Terug
Berichten oktober 2020

Business Club vv Papendrecht  (31-10-2020)

Steeds meer leden melden zich aan bij Business Club vv Papendrecht. Dan rijst al gauw de vraag; waarom doen ondernemers dat? Wat is er zo bijzonder aan deze business club, dat juist voor deze club gekozen wordt? Het antwoord is simpel. Business Club vv Papendrecht onderscheidt zich van andere business clubs door de ontspannen en informele sfeer die deze uitademt. Business Club vv Papendrecht is veelzijdig en actief. We bieden interessante ontmoetingen en verdiepende activiteiten om elkaar nog beter te leren kennen en de onderlinge band te versterken. Belangrijk voor u om te weten is dat uw levenspartner ook van harte welkom is bij de activiteiten. Zo wordt een bezoek aan ons zakelijk met een aangenaam karakter. Uw maatschappelijke betrokkenheid zal binnen en buiten de club goed zichtbaar zijn. Het logo van uw onderneming wordt op het ledenbord geplaatst. Zowel in de kantine als in de bestuurskamer is een exemplaar van het ledenbord prominent aanwezig. Uw logo is ook te vinden op de website van Business Club vv Papendrecht: www.bcvvpapendrecht.nl. Na een druk op het logo wordt direct doorgelinkt naar uw website. Met uw deelname aan de Business Club steunt u tevens VV Papendrecht. Zorgvuldig wordt overwogen wat bekostigd gaat worden zodat alle clubleden hier baat bij hebben. Van uw bijdrage worden verschillende zaken gefinancierd zoals nieuwe kleding, nieuwe doelen of andere zaken, die de jeugd de kans biedt op een fijne, sportieve en leerzame tijd bij Voetbalvereniging Papendrecht. Helaas heeft uiteraard ook de Business Club last van de coronacrisis. Gelukkig konden de leden elkaar tijdens de zomer wel ontmoeten tijdens het leuke samenzijn op het terras van restaurant ‘De Kat in de Wilg’ in Oud-Alblas. Vanzelfsprekend verliep de plezierige bijeenkomst keurig volgens de richtlijnen van het RIVM. De opkomst was groot en iedereen was enthousiast om elkaar weer te zien en te spreken.

Wilt u meer informatie over deze interessante en prettige manier van zakendoen? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail: info@bcvvpapendrecht.nl.


De bestuursleden van Business Club vv Papendrecht zijn van links naar rechts:
Peter-Jan van der Giessen, Inge de Otter, Nicole de Groen, Christa Luijendijk en Bram Blom.

 

Presentatiegids De Rode V 2020 is uit!

Ondanks de coronacrisis is het VV Papendrecht onder leiding van de Communicatiecommissie gelukt de zesde editie van de presentiatigids De Rode V uit te brengen. Onze dank gaat uit naar de inspanningen van vele vrijwilligers en onze mediapartners NOSUCH en ZPRESS Media Group. We willen Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, Atro Fiscaal Advies, Zon-, wind- en regenspecialist Jaleco-Havaro Papendrecht, TriCasa Vastgoedbeheer, JB business wear, Aanzet Werving en Selectie, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Sportcentrum Physique, Forza Fietsen, Bistro Basic, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, BiiC Organisatieadvies 2.0, Vego Papendrecht, A.A.S. Dubbeldam Schade, E.A. Bijleveld Woningstoffering, DG Infra BV, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Lewand Autorijschool, Lukassen & Boer Advieskantoor, Nexus Contructions, Bouwstoffenhandel De Rivierendriesprong Papendrecht, Com Creative Outdoor Signing & Interior Solutions, Woonwinkel Klop, Connect-Parts Cable solutions en elektrotechnische groothandel, Create Comfort Airconditioning, King Jeans & Casuals, Elsco Drankenhandel, RM Stoffering, Schenk Tanktransport, Esbi, Ames Autobedrijf, Nederlof Makelaardij, Breko Shipbuilding & Repair, PSI Piping, 2M Makelaars, Melini Pizzeria & Döner, Tapperij “Tijdloos”, Autobedrijf A&G Autoservice, SMG Allround Bouw, Ten Dam Projecten, MPG Mortel BV en NOSUCH bedanken voor het plaatsen van een advertentie in de glossy. Deze geeft een indruk van wat de vereniging allemaal te bieden heeft. Uiteraard wordt ruim aandacht besteed aan het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht. Door alle COVID-19-maatregelen kunnen we het magazine helaas niet op de gebruikelijke wijze verspreiden. U kunt wel hier de digitale versie inzien  >>

