Terug
Berichten tweede helft 2015

Prettige en Rustige Jaarwisseling

Fijne Jaarwisseling 2015-2016

 

Laatste Weekbrief van 2015  (30 december 2015)

De laatste Weekbrief van 2015 is naar de abonnees gemaild. Weekbrief 13 van het seizoen 2015-2016 bevat de volgende artikelen: ‘Nieuwjaarsreceptie 2016’, ‘Contributieverhoging per 1 januari’, ‘Fraaie opbrengst Grote Clubactie 2015’, ‘Verplichting spelregelbewijs B-jeugd’, ‘Reanimatiecursus op 18 januari’, ‘Slobbengors weer normaal bereikbaar’, ‘Papendrecht 1 naar trainingskamp Portugal’, ‘Blije gezichten bij MD1’, ‘A1 en B1 bij Snerttoernooi OVV’, ‘Papendrecht 3e op sterk bezet zaalvoetbaltoernooi’, A2 redt het net niet’, ‘E3 dankzij houdini-act verder in beker’, E4 vicekampioen’ en ‘Daneé Kooijman Vrouwelijke Pupil van de Week’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Nieuwjaarsreceptie 2016

Op zaterdag 2 januari 2016 wordt de traditionele Nieuwjaarsreceptie van VV Papendrecht gehouden. Vanaf 16 uur kunt in onze kantine terecht om onder genot van enkele versnaperingen elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar te wensen. Verder wordt teruggekeken op het afgelopen kalenderjaar en vooruitgekeken naar 2016. Tevens zullen tijdens de bijeenkomst de jubilarissen gehuldigd worden. Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie wordt, mits de omstandigheden het toelaten, vanaf 14.00 uur de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd gespeeld, deze keer tussen de Zondagveteranen en Zaterdag 7.

Het bestuur

 

Contributieverhoging per 1 januari

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2015 stelde het bestuur bij monde van penningmeester Johan Roomer voor met ingang van volgend jaar de contributie licht te verhogen. De aanwezige leden stemden met het voorstel in. Het lidmaatschapsgeld per kwartaal is vanaf 1 januari 2016 als volgt:

– Pupil:   € 30,50.
– Junior:   € 36,75.
– Senior:   € 48,25.
– Rustend lid:   € 24,25.
– Rustend lid 65+:   € 13,75.

 

De contributie wordt vier keer per jaar geïnd en wel in de maanden juli, oktober, januari en april. In uitzonderlijke gevallen kan de contributie per maand worden betaald. Neem hiervoor contact op met de penningmeester, bijvoorbeeld per e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Fraaie opbrengst Grote Clubactie 2015

Recentelijk mocht penningmeester Johan Roomer de cheque ophalen met daarop het bedrag dat we dit najaar verdiend hebben dankzij de Grote Clubactie 2015. Dit jaar bedraagt de opbrengst liefst € 1.440. Dit bedrag zal voornamelijk besteed worden aan de jeugdafdeling. De meeste loten werden verkocht door pupillenteam F5, gevolgd door F3 en E1. Hebt u een lot gekocht? Kijk dan, of u een prijs gewonnen hebt.

Lotenverkopers die 20 loten of meer verkocht hebben, ontvangen in januari de coupon voor een gratis entreekaart voor Slagharen, Duinrell of Slagharen, die overigens alleen in te wisselen is in combinatie met 1 volbetalende persoon. VV Papendrecht wil alle lotenverkopers en lotenkopers bedanken voor hun inzet.

 

Fijne Feestdagen en een Gezond en Sportief 2016!

VV Papendrecht Kerstkaart 2015

 

Papendrecht 1 gaat niet door, de rest wel

Op zaterdag 19 december zou Papendrecht 1 op sportpark Souburgh ’s middags een oefenduel afwerken tegen Alblasserdam 1. Die gaat echter niet door. Alle andere geplande wedstrijden worden gewoon gespeeld.

 

Zaalvoetbaltoernooien bij ASWH voor A1, B1, C1 en D1

Jeugdteams A1, B1, C1 en D1 nemen in Hendrik-Ido-Ambacht deel aan zaalvoetbaltoernooien die georganiseerd worden door ASWH. Ze vinden plaats in beide zalen van De Ridderhal, Hoge Kade 60. Naast Papendrecht zijn Drechtstreek, Pelikaan, Oranje Wit, VVGZ, RVVH, Rijsoord en ASWH de deelnemende ploegen. C1 verdedigt de vorig jaar gewonnen wisselbeker. Het programma is als volgt.

– D1: maandag 21 december, aanvang: 9.30 uur.
– C1: dinsdag 22 december, aanvang: 18.00 uur.
– B1: woensdag 23 december, aanvang: 18.00 uur.
– A1: woensdag 30 december, aanvang: 18.00 uur.

 

Twaalfde Weekbrief van seizoen 2015-2016  (16 december 2015)

De twaalfde Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil en Team van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Kerstboutdraaien op donderdag 17 december’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Laatste trainingen van 2015, eerste van 2016’, ‘Papendrecht Kerstzaalvoetbaltoernooi’, ‘Gyan de Regt in actie voor KNVB’, ‘Papendrecht bij ASWH/Topzaalvoetbaltoernooi’, ‘Zaalvoetbaltoernooien voor A1, B1, C1 en D1’, ‘Papendrecht 1 als derde de winterstop in’, ‘A1 sluit jaar geweldig af’, ‘D3 bedwingt alle tegenstanders’, ‘E4 overwintert in de beker’, ‘MD1 bekert verder’ en ‘MD2 eindigt als tweede’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht Ladies Night gaat niet door

De VV Papendrecht Ladies Night 2015, die wij samen met onze partner Shoeby Fashion Papendrecht zouden houden op dinsdagavond 15 december, kan jammer genoeg geen doorgang vinden. Helaas hebben te weinig dames zich aangemeld om het evenement door te laten gaan.

 

Vrijwel geen voetbal op het Slobbengors

Vanwege de grote hoeveelheid regen die op vrijdag 11 december en het weekend erna gevallen is, zijn de voetbalvelden op ons sportcomplex bijzonder drassig geworden. Daarom is voetballen praktisch onmogelijk. De vrijdagavondtraining is daarom afgelast. Verder zijn zowel op zaterdag 12 als op zondag 13 december alle thuisduels afgekeurd, behalve de thuiswedstrijd van Zaterdag 1 die wel doorgaat. Alle uitwedstrijden (Zaterdag 3, A2, B1, C2, D4, E4 en F3) gaan gewoon door. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Laatste trainingen van 2015, eerste van 2016

In week 51 vinden op het Slobbengors de laatste trainingen van 2015 plaats. Vrijdag 18 december is de laatste trainingsdag van dit jaar. De eerste trainingen van het nieuwe jaar beginnen in week 1. Dat betekent dat op maandagavond 4 januari de eerste trainingen van 2016 starten, mits de weersomstandigheden het toelaten.

 

Kerstboutdraaien op donderdag 17 december

Traditiegetrouw wordt op één van de laatste trainingsavonden van het jaar in de kantine van VV Papendrecht onder leiding van Lid van Verdienste Eimerd van de Griend het Kerstboutdraaien gehouden. Dit jaar kunt u op donderdag 17 december vanaf 20.30 uur mooie prijzen winnen die bijzonder geschikt zijn voor uw kerstdiner. De voorbereidingen voor het gezellige feest zijn in volle gang. U komt toch ook?

Kerstboutdraaien 2015

 

Nieuw reclamebord Flinter

Het Barendrechtse bedrijf Flinter, al jarenlang een gewaardeerde sponsor van VV Papendrecht, heeft langs ons hoofdveld een nieuw reclamebord laten plaatsen. Flinter is een aanbieder van zeetransport en bijbehorende diensten. Het bedrijf beheert en exploiteert een vloot van moderne vrachtschepen in laadvermogen oplopend tot 11.000 ton. Met ongeveer 50 schepen in eigendom of in beheer staat het bedrijf in de top-5 van Nederlandse rederijen. Flinter heeft zich ontwikkeld tot een internationaal zeer gewaardeerde partner in logistieke, nautische dienstverlening. Dagelijks vervoert de sterk groeiende vloot uiteenlopende ladingen over de gehele wereld. Hoofdactiviteiten: het commercieel en technisch beheer van zeeschepen, het verzorgen van zeebevrachtingen en het verzorgen van alle ship management taken. VV Papendrecht bedankt Flinter voor de steun en hoopt dat de samenwerking nog vele jaren zal voortduren.

Reclamebord Flinter

 

VV Papendrecht in de media

VV Papendrecht is de laatste tijd geregeld in het nieuws. Sponsor ZPRESS Media Group heeft onlangs de derde editie van het Voetbaljournaal Regio Alblasserwaard uitgebracht. Hierin wordt uiteraard aandacht besteed aan VV Papendrecht. Namens de Communicatiecommissie komt voorzitter Edwin Schreurs aan het woord. Verder staat er een interview in met sponsor Sander Gootjes van SMG Allround Bouw. Ook de teamfoto van Papendrecht 1 inclusief begeleiding ontbreekt niet.

Om te downloaden, klik hier >>

Onze club komt ook aan bod in het derde nummer van ‘Thuis in Papendrecht’. In het Voorwoord staat het volgende: “(…) een vrouw die zich in een mannenwereld begeeft, de voetbalwereld: Marga Rietveld heeft zich bij VV Papendrecht samen met een aantal vrijwilligers ingezet voor een gezonde kantine. Daarmee heeft de club landelijk een voorbeeldfunctie verkregen en dat is iets waar Papendrecht trots op mag zijn!”

Om het artikel te downloaden, klik hier >>

 

Papendrecht Kerstzaalvoetbaltoernooi

Het mede door Jeugdcentrum Interval georganiseerde Kerstzaalvoetbaltoernooi is inmiddels een traditie geworden. Op zondag 20 december kunnen jongeren van 12 tot met 16 jaar van 11 tot 18 uur laten zien dat hun team het beste is van Papendrecht. Het 5-tegen-5-toernooi vindt plaats in Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keijzerweg 110. Elke ploeg dient uit 6 personen te bestaan. De toegang is gratis. Speciale gasten zijn Terence Arnaud & Freestyler Guido, bekend van de Feyenoord Soccer School/ Street Legends/ Masters of the game/ Zappsport. Zij geven tevens een Clinic.

Papendrecht Kerstzaalvoetbaltoernooi 2015

 

VV Papendrecht Ladies Night op 15 december

Na het succes van vorig jaar wordt op dinsdag 15 december de tweede VV Papendrecht Ladies Night gehouden. Speciaal voor alle vrouwelijke leden, vrijwilligers, de vrouwen/ vriendinnen/ moeders/ zussen van leden en sponsors, organiseren wij het festijn wederom samen met onze partner Shoeby Fashion Papendrecht. U wordt door Shoeby Papendrecht, Veerpromenade 102, vanaf 19 uur warm ontvangen met een hapje en een drankje. Verder is overal aan gedacht: muziek, beauty, parfum en heerlijke wijnen. En bovendien: shop till you drop met 20% korting! De avond is uiteraard Ladies Only, voor u dus een heel andere beleving dan tussen de mannen. Aan de heren: deze is voor jullie vrouw, vriendin, moeder of zussen. Kunnen jullie namens VV Papendrecht eens iets terugdoen voor al die uren die jullie op het voetbalveld hebben doorgebracht, maar vooral voor die uren die jullie in de kantine hebben gehangen….. Dus dames, beleef deze nieuwe kant van VV Papendrecht opnieuw en schrijf u snel in! Dit kan per e-mail via: sponsor@vvpapendrecht.nl.

Uiteraard mag u introducees meenemen, maar wees op tijd want de ruimte in de winkel is beperkt en vol is vol. Geef uw naam, uw relatie met VV Papendrecht en uw e-mailadres op, ook van uw eventuele introducee. Beleef onze club eens anders; VV Papendrecht een club met historie en toekomst. Zeker ook voor dames!

Ladies Night 2015

Vrijwilligers gevraagd!

Nu Sinterklaas weer naar Spanje is, is de kerstperiode aangebroken. VV Papendrecht wil op maandagavond 7 december vanaf 19 uur de kantine in kerstsfeer brengen. Wij zoeken vrijwilligers die willen meehelpen. Mocht u hiertoe bereid zijn stuurt u dan een mailtje naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Vele handen maken het makkelijker, alvast bedankt!

 

Zilveren Kruis Zorgcampagne voor KNVB-leden

De KNVB werkt al vele jaren samen met diverse organisaties. Door de samenwerking tussen Zilveren Kruis Achmea en de KNVB heeft Zilveren Kruis voor de zorgverzekering een speciaal aanbod voor alle leden van de KNVB. Dit behelst onder andere:

– 5% korting op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekering.
– Gratis Extra Aanvullend Sport bij een aanvullende verzekering met onder meer € 50 bijdrage per jaar in de sportcontributie alsmede extra vergoedingen voor sportbrillen, blessureconsulten, sportmedisch onderzoek, sportkeuringen en sportmassage.
– Toegang tot persoonlijke zorgcoaches die antwoord geven op alle zorgvragen.

Volgens sportzorg.nl biedt Zilveren Kruis de beste zorgverzekering voor sporters. Alle leden van VV Papendrecht zullen binnenkort bericht ontvangen met een passend aanbod.

 

Elfde Weekbrief van seizoen 2015-2016  (2 december 2015)

De elfde Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering 2015’, ‘D3 eerste najaarskampioen’, ‘MD1 eerste kampioen bij de meisjes’, ‘Ook MB1 najaarskampioen’, ‘Ik ben fan van VV Papendrecht’, ‘Spelervolgsysteem en privacy’, ‘Nieuw reclamebord Flinter’, ‘Gourmetten voor B-meisjes’, ‘Speculaaspop versieren groot succes!’, ‘Sinterklaas bezoekt VV Papendrecht’ en ‘Zilveren Kruis Zorgcampagne KNVB-leden’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Geen training op maandag 30 november en dinsdag 1 december

Het KNMI heeft voor maandag 30 november Code Geel afgegeven vanwege de storm die gepaard gaat met zware windstoten en buien. Als gevolg van de bijbehorende wateroverlast zijn alle trainingen van zowel maandag 30 november als dinsdag 1 december afgelast. Ook de wedstrijd van Papendrecht 1 tegen Hellevoetsluis 1, die op dinsdagavond 1 december op het programma stond, gaat niet door omdat alle voetbalvelden momenteel onbespeelbaar zijn.

 

Algemene Ledenvergadering 2015

Op maandagavond 30 november vond de Algemene Ledenvergadering 2015 plaats. Ondanks het slechte weer was het behoorlijk druk in de kantine. Om half 9 werd de vergadering geopend door voorzitter Bram Blom. In zijn openingswoord heette hij de aanwezige leden van harte welkom, waaronder Erevoorzitter Ad Matena en Ereleden Herman Vermeulen en Mark Kalishoek. Daarna werd enige tijd stilte in acht genomen voor leden die ons ontvallen zijn. Het jaarverslag van secretaris Theo Wolters over het seizoen 2014-2015 was aanleiding voor enkele vragen. Daarna werd het goedgekeurd. De Kascontrolecommissie stelde de vergadering voor het bestuur decharge te verlenen voor de gevoerde financiële administratie. De aanwezige leden stemden daarmee in. Edwin Schreurs en Marc Commandeur hebben twee jaar lang de Kascontrolecommissie gevormd en waren daarom aftredend. Reserve Roland Moesman en Yannick Scharloo lieten weten bereid te zijn tot de Kascontrolecommissie toe te treden. Lid van Verdienste Dick Verschoor is reserve. Penningmeester Johan Roomer nam de financiën onder de loep. Hij toonde aan dat de financiële situatie van onze club vooruit blijft gaan. Bestuurslid Commerciële Zaken Teus Baars vertelde dat een Kledingplan ontwikkeld wordt zodat de jeugdteams er netjes en uniform bij kunnen lopen met een uitstraling die past bij een club als VV Papendrecht. De vergadering stemde ermee in dat verder gegaan kan worden met het uitwerken van het Kledingplan.
Bestuurslid Beleidszaken Peter Michielse ging uitgebreid in op het gevoerde beleid. Met name onze velden zijn een constante bron van ergernis. Hij gaf aan dat het bestuur voortdurend in gesprek is met de gemeente om de situatie te verbeteren. Onze gebouwen zijn 36 jaar oud of zelfs nog een ouder. Onder leiding van onze voorzitter zal een jaar lang gekeken worden naar de mogelijkheden voor ons onderkomen. Daarna zal hopelijk duidelijk zijn of renovatie, nieuwbouw of wellicht een combinatie daarvan voor onze club het beste is. De bestuursleden Bram Blom (voorzitter) en Peter Michielse (Beleidszaken) waren beiden aftredend. Ze werden door de aanwezige leden herkozen voor een periode van drie jaar. Na de rondvraag sloot voorzitter Bram Blom de vergadering af.

Algemene Ledenvergadering 30-11-2015 A     Algemene Ledenvergadering 30-11-2015 B

Algemene Ledenvergadering 30-11-2015 C     Algemene Ledenvergadering 30-11-2015 D

Algemene Ledenvergadering 30-11-2015 E     Algemene Ledenvergadering 30-11-2015 F

Algemene Ledenvergadering 30-11-2015 G

 

Afgelastingen laatste weekend november

Vanwege de slechte gesteldheid van de voetbalvelden op het Slobbengors gaat op zaterdag 28 november alleen om half 3 de wedstrijd Papendrecht 1 tegen Spirit 1 door. Alle andere thuiswedstrijden zijn afgelast. Uit gaan de wedstrijden niet door van B3, D2, E3, F3 en F5. De wedstrijden van de andere zaterdagteams worden vooralsnog gewoon gespeeld. Op zondag 29 november is de uitwedstrijd van de Zondagveteranen afgelast. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Sinterklaas bezoekt VV Papendrecht

Vrijdag 27 november bracht Sinterklaas een bezoekje aan VV Papendrecht. Vooraf had de Sint alle Mini’s en F’jes uitgenodigd om hem in de kantine te ontvangen. Ruim 60 voetballertjes waren aanwezig om de Sint te verwelkomen. De Sint was alleen wel wat verlaat, omdat Stoute Piet het paard Amerigo met een verkeerde shampoo had gewassen en daardoor was gekrompen. Sint kon daardoor niet op Amerigo rijden en moest alles lopend doen en kwam daardoor bij alle verenigingen te laat. Gelukkig kreeg Amerigo wel hulp van Dwergio, het hulppaardje. Zodoende kwam Sinterklaas dus met 2 kleine paardjes naar VV Papendrecht. Toen de Sint binnen was, mochten alle teams bij de Sint komen. De Sint maakte met alle kindertjes en trainers een praatje. Nadat de teams bij de Sint waren geweest, mochten ze nog op de foto met de paardjes. Ondertussen deelden de Pieten kruidnoten uit aan de kinderen. Nadat de Sint was vertrokken, deelden de pieten de cadeautjes uit aan de kinderen. Voor iedereen was er een Voetbaltrainer, zodat ze allemaal thuis het voetballen kunnen trainen. Hierna was het feest afgelopen en gingen alle kinderen voldaan naar huis.

Sinterklaasfeest 27-11-2015 A       Sinterklaasfeest 27-11-2015 B

Sinterklaasfeest 27-11-2015 C       Sinterklaasfeest 27-11-2015 D

Sinterklaasfeest 27-11-2015 K     Sinterklaasfeest 27-11-2015 E

Sinterklaasfeest 27-11-2015 G     Sinterklaasfeest 27-11-2015 H

Sinterklaasfeest 27-11-2015 J     Sinterklaasfeest 27-11-2015 F

Sinterklaasfeest 27-11-2015 M     Sinterklaasfeest 27-11-2015 N

 

Speculaaspop versieren groot succes!

