Enige tijd terug speelde het Nederlands vrouwenteam op het Rotterdamse Kasteel een belangrijke interland tegen Schotland. Dankzij een 2-0 zege heeft de ploeg van bondscoach Roger Reijners zich geplaatst voor de laatste kwalificatieronde voor het wereldkampioenschap. De winnaar van het tweeluik met Italië mag zich volgend jaar opmaken voor het eindtoernooi in Canada. Het is de OranjeLeeuwinnen nog niet eerder gelukt zich te kwalificeren voor het WK. De zege kwam mede tot stand dankzij de aanmoedigingen, het gejuich en geschreeuw van een grote groep dames en meisjes van VV Papendrecht. De thuiswedstrijd van Oranje tegen Italië is op zaterdag 22 november om 18:30 uur in het Kyocera-stadion van ADO Den Haag. Liefst 90 dames en meisjes van onze club zullen die dag vanaf het Slobbengors in herkenbare VVP-kleding rond half 5 per bus afreizen naar de hofstad om het Nederlands vrouwenteam te ondersteunen. Als ze zich dan net zo roeren als in Rotterdam, kan het bijna niet meer misgaan met de WK-kwalificatie.

VVP-vrouwen bij Oranje - Schotland E     VVP-vrouwen bij Oranje - Schotland B

VVP-vrouwen bij Oranje - Schotland D     VVP-vrouwen bij Oranje - Schotland A

VVP-vrouwen bij Oranje - Schotland C

 

Extra drainage op Slobbengors

Ondanks voorzieningen op het gebied van waterafvoer worden op het Slobbengors vanwege de lage ligging na een fikse regenbui snel plassen gevormd. Bij overvloedige regenval kan zelfs sprake zijn van wateroverlast. Onder alle voetbalvelden ligt drainage waardoor daar het hemelwater vrij goed afgevoerd wordt. Op veel andere plekken op ons sportcomplex is dat echter niet het geval. De gemeente is gewezen op dit probleem. Hierop zijn maatregelen genomen in de vorm van extra drainage die aangebracht is tussen het groene hek van Hexta Hekwerk en het geasfalteerde voetpad langs veld 2. Daardoor zouden we vanaf heden daar minder snel natte voeten moeten krijgen dan voorheen.

Slobbengors Veld2 04-11-2014 C     Slobbengors Veld2 04-11-2014 B

Slobbengors Veld2 04-11-2014 A

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2014-2015  (5 november 2014)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, de Pupil en het Team van de Week, de nodige aandacht voor de nieuwe sponsor De Keukenmaat, de Jaarvergadering op 24 november, de Grote Clubactie 2014, de VV Papendrecht Flyer, het periodekampioenschap van het eerste, het SMS-kinderfonds, het zondagmiddaguitje van de vrouwen en extra drainage op het Slobbengors. Verder staat erin dat VV Papendrechters zich ingespannen hebben voor het goede doel.
De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Zondagmiddaguitje Vrouwen VV Papendrecht

Op zondagmiddag 2 november 2014 verzamelden onze dames zich om 13 uur bij voetbalvereniging Papendrecht om met elkaar een gezellig middagje te gaan paintballen. In totaal 28 meiden plus de trainers hadden zich voorgenomen elkaar deze middag goed te raken. Dat dit lukte was zeker waar. Als trainer had ik zoiets: waren onze dames in het veld maar zo trefzeker. Zie verder de foto-impressie van deze middag die voor zichzelf spreekt.

Dames paintballen 02-11-2014 ADames paintballen 02-11-2014 BDames paintballen 02-11-2014 C

Dames paintballen 02-11-2014 DDames paintballen 02-11-2014 EDames paintballen 02-11-2014 F

Dames paintballen 02-11-2014 GDames paintballen 02-11-2014 HDames paintballen 02-11-2014 J

Dames paintballen 02-11-2014 MDames paintballen 02-11-2014 NDames paintballen 02-11-2014 P

Dames paintballen 02-11-2014 QDames paintballen 02-11-2014 RDames paintballen 02-11-2014 S

Dames paintballen 02-11-2014 TDames paintballen 02-11-2014 VDames paintballen 02-11-2014 W

Dames paintballen 02-11-2014 K

 

VV Papendrecht flyer

Eerder dit jaar heeft de Communicatiecommissie in samenwerking met de Sponsorcommissie en hoofdsponsor NoSuchCompany een VV Papendrecht flyer uitgebracht die door grote delen van onze gemeente verspreid is. De folder is geïnspireerd op een vouwblad dat Jarden van Ek gemaakt heeft in het kader van een schoolproject. In de flyer staat in het kort de nodige informatie over onze mooie vereniging, een club met historie en toekomst. De folder is verkrijgbaar op de club en hier te downloaden  >>
In de flyer wordt erop gewezen dat nieuwe leden een kwartaal contributie cadeau kunnen krijgen! Deze actie loopt tot eind 2014.  Lees Meer  >>

 

 VV Papendrecht is een erkend leerbedrijf!

