Terug
Berichten juli-augustus 2021

Jubileum-Nieuwsbrief 28  (31-08-2021)

In de tweede helft van augustus werden vanwege het 100-jarig bestaan van Voetbalvereniging Papendrecht maar liefst drie Jubileumwedstrijden gespeeld. Meer hierover kunt u lezen in de 28e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 28 downloaden door hier te klikken  >>

Voor nadere informatie over de Jubileumactiviteiten kunt u contact met ons opnemen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Reportage Papendrecht – Drechtstreek door RTV Papendrecht

Op zaterdagmiddag 28 augustus heeft RTV Papendrecht een reportage gemaakt van Dé Derby tussen Papendrecht en Drechtstreek. De impressie kunt u bekijken op de website van RTV Papendrecht  >>

 

Geslaagde Derbydag

In het kader van de jubileumactiviteiten was het op de laatste zaterdag van de meteorologische zomer dan eindelijk Derbydag. Na een jaar uitstel stonden twee wedstrijden op het programma tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek. Om 12 uur was het de beurt aan beide reserve-elftallen. In een stevige maar faire wedstrijd trokken de blauw-witten met een 0-2 zege aan het langste eind. Een saillant detail is dat beide ploegen elkaar op de eerste zaterdag van september in de Oostpolder weer treffen, dan voor de beker.

Om half drie kwamen de hoofdmachten van beide verenigingen in actie. Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde VV Drechtstreek-voorzitter Steven Wierckx een cadeau aan VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker. VV Drechtstreek, dat overigens dit jaar zelf het 75-jarig jubileum viert, feliciteerde hiermee VV Papendrecht. De wedstrijd, die onder prima omstandigheden en met ruime publieke belangstelling werd gespeeld, was hartstochtelijk en vermakelijk, een echte derby dus. Een mooie afsluiting van de oefencampagne voor beide teams. De 1-1 uitslag was een aardig beeld van de wedstrijd. We kunnen terugkijken op een geslaagde en sfeervolle Derbydag. Het spelen van beide wedstrijden is hopelijk een mooi begin van een jaarlijks terugkerende traditie.

 

Alle competitie-indelingen bekend

Nadat de KNVB eerder dit seizoen al de nodige indelingen bekendmaakte, zijn nu ook de voorlopige competitie-indelingen gepubliceerd voor de junioren en de senioren die uitkomen in de B-categorie. Wil jij weten welke tegenstanders jij met je voetbalploeg gaat treffen? Ga dan op de website naar de pagina Teams  >>

Na het klikken op de naam van jouw team verschijnt de bijbehorende teampagina. Daarop vind je de indelingen plus het wedstrijdprogramma voor de komende weken. Zoals aangegeven betreft het voorlopige indelingen. Veranderingen zijn derhalve nog mogelijk. Heb je vragen over de indeling? Neem dan contact op met wedstrijdsecretaris Thomas van der Kaap: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl. Verder heeft de KNVB het Handboek Competitiezaken Amateurvoetbal 2021-2022 online gezet. Geïnteresseerden kunnen het hier downloaden  >>

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3

Op de laatste vrijdag van de zomervakantie vond op sportpark Slobbengors de derde en afsluitende dag van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen plaats. De begeleiders waren al om half 9 aanwezig om de materialen klaar te zetten en de trainingsvormen voor te bereiden. Dit ging redelijk vlug zodat ze ruim op tijd waren om de kinderen te ontvangen. In de ochtend was er een training voor de veldspelers en een keeperstraining voor de goalies. De tijd vloog voorbij. Tussen de middag kreeg iedereen weer een heerlijke lunch voorgeschoteld.

   

Het middagprogramma bestond uit een landentoernooi. Op twee halve velden werd 8 tegen 8 gespeeld. De teams waren goed ingedeeld. Ze waren behoorlijk gelijkwaardig waardoor veel werd gelijkgespeeld. Aan het slot speelden de beste drie landen alsook de verliezende landen nog in een poule tegen elkaar. Na afloop van het voetballen werden op de hoofdtribune de prijzen uitgereikt aan de winnaars van alle onderdelen van de drie dagen. Alle deelnemers kregen een oorkonde en alle trainers een presentje voor hun hulp.

   

Een groot compliment aan alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen wederom bijzonder succesvol waren. Verder gaat onze dank uit naar Lidl Papendrecht voor de sponsoring van het fruit en het drinken. Tot slot willen we Yvonne van der Zande, Kiki Smit en Rob Regeer bedanken voor de verslaggeving en de foto’s. Het was opnieuw een leuke opening van het voetbalseizoen en we wensen iedereen heel veel succes en plezier in het aankomende jaar.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2

Op donderdag 26 augustus was het tijd voor dag 2 van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021. Het was iets minder warm dan op de eerste dag, dus perfect voetbalweer. Desondanks was het dorstig weer. Hierop werd gelukkig prima ingespeeld door de organisatie die ervoor zorgde dat iedereen de hele dag door voldoende te drinken had.

     

In de ochtend werden de keepers stevig onder handen genomen. Naast techniektrainingen en diverse positiespellen kregen de kinderen op ook freestylevoetballes van Bailey de Regt dat plaatsvond op ons pannaveld. Een leuke afwisseling om zo nieuwe ‘trucjes’ te leren. Na de lunch, die weer uitstekend verzorgd was door het kantinepersoneel, stond in de middag een 4×4-toernooi op het programma. Moe en voldaan konden de kids daarna weer naar huis om uit te rusten voor morgen, alweer de laatste dag.

   

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1

Op woensdag 25 augustus startte alweer de elfde editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. Na het openingswoord door de organisatie werden de deelnemers ingedeeld in groepen. Ze kregen één of twee begeleiders toegewezen, waaronder jeugdleden en mensen van de A-selectie. Iedereen kreeg, met dank aan sponsor Westfalia Fruit, een schitterend, nieuw voetbaltenue. Nadat Yvonne van der Zande alle kinderen en begeleiders op de foto had gezet, was het tijd om naar de velden te gaan.

   

Onder het genot van een heerlijk zonnetje kregen de deelnemers allerlei voetbalvormen voorgeschoteld als positiespelletjes en afronden met trainingspoppen voor de doellijn. Uiteraard werden ook enkele partijtjes gespeeld. Na enkele uren voetbalpret was het tijd om weer naar huis te gaan.

   

 

VV Papendrecht op RTL4 bij ‘CLubliefde’

Op zaterdag 7 maart 2020 zijn op ons sportcomplex opnamen gemaakt voor het televisieprogramma ‘Clubliefde’. De dag stond in het teken van het Papendrechtse meisjesteam onder 15 jaar. Ook scheidsrechter Bo Jonker en enkele prominente VV Papendrechters werden gevolgd. Direct daarna brak de coronacrisis uit waardoor het ruim anderhalf jaar geduurd heeft voordat we het resultaat kunnen bewonderen. Binnenkort is het eindelijk zover. Voetbalvereniging Papendrecht is te zien tijdens de eerste aflevering van het tweede seizoen van het RTL-programma dat gepresenteerd wordt door Jochem van Gelder. De aflevering wordt liefst drie keer uitgezonden op RTL4 en wel op:

 • Zaterdag 11 september om 17.00 uur;
 • Zondag 12 september om 12.30 uur en om 16.30 uur.

Na de laatste keer wordt de aflevering op YouTube gezet. Zodra daarover meer bekend is, zullen we dat laten weten. Dus stem tijdens het tweede weekend van september af op RTL4 voor het programma Clubliefde met VV Papendrecht in de hoofdrol.

 

Bestrating weer keurig dankzij Schraapploeg

Iedereen die ons sportcomplex de afgelopen maanden bezocht heeft, zal gemerkt hebben dat de bestrating er tot eind juli nou niet bepaald netjes uitzag. Reden voor Werkgroep de Schrapers de afgelopen weken de handen weer eens uit de handen te steken. Het resultaat mag er zeker zijn. De Schraapploeg heeft duidelijk van zich laten spreken. Al het onkruid is verwijderd en de bestrating ligt er weer keurig en schoon bij. Een grote pluim aan De Karperkoning, Heintje, Sir Tinky, Geter, Bram Blom, Ton Rutteman en Marc de Groen.

