Terug
Berichten januari 2020

Clublied VV Papendrecht uit 2017  (31-01-2020)

Enige maanden terug hebben we bericht over een clublied uit 1932. Van recentere datum is het clublied van de hand van Jop van der Lee. De voorzitter van onze supportersvereniging schreef onderstaand dichtwerk in 2017.

Waar komt een voetballer het best terecht??  (voorzanger)
Bij Papendrecht, bij Papendrecht.  (koor)
Waar lest een voetballer het best zijn dorst??  (voorzanger)
Op Slobbengors, op Slobbengors.  (koor)
Bij ons op Slobbengors!!  (allemaal)

Waar heerst een voetballer als een vorst??
Op Slobbengors, op Slobbengors.
Waar is een team echt zo hecht??
Bij Papendrecht, bij Papendrecht.
Bij ons in Papendrecht!!

Waar gaat het de tegenclub altijd slecht??
Bij Papendrecht, bij Papendrecht.
Waar hebben die jongens een V op hun borst??
Op Slobbengors, op Slobbengors.
Bij ons op Slobbengors!!

Waar heerst er altijd een voetbalkoorts??
Op Slobbengors, op Slobbengors.
Waar komt het spel echt tot zijn recht??
Bij Papendrecht, bij Papendrecht.
Bij ons in Papendrecht!!

 

Nominaties Sportgala 12 februari

Voor het jaarlijkse Sportgala Papendrecht zijn de nodige VV Papendrechters genomineerd. MO19-1 is genomineerd in de categorie Sportploeg van het Jaar vanwege het najaarskampioenschap eind 2019 en de bijbehorende promotie naar de Hoofdklasse. Papendrecht 1 is voor diezelfde categorie voorgedragen. Ons eerste is via de nacompetitie gepromoveerd naar de eerste klasse. Vanwege die prestatie is trainer Johan Sturrus genomineerd voor de titel Coach van het Jaar. Dinie Verschuren, Donovan ’t Zand en Cor de Bondt zijn kandidaten in de categorie Vrijwilliger van het Jaar. Het Sportgala Papendrecht wordt op woensdag 12 februari gehouden in theater De Willem, Van der Palmstraat 4. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom om getuige te zijn of onze mensen de titels binnenhalen. De toegang is gratis. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis.

 

15e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (29-01-2020)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Kleedkamers schoon achterlaten!’, ‘Nieuw team JO8-2’, ‘Vrijwilliger van de Maand Richard Lokenberg’, ‘Communicatiecommissie’, ‘VV Papendrecht deelnemer De Groene Club’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 12’, ‘Nieuwe sponsor ANKO Timmer- en Onderhoudsbedrijf’, ‘Nominaties Sportgala 12 februari’, ‘Clublied VV Papendrecht uit 2017’, ‘Jeugdafdeling VV Papendrecht’ en ‘JO13-3 wordt JO12-1’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 12

In december kon op leuke veilingitems geboden worden om geld op te halen voor de viering van 100 jaar VV Papendrecht. Dit leverde 190 euro op. Momenteel vindt een veiling plaats van een vakantie in Turkije. De bij het Eeuwfeestdiner gehouden veiling leverde een bijzonder verhaal op. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de twaalfde Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 12 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Vrijwilliger van de Maand Richard Lokenberg

Richard Lokenberg is de eerste Vrijwilliger van de Maand van 2020. Hij traint al vele jaren met veel inzet en passie de jeugdkeepers. Richard, die zelf een verdienstelijk doelverdediger is, is de trotse vader van twee voetballende zoons, die eveneens over uitstekende keeperskwaliteiten beschikken. Richard heeft in het verleden ook nog diverse andere functies bekleed binnen onze club. Kortom, een vrijwilliger die de titel Vrijwilliger van de Maand meer dan verdient.

Vanwege zijn inzet voor voetbalvereniging Papendrecht heeft Richard een fraaie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

Bieden op vakantie in Turkije

De Jubileumcommissie organiseert allerlei leuke activiteiten om geld binnen te halen voor de bekostiging van festiviteiten, die gehouden zullen worden in het kader van ons naderende Eeuwfeest. Momenteel vindt een veiling plaats van een vakantie in Turkije, reservering in overleg. U kunt daarop bieden door contact op te nemen met de voorzitter van Jubileumcommissie, Wim Erkelens (f2hwerkelens@hetnet.nl). De hoogste bieder wint.

Let op: betreft het een zakelijke aankoop, dan wordt het geboden bedrag verhoogd met 21% BTW.

