Terug
Berichten eerste kwartaal 2019

Dieven actief in de kleedkamers  (31-03-2019)

Eind maart zijn er dieven actief geweest in onze kleedkamers. Door de ongewenste gasten zijn onder andere een telefoon, helm en scootersleutel ontvreemd. Met behulp van de scootersleutel is vervolgens ook de scooter gestolen. Van de dader die zaterdag 30 maart spullen gestolen heeft, zijn zeer duidelijke beelden gemaakt, die aan de politie zijn overgedragen. Het is helaas onmogelijk om continu toezicht te houden op de kleedkamers. Daarom nogmaals de waarschuwing aan iedereen: laat geen waardevolle spullen achter in de kleedkamer en sluit de kleedkamer af.

Het bestuur

 

Vrijwilligersavond op 5 april 2019

Nog even en dan is het weer tijd voor de jaarlijkse Vrijwilligersavond. Die organiseren wij om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inspanningen. Zonder hen zou VV Papendrecht niet kunnen bestaan. Het liefst nodigen wij alle vrijwilligers persoonlijk uit. We zijn echter bang, dat wij mensen vergeten, die een bijdrage leveren aan onze club. Daarom doen wij het op deze wijze. Op vrijdag 5 april is elke vrijwilliger welkom, samen met zijn of haar partner, voor een leuke avond met buffet en een drankje. De aanvang is om 19.00 uur. De kantine is open vanaf 18.30 uur. Ben je van plan om te komen, maar heb je je nog niet opgegeven? Doe dit dan alsnog door een e-mail te sturen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Het bestuur

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019

De afgelopen periode is onder leiding van de Communicatiecommissie door enthousiaste vrijwilligers van voetbalvereniging Papendrecht, hoofdsponsor NOSUCH en sponsor ZPRESS Media Group intensief gewerkt aan de VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019. Deze ligt inmiddels bij de drukker. De krant zal in de gehele gemeente Papendrecht huis aan huis bezorgd worden. De nieuwste editie van onze Voetbalkrant zal tevens te verkrijgen zijn op de club en te downloaden zijn via de website. Houd begin april uw brievenbus in de gaten!

 

Leuk FIFA-18-toernooi

Eind maart werd in onze voetbalkantine voor de tweede keer een FIFA-Voetbalvideogametoernooi gehouden. Gespeeld werd in twee poules en met twee verschillende spelconsoles (Playstation 4 en Xbox One). Nadat iedereen aanwezig was en na het spelen van een oefenpotje, kon afgetrapt worden met de poulefase. Al gelijk vanaf de eerste wedstrijd was het duidelijk, dat alle deelnemers voor de hoofdprijzen wilden gaan. Na de zes wedstrijden in elke poule, waarin volop doelpunten waren gemaakt, 56 in totaal, kon de stand opgemaakt worden. In de halve finale van de winnaarsronde stonden de wedstrijden Damian – Demian en Davy – Zakaria op het programma. Het was al snel duidelijk, wie zich voor de finale zouden gaan plaatsen, namelijk Damian en Zakaria. In de troostronde stonden Mathijs en Floris in de eerste halve finale tegenover elkaar. De andere wedstrijd ging tussen Lorenzo en Deacan. Na een goed begin van Floris was het toch Mathijs, die als winnaar uit de bus kwam. De tweede halve finale tussen Lorenzo en Deacan was echt een spannende. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk en moest er een verlenging komen. Ook na de verlenging was er nog geen winnaar, omdat de stand 3-3 op het scorebord stond. In de strafschoppenserie hielden beide spelers het ook spannend, maar uiteindelijk was het Deacan, die een strafschop minder had gemist en als winnaar naar de troostfinale ging.

De finale van de winnaarsronde begon goed voor Damian. Een 2-0 voorsprong bleek echter niet voldoende te zijn. Het lukte Zakaria gelijk te maken: 2-2. Helemaal terug in de wedstrijd wilde Zakaria meer en dat lukte hem ook door vlak voor tijd de winnende treffer te maken: 2-3. In de troostfinale was het Mathijs, die de wedstrijd domineerde. Het maakte niet uit, wat Deacan probeerde. De verdediging en aanval van Mathijs waren ijzersterk. Het leverde hem dan ook een 3-1 overwinning op. Zakaria en Mathijs: gefeliciteerd met jullie prijzen namens VV Papendrecht. Tot het volgende FIFA-18-toernooi!

 

18e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (27-03-2019)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019’, ‘Stem op ons bij Rabobank Clubkas Campagne’, ‘Vrijwilligersavond op 5 april 2019’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 3’, ‘Videofeuilleton Positief Coachen, nieuwe video’, ‘Weinig parkeergelegenheid, wegafsluiting bij Slobbengors’ en ‘Drechtstreek – Papendrecht op 13 april’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Weinig parkeergelegenheid, wegafsluiting bij Slobbengors

Al enige maanden vinden werkzaamheden plaats op het Slobbengors en aan de wegen eromheen. Zo wordt de Industrieweg heringericht. Momenteel wordt het deel van de weg gereconstrueerd ter hoogte van onze sportvelden. Daardoor zijn aanzienlijk minder parkeervakken beschikbaar dan gewoonlijk. VV Papendrecht doet daarom de oproep om, indien mogelijk, lopend of op de fiets naar ons sportcomplex te komen. In onze fietsenstalling is meer dan genoeg plek voor uw fiets. Vanwege de wegwerkzaamheden zal de Industrieweg twee keer volledig afgesloten zijn van de Slobbengorsbrug tot aan het nieuwe hoofdgebouw van Fokker (zie kaartje). Tijdens de afsluiting is een alternatieve route aangegeven. Verkeersregelaars zullen dan aanwezig zijn om het verkeer te begeleiden. Het gaat om:

– Dinsdag 9 april 19.00 uur tot woensdag 10 april 5.00 uur.
– Woensdag 10 april 19.00 uur tot donderdag 11 april 5.00 uur.

Mocht u met de auto komen, wordt geadviseerd deze verderop te parkeren, bijvoorbeeld in de buurt van het gemeentehuis.

 

Videofeuilleton Positief Coachen, nieuwe video

Is het nou wel of niet slim om in de sport wat te sjoemelen? Interessante vraag, die in de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’, die twee keer is opgevoerd in onze kantine, ook naar voren kwam. Want helpt het wel om te winnen? Hierover is een video gemaakt, onderdeel van het videofeuilleton Positief Coachen.
Klik hier voor het filmpje  >>

 

Jubileum-Nieuwsbrief 3

In het kader van het Eeuwfeest van VV Papendrecht, dat volgend jaar losbarst, wordt gewerkt aan een jubileumboek. Een voorproefje hiervan is te lezen in de derde Jubileum-Nieuwsbrief. Op de voorpagina van onze website staan in het midden drie knoppen. De linker is genaamd ‘Jubileum-Nieuwsbrief’. Door daarop te klikken verschijnt de laatste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie op uw beeldscherm. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 3 ook downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Stem op VV Papendrecht bij Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Drechtsteden organiseert in 2019 opnieuw de Rabobank Clubkas Campagne. Onder de deelnemende verenigingen uit de regio wordt liefst 95.000 euro verdeeld. Ook VV Papendrecht doet mee aan de clubkasactie, dé manier voor onze club om geld in te zamelen. Het bedrag dat we met deze actie ophalen, wordt gebruikt voor de activiteiten, die de Jubileumcommissie aan het organiseren is voor ons 100-jarige bestaan in 2020.

Ben jij klant bij en ook (particulier) lid van Rabobank Drechtsteden? Stem op VV Papendrecht en steun daarmee onze clubkas! De stemperiode loopt tot en met donderdag 18 april. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Hoe meer leden van de bank op onze club stemmen, hoe hoger het bedrag dat de Rabobank later dit jaar op onze rekening stort. Dus stem op ons! Als je lid bent van de Rabobank, krijg je een stemcode thuisgestuurd. Hiermee kun je op onze club stemmen via www.clubkascampagne.nl. Dus stem op het bijna 100-jarige VV Papendrecht!

 

Lukassen & Boer Verenigingsrun 2019

Op woensdagavond 17 april wordt voor de tweede keer de Lukassen & Boer Verenigingsrun gelopen. Het is een manier om je club te helpen aan extra inkomsten. Het motto is niet voor niets: ‘Vol gas voor de Verenigingskas!’. Voor elk rondje van 2,5 kilometer, dat je loopt, verdien je € 1,50. Als je jonger dan 15 bent, mag je maximaal twee rondes lopen, ben je ouder mag je maximaal vier rondes lopen. Je hoeft niet te rennen, wandelen mag ook. De opbrengst van de verenigingsrun gaat voor een deel naar de jeugd en gedeeltelijk naar het jubileumfeest. Volgend jaar vieren we ons 100-jarig bestaan. Om daar een mooi feest van te maken zijn uiteraard financiële middelen nodig. Dit is een mooie gelegenheid om VV Papendrecht te steunen. Het zou mooi zijn, als iedereen die de club een warm hart toedraagt, meedoet: spelers, vrijwilligers, supporters, trainers en begeleiders. De bestuursleden zullen het goede voorbeeld geven. Zij zijn al volop in training om de maximale bijdrage te scoren. Wij zien jullie op woensdagavond 17 april op de atletiekbaan van AV Passaat aan de Andoornlaan 38 in sportpark Oostpolder. Doe samen met het bestuur mee en zet je in voor de club!

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Dinsdag Papendrecht O23 – Drechtstreek O23

Nog even en dan vindt op sportpark Oostpolder dé Dorpsderby plaats tussen de eerste elftallen van VV Drechtstreek en VV Papendrecht. Hierop vooruitlopend vindt op dinsdag 26 maart op het Slobbengors de miniderby plaats tussen Papendrecht O23 en Drechtstreek O23. De aftrap is om 20.00 uur. De toegang is gratis. Een mooie gelegenheid voor iedereen om alvast warm te draaien.

 

Teams gezocht voor thuistoernooien op 1 en 8 juni

VV Papendrecht organiseert ook dit voorjaar twee thuistoernooien. Op de eerste twee zaterdagen van juni zullen de nodige jeugdploegen in actie komen. Op deze dagen is er veel gezelligheid op het Slobbengors en is er van alles te doen rondom de velden. Nog niet alle indelingen zijn rond. We zoeken nog teams voor de volgende poules.

Zaterdagochtend 1 juni
JO7 (1e klasse), JO8-2 (4e klasse), JO8-3 (4e klasse), JO9-2 (4e klasse), JO9-3 (4e klasse), JO10-2 (4e klasse), JO10-3 (6e klasse) en JO11-2 (4e klasse).

