Terug
Berichten oktober 2019

Algemene Ledenvergadering VV Papendrecht (31-10-2019)

Op maandagavond 25 november 2019 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats in onze kantine. Indien u punten hebt, die u graag zou willen bespreken op de ledenvergadering, dan kunt u deze op de agenda laten plaatsen. U kunt uw agendapunten opgeven bij secretaris Edwin Schreurs. Vanaf maandag 11 november zijn de financiële stukken en het jaarverslag van de secretaris op te vragen. Dit kunt u doen door per e-mail een verzoek te sturen naar onze secretaris, e-mailadres: secretaris@vvpapendrecht.nl. De stukken zullen daarna via een replay worden verzonden. De agenda van de vergadering staat vanaf maandag 11 november op de website.

 

Met de bus naar Terneuzense Boys – Papendrecht

Aanstaande zaterdag speelt ons eerste team de verre uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys. Voor deze voetbalpot is speciaal een touringcar geregeld, die de spelers, staf en een aantal supporters heen en weer zal brengen naar sportcomplex Zuidersportpark in Terneuzen. De bus vertrekt om 11.30 uur vanaf het Slobbengors richting Zeeland. De inschatting is, dat de bus rond 19 uur weer in Papendrecht terug zal zijn. Laten we hopen met de drie punten in de tas! De kosten zijn maar 10 euro per persoon, mits je een sjaal, pet of trui van VV Papendrecht aanhebt. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol! Opgeven kan per e-mail via: busvvp@gmail.com.

 

Lancering Jubileumbier op 9 november met FeestDJ John

De afgelopen tijd hebben de nodige, speciale Jubileumartikelen het licht gezien. Op zaterdag 9 november komt daar een item bij. Na afloop van de competitiewedstrijd van Papendrecht 1 tegen WNC 1 zal het Jubileumbier gelanceerd worden. Zoals iedereen weet, bestaat onze vereniging op 1 augustus 2020 100 jaar. De Jubileumcommissie is volop bezig om alle voorbereidingen te treffen voor een onvergetelijk jubileumjaar. In het kader daarvan hebben onze leden Niels van Heteren en Marc Commandeur het op zich genomen om met hun bedrijf De Barossa voor een Jubileumbier te zorgen. De twee heren doen veel proeverijen met wijnen en bieren en leveren bijvoorbeeld ook de wijn in de kantine. Zij vonden, dat er een exclusief gebrouwen Jubileumbier voor VV Papendrecht diende te komen. Met dat idee hebben ze de Papendrechtse Brouwerij de Heerlijkheid benaderd en de brouwer gevraagd een uniek en exclusief bier te maken voor ons jubileum. Op 9 november zal dit bier gepresenteerd worden en zal er een proeverij zijn. Verder zullen Marc en Niels dan met pakketten voor de feestdagen staan en bijvoorbeeld met flessen van 75 cl. Het Jubileumbier zal tevens vanaf die dag in de kantine verkrijgbaar zijn. Uiteraard zal een deel van de opbrengst rechtstreeks naar het Eeuwfeest gaan. Dit alles gaat vanzelfsprekend gepaard met spetterende muziek, die verzorgd wordt door niemand minder dan FeestDJ John, dé FeestDJ van Rotterdam en omstreken.

Hoe het biertje eruitziet of hoe het gaat heten, willen Marc en Niels nog niet zeggen. Zo stelt Niels: “dan moet je maar op 9 november naar de wedstrijd van ons eerste komen. Dan zal je het vanzelf zien en kunnen proeven. Laat ik het zo zeggen: Geert-Jan van de Heerlijkheid heeft echt goed zijn best gedaan en een prachtig bier gemaakt. Ik hoop, dat iedereen net zo enthousiast erover is, als wij zijn!”

 

Kantinepersoneel in het nieuw

De kantinecrew van voetbalvereniging Papendrecht is onlangs in het nieuw gestoken door de Papendrechtse bedrijven INK & Cuts en Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Op zaterdag 26 oktober zijn de nieuwe shirts door de sponsors aan een deel van het personeel overhandigd. Vanaf nu zijn de kantinemedewerkers goed herkenbaar voor iedereen. Op de shirts is een speciaal door INK & Cuts ontworpen VV Papendrecht-embleem gedrukt. Het aanwezige kantinepersoneel ging na het bedanken van de sponsors graag met hen en de nieuwe shirts op de foto. VV Papendrecht wil INK & Cuts en Ron’s Bloemen- & Kadosjop dankzeggen voor deze gulle gift.

