Terug
Berichten eerste helft 2024

Richard Nardten, voetbaldier met rood-zwart hart

Richard Nardten loopt al bijna 56 jaar rond op de club. Als 10-jarige is hij begonnen met voetballen. Dit jaar wordt hij 67 en hij is nog steeds actief, al is hij gestopt als assistent-trainer van Papendrecht 1. “In de jeugd heb ik het altijd naar mijn zin gehad. Ik speelde steevast in de selectieteams. Het hoogtepunt was het seizoen 74-75. Ik speelde in A1 in een legendarisch team. We werden kampioen en promoveerden als eerste jeugdelftal naar de regionale competitie. In dat team speelde ik samen met mijn beide broers Charles en Ralph. Ik was namelijk vervroegd overgegaan. Maar ook met mannen als Jos en Sjaak van Giersbergen, John Vievermans, Arno Pijpers, Jan Korteland en Sjaak van Valen, een geweldig team. Bijna alle spelers hebben in de A-selectie van de zondag of zaterdag gespeeld. De trainer was overigens Maarten de Keizer die ook trainer was van Zondag 1. Hij heeft Sjaak van Giersbergen en mij op 16-jarige leeftijd laten debuteren in Zondag 1. Zaterdag met A1 en zondag mee met het eerste. Na de jeugd heb ik een jaar of zeven in de zondagselectie gespeeld, merendeels in het tweede. Na twee jaar in Zondag 3 ben ik op zaterdag gaan voetballen. Daar pendelde ik ook tussen het tweede en het eerste. Ik heb menig kampioenschap kunnen vieren. Vooral de tijd met Theo Smit was geweldig. Theo en Maarten waren mijn favoriete trainers. Na de selectie heb ik nog in diverse teams gespeeld met vooral oud-eerste-elftalspelers. Dat voetbalde altijd lekker. Zondag 13 met Wim Veldhuis sr. was wel het meest legendarisch. Op 57-jarige leeftijd moest ik helaas stoppen wegens blessureleed. Ik mis het nog steeds.”

Na zijn actieve carrière in de selectie is Richard het trainersvak ingerold. “Toen mijn jongste zoon Vince ging voetballen, ben ik trainer geworden. Ik trainde E2 en Paco Ariza Lora trainde E1. We deden veel samen en hij heeft mij aangemoedigd om me als trainer te ontwikkelen. We hebben samen twee jaar de D1 gedaan, vervolgens ben ik zelfstandig C1 gaan doen. Toen Vince in B1 ging voetballen, ben ik een jaartje gestopt als vaste trainer. Ik heb in dat jaar wel allerlei gasttrainingen gegeven bij verschillende jeugdteams en voor nog wat andere ondersteunende zaken gezorgd. Het jaar daarop ben ik B1 gaan trainen. Halverwege het seizoen ben ik overgestapt naar JO19-1 omdat daar de trainer was opgestapt. Samen met Jacco Hessing heb ik het seizoen afgemaakt. Ik heb dat daarna nog 4 jaar alleen gedaan met als hoogtepunt het kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse. Ik vond dat er na 5 jaar weer eens een ander trainer moest komen voor de hoogste jeugd en heb daarom aangegeven te stoppen. Toen dat eenmaal bekend was, werd ik direct gevraagd om assistent-trainer te worden van Johan Sturrus bij Zaterdag 1. De meeste jongens die daar speelden, kende ik nog uit mijn tijd als jeugdtrainer en vonden het prettig als ik de assistent zou worden. Ik heb dat 6 seizoenen gedaan, een geweldige tijd. Van alles meegemaakt. Het eerste jaar promotie naar de eerste klasse via de nacompetitie met een schitterende finale tegen NSVV op het veld bij Heerjansdam.”

“De coronajaren waren uiteraard minder leuk. Net als de degradatie twee seizoenen geleden. Maar het kampioenschap van vorig jaar maakte veel goed. Ik heb een prima band met Johan, trouwens met de gehele begeleiding rond het eerste. We hebben een klik, dat werkt prettig. Ik moest in het begin wel wennen. Werken met jeugd is heel wat anders dan met een A-selectie maar ook dat leer je snel. Dat ik het zo lang heb volgehouden komt ook door de steun van het thuisfront. Mijn vrouw vroeg wel regelmatig: ″Hé Ries, wanneer ga je eens stoppen?” Maar ze had er elke keer begrip voor als ik weer een jaartje doorging. Ik ben aan het eind van het seizoen 2023-2024 dan toch gestopt. Ik was de afgelopen 35 jaar bijna elke zaterdag op het voetbalveld te vinden. Even geen verplichtingen voor de zaterdag is ook lekker. Maar ik blijf zeker wat doen voor de club. Ik heb al gesproken met de jeugdcommissie om misschien wat te doen in het begeleiden van jeugdtrainers. Ik heb ook overlegd met Bert Duthler om wat te gaan doen in de Technische Commissie. Jullie zijn dus nog niet van mij af. Op 1 oktober ga ik met pensioen. Dan heb ik alle tijd om me bezig te houden met mijn favoriete spelletje en mijn favoriete club.”

 

24e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (28-05-2024)

De 24e Weekbrief, tevens de laatste van het seizoen 2023-2024, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam
Rinie Matena’, ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2024 is uit!’, ‘Schrijf je nog snel in voor de Voetbaldagen’, ‘Kantine elke zaterdag geopend’, ‘Papendrecht MO15-1 in het nieuw’, ‘Overzicht komende en gaande spelers en stafleden A-selectie’ en ‘Oefenprogramma selectie seizoen 2024-2025’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Schrijf je nog snel in voor de Voetbaldagen

Tijdens de laatste week van de zomervakantie worden opnieuw de VV Papendrecht-Voetbaldagen georganiseerd. Vanzelfsprekend vinden die plaats op onze voetbalvelden. Het festijn is voor alle kinderen, jongens en meisjes, leden en niet-leden, van 5 tot en met 13 jaar.  Tientallen vrijwilligers zullen de handen uit de mouwen steken om de deelnemers ‘s ochtends op het veld te voeden met aantrekkelijke trainingsvormen. Na de lekkere lunch start onder leiding van enthousiaste en kundige (selectie)trainers het meer competitieve deel waarbij eeuwige roem kan worden vergaard. Dus pak je kans en doe mee. Inschrijven kan tot 1 juli.

Wanneer: 19, 20 en 21 augustus
Locatie: Sportpark Slobbengors, Anthony Fokkerweg 3
Informatie: jeugd@vvpapendrecht.nl

 

Kantine elke zaterdag geopend

Het is weliswaar zomer maar dat betekent niet dat je niet meer van die typische VV Papendrecht-sfeer kunt genieten. Tijdens de zomerstop is de kantine elke zaterdagmiddag geopend en het terras natuurlijk ook. Het kantinepersoneel staat vanaf 14 uur tot ongeveer 19 uur klaar om uw wensen te vervullen. Kom dus langs voor een hapje, een drankje, een praatje of gewoon voor de gezelligheid. Tot zaterdag!

 

Oefenprogramma selectie seizoen 2024-2025

De selectie start begin augustus met de voorbereidingen op het seizoen 2024-2025. Het oefenprogramma is als volgt.

Zaterdag 10 augustus
14.30 uur  Papendrecht – Wieldrecht

Dinsdag 13 augustus
20.00 uur  Smitshoek – Papendrecht
20.00 uur  Papendrecht 2 – De Alblas 2

Zaterdag 17 augustus
14.30 uur  Papendrecht – Heinenoord
12.00 uur  Papendrecht 2 – Sliedrecht 2

Dinsdag 20 augustus
20.00 uur  Papendrecht – VVGZ
20.00 uur  Papendrecht 2 – Nieuw Lekkerland 2

Zaterdag 24 augustus
14.30 uur  Drechtstreek – Papendrecht
12.00 uur  Drechtstreek 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 27 augustus
20.00 uur  IFC – Papendrecht
20.00 uur  Papendrecht 2 – Ameide

Dinsdag 10 september
20.15 uur  Spartaan’20 – Papendrecht
20.15 uur  Papendrecht 2 – Smitshoek 2

 

In Memoriam Rinie Matena

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat in de vroege ochtend van zondag 16 juni, Rinie Matena is overleden. Zij werd 83 jaar oud.

Rinie werd op een koude, maar zonnige vrijdag de 13e geboren in december 1940 in baggerdorp Sliedrecht. Zij was echtgenote van onze voormalig (ere)voorzitter Ad Matena en moeder van zoons Ton, Addy en Johan. Tevens was zij trotse oma van zes kleinkinderen en overgrootmoeder van één achterkleinkind.

Voor onze vereniging was zij (met enkele tussenpozen) tientallen jaren het gezicht van onze kantine.

Het zorgen voor mensen zat haar in het bloed en dat deed ze in eerste instantie als stille kracht voor haar man Ad en haar kinderen.

Zorgen deed zij niet alleen binnen onze club, maar ook in voormalig restaurant Bellevue in Sliedrecht. Daar was zij met haar vrolijke karakter een perfecte gastvrouw voor de klanten, die zij verzorgde met een hapje en drankje of een smakelijke maaltijd.

De kantine was, naast het zingen in het koor,  haar passie en Rinie had in de jaren dat zij de figuurlijke scepter zwaaide, duidelijke ideeën over het interne reilen en zeilen. Als het niet naar haar wens ging, dan stak zij dat niet onder stoelen of banken. Om nooit te vergeten is haar instructie over het maken van tosti’s. Een beginnend keukenmedewerker werd de les gelezen omdat hij eerst de ham en daarna de kaas op het brood deed. Een doodzonde in de ogen van Rinie; altijd eerst de kaas en dan pas de ham!

Karakteristiek voor Rinie was haar vrolijke en optimistische opstelling. Als Rinie ergens was, dan was er gegarandeerd (heel veel) leven in de brouwerij. Klom ze niet in een danspaal dan verscheen ze wel onverwachts verkleed, het liefst met masker, ten tonele.

Naast haar vrijwilligerswerk binnen onze vereniging zette Rinie zich ook in als collectant voor diverse goede doelen, waaronder KWF Kankerbestrijding. Tevens was zij vrijwilliger binnen de Ouderenzorg. Voor haar tomeloze inzet voor VV Papendrecht benoemde toenmalig voorzitter Bram Blom haar tot Lid van Verdienste. Haar maatschappelijke verdiensten trokken ook de aandacht van ons Koninklijk Huis. Het behaagde koning Willem-Alexander dan ook Rinie tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau te benoemen. Twee meer dan terechte blijken van waardering, waarop zij zeer trots was.

De laatste jaren van haar leven verbleef Rinie in Verpleeghuis De Wieken. Door haar steeds verder achteruitgaande gezondheid was ze niet meer in de gelegenheid haar zo geliefde kantine te bezoeken. We hebben haar dus al enige tijd moeten missen, maar desondanks valt het definitieve afscheid van haar, ons zwaar. Wij wensen haar kinderen, (achter)kleinkinderen en overige dierbaren veel sterkte met het verlies van een geweldig mens.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen van Rinie tijdens de condoleance op maandag 24 juni aanstaande van 19.30 tot 20.30 uur in uitvaartcentrum Papendrecht. Die mogelijkheid is er ook na de uitvaart op 25 juni om 14.00 uur in crematorium Essenhof te Dordrecht.

Namens het bestuur,

Hans Jonker, voorzitter
Wim Erkelens, lid van verdienste

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2024 is uit!

De negende editie van de Voetbalkrant van Voetbalvereniging Papendrecht is recentelijk door de gehele gemeente Papendrecht verspreid. Hierin staan allerlei reportages en interviews met clubmensen. Alle geledingen van de club komen aan bod. En we laten zien dat we meer zijn dan voetbal alleen. U vindt de krant, die tot stand gekomen is in samenwerking met hoofdsponsor NOSUCH en mediapartner ZPRESS Media Group, verpakt in plastic tussen de wekelijkse reclamefolders. We bedanken SMG Allround Bouw, TriCasa Vastgoed Beheer, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Nexus Contructions, AH Hoveniers, Anko Piping, Esbi reclame, Create Comfort, DiLAGO Hijs- en Heftechniek, Ten Dam Projecten, KoffieMaatschappij, First Class Sports, Lésec Beveiliging, Heus Staal Papendrecht, ZPRESS Media Group, Elsco Drankenhandel, L&B Groep, Melini Pizzeria & Döner, ABS Autoherstel van ’t Hoff Papendrecht, Ysbrand de Haas Timmer- & OnderhoudsbedrijfHeteren KalkzandsteenMV Transport, Van Heeswijk Advies, Loonschade.com Papendrecht, Letselschade.com Papendrecht, KNGF Geleidehonden, Wok Planet & The Bridge, Bouwbedrijf Jos Vrolijk, VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCRNierstichting, Cubica³, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Woonwinkel Klop, Aannemingsbedrijf Gebr. de Koning, Op Smaak Catering & Partyverhuur, Bistro & Snackbar Basic, Vlasblom Meubel & Interieurbetimmeringen, Stainalloy Nederland B.V., Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Schenk Tanktransport, Venekamp & Daams, Scheepsreparatie Gebr. Matena BV, DMH Landscaping, Phonehouse Papendrecht, Tapperij Tijdloos, Sintmaartensdijk Showtechniek, Anytime Fitness Papendrecht, Van Ekeren, 2M Van Ekeren Kuiper Makelaars, Boveko Bedrijfsverzekeringen en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in de krant.

Hebt u geen krant ontvangen? De VV Papendrecht-Voetbalkrant 2024 is tevens af te halen op de club. De pdf-versie is hier in te zien en te downloaden  >>

 

Komende en gaande spelers en stafleden A-selectie

Nu de overschrijvingsperiode voor selectiespelers voorbij is, kan de balans opgemaakt worden. Zes eerste-elftalspelers verlaten de club. Daar staat de komst van negen spelers tegenover.

Komende spelers
Urgill Dalen en David Hartog (Spartaan’20), Levy Gerlich (Ommoord), Andy van Westering (Barendrecht), Brent van der Hilst (VVGZ), Timo Kurpershoek (Hardinxveld), Ties van Aggelen (IFC), Roger Dupuis en Mart Wielaard (Drechtstreek).

Vertrekkende spelers
Jillroy Ruiz en Justin Beemsterboer (Sparta AV), Job van der Werff (ASWH), Roy Rijntjes (Parkhout), Donovan Stewart (Hermes DVS) en Cerezo Drenthe (onbekend).

De technische staf van Papendrecht 1 vertrekt na 6 jaar. Hoofdtrainer Johan Sturrus gaat naar NSVV. Zijn assistent Richard Nardten stopt na een langdurig trainerschap bij zowel de jeugd als de A-selectie maar blijft de club minimaal als supporter steunen. Teammanager Marc de Groen stopt eveneens en ook hij zal de komende jaren nog hopelijk veel bij de club betrokken zijn. Zo gaat hij de Pupil van de Week begeleiden. Zoals bekend wordt Driss El Akchaoui, laatst werkzaam bij Meeuwenplaat, de nieuwe hoofdtrainer, terwijl John den Dunnen zijn assistentschap bij SC Feyenoord verruilt voor dezelfde functie bij VV Papendrecht.

 

23e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (14-06-2024)

De 23e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Kom lekker voetballen bij VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht nu ook op LinkedIn’, ‘Robin Matena-Duchenne 40 breekt record’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden’, ‘Voorlopige teamindeling JO7 t/m JO23’, ‘Voorlopige indeling meisjesteams seizoen 2024-2025’, ‘Vacature trainer Vrouwen 1’,  ‘Papendrecht MO17-1 tweede op eindtoernooi’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘A-selectie sluit seizoen af met barbecue’, ‘Addy van der Kolk stopt als speler en leider’, ‘Zondagveteranen sluiten seizoen af met barbecue’ en ‘G1 veegt ouders en trainers van de mat’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voorlopige teamindelingen JO7 t/m JO23

Met het oog op het naderende seizoen 2024-2025 zijn de voorlopige teamindelingen van JO7 tot en met JO23 opgesteld. We willen benadrukken dat het voorlopige indelingen zijn. Aanpassingen zijn dus mogelijk. Voor deze methode is gekozen om iedereen tijdig een idee te geven, waar hij of zij aan toe is. De definitieve indelingen worden pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen bekendgemaakt.

Voorlopige teamindelingen junioren en JO23 seizoen 2024-2025  >>
Voorlopige teamindelingen pupillen seizoen 2024-2025  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen, je naam niet juist geschreven zijn of heb je belangstelling om trainer of leider te worden van een jeugdteam, neem dan contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Voorlopige indeling meisjesteams seizoen 2024-2025

Hoewel het huidige seizoen officieel nog niet eens ten einde is, zijn we bij de club in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor het seizoen 2024-2025 zijn drie meidenteams geformeerd. De voorlopige teamindeling staat hieronder.

Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2024-2025  >>

Voor twee van de drie teams is de begeleiding geregeld maar voor MO17-1 zoeken we nog mensen. Heb jij daar interesse in of weet je iemand die MO17-1 wel zou willen trainen, laat het ons dan weten. Uiteraard kan jij als meisje je aansluiten bij een van die teams. Heb je daar belangstelling voor, neem dan contact met ons op via: jeugd@vvpapendrecht.nl. Bij dat e-mailadres kan je ook terecht voor nadere informatie of vragen over de voorlopige teamindeling.

 

Vacature beheerder nieuwe website

Zoals u heeft kunnen merken, functioneert de huidige website al geruime tijd niet meer zoals gewenst. Achter de schermen is de afgelopen periode hard gewerkt aan een nieuwe website. Het is de bedoeling dat deze operationeel wordt met ingang van het nieuwe seizoen. De nieuwe website valt onder de verantwoordelijkheid van het bestuur en wordt gerund door de Communicatiecommissie. We zijn op zoek naar iemand die de nieuwe website zou willen beheren. Bij jij enthousiast, taalvaardig en in staat om de club via de website positief in beeld te brengen? Laat het ons dan weten. Je kunt je belangstelling tonen door contact met ons op te nemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Ook aan het eind van de lente kwam Voetbalvereniging Papendrecht regelmatig aan bod in de lokale en regionale media. Papendrecht.net kwam met de artikelen ‘VV Papendrecht nu ook op LinkedIn‘ en ‘VV Papendrecht zoekt trainer Vrouwen 1‘. Het Kontakt Klaroen.nl had een interview met lid van verdienste Wim Erkelens onder de titel: ‘Duchenne40/Robin Matena-tocht in Papendrecht: rollend geld inzamelen‘. ‘Robin Matena-Duchenne 40 breekt record; bijna vijftienduizend euro opgehaald‘ schrijft Papendrecht24. VoetbalJournaal Alblasserwaard bericht: ‘Papendrecht G1 klopt ouders en trainers‘. Het stuk ‘Papendrecht MO17-1 tweede op eindtoernooi‘ staat op de website van RTVPapendrecht.

 

A-selectie sluit seizoen af met barbecue

Het eerste en twee elftal hebben het seizoen afgesloten met een leuke barbecue op ons sportcomplex. Afscheidnemende mensen als de staf van Papendrecht 1 alsook spelers van beide teams werden toegesproken en kregen bloemen overhandigd. Verder werd teruggeblikt op een voor beide ploegen mooi seizoen. Het was een bijzonder gezellige en geslaagde barbecue.

 

Velden in onderhoud, niet betreden

Nu het seizoen ten einde is, kunnen de velden 1, 2, 4 en 5 de komende tijd niet meer gebruikt worden. Voor de velden 4 en 5 wordt het jaarlijkse, reguliere onderhoud uitgevoerd. De velden 1 en 2 zijn in groot onderhoud. Zo krijgt ons hoofdveld nieuwe drainage en een sproei-installatie. Dankzij de werkzaamheden kunnen we aan het begin van het nieuwe seizoen weer beschikken over mooie velden. Dit kan echter alleen als de genoemde velden met rust gelaten worden. Betreed ze daarom niet!

Het kunstgrasveld is tijdens de zomerstop in principe beschikbaar voor voetbalactiviteiten. Het kan echter zijn dat dat tijdelijk niet zo is. Zo zorgen de werkzaamheden, in combinatie met de vele regen, nogal eens voor blubber op ons sportcomplex. Om te voorkomen dat mensen met modder aan hun schoenen het kunstgras betreden en het zo besmeuren en mogelijk beschadigen, is het dan niet mogelijk om op ons kunstgrasveld te gaan. Mocht je gebruik willen maken van het kunstgras, neem dan eerst contact op met accommodatiemanager Ton Rutteman of wedstrijdsecretaris Dave Eielts: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl.

 

Robin Matena-Duchenne 40 breekt record

Op de kop af 75 deelnemers (de jongste was 1 jaar en de oudste 82 jaar) hebben op zaterdag 8 juni deelgenomen aan de Robin Matena-Duchenne 40. Rond het middaguur werd verzameld bij Voetbalvereniging Papendrecht voor de groepsfoto. Daarna ging het peloton van de 40 km van start ging voor een mooie route door de nog mooiere Alblasserwaard. De weergoden waren de rijders gunstig gezind en zo werden de kilometers onder een lekker zonnetje en een klein beetje (tegen)wind goed verteerd. De tussenstops voor een ijsje van Gebo Gelato en een hapje en drankje bij de Heeren aan de Haven in Streefkerk verhoogden de toch al goede sfeer nog verder.

