Terug
Berichten eerste helft 2023

Kantine elke zaterdag geopend

Het is weliswaar zomer maar dat betekent niet dat je niet meer van die typische VV Papendrecht-sfeer kunt genieten. Tijdens de zomerstop is de kantine elke zaterdagmiddag geopend en het terras natuurlijk ook. Het kantinepersoneel staat vanaf 13 uur klaar om uw wensen te vervullen. Kom dus langs voor een hapje, een drankje, een praatje of gewoon voor de gezelligheid. Tot zaterdag!

 

Laatste Weekbrief van seizoen 2022-2023  (29-06-2023)

De 25e en laatste Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Geslaagde Slotdag’, ‘Appeltje voor de dorst tijdens Slotdag’, ‘Robin Matena Duchenne 40 goed voor € 11.000’, ‘Voorlopige indeling jeugdteams en JO23’, ‘Geslaagd 7×7-toernooi bij VV Papendrecht’, ‘Nieuwe reclameborden A&G Autoservice en Sintmaartensdijk Showtechniek’, ‘Vacatures jeugdafdeling’, ‘DMH Landscaping nieuw lid van de Business Club vv Papendrecht’, ‘Barbecue vrouwen en meiden VV Papendrecht’, ‘Hindernisbaan en bootcamp op ons sportcomplex’, ‘Lidmaatschap’, ‘Kom voetballen bij de vrouwen VV Papendrecht’, ‘Kantine tijdens zomer elke zaterdagmiddag geopend’, ‘Inschrijven Voetbaldagen tot 1 juli’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Staf selectie bijna rond, grensrechter 2e gezocht’, ‘Jillroy Ruiz Voetballer van het Jaar’, ‘Papendrecht MO15-1 wint Final League’ en ‘Seizoen 2022-2023 in cijfers’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Inschrijven Voetbaldagen tot begin juli

In de laatste week van de zomervakantie zullen weer de jaarlijkse VV Papendrecht-Voetbaldagen plaatsvinden voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Dit jaar is dat van maandag 14 tot en met woensdag 16 augustus. Voor leden kost het driedaagse voetbalfestijn € 25 en niet-leden € 45. Voor dat geld is er voor ieder kind een voetbaltenue, iedere middag een lekkere lunch en heel veel voetbalplezier onder leiding van enthousiaste (selectie)trainers. Inschrijven kan tot begin juli met het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden  >>

Voor meer informatie kun je mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Ook in juni kwam Voetbalvereniging Papendrecht meermaals in het nieuws in de lokale en regionale media. Op de website van Het Kontakt Klaroen.nl staan de stukken ‘Geslaagd 7×7-toernooi bij VV Papendrecht‘ en ‘Fietstocht Robin Matena Duchenne 40 in Papendrecht goed voor 11.000 euro‘. De artikelen ‘Papendrecht MO15-1 wint Final League‘ en ‘Jillroy Ruiz is voetballer van het Jaar bij VV Papendrecht‘ zijn te lezen op de website van RTVPapendrecht. Papendrecht.net kwam met ‘Barbecue vrouwen en meiden VV Papendrecht‘, ‘DMH Landscaping nieuw lid van Business Club vv Papendrecht‘ en ‘Geslaagde Slotdag VV Papendrecht‘. ‘Kom voetballen bij de vrouwen van VV Papendrecht‘ en ‘Nieuwe sponsors en reclameborden VV Papendrecht‘ bericht Drechtsteden.net. ‘Woonwinkel Klop sponsort voetbalclub‘ kopt Wonen360.

 

DMH Landscaping nieuw lid van Business Club vv Papendrecht

Onlangs is DMH Landscaping lid geworden van de Business Club van Voetbalvereniging Papendrecht. Hier zijn wij als club enorm verheugd mee. De overeenkomst hiervoor werd getekend door Michael Hasenbein in het bijzijn van zijn vader Dieter en Business Club-bestuurslid Christa Luijendijk. Met hun bedrijf bieden vader en zoon Hasenbein een one-stop oplossing voor alle hovenierswerkzaamheden. Van ontwerp tot onderhoud en alles wat daarbij komt kijken. Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij DMH Landscaping voorop.

Dieter en Michael zijn geen onbekenden voor VV Papendrecht. Beiden hebben bij de club gevoetbald. Dieter is nu onder meer actief binnen de onderhoudsploeg.

Ook lid worden van de Business Club van Voetbalvereniging Papendrecht? Neem contact met ons op via info@bcvvpapendrecht.nl.

 

Kom voetballen bij de vrouwen VV Papendrecht

Wil je als vrouw volgend seizoen voetballen bij een leuke en gezellige club? Kom dan voetballen bij Voetbalvereniging Papendrecht. Het prestatiegerichte Vrouwen 1 heeft het het afgelopen seizoen prima gedaan. Het eindigde als vierde en pakte een periodetitel. Vrouwen 2 is meer recreatief gericht. Wat hebben we zoal te bieden:

 • Twee keer per week trainen.
 • Gediplomeerde trainer(s).
 • Kledingsponsor.
 • Kunstgras alsook hindernisbaan voor bootcamp.

Naast het voetballen wordt veel samengedaan in de vorm van teamuitjes, barbecueën en nog veel meer. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Monique Klooster van de Technische Commissie Vrouwen: tc@vvpapendrecht.nl.

 

Seizoen 2022-2023 in cijfers

Nu het seizoen 2022-2023 afgelopen is, kunnen we de balans opmaken. Hieronder staat het seizoen in cijfers, gebaseerd op het aantal uitgespeelde competitie-, beker- en nacompetitiewedstrijden. Vriendschappelijke wedstrijden, toernooien en dergelijke zijn uitgesloten. Bij de genoemde aantallen spelers gaat het over de verenigingsleden die actief zijn als voetballer. Papendrecht Zondag 3 blijkt de ploeg te zijn met het hoogste winstpercentage. Het team werd niet voor niets kampioen. Gefeliciteerd mannen!

 

Nieuwe reclameborden Sintmaartensdijk Showtechniek en A&G Autoservice

Enige tijd terug hebben twee nieuwe sponsors reclameborden langs ons hoofdveld laten plaatsen, namelijk A&G Autoservice en Sintmaartensdijk Showtechniek. A&G Autoservice, De Biezen 26 in Papendrecht, is er voor onderhoud, reparatie of apk-keuring van uw auto, bedrijfswagen of camper. Alle merken. U kunt er ook voor advies terecht. Betrouwbaar en vakkundig. De service is prima. U wordt vriendelijk te woord gestaan en goed geholpen. De uitleg is duidelijk en de kosten zijn inzichtelijk. Het overschrijven van een kenteken is ook mogelijk. De mensen van A&G Autoservice doen wat ze beloven. Sintmaartensdijk Showtechniek is een productie- en verhuurbedrijf dat meedenkt en creatieve totaaloplossingen biedt voor alle evenementen of bijeenkomsten. Naast het verzorgen van gehele producties en de verhuur van apparatuur voor zowel korte als langere termijn is ook dry-hire, verkoop, installatie en onderhoud mogelijk. Een team van goed opgeleid en gemotiveerd personeel met als grootste drive passie voor beeld, licht en geluid zorgt met behulp van kwalitatief hoogwaardige apparatuur voor een professionele totaalbeleving. De technici zijn bevlogen mensen die erop gericht zijn om een prachtig en perfect resultaat te realiseren en zijn bij de productie betrokken, alsof het hun eigen evenement is. Een transparante organisatiestructuur met korte lijnen zorgt voor een snelle, persoonlijke en flexibele aanpak.

VV Papendrecht bedankt A&G Autoservice en Sintmaartensdijk Showtechniek voor het sponsoren van onze club.

 

Robin Matena Duchenne 40 goed voor € 11.000

Op de voorlaatste zaterdag van juni werd door 71 deelnemers € 11.000 bij elkaar gefietst voor twee goede doelen, namelijk Duchenne Parent Project en KiKa. Deelnemers konden intekenen op drie afstanden, te weten 10, 40 en 160 km. Bijzonder was dat er 6 wheelers, waaronder 3 jongens met Duchenne, meededen aan de 10 km. De dag stond ook in het teken van herdenken en eren van de vorig jaar overleden Robin Matena (30). Dit gaf de dag, waarop traditioneel het nuttige met het aangename wordt verenigd, een emotioneel, mooi gouden randje.

De vier rijders van de langste afstand vertrokken al om 8 uur ’s ochtends. Hun route ging onder andere langs de Haringvlietbrug en die bleek inderdaad gestremd… De route van de favoriete 40 km voerde langs de boorden van Merwede en Oude Maas via Dordrecht en Heerjansdam weer naar het start- en finishpunt bij gastheer VV Papendrecht. Onderweg stond Gebo Gelato Papendrecht klaar met een ijskoude versnapering en kon de ergste dorst bij Heeren van Ambacht gelest worden. DJ Richard Vermeij verzorgde geheel belangeloos de 3e helft op het opgeknapte Rood-Zwarte Plein waar het feest tot in de kleine uurtjes voortdenderde.

Aan het einde van de middag werden er twee cheques uitgedeeld. Een was er voor lokale held Niels van Heteren die zich inzet voor KiKa. Dat deed hij onder meer door onlangs 7 marathons in 7 dagen (!) te lopen, zie www.runforkikamarathon.nl/niels-van-heteren. De andere was voor Duchenne Parent Project, zie https://duchenne.nl. Deze stichting zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor jongens met Duchenne en streeft ernaar dat iedere jongen minstens 40 jaar wordt. Het succes van de dag werd mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van velen, onder andere dankzij werving van sponsors. De saamhorigheid was groot en noodzakelijk want de spierziekte van Duchenne en kinderkanker trappen we niet zo makkelijk de wereld uit. Donaties blijven dus zeer welkom!

 

Geslaagde Slotdag

Bij Voetbalvereniging Papendrecht werd aan het eind van het voorjaar het seizoen traditioneel beëindigd met de Slotdag. Op zaterdag 17 juni waren de eerste vrijwilligers al om 7 uur aanwezig om de voorbereidingen te treffen. Op het hoofdveld werden allerlei opblaasbare toestellen en andere attributen neergezet voor een zeskamp voor de jeugd. De deelnemers werden verdeeld in 9 teams waarna ze gedurende 9 speelronden het parcours konden afleggen, bestaande uit zwembadvolley, memory, voetpong, flessenvoetbal, een schuimbaan en een stormbaan. Elk team kon gedurende drie rondes op adem komen waarbij veelal een lekker potje voetbal gespeeld werd.

Ook buiten het hoofdveld viel veel te beleven. Op het Rood-Zwarte Plein stonden allerlei kraampjes waar lekkernijen aangeschaft konden worden en DJ Richard Vermeij zorgde voor gezellige muziek.

Pas laat in de avond gingen de laatsten naar huis. Daarmee kwam een eind aan een druk bezochte en geslaagde dag alsmede aan een succesvol seizoen.

 

Appeltje voor de dorst tijdens Slotdag

Het is altijd verstandig om goed en gezond te eten en te drinken maar zeker tijdens het huidige zomerse weer en al helemaal tijdens inspanningen zoals tijdens de Slotdag. Dankzij Jumbo Westpolder kunnen onze jeugdleden tijdens de 6kamp rekenen op een appeltje voor de dorst. VV Papendrecht bedankt Jumbo Westpolder Papendrecht voor het sponsoren van de gezonde hap tijdens onze Slotdag.