Vanaf nú mag VV Papendrecht zich met trots een erkend leerbedrijf van het kenniscentrum Calibris noemen! Naast de erkenning van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor vaststelling van kwalificaties in zorg, welzijn en sport. Als erkend leerbedrijf draagt VV Papendrecht haar steentje direct bij aan de vorming van gekwalificeerde arbeidskrachten om ervoor te zorgen dat er de komende jaren voldoende goed opgeleide vakmensen beschikbaar zijn in de sportsector. Bij een erkend leerbedrijf leren jongeren, die een mbo-opleiding volgen, het vak in de praktijk. Momenteel lopen 3 studenten van het Albeda College en het CIOS in het kader van hun opleiding ‘Sport en Bewegen’ stage binnen onze club. Voor meer informatie omtrent deze erkenning volgt binnenkort meer informatie op onze website. Wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Einde Grote Clubactie nadert

Beste lotenverkopers,

De mogelijkheid om loten van de Grote Clubactie 2014 te verkopen, loopt op zijn einde. De verkoopboekjes kunnen tot uiterlijk half november ingeleverd worden. Het liefst natuurlijk eerder zoals oorspronkelijk bedoeld. De lotenboekjes kun je deponeren in de daarvoor bestemde box in de Commissiekamer of je kunt deze afgeven aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom. Nu kan het zijn dat je verkoopboekje nog niet helemaal vol is… dit geeft natuurlijk niet. Van ieder door jou verkocht lot gaat € 2,40 naar de club, ook als je niet alle loten verkocht hebt!! Mocht je 10 of meer loten hebben verkocht, krijg je als verkoper een extra beloning namens de vereniging.

Nog even de regeling:
De regeling is dat je per 10 verkochte loten € 5,00 ontvangt. Dus als je 20 loten hebt verkocht krijg je van de club € 10,00, bij 30 loten ontvang je € 15,00 enz. Dit kan dus leuk oplopen naarmate je meer loten verkoopt.

Probeer dus nog even snel je laatste loten te verkopen en lever daarna de verkoopboekjes in.

 

Viering periodekampioenschap  (31 oktober 2014)

Op zaterdag 1 november wordt op gepaste wijze het behalen van de titel van de eerste periode gevierd. Spelers en begeleiders van Zaterdag 1 zullen uitgebreid gefeliciteerd en gehuldigd worden middels het uitreiken van bloemen en champagne. Na afloop van de thuiswedstrijd van Papendrecht tegen het eerste van voetbalvereniging Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel, die om half 3 begint, zal volop gefeest worden in de kantine. Komt allen om de wedstrijd te bekijken, de spelers en begeleiding te eren en het feest mee te vieren.

 

Spinnen voor Spieren voor Spieren

Tijdens de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober, waarin de wintertijd inging en dus de klok een uur terug, vond voor Spieren voor Spieren de vierde Wintertijd Challenge plaats, ’s nachts sporten voor kinderen met een spierziekte. In Sportcentrum Papendrecht werd door Power Ride in samenwerking met meerdere regionale sportscholen de actie ‘It´s a kind of magic’ georganiseerd; oftewel spinnen voor Spieren voor Spieren; en dat dan ook nog van middernacht tot 3 uur. Ieder weldenkend mens ligt dan lekker in zijn mandje, maar nachtbraker Wim Erkelens besloot om een ploegje VV Papendrechters voor dit evenement in te schrijven en zo stonden daar midden in de nacht ook Martin van Tol, Hans Jonker, Peter van der Linde en Marco Matena in ons nieuwe sportcentrum. Addy Matena mocht fungeren als coach, materiaalman en waterdrager zonder fiets. Vooraf werd duidelijk vastgelegd dat we 1 uurtje zouden spinnen om blessures te voorkomen; Martin en Hans hadden al eerder die dag een 4-4 uit het vuur gesleept en Wim en Peter mochten die ochtend weer om 10 uur op komen draven voor een potje tegen de veteranen van Maliskamp.

Spinnen 26-10-2014 A     Spinnen 26-10-2014 B

Na het uurtje spinnen zouden we ons dan gaan richten op de 3e helft; tenslotte kwam ook een deel van de omzet ten goede aan Spieren voor Spieren. In een mooie ambiance werden onze helden figuurlijke weggeschoten door wethouder Koppenol en kon het spinnen beginnen. We begonnen keurig met 5 man op de achterste rij (uit zicht telt tenslotte ook) en op die plek finishten we dan ook na 1 uur (maar dat schijnt bij spinnen dan weer niet vreemd te zijn). Het eerste kwartier werd de kat een beetje uit de boom gekeken, maar daarna gingen onze mannen los. Hierbij kwam zoveel lui zweet vrij dat het binnenbad daarmee gevuld kon worden. Onder dankzegging van de organisatie trokken we naar de kantine om aldaar het verloren vocht in een veelvoud weer aan te vullen. Ook deze met precisie uitgevoerde operatie verliep perfect, waardoor de opbrengst voor het goede doel aanzienlijk verhoogd werd. De echte sportieve eer van de VV Papendrecht deze nacht werd trouwens hooggehouden door Arjan van Toor die met de echte toppers op de 1e rij reed. Hij zat 3 uur onafgebroken op de fiets (en ik kan u verzekeren dat hij echt niet stil zat). Hulde!!!

