Terug
Berichten januari 2019

14e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (30-01-2019)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Aanpak betalingsachterstanden’, ‘Juiste persoonsgegevens voor ledenadministratie’, ‘Compleet voetbalplaatjesalbum 2011 gezocht’, ‘Foto’s en anekdotes gezocht voor jubileumboek’, ‘Prijswinnaars lotenverkoop Grote Clubactie’, ‘Nieuw team JO10-3’, ‘MO13 opent 2019 in de zaal’ en ‘Papendrecht hervat competitie met zege’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Foto’s en anekdotes gezocht voor jubileumboek

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. In het kader van het naderende eeuwfeest wordt door de Jubileumcommissie onder meer gewerkt aan een Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht. We zijn daarom op zoek naar leuke foto’s en anekdotes, die we kunnen gebruiken voor het jubileumboek of voor plaatsing op onze sociale media.

Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.
Website: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Van Gerard L.M. Smits, voormalig speler van diverse jeugd- en seniorenelftallen, ontvingen we een foto van Papendrecht A, dat op 4 maart 1967 kampioen werd. De ploeg speelde in de hoogste klasse van de KNVB-afdeling Dordrecht onder leiding van trainer Han van der Zeeuw.

Staand van links naar rechts: leider Verhoeven, Simon Klaverdijk, Harrie Eilbracht, Fred Kunst, Etienne de Blok, Cees Peters, Jan Kraal, Gerard Smits en leider Van Steenis.
Gehurkt van links naar rechts: Ad Gommers, Arie Middelkoop, Kees van der Heiden, Wout van der Linden en Wim Pegtel.

 

Prijswinnaars lotenverkoop Grote Clubactie

De lotenverkoop van de Grote Clubactie 2018 was een succes. We hebben als club iets meer dan 600 loten verkocht. Dit heeft ons een bedrag van bijna € 1.400 opgeleverd. Zowel kopers als verkopers van loten konden bij de organisatie van de Grote Clubactie prijzen winnen. Daarnaast hadden wij als VV Papendrecht een interne verkoopwedstrijd. Wij hebben alle lijsten verwerkt en kunnen de uitslag bekendmaken.

Beste lotenverkopers
1e prijs – voetbalshirt favoriete club: Robin Sterk (met 40 loten).
2e prijs – twee bioscoopbonnen: Mariska van ’t Zant (37 loten).

Teams met meeste verkochte loten
MO13-1 en JO14-1 hebben dan 50 loten verkocht en hebben daarmee patat en limonade verdiend.

De twee beste lotenverkopers en de begeleiders van MO13-1 en JO14-1 kunnen zich melden bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg voor het verzilveren van hun prijs.
De Grote Clubactie heeft voor kinderen die 20 of meer loten hebben gekocht, een waardebon ter beschikking gesteld. Deze is onder meer goed voor 1 gratis entreekaart in combinatie met 1 volbetalende persoon bij Bobbejaanland, Optisport en Avontura. Deze lotenverkopers zijn bij ons bekend en ontvangen de waardebon persoonlijk van Coby Blom of Nelie Sterrenburg. VV Papendrecht wil alle lotenverkopers en natuurlijk de kopers nogmaals bedanken en hoopt volgend seizoen op een nieuw verkooprecord.

 

Afgelastingen 26 en 27 januari, Zaterdag 1 en 2 oefenen

Voor zaterdag 26 januari stonden op het Slobbengors enkele oefenduels voor jeugdteams op het programma. Al deze wedstrijden zijn afgelast. Onze voetbalvelden zijn onbespeelbaar als gevolg van de weersomstandigheden van de afgelopen week. Het winterweer heeft voor zaterdag 26 januari voor een algehele afgelasting voor alle districten gezorgd. Voor zondag 27 januari zijn alle wedstrijden afgelast in de categorie B. Dit betekent dat geen enkele ploeg van VV Papendrecht in het laatste weekend van januari competitieverplichtingen heeft. Als alternatief speelt zowel Zaterdag 1 als Zaterdag 2 op zaterdagmiddag 26 januari een vriendschappelijke wedstrijd.

