.

U kunt dit artikel hier downloaden >>

 

Velden in onderhoud, niet betreden!

De echte zomer wil nog niet vlotten, maar het is prima weer voor het herstel van de velden. De afwisseling van regen en temperaturen rond de 20 graden doen de ontwikkeling van het gras goed. Ook de goede afspraken met de gemeente en de aannemer van de XtraGrass-velden is hier debet aan. Wel hebben de velden nog de nodige rust nodig en mogen dus niet betreden worden. Wilt u toch een balletje trappen op het Slobbengors, doe dat dan op het voormalige pupillenveld of op de punt achter veld 4 waar Fokker binnenkort zijn nieuwe hoofdgebouw gaat plaatsen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Veld 2 begin zomer 2016 A     Veld 2 begin zomer 2016 B

Veld 4 begin zomer 2016 B     Veld 4 begin zomer 2016 A

 

De Kantinecommissie

In het voorjaar is binnen de vereniging een nieuwe commissie opgericht: de Kantinecommissie. De commissie is opgericht om de hoge druk die op de kantinemedewerkers stond, weg te nemen. Dit gaan we doen door een centraal overlegorgaan te introduceren voor de kantine. Dit orgaan is de commissie die over alle zaken in, over en met de kantine gaat. De commissie gaat ervoor zorgen dat er communicatie is, verschillende aandachtspunten aangepakt worden, activiteiten georganiseerd worden (in samenwerking met andere leden of commissies), nieuwe ideeën geïntroduceerd worden en nog veel meer.

De Kantinecommissie bestaat uit vier vaste leden:

– Marc Commandeur (voorzitter);
– Niels van Heteren (secretaris;
– Kelly Jansen (activiteiten);
– Corrie van Helden (bar en vrijwilligers).

Mocht u vragen, ideeën of initiatieven hebben, dan kunt u terecht bij Niels van Heteren. Als u kantinevrijwilliger wilt worden, zoals achter de bar staan, dan kunt u terecht bij Corrie van Helden.

E-mail: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl.

We hopen op een goede samenwerking met alle leden, commissies en het bestuur van de vereniging.

Met vriendelijke groeten, Marc, Niels, Kelly en Corrie


Kantinecommissie juni 2016
Van links naar rechts:
Marc Commandeur, Kelly Jansen, Niels van Heteren en Corrie van Helden

 

Voorlopige trainingsschema

Het voorlopige trainingsschema staat op de website. Het is vergelijkbaar met de afgelopen jaren. De selectieteams van de senioren trainen op dinsdag- en donderdagavond. Dat geldt eveneens voor de vrouwen en meisjes, de E-jeugd, C1, C3, D1 en D2. G1 en de minipupillen trainen op woensdag. De overige jeugdteams trainen op maandag- en woensdagavond. De zondagploegen trainen op vrijdagavond, Zaterdag 4 op donderdagavond en de overige zaterdagteams op woensdagavond. Voor de keepers is trainingstijd gereserveerd op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. Het trainingsschema kan nog veranderen. Kijk voor meer informatie op de pagina Trainingen van de website.

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2016-2017  (13 juli 2016)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Indeling competitie en beker Papendrecht 1’, ‘Indeling beker ploegen A-categorie’, ‘Voorlopige trainingsschema’, ‘Keeperstrainers gezocht!’, ‘Vijf jeugdspelers naar BVO’s’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden!’, ‘Bruiloft Claudia Broersma’, ‘Nieuwe spelerspas’, ‘Nieuwe sponsor Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf R. Stal’, ‘Begeleiding pupillenteams’, ‘Vrijwilligers gezocht voor Toernooicommissie’, ‘Scheidsrechters en scheidsrechterscoördinatoren’, ‘Bende van Duchenne te gast bij VV Papendrecht’, ‘Afsluiting seizoen MD2’, ‘Foto’s uit de oude doos’ en ‘Nieuwe aanduidingen in de jeugdcompetities’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Keeperstrainers gezocht!

Voor de jeugdafdeling zijn we op zoek naar enthousiaste keeperstrainers!! Door werkverplichtingen en andere omstandigheden hebben de keeperstrainers Ronald, Marc en Rick aangegeven helaas te moeten stoppen met het geven van keeperstrainingen. Om het seizoen 2016-2017 goed van start te kunnen gaan, zijn we dan ook op zoek naar keeperstrainers, het liefst goalies of oud-goalies die het leuk vinden hun kennis over te dragen aan een aantal jeugdige keepers. De kern van onze keepersopleiding is meevoetballen en het aanvallen van de bal. Onze doelverdedigers vinden het supergaaf als zij een keer in de week een uur keeperstraining kunnen krijgen. Daarom zoeken wij gemotiveerde keeperstrainers die met jonge keepers aan de slag willen gaan. Het gaat om een uur in de week. De trainingsavond en -tijd kunnen we in overleg inplannen. Oefeningen om te trainen zijn te verkrijgen op de club. Ben jij een enthousiaste en ambitieuze keeperstrainer die graag aan de slag wil met de jeugdkeepers van VV Papendrecht? Stuur dan een e-mail met je telefoonnummer ter attentie van de Technische Jeugdcommissie naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Begeleiding pupillenteams

De eerste begeleiders van pupillenteams voor het seizoen 2016-2017 zijn bekend.