Zaterdagmiddag 1 juni
JO8-1 (1e klasse), JO9-1 (2e klasse), JO10-1 (2e klasse) en JO11-1 (2e klasse).

Zaterdagochtend 8 juni
MO13-1 (2e klasse), JO13-2 (5e klasse), JO13-3 (5e klasse) en JO15-1 (1e klasse).

Zaterdagmiddag 8 juni
JO13-1 (hoofdklasse), JO14-1 (4e klasse) en JO15-2 (5e klasse).

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de Toernooicommissie, die bestaat uit Nelie Sterrenburg, Yvonne van der Zande en Jeroen Lasschuit.
E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Programmaboekje VV Papendrecht

Voor de vaste supporters is het inmiddels alweer gewoon geworden, maar sinds dit seizoen heeft VV Papendrecht voor het eerst sinds jaren wederom een programmaboekje bij de thuiswedstrijden van het eerste team. Voor elke wedstrijd krijgen de toeschouwers informatie over het bezoekende team, beide wedstrijdselecties, het wedstrijdprogramma, de standen en interessante overige informatie over onze mooie club.

Het programmaboekje kan gratis beschikbaar gesteld worden dankzij onze sponsoren. Speciale dank gaat dan ook uit naar Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, DMD Design, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, TriCasa Vastgoedbeheer, Carrera van de Voort, Eteha Slangtechniek en uiteraard hoofdsponsor NOSUCH. Voor vragen, suggesties en ideeën kunt u terecht bij onze Communicatiecommissie, e-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Meidentalentendag 17 maart afgelast

De Meidentalentendag, die voor zondag 17 maart op het programma stond, hebben we helaas moeten annuleren. Vanwege de slechte gesteldheid van onze voetbalvelden als gevolg van het weer van de afgelopen dagen en vanwege de weersvoorspellingen met wederom veel regen is het onverantwoord om het evenement door te laten gaan. Op dit moment wordt gekeken naar een nieuwe datum. Zodra die bekend is, wordt daarover bericht op de mediakanalen van VV Papendrecht.

 

16 maart thuis alles afgelast, enkele uitduels gaan door

Het KNMI heeft op zaterdag 16 maart tot het eind van de middag code geel afgekondigd vanwege zware windstoten. Buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Daarnaast zijn op sportpark Slobbengors plassen ontstaan als gevolg van de aanhoudende regenval. Alle thuiswedstrijden zijn daarom afgelast. Ook veel uitwedstrijden zijn afgekeurd, inclusief de wedstrijd van Papendrecht 1. De volgende wedstrijden gaan wel door:

15.00 uur: Kozakken Boys 2 – Papendrecht 2
14.30 uur: Sliedrecht 3 – Papendrecht 3
14.00 uur: Drechtstreek 5 – Papendrecht 4
12.00 uur: LRC JO17-1 – Papendrecht JO17-1
09.45 uur: Groot-Ammers JO15-1 – Papendrecht JO15-1
08.30 uur: Rijsoord JO11-2G – Papendrecht JO11-2

 

FIFA-voetbalgametoernooi op 23 maart

VV Papendrecht organiseert opnieuw een FIFA-voetbalgametoernooi voor onze jeugdleden. Op 23 maart kunnen jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 14 tot en met 17 jaar vanaf 14.00 uur de strijd met elkaar aangaan. Het toernooi is aan het begin van de avond afgelopen. Deze keer wordt gespeeld op twee PlayStation 4- en op twee Xbox One-consoles. Ook nu zijn weer leuke prijzen te winnen. De toernooiwinnaar krijgt een kledingbon van 50 euro. Voor de winnaar van de troostronde ligt een kledingbon van 25 euro klaar.

Inschrijfformulieren zijn af te halen in de Commissiekamer. De inschrijfkosten zijn € 7,50. Er is plaats voor 16 deelnemers. Geef het ingevulde formulier dan ook tijdig af in de Commissiekamer. Vol = Vol. Aangezien we tijd nodig hebben om het toernooischema te maken, is donderdag 21 maart de uiterste inschrijfdatum. Tot zaterdag 23 maart in onze voetbalkantine. Uiteraard zijn supporters van harte welkom.

 

13 en 14 maart alle trainingen afgelast

Het KNMI heeft zowel op 13 als op 14 maart voor een deel van de dag code geel afgekondigd vanwege zware windstoten. Buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Daarnaast zijn op sportpark Slobbengors plassen ontstaan als gevolg van de aanhoudende regenval. Alle trainingen voor woensdag en donderdag zijn dan ook afgelast.

 

Vrijwilliger van de Maand Monique Klooster

Monique Klooster is in maart Vrijwilliger van de Maand. De voormalige topper en doelpuntenmachine van onze vrouwenploeg was een technisch vaardige speelster. Inmiddels is ze al tijdenlang actief binnen de meiden- en vrouwenafdeling. De laatste jaren is zij technisch coördinator van de meisjes. Ze heeft ook als trainster haar sporen verdiend. Vanwege haar inspanningen voor VV Papendrecht is Monique beloond met een schitterende bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

17e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (13-03-2019)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Meidentalentendag op 17 maart’, ‘Spaaractie voetbalplaatjes in volle gang’, ‘Voetbalplaatje op mok, poster, sleutelhanger’, ‘Vrijwilligersavond 2019’, ‘Lukassen & Boer Verenigingsrun 2019’, ‘Programmaboekje VV Papendrecht’, ‘Teams gezocht voor thuistoernooien op 1 en 8 juni’, ‘Voorproefje Jubileumboek deel 2’, ‘Sociaal convenant Cruyff Court’, Vrijwilliger van de Maand Monique Klooster’ en ‘G-spelers te gast bij FC Den Bosch’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Meidentalentendag op 17 maart

Dat VV Papendrecht een meidenvoetbalacademie begint, waarbij belangrijke rollen zijn weggelegd voor Monique Klooster, Lonneke Michielse, Sandra van Tol en Dennis Zaal, is de lokale media niet ontgaan. Zo staan artikelen daarover in de Klaroen en op Regio-Voetbal.nl  >>

In het kader van de start van de meidenvoetbalacademie wordt op zondag 17 maart een meidentalentendag georganiseerd voor meisjes in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar. We hebben al heel wat aanmeldingen binnen, maar er is beslist nog ruimte voor meer belangstellenden. Voor de deelnemers geldt het volgende.

– De dag is zowel voor leden als niet-leden van VV Papendrecht.
– Nodig familieleden, vriendinnen, buurmeisjes en kennissen uit om mee te doen.
– Deelnemers dienen om 10.00 uur omgekleed klaar te zitten.
– Kleding is tenue en/of trainingspak, scheenbeschermers en voetbalschoenen.
– Een bidon is wenselijk.
– Om 10.00 uur starten we met een inleidend praatje, daarna gaan we richting het veld.
– Het einde is rond 13.00 uur, we sluiten af met een nawoord en verdere planning.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Aanmelden kan via onderstaande link.

Aanmelden  >>

We hopen je komend weekend op het Slobbengors te mogen begroeten.

 

Voetbalplaatje op mok, sleutelhanger, poster

Bij Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht krijg je bij elke 15 euro aan boodschappen een set voetbalplaatjes. De actieperiode loopt tot 16 april. Heb jij je eigen sticker al? Het is daarnaast mogelijk om jouw voetbalplaatje op een mok, poster en/of sleutelhanger te laten drukken. Heb jij als gefotografeerde clubtopper zo’n fraai artikel nog niet?

Ga dan snel naar de website van MyClubStars Store en log in met je eigen, unieke code. Deze staat op de voorkant van je persoonlijk verzamelalbum, links naast je voetbalplaatje. Je hebt tot half maart de tijd. Na zaterdag 16 maart zal de onlineshop sluiten en is er geen bestelmogelijkheid meer.

 

Afgelastingen 9 en 10 maart

Ondanks de regen van de afgelopen dagen gaan op zaterdag 9 maart alle thuiswedstrijden gewoon door. Wel zijn twee uitduels door de vereniging afgelast, namelijk Sliedrecht JO11-3 – Papendrecht JO11-1 en VVGZ JO17-3 – Papendrecht JO17-3. Op 10 maart heeft het KNMI code oranje afgekondigd. De weerswaarschuwing, die geldt tot het eind van de middag, betreft niet alleen de regen, maar vooral de zeer zware windstoten met het risico op omvallende bomen en losrakende takken. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Geadviseerd wordt om maatregelen te treffen om schade of letsel te voorkomen. De thuiswedstrijden van deze zondag zijn dan ook afgelast.

 

Trainingen 7 maart afgelast, behalve van A-selectie

Op 7 maart heeft het KNMI tot het eind van de avond code geel afgekondigd vanwege het slechte weer en dan met name de kans op zware windstoten. De grote hoeveelheid neerslag heeft de gesteldheid van de velden geen goed gedaan. Daarom zijn de meeste trainingen van deze donderdag afgelast. Alleen het trainen van Zaterdag 1 en 2 gaat door.

 

Sociaal convenant Cruyff Court

Op woensdag 6 maart is aan het begin van de middag het Cruyff Court Papendrecht aan de Oostkil officieel heropend. Het veld is van een nieuwe toplaag voorzien. Daarna heeft voorzitter Hans Jonker namens VV Papendrecht het sociaal convenant Cruyff Court ondertekend. Andere deelnemende partijen zijn de Gemeente Papendrecht, de Johan Cruyff Foundation, VV Drechtstreek, OBS ’t Kofschip, CBS Prins Floris, Wasko Kinderopvang en stichting Tandem Support. Het convenant heeft als doel het opzetten van een sport-, beweeg- en participatieaanbod, dat een bijdrage levert aan de kwaliteit en het gebruik van het veld. Dit aanbod richt zich op verschillende doelgroepen in de wijk om het gebruik van het court in balans te brengen met de behoefte van de buurt. Het programma is een duurzame samenwerking tussen gemeente, maatschappelijke instellingen, gebruikers en aanbieders van sport- en beweegactiviteiten. Het betreft een periode van 10 jaar.

VV Papendrecht zal vier keer per jaar een activiteit organiseren op het Cruyff Court. De invulling van deze activiteiten moet nog vastgesteld worden.