– 14.30 uur:  GRC’14 1 – Papendrecht 1
– 12.00 uur:  VVAC 2 – Papendrecht 2

 

Alle trainingen week 4 afgelast

Voor maandag 21 januari zijn alle trainingen afgelast. Vanwege de kou alsmede de slechte staat van onze voetbalvelden als gevolg van de vorst is besloten de trainingen niet door te laten gaan. Op 22 januari heeft het KNMI code geel afgekondigd vanwege het winterse weer. Inmiddels ligt op het Slobbengors een sneeuwdek van enkele centimeters. Ook de dinsdagavondtrainingen zijn derhalve afgelast. Vanwege de sneeuw op een bevroren ondergrond kunnen de trainingen ook op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 januari geen doorgang vinden.

 

Videofeuilleton Positief Coachen

Sinds eind 2017 doet VV Papendrecht mee aan de campagne ‘Naar een positief sportklimaat’. In het kader daarvan is onder meer tot twee keer toe de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd in onze kantine. Verder worden middels het videofeuilleton Positief Coachen de nodige tips gedeeld.

Klik hier voor het nieuwste filmpje  >>

 

VV Papendrecht verbonden aan Duchenne

Al bijna 25 jaar zetten leden van VV Papendrecht zich in voor jongens die lijden aan de dodelijke spierziekte van Duchenne. Directe aanleiding hiervoor was de openbaring van deze ziekte bij Robin Matena, de kleinzoon van oud-voorzitter Ad Matena. De vader van Robin is al vele jaren een actief lid van de zondagafdeling. Zijn teamgenoten besloten eind 1996, dat ze ‘iets’ wilden doen voor Robin. Dat mondde medio 1997 uit in een wedstrijd tussen leden van de toenmalige B-selectie. Daarbij werd door persoonlijke giften 2000 gulden opgehaald. Het enthousiasme over deze activiteit was groot en werd een aantal jaren herhaald en ontwikkelde zich tot een rolstoelhockeyevenement onder de naam Robin Matena Bokaal (RMB). Jaarlijks bonden valide en mindervalide sporters de strijd met elkaar aan om de felbegeerde bokaal. Prijzen werden in die jaren onder andere uitgereikt door Erica Terpstra, René van der Gijp en John de Wolf. De opbrengst van de RMB ging naar de Stichting On Wheels en het Duchenne Parent Project. Naast de rolstoelhockeytoernooien werden onder het motto ‘Zuipen voor Duchenne’ op het Slobbengors ook roemruchte feestavonden georganiseerd in combinatie met voetbaltoernooien.

Het nieuwste event voor het goede doel is ‘Dineren voor Duchenne’. In het voorjaar van 2018 werd voor de derde keer door ‘eigen’ koks in onze kantine aan bijna 100 gasten een viergangendiner geserveerd. Want het nuttige wordt te allen tijde met het aangename verbonden. In al die jaren is meer dan € 180.000,- voor de strijd tegen Duchenne opgehaald. Een resultaat waar de vereniging bijzonder trots op is. Om de bekendheid van Duchenne te vergroten voetballen de jeugdspelers sinds een aantal jaar met het logo van het Duchenne Parent Project op de achterkant van het shirt. Hiermee wordt de verbinding van VV Papendrecht met Duchenne nogmaals onderstreept.

 

100 jaar VV Papendrecht op de website

Vanaf heden bestaat op onze website een speciale pagina over 100 jaar VV Papendrecht >>

Op de voorpagina van onze website zijn enkele veranderingen aangebracht ter promotie van ons Eeuwfeest. Zo is er nu de knop LEES MEER OVER 100 JAAR VV PAPENDRECHT. Erop klikken leidt naar de speciale pagina over het 100-jarige jubileum. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Blog 2 van Dennis Zaal

Beste wensen voor 2019! Of gaan we voor beste acties?

