Terug
Berichten november 2019

Wedstrijd Zaterdag 4 afgelast op 30 november  (30-11-2019)

Door de de regen, die in de laatste week van november gevallen is, in combinatie met de nachtvorst kan op 30 november niet de hele zaterdag van al onze voetbalvelden gebruikgemaakt worden. De wedstrijd van Papendrecht 4 tegen SC Emma 3, die op het Slobbengors gespeeld zou worden, is daarom afgelast. De wedstrijden van de overige Papendrecht-teams gaan wel gewoon door.

 

Geslaagde ouder-/kaderbijeenkomst

Op donderdag 28 november was de eerste ouder-/kaderbijeenkomst een feit. Ondanks de lage opkomst, er was op meer betrokkenheid gehoopt, was het een geslaagde avond. Zo’n 30 ouders en kaderleden namen deel aan de bijeenkomst. Onder leiding van enkele gespreksleiders werden de thema’s ‘normen & waarden’, ‘vrijwilligersbeleid’, ‘fundament jeugd’ en ‘leiderschap op en om het veld’ besproken. In de eerste ronde werden de thema’s ontrafeld en gedefinieerd. Al snel kwamen de eerste ideeën naar boven. Tijdens de tweede ronde vond er een verdieping plaats.

    

Na de twee rondes werden de resultaten doorgenomen. Belangrijkste uitkomsten waren met name helderheid en transparantie creëren bij nieuwe leden, ouders en spelers informeren over wat de vereniging van hen verwacht en wat zij van de vereniging kunnen verwachten. Tevens werd aangegeven, dat de zichtbaarheid van coördinerende kaderleden een must is. Vervolgens zijn er opties opgeworpen om de genoemde punten op te pakken. Hier zal de komende tijd aan gewerkt worden. Al met al waardevolle info. Er was veel enthousiasme en inbreng. De opzet van zo’n bijeenkomst is zeker voor herhaling vatbaar.
VV Papendrecht bedankt alle aanwezigen voor hun inzet en bijdrage.

 

Trainingen 28 november afgelast

Door de regen zijn op onze voetbalvelden plassen ontstaan. De trainingen van donderdagavond 28 november kunnen daarom geen doorgang vinden.

 

Zaterdag na voetballen livemuziek

Op 30 november staat een druk programma op ons sportcomplex gepland. Om 12.00 uur begint de wedstrijd van Papendrecht 2 tegen Almkerk 2. Papendrecht 1 speelt om 14.30 uur tegen streekgenoot en medekoploper Nieuw Lekkerland. Aangezien het de laatste thuiswedstrijd van ons eerste is van dit kalenderjaar, zal na het voetballen een feest losbarsten met livemuziek. Dat wordt genieten van een spetterend optreden met allerlei Hollandse meezingers! Dus kom zaterdag naar het Slobbengors om eerst Zaterdag 1 naar een overwinning te juichen om daarna van de gezelligheid te genieten.

 

Nieuwe overzichtsborden VV Papendrecht

De afgelopen jaren hebben veel werkzaamheden plaatsgevonden op het Slobbengors, waardoor het aanzicht drastisch veranderd is. Het was daarom tijd om nieuwe overzichtsborden te maken van ons voetbalterrein. Een bord hangt aan de buitenkant van ons verenigingsgebouw, aan de kant van het Rood-Zwarte Plein, naast de ingang naar de kleedkamers. Een tweede bord hangt in het kleedkamercomplex, tegenover het ballenhok. Op elk van de borden staat een plattegrond van ons sportcomplex.

     

 

Sluiting Grote Clubactie 2019

Het einde van de Grote Clubactie van dit jaar nadert. Probeer nog snel de laatste loten te verkopen. De lotenboekjes kunnen uiterlijk tot 2 december ingeleverd worden door ze af te geven aan Nelie Sterrenburg of Coby Blom of ze in de daarvoor bestemde box in de Commissiekamer te doen. Je kunt je verkoopboekje ook inleveren, als deze nog niet helemaal vol is. Loten verkopen doe je natuurlijk voor de club. Maar het is wel zo leuk, als je zelf ook nog extra wordt beloond! Ook dit jaar geeft de Grote Clubactie weer veel gave prijzen weg aan de lotenverkopers. Voor de winacties dien je je wel in te schrijven  >>

Verkoop je als jeugdploeg minstens 50 loten, dan krijg je met je hele voetbalteam patat en limonade in onze kantine. Tevens heeft VV Papendrecht extra prijzen beschikbaar gesteld voor de beste lotenverkopers:

1e prijs: Een voetbalshirt van je favoriete club.
2e prijs: Twee bioscoopbonnen.