 

PapendrechtLegends 7×7 op 1 november

De PapendrechtLegends zijn inmiddels twee keer in actie geweest op sportpark Oostpolder. De eerste geplande ontmoeting op het Slobbengors kon vanwege overvloedige regenval helaas niet doorgaan. Op vrijdagavond 1 november volgt een nieuwe poging. Het samenwerkingsverband tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek biedt veteranen de mogelijkheid om lekker een potje zeven tegen zeven te spelen zonder arbitrale leiding op een half veld. De 35-plussers worden om 20 uur in de kleedkamers verwacht. Rood-zwart en blauw-wit strijden met en tegen elkaar, maar tijdens de legendarische derde helft wordt de strijdbijl uiteraard begraven. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer PapendrechtLegends. We roepen iedereen op, die een band heeft met onze club, om mee te doen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg, maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor inschrijving of informatie kun je e-mailen naar: ppdlegends@gmail.com.

 

Geslaagde keepersclinic bij VV Papendrecht

Op dinsdag 22 oktober organiseerde de lokale keeperswinkel Jeugdkeeper.nl voor het tweede jaar op rij een fantastisch keepersfestijn op het complex van voetbalvereniging Papendrecht. Ruim 100 keepers in de leeftijd van 6 tot 19 jaar lieten hun kunsten zien op het hoofdveld van sportpark Slobbengors. Het evenement stond onder leiding van de keeperstrainers van FC Dordrecht en Feyenoord, die werden bijgestaan door trainers van keeperschool Van der Kaay en van VV Papendrecht alsmede keepsters van Sparta en Feyenoord. Tevens waren enkele getalenteerde jeugdkeepers aanwezig uit de opleidingen van FC Dordrecht, Feyenoord en Excelsior, die de oefeningen met veel plezier voordeden.

    

Na een uitgebreide warming-up met diverse keepershandelingen werden de doelverdedigers vier keepersthema’s voorgeschoteld. Zo werd positie kiezen, meevoetballen, duiken en voetenwerk getraind in leuke, gevarieerde oefeningen. Als afsluiting werd een kopspel gedaan. Dit leidt altijd tot veel lol en competitie. Na de trainingen werd een loterij gehouden, waarmee de goalies diverse keepersartikelen konden winnen alsmede kaarten voor FC Dordrecht.

    

Na afloop waren volop vermoeide, maar vooral blije gezichten te zien. Het was wederom een zeer geslaagde dag, waar gastheer VV Papendrecht trots op kan zijn.

    

 

Achtste Weekbrief van seizoen 2019-2020  (23-10-2019)

De achtste Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘De Rode V 2019 is uit!’, ‘Komende zaterdag Papendrecht – Sliedrecht’, ‘Eeuwfeestdiner bijna uitverkocht!’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 1 november’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 8’, ‘Doe mee met de Powervrouwen’, ‘100 jaar VV Papendrecht op Instagram’, ‘Shirtje ruilen met KNVB’, ‘Legendarische Papendrecht-tenues gezocht’, ‘Meisjesafdeling VV Papendrecht’ en ‘Weerbaarheidstraining MO13-1’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Doe mee met de Powervrouwen

Vrouwenvoetbal is hot. Het staat volop in de belangstelling. Mede door de grote successen van de OranjeLeeuwinnen willen heel wat meisjes voetballen. VV Papendrecht heeft wel 6 meisjes-/vrouwenploegen. Bij de meiden zijn dit MO13-1, MO15-1, MO17-1 en MO19-1. Dat laatste team maakt onderdeel uit van de Meidenvoetbalacademie. Bij de dames zijn Vrouwen 1 en het Vrouwenrecreatieteam oftewel de Powervrouwen actief. Die laatste groep gaat alweer het derde seizoen in. We spraken hierover met initiatiefneemster Yvonne van der Zande.