Het is alweer enige tijd geleden, dat mijn eerste blog geplaatst werd. Helaas heeft de waan van de dag mij ingehaald en ben ik nu pas in staat om even rustig hiervoor te gaan zitten. 2019 is begonnen en 2018 hebben we achter ons gelaten. Een jaar waarin veel is gebeurd, zowel achter als voor de schermen. In mijn eerste blog had ik u al meegenomen naar wat nu precies training inhoudt en daarbij ook een aantal voorbeelden gegeven. Belangrijkste conclusie was, dat we elke keer iets beter kunnen worden. Leren van je fouten en werken aan ontwikkeling! Ik heb u destijds ook aangegeven dat ik doelen had neergelegd bij het bestuur, waar ik graag aan zou willen werken. Inmiddels zijn deze doelen besproken tijdens een interactieve sessie met het jeugdkader. Ik zal voor u de highlights benoemen. Zo willen wij de komende twee jaar het volgende realiseren:

1. Een hoger voetbalspelniveau van jeugdspelers en -teams.
2. Een hoger niveau van het jeugdkader.
3. Meer jeugdleden en kaderleden.
4. Meer participatie van ouders en oudere spelers (senioren).
5. En hopelijk de situatie dat we kunnen voldoen aan de KNVB-status van Lokale Jeugdopleiding.

Ambitieus of niet? Absoluut! En dat is helemaal niet erg. ‘Ambition is the first step to succes. The second step is action!’ Echter, zoals ik al beschreef in het begin, de waan van de dag haalt ons in. Heeft u ook niet van die dagen dat je het idee hebt, dat je bij elke stap voorwaarts er ook twee achterwaarts wordt geworpen? Ik heb dit namelijk wel. Het blijkt toch lastig om mijzelf niet te laten beïnvloeden door andere omgevingsfactoren. Ook binnen onze mooie vereniging ervaar ik dat. Je wilt graag stappen maken, maar dan komt er weer iets om de hoek kijken, wat misschien ook belangrijk is. Eigenlijk zit je er niet op te wachten en toch ga je er automatisch in mee. Ik zal u de voorbeelden besparen. Maar het helpt in ieder geval niet mee als je snel stappen wilt maken. Misschien ben ik zelf wel te ambitieus? Maar goed, als we wat willen bereiken, hebben we ook een lange adem nodig. En ik zie gelukkig genoeg potentie binnen onze vereniging. Talent, plezier en goedwillende mensen. Maar ook veel belangen die niet altijd stroken met de belangen van anderen en/of de vereniging. Hier moet dus een goede balans in gevonden worden. Dit kan ik trouwens niet alleen. Tijdens de laatste bijeenkomst met het jeugdkader heb ik dan ook gevraagd om mensen, die samen met mij bovengenoemde plannen willen realiseren of in ieder geval willen voorzien van input. Alle hulp is welkom. En laten we eerlijk zijn: het woord ‘vereniging’ is per definitie al ontstaan uit het feit dat we het met elkaar moeten doen.

Hebben we dan de afgelopen periode niets gedaan? Dat is gelukkig niet het geval! Ik heb onlangs een heel leuke sessie gehad met een groep trainers en gesproken over spelprincipes. Erg inspirerend! En binnenkort hebben we enkele gesprekken staan met voorname personen uit het damesvoetbal om onze meidenafdeling naar een hoger plan te tillen. Meidenvoetbal zit nu eenmaal in de lift en we zouden gek zijn om hier niets mee te doen. Ook het team Onder 23 loopt als een trein. In onze jeugd zit een hoop talent! De komende jaren mogen we hopelijk nog steeds naar een 1e en 2e elftal kijken met spelers uit eigen kweek. Daar kunnen we trots op zijn. En inmiddels zijn we al gestart met de voorbereidingen voor het seizoen 2019-2020. De technisch coördinatoren gaan de komende maanden samen met de trainers kijken naar de teamsamenstellingen. Ook zijn we al bezig met de invulling van het technisch kader voor komend seizoen. De komende maand zullen de eerste gesprekken plaatsvinden. We zijn dus lekker bezig! Maar zoals gezegd, we zijn ambitieus en moeten dus nog even doorbikkelen. En af en toe mogen we ons weer verliezen in de waan van de dag. Als we de stip op de horizon maar in de gaten houden en ervoor blijven gaan. Dus ik heb veel wensen voor 2019. Maar dat is pas een eerste stap. Het begint met actie! Doet u mee??? Mocht u ideeën hebben of tijd over hebben om de plannen mede vorm te geven, neem dan contact op, bijvoorbeeld per mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Dennis Zaal
Hoofd Jeugdleidingen

 

Afgelastingen 19 en 20 januari

Op zaterdagochtend 19 januari zou Papendrecht JO17-1 in actie komen tegen SC Monster JO17-1. Vanwege de nachtvorst is de ondergrond nog wat bevroren. De wedstrijd is daarom afgelast. De middagwedstrijden van Zaterdag 1 en 2 kunnen wel doorgang vinden, net als het volledige uitprogramma. Op zondag 20 januari kan thuis niet gevoetbald worden. Door de vorst zijn onze velden bevroren en daardoor onbespeelbaar.