 

Hindernisbaan en bootcamp bij VV Papendrecht

Zoals jullie weten, hebben we groen licht gekregen voor de aanleg van een hindernisbaan op ons sportcomplex die gebruikt kan worden als onderdeel van bootcamp. De hindernisbaan zal toegankelijk zijn voor alle leden van VV Papendrecht, bijvoorbeeld als extra trainingsmogelijkheid. Daarnaast zullen bootcamplessen gegeven worden door een erkend bootcamptrainer. Om het geheel te realiseren en te bouwen is onze club op zoek naar sponsors en/of leden die een bijdrage willen leveren om een mooie hindernisbaan met vele mogelijkheden tot stand te brengen. Er is al veel geld opgehaald maar helaas zijn we er nog niet helemaal. Hoe leuk zou het zijn als we het resterende bedrag met zijn allen nog binnen kunnen halen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ton Rutteman (ton40pl@hotmail.com) of Daniëlle Matena (danielle@aanzetwerving.nl). Sponseren? U kunt uw financiële bijdrage overmaken op de rekening van de VV Papendrecht: NL86 RABO 0353 0192 40 o.v.v. Bootcamp.

 

Nieuwe reclameborden DMH Landscaping en Woonwinkel Klop

Momenteel is er veel beweging in de reclameborden rond het hoofdveld. Bestaande reclameborden worden vervangen en er verschijnen borden van nieuwe sponsors. Ton Rutteman is de drijvende kracht achter de werving van bordsponsors. Hij is volop bezig om voor de start van het nieuwe seizoen nog meer sponsors te strikken. Twee van die nieuwe reclamebordsponsors zijn Woonwinkel Klop en DMH Landscaping. Woonwinkel Klop, Markt van Matena 10 in Papendrecht, is dé woonspecialist bij u in de buurt. Van inspiratie naar droominterieur. U kunt er de gehele inrichting voor uw huis vinden. Of het nu vloerbedekking, harde vloeren, gordijnen of zonwering betreft. Hoogwaardige materialen, maatwerk en een uitmuntende afwerking laten de vakkundigheid zien van het familiebedrijf. De merken zijn zo geselecteerd dat er voor iedere stijl en ieder interieur iets passends te vinden is. Mocht u stijladvies willen ontvangen, dan staat Woonwinkel Klop graag voor u klaar met kleuren en stalen van raamdecoratie en vloeren.


Martine Klop en Ton Rutteman

DMH Landscaping van onze eigen Dieter Hasenbein is een one-stopoplossing voor al uw hovenierswerkzaamheden. Van advisering, ontwerp en onderhoud van uw tuin tot aan het aanleggen van bestrating, borders, gazon/kunstgras, afscheidingen, verlichting/elektra, overkappingen, schuren, beschoeiing en speeltoestellen. DMH Landscaping helpt u graag en snel. De kracht van de organisatie ligt in de getalenteerde experts. Begrijpen van de klantvereisten door middel van een vriendelijke en coöperatieve omgeving, wat leidt tot een geweldige klantervaring, is een prioriteit. Geen wens is te gek. Kernwoorden zijn professionaliteit, persoonlijke aandacht, efficiëntie, klantvriendelijkheid, maatwerk en kwaliteit.


Dieter Hasenbein en Ton Rutteman

We bedanken Woonwinkel Klop en DMH Landscaping voor het plaatsen van een reclamebord langs ons hoofdveld.

 

Geslaagden cursus clubscheidsrechter

De afgelopen maanden hebben Bo Jonker, Karel en Marciano Spitsbaard de cursus Verenigingsscheidsrechter gevolgd. Recentelijk hebben ze de opleiding met succes afgerond en hebben ze het bijbehorende diploma in ontvangst mogen nemen. Het betekent dat ze voortaan bij VV Papendrecht jeugdwedstrijden mogen leiden en seniorenwedstrijden van de B-categorie. Bo, Karel en Marciano: gefeliciteerd met het behalen van het diploma en veel succes en plezier gewenst bij het fluiten van wedstrijden.


Bo Jonker, Karel en Marciano Spitsbaard

 

Geslaagd 7×7-toernooi bij VV Papendrecht

Tijdens het tweede weekend van juni werd het amateurvoetbal gevierd tijdens Het Nationale Voetbalweekend. In het kader daarvan vond op zaterdag 10 juni bij Voetbalvereniging Papendrecht een 7×7-toernooi plaats. Hierbij waren Papendrechtse ploegen aanwezig maar er waren ook teams uit onder meer Dordrecht en Rotterdam. Verspreid over de dag werd op het hoofdveld een groot aantal wedstrijden gespeeld. Naast het voetbal werd ook voor het nodige vermaak gezorgd. Zo waren er voor de kinderen van de spelers een springkasteel en een opblaasbaar zwembad. De spelers zelf werden voorzien van fruit als appels, mandarijnen en druiven.

Tot aan het begin van de middag werden de poulewedstrijden afgewerkt. Daarna volgden de vier kwartfinales, de twee halve finales en tot slot de troostfinale en de grote finale. De troostfinale werd gewonnen door het team van AH Hoveniers dat daarmee derde werd. De finale ging tussen het VV Papendrecht-team van organisator Ton Rutteman en een afvaardiging van de selectie van VV Papendrecht waar voor de gelegenheid doelman Roy Rijntjes in de spits speelde. De selectie had na het behaalde kampioenschap duidelijk zin in nog een feestje en ging vol voor de toernooizege. Die kwam er ook na een overtuigende 3-0 overwinning in de finale. Na de huldiging aan het eind van de middag kwam er een einde aan het succesvolle 7×7-toernooi.

 

Lidmaatschap

Nu het seizoen 2022-2023 bijna afgelopen is, willen we iedereen nogmaals informeren over de voorwaarden van het lidmaatschap die zijn beschreven in het document ‘Algemene Voorwaarden Lidmaatschap‘. Hierin staan regels die standaard gelden alsmede de nodige rechten en plichten van zowel het lid als de club. Van elk lid wordt verwacht dat hij of zij zich houdt aan de algemene voorwaarden van het lidmaatschap. Leden die hun lidmaatschap willen beëindigen, kunnen dit alleen schriftelijk doen. Dit kan op de volgende manieren:

 • Door een e-mail te sturen naar de secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl
  of naar de ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.
 • Middels een van een handtekening voorziene brief. Deze kan afgegeven worden in de Commissiekamer of opgestuurd worden naar secretaris Edwin Schreurs of de ledenadministratie, postadres: Voetbalvereniging Papendrecht,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

Wil je je lidmaatschap opzeggen, doe dit dan vóór 15 juni. Doet u dat niet tijdig, dan blijft u, afhankelijk van de reden van opzegging, nog maximaal 1 seizoen lid. Elke club, dus ook VV Papendrecht, is namelijk verplicht op 1 juli, het begin van het seizoen 2023-2024, aan de KNVB door te geven wie er lid zijn. Daaraan zijn voor VV Papendrecht kosten verbonden die niet veranderen als tijdens het seizoen het lidmaatschap door leden wordt opgezegd. Leden die overschrijving willen naar een andere voetbalclub, dienen de volgende stappen te doorlopen:

 1. U gaat naar de vereniging waar u naar toe wilt. Deze voert de benodigde gegevens in in Sportlink.
 2. De vereniging waar u vertrekt, krijgt via Sportlink een melding daarover en het verzoek u vrij te geven.
 3. Uw huidige vereniging gaat akkoord en geeft u vrij mits aan alle financiële verplichtingen is voldaan als contributie en eventuele boetes en mits geleende spullen als kleding en eventuele andere materialen ingeleverd zijn.

Aanvragen voor de A-categorie moeten vóór 15 juni gebeuren. Voor de B-categorie kan dit het gehele jaar (maximaal één keer per seizoen).

 

Werkzaamheden kantine en Rood-Zwarte Plein

De afgelopen tijd is weer hard gewerkt aan de buitenkant van de kantine en op het Rood-Zwarte Plein. Zo zijn er buiten nieuwe banken en tafels geplaatst. Enkele picknicktafels zijn geschuurd en opnieuw geverfd. Bijzonder is dat een picknicktafel nu groen is en is voorzien van een plaquette ter herinnering aan onze voetbal- en klusvriend Dick van Hoek die in april is overleden. Het nodige meubilair is voorzien van een inscriptie of plaquette van sponsors Scheepsreparatie Gebr. Matena BV, Create Comfort, Aanzet Werving en Selectie, Groothandel Stal, Rene en Martina Hak & Melvin en Joyce van ’t Geloof. We danken onze sponsors en vrijwilligers voor hun inzet.

 

Velden in onderhoud, niet betreden

Nu het seizoen zijn einde nadert, zijn enkele velden in onderhoud gegaan zodat we in het nieuwe seizoen weer over goede velden beschikken. Veld 2 is geschraapt. De omheining van het minipupillenveld is verwijderd. Van veld 3 zijn enkele decimeters grond en zand verwijderd. Tevens is het verlengd en verbreed, onder meer door het grootste deel van de heggen die langs het veld stonden, weg te halen. Vervolgens is nieuwe drainage aangelegd waarna het geheel afgedekt is met zand. Betreedt deze velden de komende periode niet. Verder is de sloot achter de velden 2, 3 en 4 verbreed. Hierdoor is voldoende water beschikbaar voor het sproeien van onze velden en dan met name het hoofdveld.

Het is de bedoeling dat in een later stadium het hoofdveld en veld 5 in onderhoud gaan. Tot die tijd worden die velden uiteraard op de gebruikelijke wijze verzorgd. Zo wordt regelmatig gesproeid. In principe gaat veld 4 niet in onderhoud. Van dat veld kan de gehele zomer gebruikgemaakt worden.