 

Dineren voor Duchenne IV op 12 april

De tijd vliegt en we krijgen weer (lekkere) trek. Daarom alle registers maar weer opengetrokken en Dineren voor Duchenne IV in de steigers gezet. Het exacte programma is nog niet bekend, vandaar eerst deze Save the date! Het culinaire spektakel 2019 vindt plaats op vrijdagavond 12 april in de heerlijkheid van VV Papendrecht. Top-Chef Marc de Groen is met zijn collega’s al wat culinaire hoogstandjes aan het uitproberen. De inwendige mensch zal meer dan verwend worden. Informatie over tijd en kosten etc. volgt zo spoedig mogelijk. Er zijn slechts 80 couverts beschikbaar. Als je wilt, kan je al reserveren door Wim Erkelens een mailtje te sturen: f2hwerkelens@hetnet.nl. Niet mee-eten, maar wel doneren kan natuurlijk ook. Onderstaand rekeningnummer staat vanaf heden weer wagenwijd open voor jullie gulle giften. De opbrengst gaat zoals gebruikelijk naar de goede doelen Duchenne Parent Project en Stichting On Wheels.

Smakelijke groeten,

Wim Erkelens

Tel.: 06 – 11334864
Rekeningnummer: NL27 INGB 0005 3257 07  t.n.v. W. Erkelens

 

Kies voor Hart en Sport 2019

Kies voor Hart en Sport is een landelijk project, dat lokaal voor de elfde keer door de gemeente Papendrecht wordt georganiseerd. Het is een jeugdsportstimuleringsproject voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool (9 – 13 jaar). Het project beoogt een samenwerking tussen basisscholen, sportaanbieders en de gemeente. Doel van het project is om jongeren te stimuleren een zodanige leefstijl te kiezen, dat de kans op het optreden van gezondheidsrisico’s op latere leeftijd afneemt. Een gezonde leefstijl houdt concreet in:

– Een evenwichtig, gevarieerd voedingspatroon;
– Voldoende lichaamsbeweging in verhouding tot de voedselopname.

VV Papendrecht zal vijf bijeenkomsten organiseren om kinderen kennis te laten maken met de sport die hen leuk lijkt. In ons geval is dat voetbal. Op vijf dinsdagavonden in de maanden maart (12, 19 en 26) en april (2 en 9) zullen wij 4 kinderen in de leeftijd van 9, 10 en 11 jaar verwelkomen, die een uurtje mee zullen lopen bij de reguliere jeugdtrainingen van JO10, JO11 en JO13. We wensen de kinderen alvast heel veel plezier bij de voetbaltrainingen!

 

Voorproefje Jubileumboek deel 2

In het kader van het te verschijnen Jubileumboek werd enige weken geleden geciteerd uit een artikel van onze toenmalige voorzitter, de heer Celles van den Heuvel, die in het toenmalige voetbalorgaan van onze club in 1932 een beschrijving gaf van de oprichting van onze voetbalclub. In het vervolg van het artikel ging hij dieper in op de ontwikkelingen van het voetbal in Papendrecht.

“Alras bleek, dat hier ter plaatse veel liefhebberij bestond voor deze sport, bij veel spelers zoowel als bij publiek. Spoedig had men een elftal bij elkaar en zou de eerste wedstrijd gespeeld worden. Deze eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de Dordtsche Voetbalvereeniging Dortuna. Deze wedstrijd werd gewonnen met 5-0, tevens werd daarbij verdiend de eerste medaille. Deze is nog te zien in de medaillekast van onze vereeniging. Al spoedig waren zooveel spelers bij elkaar, dat er twee elftallen geformeerd konden worden en bleek tevens, dat een bal niet genoeg was. Mejuffrouw M. Verhey was bereid om een collecte te doen houden en aanstonds was de tweede nieuwe bal aanwezig, tenminste het geld ervoor. Na deze verschillende gebeurtenissen kreeg de vereeniging meer vasteren vorm, en werd Voorzitter, B.de Jong Azn., Secretaris, en den Heer A. Verhey Penningmeester. De eerste aanvoerder van het eerste elftal was de heer Iraar Schaap, die tenminste eenig verstand van voetballen had. Maar aldus werd nog steeds maar gespeeld op onbenullige schoenen en klompen, een heel enkele had iets beter. In dien tijd maakten de klompenmakers bijzonder goede zaken, want de kappen dezer klompen vlogen herhaaldelijk door het luchtruim. Toen de vereeniging eenige maanden bestond, werd voor het eerst een uitwedstrijd gespeeld. Daarbij zag men dan voor het eerst, dat Papendrecht gestoken was in de mooie kleeding van Zwarte Shirt en roode broek.’’

Later meer!

Meer informatie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Kantinefeest met DJ op zaterdag 9 maart

Op 9 maart is er van alles te doen op het Slobbengors. Liefst 18 voetbalwedstrijden zullen er gespeeld worden. De eerste is al om 8.30 uur. Om 14.30 uur begint de wedstrijd van Papendrecht 1. Altena is de tegenstander. Na het voetballen start een groot kantinefeest. Onder leiding van feest-dj Johnny gaat het los in de kantine. Hij zal tot halverwege de avond muziek uit de speakers laten knallen. Dat wordt weer super gezellig. Dus kom komende zaterdag naar ons thuiscomplex om eerst onze Papendrechtse ploegen naar een zege te juichen om daarna te feesten in onze kantine.

 

Spaaractie voetbalplaatjes in volle gang

Sinds 20 februari kan iedereen bij Jumbo Papendrecht voetbalplaatjes sparen met afbeeldingen van spelers en begeleiders van VV Papendrecht. Immers: wat is er mooier dan voetbalplaatjes te sparen van je eigen club? Een leuke combinatie van je favoriete sport en de lol van verzamelen. Niet alleen de jeugdspelers maar ook de senioren zitten ongeduldig te wachten op het moment, dat het eigen plaatje in het persoonlijke album geplakt kan worden. Het verzamelalbum is een mooie herinnering, voor nu en later. Bij VV Papendrecht is maandenlang koortsachtig gewerkt aan de totstandkoming van het voetbalplaatjesalbum. In december en januari zijn de nodige fotomomenten geweest, waarbij de deelnemers op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. Het ontwerp en de indeling konden door de club zelf bepaald worden. Filiaalmanagers Robert Drosterij en Ernst Venderbos van respectievelijk Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht zijn enthousiast over de samenwerking en verwachten een geweldig succes.

Een deel van opbrengst van de actie gaat naar onze vereniging. De plaatjeskoorts zal blijven duren tot de grote ruilbeurs, die na afloop van de spaaractie gehouden zal worden. We willen Jumbo Papendrecht en de vrijwilligers bedanken die voor een prachtig, nieuw verzamelalbum van VV Papendrecht gezorgd hebben, waar we vele jaren plezier van zullen hebben.

 

Vrijwilligersavond 2019  (28-02-2019)

Om de vele vrijwilligers onze dankbaarheid te tonen voor hun inzet wordt ook dit jaar voor hen een speciale feestavond georganiseerd. De Vrijwilligersavond zal plaatsvinden op vrijdagavond 5 april. Iedere actieve vrijwilliger is met partner welkom om samen met het bestuur een gezellige avond te beleven in onze kantine. Voor eten en drinken wordt gezorgd. De deuren gaan om 18:30 uur open. Vanaf 19:00 uur is het buffet geopend. Om de organisatie een beeld te geven hoeveel mensen er komen, willen wij vragen je op te geven voor de Vrijwilligersavond. Je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Het bestuur

 

16e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (27-02-2019)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht begint meidenvoetbalacademie!’, ‘Actie voetbalplaatjes van start’, ‘Nieuws Eeuwfeest, Nieuwsbrief 2’, ‘Sportgala Papendrecht 2019’, ‘Dineren voor Duchenne IV op 12 april’ en ‘Kies voor Hart en Sport 2019’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht begint meidenvoetbalacademie!

Mede door de aanhoudende successen van het Nederlands Damesteam is er een enorme groei in het meiden- en damesvoetbal. Europees Kampioen, plaatsing voor het WK, beste speelster van de wereld (Lieke Martens) en beste coach (Sarina Wiegman)… Het zijn zomaar wat successen in het meiden- en damesvoetbal. Dit heeft ertoe geleid, dat het aantal vrouwelijke leden in Nederland afgelopen seizoen met ruim 2% is gestegen naar een totaal van 158.000 (bron: KNVB). Ook bij VV Papendrecht is het aantal vrouwelijke leden gestegen. We hebben inmiddels een groeiende meiden- en damesafdeling met vier meidenteams (MO13, 2x MO17 en MO19) en een damesteam. En dan hebben we nog recreatief voetballende vrouwen alsmede meisjes, die bij de jongens spelen. Daarnaast hebben al enkele meiden via onze vereniging de stap gemaakt naar de Eredivisie. Wij zijn dan ook trots, dat Liza van der Most (Ajax en het Nederlands voetbalelftal), Nikki IJzerman en Sharona Versluis (beiden Excelsior Barendrecht) onderdeel zijn geweest van onze club. Mede vanwege de groei en de maatschappelijke rol, die wij als vereniging hebben in het meidenvoetballandschap, heeft VV Papendrecht besloten om met ingang van komend seizoen, 2019-2020, te starten met een prestatieve meidenvoetbalacademie. Deze meidenvoetbalacademie moet een platform worden, waarin talentvolle meiden zich verder kunnen ontwikkelen. In eerste instantie zal worden gestart binnen de MO19 in de hoop, dat we de jaren erna in elke leeftijdscategorie extra teams kunnen formeren. Tevens is er contact met de KNVB om dit de komende jaren verder uit te rollen. VV Papendrecht heeft de ambitie uitgesproken om voor onze regio hét bolwerk te worden ten aanzien van meidenvoetbal.