 

Overlijdensbericht zoon van Edinho Goodett

Op vrijdag 18 januari bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van de pasgeboren zoon van Edinho Goodett. Zaterdag hebben we voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste met een gepast eerbetoon stilgestaan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Wij wensen Edinho, zijn vrouw, familie en vrienden alle sterkte in het verwerken van dit grote verlies.

 

Meeste trainingen 17 januari afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid neerslag, die op donderdag 17 januari gevallen is, staan op het Slobbengors veel plassen. Het KNMI heeft in de loop van de avond code geel afgekondigd, onder meer vanwege winterse neerslag in de vorm van hagel en natte sneeuw. De meeste trainingen zijn daarom afgelast. Alleen de trainingen van Zaterdag 1 en 2 gaan door.

 

13e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (16-01-2019)

De 13e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Nieuwjaarsreceptie 2019’, ‘Jubilarissen 2019’, ‘Support Casper’, ‘100 jaar VV Papendrecht op de website’, ‘Blog 2: Beste wensen voor 2019!’, ‘Blog 2: Gaan we voor de beste acties?’, ‘Leidingen cv-ruimte geïsoleerd’, ‘VV Papendrecht verbonden aan Duchenne’, ‘Interview Teus Baars’, ‘Videofeuilleton Positief Coachen’, ‘We gaan weer beginnen!’, ‘G1 klopt Papendrecht 1 met dubbele cijfers’ en ‘G1 wint stortvloed aan prijzen bij zaalvoetbal’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

We gaan weer beginnen!

Nog even en dan de kunnen de voetbalschoenen weer aangetrokken worden voor de eerste officiële wedstrijden van 2019. Onze hoogste selectieteams beginnen op zaterdagmiddag 19 januari op ons thuiscomplex. Zaterdag 2 speelt om 12.30 uur tegen Oranje Wit 2. Papendrecht 1 ontvangt om 14.30 uur Zwaluwe 1 van voormalig VV Papendrechter Vincent de Klerk. Drie van de vier zondagploegen beginnen op zondag 20 januari eveneens met thuiswedstrijden. De meeste jeugdteams beginnen overigens pas in februari met het spelen van wedstrijden. Op onze website staat het volledige wedstrijdprogramma >>

 

Interview Teus Baars

Creatief en positief. Dat zijn toch wel de belangrijkste karaktereigenschappen van duizendpoot Teus Baars. Teus zijn eerste voetballiefde is De Alblas. Zijn gehele jeugd voetbalt hij bij deze sympathieke club. Vanaf zijn 19e gaat hij bij zijn vrienden in Papendrecht voetballen. “Door mijn schooltijd op De Lage Waard kende ik al veel mensen op de club. Zoals de gebroeders Van der Leeden, Ad Verhoeven en Arjan van Toor. Zij hadden altijd het hoogste woord, hoe goed het bij VV Papendrecht is. Dat trok mij wel. Papendrecht had een enorme uitstraling. Ik ben toen in de zaterdagselectie gaan voetballen. We speelden met het eerste elftal in de Derde Klasse Zaterdag. De Eerste Klasse was destijds het allerhoogste niveau op zaterdag. Daar zaten wij dus maar twee klassen onder. Als je bedenkt dat de Zondag destijds op het hoogste amateurniveau actief was, kun je je wel voorstellen wat een club Papendrecht toen was… Echt een prachtige tijd met prachtige voetballers en prachtige trainers. Onder andere Dick Hoogmoed, Jan Laurey, Wout Plaisier en Joop van Daele.” “Na mijn middelbareschooltijd ben ik samen met Arjan op kamers in Rotterdam gegaan”, vervolgt Teus. “Drie keer per week maakten we met ons oude autootje de rit naar sportpark Slobbengors. Onze tank was altijd leeg… We tankten iedere rit voor 10 gulden en konden dan precies op en neer naar Papendrecht. Meer geld hadden we niet te besteden, hahaha.”

