Terug
Berichten januari – mei 2021

21e Weekbrief van seizoen 2020-2021  (31-05-2021)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Jaap van Willigen’, ‘Van de bestuurstafel (05-2021)’, ‘Terras geopend op zaterdagmiddag’, ‘Inschrijving Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen gestart’, ‘VV Papendrecht zoekt ambitieuze jeugdtrainers’, ‘Natte maar leuke open dag met keepersclinic’, ‘Feestavonden uitgesteld naar 2022’, ‘Lidmaatschap’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘NOSUCH steekt Papendrecht 1 in het nieuw’, ‘Ken Aigbosuria nieuwe trainer van Zaterdag 2’ en ‘VV Papendrecht doet niet mee aan Regiocup’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht doet niet mee aan Regiocup

De KNVB heeft eind mei bekendgemaakt dat op zaterdag 5 juni de KNVB Regiocup voor de jeugd van start maakt. Als bestuur hebben we helaas moeten besluiten ons terug te trekken uit de Regiocup. Reden is dat we geen velden beschikbaar hebben om al die wedstrijden op het Slobbengors te kunnen houden. Vanaf 7 juni zijn afgezien van veld 3 alle velden in onderhoud. Op het enige veld dat beschikbaar is, zijn al diverse activiteiten gepland waardoor er geen ruimte meer is om vele jeugdwedstrijden te kunnen laten spelen. We vinden het bijzonder vervelend maar we zijn gebonden aan het onderhoudsschema van de velden. We zijn daarom extra blij dat we veld 3 heel de zomer tot onze beschikking hebben zodat we toch activiteit hebben op de club.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

In Memoriam Jaap van Willigen

We hebben het droevige bericht ontvangen dat op de leeftijd van 77 jaar ons lid Jaap van Willigen is overleden. Jaap was bijna 37 jaar lid van VV Papendrecht en heeft in verschillende functies als vrijwilliger zijn bijdrage geleverd aan onze club. Wij wensen zijn naaste familie de komende tijd veel sterkte.

Namens het bestuur,

Hans Jonker
Voorzitter

 

Powervrouwen trainen op vrijdagavond

Het was begin 2017 dat Yvonne van der Zande besloot dat ze meer moest gaan bewegen, fitter moest worden. Ze had de jaren ervoor van alles geprobeerd maar kon nooit iets lang volhouden, simpelweg omdat ze het deed omdat het van zichzelf moest maar het eigenlijk niet leuk vond. Wat vond ze nu echt leuk, VOETBALLEN! Maar ja, 43 jaar, nooit op voetbal gezeten, conditie van niks en een gebrekkig lijf, hoe dan! Aansluiten bij de Vrouwen 1 van VV Papendrecht was dus uitgesloten maar wellicht waren er wel meer dames zoals zij die samen zouden willen ballen. Na een paar gesprekken met het bestuur kreeg Yvonne groen licht om haar plan uit te werken. Het idee was om een keer per week samen te gaan trainen. De doelgroep was in eerste instantie moeders van voetballende kinderen en dus werd het de vrijdag, want op andere dagen moesten de kinderen trainen. Aan het begin van de zomervakantie van 2017 werd een oproep op Facebook geplaatst en vanaf dat moment is de bal letterlijk en figuurlijk gaan rollen. Het bericht werd zo’n 6000 keer gelezen, leverde ruim 68 reacties op en werd bovendien meer dan 20 keer gedeeld.

Begin september 2017 was het dan zover. Met een enthousiaste groep van zo’n 10 dames werd het avontuur aangegaan. Bijna vier jaar later hebben we een groep van zo’n 16 dames die op de vrijdagavond lol met elkaar hebben en ondertussen fitter worden. Het zijn inmiddels allang niet meer alleen voetbalmoeders die meedoen. Daarom is de naam ondertussen veranderd in Powervrouwen. Overigens doen de nodige kinderen fanatiek met hun moeders mee. De insteek is nog wel dezelfde; gezellig samen trainen zonder verdere consequenties. Bent u intussen ook enthousiast geworden en wilt u een keer meedoen, kom gezellig een keer langs. We trainen op vrijdagavond van ongeveer 20.00 tot 21.15 uur en je hoeft dus geen ervaring te hebben. Voor meer informatie kun je mailen naar powervrouwenvvp@gmail.com.

 

Van de bestuurstafel (05-2021)

Het einde van het bewogen seizoen 2020-2021 nadert. De KNVB Regiocup gaat voor volwassenen niet door maar voor de jeugd wel. Helaas hebben we moeten besluiten daar niet aan mee te doen. Aan het voetballen van wedstrijden tegen teams van andere verenigingen komen we dit seizoen niet meer toe. We zijn daarom blij dat we jullie kunnen melden dat we veld 3 gedurende de zomer beschikbaar hebben om activiteiten te organiseren. Hoe dit er precies komt uit te zien, moet nog uitgewerkt worden maar daar zullen jullie via onze mediakanalen over geïnformeerd worden. Vanaf 7 juni zullen alle overgebleven velden in onderhoud zijn. In principe hebben we half augustus weer de beschikking over alle velden. De werkploeg is alweer volop bezig om allerlei andere zaken op te pakken. Zo wordt onze accommodatie voorzien van een nieuwe laag verf. We zijn uiteraard blij met deze actieve groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat we weer trots kunnen zijn op ons sportpark.

Naar verwachting zal eind mei de nieuwe VV Papendrecht-Voetbalkrant uitkomen. Daarmee zullen we ons presenteren aan alle Papendrechters. De krant bevat onder meer een ledenwerfactie. Met behulp daarvan in combinatie met de open dagen en andere activiteiten willen we de stijgende lijn van het aantal leden vasthouden. We hopen iedereen tijdens de komende tijd regelmatig op het sportpark te zien. Zeker op zaterdagmiddag als ons terras geopend is, voorlopig voor maximaal 30 gasten, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Dat we de beschikking hebben over een veld tijdens de zomer is een unicum. Laten we er volop van profiteren. Op deze manier kunnen we het seizoen 2020-2021 toch nog een leuk slot geven.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

VV Papendrecht in de media

Ook de afgelopen periode werd in de regionale media veel geschreven over Voetbalvereniging Papendrecht. Zo staat op de website van Dordt Centraal ‘VV Papendrecht zoekt jeugdtrainers‘, stond in de Klaroen zowel de aankondiging van de Open dag met keepersclinic bij VV Papendrecht als ‘Leuke open dag met keepersclinic bij VV Papendrecht‘ en publiceerde RTV Papendrecht het bericht ‘VV Papendrecht 2 in het nieuw‘. Papendrecht.net berichtte over het Geslaagde Oranjefestival, Regio-Voetbal schreef het artikel ‘Lonneke Michielse Lid in de Orde van Oranje-Nassau‘ en VoetbalJournaal Drechtsteden nam het artikel over aangaande de inschrijving voor de VV Papendrecht-Voetbaldagen.

 

Feestavonden uitgesteld naar 2022

Ons 100-jarig bestaan in 2020 hebben we vanwege de COVID-19-crisis helaas slechts in beperkte mate kunnen vieren. De meeste jubileumactiviteiten werden noodgedwongen uitgesteld. Lange tijd hebben we gehoopt de feestavonden, die verplaatst waren naar het eind van dit voorjaar, door te kunnen laten gaan maar de aanhoudende coronaperikelen hebben ons doen besluiten die te verplaatsen naar 24 en 25 juni 2022. Meer over de jubileumactiviteiten vindt u in de bijgewerkte Jubileum-Agenda. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Jubileumcommissie, e-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Natte maar leuke open dag met keepersclinic

Op zaterdag 22 mei stond bij VV Papendrecht de derde en laatste open dag van het voorjaar op het programma. Dit keer werden voor pupillen een 4×4-toernooi en een keepersclinic georganiseerd. De regen kwam met bakken uit de lucht maar dat kon de pret niet drukken. De deelnemers aan het toernooi maakten fanatiek gebruik van de nattigheid en maakten naar hartenlust slidings op het natte gras. Timo R. was de grote winnaar van het toernooi en mocht de beker mee naar huis nemen.

De keepers startten om half 10 met hun programma. Het eerste onderdeel betrof de warming-up met ladder. De goalies dienden met snel voetenwerk een ladderparcours af te werken waarna er een bal rechtdoor in de lucht of in de hoeken kwam. Na een kwartier was het tijd voor het tweede onderdeel. Daarbij moesten de keepers een terugspeelbal verwerken en openen naar de zijkant. Met de nodige uitleg van de trainers werd na een kwartier teruggekeken op een geslaagd onderdeel.

    

Vervolgens was het tijd voor een korte drinkpauze waarna iedereen klaar was voor de volgende oefening: laag duiken vanuit de positie. De keepers stonden in de goals met rechts vier pionnen achter elkaar in de hoek. Zodra een pion was aangetikt, moesten ze de bal in de andere hoek verwerken en dat in totaal vier keer. Na twee series werden de pionnen in de andere hoek gezet zodat de keepers in elke hoek evenveel ballen te verwerken kregen. Het vierde en laatste onderdeel was de zogenaamde ‘keepersoorlog’. Het was de bedoeling om twee doelpunten te maken voor de winst. De goalies die niet aan de beurt waren, werden beziggehouden door de keeperstrainers. Nadat elke doelverdediger het laatste onderdeel had afgerond, zat de keepersclinic erop. Ondanks het slechte weer vonden de kinderen en vrijwilligers het een heel leuke dag. De begeleiding heeft veel uit kunnen leggen en de keeperstrainers hebben een heleboel mooie reddingen gezien.

 

Terras blijft op zaterdag 22 mei dicht

We hadden gehoopt op zaterdag 22 mei op ons terras gasten te kunnen ontvangen maar gezien het slechte weer en de voorspellingen voor de rest van de dag hebben we besloten het terras tijdens het pinksterweekend niet te openen. Hopelijk kunnen we het terras op het Rood-Zwarte Plein op zaterdag 29 mei wel openstellen. Tot dan.

 

Middagprogramma open dag 22 mei afgelast

Het middagprogramma van de open dag van zaterdag 22 mei gaat niet door. Vanwege de aanhoudende regen en de alsmaar slechter wordende voetbalvelden is besloten tot afgelasting ervan over te gaan.

 

Inschrijving Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen gestart

Vorig jaar konden de VV Papendrecht-Voetbaldagen helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis maar dit jaar staan ze weer op de agenda. Westfalia Marketing B.V. uit Maasdijk is zoals altijd de hoofdsponsor van het voetbalspektakel. Dankzij Westfalia Fruit kan de jeugd op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 augustus tegen een relatief laag inschrijvingsbedrag deelnemen. Het festijn is voor alle kinderen, jongens en meisjes, leden en niet-leden, van 5 tot en met 13 jaar. Iedereen is welkom! De kosten bedragen € 17,50 voor leden en € 35,00 voor niet-leden. Dit is inclusief een voetbaltenue. De uiterste inschrijfdatum is woensdag 30 juni. Je kunt je opgeven met behulp van het Inschrijfformulier dat je kunt afhalen op de club of hier kunt downloaden  >>

De inschrijving is pas definitief als de club het inschrijfgeld heeft ontvangen.
Haast je, want vol = vol. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de jeugdcommissie, e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl. Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten tijdens de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen, waarbij het motto is: Drie dagen leven als een voetbalprof!

 

Terras geopend op zaterdagmiddag

Beste leden,

Jullie zullen wellicht allen het goede nieuws hebben vernomen dat de verdere versoepelingen doorgaan. Dit betekent onder meer dat ons terras op het Rood-Zwarte Plein weer open mag. Voorlopig zal het alleen geopend zijn op zaterdag van 12 tot 18 uur. Wel natuurlijk conform de algehele voorwaarden:

Verdere huishoudelijk regels zijn:

 • Ons terras biedt voorlopig plek aan 30 personen.
 • Tafels niet verplaatsen.
 • Geen zelfbediening.
 • Alleen toegang tot terras en toiletten, dus niet de kantine betreden. Dat mag alleen het kantinepersoneel.
 • In de binnenruimte, bij de toiletten, draagt u een mondkapje.
 • Geen contant geld, alleen contactloos betalen.
 • Geen toeschouwers bij de velden.

Bij klachten blijft u thuis!

We gaan ervan uit dat iedereen zich aan deze voorwaarden zal houden en dat u het onze vrijwilligers (kantinemedewerkers) makkelijk maakt om het terras open te houden. Bij het niet naleven van de regels zal het terras worden gesloten. Bij slecht weer zal het terras gesloten blijven. Check dit op onze mediakanalen.

Bestuur VV Papendrecht

 

VV Papendrecht zoekt ambitieuze jeugdtrainers

Voor het seizoen 2021-2022 zoekt VV Papendrecht voor meerdere teams ambitieuze jeugdtrainers die een bijdrage willen leveren aan de realisatie van het nieuwe jeugdbeleid. VV Papendrecht heeft ruim 350 jeugdleden, verdeeld over 26 teams. Het huidige eerste (heren)team, uitkomend in de eerste klasse zaterdag, bestaat voornamelijk uit eigen opgeleide spelers. Dit trachten we de komende jaren te continueren middels een actief jeugdvoetbalbeleid. Tevens beoogt VV Papendrecht om een vereniging voor iedere voetballiefhebber te zijn. Om dit te realiseren zal in het komende seizoen uitvoering worden gegeven aan het nieuwe jeugdbeleidsplan. De club heeft gekozen voor een drietrapsfasering, bestaande uit een Fundamentfase (JO8-J011), Ontwikkelfase (JO13-JO15) en Prestatiefase (JO17-19).