 

De Keukenmaat is nieuwe sponsor

De Keukenmaat is een nieuwe sponsor voor VV Papendrecht. Twee borden sieren het Slobbengors, één aan het hoofdveld en één aan het minipupillenveld. “Wij zijn een zelfstandige ‘keukenboer’ en die hebben onterecht een duur imago”, aldus Leen Struijt, eigenaar van De Keukenmaat. “Wij kunnen in veel gevallen een keuken voor dezelfde prijs leveren als de grote jongens in keukenland. Een groot verschil is echter dat wij niet houden van de agressieve verkoopmethodes zoals gratis apparatuur, kortingen tot 50% … nee, enkel een eerlijke prijs en duidelijke afspraken. Mensen kunnen hier op hun gemak rondkijken en zelfs in 3D een keuken (laten) ontwerpen. Wij verkopen keukens van strak tot klassiek in alle mogelijke materialen, kleuren en talloze handgrepen. Ook voor de vervanging van uw oude keukenapparatuur bent u bij ons op het juiste adres. Ook het plaatsen van de keuken doen wij zelf.” Het keukenbedrijf aan de Kattestaart in Papendrecht is niet alleen een specialist in keukens, maar binnenkort ook in sanitair. Vanaf 1 november gaat de nieuwe showroom voor het sanitair open. U bent van harte welkom in beide showrooms.

De Keukenmaat 2     De Keukenmaat 3

De Keukenmaat 1
Trotse opa Leen met kleinzoon Luca op het minipupillenveld

 

Papendrecht pakt periodetitel!

Zaterdag 1 is periodekampioen! Lombardijen, de nummer 2 uit de stand, verloor op sportpark Oostpolder met 1-0 van Drechtstreek, waardoor Papendrecht in de eerste periode niet meer achterhaald kan worden door de concurrentie. Ons eerste moest zelf op zaterdagmiddag 25 oktober in Rotterdam aantreden tegen Neptunus-Schiebroek. De eerste goal was van de gastheren. Nick Kamerling maakte op slag van rust gelijk. Vroeg in de tweede helft maakte Koen Lighaam 1-2. Met nog zeven minuten op de klok werd de wedstrijd gestaakt vanwege commentaar van het publiek. Op dit moment is onbekend of het duel uitgespeeld gaat worden of dat 1-2 de eindstand wordt.

 

Competitiewedstrijd A2 afgelast

Het thuisduel van A2 dat op zaterdag 25 oktober op het programma stond, is afgelast. Alle overige wedstrijden gaan door.

 

Meisjes-, vrouwenvoetbal en VV Papendrecht

Al jaren is het meisjes- en vrouwenvoetbal een vertrouwd beeld op de voetbalvelden van menige club, zo ook bij de voetbalvereniging Papendrecht. Bij ons krijgen de vrouwelijke voetballers de aandacht die ze nodig hebben. We zijn uitgegroeid tot een club waar het damesvoetbal een belangrijke plaats inneemt. Onze doelstelling is dé sportclub te worden in de Drechtsteden waar je moet zijn voor meisjes- en vrouwenvoetbal. Meisjesvoetbal wordt steeds populairder en is de snelst groeiende sport onder de Nederlandse jeugd. Inmiddels voetballen wekelijks meer dan 100.000 meisjes in clubverband. Ook bij VV Papendrecht groeit het aantal vrouwelijke leden fors. Dit seizoen hebben we er zowel een meisjes- als een vrouwenteam bijgekregen.
Bij VV Papendrecht worden de groepen begeleid door enthousiaste en professioneel ingestelde mensen die er zorg voor dragen dat de nieuwkomers alle gelegenheid krijgen het voetbalspel te leren en zich verder door te ontwikkelen. Bij de meisjes wordt gekeken of ze zich het beste kunnen ontwikkelen in een meidengroep of dat ze beter op hun plaats zijn in een jongensteam. Dat die aanpak op sportief vlak zijn vruchten afwerpt, blijkt wel uit de diverse titels bij de vrouwen en het kampioenschap van MD1 dat tevens de KNVB-beker won. Heel wat meisjes zijn gescout of geselecteerd voor regioteams of zelfs nationale teams van de KNVB, wat aangeeft dat Papendrecht uitstekende sportieve faciliteiten biedt. Vanaf ongeveer 5 jaar kun je als meisje bij VV Papendrecht voetballen. Bij ons krijg je twee keer per week de gelegenheid om te trainen. Op zaterdag heb je een wedstrijd. Helaas beginnen veel meisjes op een relatief late leeftijd van ongeveer 10 jaar pas met voetballen waardoor ze met een achterstand beginnen. Bij VV Papendrecht stimuleren we meisjes op jonge leeftijd te laten beginnen met voetballen zodat hun talenten optimaal ontwikkeld kunnen worden. Plezier staat bij VV Papendrecht voorop. Daarom zijn naast trainingen en wedstrijden de afgelopen seizoenen tal van andere activiteiten georganiseerd zoals het Sinterklaasfeest, zaalvoetbal, vriendinnendagen, het tentenkamp en een gourmetavond. De D-meisjes hebben zelfs een trainingsdag bij Ajax meegemaakt. De voetbalclinic werd geleid door Ajax-speelster en international Liza van der Most, die begonnen is bij voetbalvereniging Papendrecht.
Bij VV Papendrecht bestaat voor iedereen de mogelijkheid om vrijblijvend een paar keer mee te trainen. Komt u eens langs of neem contact met ons op voor nadere informatie over het damesvoetbal, bijvoorbeeld per e-mail.

