Terug
Berichten juli 2019

Tweede Weekbrief van seizoen 2019-2020  (31-07-2019)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Vrijwilligerspas’, ‘Dé Dorpsderby in beker’, ‘Seizoensafsluiting Business Club’, ‘Jeugdcommissie en Technisch Jeugdkader’, ‘Niet meer spelen bij betalingsachterstand’, ‘Werkploeg in actie’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 5’, ‘Ouderensoos wekelijks vanaf 7 augustus’, ‘Nieuwste afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen’, ‘De harde kern van VV Papendrecht’, ‘Vrouwen alweer in training’ en ‘Start trainingen’.
De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Start trainingen

Nog even en dan beginnen we weer met trainen. De A-selectie opent traditioneel het nieuwe seizoen. De zaterdagselectie heeft op zaterdag 10 augustus een kennismakingsdag, waarbij ook getraind zal worden. De week daarop zijn de eerste trainingen voor JO19-1 en JO17-1. MO19-1 volgt een week later. Hopelijk zullen de meeste andere teams eind augustus kunnen starten met trainen. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van de velden. Op dit moment is de staat van onze voetbalvelden nog niet zo goed als gevolg van de hitteperiodes in juli. In de loop van de tweede helft van augustus zal meer bekend zijn. Mocht tegen die tijd op slechts enkele velden gevoetbald kunnen worden, zal een alternatief trainingsschema worden opgesteld.

 

Werkploeg in actie

Het hele jaar door is de Werkploeg druk bezig. Ondanks dat het zomerstop is, is en wordt het nodige werk uitgevoerd op ons sportcomplex. Om te beginnen worden overal schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. De picknicktafels en de steigerhouten bakken worden opgeknapt. In en rond ons verenigingsgebouw is veel arbeid verricht. Zo is het dak gereinigd. De kleedkamers zijn opgeknapt en van nieuwe douchekoppen voorzien. Tevens is aan de boiler gewerkt. In de Bestuurskamer is geverfd. Aan de kant van het Rood-Zwarte Plein is het kleedkamercomplex van een nieuwe deur voorzien. Tot slot zijn van de dug-outs de daken afgehaald, waarna er nieuwe daken zijn aangebracht. In een later stadium worden ze afgewerkt.

      

     

VV Papendrecht bedankt de leden van de Werkploeg voor hun inspanningen.
Uiteraard kan de Werkploeg nog wel wat hulp gebruiken. Mocht u daarvoor interesse hebben, neem dan per e-mail contact op met onze voorzitter Hans Jonker: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

    

    

   

 

De harde kern van VV Papendrecht

Sietse Bettenbroek, Cor Romijn en Mark Kalishoek zijn al decennialang langs de lijn te vinden, eerst vele jaren op zondag en nu op de zaterdag. “We reden zondagochtend eerst naar de wedstrijd van Zondag 2 en in de middag naar het eerste, een prachtige tijd. Ze noemden ons weleens gekscherend de Drie Musketiers.”

Actieve carrières
Sietse Bettenbroek, de oudste van het stel (76), speelde vooral in Zondag 3. “Ik had geen zin om te trainen. Wedstrijden spelen vond ik wel leuk. Ja, dan kom je niet in het eerste.” Anders is het voor Cor Romijn (72). Hij stond dertien seizoenen op het doel in Zondag 1. Mark Kalishoek (72) speelde een jaar of negen in Zondag 2. “Ik heb nog twee wedstrijdjes in het eerste gespeeld, maar dat mag geen naam hebben.”