De functie
Als jeugdtrainer bij VV Papendrecht verzorg je trainingen (2 keer per week) en begeleiding tijdens wedstrijden. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie, voer je coördinerende taken uit binnen jouw afdeling en draag je bij aan de verdere ontwikkeling van het voetbalbeleidsplan.

Functie-eisen
Sollicitanten zijn bij voorkeur in het bezit van minimaal UEFA-C of hebben minimaal drie jaar werkervaring met training en coaching. Maar ook sollicitanten met een pedagogische of onderwijskundige achtergrond worden uitgenodigd om te reageren. Daarnaast wordt verwacht dat sollicitanten beschikken over communicatieve vaardigheden, prestatief zijn ingesteld zonder het plezier uit het oog te verliezen en dat ze een frisse blik op het moderne voetbal hebben.

VV Papendrecht is een club met historie en toekomst. Ben jij die ambitieuze jeugdtrainer die mee wil werken aan de toekomst van onze vereniging? Neem dan contact op met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, 06-31005674, hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl of Jeugdvoorzitter Rick Croese, jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

 

20e Weekbrief van seizoen 2020-2021  (17-05-2021)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Lonneke Michielse ontvangt lintje’, ‘Open dag met keepersclinic’, ‘(Jeugd)scheidsrechters en spelbegeleiders gezocht’, ‘Geslaagd Oranjefestival’, ‘Vrijwilligerscommissie’, ‘Voetbalclinic bij De Viermaster’, ‘Webmyday steekt Zaterdag 2 in het nieuw’, ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2021’, ‘Velden in onderhoud behalve veld 3’, ‘Geen Regiocup voor volwassenen’, ‘Leuk onderling toernooi JO7’ en ‘Zondag35+ 1 traint twee keer per week’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2021

In 2020 konden we vanwege de cononacrisis helaas geen VV Papendrecht-Voetbalkrant uitgeven maar dit jaar wel zal die wel verschijnen. De Communicatiecommissie legt momenteel, met medewerking van de Sponsorcommissie en diverse vrijwilligers van onze club alsmede onze mediapartners NOSUCH en ZPRESS Media Group, de laatste hand aan de editie van 2021. De krant zal in de gehele gemeente Papendrecht huis aan huis bezorgd worden. Naar verwachting zal dit in de laatste week van mei zijn. De nieuwste editie van onze Voetbalkrant zal tevens verkrijgbaar zijn op de club en te downloaden via de website. Houd uw brievenbus in de gaten!

 

Velden in onderhoud behalve veld 3

Het eind van het voorjaar nadert en dat betekent dat onze velden binnenkort in onderhoud gaan. De XtraGrass-velden, de velden 2 en 4, gaan aan het begin van de laatste week van mei in onderhoud. Twee weken daarna volgen de velden 1 en 5. Veld 3 zal niet in onderhoud gaan en is de hele zomer voor ons beschikbaar. Het betekent dat het reguliere trainingsschema na vrijdag 21 mei stopt. Het gaat iets aangepast worden zodat iedereen daarna twee weken lang kan blijven trainen op de velden 1, 3 en 5. Vanaf maandag 7 juni is alleen veld 3 beschikbaar. De eerste selectie traint vanaf dinsdag 15 juni tot en met zaterdag 3 juli met de nieuwe groep op de reguliere trainingsdagen. Hiervoor zal een trainingsschema opgesteld worden. De overige senioren en de jeugd kunnen om dit trainingsschema heen activiteiten plannen. Hoe dit er precies komt uit te zien, moet nog uitgewerkt worden maar daarover zal via onze mediakanalen gecommuniceerd worden.

 

(Jeugd)scheidsrechters en spelbegeleiders gezocht

Binnenkort hopen we weer volop wedstrijden te kunnen spelen. Om die door te kunnen laten gaan, zijn (jeugd)scheidsrechters en spelbegeleiders nodig. Spelbegeleiders zijn mensen die wedstrijden van pupillen tot 10 jaar in goede banen leiden, die de spelers zoveel mogelijk de ruimte geven het spel zelf te ontdekken en daar waar nodig fluiten om de spelregels uit te leggen.

De (jeugd)scheidsrechters en spelbegeleiders, die worden begeleid door onze scheidsrechterscoördinator Aad Koot, vormen een hechte groep. Als we weer met zijn allen gaan voetballen, is uitbreiding van die groep echter noodzakelijk. Dus als jij voetbalwedstrijden wilt fluiten of meer informatie wilt, laat dat dan weten aan onze scheidsrechterscoördinator. Hij is maar al te graag bereid om nieuwe scheidsrechters, in samenwerking met de KNVB, gedegen op te leiden. Of mail ons:

Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl;
Secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Open dag met keepersclinic bij VV Papendrecht

Na twee bijzonder geslaagde open dagen in april vindt bij VV Papendrecht op zaterdag 22 mei de derde en laatste open dag van het voorjaar plaats. Ook deze keer is iedereen welkom, jongens en meisjes, leden en niet-leden. Tijdens de instuif zal een 4×4-toernooi gehouden worden. Extra leuk om veel partijtjes te spelen nu het wedstrijdseizoen definitief niet doorgaat. Gevoetbald zal worden in wisselende samenstellingen waardoor we uiteindelijk een individuele winnaar krijgen. De ochtend, van 9.30 tot 11.30 uur, is gereserveerd voor kinderen geboren in 2007 tot en met 2014. ’s Middags kunnen de junioren hun kunsten laten zien. Daarnaast is er in de ochtend een keepersclinic. Twee sessies zullen georganiseerd worden met telkens vier oefenvormen. Van 9.30 tot 10.30 uur is het de beurt aan keepers in de leeftijd van 7 tot 13 jaar. Van 10.30 tot 11.30 uur mogen goalies van JO13 tot en met JO15 aan de slag. We verzoeken de doelmannen en -vrouwen keepershandschoenen mee te nemen en bij voorkeur een lange keepersbroek aan te doen. In verband met de indeling in groepen en de benodigde voorbereidingen is opgeven mogelijk tot uiterlijk donderdag 20 mei.

Voor informatie of inschrijving kun je mailen met de jeugdafdeling van VV Papendrecht: jeugd@vvpapendrecht.nl. Tot zaterdag 22 mei op sportpark Slobbengors!

 

Vrijwilligerscommissie

Voetbalvereniging Papendrecht heeft enkele honderden vrijwilligers, die zich elke dag belangeloos inzetten voor onze club. Zij geven de vereniging een ziel, een gezicht, profiel en karakter. Ze zijn onmisbaar, omdat ze er altijd zijn. Het zijn helden die al hun tijd geven voor de club. Voor dag en dauw. Voor jullie. Vanuit hun hart. Uiteraard ontgaat dit niemand. Zo is Coby Blom enige jaren terug verkozen tot Clubheld van de gemeente Papendrecht en is menig VV Papendrechter bij het Sportgala Papendrecht uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. Vrijwilligers zorgen voor een succesvol, sfeervol, gezellig en goed georganiseerd VV Papendrecht. Op vele gebieden zijn ze nodig: als trainer, leider, commissielid, (assistent-)scheidsrechter, in de werkploeg, in de kantine en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vanzelfsprekend zetten wij daar als club het nodige tegenover. In het vorige decennium werd elk voorjaar speciaal voor hen een feestavond georganiseerd inclusief een uitgebreid buffet dat net als de drankjes gratis was. Tevens werd de afgelopen jaren tijdens het seizoen elke maand een vrijwilliger in het zonnetje gezet en kreeg hij of zij een fraaie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Zodra we als club weer enigszins normaal kunnen functioneren, worden die activiteiten weer opgestart. Verder stelt het bestuur voor iedere vrijwilliger gratis de Vrijwilligerspas ter beschikking. Elke pashouder kan in het Drechtstedengebied leuke kortingen krijgen bij allerlei winkels en culturele organisaties.

De Vrijwilligerscommissie draagt in belangrijke mate bij aan het uitvoeren van het vrijwilligersbeleid van VV Papendrecht. Een voorwaarde voor het werven van nieuwe vrijwilligers is het duidelijk maken van de organisatie van onze vereniging, welke commissies er zijn en wat voor activiteiten daarin plaatsvinden. Vervolgens kunnen functiebeschrijvingen gemaakt worden, zodat potentiële vrijwilligers een beeld hebben wat er bij bepaalde functies wordt verwacht. De commissieleden ondersteunen de vrijwilligers en pogen daarnaast anderen warm te maken om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ze zorgen voor structuur en proberen de beste mensen op de juiste plekken te zetten. Met een actief benaderingsbeleid hoopt de commissie meer vrijwilligers te kunnen rekruteren, in het belang van het voortbestaan van de club. In het nieuwe seizoen willen we de Vrijwilligerscommissie een nieuwe impuls geven. Mocht u lid willen worden van de Vrijwilligerscommissie, vragen, ideeën of initiatieven hebben, neem dan contact op met secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Want zonder vrijwilligers geen club!

 

Geen Regiocup voor volwassenen

Nadat de KNVB in februari het besluit genomen had alle competities van dit seizoen te annuleren, riep de nationale voetbalbond de Regiocup in het leven in de hoop op die manier het voorjaar af te kunnen sluitem met enkele regionale voetbalwedstrijden. Vanwege de coronamaatregelen mogen volwassenen van 27 jaar en ouder niet in teamverband trainen en onderlinge wedstrijden spelen en het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn zal veranderen. Zelfs al mochten eind mei versoepelingen doorgevoerd worden, dan nog hebben zij onvoldoende tijd zich voor te bereiden op het spelen van meerdere wedstrijden, aangezien het seizoen ten einde loopt. De KNVB heeft daarom besloten de Regiocup voor volwassenen niet door te laten gaan. De jeugd mag al wel in teamverband trainen en onderlinge wedstrijden spelen. De KNVB Regiocup voor de jeugd is daarom nog niet van de baan.

 

Geen trainingen op 4 mei

Op 4 mei is het Dodenherdenking. Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Om die reden zijn op de eerste dinsdag van mei geen trainingen op ons sportcomplex.

 

Lonneke Michielse ontvangt lintje

Lonneke Michielse is op maandagmorgen 26 april letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet door burgemeester Moerkerke. Hij verraste ons prominente lid met een bezoek aan huis. In de voortuin, omringd door een select gezelschap familie en vrienden, stak hij de loftrompet over Lonneke en haar bijzondere verdiensten voor de maatschappij.

      

Zoals bijna iedereen wel weet zet Lonneke zich, al vele jaren en in diverse functies, in voor het jeugdvoetbal en de Meisjesafdeling van VV Papendrecht in het bijzonder. Daarnaast is zij al sinds mensenheugenis drijvende kracht van het bestuur van het Sportgala Papendrecht. Wat haar vooral siert is dat zij zich daarnaast ook inzet voor de zwakkeren in de maatschappij. Zij is grondlegger van het Alzheimercafé en werkt sinds kort als vrijwilliger in het pas geopende Hospice De Cirkel.

Het heeft zijne Majesteit de Koning dus geheel terecht behaagd om Lonneke te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wij feliciteren Lonneke van harte met deze prachtige en meer dan verdiende onderscheiding!

 

Geslaagd Oranjefestival bij VV Papendrecht

Op zaterdag 24 april stond bij VV Papendrecht de tweede open trainingsdag van het jaar op het programma met als thema ‘Voetballen als Oranje’. Rond 9.30 uur stonden onder andere Lieke, Danielle, Memphis en Virgil te trappelen om sportpark Slobbengors te betreden. Op het trainingscomplex van VV Papendrecht werd een heus Oranjefestival gehouden. Het Rood-Zwarte Plein was omgedoopt tot Oranjeplein en was vrolijk versierd met vlaggen en vlaggetjes en uit de speakers klonk ‘Wij houden van Oranje’ en ‘We are the champions’.

   

De ochtend was voor de jongste jeugd. In kleine groepjes doorliepen de pupillen verschillende spellen en trainingsvormen zoals boter, kaas en eieren waarbij er 2 ploegen waren met 2 verschillende kleuren ballen die in een vak gedribbeld moesten worden om zo een complete rij te maken om te winnen. Ook was er een stadionspel waarbij er 4 vierkanten waren met elk de naam van een stadion. De kinderen moesten zo snel mogelijk naar het juiste stadion dribbelen. Ook was er weer 4 tegen 4 voetbal met 4 doeltjes en een schietspel waarbij er drie afstanden waren waarvandaan geschoten diende te worden. Nadat zes oefenvormen waren afgewerkt, zat de ochtend erop.

   

In de middag was het programma voor de junioren. Ook zij waren in groten getale afgekomen op de trainingsmiddag. Onder aanvoering van de enthousiaste trainers en dankzij de gesponseerde hesjes van de KNVB voelde elke deelnemer zich helemaal een speler van het grote Oranje. Na afloop konden de kinderen aan hun ouders gaan vertellen wat ze allemaal gedaan en geleerd hadden en konden ze vol trots hun diploma laten zien dat was ondertekend door Frank de Boer en Sarina Wiegman. Wat zullen ze dromen de komende nachten.