U verblijft een week in een ruim middenklasseappartement in Alanya, dat beschikt over 3 tweepersoonsslaapkamers. Het is rustig gelegen, op 10 minuten wandelen van het centrum, de haven en het strand van Alanya. In de directe omgeving van uw verblijf vindt u diverse winkels. Het appartement biedt een adembenemend uitzicht op de prachtige omgeving in het algemeen en het Taurusgebergte in het bijzonder. Er zijn volop mogelijkheden tot het maken van diverse excursies en uitstapjes. Indien gewenst zorgt een privéchauffeur voor het vervoer, zodat u ontspannen kunt genieten.

 

Nieuwe afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen

Sinds twee jaar doet VV Papendrecht mee aan de campagne ‘Naar een positief sportklimaat’. In het kader daarvan is onder andere in onze voetbalkantine tweemaal de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd. De voorstelling loopt door in een videofeuilleton. Onlangs zijn twee nieuwe afleveringen verschenen.

 • Titel: Verschrikkelijke ouders. Wat is jouw rol als ouder van een sportend kind eigenlijk? Jullie zijn verschrikkelijk belangrijk. Maar jullie zijn ook verschrikkelijk! Klik hier voor het filmpje  >>
 • Titel: Het dreigende ontslag. Mag de huidige begeleider nou wel of niet blijven coachen? En hoe doen jullie dat bij jullie club, ontslaan jullie een coach, als hij of zij de kinderen niet positief begeleid? Klik hier voor het filmpje  >>

 

Cadeaubonnen te koop voor Jubileumboek

Vanaf heden zijn in de Commissiekamer cadeaubonnen te koop voor het Jubileumboek van 100 jaar Voetbalvereniging Papendrecht. De cadeaubonnen zijn speciaal gemaakt om zo iemand alvast het aankomende Jubileumboek van VV Papendrecht cadeau te doen, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Of gewoon voor uzelf natuurlijk. De cadeaubonnen hebben een symbolische prijs van € 19,20. Het is mogelijk om zowel contant als met een betaalpas af te rekenen. Op de cadeaubon staat een code. Deze code geeft u het recht op het verkrijgen ons Jubileumboek, dat naar verwachting in de loop van volgend voorjaar uitkomt. Vanzelfsprekend krijgt iedereen een persoonlijk bericht met de datum, wanneer het boek wordt gelanceerd en geleverd. Dus mocht u alvast iemand of uzelf het jubileumboek van VV Papendrecht cadeau willen doen, loop dan even naar de Commissiekamer. Vraag aan Nelie Sterrenburg, Coby Blom of Niels van Heteren, of je een cadeaubon kunt kopen.

Let op: het is slim om van tevoren een afspraak te maken om een cadeaubon af te halen. Zo grijpt u nooit mis. Neem contact op met de Jubileumcommissie, bijvoorbeeld per e-mail (jubileum@vvpapendrecht.nl), met een voorstel, wanneer u de cadeaubon wilt afhalen en betalen. U krijgt zo snel mogelijk een reactie op uw mail met een bevestiging.

De Jubileumcommissie

 

NOSUCH op daken dug-outs

Voorafgaand aan de start van het huidige seizoen zijn de twee dug-outs van het hoofdveld gerenoveerd. De laatste fase bestond uit het herstel van de daken van de dug-outs. Enige tijd terug is op elk van die daken een reclame-uiting aangebracht van onze hoofdsponsor NOSUCH.

    

Voetbalvereniging Papendrecht bedankt iedereen, die heeft bijgedragen aan het opknappen van de dug-outs, die langs ons hoofdveld staan.

 

’t Slobbertje is weer voorradig!

Na weken te hebben gewacht is die daar dan eindelijk: de volledige voorraad van het jubileumbier van voetbalvereniging Papendrecht! In de kantine van VV Papendrecht kunt u ’t Slobbertje nu kopen in flessen van zowel 33 cl als 75 cl. Wij hebben ons laten vertellen, dat het Jubileumbier binnenkort ook op de tap beschikbaar is. Tevens zijn er exclusieve bierglazen van ’t Slobbertje verkrijgbaar. Dus kom gezellig naar onze kantine en koop nu het ’t Slobbertje, een leuk begin van het nieuwe jaar. Mocht u daartoe niet in staat zijn, dan kunt u het Jubileumbier en de bijbehorende bierglazen ook bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuis afgeleverd, mits u een order plaatst van minimaal 12 flessen 33 cl of 6 flessen 33 cl in combinatie met 2 grote flessen 75 cl. Uiteraard mag u altijd meer aanvragen. Uw bestelling kunt u sturen naar info@debarossa.nl. De prijzen in de kantine en bij De Barossa zijn hetzelfde en zijn als volgt:

– ’t Slobbertje 33cl: € 3,00
– ’t Slobbertje 75cl: € 9,99
– Bierglas ’t Slobbertje: € 6,99

Vanzelfsprekend komt een deel van de opbrengst ten goede aan de jubileumactiviteiten van VV Papendrecht in 2020.

