Terug
Berichten juli 2022

Cubica³ nieuwe sponsor  (31-07-2022)

Sinds enige tijd hangt langs het hoofdveld van Voetbalvereniging Papendrecht een reclamebord van Cubica³, het bedrijf van eerste-elftalspeler Jay Luciano. Hij is voor de hoofdmacht van de club vaak belangrijk in het veld maar sinds dit jaar draagt Jay ook net buiten de lijnen van het hoofdveld zijn steentje bij aan onze club. Cubica³ is een warm bedrijf dat gespecialiseerd is in ventilatiesystemen. Eigenaar Jay Luciano is begonnen in dienst bij een groot ventilatiebedrijf waar hij met de jaren ervaring en kennis heeft opgedaan. Met oog voor detail en een businessdiploma op zak heeft hij de stap genomen om voor zichzelf te beginnen. Cubica³ heeft inmiddels vele honderden bedrijfspanden en woningen geholpen aan een gezonder binnenklimaat. Enkele speerpunten zijn: vrijblijvend een offerte opvragen, transparantie in prijs en geen verrassingen achteraf. De offerte is er om te bepalen hoeveel de klant kan besparen, wat er moet gebeuren en wat het oplevert. De klant en zijn of haar wensen staan centraal. Qua tijd is het bedrijf flexibel: ook na 16 uur en in het weekend wordt gewerkt.

   

Cubica³ staat dicht bij de klant, houdt van aanpakken en levert zorgvuldig werk, voor grote en kleine bedrijven. Cubica³ is luchtventilatiespecialist voor installatie, onderhoud en vervanging van alle luchtventilatiesystemen. Voordat het project begint, wordt een overeenkomst opgesteld met de wensen van de klant. Tijdens het project wordt de klant op de hoogte gehouden van eventuele veranderingen en/of aanpassingen. Wij danken Jay Luciano voor deze mooie sponsoring!

 

Loting beker Papendrecht 1 en VR1

De loting voor de poulefase van de districtsbeker voor Papendrecht 1 en VR1 is bekendgemaakt. Onze hoofdmacht treft zware, maar mooie tegenstanders. Begonnen wordt met een uitwedstrijd tegen de op papier zwakste opponent:

  • Zaterdag 3 september 15.00 uur: VVGZ 1 – Papendrecht 1
  • Zaterdag 10 september 14.30 uur: Papendrecht 1 – Sliedrecht 1
  • Zaterdag 17 september 14.30 uur: Papendrecht 1 – Heerjansdam 1

Vrouwen 1 treft slechts twee tegenstanders. Het programma is als volgt:

  • Zaterdag 3 september 12.30 uur: Asperen VR 1 – Papendrecht VR 1
  • Zaterdag 10 september 14.30 uur: Papendrecht VR 1 – LRC VR1

 

Business Club bij Rovanda

De Business Club vv Papendrecht kent inmiddels heel wat leden. Om elkaar beter te leren kennen gaan de leden van de Business Club vv Papendrecht sinds dit jaar bij elkaar op bezoek. Rook van Dalen van Rovanda mocht de aftrap verzorgen. En dat deed hij op imposante wijze. “Indrukwekkend!”, “Wat een bijzonder bedrijf”, “Wauw, dit had ik niet verwacht” en “Wat een passie voor zijn werk” waren slechts een paar van de kreten die voorbijkwamen. Na een korte maar krachtige geschiedenisles over hoe Rook zijn bedrijf heeft opgebouwd, was het tijd voor een rondleiding. De bezoekers vielen van de ene verbazing in de andere. Voor de mannelijke leden van de Business Club was het soms lastig aansluiten. Er was zoveel te zien. Het was inderdaad indrukwekkend om dit allemaal te mogen aanschouwen. In de kantine van Rovanda hielden Niels van Heteren en Marc Commandeur een presentatie over hun nieuwe bedrijf: Drankenspeciaalzaak en Proeflokaal Mitra De Nieuwe Bourgondiër. Ze vertelden over hoe hun samenwerking tot stand is gekomen en hadden enkele likeuren meegenomen om te proeven. We danken Rook van Dalen van harte voor de uitnodiging en zijn tijd.