   

De jeugdcommissie van VV Papendrecht, de trainers en alle andere vrijwilligers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Later in het voorjaar volgt een derde open trainingsdag met daarbij ook een keepersclinic. Houd voor alle informatie goed de website van VV Papendrecht in de gaten.

   

 

Voetbalclinic bij De Viermaster

VV Papendrecht heeft op vrijdag 23 april de kinderen van OBS De Viermaster een geweldige dag bezorgd. Om ervoor te zorgen dat voor hen de Koningsspelen dit jaar konden doorgaan, organiseerde onze club een voetbalclinic.

   

Op het kleuterplein werden diverse oefeningen uitgezet voor de jongste basisschoolleerlingen, waaronder kegelschieten en een parcours waarin diverse voetbalelementen voorkwamen. Voor de groepen 4 tot en met 8 werd gebruikgemaakt van het buitenveld van handbalvereniging DES’72. Ook daar werden verschillende voetbalactiviteiten gehouden. Dankzij het mooie weer en de vrolijk in oranje uitgedoste kinderen was het een geslaagde dag die, als het aan alle kinderen zou liggen, nog een keer overgedaan zou dienen te worden.

Onze speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers Dani, Gio en Deacan. Dankzij hun fantastische inzet zijn het dit jaar geweldige Koningsspelen geworden.

 

Activiteitencoördinator gezocht

De afgelopen periode zijn allerlei evenementen binnen onze club georganiseerd en nog meer activiteiten staan op stapel. Wij zijn daar uiteraard zeer blij mee. We zien echter ook dat soms de coördinatie ontbreekt met betrekking tot al deze activiteiten. Zo is de communicatie richting de leden nogal eens te laat of onvoldoende, kruisen activiteiten elkaar en dergelijke. We zijn daarom op zoek naar een activiteitencoördinator die hier structuur in kan aanbrengen. Deze coördinator organiseert niets zelf maar heeft overzicht over alle activiteiten. Hij of zij coördineert de planning en de communicatie naar onze leden. Heeft u interesse om activiteitencoördinator  te worden of weet u iemand die die functie in zou kunnen vullen, neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een e-mail naar secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

19e Weekbrief van seizoen 2020-2021  (20-04-2021)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (04-2021)’, ‘VV Papendrecht organiseert uniek Oranjefestival’, ‘Activiteitencoördinator gezocht’, ‘Geslaagde eerste open dag’, ‘Ook Vriendenloterij steunt VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Voetballen en trainen jongste jeugd’ en ‘Zondag35+ 1 traint met viertallen’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voetballen en trainen jongste jeugd

Op zaterdag 17 april stond halverwege de ochtend een onderlinge oefenwedstrijd gepland voor de spelers van JO8 en de oudste spelers van JO7. Vanwege het leeftijdsverschil werd besloten de ploegen een beetje door elkaar te husselen en werden twee ongeveer gelijkwaardige teams gevormd. De begeleiders waren op tijd aanwezig om de benodigde materialen te verzamelen en het veld uit te zetten.

   

Volgens afspraak kon om 9 uur afgetrapt worden. Op het veld stonden aan elke kant 6 veldspelers en een keeper. We hebben vele doelpunten gezien en soms ook aardig voetbal. Het belangrijkste is toch om elkaar de bal te gunnen en niet allemaal bij elkaar te gaan staan. Dit ging de ene keer wat beter dan de andere keer. Na 2 x 20 minuten was de wedstrijd gespeeld. Er waren zoveel treffers gemaakt dat we de tel zijn kwijtgeraakt.

    

Na de oefenwedstrijd volgde een trainingsuurtje voor de allerjongsten. De uitkomst was weer ruim voldoende. Onder leiding van de trainers werden verschillende oefenvormen afgewerkt. Levi heeft zijn eerste keeperstraining gehad en was na de wedstrijd en de keeperstraining moe maar voldaan. Hierna keerde iedereen huiswaarts om van de rest van het weekend te genieten. Op naar volgende week. Woensdag trainen de minipupillen weer en zaterdag zal meegedaan worden aan de open trainingsdag waarbij het motto is: voetballen als Oranje.

 

Van de bestuurstafel (04-2021)

De afgelopen periode hebben gelukkig opnieuw allerlei activiteiten plaatsgevonden op het Slobbengors. Een open dag voor de jeugd, voetgolf voor de junioren, paaseieren zoeken voor de jongste jeugd, onderlinge wedstrijden en uiteraard de reguliere traingen. Dat is fijn om te zien en toont weer aan dat onze vrijwilligers niet stilzitten. De stand van zaken rondom de KNVB Regio Cup is nog steeds onzeker. Het is afwachten waarmee het kabinet komt tijdens de eerstvolgende persconferentie. We hopen dat binnenkort wederom versoepelingen worden doorgevoerd. Misschien is het u opgevallen maar het is een stuk kaler op ons sportpark. De populieren achter de hoofdtribune zijn gekortwiekt. Het originele plan was om de bomen te kappen maar na ecologisch onderzoek is door de gemeente besloten ze flink in te korten. Het is geen fraai gezicht maar gezien het gevaar van vallende takken is voor deze oplossing gekozen. Als compensatie zal tussen de populieren nog aanplanting worden aangebracht.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

VV Papendrecht in de media

Ondanks dat het voetbal grotendeels stilligt door de coronacrisis komt VV Papendrecht veel aan bod in de regionale media. Met name over de activiteiten die bij onze club plaatsvonden en plaats gaan vinden, is uitgebreid gepubliceerd. Bijvoorbeeld bij de Klaroen, Dordt Centraal, Papendrecht.net en RTV Papendrecht werd geschreven over de eerste open dag voor de jeugd van het voorjaar, voetgolf voor junioren, het paaseieren zoeken en het naderende, unieke Oranjefestival. Verder werd, behalve door bovengenoemde media, door Regio-Voetbal en VoetbalJournaal Drechtsteden bericht over de A-selectie voor het nieuwe seizoen en de nieuwe uitrusting van JO11-1. In het VoetbalJournaal Drechtsteden staat tevens een interview met onze voorzitter Hans Jonker.

 

VV Papendrecht organiseert uniek Oranjefestival

Juist in deze coronatijd moeten jongeren bewegen en buiten bezig zijn. Bij Voetbalvereniging Papendrecht kan dat. Bij ons genieten meiden en jongens van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Dit hebben we gedemonstreerd tijdens de succesvolle open dag van begin april. Binnenkort organiseert VV Papendrecht een tweede open dag voor de jeugd. In samenwerking met de voetbalbond vindt op zaterdag 24 april een uniek Oranjefestival plaats.
Met het oog op het komende EK voetbal heeft de KNVB een speciale activiteit uitgewerkt die ondersteund wordt door de spelers van Oranje en speelsters van de OranjeLeeuwinnen. Ook zij zijn namelijk begonnen als jong meisje of jongen bij een lokale amateurclub. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier gestart. Dus wil jij leren dribbelen als Georgino, mikken als Daniëlle, passen als Jacky, scoren als Vivianne, spelen als Frenkie of schieten als Memphis? Kom dan op zaterdag 24 april naar sportpark Slobbengors. Het gratis festijn is voor jongens en meisjes, leden en niet-leden. De ochtend is van 9.30 tot 11.30 uur bestemd voor pupillen van het geboortejaar 2007 t/m 2014. De middag, van 12.30 tot 14.30 uur, is gereserveerd voor de junioren (geboortejaar 2003 t/m 2006).

Voor informatie of aanmelden kun je per e-mail contact opnemen met de jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl. Tot gauw op ons sportcomplex!

 

Geslaagde eerste open dag

Op zaterdag 3 april was bij VV Papendrecht de eerste open dag van dit voorjaar. Tijdens deze dag stonden voor kinderen allerlei leuke aspecten van het voetbal op het programma. De trainers zetten in alle vroegte in totaal acht oefenvormen uit, verdeeld over twee velden. De opkomst was bijzonder goed. We konden heel wat nieuwe gezichten begroeten, hopelijk nieuwe leden. Na de introductie werden de deelnemers opgedeeld in groepen. De voetballers in de leeftijd van 7 tot en met 9 jaar gingen aan de slag op het hoofdveld. Het tweede veld was het terrein van de oudere kinderen. De organisatie had voor allerlei leuke trainingsvormen gezorgd als 4 tegen 4 voetbal met 4 doeltjes, een mik- en schietspel, 1 tegen 1 plus een keeper op een groot doel en 1 tegen 1 lijnvoetbal. Elke voetbalvorm werd begeleid door een trainer. De oefeningen duurden ongeveer 15 minuten.

   

VV Papendrecht heeft laten zien hoe bij de club getraind en omgegaan wordt met kinderen. We hopen dat iedereen plezier heeft gehad in de oefeningen en in de begeleiding daarvan. In de loop van de lente zullen meer van dit soort dagen gehouden worden. Zodra meer bekend is, zal hierover bericht worden op de website: www.vvpapendrecht.nl. We danken alle mensen voor hun aanwezigheid en bedanken iedereen die deze dag heeft laten slagen, van spelers, potentieel nieuwe leden, trainers en vrijwilligers tot aan de dames die de koffie verzorgden en de foto’s hebben gemaakt. Tot snel allemaal!!

 

18e Weekbrief van seizoen 2020-2021  (29-03-2021)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Rob Uitermarkt’, ‘Van de bestuurstafel (03-2021)’, ‘Open trainingsdag voor jeugd’, ‘G-afdeling viert eerste lustrum’, ‘Voetgolf bij VV Papendrecht’, ‘JO11-1 krijgt nieuwe uitrusting’, ‘Prachtige opbrengst Jumbo Sparen met Elkaar’, ‘Paaseieren zoeken bij VV Papendrecht’, ‘Vacature trainer Zaterdag 2’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 24’ en ‘A-selectie nieuwe seizoen krijgt vorm’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Open trainingsdag voor jeugd

Voetbalvereniging Papendrecht houdt in het voorjaar op het Slobbengors enkele open dagen voor de jeugd. Deze zijn bestemd voor jongens en meisjes, leden en niet-leden. Op zaterdag 3 april is de eerste open trainingsdag. Onder leiding van diverse trainers krijgen jeugdvoetballers leuke voetbalvormen voorgeschoteld als vier tegen vier met vier doeltjes, vrije trappen oefenen, een mik- en schietspel, levend tafelvoetbal en nog veel meer. De organisatie is in handen van jeugdvoorzitter Rick Croese en hoofd jeugdopleidingen Dennis Zaal.

Kinderen van het geboortejaar 2007 tot en met 2014 gaan ’s ochtends aan de slag van 9.30 tot 11.30 uur. ’s Middags, van 12.30 tot 14.30 uur, is het de beurt aan jeugdvoetballers die geboren zijn in 2003, 2004, 2005 of 2006. De trainingssessies zijn opgedeeld in zes ronden van een kwartier per ronde. Voor meer informatie en inschrijven kun je mailen naar de jeugdafdeling van VV Papendrecht: jeugd@vvpapendrecht.nl. We zien jullie graag op paaszaterdag op ons sportcomplex.

 

Paaseieren zoeken bij VV Papendrecht

Op zaterdag 27 maart was er voor de jongste jeugd van VV Papendrecht een ander programma dan normaal. In plaats van voetballen gingen de spelers van JO7, JO8 en JO9 namelijk paaseieren zoeken op het Slobbengors.

    

De opkomst was groot. Ook twee paashazen waren aanwezig. Nadat Mariska de regels had uitgelegd, mochten de kinderen op pad. Net als een voetbalwedstrijd was het zoeken opgedeeld in twee delen met daartussen een rustpauze. Tijdens de eerste ronde, die 10 minuten duurde, kon gezocht worden naar het gouden ei. Daarna verzamelde iedereen zich weer bij het clubgebouw waar wat werd gedronken en een koekje werd gegeten.

Vervolgens was het tijd voor de tweede ronde. Alle kinderen wilden natuurlijk het gouden ei vinden maar ook alle gekleurde eieren konden nu geraapt worden en de paashazen zochten vrolijk mee. De eieren werden werkelijk overal gevonden, al was de tribune wel een favoriete plek van de paashazen om al die eieren te verstoppen. Maar er lagen ook eieren op het minipupillenveld, het hoofdveld en zelfs in de dug-outs. Na een tijdje zoeken werd het gouden ei gevonden door Senn van JO7.

      

Na afloop van het zoeken verzamelde iedereen zich op het Rood-Zwarte Plein. Alle kinderen kregen chocolade-eieren en de winnaar een heel groot chocolade-ei. Al met al was het een bijzonder geslaagde ochtend. We bedanken de paashazen voor hun inzet en de vrijwilligers voor de organisatie en hulp.

 

In Memoriam Rob Uitermarkt

Met groot verdriet vernamen wij dat afgelopen donderdag onze teamgenoot Rob Uitermarkt is overleden. Rob is 58 jaar oud geworden.