 

Nieuwe sponsor Van der Leun Metaalbewerking

Tijdens de laatste Papendrechtse voetbalderby hebben Paul Blokzijl (Westfalia Fruit) en Peter Krommenhoek (Van der Leun Metaalbewerking) een afspraak gemaakt om de vriendschap tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek nogmaals te benadrukken. Dit hebben de heren gerealiseerd door beide clubs te sponsoren. Met een ferme handdruk boven het nieuwe reclamebord van Van der Leun Metaalbewerking, dat langs het hoofdveld van sportpark Slobbengors staat, werd deze afspraak bekrachtigd.

Voetbalvereniging Papendrecht bedankt het aan Trapezium 120 gelegen Sliedrechtse bedrijf Van der Leun Metaalbewerking, maatwerk in metaal, voor het sponsoren van onze club.

 

We gaan weer beginnen

Nog even en dan is de winterstop voorbij. De nodige teams komen tijdens het derde weekend van januari weer in actie. Zo spelen op zaterdag 18 januari zowel Vrouwen 1 als MO19-1 op het Slobbengors voor de competitie, Vrouwen 1 om 14.30 uur tegen GSC/ODS VR1 en MO19-1 om 12.30 uur tegen FC Binnenmaas MO19-1. De Zondagteams hervatten het seizoen een dag later, eveneens thuis. Zaterdag 1 en 2 hervatten de competitie 6 dagen daarna, beide met een thuiswedstrijd. Op zaterdag 25 januari voetbalt Papendrecht 1 om 14.30 uur tegen Heerjansdam 1. Het tweede begint om 12.00 uur tegen HSV Hoek 2. Het volledige wedstrijdprogramma staat op de website op de pagina Programma.

 

Woensdag 15 januari geen trainingen

Door de regen van de afgelopen tijd zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Alle trainingen van woensdag 15 januari zijn daarom afgelast.

 

14e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (15-01-2020)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2019-2020, de eerste Weekbrief van 2020, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Geslaagde Nieuwjaarsreceptie 2020′, ’16 jubilarissen bij VV Papendrecht’, ‘Bieden op vakantie in Turkije’, ‘Veilingitems brengen 190 euro op’, ‘NOSUCH op daken dug-outs’, ‘Groeigesprek Ontwikkelprogramma KNVB’, ‘Nieuwe sponsor Van der Leun Metaalbewerking’, ‘Nieuwe afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen’, ‘Eimerd van de Griend, de Heintje Davids van de vrouwen’, ‘Tussenstand Speler van het Jaar’, ‘Nieuwjaarswedstrijd een waar voetbalfeest’, ‘Veteranenwedstrijd levert spannende strijd op’ en ‘We gaan weer beginnen’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Foto’s Eeuwfeestdiner

Eind november werd door de Jubileumcommissie in het kader van ons naderende Eeuwfeest het Eeuwfeestdiner georganiseerd. Daar is uitgebreid over bericht en zijn de nodige foto’s van verschenen, onder meer op de website en Facebook-pagina van VV Papendrecht. Op veler verzoek zijn nog meer foto’s ter beschikking gesteld, 94 in totaal.
U kunt de foto’s hier bekijken  >>

 

Dromen van een profcarrière

VV Papendrecht heeft al meerdere profspelers voortgebracht. Zakaria Eddahchouri is de laatste in het rijtje, die de profstatus bereikt heeft. De 19-jarige aanvaller tekende op 31 juli jongstleden zijn eerste profcontract bij Go Ahead Eagles. Op 4 mei had hij met zijn invalbeurt tegen FC Den Bosch al zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal.

Wanneer ben je begonnen bij VV Papendrecht?
“Ik was negen jaar, toen ik begon met voetballen bij VV Papendrecht. Ik startte in E6. Het seizoen erna speelde ik in E4, maar binnen een half jaar werd ik naar E1 overgeheveld. Aron Kraal en Bryan Mooiman waren mijn trainers. Ontzettend leuke gasten. Het jaar erop speelde ik in D1, waar Aron weer mijn trainer was. In die tijd speelde ik tevens bij het districtselftal van de KNVB. Tijdens een toernooi met die ploeg werd ik gescout door Feyenoord/Excelsior. Ik heb toen drie keer meegetraind en een wedstrijd gespeeld. Ze wilden me vervolgens graag hebben. Ik heb er twee seizoenen gespeeld en veel geleerd. Daarna ben ik naar Spartaan’20 gegaan.”