    

Wat voegt het vrouwenrecreatieteam toe?
“Het vrouwenrecreatieteam is er voor dames, die voetbal leuk vinden, graag sportief bezig willen zijn, maar geen wedstrijden willen spelen.”

Hoe ben je aan de naam Powervrouwen gekomen?
“Toen ik 3 jaar geleden het idee kreeg, had ik in eerste instantie als doelgroep voor ogen, moeders van wie de kinderen lid zijn van de voetbal. Daar had ik de naam Voetbalmoeders voor bedacht. Na een paar maanden kwamen er ook dames bij, die geen voetballende kinderen hadden, maar die het gewoon leuk vonden om 1 keer per week te voetballen. Toen hebben we de naam veranderd in Powervrouwen.”

Wanneer trainen jullie en hoe ziet zo’n training eruit?
“We trainen op vrijdagen van 20:00 tot ongeveer 21:15 uur. We hebben voor de vrijdagavond gekozen, omdat de meeste dames het doordeweeks druk hebben. De training lijkt op de training zoals die bij andere teams ook gegeven wordt. We beginnen altijd met een warming-up, daarna meestal wat techniekoefeningen, afronden of een positiespelletje en tot slot een partijtje. We zijn nog op zoek naar een extra trainer die het leuk vindt om zijn of haar kennis over te brengen op de dames.”

Moet je kunnen voetballen?
“Je hoeft zeker niet te kunnen voetballen. De groep bestaat uit oud-voetbalsters en uit dames die nog nooit gebald hadden. Er is geen minimum- of maximumleeftijd. Het is een leuk gemêleerd gezelschap. En als je kind of kinderen mee willen doen, kan dat natuurlijk.”

Waar kunnen dames die enthousiast geworden zijn zich aanmelden?
“Ze kunnen gewoon een keer langskomen op vrijdagavond op sportpark Slobbengors of een e-mail sturen naar powervrouwenvvp@gmail.com. Dat geldt ook voor belangstellenden, die training zouden willen geven.”

 

Komende zaterdag Papendrecht – Sliedrecht

Komende zaterdag staat voor het eerst in lange tijd weer een competitiewedstrijd op het programma tussen Papendrecht 1 en Sliedrecht 1. In de jaren 80 van de vorige eeuw stond de confrontatie tussen de beide eerste elftallen van de zondagafdeling van rood-zwart en blauw-wit garant voor spektakel. De burenclash op het op een-na-hoogste amateurniveau trok steevast duizenden toeschouwers en zorgde voor volgepakte tribunes. Hopelijk herleven op 26 oktober op ons sportcomplex oude tijden. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Voor leden en kinderen is de toegang gratis. Volwassen, die geen lid zijn, betalen 4 euro per persoon, of 2 euro, indien de persoon in kwestie 65+ is. Na afloop van het voetballen zal onze eigen DJ Johnny de muziek uit de boxen laten schallen. Dus kom aanstaande zaterdag naar sportpark Slobbengors!

 

Eeuwfeestdiner bijna uitverkocht!

Met het oog op het naderende 100-jarig bestaan van voetbalvereniging Papendrecht organiseert de Jubileumcommissie op donderdag 21 november in Hotel Apollo het Eeuwfeestdiner, speciaal voor ondernemers die onze club een warm hart toedragen. Tijdens deze avond worden tevens diverse unieke items geveild. De opbrengst komt geheel ten goede aan de organisatie van de jubileumactiviteiten in 2020, zoals de Feestweek, de theatervoorstelling, het G-toernooi en de Jubileumwedstrijd. De kosten bedragen € 125,- per couvert. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u deze exclusieve avond meemaken, meldt u zich dan uiterlijk begin november aan bij de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesafdeling VV Papendrecht