Dus lever de verkoopboekjes zo snel mogelijk in.

 

Vrijwilligersontbijt op 7 december

Ieder jaar vindt in de eerste week van december de Nationale Vrijwilligersdag plaats. De Dag is ingesteld om aandacht te vragen voor al die vrijwilligers, die zich onbetaald inzetten. Vrijwilligers zijn er van jong tot oud en van een paar uur in de week tot fulltime. Ook in Papendrecht hebben wij vele maatschappelijk betrokken mensen. Om hen te bedanken zal de gemeente in samenwerking met Sterk Papendrecht een vrijwilligersontbijt organiseren op de Nationale Vrijwilligersdag. Op zaterdag 7 december zijn alle vrijwilligers van 08.30 uur (inloop vanaf 08.00 uur) tot 10.30 uur van harte welkom in de PUP-tent op het marktplein Papendrecht om van lekker eten en drinken te genieten.

Bent u vrijwilliger? Vindt u het leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen? Kom dan naar het vrijwilligersontbijt met heerlijke broodjes, croissantjes, koffie en thee. Aanmelden kan tot 29 november via het Vrijwilligerspunt Papendrecht  >>

 

Sinterklaasviering 2019

Sinterklaas en zijn gevolg zijn weer in Nederland. Gelukkig konden zij tijd vrijmaken om ook naar onze voetbalvereniging te komen en het feest mee te vieren met JO7, JO8 en JO9 van VV Papendrecht. De kantine ging op vrijdag 22 november om 18.45 uur open en was snel goed gevuld met kinderen en ouders. Vol verwachting klopte ieders hart, jong en oud. Zij begonnen de avond met het zingen van Sinterklaasliedjes. Hopelijk konden de Sint en zijn Pieterbazen die horen. Heel snel kwam een handvol Pieten naar binnen. Zij voorzagen gelijk de aanwezigen van pepernoten en ander strooigoed. De Pieten waren verbaasd, dat ze alleen maar kinderen zagen en geen Sint. Ze waren de Sint kwijt! En nu? De Pieten vroegen aan de kinderen, of ze mee wilden gaan zoeken naar de Sint. Iedere groep kreeg een Piet toegewezen om Sint-Nicolaas te gaan zoeken en zo stonden alle teams ineens buiten met een Piet. Lampjes aan en zoeken maar.

   

Na even te hebben gezocht kwam er opeens een auto het terrein oprijden met daarin de goedheiligman. Hij had voor een auto gekozen, omdat hij gevallen was geraakt en niet meer kon lopen. De Hoofdpiet zou geen Hoofdpiet zijn, als hij niet met een oplossing kwam: een rolstoel. Gelukkig, opgelost. Met rolstoel en al gingen de Sint, de Pieten en de kinderen naar de kantine waar het feest eindelijk kon beginnen. Eenmaal weer binnengekomen werd er nog gezongen en mochten alle voetballers kennismaken met de kindervriend.

   

De kinderen kwamen per team bij Sinterklaas. Hij las uit het grote rode boek voor, hoe ze het allemaal hadden gedaan. Wat weet die Sint toch veel. Tussendoor kregen de kinderen nog wat te drinken met een speculaasje en nadat elk team op audiëntie was geweest bij Sint-Niklaas, werden eindelijk de zakken met cadeaus uitgedeeld. Daarvoor waren de Pieten bij de Papendrechtse keeperswinkel Jeugdkeeper.nl langs geweest. Voetballen zonder een bal is geen optie en dus was er voor elk kind een mooie rode, groene, gele of blauwe voetbal. De Pieten strooiden met allerlei lekkers en na een heerlijk avondje gingen Sinterklaas en de Pieten er weer vandoor. Op naar andere kinderen die vol smart zaten te wachten, maar met de belofte volgend jaar terug te komen!