Net als bij vele andere selectiespelers van zijn lichting was de vriendenploeg van Het Vierde de volgende stap in de voetbalcarrière. “We konden nog steeds echt heel goed voetballen, zeker de eerste jaren. Maar met het ouder worden van de mannen werd het steeds lastiger om een goed team op de been te brengen.” Ook Teus kreeg veel last van de spiertjes. ‘De man van glas’ werd ‘de man van crêpepapier’ en speelde de laatste jaren steeds minder vaak. Het waren geweldige jaren, totdat het team na vorig seizoen werd opgeheven. “Ik voetbal nu voor het eerst op zondag. Met weer allemaal bekende Papendrechtse voetbalnamen. Ook een prachtig elftal. Nu nog fit blijven!” In 2001 startte Teus het bedrijf dat inmiddels al jaren het shirt van de A-selectie siert: NOSUCH, dat begon onder de naam NoSuchCompany. “Door ervaringen bij verschillende werkgevers wilde ik het met mijn bedrijf anders aanpakken. Ik zag bij de bureaus waar ik werkte veel politiek, hokjes en baasjes. Dat wilde ik niet. Vandaar de naam; ‘Niet zo’n bedrijf’!” We maken alle mogelijke communicatiemiddelen voor verschillende bedrijven. Shell International, Microsoft, Nationale-Nederlanden, Eneco, Center Parcs, Varo Energy, Argos, T-Mobile en Nutreco zijn zomaar wat namen, waarvoor NOSUCH werkt, zowel in Nederland als daarbuiten. “Maar we draaien onze handen er ook niet voor om om bedrijven in het MKB te helpen hoor. Integendeel. Ieder bedrijf dat ambitie heeft en professioneel aan de slag wil met zijn marketing en communicatie, is bij ons aan het juiste adres!”

   

In 2006 was Papendrecht op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor de Zaterdag. “Ik ben daar toen ingestapt. Mede omdat ik grote waardering heb voor mijn voorgangers, die de club op die manier jarenlang hebben ondersteund. Cees van Swieten, Gert van Wijngaarden, Henk Hoogvliet en Jop van der Lee, om er maar een paar te noemen. Stuk voor stuk inspirerende mensen met het hart op de goede plaats! Ik ben er trots op, dat mijn naam in dat rijtje staat. Ik heb de mogelijkheid gehad en heb een bijdrage geleverd aan het algemeen belang van onze club. Een club die binnenkort zijn honderdjarig bestaan viert!” Dat Teus hart voor de club heeft, blijkt niet alleen uit het sponsorschap. Zo verzorgt NOSUCH onder meer de website en de opmaak van de jaarlijkse VV Papendrecht-Voetbalkrant en de presentatiegids De Rode V. Daarnaast is Teus recent nog bestuurslid geweest, lid van de Technische Commissie en de Sponsorcommissie en jeugdbegeleider. Momenteel is hij assistent-trainer van JO15-1. Daarnaast heeft Teus samen met zijn vrouw Marga voor een gezonde opvolging op het veld gezorgd. “Ik heb drie zoons, die alle drie aardig kunnen voetballen. Cees speelt inmiddels in de JO19-1, Rijk in de JO15-1 en de middelste Guus heeft onze club al een tijdje geleden verlaten. Hij speelt nu bij Feyenoord in de JO16-1. Als vader ben ik echt supertrots op de jongens.” “Zelf wil ik zo lang mogelijk blijven voetballen, “sluit Teus af. “Mijn plezier en het plezier van mijn jongens motiveren me. Ik word daar nog altijd blij van. Zolang het kan, blijf ik mijn bijdrage op de club leveren. Op alle gebieden!”

 

Oefenduels 13 januari afgelast

Vanwege de overvloedige regenval in het tweede weekend van januari staan er veel plassen op het Slobbengors. De oefenwedstrijden van zondag 13 januari zijn daarom afgelast.