 

24e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (08-06-2023)

De 24e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2023 is uit!’, ‘Slotdag op 17 juni’, ‘Geslaagden cursus clubscheidsrechter’, ‘Nieuwe reclameborden DMH Landscaping en Woonwinkel Klop’, ‘Vrijwilligers verrast met taart van Miko’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden’, ‘Werkzaamheden kantine en Rood-Zwarte Plein’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Laatste keer PapendrechtLegends van dit voorjaar’, ‘Laatste jeugdtrainingen van het seizoen’, ‘Papendrecht VR1 is periodekampioen’, ‘Bravenboer en Leenheer nemen afscheid’, ‘Twee spelers Zaterdag 2 zwaaien af’, ‘Zaterdag 2 is periodekampioen’, ‘Papendrecht sluit af met overwinning’, ‘JO19-3 klopt Zondag 35+1 opnieuw’, ‘JO23-1 pakt 9 punten in laatste week competitie’ en ‘Papendrecht JO11-1 wint toernooi’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

De Robin Matena-Duchenne 40 op 17 juni

Al sinds het eind van de vorige eeuw zetten leden van Voetbalvereniging Papendrecht zich in voor mensen die lijden aan de ziekte van Duchenne. Om een poging te doen Duchenne de wereld uit te trappen en zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, Duchenne Parent Project, worden de laatste jaren fietstochten georganiseerd. Vorig jaar is Robin Matena, kleinzoon van onze voormalige erevoorzitter Ad Matena, overleden aan deze verschrikkelijke spierziekte. Om hem te eren en toch een beetje aanwezig te laten zijn, hebben we de naam van het evenement, dat voorheen bekend stond als de Duchenne 40, veranderd in De Robin Matena-Duchenne 40. De Robin Matena-Duchenne 40 zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni. Dit jaar hebben we voor het eerst drie routes waar de tanden ingezet kunnen worden. Vanzelfsprekend de traditionele 10 km met de Wheelers door Papendrecht, de standaard 40 km (dit jaar richting Heerjansdam) en als uitsmijter de 160 km voor de echte Die Hards (richting Afsluitdijk). Alle routes starten en finishen op sportpark Slobbengors bij VV Papendrecht, Anthony Fokkerweg 3. De start van de 40 km is traditioneel om 13.00 uur (aanwezig 12.15 uur). De starttijden van de overige routes volgen zo spoedig mogelijk en worden bekendgemaakt op de website van VV Papendrecht. De gezamenlijke finish staat gepland om 16.15 uur. Alle deelnemers kunnen gebruik maken van een mooie aanbieding van restaurant De Heeren van Ambacht en IJssalon Gebo Gelato. Onderweg wordt de inwendige mensch dus goed verzorgd en dat zal na afloop niet minder zijn tijdens de afterparty op het opgeknapte Rood-Zwarte Plein. Wil je meedoen? Laat dit dan weten aan Wim Erkelens, e-mail: f2hwerkelens@hetnet.nl. Geef in de mail aan aan welke route je wilt meedoen. Vrienden, familieleden en anderen zijn uiteraard ook van harte uitgenodigd. Natuurlijk is alleen een financiële donatie ook heel welkom. Alleen het bezoeken van de afterparty kan natuurlijk ook, als u maar geld uitgeeft in het kader van het combineren van het heel aangename met het meer dan nuttige. Donaties kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer:

NL27 INGB 0005 3257 07 t.n.v. W. Erkelens o.v.v. RMD40 2023

Tot de 17e juni!

 

VV Papendrecht in de media

Ook in de laatste week van mei en de eerste helft van juni kwam Voetbalvereniging Papendrecht regelmatig aan bod in de lokale en regionale media. Natuurlijk werden wedstrijdverslagen gepubliceerd maar ook andere artikelen. Zo kopt AD Drechtsteden over de eindredacteur van ons Jubileumboek: ‘Niels (30) rent 7 marathons in 7 dagen uit voor Kika: ‘Iedereen verwachtte een speech, maar ik was zó stuk’‘. Het Kontakt-Klaroen kwam met de stukken ‘Papendrecht vrouwen 1 beloont zichzelf met periodekampioenschap‘ en ‘Twee spelers van VV Papendrecht nemen afscheid‘. Op de website van RTVPapendrecht staat: ‘Papendrecht JO11-1 wint toernooi‘. Bij Papendrecht.net is te lezen: ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2023 is uit‘. ‘7×7-toernooi bij VV Papendrecht‘ is te vinden in de UITagenda van PapendrechtVerrast.

 

Slotdag op 17 juni

De Slotdag is al jaren een terugkerende feestdag die dit keer op zaterdag 17 juni is. We organiseren dan voor alle leden een leuke en gezellige middag om het seizoen af te sluiten. Voor de jeugd tot en met de JO15 zal een leuke zeskamp plaatsvinden. Voor de spelers van 15 jaar en ouder wordt een voetbalvolleytoernooi gehouden. We vragen jullie om 12.30 uur aanwezig te zijn zodat we tijdig kunnen beginnen. De zeskamp eindigt naar verwachting tussen 15.30 en 16.00 uur. Het is de bedoeling dat elk team aanwezig is met zijn trainer/leider en dat zij alle spellen langsgaan om te strijden voor de eerste plaats. Tijdens de Slotdag is van alles georganiseerd op ons bijna vernieuwde Rood-Zwarte Plein. Zo komt een bekende van de club, dj Richard Vermeij, voor gezellige sfeermuziek zorgen. VV Papendrecht-leden Marc Commandeur en Niels van Heteren van Mitra De Nieuwe Bourgondiër zijn aanwezig met een kraam om heerlijke cocktails te maken en aan de lekkere trek is ook gedacht. Dus kom gewoon gezellig mee met uw kind naar onze laatste feestdag van het voorjaar. Overige familieleden en vrienden zijn natuurlijk ook van harte welkom. We gaan er met zijn allen een super slotdag van maken.

 

Vacatures jeugdafdeling

Hoewel het seizoen 2022-2023 nog niet eens helemaal is afgelopen, is onze jeugdafdeling al volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

 • Jeugdtrainer JO15.
 • Jeugdtrainer JO17.
 • Keeperstrainer Jeugd Onderbouw (woensdagen).
 • Jeugdscheidsrechters en spelbegeleiders.

Hebt u interesse in een van de bovenstaande functies? Neem dan contact op met Jeugdvoorzitter Rick Croese (jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl) of met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal (hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl).

 

JO19-3 klopt Zondag35+1 opnieuw

Tijdens de winterstop speelden JO19-3 en Zondag35+1 een oefenwedstrijd tegen elkaar. De junioren wonnen toen vrij gemakkelijk met 4-1. Op vrijdagavond 2 juni stond de revanchewedstrijd op het programma. De Zondagveteranen hebben een vrij teleurstellend seizoen achter de rug. De vraag was dan ook of de spelers komend seizoen weer in competitieverband in actie zouden willen komen. Heel wat voetballers aarzelden tot PeterLu. aangaf te willen stoppen. Tot grote vreugde van de anderen die vervolgens massaal lieten weten door te gaan. Dubbel goed nieuws dus.

Het was sowieso een vrij bijzondere wedstrijd. Bij de Zondagveteranen van leider en lid van verdienste Addy1 stonden de voorzitter, erelid PeterM. en Martin, trainer-coach van JO19-3, binnen de lijnen. Scheidsrechter van dienst was onze erevoorzitter Bram Blom. Bij welke andere club maak je zoiets mee. Tijdens de eerste helft golfde het spel op en neer maar bij beide strafschopgebieden stokte het. De eerste de beste keer dat doelverdediger Addy2 in actie moest komen, was om de bal uit het net te halen vanwege de openingstreffer van JO19-3. Een kwartier voor rust een vergelijkbare situatie aan de andere kant. De keeper van JO19-3 verkeek zich op een listig afstandsschot van José2. Door het hobbelige veld stuiterde de bal alle kanten op en 1-1. Na een uur spelen kreeg Ruud de bal niet goed weggewerkt. De bal viel pardoes voor de voeten van een junior en 2-1. Ruim 10 minuten later zette een speler van JO19-3 de bal van zijn linkerkant voor. JW lette even niet goed op, was verblind door de zon waardoor Van Tol jr., die zich in aanvallend opzicht een stuk gevaarlijker toonde dan zijn vader aan de andere kant, voor JW kon kruipen en 3-1.

In de slotfase zetten de Zondagveteranen alles op alles om tenminste gelijk te komen. Na enkele mislukte ingooien gooide JW eindelijk eens goed in en wel op Nuno. Hij wist met een mooie actie aan de linkerkant de achterlijn te halen. Zijn fraaie voorzet werd evenzo fraai binnengekopt door Danny. Twee minuten voor tijd scoorde Danny nogmaals maar het doelpunt ging terecht niet door vanwege buitenspel. Na 90 minuten maakte de uitblinkende leidsman een einde aan de leuke en sportieve wedstrijd die met 3-2 werd gewonnen door JO19-3. Tot slot nog een compliment aan Timothy die voor het eerst een wedstrijd heeft gespeeld op een groot veld en het prima heeft gedaan.

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2023 is uit!

De achtste editie van de Voetbalkrant van Voetbalvereniging Papendrecht is recentelijk per post door de gehele gemeente Papendrecht verspreid. Deze keer is het geen gewone Voetbalkrant maar een speciale Kampioenskrant. U vindt de krant verpakt in plastic tussen de wekelijkse reclamefolders. We willen onze dank betuigen aan Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Nexus Contructions, AH Hoveniers, Eteha Slangtechniek, SMG Allround Bouw, Esbi reclame, Vloerenstudio Papendrecht, DiLAGO Hijs- en Heftechniek, Ten Dam Projecten, Create Comfort Airconditioning, Heus Staal Papendrecht, KoffieMaatschappij, First Class Sports, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, Elsco Drankenhandel, L&B Groep, Melini Pizzeria & Döner, ABS Autoherstel van ’t Hoff Papendrecht, Ysbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf, Lésec Beveiliging, Aannemersbedrijf Garant, Autobedrijf A&G Autoservice, Van Heeswijk Advies, Restaurant Het BevertjeRestaurant De Klander Muelen, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Cubica³, Ten Raede Groep, Aannemingsbedrijf Gebr. de Koning, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Bistro & Snackbar Basic, KSO Installaties, Het Bonbon Geheim, ZPRESS Print, Phonehouse Papendrecht, Tapperij Tijdloos, Bewust-Fit, Groothandel Stal, 2M Van Ekeren Kuiper, Wasko Kinderopvang en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in de krant. Hebt u geen krant ontvangen? De VV Papendrecht-Voetbalkrant 2023 is tevens af te halen op de club. De pdf-versie is hier in te zien en te downloaden  >>

Wij wensen u veel leesplezier!

 

Laatste jeugdtrainingen van het seizoen

Recentelijk werkten veel jeugdteams hun laatste trainingen van het seizoen af. Tot vreugde van iedereen werd dit veelal aangegrepen om op het hoofdveld te oefenen tegen de ouders. Het ging er best fanatiek aan toe. Niemand wilde die oefenpotjes verliezen. Dit leverde de nodige hilariteit op en was een groot succes.

 

Laatste keer PapendrechtLegends van dit voorjaar

De PapendrechtLegends kwamen op vrijdagavond 26 mei voor de laatste keer van dit voorjaar in actie op het Slobbengors. Ploegen van VV Papendrecht en VV Drechtstreek speelden op beide helften van het hoofdveld bijna twee uur lang zeven tegen zeven. Zoals altijd ging het er sportief aan toe. Na afloop werd in de goed gevulde kantine nog lang nagepraat.

We bedanken iedereen die ook dit seizoen het samenwerkingverband tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek weer tot een succes heeft gemaakt.

 

Vrijwilligers verrast met taart

In de laatste week van mei werden diverse vrijwilligers verrast met een heerlijke taart, aangeboden door onze koffieleverancier Miko vanwege het kampioenschap van onze hoofdmacht. Uiteraard wisten de vrijwilligers wel raad met deze heerlijke traktatie bij de koffie of de thee. We bedanken Miko voor de smakelijke verrassing.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

In mei kwam Voetbalvereniging Papendrecht wederom veelvuldig in het nieuws in de lokale en regionale media. ‘Druk bezocht kampioensfeest VV Papendrecht‘ kopt VoetbalJournaal Alblasserwaard. ‘VV Papendrecht bezig selectie Jong Papendrecht te completeren‘ is te vinden op de website van RTVPapendrecht. Op de website van Dordt Centraal staan de stukken ‘Xavier Leenheer speelt 250e wedstrijd voor Papendrecht‘ en ‘VV Papendrecht viert promotie‘. Papendrecht.net publiceerde de artikelen ‘Trap 17 juni mee met de Robin Matena-Duchenne 40‘ en ‘Aanleg kunstgrasveld VV Papendrecht gestart‘. Speler van Zaterdag 3 Niels van Heteren uit Papendrecht gaat voor grote uitdaging: 7 Marathons in 7 dagen voor Kika is lezen op de website van Het Kontakt-Klaroen, evenals ‘Papendrecht MO13 tweede bij toernooi in Zwijndrecht‘. Het optreden van de dj’s van Samball Stichting na afloop van de wedstrijd Papendrecht 1 – Wilhelmina’26 1 is te vinden in de UITagenda van PapendrechtVerrast.