Om deze ambitie kracht bij te zetten organiseert voetbalvereniging Papendrecht een meidentalentendag op zondag 17 maart van 10:00 tot 13:00 uur. Op deze talentendag zal onder coördinatie van Hoofd Opleidingen Dennis Zaal en jeugdtrainster Sandra van Tol (83 interlands voor het Nederlands Damesteam) een aantal activiteiten worden uitgezet, waar meiden in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar hun talenten kunnen laten zien. Aanmelden voor deze meidentalentendag is niet alleen voor speelster die nog geen lid zijn van VV Papendrecht, maar zeker ook voor huidige speelsters. Vanaf maart zullen er vervolgens diverse wedstrijden worden georganiseerd om het nieuwe MO19-team te vormen. Tevens zal op een nader te bepalen moment een informatieavond worden georganiseerd. Dan zal aan ouders en speelsters uitleg worden gegeven over de nieuwe plannen. Ben jij een speelster in de leeftijd van 15 – 17 jaar en wil jij je sportieve ambitie nastreven, meld je dan nu aan voor de meidentalentendag.  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Met sportieve groet,

Dennis Zaal
Hoofd Opleidingen VV Papendrecht

U kunt dit artikel hier downloaden  >>

 

Nieuws Eeuwfeest, Jubileum-Nieuwsbrief 2

Volgend jaar wordt VV Papendrecht 100 jaar. Nieuws over ons Eeuwfeest staat in de tweede Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Hierin komt onder meer het speciale Jubileumlogo aan bod. Op de homepagina staan in het midden drie knoppen. De linker is genaamd ‘Jubileum-Nieuwsbrief’. Door daarop te klikken verschijnt de laatste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie op uw beeldscherm. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 2 ook downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Voetbalplaatjesactie van start

Op zaterdag 16 februari is op het centrale plein van winkelcentrum Westpolder, nabij Jumbo Westpolder, het startschot gegeven van de Jumbo-voetbalplaatjesactie, waaraan door VV Papendrecht en VV Drechtstreek wordt deelgenomen. Filiaalmanager Robert Drosterij van de Jumbo aan de Meentpassage opende de bijeenkomst met een inleidend praatje. Daarin vertelde hij, dat de Jumbo-organisatie een maatschappelijke bijdrage wil leveren aan de gemeente Papendrecht. Na de eerdere actie met vier andere sportclubs uit onze gemeente is het nu tijd voor de voetbalclubs. Nadat Papendrecht-voorzitter Hans Jonker en Drechtstreek-voorzitter Steven Wiercks hadden gesproken en beiden de Jumbo hadden bedankt voor het prachtige initiatief, opende wethouder Kees de Ruijter de voetbalplaatjesactie. Hij overhandigde het eerste verzamelalbum aan VV Papendrecht-jeugdspeler Dylan Kamermans. De wethouder gaf het belang aan van de rol, die sportclubs spelen in Papendrecht. Hij wenste alle leden veel verzamelplezier en zei te hopen iedereen weer te zien bij de Dorpsderby op zaterdag 6 april.

U krijgt bij elke € 15 aan boodschappen (exclusief tabak en emballage) bij Jumbo Papendrecht een zakje voetbalplaatjes. Vraag aan familieleden, vrienden, buren en kennissen, of ze ook voor je willen sparen. Op deze wijze wordt het vrij eenvoudig om alle verschillende plaatjes bij elkaar te krijgen. Alle gefotografeerde voetballers en begeleiders hebben gratis een gepersonaliseerd album ontvangen. Op de voorkant prijkt de foto van het betreffende lid. Mocht je het verzamelboek nog niet ontvangen hebben, neem dan contact op met je leider of kom langs op de club. Er zijn ook losse boeken verkrijgbaar, waarin de stickers geplakt kunnen worden.

VV Papendrecht wenst iedereen veel spaarplezier!

 

Voorproefje Jubileumboek deel 1

Wellicht is het u ontgaan, wat steeds moeilijker wordt nu het jubileumlogo zo prominent aan het kleedkamergebouw hangt, maar volgend jaar bestaat onze voetbalvereniging 100 jaar. Op 1 augustus 2020 om precies te zijn. Uiteraard is hiervoor een Jubileumcommissie opgericht om tal van activiteiten te organiseren. Hieronder valt ook het Jubileumboek. Dit boek gaat Niels van Heteren schrijven in samenwerking met enkele andere leden, die hem daarin gaan ondersteunen. Het komende jaar worden passages, anekdotes, citaten, foto’s en verhalen gedeeld, zodat iedereen een voorproefje van het jubileumboek krijgt. Dit bericht gaat over de oprichting van voetbalvereniging Papendrecht. Want wie weet hoe VV Papendrecht is opgericht? Was het een stel rijke heren, die met gulle giften een voetbalvereniging aan het dorp schonken? Waren het arbeiders van een fabriek in Papendrecht, die besloten om een voetbalvereniging te beginnen? Waren het ouders die samenkwamen om hun jongens op een vereniging te stoppen, zodat zij van de straat bleven? Of waren het gewoon een stel gasten, die in een café onder het genot van een biertje met de pet rondgingen en zo een vereniging oprichtten, die bijna 100 jaar later nog steeds bestaat? Zie hieronder een passage van de toenmalige voorzitter, de heer Celles van den Heuvel, die een beschrijving geeft in het toenmalige voetbalorgaan van onze club in 1932, twaalf jaar na de oprichting.

“Omstreeks Augustus 1920 werd hier ter plaatse opgericht de V.V Papendrecht. Het begin was bijzonder sensationeel. Op het zeer bekende hoekje bovenaan de Veerstoep, bij Café Wapperom, werd op een Zaterdagavond onder heftige beweging en hilariteit door eenige nieuwbakken voetballiefhebbers besloten een Voetbalvereeniging te stichten. Maar ja, net als altijd, dat ging niet zo gemakkelijk, daar was geld voor noodig. Ras besloot men om een collecte te houden onder de personen, die daarbij aanwezig waren. De heer T. Verhey ging daarop met de pet in het rond. Alle aanwezigen waren bereid om de som van 50 cent af te staan. Maar één persoon was niet bereid om het verschuldigde bedrag te betalen, die kreeg als belooning een klap middenin zijn aangezicht. Met het geld dat werd opgehaald, moest een nieuwe bal gekocht worden. En reeds de Maandagavond daarop werd voor het eerst geoefend. Het bijzondere en het mooie was, dat allen op hun klompen daarbij aanwezig waren, een heel enkele had schoenen aan, met die mooie haakjes erbovenop (oude mode). De eerste oefening werd gehouden op het zand aan de Veerdam, thans beter bekend als het z.g. eiland.

Wordt vervolgd!

 

Sportgala Papendrecht 2019

In een bomvol theater De Willem is op woensdag 13 februari het Papendrechtse Sportgala 2019 gehouden. Ruim 500 mensen werden getrakteerd op een gevarieerd programma met daarin de verkiezingen van sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sporttalentenploeg en sportvrijwilligers van 2018, afgewisseld met veel Papendrechtse inbreng tussen de verkiezingen door. Zo gaf ons voormalig lid Bailey de Regt een freestylevoetbalshow, was er een indrukwekkend eerbetoon aan de onlangs overleden oud-wethouder Piet Kaptein en was er een mooi gesprek met Iris Pruysen, deelneemster aan de Paralympics van 2012 in Londen. Daarnaast waren er optredens van House of Drums en de Steelband van Excelsior Papendrecht. Het geheel werd gepresenteerd en aan elkaar gepraat door ons erelid Peter Michielse. De inbreng van voetbalvereniging Papendrecht bestond uit twee sportvrijwilligers en de nominatie van twee sportploegen: Zaterdag 2 en JO17-1, vanwege hun prestaties in 2018: respectievelijk promotie naar de reserve hoofdklasse en het kampioenschap in de eerste klasse. Als sportvrijwilligers 2018 waren door ons bestuur aangedragen Marc de Groen en Jo Pattinama, voor hun verdiensten voor onze vereniging op velerlei gebied. Op het podium werden hun prestaties door Peter Michielse benoemd, waarna burgemeester Aart-Jan Moerkerke alle sportvrijwilligers eerde met een certificaat en een wijnpakket van Wijnhuis De Paap. Bij de sportploegen kwam de concurrentie voor de eerste prijs van het eerste team van PKC/SWKGroep (Nederlands korfbalkampioen op het veld in 2018). PKC won nipt van ons tweede selectie-elftal, dat daarmee dus tweede werd. Onze JO17-1 eindigde op de derde plaats. Al met al was het een avond vol pure propaganda voor de Papendrechtse sportwereld, met vertegenwoordiging van onze vereniging op verschillende gebieden. Met dank aan de fantastische organisatie door het bestuur van de Stichting Sportgala, waarin ook onze leden Eimerd van de Griend als voorzitter, Monique Klooster en Lonneke Michielse actief zijn.


Foto: Dirk Werkman.

 

Thea Vuurens verzorger jeugd

Vanaf heden beschikt de jeugdafdeling over een eigen sportverzorger. Thea Vuurens, die al jaren ervaring heeft als sportverzorger binnen voetbalvereniging Papendrecht, zal deze taak elke donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur op zich nemen. Aanvragen van jeugdtrainers voor een (preventieve) behandeling of voor een consult van een jeugdspeler zullen eerst moeten worden gemeld bij de verantwoordelijke jeugdcoördinator.

Wij wensen Thea veel werkplezier als sportverzorger voor onze jeugd!

Rick Croese
Voorzitter jeugdafdeling

 

Kantinepersoneel gezocht

VV Papendrecht vindt het belangrijk om iedereen in de kantine goed te kunnen bedienen. Wij willen daarom onze kantinecrew uitbreiden om bezettingsproblemen, waarmee de laatste tijd enkele malen gekampt hebben, te voorkomen. We zoeken derhalve mensen voor achter de bar en in de keuken. Hebt u interesse om deel uit te maken van het kantinepersoneel of om een keer op afroepbasis (een deel van) een zaterdag te helpen, laat het ons dan weten. U kunt zich richten tot Marc Commandeur, voorzitter van de kantinecommissie (kantinecommissie@vvpapendrecht.nl), of tot penningmeester Dick Verschoor (penningmeester@vvpapendrecht.nl).

Het bestuur

 

VV Papendrecht-voetbalplaatjes

VV Papendrecht is een voetbalvereniging met een lange historie. In 2010 werd onze club 90 jaar. Bij dat heuglijke feit werd uitvoerig stilgestaan, onder meer met een voetbalplaatjesactie. Dit tot groot enthousiasme van onze leden. Verwoed werden de voetbalplaatjes van spelers en begeleiders gespaard en in het verzamelalbum geplakt. Regelmatig kwamen leden bijeen om te kijken, hoever de anderen gevorderd waren en om dubbele stickers te ruilen. Uiteraard waren het eigen voetbalplaatje en de eigen ploeg favoriet. Iedereen, jong en oud, ging tot het uiterste om het album compleet te krijgen. Velen lukte dit uiteindelijk. VV Papendrecht kijkt met groot genoegen op die periode terug. Menigeen heeft het boek nog thuis en haalt het van tijd tot tijd uit de kast. Als je het doorbladert, zie je jeugdspelers die heden ten dage furore maken in het eerste of trainer dan wel leider zijn van een team.

Inmiddels is het 2019 en nadert het moment, waarop onze club 100 jaar wordt. Vanzelfsprekend gaat dit uitgebreid gevierd worden. De Jubileumcommissie is al geruime tijd bezig om van het Eeuwfeest een waar en onvergetelijk spektakel te maken. Tijdens de voorbereidingen is geïnventariseerd, welke activiteiten de leden graag bewerkstelligd zouden willen zien. Eén van de voornaamste wensen was een nieuwe voetbalplaatjesactie. Voetbalvereniging Papendrecht is dan ook bijzonder verheugd, dat deze fantastische spaaractie opnieuw tot stand gekomen is. Alle 541 sportplaatjes kunnen bewaard worden in het speciaal voor VV Papendrecht ontworpen verzamelalbum. Dit krijgt ieder lid, dat zich heeft laten fotograferen en toestemming gegeven heeft voor het gebruik van de foto, gratis verstrekt. De spaarboeken worden vanaf zaterdag 16 februari door de leiders verspreid. Overige leden en geïnteresseerden kunnen het verzamelalbum aanschaffen bij Jumbo Westpolder Papendrecht of Jumbo Meentpassage Papendrecht. De officiële start van de voetbalplaatjesactie is op woensdag 20 februari.