Rob maakte begin jaren 80 de overstap van VV Alblasserdam naar onze VV Papendrecht en werd speler van Zondag 1. Met dit geweldige team behaalde Rob grote successen: de districtsbeker van West II werd gewonnen, de derde ronde van de grote KNVB-beker werd bereikt en in 1987 werd promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen.

Rob voetbalde graag, genoot van de successen, maar wist het belang daarvan ook goed te relativeren. Het moest allemaal wel leuk blijven en na een nederlaag was er geen reden om al te lang te treuren. Dat liet Rob graag over aan de trainers en de meer fanatieke medespelers. De wereld verging niet.

Daardoor was de ogenschijnlijk grote overstap begin jaren 90 van het eerste naar het vijfde elftal, van de Hoofdklasse naar de toenmalige tweede klas Dordtse Bond, voor Rob geen enkel probleem. Gewoon lekker voetballen met zijn vrienden, geen gedoe, geen gezeur. Dat was wat hij wilde.

Rob was voor ons in de bijna 30 jaar dat we samenspeelden een unieke teamgenoot met een eigen karakter. Vanuit zijn eigen plek in de kleedkamer, benen over elkaar, observeerde hij met een grote glimlach het gekakel voor de wedstrijd. Vertelde over de klusjes die hij zaterdag had moeten doen en gaf voorzetjes om de boel aan het lachen te krijgen. Vol zelfspot ook. Geen flauw idee van wie over een kwartier de tegenstander zou zijn. En soms een verkeerd shirt bij zich. Of zijn schoenen vergeten.

In het veld veranderde Rob in de loop der jaren van dynamische middenvelder tot laatste man en later links- of rechtsback. Vierde het kampioenschap in 2005. En leed ruime nederlagen op achterafvelden in Noord-Brabant. Het maakte hem allemaal niet veel uit. Na afloop in de kleedkamer steevast de uitspraak: “Ik vond mezelf best goed vandaag”.

Vaste gast van de derde helft, met een biertje en een vette snack. Nog stiekem dat tweede bitterballetje ook maar meteen pakken. Ook altijd één van de smaakmakers op het jaarlijkse teamuitje. Praten over flauwekul, maar ook over serieuze zaken. Altijd geïnteresseerd, sociaal, nooit onaardig. Iedereen hield van Rob.

Voetbal, vooral het sociale gebeuren daaromheen, was belangrijk voor Rob. Maar wij wisten natuurlijk wat echt belangrijk was voor hem: zijn gezin, zijn familie. Het verlies van Rob is voor hen verschrikkelijk.

Petra, Anouk, Stefan en familie: wij hopen dat het jullie troost biedt dat wij van hem genoten hebben. Dat we hem missen. We zullen er zijn als jullie ons nodig hebben. Heel veel sterkte.

De zondagochtenden zullen niet meer hetzelfde zijn.

Namens alle spelers van Zondag 3
Wim Veldhuis

 

Van de bestuurstafel (03-2021)

Door de laatste versoepelingen op coronagebied kunnen jongeren tot 27 jaar weer in teamverband trainen en in clubverband wedstrijden spelen. De ouderen mogen trainen in viertallen. Dit is vooral goed nieuws voor onze oudere senioren die weer volop aan het trainen zijn. Het is goed om te zien dat er initiatieven ontplooid worden om onderlinge wedstrijden te spelen. Het is een mooie stap en we hopen dat de spelers vanaf 27 jaar gauw mogen aanhaken. De Regio Cup, het initiatief van de KNVB om dit seizoen nog aan voetballen toe te komen, is binnen de club positief ontvangen. Voor het eerste en het tweede is een initiatief gestart met verschillende regioclubs, waaronder Sliedrecht, Alblasserdam en Drechtstreek, om te komen tot een onderlinge competitie. Het initiatief zal onder de vlag van de KNVB gaan plaatsvinden mits de omstandigheden dit toelaten. Een ander initiatief van de KNVB dat wij willen oppakken, is de competitie voor onder 23 voor de B-categorie. Na de jeugd kan je enkele jaren meedraaien in deze competitie. Je speelt dan alleen tegen teams met leeftijdgenoten.

De eerste selectie voor het nieuwe seizoen krijgt aardig vorm. De Technische Commissie is volop bezig om weer tot een volwaardige selectie te komen waarmee Johan Sturrus het komende seizoen voor de dag kan komen. Als laatste willen we iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de Jumbo-actie en die spaarpunten aan onze club heeft geschonken. Met een bedrag van bijna € 952 zijn we uiteraard zeer tevreden.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Voetgolf bij VV Papendrecht

VV Papendrecht heeft het begin van het voorjaar aangegrepen om het houden van speciale activiteiten weer op te starten. Op de eerste lentezondag was het daarom op en rond het Slobbengors een drukte van belang. Nieuwsgierige passanten vroegen zich hardop af waar al die vlaggetjes voor waren. Ze waren getuige van het eerste voetgolftoernooi voor spelers van O15 tot en met O19.

    

Met behulp van emmers en tapijt, gesponsord door Fred Korsten van Tapijt010, zand en plastic deksels waren 18 holes uitgezet over het hele terrein. De junioren konden in groepjes van vier de baan afwerken. De kunst was natuurlijk om dat te doen door de bal met zo min mogelijk schietpogingen in de hole te krijgen. De organisatoren, Guido Donk en Yvonne van der Zande, hadden geprobeerd een zo uitdagend mogelijk parcours uit te zetten. Zo moesten de jeugdvoetballers over een vijver heen schieten, of over een hek, maar ook lobben over een boarding of zo recht mogelijk schieten.

      

Na anderhalf uur waren de meesten klaar met de 18 holes. Ze waren stuk voor stuk enthousiast en vonden het zeker voor herhaling vatbaar.

    

 

Prachtige opbrengst actie Jumbo Sparen met Elkaar

Tijdens de wintermaanden van 2021 heeft VV Papendrecht meegedaan aan de Jumbo-actie Sparen met Elkaar. Het resultaat werd tijdens het voorlaatste weekend van maart bekendgemaakt. We hebben een fraaie cheque van maar liefst € 951,87 mogen ontvangen. De opbrengst van de actie zal een mooie bestemming binnen onze vereniging krijgen.

Wij bedanken Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht voor deze geweldige gift aan onze club. En uiteraard bedanken wij iedereen voor het doneren van de spaarpunten aan VV Papendrecht. Zonder jullie was deze schitterende uitkomst niet bereikt!

 

A-selectie nieuwe seizoen krijgt vorm

Hoewel dit seizoen nauwelijks wedstrijden voor de competitie gespeeld zijn, wordt achter de schermen al hard gewerkt aan de samenstelling van onze eerste selectie voor het nieuwe seizoen. Inmiddels is bekend dat Justin Beemsterboer, Sjors de Vogel en Terry van der Waal de club gaan verlaten. Daarnaast kunnen we de nodige nieuwe selectiespelers verwelkomen. Voormalige Papendrecht-spelers Siggy Schutte, nu Alblasserdam, en Wesley Tilroe, die via de jeugd van FC Dordrecht bij Sliedrecht belandde, hebben toegezegd op het oude nest terug te keren. Verder hebben Yunus Ekiz (Drechtstreek), Job van der Werff (Sparta amateurs) en Semih Kaplan (Heukelum) aangegeven naar het Slobbengors te willen komen. Daarnaast zijn we verheugd dat de jeugdspelers Ronan Kooistra, Jesper Croese, Brett van Ek, Jurvenny Bernadina en John Blay overkomen vanuit JO19-1 om de A-selectie te versterken. VV Papendrecht is blij met de komst van de nieuwelingen, een prima aanvulling voor de huidige herenselectie, waarmee de technische staf het seizoen 2021-2022 aan de slag kan.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 24

Vanwege de strenge lockdown inclusief avondklok heeft de Jubileumcommissie besloten enkele jubileumactiviteiten uit te stellen. Wel positief was de enorme belangstelling voor het Jubileumboek over het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht, met als gevolg dat het is uitverkocht. Mogelijk komt er een herdruk. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de 24e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 24 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

17e Weekbrief van seizoen 2020-2021  (11-03-2021)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat onder meer de volgende artikelen: ‘Paaseieren zoeken voor JO7, 8 en 9’, ‘Voetgolf voor junioren op 21 maart’, ‘Communicatiecommissie’, ‘Koop nu onze paaseitjes’, ‘Wederom jubileumactiviteiten afgelast’, ‘Leegverkoop kantinevoorraad’, ‘Jubileumboek uitverkocht, herdruk bij voldoende belangstelling’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Ook competities senioren A-categorie niet hervat’, ‘Interview met Johan Sturrus’ en ‘Zondag 35+ hervat training’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht in de media

We zitten weliswaar nog steeds in een lockdown, maar desondanks komt VV Papendrecht veel aan bod in de regionale media. Zo zijn in het VoetbalJournaal Drechtsteden vraaggesprekken verschenen met Mahmoud Muhamed van JO19-1, Danielle van Willigen en Sanne van Wijk van MO19-1 en jeugdtrainer en voormalig selectiespeler Mark Schreurs. Maar ook in andere lokale media wordt bericht over VV Papendrecht. Zo heeft Regio-Voetbal.nl een interview met Johan Sturrus, werd aandacht besteed aan de verkoop van de kantinevoorraad door Papendrecht.net, werd het afblazen van de jubileumactiviteiten onder meer vermeld door RTV Papendrecht en Dordt Centraal en stond een artikel over onze nieuwe trainingsmaterialen in de Klaroen.

 

Paaseieren zoeken voor JO7, 8 en 9

Lieve jongens en meisjes van JO7, 8 en 9,

De paashaas gaat eieren verstoppen op het terrein van VV Papendrecht. Willen jullie helpen om de eieren te zoeken? Dat kan op zaterdag 27 maart van 9.30 tot 10.30 uur. Deelname is gratis. Jullie broertjes en zusjes mogen ook gezellig mee maar zij betalen 1 euro per persoon. Vind je het gouden ei, dan krijg je iets extra lekkers van de paashaas. Wil je meedoen, schrijf je dan in. Dat kan door een e-mail te sturen naar acties@vvpapendrecht.nl. Hopelijk zie ik jullie allemaal!

Groetjes van de Paashaas

 

Leegverkoop kantinevoorraad

Vanwege de coronarichtlijnen is onze kantine al maanden gesloten. De afgelopen periode hebben we een gedeelte van de voorraad verkocht via de webshop. Van een groot deel van de producten begint de houdbaarheidsdatum in zicht te raken. Dit wil overigens niet zeggen dat u die producten niet meer kunt consumeren. Wel zou na die datum de kwaliteit achteruit kunnen gaan. Aangezien het onduidelijk is wanneer de kantine weer geopend mag worden, is besloten om over te gaan tot leegverkoop van de kantinevoorraad. Het betreft onder meer diverse soorten bier, sportdranken als O2 en AA en frisdranken als ijsthee en cola zero. Ook snacks uit de diepvries gaan in de uitverkoop. Zowel losse producten kunnen gekocht worden als kratten of dozen. Bij losse producten is het kies & mix waarbij u minstens 6 artikelen dient te nemen. Alles gaat weg tegen bodemprijzen. Zo kost een krat met 24 flesjes speciaalbier inclusief statiegeld € 28,75 en een doos met 40 frikandellen € 13,00. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Kiki via 06-12673655. Zij kan u nadere informatie verschaffen en zal met u afspreken wanneer u langs kunt komen. Uiteraard dient u een mondkapje op te hebben en de anderhalvemeterregel en alle overige coronamaatregelen in acht te nemen. Contant betalen is niet mogelijk. U kunt alleen pinnen. Wees er snel bij, want op = op.

 

Voetgolf voor junioren op 21 maart

VV Papendrecht organiseert op 21 maart vanaf 11.00 uur voetgolf voor onze junioren, jongens en meisjes. Op de eerste zondag van de astronomische lente zal op het Slobbengors een baan met 18 holes worden uitgezet. We nodigen alle spelers van O15 tot en met O19 uit het voetbalparcours af te werken. Durf jij de uitdaging aan? Laat dat dan vóór woensdag 17 maart weten aan je trainer of leider. Dus geef je op en doe mee. Tot zondag 21 maart!

    

 

Jubileumboek uitverkocht, herdruk bij voldoende belangstelling

Tijdens de speciale Oudejaarsavond op 31 juli vorig jaar ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht werd ons Jubileumboek gepresenteerd. Het prachtige boek over de geschiedenis van onze club voldeed duidelijk in een behoefte want de exemplaren gingen als warme broodjes over de toonbank, ondanks dat veel leden de afgelopen maanden niet op ons sportcomplex konden komen. Via de webshop is de voorraad van het jubileumboek er toch razendsnel doorheen gegaan. Eindredacteur Niels van Heteren schrijft: ”De Jubileumcommissie is trots dat de eerste druk van het jubileumboek volledig uitverkocht is. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat de coronacrisis het jubileumjaar redelijk verpest heeft. Dat we het jubileumjaar afgelopen zomer nog met 100 leden konden vieren, is dan ook een herinnering die we koesteren. Hopelijk kunnen we de vele jubileumactiviteiten die gepland stonden alsnog later dit jaar of zelfs in 2022 vieren. We kijken ernaar uit.” Bij voldoende belangstelling zal een herdruk worden uitgegeven. Hebt u interesse? Neem dan per e-mail contact op met de Jubileumcommissie en laat u op de intekenlijst plaatsen: jubileum@vvpapendrecht.nl. Later volgt meer informatie.