 

Trainingen 28 en 29 oktober afgelast

Vanwege de stromende regen op 28 en 29 oktober zijn plassen op het Slobbengors ontstaan. Onze voetbalvelden zijn dermate drassig geworden dat ze onbespeelbaar zijn. Alle trainingen die op de laatste woensdag en donderdag van oktober op het programma stonden, zijn dan ook afgelast.

 

Algemene Ledenvergadering online

Beste leden,

Op maandag 23 november stond onze algemene ledenvergadering gepland. Gezien de huidige situatie zal die niet op de normale manier georganiseerd kunnen worden. Als bestuur hebben we besloten om de vergadering online te laten plaatsvinden. Door verschillende omstandigheden hebben we tevens besloten om de ledenvergadering een week naar achteren te schuiven, naar 30 november. We gaan gebruikmaken van een onlinetool die het ook mogelijk maakt om te stemmen. We beseffen dat er leden zullen zijn die niet de mogelijkheid hebben om de vergadering online te volgen. In de voorbereiding zullen we bekijken, hoe we dit gaan oppakken. Over enkele weken zal de agenda op de website verschijnen waarna de bijhorende vergaderstukken per e-mail aangevraagd kunnen worden bij de secretaris. Als tijdens de voorbereiding blijkt dat we meer tijd nodig hebben om de zaken te organiseren, zullen wij de vergadering later laten plaatsvinden. De vergadering zal in ieder geval dit jaar worden gehouden.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Leuke oefenduels jeugd

Aangezien alle competities vanwege de coronacrisis zijn stilgelegd, heeft VV Papendrecht het plan opgevat om op ons sportcomplex regelmatig onderlinge oefenduels voor de jeugd te organiseren. De eerste keer was op zaterdag 24 oktober, uiteraard met inachtneming van de opnieuw aangescherpte coronaprotocollen. Om 9 uur begonnen op veld 5 de teams van JO10 en JO11 met 8 ploegen aan een onderling toernooi. Tegelijkertijd voetbalden de spelers van JO8 en JO9 op veld 2 en speelden de minipupillen op het Cees van Swieten-veld. Op veld 3 werden de degens gekruist door de teams van MO13 en MO15.

    

Om half 11 was het de beurt aan de JO13, JO14, JO15 en MO17 om zich op de velden 2 en 3 te bewijzen door allemaal tegen elkaar te spelen. En om half 1 kwamen de JO17 en van de JO19 de spelers onder 18 jaar in actie.

We kijken terug op een bijzonder geslaagde dag voor onze jeugd. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers, trainers en begeleiders die dit mogelijk hebben weten te maken. Uiteraard vergeten we niet de ouders die buiten het terrein, op de dijk en in het park toch hun kinderen aan de slag konden zien. We hopen ook komende zaterdagen weer met alle kinderen te kunnen voetballen op Slobbengors!

Rick Croese, Jeugdvoorzitter

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2020-2021  (22-10-2020)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Bestuursmededeling’, ‘Robbin Sterk winnaar hoofdprijs Grote Clubactie 2019’, ‘Grote Clubactie 2020 is volop bezig’, ‘Stem op VV Papendrecht bij Rabo ClubSupport’, ‘Vrijwilliger van de Maand Johan Keizer’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Papendrecht VR1 wint met dubbele cijfers’, ‘Knappe uitzege MO19-1’, ‘Opnieuw ruime uitzege MO13-1’ en ‘JO7-1 ook in oefenduels nog ongeslagen’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Robbin Sterk winnaar hoofdprijs Grote Clubactie 2019

De Grote Clubactie van dit jaar is in volle gang. Robbin Sterk van MO15 verkocht vorig jaar maar liefst 42 loten en was daarmee de beste lotenverkoper van voetbalvereniging Papendrecht. Zij won daarmee de hoofdprijs van onze club: een voetbaltenue naar keuze. Zij koos voor het schitterende uittenue van Feyenoord van dit seizoen. Gefeliciteerd Robbin met je fraaie prijs!