       

 

     

      

 

Geen soos op 25 augustus

Komende woensdag gaat de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos niet door. In de laatste week van de zomervakantie vinden namelijk de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen plaats. Op 25 augustus is de kantine daardoor niet beschikbaar voor de Ouderensoos met als logisch gevolg dat die op de laatste woensdag van augustus niet gehouden kan worden.

 

Jubileumwedstrijd VV Papendrecht tegen FC de Rebellen

Op zaterdag 21 augustus werd eindelijk ter ere van het 100-jarig bestaan van onze club de uitgestelde jubileumwedstrijd van VV Papendrecht tegen FC de Rebellen gespeeld. Onder fraaie weersomstandigheden liet voormalig betaaldvoetbalarbiter Roelof Luinge om 15 uur de aftrap verrichten.

   

Het bleek dat de Rebellen al 665 dagen aan het wachten waren op een voetbalwedstrijd. Dit was ook te zien aan de oud-profs. Ze waren gretig, enthousiast en sommigen hadden nog wat coronakilo’s aan het lijf. Coach Mario Been probeerde zijn mannen vooral simpel te laten voetballen. Tegen de jonge, fitte spelers van ons eerste gemixt met een aantal gewiekste veteranen was dit makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral bij het eerste doelpunt van Peter Bouw droop de klasse er weer vanaf. Een voorzet kwam bij Bouw in de 16 en waar iedereen dacht dat hij de bal op de pantoffel zou nemen, wipte hij die subtiel over doelman Noah Zeeuw. Ook het weerzien van ‘De Giraffe’ Bert Duthler in de rood-zwarte kleuren was memorabel. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 1-1 stand nadat Ricky van den Bergh een vrije trap erin had geschoten.

    

In de tweede helft kwam de ene na de andere legende het veld in. Noemenswaardig was de invalbeurt van ‘de man van glas’ Teus Baars. Hij haalde de twee minuten waarna een zweepslag een einde maakte aan zijn invalbeurt. Nadat Andwelé Slory met een fantastisch afstandsschot de gasten op voorsprong hadden gezet, maakte Stephan Bravenboer gelijk. Vervolgens kwam Papendrecht op voorsprong waarna Ruben Schaken de 3-3 liet noteren. Jarden van Ek zorgde ervoor dat Papendrecht met een 4-3 zege van het veld stapte. Zelfs onze eigen Rebel Gerrit Schutte kon daar niets aan veranderen.

   

Naast het voetballen vonden nog enkele leuke activiteiten plaats. Zo mochten diverse jeugdleden proberen de goalie van FC de Rebellen vanaf de penaltystip te verschalken. Verder was de derde helft dik in orde wat zeker beaamd werd door de gasten wat te lezen is op de website van FC de Rebellen  >>

      

VV Papendrecht heeft weer een mooie jubileumactiviteit mogen organiseren. Helaas nog steeds onder coronatijd waardoor weer rekening gehouden diende te worden met de noodzakelijke maatregelen. De circa 400 aanwezigen verleenden alle medewerking waarvoor een compliment zeker op zijn plaats is.

   

We willen iedereen bedanken die voor een prachtige dag heeft gezorgd en dan met name de Jubileumcommissie, Kiki Smit, Aad Koot en Erwin Schuil.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021

Met dank aan Westfalia Fruit vindt binnenkort de elfde editie plaats van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. De deelnemers kunnen het volgende programma verwachten:

Woensdag 25 augustus
Start (kantine): 9.30 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.00 uur voor 5-6 jaar.
Donderdag 26 augustus
Start (omgekleed in Westfalia-kleding): 10.00 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.00 uur voor 5-6 jaar.
Vrijdag 27 augustus
Start (omgekleed in Westfalia-kleding): 10.00 uur voor 7-13 jaar en 12.30 uur voor 5-6 jaar.
Einde: 16.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>

De organisatie is momenteel druk bezig met het afronden van de voorbereidingen. Het is een hele operatie van zaken die geregeld dienen te zijn als begeleiding, kantinepersoneel, tenues, ballen, trainingsmaterialen, oorkondes, etc. Maar met vereende krachten gaat dat natuurlijk allemaal goed komen en gaan wij er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2021-2022  (19-08-2021)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Papendrecht tegen oud-profs FC de Rebellen’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021’, ‘Papendrecht – Drechtstreek op 28 augustus’, ‘Bestrating weer keurig dankzij Schraapploeg’, ‘Nieuw e-mailadres Technische Commissie’, ‘Twee ex-leden in voorselectie Oranje onder 19’, ‘Geen soos op 25 augustus’, ‘Kiki Smit van de webshop’, ‘Nieuwe reclame-uiting IJzer & Metaalhandel Stal’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 27’, ‘Spelregels seizoen 2021-2022’, ‘A1 in seizoen 1982-1983’, ‘Voorlopige indeling lagere seniorenteams’, ‘Eerste trainingsschema seizoen 2021-2022′, Indelingen beker en eerste fase bekend’ en ‘Nieuw oefenprogramma’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 27

Nog even en dan vinden drie spektakelvolle Jubileumwedstrijden plaats ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht. Meer hierover kunt u lezen in de 27e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 27 downloaden door hier te klikken  >>

Voor nadere informatie kunt u contact met ons opnemen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Voorlopige indeling lagere seniorenteams

De voorlopige indeling van de lagere seniorenteams is beschikbaar. Staat je naam er niet bij, is je naam foutief geschreven, ben je volgens jou in een verkeerde ploeg ingedeeld of heb je een andere vraag over de voorlopige indeling, dan kun je per e-mail contact opnemen met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Klik hier voor de voorlopige indeling van de lagere seniorenteams  >>

 

Eerste trainingsschema seizoen 2021-2022

We kunnen inmiddels weer beschikken over al onze voetbalvelden. Vanaf heden kan iedereen trainen volgens het nieuwe trainingsschema dat staat op de website op de pagina Trainingen  >>

Begin september zullen enkele veranderingen in het trainingsschema doorgevoerd worden. Ook daarna zijn kleine verschuivingen mogelijk. Indien dat het geval is, wordt het trainingsschema aangepast. Om de trainingen goed te laten verlopen zijn regels opgesteld waaraan iedereen zich dient te houden. Afwijken van die punten kan alleen na toestemming van het bestuur of accommodatiemanager Ton Rutteman. Het zijn kleine dingen die niet veel tijd kosten maar waar we allen profijt van hebben. Wij rekenen op ieders medewerking om het trainen met elkaar goed te laten verlopen.
U kunt de trainingsregels hier downloaden  >>

 

Indelingen beker en eerste fase bekend

De KNVB heeft voor de senioren alle poule-indelingen voor de districtsbeker gepubliceerd en voor de junioren de eerste bekerronde. Voor de pupillen zijn de indelingen voor de eerste fase bekendgemaakt. Ben jij benieuwd welke tegenstanders jij met je voetbalploeg gaat treffen? Ga dan op de website naar de pagina Teams  >>

Na het klikken op de naam van jouw team verschijnt de bijbehorende teampagina. Daarop vind je de indelingen plus het wedstrijdprogramma voor de komende weken.

 

Twee ex-leden in voorselectie Oranje onder 19

Op dezelfde dag waarop Louis van Gaal met de voorselectie van het Nederlands elftal kwam, maakte Bert Konterman, de trainer van Oranje onder 19, zijn lijst bekend voor het oefenduel tegen de leeftijdgenoten van Italië. In de voorlopige selectie van Oranje onder 19 staan de namen van Guus Baars van Feyenoord en Gyan de Regt van Vitesse. Beiden zijn hun voetbalcarrière begonnen in de jeugd van VV Papendrecht. Dit bewijst maar weer eens de kracht van onze jeugdopleiding.

