Terug
Berichten tweede helft 2013

Zuipen voor Duchenne III  (31 december 2013)

Na het enorme succes van de eerdere versies in 2010 en 2012 vindt op zaterdag 12 april 2014 ZUIPEN VOOR DUCHENNE III plaats. Doelstellingen zijn het inzamelen van geld voor het goede doel en jongens en jonge mannen met de dodelijke spierziekte van Duchenne een fijne dag bezorgen. Van iedere consumptie gaat een deel naar de Stichting on Wheels en het Duchenne Parent Project. Aan het eind van de middag begint op het Slobbengors het 7×7-toernooi voor zowel heren als dames. De heren spelen om de Robin-MatenaBokaal, de dames om de DuchenneTrilCup. Na het voetbal barst het feestgeweld los in de kantine. De muziek wordt wederom verzorgd door de dj′s van Richard Vermeij Verhuur. Uiteraard wordt de avond afgesloten met een dampende paaldansact, nu al een traditie die in ere gehouden moet worden! Bijzonder is dat iedereen geheel belangeloos bijdraagt aan deze avond. Onze vereniging maakt zich dus op voor een geweldige avond, waarbij uiteraard de jongens met Duchenne en hun ouders ook aanwezig zijn om met ons mee te feesten. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond mee te beleven. DIT MAG JE NIET MISSEN!!!!!!

Zuipen voor Duchenne IIa     Zuipen voor Duchenne IIb

ZuipenVoorDuchenne B     ZuipenVoorDuchenne A

ZuipenVoorDuchenne C     ZuipenvoorDuchenne Erkelens

 

Actieplan Tegen Geweld, Voor Sportiviteit

Het actieplan “Tegen Geweld, Voor Sportiviteit” van de KNVB beschrijft een set aan nieuwe maatregelen, evenals de intensivering van een aantal bestaande activiteiten. Het doel van het plan is helder: het tegengaan van geweld en het bevorderen van sportiviteit op en rond de voetbalvelden. Het actieplan is tot stand gekomen mede dankzij de vele reacties van leden, de goede voorbeelden van verenigingen en het meedenken van diverse belangenorganisaties. Het merendeel van de in dit plan beschreven acties maakt onderdeel uit van het landelijke programma van het ministerie van VWS ‘Naar een veiliger sportklimaat’. De maatregelen uit het actieplan “Tegen Geweld, Voor Sportiviteit” zijn:

– Hulplijn noodgevallen.
– Meldpunt wanordelijkheden.
– Publiceren van gedragsregels.
– Invoering spelregelbewijs voor jeugdspelers.
– Bewijs sportief gedrag / cursus (‘Sportiviteitsbewijs’).
– Inzetten van extra waarnemers.
– Actie tegen (en met) recidiverende verenigingen.
– Verbeteren van het gebruik van de spelerspas.
– Online-publicatie van tuchtuitspraken.
– Directer straffen en minder boetes.
– Tijdstraf bij (eerste) gele kaart bij B-categorie voetbal.

In de B-categorie betekent de eerste gele kaart een tijdstraf van 5 minuten voor pupillen en 10 minuten voor junioren en senioren. Een maatregel die direct voelbaar is voor speler en team. De tweede gele kaart is wel gewoon rood. Alleen een directe rode kaart  komt op het wedstrijdformulier.

 

Wijziging controle spelerspassen

In de A-categorie van de senioren en junioren dient sinds enkele maanden visuele controle plaats te vinden middels het checken van de spelerspassen. Per 1 januari 2014 worden wat kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo worden de wisselspelers direct betrokken bij de controle vóór de wedstrijd. Tijdens het inbrengen van een wisselspeler vindt dan geen controle meer plaats. Reservespelers die na het begin van de wedstrijd arriveren, worden na afloop gecontroleerd. Nieuw is dat de visuele controle na de winterstop ook van kracht wordt bij de B-categorie senioren (mannen en vrouwen). De visuele controle vindt plaats op het veld. Bij bijzondere weersomstandigheden kan de scheidsrechter dit, in overleg met de aanvoerders, doen in de kleedkamer. Het is dus van belang dat een voetballer beschikt over een geldige spelerspas. Ontbreekt deze pas, neem dan even contact op met het secretariaat. Dit kan middels het sturen van een e-mail naar: secretaris@vvpapendrecht.nl

 

Inleveren oude voetbalschoenen

Kinderen over de gehele wereld, dus ook in Nederland, hebben een toekomstbeeld. Vele van deze toekomstbeelden worden gaandeweg bereikt. Maar wat als het kind of het gezin een beperking heeft? Veel van die kinderen hebben hun doelen of visie laten varen bij gebrek aan mogelijkheden of duidelijke voorbeelden. De Stichting Play4kids probeert daar iets aan te doen en deze kinderen handvatten te bieden om hun doelen te kunnen bereiken. Voor een tehuis met dove kinderen in Afrika worden (gebruikte, maar geen kapotte) voetbalschoenen gezocht vanaf maat 33. In maart zullen deze verzonden worden, zodat de kinderen daar voetballen kunnen leren. Wie heeft nog een paar over??!! Ze kunnen ingeleverd worden in de Commissiekamer. Alvast bedankt.

Play4Kids

 

Kies voor Hart en Sport

Op basisscholen wordt met het project ‘Kies voor Hart en Sport‘ aandacht besteed aan voeding, gezondheid, bewegen en sport onder het motto: ‘Sport en bewegen is leuk en nog gezond ook!’ Het is een manier om de aandacht voor de gezondheid van hart en vaten én de voordelen van sporten in één project te integreren. Het maakt basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8 ervan bewust dat er altijd een sport in de buurt is, die bij ze past. Dat leren de kinderen tijdens speciale lessen op school, maar ze ervaren het ook in de praktijk. Ze maken kennis met een grote verscheidenheid aan sport(en) en bewegen in de buurten. Na afloop kunnen ze weloverwogen beslissen of de gekozen tak van sport iets voor ze is. En een bewuste keuze – zo is bekend – houd je makkelijker vol. Vanzelfsprekend ondersteunt VV Papendrecht dit belangrijke project van harte. In 2014 kunnen jongens en meisjes tot en met 16 april bij ons een voetbalstage volgen. Vier doordeweekse avonden krijgen ze training van één van onze gediplomeerde trainers. Tijdens de sportieve afsluiting van de cursus ontvangen de kinderen een certificaat. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan het sociale aspect dat voetbal met zich meebrengt, iets wat bij ons hoog in het vaandel staat.

 

Nieuwjaarsreceptie 2014

Op zaterdag 4 januari 2014 is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de kantine van voetbalvereniging Papendrecht. Wij hopen vanaf 16.00 uur velen van jullie te mogen begroeten om samen met ons, onder het genot van een drankje, terug te blikken op een bewogen jaar in de clubhistorie en vooruit te kijken naar een hopelijk mooi 2014. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie worden twee oefenduels gespeeld, mits de omstandigheden het toelaten. De zondagveteranen treffen zondag 2, ons eerste dameselftal speelt tegen de vrouwen van GSC/ODS. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Het bestuur

Kerstkaart VVP 2013

 

Voorjaarsreeks 7×7 voor 35/45+

Stoppen met voetbal wegens een tekort aan spelers in je elftal? Of omdat je niet meer wekelijks tegen veel jongere tegenstanders wilt voetballen? Zonde! Schrijf je in voor de Continental 7×7 35/45+ Voorjaarsreeks en plak nog een aantal jaren vast aan je actieve voetbalcarrière. Dat betekent een aantal keer gezellig met je vrienden tegen een balletje trappen. Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die spelen op buitenspel, maar gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Dat is Continental 7×7 35/45+ voetbal. Een welkome aanvulling op de bestaande (veteranen)competities. Bij het reguliere voetbal staat elk weekend een wedstrijd op het programma van tweemaal 45 minuten. Voor veel spelers boven de 35 jaar is dit om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch wil de KNVB ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen. Alle deelnemers moeten minimaal 35 jaar oud zijn. Topfitte 45-plussers mogen uiteraard deelnemen aan de 35+ categorie. Omgekeerd is dispensatie niet toegestaan. Voor de 35/45+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn? Dat behoort dus tot het verleden.
Gedurende het voetbalseizoen kunnen voetballers van boven de 35 jaar kiezen voor de 7×7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks. Hierbij staat zowel in het najaar als in het voorjaar een reeks van toernooien op het programma. Een vereniging is eenmaal gastheer en speelt de overige keren bij andere verenigingen uit de poule. De wedstrijden worden – bij voorkeur – gespeeld op een vrijdagavond. Een mooi avondje voor een ouderwets potje voetbal. Het 35/45+ voetbal wordt steeds populairder. Bij de Nederlandse amateurvoetbalclubs groeit het aantal geïnteresseerden in deze tak van sport gestaag. Voor hen zijn de Na- en Voorjaarsreeks de ideale kans om sportief in de weer te zijn met hun leeftijdsgenoten. De data van de Voorjaarsreeks in Zuid I zijn: 14 maart, 28 maart, 11 april en 25 april. De inschrijvingen zijn geopend. Geïnteresseerde teams kunnen zich nu aanmelden. Deelname aan een reeks kost € 28,10 per team per reeks en inschrijven kan alleen met een team via een vereniging. Meer informatie is te verkrijgen bij onze secretaris.

 

Eerste Nieuwsbrief is uit

De Nieuwsbrief verschijnt enkele malen per jaar. Hierin wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen van de afgelopen tijd binnen de club. In de Nieuwsbrief staat informatie op het gebied van sponsoring evenals een interview met Teus Baars, directeur-eigenaar van hoofdsponsor NoSuchCompany. Ook de prestaties van diverse teams en activiteiten komen aan bod. Verder wordt aandacht besteed aan de jubilarissen en bevat de Nieuwsbrief enkele nieuwsberichten. Het is de bedoeling om enkele malen per jaar een Nieuwsbrief uit te geven. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina “Nieuwsbrief, Krant, Glossy” te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Vanaf die pagina kunt u tevens de eerste Nieuwsbrief inzien en downloaden.

 

Gerard Bouwer erelid KNVB

Gerard Bouwer, meer dan 25 jaar lid van onze vereniging, trad bij de Algemene Vergadering Betaald Voetbal officieel af als lid van de Raad van Commissarissen van de KNVB vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn. Gerard Bouwer is ruim veertien jaar afgevaardigde in de Algemene Vergadering Betaald Voetbal en twintig jaar afgevaardigde in de bondsvergadering van de KNVB geweest. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot erelid van de KNVB. Bondsvoorzitter Michael van Praag reikte Gerard Bouwer het erelidmaatschap uit. Wij feliciteren Gerard met deze onderscheiding. In de loop der jaren was Gerard Bouwer lid van uiteenlopende commissies en overlegorganen, zoals de licentiecommissie betaald voetbal, de begrotingscommissie betaald voetbal en de commissie financiële structuur van de KNVB. Bovendien is Gerard Bouwer van 1993 tot en met 2001 lid geweest van het bestuur betaald voetbal. In 2004 werd hij benoemd tot bondsridder.

 

Succesvolle Grote Clubactie

Op dinsdagavond 10 december vond de afsluiting plaats van de Grote Clubactie 2013, waarbij alle clubs uit de regio (Papendrecht, Alblasserdam en Sliedrecht) waren uitgenodigd. Opel had als supporter van de Grote Clubactie de feestelijke avond mogelijk gemaakt, die plaatsvond in de Opel Centrale Papendrecht. De voetbalvereniging Papendrecht, vertegenwoordigd door penningmeester Johan Roomer, ontving een symbolische cheque ter waarde van € 1.920,00 uit handen van Dianne ter Borg van Opel Centrale Papendrecht, overigens een sponsor van VV Papendrecht. De opbrengst zal onder andere worden ingezet voor jeugdactiviteiten en trainingsmaterialen. De club wil alle lotenverkopers bedanken die voor dit mooie resultaat hebben gezorgd. Ook alle kopers van de loten willen we bedanken alsmede de ouders die onze jeugdleden hebben bijgestaan. We hopen volgend jaar wederom op jullie steun en support te mogen rekenen.