 Voor algemene informatie: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
 Voor jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
 Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Als u nu lid wordt, kunt u een kwartaal contributie cadeau krijgen! Deze actie loopt tot eind 2014.  Lees Meer  >>

 

Negende Weekbrief van seizoen 2014-2015  (22 oktober 2014)

De negende Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, de Pupil en het Team van de Week, de nodige aandacht voor de nieuwe sponsor Eteha bv Slangtechniek, Twan Lokenberg bij Voetbalschool FC Dordrecht, de Grote Clubactie 2014, het onderlinge E-toernooi, Spelerspassen, het Nederlands Techniekkampioenschap en de Keepersdag in Drunen. Verder staat erin dat VV Papendrecht een erkend leerbedrijf is en bevat de Weekbrief artikelen genaamd “Scheidsrechters Bedankt!” en “Thuiskomst van een Papendrechter”. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Oefenduel en trainingen op 21 oktober afgelast

Vanwege de weersomstandigheden liggen op dinsdagavond 21 oktober alle trainingen eruit. Ook het oefenduel van Zaterdag 2 tegen Zinkwegse Boys 2 is afgelast.

 

Thuiskomst van een Papendrechter

Giovanni Ada, voormalig aanvoerder van Zondag 1 en Zaterdag 1, heeft op zaterdag 18 oktober 2014 op het Slobbengors zijn kunsten weer vertoond, niet in het shirt van zijn oude liefde maar in dat van SC Kruisland, uitkomend in de derde klasse zondag Zuid I. Het lot had zijn oude en nieuwe club aan elkaar verbonden in het bekertoernooi. Op zijn verzoek is de oorspronkelijke thuiswedstrijd voor SC Kruisland omgedraaid in een uitwedstrijd. Dit geeft aan dat hij zich nog steeds verbonden voelt met VV Papendrecht. Hij komt dan ook regelmatig vanuit het Brabantse Kruisland naar Papendrecht gereden om naar ons eerste te komen kijken. We hopen dat hij dat nog lang blijft doen.

Giovanni Ada 18-10-2014

 

De VV Papendrecht Sponsorcommissie

Sinds enige tijd heeft voetbalvereniging Papendrecht een Sponsorcommissie die de contacten met onze sponsoren onderhoudt. Daarnaast heeft de Sponsorcommissie als doelstelling de brug te zijn tussen het regionale bedrijfsleven en VV Papendrecht. De commissie telt momenteel vier leden en is nog op zoek naar versterking!

Erwin Schuil
Echt een kind van de club. Naast leider en voetballer van het befaamde Zaterdag 5 is hij ook de voorzitter ad interim van de Sponsorcommissie. Erwin is tevens regelmatig te vinden langs de lijn bij dochterlief, spelend in MB1. Erwin heeft de VV Papendrecht Voetbalkrant als persoonlijke missie opgepakt en is het eerste aanspreekpunt van de Sponsorcommissie.

Roland Moesman
Met zijn jarenlange ervaring als verkoopdirecteur kent Roland het klappen van de zweep. Net als Erwin al sinds zijn jonge jaren spelend voor de club én ook een vaste waarde voor de Zaterdag 5. Maakt wel meer speelminuten dan Erwin. Roland is de secretaris van de Sponsorcommissie en is momenteel bezig met de organisatie van een mooie sponsoravond.

Johan Roomer
Johan is elke zaterdagmorgen langs de lijn bij de wedstrijden van zijn in het zwart-rood gehulde kinderen te vinden. Bovendien is Johan sinds enkele jaren penningmeester van VV Papendrecht. Johan is dan ook, bijna vanzelfsprekend, voor het financiële deel van de sponsorzaken het aanspreekpunt.

Marc Commandeur
Marc is de benjamin van de sponsorcommissie. Marc is bijna klaar met zijn studie commerciële economie aan de HEAO. Zijn kwaliteiten als speler van Zaterdag 2 komen ook in de sponsoring tot uitdrukking. Enthousiast, fanatiek en vastberaden! Zo heeft Marc de opening van het Cees van Swieten Veld tot in de puntjes geregeld.

Vacature
Het werven en onderhouden van sponsors is voor een club natuurlijk van levensbelang. Zo ook voor VV Papendrecht. Om onze huidige en toekomstige sponsoren zo goed mogelijk te kunnen bedienen is de Sponsorcommissie op zoek naar uitbreiding, bij voorkeur met een ondernemer met een netwerk in het (Papendrechtse) bedrijfsleven. Maar uiteraard kunnen ook andere enthousiaste vrijwilligers zich opgeven! Als u interesse heeft, kunt u terecht bij de eerder genoemde personen. Of mailt u ons op: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Grote Clubactie 2014

Beste lotenverkoper,

De Grote Clubactie 2014 is al enige tijd aan de gang. Hoe gaat het met jouw verkoop? Voor onze club is het natuurlijk geweldig als er zoveel mogelijk loten worden verkocht. Van ieder lot van € 3,00 gaat er € 2,40 naar onze clubkas. Het binnengehaalde geld kunnen we besteden aan extra spelmaterialen, het opknappen van de accommodatie etc.