Guus (links op de foto) en Gyan startten tegelijk bij onze minipupillen en zijn samen verder gegroeid bij de jeugdafdeling van onze club. Ze vierden samen kampioenschappen in de F- en E-jeugd. Hierna ging Guus naar Feyenoord en zette Gyan zijn loopbaan voort bij FC Dordrecht. Nu komen ze elkaar tegen bij Oranje O19. Een waar voetbalsprookje!

 

Papendrecht tegen oud-profs FC de Rebellen

Iets meer dan een jaar geleden vierde VV Papendrecht haar 100-jarig bestaan volgens de toen geldende coronamaatregelen. We zijn nog steeds niet van COVID-19 af maar wel wordt een nieuwe, grote jubileumactiviteit georganiseerd. Op 21 augustus zal een spectaculaire jubileumwedstrijd plaatsvinden op sportpark Slobbengors. Een combinatieteam van huidige eerste-elftalspelers en legendes uit het roemrijke verleden van de club zullen het opnemen tegen FC de Rebellen. Die ploeg bestaat uit oud-eredivisiespelers en culthelden. Het treffen tussen Papendrecht 1 en 100 pupillen, dat aanvankelijk eveneens op 21 augustus zou plaatsvinden, is verplaatst naar een later tijdstip.

De legendes van VV Papendrecht die u weer in de prachtige rood-zwarte kleuren mag bewonderen zijn:
Jos en Sjaak van Giersbergen, Teus Baars, Peter Michielse, Jacco Hessing, Bert Duthler, Mark van der Leeden, Aart van Toor, Anton Schreuders, André Tamerus, Maikel Blom, Peter Bouw, John Vievermans en Agnes Bouw.

De Rebellen die we gaan zien zijn:
Mario Been (coach), Sjaak Polak, Ricky van den Bergh, Geert den Ouden, Jeroen Heubach, Romano Denneboom, Ruben Schaken, Paul Jans, René van Dieren, Martijn Meerdink, Olaf Lindenbergh, Leo Koswal en Andwelé Slory.

De toegangsprijs is 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Om 15.00 uur zal topscheidsrechter Roelof Luinge voor de aftrap fluiten. De wedstrijd wordt georganiseerd onder de huidige coronarichtlijnen. Dit betekent voor elke toeschouwer een vaste plaats en anderhalve meter afstand houden. Uiteraard zal na afloop van het voetballen ook de derde helft van groot belang zijn.
Dus tot komende zaterdag op ons prachtige sportpark!

 

Kiki Smit van de webshop

In de Weekbrief van 11 maart 2020 stond het bericht dat de eerste officiële webshop van VV Papendrecht gelanceerd was. Opvallend was dat in dezelfde Weekbrief het eerste bericht van VV Papendrecht stond over de ‘Gevolgen van het coronavirus voor het voetbal’. Jarenlang werden artikelen verkocht in onze winkel die gevestigd was in de kantine. De winkel werd gesloten en de vereniging richtte zich volledig op online verkoop. Daarvoor werd een team gevormd bestaande uit Jan Willem de Man, Eimerd van de Griend en Kiki Smit. De eerste artikelen op de webshop waren jubileumartikelen voor het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht zoals het jubileumbier. Wij spraken met Kiki over het eerste jaar van de webwinkel.

Wat waren de verwachtingen van de webshop?
‘’We begonnen met lage verwachtingen omdat we een beperkt assortiment hadden. De bekendheid was relatief klein en door de coronatijd verliep veel berichtgeving alleen via de website, de Weekbrief en de sociale media.” Diezelfde coronatijd zorgde wel voor het opzetten van speciale acties. Zo werden sportpakketjes voor de jeugd samengesteld. Kiki: ‘’Dit was een heel succesvolle actie en zorgde ook voor meer bekendheid van de webwinkel bij veel ouders. Hierdoor stegen de bestellingen.’’ Daarnaast werd een Vaderdagactie opgezet en werden leuke pakketten gemaakt van wijn en speciaalbieren uit de kantine die goed verkochten.

Wat is de hardloper geweest van het afgelopen jaar?
‘’Het jubileumboek was absoluut de hardloper van het afgelopen jaar.’’ Het boek, dat op 31 juli 2020 werd gelanceerd door de Jubileumcommissie, is nu al uitverkocht. Mensen kunnen zich nog wel inschrijven voor de tweede druk. Kiki: ‘’Nu lopen de handschoenen en schoenentasjes goed door. Aangezien de vereniging voor veel mensen geruime tijd gesloten was, is het lang enigszins aan de stille kant geweest.’’

Wat is een tip van jou?
‘’We hebben veel oude artikelen in de uitverkoop omdat we met VV Papendrecht van kledingleverancier Beltona naar Quick zijn overgegaan. Zo hebben we veel keeperskleding en voetbalsokken voor lage prijzen en bijna in alle maten. Tevens hebben we nog leuke jubileumartikelen zoals de VV Papendrecht-sjaal, -pet en -paraplu. Maar ook mooie aanvoerdersbanden en een leuk mini-T-shirt.”

Wat zou je nog meer aan het assortiment willen toevoegen?
Meer VV Papendrecht-accessoires, uiteraard wel voetbalgerelateerd, zodat de club in het dorp meer zichtbaar wordt. Bijvoorbeeld tassen of bidons, noem het maar op. Het is toch tof als jeugdspelers met spullen rondlopen waarop het logo van VV Papendrecht staat. Of dat ouders, opa’s en oma’s met spullen van VV Papendrecht langs het veld staan.’’

Hoe zie je de toekomst van de webshop?
“We moeten meer gaan werken met onze sociale media. Ik zit nog met veel ideeën. We houden een kleine voorraad aan maar alles wat niet op voorraad ligt, wordt snel besteld. Verder kan uiteraard alles geretourneerd worden als het niet past. Nu de winkel is weggevallen, hebben we een mooie webshop als alternatief wat volledig in het belang van de club is.’’

Kijk dus eens op de webshop van VV Papendrecht: https://webshopvvp.nl. Er staan prachtige artikelen te koop.

 

Nieuw oefenprogramma

In het oefenprogramma van ons eerste en tweede selectieteam zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Het ziet er nu als volgt uit:

 • Zaterdag 14 augustus  15.00 uur: IFC – Papendrecht
 • Dinsdag 17 augustus  20.00 uur: Papendrecht – ASWH onder 23
 • Dinsdag 24 augustus  20.15 uur: Nivo Sparta – Papendrecht
  Dinsdag 24 augustus  20.00 uur: Papendrecht 2 – GSC/ODS 1
 • Dinsdag 31 augustus  20.00 uur: Papendrecht – Sparta AV
  Dinsdag 31 augustus  20.00 uur: Streefkerk 2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 7 september  20.00 uur: Papendrecht – Rijsoord
  Dinsdag 7 september  20.00 uur: LRC  2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 14 september  20.00 uur: GRC14 – Papendrecht
 • Dinsdag 21 september 20.00 uur: Papendrecht 2 – Heerjansdam 2
 • Dinsdag 28 september 20.00 uur: Papendrecht – SC Feyenoord

Tot het eerste weekend van september spelen nog enkele ploegen oefenwedstrijden.

 • Zondag 29 augustus  12.00 uur: Papendrecht Zon35+1 – Aeolis 35+2
 • Woensdag 1 september  19.00 uur: RCD JO17-1 – Papendrecht JO17-1

 

A1 in het seizoen 1982-1983

Op de elftalfoto staat A1 uit het seizoen 1982-1983. Een bijzonder talentvolle groep. Bijna iedereen heeft later de seniorenselectie gehaald. De meesten speelden al samen vanaf de jongste jeugd. Ze voetbalden die jaren altijd op hoog niveau en zijn vaak kampioen geworden. Ook dat jaar met A1, met leider Wim van der Wiel, grensrechter Piet Molenaar en sponsor Cees van Swieten. Trainer was Leo Vroegindeweij. Al voor de laatste speeldag was A1 kampioen van de Dordtse klasse. Vervolgens speelde de ploeg nacompetitie met de vier andere districtskampioenen om twee plekken in de regionale klasse, destijds het een-na-hoogste niveau. Het betrof een halve competitie. Thuis werd tegen Alexandria’66 een 2-2 gelijkspel behaald. Uit bij Woerden werd op weergaloze wijze met 2-8 gewonnen, onder andere dankzij een werelddoelpunt van Henk van der Steen. Vervolgens werd op het Slobbengors met 1-1 gelijkgespeeld tegen RVC. De slotwedstrijd was in Zwammerdam. Winst op ARC zou promotie betekenen. Dat lukte na een zwaar bevochten 1-3 zege. Het leidde tot een groot feest in de bus naar huis en daarna op ons sportcomplex.