Namens het bestuur van VV Papendrecht en Jumbo Papendrecht veel spaarplezier toegewenst!

 

15e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (13-02-2019)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Jubileumlogo onthuld’, ‘Prijsverhogingen kantine’, ‘Kantinepersoneel gezocht’, ‘VV Papendrecht-voetbalplaatjes’, ‘Voorproefje Jubileumboek deel 1’, ‘Wim Vermeulen Vrijwilliger van de Maand’, ‘Thea Vuurens verzorger jeugd’ en ‘Pilot poule JO13-3 voetballen zonder grensrechter’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Wim Vermeulen Vrijwilliger van de Maand

Wim Vermeulen is de eerste Vrijwilliger van de Maand van 2019. Wim is bijna 60 jaar lid van VV Papendrecht. Hij was ooit de eerste jeugdspeler, die naar de zaterdagselectie ging. Wim heeft in de loop van de jaren vele dingen gedaan voor onze club. De laatste 8 jaar verzorgt hij elke zaterdag het drinken voor de senioren. Wim is een bijzonder actief lid, dat de titel van Vrijwilliger van de Maand dik verdient. Vanwege zijn betrokkenheid bij onze vereniging heeft Wim een fraaie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

Pilot poule JO13-3 voetballen zonder grensrechter

Vanuit de KNVB lopen verschillende onderzoeken, hoe de KNVB het spelplezier voor de voetballers kan vergroten. Uit onderzoek is gebleken, dat het functioneren van (verenigings-)grensrechters één van de grootste bronnen van ergernis is binnen het amateurvoetbal. Vanwege deze uitkomst bekijkt de KNVB, of het spelen zonder assistent-scheidsrechters het spelplezier bevordert. De KNVB heeft bij een aantal toernooien teams van Onder 13 voor het eerst laten spelen zonder assistent-scheidsrechters. Doelstellingen van deze pilot zijn:

– Het achterhalen van draagvlak bij verschillende doelgroepen (trainers, bestuursleden, scheidsrechters, spelers en ouders).
– Vermindert het de ergernis bij de doelgroepen, oftewel vergroot het spelen zonder grensrechter het spelplezier.

De uitkomsten van het eerste onderzoek gaven voldoende aanknopingspunten om de pilot breder uit te zetten. Hiervoor heeft de KNVB de competitie van onze JO13-3 uitgekozen. De KNVB plant halverwege de pilot een bijeenkomst om naar de ervaringen van alle deelnemende verenigingen te vragen. Derhalve wordt niet op de definitieve uitslagen van het onderzoeksbureau gewacht, maar kan indien benodigd al eerder bijgestuurd worden. Indien mogelijk wordt dit gecombineerd met de eventuele jeugdbijeenkomsten, die nog georganiseerd worden. Op zaterdag 9 februari heeft Papendrecht JO13-3 uit bij ASWH gespeeld. Op 16 februari speelt JO13-3 om 9.00 uur thuis tegen Pelikaan. We zijn zeer benieuwd naar de eerste ervaringen.

 

Afgelastingen op 9 en 10 februari

Vanwege de regen van de afgelopen dagen zijn niet al onze voetbalvelden bespeelbaar. Op zaterdag 9 februari zijn daarom de thuiswedstrijden afgelast van JO10-3, G1 en Zaterdag 8. Uit gaat de wedstrijd De Alblas JO11-3 tegen Papendrecht JO11-2 niet door. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door. Neem in geval van twijfel contact op met je trainer of leider of kijk op de website op de pagina Programma naar het wedstrijdprogramma.

Vanwege de regen op 10 februari zijn alle thuiswedstrijden op de tweede zondag van februari afgelast. Dit betekent, dat geen van onze zondagploegen in actie komt.

 

Juiste persoonsgegevens voor ledenadministratie

De afgelopen periode zijn de nodige administratieve werkzaamheden uitgevoerd. Gebleken is, dat VV Papendrecht niet van iedereen de juiste persoonsgegevens bezit. Van de nodige leden blijkt informatie onjuist of verouderd te zijn. Het is van belang dat wij als club van elk lid de recentste, persoonlijke gegevens kennen. Foutieve informatie kan tot problemen leiden. Zo kunnen gestuurde facturen niet aankomen, wat tot wanbetaling en schorsing als spelend lid kan leiden. Om dergelijke problematiek te voorkomen is het derhalve essentieel, dat wij van u de juiste persoonsgegevens hebben. Om onze ledenadministratie op orde te houden vragen wij u om wijziging van adres, telefoonnummer, rekeningnummer, e-mailadres en dergelijke zo snel mogelijk aan ons door te geven, bijvoorbeeld via de e-mail: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. U kunt uw recentste persoonlijke gegevens ook verstrekken middels het invullen van het Wijzingsformulier, dat te verkrijgen is op de club en tevens hier te downloaden is  >>

VV Papendrecht gaat uiteraard zorgvuldig met privacygegevens om en houdt zich strikt aan alle wettelijke verplichtingen.

 

Prijsverhogingen kantine

Al jaren zijn de prijzen in de kantine niet meer verhoogd. Door gestegen inkoopprijzen, accijns- en btw-verhogingen en toegenomen exploitatiekosten is besloten de prijzen van de consumpties vanaf achter de bar te verhogen. Dit in navolging van de eerdere prijsaanpassingen van enkele producten in de snackhoek. De nieuwe prijzen worden gehanteerd vanaf februari. Verder zullen wij de komende tijd kijken naar veranderingen in het assortiment. Zo zullen wij van grote flessen (glas limonade) naar flesjes overgaan ter bevordering van de kwaliteit. Ook zijn vanaf heden speciaal- of seizoenbiertjes te koop. Mocht u vragen hebben, dan kunt u zich richten tot Marc Commandeur, voorzitter van de kantinecommissie (kantinecommissie@vvpapendrecht.nl), of tot penningmeester Dick Verschoor (penningmeester@vvpapendrecht.nl).

Het bestuur

 

Woensdag 6 februari alle trainingen afgelast

Op 6 februari zijn op sportpark Slobbengors plassen ontstaan als gevolg van de aanhoudende regenval. Alle trainingen zijn op deze woensdag dan ook afgelast.

 

Aanpak betalingsachterstanden

Tijdens de algemene ledenvergadering 2018 stelde het bestuur een nieuw protocol voor aangaande de aanpak van betalingsachterstanden van leden. Het gaat hierbij om de contributie, bijdragen aan het jeugdkledingplan, boetes en dergelijke. De vergadering ging akkoord met het voorstel. Het protocol houdt in, dat in eerste instantie degene met een betalingsachterstand een herinnering krijgt. Indien gewenst kan de penningmeester in overleg gaan met de betreffende persoon om een betalingsregeling te treffen. Wordt niet gereageerd op de eerste herinnering, dan wordt nog enkele keren op de betalingsherinnering gewezen. Wordt ook daarna de betalingsachterstand nog niet voldaan en is deze opgelopen tot 60 dagen, dan zal het bestuur aangeven, dat het lid niet meer aan officiële wedstrijden mag deelnemen. Zodra de betalingsachterstand is voldaan, zal de schorsing onmiddellijk worden opgeheven. Het nieuwe protocol gaat begin februari in.

 

Jubileumlogo onthuld

Over anderhalf jaar wordt VV Papendrecht 100 jaar. De voorbereidingen voor het Eeuwfeest zijn in volle gang. In het kader daarvan is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een speciaal jubileumlogo. Diverse ontwerpen zijn bekeken en beoordeeld. Eind januari werd door het bestuur het speciale, door hoofdsponsor NOSUCH ontworpen logo uitgekozen. Het stijlvolle jubileumlogo werd op zaterdagmiddag 2 februari onthuld in de rust van de wedstrijd Papendrecht – Roda Boys/Bommelerwaard door voorzitter Hans Jonker en jubileumcommissielid Dieter Hasenbein. Een doek met het jubileumlogo hangt aan de muur van ons kleedkamercomplex, aan de kant van het Rood-Zwarte plein.

     

 

Enkele afgelastingen op 2 en 3 februari

De KNVB heeft vanwege de neerslag en de blijvende, lage gevoelstemperatuur besloten op 2 februari alle wedstrijden in de leeftijdscategorieën Onder 7 tot en met 10 niet door te laten gaan. De voetbalduels van Papendrecht JO7-1, JO7-2 en JO8-1G zijn daarom afgelast. Door de nachtvorst in combinatie met de aanhoudende regen zijn deze zaterdag niet alle velden bespeelbaar. Daarom zijn de thuiswedstrijden JO13-2 en JO14-1 afgelast. De overige thuiswedstrijden gaan gewoon door. Op zondag 3 februari is de wedstrijd SC Emma 6 tegen Papendrecht 3 afgelast.

 

Compleet voetbalplaatjesalbum 2011 gezocht

Binnenkort wordt gestart met een voetbalplaatjesactie, waarbij stickers met foto’s van spelers en begeleiders van VV Papendrecht gespaard en in een speciaal verzamelalbum geplakt kunnen worden. Acht jaar geleden werd, mede dankzij C1000 Westpolder, ook een dergelijke actie gehouden. Stichting Dorpsbehoud Papendrecht is voor haar archief op zoek naar een voetbalplaatjesboek van VV Papendrecht uit het seizoen 2010-2011. Indien u een compleet exemplaar hebt, dat u wilt schenken aan de Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, dan kunt u contact opnemen met onze secretaris, e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

14e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (30-01-2019)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Aanpak betalingsachterstanden’, ‘Juiste persoonsgegevens voor ledenadministratie’, ‘Compleet voetbalplaatjesalbum 2011 gezocht’, ‘Foto’s en anekdotes gezocht voor jubileumboek’, ‘Prijswinnaars lotenverkoop Grote Clubactie’, ‘Nieuw team JO10-3’, ‘MO13 opent 2019 in de zaal’ en ‘Papendrecht hervat competitie met zege’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Foto’s en anekdotes gezocht voor jubileumboek

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. In het kader van het naderende eeuwfeest wordt door de Jubileumcommissie onder meer gewerkt aan een Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht. We zijn daarom op zoek naar leuke foto’s en anekdotes, die we kunnen gebruiken voor het jubileumboek of voor plaatsing op onze sociale media.

Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.
Website: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Van Gerard L.M. Smits, voormalig speler van diverse jeugd- en seniorenelftallen, ontvingen we een foto van Papendrecht A, dat op 4 maart 1967 kampioen werd. De ploeg speelde in de hoogste klasse van de KNVB-afdeling Dordrecht onder leiding van trainer Han van der Zeeuw.

Staand van links naar rechts: leider Verhoeven, Simon Klaverdijk, Harrie Eilbracht, Fred Kunst, Etienne de Blok, Cees Peters, Jan Kraal, Gerard Smits en leider Van Steenis.
Gehurkt van links naar rechts: Ad Gommers, Arie Middelkoop, Kees van der Heiden, Wout van der Linden en Wim Pegtel.

 

Prijswinnaars lotenverkoop Grote Clubactie

De lotenverkoop van de Grote Clubactie 2018 was een succes. We hebben als club iets meer dan 600 loten verkocht. Dit heeft ons een bedrag van bijna € 1.400 opgeleverd. Zowel kopers als verkopers van loten konden bij de organisatie van de Grote Clubactie prijzen winnen. Daarnaast hadden wij als VV Papendrecht een interne verkoopwedstrijd. Wij hebben alle lijsten verwerkt en kunnen de uitslag bekendmaken.

Beste lotenverkopers
1e prijs – voetbalshirt favoriete club: Robin Sterk (met 40 loten).
2e prijs – twee bioscoopbonnen: Mariska van ’t Zant (37 loten).

Teams met meeste verkochte loten
MO13-1 en JO14-1 hebben dan 50 loten verkocht en hebben daarmee patat en limonade verdiend.

De twee beste lotenverkopers en de begeleiders van MO13-1 en JO14-1 kunnen zich melden bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg voor het verzilveren van hun prijs.
De Grote Clubactie heeft voor kinderen die 20 of meer loten hebben gekocht, een waardebon ter beschikking gesteld. Deze is onder meer goed voor 1 gratis entreekaart in combinatie met 1 volbetalende persoon bij Bobbejaanland, Optisport en Avontura. Deze lotenverkopers zijn bij ons bekend en ontvangen de waardebon persoonlijk van Coby Blom of Nelie Sterrenburg. VV Papendrecht wil alle lotenverkopers en natuurlijk de kopers nogmaals bedanken en hoopt volgend seizoen op een nieuw verkooprecord.

 

Afgelastingen 26 en 27 januari, Zaterdag 1 en 2 oefenen

Voor zaterdag 26 januari stonden op het Slobbengors enkele oefenduels voor jeugdteams op het programma. Al deze wedstrijden zijn afgelast. Onze voetbalvelden zijn onbespeelbaar als gevolg van de weersomstandigheden van de afgelopen week. Het winterweer heeft voor zaterdag 26 januari voor een algehele afgelasting voor alle districten gezorgd. Voor zondag 27 januari zijn alle wedstrijden afgelast in de categorie B. Dit betekent dat geen enkele ploeg van VV Papendrecht in het laatste weekend van januari competitieverplichtingen heeft. Als alternatief speelt zowel Zaterdag 1 als Zaterdag 2 op zaterdagmiddag 26 januari een vriendschappelijke wedstrijd.

– 14.30 uur:  GRC’14 1 – Papendrecht 1
– 12.00 uur:  VVAC 2 – Papendrecht 2

 

Alle trainingen week 4 afgelast

Voor maandag 21 januari zijn alle trainingen afgelast. Vanwege de kou alsmede de slechte staat van onze voetbalvelden als gevolg van de vorst is besloten de trainingen niet door te laten gaan. Op 22 januari heeft het KNMI code geel afgekondigd vanwege het winterse weer. Inmiddels ligt op het Slobbengors een sneeuwdek van enkele centimeters. Ook de dinsdagavondtrainingen zijn derhalve afgelast. Vanwege de sneeuw op een bevroren ondergrond kunnen de trainingen ook op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 januari geen doorgang vinden.

 

Videofeuilleton Positief Coachen

Sinds eind 2017 doet VV Papendrecht mee aan de campagne ‘Naar een positief sportklimaat’. In het kader daarvan is onder meer tot twee keer toe de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd in onze kantine. Verder worden middels het videofeuilleton Positief Coachen de nodige tips gedeeld.

Klik hier voor het nieuwste filmpje  >>

 

VV Papendrecht verbonden aan Duchenne

Al bijna 25 jaar zetten leden van VV Papendrecht zich in voor jongens die lijden aan de dodelijke spierziekte van Duchenne. Directe aanleiding hiervoor was de openbaring van deze ziekte bij Robin Matena, de kleinzoon van oud-voorzitter Ad Matena. De vader van Robin is al vele jaren een actief lid van de zondagafdeling. Zijn teamgenoten besloten eind 1996, dat ze ‘iets’ wilden doen voor Robin. Dat mondde medio 1997 uit in een wedstrijd tussen leden van de toenmalige B-selectie. Daarbij werd door persoonlijke giften 2000 gulden opgehaald. Het enthousiasme over deze activiteit was groot en werd een aantal jaren herhaald en ontwikkelde zich tot een rolstoelhockeyevenement onder de naam Robin Matena Bokaal (RMB). Jaarlijks bonden valide en mindervalide sporters de strijd met elkaar aan om de felbegeerde bokaal. Prijzen werden in die jaren onder andere uitgereikt door Erica Terpstra, René van der Gijp en John de Wolf. De opbrengst van de RMB ging naar de Stichting On Wheels en het Duchenne Parent Project. Naast de rolstoelhockeytoernooien werden onder het motto ‘Zuipen voor Duchenne’ op het Slobbengors ook roemruchte feestavonden georganiseerd in combinatie met voetbaltoernooien.

Het nieuwste event voor het goede doel is ‘Dineren voor Duchenne’. In het voorjaar van 2018 werd voor de derde keer door ‘eigen’ koks in onze kantine aan bijna 100 gasten een viergangendiner geserveerd. Want het nuttige wordt te allen tijde met het aangename verbonden. In al die jaren is meer dan € 180.000,- voor de strijd tegen Duchenne opgehaald. Een resultaat waar de vereniging bijzonder trots op is. Om de bekendheid van Duchenne te vergroten voetballen de jeugdspelers sinds een aantal jaar met het logo van het Duchenne Parent Project op de achterkant van het shirt. Hiermee wordt de verbinding van VV Papendrecht met Duchenne nogmaals onderstreept.

 

100 jaar VV Papendrecht op de website

Vanaf heden bestaat op onze website een speciale pagina over 100 jaar VV Papendrecht >>

Op de voorpagina van onze website zijn enkele veranderingen aangebracht ter promotie van ons Eeuwfeest. Zo is er nu de knop LEES MEER OVER 100 JAAR VV PAPENDRECHT. Erop klikken leidt naar de speciale pagina over het 100-jarige jubileum. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Blog 2 van Dennis Zaal

Beste wensen voor 2019! Of gaan we voor beste acties?

Het is alweer enige tijd geleden, dat mijn eerste blog geplaatst werd. Helaas heeft de waan van de dag mij ingehaald en ben ik nu pas in staat om even rustig hiervoor te gaan zitten. 2019 is begonnen en 2018 hebben we achter ons gelaten. Een jaar waarin veel is gebeurd, zowel achter als voor de schermen. In mijn eerste blog had ik u al meegenomen naar wat nu precies training inhoudt en daarbij ook een aantal voorbeelden gegeven. Belangrijkste conclusie was, dat we elke keer iets beter kunnen worden. Leren van je fouten en werken aan ontwikkeling! Ik heb u destijds ook aangegeven dat ik doelen had neergelegd bij het bestuur, waar ik graag aan zou willen werken. Inmiddels zijn deze doelen besproken tijdens een interactieve sessie met het jeugdkader. Ik zal voor u de highlights benoemen. Zo willen wij de komende twee jaar het volgende realiseren:

1. Een hoger voetbalspelniveau van jeugdspelers en -teams.
2. Een hoger niveau van het jeugdkader.
3. Meer jeugdleden en kaderleden.
4. Meer participatie van ouders en oudere spelers (senioren).
5. En hopelijk de situatie dat we kunnen voldoen aan de KNVB-status van Lokale Jeugdopleiding.

Ambitieus of niet? Absoluut! En dat is helemaal niet erg. ‘Ambition is the first step to succes. The second step is action!’ Echter, zoals ik al beschreef in het begin, de waan van de dag haalt ons in. Heeft u ook niet van die dagen dat je het idee hebt, dat je bij elke stap voorwaarts er ook twee achterwaarts wordt geworpen? Ik heb dit namelijk wel. Het blijkt toch lastig om mijzelf niet te laten beïnvloeden door andere omgevingsfactoren. Ook binnen onze mooie vereniging ervaar ik dat. Je wilt graag stappen maken, maar dan komt er weer iets om de hoek kijken, wat misschien ook belangrijk is. Eigenlijk zit je er niet op te wachten en toch ga je er automatisch in mee. Ik zal u de voorbeelden besparen. Maar het helpt in ieder geval niet mee als je snel stappen wilt maken. Misschien ben ik zelf wel te ambitieus? Maar goed, als we wat willen bereiken, hebben we ook een lange adem nodig. En ik zie gelukkig genoeg potentie binnen onze vereniging. Talent, plezier en goedwillende mensen. Maar ook veel belangen die niet altijd stroken met de belangen van anderen en/of de vereniging. Hier moet dus een goede balans in gevonden worden. Dit kan ik trouwens niet alleen. Tijdens de laatste bijeenkomst met het jeugdkader heb ik dan ook gevraagd om mensen, die samen met mij bovengenoemde plannen willen realiseren of in ieder geval willen voorzien van input. Alle hulp is welkom. En laten we eerlijk zijn: het woord ‘vereniging’ is per definitie al ontstaan uit het feit dat we het met elkaar moeten doen.