Ook jij kunt mooie prijzen winnen!
Heb jij 20 loten of meer verkocht? Dan ontvang je een gratis pretparktoegangskaart voor Duinrell, Slagharen of Bobbejaanland, geldig in combinatie met 1 volbetalende persoon. Daarnaast maak je als landelijke beste verkoper kans op een tablet van Lenco.

Maar ook bij VV Papendrecht kun je prijzen winnen.
Per 10 verkochte loten ontvang je € 5,00. Zo kan je snel een aardig zakcentje verdienen. Voorbeeld: als je 50 loten hebt verkocht, heb je dus € 25,00 verdiend. Dit bedrag wordt uitbetaald nadat de trekking heeft plaatsgevonden en de bedragen bij de lotenverkopers zijn geïnd.

Natuurlijk doen wij als club ook een beroep op de OUDERS om hun kinderen te helpen met de verkoop. Ook doen wij een oproep aan de SENIOREN om loten te kopen bij de jeugdleden!!! Met de gekochte loten zijn mooie prijzen te winnen als reischeques, een Volkswagen UP! en geldprijzen. De hoofdprijs is € 100.000! Inleveren van de lotenboekjes kan tot en met 1 november, maar eerder mag natuurlijk ook. Je kunt je boekje afgeven in de Commissiekamer bij Coby, Nelie of in het in de daarvoor bestemde box deponeren.

Johan Roomer
Penningmeester van VV Papendrecht

 

 Materiaal van het veld!

Uiteraard bespreekt het bestuur het onderwerp van materialen op de velden met trainers en andere betrokkenen. Het is echter dusdanig belangrijk dat we het ook aan eenieder onder de aandacht brengen. Zoals iedereen weet worden onze velden voor zowel trainingen als wedstrijden gebruikt. Dat betekent dat aan het einde van elke trainingsavond, in het bijzonder op donderdag, de velden vrijgemaakt moeten worden van zowel grote als kleine doelen. Hoewel dit een standaardregel is, wordt hier niet altijd de hand aan gehouden. Hierbij opnieuw een dringend verzoek aan trainers en spelers om trainingsmateriaal van de velden af te halen en aan de zijkant te zetten. Wanneer we dat niet doen, dan ontstaat er vooral op zaterdagochtend een groot probleem voor de vroegste pupillenwedstrijden. Dat willen we toch niet! Bij voorbaat dank voor een ieders medewerking!

Het bestuur.

 

Keepersdag in Drunen

Op donderdag 23 oktober wordt bij voetbalvereniging RKDVC in Drunen in samenwerking met Frans Hoek Sports de KNVB Keeperspromotiedag 2014 gehouden. De dag staat helemaal in het teken van jeugdkeepers van 6 tot 19 jaar. Zowel jongens als meisjes kunnen deelnemen. Tijdens de Keeperspromotiedag, die duurt van 10.00 tot 16.00 uur, staat het doel verdedigen centraal. Hierbij wordt de methodiek aangehouden van Frans Hoek, de huidige keeperstrainer van Manchester United. Er wordt getraind, een onderlinge competitie afgewerkt, samen geluncht en met elkaar gepraat over het vak. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire demonstratie met medewerking van Kostas Lamprou, voormalig doelman van Ajax en Feyenoord, en David Meul, beiden van Willem II. De onderlinge competitie tussen de keepers van de verschillende leeftijdsgroepen leidt tot de uitverkiezing van de beste doelman en doelvrouw van de afdeling in een bepaalde leeftijdscategorie. Per district gaan de finalisten en de nummers 2 van een groep plus alle meisjes en dames door naar de finaleronde voor de eindstrijd van de Beste Keeper van Nederland. De kosten bedragen € 19,90 per deelnemer. Dit is inclusief een exclusief voor deze dag ontworpen T-shirt, lunchpakket, drinken en trainingen.

 

Nederlands Techniekkampioenschap Voetbal

In samenwerking met Sportpartners en volgens de visie van René Meulensteen, voormalig assistent-trainer van Manchester United, wordt in de herfstvakantie het Nederlands Techniekkampioenschap Voetbal editie 2014 (NTK-2014) georganiseerd. Bij ons in de regio is het bij RVVH op 20 oktober, bij VV Heukelum op 22 oktober en bij VV Vuren op 24 oktober. Iedere voetballer in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar kan meedoen. Het basisprincipe ligt in de Moves & Skills zoals René Meulensteen deze aanleerde bij de selectiespelers van Manchester United. Kinderen moeten de bal als een instrument gebruiken om de voetbalwereld (het speelveld) te verkennen en zo hun eigen voetbalgrenzen te ontdekken. In de ochtend worden de kinderen in kleine groepjes verdeeld. Onder begeleiding van clubtrainers, die door een techniektrainer van de René Meulensteen Academy speciaal hiervoor zijn opgeleid, gaan de jongens en meisjes in de ochtend van het Techniekkampioenschap Voetbal de voetbaltechniek aanleren en daaropvolgend toepassen in kleine partijtjes. Na de lunch staan in de middag pass- en traptechniekoefeningen op het programma, die daarna worden toegepast in grotere partijvormen. Door Sportpartners opgeleide clubtrainers zal dan bekeken worden wie aan het einde van deze techniekdag wordt uitgekozen als winnaar in de diverse leeftijdsklassen. De winnaars gaan op 26 oktober naar de finaledag op Papendal waar ze strijden om de Nederlandse titel in hun leeftijdscategorie.
Elke voetballer is welkom. De deelnemers op deze dag leven als een ‘kampioen’, trainen als een ‘kampioen’ en spelen als een ‘kampioen’. Alle deelnemers krijgen de techniektraining, een voetbal, een voetbalshirt, een verzorgde lunch, een diploma, een voetbalmagazine en een medaille. Deze hele dag kost 39,95 euro per deelnemer inclusief alle genoemde extra’s.