Teamlid Addy: “Het was een geweldig team, bestaande uit vier oudjes (Chris Klein, Erik Hardam, Henk van der Steen en doelman Frans van Houwelingen) en voor de rest eerstejaars A-spelers. Trainer was destijds Leo Vroegindeweij. Ik herinner ik me vooral een oefening waarbij hij zelf de afronding voordeed. Hilariteit alom en die bal zijn we volgens mij nu nog steeds kwijt. Aanvoerder Chris Klein had een geweldig en kiezelhard schot in zijn benen, maar was ook de man die zo langzaam naar het Slobbengors kon fietsen dat hij net niet omviel. Wij (Addy, Henk M. en Michel) vertrokken standaard 10 minuten later vanuit dezelfde straat en waren altijd eerder dan Chris op de voetbal. We trainden meestal boven op de dijk waar nu Fokker zit. Weer of geen weer, trainen kon altijd. We speelden bij thuiswedstrijden vaak voor meer dan 100 man en gingen na de wedstrijd altijd de kantine in. Behalve ikzelf voetballen tegenwoordig nog twee teamleden van destijds op recreatief niveau op zondag. Sylvester heb ik nog wel eens op zondag zien aansluiten bij Zondag 3. Waarschijnlijk was hij dan net niet op tijd aanwezig. De foto is van een kleine 40 jaar geleden. De tijd vliegt!”

 

Nieuwe reclame-uiting IJzer & Metaalhandel Stal

In de laatste week van juli is een nieuw dak op onze hoofdtribune geplaatst. Sinsdien hangt langs de gehele voorkant van het dak een nieuwe reclame-uiting van IJzer & Metaalhandel Stal. Bij IJzer & Metaalhandel Stal kunt u terecht voor de inkoop en verwerking van oud ijzer en metaalafval. Desgewenst kan gratis een container geplaatst worden of kunnen de materialen ter plekke ingeladen worden met een kraan. Dankzij goede contacten is het Papendrechtse bedrijf in staat een hoge prijs voor uw oud ijzer en metaal te betalen. Veel grondstoffen worden steeds schaarser. Daarom is het van groot belang dat die op een goede en verantwoorde manier gerecycled worden. IJzer & Metaalhandel Stal zorgt ervoor dat alle materialen na het sorteren op de juiste manier worden aangeboden bij de eindverwerkers. Het afvoeren van oud ijzer en metaal levert de klant dus niet alleen geld op. Het draagt ook meteen bij aan een beter milieu.

     

Al sinds de oprichting is het bedrijf actief op en rondom het spoor. Het specialisme is dan ook spoorgebonden sloopwerkzaamheden. U kunt er terecht voor het knippen en afvoeren van bovenleidingen, de sloop van draagconstructies, het afvoeren van betonblokken, het snijbranden van portalen en dergelijke. Ook objecten die behandeld zijn met het schadelijke chroom-6 kunt u laten slopen. Asbestinventarisatie en het saneren en afvoeren van asbesthoudende materialen behoren eveneens tot de mogelijkheden. Zo bent u veilig en snel van uw asbest af. IJzer & Metaalhandel Stal heeft vakbekwaam, gecertificeerd en enthousiast personeel met jarenlange ervaring. Service, tevreden klanten en milieubewustzijn staan hoog in het vaandel. Het bedrijf staat voor een doelgerichte en flexibele aanpak en kan zijn klanten altijd op korte termijn van dienst zijn. VV Papendrecht bedankt IJzer & Metaalhandel Stal voor alle inspanningen.

 

Spelregels seizoen 2021-2022

Recentelijk zijn de spelregels voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Ook dit jaar zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste betreft de interpretatie van hands. Niet elke aanraking van de bal door een speler met de hand of arm is een overtreding. Er is sprake van strafbaar hands als een speler:

 • de bal opzettelijk raakt met zijn hand of arm, zoals door het bewegen van de hand of arm richting de bal;
 • de bal met hand of arm raakt wanneer dit het lichaam op onnatuurlijke wijze groter heeft gemaakt;
 • scoort in het doel van de tegenstander, rechtstreeks vanaf de hand of arm of direct nadat de bal de hand of arm geraakt heeft, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt.

Onopzettelijk hands dat ertoe leidt dat een ploeggenoot scoort of dat er een scoringskans ontstaat, wordt niet langer als een overtreding beschouwd.

Het document ‘Spelregels veldvoetbal seizoen 2021-2022’ kunt u hier downloaden  >>

 

Nieuw e-mailadres Technische Commissie

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft de Technische Commissie (TC) een andere structuur gekregen. De TC is opgesplitst in drie delen, namelijk TC-heren, TC-vrouwen en TC-jeugd. De TC-heren wordt ingevuld door Jacco Hessing, Theo Smit en Bert Duthler (coördinator) en houdt zich bezig met de A-selectie van de heren; Zaterdag 1 en 2. De TC-vrouwen bestaat uit Lonneke Michielse en Monique Klooster (coördinator) en is betrokken bij Vrouwen 1 en MO23. De TC-jeugd wordt ingevuld door Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal. Hij is de hoofdverantwoordelijke voor het technische beleid bij de jeugd. Voor alle vragen op voetbaltechnisch vlak vanuit de jeugdafdeling kunt u terecht bij de gebruikelijke e-mailadressen:
Hoofd Jeugdopleidingen: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.
Technische Jeugdkader algemeen: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Dennis Zaal, Monique Klooster en Bert Duthler vormen met elkaar de TC-Papendrecht en bewaken als stuurgroep het voetbaltechnisch beleid van de vereniging. Heeft u vragen voor de TC, dan kunt u voortaan terecht bij het nieuwe e-mailadres tc@vvpapendrecht.nl.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2021-2022  (06-08-2021)

De derde Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Alle seinen voor Jubileumwedstrijden op groen’, ‘Nieuw dak hoofdtribune VV Papendrecht’, ‘Ouderensoos weer van start’, ‘Werkzaamheden werkploeg’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 26’, ‘Dames 1 in 1988’, ‘Guido Donk, vrijwilliger met een rood-zwart hart’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Barbecue MO17’, ‘Poule-indeling districtsbeker A-categorie’, ‘Start reguliere trainingen’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 26

Alle seinen voor de Jubileumwedstrijden ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht staan op groen. Meer hierover kunt u lezen in de 26e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 26 downloaden door hier te klikken  >>

Voor nadere informatie kunt u contact met ons opnemen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Start reguliere trainingen

Nu de zomerstop op zijn einde begint te lopen en we steeds meer voetbalvelden tot onze beschikking krijgen, beginnen de reguliere trainingen langzaam op te starten. Zaterdag 1 en 2 zijn inmiddels volop aan het trainen. De meeste selectieploegen beginnen halverwege augustus. Het overgrote deel van de overige teams hervat eind augustus de trainingen. Het nieuwe trainingsschema wordt binnenkort bekendgemaakt. Vraag aan je leider of trainer wanneer je eerste training van het nieuwe seizoen is.

 

VV Papendrecht in de media

Ook tijdens de eerste weken van de zomer werd in de regionale media veel bericht over Voetbalvereniging Papendrecht. Zo kwamen onder meer RTVPapendrecht, Dordt Centraal, Papendrecht.net, VoetbalJournaal en het Kontakt Klaroen.nl met artikelen als ‘Nieuw dak hoofdtribune VV Papendrecht‘, ‘Clinics freestylevoetbal bij voetbaldagen VV Papendrecht‘ en ‘Bende van Duchenne trapt ruim € 8.000 bij elkaar‘.