Hoe ben je bij Go Ahead Eagles terechtgekomen?
“Bij Spartaan’20 heb ik tot de JO17-1 gespeeld. Ik werd toen gescout door FC Twente en uitgenodigd voor een trainingsstage. Ik werd niet aangenomen door FC Twente, maar toevallig stond er een scout van Go Ahead Eagles langs de lijn. Die ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie wilde me wel graag hebben. Zo ben ik in Deventer beland.”

Wat is je favoriete positie?
“In de jeugd speelde ik altijd voorin, in de spits of op de flanken. Voor mij is scoren het mooiste, wat er is. Op dit moment speel ik vooral op de 10 of 8. ik ben derhalve meer een middenvelder nu.”

Je hebt je profdebuut gemaakt, hoe was dat?
“Ja, geweldig natuurlijk. Ik was heel de dag superblij. Daar doe je het toch allemaal voor. Je wilt profvoetballer worden en dat lukt dan. Een geweldig gevoel, om nooit te vergeten.”

Wat zijn de punten die je nog verder moet ontwikkelen?
“Ik moet zakelijker gaan spelen. Het jeugdige moet eraf. De juiste momenten kiezen, wanneer ga je diep, wanneer juist niet. Als je zakelijker speelt, zal je ook minder onnodig balverlies lijden. Balverlies op dit niveau kan gelijk dodelijk zijn.”

Wat zijn je sterke punten?
“Dat zijn mijn overzicht, techniek en scorend vermogen. Verder heb ik een goede steekpass. Mijn neusje voor de goal helpt mij ook in mijn rol als middenvelder. Een scorende middenvelder kan belangrijk zijn voor een team.”

We zien je nog geregeld, onder meer bij jeugdtrainingen, is dat wat voor jou?
“Klopt, ik kom regelmatig op het Slobbengors. Mijn broer Moshin (Zakaria heeft nog twee broers) maakt onderdeel uit van de trainersstaf van de voetbalschool QSM. Ik vind het hartstikke leuk om met jonge kinderen te werken. Dat doet me denken aan mijn eigen jeugdtijd, toen ik lekker aan het voetballen was. Mijn vrienden spelen nog bij Papendrecht. Dus als ik hier ben, pik ik een wedstrijdje mee.”

Als laatste: wat is je doel voor dit seizoen en de verdere toekomst?
“Ik kijk nog niet echt verder dan dit seizoen. Ik zit de laatste tijd steeds bij de wedstrijdselectie. Dat wil ik vasthouden. Ik wil daarbij zoveel mogelijk leren van mijn trainers en medespelers. Onlangs had ik nog een invalbeurt tegen MVV. Ik moet nog geduld hebben.”

Zakaria is een mooi voorbeeld voor menig jeugdspeler binnen onze club, die de droom heeft om profvoetballer te worden. De mogelijke opvolgers van Zakaria spelen alweer in de jeugd van verschillende profclubs. Ook zij hebben de droom om profvoetballer worden.

“Hard werken, goed luisteren en openstaan voor adviezen, dan is alles mogelijk.” Met die woorden sluit Zakaria af.

 

De cirkel is rond; een bijzonder verhaal

De organisatie van het Eeuwfeestdiner kreeg ten behoeve van de veiling een bijzonder item aangeboden door de heer Teus van der Have. Hij schonk een bal en voetbalschoenen, die dateren uit eind jaren 40 (bal), begin jaren 50 (schoenen). De bal is door wijlen mevrouw Jet van der Have-Bouman gegeven aan haar zoon Teus van der Have, om deze aan VV Papendrecht te overhandigen tijdens het 100-jarig bestaan. Met deze bal zijn talrijke duels op sportpark Slobbengors uitgevochten. Het is een uniek voorwerp uit de historie van onze club. Mevrouw Jet van der Have heeft zich, samen met haar man, decennialang met enorme toewijding ingezet voor VV Papendrecht. De voetbalschoenen zijn door Teus gedragen als 14-jarige speler van VV Papendrecht. Anders dan de voetbalschoenen van vandaag de dag zouden deze morgen weer gedragen kunnen worden.