 

De Communicatiecommissie

Binnen onze club zijn diverse commissies actief. De komende maanden stellen ze zich voor en vertellen wat ze doen. Als eerste wordt de Communicatiecommissie belicht. Deze bestaat uit vijf leden: Jan Willem de Man, Niels van Heteren, Guillaume Kortekaas, Dick Verschoor en Edwin Schreurs. Erwin Schuil is vanuit de Sponsorcommissie en zijn verantwoordelijkheid vanuit het bestuur nauw betrokken. De missie van de Communicatiecommissie is: “Het structureren, vastleggen en borgen van de interne en externe communicatie van Voetbalvereniging Papendrecht.” We doen dit door ons te profileren via diverse mediakanalen. Onze belangrijkste externe mediakanalen zijn de website van VV Papendrecht en onze Facebookpagina. Het belangrijkste interne mediakanaal is de Weekbrief. Daarnaast maken we gebruik van Twitter, Instagram en lokale media. Ieder seizoen brengen we in samenwerking met onze mediapartners NOSUCH en ZPRESS Media Group. In de presentatiegids De Rode V en de VV Papendrecht-Voetbalkrant uit.

Voor het voeden van alle mediakanalen zijn we sterk afhankelijk van de inbreng van onze leden en vrijwilligers. Wij zijn geen journalisten die elke dag op pad kunnen gaan om stukjes te schrijven. We zijn dus altijd op zoek naar verslagen van wedstrijden of andere activiteiten, leuke foto’s, nieuwsfeiten of overige wetenswaardigheden. Als er vrijwilligers zijn die stukjes willen schrijven of andere bijdragen willen leveren, dan horen we dit graag. Wilt u toetreden tot de Communicatiecommissie om uw creatieve inbreng te leveren, bent u uiteraard van harte welkom. Je kan altijd terecht bij één van de leden als je vragen hebt over de werkzaamheden van de Communicatiecommissie. U kunt ons ook mailen: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Wederom jubileumactiviteiten afgelast

In 2016 werd door een groep leden van VV Papendrecht de Jubileumcommissie gevormd om alvast te brainstormen over het 100-jarige bestaan in 2020. Zij hadden niet kunnen bevroeden dat ze 5 jaar later nog steeds een commissie zouden vormen en bijna niets hebben kunnen organiseren. De coronacrisis sloeg in als een bom en zette een streep door vrijwel alle geplande jubileumactiviteiten in 2020. Nu in 2021 zijn we nog steeds niet van het coronavirus af. We zitten momenteel in een strenge lockdown met een avondklok. Voor de komende tijd zijn weinig versoepelingen in zicht. Pas vanaf 1 juli wil het kabinet speculeren over het doorgaan van evenementen. Hiervoor is een garantiefonds beschikbaar gesteld. De Jubileumcommissie had oorspronkelijk veel activiteiten gepland in het eerste halfjaar van 2020. Vanwege de uitbraak van COVID-19 werden deze een jaar opgeschoven. Helaas blijkt het toch te vroeg om deze activiteiten te organiseren. De richtlijnen laten het allemaal niet toe en er is te veel onzekerheid. Daarom heeft de Jubileumcommissie besloten om de volgende activiteiten, die de komende tijd zouden plaatsvinden, niet door te laten gaan:

 • De drie reünies (voor 18+, 40+ en 60+);
 • Jeugdactiviteiten als de penaltybokaal;
 • PUB-Quiz;
 • Theatervoorstelling;
 • Oranjeavond;
 • Tentoonstelling.

De overige jubileumactiviteiten worden nog onder de loep genomen. Dit heeft te maken met de relatief kleine organisatie die erachter zit of dat er pas een beslissing genomen kan worden als het kabinet daadwerkelijk richtlijnen heeft afgekondigd. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de jubileumwedstrijden, de jubileumreceptie en de feestavonden. Dit betekent overigens niet dat de eerstgenoemde activiteiten volledig zijn afgelast. De jubileumcommissie is van plan deze activiteiten alsnog te organiseren wanneer de situatie het weer toelaat. Hoe dan ook, het 100-jarige bestaan van VV Papendrecht gaat uitgebreid gevierd worden.

 

Koop nu onze paaseitjes

VV Papendrecht heeft een superleuke paasactie. U kunt nu een zakje met heerlijke chocoladepaaseitjes bestellen voor slechts 2 euro via acties@vvpapendrecht.nl. Na uw bestelling ontvangt u een afhaalbericht waarin staat waar en wanneer u het zakje of de zakjes kunt afhalen op de club. Familie, vrienden, buren, iedereen mag bestellen. De opbrengst van de actie gaat volledig naar de club. Help de club, doe mee aan de paasactie en bestel een of meerdere zakjes met paaseitjes.

 

Ook competities senioren A-categorie niet hervat

Naar aanleiding van het besluit van het kabinet de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels te verlengen tot 15 maart, heeft de KNVB besloten ook de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A niet te hervatten. Geen enkel team van VV Papendrecht zal daarom dit seizoen nog in competitieverband in actie komen. Na afloop van het seizoen zullen geen promoties en degradaties plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021-2022 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020-2021. Mocht het kabinet het spelen van wedstrijden in de loop van het voorjaar weer toestaan, dan zal gestart wordt met de KNVB Regio Cup. Dit betreft regionale competities zonder promotie of degradatie. In principe doet elke ploeg daaraan mee. Teams die geen behoefte om deel te nemen aan de KNVB Regio Cup, kunnen dit per e-mail laten weten aan onze secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Van de bestuurstafel (02-2021)

In principe zal het bestuur op maandelijkse basis een bericht uitbrengen waarin aangegeven is waar het bestuur mee bezig is en wat de komende periode de aandachtspunten zijn. Het bestuursbericht is per e-mail naar alle leden van VV Papendrecht verzonden. Hebt u de e-mail niet ontvangen? Dan betekent dat, dat uw huidige e-mailadres niet bekend is bij de ledenadministratie. Geef in dat geval het juiste e-mailadres door via: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. U kunt uw recentste persoonlijke gegevens ook verstrekken middels het invullen van het Wijzingsformulier, dat hier te downloaden is  >>

De bestuursbrief van februari 2021 staat tevens in Weekbrief 16 van dit seizoen. Als u nog geen abonnee bent, kunt u dat worden door op de website te gaan naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws  >>

VV Papendrecht gaat vanzelfsprekend te allen tijde zorgvuldig met privacygegevens om en houdt zich strikt aan alle wettelijke verplichtingen.

 

16e Weekbrief van seizoen 2020-2021  (22-02-2021)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (02-2021)’, ‘Jumbo-actie Sparen met Elkaar loopt ten einde’, ‘Stem op ons voor Rookvrije Generatie Award’, ‘Technische Commissie’, ‘Ledentevredenheidsmeting’, ‘Competitie Categorie B niet hervat’, ‘KNVB Regio Cup’, ‘Voorstel Regiocup Drechtsteden/West-Alblasserwaard’, ‘Reconstructie Industrieweg/Westeind’, ‘Spelen en trainen recreatieve senioren’ en ‘Slobbengors onder de sneeuw’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Stem op ons voor Rookvrije Generatie Award

Dankzij een voorstel van onze leden is VV Papendrecht sinds 1 januari van dit jaar rookvrij en daar zijn we trots op. Vanwege dit initiatief zijn we genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award in de categorie Sportverenigingen.

De Rookvrije Generatie Awards zijn tot stand gekomen dankzij de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Samen hebben de drie gezondheidsfondsen het doel om ervoor te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Dat lukt als we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Omdat VV Papendrecht heeft bijgedragen aan een Rookvrije Generatie komen we in aanmerking voor een Award. Door zoveel mogelijk stemmen te vergaren maken we kans om te winnen. De stemfase duurt tot en met zondag 7 maart. Dus stem op VV Papendrecht en help ons de Rookvrije Generatie Award te winnen!

 

Jumbo-actie Sparen met Elkaar loopt ten einde

De Jumbo-actie Sparen met Elkaar loopt ten einde. Tot en met dindag 9 maart ontvangt u bij iedere 10 euro aan boodschappen bij Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht een spaarpunt dat u aan ons kunt toekennen door deze in de supermarkt te deponeren in het bakje van VV Papendrecht of door de unieke code van uw spaarpunt invullen op de website van Jumbo Sparen met Elkaar. Hoe meer punten VV Papendrecht heeft, hoe groter het bedrag dat de we kunnen besteden aan spel-, leer- en trainingsmaterialen voor de jeugd. In de tussenstand van 15 februari had VV Drechtstreek de meeste punten vergaard, op de voet gevolgd door VV Papendrecht. Help ons zoveel mogelijk punten te verzamelen, zodat we ons spaardoel kunnen bereiken en de blauw-witten verslaan. VV Papendrecht bedankt bij voorbaat iedereen voor de ondersteuning.

 

Reconstructie Industrieweg/Westeind

Vanaf maandag 22 februari wordt verder gegaan met de reconstructie van het gebied rond de kruising Industrieweg/Westeind. Het verkeer wordt daarbij niet stilgelegd zodat de bereikbaarheid van het Slobbengors vanaf het Westeind niet in het geding is. Het verkeer wordt middels bebording geïnformeerd en door het werkvak heengeleid. In de periode van uitvoering is enige overlast helaas niet te vermijden. Hiervoor wordt uw begrip en medewerking gevraagd. In een later stadium wordt het bovengenoemd kruispunt voor een dag afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden. Zodra dat het geval is, zal hierover bericht worden.

 

Spelen en trainen recreatieve senioren

We zitten nog volop in de beperkende maatregelen, maar hopen de komende tijd wat meer mogelijkheden te krijgen. Zoals jullie wellicht gelezen hebben, zullen alle competities voor de B-categorie niet meer hervat worden. In plaats daarvan wil de KNVB Regiocups gaan houden. Zodra het kan, worden deze opgestart. De KNVB gaat ervan uit dat alle teams daaraan meedoen. Wij gaan daar ook van uit en staan daarom in de startblokken om de bijbehorende wedstrijden te organiseren. Als er interesse is, kunnen de recreatieve senioren weer gaan trainen, vanzelfsprekend volgens de huidige regels. Dit betekent in tweetallen en op anderhalve meter. Gezien de maatregelen zijn er uiteraard geen kleedkamers beschikbaar. Als teams gebruik willen maken van de mogelijkheid om weer te gaan trainen, kan de aanvoerder of leider van het team contact zoeken met de secretaris via secretaris@vvpapendrecht.nl. In principe zijn op de vaste trainingsdagen maandag, woensdag en vrijdag mogelijkheden om in de avond te trainen. De tijd waarop je wilt gaan trainen, zal worden afgestemd met de accommodatiemanager en de (wedstrijd)secretaris. Ook bestaat de mogelijkheid om op zaterdag of zondag te trainen.

Edwin Schreurs
Secretaris VV Papendrecht

 

Voorstel Regiocup Drechtsteden/West-Alblasserwaard

Hoewel de KNVB nog niet officieel besloten heeft de competities voor de hoogste selectieteams stop te zetten, lijkt het onmogelijk deze te hervatten. Om het seizoen toch met voetbalwedstrijden te kunnen afsluiten hebben twaalf voetbalverenigingen uit de Drechtsteden en West-Alblasserwaard de handen ineengeslagen. Zij zijn van plan een regiocompetitie voor de eerste elftallen te organiseren als volledig trainen en wedstrijden spelen weer mogelijk is. Gestreden zal worden in 2 poules van 6 ploegen waarbij na de eerste 5 wedstrijden een ‘winnaarspoule’ en een ‘verliezerspoule’ worden geformeerd. De winnaar van de winnaarspoule wint de eerste en hopelijk laatste Regiocup. De voorlopige indeling is als volgt:

 • Poule 1: De Alblas, Alblasserdam, Drechtstreek, Papendrecht, Nieuw-Lekkerland, De Zwerver.
 • Poule 2: Hardinxveld, Pelikaan, Oranje Wit, Sliedrecht, Groote Lindt, VVGZ

De plannen zijn uiteraard onder voorbehoud van goedkeuring van de KNVB. Bekeken zal worden of de tweede elftallen van de genoemde clubs bij deze opzet betrokken worden.

 

Ledentevredenheidsmeting

De afgelopen maanden heeft een onderzoek binnen onze club plaatsgevonden, uitgevoerd door twee HBO-studenten van de opleiding SPECO Sportmarketing van de Fontys Hogeschool te Tilburg. Het onderzoek heeft zich gericht op drie aspecten binnen onze club, te weten sportmanagement, financieel management en ledentevredenheid. In een uitgebreid adviesrapport hebben zij de uitkomsten van het onderzoek verwoord. Op basis van alle resultaten en analyses hebben zij aanbevelingen opgesteld. Een onderdeel van het onderzoek was een ledentevredenheidsmeting. De resultaten van deze meting stellen we beschikbaar aan de leden. In het ledentevredenheidsonderzoek zijn allerlei ideeën en suggesties naar voren gebracht. Wij zullen deze communiceren met de betreffende commissies. Zij zullen gaan bekijken of er mogelijkheden zijn om deze op te pakken. Indien u interesse heeft in de resultaten van het ledentevredenheidsonderzoek, dan kunt u dit opvragen door een e-mail te sturen naar de secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingen week 7 afgelast

Aan het begin van week 7 is de dooi ingezet. Voor de rest van de week worden weliswaar temperaturen van ruim boven nul voorspeld, maar dat betekent niet dat op korte termijn alweer op het Slobbengors gevoetbald kan worden. De vorst zit nog diep in de grond. Bovendien wordt regen voorspeld. Het gevolg is dat de staat van onze velden zo slecht is dat voetballen onmogelijk is. Daarom zijn van maandag 15 tot en met zaterdag 20 februari alle trainingen afgelast.