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2022-2023  (27-07-2022)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘2M Makelaars tweede hoofdsponsor’, ‘Van de bestuurstafel (07-2022)’, ‘VV Papendrecht-duo voltooit 4Daagse Nijmegen’, ‘VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen’, ‘Inning contributie met ClubCollect’, ‘Profvoetballer Gyan de Regt’, ‘Meiden: kom voetballen bij VV Papendrecht’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Interview Monique Klooster’, ‘Indeling competitie Vrouwen 1’, ‘Nieuwe trainer tweede elftal laat club in de steek’ en ‘Start A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Ook in de maand juli kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig in het nieuws. Op de website van Regio-Voetbal staat: ‘VV Papendrecht verbaasd en geïrriteerd over vertrek Raymond Sponselee naar Leerdam Sport’55‘. ‘OranjeLeeuwin worden? Kom voetballen bij VV Papendrecht!’ kopt Dordt Centraal. VoetbalJournaal Drechtsteden kwam met ‘2M Makelaars tweede hoofdsponsor VV Papendrecht‘. Onder meer op de website van Het Kontakt-Klaroen.nl is het artikel ‘VV Papendrecht-duo Marc de Groen en Wim Erkelens voltooit Vierdaagse Nijmegen‘ te vinden. Het stuk ‘VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen‘ kunt u onder andere lezen bij RTV Papendrecht. Papendrecht.net publiceerde het voorlopige Oefenprogramma van de selectie van VV Papendrecht en het bericht ‘Cubica³ nieuwe sponsor VV Papendrecht‘.

 

Profvoetballer Gyan de Regt

In het professionele voetbal zijn op dit moment meerdere spelers actief die ooit bij Voetbalvereniging Papendrecht begonnen zijn. Dat zij dit bereikt hebben, ligt vooral aan het talent dat zij hebben. Wij als club zijn echter supertrots dat zij hun voetbalcarrière gestart zijn bij onze jeugdafdeling. De komende periode zullen wij enkelen van hen portretteren. De bijna 19-jarige Gyan de Regt is de eerste. Hij ging van onze C1 naar de jeugd van FC Dordrecht. Hij is inmiddels prof in Arnhem. Gyan: “Ik speel nu voor het derde seizoen bij Vitesse en heb enige tijd terug mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. We hebben een leuke groep spelers en ik heb het dan ook goed naar mijn zin bij deze club. Het niveau in het eerste elftal is natuurlijk een stuk hoger dan in de jeugdopleiding maar hier leer je veel van als jonge speler.”

 

VV Papendrecht-duo voltooit 4Daagse Nijmegen

Zo’n 3 jaar geleden werd in de kantine van Voetbalvereniging Papendrecht wandelvereniging ‘De Droge Doos’ opgericht door Marc de Groen (rechts op onderstaande foto), Wim Erkelens (links op onderstaande foto) en erevoorzitter Bram Blom. Doel was om met elkaar de 4Daagse van Nijmegen 2020 te gaan lopen en door sponsoring de kas van de Jubileumcommissie te spekken. Uiteraard geschiedde dit onder het genot van een aantal (alcoholische) versnaperingen. Inmiddels weten we dat zowel het vieren van het 100-jarig Jubileum van VV Papendrecht als het doorgaan van de 4Daagse anders is gelopen dan verwacht. Al die jaren is dit supertrio wel blijven trainen om ooit te starten op de Wedren in hartje Nijmegen. Door een foutje van coach Nelie Sterrenburg bleek kort voor de start dat onze erevoorzitter jammer genoeg niet ingeschreven stond. Marc en Wim hebben wel de stoute schoenen aangetrokken en zijn de uitdaging aangegaan na vele, vele trainingskilometers.

      

De weersomstandigheden bleken de grootste uitdaging en varieerden van heel warm tot heel nat. Dat leverde Wim blaren op, op beide ellebogen (…). Dit was ook voor de organisatie een unieke blessure in haar 104-jarig bestaan. Marc hield het bij een paar minuscule blaren op zijn voet. Dit ongemak kon het dappere duo gelukkig niet weerhouden om vrijdagmiddag 22 juli in clubtenue de finish te passeren en het felbegeerde kruisje in ontvangst te nemen. Een in alle opzichte zware delegatie namens VV Papendrecht had hen kort daarvoor een heldenontvangst bezorgd met natuurlijk de onvermijdelijke gladiolen. Zoals het voetballers betaamt, werd het succes gevierd met een superieure derde helft in de binnenstad. Op verzoek van Coby B. werd de avond op z’n Grieks afgesloten… met een sober, doch voedzaam diner.