De bal en schoenen werden uiteindelijk geveild voor €1.200 en door de hoogste bieder direct terug geschonken aan de vereniging. Enige tijd geleden werden deze unieke relikwieën in de vitrine in de Commissiekamer geplaatst. Waarmee de cirkel rond is. In de loop van 2020 kan iedereen bal en schoenen bewonderen in het nog in te richten museum in onze kantine.

 

Veilingitems brengen 190 euro op

In december kon op leuke veilingitems geboden worden om geld op te halen voor de viering van 100 jaar VV Papendrecht. Dit leverde 190 euro op. Op dinsdagavond 7 januari reikte Wim Erkelens, voorzitter van de Jubileumcommissie, het gesigneerde shirt van OranjeLeeuwin Lineth Beerensteyn uit aan Claudia Liefhebber van MO19-1. Haar moeder had het hoogste bod op het shirt uitgebracht.

VV Papendrecht feliciteert Claudia met het fraaie shirt en bedankt iedereen, die geboden heeft op de veilingitems.

 

Nieuw reclamebord Het Wapen van Alblasserdam

Hotel & Grand Café Het Wapen van Alblasserdam is al vele jaren bordsponsor van voetbalvereniging Papendrecht. Het oude reclamebord langs ons hoofdveld was door de tand des tijds beschadigd geraakt en is daarom vervangen door een nieuw exemplaar. Het Wapen van Alblasserdam, Dam 42 te Alblasserdam, is niet zomaar een hotel of grand café. U kunt er heerlijk overnachten, sfeervol lunchen of dineren en genieten van de prachtige Alblasserwaard. Het beschikt over uitstekende faciliteiten en is de ideale locatie om uw huwelijk, bedrijfsfeest, receptie of clubbijeenkomst te organiseren. Voor iedere gelegenheid én portemonnee is er een passende oplossing. Het Wapen van Alblasserdam, dat een rijke geschiedenis van 100 jaar kent, is authentiek en biedt een karakteristieke plek, waar u zich misschien zelfs een beetje thuis kunt voelen. Persoonlijke dienstverlening, flexibiliteit en ouderwets goede service staan hoog in het vaandel. Het team staat voor u klaar om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

   

VV Papendrecht bedankt Het Wapen van Alblasserdam voor het sponsoren van onze club.

 

Groeigesprek KNVB-Ontwikkelprogramma

Recentelijk was in de kantine van VV Papendrecht wederom een succesvolle bijeenkomst met de KNVB. Eind 2019 hebben reeds twee bijeenkomsten plaatsgevonden in het kader van het KNVB-Ontwikkelprogramma Meiden- en Vrouwenvoetbal. VV Papendrecht is, zoals eerder vermeld, een van de 25 geselecteerde verenigingen voor dit programma. Vlak voor de kerst heeft VV Papendrecht een rapportage ontvangen met de bevindingen van de KNVB. Daarin kwam naar voren, dat VV Papendrecht op de goede weg is ten aanzien van meiden en vrouwen binnen onze vereniging.

    

Op woensdagavond 8 januari vond een groeigesprek plaats. Een delegatie van 4 personen van de KNVB ging in gesprek met een delegatie van de vereniging, bestaande uit een selectie van spelers, ouders, trainers en overige kaderleden. Tijdens het groeigesprek stonden twee thema’s centraal, namelijk ‘het opleiden en begeleiden van het kader’ en ‘het werven en behoud van leden’. Het werd een inspirerende en leerzame avond met als resultaat concrete actiepunten voor de toekomst. De komende weken zal een werkgroep een actieplan maken voor de komende 2 tot 3 seizoenen. Dit moet uiteindelijk resulteren in een steviger fundament voor het meiden- en vrouwenvoetbal binnen VV Papendrecht, waarbij we zowel kwalitatief als kwantitatief groeien en waar meisjes dezelfde mogelijkheden krijgen als jongens. Wordt dus vervolgd.

   

Wilt u ook op een of andere wijze een bijdrage leveren aan dit actieplan, neem dan contact op met de jeugdcommissie. E-mail:jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Geslaagde Nieuwjaarsreceptie 2020

De eerste zaterdag van 2020 begon anders dan gehoopt. Een gebroken afvoerpijp had tot lekkage geleid. Dat moest eerst aangepakt worden, voordat in de kantine van VV Papendrecht de Nieuwjaarsreceptie van start kon gaan. Om 16 uur nam voorzitter Hans Jonker het woord. Hij nodigde iedereen uit om naar de bar te gaan voor een gratis drankje om te toosten op het nieuwe jaar. Nadat hij alle aanwezigen van harte welkom had geheten, vroeg hij een moment stilte voor Sjaak Veen, die overleed, kort na het bereiken van het 50-jarige lidmaatschap van onze club.