Hebben we dan de afgelopen periode niets gedaan? Dat is gelukkig niet het geval! Ik heb onlangs een heel leuke sessie gehad met een groep trainers en gesproken over spelprincipes. Erg inspirerend! En binnenkort hebben we enkele gesprekken staan met voorname personen uit het damesvoetbal om onze meidenafdeling naar een hoger plan te tillen. Meidenvoetbal zit nu eenmaal in de lift en we zouden gek zijn om hier niets mee te doen. Ook het team Onder 23 loopt als een trein. In onze jeugd zit een hoop talent! De komende jaren mogen we hopelijk nog steeds naar een 1e en 2e elftal kijken met spelers uit eigen kweek. Daar kunnen we trots op zijn. En inmiddels zijn we al gestart met de voorbereidingen voor het seizoen 2019-2020. De technisch coördinatoren gaan de komende maanden samen met de trainers kijken naar de teamsamenstellingen. Ook zijn we al bezig met de invulling van het technisch kader voor komend seizoen. De komende maand zullen de eerste gesprekken plaatsvinden. We zijn dus lekker bezig! Maar zoals gezegd, we zijn ambitieus en moeten dus nog even doorbikkelen. En af en toe mogen we ons weer verliezen in de waan van de dag. Als we de stip op de horizon maar in de gaten houden en ervoor blijven gaan. Dus ik heb veel wensen voor 2019. Maar dat is pas een eerste stap. Het begint met actie! Doet u mee??? Mocht u ideeën hebben of tijd over hebben om de plannen mede vorm te geven, neem dan contact op, bijvoorbeeld per mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Dennis Zaal
Hoofd Jeugdleidingen

 

Afgelastingen 19 en 20 januari

Op zaterdagochtend 19 januari zou Papendrecht JO17-1 in actie komen tegen SC Monster JO17-1. Vanwege de nachtvorst is de ondergrond nog wat bevroren. De wedstrijd is daarom afgelast. De middagwedstrijden van Zaterdag 1 en 2 kunnen wel doorgang vinden, net als het volledige uitprogramma. Op zondag 20 januari kan thuis niet gevoetbald worden. Door de vorst zijn onze velden bevroren en daardoor onbespeelbaar.

 

Overlijdensbericht zoon van Edinho Goodett

Op vrijdag 18 januari bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van de pasgeboren zoon van Edinho Goodett. Zaterdag hebben we voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste met een gepast eerbetoon stilgestaan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Wij wensen Edinho, zijn vrouw, familie en vrienden alle sterkte in het verwerken van dit grote verlies.

 

Meeste trainingen 17 januari afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid neerslag, die op donderdag 17 januari gevallen is, staan op het Slobbengors veel plassen. Het KNMI heeft in de loop van de avond code geel afgekondigd, onder meer vanwege winterse neerslag in de vorm van hagel en natte sneeuw. De meeste trainingen zijn daarom afgelast. Alleen de trainingen van Zaterdag 1 en 2 gaan door.

 

13e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (16-01-2019)

De 13e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Nieuwjaarsreceptie 2019’, ‘Jubilarissen 2019’, ‘Support Casper’, ‘100 jaar VV Papendrecht op de website’, ‘Blog 2: Beste wensen voor 2019!’, ‘Blog 2: Gaan we voor de beste acties?’, ‘Leidingen cv-ruimte geïsoleerd’, ‘VV Papendrecht verbonden aan Duchenne’, ‘Interview Teus Baars’, ‘Videofeuilleton Positief Coachen’, ‘We gaan weer beginnen!’, ‘G1 klopt Papendrecht 1 met dubbele cijfers’ en ‘G1 wint stortvloed aan prijzen bij zaalvoetbal’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

We gaan weer beginnen!

Nog even en dan de kunnen de voetbalschoenen weer aangetrokken worden voor de eerste officiële wedstrijden van 2019. Onze hoogste selectieteams beginnen op zaterdagmiddag 19 januari op ons thuiscomplex. Zaterdag 2 speelt om 12.30 uur tegen Oranje Wit 2. Papendrecht 1 ontvangt om 14.30 uur Zwaluwe 1 van voormalig VV Papendrechter Vincent de Klerk. Drie van de vier zondagploegen beginnen op zondag 20 januari eveneens met thuiswedstrijden. De meeste jeugdteams beginnen overigens pas in februari met het spelen van wedstrijden. Op onze website staat het volledige wedstrijdprogramma >>

 

Interview Teus Baars

Creatief en positief. Dat zijn toch wel de belangrijkste karaktereigenschappen van duizendpoot Teus Baars. Teus zijn eerste voetballiefde is De Alblas. Zijn gehele jeugd voetbalt hij bij deze sympathieke club. Vanaf zijn 19e gaat hij bij zijn vrienden in Papendrecht voetballen. “Door mijn schooltijd op De Lage Waard kende ik al veel mensen op de club. Zoals de gebroeders Van der Leeden, Ad Verhoeven en Arjan van Toor. Zij hadden altijd het hoogste woord, hoe goed het bij VV Papendrecht is. Dat trok mij wel. Papendrecht had een enorme uitstraling. Ik ben toen in de zaterdagselectie gaan voetballen. We speelden met het eerste elftal in de Derde Klasse Zaterdag. De Eerste Klasse was destijds het allerhoogste niveau op zaterdag. Daar zaten wij dus maar twee klassen onder. Als je bedenkt dat de Zondag destijds op het hoogste amateurniveau actief was, kun je je wel voorstellen wat een club Papendrecht toen was… Echt een prachtige tijd met prachtige voetballers en prachtige trainers. Onder andere Dick Hoogmoed, Jan Laurey, Wout Plaisier en Joop van Daele.” “Na mijn middelbareschooltijd ben ik samen met Arjan op kamers in Rotterdam gegaan”, vervolgt Teus. “Drie keer per week maakten we met ons oude autootje de rit naar sportpark Slobbengors. Onze tank was altijd leeg… We tankten iedere rit voor 10 gulden en konden dan precies op en neer naar Papendrecht. Meer geld hadden we niet te besteden, hahaha.”

Net als bij vele andere selectiespelers van zijn lichting was de vriendenploeg van Het Vierde de volgende stap in de voetbalcarrière. “We konden nog steeds echt heel goed voetballen, zeker de eerste jaren. Maar met het ouder worden van de mannen werd het steeds lastiger om een goed team op de been te brengen.” Ook Teus kreeg veel last van de spiertjes. ‘De man van glas’ werd ‘de man van crêpepapier’ en speelde de laatste jaren steeds minder vaak. Het waren geweldige jaren, totdat het team na vorig seizoen werd opgeheven. “Ik voetbal nu voor het eerst op zondag. Met weer allemaal bekende Papendrechtse voetbalnamen. Ook een prachtig elftal. Nu nog fit blijven!” In 2001 startte Teus het bedrijf dat inmiddels al jaren het shirt van de A-selectie siert: NOSUCH, dat begon onder de naam NoSuchCompany. “Door ervaringen bij verschillende werkgevers wilde ik het met mijn bedrijf anders aanpakken. Ik zag bij de bureaus waar ik werkte veel politiek, hokjes en baasjes. Dat wilde ik niet. Vandaar de naam; ‘Niet zo’n bedrijf’!” We maken alle mogelijke communicatiemiddelen voor verschillende bedrijven. Shell International, Microsoft, Nationale-Nederlanden, Eneco, Center Parcs, Varo Energy, Argos, T-Mobile en Nutreco zijn zomaar wat namen, waarvoor NOSUCH werkt, zowel in Nederland als daarbuiten. “Maar we draaien onze handen er ook niet voor om om bedrijven in het MKB te helpen hoor. Integendeel. Ieder bedrijf dat ambitie heeft en professioneel aan de slag wil met zijn marketing en communicatie, is bij ons aan het juiste adres!”

   

In 2006 was Papendrecht op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor de Zaterdag. “Ik ben daar toen ingestapt. Mede omdat ik grote waardering heb voor mijn voorgangers, die de club op die manier jarenlang hebben ondersteund. Cees van Swieten, Gert van Wijngaarden, Henk Hoogvliet en Jop van der Lee, om er maar een paar te noemen. Stuk voor stuk inspirerende mensen met het hart op de goede plaats! Ik ben er trots op, dat mijn naam in dat rijtje staat. Ik heb de mogelijkheid gehad en heb een bijdrage geleverd aan het algemeen belang van onze club. Een club die binnenkort zijn honderdjarig bestaan viert!” Dat Teus hart voor de club heeft, blijkt niet alleen uit het sponsorschap. Zo verzorgt NOSUCH onder meer de website en de opmaak van de jaarlijkse VV Papendrecht-Voetbalkrant en de presentatiegids De Rode V. Daarnaast is Teus recent nog bestuurslid geweest, lid van de Technische Commissie en de Sponsorcommissie en jeugdbegeleider. Momenteel is hij assistent-trainer van JO15-1. Daarnaast heeft Teus samen met zijn vrouw Marga voor een gezonde opvolging op het veld gezorgd. “Ik heb drie zoons, die alle drie aardig kunnen voetballen. Cees speelt inmiddels in de JO19-1, Rijk in de JO15-1 en de middelste Guus heeft onze club al een tijdje geleden verlaten. Hij speelt nu bij Feyenoord in de JO16-1. Als vader ben ik echt supertrots op de jongens.” “Zelf wil ik zo lang mogelijk blijven voetballen, “sluit Teus af. “Mijn plezier en het plezier van mijn jongens motiveren me. Ik word daar nog altijd blij van. Zolang het kan, blijf ik mijn bijdrage op de club leveren. Op alle gebieden!”

 

Oefenduels 13 januari afgelast

Vanwege de overvloedige regenval in het tweede weekend van januari staan er veel plassen op het Slobbengors. De oefenwedstrijden van zondag 13 januari zijn daarom afgelast.

 

Leidingen cv-ruimte geïsoleerd

Ook tijdens de winterstop zijn de werkzaamheden aan onze opstallen voortgezet. Zo heeft Paco Ariza Lora geheel belangeloos alle leidingen in de cv-ruimte geïsoleerd. Het warmteverlies van de leidingen is daardoor flink beperkt. Hierdoor gaat naar verwachting de energierekening omlaag en de temperatuur van het douchewater omhoog. VV Papendrecht bedankt Paco hartelijk voor zijn inspanningen.

       

 

Support Casper

Aan het begin van het jaar was de uitvaart van ons lid van verdienste Ad van Pelt. Hij wilde geen bloemen, maar had gevraagd om de actie Support Casper te ondersteunen, op welke wijze dan ook. De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Doel is de bewustwording rond alvleesklierkanker te vergroten en tegelijkertijd structureel geld in te zamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken. Gehoopt wordt om met de uitkomsten van het onderzoek echt verschil te kunnen maken voor mensen met alvleesklierkanker en andere, moeilijk te behandelen tumoren zoals blaas-, prostaat-, en hersentumoren. Gerekend wordt op een hogere overlevingskans en meer kwaliteit van leven, omdat patiënten weer in staat worden gesteld deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Daarnaast is de verwachting dat patiënten een nieuwe, gepersonaliseerde therapie kunnen ondergaan, die bovendien aanmerkelijk goedkoper zal zijn dan de huidige, traditionele behandelingen. Voor patiënten is het meest zichtbare resultaat de inmiddels geopende kliniek voor alvleesklierkankerpatiënten; een dagbehandeling en polikliniek waar ze mee kunnen doen aan klinische studies.