   

Ondertussen was de groep met de wheelers ook gestart voor hun ronde van 10 km. Dat was nog even afzien want door een gemiste afslag werd pas na 17(!) km de finishlijn bereikt. Maar onder het motto ‘alles voor de (Duchenne) jongens’ viel er geen onvertogen woord maar werd er moeiteloos een tandje bijgeschakeld. Aan de finishlijn stonden de overige deelnemers en vele belangstellenden opgesteld in een erehaag. Onder de klanken van ‘Eye of the tiger’ werden de rolstoelers en hun begeleiders met een ovationeel applaus binnengehaald.

    

Tijdens de 3e helft werden er op het Rood-Zwarte Plein diverse cheques overhandigd aan de goede doelen. Dit jaar waren dat Duchenne Parent Project en de Stichting Amputatievoetbal Nederland. Ook hoofdsponsor Bart Guijt, lid van het G-team van VV Papendrecht, werd nog even in het zonnetje gezet voor zijn geweldige bijdrage. Hij bracht meer dan 500 euro in het laatje. Uiteindelijk bleek liefst €14.710,- opgehaald te zijn voor de goede doelen, een record. Daarna gingen onder de klanken van DMG Showtechniek de voetjes van de vloer en bleef het onder het genot van een hapje en vooral een drankje nog lang onrustig aan de boorden van het hoofdveld van het Slobbengors.

   

Iedereen die, op welke wijze dan ook, heeft bijgedragen aan het slagen van deze dag, wordt enorm bedankt!

 

VV Papendrecht nu ook op LinkedIn

Sinds enige tijd is Voetbalvereniging Papendrecht ook te volgen op het zakelijke netwerk LinkedIn. Via deze gloednieuwe pagina zal met name het zakelijke én sportieve (sponsor)nieuws vanuit de vereniging worden gedeeld. De pagina vormt een mooie ontmoetingsplaats voor alle bedrijven en andere belangstellenden die onze club een warm hart toedragen. Direct na de lancering mochten we al veel volgers begroeten maar er kunnen er natuurlijk altijd meer bij.

Ben je actief op LinkedIn en wil je graag op de hoogte blijven van al het (zakelijke) nieuws vanuit de vereniging? Volg ons dan ook op LinkedIn via:
https://www.linkedin.com/company/vvpapendrecht/ of zoek op VV Papendrecht.

Hopelijk mogen we binnenkort nog veel meer volgers begroeten en bouwen we samen een mooi netwerk op.

 

Kom lekker voetballen bij VV Papendrecht

Volgens de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen heeft bijna een kwart van de amateurvoetbalclubs een wachtlijst voor nieuwe leden. Kinderen moeten vaak wel meer dan een jaar wachten voordat er een plekje voor ze is. Meestal is ruimtegebrek de belangrijkste reden voor zo’n wachtlijst aangezien gemeenten steeds minder rekening houden met sportclubs en ze de ruimtes liever volbouwen met huizen.

Bij Voetbalvereniging Papendrecht zijn er geen wachtlijsten. Leden kunnen zelfs twee keer in de week trainen. Dankzij ons kunstgrasveld en de twee hybridevelden is de kans op afgelastingen van trainingen en wedstrijden tot een minimum beperkt. Kinderen zijn altijd welkom voor een gratis proeftraining om te kijken of voetbal hun sport zou kunnen zijn. Meer informatie staat op de website op de pagina Lidmaatschap  >>

 

22e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (30-05-2024)

De 22e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd van ons eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (05-2024)’, ‘Geen Slotdag maar Seizoensopening’, ‘Aboriginal Business nieuwe sponsor’, ‘Robin Matena-Duchenne 40 op zaterdag 8 juni’, ‘Goodfuture, duurzame bedrijfskleding, nieuwe sponsor’, ‘Lidmaatschap’, ‘6 nieuwe selectiespelers voor VV Papendrecht’, ‘Cees Baars Voetballer van het Jaar’ en ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Ook in de tweede helft van mei werd in de lokale en regionale media meerdere malen bericht over Voetbalvereniging Papendrecht. Thuis in Papendrecht nummer 37 heeft een reportage over de opening van de hindernisbaan door Martin van Waardenberg inclusief een grote foto op de voorpagina. Het Kontakt Klaroen.nl kopt: ‘Robin Matena-Duchenne 40 bij VV Papendrecht‘. Op de website van Papendrecht.net staan de stukken ‘Goodfuture, duurzame bedrijfskleding, nieuwe sponsor VV Papendrecht‘ en ‘Aboriginal Business nieuwe sponsor VV Papendrecht‘. Dordt Centraal bericht: ‘Papendrecht sluit prachtig seizoen af met gelijkspel‘. RTVPapendrecht schrijft: ‘Zes nieuwe selectiespelers voor VV Papendrecht‘. Het artikel ‘Cees Baars Voetballer van het Jaar bij VV Papendrecht‘ is te lezen bij VoetbalJournaal Alblasserwaard.

 

Zes nieuwe selectiespelers voor VV Papendrecht

De afgelopen weken hebben voorzitter Hans Jonker en Technisch Coördinator Bert Duthler een 6-tal nieuwe selectiespelers officieel verwelkomd in de bestuurskamer van VV Papendrecht en ze op de foto gezet. Hierbij willen we ze voorstellen, te beginnen met drie voetballers die vanaf de winterstop zijn overgekomen van Drechtstreek, vanwege het terugtrekken van Drechtsteek 2 aan het begin van het seizoen. Ze hebben een bijzondere dispensatie gekregen van de KNVB om vanaf januari alleen voor Papendrecht 2 te mogen uitkomen.

Roger Dupuis
Roger is 25 jaar en heeft naast zijn recente verleden bij Drechtstreek al eerder een aantal jaren deel uitgemaakt van de eerste selectie van VV Papendrecht. Als controlerende middenvelder heeft hij bijna alles gespeeld, terwijl hij ook uitstekend in het centrum van de verdediging uit de voeten kan.

Mart Wielaard
Mart is eveneens 25 jaar en heeft tot voor kort zijn gehele voetbalcarrière doorgebracht bij de blauw-witten. Als offensieve, technisch vaardige, rechtsback heeft ook hij de afgelopen periode vrijwel alles gespeeld in het team van trainer Laurens Gerlich.

Frank Versteeg
Ook Frank heeft een heel voetballeven bij Drechtstreek gespeeld. Door een hardnekkige blessure heeft hij het afgelopen half jaar jammer genoeg niet kunnen uitkomen in competitieverband. Frank (24) is een linksbenige verdediger waarvan wij veel plezier hopen te gaan krijgen in het nieuwe seizoen.

Levy Gerlich
De 23-jarige zoon van tweede-elftaltrainer Laurens heeft in zijn jeugd gespeeld voor Groot-Ammers. Na verhuizing naar Rotterdam ging hij spelen voor Ommoord en vanwege studieverplichtingen de laatste paar jaar in een vriendenteam. Levy wil het voetbal weer serieuzer oppakken en middels het meetrainen bij Papendrecht 2 heeft hij aangetoond over de nodige kwaliteiten te beschikken. Zijn voorkeur ligt bij een positie op het middenveld.

Andy van Westering
Andy is 21 jaar, woonachtig in Barendrecht en heeft de hele jeugdopleiding van Barendrecht doorlopen. Momenteel speelt hij in het sterke O23-team van Barendrecht. Hij is een multifunctionele verdediger die zowel op de beide backposities als in het centrum uit de voeten kan.

Urgill Dalen
Zijn jongste jeugdjaren bracht Urgill (22) door bij Feyenoord waarna er achtereenvolgens bij Alexandria’66 en Sparta een vervolg werd gegeven aan zijn jeugdopleiding. Bij Spartaan‘20 tenslotte maakte hij deel uit van het O-21-team en de A-selectie. Urgill is een centrale verdediger en voelt zich eveneens prettig bij een rol als controlerende middenvelder.

Voetbalvereniging Papendrecht wenst alle heren een heel fijne en sportief succesvolle periode bij onze mooie club!

 

Aboriginal Business nieuwe sponsor

Voetbalvereniging Papendrecht verwelkomt met Aboriginal Business een nieuwe sponsor. Het bedrijf gelooft erin dat succes voor iedere onderneming mogelijk moet zijn. De missie is om voor iedere klant een strategie uit te denken die zorgt voor de juiste branding (naamsbekendheid), leadgeneratie en klantenbinding door het op maat inzetten van de juiste middelen en het verzorgen van marketing. Het bedrijf regelt al meer dan 16 jaar relatiegeschenken en andere producten, sport- en bedrijfskleding en kerstpakketten in de regio Drechtsteden, Rotterdam en Breda.

Als echte Papendrechter en voetbalfan mag eigenaar en oprichter Marieke van Wijngaarden niet ontbreken als sponsor. “Toen mijn oom, erelid Gert van Wijngaarden, vroeg of we niet een bord wilden bij VV Papendrecht, was het een duidelijk ja! Hij staat al heel mijn leven dag en nacht voor mij klaar en voetbal is ook een grote passie. Ons reclamebord bord mag daarom niet ontbreken bij de club!” Marieke van Wijngaarden ging graag met haar oom Gert op de foto achter het reclamebord van Aboriginal Business dat langs het hoofdveld van VV Papendrecht staat.

 

Enkele afgelastingen op zaterdag 25 mei

Door de stromende regen op zaterdag 25 mei zijn niet al onze wedstrijden bespeelbaar. Hierdoor zijn de volgende wedstrijden afgelast:

 • Papendrecht O23-2 – Roosendaal O23-6  competitie
 • Papendrecht MO15-2 (9-tal) – ASWH MO15-1  competitie
 • Papendrecht JO13-1 (nieuw) – Arkel JO13-1 (nieuw)  oefen

 

Goodfuture, duurzame bedrijfskleding, nieuwe sponsor

En weer mogen we een nieuwe sponsor bij Voetbalvereniging Papendrecht begroeten. Recentelijk ging eigenaar Remco Dupuis van Goodfuture, duurzame bedrijfskleding, graag op de foto bij het nieuwe reclamebord langs het hoofdveld. Het bedrijf uit Alblasserdam, Kelvinring 56cd, was al Vriend van VV Papendrecht en is sinds mei 2023 gevestigd in een prachtig pand mét showroom langs de A15 (tussen Hornbach en McDonald’s). “Met onze duurzame bedrijfskleding leveren we inmiddels aan zeer veel bedrijven in én buiten onze regio. Hiermee is het dragen van duurzame bedrijfskleding voor deze bedrijven een mooie, heel zichtbare, volgende stap in hun duurzaamheidsbeleid”, aldus Remco. “Gezien de vele positieve ontwikkelingen bij de vereniging is het een mooi moment voor dit reclamebord. Ik hoop dat veel andere bedrijven dit voorbeeld zullen volgen.”

VV Papendrecht bedankt Goodfuture en Remco hartelijk voor deze mooie actie. Mocht je vanuit je bedrijf ook interesse hebben in het dragen van duurzame bedrijfskleding? Bekijk dan de website van Goodfuture en maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom in Alblasserdam. Samen gaan VV Papendrecht en Goodfuture op weg naar een goede toekomst!

 

Papendrecht op 1 zege van deelname nacompetitie

Na de eclatante 0-5 zege afgelopen zaterdag bij Zuidland is het toch echt zo ver. Een overwinning komende zaterdag op kampioen XerxesDZB brengt het team van aanvoerder Jarden van Ek in het bezit van de tweedeperiodetitel en die is goed voor deelname aan de nacompetitie om promotie naar de 4e divisie. Dat zou een hoogtepunt zijn voor Papendrecht dat in 2012 besloot om het prestatieve zondagvoetbal vaarwel te zeggen en door te gaan in het zaterdagvoetbal en daar te starten in de 4e klasse. Afgelopen zaterdag bij Zuidland leek het aanvankelijk een kopie te worden van de wedstrijd ervoor tegen Nieuw Lekkerland waarin ook veel kansen werden gemist. In de blessuretijd van de eerste helft was daar de openingstreffer uit een scrimmage van de onvermoeibaar sleurende en ballen veroverende Djerrel Saffignani. Direct na rust een fraaie treffer van Lorenzo van Wijk (0-2), gevolgd door een eigen doelpunt van Zuidland met een dreigende Saffignani in de buurt (0-3). Djerrel bleek echt de smaak te pakken te hebben en zorgde kort daarna voor de 0-4. Het slotakkoord van het zeer dominante Papendrecht, dat in  Cees Baars zijn uitblinker had, kwam van de voet van Justin Beemsterboer: 0-5. Door het gelijke spel van DCV bij het al kampioen zijnde XerxesDZB heeft Papendrecht het nu in eigen hand om door een overwinning tegen datzelfde XerxesDZB de al beschreven nacompetitie te bereiken.

Een XerxesDZB dat in 1904 startte als Xerxes aan de Wilgenplas in Schiebroek, meerdere malen amateurkampioen werd van Nederland, in 1966  fuseerde tot Xerxes-DHC als profclub, zijn thuiswedstrijden speelde op het kasteel met onder andere Willem van Hanegem en Coen Moulijn in het elftal, in 1967 zelfs 7e werd in de eredivisie maar het financieel niet kon bolwerken en in 1968 failliet ging, weer verder ging als amateurclub Xerxes in de 4e klasse en uiteindelijk na 5 jaar(!) amateurkampioen van Nederland werd. De achteruitgang van het ledenbestand noopte tot een fusie met De Zomerhof Boys (DZB) in 2000. De fusieclub vestigde zich aan de Igor Stravinskisingel in Rotterdam-Zevenkamp. Inmiddels een 15-tal seniorenteams en ruim 40 jeugdteams rijk had de vereniging sportief wat pieken en dalen maar uiteindelijk is er nu de promotie naar de 4e divisie aan het eind van dit seizoen. De mannen van scheidend trainer Tom Rietberg (5 jaar) werden winnaar van de 1e periode op doelsaldo, Spijkenisse kwam 1 goal tekort, na een nipte 2-1 zege op Papendrecht. Op sportpark Faas Wilkes had het door blessures, ziekte en vakanties 5 spelers missende Papendrecht, dat in de loop van de wedstrijd ook eerste doelman Roy Rijntjes met een flinke blessure zag uitvallen, in de eerste helft geen echt verweer tegen de blauw-witten. De achterstand van slechts 1-0 bij rust was vooral aan het prima keeperswerk van de toen nog fitte Rijntjes te danken. Na rust wierp Papendrecht de schroom van zich, liep weliswaar na een van de weinige kansen in de 2e helft van XerxesDZB tegen de 2-0 aan, maar wist vervolgens snel via Justin Beemsterboer de aansluiter wist te maken (2-1). Papendrecht had zomaar met een punt naar huis had kunnen gaan als Djerrel Saffignani wat meer rust had genomen bij de afronding van zijn kans voor open doel.

In deze tweede periode is het opvallend dat XerxesDZB hier weer aan kop gaat, maar niet meetelt omdat de ploeg al de 1e heeft gepakt, met een doelsaldo van 27-3. Opmerkelijk weinig tegengoals in deze 11 wedstrijden, terwijl zij er in de 1e liefst 20 moesten incasseren. Kennelijk is er flink aan de verdedigende organisatie gewerkt de afgelopen maanden. Overigens in punten maar twee verschil met onze rood-zwarten. Dat kan dus in de laatste wedstrijd nog rechtgezet worden. Het hoeft dan ook geen betoog dat wij onze supporters massaal oproepen onze jongens te steunen en ze naar de overwinning te schreeuwen. Kom dus allen en stort je daarna in het Caribische Feest in de 3e helft, in de hoop dat het niet de laatste is van dit seizoen.

Tot slot nog even aandacht voor ons 2e team dat afgelopen zaterdag voor de 3e achtereenvolgende maal won, ditmaal bij Baronie 2 in Breda (1-3). Zaterdag 2 sluit het redelijk succesvolle seizoen, met de meeste gescoorde goals van de afdeling, af tegen VVGZ 2 dat nog kans op het kampioenschap heeft in de laatste competitiewedstrijd van het team van aanvoerder Dean van de Ende. De aftrap is om 12.30 uur.

 

Geen Slotdag maar Seizoensopening

Voor het eerst na zoveel jaar gaat deze keer de Slotdag niet door. De Slotdag in juni was altijd een groot succes. Bijna alle leden waren erbij aanwezig met leuke spelen en een voetvolleytoernooi op het hoofdveld en met als afsluiting een gezellig feest. Deze keer is echter het hoofdveld niet beschikbaar vanwege groot onderhoud.

De vereniging is grote stappen vooruit aan het maken en er zijn al behoorlijk wat mooie veranderingen doorgevoerd of daar wordt achter de schermen aan gewerkt. Zo is het plan opgevat om een Eindfeest te geven op de laatste competitiedag van veel teams. Op zaterdag 25 mei spelen veel ploegen hun laatste officiële wedstrijd van het seizoen met om 14.30 uur Papendrecht tegen XerxesDZB. Na het voetballen organiseren we een spetterend Caribisch Feest inclusief een optreden van dj Mr. Legendary. Begin juni volgen nog enkele inhaalwedstrijden en speelt ons eerste mogelijk nog nacompetitie en dan begint de zomerstop. Wanneer de trainingen weer van start gaan, wordt later bekendgemaakt. Het nieuwe idee is dat we een speciale Seizoensopening gaan organiseren. Deze dag wordt gehouden op 24 augustus. Op die zaterdag zal het seizoen feestelijk geopend worden en zullen allerlei leuke dingen worden georganiseerd. We hopen dat alle teams dan zoveel mogelijk compleet zijn en een balletje gaan trappen. Meer informatie volgt nog. Dus houd onze mediakanalen goed in de gaten zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

 

Van de bestuurstafel (05-2024)

Het seizoen zit er weer bijna op. De standaardelftallen (Zaterdag 1, Zaterdag 2 en Vrouwen 1) hebben zich gehandhaafd. Zaterdag 1 heeft zelfs nog kans op een toetje in de vorm van de nacompetitie met als eventuele beloning promotie naar de 4e divisie. De afsluiting van het seizoen betekent dat wij afscheid gaan nemen van onze hoofdtrainer Johan Sturrus en zijn assistent-trainer Richard Nardten. Johan zal zijn trainerscarrière voortzetten bij NSVV en Richard zal betrokken blijven bij zijn cluppie. Ook een afscheid bij de vrouwen. Herman Woudenberg heeft aangegeven te stoppen als trainer van Vrouwen 1. Op 4 mei is de hindernisbaan feestelijk geopend door Martin van Waardenberg. Het initiatief van Danielle Matena, Ton Rutteman en Jerry Jansen (Survival Academy) is een aanwinst voor onze club. De Survival Academy zal de lessen gaan geven. Het onderhoud van de baan zal worden uitgevoerd door De Buitenploeg. De Buitenploeg en vele andere vrijwilligers hebben een grote bijdrage geleverd aan de realisatie van de baan. De Buitenploeg heeft daarvoor en vanwege alle andere werkzaamheden die de groep al vele jaren uitvoert namens het bestuur een Certificaat van Waardering ontvangen.

Minder leuk nieuws ontvingen we van de KNVB. Als club hebben wij een signalering ontvangen dat de club de duidingsgrens heeft overschreden van de ongeregeldhedenscore. Hiermee wordt bijgehouden hoe vaak een club schuldig is bevonden aan ongeregeldheden tijdens wedstrijden. Deze regeling is 10 jaar geleden door de KNVB ingesteld en is voor de eerste keer overschreden door VV Papendrecht. Er heeft ondertussen ook een duidingsgesprek plaatsgevonden met de verenigingsadviseur van de KNVB. Die heeft een toelichting gegeven op de regeling en uitgelegd wat de gevolgen zijn bij verdere stijging van de score. Het bestuur vindt het zorgelijk dat wij als club de duidingsgrens hebben overschreden. We verwachten dat alle actieve spelers die over de grens zijn gegaan, al dan niet bestraft, zich achter de oren zullen krabben en zich afvragen of dit de manier is om je geliefde sport te bedrijven. De KNVB verwacht een plan van aanpak dat ervoor zorgt dat iedere VV Papendrechter zich ervan bewust wordt dat fysiek en verbaal geweld niet op een voetbalveld thuishoren. De komende weken zal het plan van aanpak worden opgesteld. De daaruit voortvloeiende maatregelen zullen voor de start van het nieuwe seizoen bekendgemaakt worden.

Na een uitstel van een jaar gaat het toch gebeuren: groot onderhoud aan de velden 1 en 2. Het hoofdveld zal worden geëgaliseerd en voorzien van nieuwe drainage en een sproei-installatie. Van veld 2 zal de leemlaag verwijderd worden die op dit moment alle kunstgrasvezels verborgen houdt. De velden worden vervolgens ingezaaid en dan is het wachten op twee mooie groene matten. Het onderhoud aan beide velden start na het laatste weekend van mei. Een ander goed bericht komt van het minipupillenveld. Dit veldje, direct gelegen achter de kleedkamers, is voorzien van een nieuw hekwerk. In samenwerking met onze sponsor AH Hoveniers is dit door de werkploeg gerealiseerd. Het hekwerk biedt ruimte voor reclameborden die de komende maanden aan de man gebracht zullen gaan worden.