 

Leidingen cv-ruimte geïsoleerd

Ook tijdens de winterstop zijn de werkzaamheden aan onze opstallen voortgezet. Zo heeft Paco Ariza Lora geheel belangeloos alle leidingen in de cv-ruimte geïsoleerd. Het warmteverlies van de leidingen is daardoor flink beperkt. Hierdoor gaat naar verwachting de energierekening omlaag en de temperatuur van het douchewater omhoog. VV Papendrecht bedankt Paco hartelijk voor zijn inspanningen.

       

 

Support Casper

Aan het begin van het jaar was de uitvaart van ons lid van verdienste Ad van Pelt. Hij wilde geen bloemen, maar had gevraagd om de actie Support Casper te ondersteunen, op welke wijze dan ook. De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Doel is de bewustwording rond alvleesklierkanker te vergroten en tegelijkertijd structureel geld in te zamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken. Gehoopt wordt om met de uitkomsten van het onderzoek echt verschil te kunnen maken voor mensen met alvleesklierkanker en andere, moeilijk te behandelen tumoren zoals blaas-, prostaat-, en hersentumoren. Gerekend wordt op een hogere overlevingskans en meer kwaliteit van leven, omdat patiënten weer in staat worden gesteld deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Daarnaast is de verwachting dat patiënten een nieuwe, gepersonaliseerde therapie kunnen ondergaan, die bovendien aanmerkelijk goedkoper zal zijn dan de huidige, traditionele behandelingen. Voor patiënten is het meest zichtbare resultaat de inmiddels geopende kliniek voor alvleesklierkankerpatiënten; een dagbehandeling en polikliniek waar ze mee kunnen doen aan klinische studies.

Lees meer op de website Support Casper  >>

 

Vrijwilligers voor de jeugd gezocht

Hoewel het winterstop is, is de jeugdcommissie hard aan het werk om de nodige openstaande posities bezet te krijgen. De jeugdafdeling kent de volgende vacatures:

– Spelbegeleiders (voor onder 10 jaar) en scheidsrechters voor pupillenwedstrijden.
– Keeperstrainer voor JO14, JO15 en JO17.
– Trainers voor JO8-2, JO8-3, JO10-3, JO13-3 en JO15-2.
– Verzorger, om 1 à 2 keer in de week een uurtje beschikbaar te zijn voor de geblesseerde jeugdspelers.
– Hersteltrainer, eventueel in combinatie met bovengenoemde functie van verzorger.

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, laat het ons dan weten.

E-mail Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.
E-mail Vrijwilligerscommissie:  vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Jubilarissen 2019

Net zoals de afgelopen jaren zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie de jubilarissen gehuldigd. Ze kregen allemaal een fraai eerbetoon van voorzitter Hans Jonker en een applaus van de aanwezigen. Daarnaast werd Gert van Wijngaarden onderscheiden. Tijdens de algemene ledenvergadering werd hij benoemd tot erelid. Hij kreeg het bijbehorende ereteken opgespeld door onze voorzitter. Dit jaar hebben we 15 jubilarissen. Niels Klazema is 25 jaar lid van onze voetbalvereniging. De heren Peter Goedvolk, Jaap van der Waal, Arjan van Toor en André Tamerus vieren hun 40-jarig jubileum. Jan den Otter, Cees den Boef, Richard Nardten, Goof Kraal en Mark Kalishoek zijn 50 jaar verenigingslid. De broers Toon en Gert Verhoeven en Sjaak Veen zijn al 60 jaar verbonden aan onze mooie club. De heer Jan de Lange spant echter de kroon. Hij werd al in 1943, tijdens de oorlogsjaren dus, lid van VV Papendrecht. Met zijn 75-jarig jubileum was hij het middelpunt van de huldiging. Alle aanwezige jubilarissen kregen uit handen van Hans Jonker het bijhorende speldje en van secretaris Edwin Schreurs een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

De 15e jubilaris was Ad van Pelt. Ad is ons helaas op 30 december 2018 ontvallen. Wij hebben hem, in het bijzijn van zijn voetbalvrienden, op een eerder tijdstip zijn speldje mogen opspelden. We zijn blij, dat we dit nog hebben kunnen doen voor ons gewaardeerd lid van verdienste.