 

Pinkstermaandag geen trainingen

Komende maandag, 29 mei, is het tweede pinsterdag. Om die reden zijn er dan geen trainingen bij VV Papendrecht.

 

Optreden DJ’s Samball Stichting op 27 mei

Op zaterdag 27 mei speelt de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht op het eigen sportcomplex de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 tegen Wilhelmina’26. De wedstrijd start om 14.30 uur. Om het succesvolle seizoen feestelijk af te sluiten en om te vieren dat Papendrecht volgend jaar weer in de eerste klasse uitkomt, zullen de dj’s van Samball Stichting een spetterend optreden verzorgen. Dat hebben ze eerder gedaan, tot groot genoeg van de vele aanwezigen. Dus kom op de laatste zaterdag van mei naar het Slobbengors om eerst Papendrecht aan te moedigen tegen Wilhelmina’26 om daarna mee te feesten met de dj’s van Samball Stichting.

 

Vrijdag 7×7 voor veteranen

Hoewel eerder gemeld was dat er dit voorjaar geen 7×7-voetbal voor veteranen op vrijdagavond meer zou plaatsvinden op het Slobbengors, is besloten met het oog op het grote 7×7-toernooi in juni alsnog een editie te organiseren en wel op vrijdag 26 mei vanaf 20 uur. Enkele punten:

 • Er wordt gespeeld op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding.
 • Er mag doorlopend gewisseld worden.
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

Uiteraard zal de gezellige nazit niet ontbreken. Iedereen die op welke manier dan ook verbonden is aan VV Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers, supporters en dergelijke mogen meedoen. Maar ook anderen kunnen zich inschrijven. Iedereen is van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg, maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom.

Voor inschrijving of informatie kun je contact opnemen met Ton Rutteman: ton40pl@hotmail.com.

 

23e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (25-05-2023)

De 23e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Arie Markesteijn’, ‘Dank van familie na overlijden Dick van Hoek’, ‘Van de bestuurstafel (05-2023)’, ‘Druk bezocht kampioensfeest’, ‘Zondag 3 is kampioen!’, ‘De Robin Matena-Duchenne 40 op 17 juni’, ‘Optreden DJ’s van Samball Stichting op zaterdag 27 mei’, ‘Gezellige avond met de Business Club’, ‘Werkzaamheden buitenkant kantine gestart’, ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2023 is bijna klaar’, ‘Aanleg kunstgrasveld gestart’, ‘Vacatures jeugdafdeling’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Vrijdag 7×7 voor veteranen’, ‘Xavier Leenheer speelt 250e wedstrijd voor Papendrecht’, ‘Papendrecht VR18+1 sluit seizoen af en zoekt aanwas’, ‘Pinkstermaandag geen trainingen’, en ‘José en Frans, ruim 1000 keer samen voor VV Papendrecht’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Dank van familie na overlijden Dick van Hoek

Aan alle voetballiefhebbers van VV Papendrecht,

Wat een overweldigende belangstelling hebben wij vanuit de voetbalwereld VV Papendrecht ontvangen na het overlijden van Dick. De kaarten, de bloemstukken, het In Memoriam op de site en ook de minuut stilte bij aanvang van een wedstrijd van het 1e elftal. Dit alles heeft ons gezin diep ontroerd en geraakt en menig traan doen vloeien.

Uit de lieve woorden op de kaarten blijkt ook dat Dick niet alleen gesprekken had over voetbal of flauwe moppen vertelde, maar ook dat er gesproken werd over zijn liefde voor muziek en zijn gezin en dan met name over zijn kleinkinderen.

Wij zullen nog vaak aan al deze mooie reacties terugdenken en zo de mooie herinneringen aan Dick herbeleven.

Ans, kinderen en kleinkinderen

 

MO13 tweede bij toernooi Pelikaan

Op donderdag 18 mei speelde een mixteam van de meidenafdeling een gezellig mixtoernooi bij ZVV Pelikaan. Na een ontstane lege plek kregen we de vraag of VV Papendrecht met een ploeg mee zou willen doen aan het Hans Kostene Jeugdtoernooi 2023. Met een schuin oog richting het nieuwe seizoen werd op het laatste moment een MO13-elftal samengesteld waarna we op Hemelvaartsdag naar Zwijndrecht vertrokken.

De start was een beetje voorzichtig en aftasten, ook omdat gevoetbald moest worden tegen jongens, maar de meisjes deden het gewoon prima. Ze wonnen twee keer en speelden twee keer gelijk. Aan het eind bleek dat onze meiden ondanks een gelijke stand in de poule, hetzelfde doelsaldo en een onderling gelijkspel, 1 doelpuntje meer hadden moeten maken om het toernooi winnend af te sluiten. Het mocht de voetbalpret niet drukken en na de prijsuitreiking konden ze met een leuke medaille en een fraaie beker richting huis.

 

Van de bestuurstafel (05-2023)

Het kampioenschap van het eerste elftal is binnen. Na de winst bij GRC14 en het gelijke spel van GJS bij Alblasserdam konden de spelers en supporters feestvieren. Op zaterdag 13 mei hebben we dat op het Slobbengors nog eens dunnetjes overgedaan met allerlei festiviteiten. Bijzonder was dat de 94-jarige Arie Schutte de aftrap voor zijn rekening nam van de thuiswedstrijd van onze hoofdmacht. De KNVB was vertegenwoordigd door Marcel van Mourik die de kampioensmedailles uitdeelde aan de spelers en de staf en de oorkonde aan de club. Wethouder Jan Dirk van der Borg sprak de spelersgroep toe en had eveneens medailles, maar dan van de gemeente Papendrecht. Alle activiteiten werden afgesloten met een knallend feest. De dag werd verder aangegrepen om het nieuwe verkooppunt op het Rood-Zwarte Plein te openen. Het initiatief van Ton Rutteman en Daniëlle Matena is mogelijk gemaakt door vele sponsors en vrijwilligers. Het maakt onderdeel uit van het plan om het plein een metamorfose te laten ondergaan. Als het geheel is afgerond, zullen wij alle sponsors en vrijwilligers op gepaste wijze bedanken. De afgelopen periode hebben we helaas afscheid moeten nemen van twee zeer gewaardeerde leden van verdienste, Henk van Steenis en Wim Veldhuis sr., en van ons lid Arie Markesteijn. Wij wensen de families veel sterkte toe in de komende tijd. De Meidendag op 7 mei is door ruim 50 meiden bezocht. Ze kwamen van onze club en clubs uit de omgeving. Er waren ook meiden die kennis wilden maken met voetballen. Allerlei voetbaltechnische vaardigheden werden getraind en konden worden aangeleerd. Een leuke middag die hopelijk tot nieuwe aanmeldingen leidt. Op maandag 15 mei is begonnen met de aanleg van het kunstgrasveld op veld 3. De verwachting is dat het begin augustus gereed is, een mooi vooruitzicht voor het nieuwe seizoen.

In de Algemene Ledenvergadering van vorig jaar hebben we van de leden toestemming gekregen om de contributie in maximaal twee stappen van telkens 7,5% te verhogen, op 1 januari en 1 juli. De tweede verhoging in juli zou alleen plaatsvinden indien de situatie daarom vroeg. Gezien de huidige ontwikkeling van de energiekosten hebben we besloten om de contributieverhoging in juli niet te laten plaatsvinden. In de laatste week van mei wordt de VV Papendrecht-Voetbalkrant weer door heel Papendrecht verspreidt. De krant, die in het teken staat van het kampioenschap van Papendrecht 1, zorgt ervoor dat we weer onder de aandacht zijn in onze gemeente. We willen iedereen bedanken die de krant heeft mogelijk gemaakt, in het bijzonder onze hoofdsponsor NOSUCH die de opmaak weer voor zijn rekening heeft genomen. De komende periode worden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. Op 10 juni staat het 7×7-toernooi voor 25-plussers op de programma en de week erop is het tijd voor de Slotdag en de Robin Matena-Duchenne 40. Een mooie afsluiting van het seizoen 2022-2023.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Aanleg kunstgrasveld gestart

Op zondag 14 mei werd voor de allerlaatste keer een wedstrijd gespeeld op het natuurgras van veld 3 van sportpark Slobbengors. De dag erop werd begonnen met de werkzaamheden die nodig zijn om kunstgras op het veld aan te brengen. Met een graafmachine is inmiddels het gras verwijderd. Naar verwachting is het kunstgrasveld begin augustus gereed.

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2023 is bijna klaar

De afgelopen maanden is door de Communicatiecommissie en een groep vrijwilligers, in samenwerking met onze mediapartners NOSUCH en ZPRESS Media Group, hard gewerkt aan een nieuwe editie van de VV Papendrecht-Voetbalkrant. Hierin presenteert de club zich aan het grote publiek. De krant ligt momenteel bij de drukker en wordt naar verwachting eind mei per post door de gehele gemeente Papendrecht verspreid. Houd uw brievenbus in de gaten!

 

Werkzaamheden buitenkant kantine gestart

Nadat eerder deze lente gestart is met het opknappen van het Rood-Zwarte Plein, is het nu tijd voor de buitenkant van de kantine. De voorbereidingen zijn inmiddels achter de rug. We bedanken de vrijwilligers en sponsors voor het uitvoeren van de eerste werkzaamheden. We zijn reuze benieuwd naar het eindresultaat.

 

Kandidaten voor lid van verdienste

Mensen die gedurende lange tijd op vrijwillige basis een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het reilen en zeilen van VV Papendrecht kunnen beloond worden met de titel ‘lid van verdienste’. Kandidaten hiervoor kunnen vanaf nu opgegeven worden bij onze secretaris Edwin Schreurs (secretaris@vvpapendrecht.nl) met daarbij de benodigde argumentatie. De secretaris zal de kandidaten doorgeleiden naar de Commissie Onderscheidingen. Die zal de kandidatuur toetsen aan de criteria die opgesteld zijn voor de voordracht van een clublid tot lid van verdienste en indien noodzakelijk contact opnemen met degene die het lid voorgedragen heeft. Vervolgens zal de commissie het bestuur adviseren over welke kandidaat of kandidaten voorgelegd worden aan de algemene ledenvergadering die aan het eind van het elk kalenderjaar gehouden wordt. De tijdens de algemene ledenvergadering aanwezige stemgerechtigde leden zullen uiteindelijk beslissen of de voorgedragen kandidaat benoemd wordt tot lid van verdienste. De belangrijkste criteria zijn: lid van de vereniging gedurende de gehele periode en activiteiten verricht op vrijwillige basis (vrijwilligersvergoeding toegestaan) gedurende vele jaren. Meer kunt u lezen in het document Benoeming Leden van Verdienste >>

 

Gezellige avond met de Business Club

Op woensdag 17 mei heeft de Business Club vv Papendrecht een wijn- en bierproefavond georganiseerd voor zijn leden in het proeflokaal van Mitra De Nieuwe Bourgondiër. Niels van Heteren en Marc Commandeur zijn de trotse eigenaren van deze zaak. Afgelopen jaar zijn zij gestart op de Veerpromenade 21 met een uniek concept: drankenspeciaalzaak en proeflokaal in hetzelfde pand. Onlangs zijn ze lid geworden van onze Business Club en wilden ons graag ontvangen om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. En dat hebben we geweten. Onder bezielende uitleg van Niels hebben we genoten van fantastische wijnen en bieren. Heerlijke hapjes werden verzorgd door onze eigen Irene en Nicole. Het was een gezellige avond met mooie mensen. Wilt u ook lid worden van de snelst groeiende Business Club in de regio? Neem dan contact met ons op, e-mail: info@bcvvpapendrecht.nl.