Als laatste wil ik de aandacht vestigen op de twee nieuwe beeldschermen in de kantine. Op deze schermen worden allerlei zaken getoond. Dit gaat van berichten van onze club, elftalfoto’s, standen, veldindelingen tot leuke voetbal- of andere sportfragmenten. Verder zult u regelmatig een quizvraag zien of algemene berichten. De schermen bieden ook de mogelijkheid om de club van extra inkomsten te voorzien in de vorm van reclame. Dave Eielts heeft zich beschikbaar gesteld om alle content te verzamelen en te delen met de beheerder van de schermen, EVG-TV. Heb je ideeën, foto’s, berichten, potentiële sponsors of wat dan ook, stuur dit naar tvschermen@vvpapendrecht.nl en we zullen kijken wat we ermee kunnen doen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Lidmaatschap

Nu het seizoen op zijn einde begint te lopen, willen we iedereen nogmaals informeren over de voorwaarden van het lidmaatschap die zijn beschreven in het document ‘Algemene Voorwaarden Lidmaatschap‘. Hierin staan regels die standaard gelden alsmede de nodige rechten en plichten van zowel het lid als de club. Van elk lid wordt verwacht dat hij of zij zich houdt aan de algemene voorwaarden van het lidmaatschap. Het kan natuurlijk zijn dat je je lidmaatschap wilt aanpassen. Leden die hun lidmaatschap willen beëindigen, kunnen dit alleen schriftelijk doen. Dit kan op de volgende manieren:

 • Door een e-mail te sturen naar de secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl
  of naar de ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.
 • Middels een van een handtekening voorziene brief. Deze kan afgegeven worden in de Commissiekamer of opgestuurd worden naar secretaris Edwin Schreurs of de ledenadministratie, postadres: Voetbalvereniging Papendrecht,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

Wil je je lidmaatschap opzeggen, doe dit dan vóór 15 juni. Doet u dat niet tijdig, dan blijft u, afhankelijk van de reden van opzegging, nog maximaal 1 seizoen lid. Elke club, dus ook VV Papendrecht, is namelijk verplicht op 1 juli, het begin van het seizoen 2024-2025, aan de KNVB door te geven wie er lid zijn. Daaraan zijn voor VV Papendrecht kosten verbonden die niet veranderen als tijdens het seizoen het lidmaatschap door leden wordt opgezegd. Leden die overschrijving willen naar een andere voetbalclub, dienen de volgende stappen te doorlopen:

 1. U gaat naar de vereniging waar u naar toe wilt. Deze voert de benodigde gegevens in in Sportlink.
 2. De vereniging waar u vertrekt, krijgt via Sportlink een melding daarover en het verzoek u vrij te geven.
 3. Uw huidige vereniging gaat akkoord en geeft u vrij mits aan alle financiële verplichtingen is voldaan als contributie en eventuele boetes en mits geleende spullen als kleding en eventuele andere materialen ingeleverd zijn.

Aanvragen voor de A-categorie moeten vóór 15 juni gebeuren. Voor de B-categorie kan dit het gehele jaar (maximaal één keer per seizoen).

 

De Robin Matena-Duchenne 40 op 8 juni

Al sinds 1997 zet een fikse groep vrijwilligers van onze vereniging zich in voor jongens met de progressieve spierziekte Duchenne. Robin Matena, zoon van lid van verdienste Addy en kleinzoon van voormalig (ere)voorzitter Ad Matena, leed aan deze aandoening en overleed in 2022 op 30-jarige leeftijd aan de gevolgen ervan. Jaarlijks wordt een event georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel. Onder het motto ‘Alles voor de jongens’ trekken we op zaterdag 8 juni alle registers weer open en zetten we onze spieren in om Duchenne de wereld uit te trappen. Omdat de grote wens is dat iedereen met Duchenne de leeftijd van 40 jaar mag beleven, wordt een fietstocht van 40 km verreden. In herinnering aan Robin heet het evenement de ‘Robin Matena-Duchenne 40’ (RMD40). Het exacte tijdschema is nog niet bekend maar ga er maar van uit dat we rond de klok van 12 uur verzamelen bij VV Papendrecht. Tijdens de werkelijk prachtige route door de Alblasserwaard worden twee tussenstops gemaakt waar de ergste dorst gelaafd en de honger gestild kan worden. IJssalon Gebo Gelato heeft zijn traditionele medewerking alweer toegezegd (2e bolletje gratis). De 2e stop zal zijn bij een uitbater van een lokale horecagelegenheid in een van de pittoreske dorpjes.

Tevens kan ingetekend worden voor een plaatselijke ronde van 10 km waaraan ook de wheelers zelf meedoen. Bij voldoende belangstelling ligt er voor de diehards een uitdaging van maar liefst 160 km op de plank. De verwachting is dat de we even over vieren de finishlijn zullen passeren. De 3e helft op het Rood-Zwarte Plein zal van een ongekend hoge kwaliteit zijn. De dj’s van DMG Showtechniek zullen ons geheel belangeloos van muzikale hoogstandjes voorzien.

De opbrengst van de RMD40 gaat naar Duchenne Parent Project dat zich inzet om iedere Duchenne-jongen de kans te geven minstens 40 jaar te worden. Die leeftijd zal, tot onze grote vreugde, ook een van onze vaste wheelers dit jaar bereiken. Het werk van Duchenne Parent Project doet er dus toe en verdient onze steun. Van iedere deelnemer wordt een financiële bijdrage verwacht. Vrienden, familieleden en anderen zijn uiteraard ook van harte uitgenodigd. Natuurlijk is alleen een financiële donatie ook heel welkom. Bedrijven kunnen indien gewenst een factuur ontvangen voor hun bijdrage. Alleen het bezoeken van de afterparty kan natuurlijk ook als u maar geld uitgeeft in het kader van het combineren van het heel aangename met het meer dan nuttige.

Donaties kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer:

NL27 INGB 0005 3257 07 t.n.v. W. Erkelens o.v.v. RMD40

 

21e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (14-05-2024)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Schrijf je nu in voor de Voetbaldagen en krijg korting’, ‘Martin van Waardenberg opent hindernisbaan’, ‘Certificaat van Waardering ‘De Buitenploeg’’, ‘Caribisch feest op zaterdag 25 mei’, ‘Veel plezier bij schoolvoetbal’, ‘Powervrouwen tweede op toernooi’, ‘VV Papendrecht zoekt trainer voor nieuw te vormen O23’, ‘PapendrechtLegends op vrijdag 24 mei’, ‘Gevonden voorwerpen’ en ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

In de eerste helft van mei kwam Voetbalvereniging Papendrecht diverse keren aan bod in de lokale en regionale media. Zo kwam AD Drechtsteden met de artikelen ‘Papendrecht ligt plots op koers voor nacompetitie om promotie: ‘We zijn op tijd wakker geworden’‘ en ‘Geluksjack Nardten leidt Papendrecht niet naar zege tegen Nieuw-Lekkerland: ‘Doen onszelf tekort’‘. Papendrecht24 kopt: ‘Tientallen teams en vrijwilligers maken schoolvoetbaltoernooi tot groot succes‘. ‘Martin van Waardenberg opent hindernisbaan in Papendrecht‘ is te lezen op de website van Dordt Centraal. ‘VV Papendrecht zoekt trainer voor nieuw te vormen O23‘ bericht RTVPapendrecht. In de UITagenda van PapendrechtVerrast staat op 25 mei: Voetbal en een Caribisch feest. Papendrecht.net schrijft: ‘Powervrouwen VV Papendrecht 2e op toernooi‘. De agenda van Papendrecht.net vermeldt: ‘VV Papendrecht Voetbaldagen (6-13 jaar)‘.

 

Gevonden voorwerpen

Regelmatig komen we artikelen tegen die achtergelaten zijn op ons terrein als jassen, tassen, voetbalspullen en nog veel meer. Een selectie is te zien op bijgevoegde foto. Ben jij iets vergeten en herken je iets van jezelf? Kom dan binnenkort eens langs om het op te halen. De gevonden voorwerpen blijven tot het laatste weekend van mei in de Commissiekamer liggen.

 

Powervrouwen tweede op toernooi

Sinds de zomer van 2017 zijn bij Voetbalvereniging Papendrecht de Powervrouwen actief. De dames van het vrouwenrecreatieteam trappen elke week louter voor de gezelligheid een balletje. Iedere vrijdagavond zijn ze een uur lang lekker bezig, de ene keer met wat meer dames dan de andere keer maar dat mag de pret niet drukken. Na bijna 7 jaar louter trainen maakten ze op vrijdagavond 10 mei op Sportpark Berestein in Hilversum hun debuut op het wedstrijdveld. Bij SC ’t Gooi deden 32 teams uit heel Nederland mee aan het Voetbalmoeders Proecesso Toernooi om na het voetballen een zeer geslaagde derde helft met elkaar vieren. Wat was het een feest.

De Powervrouwen werden gedeeld tweede met een schaal bittergarnituur als prijs. Ze waren overigens het team met de grootste supportersschare. Wil je ook een keer meedoen, meld je dan op vrijdag even voor 20 uur op het Slobbengors of stuur een berichtje naar powervrouwenvvp@gmail.com.

 

Nieuw Lekkerland gaat zaterdag op het Slobbengors voor laatste kans

Ongetwijfeld ondersteund door een grote horde supporters gaat Nieuw Lekkerland van trainer Fop Gouman op zaterdag 11 mei op het Slobbengors een laatste poging doen om een dreigende nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Ondanks een prima reeks van drie achtereenvolgende overwinningen tegen Spijkenisse, Brielle en Sparta AV stelde Nieuw Lekkerland afgelopen zaterdag voor eigen publiek diep teleur door vrijwel kansloos met 0-4 van DCV te verliezen. Hierdoor is de achterstand op de veilige 8e plaats opgelopen tot 7 punten met nog 3 matches te gaan. Negen punten halen dus, te beginnen komende zaterdag, is dan ook de doelstelling van de in 1932 in café den Braven opgerichte club die in eerste instantie de naam Excelsior kreeg. Maar daar denkt Papendrecht heel anders over na een spectaculaire reeks van 7 wedstrijden waarin slechts 1 keer met klein verschil bij Spijkenisse werd verloren terwijl de overige 6 wedstrijden met een driepunter werden afgesloten. Zodoende doet Papendrecht nu serieus mee om een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie waarvoor de deelname kan worden bereikt door de huidige 4e plaats vast te houden. Afgelopen zaterdag ging het scoren moeizaam tegen het taai en massaal verdedigende Sliedrecht. Uiteindelijk min of meer gelukkig, maar uiterst verdiend, was het enige foutje van Sliedrecht-doelman De Sprong, die een geweldige wedstrijd keepte, debet aan de uiteindelijke overwinning. In de uitwedstrijd op 8 december vorig jaar sprong Nieuw Lekkerland slecht met de kansen om. Een geweldig keepende Roy Rijntjes, die zelfs een strafschop van de bijna 2 meter lange spits Joran Houweling stopte, hield de nul. Jay Luciano was een kwartier voor tijd de matchwinnaar waarna Papendrecht blij en opgelucht met een 0-1 zege de kleedkamer opzocht. Het zal absoluut een lastige wedstrijd worden voor onze rood-zwarten die komende zaterdag wel weer een beroep kunnen doen op centrale verdediger Dani Roodnat en spits Justin Beemsterboer. Beiden waren afgelopen zaterdag geschorst. Voor de naar Sparta AV vertrekkende Beemsterboer is Papendrecht nog steeds op zoek naar een vervanger. Alle overige posities voor het nieuwe seizoen zijn voldoende bezet zodat, zelfs bij een eventuele promotie naar de 4e divisie, er een prima team staat. Een ding is wel zeker: het behoud van het eersteklasseschap is een uitstekende prestatie van het team en de staf. Dit seizoen zijn slechts de eerste acht veilig. Een mooie afsluiting dus voor trainer Johan Sturrus die liefst 6 jaar behoorlijk succesvol aan het roer heeft gestaan bij de club, beginnend in de tweede klasse. We hopen dat ook onze supporters het nodige vocale tegenspel kunnen geven aan de groen-witte supportersschare die zich de bijnaam ‘Green Army’ heeft toegeëigend en het team vooral langdurig luid zingend een steuntje in de rug geeft. Onze jongens rekenen op jullie!

Om half een speelt ons 2e thuis  tegen Hardinxveld. Hopelijk kan de ploeg een goed vervolg geven aan de 6-1 overwinning afgelopen zaterdag tegen Wieldrecht 2.

Tot slot staat na afloop van de wedstrijd tegen Nieuw Lekkerland zanger Ray klaar om met ons de derde helft te gaan spelen.

 

PapendrechtLegends op vrijdag 24 mei

Op vrijdagavond 24 mei zullen de PapendrechtLegends opnieuw op ons sportcomplex in actie komen. Het samenwerkingsverband tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek staat steevast garant voor leuk voetbal.

 • De eerste wedstrijden beginnen om 20.00 uur;
 • Het gaat om 7×7 voor veteranen op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding;
 • Er mag doorlopend gewisseld worden;
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

Na de lekkere potjes voetbal is het tijd om de kantine op te zoeken voor de uiterst gezellige nazit. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer deelnemers. Daarom dagen wij iedereen uit die op welke manier dan ook verbonden is aan voetballend Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, supporters, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers of andere vrijwilligers om deel te nemen. Maar ook anderen kunnen langskomen. Iedereen is van harte welkom. Dus pas je voetbaltas in en doe mee.

 

Martin van Waardenberg opent hindernisbaan

In 2023 werd bij Voetbalvereniging Papendrecht het idee geopperd om het trainingsaanbod uit te breiden met een hindernisbaan. De initiatiefnemers gingen vervolgens aan de slag om de plannen uit te werken. Dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers en met ondersteuning van de nodige trouwe sponsors werd telkens een nieuw onderdeel gebouwd totdat de hindernisbaan voltooid was.

Op zaterdag 4 mei vond de feestelijke opening plaats. Deze werd verzorgd door de Rotterdamse cabaretier, schrijver en acteur Martin van Waardenberg die inmiddels al vier jaar in Papendrecht woont. Hij startte het officiële gedeelte met een interview met sportschooleigenaar Jerry Jansen die samen met VV Papendrechters Danielle Matena en Ton Rutteman de drijvende kracht was achter de bouw van de hindernisbaan achter het hoofdveld. Ook voorzitter Hans Jonker werd in het gesprek betrokken. Daarna werd de baan ingewijd door twee teams bestaande uit fanatieke jeugdleden van VV Papendrecht. Na een gezamenlijk aftelmoment gingen de ploegen het gevecht aan met de hindernissen. Het wedstrijdcommentaar werd verzorgd door Martin van Waardenberg. Na een close finish werd het glas geheven door alle aanwezigen en kon genoten worden van heerlijke smoothies en cupcakes, met dank aan LOES Papendrecht.

De hindernisbaan wordt in samenwerking met Bewust-Fit beheerd die trainingen zal verzorgen voor leden van de club maar ook voor derden. U kunt er onder meer terecht om lekker te sporten, voor teambuildingevents en voor fitnessactiviteiten.

 

Certificaat van Waardering ‘De Buitenploeg’

Tijdens de openingsplechtigheid van de hindernisbaan op zaterdag 4 mei nam voorzitter Hans Jonker het woord om zijn bewondering uit te spreken over de inspanningen van ‘De Buitenploeg’ de afgelopen jaren. Zo heeft de groep vrijwilligers een grote bijdrage geleverd aan het opknappen van het Rood-Zwarte Plein en de bouw van de hindernisbaan. Reden voor de Commissie Onderscheidingen om de Buitenploeg voor te dragen voor een Certificaat van Waardering. Het bestuur ging daar uiteraard mee akkoord. Onder toeziend oog van Martin van Waardenberg reikte onze voorzitter het Certificaat van Waardering uit aan een delegatie van De Buitenploeg.

De officiële tekst van het certificaat luidt:

Certificaat van Waardering “De Buitenploeg”

Bestaande uit de oude Werkgroep en de Nieuwkomers, voor het jarenlang onderhouden van onze accommodatie, binnen en buiten, en voor het prachtig opgeknapte rood-zwarte plein en de splinternieuw opgezette hindernisbaan.
Hiervoor past onze dank en enorme waardering.

 

Schrijf je nu in voor de Voetbaldagen en krijg korting

In de laatste week van de zomervakantie is het weer zover, de sportieve traditie bij Voetbalvereniging Papendrecht, de Voetbaldagen: een sportief einde van de zomer, een goed begin van het nieuwe seizoen. Op 19, 20 en 21 augustus kunnen kinderen van 6 tot en met 13 jaar zich weer drie dagen lang een voetbalprof voelen. Van maandag tot en met woensdag zijn ze bezig met voetbal, van techniektraining tot partijtjes 1 tegen 1 en van afwerken op doel tot het beroemde landenspel. Alles komt aan bod die dagen. Voor ieder kind is er een voetbaltenue en tussen de middag staat er een voedzame lunch voor de deelnemers klaar. Kortom, het ideale (sportieve) einde van de zomervakantie. Geef je je vóór 9 juni op, dan krijg je 5 euro korting op de toch al scherpe prijs. Leden betalen dan geen € 25 maar € 20 voor het driedaagse voetbalfestijn en niet-leden € 40 in plaats van € 45. Inschrijven kan met het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden  >>

Voor meer informatie kun je mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Caribisch feest op zaterdag 25 mei

Het voetbalseizoen nadert zijn einde. Op zaterdag 25 mei is er bij Voetbalvereniging Papendrecht nog een keer een druk programma. Papendrecht 2 speelt om 12.30 uur tegen VVGZ 2. Om 14.30 uur start de wedstrijd van Papendrecht 1 tegen XerxesDZB 1. Daarna wordt nog eenmaal uitgepakt met een spetterende derde helft in de vorm van een Caribisch feest. DJ Mr. Legendary, die in oktober tijdens de Foute Party de boel lekker deed ‘escaleren’, zal vanaf 16.30 uur op het Rood-Zwarte Plein muziek gaan draaien mits het weer meewerkt. Anders is het in de kantine. Tijdens het laatste feestje van het voorjaar staat nog meer op het programma maar dat is vooralsnog een verrassing.

Dus kom op de laatste zaterdag van mei naar sportpark Slobbengors, Anthony Fokkerweg 3, om eerst van het voetballen te genieten om daarna te feesten in Caribische sfeer.

 

Papendrecht – Sliedrecht, derby die ongeacht de stand enorm leeft

Op zaterdag 4 mei staat er voor het eerst sinds oktober 2019 weer een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht op het programma. In die laatste editie trok Sliedrecht met 1-3 aan het langste eind. Dennis Verhoef (2x) en Quincy Bartens troffen doel namens de blauw-witten. Invaller George Tomas de Brito deed namens Papendrecht nog wat terug. Op 1 februari 2020 eindigde de return verrassend in een 0-1 overwinning. Justin Beemsterboer was trefzeker in een wedstrijd die door Sliedrecht werd gedomineerd maar Papendrecht, op dat moment 12e, ontnam het op de 3e plaats staande Sliedrecht met onverzettelijk voetbal de tweede periodetitel. Het seizoen werd overigens niet uitgespeeld vanwege de uitgaansbeperkingen rond COVID-19. Dat onverzettelijke hoort bij deze derby. Papendrecht ondervond het in 1983 toen de rood-zwarte brigade met onder meer Frans Lutjeboer, Sjaak en Jos van Giersbergen, Peter Keyzer en de man van de ‘strafschop uit stand’ Wens Rupert in Sliedrecht voor 4.000 toeschouwers dacht het kampioenschap te kunnen zekerstellen, maar bij de Sliedrechters met onder andere de gebroeders Aart en Cock Goedhart en spits Martin Kroeze in hun midden werd het als een meer dan sportieve plicht gezien om dat feestje mogelijk nog een jaar uit te stellen. Wat uiteindelijk ook gebeurde na twee spannende beslissingswedstrijden tegen Wilhelmus uit Den Haag. Eerder in dat seizoen eindigde de wedstrijd op het Slobbengors in een 1-1 gelijkspel, wederom voor 4.000 toeschouwers, waarvan er 500 in colonne op de fiets uit Sliedrecht gekomen waren. Komende zaterdag hopen wij in ieder geval op minimaal 10% van dat aantal. De Sliedrechters zijn uiteraard ook weer op de fiets welkom maar met  de auto mag natuurlijk ook.

Onze jongens zullen de steun van ons deel van de supporters  hard nodig hebben want ze moeten ervan doordrongen zijn dat de mannen van trainer Sjoerd van der Waal absoluut niets gaan weggeven. Sterker nog, Sliedrecht haalde in de thuiswedstrijd van dit seizoen uitgerekend, na 7 nederlagen, tegen Papendrecht met 1-1 het eerste punt en daar mocht uiteindelijk Papendrecht het blijst mee zijn. Papendrecht kwam op 2 december van het vorig jaar middels Lorenzo van Wijk op 0-1 maar zag toen Marciano Simonis na 70 minuten zijn eerste minuten maken van het seizoen.  De naar Sparta AV vertrekkende creatieve middenvelder bracht meer aanvalskracht in het team en dat was te merken. Uiteindelijk benutte Benjamin Meijdam, volgend seizoen WNC, een strafschop en dankte Papendrecht doelman Roy Rijntjes voor een aantal prima reddingen zodat de ploeg uiteindelijk met een punt nog het baggerdorp kon verlaten. Ondanks de degradatie laat Sliedrecht voor haar supporters en vooral voor trainer Van der Waal het niet afweten. Laatstgenoemde heeft uiteindelijk besloten, tot groot genoegen van de club, ook volgend seizoen voor de groep te staan. Een ondubbelzinnige 3-0, tevens hun eerste, overwinning tegen het tegen degradatie knokkende Terneuzense Boys was het resultaat in hun laatste wedstrijd. Dat smaakt natuurlijk naar meer.