Vrijwilligers
Ze zijn alle drie na hun voetbalcarrière actief gebleven voor de club. Sietse, die op zijn 49e noodgedwongen moest stoppen met voetballen, werd leider van Zondag 1. “Ik werd op kerstavond, vlak nadat ik gestopt was met voetballen, gebeld door toenmalig voorzitter Teus Punt. Hij vroeg, of ik zin had om leider te worden van het eerste. We hebben drie uur aan de lijn gezeten. Op een gegeven moment zei mijn vrouw, dat het wel genoeg was. Ik heb gezegd, dat ik erover na zou denken. In januari 1990 zouden we verder praten. Ik ben 13 jaar leider gebleven. Daarvoor was ik overigens al een jaar of zes wedstrijdsecretaris geweest. Ik zat daardoor tevens in het bestuur, aangezien dat toentertijd bij de functie van wedstrijdsecretaris hoorde. Voor het 60-jarig bestaan heb ik ook nog in de jubileumcommissie gezeten.”
Cor heeft na zijn actieve carrière de keepers getraind. “Ik heb dat een jaar of 20 gedaan. Ik ben tevens jeugdleider geweest en was vanaf het begin betrokken bij de Werkploeg ’77, die in 1977 het licht zag. Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds actief voor de Werkploeg, net als Sietse.”

   

Mark werd, direct nadat hij op zijn 32e gestopt was als speler, leider van Zondag 2. “Een geweldige tijd, we zijn zes keer afdelingskampioen geworden. De hoogtepunten waren de Nederlandse kampioenschappen voor reserveteams. Eerst pakten we de Nederlandse titel van de reserve zondagploegen door het tweede van Quick’20 met 2-0 te verslaan. Twee weken later werden we zelfs algeheel Nederlands kampioen door met 4-3 te winnen van Sparta Nijkerk, de zaterdagkampioen. In die tijd trainde de trainer van het eerste ook het tweede. Dit betekende, dat ik op zondag de coaching deed van het tweede. Ik vond dat ontzettend leuk om te doen. Na 20 jaar leider te zijn geweest van Zondag 2 werd ik technisch coördinator en bestuurslid technische zaken. Dat heb ik 16 jaar gedaan.”

Hardlopen
Sietse en Cor, die al bijna 64 jaar lid zijn, en Mark, die al bijna 51 jaar lid is, waren op dinsdag- en donderdagavond hardlopend te bewonderen op het Slobbengors. “We waren toch altijd op de club als het eerste en tweede trainden, dus konden we net zo goed ook wat doen.” De Drie Musketiers draaiden hun rondjes en liepen dan gezamenlijk elke avond 6 kilometer. “We kleedden ons om in de trainerskleedkamer. Na de training lekker ouwehoeren met de trainers, we hebben wat afgelachen.”

Zaterdag
Na het wegvallen het prestatief voetbal op de zondag schakelden de mannen over naar de zaterdag. “Dat was wel even wennen hoor. Normaal waren we zondag heel de dag op pad. Wij zijn nu wel gewend. We zien elke wedstrijd, uit en thuis. Mark, die zijn kleinzoon (Marc Veldhoven) op de voet volgt, is nu wat minder langs de lijn te zien. “Toen hij nog in de jeugd speelde, kon ik in de middag naar het eerste. Maar naarmate hij ouder werd, ging ook hij in de middag voetballen. Ik wilde niets missen van zijn ontwikkeling.” Zijn kleinzoon voetbalt na een periode bij Sparta nu bij Kozakken Boys. “Als trotse opa ben ik altijd langs de lijn te vinden, als hij speelt. Ik zie Papendrecht daarom wat minder voetballen.” Na enkele magere jaren met het eerste zijn de heren zeer tevreden. “Je zag voetbal komen in de ploeg”, vertelt Cor. “Je kon zien, dat het een team was”, vervolgt Sietse. “Zowel de werklust als de inzet is prima. Alle eer voor de trainer. Je ziet, dat er een prima sfeer is, zowel in de spelersgroep als in het begeleidingsteam.”

Harde kern
Met recht kunnen we de heren bestempelen als de harde kern van de VV Papendrecht. We zullen ze hopelijk nog vele jaren langs de lijn zien.

 

Nieuwste afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen

Sinds eind 2017 doet VV Papendrecht mee aan de campagne ‘Naar een positief sportklimaat’. In het kader daarvan is onder meer tot twee keer toe de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd in onze kantine. De voorstelling loopt door in een videofeuilleton. Recentelijk zijn twee nieuwe afleveringen verschenen.