 

G1 klopt Papendrecht 1 met dubbele cijfers

Al in week 1 van 2019 stond de absolute klapper tussen Papendrecht 1 en G1 op het programma. Tot in hun kruinen gespannen betraden de spelers van het 1e het hoofdveld. Na het verlies in 2018 was de ploeg er alles aangelegen om dit een keer met een goed resultaat van het veld te stappen. G1 nam gelijk het initiatief en overrompelde de mannen van Johan Sturrus, waardoor zij al binnen een paar minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken. De voetballers van G1 speelden als een collectief met goed gestroomlijnde aanvallen. Hierin had Peter, de niet te stoppen, uiterst sluwe aanvalsleider van G1, een belangrijk aandeel. Uit pure wanhoop besloot de technische staf van ons vlaggenschip tot dubbele dekking over te gaan om de ontembare dadendrang van de gracieuze spits enigszins binnen te perken te houden. Dit betekende echter meer ruimte voor de andere G-spelers. Zaterdag 1 moest aanval na aanval pareren, waardoor de irritatie de overhand kreeg. Toen eindelijk het eerste doelpunt van onze eerste te noteren viel, leek het wat beter te gaan met de mannen van leider Marc de Groen, maar ze waren nog aan het juichen, toen de 4-1 in het doel rolde door een blunder van doelman Roy.

       

In de rust werd Roy dan ook terecht vervangen door Timo. Hij moest echter binnen 5 minuten al 2 keer vissen. Op zijn beurt moest hij daarom plaatsmaken voor Sven, normaal middenvelder. Het 1e kon toen eindelijk wat terug doen en scoorde maar liefst 4 keer, waardoor het toch weer spannend werd. Na flink aanzetten van G1 dreigde het echter compleet mis te gaan voor Papendrecht 1. Uit pure armoede werden daarom maar twee keepers in het doel gezet. Timo kwam Sven helpen. Na een laatste offensief, waarbij Peter een fantastisch doelpunt maakte, floot scheidsrechter Koot bij 10-5 in het voordeel van ons G-team de wedstrijd af, en wachtte een dik verdiende pan erwtensoep op de overwinnaars. Volgende jaar gaat het 1e voor de overwinning. Dan zal er geen winterstop voor de mannen van Johan Sturrus, want 3 keer op rij verliezen kan natuurlijk echt niet.

 

Nieuwjaarsreceptie 2019

Op zaterdag 5 januari betraden halverwege de middag de eerste bezoekers onze kantine voor de nieuwjaarsreceptie. Tegen half 5 begon voorzitter Hans Jonker aan zijn nieuwjaarstoespraak. Na het welkom heten van de aanwezige leden vroeg hij, of iedereen staande een moment stilte in acht zou willen nemen voor de oud-leden, die ons in 2018 ontvallen zijn. Hans Jonker vertelde dat, nadat hoofdtrainer Peter de Haan had aangegeven zijn verblijf op het Slobbengors te willen beperken tot één seizoen, de club vrij snel daarna en vol overtuiging in zee is gegaan met Johan Sturrus. De eerste helft van het nieuwe seizoen met de nieuwe staf Johan Sturrus en Richard Nardten geeft veel hoop en voldoening. Doelstelling is het behalen van een periodetitel. Zaterdag 2 dwong via de nacompetitie promotie af naar de reserve Hoofdklasse. Handhaving is de doelstelling. Bij de senioren zijn er veel jonge spelers bijgekomen. Deze groei was met name merkbaar in de omzet in de kantine. Dit is voor onze club een welkome ontwikkeling. Verwacht wordt, dat de groei zich nog voort zal zetten.