Op een trainingsloze middag kwamen ruim 80 kinderen naar de kantine van VV Papendrecht. Onder het toeziend oog van vele ouders begonnen zij met het kleuren van Sinterklaastekeningen. Daarna was het tijd om speculaaspoppen te versieren. Dit leverde vele fraaie exemplaren op. De gebakken pannenkoeken vonden gretig aftrek. De aanwezigen kregen hier drinken bij. Na bijna twee uur was het gebeuren afgelopen. Het A-team kijkt terug op een geslaagde middag en bedankt hierbij alle helpers.

Speculaaspop versieren 25-11-2015 D     Speculaaspop versieren 25-11-2015 E

Speculaaspop versieren 25-11-2015 C     Speculaaspop versieren 25-11-2015 B

Speculaaspop versieren 25-11-2015 F     Speculaaspop versieren 25-11-2015 A

 

Schermen in de kantine

In de kantine van VV Papendrecht hangen twee schermen die allerlei informatie tonen, vooral over onze club. Op de schermen verschijnen foto’s, algemeen sportnieuws, uitslagen, standen en nog veel meer. Tijdens thuiswedstrijden van het eerste worden de opstelling van de ploeg en de tussenstanden uit de competitie weergegeven. De tweets van voetbalvereniging Papendrecht zijn eveneens te volgen. De informatie op de schermen wordt verzorgd door ClubopTV, een onderdeel van stersponsor Display4All, een Full Service Mediabureau. ClubopTV is een uniek informatiesysteem voor sportclubs in Nederland. Informatie in de kantine of businessruimte over en voor de club, aangevuld met algemene sportinformatie en advertenties. ClubopTV is een zeer effectief communicatiekanaal voor sportclubs en voor bedrijven een uitermate aantrekkelijk medium om zich te presenteren. Bedrijven kunnen hun naamsbekendheid via de schermen vergroten. Hebt u interesse om te adverteren via dit medium? Neemt u dan contact op met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

clubopTV in kantine

 

Geen training op dinsdag en woensdag

Vanwege de aanhoudende regen staan grote delen van het Slobbengors onder water. Daarom zijn alle trainingen afgelast van zowel dinsdag 24 als woensdag 25 november. Ook de geplande wedstrijden van A1, C1 en D3 kunnen geen doorgang vinden.

 

Gourmetten voor B-meisjes

Op vrijdag 20 november werd voor de gehele groep van de Meisjes B en hun begeleiders een gourmetavond gehouden. Ze konden kiezen uit verschillende soorten vlees en sauzen en konden daar gesneden stokbrood en brie bij eten. Het was een gezellig samenzijn, vooral bedoeld voor de sociale betrokkenheid onder elkaar en dat is prima gelukt! VV Papendrecht dankt de organisatie en de bediening voor de geslaagde avond.

Gourmetten B-meiden 21-11-2015 A       Gourmetten B-meiden 21-11-2015 B

Gourmetten B-meiden 21-11-2015 C       Gourmetten B-meiden 21-11-2015 D

 

Enkele afgelastingen

Vanwege de regen zijn op zaterdag 21 november 2015 de thuiswedstrijden van MP1, E3, D2 en Zaterdag 4 afgelast. Uit gaan de duels van D4 bij Drechtstreek en Zaterdag 3 bij Oranje Wit niet door. Vooralsnog worden alle andere wedstrijden gewoon gespeeld. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma. Verder zijn de thuiswedstrijden van zondag 22 november afgelast.

 

Geen training op donderdag, wel op vrijdag

Op donderdagavond 19 november kan geen gebruik gemaakt worden van onze voetbalvelden. Vanwege de enorme hoeveelheid regen staan er vele plassen op het Slobbengors waardoor trainen op de velden onmogelijk is. Op vrijdag 20 november hebben de XtraGrass-velden zich dusdanig hersteld, dat op vrijdagavond wel getraind kan worden.

 

Geen training woensdag voor E, F, Mini’s en keepers

Voor woensdag 18 november geldt vanaf het eind van de middag voor de hele regio Code Geel vanwege kans op gevaarlijk weer.  Daarom gaan de trainingen voor de keepers en de E-, F- en Minipupillen niet door. De trainingen voor alle andere ploegen gaan wel gewoon door.

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2015-2016  (18 november 2015)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering 2015’, ‘Afscheid oud-trainer Bill Tukker’, ‘Bezoek van Sinterklaas’, ‘Verkoopactie speculaaspoppen’, ‘De Winkel van VV Papendrecht’, ‘Geslaagden cursus Pupillenscheidsrechter’, ‘Vrouwen 1 zoekt verzorgster’, ‘Jeugdvoorzitter Martin van Tol’, ‘Schermen in de kantine’, ‘Eimerd van de Griend nieuwe voorzitter Sportgala’ en ‘Nieuwe trainingspakken voor E4’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

De Sint naar VV Papendrecht!

Goed nieuws!!! Goed nieuws!!! Gisteren kregen wij een belletje van de Hoofdpiet van Sinterklaas. Zoals jullie allemaal wel weten is Sinterklaas weer in Nederland en Hoofdpiet heeft gezegd dat Sinterklaas naar VV Papendrecht komt. En dat is al heel gauw want hij komt vrijdag 27 november met zijn paard Amerigo naar onze club. Hoofdpiet heeft ook gezegd dat alle Mini- en F-pupillen dan naar de kantine moeten komen, om 19.00 uur want dan komt Sinterklaas en die heeft een verrassing voor alle kinderen. Dus lieve kinderen van de mini- en F-teams, niet vergeten te komen!!!!! Spannend!!!!! Spannend!!!

 

Zondagwedstrijden afgelast

De thuiswedstrijden van zondag 15 november zijn afgelast. Vanwege de overvloedige neerslag zijn de voetbalvelden op ons sportcomplex onbespeelbaar.

 

Eimerd van de Griend nieuwe voorzitter Sportgala

Sinds enige tijd is ons Lid van Verdienste Eimerd van de Griend de nieuwe voorzitter van het Sportgala Papendrecht. Reden voor het Papendrechts Nieuwsblad om Eimerd op te zoeken voor een interview >>

Eimerd is de opvolger van Wim Erkelens, een andere bekende VVP’er. Eimerd is bij VV Papendrecht met name bekend vanwege zijn betrokkenheid bij onze vrouwen/meisjesafdeling. Datzelfde geldt voor Lonneke Michielse en Monique Klooster, in het bestuur van het Sportgala respectievelijk algemeen bestuurslid en penningmeester. Weet u iemand of een ploeg van VV Papendrecht die volgens u een nominatie verdient? Kijk dan voor meer informatie op de website van het Sportgala Papendrecht >>

 

Taaitaaipop versieren op 25 november

Zoals elk jaar organiseert het activiteitenteam van VV Papendrecht ook tijdens deze Sinterklaasperiode het taaitaaipop versieren voor de F- en Minipupillen. Ook broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en ouders zijn van harte welkom. Het vindt in de kantine plaats op woensdag 25 november van 17.30 tot ongeveer 19.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Je moet je wel inschrijven voor het taaitaaipop versieren dat € 2,50 per persoon kost. Het inschrijfformulier is af te halen in de Commissiekamer.

 

Verkoopactie Speculaaspoppen

Sinterklaas is weer in het land. Daarom is VV Papendrecht begonnen met een speculaaspoppenactie. Ieder lid of team kan vanaf één of meerdere intekenlijsten afhalen in de Commissiekamer. Doel van deze actie is om zoveel mogelijk speculaaspoppen te verkopen. De opbrengst zal worden ingezet voor jeugdactiviteiten zoals discozwemmen, tentenkamp etc. De prijs van één speculaaspop is € 3, twee poppen kosten slechts € 5. Volle intekenlijsten kunnen tot uiterlijk donderdag 26 november ingeleverd worden op de club.

Een toelichting op de speculaaspoppenactie kun je hier downloaden >>

Veel succes met de verkoop!

 

Shoeby nieuwe bordsponsor VV Papendrecht

Shoeby Fashion Papendrecht, dat VV Papendrecht al enige tijd sponsort, heeft een reclamebord langs ons hoofdveld laten plaatsen. De kledingzaak voor dames, heren en kinderen, waar je terecht kunt voor diverse merken, is gevestigd op winkelcentrum De Meent, Veerpromenade 102. Eigenaar Robert van Campenhout, die al eerder voor de vrouwelijke leden en fans van onze club een geslaagde Lady’s Night organiseerde, is een actieve ondernemer die vele initiatieven neemt om zijn klantenkring uit te breiden. Dat hij VV Papendrecht een warm hart toedraagt blijkt wel uit het feit dat leden van onze club bij Shoeby Papendrecht 10% korting kunnen krijgen op vertoning van hun ledenpas. We bedanken Shoeby Papendrecht voor het sponsoren van onze club en gaan ervan uit dat we nog vele jaren prettig zullen samenwerken.

Reclamebord Shoeby
Erwin Schuil, voorzitter Sponsorcommissie (links) en Robert van Campenhout van Shoeby Papendrecht

 

Geslaagden cursus Pupillenscheidsrechter

Diverse jeugdspelers hebben de afgelopen tijd met ondersteuning van VV Papendrecht de cursus Pupillenscheidsrechter gevolgd die gehouden werd bij voetbalvereniging De Alblas. Op dinsdagavond 10 november hebben Angelino Wubben, Fabian Koot, Eva en Roos van der Leeden de cursus met succes afgerond, iets waar we als club bijzonder trots op zijn. VV Papendrecht feliciteert Angelino, Fabian, Eva en Roos met het behalen van het diploma Pupillenscheidsrechter en hoopt dat ze met veel plezier voetbalwedstrijden zullen gaan fluiten.

Geslaagden cursus Pupillenscheidsrechters 10-11-2015

 

Aankondiging Algemene Ledenvergadering 2015

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden zal worden in de kantine van VV Papendrecht op maandag 30 november 2015, aanvang 20.30 uur.

AGENDA

1. Opening door de voorzitter.
2. Vaststelling van het verslag van de Algemene Ledenvergadering gehouden 24 november 2014.
3. Ingekomen stukken.
4. Jaarverslag secretaris.
5. Verslag kascontrolecommissie.
6. Financieel verslag 2014/2015 van de penningmeester.
7. Begroting 2015/2016.
8. Benoeming kascontrolecommissie.
9. Bestuursmededelingen.
XX– Contributie (voorstel contributie met prijsindexcijfer verhogen met maximum van 2,5%).
XX– Kledingplan.
XX– Beleidszaken.
10. Bestuursverkiezing.
11. Rondvraag.
12. Sluiting.

Ad 10.
Aftredend zijn: A. Blom (voorzitter), P. Michielse (beleidszaken).
Beide heren stellen zich herkiesbaar.

Kandidaat-bestuursleden kunnen zich tot drie dagen voor de vergadering schriftelijk aanmelden bij het secretariaat. De kandidaatsstelling moet door ten minste drie stemgerechtigde leden zijn ondertekend. Voorgaande jaren werden de jubilarissen gehuldigd tijdens de vergadering. Dit keer zal dit, bij wijze van experiment, op de Nieuwjaarsreceptie gebeuren.

Namens het bestuur

Bram Blom – voorzitter

De agenda is tevens hier te downloaden  >>

Bijbehorende stukken als het jaarverslag en de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 2014 zijn vanaf maandag 16 november af te halen in de Commissiekamer. Ze zijn ook digitaal beschikbaar. Stuur hiervoor een e-mail naar secretaris Theo Wolters:

secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Spelerspas aanvragen

Om aan officiële wedstrijden van de KNVB te kunnen deelnemen dien je te beschikken over een geldige spelerspas. Een aantal leden heeft echter geen geldige spelerspas of een spelerspas waarvan de geldigheid binnenkort verloopt. Zij moeten daarom een spelerspas aanvragen en worden verzocht zo spoedig mogelijk een recente pasfoto + € 2,60 in te leveren. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer;
 – af te geven bij secretaris Theo Wolters;
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen!

– C. Ariza Lora  (06-10-1997).
– F. Boudihi  (26-06-1994).
– A. Charette  (23-07-1996).
– A. Errahhae SemiLali  (08-09-2000).
– B.W.C. v.d. Geer  (12-12-1994).
– S. Huisman  (27-05-1999).
– B. Jansen  (22-07-1994).
– V.J.M. Jansen  (07-11-1999).
– E.A. Karsan  (09-09-1986).
– B.J. Koets  (27-07-1999).
– A. Lachhab  (22-03-2000).
– I. Nduwayo  (06-03-1998).
– B. Prins  (21-01-1993).
– J. de Ruiter  (08-06-2004).
– F. Safdari  (19-07-2000).
– J. Seltonrijch  (11-01-2001).
– P. Theunisse  (24-11-1993).
– N. Vennink  (21-09-1998).

 

Afscheid van oud-trainer Bill Tukker

Afgelopen zaterdag 7 november heeft de voetbalwereld de gelegenheid gehad afscheid te nemen van Bill Tukker. Bill was een monument in het regionale voetbal, eerst als speler, later als trainer. Zowel vanuit Bill’s huidige vereniging, VV Drechtstreek, als vanuit onze vereniging hebben vele mensen Bill de laatste eer bewezen, uit respect voor wat hij samen met zijn gezin betekend heeft voor het regionale amateurvoetbal, in het bijzonder voor het voetbal binnen de Papendrechtse gemeenschap. Tijdens de zeer druk bezochte dienst gingen sprekers uit Bill’s naaste omgeving, waaronder zijn beide zoons, in op enerzijds Bill’s gedrevenheid en anderzijds op zijn vermogen om behulpzaam te zijn en lief te hebben. Vanuit de voetbalwereld waren oud-spelers, collega-trainers en vele leden van VV Drechtstreek en VV Papendrecht aanwezig. Wij wensen Bill’s gezin, zijn familie en vrienden, onze vrienden van VV Drechtstreek en alle anderen veel sterkte bij het verwerken van het verlies van deze grote sportman.

Het bestuur

 

Verplicht spelregelbewijs B-jeugd

De KNVB heeft het spelregelbewijs voor Nederlandse jeugdspelers ingevoerd. Ze dienen de spelregels te kennen en zo meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters te hebben. Spelers geboren in 1998 dienen het spelregelbewijs in het bezit hebben. Zo niet, dan ben je niet speelgerechtigd voor officiële wedstrijden. B-junioren geboren in het jaar 1999 moeten dit seizoen in het bezit komen van het spelregelbewijs. Hiervoor krijgen jullie binnenkort een brief van de KNVB waarin precies uiteengezet wordt hoe het bewijs behaald kan worden. De KNVB heeft de website VoetbalMasterz opgezet met informatie over het spelregelbewijs. Op die website kan je alvast je kennis testen. Mocht je vragen hebben of kom je er niet uit, neem dan even contact op met de secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Negende Weekbrief van seizoen 2015-2016  (4 november 2015)

De negende Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil en Team van de Week, Vrouwelijke Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Overlijden oud-trainer Bill Tukker’, ‘VV Papendrecht Ledenpas’, ‘Commentaar op scheidsrechters’, ‘Speciale aanbiedingen SportTown op 7 november in de kantine!’, ‘Scheidsrechters gezocht’, ‘Sluiting Grote Clubactie’ en ‘Verplicht spelregelbewijs B-jeugd’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Speciale aanbiedingen SportTown op 7 november in de kantine!

Op zaterdag 7 november staat onze sponsor SportTown Papendrecht vanaf halverwege de ochtend met een aantal mooie aanbiedingen in onze kantine. Onder ander populaire clubpakken van diverse Europese topclubs, maar ook de bekende Derbystar-bal zullen met zeer aantrekkelijke kortingen worden aangeboden. Naast de stand van SportTown is natuurlijk ook onze eigen VV Papendrecht-Beltona-Shop geopend waar u zoals gebruikelijk terecht kunt voor al uw VV Papendrecht-artikelen zoals wedstrijdkleding, trainingspakken en de nieuwe VV Papendrecht-hoody. Sporttown Papendrecht is gevestigd op Winkelcentrum De Meent en heeft bijvoorbeeld een ruim assortiment aan voetbalschoenen. Leden van VV Papendrecht krijgen in de winkel op vertoon van de ledenpas 10 % korting op de aankopen bij SportTown. Deze kortingsregeling geldt overigens niet voor reeds afgeprijsde artikelen.

 

Overlijden oud-trainer Bill Tukker  (2 november 2015)

Met grote verslagenheid hebben het bestuur en vele van onze leden kennis genomen van het plotselinge overlijden van Bill Tukker. Gedurende vele jaren zijn Bill en zijn gezin actief geweest binnen onze vereniging. Als hoofdtrainer van onze zondagafdeling heeft Bill ons eerste elftal in 2005 naar het kampioenschap van de eerste klasse geleid. Namens al onze leden wensen wij zijn vrouw Emmy en zijn beide zoons alle sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies. In Bill verliezen wij en onze collega’s van Drechtstreek een zeer gewaardeerde sportvriend.

Het bestuur

 

Spelervolgsysteem en privacy

Onlangs heeft de technische staf van de jeugdafdeling een zogenaamd spelervolgsysteem in gebruik genomen. Hiermee wordt het trainers mogelijk om de vorderingen van hun teams en spelers bij te houden, om trainingen te bekijken en voor te bereiden, terug te kijken naar eerdere opstellingen, etc. Het systeem is volledig digitaal en is via een web-interface toegankelijk. Omdat in dit systeem allerlei gegevens van spelers opgeslagen kunnen worden, heeft het bestuur bij de ingebruikname ervan regels gesteld om de privacy van iedere speler te waarborgen. Dat betekent dat er afspraken gemaakt zijn over welke gegevens opgeslagen worden en vervolgens wie die gegevens kan bekijken. Met wachtwoorden en permissies wordt dit geregeld. Uiteraard hopen wij dat het systeem zijn waarde zal bewijzen en dat het de technische staf helpt bij het verhogen van het spelplezier en het verbeteren van de trainingen.

Het bestuur

 

Sluiting Grote Clubactie  (31 oktober 2015)

Beste lotenverkopers,

Nog even en dan sluit de verkoop van loten voor de Grote Clubactie 2015. Het inleveren van de verkoopboekjes kan tot uiterlijk 7 november a.s. De verkoopboekjes kun je deponeren in de daarvoor bestemde box in de Commissiekamer of je kunt ze afgeven aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom. Als verkoper kun je fraaie prijzen winnen als een clinic mountainbiken met je hele team of een nieuwe sportuitrusting voor je hele ploeg, maar je moet je dan wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd.
Nu kan het zijn dat je verkoopboekje nog niet helemaal vol is…. dit geeft natuurlijk niet. Van ieder door jou verkocht lot gaat tenslotte € 2,40 naar de club!! Mocht je 10 loten hebben verkocht, krijg je als verkoper een extra beloning namens de vereniging.

Nog even de regeling:
Per 10 verkochte loten ontvang je € 5,00. Dus als je 20 loten hebt verkocht krijg je van de club € 10,00, bij 30 loten ontvang je € 15,00 enz. Dit kan dus leuk oplopen naarmate je meer loten verkocht hebt.

 

Commentaar op scheidsrechters

Beste leiders, ouders en toeschouwers van VV Papendrecht,

Wat ons de laatste tijd opvalt is dat er steeds meer commentaar komt op onze scheidsrechters. Dit levert het gevaar op dat sommige arbiters er misschien wel mee gaan stoppen en dan hebben we als club maar ook de teams een groot probleem! Wij zijn blij met onze scheidsrechters want zonder scheidsrechter geen voetbal. Bij de E- en F-wedstrijden fluiten vaak onze eigen jeugdleden van 14 en 15 jaar waar we als club ontzettend trots op zijn. Recent zijn ook sommige van onze jeugdleden doorgeschoven om de D-groep te fluiten. Deze jongens fluiten voor het eerst op een groot veld en dat is best moeilijk maar wij, Aad Koot en Richard de Heer, zijn hard bezig om deze jongens op te leiden en te begeleiden. Met betrekking tot de arbitrage zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met VV Drechtstreek, VV Alblasserdam en SV Oranje Wit. Met deze samenwerking willen we onze scheidsrechters naar een hoger niveau tillen. Hierbij worden ook cursussen aangeboden als de Cursus Clubscheidsrechter. Wij hebben al (jeugd)scheidsrechters benaderd voor deelname aan deze cursus. Op 11 november hebben we de eerste bijeenkomst bij VV Drechtstreek. Ook gaan wederom enkele jongens naar de Pupillencursus bij VV De Alblas en wel op 3 en 10 november. Dus beste mensen, denk af en toe eens na voordat je wat zegt. Wij maken fouten, maar dat mag. We fluiten eerlijk en daar zijn we als club buitengewoon trots op en weest u ook hier trots op!!!!!!!