De beste lotenverkopers waren:
1. Lucas Roomer.
2. Charlotte Roomer.
3. Engel van Toor.

Totaalfoto Grote Clubactie 2013

 

Nieuwe Activiteitencommissie

Het Activiteitenteam is van samenstelling veranderd. Dieter Hasenbain, Marjon Rijntjes en Miranda Muilwijk hebben hun plaatsen afgestaan aan Angelique van Ek, Marga Rietveld en Sandra Herwig. Gebleven zijn Isette Boudihi, de nieuwe voorzitter, en Mitchell de Heer. Wij danken Dieter, Marjon en Miranda voor hun inspanningen en wensen het nieuwe A-Team veel succes.

Logo A-team

 

Fotoboekplaatjes voorgoed vereeuwigd

De fotoboekplaatjes die dankzij de voetbalplaatjesactie van de C1000 Westpolder in het seizoen 2010-2011 gespaard en in het voetbalplaatjesverzamelalbum van VV Papendrecht geplakt konden worden, zijn voorgoed vereeuwigd. Ieder lid kon aan het begin van dat seizoen op de foto, waarna daarvan een voetbalplaatje gemaakt werd. Na afloop van de spaaractie zijn alle voetbalplaatjes op een groot vel geplakt dat prominent bij de ingang van de kantine hangt. Dat bleek helaas vrij kwetsbaar te zijn. Om dit probleem aan te pakken is het grote vel met voetbalplaatjes voorzien van een geplastificeerde laag. Hierdoor kunnen de plaatjes nog jaren mee. Het blijft leuk om nog eens terug te kijken. Het plastificeren werd mogelijk gemaakt door sponsoring van Aanzet Werving & Selectie.

20140109_192832 (2)

 

Laatste Weekbrief van 2013  (11 december 2013)

De laatste Weekbrief van dit kalenderjaar is naar de abonnees verstuurd. Naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, het Team van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende weken staan hierin berichten over komende activiteiten alsmede wedstrijdverslagen van het eerste en Papendrecht onder 23. Het is de bedoeling om tweewekelijks een Weekbrief uit te geven. In verband met de komende winterstop verschijnt de eerstvolgende pas begin 2014. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Oud-en-Nieuwfeest 2013-2014

Net als vorig jaar organiseert PKC/Hagero in samenwerking met de gemeente Papendrecht, VV Papendrecht en VV Drechtstreek HET Oud-en-Nieuwsfeest van Papendrecht! Wij als voetbalvereniging Papendrecht willen graag met hen deze maatschappelijke actie oppakken voor de jeugd van Papendrecht. NYE 2014 belooft een onvergetelijke New Year’s Eve party te worden. De zaal gaat om 00.30 uur open. Onder de noemer “Après-ski meets house” zullen onder andere DJ Yorit, bekend van De Skihut Rotterdam, en vaste PKC-DJ Freek-F voor een waar spektakel zorgen. Alle VVP-leden van 16 jaar en ouder kunnen naar dit feest. Ook mag je een introducé meenemen, mits die aan de leeftijdsvoorwaarde voldoet. De toegangsprijs is € 7,50.

Voor deze avond zijn wel wat spelregels, te weten:
– Controle bij entree door bekenden van de club.
– Zonder identiteitskaart geen toegang, dat geldt ook voor je mogelijke introducé.
– Heb je een introducé opgegeven, dan ben jij als clublid voor hem of haar verantwoordelijk.
– Ben je bij aankomst al beschonken, dan mag je niet naar binnen, dit geldt ook voor je mogelijke introducé.
– Bij wangedrag is het feest voor jou en je mogelijke introducé afgelopen, deze regel geldt ook omgekeerd.

Waarom deze regels? Omdat wij er een feest voor jullie van willen maken. Wij rekenen op jullie. Schrijf je in en zorg ervoor dat het volgend jaar weer kan plaatsvinden. Kaartjes zijn alleen te koop in de voorverkoop die via PKC verloopt. Geef in verband met de afrekening aan dat je lid bent van VV Papendrecht!

NYE 2014

 

Boutdraaien 2013

Traditioneel organiseert de club op één van de laatste trainingsavonden voor de kerstdagen het boutdraaien. Op donderdag 19 december 2013 bestaat weer de mogelijkheid om jouw vlees te scoren in een gezellige ambiance onder het genot van een hapje, drankje en gesprekken met  voetbalvrienden. De kantine is open vanaf 20.00 uur. Om 21.00 uur start dit vleesspektakel. Een mooie gelegenheid om je kerstdiner een extra impuls te geven.

VVPBD

 

Speculaaspop versieren 2013

Eind november 2013 werd in de kantine een feestelijke doedag gehouden voor de jongste jeugdleden die broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes meegenomen hadden voor het jaarlijkse taaitaaipop of speculaaspop versieren. Ook vele ouders waren meegekomen. In een gezellig volle kantine was het een drukte van belang. De speculaaspoppen werden versierd met hagelslag, muisjes, dropjes en smarties en beschilderd met vloeibare fondant. Alle kinderen kregen daar drinken bij. Ze konden ook tekenen, met elkaar spelen en met het voetbalspel aan de slag. Al met al was een geslaagd feest dat dankzij de vrijwilligers in goede banen geleid werd.

Pop versieren8       Pop versieren6       Pop versieren7

Pop versieren1       Pop versieren2

Pop versieren3       Pop versieren4

Pop versieren5

 

Jubilarissen  (30 november 2013)

Dit jaar kent onze sportclub liefst 17 mensen die jubileren vanwege hun jarenlange lidmaatschap.

– 70 jaar: J. de Lange.
– 50 jaar: A. Visscher, D. Potuit, F. Leeuwendal, J. Mud.
– 40 jaar: J. C. van Dalen en C. R. Hovestad.
– 25 jaar: H. Walgers, R. Butter, R. Sterk, P.T. van Hemert, J. van Pelt, M. Blom,
T. Brouwer. M. v.d. Lee, J. van de Kooy en N. Warner.

De meeste jubilarissen werden gehuldigd tijdens de Algemene Ledenvergadering. De heer Visscher verraste het bestuur door een elftalfoto te overhandigen van het eerste uit 1930. Een speciaal moment voor voorzitter Bram Blom was het huldigen van zijn eigen zoon Maikel. Bijzonder was dat zowel vader Wim als zoon Johan van Pelt in het zonnetje gezet werd. Johan kreeg een speldje overhandigd vanwege zijn 25-jarige lidmaatschap. Wim werd geëerd vanwege zijn langdurige verdiensten voor de vereniging. Nadat zijn officiële dienstverband eerder dit jaar beëindigd is vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, blijft hij gewoon naar het Slobbengors komen voor het uitvoeren van werkzaamheden, tegenwoordig op vrijwillige basis.

Jubilarissen 2013

Niet iedereen was in staat om de Algemene Ledenvergadering bij te wonen. Daarom kreeg de heer Jan de Lange die liefst 70 jaar lid is van onze vereniging, op een latere datum alsnog zijn onderscheiding (foto). Het aantal jubilarissen en de lengte van de verschillende lidmaatschappen toont aan dat Papendrecht een grote groep trouwe leden heeft.

   Jubilaris Leeuwendal        Jubilaris Visscher        Jubilaris JMud
       Frans Leeuwendal              A. Visscher            Jan Mud
XXX
   Jubilaris Van Dalen        Jubilaris Walgers        Jubilaris Blom
       John van Dalen            Harry Walgers            Maikel Blom
XXX
   Jubilaris Hovestad        Jubilaris Brouwer        Jubilaris Warner
       Ronald Hovestad            Timo Brouwer            Nick Warner
XXX
   Jubilaris JohanvanPelt        Jubilaris WimvanPelt        Jubilaris Jan de Lange
       Johan van Pelt            Wim van Pelt            Jan de Lange

 

Bezoek van Sint Nicolaas bij VV Papendrecht

Op vrijdag 29 november 2013 bezochten Sint Nicolaas en zijn Pieten de voetballende kinderen in de kantine van voetbalvereniging Papendrecht. Even was het schrikken, toen een Piet kwam vertellen dat de Sint toch niet kon komen. Hij moest twee Pieten trouwen en was daarom verhinderd. Gastvrouw Mariska kon, samen met de kinderen, Piet en uiteindelijk Sint overtuigen dat de trouwerij ook kon plaatsvinden bij de VV Papendrecht. Na even telefoneren verscheen Sint dan gelukkig toch. Nadat de Pieten in het huwelijk waren verbonden door de goedheiligman, kwamen de kinderen, team voor team, bij de Sint. Het gezellige avondje werd afgesloten met een leuk cadeau voor een ieder. Wij hopen dat hij in 2014 weer tijd vrij kan maken om de kinderen van voetbalvereniging Papendrecht te bezoeken.

Sint4       Sint5       Sint6

Sint9       Sint10       Sint11

Sint12       Sint13       Sint14

Sint15       Sint16       Sint17

Sint18       Sint19       Sint20

Sint7     Sint8

Sint 2013 3     Sint 2013 2

sint 2013 1

 

Papiercontainer weg van het Slobbengors

De inzameling van oud papier en karton verandert begin 2014 in de gemeente Papendrecht. Het wordt dan huis aan huis ingezameld door vrijwilligers van instellingen die zich daarvoor hebben aangemeld. Alle huishoudens hebben voor de inzameling van oud papier en karton een papiercontainer (grijs met blauw deksel) aangeboden gekregen. Aanleiding voor de wijziging is het feit dat nog te veel papier en karton in het restafval terechtkomt en dus verbrand wordt, terwijl met gescheiden inzamelen papier en karton gerecycled kan worden, wat veel grondstoffen en bomen spaart. Het gevolg van de verandering is, dat de grote papiercontainer die op ons terrein staat, begin volgend jaar van het Slobbengors zal verdwijnen.

 

Nieuwe Weekbrief is uit  (27 november 2013)

De zevende Weekbrief is naar de abonnees verstuurd. Naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, het Team van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende weken staan hierin berichten die met Sinterklaas te maken hebben alsmede wedstrijdverslagen van het eerste en Vrouwen 1. Het is de bedoeling om tweewekelijks een Weekbrief uit te geven. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Kascontrolecommissie

Op de Algemene Ledenvergadering 2013 bracht de Kascontrolecommissie bestaande uit Hans Jonker en Wim Erkelens, met Edwin Schreurs als reserve, verslag uit. De aanwezige leden gingen daarmee akkoord. Daarna werd afscheid genomen van de huidige Kascontrolecommissie omdat op grond van de statuten leden na twee jaar zitting niet meer herkozen mogen worden. Beide heren kregen van het bestuur een bloemetje vanwege bewezen diensten. Vervolgens werd een nieuwe Kascontrolecommissie voorgedragen, bestaande uit Edwin Schreurs (foto) en Teus Baars, met Marc Commandeur als reserve. De leden gingen akkoord met de voordracht, waarna de nieuwe Kascontrolecommissie officieel werd benoemd.