Papendrecht is de laatste weken echter ook heel goed bezig. Na de fraaie 4-2 thuisoverwinning tegen Sparta kwam er een evenzo mooie overwinning bij het thuis ongeslagen DCV tot stand. Justin Beemsterboer met de 0-1, Lorenzo van Wijk met de 1-2, gevolgd door de 1-3, fraaie vrije trap van Norichio Nieveld. Djerrel Safignani rondde een ‘1 keer raken’ aanval prima af naar de 2-4. In de ruim bemeten, 9 minuten, blessuretijd wist DCV nog eenmaal doel te treffen maar aan het eind waren vriend en vijand het erover eens dat de 3-4 zege voor Papendrecht dik verdiend was. Door dit resultaat lijkt opdracht 1, directe handhaving, redelijk dichtbij, hoewel hier toch nog minimaal 4 punten voor nodig zijn in de komende 4 wedstrijden. De momenteel 4e plaats of winst van de  2e periode geeft recht op het spelen van wedstrijden om promotie via de nacompetitie maar hiervoor zijn er nog voldoende andere kandidaten die op geringe afstand staan. Onze jongens kunnen er dan ook een leuk seizoensslot aan breien en verdienen natuurlijk grote steun van de supporters komende zaterdag vanaf 14.30 uur.

Tot slot, het 2e elftal nam met een 0-3 overwinning bij Arnemuiden de punten mee naar huis en kan zaterdag vanaf 12.30 uur zijn positie op de ranglijst nog verder oppoetsen middels een overwinning op Wieldrecht 2.

 

Veel plezier bij schoolvoetbal

Op dinsdag 30 april was het weer zover: het jaarlijkse schoolvoetbal op de velden van Voetbalvereniging Papendrecht. Maar liefst 73 teams hadden zich opgegeven die waren verdeeld over 5 poules. Om 8.30 uur waren het de groepen 3 en 4 (Poule B) die als eerste van start mochten. Om 9.30 begonnen de kinderen van groep 1 en 2 ( Poule A) aan hun toernooi. De grote winnaars bij groep 1 en 2 waren de kleuters van De Viermaster A3. In een bloedstollende finale wisten ze met 2-1 te winnen van KC Oranje-Nassau A1. De troostfinale ging tussen IKC de Wielen A1 en KC Prins Constantijn A2. De laatste wist de derde plaats te veroveren. Poule B werd gewonnen door OBS Anne Frank B2. Plek 2 was voor OBS ’t Kofschip B1. CKC Prins Floris B1 werd 3e.

      

Poule C met spelers uit groep 5 en 6 was in de middag aan de beurt. Deze had de meeste teams. De kruisfinales waren daarom pas om 17.00 uur. De Leilinde C1 werd winnaar door in de finale OBS ’t Kofschip C2 met maar liefst 7-0 te verslaan. De troostfinale om de 3e en 4e plaats was een stuk spannender maar uiteindelijk was het OBS ’t Kofschip C1 dat IKC Beatrix C3 met 3-2 wist te kloppen. De groepen 7 en 8 speelden in Poule D en wisten er ook een spannende finale van te maken. Nadat de reguliere wedstrijd in 1-1 was geëindigd, dienden strafschoppen genomen te worden. CKC Prins Floris D2 was hierin de gelukkigste en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. OBS ’t Kofschip D2 werd 2e, OBS de Knotwilg D1 3e en de 4e plek was voor De Leilinde D1. Poule E werd gevormd door twee meisjesteams. IKC de Wielen bleek te sterk te zijn voor OBS ’t Kofschip.

Om 18 uur zat alles er weer op en was alles zo goed als opgeruimd. Via deze weg nog een groot compliment aan alle vrijwilligers die deze dag vol plezier tot een succes hebben gemaakt.

 

VV Papendrecht zoekt trainer voor nieuw te vormen O23

Op initiatief van de Technische Commissie (TC) heren en de TC jeugd, in deze vertegenwoordigd door Nick van Amelsvoort, is aan het bestuur het voorstel gedaan om in het komende seizoen te starten met een prestatief Onder23-team. VV Papendrecht heeft dit seizoen voor het eerst een O23-1 en O23-2 die elke zaterdag met veel plezier hun wedstrijden spelen. Deze elftallen zien zich voornamelijk als ‘vriendenteam’ hetgeen zij ook vaak sfeervol uitstralen binnen de vereniging. Maar een verplichting om tot twee keer per week te trainen en om eventueel ook de mogelijkheid te kunnen krijgen tot selectievoetbal is er niet en vindt tot op heden ook geen gretig aftrek bij de mannen, hoewel deze vraag hen, bij de vorming van dit nieuwe team, opnieuw is gesteld omdat er zeker het nodige talent rondloopt in deze teams. Aan het eind van het huidige seizoen gaan ruim 20 spelers vanuit de JO19-1 en JO19-2 naar het seniorenvoetbal. Onder hen gelukkig, in verband met de noodzakelijke doorstroming vanuit de eigen jeugd naar het selectievoetbal de komende jaren, veel spelers die nu in ieder geval met elkaar een O23-1 willen vormen en tweemaal per week zullen gaan trainen om zo prestatief mogelijk te kunnen acteren. Voor dit elftal hebben zich al de huidige leiders van JO19-2 beschikbaar gesteld. Wij zijn nu op zoek naar een trainer die dit nieuwe project graag ter hand wil nemen. Om misverstanden te voorkomen: de twee bovengenoemde vriendenteams blijven in het nieuwe seizoen gewoon actief als respectievelijk O23-2 en O23-3. Graag zien wij een geïnteresseerde kandidaat vanuit onze vereniging het nieuwe O23-1 onder zijn hoede nemen maar wij staan uiteraard open voor trainers van buiten onze vereniging. De belangstelling kan worden geuit door een e-mail te sturen naar: tc@vvpapendrecht.nl.

 

20e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (26-04-2024)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de volgende artikelen: ‘Opening hindernisbaan op zaterdag 4 mei door Martin van Waardenberg’, ‘Druk bezocht feest met dj’s’, ‘Optreden Zanger Ray na Papendrecht tegen Nieuw Lekkerland’, ‘Schoolveldvoetbal op dinsdag 30 april’, ‘Vertrekkende en komende selectiespelers’ en ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Aan het begin van de lente kwam Voetbalvereniging Papendrecht geregeld aan bod in de lokale en regionale media. Regio-Voetbal kwam met de artikelen ‘G-voetbal bij Papendrecht, voetbal in z’n puurste vorm‘ en ‘Papendrecht presenteert vijf nieuwelingen, waaronder Ties van Aggelen en Timo Kurpershoek‘. ‘Geslaagde en drukbezochte eerste Bram Blom Cup bij VV Papendrecht‘ kopt het Het Kontakt Klaroen.nl. ‘Schoolvoetbaltoernooi met 73 teams bij VV Papendrecht‘ schrijft Dordt Centraal. Papendrecht24 publiceerde het stuk ‘Van Waardenberg opent hindernisbaan VV Papendrecht‘. In de agenda van Papendrecht.net staat op 11 mei: ‘Optreden Zanger Ray (na Papendrecht – Nieuw Lekkerland)‘.

 

Optreden Zanger Ray na Papendrecht – Nieuw Lekkerland

Op zaterdag 11 mei is er weer een druk programma bij Voetbalvereniging Papendrecht. Papendrecht 2 speelt om 12.30 uur tegen regiogenoot Hardinxveld 2. Ook Papendrecht 1 heeft een regioderby. Om 14.30 uur begint de wedstrijd tegen Nieuw Lekkerland. Na het voetballen gaan we een leuk feestje bouwen op ons gezellige Rood-Zwarte Plein. Na 16.30 uur zal Zanger Ray een optreden verzorgen. Dit heeft hij meermaals gedaan en dat was telkens succesvol.

Dus kom op de tweede zaterdag van mei naar sportpark Slobbengors, Anthony Fokkerweg 3, om eerst naar het voetballen te kijken om daarna te genieten van het optreden van Zanger Ray.

 

Opening hindernisbaan door Martin van Waardenberg

De afgelopen maanden is bij VV Papendrecht gewerkt aan de aanleg van een hindernisbaan. Deze zal in samenwerking met Bewust-Fit beheerd worden die trainingen zal verzorgen voor leden van de club maar ook voor derden. U kunt er onder meer terecht voor teambuildingevents en bootcamp. Het terrein zal op zaterdag 4 mei om 13.00 uur feestelijk geopend worden door Martin van Waardenberg. De geboren Rotterdammer, woonachtig in het mooie Papendrecht, brak door als helft van het cabaretduo Waardenberg en de Jong. De regisseur, scenarioschrijver en acteur is onder meer bekend van Loenatik, Sesamstraat en films als De Marathon, Ome Cor en De Terugreis.

U bent van harte uitgenodigd om de officiële opening van de hindernisbaan samen met ons te komen vieren. We zien u graag op de eerste zaterdag van mei op sportpark Slobbengors, Anthony Fokkerweg 3.

 

Schoolveldvoetbal op dinsdag 30 april

Op dinsdag 30 april vindt het jaarlijkse schoolvoetbal plaats op de velden van Voetbalvereniging Papendrecht. Het toernooi voor de Papendrechtse basisschoolleerlingen begint om 8.30 uur en is aan het eind van de middag afgelopen. Enkele bijzonderheden:

 • De teambegeleiders dienen zich vooraf te melden in de Commissiekamer.
 • Gebruik als leerling van een school de kleedkamer waar de naam van je school opstaat.
 • Laat geen waardevolle spullen in de kleedkamer liggen. De kleedkamers gaan niet op slot.
 • Het is een gewone werkdag voor Fokker GKN Aerospace. Het aantal parkeerplaatsen is derhalve beperkt. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets, of laat de kinderen met elkaar meerijden.
 • Plaats je fiets in de fietsenstalling en niet voor het toegangshek. Dit moet vrij blijven voor de komst van een eventuele hulpdienst als ambulance of brandweerauto.
 • De kantine is de gehele dag geopend.

Het wordt gezellig druk. Liefst 73 teams van de 10 lagere scholen doen mee, best veel dus. Na afloop is er voor elke deelnemer een vaantje. De teambegeleiding kan de vaantjes afhalen in de Commissiekamer. Voor de winnende ploegen staan fraaie bekers klaar. We gaan er met zijn allen een gezellige dag en een leuk en sportief toernooi van maken.

 

Komende en vertrekkende spelers A-selectie

Aan het eind van het seizoen gaan 6 selectiespelers VV Papendrecht verlaten. Daar staat de komst van 5 nieuwe spelers tegenover. Bert Duthler, coördinator van de Technische Commissie, is er trots op de volgende nieuwe spelers te kunnen presenteren ingaande het seizoen 2024-2025.

David Hartog, 21 jaar, komt als doelman over van het Rotterdamse Spartaan ’20 waar hij de afgelopen 2 seizoenen in zowel het O21-team als in het eerste elftal heeft gespeeld. In de jeugd speelde David bij Sliedrecht waarna hij 1 seizoen speelde voor het O21-team van Excelsior Maassluis.

David Hartog

 

Timo Kurpershoek, 29 jaar, is een oude bekende. Hij was als doelman actief in de jeugd van Oranje Wit waarna hij vertrok naar Papendrecht en 5 jaar deel uitmaakte van onze selectie. Dubbeldam Zaterdag werd zijn nieuwe uitdaging waar hij 2 jaar speelde, alvorens naar Hardinxveld te vertrekken. Papendrecht is blij Timo weer op het Slobbengors te verwelkomen.

Timo Kurpershoek

 

Brent van der Hilst is 22 jaar en komt over van VVGZ. Met zijn 2,03 m krijgt Papendrecht er veel lengte bij in het centrum van de verdediging. Zijn jeugd bracht hij door bij Barendrecht waar hij voor het laatst speelde in het sterke O23-team.

Bert Duhtler en Brent van der Hilst (rechts)

 

Ties van Aggelen, 23 jaar, bracht zijn jeugd voor een groot deel door bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. De snelle, technisch vaardige vleugelspits kwam daarna vanaf de A-jeugd uit voor Drechtstreek en werd daar ook een veel scorende en gewaardeerde speler van het eerste elftal. Vorig seizoen ging hij weer terug naar zijn oude club waarvoor hij eveneens uitkomt in de hoofdmacht. Papendrecht is nu nog een stapje hoger en Ties wil die uitdaging graag aangaan.

Ties van Aggelen

 

Dyron Almadi, 21 jaar, is voor ons een verrassende nieuweling die door een zware knieblessure de afgelopen 2 seizoenen nauwelijks in competitieverband heeft gespeeld. Hij meldde zich bij ons om mee te mogen trainen en liet hierbij een uitstekende indruk achter. Dyron speelde zijn gehele jeugd bij DFC en is een middenvelder.

Bert Duhtler en Dyron Almadi (rechts)

 

De Technische Commissie is nog in gesprek met een aantal spelers die ons hebben aangegeven deel te willen uitmaken van de A-selectie voor volgend seizoen. Een centrumspits heeft hierbij prioriteit. Daarnaast hebben gelukkig enkele O19-spelers kenbaar gemaakt de overstap naar de A-selectie te willen maken. Een ‘must’ omdat onder meer door blessures meerdere spelers van het tweede elftal in de loop van het seizoen hebben moeten afhaken. Zodra het een en ander definitief is, melden wij deze namen zo spoedig mogelijk.

Zoals bekend moeten wij helaas ook afscheid nemen van een aantal eerste-elftalspelers die meerdere jaren voor ons in actie zijn gekomen. Jeugdspelers van het eerste uur, centrumverdediger Jillroy Ruiz en spits Justin Beemsterboer, vertrekken naar het ambitieuze Sparta AV. Linksback Job van der Werff verlaat ons na drie seizoenen voor de aanstaande derdedivisionist ASWH. Onze doelman en eveneens bij Papendrecht opgegroeide Roy Rijntjes heeft in de buurt van zijn woonplaats Woerden met het in de 2e klasse uitkomende SV Parkhout een nieuwe club gevonden. Cerezo Drenthe, de snelle buitenspeler, gaat ons na drie seizoenen verlaten. Door de nodige blessures is hij wat weinig aan bod gekomen. Cerezo is nog op zoek naar een nieuwe club. Voor de technisch begaafde vleugelspeler Donevon Stewart geldt eigenlijk hetzelfde. Ook hij is toe en op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Verder willen we nog vermelden dat onze betrouwbare centrale verdediger Cees Baars die afgelopen zondag, na zijn wedstrijd tegen Sparta nog ‘even’ de Rotterdam Marathon liep in 3 uur en 24 minuten(!), in de eerste helft van het seizoen met zijn vriendin een wereldreis gaat maken. Wij hopen hem direct na de winterstop terug te hebben.

Wij wensen alle nieuwe en vertrekkende spelers bij hun oude club nog een mooie en succesvolle seizoensafsluiting.

 

Druk bezocht feest met dj’s

Wat was zaterdag 13 april een prachtige dag. Het weer was geweldig. De zon scheen, het was druk op ons sportpark en de buitenbar was open. Wat hadden we ons nog meer te wensen. Dat het eerste zou winnen van RV&AV Sparta. En dat deden onze mannen. Ze wonnen de pot met 4-2 van de amateurs van Sparta. Een mooier begin van de 3e helft kan je niet hebben.

Om half 5 begon het feest. Wat bleef het lang mooi weer. Iedereen genoot daar enorm van met op de achtergrond DJ Eye-Catcher. Om 18.45 uur kwamen DJ Rob & MC Joe. De kantine stroomde vol en iedereen ging uit zijn dak. Uiteindelijk gingen de laatsten om 22.00 naar huis. We willen iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan het uiterst geslaagde en druk bezochte feest en niet in het minst Nexus Contructions, Scheepsreparatie Gebr. Matena BV, Eteha Slangtechniek en Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken voor de sponsoring.

    

DJ Rob & MC Joe komen terug maar wanneer, dat verklappen we nog niet. Dus houd onze mediakanalen in de gaten. Wel kunnen we vertellen dat we op 25 mei nog een groot feest geven. Dan komt Mr. Legendary, de dj bekend van onze foute party, naar ons sportpark. Hij komt er een gezellig, zomers feestje van maken. Maak je klaar voor een soort zomercarnaval, lekker tropisch en heerlijke zomerse liedjes.

 

19e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (11-04-2024)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd van ons eerste en de Pupil (Speler) van de Week, de volgende artikelen: ‘Bijzonder geslaagde Bram Blom Cup’, ‘Lentebingo op 19 april’, ‘Actie Doneer een Bal groot succes’, ‘Druk bezochte Vrijwilligersavond’, ‘Business Club naar Bowlmore’, ‘Aanleg hekwerk minipupillenveld gestart’ en ‘Bouw hindernisbaan vrijwel afgerond’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Driepunter tegen Sparta ‘dubbel’ belangrijk

Vanwege de nieuwe piramidevorming in het amateurvoetbal is sprake van een versterkte degradatieregeling die in een tijdsbestek van 2 jaar voltooid dient te zijn. Na dit seizoen zijn er in alle districten 5 klassen en worden de competities vanaf de 1e klasse regionaler ingedeeld. Verder is er sinds dit seizoen ook in de 1e klasse sprake van ‘weekendvoetbal’ wat inhoudt dat zaterdag- en zondagclubs bij elkaar zijn ingedeeld waarbij de principiële zaterdagclubs altijd hun wedstrijden op de zaterdag mogen spelen. Nu we aangeland zijn in het laatste kwart van de competitie komen de spanning en de diverse mogelijkheden volop aan het licht. Dit geldt zeker voor onze rood-zwarten. Bij winst op Sparta klimt Papendrecht qua verliespunten naar de 4e plek die mogelijk recht geeft op het spelen om promotie. Maar veel belangrijker is dat de ploeg dan 7 punten loskomt van het niet spelende Zuidland, de huidige nummer 9 die aan het eind van het seizoen nacompetitie moet spelen om degradatie te voorkomen. Dubbel belangrijk dus! De amateurtak van Sparta heeft zich in 1976 losgemaakt van de RV & AV Sparta die haar bekendheid en sympathie vanaf 1888 voornamelijk genoten heeft in het hoogste amateurvoetbal en vanaf 1954 in het betaalde voetbal. De accommodatie was in die tijd Nieuw-Vreelust in de wijk Spangen waarna in 2001 verkast werd naar Nieuw-Terbregge. Het sportieve bestaan van de amateurs kende veel hoogte- en dieptepunten die elkaar gek genoeg in hoog tempo opvolgden. In 2014 werd besloten het over een andere boeg te gooien en volgde een professionelere aanpak. Onder leiding van Ron Luyten volgden een tweetal promoties en werd de tweede klasse bereikt. Na diverse pogingen lukte het vorig seizoen dan eindelijk de 1e klasse te bereiken. Omdat de profs van Sparta hun kunstgras hebben ingeruild voor een grasveld op ‘Het Kasteel’, moet er op Nieuw-Terbregge worden getraind. Dit complex krijgt een complete metamorfose en alle werkzaamheden zullen voor aanvang van het nieuwe seizoen zijn afgerond. Hiervan gaat ook de amateurtak profiteren. Het lijkt erop dat de technische commissie van Sparta gelijktijdig maar heeft besloten om het eerste elftal voor volgend seizoen ook maar te verbouwen met een 10-tal nieuwe spelers waarvan een groot deel uit onze afdeling 1D zijn aangetrokken, waaronder onze Jillroy Ruiz en Justin Beemsterboer.

In competitieverband hebben beide clubs weinig ervaring met elkaar. De eerste confrontatie was op 15 juni 1985 toen op het Slobbengors de finale werd gespeeld van de districtsbeker West 2. Na een 0-1 achterstand door een eigen doelpunt knokte het team van Joop van Daele zich door 2 doelpunten van Frans Lutjeboer en 2 goals van Michel Ooijen terug naar de winst en konden de badjassen worden aangetrokken. De tweede keer dat beide teams elkaar serieus ontmoetten, was op 8 november 2023. Op Nieuw-Terbregge kwam Papendrecht tegen de verhouding in middels Jillroy Ruiz aan de leiding. De stand bleef lang staan maar na de gelijkmaker in minuut 76 door Robin van Sman maakte Lucas van Oeveren in minuut 90 de winnende. Scoren op het laatste moment is een ‘goede gewoonte’ geworden bij de Spartanen. DCV kan er van meepraten. Zowel in haar thuiswedstrijd als afgelopen zaterdag op Terbregge moest in de 97e en 98e minuut de 2-2 gelijkmaker worden geïncasseerd. Ditmaal was het verdediger Yannick van Sman die scoorde. Yannick en zijn aanvallende broer Robin vertrekken volgend seizoen overigens naar IFC. Papendrecht slaagde er overigens net niet in om een punt mee te nemen uit Spijkenisse. De altijd fel uit de startblokken stormende groen-witten deden dit afgelopen zaterdag ook en het was aan de goed keepende Yessin de Bot te danken dat de schade bij de rust tot 1-0 beperkt bleef. Hoe anders was dat in deel 2. Spijkenisse plooide terug en Papendrecht kreeg de overhand met een aantal kansen tot gevolg. Pech had de ploeg evenwel toen de in de rust voor Yannick Thiese ingevallen Wesley Tilroe bij een halve mistrap de bal verspeelde waardoor de ook voor de eerste goal verantwoordelijke Durham de 2-0 kon scoren. Dubbele pech voor Wesley. Hij kon eruit en werd vervangen door Ousmane Taore. Een prachtgoal van Jurvenny Bernadina bracht de spanning volledig terug (2-1). Spijkenisse zat er aardig doorheen en dus was het heel jammer dat in de laatste minuten van de wedstrijd een goede passeeractie van Jarden van Ek geen goede voorzet als vervolg kreeg zodat de geheel vrijstaande Jillroy Ruiz niet werd bereikt. Evenwel liggen er voor komende zaterdag voldoende mogelijkheden om tot een goed resultaat te komen, gelet op de vorm in de voorgaande 4 wedstrijden en de 2 met goed spel gespeelde vriendschappelijke wedstrijden.