 

Eeuwfeestdiner brengt € 20.000 op

Nog acht maanden en dan wordt voetbalvereniging Papendrecht 100 jaar. Op donderdagavond 21 november schoven 100 gasten aan voor de eerste jubileumactiviteit, het Eeuwfeestdiner in Apollo Hotel Papendrecht. Het gezelschap bestond uit ondernemers, die de club een warm hart toedragen en vrijwilligers, die zich al vele jaren inzetten voor VV Papendrecht. Het organiserend comité had geregeld, dat genoten kon worden van een overheerlijk vijfgangendiner. Tussen de diverse gangen door werden onder leiding van veilingmeester Michel Zegelaar 16 items geveild. Topstukken, als een gesigneerde roze trui van Tom Dumoulin en ‘Thuis uit eten’ van Marc de Groen, gingen grif van de hand. De handen gingen vooral op elkaar voor de hoogste bieders op een set ‘Voetbalschoen en bal’ uit de jaren ′40/′50. Zij schonken deze relikwieën aan onze vereniging. Aanbieder de heer Teus van der Have overhandigde vol trots bal en schoenen aan VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker (rechts op de linkerfoto).

    

Aan het eind van de avond kon voorzitter van de Jubileumcommissie Wim Erkelens bekendmaken, dat de veiling € 15.000 had opgebracht. De opbrengst van het diner betrof een slordige € 5.000. Ook Jop van der Lee was in zijn nopjes. De voorzitter van de supportersvereniging van VV Papendrecht zag op deze avond zijn ledenbestand verdubbelen van 1 naar 2 leden. Marc Commandeur bracht het hoogste bod uit en mag nu genieten van alle voordelen, die het lidmaatschap biedt. Dank is verschuldigd aan de vele vrijwilligers, die het Eeuwfeestdiner mogelijk hebben gemaakt. Als deze geslaagde avond de opmaat vormt tot de vele andere Jubileumactiviteiten van volgend jaar, dan wordt 2020 een topjaar!

 

Ouder-/kaderbijeenkomst jeugdafdeling op 28 november

VV Papendrecht organiseert op donderdag 28 november een ouder-/kaderbijeenkomst voor alle ouders/verzorgers en kaderleden binnen de jeugdafdeling. Tijdens deze avond, die duurt van 19.15 tot 21.30 uur, wil de vereniging met de betrokkenen in gesprek gaan over lopende thema’s binnen de jeugdafdeling. Dit willen we doen aan de hand van rondetafelsessies. Aan vijf verschillende tafels kunnen de aanwezigen in gesprek gaan en ideeën creëren over de volgende thema’s:

 1. Vrijwilligersbeleid
  Hoe kunnen we groeien als vrijwilligersorganisatie?
 2. Culturele diversiteit
  Hoe creëren we een omgeving waarbij ieder lid of eventueel elke ouder/verzorger, ongeacht afkomst en/of religie, een rol speelt binnen de vereniging?
 3. Een gezonde sportcultuur
  Hoe gaan we met elkaar om binnen een sportvereniging? Welke normen, waarden en opvattingen streven we na?
 4. Leiderschap op en om het veld
  Goed voorbeeld, doet volgen! Welk voorbeeld willen wij zijn als trainend en begeleidend kader? En wat wordt er verwacht?
 5. Fundament
  Hoe kunnen we onze basis van de jeugdafdeling versterken? Over breed opleiden en het verbinden van talent.

Met behulp van gespreksleiders zullen bovenstaande thema’s worden besproken in twee rondes van elk drie kwartier. Aan het einde van de avond worden de diverse uitkomsten kort gepresenteerd. VV Papendrecht hecht veel waarde aan ieders mening en hoopt dan ook op een hoge opkomst. De uitkomsten zullen worden gebruikt om verder beleid te ontwikkelen. Vanwege de ouder-/kaderbijeenkomst gaan op 28 november tot 20 uur de jeugdtrainingen niet door. JO19-1, Vrouwen 1 en de senioren kunnen die avond wel gewoon trainen, mits de weersomstandigheden dat toelaten.

VV Papendrecht hoopt op uw aanwezigheid om zodoende met elkaar in gesprek te gaan over de bovengenoemde thema’s. Tot de 28e!