     

Volgend jaar staat op 1 juni de volgende uitdaging voor de actieve leden van ‘De Droge Doos’ op het programma. Dan wordt meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Voor KWF Kankerbestrijding gaat op grote hoogte naar de top van de Alpenreus gewandeld worden onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Aan iedereen het verzoek om alvast maandelijks een leuk bedrag opzij te leggen voor dit goede doel.

    

 

VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen

De afgelopen maanden zijn veel Oekraïense vluchtelingen opgenomen in de regio. Voetbalvereniging Papendrecht heeft het initiatief genomen om tijdens de zomermaanden training te geven aan Oekraïense kinderen die hier in Papendrecht in de opvang zitten. De eerste keer was op vrijdag 22 juli.

    

Onder leiding van Ton Rutteman en Jim Vermeulen werd in het Vondelpark eerst een training afgewerkt, gevolgd door een partijspel. De aanwezige kinderen vonden het heel leuk en konden niet wachten op de volgende training. Gedurende de zomervakantie zullen op dinsdag en vrijdag trainingen gegeven worden voor deze groep kinderen.

 

Interview Monique Klooster

Monique Klooster is al sinds het seizoen 1978-1979 actief bij Voetbalvereniging Papendrecht. “Ik turnde eerst op hoog niveau. Toen werd ik 16 en dacht ik laat ik op voetbal gaan. We trainden op het hoge stuk bij Fokker. Daar lag een soort grasveld maar dan zonder gras. O ja en we hadden van die mooie afgematte ballen”, vertelt ze met een lachende stem. Op de vraag of ze een verschil ziet tussen haar eigen tijd als speelster en nu zegt ze met een serieuze ondertoon: ‘’De mentaliteit is toch wel veranderd. Vroeger was het ondenkbaar dat je niet op een training kwam. Mijn trainer van toen, Martin Scherps, dreigde zelfs mijn aanvoerderschap af te nemen toen ik een keer naar het Nederlands elftal wilde in plaats van te gaan trainen. Dat gaat natuurlijk best ver maar je had toen wel echt een dermate groot verantwoordelijkheidsgevoel richting je teamgenoten dat je toch bijna altijd kwam. Dat is nu een stuk minder wat heel jammer is.’’ Inmiddels is Monique coördinator van de vrouwenafdeling bij VV Papendrecht. Vanwege vele knieblessures en -operaties kan ze helaas niet meer actief training geven terwijl ze op het veld staan toch het allerleukste vindt. Ze is toen het coördinatorschap een beetje ingerold. Ongeveer 11 jaar geleden was ze met Lonneke Michielse begonnen om het meidenvoetbal bij VV Papendrecht een impuls te geven en uit te bouwen. Inmiddels heeft onze vereniging dankzij de vele inspanningen van beide vrouwen een respectabele meidenafdeling. Nu wil Monique deze inspanning ook leveren voor het vrouwenvoetbal bij VV Papendrecht. Haar grootste motivatie is dat iedereen op haar eigen niveau kan spelen. ‘’Ik vind dat het belangrijkste. De juiste balans vinden in de teams. Daarom ben ik het ook niet altijd eens met de KNVB. We moeten nu bijvoorbeeld alles op leeftijd indelen. Dan kan je niet goed op niveau selecteren als je een kleine afdeling hebt. De voetbalbond dient ruimere leeftijdscategorieën te hanteren. Dan kan je de betere speelsters bij elkaar zetten wat ten goede komt aan hun ontwikkeling maar ook die van het vrouwenvoetbal in het algemeen. Er zijn een aantal voorbeelden waar dat momenteel bij ons misgaat.’’ Op de vraag of ze ambities heeft, zegt ze: ‘Bij Vrouwen 2 ligt nog een aantal uitdagingen. Maar het is een team met jonge meiden en die doen het zeker niet slecht. Vrouwen 1 is dit voorjaar kampioen geworden. Voor dit seizoen willen we een nog beter Vrouwen 1 krijgen. Maar om die balans goed te vinden is nog een uitdaging.’’ Tot slot roept Monique de club op om meer aandacht te besteden om meer vrijwilligers te vinden. ‘’Er lopen genoeg mensen rond die wat willen doen. Nu draait het toch alleen op een kleine groep met dezelfde mensen. Dat is jammer. Maar ook aan de andere kant roep ik op dat leden meer betrokkenheid bij de club moeten krijgen. Soms even een keer wat doen voor de club of initiatief tonen. Dat zou een goede zaak zijn voor VV Papendrecht.’’