 

Jeugdvoorzitter Dick Verschoor

De 52-jarige Dick Verschoor is binnen voetbalvereniging Papendrecht bezig aan zijn tiende en laatste jaar als jeugdvoorzitter. Dat hij het decennium rondmaakt komt, omdat hij vorig seizoen geen opvolger wist te vinden. Dit interview is dan ook tevens een soort hartenkreet. “De vereniging moet van onderuit meer body krijgen. Er moet vers bloed komen!” Dick heeft zijn hoop gevestigd op jonge ouders. Een vader of moeder die wekelijks zoon of dochter support bij de pupillen en zich bijvoorbeeld al verdienstelijk maakt als leider. Dick maakte op dezelfde manier zijn entree. Zoonlief Davey ging op  5-jarige leeftijd voetballen en vader werd coach van het jongste pupillenteam. Dat gebeurde min of meer met zachte dwang. “Als niemand leider zou worden, zou het team uit de competitie worden gehaald”, kan Dick zich herinneren. Hij stapte bij toeval in en  ging nooit meer weg. Dick werd coördinator van de E-pupillen en trad toe toe tot de Jeugdcommissie. Toen Bram Blom promotie maakte en preses werd, betrad Dick de volgende trede.

Jeugdbeleidsplan
Davey heeft inmiddels de overstap gemaakt naar de senioren. Zijn vader blijft wel betrokken, maar de (eind)verantwoordelijkheid over het jeugdbeleid wil hij overdragen. De reden is simpel. “Het is na al die jaren mooi geweest. Ik wilde het vorige seizoen al stoppen, maar omdat er geen opvolger werd gevonden ben ik op mijn besluit teruggekomen.” Martin van Tol zal Dick Verschoor binnenkort opvolgen. Martin zal vooral de leiding krijgen over algemene zaken. Tevens is Jacco Hessing bereid gevonden Hoofd Jeugdopleidingen te worden. “Door de aanstelling van een technisch coördinator (eerst Dennis Zaal en later Paco Ariza Lora, red.) is een scheiding ontstaan tussen technisch en algemene zaken”, legt Dick uit. “Wat we willen bereiken, staat omschreven in het Jeugdbeleidsplan. De club investeert in goede jeugdtrainers en probeert zo de basis te leggen voor een gezonde toekomst. Zowel sportief als financieel. De focus ligt nu op de jeugd.” Voetbalvereniging Papendrecht bevindt zich in moeilijk vaarwater. Dick: “Omdat we gevestigd zijn in een vergrijsd deel van Papendrecht, moeten we er extra hard aan trekken. Nieuwe leden komen niet aangewaaid. Ons streven is om van onderuit te groeien. Om meer aanwas te krijgen bij de F- en E-pupillen. Op dit moment is het aantal pupillenteams redelijk, maar het is zeker van belang meer body te krijgen. We zijn voortdurend bezig VV Papendrecht op de kaart te zetten – bijvoorbeeld door elk jaar Voetbaldagen voor de jeugd te organiseren – en zullen dat vol moeten houden.”

Individuele kwaliteiten
Waar in het verleden het vaandelteam werd versterkt met spelers van buitenaf, moet de Slobbengorsclub het nu van eigen jeugd hebben. Met name A1, B1, C1 en D1 zullen op een zo hoog mogelijk niveau actief moeten zijn. Zodat de sprong naar de A-selectie niet te groot wordt. Volgens Dick zijn er over de hele linie spelers die het eerste kunnen halen. Op sommige plekken dreigt de club echter door het ijs te zakken. Het D1-team van het seizoen 2013-2014 daarentegen barstte van het talent. “In de selectieteams die het moeilijk hebben, lopen ook spelers die door zullen stromen naar het eerste. Die ploegen herbergen individuele kwaliteiten, maar de teamprestatie moet beter.”