Namens de jeugdafdeling,

Dennis Zaal

 

Tiende Weekbrief van seizoen 2019-2020  (20-11-2019)

De tiende Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering op 3 december’, ‘Ouder-/kaderbijeenkomst jeugdafdeling op donderdag 28 november’, ‘Guus Baars in Oranje O17’, ‘Intentieverklaring Papendrechtse sportclubs’, ‘Sluiting Grote Clubactie 2019’, ‘Sinterklaasfeest op 22 november’, ‘Jubileumbier ’t Slobbertje onthuld’, ‘Business Club bij Ronald Verkeersopleidingen’, ‘Vrijwilligersontbijt op 7 december’, ‘Nieuwe overzichtsborden VV Papendrecht’, ‘Blijf stemmen op Mariska van ’t Zant’ en ‘MO13-1 wint voetbalclinic’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Guus Baars in Oranje O17

Oud-jeugdspeler van VV Papendrecht Guus Baars heeft op donderdag 14 november zijn debuut gemaakt voor Oranje O17. Terwijl het voormalige Oranje Onder 17 op het WK actief was, speelde de nieuwe lichting een oefentoernooi in de Verenigde Staten. In de wedstrijd tegen USA O17 viel Guus na de rust in. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een 3-3 gelijkspel, nadat in de blessuretijd een 1-3 voorsprong werd verspeeld.

    

De verdediger van Feyenoord, die vooral op de rechterflank of in het centrum speelt, is de zoon van onze hoofdsponsor Teus Baars en de broer van eerste-elftalspeler Cees. Guus maakte in de zomer van 2013 de overstap van de pupillen van VV Papendrecht naar de jeugdafdeling van Feyenoord. Daar doorliep hij alle selectieteams. Hij speelt nu in Feyenoord O17-1. In de tweede wedstrijd van het toernooi, dat gespeeld werd in Lakewood Ranch in de staat Florida, maakte Guus zijn basisdebuut. In de wedstrijd tegen Turkije O17 speelde hij een prima partij. In de 86e minuut werd hij naar de kant gehaald. Het Nederlands team boog in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. Op maandag 18 november was de afsluitende wedstrijd tegen de Verenigde Staten O18, die eindigde in 2-2. Oranje O17 moest daardoor in de eindstand genoegen nemen met plek twee, achter toernooiwinnaar USA Onder 17.

 

Trainingen 18 november afgelast

Alle trainingen van maandagavond 18 november zijn afgelast. Door de regen, die op deze dag gevallen is, zijn de voetbalvelden van VV Papendrecht onbespeelbaar.

 

Algemene Ledenvergadering op 3 december

Onze voorzitter is door onvoorziene omstandigheden verhinderd op 25 november en zou daarom de Algemene Ledenvergadering, die op die maandagavond gehouden zou worden, niet kunnen bijwonen. Het bestuur vindt het belangrijk dat de voorzitter aanwezig is op de Algemene Ledenvergadering. Daarom hebben we besloten de Algemene Ledenvergadering te verplaatsen naar dinsdag 3 december om 20.00 uur.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris VV Papendrecht

U kunt de agenda van de Algemene Ledenvergadering hier downloaden >>

 

Business Club bij Ronald Verkeersopleidingen

Onlangs zijn de leden van de Business Club vv Papendrecht te gast geweest bij Ronald Verkeersopleidingen voor een enerverende avond. De opkomst was prima. Iedereen had zin in de toch wel confronterende uitdaging. Natuurlijk heeft de Business Club vv Papendrecht alleen maar uitstekende bestuurders, die op alle situaties het juiste antwoord weten. Maar hoe het écht gesteld is met de kennis van de huidige verkeersregels, zou deze avond duidelijk worden.

    

Na de uitleg van Ronald, over de manier waarop het theorie-examen zou verlopen, werd begonnen met de gevreesde toets: 25 vragen met maar 8 seconden bedenktijd per vraag. Slechts 12 fouten mochten gemaakt worden, best een uitdaging. De groep werd wat onrustig en er ontstond wat geroezemoes. Daarna volgden nog 40 vragen, waarbij maar 5 fouten gemaakt mochten worden. Het geroezemoes nam toe. Je kon regelmatig een diepe zucht horen. Nadat alle vragen waren beantwoord, diende even wat gedronken te worden. De ontlading was groot. Het was toch ingewikkelder dan van tevoren gedacht. Na een drankje met een heerlijke versnapering kwam het uur van de waarheid. De toets werd nagekeken en besproken. Veel goede antwoorden waren gegeven en de foute antwoorden waren net zo goed. Maar zoals altijd kon er ook hier maar een de winnaar zijn. Die ging naar huis met de eer, een prachtige kersttrui van VV Papendrecht en een Motor Experience, geschonken door de Papendrechtse Rijschool Ronald. We willen Ronald Verkeersopleidingen bedanken voor de geslaagde avond. Meer weten over de Business Club? Neem dan per e-mail contact op via info@bcvvpapendrecht.nl of kijk op de website van de Business Club  >>