 

Van de bestuurstafel (07-2022)

Na de geweldige Jubileumfeestavonden en het succesvolle 7×7-toernooi is de rust op het sportpark weer ingetreden. We zijn het seizoen aan het afsluiten en zijn alweer bezig met de voorbereidingen op het volgende seizoen. Helaas heeft het eerste team zich niet kunnen handhaven via de nacompetitie. Dat is zeer vervelend. We dienen echter verder te gaan en gaan vol goede moed de strijd aan in de 2e klasse. De indeling zorgt in ieder geval voor een paar mooie derby’s. Daartegenover staat het kampioenschap van onze vrouwen en de bijbehorende promotie naar de 3e klasse. Begin juli hebben we met verschillende leden op een brainstormavond nagedacht over het imago van onze club en hebben we een start gemaakt met de verdere uitwerking van het verenigingsplan. Na de zomervakantie zal hieraan met meerdere bijeenkomsten een vervolg gegeven worden. Een andere ontwikkeling waar we eerder over hebben gecommuniceerd is dat we inning van de contributie aan het automatiseren zijn. Dit doen we met ClubCollect. Ondertussen bent u daarover uitgebreid geïnformeerd. Een volgend belangrijk onderwerp waar we vanaf het nieuwe seizoen mee aan de slag gaan is het nieuwe kunstgrasveld dat we vanaf het seizoen 2023-2024 gaan bespelen. Het bestuur heeft als mening dat het voor onze club het beste is als het kunstgrasveld op het hoofdveld komt te liggen. Deze centrale plek zal ervoor zorgen dat de meeste activiteiten op ons hoofdveld kunnen plaatsvinden. Wij zullen deze mening communiceren met de gemeente Papendrecht en ons hardmaken om dit te realiseren. Als laatste wil ik iedereen een fijne vakantie toe wensen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Inning contributie met ClubCollect

Beste leden,

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf dit seizoen zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen en het verwerken van betalingen. Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Met ingang van dit seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging, welke betaalmethoden je gebruikt. Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven. Voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte.

Delen van gegevens
Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voldoene betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Meer hierover staat op de website van ClubCollect  >>

Wij zijn erg blij met deze stap. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen: penningmeester@vvpapendrecht.nl. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn, staat de vereniging hier altijd voor open.

Het bestuur

 

Meiden: kom voetballen bij VV Papendrecht

Voetbalmeiden opgelet: wil jij ook leren voetballen als onze OranjeLeeuwinnen? Wil jij later ook uitkomen op het EK? Ga dan de uitdaging aan en kom voetballen bij Voetbalvereniging Papendrecht. Zo is het Liza van der Most gelukt om via VV Papendrecht en Ajax het Nederlands Elftal te halen en Europees Kampioen te worden in 2017 en vicewereldkampioen in 2019. Twee jaar geleden sprak ze erover in een filmpje  >>

De allerjongste meisjes voetballen met de jongens. Vanaf de oudste pupillen kun je je aansluiten bij een meidenteam in de categorie MO13, MO15 en MO17. Ben je al wat ouder? VV Papendrecht heeft twee vrouwenteams waaronder een MO23. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met onze jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

2M Makelaars tweede hoofdsponsor

NOSUCH is al vele jaren de hoofdsponsor van Voetbalvereniging Papendrecht. De club is trots te mogen aankondigen dat met ingang van het nieuwe seizoen 2M Makelaars als tweede hoofdsponsor aan VV Papendrecht verbonden is. 2M Makelaars is gevestigd aan de Wederik 2 in Papendrecht, in het pand aan de rotonde van de Burgemeester Keijzerweg en de Veerweg. In juli vorig jaar is 2M Makelaars overgenomen door Van Ekeren Kuiper. Het hoofdkantoor staat in Gorinchem – Dalem. Het bedrijf heeft daarnaast ook vestigingen in Leerdam en Culemborg. De overname van 2M Makelaars is voor Van Ekeren Kuiper een mooie uitbreiding van het werkgebied maar geeft ook veel kennis over de regio Drechtsteden. 2M heeft naast het kantoor in Papendrecht ook een vestiging in Dordrecht.