 

Donderdag Hemelvaartsdag geen training

Donderdag 18 mei is het Hemelvaartsdag. Om die reden is ons sportcomplex gesloten en wordt er niet getraind.

 

In Memoriam Arie Markesteijn

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat op 13 mei ons lid Arie Markesteijn op 82-jarige leeftijd is overleden. Arie was meer dan 65 jaar lid van onze club.

Wij wensen de familie de komende tijd veel sterkte met het verwerken van het verlies van Arie.

Hans Jonker
Voorzitter

 

Druk bezocht kampioensfeest

Eind april werd de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht in het Noord-Brabantse Giessen kampioen van de tweede klasse H. Tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd werd dit heugelijke feit uitgebreid gevierd. De spelers liepen langs een grote kampioensvlag het veld op terwijl er vuurwerk werd afgestoken. Het oudste lid van de club, de 94-jarige Arie Schutte, toonde samen met aanvoerder Xavier Leenheer de kampioenschaal.

Na afloop van de wedstrijd volgden meerdere toespraken, onder meer van voorzitter Hans Jonker en de hoofdsponsors Teus Baars van NOSUCH en Jenno van Ekeren van 2M Van Ekeren Kuiper. Spelers en staf kregen fraaie kampioensmedailles omgehangen waarna het kampioensfeest pas echt losbarstte in de kantine en op het Rood-Zwarte Plein waarop voor de gelegenheid een grote feesttent was geplaatst.

We bedanken iedereen die het druk bezochte kampioensfeest tot een groot succes heeft gemaakt.

Klik hier voor een filmpje over het Kampioensfeest  >>

 

2M Van Ekeren Kuiper feliciteert VV Papendrecht

2M Van Ekeren Kuiper wil VV Papendrecht 1 inclusief de vereniging en al haar vrijwilligers en supporters feliciteren met het kampioenschap in de Tweede Klasse! Een ongelofelijk knappe prestatie en als trotse medehoofdsponsor willen wij hierbij voor alle inwoners van Papendrecht een speciale cashback-kampioensactie promoten. Bij het afsluiten van een verzekeringspakket (minimaal 4 verzekeringen) bieden wij € 100 cashback aan de klant plus € 50 voor de club. Bij het afsluiten van een hypotheek € 250 cashback aan de klant plus € 50 voor de club en bij het verkopen van een woning € 250 cashback aan de klant en € 50 voor de club. De actie is geldig in mei en juni 2023.

 

Viert Papendrecht het kampioenschap met goed resultaat tegen Tricht?

Na het, toch nog onverwacht snelle en zelfs 3 wedstrijden voor het eind van het seizoen, behaalde kampioenschap bij GRC14 kan Papendrecht komende zaterdag op het Slobbengors haar supporters bedanken voor de ondervonden steun in het afgelopen seizoen via een overwinning op Tricht om dan na afloop van de wedstrijd feest te vieren met een 1-2-3-drive-in-show op het Rood-Zwarte Plein en in ons clubhuis. Tricht werd opgericht in juni 1919, opgeheven in 1939, maar opnieuw opgericht op 31 mei 1944. Oorspronkelijk als zondagvereniging maar in 1964 definitief overgegaan naar de zaterdag. Dat zorgde voor een enorme uitbreiding van het aantal elftallen, van 3 naar 30 teams. De club telt inmiddels ruim 600 leden. Sportief gesproken speelt Tricht sinds het behaalde kampioenschap in de derde klasse al vanaf 1986 in de 2e klasse. VV Tricht is echt een dorpsclub. Het eerste elftal bestaat voornamelijk uit eigen jongens. Er wordt niet betaald zoals de voorzitter nadrukkelijk op de website liet weten, derhalve heel vergelijkbaar met de situatie bij VV Papendrecht. Waar er op Papendrecht alleen de sportieve plicht rust om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en niet in het minst ook de eigen supporters een plezier te doen, staat er voor Tricht veel op het spel. De ploeg heeft nog twee ijzers in het vuur. Om te beginnen het kampioenschap van de derde periode waarin het koploper is met 13 uit 6, op de voet gevolgd door GRC14 dat alleen een minder doelsaldo heeft. Papendrecht met 18 en GJS met 16 uit 6 hebben al een periode en tellen in deze periodestand niet mee. Daarnaast kan Tricht ook de 1e periodetitel van Papendrecht overnemen mits het team 3e wordt in de competitie. Hierin heeft het eveneens concurrentie van GRC14 dat 2 punten meer heeft verzameld dan de mannen van coach Jacob van Zanten. Een ‘attractie’ bij Tricht is schaduwspits Tim van Dijken. Deze 21-jarige staat in de belangstelling van een aantal tweede- en derdedivisieploegen als Kozakken Boys, Unitas en TEC maar blijft hoogstwaarschijnlijk nog een jaar bij deze club waarin vader als speler en opa als voorzitter ook als rasechte clubmensen bekendstaan. Van Dijken heeft er inmiddels 28 in liggen en vormt een levensgevaarlijk duo met Marijn Bransen die ook heel gemakkelijk scoort. Het doelsaldo van Tricht (68-32) zegt genoeg in dit verband. Zelfs kampioen Papendrecht maakte er minder, 66, maar kreeg maar 19 doelpunten tegen. Het belooft derhalve een heel aantrekkelijk duel te worden met de nodige scoringsmomenten en hopelijk een Papendrecht dat toch aan het langste eind trekt. Bij Papendrecht richt de geblesseerde Jay Luciano zich op het volgende seizoen terwijl deze wedstrijd ook voor de nog revaliderende Lorenzo van Wijk te vroeg komt. Dezelfde Van Wijk was nog wel 2 keer trefzeker in de moeizame uitwedstrijd bij Tricht die uiteindelijk niet onfortuinlijk met 1-3 werd gewonnen. Na zijn 0-1 voor rust en de gelijkmaker kort daarna van Tricht, kreeg Papendrecht het na rust heel moeilijk, zeker nadat Xavier Leenheer in minuut 72 rood kreeg na 2 maal geel. Overigens de enige schorsing dit seizoen bij de rood-zwarten. De doelverdediger van Tricht hielp Lorenzo echter een handje bij de 1-2 en in de laatste fase van de wedstrijd benutte Norichio Nieveld een strafschop voor de mannen van keeperstrainer Robert Rijntjes die zeker een aandeel heeft gehad in dit succesvolle seizoen, gezien de constante vorm van zijn zoon Roy. Leuk te vermelden is dat Cédric Nieveld, spelend in JO7-1, de 6-jarige zoon van onze eerste-elftalspeler Norichio, komende zaterdag de Pupil van de Week is. Als leidsman treedt de heer A. Hilgersom op, met assistentie van Adrie van Rooijen aan de kant van Papendrecht, terwijl de heer J.R. Wahl dit doet aan de kant van de groen-witten uit Tricht.

Het tweede selectie-elftal is bezig aan een succesvolle 3e periode. Met 12 uit 6 heeft het prima zaken gedaan waardoor het inmiddels opgeschoven is van plaats 14, na afloop van periode 2, naar plaats 9. De nummers 12 en 13 moeten nacompetitie spelen en het gat naar de nummer 12 bedraagt slechts 2 punten. Een overwinning tegen Almkerk komende zaterdag, momenteel de rodelantaarndrager in de reserve Hoofdklasse, is dan ook heel noodzakelijk. Er wordt om 12.00 uur afgetrapt op het Slobbengors door de mannen van leider Johan Keizer.

 

22e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (11-05-2023)

De 22e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de eerstvolgende thuiswedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Wim Veldhuis 1937 – 2023’, ‘2M Van Ekeren Kuiper feliciteert VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht heeft nieuw adres’, ‘Kandidaten voor lid van verdienste’, ‘Leuke meidendag bij VV Papendrecht’, ‘Geslaagd schoolvoetbaltoernooi bij VV Papendrecht’, ‘7×7 voor veteranen op vrijdag 12 mei’, ‘VV Papendrecht in de media’ en ‘VV Papendrecht bezig selectie Jong Papendrecht te completeren’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

In Memoriam Wim Veldhuis 1937 – 2023

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat Wim Veldhuis, lid van verdienste van Voetbalvereniging Papendrecht, is overleden op de leeftijd van 85 jaar. Een lid met vele verdiensten, niet alleen voor onze voetbalvereniging maar voor de gehele voetbalsport in Nederland, is ons hiermee ontvallen. Reeds tijdens zijn actieve voetbalcarrière, die zich tot in de veteranenteams uitstrekte, was Wim op vele manieren actief binnen onze vereniging en binnen de KNVB. In het midden van de zestiger jaren van de vorige eeuw, om precies te zijn op 1 juni 1964, werd Wim lid van onze vereniging, na eerst bij het Dordtse RCD gespeeld te hebben. Juist in die periode timmerde het hoogste elftal van Papendrecht aan de weg door in 1965 kampioen te worden in de eerste klasse, het toenmalige hoogste amateurniveau. Wim maakte deel uit van het eerste elftal en stond bekend als een technisch vaardige speler. Van dat elftal hangt een heel grote foto in onze kantine wat getuigt van een bijzondere prestatie. Wim ging lager spelen met veel van zijn medespelers uit de selectie. Op die manier vormden zij een van de eerste voorbeelden van een vriendenteam. Inmiddels was Wim actief geworden als vrijwilliger binnen onze club, als eerste als redacteur van het toenmalige clubblad. Veel van onze oudere leden herinneren zich wellicht de belevenissen van Krissie en Bertus, fictieve leden van onze club die in het bejaardenhuis woonden en het aan de stok hadden met de directrice. Wim schijnt een behoorlijk aandeel gehad te hebben in deze humoristische stukken tekst.