Om 12.30 uur gaat het 2e elftal thuis van start tegen Heerjansdam. Na een aantal nederlagen is het team van aanvoerder Dean van de Ende toe aan een overwinning waardoor het definitief al zeker is van handhaving in de hoofdklasse. Tot slot kan er, hopelijk na twee overwinningen die middag, worden overgegaan tot de 3e helft, omlijst door de muzikale inbreng van DJ Eye-Catcher alsook DJ Rob & MC Joe.

 

Actie Doneer een Bal groot succes

Zoals bekend heeft VV Papendrecht meegedaan aan de actie Doneer een Bal, georganiseerd door Clubplan Nederland, een actiebureau voor verenigingen. Het bij het begin van de ballenactie gestelde doel van € 2.500 werd ruimschoots overschreden. Het opgehaalde bedrag is iets meer dan 3.150 euro, een groot succes. Hiervan gaan we nieuwe ballen bestellen in de webshop die gekoppeld is aan deze actie. We zullen onder meer ballen uitzoeken die speciaal ontwikkeld zijn voor het spelen op ons kunstgras en op die ondergrond minder snel slijten dan onze huidige ballen. We willen alle donateurs hartelijk bedanken. Zonder jullie bijdrage zou de aanschaf van een grote hoeveelheid nieuwe ballen niet mogelijk geweest zou zijn.

 

Bouw hindernisbaan vrijwel afgerond

Op zondag 7 april ging een groep vrijwilligers verder de bouw van onze hindernisbaan.

Onder een heerlijk zonnetje waren ze vele uren bezig met de aanleg van een nieuw onderdeel. Nog even en dan kunnen we er gebruik van gaan maken.

We willen nog maar weer eens onze grote dank uitspreken aan deze toppers.

 

Aanleg hekwerk minipupillenveld gestart

In de herfst van vorig jaar werd de omheining verwijderd die rond het Cees van Swieten-veld stond. Op vrijdagavond 5 april werd een busje met aanhanger ons terrein opgereden met daarop de eerste onderdelen voor het hekwerk dat rond het minipupillenveld zal komen te staan. Het eerste gedeelte staat inmiddels.

 

Bijzonder geslaagde Bram Blom Cup

Op maandag 1 april, tweede paasdag, werd op het Slobbengors de eerste editie gehouden van de Bram Blom Cup, vernoemd naar de erevoorzitter van Voetbalvereniging Papendrecht. Het was een pupillentoernooi voor de JO7 tot en met JO10 waaraan 47 ploegen deelnamen. initiatiefnemers waren Dave Eielts en Rob Regeer die van mening waren dat het goed zou zijn voor de club om weer een groot thuistoernooi te hebben. Na een lange tijd van voorbereiden, afkijken bij clubs, zelf plannen uitwerken en bijeenkomsten in verschillende samenstelling kwamen we tot een toernooi waar we als club trots op kunnen zijn.

Vele vrijwilligers waren al vroeg aanwezig om het geheel in goede banen te leiden. Aan alles was gedacht. De kantine was de hele dag geopend. Tevens hadden we een buitenkeuken tot onze beschikking en stond er een ijskar op het Rood-Zwarte Plein. Daarnaast was er een techniekballenstand waar iedereen een techniekbal kon uitproberen en kopen. Het toernooi verliep perfect. Alle wedstrijden begonnen en eindigden op tijd. Het weer zat mee en iedereen heeft genoten. Na alle wedstrijden in de poule vond de prijsuitreiking plaats, uiteraard verzorgd door Bram Blom zelf. De poulewinnaars kregen een mooie beker en iedere speler kreeg naast een medaille ook een cupcake en een zak snoep mee naar huis.

We kunnen terugkijken op een ontzettend leuk en geslaagd toernooi. Na afloop kregen we van alle kanten complimenten voor de organisatie, wat natuurlijk fijn is om te horen, maar zonder alle sponsoren en vrijwilligers hadden we nooit een toernooi van deze omvang kunnen neerzetten. Onze dank gaan daarom uit naar iedereen die heeft meegeholpen om deze dag tot een succes te maken maar vooral naar de organisatoren Rob Regeer en Dave Eielts. Op naar volgend seizoen wanneer dit toernooi zeker zal terugkeren.

 

Druk bezochte Vrijwilligersavond

Op vrijdag 29 maart werd in onze kantine de Vrijwilligersavond georganiseerd. Even na 19 uur nam voorzitter Hans Jonker het woord. Hij bedankte alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet voor de club. Speciaal voor de vrijwilligers was voor een uitgebreid buffet gezorgd en konden ze tot 21 uur gratis een drankje halen bij de bar. Op de afgedekte biljarttafel waren drie verschillende salades uitgestald. Regelmatig werd vers gebakken patat neergezet. Uiteraard ontbrak de mayonaise niet. Daarnaast konden gesneden stukken stokbrood, indien gewenst met kruidenboter, ei en komkommer genomen worden. Bij de keuken konden twee soorten saté met pindasaus gehaald worden met bijlagen als gebakken uitjes, atjar en kroepoek.

De kantine was aardig vol en de aanwezigen lieten het zich goed smaken waardoor het keukenpersoneel tot bijna halverwege de avond met het eten in de weer was. Dat het een geslaagde en gezellige avond was, blijkt wel uit het feit dat de laatsten pas ver na middernacht naar huis gingen.

We willen nogmaals alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun inspanningen voor onze club alsook alle VV Papendrechters die voor de succesvolle Vrijwilligersavond gezorgd hebben.

 

Business Club naar Bowlmore

Op 7 maart waren alle leden van Business Club vv Papendrecht uitgenodigd om een hapje te gaan eten en een potje bowling te gaan spelen bij Bowlmore in Dordrecht. Nadat er heerlijk was gegeten, vertrokken de leden naar een van de vier bowlingbanen die voor de Business Club waren gereserveerd. Daar ontstond al gauw een heuse strijd tussen zowel de heren als de dames. Deze fanatieke strijd zorgde ervoor dat er veel gelachen werd en dat het een leuke, spannende en sportieve avond was.

De derde prijs werd uiteindelijk gewonnen door Ronald van de Veere. De tweede prijs werd in de wacht gesleept door Martijn van der Lee en de eerste prijs ging, met een puntenaantal dat de anderen deed duizelen, naar de onbetwiste bowlingkoning van de avond Swen de Haas. Na de prijsuitreiking werd er nog even geklonken op de behaalde prijzen en was er genoeg tijd om het eventuele verlies te verwerken. Daarna ging iedereen moe maar tevreden naar huis. Het was weer een enorm gezellige avond met Business Club vv Papendrecht.

 

18e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (28-03-2024)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (03-2024)’, ‘Ballenactie Doneer een bal’, ‘Vrijwilligersavond op vrijdag 29 maart’, ‘Bram Blom Cup op maandag 1 april’, ‘PapendrechtLegends op vrijdag 12 april’, ‘Feest met dj’s op 13 april’, ‘Papendrecht JO23-1 bij Veronica Offside’, ‘Papendrecht JO10-1 naar betaaldvoetbalduel’ en ‘Oefenprogramma van de A-selectie’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Van de bestuurstafel (03-2024)

We gaan weer naar de laatste fase van het seizoen. Onze standaardelftallen (Zaterdag 1, 2 en Vrouwen 1) staan op mooie en vooral veilige plekken op de ranglijst. Er kan nog van alles gebeuren maar zoals het er nu naar uitziet, spelen we volgend jaar weer met deze drie teams op hetzelfde niveau. Op dit moment loopt er binnen de club een ballenactie. Bij het schrijven van dit stuk staan we bijna op 90 ballen, een geweldig resultaat. Alle leden en anderen die een bal hebben gesponsord, dank daarvoor. Het toont maar weer aan dat we een vereniging zijn met betrokken leden en vrijwilligers. Op vrijdag 29 maart is de jaarlijkse Vrijwilligersavond. Hiermee geven we onze vrijwilligers een blijk van waardering die ze allemaal dik verdienen. Op tweede paasdag wordt op het Slobbengors gespeeld om de Bram Blom cup. We zijn verheugd met het initiatief voor dit jeugdtoernooi waarbij 48 teams actief zullen zijn. Dat geeft weer de nodige bedrijvigheid. Dank aan alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie en begeleiding van het toernooi en uiteraard aan de sponsors die het mogelijk hebben gemaakt. We zijn verder bezig om extra activiteiten toe te gaan voegen aan onze vereniging. Zo vordert de bouw van de hindernisbaan. Deze zal door de Survival Academy beheerd gaan worden die trainingen zal verzorgen voor leden maar ook voor derden. Er kunnen ook teambuildingtrainingen gegeven worden voor teams vanuit onze vereniging. De komende periode zal er verder over gecommuniceerd worden als over de kosten en tijdstippen van de trainingen. Verder zijn we in gesprek om het recreatieve zaalvoetbal, dat op woensdagavond in het Sportcentrum Papendrecht plaatsvindt, aan onze club te binden. Deze activiteit, die uitvoerend en financieel geheel autonoom zal gaan functioneren, zal een mooie toevoeging zijn aan ons voetbalaanbod.

Het bestuur heeft de voordracht van erelid Mark Kalishoek geaccordeerd als nieuw lid van de Technische Commissie (TC). Mark zal Bert Duthler gaan ondersteunen binnen de TC heren. Mark verzorgt al enkele jaren het oefenprogramma van de herenselectie en speelde een adviserende rol op technisch gebied binnen de club. De nieuwe ledverlichting van de velden 2, 3 en 4 is sinds kort voorzien van dynamische bediening. Dit betekent dat met behulp van een app de verlichting in- en uitgeschakeld kan worden. De mogelijkheid bestaat nu ook om bijvoorbeeld een half veld te verlichten of te schakelen tussen wedstrijdlicht en trainingslicht (veld 3). Met deze optie denken we de nodige besparing op energieverbruik te realiseren. Als laatste zijn we blij dat we kunnen melden dat we iemand hebben gevonden voor het bestellen van de teamkleding en iemand die de kar gaat trekken bij werkgroep vrijwilligers. Joyce Janssen zal de kleding oppakken en Madelon Visser gaat zich bezighouden met de uitwerking van het vrijwilligersbeleid.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Bram Blom Cup op maandag 1 april

Op 1 april (geen grap) staat bij VV Papendrecht de eerste editie van de Bram Blom Cup op het programma. Dit toernooi is voor de JO7 tot en met de JO10. Van 9.00 uur tot ongeveer 14.30 uur zullen 48 teams strijden om de eer. Voor elke deelnemer is er een mooie medaille en voor de poulewinnaars uiteraard de Bram Blom Cup die overhandigd zal worden door de naamdrager van het toernooi. Het belooft een dag vol voetbal en plezier te worden. Wil je leuke wedstrijden zien en onze jongste jeugdteams komen aanmoedigen, dan ben je uiteraard van harte welkom. We hebben onder meer muziek, een ijskar en een techniekballenstand. Uiteraard zijn de kantine, de keuken en de buitenbar geopend om iedereen in zijn of haar behoefte te voorzien. Inmiddels is veel geld gedoneerd en zijn veel spullen gesponsord waarvoor we iedereen enorm willen bedanken want zonder deze sponsors en onze vrijwilligers is een toernooi organiseren onhaalbaar. Eenieder die iets sponsort, zal genoemd worden in het programmaboekje en op de speciale toernooiapp. Particulieren of bedrijven die nog iets willen sponsoren, kunnen contact opnemen met penningmeester Dick Verschoor, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

Alles zal live te volgen zijn via de volgende link:
https://www.tournify.nl/live/bramblomcup/present

Graag tot de eerste dag van april.

De toernooiorganisatie

 

Oefenprogramma A-selectie

Voor de A-selectie is een oefenprogramma opgesteld voor eind maart en voor april. Het is als volgt:

Dinsdag 19 maart 20.15 uur: Papendrecht – 4ThePlayers Academy Voetbalschool
Dinsdag 26 maart 20.15 uur: Papendrecht – Barendrecht O23
Dinsdag 2 april 20.15 uur: Papendrecht 2 – RCD 1
Dinsdag 16 april 20.15 uur: Papendrecht 2 – Barendrecht  O19
Dinsdag 23 april 20.15 uur: Papendrecht – RBC

 

Feest met dj’s op 13 april

Op zaterdag 13 april is er bij Voetbalvereniging Papendrecht weer een overvol voetbalprogramma. Om 12.30 uur speelt Papendrecht 2 tegen Heerjansdam 2, om 14.30 uur gevolgd door de wedstrijd tussen Papendrecht 1 en het eerste van de Sparta Amateurs. Na het voetballen zullen DJ Eye-Catcher en DJ Rob & MC Joe tot een uur of 9 ’s avonds voor een waanzinnig feest zorgen. DJ Eye-Catcher heeft al meerdere keren bij VV Papendrecht opgetreden, onder meer tijdens het grootse Jubileumfeest wat een enorm succes was. DJ Rob & MC Joe van de ‘Oldschool Gansters’ zorgden enige jaren terug na de derby tussen Papendrecht en Drechtstreek voor een gezellige en drukbezochte afterparty met lekkere muziek. Ze zijn bekend van optredens bij Feyenoord en van festivals en grote feesten.

Dus kom op de tweede zaterdag van april naar sportpark Slobbengors, Anthony Fokkerweg 3, om eerst van het voetballen te genieten om je daarna is het feestgedruis te storten.

 

Ballenactie doneer een bal

Half maart is VV Papendrecht gestart met de Ballenactie. Met deze actie willen we ballen inzamelen voor onze vereniging. Help je mee? De aanschaf van nieuwe ballen is altijd een hele uitgave. Daarom komen we in actie. Iedereen die VV Papendrecht een warm hart toedraagt, kan meedoen. Zo willen we er samen voor zorgen dat het balletje gewoon kan blijven rollen. Via onderstaande link kun je een bal doneren aan onze club:

www.ballenactie.nl/vvpapendrecht

Ons doel is 100 nieuwe ballen. Help je mee? De eerste ballen zijn inmiddels verkocht. Ken je iemand die zou kunnen helpen? Stuur de actie gerust door. De actieperiode duurt tot en met dinsdag 9 april. Alvast bedankt!

 

17e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (13-03-2024)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de volgende artikelen: ‘AH Infra & Groen vernieuwt straatwerk’, ‘Werkploeg krijgt gereedschap geschonken’, ‘Lentebingo op 19 april’, ‘Aanleg hindernisbaan nadert voltooiing’, ‘Papendrecht MO17-1 krijgt nieuwe jassen’, ‘PapendrechtLegends op vrijdag 15 maart’, ‘Driss El Akchaoui tekent contract’, ‘Petra en Talitha 100 wedstrijden voor Vrouwen 1’, ‘Cees Baars speelt 100e duel voor Papendrecht’ en ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Werkploeg krijgt gereedschap geschonken

Op maandag 11 maart werd de werkploeg verblijd met diverse nieuwe, mooie en veilige gereedschappen. Deze zijn geschonken door het Papendrechtse bedrijf Rovanda Handel en Techniek van eigenaar Rook van Dalen en door Stephan Matena. Mede namens de werkploeg danken wij onze sponsors voor deze gulle gift.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Aan het eind van de winter kwam Voetbalvereniging Papendrecht meerdere keren aan bod in de lokale en regionale media. Regio-Voetbal had interviews met hoofdtrainer Johan Sturrus en onze nieuwe assistent-trainer John den Dunnen. In de voorjaarseditie 2024 van het Voetbaljournaal Alblasserwaard wordt ruim aandacht besteed aan onze club. Er staan onder meer interviews in met Ton Rutteman (is onmisbaar voor VV Papendrecht) en Jillroy Ruiz. Papendrecht.net publiceerde het artikel ‘Papendrecht MO17-1 krijgt nieuwe jassen‘. In de agenda van Papendrecht.net staat: ‘Lentebingo (16+) bij VV Papendrecht‘. In de UITagenda van PapendrechtVerrast staat op 13 april: ‘Voetbal en feest bij VV Papendrecht‘. ‘Petra en Talitha goed voor 100 duels voor Papendrecht Vrouwen 1‘ kopt het Het Kontakt Klaroen.nl. ‘Voetballer Baars speelt 100e duel voor VV Papendrecht‘ schrijft Papendrecht24.

 

Aanleg hindernisbaan nadert voltooiing

Recentelijk is verder gegaan met de aanleg van de hindernisbaan. Bij Scheepswerf Matena werden autobanden van verschillende grootte en dikke, stevige touwen in een bedrijfswagen gedaan en naar het Slobbengors gereden. Daar werd werden ze door Jan Matena, Frank van Waterschoot en Jerry Jansen gebruikt voor het volgende onderdeel van onze hindernisbaan. Nog even dan is die af en kunnen we beginnen met de bootcamp.

We willen de vrijwilligers van harte bedanken voor hun inspanningen. Ook meehelpen? Laat het ons weten.

 

Lentebingo op 19 april

Na het succes van de laatste bingo organiseert Voetbalvereniging Papendrecht wederom een gezellige Lentebingo. Deze is voor iedereen van 16 jaar en ouder en zal plaatsvinden op vrijdag 19 april. De kantine gaat open om 19.00 uur en de bingo start om 19.30 uur. Uiteraard kunnen weer mooie prijzen gewonnen worden. In totaal worden 6 ronden gespeeld. De kosten hiervoor bedragen € 15. Wil je nog een extra kaart, dan betaal je voor de eerste 5 ronden 1 euro per extra kaart. De 6e ronde is de superronde en per extra kaart betaal je dan 2 euro.

Wil je meedoen met de Lentebingo, meld je dan aan via acties@vvpapendrecht.nl.
Let op: vol = vol.

 

SHO in topvorm komt naar Papendrecht

Steeds Hoger Oud-Beijerland doet haar naam de afgelopen maanden eer aan. Na op 8 oktober met 2-1 verloren te hebben bij Nieuw Lekkerland en er met 3 punten uit 4 wedstrijden een plek in de onderste regionen van de ranglijst werd ingenomen, slaagden de mannen van trainer Hans Maus er in om 10 wedstrijden later inmiddels de 2e plaats achter koploper XerxesDZB in te nemen. Liefst 24 punten werden hierin behaald met een doelsaldo van 32-17. In wedstrijd 3 trof Papendrecht in Oud-Beijerland de wit-zwarte formatie. In een aantrekkelijke wedstrijd werd met 2-2 de punten gedeeld. Na een goed rood-zwart begin nam SHO tegen de verhouding in nog voor rust een 1-0 voorsprong. Direct na de thee trof Job van der Werff binnen 50 seconden schitterend doel waarna Justin Beemsterboer slordig balverlies bij SHO vakkundig afrondde. De  thuisclub liet in de laatste 25 minuten al zien over een prima voetballend elftal te beschikken. De verdiende gelijkmaker viel uit een toegekende strafschop en daarna mocht Papendrecht Roy Rijntjes dankbaar zijn voor een aantal schitterende reddingen. Zoals eerder beschreven heeft SHO een zeer goede serie wedstrijden achter de rug en zal Papendrecht alles in de strijd moeten gooien om een positief resultaat te behalen.

Gelukkig was er afgelopen zaterdag weer positief nieuws te melden vanuit het verre Terneuzen. Ondanks het gemis van 6 basisspelers aan de aftrap – de geschorsten Van Rooyen en Beemsterboer, de geblesseerden Rijntjes en Job van der Werff, alsmede de net terug van vakantie op de bank plaatsnemende Van Ek en Ruiz – slaagde Papendrecht erin om na een matig eerste half uur de leiding te nemen via een kopbal van Yannick Thiese waarna Lorenzo van Wijk in de tweede helft een hoofdrol voor zich opeiste door twee keer fraai te scoren, waarbij zijn 2e en onze 3-0 een beauty was. De thuisploeg, die in de voorgaande twee thuiswedstrijden de nummers 3 en 4, Spijkenisse en  Sparta AV, klopte, wist slechts 1 maal tot score te komen waardoor na het laatste fluitsignaal de vreugde groot was. Een flinke dosis inzet lag ten grondslag aan deze zege waarbij complimenten moeten worden gegeven aan het ijzersterke centraleverdedigersduo Cees Baars en basisdebutant Dani Roodnat, de verdienstelijk spelende jeugdige Yannick Thiese als vervanger van Michael van Rooijen en de immer zwoegende en goed spelende Rick Molenaar, waarbij gezegd dient te worden dat alle overige basisspelers en de 5 ingevallen spelers kunnen bogen op een voldoende voor hun spel. Ook was er nog een debutant, ditmaal aan de zijlijn. Wim Erkelens , in een vorig leven een geroutineerde doelman, verving als assistent-scheidsrechter geroutineerd de verhinderde Bert Grimmius. Dezelfde teamprestatie zal nodig zijn om het sterke SHO van repliek te dienen waarbij de steun van de supporters steeds belangrijker gaat worden bij de strijd om handhaving van het eersteklasseschap. Afgelopen zaterdag in Terneuzen werd daar, ondanks de flinke afstand, door  een verrassend aantal meegereisden het goede voorbeeld in gegeven. Steun onze jongens zaterdag vanaf 14.30 uur in de strijd.