Ook dit jaar is de speciaal door VV Papendrecht beschikbaar gestelde eerste prijs een voetbaltenue naar keuze. De tweede prijs is een bioscoopbon. De best verkopende ploeg wint een teammaaltijd in de kantine. Wil jij in aanmerking komen voor deze prijzen? Probeer dan zoveel mogelijk loten te verkopen aan je ouders, grootouders, ooms, tantes, broers, zussen, vrienden, vriendinnen, klasgenoten, buren etc. Ook bij de Grote Clubactie zelf zijn mooie prijzen te winnen, zowel voor kopers als verkopers van loten.

 

VV Papendrecht in de media

Ondanks dat de competitie momenteel stilligt, werd in de regionale media de nodige aandacht besteed aan Voetbalvereniging Papendrecht. Zo zijn in het VoetbalJournaal Drechtsteden interviews verschenen met eerste-elftalspelers Justin Beemsterboer, Cees Baars en Michael van Rooijen alsook met hoofdtrainer Johan Sturrus. Verder staan in de najaarskrant 2020 van VoetbalJournaal Drechtsteden artikelen over onze club op zowel pagina 5 als pagina 31. Maar ook in andere kranten komt VV Papendrecht aan bod. Zo stonden eerder in de Klaroen, Dordt Centraal en bij RTV Papendrecht diverse artikelen over onze club als ‘VV Papendrecht in actie voor Duchenne‘, ‘Nieuw kledingcontract VV Papendrecht‘, ‘Meisjesafdeling VV Papendrecht blijft groeien‘ en ‘VV Papendrecht viert 100-jarig bestaan met 100 leden‘.

 

Grote Clubactie 2020 is volop bezig

De Grote Clubactie is volop bezig. Dit jaar kunt u op drie manieren loten aanschaffen: op de traditionele wijze door een lot te kopen van een lotenverkoper met een lotenboekje, digitaal, of door het scannen van de QR-code met uw smartphone of tablet. Door mee te doen aan de Grote Clubactie steun je niet alleen VV Papendrecht, maar tevens liggen er prachtige prijzen klaar, niet alleen voor lotenkopers, maar ook voor lotenverkopers. Na het verkopen van 20 loten of meer ontvang je een 20-loten-waardebon. Hiermee kom je in aanmerking voor flinke kortingen en leuke prijzen. Verkopers kunnen verder van Masita een cadeaubon, nieuw trainingspak of een volledige nieuwe outfit voor hun team winnen.

Let op: lotenkopers moeten wel 18 jaar of ouder zijn!

Daarnaast stelt VV Papendrecht extra prijzen beschikbaar. De best verkopende ploeg wint een teammaaltijd in de kantine. Voor de beste verkoper hebben we de volgende prijzen:

  • 1e prijs: een shirt naar keuze van je favoriete club.
  • 2e prijs: een bioscoopbon.

We roepen iedereen op om ondanks de coronacrisis zoveel mogelijk loten te verkopen en te kopen van de Grote Clubactie. Veel succes!

 

Vrijwilliger van de Maand Johan Keizer

Johan Keizer is de eerste Vrijwilliger van de Maand van het seizoen 2020-2021. Johan is al heel lang bij Voetbalvereniging Papendrecht betrokken. In het verleden heeft hij bij de jeugd zo’n 12 jaar lang gefungeerd als trainer, leider, grensrechter en chauffeur. Sinds dit seizoen is hij leider van Zaterdag 2. Verder is hij niet te beroerd de nodige klussen uit te voeren. Zo was hij eerder dit jaar vele avonden en zaterdagen onze kantine aan het opknappen. Tot slot is hij al geruime tijd de teammanager van Zondag 3, een ploeg waarvoor hij al 30 jaar actief is als voetballer.