D1: Vincent de Klerk, Fausto Tumolo en Martin van Tol.
D2: Arjan van Toor en Ed Huizer.
D3 : Donovan ’t Zand.
E1: trainers Mark Schreurs en Maikel Blom, leider Thomas van der Kaap.
F1: Marcel Harlaar.

VV Papendrecht heeft nog niet voor alle jeugdploegen begeleiders weten te strikken. Bent u geïnteresseerd in een functie als (assistent-)trainer, leider, grensrechter e.d.? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Indeling beker ploegen A-categorie

Nadat de KNVB op 1 juli de indeling voor de beker voor Zaterdag 1 vrijgaf, zijn nu ook de bekerpoules voor de overige elftallen uit de A-categorie bekend.

Zaterdag 2: De Alblas 3, Drechtstreek 3, VVGZ 5.
Zaterdag 3: Alblasserdam 2, De Alblas 2, De Zwerver 3.
A1: GJS A1, Oranje Wit A1, Sliedrecht A1.
B1: Beek Vooruit B1, BSC B1, VVR B1.
C1: Boeimeer C1, Hardinxveld C1, Madese Boys C1,
D1: GJS D1 en LRC D1.

 

Trainers junioren nieuwe seizoen

VV Papendrecht is erin geslaagd om voor het nieuwe seizoen voor alle juniorenteams trainers vast te leggen. De trainersstaf ziet er op dit moment als volgt uit:

A1:  Richard Nardten
A2:  Martin de Heer

B1:  Arno Tiemens en Patrick den Braber
B2:  Mariska van ’t Zant en Rob van Hofwegen
B3:  Hans Hoogendoorn en Mark Gommers

C1:  Chahid Chaibi
C2:  Richard Mulder en Arjan Teeuw
C3:  Tom Meulmeester

MB1:  Maikel Blom
MC1:  Claudia Broersma en Irma Korver
MC2:  Jeroen Lasschuit

VV Papendrecht kan uiteraard bij de junioren nog begeleiders gebruiken als assistent-trainers, leiders, grensrechters e.d. Hebt u interesse? Laat het ons dan weten via: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Spelerspas verlengen

Van een aantal leden is de geldigheid van zijn of haar spelerspas verlopen of verloopt deze binnenkort. Zij moeten daarom een nieuwe spelerspas aanvragen en worden derhalve verzocht zo spoedig mogelijk een recente pasfoto + € 2,60 af te geven. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer;
 – te overhandigen aan secretaris Theo Wolters;
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen tijdens officiële wedstrijden!

Senioren
B. v.d. Geer, E. Karsan, J. Timmers, D. v.d. Net, B. Verkerk, P. van Overloop en M. Schreurs.

Junioren
A. Abdi Fata, D. Albers, D. Blokzijl, Y. de Bot, C. van Loon, A. Sileywani, F.P. Verdoorn, D. Verstraeten, B. Ooijen,  A. Lachhab, F. Safdari, I. Nduwayo en B.J. Koets.

Meisjes
S. van Buitene, T. v.d. Waal en D. Tukker.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Spelerspas voor overkomende E-pupillen

E-spelers met geboortejaar 2005 opgelet. In het nieuwe seizoen gaan jullie in D-elftallen spelen. Hiervoor is een spelerspas nodig. Lever daarom graag zo spoedig mogelijk een pasfoto en € 2,60 in. Vermeld op de achterkant van de pasfoto je naam en geboortedatum. Het betreft de volgende spelers:

I. Chaudron, L. Olivier, A. de Ruiter, M. Sanders en S. Timp.

Voor vragen of informatie kun je contact met ons opnemen, bijvoorbeeld per e-mail:

Jeugdcommissie:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Secretaris:   secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Enkele B-junioren moeten spelregelbewijs nog behalen