Eigenaar Jenno van Ekeren zegt over het gemak van alles onder één dak: “Ons recept is eigenlijk simpel: vooral onszelf blijven, samenwerken en kwaliteit leveren tegen een gewoon eerlijke prijs. Wij ontzorgen klanten in het gehele traject; van aankoop tot hypotheek, van verzekering tot belastingaangifte. Maar ook op het gebied van advisering en verkoop van nieuwbouw- en transformatieprojecten hopen we onze expertise in de Drechtsteden te kunnen inzetten. De cultuur van 2M past goed bij ons. Ook daar staan klanttevredenheid en snelheid hoog in het vaandel. Op dit moment zijn we druk bezig met het uitrollen van met name hypotheekadvies en het versterken van ons merk. Het hoofdsponsorschap van VV Papendrecht sluit hier goed bij aan. We zijn zeer trots om mede-hoofdsponsor van VV Papendrecht te worden. De vereniging past heel goed bij ons bedrijf en is één van de bekendste clubs in onze regio en daarbuiten. Dankzij de samenwerking met VV Papendrecht hopen wij onze naamsbekendheid te vergroten en ons netwerk in de regio uit te breiden. Wij kijken uit naar deze samenwerking.” Erwin Schuil, bestuurslid van VV Papendrecht, bevestigt die woorden: “Met 2M Makelaars en Van Ekeren Kuiper hebben wij een mooie, nieuwe betrokken sponsor aan onze club kunnen verbinden die meer wil doen dan alleen de traditionele sponsoring. Wij zijn daar trots op en zien uit naar de samenwerking de komende jaren.”


Van links naar rechts: Erwin Schuil, Jenno van Ekeren, Jesse van Ekeren en Christiaan Wisse

 

Kantine elke zaterdag geopend

Het is weliswaar zomer maar dat betekent niet dat je niet meer van die typische VV Papendrecht-sfeer kunt genieten. Tijdens de zomerstop is de kantine elke zaterdag geopend en het terras natuurlijk ook. Het kantinepersoneel staat vanaf 14 uur klaar om uw wensen te vervullen. Kom dus langs voor een hapje, een drankje, een praatje of gewoon voor de gezelligheid. Tot zaterdag!

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2022-2023  (11-07-2022)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Waanzinnig bedankt!’, ‘Eerste deel Jubileumfeest daverend succes’, ‘Viering Eeuwfeest in stijl afgesloten’, ‘Feesttent afgebroken, festiviteiten zijn voorbij’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 32’, ‘Tentoonstelling VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht’, ‘Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli’, ‘Geslaagd 7×7-toernooi VV Papendrecht’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘Gevonden voorwerpen’, ‘Inning contributie later dan normaal’, ‘Zomerstop Ouderensoos’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Cees Baars Voetballer van het Jaar’, ‘Voorlopige indeling jeugdteams en JO23’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden’, ‘Indeling competitie Papendrecht 1’ en ‘JO8-1 tweede bij toernooi Sliedrecht’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht in de media

Ondanks de zomerstop kwam Voetbalvereniging Papendrecht diverse keren aan bod in de lokale en regionale media. Zo publiceerde RTV Papendrecht de stukken ‘Geslaagd 7×7 toernooi bij VV Papendrecht‘ en ‘Cees Baars Voetballer van het Jaar VV Papendrecht‘. Op de website van Papendrecht.net staat het artikel ‘Papendrecht JO8-1 tweede bij toernooi Sliedrecht‘. Op de website van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht staat bij de agenda dat de Jubileumtentoonstelling Voetbalvereniging Papendrecht in voorbereiding is. ‘Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli‘ is onder meer te vinden bij VoetbalJournaal Drechtsteden. ‘Geslaagde en drukbezochte Jubileumfeesten VV Papendrecht’ is te lezen bij Het Kontakt-Klaroen.nl.