   

Na het ogenblik stilte begon de voorzitter met een terugblik op 2019. Hij bedankte de werkploeg voor het uitvoeren van vele werkzaamheden. Op sportief vlak waren diverse successen te vieren. Zaterdag 1 promoveerde naar de eerste klasse en Zaterdag 2 wist zich te handhaven in de reserve hoofdklasse. Voor de vereniging is het verder belangrijk, dat het aantal senioren bij de lagere zaterdagteams flink gegroeid is. Dit was onder meer merkbaar in de omzet in de kantine. Daarnaast lijkt de zondagafdeling onverslijtbaar. Ook de vrouwen-/meisjesafdeling blijft groeien. Dit is onder meer het gevolg van de oprichting van de Meidenvoetbalacademie. Die positieve ontwikkeling betaalde zich al aan het eind van het jaar uit middels het kampioenschap van MO19-1. Verder is het goed om te zien, dat naast het voetballen allerlei leuke activiteiten georganiseerd worden. Zo werd een spelletjesavond gehouden, waaraan de vrouwen samen met de twee hoogste meidenteams meededen. Bij de jeugd presteerden de juniorenteams over het algemeen naar verwachting, maar helaas maken de pupillen een moeilijke periode door. Daarentegen doet G1 het weer prima. Ook de derde Nieuwjaarswedstrijd tegen ons eerste werd winnend afgesloten.

Halverwege de middag waren de jubilarissen uitgebreid gehuldigd in de bestuurskamer. De nog aanwezige jubilarissen werden naar voren geroepen en nogmaals in het zonnetje gezet. In het laatste deel van zijn Nieuwjaarstoespraak wees onze voorzitter erop, dat over iets meer dan een half jaar onze club 100 jaar wordt. De Jubileumcommissie werkt hard aan een speciaal Jubileumprogramma. Binnenkort zullen de nodige details via onze mediakanalen bekendgemaakt worden. Houd die dan ook in de gaten. Tot slot wenste Hans Jonker eenieder een gezond, sportief en succesvol 2020 toe. Het bleef nog lang druk in onze kantine. Pas ver in de avond gingen de laatsten naar huis. VV Papendrecht wil het kantinepersoneel van harte bedanken voor de uitstekende verzorging.

 

16 jubilarissen bij VV Papendrecht

Op zaterdagmiddag 4 januari werden bij VV Papendrecht de jubilarissen gehuldigd. Liefst 16 mensen werden in het zonnetje gezet. Daaronder bevinden zich voormalige spelers van zowel Zondag 1 en Zaterdag 1. Enkelen zijn nog steeds actief voetballer op een lager niveau. De meeste gehuldigden waren en zijn bijzonder actief voor de club, als lid van de werkploeg, schoonmaakploeg of de nodige commissies, als (assistent-)scheidsrechter, leider, trainer/coach, verzorger, theezetter, manusje-van-alles etc. Elk van de jubilarissen werd toegesproken door voorzitter Hans Jonker, waarna het bijbehorende ereteken werd opgespeld. Tevens kreeg elke jubilaris een fraaie bos bloemen van Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Het doet de club bijzonder deugd, dat zovelen onze club trouw blijven.

– 25 jaar lid: C. Blom-Bakker, H. Klijn, R. Silva, E. Duinhouwer, M. Knipscheer, R. van Houten, K. van den Hoven en B. van Oudenaarde.
– 40 jaar lid: G. Donk, J. Herwig en G. van Hofwegen.
– 50 jaar lid: H. vd Linden en S. van Valen.
– 60 jaar lid: W. Vermeulen, W. vd Wal en H. van Steenis.

   

    

   

   

   

    

 

Nieuwjaarswedstrijd een waar voetbalfeest

Het Jubileumjaar van voetbalvereniging Papendrecht kon niet beter beginnen dan met de inmiddels traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen Papendrecht 1 en G1. Het werd op de eerste zaterdag van 2020 een waar voetbalfeest. Hoofdtrainer Johan Sturrus en zijn assistent Richard Nardten wilden voor het eerst een zege boeken en hadden tijdens de feestdagen een goed tactisch plan gemaakt. Tenminste, dat dachten zij. Het plan was ook dit keer niet bestand tegen het enthousiasme en de gedrevenheid van de G-spelers. Voordat de spelers van het eerste elftal het wisten, stonden ze al met 4-0 achter en zag de technische staf zich genoodzaakt in te grijpen. Doelman Roy Rijntjes werd geslachtofferd en Michael van Rooijen nam zijn plaats in. Een merkwaardige ingreep die vreemd genoeg wel prima uitpakte. Want aangemoedigd door het in groten getale aanwezige publiek werd nog voor de rust de aansluitingstreffer gemaakt en gingen de spelers met een 5-4 stand aan de thee.