Het uitstekend acterende  2e elftal was afgelopen zaterdag vrij en wil de hoge klassering vasthouden en verbeteren door van MZC’11 2 de punten af te snoepen en zodoende de onnodige nederlaag in Zierikzee goed te maken. De mannen van coach Laurens Gerlich trappen om 12.30 uur af.

 

PapendrechtLegends op vrijdag 15 maart

Op vrijdagavond 15 maart zullen voor de eerste keer in dit kalenderjaar de PapendrechtLegends op ons sportcomplex in actie komen. Het samenwerkingsverband tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek staat altijd garant voor leuk voetbal.

 • De eerste wedstrijden beginnen om 20.00 uur;
 • Het gaat om 7×7 voor 35-plussers op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding;
 • Er mag doorlopend gewisseld worden;
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

Na de lekkere potjes voetbal is het tijd om de kantine op te zoeken voor de uiterst gezellige derde helft. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer deelnemers. Daarom dagen wij iedereen uit die op welke manier dan ook verbonden is aan voetballend Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, supporters, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers of andere vrijwilligers om deel te nemen. Maar ook anderen kunnen langskomen. Iedereen is van harte welkom. Dus zoek je voetbalspullen op en doe mee.

 

AH Infra & Groen vernieuwt straatwerk

Het straatwerk aan de achterzijde en zijkant van ons kleedkamercomplex was dringend aan vervanging toe. Recentelijk heeft AH Infra & Groen dat probleem aangepakt. De oude bestrating werd verwijderd waarna fraaie, nieuwe tegels werden neergelegd.

    

We bedanken AH Infra & Groen voor het uitvoeren van de werkzaamheden waardoor het straatwerk er weer keurig bij ligt.

 

Afgelasting zaterdag 2 maart

Vanwege de regen van de afgelopen dagen is op zaterdag 2 maart de wedstrijd Groote Lindt O23-2 tegen Papendrecht O23-2 afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

16e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (29-02-2024)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Wim Uiterwijk 1943 – 2024’, ‘Sponsor eerste editie van de Bram Blom Cup’, ‘Activiteitencoördinator’ en ‘Meidenteams, voetbal en gezelligheid’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Sponsor eerste editie van de Bram Blom Cup

Zoals eerder vermeld organiseert Voetbalvereniging Papendrecht op maandag 1 april de eerste editie van de Bram Blom Cup. Begin februari deden we de oproep om de velden te sponsoren die op tweede paasdag tijdens het pupillentoernooi voor de leeftijdscategorie van JO7 t/m JO10 gebruikt zullen worden. De belangstelling was enorm en in geen tijd waren alle velden voorzien van een ’tijdelijke eigenaar’.  Nogmaals bedankt voor het enthousiasme en het willen sponsoren. Het is overigens nog steeds mogelijk de Bram Blom Cup ’24 op de een of andere manier te sponsoren. Bent u daarin geïnteresseerd, neem dan contact op met penningmeester Dick Verschoor, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

Het geld kan overgemaakt worden naar:
VV Papendrecht
Bankrekening: NL86 RABO 0353 0192 40
O.v.v. Donatie Bram Blom Cup 2024

Alvast hartelijk dank namens de organisatie van de Bram Blom Cup.

 

Activiteitencoördinator

Binnen onze club zijn vele vrijwilligers actief die op allerlei gebieden activiteiten organiseren. Of het nu om de lentebingo gaat, het boutdraaien, themafeesten of de slotdag, het zijn allemaal leuke en welkome evenementen. Wat we de afgelopen jaren hierin misten, was coördinatie van al die verschillende activiteiten. Soms liepen zaken langs elkaar heen of was er onvoldoende communicatie of onderlinge afstemming. We zijn daarom blij dat we iemand hebben gevonden die dit wil gaan coördineren. Fleur Matena heeft te kennen gegeven de uitdaging te willen aangaan. Fleur is 21 jaar en is geen onbekende op de club. Ze is al actief in de kantinecrew en hoorde dat er behoefte was aan iemand die de activiteiten zou kunnen coördineren. Na een oriënterend gesprek met het bestuur heeft ze besloten om de handschoen op te pakken.

Hoe ben je terechtgekomen bij de club?
“Dat is gekomen door mijn moeder. Zij heeft meer dan 30 jaar bij Papendrecht gevoetbald. Ze speelde in Vrouwen 1. Als ze moest voetballen dan ging ik als klein meisje bijna elke zaterdag mee. Ik zat dan op de reservebank, vermaakte de wissels en huppelde rond het team. Dus eigenlijk kom ik al vele jaren op de club.”

Heb je zelf ook gevoetbald?
“Nee, dat niet. Ik heb andere kwaliteiten. Ik kan niet zoveel met een voetbal.”

Wat ga je precies doen?
“In grote lijnen houdt het in dat ik alle activiteiten binnen de club ga coördineren. Hoe dat er precies uitkomt te zien, zal ik de komende tijd gaan uitwerken. Het lijkt me hartstikke leuk om te doen en een mooie uitdaging. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat ik alle activiteiten zelf ga organiseren. Ik ga er alleen voor zorgen dat er lijn komt in de organisatie ervan. Dat er geborgd is dat er genoeg vrijwilligers zijn, dat er vooraf en achteraf communicatie is over de activiteit. Dat er een jaarplanning komt zodat ruim van tevoren bekend is wanneer de activiteiten plaats zullen vinden. Als mensen dus een activiteit willen organiseren, of dit nu voor heel de club is, voor een team, of voor een bepaalde leeftijdsgroep, dan kunnen ze bij mij terecht. Ik zal ze dan helpen aan een standaardstappenplan en zorgen dat ze de juiste ondersteuning krijgen.”

“Je kunt je verzoeken voor het organiseren van een evenement mailen naar activiteiten@vvpapendrecht.nl. Ik kan dan in de jaarplanning kijken of er geen andere activiteiten zijn en zorgen dat de juiste personen of commissies geïnformeerd worden. Ik zal overigens zelf ook nog weleens wat organiseren. Zo lijkt het me leuk om het tentenkamp weer een plekje te geven binnen de club.”

 

Wedstrijd JO19-1 afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid regen van de afgelopen dagen zijn niet al onze voetbalvelden bespeelbaar. Op zaterdag 24 januari is daarom de wedstrijd van Papendrecht JO19-1 tegen Heerjansdam JO19-1 afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

Papendrecht heel erg toe aan zege op BVCB

Komende zaterdag ontvangt Papendrecht op het Slobbengors BVCB uit Bergschenhoek. BVCB, dat 1100 leden telt, zag vorig jaar in februari haar 75-jarig jubileum wreed verstoord door een kantinebrand. Er bestaat inmiddels een  bouwplan voor een schitterend nieuw clubhuis dat tijdens een bijzondere ledenvergadering in december werd goedgekeurd. Bij de financiering is er, naast de uitkering van de verzekering, veel steun van leden en sponsoren via donaties en ook zijn er obligaties uitgegeven om het een en ander te kunnen  financieren. Beide teams ontmoetten elkaar de afgelopen jaren meerdere keren. In de tweede wedstrijd van het lopende seizoen was Papendrecht in Bergschenhoek de betere. Weliswaar opende BVCB de score middels Ricoberto Luijando maar Norichio Nieveld maakte op slag van rust de gelijkmaker. In de tweede helft was Papendrecht bovenliggend en scoorde Justin Beemsterboer twee maal voor de rood-zwarten, waarvan 1 keer uit een penalty. De 1-3 eindstand was dan ook een juiste weergave van de spelverhouding. Een slecht begin voor de Hoekers van het seizoen dat zich net als Papendrecht kenmerkt door wisselende resultaten. Het team van  trainer Dick Boereboom ,die aan het eind van het seizoen na 3 jaar de club gaat verlaten, won in zijn laatste wedstrijd met maar liefst 5-1 van het ambitieuze Sparta. De aanwezige toeschouwers  herkenden hun team niet in vergelijking met de pijnlijke 1-3 nederlaag die een week daarvoor thuis geleden werd tegen DCV. Boereboom had een aantal wissels toegepast en dat hielp enorm. De kopsterke spits Michel de Rooij scoorde weer twee keer in deze wedstrijd. Afgelopen dinsdag werd nog eens met 5-2 gewonnen voor de KNVB-beker tegen Zoetermeer. De blauw-witten lijken klaar voor de ontmoeting tegen Papendrecht.

Heel vaak is hier al geschreven dat een plek bij de eerste 8 in ieder geval behoud van het eersteklasseschap betekent, plekken 9 t/m 11 de nacompetitie ingaan en de nummers 12 en 13 degraderen. BVCB bezet momenteel de 6e plaats met 19 punten terwijl Papendrecht , door een beter doelsado dan DCV, nog op de ‘veilige’ 8e plaats staat. De marges zijn flinterdun en dus is deze komende wedstrijd van groot belang. In 2024 heeft Papendrecht nog niet het zoet van de overwinning in competitieverband mogen smaken hoewel het met name bij het gelijkspel bij NSVV veel te weinig kreeg. De  0-1 nederlaag tegen Zuidland was heel onnodig, daarbij aangetekend dat het spel van onze rood-zwarten uiterst mager was. Bij koploper en periodekampioen XerxesDZB was Papendrecht in de eerste helft duidelijk de mindere, speelde het erg angstig, was er weinig aanvallend initiatief en was de ruststand 1-0 schade beperkend te noemen. In de tweede helft kwam daar flink verandering in en was Papendrecht minimaal gelijkwaardig aan de ‘zebra’s’, kreeg het een heel gemakkelijk gegeven strafschop tegen waardoor het 2-0 werd, waarna Lorenzo van Wijk na goed voorbereidend werk van Justin Beemsterboer knap afrondde (2-1). In de slotfase had het zomaar 2-2 kunnen worden maar een aantal kansen op een doelpunt werd jammerlijk gemist. Afgelopen dinsdag kwam Papendrecht wel tot winst in een oefenwedstrijd. SVW werd thuis met 5-1 verslagen. Doelpuntenmakers voor Papendrecht  waren Djerrel Saffignani, Cerezo Drenthe, Lorenzo van Wijk, Wouter van de Werff en Rick Molenaar. Slecht nieuws kwam er afgelopen week over doelman en aanvoerder Roy Rijntjes. Hij blesseerde zich ernstig aan zijn knie in de wedstrijd tegen Xerxes. Roy zal vermoedelijk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen voor de mannen van coach Johan Sturrus. Wij wensen hem veel succes bij  het werken naar een volledig herstel.

Onze jongens kunnen de steun van de supporters komende zaterdag dan ook heel goed gebruiken in deze zeer belangrijke wedstrijd. Het 2e elftal, dat op een keurige 4e plaats staat, ontvangt om 12.30 uur de reserves van Achilles Veen.

 

In Memoriam Wim Uiterwijk 1943 – 2024

Op 17 februari 2024 bereikte ons het droevige bericht dat Wim Uiterwijk, lid van verdienste van onze vereniging, is overleden op de leeftijd van 80 jaar. Wim was een lid met vele verdiensten voor onze voetbalvereniging als elftalleider, commissielid en bestuurslid.

In het midden van de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Wims dochter Marion lid van onze vereniging waarmee ook Wims carrière als vrijwilliger bij onze club begon. Op jonge leeftijd werd Marion namelijk als speelster steunpilaar van het vrouwenelftal (Dames 1 heette dat toen nog) en niet lang daarna werd Wim als leider van dat team een steunpilaar voor velen gedurende vele jaren. Want dat was hij zeker: niets was voor Wim te veel om alle organisatorische zaken rondom het team te regelen zodat de trainer zich kon richten op het voetbal. Veel trainers heeft Wim voorbij zien komen, met ongetwijfeld als grootste succes de winst in de districtsbekerfinale in 1992. Dat was zeker ook zijn succes.

Wims organisatorische kwaliteiten bleven niet onopgemerkt binnen onze club. Al snel werd hij voorzitter van de damesafdeling en daarna onder meer de vertegenwoordiger van die damesafdeling in het hoofdbestuur, vanaf 1989 tot 2003. Het was prettig samenwerken met Wim. Hij had zijn zaakjes altijd op orde, kwam afspraken na en was een constructief bestuurslid gedurende vele jaren. In de functie van bestuurslid nam hij ook de rol op zich om het programmaboekje voor de thuiswedstrijden van het eerste zondagelftal te maken en ervoor te zorgen dat het verkocht werd. Wims vrouw Ludi werkte ook mee, onder meer aan de kaartverkoop op zondagmiddag en als gastvrouw in de bestuurskamer.

Zoals uit het voorgaande blijkt, was Wim op vele manieren betrokken bij onze club als vrijwilliger. Niet voor niets is hem de titel lid van verdienste toegekend bij zijn afscheid uit het bestuur in 2003. Maar supporter was hij ook. En hij was er eentje die enorm meeleefde, al liet hij dat niet zo merken. Wim heeft heel wat rondjes rond het hoofdveld gelopen, in spanning over het spel en het resultaat. Op één plek blijven staan was niet zo aan hem besteed.

Met Wim verliezen wij iemand die zich belangeloos inzette voor onze club en daarmee heel veel mensen een plezier heeft gedaan. Wij herinneren hem als een zeer actief lid en als een aimabel mens, de vriendelijkheid zelve. Hij heeft veel betekend voor alle speelsters die hij voorbij heeft zien komen in het eerste dameselftal. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Wij wensen zijn vrouw Ludi en zijn kinderen en hun gezinnen veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.

Namens het bestuur van de VV Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter
Peter Michielse, erelid

 

Meidenteams, voetbal en gezelligheid

Helma Bouter is al meerdere seizoenen betrokken bij de meidenafdeling van VV Papendrecht, niet echt verbazingwekkend met drie voetballende dochters. “Ik ben bij de club terechtgekomen toen mijn middelste dochter ging voetballen. Ze voetbalde bij de jongens. Binnen een half jaar was ik leider van het team, een leuke tijd. Toen Amber ging voetballen in MO13-1, ben ik betrokken geraakt bij de meidenteams. Eerst samen met Lonneke Michielse en Monique Klooster. Op een gegeven moment stopte Lonneke en werd Monique Technisch Coördinator van de vrouwenafdeling. Toen heb ik het opgepakt. In het begin ondersteund door Ronald Sterk maar die staat liever op het veld. Hij traint nu de MO17-1 en ik ben de technisch coördinator van de meiden.”

“Waarom ik het doe? Goeie vraag. Mijn grootste drijfveer is de meidenafdeling positief op de kaart te houden, te ontwikkelen en uit te breiden en de meiden veel voetbalplezier te bieden. Als je de zaken op orde hebt, dan heeft dit ook aantrekkingskracht op meiden uit de regio. We hebben het op dit moment prima voor elkaar. Alle meidenteams hebben twee trainers en een sponsor, dus dat zit wel goed. Wat ook leuk is dat de meiden ook betrokken zijn bij de club. Ze helpen in de kantine en de schoolmaatschappelijke stages worden op de club volbracht. Naast de voetbaltrainingen organiseren we ook andere trainingen. Cardioboksen, als de velden eruit liggen looptrainingen en hopelijk kunnen we binnen niet al te lange tijd terecht bij de bootcamp. Maar samen gezellig andere dingen doen, is ook belangrijk. Teamuitjes zoals bubbelvoetbal, een dagje strand of gewoon samen een wedstrijd kijken in de kantine staan ook op het programma.”

Kortom meiden: kom voetballen bij de leukste en gezelligste club van de regio. Voor meer informatie kun je mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

15e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (14-02-2024)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de volgende artikelen: ‘Sponsor de Bram Blom Cup’, ‘Optreden Bradley Hulst op 24 februari’, ‘Iv-groep sponsort VV Papendrecht’, ‘Jeugdwinnaars Grote Clubactie ontvangen prijs’, ‘Sponsorcommissie en reclameborden’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘VV Papendrecht heeft nieuwe hoofdtrainer’, ‘John den Dunnen assistent Driss El Akchaoui’ en ‘Oefenprogramma Papendrecht 1 en 2’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Halverwege de winter stond Voetbalvereniging Papendrecht diverse keren in de schijnwerpers in de lokale en regionale media, vooral wat betreft onze nieuwe hoofdtrainer. ‘Driss El Akchaoui volgt Johan Sturrus op als hoofdtrainer van Papendrecht‘ en ‘VV Papendrecht heeft nieuwe hoofdtrainer‘ schreven achtereenvolgens Regio-Voetbal en Dordt Centraal. ‘Meiden VV Papendrecht spelen zaalvoetbaltoernooi‘ kopt Het Kontakt Klaroen.nl. Het artikel ‘Optreden Bradley Hulst bij VV Papendrecht‘ staat op de website van Papendrecht.net. Papendrecht24 publiceerde het stuk ‘Papendrecht Vrouwen1 gaan naar sportschool‘. ‘John den Dunnen assistent hoofdtrainer Papendrecht‘ is te lezen op de website van RTVPapendrecht.

 

Iv-groep sponsort VV Papendrecht

Buiten onze reguliere kleding-, bord- en hoofdsponsors hebben we dankzij de Iv-groep een nieuwe vorm van sponsoring binnen onze club. Iv is een wereldwijd opererend multidisciplinair ingenieursbureau dat technische oplossingen bedenkt voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit. Het gaat daarbij om de sectoren Industrie, Infra & Verkeer, Bouw & Installaties, Handling, Maritiem, Offshore & Energie en Water. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Noordhoek 37 te Papendrecht.

De Iv-groep heeft VV Papendrecht uitgekozen om op een bijzondere wijze te ondersteunen. Sinds het begin van het seizoen mogen wij de lege flesjes en blikjes ophalen die in de bedrijfskantine zijn genuttigd. Om de twee weken halen wij de zakken op met de lege verpakkingen die wij vervolgens inleveren voor het statiegeld. Dit levert een mooi bedrag dat ten goede komt aan de club. Wij zijn de IV-groep zeer erkentelijk voor de sponsoring.

 

Oefenprogramma A-selectie

Voor Papendrecht 1 en 2 is voor de komende periode een oefenprogramma opgesteld. Dat is als volgt:

Dinsdag 20 februari 20.15 uur: Papendrecht – SVW
Dinsdag 5 maart 20.15 uur: Papendrecht 2 – RCD

 

Vrijwilligersavond op vrijdag 29 maart

VV Papendrecht wordt draaiende gehouden door onze vele vrijwilligers die zich elke dag belangeloos inzetten voor de club. Zonder hen kan deze mooie voetbalvereniging niet bestaan. Als dank hiervoor willen wij alle vrijwilligers en eventuele partners uitnodigen voor de vrijwilligersavond die wij organiseren op vrijdag 29 maart. De kantine gaat om 18.30 uur open. Vanaf 19.00 uur is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het warme buffet. Onze insteek is om alle vrijwilligers persoonlijk uit te nodigen. Heb jij als vrijwilliger desondanks nog geen uitnodiging ontvangen, dan kun je dit bericht als jouw uitnodiging beschouwen. Indien jij als vrijwilliger de uitnodiging accepteert, willen wij je verzoeken dit kenbaar te maken. Wij kunnen dan de voorbereidingen afstemmen op het aantal aanwezigen. Stuur uiterlijk vrijdag 15 maart een e-mail naar secretaris Edwin Schreurs via secretaris@vvpapendrecht.nl en geef aan of je alleen komt of met je partner.

Het Bestuur

 

Optreden Bradley Hulst op 24 februari

Op zaterdag 24 februari is er weer een vol programma bij Voetbalvereniging Papendrecht. Om 12.30 uur speelt Papendrecht 2 tegen Achilles Veen 2 en om 14.30 uur start de wedstrijd tussen Papendrecht 1 en BVCB 1. De drukke dag wordt in de kantine afgesloten met een optreden van zanger Bradley Hulst.

Dus kom op de laatste zaterdag van februari naar sportpark Slobbengors, Anthony Fokkerweg 3, om eerst naar het voetballen te kijken en vervolgens te luisteren naar Bradley Hulst.

 

Sponsorcommissie en reclameborden

De afgelopen periode zijn rond het hoofdveld veel reclameborden van plek verwisseld, verwijderd of vernieuwd. “We hebben alle borden die niet meer betaald werden verwijderd en zijn hard aan de slag gegaan om nieuwe sponsors te werven. Ik benader sponsors altijd persoonlijk. Ik ga langs, maak een praatje en probeer ze te verleiden om de club te steunen. Het geeft voldoening als ik weer een bord verkoop, echter, als bedrijven nee zeggen, heb ik daar ook vrede mee.” Aan het woord is Ton Rutteman, de drijvende kracht achter de werving van sponsors en het plaatsen van de reclameborden. Hij heeft met de werkploeg ervoor gezorgd dat alle reclame-uitingen er weer pico bello uitzien.