 

Geen alcohol onder de 18

Per 1 januari 2014 worden enkele wijzigingen in de Drank- en Horecawet doorgevoerd. De uitvoering van de Drank- en Horecawet is zowel gericht op het voorkomen van verstoring van de openbare orde door alcoholgebruik als op preventie van gezondheidsschade. Per 1 januari 2014 verhoogt de rijksoverheid de leeftijdsgrens voor alcoholhoudende drank naar 18 jaar. Reden hiervoor is dat de rijksoverheid jongeren wil beschermen tegen de schadelijke gevolgen van alcohol. De hersenen van jongeren zijn nog in ontwikkeling. Drankgebruik in de puberteit kan opbouw van de hersenen beschadigen. Vanaf 1 januari mag aan jongeren onder de 18 jaar geen alcoholhoudende drank worden verkocht. Alle jongeren onder de 18 jaar zijn strafbaar als ze alcohol bij zich hebben. Ook mogen jongeren onder de 18 geen drank meer bezitten op voor het publiek toegankelijke plaatsen als de straat, het park maar ook sportverenigingen. Deze regels gelden niet alleen voor de kantine, maar voor het gehele Slobbengors. Vanaf 1 januari zal geen alcohol meer geschonken worden aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Ook het nuttigen van alcohol die door een ander gekocht is, is dan strafbaar. Zowel de verstrekker als de persoon onder de 18 jaar (de gebruiker) kan hierop aangesproken worden. De voetbalvereniging Papendrecht wil overmatig gebruik van alcoholhoudende drank binnen onze vereniging en het gebruik door leden onder de 18 jaar voorkomen. Het bestuur vraagt alle leden en bezoekers van onze vereniging zich te houden aan de geldende regelgeving en de gedragscode van VV Papendrecht. De gemeente kan bij constatering van overtreding van de regelgeving aan zowel de verstrekker (de club) als de gebruiker een sanctie opleggen. Ouders en/of personen die de regels proberen te omzeilen door alsnog alcoholhoudende drank aan onze jongeren te verstrekken, worden hierop aangesproken. Bij twijfel over de leeftijd van de gebruiker van alcohol mag om een legitimatiebewijs worden gevraagd. We vertrouwen hierbij op ieders gezond verstand!

 

Oud-en-Nieuwfeest

Elke jaarwisseling organiseert korfbalvereniging PKC in samenwerking met de gemeente Papendrecht en VV Papendrecht HET Oud-en-Nieuwsfeest van Papendrecht! Wij als voetbalvereniging Papendrecht willen graag met hen deze maatschappelijke actie oppakken voor de jeugd van Papendrecht. Alle VVP-leden van 16 jaar en ouder kunnen naar het feest dat wordt gehouden bij PKC. Ook mag je een introducé meenemen, mits die aan de leeftijdsvoorwaarde voldoet.

Voor het feest gelden wel wat spelregels, namelijk:
– Controle bij entree door bekenden van de club.
– Zonder identiteitskaart geen toegang, dat geldt ook voor je mogelijke introducé.
– Heb je een introducé opgegeven, dan ben jij als clublid voor hem of haar verantwoordelijk.
– Ben je bij aankomst al beschonken, dan mag je niet naar binnen, dit geldt ook voor je mogelijke introducé.
– Bij wangedrag is het feest voor jou en je mogelijke introducé afgelopen, deze regel geldt ook omgekeerd.

Waarom deze regels? Omdat wij er een feest voor jullie van willen maken. Wij rekenen op jullie.

 

Zaalvoetbaltoernooien voor jeugdteams

Tijdens de kerstvakantie organiseert ASWH enkele zaalvoetbaltoernooien die gehouden worden in sportzaal De Ridderhal te Hendrik-Ido-Ambacht. Enkele jeugdteams van voetbalvereniging Papendrecht nemen hieraan deel.

– Maandag 23 december 2013: D1 van 8.30 tot 17.00 uur.
– Maandag 30 december 2013: A1 van 18.00 tot 23.00 uur.
– Vrijdag 3 januari 2014: B1 van 18.00 tot 23.00 uur.

Zowel bij de B1 als bij de A1 vindt een strijd plaats tussen 8 ploegen.

 

Feest met DJ en Grieks buffet

Op 14 december speelt Papendrecht 1 tegen ASH 1 zijn laatste thuiswedstrijd van 2013. Om dit gezellig af te sluiten hebben wij vanaf 16:00 uur DJ Kellix in the house, die de rest van de middag en de avond muzikaal zal ondersteunen. Vanaf 18:00 uur verzorgen wij een Grieks buffet met allerlei lekkere gerechten die vers worden gegrild! Schrijf je nu in voor deze gezellige en smakelijke avond à € 10:00 per persoon bij voorinschrijving en vooruitbetaling (tot vrijdagavond 13 december) of voor € 12.50 op de avond zelf. Kom allemaal de eerste seizoenshelft in stijl afsluiten onder het genot van een hapje en drankje! Inschrijven kan bij Coby of Nelie, in de Commissiekamer, of door een e-mail te sturen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl

Griekse feestavond

 

Oud steunt jong

Iedere woensdagmiddag wordt van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur (het wordt wel eens later) de G.O.P.S. ofte wel de Gouwe Ouwe Papendrecht Soos gehouden. De deuren van de kantine op het sportpark Slobbengors voor de gezellige ouderensoos gaan al om 13.30 uur open. De gelegenheid bestaat om te biljarten, klaverjassen, sjoelen, darten of zo maar een gezellig praatje te maken. De plakboeken over onze sportclub kunt u op uw gemak inkijken. Ook u bent van harte welkom. Komt u hier ook eens van genieten. De koffie staat klaar!!!! Dat de dames en heren van de Soos de allerjongsten van de VV Papendrecht niet uit het oog verliezen blijkt wel uit het nieuwe reclamebord, dat ze met dank aan Display4all en Esbi langs het minipupillenveld hebben laten plaatsen. Rond de tekst “Ook de Soos steunt de jeugd!” staan foto’s van verschillende oudere leden. Dat valt op langs de kant van het veld. Met dit bord laat de Soos zien dat zij de jeugd een warm hart toedraagt. Rond het veld kunnen nog nieuwe reclameborden geplaatst worden. Als u geïnteresseerd bent in veldsponsoring, neem dan contact op met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Soos Miniveld

 

Goed bezochte voetbalkennisquiz

In de goed gevulde kantine werd op woensdag 13 november de voetbalkennisquiz 2013 gespeeld, een garantie voor een gezellige en spannende avond. Dit jaarlijkse evenement is een mooie gelegenheid om je voetbalkennis met anderen te meten. Alle leden van de VV Papendrecht hadden gratis toegang. Niet-leden konden voor vijf euro deelnemen, dit was inclusief een kop koffie bij binnenkomst en een gratis consumptie. Twintig koppels streden voor de prijzen maar zeker ook voor de eer. De eerste twee ronden bestonden uit 25 opgaven per ronde die vergezeld gingen van videobeelden of foto’s. Er werden vragen gesteld over het verleden, maar ook over huidige gebeurtenissen. Na de tweede ronde gingen de vijf koppels met de meeste punten naar de finaleronde, waarin nog 10 vragen werden gesteld. Uiteindelijk werden Andre Valk en Michel Nijs de winnaars van de Quiz. De tweede plaats was voor het koppel John van Est en Nick Warner, de derde plaats werd bezet door Mike Lanham en Sjors van der Beek. Teus Baars en Arjan Teeuw vielen net buiten het podium. Erwin Schuil en Jacco Veenman eindigden op een niet onverdienstelijke vijfde plaats. De zeker niet makkelijke vragen werden samengesteld en gepresenteerd door Hans-Jörgen Nicolaï. Het was en geslaagde avond die al een aardige traditie begint te worden binnen de club.

Voetbalquiz winnaars     Winnaars voetbalquiz

Voetbalquiz finalisten

 

Nationale Voetbal Vakbeurs

Op woensdag 13 november 2013 organiseerde ZPRESS Sport de tweede editie van de Nationale Voetbal Vakbeurs. Dit unieke, facilitaire voetbalevent vond wederom plaats in Evenementenhal Gorinchem. Het was een dag alsmede plek waar voetbalorganiserend Nederland samenkwam. Op deze unieke vakbeurs kwamen veel clubmensen uit heel Nederland evenals enkele bestuursleden van de VV Papendrecht. Zij kwamen daar in contact met kunstgrasleveranciers, horecaleveranciers, teamwear, trainer-volgsystemen, specialisten in trainingskampen en allerlei andere voetbalgerelateerde toeleveranciers. Eigenlijk moet gezegd worden dat het een beurs was, waar alles maar dan ook alles te zien was op het gebied van voetbal. Een aanrader. Mocht u als bestuurder, trainer, leider of anderszins betrokken zijn bij de vereniging, dan dient u 2014 in de gaten houden. De derde editie van de Nationale Voetbal Vakbeurs zal dan ongetwijfeld zijn vervolg krijgen.

 

Sint Nicolaas Cadeau Tip! 

Wist u dat in onze kledingshop leuke trainingssetjes te koop zijn? Shirtje, broekje en kousen in diverse kleuren. De kosten voor deze gehele set zijn € 15,00 of €20.00. Verkrijgbaar in de maten XXS tot en met L. De winkel van voetbalvereniging Papendrecht is iedere zaterdag geopend van 09.00 uur tot 12.30 uur. Grijp uw kans, de voorraad is beperkt.

IMG_0686

 

Nieuwe Weekbrief verstuurd  (12 november 2013)

De zesde Weekbrief is naar de abonnees verstuurd. Naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, het Team van de Week, een interview en het wedstrijdprogramma voor de komende weken staan hierin berichten over de Algemene Ledenvergadering, de Voetbalquiz en de mini’s op het minipupillenveld. Het is de bedoeling om tweewekelijks een Weekbrief uit te geven. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Teus Baars: creatief in en buiten de lijnen

Je moet altijd ontwikkeling nastreven
De zaterdagselectie van voetbalvereniging Papendrecht wordt sinds de zomer van 2007 gesponsord door een onderneming die – zo doet de naam vermoeden – enig in zijn soort is. NoSuchCompany prijkt nog altijd op de shirts van het vaandelteam. Na een aantal jaren van sportieve kommer en kwel kan de trouwe hoofdsponsor met genoegen constateren dat de Slobbengorsbewoners weer meetellen en de weg omhoog hebben gevonden. Zijn geduld wordt beloond. Teus Baars, de directeur-eigenaar van NoSuchCompany, geeft tijdens het interview toe dat dit niet zijn sterkste punt is. “Ik ben behoorlijk ongeduldig. Ik kan er niet tegen als er geen ontwikkeling in zit.” De ontwikkeling van het eerste team heeft gestalte gekregen, maar kan alleen worden voortgezet als het jeugdbeleid vruchten blijft afwerpen. Teus is betrokken bij de jongste jeugd. Hij volgt de sportieve verrichtingen van zijn drie zonen, die actief zijn in de pupillen, op de voet en staat ook geregeld op het (trainings)veld. Om de middelste in actie te zien moet hij sinds een aantal maanden wel grotere afstanden afleggen. Hij heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt naar de Feyenoord-jeugd. “De norm wordt heel hoog gelegd, dat is mooi om te zien. Guus (zijn zoon, red.) kan al heel aardig met rechts en links trappen. Toch zullen ze bij een evaluatiegesprek nooit zeggen dat hij perfect tweebenig is. Er is altijd ruimte voor verbetering. Zo kijk ik er ook tegenaan. Je moet voortdurend ontwikkeling nastreven, elk aspect van het spel leren beheersen.”

Aanvallend voetbal
Als zijn zoontjes zijn uitgevoetbald, stapt Teus zelf de wei in. Om een balletje te trappen in het vijfde. “Als het gaat, hoor. Ik heb de laatste seizoenen veel last van blessures.” Die blessuregevoeligheid heeft hem ook in het verleden parten gespeeld toen hij op prestatief niveau voetbalde. Zijn gloriejaren beleefde hij in de jaren negentig in de Zaterdag 1. “We hadden een geweldig team, dat vaak de schoonheidsprijs won. Als het om de prijzen ging was het meestal nét niet, helaas. Toch kijk ik er met plezier op terug. We speelden heerlijk aanvallend voetbal. Met de intentie de tegenstander met creatief, snel voetbal aan gort te spelen. Wat meestal ook lukte. Ik was zelf een linkshalf die het van zijn techniek en spelinzicht moest hebben en veelvuldig de achterlijn probeerde te halen, al heb ik ook op andere posities gespeeld. Ik was twaalfde man, maar ik stond vaak in de basis omdat ik veel plekken in het veld kon overnemen.”