 

Sinterklaasfeest op 22 november

Sinterklaas is weer in Nederland. Natuurlijk komt de goedheiligman ook langs bij voetbalvereniging Papendrecht. De sint en zijn pieten worden op vrijdag 22 november verwacht op ons sportcomplex. Het sinterklaasfeest is voor spelers van JO7, JO8 en JO9. Vanzelfsprekend zijn ook familieleden van harte welkom. Onze kantine is vanaf 18.45 uur geopend. De aankomst van Sint Nicolaas en zijn gevolg is rond 19.00 uur. Het bezoek is naar verwachting om 20.15 uur afgelopen. Je hoeft je niet in te schrijven, maar als je niet komt, geef dat dan s.v.p. door, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl. Dan weet de sint, hoeveel cadeautjes de pieten mee moeten nemen. Tot komende vrijdagavond!

 

Intentieverklaring Papendrechtse sportclubs

Maandagavond 11 november hebben vier Papendrechtse sportclubs een intentieverklaring getekend om de mogelijkheden te onderzoeken voor een gezamenlijke sportaccommodatie op het Slobbengors. VV Papendrecht (voetbal), DES’72 (handbal), TTV Papendrecht (tafeltennis) en Boules Amis (jeu de boules) gaan de samenwerking aan om tot een breed gedragen plan te komen, dat moet leiden tot een gezamenlijke, duurzame en toekomstbestendige sportaccommodatie. VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker zegt, dat er nog meer interesse is van verschillende clubs binnen de gemeente Papendrecht om deel te nemen aan het initiatief. “Ik wil wel benadrukken, dat het initiatief bij de clubs ligt. De gemeente Papendrecht is geïnformeerd over de samenwerking, maar speelt in deze fase nog geen enkele rol.” “Wij moeten nu de plannen verder uit gaan werken”, vertelt Rob van den Bos, voorzitter van TTV Papendrecht. “Het zal iets worden van de lange adem. We moeten vooral in mogelijkheden en oplossingen denken. We zullen tegen verschillende problemen aanlopen, maar dienen creatief te zijn.” Marko Bakema, voorzitter van DES’72, is blij met het initiatief. “Voor ons is het een mooie kans om onze wedstrijd- en trainingsactiviteiten op één locatie te laten plaatsvinden. Dit geeft een grotere binding met onze leden.” Voorzitter Leendert van der Made van Boules Amis ziet vele voordelen voor zijn club, als de plannen slagen. “Het is een mooie locatie. Door hier onze sport te spelen zijn we veel beter zichtbaar, wat weer versterkend werkt op ons ledental. Tevens krijgen we dan ook de beschikking over een kantine. Die hebben we op dit moment niet op onze huidige locatie.” Met de intentieverklaring laten de clubs zien, dat zij serieus aan de slag gaan om ideeën uit te werken op technisch en financieel gebied. De verwachting is, dat medio 2020 de eerste resultaten gepresenteerd kunnen worden.


Van links naar rechts: Hans Jonker, Marko Bakema en Ron van den Bos

 

Trainingen 13 november afgelast

Alle trainingen van woensdag 13 november 2019 zijn afgelast. Vanwege de aanhoudende regenval staan plassen op onze voetbalvelden, waardoor we er geen gebruik van kunnen maken.

 

Wedstrijd Onder 23 afgelast

Vanwege de regen is de wedstrijd tussen Papendrecht Onder 23 en Pelikaan Onder 23, die op dinsdagavond 12 november 2019 op het Slobbengors gespeeld zou worden, afgelast.

 

Trainingen 11 november afgelast

Alle trainingen van maandagavond 11 november zijn afgelast. Vanwege de stromende regen zijn de voetbalvelden op ons sportcomplex onbespeelbaar.