“Rond het hoofdveld is bijna geen plek meer maar we beschikken nu ook over een kunstgrasveld waar omheen een mooi hek staat waarop we reclame-uitingen kunnen aanbrengen. Daar hebben we nog plek genoeg. Ook het minipupillenveld krijgt een nieuw hekwerk waarop we weer reclameborden kunnen plaatsen. Er zijn al aardig wat toezeggingen om dat veldje te voorzien van borden. We gaan ervoor om te zorgen dat alle drie de velden volledig gevuld worden met reclame-uitingen.” Hebt u interesse om een reclame-uiting te plaatsen langs één van de velden? Stuur dan een e-mail naar de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl. Daarna zal door Ton Rutteman contact met u worden opgenomen. Hij zal met u in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden doornemen. Als bordsponsor hebt u gratis toegang tot de wedstrijden van het eerste elftal en bent u van harte welkom op de jaarlijkse sponsordag. Tevens wordt u voorafgaand aan de thuiswedstrijden op de hoogte gebracht van de verrichtingen van ons eerste elftal.

 

Jeugdwinnaars Grote Clubactie ontvangen prijs

Zoals elk jaar heeft VV Papendrecht leuke prijzen ter beschikking gesteld aan de jeugdleden die het grootste aantal loten van de Grote Clubactie wisten te verkopen. De winnaars zijn op zaterdag 3 februari in het zonnetje gezet. Fay Matena heeft de meeste loten van allemaal verkocht. Zij heeft een voetbaltenue van een club naar keuze gewonnen. Samuel den Outer, Levi Regeer en Jordy wonnen bioscoopbonnen. Zij kregen die overhandigd door jeugdvoorzitter Rick Croese.

We bedanken iedereen die loten heeft verkocht en gekocht en wensen de winnaars veel plezier met hun prijs.

 

Sponsor de Bram Blom Cup

Voetbalvereniging Papendrecht organiseert op maandag 1 april een pupillentoernooi voor de leeftijdscategorie JO7 t/m JO10. Hierbij wordt gestreden om de Bram Blom Cup. Het is de eerste editie van het toernooi dat plaatsvindt op tweede paasdag en vernoemd is naar onze erevoorzitter Bram Blom. We bieden u de unieke kans om voor een leuk bedrag op die dag één van de negen pupillenveldjes te sponsoren:

 • Wil jij als particulier alleen of samen met jouw team of vriendengroep een pupillenveld sponsoren, dan kost jou dat € 100.
 • Wil jij met jouw bedrijf een pupillenveld sponsoren, kost jou dit € 121 inclusief btw (factuur via de mail).

Voor beide opties geldt: uw naam hangt door middel van een bordje aan het doel en uw naam, teamnaam of bedrijfsnaam wordt in een advertentie vermeld in het programmaboekje. Zie jij dit al voor je? Jouw naam op een doel! Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar penningmeester Dick Verschoor: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

Het geld kan overgemaakt worden naar:
VV Papendrecht
Bankrekening: NL86 RABO 0353 0192 40
O.v.v. Donatie Bram Blom Cup 2024

Alvast bedankt namens de organisatie van de Bram Blom Cup toernooicommissie.

 

Niemand Buitenspel

VV Papendrecht heeft al jaren een sponsordeal met ING, de hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal. Een onderdeel daarvan is het programma ‘Niemand Buitenspel’. Dit is bedoeld om het taboe op verborgen armoede te doorbreken. In elk jeugdelftal zit, zo blijkt uit cijfers van Jeugdfonds Sport & Cultuur, gemiddeld één kind uit een gezin met financiële zorgen. Voor hun ouder(s) en/of verzorger(s) is het vaak lastig om de contributie of andere kosten van een voetbalclub op te brengen. ING wil de drempel om te praten over financiële problemen en schulden verlagen want vaak zijn er meer mogelijkheden dan de ouder(s) en/of verzorger(s) weten om toch te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is.

Via de website www.ing.nl/niemandbuitenspel kunnen mensen met geldzorgen op een eenvoudige, laagdrempelige en anonieme manier gebruikmaken van de online middelen van Geldfit en de VoorzieningenWijzer. De website zorgt ervoor dat leden van amateurclubs in een oogopslag kunnen zien welke voorzieningen er zijn in hun gemeente. Natuurlijk zijn er ook mensen die digitaal niet zo vaardig zijn, er geen toegang tot hebben of gewoon graag even iemand willen spreken over dit onderwerp. Daarom is de financieel contactpersoon geïntroduceerd binnen onze club, iemand bij wie leden terechtkunnen voor vragen over dit onderwerp. Susan Verschuren is door het bestuur aangesteld als financieel contactpersoon. Zij wijst leden op de hulp en (lokale) voorzieningen die beschikbaar zijn en begeleidt hen bij het aanvragen van deze regelingen. Op deze manier proberen we mensen met geldzorgen te ondersteunen. Indien u in contact wil komen met Susan over het programma Niemand Buitenspel, dan kunt u een e-mail sturen naar niemand_buitenspel@vvpapendrecht.nl. Zij zal dan contact met u opnemen om samen de mogelijkheden te bespreken.

 

Keukenpersoneel gezocht

VV Papendrecht is op zoek naar medewerkers voor in de keuken. Ben je 16 jaar of ouder en wil je graag een bijdrage leveren aan onze mooie club, dan zoeken wij jou. Als medewerker in de keuken ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen in onze snackhoek. Je zorgt ervoor dat de bezoekers van de snackcorner op een vriendelijke wijze geholpen worden. Samen met de andere vrijwilligers ben je het gezicht van de club en bepaal je mede de sfeer en gezelligheid in onze kantine. De keuken is iedere zaterdag geopend en soms ook op zondag. We vragen iemand die zelfstandig het heft in handen neemt, die initiatieven durft te ontwikkelen en hierover afstemming heeft met de Kantinecommissie. De werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit:

 • Het bereiden en verkopen van diverse broodjes, patat en snacks;
 • Het bedienen van de kassa;
 • Bewaken van de hygiëne in de keuken en het schoon achterlaten ervan;
 • Bij voldoende ervaring het begeleiden van nieuwe medewerkers;
 • Meedenken over alle aspecten in de keuken.

Je krijgt, naast enorm veel waardering van onze leden, bezoekende teams en toeschouwers, veel vrijheid om te ondernemen, altijd in overleg met de Kantinecommissie. Je leert daarnaast veel leuke mensen kennen. Als tegenprestatie krijg je een bescheiden vergoeding en word je een keer per jaar uitgenodigd voor onze gezellige vrijwilligersavond. Lijkt het je leuk en zie je jezelf al in deze mooie en voor onze vereniging belangrijke rol? Neem dan contact op met de coördinator van de kantine, Jeroen Lasschuit, e-mail: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl. Of laat je gegevens achter bij de bar. Wij nemen dan zo gauw mogelijk contact met je op.

 

14e Weekbrief van seizoen 2023-2024  (31-01-2024)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2023-2024 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Vrijwilligersavond op vrijdag 29 maart’, ‘Keukenpersoneel gezocht’, ‘Niemand Buitenspel’, ‘Beste lotenverkopers Grote Clubactie’, ‘Druk bezochte 123-Drive-in Show’, ‘JO23-2, vriendenteam ten top’, ‘Vrouwen 1 naar sportschool’ en ‘Meiden spelen zaalvoetbaltoernooi’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Beste lotenverkopers Grote Clubactie

Vorig najaar vond de Grote Clubactie 2023 plaats. VV Papendrecht heeft fraaie prijzen ter beschikking gesteld aan onze beste lotenverkopers. Zaterdag is de prijsuitreiking. De uitslag is als volgt:

1. Fay Matena: Voetbaltenue van club naar keuze
2. Samuel den Outer: Bioscoopbonnen
3. Jordy: Bioscoopbonnen
4. Levi Regeer: Bioscoopbonnen

Jeugdleden die 25 loten of meer verkocht hebben, hebben een prachtige medaille gewonnen. Zij kunnen deze komen ophalen in de Commissiekamer. Het gaat om: Habtematiam Andebekkan, Senn Kavelaar, Luke de Groot, Charley Paans, Jaydyen Davelaar, Gelena Daal, Robin vd Berg, Stijn de Haas, Rens de Groot, Dean van Beers, Damian de Bruin, Mahmood Abdo, Toby Hak, Stijn Ruigrok, Wouter Maat en Mac-Kenzy van ’t Geloof. Allemaal nog heel erg bedankt. Dankzij jullie inspanningen hebben we een nieuwe ballenpomp kunnen kopen. De rest van het verdiende geld is gereserveerd voor een machine voor kunstgrasveld. Tot slot willen we alle winnaars van harte feliciteren met hun prijs.

 

Druk bezochte 123-Drive-in Show

Op de laatste zaterdag van januari stond na het voetballen een 123-Drive-in show op het programma. Een dj zorgde voor een gezellig feest. Het bleef tot ver in de avond druk in onze kantine. We bedanken het Activiteitenteam voor het leuke initiatief.

 

Powervrouwen zoeken dames voor toernooideelname

De Powervrouwen van VV Papendrecht hebben het plan opgevat om eens aan een toernooi mee te gaan doen. Het betreft het laagdrempelige Voetbalmoeders Prosecco Toernooi dat op vrijdagavond 10 mei plaatsvindt op de velden van SC ’t Gooi in Hilversum. Hiervoor zoeken we nog paar meiden van 30+ om het team te versterken. Ben jij die voetbalmoeder of voetbalveteraan die denkt: “Ja! Dat vind ik nu leuk”. Laat het dan weten aan Yvonne van der Zande of Helma Bouter. Of mail naar: powervrouwenvvp@gmail.com.

 

NIX18 is de afspraak

VV Papendrecht werkt al jaren actief aan een gezonde sportomgeving. Ons sportcomplex is rookvrij en we houden ons strikt aan de Alcoholwet. Dit betekent onder meer dat geen alcohol geschonken of doorgegeven wordt aan jongeren onder de 18 jaar. VV Papendrecht werkt daarom mee aan de NIX18-campagne. Onder meer door duidelijk aanwezige materialen in de kantine laten we bezoekers weten dat ons barpersoneel geen alcohol schenkt aan jongeren onder de 18 en dat het niet toegestaan is om alcohol door te geven aan jongeren onder de 18. Om dit te controleren kan naar je identiteitsbewijs gevraagd worden. Neem dit dus mee. Het is voor een bezoeker van 18 jaar en ouder ten strengste verboden om alcoholische drank door te geven aan iemand onder de 18. Als dit op ons sportcomplex gebeurt, is onze club verantwoordelijk. Bij controle kan dit zelfs tot een boete leiden. Als het druk is, is dit voor onze vrijwilligers moeilijk om te constateren. We vragen daarom om ieders medewerking en houd je aan NIX18.

 

De jeugdcommissie

De jeugdcommissie is een groep bevlogen vrijwilligers met een rood-zwart hart. Zij zetten zich in voor de jeugd met alles wat daarbij komt kijken. We willen jullie graag voorstellen aan de mensen die de jeugdcommissie vormen.

Als eerste Nelie Sterrenburg. “Ik vind het belangrijk dat alle kinderen plezier hebben. Het leuke is dat we de dingen samendoen.” Nelie is al bijna 25 jaar verantwoordelijk voor de jongste jeugd, tot en met Onder 9 jaar. Ze probeert er elke maandag en woensdag te zijn voor de ouders met vragen of problemen en probeert ze op te lossen. Daarnaast is ze er op zaterdag om samen met Coby Blom de scheidsrechters en bezoekende clubs te ontvangen. De leeftijdscoördinator van de JO10-11 is Rob Regeer. “Vrijwilligers zijn schaars en er zijn er nooit genoeg. Het is ontzettend leuk om met de jeugd bezig te zijn en onze doelen na te streven.” Deze bezige bij is tevens leider van JO10-1 en keeperstrainer. Rob is ruim 5 jaar lid en dus al ongelofelijk actief.
Donovan ’t Zand, vader van twee voetballende zoons, vervult de rol van leeftijdscoördinator van JO12 en JO13 met plezier. “Wat ik leuk vind, is de jeugd eenzelfde fijne en gezellige voetbalervaring te kunnen geven die ik zelf ook heb gehad.” Leider, trainer en klusjesman Hassan is verantwoordelijk voor JO15-17. “Communicatie is het sleutelwoord tussen club en ouders, spelers, trainers en leiders.” Doordat zijn twee zoons bij VV Papendrecht voetballen, weet hij wat er speelt bij de jeugd en kan hij daarop inspelen. Jo Pattinama is de coördinator van de oudste jeugd, JO19-23. “Vrijwilligers zijn hard nodig.” Jo is zijn tijd vooruit en actief bij zowel VV Papendrecht als VV Drechtstreek bij de teams van respectievelijk zijn jongste en oudste zoon. Bij onze club is hij al 15 jaar te vinden als scheidsrechter, leider en trainer. Hij regelt met een aantal andere jeugdcommissieleden de voorbereidingen voor de wedstrijden op zaterdag en sluit 1 of 2 keer per week het terrein en het clubgebouw af. Helma Bouter, trotse moeder van drie voetballende dochters, zet zich in voor de florerende meisjesafdeling. “Ik sta er niet alleen voor want de trainers mogen we zeker niet vergeten. We willen dat elke speelster zich op haar eigen niveau kan ontwikkelen.” De voormalige voetbalster, die tegenwoordig met de Powervrouwen meetraint, zit alweer vier jaar in de Jeugdcommissie.

Het Technisch Jeugdkader bestaat uit John van Bilsen en Nick van Amelsvoort, respectievelijk voor de onderbouw en de bovenbouw. John is bij de club gekomen toen zijn zoon hier in 1995 ging voetballen en werd gelijk jeugdtrainer. “Zonder vrijwilligers kan Papendrecht niet functioneren.” Hij helpt de trainers met het opzetten van trainingen en begeleidt de stagelopers bij de verschillende ploegen.
Nick van Amelsvoort is trotse vader van een tweeling waarvan er een korfbalt en de ander voetbalt. “Ik heb er heel veel zin in en hoop mijn steentje bij te dragen om de club verder te helpen. Het is niet makkelijk om dingen te veranderen maar je merkt dat we vooruitgaan.” Nick heeft zelf vanaf de JO13 bij VV Papendrecht gespeeld en traint voor het zesde seizoen het team van zijn zoon wat erg goed gaat en waar hij veel voldoening uithaalt. Het zal aan Nick en John zijn het ingezette technische beleid van Dennis Zaal te continueren en verder uit te werken.

Yvonne van de Zande, de secretaris van de jeugdcommissie, is net als velen de club binnengekomen via haar zoon en is via diverse vrijwilligersfuncties steeds meer betrokken geraakt. “Word ook vrijwilliger. Er is altijd wel iets passends te vinden.” Yvonne begon in het seizoen 2017-2018 als leeftijdscoördinator. Als secretaris is ze verantwoordelijk voor de notulen, agenda’s en overige beleidsmatige zaken. Voetbalvader Rick Croese is de jeugdvoorzitter. “Elke vrijwilliger is voor mij goud waard!” Rick had snel in de gaten dat hij een bijdrage kon leveren door velden uit te zetten, doelen te plaatsen en wedstrijdverslagen te maken. Via de weg der geleidelijkheid in de jeugdcommissie werd hij in 2016 jeugdvoorzitter en daarmee bestuurslid. Samen met de andere bestuursleden geeft hij sturing aan het beleid van onze vereniging. Het geweldige team zet zich elk seizoen weer met hart en ziel in om alle radertjes te laten draaien, samen met alle leiders, trainers, jeugdscheidsrechters, verzorgers en iedereen die de jeugd een warm hart toedraagt. Wil jij bij de jeugd van VV Papendrecht komen voetballen, een paar keer vrijblijvend meetrainen of meer informatie, mail dan naar jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Papendrecht ontvangt zaterdag getergd Zuidland

Na de afkeuring afgelopen zaterdag van de wedstrijd bij XerxesDZB ontvangt het team van aanvoerder Roy Rijntjes komende zaterdag de VV Zuidland. De ‘Slanders’ zijn opgericht op 17 juni 1946. De club telt inmiddels 650 leden en herbergt 30 spelende teams. Papendrecht en Zuidland ontmoetten elkaar twee keer eerder en wel in het seizoen 2014-2015. In Zuidland ging Papendrecht er op sportcomplex Groot-Nibbeland met een 0-2 overwinning vandoor, waarna er in de laatste competitiewedstrijd op het Slobbengors de punten werden gedeeld(2-2). In die afdeling 2D, waarin onder meer ook Drechtstreek speelde (13e), behaalde Papendrecht de eerste periode en eindigde als 5e. Zuidland werd met groot verschil kampioen en promoveerde naar de eerste klasse. Overigens liep het Papendrecht van trainer Joop Warner de promotie mis. Na in de eerste ronde BVCB in twee wedstrijden de baas te zijn geweest, vond het team zijn ‘Waterloo’ in de tweekamp met Oude Maas, inmiddels fusieclub Poortugaal.

Zuidland nam na 7 seizoenen afscheid van trainer Tom Larssen, speelde 2 seizoenen daarna in de eerste klasse maar werd weinig succesvol omdat na de degradatie naar de 2e klasse de ploeg in het volgende seizoen zelfs naar de derde klasse moest afdalen. Maar in het seizoen 2019-2020 kwam Larssen terug en hij slaagde er in de club in 4 seizoenen twee keer te laten promoveren en uiteindelijk weer in de eerste klasse te belanden. Vooral de nacompetitie vorig seizoen verliep voor hen curieus. Het trof Tricht, maakte een 2-1 achterstand goed in blessuretijd en ging met strafschoppen door. Vervolgens ging Oranje Wit er in Zuidland met 3-1 af, waarna op het terrein van Roda Boys met 3-2 werd gewonnen van Nivo Sparta door een 2-1 achterstand na 70 minuten alsnog om te zetten in een 3-2 overwinning. Zuidland moet het echt hebben van de clubtrouw. Momenteel spelen nog een vijftal spelers in dit team die er in 2014-2015 ook al bij waren in onze eerdere confrontaties. Dit seizoen wil het nog niet erg vlotten met het team van aanvoerder Maurice Wolters. De laatste 5 wedstrijden gingen verloren maar trainer Larssen, die na weer 5 seizoenen gaat vertrekken, heeft tijdens het trainingskamp in Brugge aangegeven er alles aan te doen om Zuidland in de eerste klasse achter te laten. Dit voornemen wordt voor 100% onderschreven door zijn spelers die derhalve getergd aan de start zullen verschijnen voor de confrontatie met onze rood-zwarten. Papendrecht ging in het eerste weekend van januari met het eerste en tweede elftal op trainingskamp in Maastricht, speelde in Bochholtz een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Sportclub ’25 en won met 3-1. Op zaterdag 13 januari speelde onze hoofdmacht thuis tegen Almkerk en verloor met 2-3, waarna de oefensessie afgelopen zaterdag afgesloten werd met een 0-2 overwinning bij derdeklasser FC Binnenmaas. Zaterdag gaat het weer om het ‘echie’, een belangrijke eerste wedstrijd in de 2e deel van het seizoen waarbij door een overwinning het gat naar de onderste vijf weer groter kan worden, het belangrijkste doel voor de mannen van coach Johan Sturrus. Waarschuwing aan het team moet zijn dat de concentratie, die vooral in de tweede helft bij Binnenmaas ver te zoeken was, komende zaterdag weer 100 % moet zijn, anders kan het nog een moeilijke middag worden. Wij hopen als gebruikelijk op de steun van onze supporters die na afloop dan voor de ‘derde helft’, hopelijk in een goede stemming, kunnen aanschuiven voor de 123-Drive-in show in de kantine.

Papendrecht 2 speelt op zaterdag 27 januari eveneens thuis. De mannen van trainer Laurens Gerlich nemen het om 12.30 uur op tegen het wisselvallige Baronie 2.

 

123-Drive-in show met dj op 27 januari

Van al die feestdagen en nieuwjaarsrecepties zijn we wel weer bijgekomen. We zijn alweer begonnen aan het tweede deel van het seizoen. Dat betekent dat het weer tijd is voor die leuke derde helft. Op 27 januari spelen zowel Papendrecht 2 als 1 thuis, respectievelijk om 12.30 uur tegen Baronie 2 en om 14.30 uur tegen Zuidland 1. Na het voetballen zal in het clubhuis een gezellig feest losbarsten dankzij het optreden van een dj van 123-Drive-in show.

Dus kom op de laatste zaterdag van januari naar sportpark Slobbengors om eerst naar het voetballen te kijken om vervolgens na te genieten in de kantine.

 

Meiden spelen zaalvoetbaltoernooi

Op zaterdag 21 januari konden onze meiden door de winterse omstandigheden niet buiten voetballen. In allerijl werd daarom besloten een zaal te huren en een zaalvoetbaltoernooi te organiseren voor de meisjes van MO15-1, MO15-2 en MO17-1.

Er werden gemixte teams gevormd waarna de meiden meerdere wedstrijden speelden. Het was leuk om te zien en een prima alternatief voor het normale veldvoetbal op de zaterdag.

We bedanken de organisatoren voor hun initiatief.

 

Oefenprogramma Papendrecht 1 en 2

Vanwege afgelastingen en vrije weekenden is voor Papendrecht 1 en 2 voor de komende periode een oefenprogramma opgesteld. Dat is als volgt:

Zaterdag 20 januari
14.30 uur uur: FC Binnenmaas 1 – Papendrecht 1

Dinsdag 23 januari
20.15 uur: Papendrecht 2 – De Alblas 2

Dinsdag 6 februari
20.15 uur: Papendrecht 2 – XerxesDZB O23

Dinsdag 13 februari
20.15 uur: Papendrecht 2 – Sliedrecht 2

 

Afgelastingen 20 en 21 januari

Het winterse weer waarmee we in week 3 te maken hebben, heeft ervoor gezorgd dat veel voetbalvelden onbespeelbaar zijn. Vanwege de vorst en de sneeuw kan er op zaterdag 20 en zondag 21 januari niet op onze velden gevoetbald worden, dus ook niet op het kunstgras. Alle thuiswedstrijden van het derde weekend van januari zijn daarom afgelast. Uit gaan uit alleen de wedstrijden door van JO23-2 en JO13-2 die op zaterdag 20 januari plaatsvinden. Alle overige wedstrijden, ook die van Papendrecht 1 en 2, zijn afgelast.