Richard de Heer en Aad Koot

 

Jeugdvoorzitter Martin van Tol

Martin van Tol was al enige jaren trainer en leider van pupillenteams waarin zijn zoons speelden, toen hij benaderd werd om Dick Verschoor op te volgen als Jeugdvoorzitter. Na enkele maanden meegelopen te hebben met Dick om te kijken wat het jeugdvoorzitterschap inhoudt, nam hij tijdens de Algemene Ledenvergadering van 24 november 2014 het stokje definitief over. Hij zegt ongelofelijk goed opgevangen te zijn door de leden van het Bestuur en de Jeugdcommissie. “Ik ben terechtgekomen in een warm bad. Het gaat om een hechte groep mensen die echt leven voor de club. Er komt het nodige op je af, het kost heel veel tijd, maar het werkt echt verslavend. Ik vind het heel leuk. Ik kan het overigens alleen doen, omdat het thuisfront erachter staat”, zegt Martin. “De Jeugdcommissie staat. Iedereen heeft veel ervaring en weet van het klappen van de zweep. De Technische Commissie Jeugd begint ook aardig gestalte te krijgen. De communicatie tussen beide commissies verloopt prima. We hebben een heleboel enthousiaste mensen, uitstekende trainers en een goede begeleiding”, vervolgt hij.

Martin van Tol september 2015

“Het doel is de jeugdspelers het zoveel mogelijk naar de zin te maken en ze op een zo hoog mogelijk niveau actief te laten zijn, afhankelijk van hun kunnen. We streven ernaar zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen naar de senioren, de besten naar de A-selectie en de anderen naar de overige seniorenteams. Uiteraard hebben niet alleen de selectieteams, maar alle ploegen onze aandacht”, aldus Martin. Dat het niveau van onze jeugdafdeling hoog is blijkt wel uit het feit, dat zowel een stel jongens als enkele meisjes voor vertegenwoordigende ploegen van de KNVB uitkomen. Verder trainen enkele jongens bij FC Dordrecht. “Niet alleen de jeugdafdeling groeit, maar de hele vereniging. Het bruist. Vele activiteiten worden georganiseerd die steevast goed bezocht worden. Het wordt steeds drukker langs de lijn. Je merkt echt dat het leeft binnen de club”, beëindigt Martin zijn verhaal.

Kortom, volgens de Jeugdvoorzitter ziet de toekomst van VV Papendrecht er bijzonder rooskleurig uit. Wil jij ook lid worden van onze club of wilt u als vrijwilliger meehelpen bij de jeugd? Dat is altijd mogelijk. Kom dan eens bij ons langs of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Reanimatiecursus op 16 november

Wekelijks krijgen 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Veel van deze mensen zijn te redden als er binnen 6 minuten reanimatie wordt ingezet. Het is dus van belang dat zoveel mogelijk mensen het reanimeren beheersen. Feyenoord heeft, in samenwerking met hoofdsponsor Opel, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Hartstichting, het initiatief genomen voor het organiseren van reanimatiecursussen. Als amateurpartner van Feyenoord worden ook wij in de gelegenheid gesteld de reanimatiecursus te volgen die op maandag 16 november vanaf 18.30 uur zal worden gegeven bij de Opelcentrale in Papendrecht. De kosten zijn beperkt gehouden en bedragen € 17,50 per persoon. Vanwege het grote belang dat VV Papendrecht eraan hecht dat veel mensen kunnen reanimeren – u kunt immers tijdens het dagelijkse leven, maar zeker ook tijdens het sporten geconfronteerd worden met een noodsituatie – heeft de club besloten daarvan € 7,50 voor zijn rekening te nemen. Dit betekent dat elk lid van VV Papendrecht voor slechts € 10,00 de reanimatiecursus kan volgen. Inschrijven kan vanaf heden. Deelnemers ontvangen na inschrijving een bevestigingsmail met alle benodigde informatie. Kunt u al reanimeren? Meld je dan aan voor het reanimatieoproepsysteem en maak het verschil. Als club zetten we ons in om van de samenwerking een groot succes te maken. Hiermee maken wij kans op een Opel Vivaro in onze eigen clubkleuren en andere unieke prijzen.

Logo Feyenoord   Logo Hartstichting

Reanimatiecursus

 

Nieuwe outfit kantinepersoneel

VV Papendrecht heeft de kantinemedewerkers in het nieuw gestoken. Het barpersoneel kon onlangs met trots hun nieuwe outfit van kledingsponsor Beltona tonen aan de kantinebezoekers. VV Papendrecht is altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die bardiensten willen draaien. Bent u enthousiast en wilt u wel eens meehelpen in de kantine, of hebt u interesse om onze club op een andere wijze van dienst te zijn, neem dan contact op met het bestuur, bijvoorbeeld per e-mail:

Voorzitter Bram Blom:    voorzitter@vvpapendrecht.nl of
Secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Na aanmelding zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een gesprek.

Nieuwe oufit barpersoneel okt 2015

 

Teampagina’s, programma en uitslagen

De afgelopen tijd heeft de Communicatiecommissie in samenwerking met hoofdsponsor NoSuchCompany hard gewerkt om de weergave van alle wedstrijdinformatie op de website te verbeteren. Die werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. De wedstrijdinformatie is te vinden onder de hoofdcategorie Voetbal die bovenaan een webpagina op de menubalk te vinden is. Op de pagina Programma van de website staat het wedstrijdprogramma voor de komende weken. Zeer recente uitslagen worden daar eveneens weergegeven. Uitslagen van enkele dagen terug staan op de pagina Uitslagen.

Vanaf de pagina Teams kunnen alle teampagina’s bekeken worden. Op elke teampagina staan naast de nodige teaminformatie als teamfoto, begeleiding e.d. gegevens als Stand Competitie, Uitslagen Poule en Uitslagen/Programma. Als pilot wordt op de teampagina van Zaterdag 1 ook gewerkt met een verslagmodule. Als een verslag aanwezig is, staat bij Uitslagen/Programma achter een wedstrijd in de kolom Verslag een tekentje. Na het klikken erop wordt het desbetreffende wedstrijdverslag in een nieuwe venster geopend. Door te klikken op de link Verslagen/Nieuws seizoen ’15-’16 die rechtsboven op een teampagina staat, boven de kop Sponsoren, komt u op een pagina waarop alle wedstrijdverslagen staan.

Mocht u vragen hebben, nadere inlichtingen willen inwinnen of informatie hebben voor een teampagina als wedstrijdverslagen, dan kunt u per e-mail contact met ons opnemen: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

De Communicatiecommissie van VV Papendrecht

 

VV Papendrecht Ledenpas

De nieuwe VV Papendrecht Ledenpas is enige tijd terug uitgebracht. De Ledenpas is op naam en is voorzien van geboortedatum en lidmaatschapsnummer. Hebt u nog geen Ledenpas? Dan kunt u deze afhalen in de Commissiekamer. De VV Papendrecht Ledenpas biedt de nodige voordelen. Zo kunt u op het Slobbengors alle competitiewedstrijden van Zaterdag 1 gratis bezoeken. Op winkelcentrum De Meent kunt u op vertoon van uw Ledenpas 10% korting krijgen op uw aankopen bij Sporttown Papendrecht (Meentpassage 5) en Shoeby Papendrecht (Veerpromenade 102), met uitzondering van reeds afgeprijsde artikelen. Ook kunt u voordelig artikelen aanschaffen in de VV Papendrecht-Shop die zich in de kantine bevindt. De winkel is elke zaterdag geopend van 09:00 tot 13:00 uur.

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2015-2016  (21 oktober 2015)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht weer de Leukste Sportclub!!!’, ‘Hulp gevraagd bij oplossen diefstal’, ‘VV Papendrecht Hoody’, ‘Shoeby nieuwe bordsponsor VV Papendrecht’, ‘Reanimatiecursus op maandag 16 november’, ‘BusinessClub Avond’, ‘Nieuwe outfit kantinepersoneel’, ‘Het rood-zwarte plein’, ‘Spelervolgsysteem’ en ‘Bokstraining F1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht Hoody

Je favoriete wedstrijdtenue is vanaf heden te verkrijgen als hoody, een echt collectorsitem! We gaan een uniek jaar beleven. Een schitterend eerste team met echte Papendrechtse jongens die de identiteit van VV Papendrecht uitstralen. Met de hoody laat je zien een echte Papendrechter te zijn, zowel in het weekend als doordeweeks. Kopen dus. De hoody, in de maten S, M, L en XL, kost € 59,95 en is te koop in onze VV Papendrecht-winkel die zich in de kantine bevindt en elke zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend is. Andere weetjes over onze Beltona-shop staan op de website >>

VV Papendrecht Hoody 2       VV Papendrecht Hoody 3

VV Papendrecht Hoody 4       VV Papendrecht Hoody 5

VV Papendrecht Hoody

 

BusinessClub-Avond met Jan Dirk Stouten en Björn van der Doelen

Maandagavond 12 oktober 2015 zit de kantine vol met BusinessClub-leden, sponsors en andere genodigden voor de eerste BusinessClub-Avond van het seizoen. Het zal een zeer geslaagde avond worden. Het eerste deel van de avond gaat over VV Papendrecht zelf. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal op de club? Waar zijn we met z’n allen mee bezig en wat zijn de plannen voor de nabije toekomst? Om alle aanwezigen te informeren, wordt eerst een aantal clubmensen door de presentator van de avond Jan Dirk Stouten, de bekende verslaggever en journalist van RTV Rijnmond, geïnterviewd. Als eerste is Erwin Schuil over de mogelijkheden van de BusinessClub, het doel en het nut van sponsoring en het VV Papendrecht-PartnerProgramma dat binnenkort wordt geïntroduceerd.

Marga Rietveld, initiatiefnemer en ambassadrice van de Gezonde Kantine, wordt in een geanimeerd gesprek aan de tand gevoeld over het belang van gezonde voeding. Vooral bij de jeugd. Hoofd Jeugdopleidingen Jacco Hessing vertelt in zijn interview onder andere over de jeugdopleiding en hoe deze vorm gaat krijgen. De florerende damesafdeling wordt zelfs vertegenwoordigd door twee mensen; de nieuwe trainer Pieter Bernaards en Fleur Lachnit. Het volgende interview, met de trainer van het eerste team Joop Warner, is nu al legendarisch te noemen. En selectiespelers Xavier Leenheer en Djordi de Boer doen daar nog een schepje bovenop. Zij laten duidelijk merken dat het niet alleen qua resultaten, maar ook qua sfeer wel snor zit in de selectie.

De hoofdgast van de avond is Björn van der Doelen. De oud-voetballer van onder meer PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC is vroeg gestopt met het profvoetballen omdat hij er “wel een beetje klaar mee was”. Inmiddels is hij een nieuwe carrière begonnen als singer-songwriter. Er volgt een zeer geanimeerd gesprek met erg veel schitterende en bijzondere anekdotes over zijn jeugd bij PSV, de voetbalwereld en het artiestenbestaan. Er komen vele bekende namen voorbij en de gasten liggen aan zijn voeten; vele lachsalvo’s vullen de kantine meer dan regelmatig. Het officiële gedeelte wordt muzikaal afgesloten door Björn van der Doelen >>
Daarna gaat de avond onder het genot van een hapje en een drankje al netwerkend nog geruime tijd door. Onze BusinessClub staat weer op de kaart.

Speciale dank voor het mogelijk maken van deze avond gaat uit naar Vermeij Verhuur & Horeca BV, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, de dames achter de bar, Wim van Pelt, Theo Wolters, Martin van Heteren en uiteraard Jan Dirk Stouten en Björn van der Doelen.

Heeft u ook interesse in de voordelen van de VV Papendrecht BusinessClub? Of geïnteresseerd in de andere sponsormogelijkheden bij onze club? Neem dan per e-mail contact op met de BusinessClub (bc@vvpapendrecht.nl) of de Sponsorcommissie sponsor@vvpapendrecht.nl). Uiteraard kunt u ook terecht bij de leden van de Sponsorcommissie: Hans Jonker, Roland Moesman, Marc Commandeur of Erwin Schuil.

Namens de VV Papendrecht-BusinessClub

Erwin Schuil

BusinessClub-avond 12-10-2015 B

BusinessClub-avond 12-10-2015 A     BusinessClub-avond 12-10-2015 C

BusinessClub-avond 12-10-2015 D
Van links naar rechts: Erwin Schuil, Fleur Lachnit, Jan Dirk Stouten, Jacco Hessing, Pieter Bernaards, Xavier Leenheer, Joop Warner, Björn van der Doelen en Djordi de Boer.

 

VV Papendrecht weer Leukste Sportclub!!!

Net als in 2014 heeft VV Papendrecht ook in 2015 de verkiezing van de Leukste Sportvereniging van de Gemeente Papendrecht gewonnen. We kregen niet alleen het meeste aantal stemmen, maar zijn in Papendrecht ook de sportvereniging met het hoogste gemiddelde rapportcijfer op het gebied van sfeer, sportiviteit en respect, betrokkenheid vrijwilligers en deskundigheid bestuur. We kregen als cijfer maar liefst een 9,18. In de eindstand van de provincie Zuid-Holland zijn we als tiende geëindigd, en dat op 500 deelnemende clubs.

VV Papendrecht is bijzonder trots op de uitverkiezing en dankt iedereen die op ons gestemd heeft.

VV Papendrecht: de Leukste Sportvereniging van de Gemeente Papendrecht!

 

Het rood-zwarte plein

De afgelopen tijd is het nodige gerenoveerd op ons sportcomplex. Met name ons plein tussen de kantine en de kleedkamers is aangepakt. Vooral met mooi weer is het daar gezellig druk. De opknapbeurt is aangegrepen om het een officiële naam te geven: Het rood-zwarte plein. VV Papendrecht is trots op Het rood-zwarte plein en bedankt iedereen die bij de werkzaamheden betrokken geweest is.

Plein VV Papendrecht oktober 2015     VV Papendrecht Plein oktober 2015

Het rood-zwarte plein

 

Spelervolgsysteem

Het Technische Jeugdkader heeft zich sterk gemaakt om tot de aanschaf van een spelervolgsyteem over te gaan. Na een grondige oriëntatie bleek spelervolgsysteem Dotcomclub van Dotcomsport het best te voldoen aan de verwachtingen van VV Papendrecht. Het systeem, dat al in gebruik is bij meer dan honderdveertig verenigingen waaronder diverse profclubs, biedt vele mogelijkheden. Het systeem is Webbased, wat wil zeggen dat het overal te bekijken en te bewerken is, waar een internetverbinding aanwezig is. De vier belangrijkste redenen voor de aanschaf van het systeem zijn:

1. Inzicht krijgen in de kwaliteiten en ontwikkelpunten van onze jeugdspelers, zodat wij gericht kunnen werken aan de individuele ontwikkeling;
2. Inzicht krijgen in de kwaliteiten van onze jeugdspelers om tot een onderbouwde indeling te komen van de teams voor de nieuwe seizoenen;
3. Ondersteuning van onze trainers voor het samenstellen van trainingen;
4. Registratie van gegevens van wedstrijden en trainingen.

Het systeem zal gefaseerd ingevoerd worden. In de eerste fase zal de focus vooral liggen op het voorbereiden en registreren van trainingen en wedstrijden. In de tweede fase, die start na de winterstop, zullen de spelersbeoordelingen en wedstrijdanalyses geïntroduceerd worden. Op vrijdag 9 oktober hebben alle trainers en begeleiders van de bovenbouw een instructie gehad en hebben hun inloggegevens ontvangen. De onderbouw zal spoedig volgen. Wij hopen met het spelervolgsysteem weer een stap te maken in de ontwikkeling van onze club. Tevens zal het bij gaan dragen aan een professionelere begeleiding van de ontwikkeling van onze jeugdspelers.

Technisch Jeugdkader

 

Hulp gevraagd bij oplossen diefstal

Eerder is bericht dat in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 september 2015 door twee mannen ingebroken is in ons kleedkamercomplex. VV Papendrecht en de politie vragen uw hulp bij het oplossen van de diefstal. Onze bewakingscamera’s hebben de inbraak vastgelegd. Hieronder vindt u vier foto’s van de inbrekers. Meent u één of beide mannen te herkennen, neemt u dan contact op met het bestuur of de politie. Hopelijk leidt uw informatie tot de aanhouding van de dieven.

Inbraak kleedkamercomplex 18-09-2015 A     Inbraak kleedkamercomplex 18-09-2015 B

Inbraak kleedkamercomplex 18-09-2015 C     Inbraak kleedkamercomplex 18-09-2015 D

 

PPD-Games

Op zondag 18 oktober worden van 13 tot 17 uur in het Sportcentrum Papendrecht de PPD-Games georganiseerd, een knotsgek maar reuze sportief en gezellig en evenement! De Whipe-out Challenge is een strijd op spectaculaire onderdelen als The Striker, Dizzy Spin, Crazy Race Stormbaan en nog veel meer. En vergeet niet je zwemkleding mee te nemen! Gaat meedoen je net even te ver, maar wil je er wel graag bij zijn, kom dan kijken of meld je aan als spelleider die helpt om alles in goede banen te leiden.

Spelregels voor inschrijving
– Teams bestaan uit minimaal 6 personen, meer is aan te raden.
– Aan het evenement kunnen maximaal 24 teams meedoen.
– Aanmelding gaat op volgorde van inschrijving.
– Minimumleeftijd 12 jaar.
– Wees er snel bij want vol = vol.

 

Toelichting Grote Clubactie

Beste lotenverkopers,

De Grote Clubactie is inmiddels van start gegaan. Loten verkopen: iedereen kan het!! Nog even een korte toelichting. Hieronder de spelregels en enkele tips.

Hoe werkt het?
– Een lot kost € 3,00. Hiervan gaat € 2,40 (80%) naar de clubkas.
– Noteer op de intekenlijst alle gegevens van mensen die bij jou loten hebben gekocht.
– Nadat de intekenlijst vol is, haal je desgewenst een nieuwe intekenlijst op.

Afloop
– Als de intekenlijst vol is, kan je deze inleveren in de Commissiekamer.
– Inleveren kan tot uiterlijk zaterdag 7 november 2015.
– Bij verkoop van 20 loten of meer ontvang je een gratis entreekaart voor Duinrell, Bobbejaanland of Slagharen.
– De trekking is op donderdag 10 december 2015.
Prijzen: naast de hoofdprijs van maar liefst € 100.000,–  (belastingvrij) zijn er ook andere fantastische prijzen, zoals een Volkswagen UP, reischeques etc.

Hoe verkoop je zoveel mogelijk loten? Zes slimme verkooptips!
1.
Begin meteen met verkopen. Anders zijn andere clubs je voor!
2. Kies een slimme tijd om langs de deur te gaan. Ga rond etenstijd op pad, dan zijn de meeste mensen thuis.
3. Vertel mensen hoe de Grote Clubactie werkt en wat jouw club eraan heeft. Vertel de mensen dat er leuke prijzen te winnen zijn en dat van elk lot maar liefst € 2,40 naar onze club gaat. Noem de naam van onze club en geef zo mogelijk aan, waar het geld voor gebruikt wordt.
4. Vraag zoveel mogelijk mensen of ze een lot willen kopen. Vraag je familie, kennissen en collega’s (van je ouders) om een lot te kopen. Die doen dat meestal wel!
5. Verkoop loten ook aan leden van VV Papendrecht, bijvoorbeeld in de kantine of aan seniorenelftallen. Die willen meestal graag meedoen.
6. Dring niet aan als mensen geen lot willen. Als mensen geen lot willen kopen: respecteer dat! Laat je inspireren door de mensen die dat wel doen.