Visuele show
Wie Teus hoort praten, merkt direct zijn bevlogenheid. De geestdrift om het maximale eruit te halen. Om iets creatiefs te creëren dat indruk maakt en zijn sporen achterlaat. Niet genoegen nemen met middelmaat en niet achterover leunen. Ontwikkeling blijven nastreven. Het designbureau dat hij vanaf de grond heeft opgebouwd, is daar een voorbeeld van. NoSuchCompany heeft tegenwoordig circa zestig werknemers in dienst, begin deze eeuw was het nog een eenmanszaak. Teus werkte op zolder aan designopdrachten voor het midden- en kleinbedrijf. Toen softwaregigant Microsoft aanklopte trok hij twee man personeel aan en verhuisde naar een kantoorpand in Rotterdam. Daar is hij nog steeds gevestigd, al is het bedrijf wel een ‘stukje’ gegroeid. Met dank aan grote namen als Shell, Siemens, Unilever en Coca Cola, die hem in navolging van Microsoft benaderden voor opdrachten. “We zijn een designbureau dat communicatie visualiseert. Neem bijvoorbeeld een powerpoint-presentatie. Als je die niet aankleedt met beelden en infographics wordt het een saaie bedoening. Wij maken er een visuele show van die de boodschap ondersteunt en verstevigt.”

 

Grote Clubactie verlengd

Beste lotenverkopers, vanwege het slechte weer zijn de afgelopen dagen verschillende trainingen niet doorgegaan. Daardoor hebben jullie wellicht geen kans gehad om de intekenlijsten in te leveren. Daarom is besloten de inleverdatum met een week te verschuiven. Jullie kunnen de intekenlijsten nu tot en met donderdag 14 november inleveren. Eerder mag natuurlijk ook. Ze kunnen gedeponeerd worden in de daarvoor bestemde box in de commissiekamer of afgegeven worden aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom. Nu kan het zijn dat je intekenlijst nog niet helemaal vol is… dit geeft natuurlijk niet. Van ieder door jou verkocht lot gaat tenslotte € 2,40 naar de club!! Mocht je 10 loten hebben verkocht, krijg je als verkoper een extra beloning namens de vereniging. Nog even de regeling: De regeling is dat je per 10 verkochte loten € 5,00 ontvangt. Dus als je 20 loten hebt verkocht, krijg je van de club € 10,00, bij 30 loten ontvang je € 15,00 enz. Dit kan dus leuk oplopen naarmate je meer loten verkoopt. Vanaf zaterdag 9 november kunnen degenen die de intekenlijsten reeds hebben ingeleverd, deze weer ophalen. Jullie kunnen dan met de loten op pad. Probeer de komende week nog wat loten te verkopen, bijvoorbeeld op verjaardagen of laat je vader of moeder op zijn of haar werk de intekenlijst rondgaan… Wij wensen jullie heel veel succes toe de laatste week en zien graag de (volle) intekenlijsten snel terug in de daarvoor bestemde inleverbox. Nadat de loten zijn verkocht en je het geld aan de vereniging hebt afgedragen, ontvang je direct je premie.

 

Dankbetuiging Overlijden Cees van Swieten

Verdrietig dat hij er niet meer is en dat we hem niet meer kunnen zien en aanraken. Dankbaar voor wat hij voor ons heeft betekend, zullen we hem in herinnering houden. Wij willen iedereen bedanken voor de vele blijken van medeleven na het overlijden van mijn lieve man, onze trotse vader, innemende schoonvader en onvergetelijke opa

Cees van Swieten

De vele zeer persoonlijke uitingen van betrokkenheid hebben ons diep ontroerd en getroost. Het heeft ons enorm gesteund te merken wat een bijzondere man hij is geweest, niet alleen voor ons, maar ook voor anderen.

Tiny
Wim en Claudia
Eric en Marycke
Kleinkinderen
Henny en Frans

Papendrecht, november 2013

 

Taaitaaipop versieren

Sommigen zullen het nog wel weten, het gezellige taaitaaipop versieren van vorig jaar. Ook dit jaar kunnen de F- en Minipupillen zich weer opgeven om een pop te komen versieren. Na afloop mogen jullie de versierde poppen mee naar huis nemen. Dit gaat gebeuren op woensdag 27 november in de kantine van voetbalvereniging Papendrecht. Het begint ’s middags om half 6 en eindigt om 7 uur. Die dag zal er geen training voor jullie zijn. Voor de leuke bezigheid vragen wij 2 euro per persoon. Natuurlijk mogen ook vriendjes of vriendinnetjes meekomen. Ook voor hen geldt de kleine bijdrage van 2 euro. Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en het tijdig in te leveren bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg. Het inschrijfformulier is te krijgen in de Commissiekamer.

taai-taai2     taai-taai3

Taai-taai1

 

Nieuwe richtlijnen KNVB  (31 oktober 2013)

Vanaf 1 november gaat de visuele controle van spelerspassen ook gelden bij de A–categorie van de jeugd. Voor onze sportclub gaat om A1, B1, C1 en D1. De scheidsrechter moet vanaf die datum op het veld de passen controleren van zowel de basis- als de wisselspelers. Sinds dit seizoen is begonnen met het digitaal invullen van het wedstrijdformulier. De planning was dat het vanaf 1 november ook voor de B-categorie van de jeugd in werking zou treden. Omdat het programma nog steeds niet stabiel gebleken is, is hier vanaf gezien. De KNVB wil wachten tot het systeem optimaal functioneert. De nieuwe planning is februari 2014.

 

Algemene Ledenvergadering 2013

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden zal worden in de kantine van de voetbalvereniging Papendrecht op:

maandag 25 november 2013, aanvang 20.30 uur.

AGENDA

 1.  Opening door de voorzitter.
 2.  Vaststelling van het verslag van de algemene ledenvergadering gehouden 26-11-2012.
 3.  Ingekomen stukken.
 4.  Jaarverslag secretaris.
 5.  Verslag kascontrolecommissie.
 6.  Financieel verslag 2012-2013 van de penningmeester.
 7.  Begroting 2013-2014.
 8.  Benoeming kascontrolecommissie.
 9.  Bestuursmededelingen.
 Wijzigingen complex.
 Contributie (voorstel contributie met prijsindex te verhogen met maximum van 2,5%).
 Beleidszaken.
 10.  Bestuursverkiezing.
 11.  Rondvraag.
 12.  Huldiging Jubilarissen.
 13.  Sluiting.

 

Ad 10.
Aftredend zijn: Th. Wolters (secretaris), J.B. Roomer (Penningmeester),
E. v.d. Griend (2e voorzitter), D. Verschoor (Jeugdzaken), M. Kalishoek (Technische zaken). Dhr. Kalishoek stelt zich niet meer herkiesbaar, de overige aftredende leden wel.
Een voorstel tot herverkiezing vindt u hieronder.

Namens het bestuur  Bram Blom – voorzitter

Voetbalvereniging Papendrecht. Opgericht: 1 augustus 1920, Koninklijk Goedgekeurd: 24 juli 1956. Secretariaat: Postbus 100, 3350 AC Papendrecht.

De notulen van de Algemene Ledenvergadering van voetbalvereniging Papendrecht gehouden op 26 november 2012, het jaarverslag van de secretaris over het seizoen 2012-2013 en het financieel jaarverslag over het seizoen 2012-2013 zijn voor leden af te halen in de Commissiekamer.

Agendapunt 10: Bestuursverkiezing

In vorige ledenvergaderingen is reeds geconstateerd, dat het rooster van aftreden niet de gewenste opbouw heeft. Statutair worden bestuursleden gekozen voor een periode van drie jaar, wat zou inhouden dat de er nu bij herverkiezing geen wijziging optreedt in de ontstane situatie. Om hier weer een goede structuur in te brengen stelt het bestuur het volgende voor:

– Th. Wolters (secretaris) wordt herkozen voor een periode van 1 jaar.
– J.B. Roomer (penningmeester) wordt herkozen voor een periode van 3 jaar
– E. v.d. Griend (2e voorzitter) wordt herkozen voor een periode van 3 jaar.
– D. Verschoor (jeugdzaken) wordt herkozen voor een periode van 1 jaar.

Indien de vergadering akkoord gaat, ontstaat het navolgende rooster:

A. Blom (voorzitter) aftredend 2015.
Th. Wolters (secretaris) aftredend 2014.
J.B. Roomer (penningmeester) aftredend 2016.
E. v.d. Griend (2e voorzitter) aftredend 2016.
D. Verschoor (jeugdzaken) aftredend 2014.
P. Michielse (beleidszaken) aftredend 2015.

Hiermee wordt een goede invulling gegeven aan het aftreden van de dagelijks bestuursleden, waarbij er per jaar maar één db-lid aftreedt. Dit komt de continuïteit ten goede. Wel zal goed bewaakt moeten worden dat, bij eventuele tussentijdse benoemingen, het betreffende bestuurslid de zittingsperiode van zijn voorganger overneemt.

 

Nieuwe Weekbrief is uit  (29 0ktober 2013)

De vijfde Weekbrief is naar de abonnees verzonden. Naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, het Team van de Week, een interview en het wedstrijdprogramma voor de komende weken staan hierin berichten over Meisjes D, de successen van het eerste, de Voetbalquiz en nieuwe richtlijnen van de KNVB. Het is de bedoeling om tweewekelijks een Weekbrief uit te geven. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Sint bezoekt VV Papendrecht

Ook dit jaar bezoeken Sint Nicolaas en zijn pieten de voetbalvereniging Papendrecht. Dit heeft de hoofdpiet laten weten aan het bestuur. Ondanks het drukke programma van de goedheiligman wil hij, zoals al jaren, tijd vrijmaken om onze F- en mini-jeugd te bezoeken in de kantine. Vrijdag 29 november aanstaande hoopt hij omstreeks 19.00 uur ontvangen te worden door luid zingende kinderen van de VV Papendrecht.

BN1I0654[1]     BN1I0714[1]

 

Sluiting lotenverkoop Grote Clubactie

Nog een paar dagen en dan sluit de verkoop van de loten voor de Grote Clubactie. Diverse intekenlijsten zijn al ingeleverd, maar nog lang niet allemaal. Wij hebben besloten dat de intekenlijsten tot uiterlijk 7 november ingeleverd kunnen worden. Ze kunnen gedeponeerd worden in de daarvoor bestemde box in de commissiekamer of afgegeven worden aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom. Nu kan het zijn dat je intekenlijst nog niet helemaal vol is… dit geeft natuurlijk niet. Van ieder door jou verkocht lot gaat tenslotte € 2,40 naar de club!! Mocht je 10 loten hebben verkocht, krijg je als verkoper een extra beloning namens de vereniging. Nog even de regeling: De regeling is dat je per 10 verkochte loten € 5,00 ontvangt. Dus als je 20 loten hebt verkocht, krijg je van de club € 10,00, bij 30 loten ontvang je € 15,00 enz. Dit kan dus leuk oplopen naarmate je meer loten verkoopt.
Tot slot: Probeer de komende week nog wat loten te verkopen, bijvoorbeeld op verjaardagen of laat je vader of moeder op zijn of haar werk de intekenlijst rondgaan… Wij wensen jullie heel veel succes toe de laatste week en zien graag de (volle) intekenlijsten snel terug in de daarvoor bestemde inleverbox.

 

Winteraanbieding

In deze koude dagen zijn we allemaal lekker warm aangekleed. Wat dacht u van deze speciale aanbieding uit onze VV Papendrecht Shop. Een lekkere warme sjaal dragen van uw favoriete sportvereniging. Deze maanden van €16,50 voor €10,00. Ook leuk als cadeau! Haast u om dit functionele verenigingsitem aan te schaffen.