Kortom, Johan is een actief lid en heeft de titel Vrijwilliger van de Maand beslist verdiend. Als dank voor al zijn inspanningen heeft hij een fraaie bos bloemen van Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

Bestuursmededeling

Vanwege de sterke stijging van het aantal coronagevallen heeft het kabinet helaas opnieuw extra beperkende maatregelen genomen. Zo zijn alle competities voor zowel de jeugd als de volwassenen stilgelegd. Vanaf de leeftijd van 18 jaar mag er ook niet meer getraind worden. De jeugd t/m 17 jaar mag nog wel blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Ouders kunnen hun kinderen buiten, voor de ingang van ons sportcomplex, afzetten en ophalen. We hebben als bestuur besloten dat alle trainingen van de jeugd volgens het trainingsschema doorgang blijven vinden, mits er begeleiding beschikbaar is. Ook op zaterdag 17 oktober kunnen de jeugdteams gaan trainen. Om dit in goede banen te leiden zal tijdig een tijdschema voor de verschillende leeftijdsgroepen opgesteld worden. Vanaf zaterdag 24 oktober zullen onderlinge wedstrijden georganiseerd gaan worden. Het streven is om elke woensdag voorafgaand aan het betreffende weekend een speelschema klaar te hebben. Een maatregel die ons ook treft, is het sluiten van alle kleed- en doucheruimten. Het kleedkamergebouw is daarom alleen toegankelijk voor trainers om trainingsmaterialen te pakken. De commissiekamer blijft dus eveneens dicht. We willen de trainers vragen om bij het betreden van het kleedkamergebouw een mondkapje te dragen. Dit doe je niet voor jezelf, maar voor je collega-trainers die ook het kleedkamergebouw moeten betreden. Het is allemaal zeer vervelend voor onze voetballers vanaf 18 jaar, die hun favoriete hobby tijdelijk niet kunnen uitoefenen. Aan de andere kant zijn we blij dat we onze jeugd nog kunnen laten voetballen, al is het niet in competitieverband. We zullen er met zijn allen het beste van moeten maken en hopen dat we over een paar weken, bij de tussentijdse evaluatie, wat licht in de donkere coronatunnel kunnen zien.

Het bestuur

 

Thuiswedstrijden zondag 11 oktober afgelast

Op zondag 11 oktober zijn de thuiswedstrijden afgelast. Door de aanhoudende regen zijn de voetbalvelden van sportpark Slobbengors onbespeelbaar.

 

Zaterdag 10 oktober gaan enkele duels niet door

Op zaterdag 10 oktober gaan enkele wedstrijden niet door. Het gaat om:

  • 14.30 uur:  Papendrecht 1 – Heinenoord 1
  • 12.00 uur:  Papendrecht 2 – Kloetinge 2
  • 12.00 uur:  ZBC’97 2 – Papendrecht 4
  • 10.30 uur:  Hekelingen G1 – Papendrecht G1

 

Stem op VV Papendrecht bij Rabo ClubSupport

Een club is zoveel meer dan een club. Het is de plek waar we samenkomen, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar en de buurt sterker maken. De Rabobank biedt met Rabo ClubSupport kennis en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Als lid van de Rabobank bepaal jij welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard. VV Papendrecht is trots op de vrijwilligers van de jeugdafdeling. Door hun belangeloze inzet in weer en wind, kunnen al onze jeugdleden onder een goede begeleiding met veel plezier sporten. Daarom willen we elk van die vrijwilligers voorzien van een mooie, herkenbare clubjas die ze tijdens het trainen en/of coachen kunnen dragen. Als je lid bent bij de Rabobank, kun je ons helpen dat doel te bereiken. Je kan tot 25 oktober stemmen op Voetbalvereniging Papendrecht. Niet vergeten! Stemmen kan via de website van Rabo Clubsupport  >>

In deze moeilijke tijd kunnen we iedere stem goed gebruiken. Alvast hartelijk bedankt namens alle vrijwilligers en leden van VV Papendrecht!

 

Trainingen donderdag 8 oktober afgelast

Alle reguliere trainingen van donderdagavond 8 oktober zijn afgelast. Als gevolg van de stromende regen zijn al onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2020-2021  (07-10-2020)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Geen toeschouwers, kantine gesloten’, ‘Toelichting toegangsregels’, ‘Kleedkamers’, ‘Grote Clubactie 2020 gestart’, ‘JO7-1 winnaar eerste fase!’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 22’, ‘Afscheid Peter van der Linde’, ‘Wedstrijdbal gesponsord door Jaap van der Waal’ en ‘Beluister Papendrecht 1 op Drechtsport’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Kleedkamers

Medio augustus hebben we de keuze gemaakt om in principe voor de meeste trainings- en wedstrijddagen alleen voor spelers in de A-categorie en de vrouwen kleedkamers ter beschikking te stellen en niet voor de overige spelers. Wij hebben van verschillende kanten het verzoek gekregen om te kijken of er mogelijkheden zijn om de toch kleedkamers toch vaker open te stellen.