 

Presentatiegids De Rode V

De afgelopen tijd heeft een grote groep mensen hard gewerkt aan een presentatiegids genaamd De Rode V. In de prachtige glossy laat VV Papendrecht zien waar we als club voor staan. We willen de adverteerders Arjan van Toor / Lola en Engel, Hornbach, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf B.V., SMG Allround Bouw, Bed & Breakfast Margriethof.nl, Esbi, 2M makelaars, Tapperij “Tijdloos”, De Jong Tuinen, Jumbo Supermarkten, Fysio Papendrecht, Richard Woningstoffering, Van Heeswijk Advies, Stainalloy, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, DARBouwadvies, Melini Pizzeria-Döner, Leferink administratie – belastingen, Glazenwasserij en Schoonmaakbedrijf R. Stal, Aanzet Werving & Selectie, Tri-casa Vastgoedbeheer, Flinter, Restaurant en Bar ’t Bevertje, Wasko Kinderopvang, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, Nationale Voetbalvakbeurs, Tapperij de Stoep, Restaurant De Pepermolen, Keurslagerij Hans Compeer, MOBI Groep BV en NoSuchCompany dank zeggen voor het sponsoren van ons tijdschrift.

VV Papendrecht wil iedereen bedanken die een bijdrage geleverd heeft aan de totstandkoming van ons magazine en dan vooral Teus Baars, Erwin Schuil, Dirk Werkman, Erik de Bruin, Wim Veldhuis sr., de Communicatiecommissie; Edwin Schreurs, Jan Willem de Man en Dick Verschoor, NoSuchCompany voor de vormgeving en tot slot uitgever ZPRESS Sport. U kunt een exemplaar van De Rode V afhalen op de club.

Voorpagina De Rode V 2015

 

Geslaagd Oktoberfeest in warme herfstzon

Op zaterdag 3 oktober ging na de teleurstellende 0-1 verliespartij van Papendrecht 1 tegen BVCB 1 het VV Papendrechtse Oktoberfeest van start. De biertafels stonden weer opgesteld en dankzij de nog aangename herfstzon kon iedereen buiten genieten van heerlijke pullen bier, Weizenbier, Bratworsten en Schnitzels. De gastheren en -dames hadden zich prachtig uitgedost. Ondanks de nederlaag van Zaterdag 1 heerste op het Slobbengors al snel een aangename sfeer. Het gecreëerde terras zat goed vol en het was zeer gezellig. Toen het in de avond begon af te koelen werd er onder leiding van het goed vertegenwoordigde damesteam en DJ Karsten van de Velde alias Fossil in de kantine nog een enorm feest van gemaakt. Grootste slachtoffer hiervan werd hoofdtrainer Joop Warner.

VV Papendrecht dankt de organisatie, het kantinepersoneel en alle vrijwilligers die van de tweede editie van het Oktoberfeest een geweldig succes hebben gemaakt.

Oktoberfeest 03-10-2015 B       Oktoberfeest 03-10-2015 A

Oktoberfeest 03-10-2015 E       Oktoberfeest 03-10-2015 F

Oktoberfeest 03-10-2015 D     Oktoberfeest 03-10-2015 C

Oktoberfeest 03-10-2015 G

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2015-2016  (7 oktober 2015)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Presentatiegids De Rode V’, ‘KNVB-promo bij VV Papendrecht’, ‘Blijf stemmen op VV Papendrecht’, ‘7×7 Papendrecht Legends’, ‘Geslaagd Oktoberfeest in warme herfstzon’, ‘Toelichting Grote Clubactie’, ‘Reanimatiecursus’, ‘Trainingen en regels’, ‘PPD-Games’, ‘Vrouwenselectie uitgebreid’, ‘Jayden Straal in actie voor KNVB’, ‘D1-spelers bij FC Dordrecht’ en ‘Evi Bergsma bij KNVB’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Blijf stemmen op VV Papendrecht

Vorig jaar werd de Verkiezing van de Leukste Sportvereniging van de gemeente glansrijk gewonnen door VV Papendrecht. In de tussenstand van de verkiezing van dit jaar staan we tweede, ruim achter Drechtstreek. Blijf op ons stemmen en help Drechtstreek te verslaan. Door uw stem uit te brengen kunt u het Algemeen Dagblad tegen gereduceerd tarief vier weken in de bus krijgen. Tevens maakt u kans op schitterende prijzen als een tablet, een jaar gratis sporten, een dagje wellness voor twee personen, gratis dagjes uit of een gratis HelloFresh Box. Voor iedere stem waarbij toestemming gegeven wordt om de nieuwsbrieven van partners te ontvangen (dit is natuurlijk niet verplicht), wordt € 0,05 gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Dit goede doel helpt in samenwerking met vele topsporters kinderen met een spierziekte. Iedereen van 18 jaar en ouder kan tot en met zondag 11 oktober zijn of haar stem uitbrengen via www.leukstesportvereniging.nl. Op die website staat tevens hoe u via Facebook of SMS kunt stemmen.

DUS: STEM OP VV PAPENDRECHT EN HELP ONS WEER TE WINNEN!!!

Papendrecht Voetbalvereniging

 

BusinessClubavond VV Papendrecht

Dat VV Papendrecht in de lift zit, kan niemand zijn ontgaan. Deze positieve ontwikkelingen willen we graag delen met Papendrechtse ondernemers. In dit kader zijn al diverse initiatieven ontplooit waar we u graag over willen informeren. Het doel van onze BusinessClub is heel duidelijk: waarde en binding creëren voor uw bedrijf. Sociaal en in Business! Uiteraard in combinatie met sfeer en gezelligheid. Daarom nodigen wij u van harte uit voor een speciale bijeenkomst in de kantine van VV Papendrecht. Gastheer en interviewer is Jan Dirk Stouten. Op maandag 12 oktober kunt vanaf 20 uur kennismaken met nieuwe ondernemers, oude vrienden en luisteren naar de wonderlijke carrière van Björn van der Doelen. De voormalige profvoetballer, die met PSV onder meer de beker won en drie keer landskampioen werd, volgde zijn hart en koos voor een muzikale loopbaan. Afgelopen zomer werd bij de NOS tijdens Studio Voetbal aandacht besteed aan Björn van der Doelen.

Voor nadere informatie kunt u contact met ons opnemen:

BusinessClub:       bc@vvpapendrecht.nl of
Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

Heel graag tot maandag!

 

KNVB-promo bij VV Papendrecht

Bij een gezonde sportieve omgeving hoort natuurlijk ook een verantwoorde kantine. Bij regelmatig bewegen hoort ook bewust eten. Daarom stimuleert de KNVB het aanbieden van een gezond alternatief bij zoveel mogelijk amateurverenigingen. Zo zijn KNVB, de clubs, spelers en ouders, samen lekker bezig! ‘Lekker Bezig’ is een speciaal ontwikkeld, doorlopend programma: samen gaan we aan de slag om een steentje bij te dragen aan een gezonde kantine. In de laatste Nieuwsbrief van de KNVB is daar aandacht voor inclusief bijbehorende, bij VV Papendrecht genomen foto. Eerder is gemeld dat VV Papendrecht bij de bevordering van een gezonde levensstijl een voorbeeldfunctie vervult en dat de KNVB daarom promotiemateriaal bij ons geschoten heeft. De promotiefilm is te bekijken op Youtube >>

VV Papendrecht is prachtig in beeld gebracht! Gaat dat zien!

 

Alle volwassenen verliezen!

Het had zo een mooie wedstrijd kunnen worden op deze prachtige zaterdagmiddag op een voetbalveld buiten Papendrecht. Het werd echter een complete teleurstelling. Geen deceptie in de voetbalkwaliteiten van de adolescenten, maar helaas teleurstelling in alle andere partijen die te maken hebben met het verzorgen van een leuke, spannende en vooral sportieve wedstrijd. Wanneer is het nu eens afgelopen met de verbale scheldkanonnades en de salvo’s van minder vleiende kwalificaties aan het adres van de scheidsrechter en grensrechters? Wanneer is het nu eens afgelopen met het oneerlijk vlaggen en het oneerlijk fluiten van een scheidsrechter? Natuurlijk krijg je dan het predicaat ‘thuisfluiter’. Trainers en begeleiders, scheidsrechters en grensrechters, en ouders zouden het goede voorbeeld moeten geven, echter vanmiddag heb ik wederom de teloorgang van het amateurvoetbal moeten aanschouwen. Een leuk begonnen voetbalwedstrijd, die totaal uit de hand liep. Niet omdat er spelers van beide kanten aan het schelden, schreeuwen, natrappen, schoppen waren, maar omdat volwassenen niet in staat zijn om op een goede manier en pedagogisch met jongeren om te gaan en niet in staat zijn om sportiviteit boven resultaat te stellen.

Om een fijne wedstrijd te hebben moet het volgende gebeuren.

Beste meneer of mevrouw de scheidsrechter
Ik richt me hier tot u. Het zou echt fijn zijn, wanneer u eerlijk, objectief en met plezier en gaat fluiten. U bent natuurlijk lid van uw thuisclub, maar het zou u sieren, wanneer u ook eerlijk fluit, wanneer de tegenstander onderuit wordt geschopt in het zestienmetergebied. Penalty of strafschop heet dat! Wanneer spelers van beide partijen natrappen of schoppen, dan is er maar één straf: een rode kaart! De speler moet het veld verlaten en niet meer terugkomen. Ik weet uit ervaring dat het niet altijd meevalt, maar een eerlijke, objectieve en vooral sportieve houding helpt enorm. Je zou een toonbeeld van eerlijkheid moeten zijn voor uw club en voor de jongeren!

Beste meneer of mevrouw de grensrechter (van beide teams)
Ik richt me hier tot u. Het zou echt fijn, wanneer u eerlijk, objectief en met plezier gaat vlaggen. Een bal is echt uit, wanneer die helemaal over de lijn is en wanneer u de buitenspelregel niet kent, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om niet te gaan vlaggen en dit over te laten aan iemand die het wel weet. Uiteraard bedankt voor uw inzet, maar uw inzicht is dan wel erg troebel en zorgt voor de nodige roering in en buiten het veld. U bent een voorbeeld voor uw club en niet te vergeten voor de jonge spelers, die nog gemakkelijk te beïnvloeden zijn. U laat zien dat oneerlijkheid wordt beloond. Hoe fijn zou het zijn, dat u niet schreeuwt naar spelers en naar de scheidsrechter. U bent een grensrechter. Een eerlijke rechter die de grenzen bewaakt en beschermt!

Beste trainers en begeleiders
Ik richt me nu tot u. Is voetbal voor u een spel of een wedstrijd? Natuurlijk wil je winnen, maar moet je willen winnen, kosten wat kost? Wees een voorbeeld in je gedrag en wees een voorbeeld in hoe je omgaat met teleurstelling, vreugde, winst en verlies! Ja, beste trainer, dat betekent ook dat je je beste speler aan de kant moet houden, wanneer die naschopt. Toen hij in de dug-out zei: “hij stond in de weg”, zei jij: “je moet met je koppie spelen”. Na tien minuten zette je hem weer in. Zou het niet beter zijn hem helemaal niet meer in te zetten of hem naar de kleedkamer te sturen? Welk signaal geef je nu af? Zouden alle trainers en begeleiders alstublieft eens willen stoppen met schelden en schreeuwen naar scheidsrechters en grensrechters. Het is echt zo nutteloos en voegt niets toe aan de slechte leiding van de wedstrijd. Die gaan echt niet in eens beter fluiten en vlaggen. Het tegenovergestelde is vaak waar en je kunt er op wachten, maar natuurlijk gaat het ook fout in het veld met de jeugdige voetballers. Die zien hun trainer het slechte voorbeeld geven en sommigen volgen dit helaas. Beste trainer, nee je hebt niet de gemakkelijkste taak, maar richt je op het spel , jouw spelers, hun kwaliteiten en wees proactief en positief met een einddoel voor ogen: jongeren laten groeien! Leer ze omgaan met teleurstelling en leer ze sportiviteit. Haal je speler eruit, wanneer hij of zij zich misdraagt, geef ze complimenten en stimuleer sportief gedrag! Wat train jij liever als trainer: goed of slecht gedrag?

Beste ouders en bezoekers
Ik richt me nu tot u. Ik wil niet belerend of badinerend schrijven en voor de meeste ouders geldt, dat zij hun kroost het liefst zien groeien in samenwerking, sportiviteit, fysiek en mentaal. Helaas zie ik u ook schreeuwen naar de scheids, grensrechters, trainers en ja zelfs naar spelers. Soms moet uw kind het ook ontgelden; hij of zij krijgt kritiek op wat hij of zij verkeerd doet en wat hij of zij allemaal niet en wel zou moeten doen. Heel verwarrend allemaal! Zou het niet fijn zijn, wanneer het u ook niet uitmaakt of hij of zij nu wint of verliest, maar dat hij of zij gewoon een leuke voetbalmiddag heeft met zijn of haar vrienden. Welk signaal geeft u af, wanneer u schreeuwt: “je moet er nog harder ingaan!” Je kunt wachten op agressie en de volgende overtreding.

Hé, beste voetballer
Ja, je was opgestaan met het idee een leuke partij te spelen bij jouw voetbalclub. Natuurlijk wilde je winnen! Het was ook bijna een onmogelijke opdracht om te winnen! Een scheids die niet eerlijk is, een grensrechter die schreeuwt en niet eerlijk is, trainers die schreeuwen en niet eerlijk zijn en dan ook nog wat ouders die langs de lijn schreeuwen. Ja, daar loop je dan in het veld, je moet toch wat, harder worden, schoppen, oh ja niet te vergeten schreeuwen en vloeken, want dat doen de volwassenen ook, dat kan dus nooit verkeerd zijn. Nog harder duwen, schoppen…
Je wilt toch winnen! Voetbal is oorlog en zo wordt het nooit een leuk spel. Je hebt vandaag gewonnen of verloren, maar kan je met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd?

Er waren nog wat wijze mensen vanmiddag.
Een jongen van Papendrecht: “we zouden wedstrijden zonder volwassenen moeten voetballen!”
Een jongen van de thuisploeg: “wanneer zijn mensen nou gewoon eens eerlijk?”

“Wijsheid is niet het eigendom van de volwassenen” zou ik nu zeggen.

Karel Spitsbaard
Supporter van sportiviteit

 

Groei VV Papendrecht houdt aan  (30 september 2015)

Het aantal jeugdleden van VV Papendrecht blijft maar stijgen. Eerder berichten we al dat ons meisjesvoetbal in de lift zit. Maar ook het aantal jongens blijft groeien. Zo heeft VV Papendrecht meer minipupillen dan ooit te voren. En waar we vorig seizoen pas na de winterstop een F5 konden inschrijven, zijn we deze keer de najaarscompetitie al direct met vijf F-ploegen begonnen. Maar ook bij de oudere jeugd zit het goed. Zo heeft VV Papendrecht dit seizoen beduidend meer A-junioren dan de afgelopen jaren.Uiteraard hebben wij altijd ruimte voor nieuwe, aanstormende talenten. Bij VV Papendrecht bestaat voor iedereen de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Of schrijf je in als lid. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Kom eens langs of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingen en regels

Het trainingsschema is op wat kleine punten aangepast. Vanaf heden wordt volgens het nieuwe schema getraind. Omdat de afgelopen weken nogal het één en ander is misgegaan nog even de gedragsregels:

– Leef de begin- en eindtijden van de trainingen strikt na. Dit om ervoor te zorgen dat eenieder zijn of haar minuten kan maken. Langer op een veld blijven heeft gevolgen voor de groep die erna komt. Houd rekening met elkaar en wijk niet af van het trainingsschema. Ga dus niet zomaar op een ander veld trainen en zeker niet op de velden 3 en 5.
– Indien de weersomstandigheden daarvoor aanleiding geven worden de velden gekeurd en dat kan leiden tot gehele of gedeeltelijke afgelasting. We proberen dat zoveel mogelijk te beperken maar het weer hebben wij niet in de hand. Ook kan het voorkomen dat in de tijd tussen keuren en trainen de weersomstandigheden wijzigen en de velden (gedeeltelijk) onbespeelbaar worden. Neem dan als trainer de verantwoording wel of niet door te gaan.
– De doelgebieden dienen zoveel mogelijk vrij gehouden te worden. Op de velden moeten ook wedstrijden worden gespeeld. De trainingen moeten dus zoveel mogelijk over het hele veld worden verspreid. Ga dus geen oefendoel in de vaste doelen zetten.
– Doe het korte werk met de warming-up zoveel mogelijk buiten het veld. En zeker niet op de lijnen van de 16-meter!
– Er is veel materiaal aanwezig, maar ruim al het materiaal na de trainingen op. Dat geldt zeker voor de oefendoelen die langs de kant gezet moeten worden en over de veldomheining. Wij onderzoeken nog de mogelijkheid deze doelen vast te zetten. Maar niet alleen de doelen. Ook vinden wij nog regelmatig pionnen, stokken, ballen en zelfs hesjes op en rond de velden.
– Lever de ballen, hoedjes, pionnen en hesjes na afloop van de training in. Zoekgeraakte ballen worden niet vervangen.
– Zorg dat de kleedkamer na afloop schoon is en doe het licht uit.
– Suggesties zijn altijd welkom. Neem dan even contact op met het bestuur, zodat bekeken kan worden wat de mogelijkheden zijn. E-mail:

Voorzitter Bram Blom:    voorzitter@vvpapendrecht.nl of
Secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Het zijn kleine dingen die niet veel tijd kosten, maar waar we allen profijt van hebben. Wij rekenen op ieders medewerking om het trainen met elkaar goed te laten verlopen.

 

Afsluiting Eilandstraat/Havenstraat

Sinds enige tijd vinden onderhoudswerkzaamheden plaats op Het Eiland. Vanwege reconstructie van de Eilandstraat/Havenstraat is de Havenstraat de komende weken afgesloten voor alle verkeer. Dit betekent dat u niet per auto over de Slobbengorsbrug naar ons sportcomplex kunt rijden. U kunt uitsluitend via de andere kant, van het Westeind naar de Industrieweg, op het Slobbengors komen.

Afsluiting Slobbengorsbrug

 

Citygolf Papendrecht 2015

Het jaarlijkse evenement Citygolf, waarbij een grote groep ondernemers uit Papendrecht en de regio al golfend heel Papendrecht doorgaat, startte dit jaar bij VV Papendrecht waar het ook eindigde. Op het Slobbengors was een buffet en werd de prijsuitreiking gehouden. De avond werd afgesloten met een feest voor de ongeveer 200 aanwezigen. We willen de volgende personen en bedrijven expliciet bedanken:

– Extern: Bertjan Scheepbouwer en Michel Zegelaar.
– Vanuit VV Papendrecht: Wim van Pelt, Arjan Herwig, Gerrit Schutte, Joey van der Voort, Wim Erkelens, Teus Baars en de Sponsorcommissie: Roland Moesman, Hans Jonker, Marc Commandeur en Erwin Schuil.
– SportTown Papendrecht, Crayestein Golf, NoSuchCompany, Vermeij Verhuur & Horeca, Op Smaak Catering en Ron’s Bloemen- en Kadosjop voor de bloemen.
– En verder alle deelnemers en aanwezigen die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

CityGolf 2015 C       Citygolf 2015 A

CityGolf 2015 E       CityGolf 2015 D

Citygolf 2015 B     CityGolf 2015 K

CityGolf 2015 F     CityGolf 2015 G

CityGolf 2015 J     CityGolf 2015 H

 

Oktoberfeest op 3 oktober

Ook dit jaar wordt op het Slobbengors een grandioos Oktoberfeest gehouden. Op zaterdag 3 oktober zal de kantine van VV Papendrecht een ware metamorfose ondergaan zodat iedereen van de Beierse sferen kan genieten. Na afloop van de thuiswedstrijd van Papendrecht 1 tegen BVCB 1 zijn allerlei lekkernijen verkrijgbaar als goed gevulde pullen en Bratwurst met Sauerkraut. Uiteraard laat DJ Karsten van de Velde alias Fossil tot een uur of 9 de bijbehorende feestmuziek uit de speakers knallen. Dus haal je Lederhosen of Dirndl maar tevoorschijn en kom naar ons Oktoberfeest.