Lees meer op de website Support Casper  >>

 

Vrijwilligers voor de jeugd gezocht

Hoewel het winterstop is, is de jeugdcommissie hard aan het werk om de nodige openstaande posities bezet te krijgen. De jeugdafdeling kent de volgende vacatures:

– Spelbegeleiders (voor onder 10 jaar) en scheidsrechters voor pupillenwedstrijden.
– Keeperstrainer voor JO14, JO15 en JO17.
– Trainers voor JO8-2, JO8-3, JO10-3, JO13-3 en JO15-2.
– Verzorger, om 1 à 2 keer in de week een uurtje beschikbaar te zijn voor de geblesseerde jeugdspelers.
– Hersteltrainer, eventueel in combinatie met bovengenoemde functie van verzorger.

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, laat het ons dan weten.

E-mail Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.
E-mail Vrijwilligerscommissie:  vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Jubilarissen 2019

Net zoals de afgelopen jaren zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie de jubilarissen gehuldigd. Ze kregen allemaal een fraai eerbetoon van voorzitter Hans Jonker en een applaus van de aanwezigen. Daarnaast werd Gert van Wijngaarden onderscheiden. Tijdens de algemene ledenvergadering werd hij benoemd tot erelid. Hij kreeg het bijbehorende ereteken opgespeld door onze voorzitter. Dit jaar hebben we 15 jubilarissen. Niels Klazema is 25 jaar lid van onze voetbalvereniging. De heren Peter Goedvolk, Jaap van der Waal, Arjan van Toor en André Tamerus vieren hun 40-jarig jubileum. Jan den Otter, Cees den Boef, Richard Nardten, Goof Kraal en Mark Kalishoek zijn 50 jaar verenigingslid. De broers Toon en Gert Verhoeven en Sjaak Veen zijn al 60 jaar verbonden aan onze mooie club. De heer Jan de Lange spant echter de kroon. Hij werd al in 1943, tijdens de oorlogsjaren dus, lid van VV Papendrecht. Met zijn 75-jarig jubileum was hij het middelpunt van de huldiging. Alle aanwezige jubilarissen kregen uit handen van Hans Jonker het bijhorende speldje en van secretaris Edwin Schreurs een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

De 15e jubilaris was Ad van Pelt. Ad is ons helaas op 30 december 2018 ontvallen. Wij hebben hem, in het bijzijn van zijn voetbalvrienden, op een eerder tijdstip zijn speldje mogen opspelden. We zijn blij, dat we dit nog hebben kunnen doen voor ons gewaardeerd lid van verdienste.

 

G1 klopt Papendrecht 1 met dubbele cijfers

Al in week 1 van 2019 stond de absolute klapper tussen Papendrecht 1 en G1 op het programma. Tot in hun kruinen gespannen betraden de spelers van het 1e het hoofdveld. Na het verlies in 2018 was de ploeg er alles aangelegen om dit een keer met een goed resultaat van het veld te stappen. G1 nam gelijk het initiatief en overrompelde de mannen van Johan Sturrus, waardoor zij al binnen een paar minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken. De voetballers van G1 speelden als een collectief met goed gestroomlijnde aanvallen. Hierin had Peter, de niet te stoppen, uiterst sluwe aanvalsleider van G1, een belangrijk aandeel. Uit pure wanhoop besloot de technische staf van ons vlaggenschip tot dubbele dekking over te gaan om de ontembare dadendrang van de gracieuze spits enigszins binnen te perken te houden. Dit betekende echter meer ruimte voor de andere G-spelers. Zaterdag 1 moest aanval na aanval pareren, waardoor de irritatie de overhand kreeg. Toen eindelijk het eerste doelpunt van onze eerste te noteren viel, leek het wat beter te gaan met de mannen van leider Marc de Groen, maar ze waren nog aan het juichen, toen de 4-1 in het doel rolde door een blunder van doelman Roy.

       

In de rust werd Roy dan ook terecht vervangen door Timo. Hij moest echter binnen 5 minuten al 2 keer vissen. Op zijn beurt moest hij daarom plaatsmaken voor Sven, normaal middenvelder. Het 1e kon toen eindelijk wat terug doen en scoorde maar liefst 4 keer, waardoor het toch weer spannend werd. Na flink aanzetten van G1 dreigde het echter compleet mis te gaan voor Papendrecht 1. Uit pure armoede werden daarom maar twee keepers in het doel gezet. Timo kwam Sven helpen. Na een laatste offensief, waarbij Peter een fantastisch doelpunt maakte, floot scheidsrechter Koot bij 10-5 in het voordeel van ons G-team de wedstrijd af, en wachtte een dik verdiende pan erwtensoep op de overwinnaars. Volgende jaar gaat het 1e voor de overwinning. Dan zal er geen winterstop voor de mannen van Johan Sturrus, want 3 keer op rij verliezen kan natuurlijk echt niet.

 

Nieuwjaarsreceptie 2019

Op zaterdag 5 januari betraden halverwege de middag de eerste bezoekers onze kantine voor de nieuwjaarsreceptie. Tegen half 5 begon voorzitter Hans Jonker aan zijn nieuwjaarstoespraak. Na het welkom heten van de aanwezige leden vroeg hij, of iedereen staande een moment stilte in acht zou willen nemen voor de oud-leden, die ons in 2018 ontvallen zijn. Hans Jonker vertelde dat, nadat hoofdtrainer Peter de Haan had aangegeven zijn verblijf op het Slobbengors te willen beperken tot één seizoen, de club vrij snel daarna en vol overtuiging in zee is gegaan met Johan Sturrus. De eerste helft van het nieuwe seizoen met de nieuwe staf Johan Sturrus en Richard Nardten geeft veel hoop en voldoening. Doelstelling is het behalen van een periodetitel. Zaterdag 2 dwong via de nacompetitie promotie af naar de reserve Hoofdklasse. Handhaving is de doelstelling. Bij de senioren zijn er veel jonge spelers bijgekomen. Deze groei was met name merkbaar in de omzet in de kantine. Dit is voor onze club een welkome ontwikkeling. Verwacht wordt, dat de groei zich nog voort zal zetten.

De vrouwen hebben een grote uitdaging aangenomen door in de derde klasse te gaan voetballen. Belangrijk is de doorstroming van de meiden van MO19-1, die goed begeleid worden vanuit de technische commissie. Bij de jeugd waren fraaie resultaten te noteren. JO19-1 behaalde een periodetitel en JO17-1 werd kampioen. In het nieuwe seizoen is binnen de pupillengroep gelukkig een behoorlijk aantal zeer enthousiaste ouders opgestaan, die vrijwilliger geworden zijn. Het is heel belangrijk om vrijwilligers te krijgen, te hebben en te behouden. Uiteraard vergat onze voorzitter in zijn speech het G-team niet. De groep is flink uitgebreid. Daarna gaf hij het woord aan Wim Erkelens. In zijn functie als voorzitter van de Jubileumcommissie vertelde Wim over de naderende viering van ons Eeuwfeest. Eerder op de middag was in Dordrecht de uitvaart Ad van Pelt. Op zijn verzoek kregen alle bezoekers van de nieuwjaarsreceptie een drankje aangeboden, nadat de sprekers klaar waren met hun verhaal. De nieuwjaarstoespraak werd afgesloten met een toost op ons overleden lid van verdienste.

 

Nieuws Eeuwfeest, Jubileum-Nieuwsbrief 1

De Jubileumcommissie begint vorm aan te brengen aan het jubileumprogramma ter gelegenheid van ons Eeuwfeest. Meer hierover is te lezen in een Nieuwsbrief, die hier is te downloaden  >>

Verder is een eerste flyer gemaakt  >>

Het is de bedoeling dat de Jubileumcommissie enkele malen per jaar een Nieuwsbrief uitbrengt. De recentste versie is onder meer vanaf de voorpagina van onze website te downloaden. Op de homepagina staan in het midden drie knoppen. De linker is vanaf heden genaamd ‘Jubileum-Nieuwsbrief’. Door daarop te klikken verschijnt de laatste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie op uw beeldscherm. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een speciaal jubileumlogo. Meer nieuws hierover wordt begin 2019 verwacht. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Eerste trainingen 2019

In 2019 start niet iedereen in dezelfde week met trainen. Enkele ploegen hebben al in het tweede of derde weekend van januari een wedstrijd staan. Sommigen beginnen daarom al in de eerste helft van januari met trainen, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Andere teams beginnen later met trainen, omdat zij pas in februari wedstrijden op het programma hebben staan. Als jij wilt weten, wanneer jouw eerste training van het nieuwe jaar is, kun je het beste contact opnemen met je leider of coördinator. Hij of zij kan je dat precies vertellen.

 

Eerste Weekbrief van 2019  (02-01-2019)

De twaalfde Weekbrief van het seizoen 2018-2019, de eerste van 2019, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘In Memoriam Ad van Pelt’, ‘Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari’, ‘Contributieverhoging per 1 januari 2019’, ‘Laatste fotosessie voetbalplaatjes op 5 januari’, ‘Uitkomst Grote Clubactie 2018’, ‘Nieuws Eeuwfeest, Nieuwsbrief 1’, ‘Vrijwilligers voor de jeugd gezocht’, ‘Eerste trainingen 2019’, ‘Papendrecht wint Drierivierencup’ en ‘Eerste seizoenshelft A-selectie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Laatste fotosessie voetbalplaatjes op 5 januari

Op zaterdag 5 januari is tussen 10.00 en 12.30 uur de laatste mogelijkheid om op de foto te gaan voor de voetbalplaatjesactie van Jumbo Papendrecht. Elk spelend lid, dat nog niet in gelegenheid is geweest om langs te gaan bij onze huisfotograaf, kan zich in onze bestuurskamer laten vereeuwigen. Het deelnemen is overigens niet verplicht. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk album, waarin de stickers geplakt kunnen worden. Om te voldoen aan de nieuwe privacywet dient eenieder toestemming te geven voor het gebruik van de foto. Ben je jonger dan 16 jaar, dan is tevens toestemming van je ouder(s) of verzorger(s) vereist. Al je opgegeven gegevens worden na afloop van de actie verwijderd. U hebt te allen tijde het recht om die tussentijds te laten verwijderen. Als de plaatjes al gedrukt zijn, kan dit niet meer teruggedraaid worden. Toestemming verlenen kan online door hier te klikken >>
Schriftelijk toestemming verlenen kan door het invullen van het Toestemmingsformulier, dat in de bestuurskamer ligt. Het ingevulde Toestemmingsformulier kan ingeleverd worden voorafgaand aan de fotosessie. We hopen dat zoveel mogelijk leden meewerken aan deze leuke spaarcampagne.