Sturende factor
De nieuwe jeugdvoorzitter staat een uitdagende klus te wachten. Dick zegt al die jaren een sturende factor te zijn geweest. “Je probeert alles zo goed mogelijk te begeleiden en aan te sturen. Om dat naar behoren te doen is het zaak rustig te blijven. Je hebt met veel verschillende mensen en dus ook met allerlei tegengestelde meningen te maken. Daar moet je mee om kunnen gaan. Zolang iedereen het beste voor heeft met de vereniging, kom je er altijd uit.” Dick is trots op het feit dat de jeugdafdeling een hogere prioriteit heeft gekregen. “Het budget is verdrievoudigd en dankzij het Jeugdbeleidsplan dat is geschreven en de Technische Commissie die is gevormd, is een heldere koers uitgezet.” Paco Ariza Lora heeft samen met Jacco Hessing en Richard Nardten het beleidsplan aangepast. Met als  belangrijkste uitgangspunt de vorderingen van alle jeugdspelers (ook degenen die in lagere teams actief zijn) zo goed mogelijk in beeld te hebben en elk team optimaal te begeleiden. Het mag duidelijk zijn dat de trein niet stilstaat. “ In de Jeugdcommissie zitten veel oudgedienden zoals ik. Er is vers bloed nodig. Personen met frisse ideeën waardoor onze blik verruimt.”

Wilt u iets doen bij de jeugd, neem dan contact met ons op: jeugd@vvpapendrecht.nl.

DickVerschoorvvpapendrecht2014

 

Eteha sponsort VV Papendrecht

Het Papendrechtse bedrijf Eteha bv Slangtechniek steunt VV Papendrecht met een reclamebord aan het hoofdveld en het minipupillenveld. De geplaatste reclameborden zijn onderdeel van het Stersponsorpakket dat Eteha met onze club is overeengekomen.
Eteha, ook bekend van de gelijknamige zaalvoetbalvereniging, levert allerlei soorten rubber- en kunststofslangen, koppelingen, klemmen en afsluiters voor de industrie. Niet alleen heeft Eteha een grote ervaring in levering van slangen, maar heeft ook het specialisme in huis voor assemblage ervan. Eteha-directeur Rogier Hessing merkt dat er bij de club weer een positieve sfeer heerst en heeft daarom besloten om VV Papendrecht te steunen. Overigens zal de oplettende kijker op de reclameborden Rogiers broer Jacco herkend hebben. Jacco draagt al vele jaren zijn steentje bij binnen onze vereniging; eerst als speler van onder andere onze eerste elftallen op zowel zaterdag als zondag en later van het roemruchte Zondag 6. Maar nu zeker ook als het nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen van onze club. VV Papendrecht waardeert de betrokkenheid en steun van Eteha, en de familie Hessing in het bijzonder, zeer en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking. Voor meer informatie over Eteha kunt u terecht op de website van het bedrijf  >>

Bord Etha 2
Erwin Schuil (links), voorzitter van de Sponsorcommissie, en Eteha-directeur Rogier Hessing

Bord Eteha     Eteha minipupillenveld
Reclambord Eteha bv Slangtechniek langs het minipupillenveld

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2014-2015  (8 oktober 2014)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, een interview, wedstrijdverslagen, de Pupil en het Team van de Week, de nodige aandacht voor weer een nieuw jeugdteam: MP2, de start van de Technische Commissie Jeugd, het Oktoberfeest, de verandering van de contributie-inning en het nieuwe trainingsschema. De Weekbrief bevat ook een artikel genaamd: ‘Druk en gezellig VV Papendrecht’.
De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagin Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrouwenvoetbal uit de oude doos

Wellicht bij velen onder ons nog bekend! Eind jaren negentig begon onze vereniging weer te starten met vrouwenvoetbal. Toentertijd voetbalde er, zowel in C3 als C4, een aantal meiden. Met aanvulling van reeds gestopte meiden of die bij een andere vereniging voetbalden, werd de draad weer opgepakt en met succes. Binnen 2 jaar ongeslagen kampioen tijdens het seizoen 2000-2001. Goeie ouwe tijd, met Mariska, Marieke, Veronica Hagenbeek, Linda van der Want, Petra Vogel, Louise Witvliet, Corinne, Kim Braat, Irma Brandenburg, Inkie Notknown, Threa Teeuw, Helene, Bianca, Corine, Lisa Ouwerkerk-Verbree, Danielle, Bart, Eimerd van de Griend, Ilse, Patricia, Patricia van der Woude en Desiree van Andel-Heijkoop.

Vrouwen rond de eeuwwisseling

 

Verandering contributie-inning

In een eerder bericht hebben wij jullie laten weten, dat de inning van de contributie op een andere wijze zou gaan plaatsvinden. Echter, soms blijken niet alle veranderingen verbeteringen te zijn. Daarom is ervoor gekozen om op het oude pakket terug te vallen en het te updaten, waardoor betaling via acceptgirokaart toch gewoon mogelijk blijft. Afgelopen weken is hard gewerkt om de gegevens weer terug te zetten en de oude bankgegevens om te zetten naar IBAN. Verder is sinds 1 augustus de Europese betaalmarkt, SEPA, een feit. De oude Nederlandse betaalproducten zijn vervangen door Europese. Uiteraard is onze club ook op SEPA overgegaan. Het is essentieel dat wij als club van elk lid zijn of haar recentste persoonlijke gegevens kennen. Om onze ledenadministratie zo goed mogelijk op orde te houden vragen wij onze leden om wijziging van adres, telefoonnummer, rekeningnummer, e-mailadres en dergelijke zo snel mogelijk aan ons door te geven, bijvoorbeeld via de e-mail:

ledenadministratie@vvpapendrecht.nl of penningmeester@vvpapendrecht.nl

U kunt ons uw recentste persoonlijke gegevens ook verstrekken middels het invullen van een formulier dat te verkrijgen is op de club.