– Titel: Je kunt niet eens een aanwijzing geven. Je helpt als vader of moeder je sportende kind het beste, als je hem of haar los durft te laten. Hoe moeilijk dat soms ook is.
Klik hier voor het filmpje  >>

– Titel: De zeven tips. Tijdens de voorstelling werden zeven tips gegeven. Wat waren die ook alweer? Handig voor trainers, coaches, leiders, maar ook voor ouders.
Klik hier voor het filmpje  >>

 

Jubileum-Nieuwsbrief 5

Over iets meer dan een jaar wordt VV Papendrecht 100 jaar. Hoelang het nog precies is, kunt u zien op de aftelklok. Het Jubileumboek vordert gestaag, maar we kunnen nog zeker bijdragen gebruiken. Verder staan van de nodige evenementen de data vast. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de vijfde Jubileum-Nieuwsbrief. Op de voorpagina van onze website staan in het midden drie knoppen. De linker is genaamd ‘Jubileum-Nieuwsbrief’. Door daarop te klikken verschijnt de laatste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie in beeld. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 5 ook downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Jeugdcommissie en Technisch Jeugdkader

De jeugdafdeling is een belangrijk onderdeel van onze club. Veel mensen houden zich bezig met onze jeugdleden. De Jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie binnen de jeugdafdeling. Het Technisch Jeugdkader richt zich op de trainingen alsmede de begeleiding van de jeugdtrainers en -coaches. De volgende personen maken deel uit van de organisatie.

Jeugdcommissie
Jeugdvoorzitter: Rick Croese.
Jeugdcoördinator JO19: Jeroen Lasschuit.
Jeugdcoördinator JO17: Jo Pattinama.
Jeugdcoördinator JO15: Yvonne van der Zande.
Jeugdcoördinator JO13: Donovan ’t Zand.
Jeugdcoördinator JO11 en 10: Joyce Janssen.
Jeugdcoördinator JO9, 8 en 7: Nelie Sterrenburg.
Jeugdcoördinator meisjes: Lonneke Michielse.

Technisch Jeugdkader
Hoofd Jeugdopleidingen: Dennis Zaal.
Technisch Jeugdcoördinator JO19 en 17: Jeroen Lasschuit.
Technisch Jeugdcoördinator JO15 en 13: Maikel Blom en Co de Groot.
Technisch Jeugdcoördinator JO11 t/m JO7: Mark Schreurs en John van Bilsen.
Technisch Jeugdcoördinator meisjes: Monique Klooster.

Jeugdafdeling overig
Jeugdsecretaris: Coby Blom.
Wedstrijdsecretaris: Thomas van der Kaap.
Coördinator scheidsrechters: Aad Koot.
Verzorger jeugd: Thea Vuurens.
Vertrouwenspersoon: Danielle Bouter-Spitsbaard.

Op de website staat meer informatie over de Jeugdcommissie en het Technisch Jeugdkader  >>
Wilt u ook een bijdrage leveren aan onze jeugdafdeling? Dat kan. Neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Contributie-inning juli in week 30

Normaal geschiedt de contributie-inning van het nieuwe seizoen op 1 juli. Door omstandigheden heeft de inning van het lidmaatschapsgeld echter nog niet plaats kunnen vinden. Deze staat gepland voor week 30. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met penningmeester Dick Verschoor, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Seizoensafsluiting Business Club

Op een zonnige donderdagavond in juli vond opnieuw een gezellige bijeenkomst plaats met de leden van de Business Club vv Papendrecht. Op ons sportcomplex werd teruggekeken op een succesvol seizoen van zowel Papendrecht 1 als onze Business Club. Diverse nieuwe Business Club-leden hebben zich aangemeld. De groep van betrokken bedrijven en personen wordt steeds groter. Onlangs hebben Gert en Wilma van Wijngaarden alsmede Hans Boudewijn van AH bestratingen zich bij de Business Club gevoegd. Om iedereen te bedanken voor zijn of haar steun zette het bestuur van de Business Club vv Papendrecht een avond neer, waarbij muziek, heerlijk eten en goede contacten centraal stonden. Dankzij de hulp van Marc de Groen werd het eten een feestje op zich. Wim van Swieten, voormalig directeur van Esbi, werd door voorzitter Bram Blom uitgebreid in het zonnetje voor zijn betrokkenheid bij zowel VV Papendrecht als de Business Club. Het werd een mooie afsluiting van het seizoen. Het bestuur van de Business Club vv Papendrecht wenst eenieder een heel fijne vakantie en kom veilig weer terug.