De vrouwen hebben een grote uitdaging aangenomen door in de derde klasse te gaan voetballen. Belangrijk is de doorstroming van de meiden van MO19-1, die goed begeleid worden vanuit de technische commissie. Bij de jeugd waren fraaie resultaten te noteren. JO19-1 behaalde een periodetitel en JO17-1 werd kampioen. In het nieuwe seizoen is binnen de pupillengroep gelukkig een behoorlijk aantal zeer enthousiaste ouders opgestaan, die vrijwilliger geworden zijn. Het is heel belangrijk om vrijwilligers te krijgen, te hebben en te behouden. Uiteraard vergat onze voorzitter in zijn speech het G-team niet. De groep is flink uitgebreid. Daarna gaf hij het woord aan Wim Erkelens. In zijn functie als voorzitter van de Jubileumcommissie vertelde Wim over de naderende viering van ons Eeuwfeest. Eerder op de middag was in Dordrecht de uitvaart Ad van Pelt. Op zijn verzoek kregen alle bezoekers van de nieuwjaarsreceptie een drankje aangeboden, nadat de sprekers klaar waren met hun verhaal. De nieuwjaarstoespraak werd afgesloten met een toost op ons overleden lid van verdienste.

 

Nieuws Eeuwfeest, Nieuwsbrief 1

De Jubileumcommissie begint vorm aan te brengen aan het jubileumprogramma ter gelegenheid van ons Eeuwfeest. Meer hierover is te lezen in een Nieuwsbrief, die hier is te downloaden  >>

Verder is een eerste flyer gemaakt  >>

Het is de bedoeling dat de Jubileumcommissie enkele malen per jaar een Nieuwsbrief uitbrengt. De recentste versie is onder meer vanaf de voorpagina van onze website te downloaden. Op de homepagina staan in het midden drie knoppen. De linker is vanaf heden genaamd ‘Jubileum-Nieuwsbrief’. Door daarop te klikken verschijnt de laatste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie op uw beeldscherm. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een speciaal jubileumlogo. Meer nieuws hierover wordt begin 2019 verwacht. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Eerste trainingen 2019

In 2019 start niet iedereen in dezelfde week met trainen. Enkele ploegen hebben al in het tweede of derde weekend van januari een wedstrijd staan. Sommigen beginnen daarom al in de eerste helft van januari met trainen, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Andere teams beginnen later met trainen, omdat zij pas in februari wedstrijden op het programma hebben staan. Als jij wilt weten, wanneer jouw eerste training van het nieuwe jaar is, kun je het beste contact opnemen met je leider of coördinator. Hij of zij kan je dat precies vertellen.

 

Eerste Weekbrief van 2019  (02-01-2019)

De twaalfde Weekbrief van het seizoen 2018-2019, de eerste van 2019, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘In Memoriam Ad van Pelt’, ‘Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari’, ‘Contributieverhoging per 1 januari 2019’, ‘Laatste fotosessie voetbalplaatjes op 5 januari’, ‘Uitkomst Grote Clubactie 2018’, ‘Nieuws Eeuwfeest, Nieuwsbrief 1’, ‘Vrijwilligers voor de jeugd gezocht’, ‘Eerste trainingen 2019’, ‘Papendrecht wint Drierivierencup’ en ‘Eerste seizoenshelft A-selectie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Laatste fotosessie voetbalplaatjes op 5 januari

Op zaterdag 5 januari is tussen 10.00 en 12.30 uur de laatste mogelijkheid om op de foto te gaan voor de voetbalplaatjesactie van Jumbo Papendrecht. Elk spelend lid, dat nog niet in gelegenheid is geweest om langs te gaan bij onze huisfotograaf, kan zich in onze bestuurskamer laten vereeuwigen. Het deelnemen is overigens niet verplicht. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk album, waarin de stickers geplakt kunnen worden. Om te voldoen aan de nieuwe privacywet dient eenieder toestemming te geven voor het gebruik van de foto. Ben je jonger dan 16 jaar, dan is tevens toestemming van je ouder(s) of verzorger(s) vereist. Al je opgegeven gegevens worden na afloop van de actie verwijderd. U hebt te allen tijde het recht om die tussentijds te laten verwijderen. Als de plaatjes al gedrukt zijn, kan dit niet meer teruggedraaid worden. Toestemming verlenen kan online door hier te klikken >>
Schriftelijk toestemming verlenen kan door het invullen van het Toestemmingsformulier, dat in de bestuurskamer ligt. Het ingevulde Toestemmingsformulier kan ingeleverd worden voorafgaand aan de fotosessie. We hopen dat zoveel mogelijk leden meewerken aan deze leuke spaarcampagne.