 

Tentoonstelling VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht

Op zaterdag 16 juli vindt de opening plaats van de Jubileumtentoonstelling over een eeuw Voetbalvereniging Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht aan de Veerdam. Onze eigen schrijver van ons jubileumboek, Niels van Heteren, heeft in samenwerking met Stichting Dorpsbehoud Papendrecht de tentoonstelling vormgegeven. Alle mensen die onze club een warm hart toedragen, zijn uitgenodigd om de opening bij te wonen. De opening zal worden verzorgd door ons erelid Herman Vermeulen die al tientallen jaren bij VV Papendrecht rondloopt. Niels vertelt: ”Ik vind het leuk dat iedereen de bronnen kan zien die ik heb gebruikt voor het jubileumboek van twee jaar geleden. Hierbij kan je een goed beeld krijgen van 100-jaar VV Papendrecht.” De tentoonstelling zal doorlopen tot medio oktober en is door eenieder te bezoeken.

 

Velden in onderhoud, niet betreden

Om ervoor te zorgen dat we in het nieuwe seizoen weer lekker kunnen voetballen, zijn de velden 1, 2, 3, 4 en het minipupillenveld in onderhoud. Zo is van de nodige velden de bovenlaag geschraapt en zijn ze opnieuw ingezaaid. Om de velden te laten herstellen is het uiterst belangrijk ze met rust te laten. Betreedt tot nader order de velden 1 tot en met 4 en het Cees van Swietenveld dus niet!

 

Zomerstop Ouderensoos

In verband met de vakantieperiode houdt ook de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos een zomerstop. De laatste keer van dit seizoen is op woensdag 13 juli. Na enkele weken welverdiende rust kunt u vanaf woensdag 24 augustus om 13.30 uur weer in onze kantine terecht voor die ouderwets gezellige Ouderensoos.

 

Inning contributie later dan normaal

Zoals eerder gemeld wordt het lidmaatschapsgeld met ingang van het nieuwe seizoen op een andere wijze geïnd dan voorheen. De contributieadministratie wordt geautomatiseerd. Het duurt naar verwachting nog enkele weken voordat de benodigde werkzaamheden zijn afgerond. De eerstvolgende inning van de contributie zal daarom niet in juli zijn maar pas op 1 augustus.

Dick Verschoor
Penningmeester

 

Voorlopige indeling jeugdteams en JO23

Het nieuwe seizoen is in aantocht en dat betekent dat nieuwe (jeugd)teams geformeerd dienen te worden. De afgelopen periode hebben vele gesprekken plaatsgevonden wat geleid heeft tot de voorlopige indeling van de jeugdteams en JO23 voor het seizoen 2022-2023.

Let op: de indeling is dus voorlopig. Aanpassingen zijn dus mogelijk.

Voor deze methode is gekozen om iedereen tijdig een idee te geven, waar hij of zij aan toe is. De definitieve indeling volgt pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindeling JO23 seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2022-2023  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. U kunt eveneens van dat e-mailadres gebruikmaken als u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de jeugdafdeling bijvoorbeeld als (assistent-)scheidsrechter, spelbegeleider, jeugdcoördinator, trainer of leider.

 

Gevonden voorwerpen

Na de activiteiten van de laatste weken en dan met name na de Jubileumfeestavonden is een grote hoeveelheid spullen achtergebleven op ons sportcomplex. De gevonden voorwerpen hebben we tijdelijk opgeslagen op de club. Mocht u iets vergeten hebben en het willen ophalen, laat het ons dan weten via jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli

Al een heleboel kinderen hebben zich ingeschreven voor de Westfalia Marketing Voetbaldagen bij Voetbalvereniging Papendrecht. Dankzij sponsor Westfalia Fruit kan de jeugd tegen een relatief laag inschrijvingsbedrag deelnemen. Tientallen vrijwilligers zullen de handen uit de mouwen steken om de deelnemers in de ochtend op het veld te voeden met aantrekkelijke trainingsvormen. Tussen de middag krijgen ze heerlijke maaltijden voorgeschoteld. Na de lunch start het competitieve deel waarbij eeuwige roem kan worden vergaard. Dus pak je kans en doe mee.

  • De kosten bedragen voor leden € 20,00 en voor niet-leden € 40,00 inclusief tenue.
  • Er zijn 4 leeftijdscategorieën: 5-6 / 7-8 / 9-10 / 11-13 jaar.
  • Voor de jeugd onder 9 jaar geldt een aangepast dagprogramma.
  • De uiterste inschrijfdatum is donderdag 14 juli.
  • Pas als in het ingevulde inschrijfformulier is ingeleverd en VV Papendrecht het bijbehorende deelnamegeld heeft ontvangen, is je inschrijving definitief.