 

Papendrecht krijgt XtraGrass

De gemeenteraad heeft ingestemd met de aanleg van twee XtraGrass-velden op het Slobbengors. Voetbalvereniging Papendrecht kampt al jaren met ruimtetekort. Dit zal nog erger worden wanneer over enkele jaren het Slobbengors heringericht gaat worden en Fokker het nieuwe hoofdkantoor gaat bouwen. Papendrecht raakt dan het trainingsveld achter veld 4 kwijt en mogelijk nog een speelveld. Bovendien zijn door de lage ligging bij zware regenval de velden snel onbespeelbaar. XtraGrass-velden bestaan voor 70% uit kunstgras en voor 30% uit gewoon gras, waardoor het vaker bespeelbaar is dan een gewoon grasveld, maar minder vaak dan een echt kunstgrasveld. Zelfs de Europese voetbalbond UEFA is positief over het gebruik van dat type velden. Elk veld kost 250.000 euro. Als tegenprestatie gaat de huur omhoog en zal Papendrecht activiteiten gaan organiseren als voetbalclinics voor middelbare scholieren. Onze sportclub zal na de aanleg van de XtraGrass-velden weer jaren vooruit kunnen.

 

Opening Minipupillenveld

Het Cees van Swieten Veld, genoemd naar ons onlangs overleden Lid van Verdienste en Eresponsor, is opgeleverd. De voetbalvereniging Papendrecht is trots op alle vrijwilligers die voor de realisatie van het minipupillenveld gezorgd hebben. Onze dank gaat uit naar de reclamebordensponsors NoSuchCompany, Westfalia Marketing B.V., Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Schotgroep bodemafsluiting, Stainalloy, Van Heeswijk Advies, Sytec, Arjan van Toor / Lola en Engel, Jop van der Lee en naar Esbi voor het leveren en plaatsen van de reclameborden. Het minipupillenveld was nog maar net gerealiseerd of een grote groep belangstellenden gaf aan ook geïnteresseerd te zijn in sponsoring ervan. In allerijl zijn voor Ron’s Bloemen- en kadosjop, Duik- en Bergingsbedrijf W. Smit B.V., Libertas Intermediair en Ten Dam Projecten reclameborden gemaakt door Esbi, die in de tweede helft van oktober door de mensen van onze eresponsor rond het Cees van Swieten veld zijn neergezet. Op dit moment is plaatsing van een reclamebord nog mogelijk, maar haast is geboden. Voor veldsponsoring kunt u contact opnemen met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Slobbengorsbrug geopend

Op vrijdagmiddag 18 oktober is de nieuwe brug over de Gantel officieel geopend door Margré van Wijngaarden, de voorzitter van de Stichting Dorpsbehoud, en wethouder Kees Koppenol. Met de opening is een periode van overlast en mindere bereikbaarheid voorbij en heeft Papendrecht voor vele jaren weer een prachtige en veilige toegangspoort tot het Slobbengors. Het Slobbengors is nu weer bereikbaar vanuit de Havenstraat. Tevens is een verbod voor zwaar vrachtverkeer van kracht geworden.

 

Weekbrief verstuurd  (15 oktober 2013)

De vierde Weekbrief is naar de abonnees verzonden. Naast de vaste onderdelen als de Pupil van de Week, het Team van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende weken staan hierin berichten over verslagen en foto’s op de website en Papendrecht onder 23. Het is de bedoeling om tweewekelijks een Weekbrief uit te geven. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Jeugdspelers willen altijd leren!

Het vlaggenschip van voetbalvereniging Papendrecht kan zo worden ingezet als Joint Strike Fighter. De formatie van trainer Richard Elzinga raast in duizelingwekkende vaart door de derde klasse en laat niets heel van zijn opponenten. Naast een aantal gelouterde spelers die al op zondag furore maakten, heeft de oefenmeester vooral in de eigen kweekvijver gevist. Dat maakt de indrukwekkende zegereeks die bij aanvang van de competitie is neergezet nog mooier. Het nieuwe beleid (vroeger werd het vlaggenschip vooral door spelers van buitenaf bemand) is indirect een uitnodiging aan het adres van de huidige jeugdspelers om nog beter hun best te doen. Arno Tiemens (47) en Dennis Oosterhout (34) – respectievelijk trainer van B1 en A1 – beschouwen het als hun voornaamste taak om zoveel mogelijk spelers op te leiden voor de A-selectie. Omdat ze allebei net hun intrede hebben gedaan op Sportpark Slobbengors, zochten we hen op voor een interview.

Al snel blijkt dat er veel overeenkomsten zijn. Beiden leefden voor het voetbal en stonden in hun jonge jaren te boek als groot talent. Arno doorliep negen jaar lang de jeugdopleiding van Feyenoord, Dennis maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van Frisia naar Cambuur en een jaar later naar SC Heerenveen. De veelbelovende voetbalcarrière die in het verschiet lag, werd echter in de knop gebroken. Dennis speelde slechts drie wedstrijden in Heerenveen A1. Vanwege een chronische kuitblessure moest hij het topvoetbal vaarwel zeggen. “Ik werd op m’n zeventiende officieel afgekeurd. Het betaalde voetbal kon ik uit mijn hoofd zetten. Ik kon wel door blijven gaan, maar op een lager niveau. Dat heb ik geprobeerd (hij speelde voor twee hoofdklassers in Leeuwarden, red.), maar een succes is het nooit geworden. Ik bleef klachten houden. Als ik een aantal wedstrijden had gespeeld, moest ik daarna een aantal weken toekijken. Dat schoot niet op. Omdat ik al jeugdtrainer was bij Frisia, besloot ik te stoppen met voetballen en de focus te leggen op het trainerschap.” Arno liep als eerstejaars A-junior ook een zware blessure op. “Vlak na de winterstop scheurde ik mijn enkelbanden af. Daardoor miste ik de complete tweede competitiehelft. Voor het begin van het nieuwe seizoen was ik weer fit. Ik had echter besloten terug te keren bij ASWH. Door die blessure begon ik het voetbal te relativeren.” Leeftijdsgenoot Michel Devilee haalde hem over. Waar Devilee uitgroeide tot een boegbeeld van de prestigieuze amateurclub uit Hendrik-Ido-Ambacht, kwam Tiemens in zijn woonplaats niet verder dan het tweede elftal. Hij koos al snel het ruime sop. Vanwege zijn maatschappelijke loopbaan bij het Korps Marechaussee vloog hij in 1983 uit naar Apeldoorn, om later ook in Vlissingen, Amsterdam en IJmuiden gestationeerd te worden. “Voetbal kwam op de tweede plaats. Ik heb nog voor Walcheren en Waterloo (in respectievelijk Vlissingen en IJmuiden, red.) gevoetbald, maar dat waren korte periodes. Bovendien kon ik lang niet altijd trainen en spelen vanwege de onregelmatige diensten die we bij de Marechaussee draaiden.”

‘ Meteen een klik’
Een andere overeenkomst is dat ze afscheid namen van de streek waarin ze opgroeiden. Na diverse verhuizingen zette Arno, die permanent op Rotterdam Airport ging werken, in 1992 weer voet aan wal op vertrouwde grond. Het gezinnetje settelde zich in Alblasserdam, waar zijn vrouw is opgegroeid. Dennis heeft Friese roots. Hij zag het levenslicht in Franeker en verhuisde op 11-jarige leeftijd naar Leeuwarden. Hoewel hij nog even het karakteristieke shirt met de pompeblêdden droeg was hij fan van Cambuur. “Dat was in de periode dat Richard (Elzinga, red.) in Leeuwarden speelde. Grappig om nu in een heel ander deel van Nederland met hem samen te werken. We hebben hem en zijn medespelers hartstochtelijk aangemoedigd.” Dennis verhuisde begin deze eeuw naar de Randstad. Hij ging in Zwijndrecht wonen en werkte in Papendrecht voor Fokker. De bekende vliegtuigbouwer is nog altijd zijn werkgever. Twee jaar geleden spreidde hij zijn vleugels uit. Dennis kon met zijn logistieke talenten aan de slag in Mexico waar Fokker een nieuwe fabriek opzette voor de Amerikaanse markt. Door zijn Mexicaanse avontuur is een hiaat ontstaan in zijn voetbalcv. In zijn woonplaats was hij twee jaar trainer van VVGZ B1 waarna hij acht seizoenen verschillende selectieteams van Drechtstreek trainde. Zoekend naar een nieuwe club kwam hij ditmaal in Papendrecht-West uit. “Ik heb met meerdere clubs gesproken, maar het gesprek dat ik met Paco (de jeugdcoördinator, red.) had was het gewoon. Er was meteen een klik. Papendrecht wil jeugdspelers permanent laten doorstromen naar de A-selectie. Daar wil ik aan bijdragen. Als je kijkt naar hoe verschillende A1-spelers zich presenteren in wedstrijden die >23 speelt, moet dat zeker lukken. Echter, ze moeten wel beseffen dat ze het eerst in hun eigen team moeten laten zien. Dat ze meer karakter moeten tonen. De wedstrijdmentaliteit is bagger. Er hoeft maar iets te gebeuren en het team zakt als een kaartenhuis in elkaar. Ik moet daar als trainer een vinger tussen zien te krijgen, want het kan niet zo zijn dat we met dit materiaal niet van ons doen spreken in de hoofdklasse. Dat bestaat niet! Het team zit boordevol talent, maar hangt als los zand aan elkaar omdat er vanwege oud zeer totaal geen acceptatie is. Niet als ik iets kritisch zeg en al helemaal niet als ze elkaar ergens op aanspreken in het veld.” Ondanks de slechte start heeft Dennis vertrouwen in een positieve omslag. “Het kwartje hoeft maar een keer goed te vallen. Het mooist zou zijn als we een overwinning uit het vuur weten te slepen. 2-0 achter en dan toch nog op wilskracht de drie punten pakken! Dat is wat dit team nodig heeft. Het besef dat ze een eenheid moeten vormen en dat alleen leuk voetbal spelen te vrijblijvend is. Eerst leren winnen, het leuke voetbal komt dan vanzelf. Gelukkig is in organisatorisch opzicht alles zodanig geregeld dat ik me volledig kan concentreren op het teamproces. Dat ik ze mee weet te krijgen, ben ik van overtuigd. Dit elftal komt er wel.”

‘Handvatten meegeven’
Puur cijfermatig gezien kan ook de competitiestart van B1 als matig worden bestempeld. Arno behaalde met zijn manschappen acht punten uit de eerste 6 wedstrijden. De twee bekerduels die het team speelde, leverden wel de maximale score op. Arno heeft er vertrouwen in dat zijn spelers ook in de competitie weldra resultaat zullen boeken. “Hoe het team zich tot nu toe heeft gemanifesteerd, ben ik zeer tevreden over. In de koppies zit het goed. Ze kunnen goed met tegenslagen omgaan en zijn heel leergierig. Op trainingen moet ik ze eerder afremmen dan stimuleren.” Dat laatste past in zijn straatje. “Je kunt mij echt een jeugdtrainer noemen. Paco vroeg mij in eerste instantie voor het tweede, maar dat zag ik niet zitten. Ik wil een jeugdteam trainen. Of het D, C, B of A maakt me niet uit. Het werken met jeugdspelers is leuk omdat ze altijd willen voetballen en altijd willen leren. Elke leeftijdscategorie heeft zijn charme. Je kunt ze altijd iets bijbrengen.” Naast het aanleren en verbeteren van technische vaardigheden en het creëren van een sterke teamgeest probeert Arno zijn spelers tactisch inzicht te verschaffen. “Tijdens een wedstrijdbespreking laat ik ze meedenken. Ze hebben er niets aan als ze klakkeloos doen wat de trainer hen opdraagt. Ik wil niet alleen aan het woord zijn.” Arno begon zijn trainersloopbaan bij De Zwerver (waar zijn zoon voetbalde) en maakte drie jaar geleden promotie naar ASWH A1, dat in de derde divisie actief was. Dat Papendrecht B1 ‘maar’ eerste klasse speelt, maakt hem niet uit. “Ik heb een heel positief gesprek gehad met Paco waarin me duidelijk is geworden welke kant de vereniging op wil. Dat ze willen investeren in de jeugd en jonge spelers de kans willen geven om in hun eigen eerste te voetballen. Mits ze een goede ontwikkeling doormaken. Wij als jeugdtrainers moeten ze de juiste handvatten meegeven. Daar zit een mooie uitdaging in.”