 

Algemene Ledenvergadering 2019

Het bestuur van voetbalvereniging Papendrecht nodigt hierbij haar leden uit voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 25 november 2019. De vergadering vindt plaats in de kantine van de vereniging aan de Slobbengorsweg 1 te Papendrecht. De aanvang is 20.00 uur. De kantine is open vanaf 19.30 uur.

AGENDA

1. Opening door de voorzitter.
2. Vaststelling agenda.
3. Vaststelling van het verslag van de algemene ledenvergadering gehouden 26 november 2018.
4. Ingekomen stukken.
5. Jaarverslag secretaris. *
6. Verslag Kascontrolecommissie.
7. Financieel verslag 2018-2019 van de penningmeester. *
8. Begroting 2019-2020.
9. Benoeming Kascontrolecommissie.
10. Bestuursmededelingen
• Voorstel tot contributieverhoging; *
• Toelichting De Groene Club.
11. Voorstel rookverbod Accommodatie VV Papendrecht.
12. Bestuursverkiezing **
– Aftredend is: dhr. D. Verschoor (penningmeester);
– Herkiesbaar is: dhr. D. Verschoor (penningmeester).
13. Rondvraag.
14. Sluiting.

* De bijhorende stukken zijn voor leden op te vragen door een e-mail met een verzoek hiertoe te sturen naar secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.
** Kandidaten voor de functie van penningmeester kunnen zich tot drie dagen voor de vergadering schriftelijk aanmelden bij het secretariaat. De kandidaatsstelling moet door ten minste drie stemgerechtigde leden zijn ondertekend.

Namens het bestuur

Hans Jonker – voorzitter

 

Jubileumbier ’t Slobbertje onthuld

Op zaterdag 9 november was het zover. In de rust van de wedstrijd van Papendrecht 1 tegen WNC 1 werd het jubileumbier gelanceerd voor het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht in 2020. Het jubileumbier heeft de naam ’t Slobbertje gekregen, een verwijzing naar het sportpark Slobbergors, de thuisbasis van VV Papendrecht. Het gaat om een donkerblond bier met een fris fruitige smaak en een kruidige toets van koriander. Geert-Jan van brouwerij de Heerlijkheid heeft een prachtbier gebrouwen. De belangstellenden konden allemaal proeven en het bier vond gretig aftrek. Op de eerste dag was al gelijk de totale voorraad uitverkocht. Begin december zal de volledige productie van minimaal 500 liter beschikbaar zijn. ’t Slobbertje is verkrijgbaar in flesjes van 33 cl, flessen van 75 cl en binnenkort ook op de tap in onze kantine. Het etiket van ’t Slobbertje is geïnspireerd op een weekblad van voetbalvereniging Papendrecht uit 1950 en is ontworpen door Francis Leeuwesteijn.

      

De VV Papendrecht-leden Marc Commandeur en Niels van Heteren zijn met hun bedrijf De Barossa verantwoordelijk voor de distributie van het jubileumbier. Voor vragen daarover kunt u contact met hen opnemen, bijvoorbeeld per e-mail: info@debarossa.nl. Zij zullen uw mail zo snel mogelijk antwoorden. Voor overige vragen over het naderende Eeuwfeest kunt u mailen naar de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Wegafsluitingen vanwege intocht Sinterklaas op 16 november

Nog even en dan komen Sint Nicolaas en zijn pieten vanuit Spanje weer naar Nederland. Uiteraard zal Sinterklaas ook de gemeente Papendrecht aandoen. De pakjesboot legt op zaterdag 16 november rond 13 uur in de jachthaven aan. Daarna zullen de Sint en zijn gevolg in optocht door ons dorp gaan. Vanwege de aankomst van de goedheiligman op 16 november zal vanaf het begin van de middag veel volk op de been zijn aan de oostkant van ons sportpark. Tevens zullen de nodige wegen tijdens de eerste helft van de middag afgesloten zijn. Gedurende die periode zal ons sportcomplex via de oostkant, dus via de Slobbengorsbrug, moeilijk bereikbaar zijn. Houd daar rekening mee.

Op het kaartje ziet u het eerste deel van de route.

 

7 november alleen training A-selectie

Vanwege de regen op donderdag 7 november zijn de meeste voetbalvelden op het Slobbengors onbespeelbaar. Daarom zijn bijna alle trainingen afgelast. Alleen de training van Zaterdag 1 en 2 gaat door.