Net als in 2017 hebben we afgelopen zomer opnieuw genoten van de OranjeLeeuwinnen. Heel Nederland leefde mee met de voetballende vrouwen tijdens het wereldkampioenschap. De finale werd weliswaar verloren van de sterke ploeg van de Verenigde Staten, maar met opgeheven hoofd kwamen onze vrouwen terug uit Frankrijk. Een superprestatie die nog meer glans krijgt, als je ziet, wat het in Nederland doet. Van volwassenen tot jonge kinderen lopen we in shirts met de namen van onze speelsters achterop. En voor VV Papendrecht is het extra bijzonder: onze Papendrechtse Liza van der Most maakte deel uit van de selectie. Helaas kwam ze niet in het veld tijdens een wedstrijd. Het aantal leden van onze meisjesafdeling groeit nog steeds. Dat was al het geval, voordat het WK gespeeld werd. Inmiddels hebben we vier meisjeselftallen, in elke leeftijdscategorie eentje: Onder 13, Onder 15, Onder 17 en Onder 19. Jonge meisjes kunnen bij de jongens beginnen en later instromen bij de meisjesteams. Het niveau stijgt ook en dat heeft bij ons het idee gegeven om een echte Meidenvoetbalacademie te starten. Na veel voorbereiding en na overleg met en goedkeuring van het bestuur hebben we een voetbalacademie voor meisjes opgericht. Concreet betekent het, dat we ernaar streven om de trainingen op een hoger plan te brengen, met meer aandacht voor de individuele speelsters, zodat eenieder haar talent nog beter kan ontwikkelen. Meer wedstrijden tegen goede tegenstanders zijn daarin belangrijk. Het team van Meisjes Onder 19 vult deze voetbalacademie in. Hopelijk zijn we in staat om in de toekomst meer teams in de academie onder te brengen.

De meisjesafdeling is onderdeel van de jeugdafdeling en wordt daarin meegenomen met betrekking tot trainers en in de begeleiding binnen de technische jeugdcommissie. Als vanouds wordt dit mede vormgegeven door Monique Klooster en Lonneke Michielse, die deel uitmaken van de jeugdcommissie. Beide dames zijn oud-eerste-elftalspeelsters en organiseren het geheel. Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, verzorgt samen met Barry de Leeuw de trainingen. Natuurlijk is het leuk om goed te presteren als team en resultaten te halen. En individueel misschien wel om in de voetsporen van Liza van der Most te treden. Net zo belangrijk zijn plezier, saamhorigheid, vriendschap en vertrouwen. Ook dat proberen we te bieden in een veilige omgeving. Iedereen is van harte welkom. Informeer gerust bij onze vereniging om de mogelijkheden na te gaan. Onze slogan is niet voor niets, dat VV Papendrecht een club met historie en toekomst is. Die toekomst ligt ook in het meisjesvoetbal en die kun jij mede bepalen!

 

Jubileum-Nieuwsbrief 8

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Hoe verliepen de eerste jaren na de oprichting eigenlijk? Op donderdag 21 november is het Eeuwfeestdiner voor ondernemers. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De afgelopen tijd hebben de nodige, speciale Jubileumartikelen het licht gezien. Op zaterdag 9 november komt daar het Jubileumbier bij. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de achtste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 8 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

100 jaar VV Papendrecht op Instagram

Nog ruim 9 maanden en dan is voetbalvereniging Papendrecht een eeuw oud. Onder leiding van de Jubileumcommissie wordt door vele vrijwilligers hard gewerkt om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Hierover wordt regelmatig bericht op onze website en op onze Facebook-pagina. Alles rondom ons aankomende 100-jarige jubileum is vanaf heden ook te bekijken op Instagram  >>

Volg ons en mis niks. Wilt u meer weten over ons naderende Eeuwfeest of wilt u daaraan een bijdrage leveren? Stuur dan een e-mail naar: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Wedstrijdbal sponsoren

Bij alle thuiswedstrijden van ons eerste elftal bestaat de mogelijkheid om de wedstrijdbal te sponsoren. De Pupil van de Week heeft de eer om even voor aanvang van het voetbalduel bij de opkomst van de beide elftallen en de arbitrage de bal het veld op te dragen. Bent u geïnteresseerd om VV Papendrecht te steunen door uw naam te verbinden aan de wedstrijd en de bijbehorende bal, dan kunt u contact opnemen met Erwin Schuil, bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie, of met de sponsorcommissie. E-mail: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Clublied uit 1932

In verband met het naderende 100-jarig bestaan van VV Papendrecht is de Jubileumcommissie druk bezig met het doorspitten van ons archief. In het Voetbalorgaan van onze club, 1e jaargang, nummer 4, 1 april 1932, staat op bladzijde 2 en 3 onderstaand clublied.