Maar Wim was niet alleen bezig voor het clubblad, ook als bestuurslid in verschillende functies, zoals penningmeester en vicevoorzitter. De meesten van ons zullen Wim echter kennen als bestuurslid technische zaken. In de jaren zeventig en tachtig, de periode met het meeste talent binnen onze vereniging, waren goede trainers onontbeerlijk. Wim wist ze te vinden en daarmee zorgde hij er mede voor dat de jaren tachtig qua prestaties van zowel de zaterdag- als de zondagafdeling zeer succesvol waren. De KNVB zag ook in dat Wim een uitstekend bestuurder was en haalde hem binnen, eerst via de Afdeling Dordrecht en later als voorzitter van het District Zuid I. Bij zijn afscheid van de KNVB in 2007 werd hij terecht benoemd tot bondsridder, een prachtige onderscheiding die recht doet aan Wims grote verdiensten voor de voetbalsport. Binnen onze vereniging bleef Wim actief. Zo was hij bijvoorbeeld mede-auteur van een van de eerste voetbalbeleidsplannen in 1991. Inmiddels woonde Wim met zijn gezin al geruime tijd in Papendrecht en was hij werkzaam op de Willem de Zwijger Scholengemeenschap, tegenwoordig College. Eerst als leraar, later als adjunct-directeur en tenslotte tot aan zijn pensioen als rector. Heel veel van onze leden heeft Wim binnen zijn schoolmuren gehad, sterker nog, er ook nog tegen gevoetbald als onderdeel van de cyclus van leraren tegen elke brugklas. En daarnaast zag hij een behoorlijk aantal van zijn leerlingen terug in de hoogste elftallen van zijn club. Dat moet hem goed gedaan hebben. De laatste jaren waren moeilijk voor Wim. Toch kwam hij als het kon met zoon Wim naar onze club voor de wedstrijden van het eerste elftal. Wederom zijn wij een lid met een enorme verdienste verloren, iemand die bijgedragen heeft aan de voetbalsport in het algemeen en die in Papendrecht in het bijzonder.

Wij wensen Wims vrouw, zoon Wim, dochter Lisette, kleinkinderen en naasten veel sterkte met dit grote verlies. Moge Wims verdiensten voor Papendrecht in onderwijs en voetbalsport hen tot enige troost dienen.

Namens het bestuur van de VV Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter
Peter Michielse, erelid

De familie wil langs deze weg laten weten dat iedereen welkom is bij de uitvaart.
Klik hier voor de rouwkaart  >>

 

Trainingen dinsdag 9 mei afgelast

Door de stromende regen op deze dag, 9 mei, staan onze voetbalvelden vol met plassen. Alle trainingen van deze dinsdag zijn daarom afgelast.

 

VV Papendrecht in de media

De afgelopen periode kwam Voetbalvereniging Papendrecht wederom regelmatig in het nieuws in de lokale en regionale media. Uiteraard werd veel geschreven over het kampioenschap van ons eerste. Regiosport van AD Drechtsteden kopte ‘Kampioen Papendrecht van begin tot eind de sterkste: ‘Deze wedstrijd blijft je toch altijd bij’‘ en had een interview met Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. Regio-Voetbal schreef ‘Papendrecht slaat jaar na degradatie meteen toe met kampioenschap‘ en Dordt Centraal ‘Papendrecht kampioen‘. Ook de voetbalclinic voor meiden kwam veelvuldig aan bod. Vooraf kwam VoetbalJournaal Alblasserwaard met de aankondigingen ‘VV Papendrecht en 078meidenvoetbal organiseren een gratis voetbalclinic voor meiden!‘ en ‘Gratis voetbalclinic voor meiden!‘. Na afloop kwam Papendrecht.net met: ‘Leuke meidendag bij VV Papendrecht‘. Het Kontakt-Klaroen publiceerde de artikelen ‘Papendrecht G1 legt kampioen op de pijnbank‘ en ‘Tapperij Tijdloos en Mitra De Nieuwe Bourgondiër nieuwe leden Business Club vv Papendrecht‘. ‘Yessin de Bot (Rijnmond HS) keert terug bij Papendrecht‘ is te lezen bij VoetbalRotterdam. ‘VV Papendrecht organiseert geslaagd schoolvoetbaltoernooi‘ is te vinden op de website van RTVPapendrecht. Het kampioensfeest na afloop van de wedstrijd Papendrecht 1 – Tricht 1 is te vinden in de UITagenda van PapendrechtVerrast.

 

Leuke meidendag bij VV Papendrecht

Op zondag 7 mei was het eindelijk zover: de meidendag van VV Papendrecht. Met behulp van 078meidenvoetbal en Football Skills Nederland (FSN) was een leuke voetbalclinic georganiseerd voor meisjes in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. 078meidenvoetbal is een organisatie die zich inzet voor het promoten van meisjes- en vrouwenvoetbal door meiden samen te brengen en hun de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen in de mooiste sport die er is. Ruim 50 meiden hadden zich aangemeld. Op het hoofdveld waren allerlei parcours uitgezet, er stond een opblaasbaar pannaveld en natuurlijk waren er vele oefendoeltjes. Het was een sportieve dag en de meiden hebben genoten. Verdeeld in vijf groepen hebben ze zich kunnen vermaken met verschillende voetbalonderdelen en leuke activiteiten als 1 tegen 1, coördinatie-, techniek- en looptrainingen. De speciale keepersoefening, die door 078meidenvoetbal voor het eerst werd aangeboden, viel enorm in de smaak en de meiden deden ontzettend hun best om de mooiste duiken te laten zien. Onder begeleiding van enthousiaste trainers van FSN werden de meiden flink aan het werk gezet en het was geweldig om te zien hoeveel plezier ze hadden.

Het grootste gedeelte van het programma kon met lekker weer afgewerkt worden. Helaas waren de regendruppels niet geduldig genoeg en begon het aan het eind flink te regenen. Hierdoor hebben we het programma moeten afbreken en het laatste onderdeel moeten overslaan. Dit mocht gelukkig de voetbalpret niet drukken. Na afloop van het voetballen kregen de deelneemsters een goodiebag met onder andere een kortingsbon van een sportwinkel, een heerlijk flesje water en een mooie 078meidenvoetbal-bidon. Onder het genot van een ijsje werd de middag afgesloten in de kantine waar alleen maar positieve geluiden over de Skills for Girls Voetbalclinic klonken. Een van de deelneemsters zei: “Het was echt een leuke dag en wat is het gaaf om met alleen maar meiden een clinic te hebben”. We hopen dat veel meiden besmet zijn geraakt met de voetbalkoorts en zich willen aansluiten bij de meidenafdeling van VV Papendrecht. Heb je interesse? Mail dan naar jeugd@vvpapendrecht.nl. Want er is niets leukers dan in een meiden- of vrouwenteam te voetballen. Grote dank aan iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt.

 

Papendrecht G1 legt kampioen op de pijnbank

Kersvers kampioen van de 2e klasse Papendrecht 1 dacht dat deze week het moment was om af te rekenen met angstgegner G1. Die gedachte leek vooraf niet eens zo verkeerd. De boys van het eerste bevonden zich tenslotte in een overwinningsroes na het meer dan verdiende kampioenschap en de razendsnelle terugkeer naar de 1e klasse. Trainer Johan Sturrus wist dan ook niet hoe snel hij een uitnodiging aan de G-voetballers moest versturen. IJzer moet je tenslotte smeden als het heet is.

Ondanks dat de G-spelers van een kort voorjaarsreces genoten, werd het verzetje tegen het rood-zwarte paradepaardje direct geaccepteerd. En zo kwamen beide teams op zaterdagochtend 6 mei op het hoofdveld van het Slobbengors tegenover elkaar te staan. Omdat wedstrijden als deze vragen om alleen de allerbeste leidsman, was erevoorzitter Bram Blom bereid gevonden als scheidsrechter te fungeren.

Papendrecht 1 trad met de sterkst mogelijke opstelling aan en ook op de bank was iedereen aanwezig (trainer, assistent-trainer, keeperstrainer, lijder). Direct nadat er voor het begin was gefloten, acteerde Papendrecht 1 nerveus en gehaast terwijl het G-team het balletje in alle rust rond liet gaan. De G-begeleiding had gekozen om te spelen met een ‘ruit’ op het middenveld en een hele, hele, hele diepe spits. En die tactische vondst bleek goed voor een eenvoudige edoch meer dan terechte overwinning.

De kampioenen deden echt wel hun best maar tegen het hechte G-collectief was geen kruid gewassen. En al gooide het duo Van Rooijen / Molenaar er hun smerigste tackles uit, werd heimelijk met een man meer gespeeld en werd het eigen doel omgedraaid, het eerste bungelde van begin tot eind kansloos aan het elastiek. Dat kwam ook doordat op advies van assistent Richard Nardten doelman Roy Rijntjes als veldspeler was opgesteld. Die acties leverden twee conclusies op: wat kan die Roy keepen en ook wit kleedt niet altijd af…

Omdat de zoveelste verliespartij wel heel pijnlijke vormen aannam, besloot scheids Blom het eerste elftal na een kwartier uit zijn lijden te verlossen bij een stand van 9-7 in het voordeel van uiteraard, het oppermachtige G1. Om de pijn te verzachten werd nog een penaltyserie afgewerkt maar ook dat leverde geen winst op voor de mentaal geknakte kampioen. Het 7-7 gelijkspel werd als winst van de Champions League gevierd waardoor de geplande training achteraf, begrijpelijkerwijs, werd geschrapt. Sporten met alcohol op is tenslotte geen aanrader. Gelukkig is er voor de mannen van het eerste alle tijd om de wonden te likken en topfit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen. De spelers van het G-team zien een nieuwe uitnodiging voor een onderling treffen volgaarne tegemoet.

 

VV Papendrecht bezig selectie Jong Papendrecht te completeren

Dat Voetbalvereniging Papendrecht haar selectie voor volgend seizoen grotendeels bijeen weet te houden was al ruim voor het, inmiddels behaalde, kampioenschap bekend. Dit seizoen is gebleken dat een ruime selectie van levensbelang is. Immers, na de winterstop heeft het team van trainer Johan Sturrus wekenlang te kampen gehad met de afwezigheid van soms een vijftal basisspelers. Dit kon mede worden opgevangen door spelers uit het tweede elftal, spelend in de Hoofdklasse van het reservevoetbal. Na een moeizame start is dit jonge elftal inmiddels opgeklommen naar de middenmoot van deze hoogste afdeling, vergelijkbaar met het spelen in de derde of vierde klasse van de standaardelftallen. Dit seizoen zijn enige jongere spelers bij het eerste elftal aangesloten en ook komend seizoen haken er weer een aantal aan. Omdat enkele oudere spelers uit het tweede selectie-elftal hebben aangegeven volgend seizoen met elkaar lager te gaan spelen, kan de gedreven en ervaren trainer Laurens Gerlich aanvulling gebruiken voor het seizoen 2023-2024. Deze aanvulling is niet alleen belangrijk om in deze sterke afdeling een belangrijke rol te spelen maar ook om de doorstroming naar het eerste elftal op peil te houden. VV Papendrecht beschouwt haar 2e elftal dan ook als een ‘Jong Papendrecht’ en een kweekvijver, waar andere clubs dit vaak met een Onder23-team doen. Het speelt zoals gezegd op een uitstekend niveau. Wij zijn op zoek naar spelers vanuit onze club die in een eerder stadium gekozen hebben om in een vriendenelftal te gaan spelen maar denken op basis van hun recente voetbalverleden wel op dit niveau aan te kunnen haken en beseffen dat er wel tweemaal per week moet worden getraind. Dit geldt ook voor spelers vanuit onze nabije omgeving die reeds besloten hebben toe te zijn aan een andere uitdaging. Ook zij kunnen hun belangstelling kenbaar maken middels een e-mail aan de Technische Commissie (TC) van VV Papendrecht: tc@vvpapendrecht.nl.