Poster Oktoberfeest 2015       Banner Oktoberfeest 2015

 

7×7 Papendrecht Legends

VV Papendrecht en VV Drechtstreek slaan de handen ineen. Vanaf oktober 2015 heeft ons dorp namelijk zijn eigen 7×7-competitie voor 35-plussers: Papendrecht Legends! De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting. Kortom, dit evenement heeft een sterk sociaal karakter. Zeven tegen zeven is een voetbalvorm die wordt gespeeld op een half voetbalveld met pupillendoelen, 6 veldspelers en 1 keeper, voldoende wisselspelers en zonder arbitrale leiding. De wedstrijdduur is 2 keer 30 minuten. Dus ben je ouder dan 35 jaar, betrokken bij onze club en heb je wel weer zin om je ‘legendarische momenten’ op het voetbalveld opnieuw te beleven? Word alsnog een legende, dit is je kans. Schrijf je in als team! Voor informatie en aanmeldingen: ppdlegends@gmail.com.

Er zijn al vijf teams ingeschreven, maar natuurlijk zijn we op zoek naar meer teams. Tot aan de komende winterstop wordt op minimaal vier vrijdagavonden gevoetbald waarvan de eerste twee op het Slobbengors en de laatste twee op Sportpark Oostpolder. Dus blauw-wit en rood-zwart mèt en tegen elkaar, net zoals vroeger. Het voorlopige programma is als volgt:

– Vrijdag 02-10-2015: Sportpark Slobbengors, aanvang 20:15 uur.
– Vrijdag 30-10-2015: Sportpark Slobbengors, aanvang 20:15 uur.
– Vrijdag 13-11-2015: Sportpark Oostpolder, aanvang 20:15 uur.
– Vrijdag 27-11-2015: Sportpark Oostpolder, aanvang 20:15 uur.

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2015-2016  (23 september 2015)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Grote Clubactie 2015’, ‘Oktoberfeest op 3 oktober’, ‘Groei VV Papendrecht houdt aan’, ‘Bezoek KNVB aan VV Papendrecht’, ‘Diefstal bij VV Papendrecht’, ‘Citygolf Papendrecht 2015’, ‘Nieuwe tenues A-selectie’, ‘C3 in het nieuw’, ‘VV Papendrecht trots op F1’ en ‘F3 op de foto met Ron Vlaar’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Enkele afgelastingen op 22 en 23 september

Vanwege de grote hoeveelheid regen die gevallen is, kan op dinsdag 22 september alleen op een paar velden in beperkte mate getraind worden. Zaterdag 1, 2 en 3, Vrouwen 1, C1, D1 en D2 kunnen op de regulaire wijze trainen. De trainingen van de E-teams gaan wel door, maar zijn verplaatst naar het trainingsveld op de punt, voorbij veld 4. De overige trainingen kunnen helaas geen doorgang vinden. Voor woensdag 23 september gaan de geplande voetbalwedstrijden van E3, E5 en F1 niet door. Er kan wel getraind worden, maar er mag geen gebruikgemaakt worden van de zestienmetergebieden.

 

Diefstal bij VV Papendrecht

In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 september 2015 zijn er twee ongenodigde gasten in het kleedkamergebouw geweest. Dankzij onze camerabewaking hebben wij vast kunnen stellen dat dit tussen 03.37 en 03.47 uur is gebeurd. Ondanks dat ze pet en capuchon droegen, zijn er herkenbare aspecten. Inmiddels hebben wij de beelden overgedragen aan de politie die deze met veel interesse in ontvangst heeft genomen. Voor zover bekend bestaat de buit uit flessen bier en de, bijna antieke, televisie uit het ballenhok. Uiteraard hopen wij dat, naar aanleiding van deze beelden, de heren in de kraag gevat kunnen worden.

 

Nieuwe tenues A-selectie

Onze twee hoofdsponsors Westfalia Marketing B.V. en NoSuchCompany hebben in samenwerking met kledingsponsor Beltona de A-selectie volledig in het nieuw gestoken. Naast het normale, rood-zwarte wedstrijdtenue beschikt onze hoofdmacht sinds dit seizoen over een fraai rood-wit uittenue: een wit shirt met de bekende rode V, een witte broek en witte sokken. In samenspraak met de spelers en Beltona is het shirt ‘bodyfit’ gemaakt. Het oogt moderner, strakker en is bovendien voorzien van speciaal ademend materiaal. Het rood-witte voetbaltenue is maximaal contrasterend ten opzichte van het klassieke, rood-zwarte tenue met de rode V. We hopen op mooie resultaten in de prachtige, nieuwe uitrusting.

Nieuw tenue A-selectie september 2015

Zaterdag1 september 2015
Zaterdag 1

Zaterdag2 september 2015
Zaterdag 2

 

Enkele uitwedstrijden afgelast

Op zaterdag 19 september gaan alle thuiswedstrijden vooralsnog gewoon door. Wel zijn bij Rijsoord enkele wedstrijden afgelast. Dit betekent dat F2 en MP2 niet kunnen voetballen. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer/leider of je wedstrijd doorgaat of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Onthulling Presentatiegids VV Papendrecht

De afgelopen maanden is door een grote groep mensen hard gewerkt aan de totstandkoming van een VV Papendrecht Presentatiegids. Onlangs zijn de exemplaren opgehaald bij de uitgever. De lancering van de Presentatiegids zal op zaterdagmiddag 19 september plaatsvinden na afloop van de thuiswedstrijd van Papendrecht 1. U bent van harte uitgenodigd om op het Slobbengors allereerst ons eerste naar een nieuwe overwinning te schreeuwen tegen Soccer Boys en daarna de VV Papendrecht Presentatiegids in te kijken. Uiteraard kunt u een exemplaar mee naar huis nemen.

 

Afgelastingen voor 16 en 17 september

Voor woensdag 16 september is voor onze regio voor de middag en avond een weeralarm afgegeven en wel Code Geel. In verband met het verwachte, matige noodweer in de vorm van regen- en mogelijk onweersbuien, in combinatie met de hoeveelheid regen die reeds eerder gevallen is, is besloten alle voetbalactiviteiten op woensdag 16 september af te gelasten. Dit betekent dat zowel de trainingen als de geplande voetbalwedstrijden geen doorgang zullen vinden. Vanwege de grote hoeveelheid neerslag kan op donderdag 17 september niet getraind worden door de dames, de jeugd en de keepers. Voor Zaterdag 1, 2 en 3 is er een alternatieve trainingen.

 

Bezoek KNVB aan VV Papendrecht

Binnen VV Papendrecht blijven we een gezonder aanbod in de kantine onder de aandacht houden en waar mogelijk uitbreiden. Niet alleen voor de sporters, ook voor de supporters is dat van groot belang. Zaterdag 12 september stond bij VV Papendrecht in het teken van ‘Samen Lekker Bezig’, het programma van de KNVB en supermarktketen Sligro om het gezonde aanbod in voetbalkantines te promoten. In de ochtend waren heel veel jeugdploegen die moesten voetballen. Iedereen werd getrakteerd op vers fruit. De Landwinkel de Fruitheerlijkheid uit Papendrecht en de Sligro hadden dit gesponsord. Het vond gretig aftrek. Op het minipupillenveld was een leuke, gratis workshop over groente en fruit die uitstekend werd verzorgd door twee enthousiaste voedingscoaches van Lekker Pûh!!! Er waren wel 30 E- en F-spelers die enthousiast meededen. Op de vraag: “Weten jullie hoe een avocado eruit ziet?”, zei een heel slimme deelneemster: “Natuurlijk! Kijk daar maar op het reclamebord van Westfalia Fruit!” Leerzaam is dat gezonde voeding belangrijk is voor een sporter; je gaat er echt beter van presteren. Vanuit het hok op het plein werden allerlei gezonde dingen verkocht en het was heel gezellig druk. Er werd enthousiast gereageerd door velen. En dat zal zeker terug te zien zijn op de promotiefilm van de KNVB die bij onze vereniging is opgenomen. Van 7.30 uur tot 15.00 uur was een driekoppige cameraploeg bezig om de mooiste beelden te vangen. Vanaf oktober zal deze film te zien zijn op de website van ‘Samen Lekker Bezig‘. Zodra de promotiefilm online staat, zullen wij dat uiteraard vermelden. Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor jullie enthousiasme! VV Papendrecht is prachtig in beeld gebracht; dat kan niet anders!

KNVB Gezond 12-09-2015 A     KNVB Gezond 12-09-2015 B

KNVB Gezond 12-09-2015 D     KNVB Gezond 12-09-2015 F

KNVB Gezond 12-09-2015 G     KNVB Gezond 12-09-2015 H

KNVB Gezond 12-09-2015 E     KNVB Gezond 12-09-2015 C

KNVB Gezond 12-09-2015 K     KNVB Gezond 12-09-2015 M

KNVB Gezond 12-09-2015 P     KNVB Gezond 12-09-2015 Q

KNVB Gezond 12-09-2015 N       KNVB Gezond 12-09-2015 J

 

Start Grote Clubactie 2015

Nog een paar dagen… en dan start de Grote Clubactie 2015. We willen een oproep doen aan alle jeugdleden om zoveel mogelijk loten te verkopen. Dit jaar willen we de opbrengst besteden aan:

– Tentenkamp.
– Discozwemmen.
– Sinterklaasfeest.
– Overige jeugdactiviteiten en materialen.

Met de loterij zijn fraaie prijzen te winnen als entreekaarten voor pretparken, waardebonnen, reischeques, fietsen en een Volkswagen Up! De hoofdprijs is € 100.000. Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat 80% (€ 2,40) naar de vereniging. Dus hoe meer loten er worden verkocht, hoe meer geld voor activiteiten en materialen. Ook dit jaar ontvangen lotenverkopers die meer dan 20 loten hebben verkocht een gratis toegangskaart voor Duinrell, Slagharen of Bobbejaanland of een flinke korting op veel producten van Masita als een wedstrijdbal of rugzak. De beste lotenverkopers maken kans op fraaie prijzen als een iPad of een fiets van Matrabike. Je moet je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd.
Maar ook bij VV Papendrecht kun je prijzen winnen: HOE? Per 10 verkochte loten ontvangt je € 5,00. Zo kan je snel een aardig zakcentje verdienen. Voorbeeld: als je 50 loten hebt verkocht, heb je dus € 25,00 verdiend. Dit bedrag wordt uitbetaald op het moment dat je het lotengeld hebt afgegeven. Vanaf half september worden de intekenboekjes uitgedeeld aan de jeugdelftallen van de D t/m MP. Maar heb je als ouder clublid ook zin om iets voor de club te doen en zelf wat bij te verdienen, dan kun je een boekje afhalen in de Commissiekamer. Natuurlijk doen wij ook een beroep op de OUDERS om hun kinderen te helpen met de verkoop. Ook doen wij een oproep aan de SENIOREN en JUNIOREN om loten te kopen bij de pupillen!!! De club wenst jullie veel succes toe met de verkoop van de loten.

 

Jeugdleden gezocht voor workshop en filmopname

De KNVB is samen met supermarktketen Sligro de campagne ‘Samen Lekker Bezig‘ gestart om clubs en kantines gezonder te maken. In het kader daarvan komen er in Nederland 5 Foodlabs, oftewel Modelkantines. En één van die Foodlabs is de kantine van VV Papendrecht! Bovendien heeft de nationale voetbalbond VV Papendrecht uitgekozen om er de promotiefilm voor de campagne te maken! De promotiefilm wordt op zaterdag 12 september op ons sportcomplex opgenomen. In verband met de komst van medewerkers van de KNVB zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Zoals gebruikelijk is ons worstenhok geopend. Daar zijn de nodige, gezonde producten verkrijgbaar als bruine tosti’s met ham/kaas/tomaat, verse jus d’orange, smoothies en volkoren pannenkoeken, vers gebakken door ons enthousiaste team pannenkoekenbakkers. Bij de aankoop van veel gezonde producten krijg je bovendien gratis een stuk fruit. Een belangrijk onderdeel van de ochtend is een superleuke workshop met het thema Groente en Fruit. Hiervan worden opnamen gemaakt voor de promotiefilm. We hebben 25 leden van de E- of F-jeugd nodig die daaraan willen meewerken. De workshop duurt ongeveer 45 minuten en wordt gegeven door de Foodcoaches van het team van Lekker Pûh!!! Het belooft een heel leuke workshop te worden die je echt niet wil missen én je wordt ook nog gefilmd door een filmploeg van de KNVB, hoe cool is dat!! Uiteraard zijn ouders en andere belangstellenden ook van harte welkom. Wij verwachten jullie om 10.15 uur bij het minipupillenveld waar om 10.30 uur de opnames en de workshop zullen starten. Wij kijken uit naar jullie komst en enthousiaste deelname aan de workshop. Als je nog wilt mee doen, geef je dan op bij Nelie Sterrenburg of bij Sandra Zwart. Of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesvoetbal in de lift

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal meisjes bij VV Papendrecht weer gegroeid. De meisjesafdeling gaat het seizoen 2015-2016 in met in totaal vier ploegen waaronder een zevental. Verder speelt een grote groep meisjes in jongensteams. MB1 en MB2 zijn elftallen en worden gevormd door meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. De meiden van MB1 spelen al geruime tijd samen en hebben al diverse successen behaald. Toen ze uitkwamen voor MD1 werden ze kampioen en wonnen ze de districtsbeker. Een unicum in de geschiedenis van onze club. Dat belooft weer veel voor het komende seizoen. De aansluiting vanuit MB2 is heel belangrijk. Vandaar dat we blij zijn dat ook dit team een elftal is. Dit betekent namelijk op een heel veld voetballen, waar een zevental op een half veld speelt. Bij de D-jeugd voetballen net niet genoeg meisjes om twee D-elftallen te vormen, maar wellicht dat dit tijdens de voorjaarscompetitie wel het geval is. MD1 is weliswaar een elftal, maar MD2 start de najaarscompetitie als zevental. De meisjes worden bijgestaan door vele vrijwilligers als trainers, leiders, grensrechters en de coördinatoren Monique Klooster en Lonneke Michielse. Het belooft wederom een leuk en gezellig seizoen te worden met hopelijk fraaie prestaties van alle ploegen.
Uiteraard hebben wij altijd ruimte voor nieuwe, aanstormende talenten. Bij VV Papendrecht bestaat voor iedereen de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Of schrijf je in als lid. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Je kunt ook contact met ons opnemen, bijvoorbeeld per e-mail.

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2015-2016

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Stem op VV Papendrecht!’, ‘VV Papendrecht in het Papendrechts Nieuwsblad’, ‘VV Papendrecht Voetbaldagen Modelkantine KNVB’, ‘Trainen volgens schema’, ‘Meisjesvoetbal in de lift’, ‘Interview met hoofdtrainer Joop Warner’, ‘Aanvullende richtlijnen buitenspel’ en ‘Zondag VE1 op trainingskamp in België’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht Modelkantine KNVB

Vorig seizoen is VV Papendrecht gestart met een gezonder kantineaanbod. Naast de bestaande snacks bieden we gezonde alternatieven aan. Gezonde voeding en een verantwoorde leefstijl zorgen er immers voor dat je fitter bent, meer energie hebt en bevordert de prestaties buiten en op het veld. We hebben meegedaan aan de VI-competitie ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred Genee en zijn in de top-tien beland. De KNVB geeft een vervolg aan het project met het programma ‘Samen Lekker Bezig’. Een gezond alternatief in de kantine, dat is de insteek van het kantineprogramma ‘Samen Lekker Bezig’. De KNVB ziet het stimuleren van gezond en verantwoord eten als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de KNVB, de verenigingen, bestuurders, leden en ouders. Om de praktijk te laten zien werkt de KNVB samen met voetbalclubs die het goede voorbeeld geven. De KNVB is zo onder de indruk van de werkwijze van VV Papendrecht, dat wij tot één van de vijf Modelkantines benoemd zijn. In verband hiermee gaat de KNVB een promotiefilm opnemen op het Slobbengors op zaterdagochtend 12 september. Mocht u er bezwaar tegen hebben dat u of uw kind(eren) hierbij in beeld gebracht kunnen worden, dan kunt u dit van tevoren opgeven bij het bestuur, bijvoorbeeld per e-mail via: voorzitter@vvpapendrecht.nl of  secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Terrein- en materiaalbeheerder voor zaterdagen gezocht

Met ingang van het seizoen 2015-2016 is Wim van Pelt (helaas) gestopt met zijn werkzaamheden als terrein- en materiaalbeheerder op zaterdagen. Dat betekent dat het bestuur een vervanger voor hem zoekt. Werkzaamheden en vereisten zijn, in overleg en afstemming met collega-beheerder(s):

– Beschikbaar op wedstrijdzaterdagen afhankelijk van begin eerste en einde laatste wedstrijden (maximaal van circa 7:30 tot 17:00 uur),
een dagdeel beschikbaar zijn is eventueel bespreekbaar;
– Supervisie over het materiaalhok;
– Verantwoordelijk voor uitgifte van materiaal (ballen en dergelijke) en het terugontvangen daarvan;
– Schoonmaken van kleedkamers en gang;
– Gereedmaken van velden ten behoeve van wedstrijden (cornervlaggen, doelen), en bij afloop van de wedstrijddag deze weer ontmantelen;
– Gevoel voor orde en netheid;
– Geduld en overwicht in de omgang met kinderen en tieners;
– Technische handigheid zou prettig zijn;
– In bezit van EHBO-diploma zou prettig zijn.

Voor meer informatie kunt u zich melden bij de secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Deze vacature is ook te downloaden  >>

 

Enkele voetbalduels afgelast

Vanwege de overvloedige regenval zijn op zaterdag 5 september enkele thuisduels afgelast. De wedstrijden van E2, E3, E5, D3 en Vrouwen 1 gaan niet door. Ook de uitmatch van B2 bij Sliedrecht vindt geen doorgang. Aan het eind van de ochtend heeft een herkeuring van het hoofdveld plaatsgevonden. De uitkomst is dat Papendrecht 1 gewoon kan spelen. Om half 3 is de aftrap van de eerste competitiewedstrijd tegen Piershil 1. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer/leider of je wedstrijd doorgaat of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

VV Papendrecht in het Papendrechts Nieuwsblad

In de eerste editie van het Papendrechts Nieuwsblad van september 2015 wordt extra veel aandacht besteed aan VV Papendrecht. Elke week vullen we een halve pagina met weetjes over onze club, zo ook deze week. Daarnaast staat er een interview met hoofdtrainer Joop Warner in de krant. Tot slot is de volledige middenpagina gewijd aan onze club. Dus houd uw brievenbus in de gaten. De teksten zijn ook te lezen op de pagina ‘Weekbrief & Weeknieuws‘. Daarop staan links naar alle artikelen over VV Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

VVP middenpagina september 2015

 

Trainen volgens schema

Vanaf heden worden de doordeweekse trainingen volledig uitgevoerd volgens het schema zoals dat op de website staat op de pagina Trainingen. Er wordt dus niet meer getraind op de velden 3 en 5. Wij verzoeken eenieder zich aan het veldschema en de tijden te houden. Tot slot nogmaals het dringende verzoek om de velden na afloop van de trainingen ‘schoon’ achter te laten, dus geen oefendoelen of andere materialen op de velden achterlaten.