Heft aan een lied een jubellied
Voor onze P.V.V.’ers.
Wie kent die stoere jongens niet,
Die prachtig voetbal geven,
Vol energie en immer fair
Naar ’t kampioenschap streven?

Zij geven zich vol jeugdig vuur,
Eendrachtig is hun strijden.
En deden vaak, als kampioen
Ons voetbalhart verblijden.
Zij spelen voetbal om het spel
En mocht hun roem verzinken,
Dan nóg zal over dorp en veld,
Het jubellied weerklinken.

Zij spelen er het voetbalspel,
Zooals het hoort te wezen.
En worden om hun waardigheid
Door iedereen geprezen.
Zij weten steeds in fellen kamp
Zich kranig te verweren,
En door hun ijzersterke wil,
Als winnaar triompheeren.

Sportief, spontaan, doch energiek
Zal onze weg zich banen.
Dan komt het eerste-klasse-schap
Bij Papendrechts titanen.
Wie kent die stoere jongens niet,
Waarop wij vol vertrouwen,
Door bitt’ren strijd, vol goeden moed,
Een toekomst zullen bouwen??

Hebt u weet van een clublied van recenter datum, laat het ons dan weten.
E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.


Ons eerste elftal in 1933.
Staand van links naar rechts: Hollander, Aart de Graaf, Jo van Genderen, Manus Vleut en Jaap Dekker.
Zittend van links naar rechts: Jaap Visser, Jaap Dwarswaard, Ten Broere, Gerrit Dekker, Jan Veth en Hubers.

 

Shirtje ruilen met KNVB

Op 8 december 1889 richtte de bekende sportpionier Pim Mulier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Bijna 130 jaar later telt het voetbal ruim 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer één. De KNVB staat daarom dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal. Om dit jubileum te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld, waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt. Het ware collector’s item krijgt hopelijk een mooie plek in alle kantines of bestuurskamers van Nederland, als aandenken aan het feit, dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen, die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier verenigen we 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt.

In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ gaat de KNVB niet alleen naar alle amateurclubs toe om het shirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf te ontvangen. Het uiteindelijke doel? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB-Campus in Zeist. Ook het shirt van VV Papendrecht zal op de campus te bewonderen zijn. In de rust van de thuiswedstrijd van ons eerste tegen Kloetinge heeft onze voorzitter Hans Jonker (rechts op de foto) in onze bestuurskamer shirtje geruild met Frans Schiereck van de KNVB. Het speciale shirt van de KNVB zal een mooie plek krijgen in onze kantine.

 

De Rode V 2019 is uit!

De nieuwe presentatiegids van voetbalvereniging Papendrecht is verschenen. Het eerste exemplaar van de vijfde editie van De Rode V werd op zaterdagmiddag 12 oktober in onze bestuurskamer door Edwin Schreurs, voorzitter van de Communicatiecommissie, overhandigd aan hoofdsponsor Teus Baars van NOSUCH (rechts op de foto).

    

VV Papendrecht wil dankzeggen aan Arjan van Toor / Lola en Engel, Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, Bistro Basic, Van Heeswijk Advies, Ames Autobedrijf, Breko Shipbuilding & Repair, PSI Piping, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, BiiC Organisatieadvies 2.0, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, Ten Dam Projecten, Scheepswerf Matena, Elsco Drankenhandel, 2M Makelaars, TriCasa Vastgoedbeheer, Automobielbedrijf A. Bochanen en Zonen, SMG Allround Bouw, Tapperij “Tijdloos”, Phone Restore, AH Hoveniers Bestratingen, Schenk Tanktransport, Esbi, Jumbo Westpolder Papendrecht, Jumbo Meentpassage Papendrecht, Mosso Montage, Anko Piping, Sportcentrum Physique, Ysbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf, KWF Kankerbestrijding, BENU Apotheek Westpolder, Vego Papendrecht, Lésec Beveiliging, Melini Pizzeria & Döner, Bakker Bart Papendrecht, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, ANKO Timmer- en Onderhoudsbedrijf, Nouwen Bouw & Dakservice, Nexus Contructions, Support Casper, Wok Planet & The Bridge, Zon-, wind- en regenspecialist Jaleco-Havaro Papendrecht en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in ons magazine. De glossy geeft een indruk van wat de vereniging allemaal te bieden heeft. Alle geledingen van de club komen aan bod. Ook wordt aandacht besteed aan het naderende Eeuwfeest. Exemplaren van De Rode V 2019 worden aan alle spelers van de club uitgedeeld door de teambegeleiders. Geïnteresseerden kunnen het kleurenmagazine afhalen op het Slobbengors. De pdf-versie kunt u hier downloaden  >>