Bert Duthler
Coördinator TC

 

Zaterdag kraker Papendrecht 1 tegen G1

Begin januari ging de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen Papendrecht 1 en G1 niet door. Ons eerste durfde de confrontatie niet aan en ging in plaats daarvan op trainingskamp naar Duitsland. Nu het kampioenschap binnen is, gaan de mannen van onze hoofdmacht het toch proberen. Als je gerenommeerde ploegen als GJS, EBOH en Alblasserdam in de competitie achter je kan laten, zou Papendrecht G1 toch geen probleem moeten zijn, is ongetwijfeld de gedachte. Na louter nederlagen hopen de mannen van trainer Johan Sturrus eindelijk ons G-team eindelijk eens te verslaan. Ons aller Bert Duthler heeft verklaard dat hij de selectiespelers optimaal heeft geprepareerd en dat niets een zege in de weg staat. We zijn reuze benieuwd. Wij roepen iedereen op om op zaterdag 6 mei naar het Slobbengors te komen om op ons hoofdveld de kraker tussen Papendrecht 1 en G1 te aanschouwen. De wedstrijd begint om 10.30 uur. Weten de kampioenen eindelijk de negatieve reeks te doorbreken of tovert de creatieve G-begeleiding weer iets uit de hoge hoed?

 

7×7-toernooi tijdens Nationale Voetbalweekend

Op 9, 10 en 11 juni 2023 wordt het amateurvoetbal gevierd tijdens Het Nationale Voetbalweekend. We laten weer zien hoe mooi en belangrijk onze sport. In het kader daarvan zal bij Voetbalvereniging Papendrecht op zaterdag 10 juni een voetbaltoernooi georganiseerd worden. Het wordt een feestje voor onze leden en is voor de buurt een leuke manier om kennis te maken met de club. Iedereen is de hele dag door welkom. Op ons sportcomplex zult u onder meer een partytent en een ijskar aantreffen en de kantine is de hele dag geopend. Verder zal een diskjockey een spetterend optreden verzorgen. Volop gezelligheid is derhalve verzekerd. Op de tweede dag van het Nationale Voetbalweekend zullen tijdens het 7×7-toernooi vanaf 10 uur 25-plussers het tegen elkaar opnemen op een half veld. Een wedstrijd duurt 20 minuten, zonder pauze, en er mag doorlopend en onbeperkt gewisseld worden. Er is ruimte voor maximaal 20 teams. De kosten voor deelname bedragen 25 euro per team. Dit is inclusief 10 consumptiebonnen. Voor de toernooiwinnaars ligt een leuke prijs klaar. De prijsuitreiking is naar verwachting rond 17 uur. Ploegen kunnen zich tot begin mei inschrijven met behulp van het inschrijfformulier dat u hier kunt downloaden  >>

Let op: Vol = Vol. Meer informatie staat op het uitnodigingsformulier  >>

Dus kom op zaterdag 10 juni naar het Slobbengors en geniet van wat VV Papendrecht te bieden heeft.

 

Geslaagd schoolvoetbaltoernooi bij VV Papendrecht

Op dinsdag 2 mei vond bij Voetbalvereniging Papendrecht het jaarlijkse schoolvoetbal plaats, een prachtig toernooi voor de basisschoolkinderen uit Papendrecht. Verdeeld over meerdere categorieën speelden 73 teams met in totaal meer dan 500 kinderen, samen ruim 150 wedstrijden.

De fanatieke kids en hun soms nog fanatiekere ouders werden geleid door ongeveer 10 scheidsrechters, de een met iets meer ervaring dan de ander maar met evenveel passie en enthousiasme. Het weer zat mee en het was de hele dag enorm druk rond de velden en in de kantine. De eerste wedstrijden begonnen al om 8.30 uur en de laatste finale was om 17.30 uur klaar.

Dank aan iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen.

De resultaten waren als volgt:

Categorie A (groep 1 en 2)

 1. ‘t Kofschip A1
 2. ‘t Kofschip A3
 3. De Viermaster A2
 4. Prins Constantijn A2

Categorie B (groep 3 en 4)

 1. Zuidkil B1
 2. De Knotwilg B3
 3. De Viermaster B2
 4. De Knotwilg B2

Categorie C (groep5 en 6)

 1. ‘t Kofschip Zuidkil C1
 2. De Leilinde C2
 3. IKC De Wielen C1
 4. Prins Floris C1

Categorie D (groep7 en 8)

 1. De Viermaster D2
 2. IKC De Wielen D1
 3. IKC Beatrix D1

Categorie F (meisjes)

 1. IKC Beatrix
 2. De Knotwilg

 

VV Papendrecht heeft nieuw adres

De straat waaraan VV Papendrecht gelegen is, is op maandag 1 mei officieel omgedoopt van Industrieweg in Anthony Fokkerweg. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd het nieuwe straatnaambord, ter ere van de Nederlandse luchtvaartpionier, onthuld met daaronder een foto van een jonge Anthony Fokker. Het betekent dat onze club na 65 jaar een nieuw adres heeft. Het is nu als volgt:

Voetbalvereniging Papendrecht
Sportpark Slobbengors
Anthony Fokkerweg 3
3351 NL  Papendrecht

 

21e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (30-04-2023)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze is geheel gewijd aan het kampioenschap van Papendrecht 1 en het bijbehorende Kampioensfeest op 13 mei. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Kampioensfeest op zaterdag 13 mei

Eind april heeft de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht in de Noord-Brabantse gemeente Altena de titel gepakt in de tweede klasse H. Om dit te vieren zal na de eerstkomende thuiswedstrijd een groots feest georganiseerd worden met een 123-drive-in-show. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 13 mei na afloop van de wedstrijd van Papendrecht tegen Tricht die begint om 14.30 uur. Na het laatste fluitsignaal zal het kampioensfeest losbarsten.

Dus kom op de tweede zaterdag van mei naar sportpark Slobbengors om eerst van het voetballen te genieten om daarna mee te feesten. De toegang is gratis.

 

Op 4 mei geen training van 19.45 tot 20.30 uur

Op 4 mei vindt weer de Nationale Dodenherdenking plaats. Wij herdenken dan alle Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen in het Nederlandse Koninkrijk of elders in de wereld in oorlogssituaties en tijdens vredesmissies. Vanaf 20.00 uur zijn we twee minuten stil. Vanwege de Nationale Dodenherdenking vinden er op deze donderdagavond geen trainingen plaats van 19.45 tot 20.30 uur.

 

7×7 voor veteranen op vrijdag 12 mei

Op vrijdag 12 mei zal voor de laatste keer van dit voorjaar op het Slobbengors 7×7-voetbal voor veteranen georganiseerd worden. Meerdere ploegen zullen dan de nodige leuke potjes voetbal spelen op een half veld zonder arbitrale leiding en met doorlopend wisselen. Het aanvangstijdstip is 20 uur en uiteraard zal de derde helft garant staan voor volop gezelligheid. Dus kom op de tweede vrijdag van mei naar ons sportcomplex, neem je voetbaluitrusting mee en voetbal lekker mee.

 

20e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (26-04-2023)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Henk van Steenis’, ‘Van de bestuurstafel (04-2023)’, ‘Business Club vv Papendrecht blijft groeien!’, ‘Voetbalclinic voor meiden op zondag 7 mei’, ‘7×7-toernooi tijdens Nationale Voetbalweekend’, ‘Schoolveldvoetbal op dinsdag 2 mei’ en ‘Yessin de Bot keert terug op het Slobbengors’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Schrijf je nu in voor de Voetbaldagen en krijg korting

In de laatste week van de zomervakantie zullen weer de jaarlijkse VV Papendrecht-Voetbaldagen plaatsvinden voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Dit jaar is dat van maandag 14 tot en met woensdag 16 augustus. Wil je nu al verzekerd zijn van een plekje, geef je dan alvast op en profiteer van een speciale vroegboekactie. Is je inschrijving vóór 17 juni afgerond, dan krijg je 5 euro korting. Leden betalen dan geen € 25 maar € 20 voor het driedaagse voetbalfestijn en niet-leden € 40 in plaats van € 45. Voor dat geld is er voor ieder kind een voetbaltenue, iedere middag een lekkere lunch en heel veel voetbalplezier onder leiding van enthousiaste (selectie)trainers.

Inschrijven kan met het inschrijfformulier dat je hier kunt downloaden  >>

Voor meer informatie kun je mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Van de bestuurstafel (04-2023)

Het bruist op dit moment binnen onze club. Er zijn vele initiatieven en activiteiten die door enthousiaste leden worden opgepakt. Het Rood-Zwarte Plein heeft al een metamorfose ondergaan maar is nog niet klaar. Een initiatief van Ton Rutteman, Daniëlle Matena en verschillende sponsors. De werkzaamheden worden zoals gebruikelijk weer allemaal uitgevoerd door vrijwilligers en dan met name de zeer gewaardeerde werkploeg. Daarnaast zijn Daniëlle en Ton ook nog bezig om ideeën te ontwikkelen voor een bootcamp op ons terrein. We zijn hard op weg om kampioen te worden met het eerste. Het is uiteraard nog niet zover maar we durven wel uit te spreken dat we dit niet meer mogen laten glippen. De Kantinecommissie en de Activiteitencommissie zorgen er regelmatig voor dat rond thuiswedstrijden van het eerste gezellige activiteiten zijn in de kantine en op het Rood-Zwarte Plein. Dit zorgt voor de nodige sfeer wat weer steun geeft aan ons eerste elftal. De meiden- en vrouwenafdeling is volop in beweging. Op zondag 7 mei wordt een meidendag georganiseerd waarmee we nieuwe aanwas enthousiast willen maken om bij ons te komen voetballen. De vrouwenteams maken onder leiding van Technisch Coördinator Vrouwen Monique Klooster een mooie ontwikkeling door. Bij VR18+ is een enthousiaste trainingsstaf bezig en bij Vrouwen 1 is de ervaren trainer Herman Woudenberg vanaf januari actief om het team verder te brengen. Zoals het er nu naar uitziet, gaat op 15 mei de eerste spa in de grond van veld 3. Dan wordt gestart met de realisatie van het kunstgrasveld dat hopelijk half juli beschikbaar is. Het hoofdveld zal na 27 mei een grondige renovatie ondergaan. Dit zal pas eind oktober weer beschikbaar zijn. We houden komend seizoen nog de beschikking over veld 5. De velden 2 en 4 gaan vanaf 19 juni in het onderhoud. Deze velden zullen halverwege augustus weer bespeelbaar zijn.