Mocht u interesse hebben in de Business Club vv Papendrecht, neem dan per e-mail contact op via info@bcvvpapendrecht.nl of kijk op de website van de Business Club  >>

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2019-2020  (16-07-2019)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Johan Deumer’, ‘Voorlopige indelingen jeugdteams’, ‘Gouden Speld KNVB voor Theo Wolters’, ‘Competitie-indeling Papendrecht 1’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden!’, ‘Eimerd van de Griend nieuwe trainer-coach Vrouwen 1’, ‘Selectietrainers jeugd seizoen 2019-2020’, ‘Evenementen Eeuwfeest’, ‘VV Papendrecht versterkt samenwerking met Webmyday’, Schitterende luchtfoto’s Slobbengors’, ‘Werkzaamheden Slobbengors’ en ‘Aanvoerder Nick Kamerling’.
De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Evenementen Eeuwfeest

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Volgend jaar wordt ruim aandacht besteed aan ons Eeuwfeest. Inmiddels liggen de nodige activiteiten vast. U kunt de volgende data alvast in uw agenda noteren.

– 6 juni 2020: Het grote KNVB-toernooi voor G-teams.
– 13 t/m 20 juni 2020: De feestweek met allerlei verrassingen.
– 31 juli 2020: Oudejaarsavondfeest. We gaan met zijn allen aftellen naar het moment, waarop onze club 100 jaar wordt.

Uiteraard zijn helpende handen nodig om de evenementen succesvol te laten verlopen. Wilt u meedoen, sponsoren of hebt u ideeën, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. Help mee om voor een gedenkwaardig jubileumjaar te zorgen.

 

VV Papendrecht versterkt samenwerking met Webmyday

VV Papendrecht heeft onlangs de samenwerking met sponsor Webmyday uitgebreid. Sinds enige weken is het Dordtse bedrijf onze hostingprovider. De afgelopen periode is door diverse mensen hard gewerkt om de overstap naar de nieuwe webhost mogelijk te maken. Onze website staat sinds eind juni op de webserver van Webmyday, dat tevens onze e-mailadressen beheert.
VV Papendrecht bedankt iedereen, die de benodigde werkzaamheden heeft uitgevoerd en verwacht een prettig samenwerkingsverband met Webmyday.

 

Werkzaamheden Slobbengors

De afgelopen periode hebben de nodige werkzaamheden plaatsgevonden op het Slobbengors. Zo zijn de twee trappen weggehaald, die van de Industrieweg naar respectievelijk veld 2 en veld 4 leidden. Op die plekken op de dijk is nu beplanting aangebracht. Tussen het voetpad onderaan de Industrieweg, bij veld 4, en de doorgang naar het nieuwe hoofdkantoor van Fokker is een hek met een slot geplaatst. Langs veld 4, aan de kant van de nieuwe vijver, is een hek met een ballenvanger geplaatst. Tevens is om dat deel van veld 4 een geasfalteerd voetpad aangelegd, dat eindigt bij een hek met een slot. Ook is aan het eind van het voetpad tussen veld 2 en het hoofdveld een hek met een slot geplaatst. Door die maatregelen kan ons terrein volledig afgesloten worden, zodat mensen niet zomaar ons sportcomplex kunnen betreden. Alleen veld 5 valt daarbuiten. De gemeente heeft bepaald, dat dat openbaar gebied is, dat door iedereen benut mag worden, zolang het niet door VV Papendrechters gebruikt wordt.

    

    

    

Daarnaast heeft op andere plekken op het Slobbengors het nodige onderhoud plaatsgevonden. Zo zijn de tegels van het pad achter het scorebord weggehaald, waarna het pad opnieuw betegeld is. Verder hebben medewerkers van de groenvoorziening onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Tot slot is aan de riolering en de afwatering gewerkt.