Nadere informatie staat op het inschrijfformulier dat te verkrijgen is op de club of dat je hier kunt downloaden  >>

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de jeugdcommissie van VV Papendrecht: jeugd@vvpapendrecht.nl. We hopen jullie op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus te mogen begroeten bij de nieuwe editie van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen.

 

Geslaagd 7×7-toernooi VV Papendrecht

Op de eerste zaterdag van juli werd bij Voetbalvereniging Papendrecht ter afsluiting van het seizoen een 7×7-toernooi gehouden voor spelers vanaf 14 jaar. Liefst 13 ploegen hadden zich aangemeld, dames en heren, jongens en meisjes. Het betrof voornamelijk teams van VV Papendrecht maar ook Dubbeldamse vrouwen en Drechtstreek 8 waren aanwezig.

    

De eerste wedstrijd was al om 11 uur. Onder het toeziend oog van erevoorzitter Bram Blom werden vele wedstrijden gespeeld op veld 5 van sportpark Slobbengors. Dat het er uiterst sportief aan toe ging, blijkt wel uit het feit dat arbiters afwezig waren. Niet iedereen had de vorm van de dag te pakken. Zo lukte het voormalig Zaterdag 7 van bestuurslid Erwin Schuil als enige niet om te scoren, ondanks de grote hoeveelheid speelminuten. Bijzonder was de confrontatie tussen de jongste ploeg, die van JO15-1, en de oudste, namelijk de Zondagveteranen. Bij die wedstrijd gaf de ervaring uiteindelijk de doorslag.

   

De finale ging tussen de Voetbalschool QSM en de Rutteman Boys. Het niveau was bijzonder hoog. Dankzij de sterk keepende doelmannen werd er niet gescoord en draaide het dus uit op strafschoppen. De mannen van QSM namen die iets beter. Bij de Rutteman Boys schoot voormalig eerste-elftalspeler Jeffrey Beek de bal op de paal en werd de inzet van Speler van het Jaar Cees Baars gestopt door QSM-doelman Mark Schreurs, eveneens voormalig selectiespeler.

    

Om 17 uur nam Erwin Schuil het woord voor de prijsuitreiking. Alle finalisten werden verrast met consumptiebonnen. Daarna overhandigde organisator Ton Rutteman de fraaie wisselbokaal aan QSM-aanvoerder Mark Schreurs. De bijzonder gezellige nazit op het Rood-Zwarte Plein duurde tot laat in de avond. We bedanken iedereen die het 7×7-toernooi tot een succes heeft gemaakt en dan met name Ton, Coby, Nelie en Bert.

 

Gratis kennismaken met padel en tennis

TOP Tennis & Padel Papendrecht biedt leden van Voetbalvereniging Papendrecht de mogelijkheid om gratis kennis te maken met padel en/of tennis. Aanvankelijk zou dit op zaterdag 2 juli plaatsvinden maar aangezien veel mensen dan op vakantie zijn, is besloten dit te verplaatsen naar zaterdag 27 augustus. Op die dag zijn op sportpark Oostpolder tussen 09.00 en 18.00 uur 3 padelbanen, 4 tennisbanen binnen en 4 tennisbanen buiten voor ons beschikbaar. Rackets en ballen worden beschikbaar gesteld door TOP. Wil je gebruikmaken van dit aanbod, dan kan je je bij secretaris Edwin Schreurs opgeven voor een blok van een uur via secretaris@vvpapendrecht.nl. Geef bij de aanmelding aan wat je wilt gaan doen, met hoeveel personen je wilt gaan spelen en hoe laat. Het speelschema zal opgesteld gaan worden aan de hand van de volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen. Na uw aanmelding zal een bevestiging volgen met daarbij het tijdsblok dat u is toegewezen. Je mag je opgeven voor beide spelsoorten voor maximaal twee blokken.

 

7×7-toernooi op zaterdag 2 juli

Op zaterdag 2 juli zal bij Voetbalvereniging Papendrecht een 7×7-toernooi gehouden worden. Op veld 5 van sportpark Slobbengors zullen dan zo’n 10 heren- en 3 of 4 damesploegen in actie komen. Het begint om 11 uur en zal rond 17 uur afgelopen zijn. Mocht je willen aansluiten, is dat nog mogelijk. Voor nadere informatie of inschrijving kunt u met ons contact opnemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.