Interview: Erik de Bruin

trainersb

 

Nieuwe Slobbengorsbrug geplaatst

Enkele dagen geleden is een replica van de oude, gesloopte ophaalbrug over de Gantel op zijn plaats gezet. De nieuwe brug is breder dan de vorige en heeft een aparte baan voor fietsers. De brug is niet toegankelijk voor het vrachtverkeer. De afrondende werkzaamheden duren tot half oktober. De officiële opening van de Slobbengorsbrug is op vrijdag 18 oktober.

 

Derde Weekbrief  (3 oktober 2013)

De derde Weekbrief is naar de abonnees verstuurd. Naast de vaste onderdelen als de Pupil van de Week, het Team van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende weken staan hierin berichten over activiteiten van de Sponsorcommissie en over een aanbieding in de Papendrecht-winkel. Het is de bedoeling om tweewekelijks een Weekbrief uit te geven. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Voetbalkennisquiz 2013  (30 september 2013)

voetbalquiz

Op woensdag 13 november wordt de voetbalquiz weer gehouden in de kantine van voetbalvereniging Papendrecht. Dit jaarlijkse evenement is een mooie gelegenheid om je voetbalkennis met anderen te meten. In verschillende rondes worden kennisvragen en vragen naar aanleiding van beelden gesteld. De door Hans-Jörgen Nicolaï samengestelde quiz is een garantie voor een gezellige en spannende avond. Alle leden van de VV Papendrecht hebben gratis toegang, niet-leden vragen wij een kleine bijdrage van vijf euro, dit is inclusief een kop koffie bij binnenkomst en een gratis consumptie. De kennisquiz start om 20:00 uur. De kantine gaat om 19:30 open. Iedereen is welkom, dus neem familie en vrienden mee zodat we met een volle kantine de strijd kunnen aangaan.

 

Verslagen en foto’s

U kijkt wellicht regelmatig naar verslagen en foto’s van de belangrijkste selectieteams. Maar kijkt u ook eens naar andere teams. Op de pagina “Teams” staan alle ploegen van VV Papendrecht. Elke ploeg heeft een eigen teampagina met daarop standen, uitslagen en het programma. Van bijna alle teams is inmiddels een teamfoto gemaakt en geplaatst op de pagina. Verder zijn de namen van de leiding en de teamsponsors genoemd. Van heel wat teams zijn verslagen en foto’s te bekijken. Leest u eens die verslagen of blader eens de fotoalbums door. Wilt u ook verslagen en foto’s van uw team op de teampagina, stuur ze dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl

 

Fluiten is leuker dan voetballen!

Danny Makkelie, Dennis Higler, Serdar Gözübüyük … de wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal worden steeds meer geleid door talentvolle arbiters die al op jonge leeftijd doelbewust voor een scheidsrechterscarrière kozen. Zo ook de 20-jarige Mitchell de Heer uit Papendrecht. Hij mag zich dit seizoen bewijzen in de talentenpool van de KNVB. Waar Mitch elke zaterdag jeugdwedstrijden fluit in het district Zuid I, vervult Richard de Heer, zijn vader, wekelijks de functie van scheidsrechterscoördinator op Sportpark Slobbengors. Een taak waarmee hij ook voor het weekend is belast, aangezien het niet altijd meevalt elk duel van een leidsman te voorzien. “We hebben de lagere seniorenteams verteld dat ze dit seizoen bij thuiswedstrijden hun eigen scheidsrechter moeten regelen. Het is helaas niet anders”, verzucht Richard. “Een aantal oudere scheidsrechters is gestopt en dat kunnen we niet opvangen.” Voetbalvereniging Papendrecht kampt op dit gebied met een euvel waar veel verenigingen last van hebben, namelijk: een gebrek aan vrijwilligers. Een aantal jaren geleden werd dit probleem getackeld door eigen jeugdspelers pupillenwedstrijden te laten fluiten. Vanuit het idee dat zij de vrijwilligers van de toekomst zijn. Het bleek een succes, al is het nu vooral de voetbalbond die de vruchten plukt. Nadat de jonkies met succes de Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS) hadden gevolgd, waaiden ze uit om KNVB-wedstrijden te fluiten. Mitch was een van hen. Een jaar geleden besloot hij voetballen te verkiezen boven fluiten, na afgelopen seizoen koos hij de omgekeerde weg. “Ik miste het heel erg”, verklaart hij de switch. “Ik mag wedstrijden fluiten in de talentenpool. Voor jonge scheidsrechters is dat heel aantrekkelijk. Het zijn wedstrijden op een hoger niveau waardoor je jezelf kunt ontwikkelen.” Een hoger niveau betekent niet per definitie moeilijker. “Soms is het juist gemakkelijker. De spelers zijn gedisciplineerder en accepteren meer. Er worden ook minder fouten gemaakt. Als scheidsrechter kun je gemakkelijker inschatten waar de bal gaat komen.”

Plezier en zelfverzekerdheid
Richard prijst het loopvermogen van zijn zoon en noemt ook zijn natuurlijke overwicht. “Mitch is geen gemaakte scheidsrechter. Toen hij begon met fluiten, kon je al zien dat hij er feeling voor heeft. Dat merk je aan de omgang met de kinderen en de begeleiding.” Mitch: “Ik vind het belangrijk om zowel tijdens de wedstrijd als daarvoor een professionele indruk te maken. Ik zie er verzorgd uit en maak van tevoren een praatje met de trainers. Tijdens de wedstrijd probeer ik plezier en zelfverzekerdheid uit te stralen. Spelers mogen emotioneel reageren bij een arbitrale beslissing. Daar heb ik begrip voor, maar er zijn wel grenzen.” Vader en zoon zeggen beiden zoveel mogelijk in de geest van het spel te fluiten. ” Je moet als scheidsrechter in woord en gebaar aanwezig zijn, maar niet te veel je stempel willen drukken”, aldus Richard. “Het gaat om de 22 spelers in het veld. Zij moeten er een mooie wedstrijd van maken. Niemand heeft er iets aan als je de wedstrijd doodfluit.” Het scheelt dat ze allebei voetballiefhebber zijn en ook jarenlang speler zijn geweest. “Soms is dat wel een nadeel”, lacht Mitch. “Ik heb nog wel eens de neiging om mee te doen. Om even tegen de bal te trappen als die uit is gegaan.”

Aardig voetbalcv’tje
De student Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam wil ontdekken waar zijn plafond ligt. Hij stapt in groep 3 in en hoopt in twee jaar tijd te promoveren naar de hoogste groep. “Dat betekent de top van het Nederlandse jeugdvoetbal. Dit seizoen mag ik al wedstrijden van A1 en B1 fluiten op divisieniveau en word ik regelmatig beoordeeld. Een hoofddoel is lastig aan te geven. Ik bekijk het per jaar en probeer door te groeien naar een hoger niveau. Of ik daarbij kijk naar scheidsrechters die in het betaalde voetbal actief zijn? Ik heb geen voorbeelden. Je moet je eigen persoonlijkheid worden.” De afgelopen jaren heeft Mitchell al flink aan zijn persoonlijke ontwikkeling kunnen werken en een aardig voetbalcv’tje opgebouwd, zoals hij het zelf verwoordt. Mitch was zowel binnen als buiten de kalklijnen actief. Uiteraard als scheidsrechter, maar ook als speler. Hij speelde vorig seizoen in het tweede, doorliep de hele jeugdafdeling en heeft diverse jeugdteams getraind. In het laatste jaar van de Zondag 1 was hij grensrechter. In die op het oog eenvoudige rol werd hij misschien nog wel het meest op de proef gesteld. “Spitsen op dat niveau gaan constant in de rug van hun tegenstander staan. Op het juiste moment doen ze een stapje terug om te voorkomen dat ze buitenspel staan als de pass wordt gegeven. Het is telkens net wel of net niet buitenspel.” “Ook de scheidsrechter moet heel attent zijn”, haakt Richard in. “Er gebeurt veel meer buiten je gezichtsveld.”

Duidelijke afspraken
Als coördinator geeft Richard het goede voorbeeld door elke zaterdag de wei in te gaan om een paar wedstrijden te fluiten. “Enerzijds natuurlijk om de vereniging te helpen, maar ik beleef er ook veel lol aan. Ik heb heel lang gevoetbald (Richard was keeper in een lager zondagelftal en is pas afgelopen zomer gestopt, red.), maar fluiten is leuker. Vanwege het spelerscontact en het contact met de leiders. Ik kick er nog steeds op om na afloop een complimentje te krijgen. Om te constateren dat beide teams tevreden waren over de leiding en een leuke wedstrijd hebben gespeeld. Het is nog nooit uit de hand gelopen en daar ben ik best trots op. Zeker als je lagere jeugdteams fluit, is dat niet vanzelfsprekend. Je bent sneller de gebeten hond. Door duidelijke afspraken te maken en beide teams voor de aftrap te wijzen op wat wel en niet door de beugel kan, maak je het jezelf al een stuk gemakkelijker. Dat doe je ook door tijdens de wedstrijd goed te communiceren. Af en toe met een beetje humor. ‘Het textiel is hier niet zo sterk, hoor’, zei ik onlangs tegen een speler die een jongen van Papendrecht vasthield. Nadat een speler, die al een paar keer had geklaagd over de leiding, een aantal opgelegde kansen had gemist, liep ik in de rust naar hem toe en zei ik: ‘Jij kan het ook, hè. Fouten maken.’ Hij begreep het niet meteen, maar het kwartje viel wel. In de tweede helft was hij veel rustiger.

Interview: Erik de Bruin

Richard en Mitchell

 

Teampagina’s

Vanwege problemen met de synchronisatie van de data van de KNVB (voetbal.nl) en het softwarepakket, dat wij gebruiken om de gegevens op de teampagina’s automatisch te laten bijhouden, heeft het bijwerken van de informatie rond de voetbalwedstrijden enige tijd stilgelegen. Inmiddels zijn de problemen verholpen en is de informatie weer up-to-date.

 

Aanbieding in de Papendrecht-winkel

In de Beltona-shop van voetbalvereniging Papendrecht, die te vinden in in de kantine en die elke zaterdagochtend tot half 1 geopend is, zijn voetbalschoenen en kunstgrasschoenen van Beltona te koop. In de maten 34 tot 40 kosten deze nu slechts € 15,00. In de actieperiode van 21 september tot en met 5 oktober krijgt u bij aankoop van een dergelijk paar schoenen tevens gratis een trainingsshirt! Zorg dat u er snel bij bent, want OP IS OP!