 

Trainingen vrijdag 19 januari afgelast

Als gevolg van de winterse omstandigheden zijn op 19 januari onze velden bevroren en bedekt met sneeuw. Hierdoor kan en mag er niet van onze velden gebruikgemaakt worden, dus ook niet van het kunstgrasveld. De trainingen van deze vrijdag zijn daarom afgelast.

 

Have Fun VVP

Het KNMI heeft voor de eerste dagen van week 3 code geel afgegeven vanwege de sneeuw. Dat leidt plaatselijk tot overlast maar ook tot mooie plaatjes. Het verleidde Guido Donk ertoe onderstaande foto te maken op ons sportcomplex. Dank daarvoor.

Ondanks de sneeuw werd er gewoon getraind op ons sportcomplex. Dankzij ons kunstgrasveld is dat tegenwoordig gewoon mogelijk.

 

13e Weekbrief van seizoen 2023-2024

De 13e Weekbrief van het seizoen 2023-2024, tevens de eerste van 2024, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Jubilarissen’, ‘Blijk van Waardering Monique Klooster’, ‘Druk bezochte Nieuwjaarsreceptie’, ‘Have Fun VVP’, ‘Bij VV Papendrecht Snertloop Merwestappers’, ‘123-Drive-in show met dj op 27 januari’, ‘Verhoging contributie per 1 januari’, ‘NIX18 is de afspraak’, ‘Powervrouwen zoeken dames voor toernooideelname’, ‘De jeugdcommissie’, ‘A-selectie op trainingskamp in Maastricht’, ‘Padeltoernooi en lunch Vrouwen 1’, ‘Speciale training voor MO17-1’, ‘MO15-1 volop in training’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Nieuwjaarswedstrijd G1 tegen Wereldelftal: clash van formaat!’, ‘Zondagveteranen kloppen JO23-2’, ‘Zondagveteranen verliezen oefenduel’ en ‘Zondag 4 zet negatieve reeks voort’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

In de eerste weken van de winter was kwam Voetbalvereniging Papendrecht meerdere malen aan bod in de lokale en regionale media. VoetbalJournaal Alblasserwaard schreef over de Jubilarissen bij VV Papendrecht. De stukken ‘VV Papendrecht-Wereldelftal verliest van G-team‘ en ‘Speciale training voor de MO17-1 van VV Papendrecht‘ zijn te vinden bij Het Kontakt Klaroen.nl. Papendrecht24 publiceerde de artikelen ‘Deelnemers snertloop Merwestappers genieten na bij VV Papendrecht‘ en ‘Selectie VV Papendrecht op trainingskamp in Zuid-Limburg‘. ‘VV Papendrechters onderscheiden‘ kopt de website van RTVPapendrecht. ‘Druk bezochte Nieuwjaarsreceptie VV Papendrecht‘ en ‘Padel en lunch Vrouwen 1 van VV Papendrecht‘ zijn te lezen bij Papendrecht.net. In de agenda van Papendrecht.net staat op 27 januari: ‘123-Drive-in show met dj bij VV Papendrecht‘.

 

Afgelasting 13 januari

Vanwege de vorst kon in week 2 van 2024 alleen op het kunstgrasveld getraind worden. Ook op zaterdag 13 januari kan alleen nog maar van het kunstgrasveld gebruikgemaakt worden, ondanks dat het niet meer vriest. Dat betekent dat de wedstrijd van Papendrecht 5 tegen Rijsoord 7 is afgelast.

 

Papendrecht oefent zaterdag tegen Almkerk

Na het meer dan geslaagde trainingskamp in Maastricht – later meer hierover – waar de beide selecties van 1 en 2 aanwezig waren, begint Papendrecht 1 op zaterdag 13 januari aan de tweede oefenwedstrijd in 2024. De primeur was een wedstrijd in Bochholtz tegen Sporting’25 dat eveneens in de eerste klasse uitkomt maar dan op zondag in Zuid II. Na een 0-3 voorsprong bij rust eindigde het duel in een 1-3 overwinning. De midweekse oefenwedstrijd bij Heerjansdam werd door de ijzige omstandigheden op het laatste moment afgelast. Trainer Johan Sturrus, die zoals bekend aan zijn laatste seizoen bij ons bezig is – hij vertrekt na 6 seizoenen naar competitiegenoot NSVV – wil in deze laatste oefenpartij zijn ploeg nog eens serieus aan het werk zien als voorbereiding op de zware competitiewedstrijd tegen en bij koploper XerxesDZB volgende week zaterdag. Almkerk, de ploeg van onze voormalige interim-trainer Vincent de Klerk, vormt op zaterdag 13 januari op ons eigen Slobbengors, aanvang 14.30 uur, qua sterkte een mooie testcase want de blauw-witten staan op een keurige derde plaats in de eerste klasse Zuid 1.
Ons tweede elftal tenslotte speelt om 12.00 uur in de derde ronde van de KNVB-beker thuis tegen Streefkerk 2

 

Snertloop Merwestappers bij VV Papendrecht

Op woensdagochtend 10 januari stonden, ondanks de vorst, de Merwestappers op het Slobbengors klaar voor hun wekelijkse wandeling. Het was de eerste keer van het nieuwe jaar en gelijk een speciale editie: het was namelijk een snertloop. Na het lopen konden de 30 wandelaars in de kantine van Voetbalvereniging Papendrecht opwarmen en uitrusten. In de keuken hadden vrijwilligers van de club erwtensoep gemaakt. Die werd met graagte opgegeten.

Wilt u ook meelopen? U bent van harte welkom. De Merwestappers wandelen iedere woensdag van 10.00 uur tot 11.00 uur. Start- en eindpunt is VV Papendrecht waar na afloop in het clubhuis tijdens het napraten van een heerlijk bakkie koffie of thee wordt genoten.

 

Hervatting Ouderensoos

Vanwege de feestdagen was er twee keer geen Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos. Vanaf 10 januari is iedereen weer elke woensdag van 13.30 tot 17.30 uur van harte welkom in onze kantine bij de Ouderensoos. Hebt u interesse? Kom dan gewoon langs en neem deel aan de analyses van alle voetbalwedstrijden, het kaarten, biljarten, sjoelen of darten, of kom gewoon voor de gezelligheid. Tot dan.

 

A-selectie op trainingskamp in Maastricht

Op vrijdag 5 januari gingen Papendrecht 1 en 2 naar Maastricht voor een trainingskamp. ’s Avonds werd er gevoetbald tegen RKVV Sportclub’25 dat eveneens in de eerste klasse uitkomt maar dan op zondag in Zuid II. De mannen van trainer Johan Sturrus stonden bij rust met 0-3 voor. In de tweede helft werd er alleen gescoord door de gastheren waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 zege. Op zaterdagochtend werd een pittige training afgewerkt. Na de lunch was het ’s middags tijd voor een bezoek aan een recreatiepark in Eijsden voor een potje paintballen.

Op zondag 7 januari werd wederom stevig getraind. Na een bezoek aan Maastricht vertrok het gezelschap huiswaarts.

 

Druk bezochte Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 6 januari werd bij Voetbalvereniging Papendrecht de Nieuwjaarsreceptie gehouden. In de loop van de middag begon de kantine vol te stromen. Rond 16 uur nam voorzitter Hans Jonker het woord voor zijn nieuwjaarstoespraak.

Hij begon met het vragen om een moment stilte voor de VV Papendrechters die in 2023 overleden zijn. Daarna ging hij in op de vele positieve ontwikkelingen aan als de aanleg van het kunstgrasveld, het gerenoveerde Rood-Zwarte Plein, het kampioenschap van Papendrecht 1, de groei bij de jongste jeugd en de successen van de meisjes-/vrouwenafdeling. Een belangrijk punt noemde hij de verduurzaming van de club. Eind vorig jaar zijn drie velden voorzien van ledverlichting en in de toekomst wordt gemikt op de aanleg van zonnepanelen en warmtepompen. Hij nodigde alle aanwezigen uit om bij de bar een drankje te halen waarna gezamenlijk geklonken werd op het nieuwe jaar waarbij de voorzitter iedereen een gezond 2024 toewenste.

Het bleef nog lang gezellig en druk in het clubhuis. De laatsten keerden pas ver in de avond huiswaarts.

 

Blijk van Waardering Monique Klooster

Sinds eind vorig jaar heeft VV Papendrecht de zogenaamde ‘Blijk van Waardering’. Deze wordt toegekend aan een persoon of groep die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor onze club. Op zaterdag 6 januari kreeg Monique Klooster als eerste persoon in onze clubgeschiedenis door voorzitter Hans Jonker de bijbehorende oorkonde overhandigd, samen met een fraaie bos bloemen.

Monique was in de jaren 80 een van de sterspeelsters van het beste Vrouwen 1-elftal dat de club ooit gehad heeft. Daarna was ze actief als vrijwilligster in tal van functies als trainster, leidster, organisator, coördinator en commissielid, met name voor de meisjes-/vrouwenafdeling. Tegenwoordig heeft ze zitting in de Technische Commissie Vrouwen. We bedanken Monique voor haar jarenlange inzet voor de club en hoopt dat ze dat vele jaren zal doen.

 

Jubilarissen

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar werden bij Voetbalvereniging Papendrecht de jubilarissen gehuldigd. Deze keer waren liefst 11 personen minstens 25 jaar lid. Elk lid werd door voorzitter Hans Jonker toegesproken waarna hij het speldje opspeldde en een fraaie bos bloemen overhandigde. Het ging om de volgende VV Papendrechters:

 • 25 jaar lid: Rinaldo de Vogel, Niels van Heteren, Hans van Dongen, Davey Verschoor, Johnny van Est, Peter Bouw en Nick Kamerling.
 • 40 jaar lid: Leo Bax.
 • 50 jaar lid: John van Dalen.
 • 60 jaar lid: Frans Leeuwendal en Ad Visscher.

Bijzonder om aan te tekenen is dat Frans niet zomaar 60 jaar lid is, maar 60 jaar voetballend lid. Begonnen bij de jongste jeugd speelt hij inmiddels al vele jaren bij de Zondagveteranen. Daarmee is hij waarschijnlijk het langst voetballend lid uit onze clubgeschiedenis.

 

Nieuwjaarswedstrijd G1 tegen Wereldelftal: clash van formaat!

Het voetbaljaar 2024 kon niet beter geopend worden dan met de traditional tussen het Wereldelftal van rood-zwart en het eigen G-team. Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar bonden beide rivalen de strijd om de hoogste eer met elkaar aan.

Op het laatste moment had teammanager Ton Rutteman een konijn uit z’n hoge hoed getoverd door José ‘Pep’ Gallardo aan zijn selectie toe te voegen. Ondanks deze kwaliteitsimpuls was het G1 dat duidelijk sterker was in de beginperiode. Al snel werd twee keer het spreekwoordelijke houtwerk boven het hoofd van keeper Sjaak ‘Mister Rode Kaart’ van Valen geteisterd. G1 liep door constant hoog druk te zetten eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Daarbij schutterde de ervaren doelman opzichtig. De zenuwen waren hem duidelijk de baas. Daarna liet G1 de teugels enigszins vieren en daar maakten de voormalige VV Papendrecht-sterren dankbaar gebruik van. Net voordat leidsman Bram Blom voor de rust floot, werd de aansluitingstreffer (3-2) aangetekend. Daarover mochten de spelers van het Wereldelftal zeer tevreden zijn want het spel dat zij op de kunstgrasmat legden, was vergelijkbaar met dat van Ajax tegen de amateurs van Hercules. Meest teleurstellend was het statische spel van Jos van Giersbergen. De pas 67-jarige spits kwam niet in het spel voor. Dit tot ergernis van de altijd gedreven Henk Molenaar.

Na de rust ontspon zich een gelijkwaardig duel waarbij het spel heen en weer golfde tussen beide doelen. Met het inbrengen van Gerrit Schutte kwam er bij het Wereldelftal wat meer broodnodige creativiteit in de ploeg. G1 liep slim spelend uit naar een 5-3 voorsprong en dacht de overwinning al op zak te hebben. Niets was echter minder waar. Mariska van ’t Zant en de altijd geblesseerde Wim Veldhuis wisten een voorzet met fraaie volleys om te zetten in een doelpunt. De verrassende 5-5 viel in de laatste seconde van de officiële speeltijd en zo leek het eerste puntverlies van G1 in een Nieuwjaarswedstrijd aanstaande. Om volstrekt onduidelijke redenen liet scheidsrechter Blom toch nog aftrappen en terwijl het Wereldelftal het punt al vierde, scoorde G1 rechtstreeks uit de aftrap. Met een fraaie boogbal werd de 6-5 zege veiliggesteld want nu floot de leidsman wel direct voor het eind. De emoties (vreugde en verdriet) in beide teams liepen zo hoog op dat beide doelmannen elkaar te lijf leken te willen gaan. De scheids greep echter snel in en toonde beiden het rode karton – voor doelman Van Valen niks nieuws. Daarmee was de vrede weer getekend en vielen de spelers elkaar, moe maar voldaan, in de armen.

Onder het genot van een enkel hapje en meerdere drankjes werd na afloop druk nagepraat. De eerste plannen van het Wereldelftal om de volgende Nieuwjaarswedstrijd winnend af te sluiten werden al gesmeed. G1 is gewaarschuwd!

 

Zondagveteranen kloppen JO23-2

Het nieuwe jaar werd op zaterdagmiddag 6 januari geopend met de wedstrijd tussen de Zondagveteranen en JO23-2. Om de bejaarden nog enigszins de kans te geven op een behoorlijk resultaat – de meesten zijn immers meer dan 35 jaar ouder dan de jongelingen – werd, hoe toepasselijk, 2 x 35 minuten gespeeld.

Na de gelijkopgaande beginfase werd het in het rood-zwart spelende JO23-2 steeds sterker wat tot de openingstreffer zorgde. Ze zetten een razendsnelle aanval op waarbij de oudjes een blonde bliksemflits voorbij zagen stuiven en 0-1. Die voorsprong duurde maar enkele seconden. Terwijl de jongeren inclusief hun keeper halverwege hun helft de treffer nog aan het vieren waren, floot de scheidsrechter voor de hervatting. DKZN legde terug op de lepe Gerrit die de bal vanaf eigen helft over iedereen heen in het lege doel trapte: 1-1. De in het wit gehulde veteranen kregen daardoor vleugels. Na een aanval over rechts werd Nuno neergelegd. De bal belandde na de vrije trap op het hoofd van diezelfde Nuno en 2-1. De rust werd echter ingegaan met een gelijke stand aangezien Seb de bal na een scrimmage tergend langzaam in de verre hoek tikte.

In de kleedkamer hadden de rood-zwarten kennelijk een donderspeech gekregen want ze schoten na rust uit de startblokken. Jack toonde aan een fantastische traptechniek te hebben (heeft hij zeker niet van zijn vader) en lepelde de bal met een fraaie boog in de verre hoek over de verbijsterde Robert: 2-3. Diezelfde Robert liet zien nog steeds minstens zo goed te kunnen keepen als zijn zoon, de aanvoerder van ons eerste, en hield de oudjes met enkele geweldige reddingen op de been. Zo stopte hij een strafschop door goed te blijven kijken en met een katachtige reactie de bal uit de rechter benedenhoek te tikken. Niet veel later werd hij toch geklopt maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.

Min of meer uit het niets werd het 3-3. Na een overtreding op ruim 20 meter van het doel mocht George aanleggen voor de directe vrije trap. Zijn eerste poging eindigde in de muur maar in de herkansing schoot hij hard en laag in de linker benedenhoek. JO23-2 wilde duidelijk winnen en ging op jacht naar een nieuwe treffer. Die leek te vallen maar de paal stond in de weg. Zondag 35+1 probeerde ondertussen de overwinning weg te kapen en zowaar met succes. Robert zette over rechts een aanval op. De bal belandde bij Ben die doorstak op George. Met een no-lookpass zette hij de op het juiste moment weg sprintende Nuno alleen voor de keeper en 4-3. Een gestolen overwinning maar de veteranen waren daar niet minder blij om. Zo vaak winnen ze immers niet. Tijdens de derde helft waren ze echter kansloos.

 

Oefenprogramma A-selectie

De A-selectie hervat het seizoen alweer kort na het begin van 2024. Papendrecht 1 en 2 gaan het eerste weekend van januari op trainingskamp in Maastricht. Daarna worden de volgende oefenwedstrijden gespeeld:

 • Dinsdag 9 januari 20.00 uur: Heerjansdam – Papendrecht
 • Zaterdag 13 januari 14.30 uur: Papendrecht – Almkerk
 • Dinsdag 16 januari 20.15 uur: Papendrecht 2 – Capelle 2

 

Start trainingen

Nog even en dan gaan we weer trainen. In week 2 van 2024 kan weer van de voetbalvelden gebruikgemaakt worden. Dat betekent dat de eerste trainingen op maandag 8 januari op het programma staan. Uiteraard hangt het van de omstandigheden af in hoeverre de trainingen daadwerkelijk doorgang kunnen vinden.

 

Nieuwjaarsreceptie op 6 januari

Bij Voetbalvereniging Papendrecht wordt het nieuwe jaar traditiegetrouw geopend op de eerste zaterdag van januari. Op 6 januari wordt in de middag begonnen met het huldigen van de jubilarissen en het spelen van de Nieuwjaarswedstrijden. Om 13.00 uur start de wedstrijd tussen Zondag 35+1 en JO23-2, om 14.30 uur gevolgd door de confrontatie tussen G1 en het VV Papendrecht-Wereldelftal. Na afloop van het voetballen gaan de deuren van de kantine open voor de Nieuwjaarsreceptie die officieel geopend zal worden door voorzitter Hans Jonker. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie zullen de nieuwe leden van verdienste in het zonnetje gezet worden. Aan het begin van de avond zal het gezellige samenzijn worden afgesloten.

 

Wereldelftal op herhaling tegen G1 in Nieuwjaarswedstrijd

Het VV Papendrecht-Wereldelftal leed begin 2023 in de Nieuwjaarswedstrijd een even onverwachte als smadelijke nederlaag tegen het geslepen G1. Op zaterdag 6 januari 2024 krijgt het voormalig rood-zwarte neusje van de zalm, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie, om 14.30 uur een nieuwe kans tegen deze sterke opponent. Om niet wederom in het G1-mes te lopen is de selectie van het Wereldelftal, achter gesloten deuren, al enige weken in training. Teammanager Ton Rutteman heeft het team op scherp gezet, onder andere door Rutger Karelse te vervangen door alleskunner Jos van Giersbergen. Deze goaltjesdief moet met Peter Bouw voorin voor het nodige gevaar gaan zorgen. Ook verdedigend is ingegrepen door het management. Overladen door zelfkritiek zal hij zijn plaats als doelman afstaan aan Sjaak ‘Mister Rode Kaart’ van Valen. Deze spijkerharde verdediger van voorheen moet de spitsen van G1 lam leggen. Of dat volgens de regels van het edele spel zal gebeuren, is onzeker (wij denken van niet – redactie). Al met al wordt het geen gemakkelijke middag voor leidsman Bram Blom. En G1? Dat heeft de afgelopen weken ontspannen naar de Kraker toegeleefd. De spelers waren  iedere maandag, weer of (meestal) geen weer, op het trainingsveld te vinden. Niks achter gesloten deuren, maar gewoon zichtbaar voor iedereen. Wat opviel is dat de twee nieuwelingen Romano en Demiun al snel gewend waren aan de automatismen binnen de ploeg en dat Joël en Kaylee momenteel in bloedvorm verkeren. Het Wereldelftal is gewaarschuwd.

 

Verhoging contributie per 1 januari

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2023 stelde het bestuur voor de contributie in 2024 te verhogen. Volgens de afspraken stijgt deze jaarlijks overeenkomstig de consumentenprijsindex die berekend wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek maar minimaal met 2,5%. De consumentenprijsindex is weliswaar met slechts 1% gestegen maar gezien het feit dat het jaar ervoor de stijging van consumentenprijsindex, die toen liefst 15% bedroeg, slechts met de helft gevolgd is, vond het bestuur een verhoging van het lidmaatschapsgeld met ongeveer 2,5% een reëel voorstel. De stemgerechtigde leden gingen daarmee akkoord. De contributie per kwartaal met ingang van 1 januari 2024 is als volgt:

Pupil:  € 36,25 *
Junior:  € 43,75 *
Senior:  € 57,50
G-lid:  € 29,25
Rustend lid:  € 28,75
Rustend lid 65+:  € 16,75

 

VV Papendrecht is verplicht een gedeelte van de contributie-inkomsten af te dragen aan de KNVB. Als je bij ons ingeschreven bent, ben je daarom automatisch lid van de KNVB. De contributie wordt vier keer per jaar geïnd en wel in de maanden januari, april, juli en oktober. Neem voor meer informatie contact op met de penningmeester, bijvoorbeeld per e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

* Exclusief de verplichte bijdrage aan het kledingpakket