 

Negende Weekbrief van seizoen 2019-2020

De negende Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Algemene Ledenvergadering VV Papendrecht’, ‘Lancering Jubileumbier op 9 november met muziek van FeestDJ John’, ‘Beheerder webshop gezocht’, ‘Kantinepersoneel in het nieuw’, ‘Geslaagde keepersclinic bij VV Papendrecht’, ‘Stem op onze clubheld Mariska!’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 9’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Wegafsluitingen vanwege intocht Sinterklaas op 16 november’, ‘Papendrecht 7 in het pak naar Drechtstreek’, ‘Spelletjesavond Vrouwen 1’, ‘MO13-1 bij eredivisiewedstrijd vrouwen’ en ‘Wedstrijdbal geschonken door Tapperij Tijdloos’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 9

Nog minder dan 9 maanden en dan is voetbalvereniging Papendrecht een eeuw oud. Alles rondom ons aankomende jubileum is te volgen op diverse mediakanalen van onze club. Vanwege ons 100-jarig bestaan op 1 augustus volgend jaar zijn we op zoek naar legendarische VV Papendrecht-tenues. Bij het doorspitten van ons archief stuitten we op het Clublied uit 1932. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de negende Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 9 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht in de media

Over voetbalvereniging Papendrecht wordt de laatste tijd veel bericht in de media. Tijdens het voetbalseizoen verschijnen, mede dankzij de Communicatiecommissie, in het Papendrechts Nieuwsblad artikelen over VV Papendrecht inclusief verslagen van officiële wedstrijden van ons eerste. De bijdragen zijn terug te lezen onze de website op de pagina Weekbrief & Weeknieuws. Maar ook in andere lokale media komt onze club ruim aan bod. De verschijning van de nieuwe editie van onze presentatiegids De Rode V wordt onder meer gemeld door RTV Papendrecht en Papendrecht.net  >>
Die laatste website schrijft tevens over de keepersclinic bij VV Papendrecht >>
Verder staat in de Klaroen van woensdag 23 oktober een interview met Koen Lighaam  >>
Onlangs is de najaarseditie 2019 verschenen van het Voetbaljournaal Alblasserwaard. Daarin wordt ruim aandacht besteed aan VV Papendrecht middels interviews met Teus Baars van hoofdsponsor NOSUCH en hoofdtrainer Johan Sturrus alsmede een vraaggesprek met Justin Beemsterboer  >>

 

Legendarische VV Papendrecht-tenues gezocht

De afgelopen 99 jaar waren onze clubkleuren vrijwel altijd rood en zwart, al veranderde de combinatie nogal eens. Op de onderstaande foto van ongeveer 30 jaar geleden staat de toenmalige B-selectie van de zondagafdeling, die door sponsor Piet Moree (geheel links op de foto) van Perfect Machinery International van een compleet nieuwe uitrusting was voorzien. Piet Moree was overigens voormalig speler van de B-selectie.

Vanwege ons 100-jarig bestaan op 1 augustus volgend jaar zijn we op zoek naar legendarische VV Papendrecht-tenues. Hebt u een voormalig shirt en zou u dat aan ons ter beschikking willen stellen, laat dat ons dan weten. E-mail: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Veel afgelast op zaterdag 2 november

Vanwege de regen kan vrijwel niet op onze velden gevoetbald worden. Daarom zijn op het Slobbengors bijna alle wedstrijden afgelast. Alleen de thuiswedstrijd van G1 gaat door. Uit zijn de wedstrijden afgelast van JO11-1 en JO10-3. Neem, in geval van twijfel, contact op met je trainer of leider of kijk op de website op de pagina Programma.

 

Eeuwfeestdiner bijna uitverkocht!

Met het oog op het naderende 100-jarig bestaan van voetbalvereniging Papendrecht organiseert de Jubileumcommissie op donderdag 21 november in Hotel Apollo het Eeuwfeestdiner, speciaal voor ondernemers die onze club een warm hart toedragen. Tijdens deze avond worden tevens diverse unieke items geveild. De opbrengst komt geheel ten goede aan de organisatie van de jubileumactiviteiten in 2020, zoals de Feestweek, de theatervoorstelling, het G-toernooi en de Jubileumwedstrijd. De kosten bedragen € 125,- per couvert. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u deze exclusieve avond meemaken, meldt u zich dan uiterlijk begin november aan bij de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.