 

Technische Commissie

Joop Warner heeft tijdens de algemene ledenvergadering van december vorig jaar aangegeven dat hij zijn werkzaamheden binnen de Technische Commissie (TC) aan het einde van het seizoen zal beëindigen. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een vervanger. Bert Duthler heeft zich bereid gevonden om een rol te gaan spelen binnen het technische beleid van de club. Bert heeft zijn visie op het te voeren technisch beleid op papier gezet en aangeboden aan het bestuur. Hij heeft meerdere opties uitgewerkt hoe het nieuwe technische beleid vormgegeven zou kunnen worden. De doelstelling is om voor de drie geledingen binnen de club, heren, vrouwen en jeugd, een TC in te richten. De coördinator van elk van de drie TC’s zal naar een centraal technisch overleg afgevaardigd worden. Hiermee willen we bereiken dat de verschillende geledingen nauwer samenwerken op technische vlak. De huidige TC blijft in zijn huidige vorm bestaan maar heet vanaf nu Technische Commisie  heren (TC-heren). Het technische beleid van de jeugd ligt al binnen de jeugdcommissie. De TC-dames zal de komende maanden tot stand dienen te komen. De drie technische commissies zijn adviesorganen die het bestuur aanbevelingen geven op voetbaltechnisch gebied. Alle besluitvorming ligt binnen het bestuur. De voorzitter heeft de portefeuille technische zaken onder zijn hoede en is derhalve het aanspreekpunt binnen het bestuur. De komende periode zal de visie op het technisch beleid en de samenstelling van de TC’s verder uitgewerkt en ter advies aan het bestuur aangeboden worden. De activiteiten op technisch gebied van de TC-heren ten aanzien van het nieuwe seizoen zullen op de nieuwe wijze plaatsvinden met Bert Duthler als coördinator.

Het bestuur

 

Slobbengors ondergesneeuwd, trainingen afgelast

Vanwege de vele sneeuwval tijdens eerste weekend van februari en het begin van week 6 is het Slobbengors ondergesneeuwd. Het levert fraaie, winterse taferelen op. Gezien de situatie op de velden en het verwachte winterweer zijn echter van maandag 8 tot en met zondag 14 februari alle trainingen en onderlinge oefenwedstrijden afgelast.

Het bestuur

    

    

 

KNVB Regio Cup

Na al die moeilijke maanden wil iedereen weer dolgraag voetballen. De KNVB wil hiervoor alle mogelijkheden benutten en heeft als doel om alle opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen als dat (weer) verantwoord kan. De voetbalbond wil daarom voor de amateurverenigingen kleinschalige, regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB Regio Cup. Dit gebeurt in elk geval voor de teams in de Categorie B. Voor onze club vallen de jeugd, de dames en de lagere seniorenelftallen daaronder. Daar komt de Categorie A bij als deze competities ook niet meer op tijd kunnen worden hervat vanwege de coronamaatregelen. De regionale aanpak zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot volgens de nationale voetbalbond de kans op aantrekkelijke, lokale derby’s. Sportiviteit blijft de leidraad. Teams in de Categorie B doen standaard mee tenzij een ploeg zich afmeldt. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, de start en de duur, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.

 

Competitie Categorie B niet hervat

Vanwege de aanhoudende coronacrisis heeft de KNVB aangekondigd dat de competitie voor de teams uit de Categorie B niet hervat zal worden. Voor VV Papendrecht betreft dit alle teams, behalve Zaterdag 1, 2 en 3. Die vallen onder Categorie A. Voor Categorie A is er nog een optie om de eerder gestarte competities dit seizoen te hervatten als de eerste seizoenshelft nog kan worden uitgespeeld. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en zijn promotie en degradatie nog mogelijk. De KNVB hanteert voor de senioren veldcompetities in Categorie A een uiterste startdatum in het speelweekend van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4 tot 5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. De routekaart van het kabinet geeft perspectief aan volwassenen om bij een eerstvolgende versoepeling weer zonder beperkingen te kunnen trainen. Ondanks alle onzekerheid blijft de KNVB daarom de optie openhouden voor amateurteams uit de Categorie A om dit seizoen met een competitieve eindstrijd af te sluiten. De tijd zal leren of dat mogelijk is.

 

15e Weekbrief van seizoen 2020-2021  (04-02-2021)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Met Jumbo sparen voor VV Papendrecht’, ‘Jubileumboek bijna uitverkocht’, ‘Voetballende sponsor Ronald van der Veere’, ‘Nieuwe trainingsmaterialen’, ‘Karel Spitsbaard, trainer-coach van JO19-1’ en ‘Verlaat ’s avonds tijdig het Slobbengors’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Verlaat ’s avonds tijdig het Slobbengors

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen traint sinds enige tijd alleen de jeugd tot 18 jaar in teamverband. De doordeweekse trainingen eindigen om 20.15 uur, al werd het weleens later. Ook vond soms een gezellige nazit plaats. Dat is allemaal vanwege de ingestelde avondklok niet meer mogelijk. We verzoeken iedereen dringend om om 20.15 uur te stoppen met trainen om vervolgens direct daarna huiswaarts te keren zodat je vóór 21.00 uur thuis bent. Neem niet het risico op een bekeuring van 95 euro die opgelegd kan worden als je zonder geldige reden tussen 21.00 en 4.30 uur buiten bent. En blijf je houden aan alle coronarichtlijnen.

 

Trainingen 2 februari afgelast

Vanwege de zware regenval van 2 februari zijn de voetbalvelden van VV Papendrecht  niet bespeelbaar. Alle trainingen van de eerste dinsdagavond van februari zijn daarom afgelast.

 

Met Jumbo sparen voor VV Papendrecht

Bij Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht loopt een leuke spaaractie. Deze werkt als volgt:

 1. Tot en met dinsdag 2 maart ontvangt u bij iedere 10 euro* aan boodschappen een spaarpunt.
 2. In de winkel kunt u gelijk de spaarpunten in het bakje van VV Papendrecht deponeren. U kunt ook tot 9 maart de unieke code van uw spaarpunt invullen op de website van Jumbo Sparen met Elkaar.
  Geef op dat u de spaarpunten wilt doneren aan VV Papendrecht.
 3. Na afloop van de actie ontvangt de club een waardecheque waarmee materialen voor de jeugd zullen worden aangeschaft.

VV Papendrecht bedankt bij voorbaat iedereen die onze jeugdafdeling ondersteunt middels deelname aan de spaaractie van Jumbo Papendrecht.

* Dit bedrag is exclusief (door de wet) uitgesloten productgroepen (tabak, slijterijartikelen, geneesmiddelen, zuigelingenvoeding tot 1 jaar, beltegoedkaarten, vervoersbewijzen, waardebonnen, loten, postzegels, toegangskaarten), betaald en uit te keren statiegeld en servicekosten.

 

Nieuwe trainingsmaterialen

Het is ons en andere verenigingen er alles aan gelegen om, ondanks de huidige, moeilijke tijd, te blijven (ver)binden en passende voetbalactiviteiten te blijven organiseren. Om dit te ondersteunen heeft de KNVB een Stimuleringsbudget beschikbaar gesteld. In december heeft de jeugdafdeling van VV Papendrecht een aanvraag daarvoor ingediend inclusief een toelichting. Het betrof de aankoop van extra trainingsattributen met als doel het verhogen van de trainingsintensiteit en het trainingsplezier. Ons plan is bij de KNVB in de smaak gevallen, met als gevolg dat we een bedrag uit het Stimuleringsbudget ontvangen hebben. Met dat bedrag, gecombineerd met een bijdrage vanuit de club en de sponsoring van een individueel lid, zijn de volgende attributen aangeschaft:

 • 10 vrijetrappoppen en een goalshotnet voor het oefenen van vrije trappen.
 • 8 korte speedladders voor de warming-up en loop- en coördinatietrainingen.
 • 2 balverdelers voor keepers- en spitsentraining.

Hoewel de trainingsartikelen initieel voor de jeugd zijn bedoeld, staat het elk team vrij om hiervan, in overleg met de materiaalbeheerder, gebruik te maken. Wel verwachten we dat iedereen netjes met de nieuwe trainingsattributen omgaat en dat deze na gebruik worden opgeruimd in het ballenhok.

Veel plezier met de trainingen!

Rick Croese, Jeugdvoorzitter

 

Jubileumboek bijna uitverkocht

Vanwege het 100-jarig bestaan van onze club is afgelopen zomer onder leiding van Niels van Heteren en met dank aan hoofdsponsor NOSUCH het schitterende Jubileumboek uitgebracht. Het omvat 172 pagina’s (A4-formaat) en is in de beste kwaliteit denkbaar gedrukt. De belangstelling voor de uitgebreide beschrijving van een eeuw VV Papendrecht is zo groot dat bijna alle exemplaren zijn uitverkocht. Mocht u het Jubileumboek willen hebben, wees er dan snel bij. Het kost € 24,99 en is verkrijgbaar in onze webwinkel. Als u in Papendrecht of omgeving woont, wordt het gratis bij u thuis afgeleverd. U kunt het ook per post laten bezorgen. De verzendkosten bedragen € 8,50. In dat geval bent u derhalve € 33,49 kwijt voor het Jubileumboek. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht is rookvrij

VV Papendrecht is met ingang van het nieuwe jaar rookvrij. Op ons sportcomplex zijn geen rookplekken en asbakken meer aanwezig. Hiermee maken we deel uit van een groep van ongeveer 1700 sportclubs die het roken uitgebannen hebben. Roken is slecht voor de gezondheid. Het is veruit de belangrijkste leefstijlfactor waardoor mensen ziek worden of overlijden. Ruim één achtste van de totale ziektelast in Nederland is toe te schrijven aan roken. In ons land overlijden elk jaar bijna 20.000 mensen aan de gevolgen van roken, actief en passief. Vooral volwassenen met gezondheidsklachten en kinderen zijn gevoelig voor meeroken. Om daar iets aan te doen heeft VV Papendrecht besloten dat bij ons nergens meer gerookt mag worden. Onze club steunt hiermee het initiatief om komen tot een Rookvrije Generatie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht rekent erop dat iedereen die ons sportterrein aanwezig is, zich aan het rookverbod houdt. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

 

Een nieuw merk, een nieuw tenue

In de zomer van 2020 is VV Papendrecht in zee gegaan met een nieuwe kledingleverancier, namelijk Quick Teamwear. Kogros Sport & Fashion is de distributeur van de sportartikelen. Door deze keuze kan de vereniging haar leden voorzien van mooie, eigentijdse kledij en bijbehorende accessoires. Erwin Schuil, bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie: “In onze kledingtender hebben we aangegeven dat VV Papendrecht alweer heel wat jaren speelt in het unieke, klassieke tenue met het zwarte shirt met de rode V. En dat dit bij onze club hoort en dat we dat zo houden. Wel was er de wens vanuit de vereniging om het ontwerp na al die jaren te moderniseren. Samen met onze hoofdsponsor NOSUCH en de nieuwe kledingleverancier zijn we aan de tekentafel gaan zitten en het resultaat is echt verbluffend mooi.”

“Enkele opvallende details: de rode V is korter gemaakt. Het klinkt misschien gek maar hierdoor komt deze beter tot zijn recht, zeker op de shirts van onze kleinste leden. Bovendien is het shirt zo geschikter voor shirtreclame aan de voorzijde. Het oogt wat minder rommelig. De reclame blijft overigens verplicht in het wit, net als de rugnummers. Verder zijn er wat andere, subtiele details aan het shirt toegevoegd zoals de drie molens uit het Wapen van Papendrecht alsmede een verwijzing naar ons 100-jarige bestaan. Voor de broek is gekozen voor effen rood zonder strepen. De grootste verandering in het nieuwe tenue zit in de kousen. Deze zijn rood met alleen aan de bovenkant een zwarte rand. De details en de rode V komen ook terug in het geheel witte uittenue en de lichtblauwe keeperstenues. Met de zorgvuldig uitgekozen, nieuwe clublijn lopen onze leden er de komende jaren in ieder geval weer tiptop bij!”