Het bestuur

 

Goed bezocht Oktoberfeest

Op zaterdag 4 oktober ging onmiddellijk na de prachtige 3-0 thuisoverwinning van het eerste op het Slobbengors het Oktoberfeest van start. De kantine was omgetoverd in Beierse sferen inclusief de bekende, lange houten tafels met banken. De dames van de bediening hadden prachtige, traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht aan inclusief leuke groene hoedjes met veren. Ze zagen eruit als echte Dirndl. Onder leiding van Marc de Groen was het eten prima verzorgd. Uiteraard werd gewoon patat gebakken, maar daarnaast was typisch Oktoberfest-eten verkrijgbaar als schnitzels en Bratwurst met Sauerkraut. Vanwege het heerlijke weer stonden velen buiten. Binnen werd de sfeermuziek verzorgd door de bekende DJ Karsten van de Velde wat de gezelligheid nog meer verhoogde. Het druk bezochte feest ging tot in de late uurtjes door. VV Papendrecht dankt de organisatie en de vele vrijwilligers voor het geslaagde Oktoberfeest dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Oktoberfeest 2014B     Oktoberfeest 2014L

Oktoberfeest 2014D     Oktoberfeest 2014E

Oktoberfeest 2014F     Oktoberfeest 2014C

Oktoberfeest 2014H     Oktoberfeest 2014N

Oktoberfeest 2014J     Oktoberfeest 2014M

Oktoberfeest 2014G     Oktoberfeest 2014Q

Oktoberfeest 2014A     Oktoberfeest 2014K

Oktoberfeest 2014P

 

Scheidsrechters bedankt!

Van 4 tot en met 12 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Het uitspreken van waardering naar de arbiters staat gedurende die periode centraal. Want de bijna 30.000 scheidsrechters maken het mede mogelijk dat wekelijks 1,2 miljoen voetballers op het veld van het spelletje kunnen genieten! Ook VV Papendrecht vindt het belangrijk dat er waardering en respect is voor de arbitrage. Want zonder scheidsrechters kan er niet gevoetbald worden. VV Papendrecht denkt dat het goed is, dat daar iedereen weer eens bij stilstaat. Wij roepen iedereen op om vooral na de wedstrijd de scheidsrechter te bedanken voor zijn of haar leiding. Laat op dat moment buiten beschouwing wat jij vond van het fluiten, maar laat je waardering zien dat deze leidsman of -vrouw aanwezig is geweest en zijn of haar best heeft gedaan om de wedstrijd in goed banen te leiden. Bij dezen willen wij gelijk een oproep plaatsen of er meer mensen bereid zijn voor ons eens een wedstrijd te fluiten. Ons scheidsrechterskorps raakt steeds verder uitgedund en wij zijn dus op zoek naar versterking van onze scheidsrechtersgroep. Je kunt je melden bij Richard de Heer, scheidsrechterscoördinator bij de jeugd, of bij één van de leden van de Zaterdagcommissie. Of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl, dan zorgen wij dat dit bij de juiste persoon komt.

DSCN0095     Richard en Mitchell

 

Druk en gezellig VV Papendrecht

Het is altijd gezellig druk bij voetbalvereniging Papendrecht, zeker tijdens het weekend. Met name bij mooi weer maken veel mensen gebruik van het terras. Ook zijn vele bezoekers te vinden op het pleintje tussen de kantine en de kleedkamers, zeker nu daarop houten tafels met banken staan en twee grote parasols. Gewoon om gezellig te kletsen, maar ook om wat te eten of te drinken. Op zaterdag 4 oktober worden vanaf half 9 tot het eind van de middag voetbalwedstrijden gespeeld op het Slobbengors. Verder wordt een groot en groots Oktoberfeest gegeven. Komt u ook eens langs om te genieten van de gezelligheid bij VV Papendrecht.

Jeugdkampioenen1 2013-2014     VVP Westfalia Voetbalkamp aug2014L

Vrijwilligersavond 2014e     Plein VV Papendrecht sep2014C

Plein VV Papendrecht sep2014B     Plein VV Papendrecht sep2014A

Begeleiding VVP Voetbaldagen 2014

 

Oktoberfeest op zaterdag 4 oktober

Op zaterdag 4 oktober zal bij voetbalvereniging Papendrecht vanaf de tweede helft van de middag alles in het teken staan van het Oktoberfeest. Halve en hele liters bier, Bratwurst mit Sauerkraut en ook aan de traditionele kleding is gedacht. De kantine blijft een paar uurtjes langer open. De Bratwurst is tot 19.00 uur verkrijgbaar en de kantine is tot 21.00 uur open. Wij betalen de eerste halve liter voor mensen die in Oktoberfest-kleding komen!! Wij zijn er klaar voor …… Laat het Oktoberfest maar beginnen! Grüß Gott! Bis Samstag!!

Oktoberfest VVP