 

Guido Donk, vrijwilliger met een rood-zwart hart

Guido Donk is één van de vele vrijwilligers die actief zijn binnen VV Papendrecht. De 51-jarige vader van twee voetballende zoons is al meer dan 40 jaar lid. “Ik geloof dat ik begonnen ben in E7. Ik weet er niet zoveel meer van. Ik weet nog wel dat we een heel grote beker kregen. Ik heb tot aan de A-jeugd, tegenwoordig JO19, niet in de selecties gezeten. In B3 nog wel kampioen geworden onder leiding van Wim Erkelens. Als tweedejaars A-junior kwam ik in A-regionaal. Enige jaren daarvoor had een sterke lichting dat niveau bereikt. Onze trainer was John Kila. We hebben ons helaas niet gehandhaafd dat seizoen maar wel veel lol gehad.”

Senioren
Na de jeugd ging ik als enige speler van A-regionaal naar de zaterdagafdeling. Destijds hing die er een beetje bij. Ik ging naar Zaterdag 2 van leider Arie Redelijkheid. Ik speelde met mannen als Richard Nardten, Ferry Jansen en Jan de Waal, een sterk elftal. Ik heb nog weleens wat wedstrijden als invaller voor Zaterdag 1 gespeeld, verdeeld over verschillende jaren en onder verschillende trainers. Op een gegeven moment ben ik in het derde gaan voetballen. Een legendarisch team van leider Marco Korteland met allemaal oud-selectiespelers als Mark van der Leeden, Arjan van Toor en het spitsenduo Edwin van der Linden en Briam Kaptein. We hadden meer kwaliteit dan het eerste destijds, haha. Ik zit niet meer in een team maar ben nog wel beschikbaar. Door alle coronaperikelen is er van voetballen helaas niet veel terechtgekomen.”

Leider/trainer
“Ik ben op een gegeven moment leider geworden van de ploeg van mijn oudste zoon Vincent. De jaren erna wisselde ik regelmatig als leider tussen het team van Vincent en dat van mijn andere zoon Jesper. Vorig seizoen ben ik begonnen als trainer van het elftal van Jesper. Hij speelde in JO17-2, een hartstikke enthousiaste groep. De trainingsopkomst was groot en de inzet top. Ik heb geen trainersdiploma maar het lukte altijd weer om samen met Remco Maaskant en Remco Brouwer een gevarieerde training in elkaar te draaien. Daarbij kwam nog dat de mannen zelf ook ideeën hadden, leuk toch. En niet alleen de spelers waren enthousiast maar ook de ouders waren betrokken.”

Initiatiefnemer
Guido is ook een persoon die initiatief neemt om zaken op te pakken binnen de club. Zo kwam hij met het voorstel voor een kerstgeschenk voor de oudere leden. “Dat was iets wat me veel voldoening heeft gegeven. De dankbaarheid die je terugkreeg, de verhalen die je hoorde, soms best schrijnend. Het toonde wel aan dat deze mensen behoefte hadden aan wat extra aandacht in deze lastige tijd. Het begon met het idee van een flesje wijn en eindigde met een compleet kerstpakket waaraan supermarkten en wijnhandelaren binnen Papendrecht kosteloos hebben meegewerkt.”

Opknappen kantine
Nadat het idee geboren was om de kantine een likje verf te geven was Guido degene die met de suggestie kwam een tikkieactie te starten om geld in te zamelen. “Ook dat was hartstikke leuk. Binnen de kortste keren hadden we een aardig bedrag en heel wat spullen bij elkaar waardoor eerst de kantine en vervolgens het clubgebouw een metamorfose hebben ondergaan. Met een grote groep vrijwilligers hebben we alles zelf gedaan. Het heeft wat uurtjes gekost maar het resultaat is prachtig.”

Vrijwilliger in hart en nieren
Ik ben altijd bereid om zaken op te pakken. Het liefst op projectbasis, misschien in de toekomst een functie bij de jeugd. Een bestuursfunctie? Daar heb ik nog niet over nagedacht maar wie weet als de jongens bij de senioren zitten.”

 

Ouderensoos weer van start

Vanwege de coronacrisis heeft de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos anderhalf jaar lang niet plaatsgevonden. In augustus wordt de Ouderensoos weer opgestart. Elke woensdagmiddag bent u van 13.30 uur tot ongeveer 17.30 uur van harte welkom. De deuren van onze kantine gaan al om 13.15 uur open. De gelegenheid bestaat om te biljarten, klaverjassen, sjoelen, darten of zo maar een gezellig praatje te maken. De plakboeken over onze sportclub kunt u op uw gemak inkijken. Komt u hier ook eens genieten. U bent van harte welkom, of u nou lid bent van VV Papendrecht of niet. Uiteraard dient u zich aan alle coronamaatregelen te houden. Dit betekent anderhalve meter afstand houden en uw handen wassen bij binnenkomst. Verplicht zijn een vaste zitplek, een gezondheidsheck vooraf en registratie ter plekke. Heeft u klachten die horen bij corona? Kom dan niet en blijf thuis. De eerste Soos van dit jaar is op woensdag 4 augustus. Tot dan!

 

Alle seinen voor Jubileumwedstrijden op groen  (31-07-2021)

Als de voortekenen ons niet bedriegen gaan de jubileumwedstrijden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht binnenkort daadwerkelijk gespeeld worden. Het lijkt er namelijk op dat de coronagoden ons positief gezind zijn, al weten we pas na de persconferentie van 13 augustus met welke maatregelen we te maken gaan hebben. De eerste wedstrijden staan gepland voor 21 augustus en daarbij staat zowel historie als toekomst centraal. Voor onze hoofdmacht staan twee bijzondere wedstrijden op het programma. Allereerst wordt om 13.30 uur afgetrapt voor een spectaculair duel tegen 100 pupillen (tegelijk) van onze eigen jeugdafdeling. Deze nu al legendarische wedstrijd staat onder de bezielende leiding van Aart van Toor. Om 15.00 uur wordt door scheidsrechter Roelof Luinge gefloten voor de start van de tweede wedstrijd van die middag van ons vlaggenschip. Tegenstander is FC de Rebellen. Tenminste, als de kruitdampen van de eerste wedstrijd enigszins zijn opgetrokken. De spelers van FC de Rebellen zijn allemaal oud-betaaldvoetballers die de naam Rebel eer aan doen. De definitieve selectie wordt binnenkort bekendgemaakt.

De selectie van Papendrecht 1 zal voor deze gelegenheid voor de helft bestaan uit spelers die in het verleden furore hebben gemaakt in Zondag 1 en/of Zaterdag 1. Zo zullen onder andere de gebroeders Van Giersbergen, John Vievermans, Maikel Blom en onze hoofdsponsor Teus Baars hun beste linker- en/of rechterbeentje voorzetten. Hoogtepunt van de middag is de rentree van Bert Duthler. Hij is al een aantal maanden serieus in training voor dit treffen en is inmiddels weer wedstrijdfit. Na de wedstrijd hopen we weer eens een ouderwetse derde helft te kunnen beleven. De Rebellen zijn er in ieder geval graag bij aanwezig om met iedereen die dat wil van gedachten te wisselen over de prestaties van die middag of hun carrière. Na het geweld van de 21e augustus staat een week later, als slagroom op de taart, de kraker tegen Drechtstreek op het programma. Onze blauw-witte buren vieren dit jaar hun 75-jarig jubileum en Dé Derby mag natuurlijk niet ontbreken in de festiviteiten. Aanvang van de traditierijke voetbalclash is 14.30 uur. De toegang voor de wedstrijden op 21 augustus is voor kinderen t/m 12 jaar gratis. Ben je ouder, dan kost een kaartje, voor leden en niet-leden, 5 euro. De toegang voor de wedstrijd tegen Drechtstreek is voor iedereen gratis.