VV Papendrecht bedankt alle betrokken vrijwilligers en onze mediapartners NOSUCH en ZPRESS Media Group voor de totstandkoming van het tijdschrift.

 

Zaterdag 12 oktober twee thuisduels afgelast

Als gevolg van de regen kan niet op al onze velden gevoetbald worden. Daarom zijn twee thuiswedstrijden afgelast, die om 12.30 uur gespeeld zouden worden. Het gaat om:

  • VV Papendrecht 5 – Oranje Wit 10
  • Papendrecht 8 – Hardinxveld 8

De overige thuisduels gaan gewoon door. Dat geldt ook voor alle uitwedstrijden.

 

Voetbal staat stil bij Coming-Outdag

Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Met de symbolische regenboogband willen diverse partijen in de tweede speelweek van oktober aandacht vragen voor dit thema. Met het dragen van de regenboogband laten voetballers zien, dat zij iedereen binnen het voetbal – collega-voetballers, (assistent-)scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen – steunen, die worstelen met hun identiteit. Voetbal is voor iedereen, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur, culturele achtergrond of religie. Binnen voetbalverenigingen moet iedereen zichzelf kunnen zijn en met plezier zijn of haar hobby uitoefenen. Dus kon in actie en draag de regenboogband op of rondom Coming-Outdag.

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2019-2020  (09-10-2019)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Presentatiegids De Rode V 2019’, ‘Bezoek voetbalteam Cloetesville Deel 2’, ‘NOSUCH schenkt A-selectie trainingsballen’, ‘Voetbal staat stil bij Coming-Outdag’, ‘Onze club van 1921 tot 1927’, ‘Week van de Scheidsrechter’, ‘Clublied uit 1932’ en ‘Teamuitje MO13-1’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Onze club van 1921 tot 1927

Enige maanden na de oprichting van onze club konden twee ploegen gevormd worden. Omdat de vereniging groeide, werd besloten tot het formeren van een bestuur. Cees Visser Adr.zn. werd de eerste voorzitter, B. de Jong Azn. secretaris en T. Verheij penningmeester. Al in 1921 verhuisde het in rood-zwarte kleuren gestoken PVV van het ‘Zand’ naar een nieuw terrein, ten westen van de Veerweg en ten zuiden van de Tiendweg. Het moet ergens gelegen hebben ter hoogte van Garage van Wijngaarden en het huidige Vondelpark. Het terrein was niet direct geschikt vanwege de greppels. Met een gemeentesubsidie van 150 gulden en met riet en kolengruis werd dit stuk weiland omgetoverd tot een voetbalveld. Met de aftrap door de toenmalige burgemeester Bonten jr. (foto onder) werd het veld geopend met de wedstrijd Papendrecht – Sport en Strijd (S en S) uit Dordrecht. Helaas, na zo’n anderhalf jaar keurde de DVB (Dordtsche Voetbal Bond) het terrein af, omdat het verwondingen op kon leveren (kolengruis) en omdat het circa 25 meter te smal was. Niet voor niets werd het de ‘Kipperen’ genoemd.

De nieuwbakken vereniging moest dus voor de tweede keer gaan verhuizen. In 1923 werd een weiland aan de Lange Tiendweg betrokken, de zogenaamde Hoogt. Het is dus niet toevallig dat het vroegere zwembad ook zo heette. Het veld moet ongeveer op die plaats gelegen hebben. Het terrein werd gehuurd en geschikt gemaakt voor voetbal. Tevens werd een heuse kleedkamer getimmerd. Alles leek goed te gaan, maar in de winter bleken de nadelen van dit veld. Het lag ver van de dijk, wat betekende, dat in de herfst en in de winter maar weinig mensen op de wedstrijden afkwamen. Het modderpad vanaf de dijk naar de Hoogt hielp niet echt mee. Omdat de huur vrij hoog lag, duurde het niet lang of de vereniging kon de huur niet meer betalen en werd onze vereniging gedwongen het terrein te verlaten. Na overleg met de DVB werd besloten de thuiswedstrijden aan de Oranjelaan in Dordrecht te spelen. Voor het verenigingsleven was dit echter geen goede zaak en de hoeveelheid leden nam sterk af.