 

Tweede Weekbrief uitgegeven  (18 september 2013)

De tweede Weekbrief is verschenen. Naast de vaste onderdelen als de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende weken staan hierin berichten over de Grote Clubactie 2013 en over het overlijden van eresponsor en lid van verdienste Cees van Swieten. Het is de bedoeling om tweewekelijks een Weekbrief uit te geven. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Overlijdensbericht Cees van Swieten

Met leedwezen hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons lid van verdienste, lid van de businessclub en eresponsor

Cees van Swieten

Cees is gedurende zijn 50-jarig lidmaatschap van grote waarde geweest voor de vereniging, waarbij hij zich vooral heeft ingezet voor de sponsoring en het algemene belang. Ondanks zijn steeds slechter wordende gezondheid was hij nog regelmatig op ons sportpark te vinden. Niet alleen bij wedstrijden, maar ook op de woensdagmiddagen als hij de soos bezocht om daar oude herinneringen op te halen. Wij denken met veel respect terug aan Cees en zijn rol binnen de vereniging. Wij wensen  de familie veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur, bestuur businessclub en leden VV Papendrecht

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 20 september om 15.00 uur in de Biesbosch Aula van crematorium ″Essenhof″, Nassauweg 200 te Dordrecht. Aansluitend is er een informeel samenzijn. Tevens is er gelegenheid tot condoleren in de Ridderzaal van de Waalburcht, Kleine Waal 6 te Papendrecht, op woensdag 18 september van 19.00 uur tot 20.30 uur.

 

Triest bericht  (14 september)

Met grote verslagenheid heeft de voetbalvereniging Papendrecht kennis genomen van het overlijden van ons lid van verdienste, lid van de businessclub, en eresponsor Cees van Swieten. Cees heeft sedert vele tientallen jaren de vereniging privé en met zijn bedrijf Esbi zowel financieel als met raad en daad ondersteund. Dit verlies is niet met woorden te beschrijven. Wij wensen zijn vrouw Tiny, zijn kinderen en schoondochters Wim, Claudia, Eric en Marijke, zijn kleinkinderen en verdere familieleden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

Namens het bestuur en businessclub van de voetbalvereniging Papendrecht,
Bram Blom (voorzitter VV Papendrecht),
Jan Heyman (voorzitter businessclub VV Papendrecht).

 

Eerste Weekbrief verschenen  (6 september 2013)

Sinds dit jaar geeft de voetbalvereniging Papendrecht Weekbrieven en Nieuwsbrieven uit. De Nieuwsbrief verschijnt enkele malen per jaar. Hierin wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen van de afgelopen tijd binnen de club. De Nieuwsbrief bevat diverse vaste rubrieken zoals Bericht van het Bestuur en Sponsor in de Spotlight. Ook de prestaties van de teams en komende activiteiten komen aan de orde. De eerste Nieuwsbrief wordt in de loop van het seizoen uitgegeven. De eerste Weekbrief is zojuist gepubliceerd. Het is de bedoeling om tweewekelijks een Weekbrief uit te geven waarin het komende wedstrijdprogramma staat plus enkele nieuwsberichten. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina ‘Weekbrief & Weeknieuws‘ en/of ‘Nieuwsbrief, Krant, Glossy‘ te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen.

 

Ex-international als trainer

Bij het spitten in het archief van VV Papendrecht kwam een mapje op tafel met het opschrift ‘interlands op het Slobbengors’. Het mapje bevat persberichten van de KNVB over jeugdinterlands die op het Slobbengors zijn gespeeld. In het bericht over de interland Nederland – Oostenrijk van 1991 voor de UEFA-jeugd staan illustere namen als Giovanni van Bronckhorst, maar ook een zekere Jerome Hostman. De huidige trainer van C1 van Papendrecht vertelt desgevraagd dat hij 7 interlands voor de UEFA-jeugd heeft gespeeld. Iets om trots op te zijn, zowel voor Jerome als voor C1.

 

Brief van de Sponsorcommissie

De Sponsorcommissie heeft een brief opgesteld voor alle leden om te inventariseren wat de leden en/of hun familie voor de vereniging kunnen betekenen. Dat zou om financiële ondersteuning kunnen gaan, bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring, maar ook in natura (materialen) of in menskracht – kantinedienst, bouwploeg, commissielid, teambegeleiding, (assistent-)scheidsrechter etc. Zouden de trainers en leiders de brief aan de spelers kunnen geven en deze vervolgens gezamenlijk in kunnen vullen? De ingevulde brieven kunnen in de commissiekamer geretourneerd worden, het liefst uiterlijk begin oktober. De sponsorcommissie gaat er dan op korte termijn mee aan de slag. Neem voor meer informatie contact op met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Bekijk de video van de VV Papendrecht Voetbaldagen  (31 augustus 2013)

De film van de Voetbaldagen bij VV Papendrecht geeft je een prima indruk van het driedaagse voetbalfeest. Het door hoofdsponsor Westfalia Marketing B.V. mogelijk gemaakte en door VV Papendrecht georganiseerde Voetbalkamp is ondertussen een begrip in Papendrecht en omstreken. Zoals uit de door hoofdsponsor NoSuchCompany gemaakte film blijkt, zijn het dagen van plezier, zweten en lekker voetballen.

 

Voetbaldagen succesvol verlopen!

De club kan terugkijken op 3 fantastische voetbaldagen. Op 26, 27 en 28 augustus namen 125 kinderen, jongens en meisjes, deel aan deze activiteit. Het beproefde concept, dat jaren geleden werd ontwikkeld door Richard Middelkoop en waar Algemeen technisch coördinator Paco Ariza Lora en zijn manschappen een passend vervolg aan hebben gegeven, beviel uitstekend. Het waren niet alleen VV Papendrechters, maar ook van onze buurclub VV Drechtstreek waren een groot aantal kinderen aanwezig. Mooi om te zien dat de voetbaldagen grensoverschrijdend zijn. Onze dank gaat uit naar de hoofdsponsor Westfalia Marketing BV uit Maasdijk, maar ook naar kledingsponsor Beltona voor hun bijdrage aan de tenues, naar NoSuchCompany voor de oorkondes en foto’s en naar TCA van Jan Heyman, een andere hoofdsponsor, die met het sponsoren van een 10-tal kinderen nog maar eens het maatschappelijke accent benadrukte van de voetbaldagen. Tot slot wil het bestuur hun dank uitspreken aan alle vrijwilligers op voor- en achtergrond die de voetbaldagen 2013 tot een succes hebben gemaakt. Volgend jaar het 1e lustrum!

Westfalia Jeugdvoetbal3     Westfalia Jeugdvoetbal1

Westfalia Jeugdvoetbal2     vd fb

 

Keeperstrainingen

Ondertussen zijn alle trainingen, dus ook de keeperstrainingen, weer gestart. Helaas hebben we als gevolg van langdurige ziekte van een van de keepertrainers te kampen met een stuk minder capaciteit. De trainingen op woensdag van Arjan Herwig komen tot nader order te vervallen. We hebben met spoed gezocht naar een oplossing om alle keepers toch aan hun trainingen te laten komen. Deze oplossing is er nu. De keepers van D3 en D4 trainen vanaf heden op woensdag van 19:00 – 20:00 uur mee met Richard Lokenberg. De overige D-keepers en de C-keepers trainen vanaf heden op woensdag met Robert en Roy Rijntjes van 19:00 – 20:00 uur. De training van de meisjes-/dameskeepers, de B- en de A-keepers en de keepers van  de selectie blijven ongewijzigd door Robert Rijntjes en Brian Prins op de dinsdag. Alle vrijwilligers hiervoor bedankt!

Keeperscoördinator Ron Butter

 

Trainingen E-jeugd op 27 augustus

De trainingen van de E-jeugd vervallen op 27 augustus. Daar veel E-tjes deelnemen aan de voetbaldagen, is hiertoe besloten. Na de voetbaldagen wordt natuurlijk weer gewoon getraind.

 

Papendrecht-talent bij topclub

Guus Baars, oud-speler van Papendrecht E1 Guus Baars, speelt op dit moment voor Feyenoord. Hij toont zijn kunsten in de E-top van de profafdeling op de positie van centrale verdediger. Net als zijn vader, voormalig eerste-elftalspeler Teus Baars, zijn wij als club trots op het feit dat een topclub als Feyenoord onze spelers in de gaten houdt. Guus is uiteraard een talent, maar heeft zijn eerste stappen bij VV Papendrecht gemaakt. Guus laat zien dat je ook bij een club als Papendrecht de stap kan maken naar het hoogste niveau. Wij wensen Guus veel succes en houden hem in de gaten.

Guus in actie in de wedstrijd Feyenoord-PSV     Guus

 

Grote Clubactie 2013

NOG EEN PAAR DAGEN……

…en dan gaat de Grote Clubactie 2013 van start. Als sportclub willen wij een oproep doen aan de jeugdleden om zoveel mogelijk loten te verkopen, om zo de clubkas flink te spekken. Een lot kost slechts € 3,00 en hiervan gaat 80% (€ 2,40) naar de clubkas. Dus hoe meer loten er worden verkocht, hoe meer de clubkas wordt gespekt. Daarnaast maak je als landelijke beste verkoper kans op een Apple Ipod Touch. Maar ook bij voetbalvereniging Papendrecht kun je prijzen winnen.

HOE?

Per 10 verkochte loten ontvang je € 5,00. Zo kan je snel een aardig zakcentje verdienen. Voorbeeld: als je 50 loten hebt verkocht, heb je dus € 25,00 verdiend. Dit bedrag wordt uitbetaald op het moment dat je het lotengeld hebt opgehaald. Komende week zullen de eerste intekenboekjes worden uitgedeeld aan de jeugdelftallen van de D tot en met MP, maar heb je als ouder clublid ook zin om iets voor de club te doen en zelf wat wil bijverdienen, dan is er een boekje af te halen in de commissiekamer. Ook op andere plekken kan je volgende week boekjes afhalen zoals de kantine en de winkel.

LET OP: Loten mogen pas vanaf 14 september worden verkocht!!

Natuurlijk doen wij ook een beroep op de OUDERS om hun kinderen te helpen met de verkoop. Ook doen wij een oproep aan de SENIOREN om loten te kopen bij de junioren!!! De club wenst jullie veel succes toe met de verkoop van de loten.

 

Bekervoetbal van start

Op zaterdag 24 augustus staan de 1e officiële wedstrijden op het programma. Het betreft de bekerwedstrijden van Papendrecht 1, Zaterdag 2, 3 en 4. Van de jeugdteams komen A1, B1 en D1 in actie. D1 bijt om 09.00 uur de spits af  tegen Wieldrecht D1. Papendrecht 1 sluit de dag af en trapt om 17.00 uur af tegen RKJVV/V.Dalsen 1 op het Slobbengors.

 

Club van 100

De Sponsorcommissie heeft de ‘Club van 100’ nieuw leven ingeblazen. De ‘Club van 100’ heeft tot doel de gehele club van extra financiële steun te voorzien en dan vooral de jeugdafdeling. Voorbeelden zijn:

–  Ondersteuning van jeugdactiviteiten.
–  Onderhoud en verbetering van de accommodatie als een speciale jeugdhoek in de kantine.
–  Aanschaf van materialen voor de jeugdafdeling.

Het lidmaatschap van de ‘Club van 100’ kost 50 euro per jaar. De jaarlijkse donatie wordt ieder jaar stilzwijgend verlengd. U kunt alleen lid worden als particulier of als familie/gezin of elftal, dus niet als bedrijf. Wat krijgt u er als lid voor terug?

 Een vermelding op het ‘Club van 100’ bord dat op een prominente plaats in de kantine hangt.
 Een vermelding op onze website.
 U wordt op de hoogte gehouden betreffende de gang van zaken rond de ‘Club van 100’.
 De Nieuwsbrief van VV Papendrecht.
 En het belangrijkste:
 u draagt als lid bij aan de nodige extra’s voor onze sportclub en dan met name voor de jeugd.

U kunt lid worden door het inschrijfformulier in te vullen dat verkrijgbaar is in de Commissiekamer.
Het ingevulde inschrijfformulier kan worden afgeven in de Commissiekamer of opgestuurd worden:

–  per e-mail naar: sponsor@vvpapendrecht.nl of penningmeester@vvpapendrecht.nl.
–  per post naar: Voetbalvereniging Papendrecht,  t.a.v. de Sponsorcommissie,  Postbus 41,  3350  AC  Papendrecht.