Hopelijk tot ziens op 21 en 28 augustus bij drie bijzondere wedstrijden op sportpark Slobbengors.

 

Oefenprogramma A-selectie

Binnenkort beginnen onze hoogste herenploegen met het spelen van oefenduels. Het voorlopige programma is als volgt:

 • Zaterdag 14 augustus 15.00 uur: IFC – Papendrecht
 • Dinsdag 17 augustus 20.00 uur: Papendrecht – ASWH onder 23
 • Dinsdag 24 augustus 20.00 uur: Rijsoord – Papendrecht
  Dinsdag 24 augustus 20.00 uur: Papendrecht 2 – IFC 2
 • Zaterdag 28 augustus 12.00 uur: Drechtstreek 2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 31 augustus 20.00 uur: Papendrecht – Sparta AV
  Dinsdag 31 augustus 20.00 uur: Streefkerk 2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 7 september 20.00 uur: Papendrecht – LRC
  Dinsdag 7 september 20.00 uur: LRC  2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 14 september 20.00 uur: GRC14 – Papendrecht
 • Dinsdag 14 september 20.00 uur: Papendrecht 2 – Heerjansdam 2

 

Poule-indeling districtsbeker A-categorie

De KNVB heeft voor de ploegen uit de A-categorie de poule-indeling voor de districtsbeker gepubliceerd. Onze hoofdmacht treft zaterdagtweedeklasser ASV Arkel, zaterdageersteklasser LRC Leerdam en zondagtweedeklasser TSC uit Oosterhout. Zaterdag 2 speelt tegen Oranje Wit 5, DFC 2 en Drechtstreek 2. Zaterdag 3 is ingedeeld bij De Alblas 3, Alblasserdam 2 en De Zwerver 2. De bekerindelingen van de overige Papendrecht-teams worden later bekendgemaakt. De speeldata zijn de eerste drie weekenden van september.

 

Dames 1 in 1988

In het jubileumboek over 100 jaar Voetbalvereniging Papendrecht, dat vorig jaar verschenen is, staan vele leuke, oude teamfoto’s. Enkele daarvan zullen de komende tijd nader worden toegelicht. Bij dit artikel staat een foto van Dames 1 uit 1988 dat destijds gepubliceerd is in de huis-aan-huis-voetbalkrant. Dit team stond aan het basis van de vele successen die de jaren daarna zouden volgen. Zo promoveerde Dames 1 naar de eerste klasse van het district, destijds het een-na-hoogste niveau. Het absolute hoogtepunt was het winnen van de districtsbeker op 9 mei 1992 tegen Woudrichem op neutraal terrein in Peursum. Het was echte vriendinnengroep. De meesten zijn nog steeds bevriend en gaan met elkaar om. Overigens trouwden enkele speelsters met (voormalige) voetballers van Zondag 1. Heel wat vrouwen kregen later kinderen die op hun beurt zijn gaan voetballen bij VV Papendrecht.

Op de foto, van links naar rechts:
Staand: Peter Bosselaar (leider), Lou Hessing (sponsor), Monica Leeuwis, Yvonne de Jong, Marion Uiterwijk, Ingrid Leeuwis, Agnes Bouw en Wim Uiterwijk (leider).
Gehurkt: Astrid van Efferen, Brigitte Huygen, Karin van Efferen, Lonneke Appeldoorn, Monique Klooster, Marianne Tichem en Agnes den Boef.
Let wel: de meisjesnamen zijn gebruikt!

 

Werkzaamheden werkploeg

Ook deze zomerstop wordt door de werkploeg van VV Papendrecht hard gewerkt aan de renovatie van ons sportcomplex. Zo is geverfd en zijn de nodige herstelwerkzaamheden uitgevoerd, met name op het gebied van elektra. Zo is de klok gerepareerd die in de lichtmast hangt die tussen het hoofdveld en het Rood-Zwarte Plein staat. Ook de daarnaast hangende lichtreclame van Esbi functioneert weer.

    

Verder werden voorbereidingen getroffen voor de modernisering van de verlichting van de hoofdtribune. De oude lichtbakken zullen vervangen worden door nieuwe met ledverlichting. De reparatie van het dak van ons clubgebouw aan de achterkant van de bestuurskamer zal de volgende klus zijn.

      

We bedanken de leden van werkploeg voor al hun inspanningen.

 

Nieuw dak hoofdtribune VV Papendrecht

In juli 2020 zijn de platen van het dak van de hoofdtribune van VV Papendrecht verwijderd omdat deze asbesthoudend waren. Met het herstel ervan is gewacht tot deze zomer aangezien vanwege de coronacrisis in het seizoen 2020-2021 nauwelijks gevoetbald mocht worden. Aan het begin van de laatste week van juli heeft IJzer & Metaalhandel Stal een nieuw dak geplaatst. De medewerkers van het Papendrechtse bedrijf hadden de klus in twee dagen geklaard. Dit betekent dat bij regenachtige omstandigheden de bezoekers op de hoofdtribune droog kunnen zitten. In een later stadium zal de werkploeg van VV Papendrecht de verlichting van de hoofdtribune moderniseren. VV Papendrecht bedankt IJzer & Metaalhandel Stal voor het prachtige nieuwe dak van de hoofdtribune.

   

   

   

    

 

Theo van Wijland van ZPRESS Media Group

Ondanks alle restricties vanwege de coronacrisis heeft Voetbalvereniging Papendrecht aan het eind van het voorjaar een nieuwe editie van de voetbalkrant weten uit te brengen. Deze is niet alleen tot stand gekomen dankzij onze enthousiaste vrijwilligers en onze hoofdsponsor NOSUCH maar zou ook niet uitgegeven kunnen zijn zonder onze vaste mediapartner ZPRESS Media Group. ZPRESS is naast de VV Papendrecht-Voetbalkrant tevens medeverantwoordelijk voor de jaarlijkse uitgave van de presentatiegids De Rode V en is verder bordsponsor en lid van de Business Club vv Papendrecht. Daarnaast kan VV Papendrecht altijd een beroep doen op ZPRESS voor al het nodige drukwerk. VV Papendrecht werkt inmiddels al heel wat jaren tot volle tevredenheid samen met ZPRESS. Een grote rol hierin is weggelegd voor Theo van Wijland en hij is ook als voetballer zeker geen onbekende voor onze club. Theo is inmiddels 25 jaar werkzaam bij ZPRESS en bijna even lang aan VV Papendrecht verbonden. Na onder meer de jeugdopleiding van Feyenoord doorlopen te hebben was hij eerst speler van de Papendrechtse zondagselectie en later jarenlang vormgever op het middenveld van Zaterdag 1. Na die tijd is Theo met zijn vrienden gaan voetballen in Zaterdag 4 waar ook de nodige sportieve successen werden behaald. Tot een ernstige knieblessure een einde maakte aan vrije trappen in de kruising schieten en het oeverloos kappen en draaien op het middenveld. Op dit moment is Theo nog steeds vaak op het Slobbengors te vinden als speler van Zondag 3 en langs de lijn bij zijn twee voetballende zoons Finn en Jens. Zij kunnen net als Theo allebei een aardig balletje trappen. VV Papendrecht hoopt de succesvolle samenwerking nog heel lang voort te zetten.

Theo van Wijland (links) en bestuurslid Commerciële zaken en communicatie Erwin Schuil

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2021-2022  (21-07-2021)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (07-2021)’, ‘Scheidsrechterscommissie’, ‘Terras en kantine geopend op zaterdagmiddag’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Hoofdtribune krijgt nieuw dak’, ‘Kantineprijzen per juli licht verhoogd’, ‘Theo van Wijland van ZPRESS Media Group’, ‘Uitslag Amateurvoetbal loterij’, ‘Competitie-indeling Papendrecht 1’, ‘Vriendenteam Zaterdag 6’, ‘Papendrecht Vr1 oefent tegen Noordeloos Vr1’, ‘Zondag35+ mag weer partijen’ en ‘Trainingsschema veld 3 (eind juli)’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Vacatures jeugd

De jeugdcommissie en het technisch jeugdkader zijn volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Van veel teams zijn de begeleiders inmiddels bekend. Nog enkele vacatures staan open. Het gaat om:

 • Spelbegeleiders voor JO7 t/m JO10.
 • Jeugdscheidsrechters.
 • Trainers en leiders voor JO15-1, JO14-1, JO11-2, JO9-1, JO7-1 en MO13-1.
 • Trainer JO17-2.
 • Vicevoorzitter Jeugdcommissie.
 • Technisch coördinator meisjes onderbouw.
 • Technisch coördinator JO13/12.