    

 

Velden in onderhoud, niet betreden!

Tijdens de zomerstop kan niet van onze voetbalvelden gebruikgemaakt worden, aangezien ze in onderhoud zijn. Om te beginnen werden alle doelen verwijderd. Daarna werden de velden geschraapt, geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. De velden worden regelmatig gesproeid. Om het gras te laten groeien is het essentieel, dat de velden met rust gelaten worden.

    

VV Papendrecht verzoekt iedereen daarom dringend om de velden tot nader orde niet te betreden, zodat we bij aanvang van het nieuwe seizoen opnieuw beschikken over mooie grasmatten.

    

    

 

Gouden Speld KNVB voor Theo Wolters

In april 2017 werd ons Lid van Verdienste Theo Wolters benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 24 juni jongstleden ontving hij opnieuw een ereteken, ditmaal van de KNVB. Op die dag nam hij met enkele anderen afscheid als lid van de tuchtcommissie regio Zuid. Bij die gelegenheid werd Theo onderscheiden met de Gouden Speld voor zijn inzet als secretaris/wedstrijdsecretaris en consul bij de voetbalvereniging Drechtstreek, secretaris/wedstrijdsecretaris en scheidsrechterscoördinator bij de voetbalvereniging Papendrecht en lid van de tuchtcommissie.
VV Papendrecht feliciteert Theo Wolters van harte met de welverdiende onderscheiding.

 

In Memoriam Johan Deumer

Op 29 juni 2019 is op de leeftijd van 75 jaar ons lid Johan Deumer overleden. Johan was 39 jaar lid van onze club. Wij wensen de familie de komende tijd sterkte in het verwerken van het verlies van Johan.

Namens het voltallige bestuur van voetbalvereniging Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter

 

Schitterende luchtfoto’s Slobbengors

Enkele malen per jaar maakt de VI foto’s van markante, fraai gelegen, bijzondere en mooie voetbalcomplexen. Aangezien het Slobbengors zo’n sportpark is, zijn het afgelopen voorjaar luchtfoto’s genomen van onze thuisbasis.

   

VV Papendrecht bedankt de Voetbal International voor het maken van de schitterende luchtfoto’s.

    

   

 

Selectietrainers jeugd seizoen 2019-2020

Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal en jeugdvoorzitter Rick Croese zijn verheugd om te melden, dat bij de jeugd alle selectieteams weer een vakkundige trainer voor de groep hebben staan. Bij JO19-1 gaat Chaid Chaibi zijn tweede jaar in. Ook Karel Spitsbaard gaat zijn tweede seizoen in, maar dan als trainer-coach van JO17-1. Voor de JO15-1 staat Paco Ariza Lora. Geen ongekende voor de club. Hij is er enkele jaren tussenuit geweest, maar gaat dit seizoen weer aan de slag binnen de jeugdafdeling. Voor de JO13-1 is Norichio Nieveld aangesteld. De in Papendrecht woonachtige, voormalige prof speelt in de tweede divisie bij Kozakken Boys. De JO10 en JO11 staan onder leiding van Mark Schreurs. Hij gaat alle trainers in deze leeftijdscategorieën begeleiden en de trainingen coördineren. De technische coördinatie van de jongste jeugd wordt, zoals de afgelopen jaren, wederom ingevuld door John van Bilsen.
VV Papendrecht wenst de heren komende seizoen veel plezier en succes.


Van links naar rechts:
Karel Spitsbaard, Dennis Zaal, Paco Ariza Lora en Mark Schreurs

 

Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2019-2020

VV Papendrecht heeft na uitgebreid overleg met alle betrokkenen de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2019-2020 opgesteld. Wijzigingen zijn dus nog mogelijk! Voor deze methode is gekozen, zodat iedereen tijdig weet, waar hij of zij aan toe is. We willen nogmaals benadrukken, dat het om voorlopige indelingen gaat. De definitieve indelingen volgen pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindelingen junioren seizoen 2019-2020  >>
Voorlopige teamindelingen pupillen seizoen 2019-2020  >>
Voorlopige teamindelingen meisjes seizoen 2019-2020  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn, dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.