 

Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2015-2016

De voorlopige teamindelingen voor de jeugd voor het seizoen 2015-2016 zijn bekend. De indelingen zijn tot stand gekomen na onderling overleg tussen de trainers, de leeftijds- en de technische coördinatoren. De beoordelingen geschiedden op basis van kwaliteiten, individuele ontwikkeling, inzet, beleving en mogelijkheden voor het individu. Bij de indelingen is tevens getracht eenieder op dat niveau in te delen waarbij hij of zij met een weerstand te maken zal krijgen die past bij zijn of haar niveau en die de beste mogelijkheden biedt tot een optimale individuele ontwikkeling en vooral voetbalplezier. Net als voorgaande jaren is wederom voor alle leeftijdsgroepen gekozen om te beginnen met voorlopige teamindelingen en daarbij ruimte naar boven te houden. Kortom, in het begin van het volgende seizoen zal nog geschoven gaan worden met spelers om de hoogste elftallen compleet te maken. De teamleiding zal pas voor de start voor de eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen de definitieve selectie bekendmaken.

Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2015-2016  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2015-2016  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2015-2016  >>

Voor de meeste teams is de begeleiding inmiddels ingevuld, maar voor enkele teams zijn we nog op zoek naar begeleiders. Het gaat om de volgende ploegen: A2, B3, C2, C4 en MB2. Bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor de Jeugdafdeling of hebt u vragen over de voorlopige teamindelingen, neem dan per e-mail contact met ons op via: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Geen trainingen op 31 augustus  (31 augustus 2015)

Op maandag 31 augustus kan niet getraind worden op de velden. Door het enorme noodweer dat in alle vroegte over de regio getrokken is, staat ons laaggelegen sportcomplex volledig blank. Gezien de hoeveelheid regen die voor vanmiddag en vanavond voorspeld wordt, kan de drainage onmogelijk al het regenwater tijdig afvoeren om training op de velden mogelijk te maken.

 

Aanvullende richtlijnen buitenspel

Onlangs zijn aanvullende richtlijnen bekendgemaakt aangaande het overtreden van de buitenspelregel. In aanvulling op de spelsituaties die al in de spelregels zijn weergegeven, zal een speler die zich in buitenspelpositie bevindt, ook worden bestraft als hij of zij:

– duidelijk probeert een bal in zijn of haar buurt te spelen waarbij zijn of haar actie een tegenstander beïnvloedt of een duidelijk actie onderneemt die duidelijk de mogelijkheid van een tegenstander om de bal te spelen beïnvloedt.
– zich actief met het spel bemoeit en voordeel haalt uit zijn of haar positie. Dit betekent de bal spelen die terug in het spel komt via de doelpaal, lat of die terugkaatst, afgebogen of naar hem of haar wordt gespeeld vanuit een bewuste redding van een tegenstander, terwijl hij of zij zich in buitenspelpositie bevindt.

Echter, als een speler zich in buitenspelpositie bevindt, wil dat niet altijd zeggen dat hij of zij invloed heeft op de situatie. Bijvoorbeeld:

– Als de bal aan de rechterkant van het veld is en de speler in het centrum zich beweegt naar een nieuwe aanvalspositie is hij of zij niet strafbaar buitenspel, behalve wanneer zijn of haar actie de mogelijkheid van de tegenstander om de bal te spelen beïnvloedt.
– Wanneer een speler probeert een bal te spelen die het doel ingaat, zonder dat hij of zij een tegenstander belemmert, of wanneer er geen tegenstander in de buurt is, behoort hij of zij niet bestraft te worden.

 

Blombergse veteranen bij VV Papendrecht

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus 2015 is een veteranenteam uit onze partnerstad Blomberg te gast bij VV Papendrecht. Onze gasten, onder andere Christian, Andre en Toni uit Istrup en Brüntrup, hopen wij op vrijdag rond 19 uur op ons complex te kunnen begroeten. De Duitse voetballers spelen op zaterdag 29 augustus vanaf 17 uur een gezellig oefenpotje tegen Zaterdag 7. Na de wedstrijd, vanaf ongeveer 20 uur, maken we er een feestje van. Op zondagochtend na het ontbijt vertrekken onze gasten weer naar huis. U bent uiteraard van harte welkom om even gedag te komen zeggen of een versnapering mee te nuttigen.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2015-2016  (26 augustus 2015)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘In Memoriam Harry Schutte’, ‘VV Papendrecht 95 jaar’, ‘Westfalia VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 groot succes’, ‘Weer trainen op XtraGrass’, ‘Technisch Jeugdkader’, ‘Blombergse veteranen bij VV Papendrecht’, ‘Zaterdag 3 prestatiegericht opleidingsteam’, ‘Spelerspas aanvragen’, ‘Papendrecht 1 begint met verlies en winst’, ‘Pieter Bernaards nieuwe trainer Vrouwen 1’ en ‘Vrouwen 1 verliest eerste bekerduel’.
De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Technisch Jeugdkader

Tijdens de zomermaanden zijn de leden van de Technische Commissie Jeugd druk bezig geweest met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zij willen laten zien waar VV Papendrecht voor staat met de slogan: Technisch Jeugdkader: Jouw individuele ontwikkeling staat centraal!
Uitgebreide informatie staat in de Nieuwsbrief van augustus >>

De Technische Commissie Jeugd begint steeds meer vorm te krijgen. De taakverdeling staat in het Organigram van Technische Commissie (TC) Jeugd  >>

Concreet zijn er op dit moment drie vacatures op vrijwilligersbasis, te weten:

– Technisch Coördinator A-junioren.
– Technisch Coördinator B-junioren.
– Technisch Coördinator Recreatief Onderbouw.

Wil je meer informatie over deze vacatures of zie je voor jezelf een andere rol weggelegd binnen het Technische Jeugdkader van VV Papendrecht, neem dan contact op met Hoofd Jeugdopleidingen Jacco Hessing.

 

Weer trainen op XtraGrass

Vanaf heden kunnen we voor de late avondtrainingen weer op het XtraGrass terecht. Dat betekent dat getraind kan worden volgens het opgezette schema. In de eerste weken dienen de velden 2 en 4 nog wel zoveel mogelijk ontlast te worden. Dit betekent dat we pas vanaf 20 uur van die velden gebruik kunnen maken. De vroege trainingen vinden plaats op de velden 3 en 5. Elke avond zal daarvoor een schema worden opgehangen. We verzoeken eenieder dringend om zich daaraan te houden. Verder is het een ‘must’ dat na de trainingen alle materialen van de velden worden gehaald.

 

In Memoriam Harry Schutte

Op maandag 17 augustus jl. is op 71-jarige leeftijd ons lid Harry Schutte overleden. Harry, telg uit een echte VV Papendrecht-familie, was bijna 60 jaar lid van onze vereniging. Uiteraard was hij actief speler in de jeugd- en zondagteams, maar daarnaast heeft hij zich als vrijwilliger meer dan verdienstelijk gemaakt op verschillende gebieden binnen onze vereniging.
Tijdens de crematieplechtigheid op 21 augustus jl. memoreerde voorzitter Bram Blom de kwaliteiten van Harry als lid van onder meer de werkgroep, nooit op de voorgrond, maar altijd bezig in het belang van zijn club en zijn medeleden. Ook Lonneke Michielse sprak namens de meisjesafdeling tijdens de dienst haar respect en bewondering uit voor Harry, actief als grensrechter bij het team van zijn kleindochter Dolores. Harry kon intens genieten van de vreugde en het plezier van zijn meisjesteam, onder meer hierom zullen wij ons Harry blijven herinneren.
Wij wensen Harry’s vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte bij het verwerken en dragen van dit grote verlies. Er is een markante vriend en lid van onze voetbalvereniging heengegaan.

Het Bestuur

 

Westfalia VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 groot succes

Ondanks de droge weersverwachtingen startte de zesde editie van de Westfalia VV Papendrecht Voetbaldagen op maandag 17 augustus onder natte omstandigheden. Het KNMI mat zelfs een nieuw neerslagrecord voor deze periode van augustus. Desondanks maakten de kinderen en de leiding er een prachtige dag van. Meer dan 125 deelnemers! Een dikke 30 man begeleiding. De Westfalia VV Papendrecht voetbaldagen zijn uitgegroeid tot een ware happening voor jong en oud!
Nadat iedereen zich verzameld had in de kantine, werden de groepen bekendgemaakt en ontvingen alle deelnemers en begeleiders een splinternieuw en schitterend Westfaliatenue. Dat echte voetballers onder alle omstandigheden hun hobby kunnen uitoefenen, werd deze ochtend wel bewezen. Na een serieuze warming-up werden de eerste oefenvormen uitgevoerd en werd de ochtendtraining afgesloten met een heerlijke partij. Na deze inspanningen kon genoten worden van een heerlijke lunch. De vele vrijwilligers stelden alles in het werk om alles op tijd klaar te zetten en weer op te ruimen voor de volgende shift. In de middag trapten de kinderen af voor de strijd om de Goalmastertitel. Door de regen en de kou was het voor de kinderen soms lastig om zich warm te houden. Met een iets ingekort programma beleefde iedereen toch een uitstekende middag.

De dinsdag bracht droog weer en af en toe een zonnetje. De velden hadden voldoende water opgenomen om er ideaal bij te liggen. Prachtige voetbalomstandigheden derhalve. De kinderen beleefden wederom een geweldige dag! Ideale omstandigheden: een mals veld en volop zuurstof in de lucht. Het resultaat was navenant. Lachende gezichten en volop voetbalplezier. Werden in de ochtend de nodige technische trainingsvormen geoefend, in de middag wederom spannende competities in allerlei soorten en maten. De trainers, onder wie vrijwel het gehele eerste van hoofdtrainer Joop Warner, hadden er de wind goed onder en inspireerden de kinderen enorm. Het moet voor Jacco Hessing en Paco Ariza Lora, de technische leiding van VV Papendrecht, prachtig zijn om bepaalde spelers zienderogen te zien groeien.

Op woensdag 19 augustus scheen een groot deel van de dag de zon op het Slobbengors. Een schitterende dag die in de middag werd afgesloten met een razend spannend WK-spel. Een strijd met alle toplanden ter wereld. Niet alleen een competitie tussen spelers, maar ook een prestigestrijd tussen de trainers onderling.
Na afloop van alle voetbalactiviteiten volgden de traditionele groepsfoto, de prijsuitreikingen en uiteraard het dankwoord. Met een enorm compliment voor de organisatie, de vele vrijwilligers, alle spelers en ook de ouders die iedere dag hadden gezorgd voor schone tenues zodat ongeveer 125 kinderen en begeleiders uniform gekleed, als ware professionals, konden trainen.

Namens VV Papendrecht: enorm bedankt en graag tot volgend jaar!

Westfalia Voetbaldagen 2015 Groepsfoto2     Westfalia Voetbaldagen 2015 Groepsfoto1

Westfalia Voetbaldagen 2015 2H     Westfalia Voetbaldagen 2015 2J

Westfalia Voetbaldagen 2015 2C     Westfalia Voetbaldagen 2015 2F

Westfalia Voetbaldagen 2015 2K     Westfalia Voetbaldagen 2015 2D

Westfalia Voetbaldagen 2015 2E     Westfalia Voetbaldagen 2015 2A

Westfalia Voetbaldagen 2015 2B     Westfalia VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 Duel

Westfalia Voetbaldagen 2015 Tussenstand     Westfalia Voetbaldagen 2015 Vrienden

Voetbaldagen 2015 Paco en Jacco     Westfalia VV Papendrecht Voetbaldagen Dag 3

Westfalia Voetbaldagen 2015 Hans Hoogendoorn    Westfalia Voetbaldagen 2015 Thetie    VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 Kampioen2

VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 Kampioen     VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 Kampioen3

VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 Oorkonde     VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 Oorkonde2

VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 Kampioenen2     Westfalia Voetbaldagen 2015 2G

VV Papendrecht Voetbaldagen 2015 Kampioenen3     VV Papendrecht Voetbaldagen Kampioenen

 

Start bekervoetbal

In het voorlaatste weekend van augustus staan de eerste wedstrijden voor de beker op het programma. Op zaterdag 22 augustus staan op het Slobbengors de nodige interessante ontmoetingen gepland. Om half 3 begint Papendrecht 1 tegen Streefkerk 1, de ploeg van voormalig Papendrecht-trainer Maarten van Gastelen. Op hetzelfde tijdstip wordt afgetrapt tussen A1 en Tricht A1. Vanaf half 11 is B1 tegen Drechtstreek B1 alsmede D1 tegen Nivo Sparta D1. Ook Zaterdag 3, 4 en 5 spelen bekerduels. Een dag later voetbalt Zondag 2 op ons sportcomplex vanaf 10 uur tegen SC Emma. Voor Zaterdag 2 start het bekeravontuur op 22 augustus om 15 uur in Dordrecht tegen Oranje Wit. Op hetzelfde moment treft Vrouwen 1 in Hendrik-Ido-Ambacht de dames van IFC.

 

Zaterdag 3 prestatiegericht opleidingsteam

Binnen VV Papendrecht leefde al geruime tijd de wens om bij de senioren structureel een prestatiegericht opleidingselftal te hebben. Dit om een sterke selectie en een goed vangnet te creëren voor Zaterdag 1 en 2 en om voormalige, getalenteerde junioren te laten wennen aan het seniorenvoetbal indien zij nog niet klaar zijn voor voetbal op hoog niveau. Dit seizoen is de eerste aanzet gegeven voor die groep die daarmee in de steigers gezet is voor de komende jaren.
In goed overleg met de spelers van het (oude) derde is besloten is om van hen het vierde te maken. Vervolgens zijn voetballers benaderd die in aanmerking komen voor het nieuwe 3e. Het resultaat is een mix van jonge en wat oudere Papendrechters. De club is daarnaast op zoek gegaan naar een trainer en heeft die gevonden in de persoon van Wout van Dijk die vorig seizoen Ameide 2 aanvoerde. De overige begeleiding bestaat uit leider Dick Verschoor en assistent-grensrechter Gert de Vogel.
Zaterdag 3 traint twee keer per week, op dinsdag- en donderdagavond, en heeft inmiddels de eerste oefenwedstrijd achter de rug. Op zaterdag 22 augustus staat om half 3 de eerste officiële wedstrijd gepland. Voor de beker wacht op het Slobbengors De Alblas 3. We wensen het nieuwe selectieteam veel succes.

 

Aanschaf spelervolgsysteem

Een wens van de jeugdafdeling is in vervulling gegaan. VV Papendrecht heeft sinds dit seizoen de beschikking over een spelervolgsysteem. Dit geeft de club diverse mogelijkheden op het gebied van spelersbegeleiding. In het systeem wordt de voetbaltechnische informatie van alle jeugdspelers vastgelegd. Er kunnen beoordelingen gemaakt worden waarin vaardigheden, verbeterpunten, voorkeuren enz. worden vastgelegd. Het spelervolgsysteem geeft ook ondersteuning aan de begeleiders. Zij kunnen informatie van hun teams beheren zoals trainingen, wedstrijden en spelersgegevens. Het systeem beschikt over een database met trainingsstof waarover de trainer kan beschikken. Tevens bestaat de mogelijkheid voor het maken van wedstrijdopstellingen en -analyses, het bijhouden van trainingsopkomsten en nog veel meer.
Het spelervolgsysteem brengt ons weer een stap verder in de ontwikkeling van onze club. De aanschaf alleen gaat niet zorgen voor deze ontwikkeling. Iedereen zal zijn of haar bijdrage moeten leveren door het systeem te gebruiken en te vullen met informatie. De komende periode zal iedereen die betrokken is bij de begeleiding van jeugdploegen geïnformeerd worden over de mogelijkheden en het gebruik van het systeem. Zo zal een informatieavond georganiseerd worden. De leverancier zal dan uitleg geven over de mogelijkheden van het systeem en leden van de Technische Commissie Jeugd zullen toelichten wat zij van de betrokkenen verwachten. Op dit moment wordt het systeem gevuld met informatie en wordt het verder ingericht. Het streven is om het systeem in september operationeel te hebben.

Technische Commissie Jeugd

 

Weergave wedstrijdinformatie verbeterd

De wedstrijdinformatie, als het programma, de uitslagen en de standen op de teampagina’s, is afkomstig van de KNVB. Een webapplicatie haalt de gegevens op en geeft deze op onze website weer. Vorig seizoen gebeurde dit regelmatig met grote vertraging of zelfs helemaal niet. Reden voor VV Papendrecht om over te stappen op een andere webapplicatie.
Met ingang van dit seizoen wordt gebruikgemaakt van RGPO Wedstrijdprogramma. Momenteel zijn wij als Communicatiecommissie in samenwerking met hoofdsponsor NoSuchCompany, die de website gebouwd heeft en onderhoudt, druk bezig met het integreren van de diverse modules in onze website. Dit is een bewerkelijk proces dat geruime tijd in beslag zal nemen. De eerste tests zijn veelbelovend. De snelheid en betrouwbaarheid zijn aanzienlijk verbeterd. Dankzij RGPO kunnen we zeer actueel alle wedstrijden, standen en uitslagen op de website presenteren. Door de koppeling met de KNVB-Dataservice beschikken we direct over alle actuele data van de KNVB. Bovendien biedt de nieuwe webapplicatie aanzienlijk meer mogelijkheden dan de vorige. Zo kunnen alle scheidsrechters, kleedkamers en velden toegevoegd worden aan de te spelen wedstrijden. Ook het trainingsschema zal middels RGPO worden aangestuurd.
Als eerste stap is gewerkt aan het weergeven van het volledige wedstrijdprogramma dat op de website te vinden is op de pagina ‘Programma’.

De teampagina’s en de pagina met alle uitslagen zullen in de loop van de zomer worden aangepast. We zijn er van overtuigd dat dit wederom een verbetering is voor de website!
Getracht wordt om de website op zoveel mogelijk apparaten te laten draaien. Hiertoe worden uitgebreide tests uitgevoerd. Het kan uiteraard dat de website op een bepaald platform niet goed wordt weergegeven. Mocht dit bij u het geval zijn, dan kunt u dit ons per e-mail laten weten. Ook andere op- of aanmerkingen kunt u per e-mail kwijt.

Prettige zomer,

De Communicatiecommissie van VV Papendrecht

E-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

X

Onderhoud aan ons sportcomplex

Tijdens de zomerstop werd er weliswaar op het Slobbengors niet gevoetbald, maar verder was het regelmatig een drukte van belang. Vele vrijwilligers waren hard aan het werk om ons sportcomplex gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Zo is aan onze gebouwen het nodige onderhoud gepleegd. De kantine is voorzien van prachtige nieuwe rolgordijnen. Uiteraard in de kleur rood en zwart. De werkploeg heeft het plein opgeknapt. De banken zijn geverfd en van onze clubkleuren voorzien. Ook het worstenhok heeft een metamorfose ondergaan. Ons sportcomplex ziet er weer pico bello uit. VV Papendrecht bedankt alle vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet.
Hebt u ook interesse om als vrijwilliger bij VV Papendrecht aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen naar één van onze bestuursleden:

Voorzitter Bram Blom: voorzitter@vvpapendrecht.nl of
Secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Nieuwe rolgordijnen     Worstenhok 06-08-2015

Banken geschilderd 06-08-2015 B       Banken geschilderd 06-08-2015 A

Banken geschilderd 06-08-2015 C

 

Beschermheer Gert van Wijngaarden

Gert van Wijngaarden

Gert van Wijngaarden heeft al bijna vijftig jaar een warm hart voor VV Papendrecht. “Mijn schoonvader nam me mee naar het Slobbengors en ik was meteen laaiend enthousiast. Of ik zelf heb gevoetbald? Ben je gek, ik kon nog geen deuk in een pakje boter trappen.” Gert van Wijngaarden, de 63-jarige beschermheer van VV Papendrecht, is wel vanaf zijn zestiende een voetballiefhebber en fanatiek supporter van de Slobbengorsclub, die zijn schoonvader al in zijn hart had gesloten. “Hij nam me voor het eerst mee naar een thuiswedstrijd. Ik was meteen laaiend enthousiast. De ambiance, de beleving … schitterend om mee te maken. Er stonden in die tijd ongeveer 1500 toeschouwers langs de lijn. Die veerden allemaal op als ‘bolle’ Cees Versteeg weer eens een streep had afgevuurd en doel had getroffen. Ik ook natuurlijk. Machtig was dat. Jammer genoeg nam de publieke belangstelling in de loop der jaren langzaam steeds meer af. Zeker in de jaren dat Papendrecht Hoofdklasse speelde, hadden ze meer toeschouwers verdiend. Die periode vond ik zelfs het mooist. Ze speelden met zoveel bezieling. Voor elke bal werd geknokt en niemand voelde zich groter dan het team. Die werklust kon ik enorm waarderen, daar keek ik graag naar.”