Bent u bereid om een openstaande functie te bekleden of weet u iemand die dat zou willen doen, neemt dan contact op met de jeugdafdeling, e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Scheidsrechterscommissie

Een heel belangrijke commissie binnen VV Papendrecht is de Scheidsrechterscommissie. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Het zijn echter mensen met passie voor voetbal die in hun vrije tijd op het veld staan, zodat onze leden hun wedstrijden kunnen spelen. De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. Een belangrijke taak is die van scheidsrechterscoördinator. Scheidsrechterscoördinator Aad Koot heeft de leiding over onze clubscheidsrechters en zorgt ervoor dat de wedstrijden waarvoor de KNVB geen scheidsrechter heeft aangewezen, geleid worden door één van onze arbiters. Verder begeleidt hij onze clubscheidsrechters en beoordeelt hij arbiters in opleiding. VV Papendrecht heeft een hechte groep leidsmannen en -vrouwen, zowel jong als ervaren. In het nieuwe seizoen kunnen we echter nog wel wat nieuwe mensen gebruiken. Onze scheidsrechterscoördinator Aad Koot is maar al te graag bereid om nieuwe scheidsrechters, in samenwerking met de KNVB, gedegen op te leiden. De opleiding tot pupillenscheidsrechter/spelbegeleider bestaat uit 2 theoretische bijeenkomsten van 2,5 uur, een deel zelfstudie en opdrachten dat ongeveer 5 uur kost en het leiden van 2 stagewedstrijden op onze club. De opleiding tot verenigingsscheidsrechter bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, een deel zelfstudie en opdrachten dat ongeveer 8 uur kost en het leiden van (minimaal) 4 wedstrijden. De cursus is vooral praktijkgericht. Uiteraard krijg je ook theorie over de spelregels, maar de hoofdmoot gaat over praktijksituaties.

Heb je interesse om onze scheidsrechterscoördinator te ondersteunen of zou je wedstrijden willen fluiten, laat dat ons dan weten, bijvoorbeeld per e-mail.
Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl;
Secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Hoofdtribune krijgt nieuw dak

Zoals wel bekend is, heeft onze hoofdtribune al een jaar lang geen dak meer. Aan het eind van het voorjaar heeft het bestuur de beslissing genomen deze zomer een nieuw dak te laten plaatsen. In de laatste week van juli gaat dit gebeuren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door IJzer & Metaalhandel Stal uit Papendrecht. We zullen u van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

 

Trainingsschema veld 3 (week 28-31)

Een trainingsschema is opgesteld voor het gebruik van veld 3 tijdens de zomerstop. Momenteel ziet dat er als volgt uit:

Maandag
19.30-20.30 uur: JO23
20.00-21.00 uur: Zaterdag 5

Dinsdag
18.30-19.30 uur: MO15
20.00-21.00 uur: MO23
20.00-21.00 uur: A-selectie

Woensdag
19.00-20.00 uur: Zaterdag 3
20.00-21.00 uur: Zaterdag 7

Donderdag
18.30-19.30 uur: MO15
20.00-21.00 uur: MO23
20.00-21.00 uur: Vrouwen 1

Vrijdag
20.00-21.00 uur: Zondagveteranen en Powervrouwen

Zondag
10.30-12.00 uur: Zondagveteranen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Thomas van der Kaap van het wedstrijdsecretariaat: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl.

 

Terras en kantine geopend op zaterdagmiddag

Het is weliswaar zomerstop maar dat betekent niet dat ons sportcomplex de hele tijd gesloten is. Zo zijn de kantine en het terras op het Rood-Zwarte Plein elke zaterdag geopend van 14 tot 18 uur. Wel natuurlijk conform de algehele voorwaarden:

Verder vragen wij u de tafels niet te verplaatsen.

Bij klachten blijft u thuis!

VV Papendrecht gaat ervan uit dat iedereen zich aan alle voorwaarden houdt en dat u het onze vrijwilligers (kantinemedewerkers) makkelijk maakt om het terras en de kantine open te houden. Bij het niet naleven van de regels zullen de kantine en het terras worden gesloten. Bij slecht weer zal het terras gesloten blijven. Check dit op onze mediakanalen.

 

Van de bestuurstafel (07-2021)

De vakantie staat nu echt voor de deur. De meeste voetbalactiviteiten zijn beëindigd. Zoals eerder gecommuniceerd blijft veld 3 beschikbaar om te trainen of om te voetballen. Wil je hier gebruik van maken, dan kan je dit aanvragen door een e-mail te sturen naar Thomas van der Kaap van het wedstrijdsecretariaat: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer volop aan de gang. De teaminschrijvingen zijn verstuurd naar de KNVB. De nieuwe kleding voor de jeugdteams is op basis van de nieuwe teamindelingen uitgezocht en zal aan het begin van het seizoen in teamtassen verstrekt worden aan de trainers of leiders. Binnen de jeugdafdeling zijn nog wel enkele vacatures voor trainers en leiders. Heb je interesse om een jeugdteam te trainen of te begeleiden, meld je dan aan bij de jeugdcommissie. Dit kan door een e-mail te sturen naar jeugd@vvpapendrecht.nl. In de laatste week van juli zal het nieuwe dak geplaatst worden op de tribune. Ondertussen is door de gemeente Papendrecht het straatwerk voor de tribune opnieuw gelegd. We zitten er dus weer goed bij in het nieuwe seizoen. De contributie-inning van het derde kwartaal van 2021 is vanwege administratieve werkzaamheden later dan gebruikelijk. De incassorun en het versturen van de facturen zullen naar verwachting in de tweede helft van juli plaatsvinden. Als laatste willen wij iedereen een prettige vakantie wensen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Kantineprijzen per juli licht verhoogd

Ieder jaar bekijkt de penningmeester samen met de kantinecommissie of de verkoopprijzen nog in de pas lopen met de inkoopprijzen. De inkoopprijzen bleken tijdens de coronacrisis jammer genoeg gestegen te zijn. Dit betekent dat de prijzen van de kantineartikelen licht verhoogd zullen gaan worden. De prijsstijgingen zullen in juli worden doorgevoerd.

 

Uitslag Amateurvoetbal loterij

Een maand lang kon u loten kopen van de Amateurvoetbal loterij. Heel wat mensen hebben dat gedaan wat de club een mooi bedrag heeft opgeleverd. VV Papendrecht bedankt iedereen die op die manier onze club gesteund heeft. Bent u benieuwd of u een prijs gewonnen heeft? De uitslag is inmiddels bekend.