    

Die rust deed de G-selectie goed, want in de 2e helft kwamen de automatismen weer bovendrijven en werd het zo bekende tikkietakkievoetbal tot in de perfectie op de mat gelegd. Het voor de gelegenheid in het wit-rood gestoken vlaggenschip van VV Papendrecht werd van het kastje naar de muur gestuurd. Dit noopte trainer Johan Sturrus wederom tot een bijzondere ingreep. Hij stuurde al zijn wissels het veld in om zo met een zestiental (!!!) letterlijk en figuurlijk een veldoverwicht te creëren. Vreemd genoeg ontging dit, de verdere goed leidende, scheidsrechter Aad Koot. Onder leiding van aanvoerder Nick Kamerling toverde Zaterdag 1 de creatiefste tactiek uit de hoge hoed, die ooit op het Slobbengors te zien is geweest. Muurtjes werden driehoog opgetrokken, het doel werd letterlijk dichtgemetseld met 16 spelers of zelfs uit het veld getild. Het publiek genoot van dit spektakel. G1 liet zich echter niet uit het veld slaan. Jeffrey en Joël maakten nog een paar prachtige goals en verdedigend stonden Dennis en Bjorn samen met doelman Johnny hun mannetje. Toen Stefan de solerende Van Rooijen met een ferme tackle met zijn neus in het gras liet belanden, was het verweer van de Papendrechtse hoofdmacht gebroken en ging G1 met een 10-5 zege aan de haal. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werd onder het genot van een hapje en een drankje druk nagepraat over dit gedenkwaardige voetbalgevecht en werd stiekem al uitgekeken naar de editie 2021.

 

Veteranenwedstrijd levert spannende strijd op

Op zaterdag 4 januari werd aan het begin van de middag op ons hoofdveld de jaarlijkse Veteranenwedstrijd gespeeld. Menig coryfee van weleer en een enkele jongeling had daarvoor de kicksen ondergebonden. Sommigen hebben de pensioengerechtigde leeftijd bijna bereikt, maar daar was op de grasmat niets van te zien. Daarentegen waren er ook enkelen aanwezig, die nog lang niet halverwege de 60 zijn, maar desondanks de indruk geven al jaren AOW te ontvangen. Maar goed, dan kun je nog altijd commissielid worden. Of bestuurslid. Erelid Peter demonstreerde, dat zijn magische linker nog niets aan kwaliteit heeft ingeboet. En als hoofdtrainer Johan Sturrus gekeken zou hebben, zou hij ongetwijfeld José direct benaderd hebben om weer leiding te gaan geven aan de defensie van Papendrecht 1. De snelheid van het voetbalduel was ongekend, wat bij de zoon van de voorzitter de vraag opriep, of er elke week op dat tempo gespeeld wordt. Ja dus, daar kunnen ze bij ons hoogste juniorenteam nog een puntje aan zuigen.

    

De rood-zwarten, die aangevoerd werden door onze voorzitter, hadden in de eerste helft een licht overwicht en creëerden de nodige kansen. Het vizier stond echter niet bepaald op scherp. Na een uitbraak van de rood-witten van de GKL was de goalie van de rood-zwarten al gepasseerd, maar Kevin wist nog net redding te brengen voor de instormende Bas W. Na driekwart wedstrijd openden de rood-witten de score middels een ouderwetse frommelgoal van Cor. Daarna vonden de rood-zwarten het mooi geweest en zetten aan. Dat leidde al na twee minuten tot de 1-1. Bij de linker zijlijn, nog net op eigen helft, belandde de bal in de voeten van bestuurslid Erwin. Hij deed precies één keer iets goeds, maar het dient gezegd: de dieptebal op Ruwan was fantastisch. Alleen voor Rob schoof Ruwan de gelijkmaker tegen de touwen. Weer een paar minuten later werd de bal vanaf rechts over de hele breedte van het veld naar Ruwan geschoten. Hij zette Martin alleen voor Rob. Martin had al diverse kansen onbenut gelaten, maar deze maal niet: 2-1. Een minuut of 6 voor het einde werd Ruwan opnieuw alleen voor Rob gezet en wederom faalde hij niet. Uitblinker Kevin poogde nog de kroon op zijn inspanningen zetten, maar zijn geslepen schuiver van een meter of 20 ging via de buitenkant van de rechter paal naast. Zo bleef het 3-1. Na afloop werd nog een glaasje gedronken op de leuke wedstrijd en het nieuwe jaar.