U kunt uw lidmaatschap opzeggen door een briefje te sturen naar bovengenoemd postadres of naar één van de twee bovengenoemde e-mailadressen.

 

Meisjes- en vrouwenvoetbal bij VV Papendrecht

Het meisjes- en vrouwenvoetbal wordt steeds belangrijker bij de ontwikkeling van de voetbalsport. Het is allang geen ondergeschoven kindje meer! Het damesvoetbal heeft bij voetbalvereniging Papendrecht een jarenlange geschiedenis en is een belangrijk onderdeel van de club. VV Papendrecht is dé club om op prestatief of recreatief niveau bij de vrouwen te voetballen. Diverse speelsters zijn gescout of geselecteerd voor regioteams of zelfs nationale teams van de KNVB, wat aangeeft, dat Papendrecht uitstekende sportieve faciliteiten biedt. Voor meisjes bestaat de mogelijkheid om zowel in een meidenteam als in een gecombineerd team te voetballen. Heb je interesse, meld je dan aan of kom geheel vrijblijvend een keer kijken of meetrainen.

 

Wijzigingen KNVB

Sinds dit seizoen zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

Digitaal Wedstrijdformulier
Bij de senioren is zowel bij de mannen als bij de vrouwen het wedstrijdformulier tegenwoordig digitaal. Bij de jeugd geldt dit ook voor de A-categorie. Bij het invullen ervan zal de voetbalclub voor voldoende ondersteuning zorgen. In november volgt naar verwachting invoering van het digitale wedstrijdformulier voor de B-categorie bij de jeugd.

Spelerspassen
Bij Zaterdag 1 en 2 is een verscherpte controle van de spelerspassen voorgeschreven. De aanvoerder (bij de jeugd: de leider) dient de namen van zijn spelers op het wedstrijdformulier in te voeren en het te ondertekenen om de juistheid van de gegevens te bevestigen. Daarna overhandigt hij de spelerspassen aan de scheidsrechter die controleert of de gegevens op de spelerspassen overeenkomen met de gegevens op het wedstrijdformulier. De scheidsrechter neemt vervolgens de spelerspassen mee naar het speelveld. Direct voor aanvang van de wedstrijd laten de aanvoerders aan de arbitrage zien, welke speler bij welke spelerspas hoort. Wanneer een scheidsrechter twijfelt of de spelerspas wel bij een bepaalde speler hoort, dient de speler zich met een ander geldig bewijs te legitimeren. Uiteindelijk bepaalt de scheidsrechter of iemand wel of niet mag deelnemen aan de wedstrijd. De aanvoerders paraferen het wedstrijdformulier, waarmee zij verklaren aanwezig te zijn geweest bij de (visuele) controle van de spelerspassen en geen bezwaar maken tegen eventuele aantekeningen op het formulier.

In de loop van het seizoen wordt dit systeem gefaseerd bij andere teams ingevoerd.

Tijdstraffen
Voor de B-categorie zijn tijdstraffen ingevoerd. Na een gele kaart dient de bestrafte speler het veld voor 10 minuten te verlaten. Bij de pupillen (D, E en F) is de tijdstraf 5 minuten. De scheidsrechter houdt de tijdstraf bij. Hij of zij bepaalt, wanneer de tijdstraf aanvangt en weer om is. De scheidsrechter geeft ook aan waar de speler de tijdstraf moet uitzitten en pas na een teken van de scheidsrechter mag de speler het veld weer betreden. Een speler kan slechts eenmaal per wedstrijd een tijdstraf krijgen opgelegd. Hierbij moet de scheidsrechter wel de gele kaart tonen. Twee keer geel blijft rood en dus een definitieve veldverwijdering. Gele kaarten hoeft de scheidsrechter niet te vermelden op het wedstrijdformulier. Een directe rode kaart komt wel op het wedstrijdformulier en kent de gebruikelijke tuchtrechtelijke procedure. Als een doelverdediger een tijdstraf krijgt opgelegd, dan moet een andere speler zijn plaats als doelverdediger innemen. Deze speler moet wel even een ander shirt aandoen om als doelverdediger herkenbaar te zijn. Een tijdstraf die voor de rust niet geheel is vol gemaakt, wordt in de tweede helft voortgezet. Als de tijdstraf van een speler nog niet om is bij het einde van de wedstrijd, wordt de resterende tijd kwijtgescholden.

 

Kleine wijzigingen in trainingsschema

Het trainingsschema voor het komend seizoen 2013-14 is hier en daar nog wat aangepast. Voorlopig is de versie van 15 augustus het trainingsschema dat vanaf 19 augustus wordt gehanteerd. Het verzoek aan allen om zich aan de aanvangs- en eindtijden te houden.

 

Informatie Westfalia Voetbaldagen VVP 2013

Zoals de meesten weten en zeker de deelnemers vinden op 26, 27 en 28 augustus a.s. de Westfalia Marketing B.V. Voetbaldagen VV Papendrecht 2013 plaats. Op 13 augustus hebben alle deelnemers een e-mail met informatie ontvangen. De informatiebrief is ook af te halen op de club.

 

VV Papendrecht Shop

Wist u, dat sinds September 2007, onze vereniging een eigen kledingshop heeft? Deze is gevestigd in de kantine van onze vereniging. De sportkleding die daar wordt verkocht, is van het kledingmerk Beltona. De Papendrecht-winkel is elke zaterdag geopend tot half 1.

 

De bal rolt weer!  (11 augustus 2013)

Nadat o.l.v. Arno Tiemens op maandag 5 augustus  B1/2 hun 1e trainingsarbeid verrichtten, zijn ook de zaterdagselectie en de vrouwen de afgelopen week gestart. Aankomende  week staan de eerste oefenwedstrijden op het programma:

13-08  20:00 uur  Papendrecht 1 – Wieldrecht
14-08  19:30 uur  Papendrecht A1 – Groot-Ammers A1
15-08  20:00 uur  Papendrecht 2 – Rhoon 2
17-08  10:00 uur  Papendrecht D1 – JEKA D2
17-08  12:00 uur  Papendrecht 2 – SVW 2
17-08  12:30 uur  Smitshoek B1 – Papendrecht B1
17-08  14:30 uur  Papendrecht 1 – SVW 1

Ook zullen van de week A1, C1 en D1 starten met hun eerste trainingen.

 

Slobbengorsbrug afgesloten

De Slobbengorsbrug, één van de verbindingstoegangen naar ons sportpark, is tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden aan de brug. Het beste alternatief is om via de andere kant naar het Slobbengors te rijden. Dit kan via de NoordHoek, het Westeind en de Industrieweg. Zie onderstaand de routekaart (klik hierop om deze te vergroten) om bij de club te komen.

Afsluiting Slobbengorsbrug

X = afgesloten brug
A = voetbalvelden
= alternatieve route (rode lijn)

 

Westfalia Marketing voetbalkamp 2013

Op 26, 27 en 28 augustus 2013 zal het ‘Westfalia Marketing Voetbalkamp’ bij voetbalvereniging Papendrecht plaatsvinden. Het voetbalkamp is voor leden en niet-leden en is voor alle kinderen, jongens en meisjes, tot en met de D-groep. Iedereen is welkom! De inschrijving is gestart. De jeugdleden van de club hebben daarover een e-mail gehad. Op het inschrijfformulier, dat af te halen is op de club, staat, waar je het kunt inleveren of naar toe kan sturen. Wees er snel bij want vol is vol. Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten op deze 3 voetbaldagen, waarbij het motto is: 3 dagen leven als een voetbalprof. Wederom is net als vorig jaar Westfalia Marketing B.V. de hoofdsponsor van de voetbaldagen. Westfalia maakt het door hun inbreng mogelijk om voor een laag deelnamebedrag aan dit fantastische evenement bij voetbalvereniging Papendrecht deel te nemen.

Westfalia VVPdagen2012

 

 Meisjesvoetbal blijvend in de lift!

Onlangs heeft Voetbalvereniging Papendrecht de jaarlijkse instuif voor meisjes gehouden. Deze was bedoeld voor meisjes die kennis willen maken met de voetbalsport. Samen met de reeds voetballende meisjesleden werd een training verzorgd, veel met de bal, partijspel, en nog veel meer. Ook deze keer was het enthousiasme van de deelnemers heel groot, niet alleen bij de eigen leden, maar vooral bij de meisjes die met voetbal kennismaken. En daar zitten best talentjes bij! Kortom, we hopen daar meisjesleden aan over te houden! Mocht je hier zelf ook enthousiast van worden, kom dan eens bij ons langs.

 

Pieter van der Kevie Voetballer van het Jaar

Tijdens een gezellig samenzijn in de “WOK” te Papendrecht ter afsluiting van het seizoen 2012-2013 werd de eindstand bekend gemaakt van de verkiezing ‘Voetballer van het Jaar’. Pieter van der Kevie bleek de winnaar te zijn. Organisator Herman Vermeulen had afgelopen seizoen liefst 11 kenners bereid gevonden om wekelijks naar eer en geweten de cijfers te geven. Om te worden geklasseerd moest wel aan minimaal 60 % van de wedstrijden zijn deelgenomen. Liefst 15 spelers voldeden aan die eis. De uitslag, die met een instemmend applaus van de medespelers werd begroet, gaf verder doelman Karsten van de Velde als tweede en routinier Giovanni Ada als derde te zien.

 

Brainstormsessies

Achter de schermen van voetbalvereniging Papendrecht is veel gaande. De afgelopen periode is door het bestuur en een groeiend aantal actieve leden gebruikt om na te denken over een aantal belangrijke zaken, en vooral hoe die op de rit te zetten. Om daartoe te komen werd in het begin van het jaar een heuse brainstormsessie georganiseerd, die als resultaat twee nieuwe actieve commissies heeft opgeleverd. Een daarvan is de Sponsorcommissie, die binnenkort op deze website van haar plannen zal laten horen. Een andere is de Communicatiecommissie, die ervoor gaat zorgen dat onze vereniging meer en beter naar buiten gaat treden en daarnaast de interne communicatie binnen de club onder de loep gaat nemen. Een belangrijk onderdeel van communicatie is de website. Die ondergaat momenteel een grondige renovatie. Een andere activiteit is de evaluatie van het Jeugdplan: wat gaat goed, wat kan verbeterd worden, hoe kunnen we er nog meer mensen bij betrekken, etc. Diverse mensen zijn hiermee bezig en de eerste resultaten worden binnenkort verwacht, zodat we met het nieuwe seizoen hiermee aan de gang kunnen. Ook naar vrijwilligersbeleid wordt gekeken: een vereniging moet het nu eenmaal hebben van vrijwilligers. Op donderdag 20 juni werd een vervolg gegeven aan de brainstormsessie van 12 januari jl.  Op eerstgenoemde avond werden de vorderingen van onder andere de sponsorcommissie en de communicatiecommissie, maar ook de algemene ontwikkelingen binnen de vereniging toegelicht worden. De commissiecommunicatie presenteerde de eerste versie van de vernieuwde website van de club. De vernieuwde Facebooksite en de officiële Twitteraccount van de club zijn al operationeel. Kortom, misschien minder zichtbaar, maar er is veel gaande in positieve zin op dit moment. Binnenkort worden de eerste acties zichtbaar. En zoals altijd: sluit u aan, we kunnen altijd nog meer vrijwilligers gebruiken!

 

Slotdag 2013

Op 8 juni 2013 werd de slotdag gehouden. Diverse activiteiten vonden plaats. Voor de pupillen was een zeskamp georganiseerd. Voor de junioren en senioren werd op een half veld een toernooi gehouden voor teams van 7 spelers. Later werden de kampioenen bij de jeugd (E1 en E2) gehuldigd. De geslaagde dag werd afgesloten met een drukbezochte barbecue en een feestavond.