 

Presentatiegids De Rode V 2019

Onder aanvoering van de Communicatiecommissie is de afgelopen periode door de nodige vrijwilligers, de Sponsorcommissie, hoofdsponsor NOSUCH en sponsor en uitgever ZPRESS Media Group intensief gewerkt aan de totstandkoming van De Rode V 2019. De nieuwe presentatiegids ligt momenteel bij de drukker. Binnenkort wordt het kleurenmagazine officieel gepresenteerd op ons sportcomplex. In de glossy geeft VV Papendrecht een indruk van wat onze club allemaal te bieden heeft. Voor informatie op sponsorgebied kunt u contact opnemen met Erwin Schuil, bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie, of met de sponsorcommissie. E-mail: sponsor@vvpapendrecht.nl. Voor algemene informatie kunt u mailen naar de Communicatiecommissie: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Wedstrijden zondag 6 oktober afgelast

De thuiswedstrijden van zondag 6 oktober zijn afgelast. Door de aanhoudende regen kan niet van onze voetbalvelden gebruik gemaakt worden.

 

Thuiswedstrijd Zaterdag 4 afgelast

Door de regen, die in de eerste dagen van oktober gevallen is, kunnen op zaterdag 5 oktober niet al onze voetbalvelden de hele dag door belast worden. De thuiswedstrijd van Zaterdag 4 tegen De Alblas 4, die aan het begin van de middag op het programma stond, is daarom afgelast. Alle overige thuiswedstrijden gaan gewoon door. Uit gaat eveneens alles door.

 

PapendrechtLegends afgelast

De 7×7-voetbal voor veteranen, dat op vrijdagavond 4 oktober op het Slobbengors plaats zouden vinden, is afgelast. Vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen dagen hebben we helaas onvoldoende velden tot onze beschikking om de PapendrechtLegends in actie te laten komen.

 

Week van de Scheidsrechter

Ook dit jaar vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Het gaat om een sportbreed initiatief, waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De Week van de Scheidsrechter is van 5 tot en met 13 oktober. Tijdens deze week bedanken sportbonden en -verengingen gezamenlijk alle scheidsrechters en andere officials. Of het nu een voetbalouder is die als spelbegeleider bij de pupillen staat, een clubscheidsrechter of een KNVB-official. Zij maken het mede mogelijk, dat jij elke week van je sport kan genieten. Zij zetten zich vaak belangeloos in en daarvoor mogen ze best in het zonnetje gezet worden. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Het zijn echter mensen met passie voor voetbal, die in hun vrije tijd op het veld staan, zodat jij je wedstrijd kan spelen. Wij willen jou daarom vragen om deze week even stil te staan bij jouw eigen handelen in het veld en richting de arbitrage. Doe je dat altijd wel op een gepaste en respectvolle manier? Je hebt namelijk altijd te maken met goedwillende vrijwilligers, die hun uiterste best doen om jouw wedstrijd in goede banen te leiden. Geef ze dan ook altijd het respect dat ze verdienen tijdens de wedstrijd en vergeet de scheidsrechter na de wedstrijd zeker niet de hand te schudden en te bedanken. Zonder scheids geen voetbal!

Scheidsrechters bedankt!

 

NOSUCH schenkt A-selectie trainingsballen

Teus Baars van hoofdsponsor NOSUCH heeft de A-selectie een flink aantal nieuwe trainingsballen geschonken. Richard Nardten, assistent-trainer van Papendrecht 1, nam de ballen in ontvangst. Hij gaf aan, dat iedereen bijzonder blij is met de ballen, die onze zaterdagselectie nog meer trainingsmogelijkheden bieden. VV Papendrecht bedankt NOSUCH van harte voor deze gulle gift.


Teus Baars (links) en Richard Nardten