Verkoopdag
Op de shirts pronkten Van Wijngaarden en Esbi, die beide jarenlang Hoofdsponsor zijn geweest en er mede aan bijdroegen dat de rood-zwarten zich profileerden in de top van het amateurvoetbal. Zondagvoetbal voerde toen nog de boventoon, maar dat is in de jaren negentig en na de eeuwwisseling omgeslagen. “Een ontwikkeling die ik persoonlijk betreur, maar dat heeft te maken met het feit dat ik nu geen tijd heb om wedstrijden te bekijken. Zaterdag is immers een belangrijke verkoopdag. Je werkte zes dagen in de week en dan vond je het mooi en vanzelfsprekend om zondags naar de voetbal te gaan. Dat gold voor heel veel mensen. Die tijden zijn veranderd en dat moet je accepteren. Nu is zondag meer een dag voor het gezin geworden en dat is ook mooi.”

Erfenis
Arie van Wijngaarden begon al in de jaren vijftig met sponsoring. Zijn schoonzoon, die zich ook thuis voelde op het Slobbengors, nam in 1987 de leiding samen met Mark Kalishoek, een VV Papendrecht-man bij uitstek, het autobedrijf over. Met die voetbalerfenis zat het dus wel goed. Een andere erfenis was het beschermheerschap. “Mijn schoonvader was beschermheer tot zijn overlijden. Hij stierf in 2009. Een halfjaar later vroeg Ad Matena of ik beschermheer wilde worden. Daar heb ik Ja op geantwoord. Veel moet je je er niet bij voorstellen, hoor. De vereniging heeft voldoende bestuurlijke capaciteit in huis. Ik ben een soort back-up. Als bestuursleden behoefte hebben ergens over te brainstormen dan spreken we af. Dan hoor ik hun verhaal aan, geef ik mijn mening en wat ze er dan verder mee doen, moeten zij weten.”

Boerenbedrijf
Wat nog wel nieuwsgierig maakt is met welke sport hij dan wel opgroeide. Gert kwam immers pas op 16-jarige leeftijd in aanraking met wat toen al steeds meer het karakter kreeg van volkssport nummer één. “Mijn ouders hadden een boerenbedrijf. Omdat de kinderen regelmatig mee moesten helpen, was er simpelweg geen tijd om te sporten. Ook op zaterdag niet. Die dag was namelijk heilig voor onze knecht. Hij wilde elke dag werken – van hoe laat tot hoe laat maakte niet uit – maar niet op zaterdag want dan stond alles in het teken van PKC. Die man was de vader van Eric, André en Leon Simons, echte korfbalcoryfeeën. Zijn zoons hebben het niet van een vreemde haha.”

“Zelf had ik niet echt een passie voor sport, al keek ik graag Formule 1. Alles wat met auto’s en techniek te maken had, interesseerde me. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik die richting op wilde.”

Door Erik de Bruin

 

Derde Weekbrief van seizoen 2015-2016  (12 augustus 2015)

De derde Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Onderhoud aan ons sportcomplex’, ‘Trainingen en de velden’, ‘Start bekervoetbal’, ‘OMC-vrouwen naar VV Papendrecht’, ‘Ouderensoos weer van start’, ‘Beschermheer Gert van Wijngaarden’, ‘Herman Woudenberg nieuwe trainer Zaterdag 2’, ‘Spelervolgsysteem’ en ‘MD1 weer in actie voor Goede Doelen’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht Voetbaldagen 2015

Wij zijn blij dat weer zoveel kinderen bij VV Papendrecht meedoen aan de Westfalia Marketing Voetbaldagen die dit jaar plaatsvinden op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 augustus 2015. Wij hebben op 14 juni de inschrijving gestopt, omdat wij vol zitten. Er nemen 120 kinderen deel aan de dagen. De eerste dag begint met de ontvangst in de kantine. Kijk goed hoe laat jouw leeftijdscategorie start. Iedere deelnemer ontvangt nog persoonlijk een informatiebrief.

Programma

Maandag 17 augustus 2015
Start (in de kantine): 10.15 uur voor 5-8 jaar, 9.00 uur voor 9-13 jaar.
Lunch: 12.30 uur voor 5-8 jaar, 12.00 uur voor 9-13 jaar.
Einde: 15.00 uur voor 5-6 jaar, 16.15 uur voor 7-13 jaar.

Dinsdag 18 augustus 2015
Start (omgekleed): 11.00 uur voor 5-6 jaar, 10.45 uur voor 7-8 jaar, 9.45 uur voor 9-13 jaar.
Lunch: 12.30 uur voor 5-8 jaar, 12.00 uur voor 9-13 jaar.
Einde: 15.00 uur voor 5-6 jaar, 16.15 uur voor 7-13 jaar.

Woensdag 19 augustus 2015
Start (omgekleed): 11.00 uur voor 5-6 jaar, 10.45 uur voor 7-8 jaar, 9.45 uur voor 9-13 jaar.
Lunch: 12.30 uur voor 5-8 jaar, 12.00 uur voor 9-13 jaar.
Einde: 16.45 uur voor iedereen.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dat graag. Wij hebben er veel zin in en hopen jullie ook.

Met vriendelijke groeten,

Organisatie Westfalia Marketing Voetbaldagen 2015
VV Papendrecht

E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl

Postbus 100,       3350 AC Papendrecht
Industrieweg 3,  3351 LB Papendrecht
Tel. algemeen:   +31 (0)78 6 15 01 06

 

Onderhoud voetbalvelden

De natuurgrasvelden, die onderhouden worden door de gemeente, liggen er prima bij. Het hoofdveld is geschraapt om het dode gras eruit te halen. De wortels blijven dan gewoon zitten. Daarna is het hoofdveld, net als de andere grasvelden, doorgezaaid. Door de velden tijdig te beregenen en verder onderhoud te plegen, de eerste keer tijdens de eerste hittegolf van deze zomer, is het ingezaaide gras goed ontwikkeld.
Als club zijn we minder tevreden over de aanpak van de XtraGrass-velden. Ofschoon deze al op 18 mei ter beschikking zijn gesteld voor onderhoud, is daar te weinig zorg aan besteed. Het bestuur heeft zowel bij de gemeente als bij de aannemer zijn bezorgdheid daarover uitgesproken en zal een en ander nauwlettend blijven volgen. Vanwege het onvoldoende onderhoud aan de XtraGrass-velden kunnen deze voorlopig nog niet benut worden, ook niet voor trainingen. De trainingen lopen weliswaar geen gevaar, maar voorlopig dient geïmproviseerd te worden. De belangrijkste selectieploegen hebben inmiddels al getraind op het Slobbengors. De andere teams volgen binnenkort. De vroege trainingen zullen plaatsvinden op natuurgrasvelden zonder kunstlicht als het pupillenveld, het trainingsveld op de punt, achter veld 4, en enkele gewone speelvelden. De late trainingen zijn onder kunstlicht op veld 6.

Hoofdveld 08-08-2015     Veld2 08-08-2015

Veld3 08-08-2015     Veld4 08-08-2015

Veld5 08-08-2015     Veld6 08-08-2015

Pupillenveld 08-08-2015     Minipupillenveld 08-08-2015

Trainingsveld Punt 08-08-2015

 

VV Papendrecht 95 jaar

Voetbalvereniging Papendrecht heeft onlangs zijn 95e verjaardag gevierd. Onze sportclub werd op 1 augustus 1920 opgericht als PVV. In 1927 werd de naam veranderd in VV Papendrecht. In het begin werd uitsluitend op zondag gespeeld. Vanaf 1955 werd ook op de zaterdag gevoetbald. In de beginjaren moest onze club nogal eens verhuizen. Noodgedwongen werden de thuiswedstrijden enige tijd zelfs in Dordrecht gespeeld. Het duurde enkele tientallen jaren voordat VV Papendrecht een vast onderkomen kreeg. Op 3 september 1955 werd het eerste veld op sportpark Slobbengors officieel in gebruik genomen.

Meer over onze clubhistorie kunt u lezen op de pagina Heden en Verleden >>
Op die pagina staan links naar de uitgebreide clubhistorie  >>
en de uitgebreide historie van de accommodatie  >>

 

Oefenwedstrijden selectieteams

De eerste oefenwedstrijden van het nieuwe seizoen zijn vastgesteld. Papendrecht 1 speelt op zaterdag 8 augustus vanaf half 3 tegen Smitshoek op Sportpark Smitshoek in Barendrecht. Op dinsdag 11 augustus speelt ons eerste vanaf 20.00 uur op het Slobbengors tegen IJ.V.V. De Zwervers. Daarna volgen twee uitduels: op zaterdag 15 augustus om 14.30 uur tegen MVV ’27 op Sport- en recreatiepark ‘De Commandeur’ in Maasland (gemeente Midden-Delfland)  en op dinsdag 18 augustus om 20.00 uur tegen Meerkerk op Sportcomplex ’t Hoog te Meerkerk (gemeente Zederik). Het tweede selectieteam speelt twee oefenduels op ons sportcomplex: op zaterdag 15 augustus om 12.00 uur tegen Binnenmaas 2 en op dinsdag 18 augustus om 20.00 uur tegen Groote Lindt 2. A1 en C1 oefenen op zaterdag 15 augustus op Sportpark Souburgh tegen hun Alblasserdamse leeftijdgenoten.

Wijzigingen in het oefenprogramma zijn nog mogelijk.

 

Ouderensoos weer van start

De afgelopen tijd zijn de nodige schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in onze kantine. Deze is daarom helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Hierdoor kan vanaf heden de Gouwe Ouwe Papendrecht Soos weer bezocht worden. Elke woensdagmiddag staat vanaf 13.30 uur de koffie klaar. U kunt biljarten, klaverjassen, sjoelen, darten of zo maar een gemoedelijk praatje maken. De plakboeken over onze sportclub kunt u op uw gemak inkijken. Het deskundige barpersoneel zorgt voor de nodige versnaperingen. Ook u bent van harte welkom. Kom eens langs om te genieten van de gezelligheid en aangename sfeer.

 

Trainingsschema en start trainingen

Het concepttrainingsschema voor het nieuwe seizoen is gepubliceerd. Het staat op de website op de pagina Trainingen.
Het onderhoud van de voetbalvelden ligt aardig op schema. De verwachting is dat ze vanaf half augustus weer benut kunnen worden. In principe beginnen de belangrijkste selectieteams vanaf maandag 17 augustus met trainen op onze velden. Voor de andere ploegen starten de trainingen de week erop. Zowel het trainingsschema als de start van de trainingen zou aangepast kunnen worden. Mocht dit het geval zijn, dan zal daar zo snel mogelijk over bericht worden. Houd de mediakanalen van VV Papendrecht daarom nauwlettend in de gaten.

 

Leuke VVP-foto’s  (31 juli 2015)

Van tijd tot tijd krijgen we oude voetbalfoto’s opgestuurd. Bij dezen ziet u een selectie. Hebt u ook leuke foto’s, stuur ze dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Cor Bas VVP voetbaltas
Foto: Cor Bas

 

Zaterdag 1 Oud
Voormalig Zaterdag 1 (Foto: Bart van Oudenaarde).

Papendrecht B2 1992
B2 kampioen op 9 mei 1992 (foto: Remco de Heer).
Staand van links naar rechts: Remco de Heer, Jeroen de Snoo, Wibo Goes, Arthur vd Hil, Marijn Mulder, Gido Mulder, Martijn Schuil en leider Wim Erkelens.
Gehurkt van links naar rechts: Leider Fred Vrolijk, Dave van Pelt, Tom Rietveld, Dennis Groen, Frank Veenma, Lars Beemer en Amine Bellai.

Kampioensfoto Jeugdteam (foto: Marco de Niet)
Op de teamfoto staan onder andere Bobby Petta, Richard van Breenen, Marcel de Vlaming, Martijn Brouwer, Marco de Niet, Erwin de Hoed, Peter van Veen, Guido de Regt, Briam Kaptein, Xander Verschuren en Bart Rentjes (foto: Marco de Niet).

Kampioensfoto Matthias Scholten
C4 kampioen in 1981 (foto van Matthias Scholten, staand derde van rechts)

Peter Michielse
Toenmalig Zondag 1 in de topper tegen Sliedrecht

Teamfoto zwart-wit
Teamfoto van J.R. Deumer

Slobbengors (Foto Hans Jonker)
Sportpark Slobbengors zomer 2014 (Foto: Hans Jonker)

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2015-2016  (29 juli 2015)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Weergave wedstrijdinformatie verbeterd’, ‘Leuke VVP-foto’s’, ‘Vrouwen- en Meisjesafdeling’, ‘International Liza van der Most’, ‘Oefenwedstrijden selectieteams’, ‘Poulefase beker Papendrecht 1’ en ‘Competitie- en bekerindeling Zaterdag 2’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

 International Liza van der Most

Liza van der Most

Een stille kracht in de Ajax-verdediging: Liza van der Most heeft zich niet de bluf, maar wel de speelstijl eigen gemaakt. Het Nederlands vrouwenteam schreef in november 2014 geschiedenis. De OranjeLeeuwinnen plaatsten zich voor het eerst voor het wereldkampioenschap. Op het WK 2015 werden de achtste finales gehaald. Helaas was de 21-jarige Ajacied Liza van der Most, wier roots in Papendrecht liggen, niet te bewonderen in Canada. De tweevoudig international komt momenteel niet voor in de plannen van de bondscoach. Wat niet is, kan nog komen. Liza is pas 21 jaar, maar is desondanks de meest ervaren speelster van Ajax. In die zin dat ze van alle selectiespeelsters de meeste officiële wedstrijden achter haar naam heeft staan. Het debuut van Liza bij Ajax viel samen met de entree van de Amsterdamse club in het vrouwenvoetbal bij aanvang van het seizoen 2012-2013. ADO Den Haag en FC Utrecht hadden haar op de korrel en wilden de toen 18-jarige studente Sociaal Pedagogisch Werk de kans geven de overstap te maken van de Topklasse naar de BeNe League, een samensmelting van de Nederlandse Eredivisie en de Belgische Eerste Klasse. Toen ineens ook Ajax voor de deur stond, hoefde ze niet lang na te denken. “Het is een eer dat je door zo’n grote club wordt gevraagd. Bovendien was het praktischer want ik studeerde en woonde al in Amsterdam.” Liza stapte op 11-jarige leeftijd over van VV Papendrecht, waar ze tot en met de D’tjes in jongensteams voetbalde, naar de voetbalacademie van SteDoCo uit Hoornaar, een dorp ten noorden van Gorinchem.

Talententeam
Bij SteDoCo maakte ze reuzenstappen. Van de C-junioren stroomde ze door naar het tweede elftal en vervolgens naar het vaandelteam, dat uitkwam op het één na hoogste niveau. Al snel werd duidelijk dat ze niet meer zo lang haar kunsten zou vertonen in Hoornaar. “Ik speelde op zaterdag met SteDoCo, doordeweeks was ik elke dag in Amsterdam om te trainen met het talententeam van de KNVB.” Op haar zestiende zat ze al op kamers ver van huis. “Natuurlijk was dat een sprong in het diepe, maar de begeleiding was erg goed en het scheelde ook dat we met het hele team op dezelfde galerij woonden.”

Hoewel ze snel was gewend in de hoofdstad kostte het haar meer tijd zich de kenmerkende Amsterdamse branie en Ajax-bluf eigen te maken. “Daar heb ik nog steeds wel moeite mee omdat ik van nature rustig ben en me verbaal niet zo laat gelden. Ze zeggen vaak dat ik in het veld iets brutaler zou moeten zijn. Ook van de bondscoach heb ik dat meegekregen.” Ze past wel in het Ajax-spelletje als veelvuldig opkomende rechtsback, een positie die ze pas inneemt sinds ze de rood-witte kleuren verdedigt. “Daarvoor was ik altijd rechtsbuiten. Voor die positie ben ik in eerste instantie ook gehaald. Omdat er meer speelsters waren voor die plek en ze vanwege mijn loopvermogen en snelheid het idee hadden dat ik de rechtsbackpositie goed kon invullen, ben ik daar terechtgekomen. Ik heb sindsdien altijd rechtsachter gespeeld.”

Champions League
Wat betekent dat het publiek (gemiddeld staan er op De Toekomst ongeveer duizend toeschouwers langs de lijn) haar alleen kent als een vleugelverdediger die, geheel in de speelstijl van Ajax, veel naar voren trekt om zo ook in aanvallend opzicht bij te dragen aan de prestaties van het team. Het verdedigende aspect is, zo zegt ze zelf, voor verbetering vatbaar. De BeNe League is een goede leerschool. Een nog betere leerschool zou de Champions League zijn. Plaatsing lukte echter niet doordat Ajax als derde eindigde achter kampioen Standard Luik en nummer 2 FC Twente.

Papendrecht
Aan het eind van het interview, dat plaatsvindt in de Commissiekamer van de club waar ze haar eerste stappen op een voetbalveld zette, komt uiteraard ook haar band met Papendrecht ter sprake. “Die is er natuurlijk nog wel omdat mijn ouders en jongere broer hier wonen en ik heb nog contact met Lonneke Michielse, mijn vroegere trainster. Waarom ik op 6-jarige leeftijd ben gaan voetballen weet ik eigenlijk niet. Ik denk door klasgenootjes. Mijn oudere zus voetbalde ook, maar die is na een jaar gestopt. Nadat ik mijn zwemdiploma had behaald mocht ik een sport beoefenen die ik leuk vond en dat doe ik nog steeds.” Veel staat in het teken van voetbal, zo niet alles. “De opleiding die ik volg, is een soort thuisstudie. Ik ben er wel serieus mee bezig. Het zou mooi zijn om later in de jeugdzorg te werken of als jongerenwerker.”

Door Erik de Bruin

 

Vrouwen- en Meisjesafdeling

Dat het vrouwenvoetbal leeft in Nederland blijkt wel uit de uitverkochte wedstrijden die de OranjeLeeuwinnen speelden tijdens de kwalificatiereeks voor het WK 2015 in Canada. Dat de vrouwen daar de achtste finales gehaald hebben, is een geweldige impuls voor het damesvoetbal in Nederland. Ook bij VV Papendrecht speelt de vrouwen- en meisjesafdeling een belangrijke rol. Voor het seizoen 2015-2016 heeft de club zes teams ingeschreven, twee vrouwen- en vier meisjesploegen. De huidige damesafdeling is eigenlijk al de tweede. In het begin van de 70’er jaren werd het voetballen voor dames in Nederland steeds populairder. Bij diverse verenigingen ontstonden dan ook dameselftallen. Zo ook bij VV Papendrecht, waar in september 1971 een damesafdeling werd opgericht. Zo’n 15 enthousiaste dames vormden het elftal. Na eerst een serie oefenduels gespeeld te hebben ging dat team vanaf februari 1972 aan de competitie deelnemen. In tegenstelling tot wat nu het geval is, werden de wedstrijden op zondag gespeeld. Een aantal van 15 dames was echter een krappe basis. Het bleek na enkele jaren steeds lastiger een elftal op de been te brengen. Na 4 jaar werd daarom de afdeling weer opgeheven.