De KNVB verplicht A- en B-junioren om in het bezit te zijn van het spelregelbewijs. De insteek is dat meer spelregelkennis bijdraagt aan meer voetbalplezier. Het doel is om sportiviteit en respect te bevorderen. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat. De KNVB heeft het spelregelplatform www.voetbalmasterz.nl ontwikkeld om het behalen van het spelregelbewijs te ondersteunen. Ga lekker zelfstandig of met vrienden en familie oefenen. Voetbalmasterz.nl is een goede website met veel leuke, speelse filmpjes. Even flink oefenen en je hebt het spelregelbewijs zó te pakken!! Enkele jeugdleden hebben nog hun spelregelbewijs niet gehaald. Zonder dit bewijs mag je in het nieuwe seizoen geen officiële voetbalwedstrijden spelen. Speel je wel, dan volgt een sanctie van € 200,00 boete en 4 wedstrijden schorsing. Het gaat om de volgende B-junioren:

I. Allachi, D. Brandao, N. Cleton, N. van Est, B. Koets, R. Teeuw, T. Verkuyl, L. van Wijk en F. Yafrah.

Neem voor vragen contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Jeugdcommissie:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Secretaris:   secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Kampioenen ontmoeten Kampioenen (Johan-Cruijff-Schaal 2016)

Teams die afgelopen seizoen kampioen zijn geworden en/of de beker hebben gewonnen, worden door de KNVB uitgenodigd om deze topprestatie groots te vieren. Spelers en begeleiders van het team kunnen gebruik maken van de actie ‘Kampioenen ontmoeten Kampioenen’. Ze zijn van harte welkom bij de wedstrijd om de Johan-Cruijff-Schaal in de Amsterdam ArenA tussen Feyenoord, winnaar van de KNVB-beker, en landskampioen PSV. Speciaal voor de jeugdteams die kampioen zijn geworden of de beker hebben gewonnen, wordt voorafgaand aan de wedstrijd een ereronde gelopen door de Amsterdam ArenA. Voor de ereronde is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De KNVB heeft voor deze actie extra voordelige toegangskaarten klaarliggen. De prijs bedraagt per kaart € 7,50 voor junioren en € 15,- voor senioren. Dit aanbod is geldig tot en met vrijdag 15 juli 2016. Per bestelling wordt € 3,50 portokosten in rekening gebracht. Bij een bestelling van kaarten dient door de besteller direct via IDEAL betaald te worden. Alle bestellingen worden gecontroleerd door de KNVB, zodat alleen teams die recht hebben op de actie daarvan gebruik kunnen maken. Bij een onrechtmatige bestelling wordt het geld terugbetaald aan de besteller en worden geen kaarten verstuurd.

 

‘Bende van Duchenne’ te gast bij VV Papendrecht

Nadat ze eerder in de week de omgeving van het Noord-Hollandse De Rijp onveilig hadden gemaakt, was op donderdag 30 juni een elftal Duchenne-jongeren met hun ouders en begeleiders, waaronder vier leden van onze club, te gast bij rood-zwart. Onder de geuzennaam ‘Bende van Duchenne’ reden zij een rit van 15 km met start en finish op sportpark Slobbengors. Aan het begin van de middag werden alle deelnemers ontvangen met een voedzame lunch. Rond de klok van twee uur klonk het startsein van wat achteraf een zeer nat spektakel bleek. De route voerde via Oud-Alblas, Kinderdijk, Alblasserdam terug naar Papendrecht. Bij de molens brak een perfect imitatie los van een natte moesson, met als resultaat een groep die tot op de laatste draad kletsnat was. De stemming bleef echter positief, zeker toen op het veld op ‘de punt’ een helikopter van de sterke arm nog even een demonstratie kwam geven. Nadat iedereen een verschoning van Henk Steenis had aangeboden gekregen, was het genieten van een geweldige BBQ, verzorgd door Op Smaak Catering van Richard Vermeij. Daarna bleef het tot in de late uurtjes nog gezellig in ons clubhuis.

Bende van Duchenne 30-06-2016 A     Bende van Duchenne 30-06-2016 B

Bende van Duchenne 30-06-2016 C     Bende van Duchenne 30-06-2016 D

Bende van Duchenne 30-06-2016 F     Bende van Duchenne 30-06-2016 G

Bende van Duchenne 30-06-2016 E

 

Vijf jeugdspelers naar BVO’s

Binnen onze club is ruimte voor zowel prestatief als recreatief voetbal, waarbij plezier voorop staat. Dat onze jeugdafdeling een uitstekende opleiding biedt en dat het prestatief niveau van onze jeugd hoog is, blijkt wel uit het feit, dat liefst vijf jeugdspelers zijn overgestapt naar Betaald VoetbalOrganisaties (BVO’s). Mauro Tent van D1 alsmede Wesley Tilroe, Gyan en Bailey de Regt van C1 komen in het nieuwe seizoen uit voor FC Dordrecht. Vincent Tyrer van F1 voetbalt tegenwoordig bij Sparta. VV Papendrecht is trots op onze voormalige jeugdspelers en wenst ze heel veel succes en plezier!