Training jeugd tot en met 17 jaar
Besloten is om op trainingsdagen vier kleedkamers ter beschikking te stellen aan de jeugdvoetballers tot en met 17 jaar om zich na de training om te kleden. Het is niet de bedoeling dat zij zich douchen. De eerste vier kleedkamers die vanuit de ingang aan het Rood Zwarte Plein bereikbaar zijn, worden beschikbaar gesteld. Kettingen geven aan tot waar de jeugd zich mag begeven in het kleedkamergebouw. De ingang naar de vier kleedkamers wordt door de jeugd ook gebruikt als uitgang. Dit betekent dat de ingang van het kleedkamergebouw wordt verplaatst naar de ingang aan het hoofdveld.

Training jeugd vanaf 18 jaar en senioren
Het is helaas onmogelijk om ook voor alle jeugd vanaf 18 jaar en de overige senioren altijd kleedkamers ter beschikking te stellen. Ons kleedkamergebouw is eenvoudig weg te klein om aan de anderhalvemetereis te voldoen. Om deze categorie tegemoet te komen zijn op maandag- en woensdagavond de voorkleedkamers open om na de training om te kunnen kleden. Het gebruik van de kleedkamers gaat wel onder de restricties dat er niet meer dan 7 mensen gelijktijdig in de kleedkamer aanwezig zijn, dat de anderhalvemeterregel gerespecteerd wordt en dat er niet gedoucht wordt.

Wedstrijddagen
Op zaterdagen (en op maandag tot en met donderdag in het geval van wedstrijden) zullen wij, zowel voor de jeugd als voor de spelers vanaf 18 jaar, per situatie bekijken of er kleedkamers beschikbaar gesteld kunnen worden.

Wij denken hiermee een oplossing te kunnen bieden om aan de wensen van onze leden te voldoen. We vinden het allemaal zeer vervelend, echter, de veiligheid van iedereen staat voorop. We rekenen op uw begrip.

Het bestuur

 

JO17-1 afgelast op 3 oktober

Op zaterdag 3 oktober is de volgende wedstrijd afgelast:

  • 10.15 uur: VVGZ JO17-2 – Papendrecht JO17-1

 

Beluister Papendrecht 1 op Drechtsport

Omdat de komende weken geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig mogen zijn, zorgt Drechtsport, het sportprogramma van RTV Papendrecht, ervoor dat supporters van in elk geval de hoofdmachten van de twee Papendrechtse voetbalclubs op de hoogte kunnen blijven van de vorderingen op de velden. Drechtsport geeft aankomende periode elke zaterdag tussen 14 en 17 uur via Papendrecht FM informatie door van de verschillende velden. Drechtsport is zaterdagmiddag te beluisteren:

 

Week van de Scheidsrechter

Net als de afgelopen jaren wordt ook in 2020 de ‘Week van de Scheidsrechter’ gehouden. Dit jaar is het van 3 tot en met 11 oktober. Hierbij staat het uitspreken van waardering voor de wedstrijdleiding centraal. Of het nu een voetbalouder betreft, een clubscheidsrechter of een KNVB-official. Zij maken het plaatsvinden van voetbalwedstrijden immers mede mogelijk. Zij zetten zich vaak belangeloos in en mogen daarvoor best in het zonnetje gezet worden. Geef ze dan ook altijd het respect dat ze verdienen en vergeet de arbitrage zeker niet te bedanken. Bij VV Papendrecht gaat de speciale aandacht uit naar onze eigen spelbegeleiders, scheidsrechters en grensrechters die onder de bezielende leiding van Aad Koot er in hun vrije tijd voor zorgen dat op het Slobbengors gevoetbald kan worden. Scheidsrechters bedankt!