Door de COVID-19-pandemie heeft de levering van de nieuwe kledij en bijbehoren flinke vertraging opgelopen. We hebben het meeste inmiddels binnen. Later meer hierover. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Sportakkoord Papendrecht

Eind 2020 is het Sportakkoord Papendrecht afgesloten. Ruim 20 instellingen als plaatselijke sportaanbieders, scholen, kinderopvang en andere maatschappelijke organisaties, zijn met de gemeente een duurzame samenwerking aangegaan gaan om meer kansen en mogelijkheden te creëren voor een aantrekkelijk sport- en beweegaanbod. Het is een middel om samen richting te geven aan de gemeenschappelijke ambities voor een gezonde leefstijl voor alle inwoners van Papendrecht. Sporten en bewegen worden gezien als middel om een belangrijke bijdrage te leveren aan een sociale, inclusieve, leefbaarder en veiliger samenleving. Het is de bedoeling dat in de loop van 2021 meer partijen zich aansluiten bij het Sportakkoord Papendrecht. De kopgroep, waartoe VV Papendrecht behoort, speelt een centrale rol in de uitwerking van het sportakkoord. Onze club werkt mee aan diverse doelstellingen als:

 • Sport voor echt iedereen waarbij eenieder met plezier mee kan doen, zich welkom voelt, erbij hoort, geaccepteerd en niet uitgesloten wordt.
 • Het versterken en vergroten van maatschappelijke impact door samenwerking en verbinding, bijvoorbeeld in de organisatie en promotie van sportactiviteiten, gebruik van faciliteiten, opleiden van trainers en coaches of het werven van vrijwilligers.

VV Papendrecht wordt vertegenwoordigd door jeugdvoorzitter Rick Croese. Voor nadere informatie kunt u contact met hem opnemen, bijvoorbeeld per e-mail: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht in de media

Ondanks dat we met een harde lockdown te maken hebben, komt VV Papendrecht in de regionale media volop aan bod. Zo zijn in het VoetbalJournaal Drechtsteden vraaggesprekken verschenen met Rob en Sjors de Vogel, met Petra Dugardein van Vrouwen 1 alsook met damestrainer Eimerd van de Griend. Verder werd het feit dat Johan Sturrus ook volgend seizoen de hoofdtrainer zal zijn van onze club, onder meer vermeld door Regio-Voetbal.nl en VoetbalRotterdam.nl. Maar ook in lokale kranten komt VV Papendrecht aan bod. Zo stond in de Klaroen een interview met voormalig jeugspeler Gyan de Regt. Zowel door diezelfde krant als door Dordt Centraal werd aandacht besteed aan het uitdelen van kerstpakketten aan oudere leden.

 

Trainingen 19 januari afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid regen die op 19 januari gevallen is, zijn de voetbalvelden op het Slobbengors onbespeelbaar. Alle trainingen van de derde dinsdagavond van het jaar zijn daarom afgelast.

 

Eerste Weekbrief van 2021  (16-01-2021)

De eerste Weekbrief van 2021, de 14e Weekbrief van het seizoen 2020-2021, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Nieuwjaarsrede voorzitter’, ‘Sparen met Jumbo voor de club’, ‘Een nieuw merk, een nieuw tenue’, ‘Rabo ClubSupport brengt € 963,19 op’, ‘VV Papendrecht is rookvrij’, ‘Rondjevoorjeclub levert mooi bedrag op’, ‘VV Papendrecht-helden knappen de accommodatie op’, ‘Contributie 2021’, ‘Sportakkoord Papendrecht’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘JO17-2 trapt als eerste af’ en ‘Ook MO13-1 hervat training’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Auto niet voor ingang of slagboom

Regelmatig vinden werkzaamheden plaats op sportpark Slobbengors of worden grote bestellingen afgeleverd. In dat geval kan de slagboom omhoogstaan en het grote toegangshek geopend zijn. Dit is noodzakelijk zodat auto’s ons terrein kunnen bereiken. Het is niet toegestaan dat overige bezoekers van de gelegenheid gebruikmaken om met de auto naar de ingang van ons sportcomplex te rijden, bijvoorbeeld ouders die hun kinderen afzetten, of dat auto’s voor de ingang geparkeerd worden. Uiteraard is het eveneens niet toegestaan om uw auto voor de gesloten slagboom te plaatsen. Bezoekt u sportpark Slobbengors met de auto, parkeer deze dan bovenaan in een daarvoor bestemd parkeervak.

 

Sparen met Jumbo voor de club

Op woensdag 20 januari start bij Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht een spaaractie. Tijdens de actieperiode, die loopt tot begin maart, ontvang u bij iedere 10 euro boodschappen die u doet, een punt met een unieke code. Deze punten kunt u toewijzen aan onze club via de website van Jumbo Sparen met Elkaar. Hoe meer punten we hebben, hoe groter het bedrag dat de we kunnen besteden aan ons spaardoel, namelijk spel-, leer- en trainingsmaterialen voor de jeugd. Aan het einde van de actie wordt het beschikbare budget van 7.500 euro verdeeld over alle deelnemende sportverenigingen op basis van het aantal ontvangen punten. Door tijdens de spaarperiode je boodschappen te doen bij Jumbo Papendrecht en je punten aan VV Papendrecht toe te wijzen, ondersteun je derhalve onze jeugd. Alvast bedankt voor de steun.

 

Ook Vriendenloterij steunt VV Papendrecht

VV Papendrecht steunen en kans maken op prachtige prijzen? De VriendenLoterij maakt het mogelijk! De helft van je inleg gaat direct naar onze clubkas en jij maakt 14 keer per jaar kans op fantastische geldprijzen oplopend tot 100.000 euro en tienduizenden andere prijzen, waaronder auto’s en reischeques! Enkele keren per jaar worden nog grotere geldprijzen verloot. De hoofdprijs is 2 miljoen euro. Winnen is leuker met de VriendenLoterij. Voor jou en voor VV Papendrecht! Meedoen is heel makkelijk. U koopt een lot en geeft daarbij aan dat u wilt meespelen voor VV Papendrecht  >>

Mensen die nu al meedoen maar nog niet voor onze club, kunnen aangeven, dat zij voor VV Papendrecht willen spelen. Onze code is 310396. Dit kan telefonisch gemeld worden aan de klantenservice van de Vriendenloterij: 0900-3001400.

 

Nieuwjaarsrede voorzitter

Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

Op 4 januari 2020 hield ik na de nieuwjaarswedstrijd in een volle kantine een nieuwjaarstoespraak waarin werd teruggeblikt op 2019 en met vol optimisme op 2020 werd vooruitgeblikt. Het jubileumjaar van onze 100-jarige VV Papendrecht kon van start gaan. Voorbereidingen waren getroffen, activiteiten stonden gepland en het enthousiasme was groot. Hoe anders is het in januari 2021. Geen fysieke nieuwjaarswensen, een lege kantine, geen nieuwjaarswedstrijd, het is stil op ons sportcomplex. Dit stille beeld is in 2020 overheersend geweest. In dit afgelopen jaar hebben we helaas afscheid moeten nemen van één van onze leden en een tweetal vrijwilligers. In maart ontvingen wij het bericht dat Jan de Lange, die ik tijdens de nieuwjaarsreceptie in 2019 mocht feliciteren met zijn 75-jarige lidmaatschap, was overleden. In november werden wij opgeschrikt door het bericht dat Leo Commandeur, jarenlang scheidsrechter bij vele wedstrijden op het Slobbengors, was overleden. Kort daarna hoorden wij dat onze oudste vrijwilliger, Bas Bakker, was overleden. Bas was bij velen bekend als de man bij de kassa bij de wedstrijden van ons eerste. Wij wensen alle nabestaanden nogmaals veel sterkte toe met het verlies.

Waar we in januari en februari nog met vol elan aan de tweede helft van het seizoen 2019-2020 gestart waren, werden op 17 maart de hekken en gebouwen van ons sportterrein gesloten. Het coronavirus sloeg toe in Nederland en de eerste lockdown volgde. Voor bestuur, trainers en vrijwilligers was het zoeken. Zoeken naar mogelijkheden om binnen de richtlijnen van de overheid op enige manier toch nog iets voor leden en vereniging te kunnen blijven doen. Trainingen en onderlinge wedstrijden waren voor de jeugd mogelijk maar binnen het sportpark moesten er wel maatregelen worden getroffen. Gelukkig waren velen bereid om mee te denken en helpen. Omdat al vrij snel duidelijk werd dat grote feesten en bijeenkomsten geen doorgang konden vinden, is in overleg met de Jubileumcommissie besloten praktisch alle activiteiten een jaar door te schuiven. En gelukkig heeft de Jubileumcommissie hierover ook vrijwel met alle deelnemers overeenstemming bereikt. Eind mei, begin juni kon er op het sportpark weer wat meer. Senioren konden in beperkte mate op afstand trainen en de jeugd kon weer volledig aan de bak. Het spelen van competitiewedstrijden was wel voorbij. De KNVB besloot namelijk de competitie voortijdig te beëindigen. Half juni gingen de velden in onderhoud en werden de trainingsactiviteiten gestopt. Daarmee werd het rustig op het sportpark, maar nog niet stil. Op 31 juli werd door de Jubileumcommissie binnen de RIVM-maatregelen tóch nog de Oudejaarsavond georganiseerd. Het schitterende jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht werd gepresenteerd en op 1 augustus 00.00 uur werd het 100-jarig bestaan van Voetbalvereniging Papendrecht ingeluid. Dank en waardering voor de Jubileumcommissie en allen die aan het jubileumboek hebben meegewerkt.

Gedurende de zomerstop is door een fanatieke groep vrijwilligers de kantine aan de binnenzijde vrijwel geheel opgeknapt. Deze heeft een ware metamorfose ondergaan. Dat enthousiasme werkte aanstekelijk want vervolgens werden ook de commissiekamer, verzorgersruimte en bestuurskamer geheel opgeknapt. Mijn enorme dank gaat uit naar deze vrijwilligers die blij waren om gedurende deze stille periode iets om handen te hebben. Een voorbeeld voor het verenigingsleven dat eenieder zo node mist! In aanloop naar het nieuwe seizoen 2020-2021 kon er in augustus weer worden getraind en konden oefen- en bekerwedstrijden worden gespeeld. Vervolgens werd gestart met de competitie. Wel waren aan het betreden van het kleedkamergebouw en de kantine strenge eisen verbonden. Om iedereen toch een mogelijkheid te bieden zich bij regen droog om te kleden en toeschouwers een droge plek te geven bij het nuttigen van een drankje, werden op het Rood-Zwarte Plein door vrijwilligers tenten geplaatst. Helaas werd de competitie na enkele wedstrijden weer stilgelegd en werden de hekken en gebouwen van het sportpark Slobbengors opnieuw gesloten. Alleen voor de jeugd vonden en vinden er in beperkte mate trainingen en onderlinge wedstrijden plaats. Voorlopig is er nog geen enkel vooruitzicht op een herstart van de officiële wedstrijden. Begin januari werden de trainingen voor de jeugd met de nodige beperkingen weer opgestart. Jammer genoeg zijn op derde kerstdag de tenten op het plein weggewaaid. Met de werkploeg wordt gekeken of herstel mogelijk is of dat deze vervangen dienen te worden. Zoals eenieder hoopt ook het bestuur dat er in 2021 betere tijden aanbreken. Dat de beperkingen kunnen worden opgeheven en de activiteiten kunnen worden hervat. De pandemie hakt er behoorlijk in. Gelukkig hebben vele leden en sponsors ons laten weten de vereniging te blijven steunen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij, op dit moment gezegd en door de schouders eronder te blijven zetten, niet in de problemen gaan komen.

Mede namens het bestuur wil ik iedereen bedanken die in dit afgelopen, bijzondere jaar op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan onze vereniging. De saamhorigheid was groot en er is op veel fronten ontzettend veel werk verzet. Het resultaat mag er zijn. Bedankt daarvoor. Ik wens u allen, ondanks deze voor velen zware periode, een goed en sportief maar vooral gezond 2021 toe. Dat we elkaar maar weer snel op ons sportpark Slobbengors bij onze mooie 100-jarige Voetbalvereniging Papendrecht mogen ontmoeten.

Hans Jonker
Voorzitter

 

VV Papendrecht-helden knappen de accommodatie op

Toen in maart 2020 in Nederland uitbrak, kwamen de verenigingsactiviteiten van VV Papendrecht noodgedwongen tot stilstand. Na een tijd niets gedaan te hebben, kregen vrijwilligers Kiki Smit en Aad Koot het idee om de kantine eens aan te pakken. De stille zaterdagen boden zich daar natuurlijk uitstekend voor. Het uitgangspunt was om voor een flinke schoonmaakbeurt te gaan, hier en daar wat op te ruimen en kleine klusjes te doen. Het ene klusje leidde tot het andere. Een paal werd geverfd en het idee ontstond om dan maar gelijk de volgende paal ook te verven. Andere leden van VV Papendrecht kregen lucht van de werkzaamheden in de kantine en kwamen helpen. Al snel stonden mensen te werken aan de kozijnen, deuren en muren. Steeds meer leden van VV Papendrecht en dan vooral spelers van de zondagelftallen sloten zich aan bij het klusteam. Op initiatief van Guido Donk werd een grootschalige Tikkie-actie gehouden onder de leden en opeens was er budget om de gehele kantine te renoveren. Tijdens het klussen bleek het dak ook nog eens lek te zijn, maar het klusteam pakte ook dit aan. Vele zaterdagen en doordeweekse avonden werd er geklust. De omstreden kleuren, voor veel leden een doorn in het oog de afgelopen jaren, werden overschilderd. De kantine heeft nu een frisse aanblik. Verder is bestaand meubilair opgeknapt, zijn nieuwe meubels gemaakt, lampen en een stuk plafond vervangen, muren en plafonds gesaust. Eén ding willen we speciaal benoemen. Met dank aan hoofdsponsor NOSUCH is nu boven de bar de tijdlijn van 100 jaar VV Papendrecht te zien, weergegeven met foto’s. Een geweldige aanwinst voor de club.