 

Oefenduels eerste weken 2020

Ter voorbereiding op het tweede deel van het seizoen worden enkele oefenwedstrijden gespeeld. Het voorlopige oefenprogramma voor de eerste helft van januari is als volgt:

7 januari
– 20.00 uur  Poortugaal 1 – Papendrecht 1

11 januari
– 10.15 uur  Wieldrecht JO17-1 – Papendrecht JO17-1
– 11.00 uur  RVVH JO19-1 – Papendrecht JO19-1
– 11.45 uur  Barendrecht MO19-1 – Papendrecht MO19-1

14 januari
– 20.00 uur  GJS 1 – Papendrecht 1
– 20.00 uur  Papendrecht Zat2 – Smitshoek 2

 

Eerste trainingen van 2020 in week 2

De winterstop is dit seizoen korter dan de afgelopen jaren. De eerste officiële wedstrijden van 2020 staan reeds gepland voor het derde weekend van januari. Daarom starten de eerste trainingen van 2020 al in week 2. Dit betekent, dat als de weersomstandigheden het toelaten, de eerste ploegen op maandag 6 januari alweer beginnen met trainen.

 

Rookvrij VV Papendrecht

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 3 december 2019 is het voorstel om te komen tot een rookvrij VV Papendrecht door een meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden goedgekeurd. Dit betekent, dat vanaf 1 januari 2020 het onderstaande rookbeleid van kracht is:

 • Tijdens jeugdwedstrijden mag, buiten de vastgestelde rookplekken, tot 14.30 uur niet meer op de accommodatie van VV Papendrecht worden gerookt.
 • Twee herkenbare rookplekken zullen worden ingericht, gesitueerd aan de achterzijde (kant fietsenstalling) van de kantine en de achterzijde (dijkzijde) van het verenigingsgebouw.
 • De tribune van het hoofdveld wordt volledig rookvrij.
 • Tijdens trainingen van jeugdteams mag langs de velden niet meer worden gerookt.

Vanaf 1 januari 2021 geldt het volgende:

 • De accommodatie van VV Papendrecht is volledig rookvrij. Dit houdt in, dat nergens op ons sportcomplex gerookt mag worden. Er zullen dan geen rookplekken meer zijn.

Uitgangspunten

 • Van ieder lid en elke vrijwilliger wordt verwacht het rookbeleid van de club te handhaven en zijn of haar familieleden, vrienden en kennissen hierop aan te spreken.
 • Asbakken zullen worden geplaatst op de voor rokers bestemde plekken. In januari 2021 zullen deze weggehaald worden, aangezien dan niet meer gerookt mag worden op ons sportcomplex.
 • VV Papendrecht vindt dat trainers, begeleiders en ouders een voorbeeld zijn voor de jeugdspelers en verwacht daarom, dat zij zich zullen inzetten om de accommodatie rookvrij te krijgen en te houden.
 • Ter ondersteuning van het rookvrij maken van ons sportcomplex zullen aandachtsborden van de campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ op verschillende strategische plekken worden opgehangen.

Wij vertrouwen erop, dat eenieder zich zal houden aan het rookbeleid dat door de Algemene Ledenvergadering is goedgekeurd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Contributieverhoging per 1 januari 2020

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2018 stelde penningmeester Dick Verschoor namens het bestuur voor om het lidmaatschapsgeld voortaan jaarlijks te laten stijgen overeenkomstig de consumentenprijsindex, die berekend wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De vergadering stemde met het voorstel in. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 3 december 2019 stelde de penningmeester dan ook een nieuwe contributieverhoging voor per 1 januari 2020. De aanwezige leden gingen daarmee akkoord.

Het lidmaatschapsgeld per kwartaal is vanaf 1 januari 2020 als volgt:

 • Pupil:    € 32,00.
 • Junior:  € 39,00.
 • Senior:  € 51,00.
 • G-lid:     € 26,00.
 • Rustend lid: € 25,50.
 • Rustend lid 65+: € 14,75.

Jeugdleden dienen tevens maandelijks 2 euro af te dragen voor het jeugdkledingplan. De contributie wordt vier keer per jaar geïnd en wel in de maanden januari, april, juli en oktober. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze penningmeester, bijvoorbeeld per e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.