Een tweede poging om een damesafdeling van de grond te krijgen vond plaats in september 1979. Door de enorme inzet van toenmalig trainer Martin Scherps werden zoveel dames lid dat al snel twee ploegen gevormd konden worden. De heroprichting werd de basis voor de huidige vrouwen- en meisjesafdeling. De laatste jaren is deze afdeling, vooral dankzij de bezielende leiding van Eimerd van de Griend en Lonneke Michielse, het snelst groeiende onderdeel van onze club. Het kampioenschap en de bekerwinst van MD1 ruim een jaar geleden waren een mooie opsteker. Dat de dames plezier hebben in het voetballen blijkt wel uit het feit dat ze de hele zomer gewoon door trainen.

Bij VV Papendrecht bestaat voor iedereen de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Of schrijf je in als lid. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Je kunt ook contact met ons opnemen, bijvoorbeeld per e-mail.

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Richard Woningstoffering nieuwe sponsor

VV Papendrecht heeft met Richard Woningstoffering weer een nieuwe sponsor aan zich weten te binden. Bij het Papendrechtse bedrijf krijgt u altijd een ervaren stoffeerder over de vloer. Het staat garant voor een uitstekende service met betrekking tot het leveren van materialen, het leggen van pvc-vloeren, laminaat, marmoleum, trappen, vloerbedekking los of op latten, inclusief of exclusief ondertapijt etc. Enkele zekerheden: deskundig advies, gratis stalen aanvragen, snelle levering, vakkundig gelegd, vloerbedekking gratis gelegd, geen bijkomende kosten. Eigenaar Richard Mulder is als vrijwilliger erg betrokken bij de jeugdafdeling van onze club, inclusief het meisjesvoetbal. Wij zijn bijzonder blij dat Richards betrokkenheid nu ook is uitgemond in een mooie sponsorovereenkomst, met onder andere een reclamebord langs het Cees van Swieten Veld.

Richard Woningstoffering
Richard Mulder van Richard Woningstoffering (rechts) en Erwin Schuil, voorzitter van de Sponsorcommissie (links)

 

Basis Jeugdplan staat

Binnen de jeugdafdeling krijgt het Jeugdplan steeds meer vorm. Het Jeugdopleidingsplan en het Jeugdbeleidsplan, die beide in april 2014 gepresenteerd werden, vormen sinds het vorige seizoen de basis van de jeugdopleiding. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het Jeugdopleidingsplan ligt bij Hoofd Jeugdopleidingen Jacco Hessing. Wij zochten hem op. “De inrichting van het volledige technisch kader is bijna afgerond. De afgelopen tijd is hard gewerkt om alle functies in te vullen”, antwoordt hij op de vraag naar de stand van zaken. Dat er veel enthousiasme is onder de jeugdtrainers blijkt uit de hoge opkomst bij de voorjaarsbijeenkomst voor jeugdtrainers. Onder het motto ‘Coach: laat je trainen – Trainer: laat je coachen’ werd met C1 een demonstratietraining gegeven door Theo Smit en Vincent de Klerk. De avond, georganiseerd en begeleid door de technische specialisten Theo Smit, Hans van Dongen, Paco Ariza Lora en Jacco Hessing, was bedoeld om jeugdtrainers te helpen zich te ontwikkelen als trainer.

Jacco Hessing 2014

“Je merkt dat trainers het op prijs stellen als ze geholpen worden hun trainingen te verbeteren en te leren hoe je dingen kunt overbrengen aan spelers”, gaat Jacco verder. “Er worden trainers opgeleid bij de KNVB en op de club wordt veel aandacht besteed aan de begeleiding van mensen.” Dat het jeugdbeleid van Papendrecht zijn vruchten afwerpt blijkt uit het feit, dat diverse spelers uit verschillende leeftijdscategorieën zijn uitgenodigd voor vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. De opzet van het opleidingsplan is zeker niet alleen bedoeld voor de selectieploegen, maar misschien juist nog wel meer voor de recreatieve spelers in de lagere teams. Ook zij profiteren van het Jeugdopleidingsplan. “De komende periode zal benut worden om het hele technisch jeugdbeleid verder te optimaliseren, zodat bij de start van het seizoen 2015-2016 alles klaar staat om onze jeugd optimaal te trainen en te begeleiden”, vervolgt Jacco.

Een grote wens die nog openstaat, is het introduceren van een spelervolgsysteem binnen de club. “Wij zijn op dit moment de mogelijkheden aan het onderzoeken en zijn nog op zoek naar een sponsor om dit te realiseren. Het zou geweldig zijn als we in de loop van het nieuwe seizoen het systeem beschikbaar zouden hebben”, sluit Jacco af. Uit de woorden van het Hoofd jeugdopleidingen blijkt dat het Jeugdopleidingsplan binnen de club staat. Toepassing ervan in de praktijk verloopt naar volle tevredenheid. VV Papendrecht is dus een prima club om je als jeugdspeler, zowel recreatief als prestatief, te ontwikkelen en plezier te hebben in het voetbal. Ook geïnteresseerd in onze club? Kom dan eens langs op het Slobbengors, bijvoorbeeld om enkele keren vrijblijvend mee te trainen. We hebben altijd ruimte voor nieuwe leden. Of wilt u als vrijwilliger aan de slag bij onze jeugdafdeling? Voor contact per e-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Zinderende Robin Matena Bokaal brengt € 13.000,- op

In een behaaglijk warme Oostpolderhal in Papendrecht werd op zaterdag 4 juli gestreden om de Robin Matena Bokaal. Zestien teams hadden zich aangemeld voor de 19e editie van dit benefietrolstoelhockeytoernooi, waaronder afvaardigingen van Zaterdag 3 en 5, de Zondagveteranen en de Jeugdcommissie. De sporthal was geheel belangeloos beschikbaar gesteld door PKC. We willen de Papendrechtse KorfbalClub hierbij nogmaals hartelijk bedanken voor de geweldige medewerking. Door valide en minder valide sporters werd fanatiek gestreden om de hoogste eer. In de, door Henk van Ettekoven uitstekend geleide, finale namen de valide hockeyers van Ex-Wijt, vooral bestaande uit spelers van Zaterdag 3, het op tegen de minder valide spelers van Evergreen on Wheels. Evergreen ging met de eer strijken en nam de bokaal mee naar het thuishonk in Maasdijk. Korfbaldiva Mady Tims overhandigde de bokaal aan de winnaars. Vooral Maikel Blom was zwaar teleurgesteld dat hij de overwinningskussen van Mady niet in ontvangst mocht nemen.

Tussen de wedstijden door waren er optredens van wheelers Christian Gouweleew (Magic Flute) en Trafficjam (zang). BMX-Freestyler DEZ liet zien hoe je ook kunt fietsen. Het letterlijke hoogtepunt werd gevormd door een spectaculaire demonstratie met modelhelikopters en drones door ModelVliegClub Voorne-Putten. Aan het eind van de middag overhandigden wethouder Kees Koppenol en Mady Tims de cheques aan stichting Duchenne Parent Project, de Stichting on Wheels en Addy en Bianca Matena. Daarbij werd het eindbedrag van € 13.000,- met luid gejuich van de vele belangstellenden begroet. Een belangrijk deel van dit enorme bedrag is geschonken door leden en/of sponsors van VV Papendrecht. Ook de opbouw- en afbouwploeg, de cateringploeg, twee scheidsrechters en de conciërge hadden een rood-zwart hart. Op maatschappelijk vlak laat onze vereniging dus zien haar mannetje te staan. Naar de jubileumeditie van volgend jaar wordt nu al door iedereen reikhalzend uitgekeken.

Robin Matena Bokaal 2015 C     Robin Matena Bokaal 2015 H

Robin Matena Bokaal 2015 D     Robin Matena Bokaal 2015 A

Robin Matena Bokaal 2015 B     Robin Matena Bokaal 2015 E

Robin Matena Bokaal 2015 G     Robin Matena Bokaal 2015 F

Klik hier voor meer foto’s van de Robin Matena Bokaal 2015 >>

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2015-2016  (15 juli 2015)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen : ”Vertrouwenspersoon bij VV Papendrecht”, “Vertrouwenspersoon Danielle Bouter”, “VV Papendrecht Voetbaldagen 2015”, “Vrijwilligers in de bloemen gezet”, “Richard Woningstoffering nieuwe sponsor”, “Papendrecht 1 weer ingedeeld in West II”, “Basis Jeugdplan staat” en “Zinderende Robin Matena Bokaal brengt € 13.000,- op”. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vertrouwenspersoon Danielle Bouter

Even voorstellen…
Mijn naam is Danielle Bouter en ik ben vanaf dit seizoen uw vertrouwenspersoon, met name voor de jeugdafdeling van VV Papendrecht.

Wat meer over mezelf…
Ik ben kindercoach en eigenaar van Kinderpraktijk Papendrecht. Naast mijn praktijk ben ik sinds 2002 werkzaam in het speciaal onderwijs en werk ik sinds 2011 op een crisisgroep. In deze groep zitten kinderen met diverse gedragsproblemen.
Kortom: de omgang met kinderen is mijn dagelijkse bezigheid en tevens ook mijn grote passie.

Hoe kom ik bij de vereniging…
Mijn zoon voetbalt al vanaf zijn vijfde jaar bij VV Papendrecht. Dus loop ik ondertussen alweer heel wat jaartjes rond op de vereniging. Door mijn brede ervaring met kinderen en hun ouders ben ik gevraagd als vertrouwenspersoon.

Wanneer kunt u een beroep op mij doen…
Op het moment dat u een probleem heeft met iets of iemand binnen de vereniging en u er samen met de coördinator niet uitkomt, dan kom ik in beeld.
Ik zal naar u luisteren en als het nodig is samen met u op zoek gaan naar een voor u acceptabele oplossing.
Het kan ook zijn dat er iets speelt in het leven van uw kind, wat belangrijk is voor trainers en leiders om te weten. Mocht u het moeilijk vinden om bij hen uw verhaal te doen, dan kunt u mij vragen om hierbij te helpen. Ik zal de trainer en leider adviseren zonder uw vertrouwen te schaden.

Wat kunt u nog meer van mij verwachten…
Ik zal me tevens inzetten voor de trainers en leiders van de jeugdafdeling. Zij hebben de moeilijke taak alle verschillende kinderen op een verantwoorde manier te begeleiden. Zijn er vragen omtrent de omgang met een kind, dan zal ik ze voorzien van advies en eventueel begeleiden bij een juiste pedagogisch aanpak.

Ik wens iedereen alvast een fijne zomervakantie en ik kijk vol enthousiasme uit naar mijn nieuwe taak in het komende voetbalseizoen.

Tot dan!

Warme groet, Danielle Bouter

Website: www.kinderpraktijkpapendrecht.nl.
E-mail:  info@kinderpraktijkpapendrecht.nl.

U kunt dit bericht ook hier downloaden >>

 

De Senioren Mannen

Binnen de seniorenafdeling van de mannen zijn genoeg activiteiten, zowel op zaterdag als op zondag. Buiten de 2 selectie-elftallen zijn er 8 seniorenteams actief. Na het stoppen van prestatief voetbal op zondag is het recreatieve deel zeker niet verloren gegaan. Op zondag speelden afgelopen seizoen nog 3 teams. In deze teams zijn veel oud-selectiespelers actief, maar ook liefhebbers die wekelijks een lekker potje willen voetballen. Op zaterdag hebben de teams verschillende samenstellingen. Er zijn elftallen met oudgedienden, maar ook ploegen met jongeren die als vriendenploeg willen voetballen. De oprichting van een extra team van oud-Papendrecht-voetballers is een teken dat de club de gezelligheid en ruimte biedt om met een groep te trainen en deel te nemen aan een competitie. Binnen de club bestaan dus ruim voldoende mogelijkheden om op uw eigen niveau aan voetballen toe te komen. De 3e helft speelt eveneens een belangrijke rol: even nababbelen over de geleverde prestaties onder het genot van een hapje en drankje in onze kantine. Hebt u interesse om (weer) te gaan voetballen, kom dan eens langs op een wedstrijddag of trainingsavond. Op de website kunt u alle informatie vinden die u nodig hebt om uw kunsten te gaan vertonen op het voetbalveld. U kunt ook contact met ons opnemen, bijvoorbeeld per e-mail.

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Verlengen spelerspassen

Van een aantal leden is de geldigheid van zijn of haar spelerspas verlopen of verloopt deze binnenkort. Zij moeten daarom een nieuwe spelerspas aanvragen en worden derhalve verzocht zo spoedig mogelijk een recente pasfoto + € 2,60 in te leveren. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer.
 – af te geven bij secretaris Theo Wolters.
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen!

A-junioren (seizoen 2014-2015)
E. Geerman, Y. de Groot, D.P. Nijveld.

B-junioren (seizoen 2014-2015)
N. van Est, S. Huisman, B.J. Koets, I. Nduwayo, R. Teeuw, R. Tuinfort, S. van de Wolf, F. Yafrah.

C-junioren (seizoen 2014-2015)
M. v.d. Berg, R. de Boer, A. Lachab, D.A. Pinas, F. Safdari.

Vrouwen/meisjes
C. Ariza Lora, B. Duijzer, C. Knol, M. Oudgaarden, A. Smits, N. Vennik.

Selectie senioren
D.J. van Dijkhuizen, M. Eddahchouri, B.W.C. v.d. Geer, B. Jansen, B. Prins.

Overige seniorenteams zaterdag
E.A. Karsan, G.J.M. Koppelaar, R. Werkman, P. Koets, P. Dolk, J. de Groen, W. Leeuwenstein.

Overig
P. Brugmans, M. de Heer, P. Theunisse, S. Tyrer.

 

Veth Propulsion nieuwe sponsor

Veth Propulsion heeft een nieuw reclamebord laten plaatsen langs ons hoofdveld. Het sterk groeiende Papendrechtse bedrijf, dat gevestigd is aan de Kooyhaven, is in de maritiem-technische sector actief. Veth Propulsion is een klantgerichte, internationaal opererende fabrikant van (hulp)voortstuwinginstallaties op schepen. Een familiebedrijf en wereldspeler, toonaangevend op het gebied van innovatie, kwaliteit, flexibiliteit en snelheid. Bij Veth Propulsion kunt u terecht voor service en innovatie. Duurzaamheid, inclusief maatschappelijk verantwoord ondernemen, is een aspect dat wordt toegevoegd. De kernactiviteiten zijn de fabricatie van generatorsets, roerpropellers en boegschroeven en de levering, service en reparatie van dieselmotoren. Veth Propulsion staat al decennia garant voor innovatieve ontwikkelingen in de scheepvaart met diverse klantgroepen. Net als VV Papendrecht is Veth Propulsion altijd op zoek naar nieuwe talenten. Interesse?

Klik hier voor de link naar de website >>

Reclamebord Veth
Van links naar rechts: Erwin Schuil (Sponsorcommissie) en Jan Huizinga (Veth Propulsion)

 

Vrijwilligers in de bloemen gezet

Bloemetje Vrijwilliger van de Maand

De afgelopen maand zijn drie vrijwilligers in de bloemen gezet in het kader van de Vrijwilliger van de Maand, een initiatief van de Sponsorcommissie in samenwerking met Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Het streven is om tijdens het seizoen elke maand een willekeurig gekozen vrijwilliger van VV Papendrecht in het zonnetje te zetten middels het uitreiken van een fraaie bos bloemen, als teken van dank voor ieders inzet.

De vrijwilligers die in juni zo’n bos bloemen thuis kregen, waren Coby Blom, Nelie Sterrenburg en Ruud van Waardenburg. De dames, Coby en Nelie, wie kent ze niet. De gezichten van de Commissiekamer. Iedereen wordt hartelijk ontvangen, koffie en vaak een koek erbij. Dit is echter niet het enige wat zij doen. Zij regelen zoveel zaken op de achtergrond dat alles opnoemen ondoenlijk is. Ze willen niet graag op de voorgrond treden, maar het is dik verdiend dat ze nu even in de schijnwerpers staan met een prachtige bos bloemen. Ruud fungeert al jaren als trainer en leider, met name bij de jeugd, en vangt heel veel nieuwe kinderen bij de E- en D-jeugd op. Een belangrijke taak om ieder kind zijn of haar plezier aan het voetbal te laten beleven. Kortom, alle drie onmisbare schakels bij het reilen en zeilen van ons cluppie.

Weet jij nog iemand die volgens jou zo’n bos bloemen verdient? Laat dit dan per e-mail weten aan de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

Ron’s Bloemen- en Kadosjop is de laatste winnaar van de verkiezing van de Gezelligste Winkel van Papendrecht.

Ben je nog geen vrijwilliger, maar lijkt het je leuk om ook je steentje bij te dragen binnen onze vereniging? Meld je dan aan, er is altijd wat te doen! Dit kan door contact op te nemen met één van onze bestuursleden, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen naar:

Voorzitter Bram Blom:    voorzitter@vvpapendrecht.nl of
Secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Vertrouwenspersoon bij VV Papendrecht

Met ingang van het seizoen 2015-2016 zal Danielle Bouter als vertrouwenspersoon binnen onze club gaan functioneren. Daniëlle is kindercoach en eigenaar van Kinderpraktijk Papendrecht en heeft ruime ervaring in de omgang met kinderen en hun ouders. Daniëlle zal vooral actief zijn binnen de jeugdafdeling en is voor eenieder aanspreekbaar in geval van problemen waar ouders en de Jeugdcommissie niet uitkomen. Ook wanneer trainers of andere begeleiders vragen hebben omtrent de omgang met kinderen, is Daniëlle beschikbaar voor advies en eventuele begeleiding. De leden van de Jeugdcommissie zijn bekend met de mogelijkheid van het inschakelen van de vertrouwenspersoon en kunnen ouders en hun kinderen op deze mogelijkheid wijzen. Daarnaast kunnen zij u in contact brengen met Daniëlle. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met leden van de Jeugdcommissie, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

U kunt onze vertrouwenspersoon ook direct per e-mail benaderen: info@kinderpraktijkpapendrecht.nl.

W

Spelerspassen van E naar D

Komend seizoen gaan weer diverse tweedejaars E-pupillen over naar de D’tjes. Vanaf dat moment moeten ze beschikken over een spelerspas. Om een spelerspas te verkrijgen dienen een recente pasfoto + € 2,60 ingeleverd te worden. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer.
 – af te geven bij secretaris Theo Wolters.
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen!

De volgende pupillen beschikken nog niet over een spelerspas:

S. Jhakrie en J. de Ruiter.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Reminder Robin Matena Bokaal 2015

Hallo RMB’er,

Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover. De 19e RMB gaat onder tropische omstandigheden van start. We spelen in de PKC-hal. Er wordt verwacht dat je uiterlijk om 10.45 uur omgekleed klaar staat om de wheelers met een erehaag te ontvangen. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. De prijsuitreiking staat om 16.45 uur gepland. Adres van PKC is Andoornlaan 36. Als je captain van een ploeg bent, zorg dan a.u.b. dat alle spelers deze info ook krijgen. De rolstoelbussen zullen we zoveel mogelijk aan de sporthal-zijde parkeren. Overige deelnemers worden vriendelijk verzocht het grote parkeerterrein aan de overzijde van de Andoornlaan te gebruiken. Met elkaar maken we er een topdag van. Laten we zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen Stichting on Wheels en Duchenne Parent Project. We doen het voor de jongens!

Tot zaterdag. Met rollende groet, Wim Erkelens

Tel.: 078-6150863 / 06-11334864
E-mail: wimenhester@hetnet.nl
NL27 INGB 00053.25.707 t.n.v. W. Erkelens o.v.v. RMB 2015

RMB 2013 A     RMB 2013 B

RMB 2013 Foto-Cees-van-Meerten

 

Weekbrief 27 van seizoen 2014-2015

De 27e en laatste Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen : ”Contributieverhoging”, “Veth Propulsion nieuwe sponsor”, “Bedankt voor een mooi voetbalseizoen!”, “Leuke meerkamp voor de jeugd”, “Zondagveteranen pakken twee prijzen”, “Mutaties VV Papendrecht”, “Vincent de Klerk in het nieuws” en “De Senioren Mannen”. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.