Omdat er zoveel leden waren die hielpen met het opknappen, werd besloten om ook de bestuurskamer, de commissiekamer en de verzorgersruimte te moderniseren. Voor het verfraaien van de laatste twee ruimten werden de handen uit de mouwen gestoken door vooral vrouwelijke leden. Ook zij hebben een geweldige prestatie geleverd. Ook werd nog even het Rood-Zwarte Plein aangepakt. Een pittige klus waarbij een stel leden urenlang gehurkt onkruid heeft verwijderd. Het is jammer dat door de huidige omstandigheden niet iedereen kan genieten van al het werk dat gedaan is. De vele klussers hebben namelijk een fantastische prestatie geleverd. De kantine, commissiekamer, bestuurskamer, verzorgersruimte en het Rood-Zwarte Plein staan er strak en waardig bij voor een vereniging die een eeuw oud is.

Nog één keer willen we alle mensen onwijs bedanken die meegeholpen hebben met de werkzaamheden. Jullie waren voor VV Papendrecht de helden van 2020. De club kan zich alleen maar gelukkig prijzen met de inzet en saamhorigheid van zoveel vrijwilligers, leden, donateurs en sponsors. Ondanks de coronacrisis is er door jullie het beste van gemaakt. Bedankt helden!

 

Rabo ClubSupport brengt € 963,19 op

In het najaar van 2020 vond Rabo ClubSupport plaats, een actie waarmee het verenigingsleven gesteund werd. Clubs en verenigingen van Nederland zijn ongelofelijk waardevol, omdat ze ons bij elkaar brengen. Klanten van de Rabobank konden door hun stem uit te brengen onze club een steuntje in de rug geven. Dit werd massaal gedaan met als resultaat dat VV Papendrecht het bedrag van € 963,19 tegemoet kan zien. Dit gaat gebruikt worden om de jeugdtrainers te voorzien van een mooie trainingsjas.

VV Papendrecht wil iedereen die op ons gestemd heeft, hartelijk bedanken.

 

Contributie 2021

In 2017 deed de penningmeester tijdens de Algemene Ledenvergadering namens het bestuur het voorstel om de contributie jaarlijks per 1 januari te verhogen overeenkomstig de stijging van de consumentenprijsindex. Deze wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek berekend. De vergadering ging daarmee akkoord. Daardoor steeg het lidmaatschapsgeld de afgelopen drie jaar telkens met ongeveer 2,5% per jaar. Vanwege de moeilijke tijden waarin we momenteel verkeren inclusief het ontbreken van competitievoetbal, deed het bestuur bij monde van de penningmeester tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2020 het voorstel daar deze keer van af te wijken om de leden enigszins tegemoet te komen. De penningmeester stelde voor een eventuele contributieverhoging pas op 1 juli door te voeren met een indexering van rond de 1%. Als na 1 juli nog niet in teamverband gevoetbald mag worden, dan vervalt de contributieverhoging voor 2021. Alle stemgerechtigden ging akkoord met het voorstel.

 

Rondjevoorjeclub levert mooi bedrag op

Hoewel onze kantine al tijden gesloten is, kon u dankzij de actie Rondjevoorjeclub wel een rondje geven in de virtuele kantine. Elk rondje kostte 20 euro. De laatste weken van 2020 hebben 52 donateurs 45,5 rondjes gegeven. Dit heeft ons een mooi bedrag voor de clubkas opgeleverd.

VV Papendrecht bedankt de donateurs hartelijk voor hun steun.

 

Kascontrolecommissie

Het bestuur heeft enige jaren geleden het beleid ingevoerd om elk jaar tenminste een lid van de Kascontrolecommissie te vervangen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd daarom voorgesteld Dieter Hasenbein, die vorig jaar toegetreden is tot de Kascontrolecommissie, te laten zitten en Marc Commandeur, die drie keer voor de kascontrole gezorgd heeft, te vervangen door reservelid Martin van Heteren. Daarna bood Eimerd van de Griend aan reservelid te worden.

 

Uitslag Grote Clubactie 2020

Meer dan ooit is de inzet van de verkopers en kopers van loten van de Grote Clubactie goud waard geweest voor de vereniging. In dit bijzondere jaar hebben jullie de schouders eronder gezet en een mooi bedrag weten te realiseren. Namens de vereniging allemaal hartelijk dank voor jullie inzet en bijdrage. Of u als lotenkoper (uw lotnummer staat op uw rekeningafschrift) een prijs gewonnen heeft, kunt u hier controleren >>

Er is een totaalbedrag van € 1.882,50 opgehaald dat zal worden gebruikt voor materialen voor de jeugdafdeling. VV Papendrecht heeft voor de beste verkopers, zowel individueel als in teamverband, leuke prijzen ter beschikking gesteld. Prijswinnaars kunnen per e-mail contact opnemen met Nelie Sterrenburg via jeugd@vvpapendrecht.nl.

Beste lotenverkopers

 1. Fay Matena (67 loten): shirt favoriete club.
 2. Wessel Sterk (56 loten): 2 bioscoopbonnen.
 3. Hugo Kornet (48 loten): 2 bioscoopbonnen.

Beste verkopende teams

 1. JO8-1 (128 loten): teammaaltijd in de kantine *
 2. JO9-2 (124 loten): teammaaltijd in de kantine *

* Vanzelfsprekend kan de teammaaltijd in de kantine pas aangeboden worden, zodra de kantine weer geopend mag worden.

Nogmaals iedereen bedankt en hopelijk kunnen we volgend jaar weer een beroep op jullie doen!

Het bestuur

 

Wetenswaardigheden roken en meer

Als je je laatste sigaret hebt gedoofd, wat verandert er dan?

 • Al na 20 minuten herstelt je bloeddruk en je hartslag.
 • Na 8 uur daalt het koolmonoxide in je bloed en stijgt het zuurstofniveau.
 • Na 24 uur verlaagt al de kans op een hartinfarct.
 • Na 48 uur verbeteren je smaak, reuk en tast en je zenuwuiteinden beginnen weer met groeien.
 • Na 3 maanden neemt je longfunctie met 30% toe.
 • Na 9 maanden ga je minder hoesten, word je minder verkouden en verdwijnt je kortademigheid.
 • Na 1 jaar halveert de kans op hartfalen ten opzichte van een roker.
 • Na 5 jaar is de kans op een beroerte vrijwel gelijk aan een nooit-roker.
 • Na 10 jaar is de kans op longkanker gehalveerd ten opzichte van een roker.
 • Na 15 jaar is de kans op hartfalen gelijk aan een nooit-roker.

Wist u dat…

 • 33% van de huidige volwassenen een ex-roker is?
 • 44% van de volwassenen (>18 jr.) nooit gerookt heeft?
 • in 1990 nog 38% van de volwassenen rookte en dat dat gedaald is naar 24% in 2020?
 • de helft van de Nederlanders aan de beweegrichtlijnen voldoet?
 • 75% van de wekelijkse sporters lid van een sportvereniging is?
 • de KNVB 1,2 miljoen leden heeft?
 • VV Papendrecht graag een kunstgrasveld wil hebben om iedereen het hele seizoen te kunnen laten sporten?

 

Geen nieuwjaarsviering

Het bestuur heeft besloten om begin 2021 geen Nieuwjaarsreceptie in de kantine te houden. Tevens zullen de traditionele Nieuwjaarswedstrijden niet gespeeld worden. De COVID-19-pandemie maakt het niet mogelijk om het nieuwjaar gezamenlijk te vieren inclusief de traditionele huldiging van onze jubilarissen onder het toeziend oog van velen. Wij vinden het echter bijzonder belangrijk om de jubilarissen de aandacht te geven die zij verdienen. Daarom heeft inmiddels een alternatieve huldiging plaatsgevonden, waarover u eerder hebt kunnen lezen op onze mediakanalen. Wij hopen hiermee de jubilarissen het gevoel te hebben geven dat zijn niet worden vergeten voor hun langdurige verbondenheid aan onze club.

Het bestuur

 

Ledentevredenheidsonderzoek

Beste leden,

Zoals jullie wellicht weten, zijn drie hbo-studenten met een onderzoek bezig binnen onze club. Een onderdeel daarvan is het houden van een ledentevredenheidsonderzoek. Hoe u daaraan mee kunt doen, kunt u lezen in Weekbrief 13 van dit seizoen of in de e-mail die recentelijk naar alle leden gestuurd is. Wij willen jullie vragen om even tijd vrij te maken om de vragenlijst in te vullen. U hebt daar tot 10 januari de tijd voor. Mocht u geen e-mail ontvangen hebben, dan is uw huidige e-mailadres niet bij VV Papendrecht bekend. Geef dat dan door aan de ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. De resultaten van het ledentevredenheidsonderzoek zullen uitgewerkt en verwerkt worden in een rapport dat aangeboden zal worden aan het bestuur. Voor nadere informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Edwin Schreurs
Secretaris VV Papendrecht

 

Start trainingen 2021

Naar verwachting zullen in week 1 of 2 van 2021 de jeugdspelers, de voetballers van de A-selectie en de dames de trainingen kunnen hervatten. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers en vanzelfsprekend van de staat van de velden en de weersomstandigheden. Uiteraard dienen alle coronamaatregelen strikt in acht genomen te worden.

 

Nieuwe reclame-uiting Webmyday

Nadat Webmyday drie jaar geleden een reclamebord langs ons hoofdveld heeft laten plaatsen, is enige tijd terug een reclamedoek opgehangen van het bedrijf van A-selectiespeler Ronald van der Veere. Het Dordtse bedrijf biedt een totaalpakket op het gebied van digitale marketing en webdevelopment, variërend van het ontwerpen van een nieuwe website en de werkelijke bouw tot onderhoudspakketten en e-mailmarketing. Diverse technieken worden gebruikt om voor een goede online vindbaarheid van de klant te zorgen. Verder worden allerlei trainingen gegeven. Webmyday heeft alles in huis om u optimaal te begeleiden. Als u hulp nodig hebt, wordt u niet afgescheept met een helpdesk maar wordt de telefoon gewoon opgenomen door iemand van het gedreven team van onlinemarketing- en designspecialisten.

VV Papendrecht bedankt Webmyday voor de plaatsing van de nieuwe reclame-uiting langs ons hoofdveld.

 

Persoonlijk stukje rookbeleid

Waarom dit stukje?

In de ledenvergadering van november 2018 heeft het bestuur aan de leden gevraagd om een voorstel uit te werken met als doel een rookvrije sportomgeving op het sportpark Slobbengors. Ik ben daar graag ingestapt. Gezondheid is een namelijk een groot goed. Misschien kan ik in plaats van gezondheid wel beter spreken over kwaliteit van leven of welbevinden. Voor een deel heb je kwaliteit van leven in je eigen hand. Een sportvereniging is een ontmoetingsplaats, die bij uitstek de omgeving is waar je aan je gezondheid kunt werken. Voor de één staan de sportieve prestaties voorop, voor de ander de gezelligheid en de sociale contacten. Een ontmoetingsplaats, die al dan niet bewust, bijdraagt aan je gezondheid. In dat licht bezien past roken daar – ik zou haast zeggen vanzelfsprekend – niet bij. Zo vanzelfsprekend is het echter niet, denk ik. Ook de rokenden onder ons zijn hun gezondheid aan het verbeteren en hebben misschien het sporten juist wel meer nodig om hun ‘verlies’ aan gezondheid te compenseren. Ik realiseer mij dan ook, dat met het invoeren van een rookvrije accommodatie, de rokenden degenen zijn die alle concessies moeten doen.

Dat roken slecht voor je gezondheid is, wil ik nog even illustreren. Wat veel mensen zich niet realiseren of gewoonweg niet weten, is dat tien seconden na inhalatie al een algehele vaatvernauwing ontstaat in onze bloedvaten. Ingeademde koolmonoxide bindt zich namelijk eerder dan zuurstof aan de rode bloedcellen. Daardoor krijg je minder zuurstof in het bloed, wat betekent dat er minder zuurstof naar onze weefsels, huid, spieren, hart, longen, hersenen etc. wordt getransporteerd. Als we het even beperken tot ons bewegingsapparaat, dan komt er dus minder zuurstof in de spieren. Wat essentieel is, is dat een spier zuurstof nodig heeft om aan te kunnen spannen. Resultaat is dat je minder energie kunt leveren. Het prestatievermogen daalt en de blessuregevoeligheid neemt toe. Je kunt met deze wetenschap bedenken, wat de invloed is van een peukje vlak voor aanvang of direct na een wedstrijd.

Vandaar dat ik graag probeer een bijdrage te leveren voor alle bezoekers van het Slobbengors, of je nu wel of niet rookt.

Bert Duthler (ook namens Mischa van Heteren)