 

Wijzigingen Kantinecommissie

Onlangs heeft Marc Commandeur aangegeven te stoppen als voorzitter van de Kantinecommissie vanwege zijn drukke werkzaamheden bij Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Wel zal hij bij evenementen beschikbaar blijven. Wij bedanken Marc voor zijn inzet voor onze kantine. Vervolgens is het bestuur in gesprek gegaan met de overige leden van de Kantinecommissie, te weten Kiki Smit, Dinie Verschuren en Aad Koot. Hieruit is voortgekomen dat Kiki het voorzitterschap op zich zal nemen. Dinie en Aad zullen haar daarbij ondersteunen. Voor zaken die de kantine aangaan, kunt u dus in eerste instantie terecht bij Kiki of anders bij Dinie en/of Aad. Bij dezen willen wij gelijk een oproep doen ter versterking van de Kantinecommissie en de kantinecrew. Lijkt het jou leuk om je aan te sluiten bij de Kantinecommissie of zou je een dag, dagdeel en/of een paar uur per week in de kantine willen helpen, meld je dan bij één van de leden van de Kantinecommissie of stuur een e-mail naar secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Bestuur VV Papendrecht

 

Statiegeld op plastic flesjes

De rijksoverheid heeft op 1 juli een nieuw statiegeldsysteem ingevoerd. Vanaf heden wordt op elk plastic flesje met een inhoud van minder dan een liter 15 cent statiegeld geheven. Tot invoering van die maatregel is besloten in een poging de hoeveelheid plastic zwerfafval te verminderen. Dit betekent dat ook bij ons € 0,15 statiegeld berekend wordt op kleine petflessen met drankjes als frisdranken en waters. De kleine flessen hebben een nieuwe EAN-code en een statiegeldfles-logo op het etiket. Lege flesjes kunnen bij zo’n 12.000 verkooppunten ingeleverd worden.

VV Papendrecht heeft zich bij Statiegeld Nederland aangemeld als vrijwillig innamepunt. In de kantine komen inzamelbakken te staan voor de lege plastic flesjes. De ingezamelde flesjes gaan naar Statiegeld Nederland. Het statiegeld ervan komt ten goede aan onze vereniging. Op de inzamelbakken wordt aangegeven waaraan het opgehaalde geld besteed zal worden.

 

Clinics freestylevoetbal bij VV Papendrecht-Voetbaldagen

Dit jaar vinden de jaarlijkse Voetbaldagen van Voetbalvereniging Papendrecht plaats op 25, 26 en 27 augustus. Zoals altijd gaan de deelnemers aan de slag met allerlei gave voetbalvormen. Deze keer hebben we een extraatje. Voormalig jeugdspeler van VV Papendrecht en FC Dordrecht Bailey de Regt, één van de beste freestylevoetballers van Nederland, geeft elke dag supertoffe clinics. Freestylevoetbal is een combinatie van sport en kunst. Controle over de bal staat centraal en je gebruikt je hele lichaam om de coolste en spectaculairste trucs uit te voeren. Je ervaart al gauw een ultiem gevoel van vrijheid. Dit zorgt er ook voor dat iedere freestyler een unieke stijl ontwikkelt.

 • Wordt in alle opzichten baas over de bal en ga knallend het voetbalseizoen 2021-2022 in.
 • Nieuw trainingstenue.
 • Drie dagen professioneel trainen.
 • Iedere dag gratis lunch.

Het voetbalspektakel is voor jongens en meisjes, leden en niet-leden, tot en met 13 jaar. Iedereen is welkom. Dankzij hoofdsponsor Westfalia Fruit is het inschrijfgeld maar € 17,50 voor leden van VV Papendrecht en € 35,00 voor niet-leden. Nadere informatie staat op het inschrijfformulier dat te verkrijgen is op de club of dat je hier kunt downloaden  >>

Inschrijven kan ook door te mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl. Je hebt tot halfjuli de tijd. We zien jullie graag tijdens de laatste week van de zomervakantie op sportpark Slobbengors.

 

Amateurvoetbal loterij: koop nog snel een lot

De door de KNVB georganiseerde Amateurvoetbal loterij nadert haar einde. U hebt nog tot 13 juli om een lot te kopen dat slechts € 2,50 kost. Hiermee steunt u niet alleen onze club maar tevens maakt u kans op fraaie prijzen als kaartjes voor een wedstrijd van het Nederlands elftal, Jong Oranje of de OranjeLeeuwinnen, deelname aan een KNVB-dagkamp in de herfstvakantie (8-14 jaar), een bezoek aan de KNVB-campus (inclusief rondleiding een partijtje voetgolf) en nog veel meer. De hoofdprijs is € 5.000 voor jezelf én € 5.000 voor de club. Dus: doe mee, koop een lot en steun VV Papendrecht.

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2021-2022  (07-07-2021)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Clinics freestylevoetbal bij Voetbaldagen’, ‘Bende van Duchenne trapt ruim € 8.000 bij elkaar!’, ‘VV Papendrecht feliciteert VV Drechtstreek’, ‘Wijzigingen Kantinecommissie’, ‘Amateurvoetbal loterij: koop nog snel een lot’, ‘Geslaagde Suppord Kids dag’, ‘Statiegeld op plastic flesjes’, ‘Inning contributie derde kwartaal’, ‘Vitaliteitsakkoord Papendrecht’, ‘Ook Cees van Swietenveld in onderhoud’, ‘BBQ MO19/O23 ter afsluiting van seizoen’, ‘Nieuwe afdeling: Onder 23’, ‘JO7 sluit af met oefenduels’ en ‘Trainingsschema veld 3 (begin juli)’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Trainingsschema veld 3 (week 27)

Een trainingsschema is opgesteld voor het gebruik van veld 3 tijdens de zomerstop. Momenteel ziet dat er als volgt uit:

Maandag
19.30-20.30 uur: JO19-3
20.00-21.00 uur: Zaterdag 5

Dinsdag
18.30-19.30 uur: MO15
20.00-21.00 uur: MO23

Woensdag
20.00-21.00 uur: Zaterdag 3 en Zaterdag 7

Donderdag
18.30-19.30 uur: MO15
20.00-21.00 uur: MO23 en Vrouwen 1

Vrijdag
20.00-21.00 uur: Zondagveteranen en Powervrouwen

Zondag
10.30-12.00 uur: Zondagveteranen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Thomas van der Kaap van het wedstrijdsecretariaat: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuwe afdeling: Onder 23

De KNVB introduceert met ingang van het nieuwe seizoen de O23-competitie voor de B-categorie. Deze wordt aangeboden voor de zaterdag en/of de zondag. VV Papendrecht heeft besloten daaraan mee te doen. Dat betekent dat we met ingang van het seizoen 2021-2022 een nieuwe afdeling hebben: O23. De O23-competitie kan gezien worden als een verlenging het jeugdvoetbal, een verlenging van de overgang naar de senioren. Het biedt spelers tot en met 22 jaar de mogelijkheid langer met en tegen leeftijdsgenoten te blijven voetballen. Per team zijn maximaal drie dispensatiespelers in de leeftijd van 23 jaar toegestaan. Leden mogen meespelen vanaf het moment dat zij de leeftijd van 15 jaar bereikt hebben. Voorlopig is er geen promotie-/degradatieregeling voor deze nieuwe competitieopzet. Mits er voldoende animo is, wordt er ook voor de beker gespeeld. VV Papendrecht heeft zowel bij de dames als bij de heren een team samengesteld.

Voorlopige teamindelingen O23 seizoen 2021-2022  >>

 

Inning contributie derde kwartaal

De tweede helft van het jaar is begonnen. Over het algemeen vindt de inning van de contributie van het derde kwartaal rond 1 juli plaats. Dit jaar zal de incasso- en factuurverzending ongeveer een week later zijn aangezien de penningmeester en de ledenadministratie momenteel druk bezig zijn het afronden van de nodige administratieve handelingen.

 

Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2021-2022

VV Papendrecht heeft na intensief overleg met alle betrokkenen de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2021-2022 opgesteld, met de nadruk op voorlopig. Wijzigingen zijn dus nog mogelijk! Voor deze methode is gekozen zodat iedereen tijdig weet, waar hij of zij aan toe is. De definitieve indelingen volgen pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindelingen junioren seizoen 2021-2022  >>
Voorlopige teamindelingen pupillen seizoen 2021-2022  >>
Voorlopige teamindelingen meisjes seizoen 2021-2022  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. U kunt eveneens van dat e-mailadres gebruikmaken als u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de jeugdafdeling, bijvoorbeeld als (assistent-)scheidsrechter, trainer of leider.

 

VV Papendrecht feliciteert VV Drechtstreek

Op 1 juli is VV Drechtstreek driekwart eeuw oud geworden. VV Papendrecht feliciteert alle leden en vrijwilligers van VV Drechtstreek met het 75-jarig bestaan van de club.