Maar er zijn ook nog diverse zaken die opgepakt moeten worden, waar nog geen invulling aan gegeven is. Zo zijn we op zoek naar een nieuwe wedstrijdsecretaris. Thomas van der Kaap heeft aangegeven na vele jaren van trouwe dienst ermee te stoppen. We zijn Thomas dankbaar voor de periode waarin hij deze rol heeft vervuld. Ben jij iemand die denkt dat het een mooie functie is voor jou waarmee je de club van dienst kan zijn, laat dit dan aan mij weten (secretaris@vvpapendrecht.nl). Binnen de jeugdafdeling heeft Dennis Zaal aangegeven te stoppen als Hoofd Jeugdopleidingen. Hij kan zijn huidige baan niet meer combineren met deze functie. Wij vinden dit zeer spijtig daar hij de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal binnen onze club. Dennis zal nog wel het Jeugdbeleidsplan afronden en bij de VV Papendrecht-Voetbaldagen in augustus aanwezig zijn. Er is nog geen besluit genomen hoe we zijn functie in de toekomst gaan invullen. Op commercieel gebied zijn we ook aan de weg aan het timmeren. Ton Rutteman heeft de titel de Reclamebordenman toegekend gekregen. Hij is volop bezig en heeft al diverse nieuwe sponsors gestrikt voor een bord bij onze club. Daarbij heeft hij ook weer oude sponsors die gestopt waren zover gekregen om weer wat te gaan doen. Binnen de sponsoring zijn we nog wel op zoek naar iemand die dit wil coördineren. Er zijn verschillende mensen die wat willen doen op commercieel gebied maar iemand die de lijnen uitzet, hebben we nog niet gevonden. Dat wordt nu tijdelijk waargenomen door het bestuur maar dat kan niet de bedoeling zijn. Vind jij het dus leuk om sturing te geven aan de sponsoring, laat het dan weten aan het bestuur.

De ontwikkeling van ons verenigingsplan komt nu in een fase dat we zaken moeten gaan uitwerken in actieplannen en daadwerkelijke acties. De meeste punten worden door de betreffende, bestaande commissie opgepakt. Er zijn echter ook actiepunten waar nog mensen voor gezocht worden. Het uitwerken en inrichten van het vrijwilligersbeleid is er één van. Ook daar geldt dus voor: wil je de club meehelpen om verder te komen, meld je dan aan bij één van de bestuursleden. We kunnen dan kijken wat bij jou past. Als laatste willen we nog aangeven dat wij het contract met onze kledingsponsor Kogros Sport & Fashion (Quick Teamwear) hebben verlengd met drie jaar.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

7×7-toernooi tijdens Nationale Voetbalweekend

Op 9, 10 en 11 juni 2023 wordt het amateurvoetbal gevierd tijdens Het Nationale Voetbalweekend. We laten weer zien hoe mooi en belangrijk onze sport. In het kader daarvan zal bij Voetbalvereniging Papendrecht op zaterdag 10 juni een voetbaltoernooi georganiseerd worden. Het wordt een feestje voor onze leden en is voor de buurt een leuke manier om kennis te maken met de club. Iedereen is de hele dag door welkom. Op ons sportcomplex zult u onder meer een partytent en een ijskar aantreffen en de kantine is de hele dag geopend. Verder zal een diskjockey een spetterend optreden verzorgen. Volop gezelligheid is derhalve verzekerd. Op de tweede dag van het Nationale Voetbalweekend zullen tijdens het 7×7-toernooi vanaf 10 uur 25-plussers het tegen elkaar opnemen op een half veld. Een wedstrijd duurt 20 minuten, zonder pauze, en er mag doorlopend en onbeperkt gewisseld worden. Er is ruimte voor maximaal 20 teams. De kosten voor deelname bedragen 25 euro per team. Dit is inclusief 10 consumptiebonnen. Voor de toernooiwinnaars ligt een leuke prijs klaar. De prijsuitreiking is naar verwachting rond 17 uur. Ploegen kunnen zich tot begin mei inschrijven met behulp van het inschrijfformulier dat u hier kunt downloaden  >>

Let op: Vol = Vol. Meer informatie staat op het uitnodigingsformulier  >>

Dus kom op zaterdag 10 juni naar het Slobbengors en geniet van wat VV Papendrecht te bieden heeft.

 

Yessin de Bot keert terug op het Slobbengors

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Yessin de Bot weer actief zijn op het Slobbengors. Yessin begon als 4-jarige zijn ‘voetbalcarrière’ bij Voetbalvereniging Papendrecht. In de jeugd was hij tot aan de oudste juniorenelftallen afwisselend speler en goalie maar hij heeft vooral als keeper zijn voetbalkunsten vertoond. Drie jaar geleden is hij naar Rijnmond Hoogvliet Sport verkast, de club van zijn neef. VV Papendrecht kon toentertijd geen JO19-2 op de been brengen en een andere keeper kreeg destijds de voorkeur bij JO19-1. Na een coronajaar en twee voetbaljaren bij de selectie van Rijnmond Hoogvliet Sport wil Yessin graag een stap vooruitmaken en zich bij zijn oude liefde verder ontwikkelen. “Na een paar proeftrainingen voelt het min of meer als thuiskomen en ik heb er veel zin in, bovendien ken ik nog een aantal jongens vanuit de jeugd”, aldus de inmiddels 21-jarige Yessin. We wensen Yessin heel veel succes en vanaf komende zomer vooral veel plezier bij de A-selectie die in het nieuwe seizoen vrijwel volledig intact blijft.

 

Papendrecht ontvangt wisselvallig Schelluinen

Aan de Sportlaan in Schelluinen kan je terecht voor het afleggen van een rij- of theorie-examen bij het CBR of kun je sportpark Scalune bezoeken waar voetbalvereniging Schelluinen haar thuiswedstrijden speelt. Dat was niet altijd zo. Op 12-12-1945 richtten 16 jongeren in café Jan Willem de Bruijn – die achternaam gaat u meer lezen – de vereniging D.O.S. op. Die naam werd een jaar later door de KNVB gewijzigd in V.V. Schelluinen omdat er in Utrecht al een club bestond met dezelfde naam. De eerste locatie aan de Voordijk, een tot voetbalveld omgebouwd weiland met wat later bleek te smalle afmetingen. Om die reden moest het in 1955 worden verlaten en werd intrek genomen in het huidige onderkomen aan de Sportlaan. Sportief gesproken kende Schelluinen snelle stijgingen en dito dalingen, van de Dordtse Bond naar de K.N.V.B. en weer retour, gevolgd door weer een stijging die uiteindelijk in de jaren 1995 tot aan 2006 onder de bezielende leiding van de slimme, sympathieke en helaas veel te vroeg overleden trainer Rob Colijn eindigde in een promotie vanuit de vierde naar de eerste klasse. Schelluinen had in die periode een kwalitatief sterk elftal waarvan na verloop van tijd de jaren gingen tellen. Uiteindelijk werd weer de afzink gemaakt naar de 4e klasse. In de periode tot aan 2013 stond de club 17 jaar lang onder leiding van Jan de Bruijn, een markant voorzitter die ook nu nog als erevoorzitter en als adviseur van het huidige bestuur optreedt. Daardoor heeft hij onder andere meer tijd om de wedstrijden van zijn kleinzoon Frenkie de Jong bij Barcelona te bekijken. De derde De Bruijn is Leon, zoon van, die als gevreesd topschutter veel gevraagd was bij hoger spelende verenigingen maar uit clubliefde die stap nooit heeft gemaakt. Inmiddels is Leon de assistent van hoofdtrainer Wout Lems die met Schelluinen een lastig en wisselvallig seizoen doormaken. Lastig, omdat er 6 ploegen voor degradatie in aanmerking komen, 3 rechtstreeks en 3 mogelijk via de nacompetitie. Schelluinen staat op plaats 11, nacompetitie dus als dit de eindstand zou zijn, maar de nummer 12 Heukelum en in dit geval een degradant volgt op 1 punt. Wisselvallig omdat Schelluinen heel slechte maar ook weer heel goede resultaten heeft behaald. Zo won de ploeg een aantal weken geleden bij Alblasserdam, altijd lastig zoals wij inmiddels weten, ruim met 1-5, waarna er op 1 april weer met 6-1 werd verloren bij het schotvaardige Tricht. Vorige week volgde een keurige 0-0 thuis tegen Roda Boys. Het kan dus alle kanten op met Schelluinen dat nogal eens afhankelijk is van het meedoen en de vorm van een aantal routiniers zoals Pascal Delden, Stefan Walhain en Kenny Lagendijk. In de wedstrijd op Scalune won Papendrecht, na een heel sterk begin met 1-4, waarbij Jarden van Ek, Lorenzo van Wijk, Djerrel Saffignani en Izzy Stellingwerf de doelpunten voor hun rekening namen.

Dat elke ploeg om verschillende redenen tegen ons hun beste beentje voorzet, hebben we afgelopen week weer bij Alblasserdam kunnen zien. Het devies is dan ook in een hoog tempo beginnen, de tegenstander zo snel mogelijk op achterstand zetten en trachten de zuiverheid in het spel te houden waaraan het afgelopen zaterdag met name ontbrak. Positief was in ieder geval de rentree van Norichio Nieveld en in de laatste fase ook van Cerezo Drenthe. Beiden kwamen terug van blessures. Johan Sturrus kan in de laatste 5 wedstrijden helaas niet meer gebruik maken van de geblesseerden Lorenzo van Wijk en Jay Luciano, terwijl ook de inzetbaarheid van Izzy Stellingwerf om dezelfde reden de komende wedstrijden twijfelachtig is. Wat blessureleed betreft zit het na de winterstop niet mee. De prestaties zijn dan ook des te knapper dat er ondanks dat bijna wekelijks de volle buit wordt binnengehaald. Positief was wel natuurlijk de rentree van Rick Molenaar na de winterstop in het eerste elftal die na twee kruisbandblessures erin slaagde door zijn wilskrachtige revalidatie bij de fysio’s en niet te vergeten de gerichte hersteltrainingen van Bert Duthler een versterking te zijn voor ons eerste elftal. Nog 7 punten en de titel is definitief binnen. We rekenen op zaterdag 22 april op ons eigen Slobbengors dan ook op flinke steun van onze supporters in de laatste wedstrijden. De wedstrijd start om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M. van de Luitgaarden, als vanouds namens Papendrecht geassisteerd door Adrie van Rooijen.

Het tweede elftal is aan een opmerkelijke opmars bezig. Een zeer strijdvaardig Papendrecht 2 klopte op de dinsdag na de Pasen met 1-0 koploper LRC 2 door een prima vrije trap van Wesley Tilroe waarna afgelopen zaterdag de ingeslagen weg voortgezet werd door in Zwijndrecht VVGZ 2 met 2-4 te verslaan. Twee doelpunten van Dean van der Ende en treffers van Joey van der Net en Stephan Bravenboer vormden de productie van de rood-zwarten die inmiddels de rode lantaarn van plaats 14 hebben ingeruild voor de ‘veilige’ plaats 11. De onderlinge verschillen zijn echter dermate klein dat liefst 7 ploegen nog in aanmerking komen voor rechtstreekse degradatie of nacompetitie. Aanstaande zaterdag om 12.00 uur komt een van deze ploegen, Terneuzense Boys, het opnemen tegen de mannen van captain Dani Roodnat. Een driepunter zou dan ook bijzonder goed uitkomen.

 

In Memoriam Henk van Steenis

Ons heeft het droevige bericht bereikt dat op 16 april ons lid van verdienste Henk van Steenis is overleden. Henk is 89 jaar geworden. Henk heeft vele functies bekleed binnen onze vereniging. De meesten onder ons zullen hem herinneren als de materiaalman die altijd te vinden was in het ballenhok. Hij maakte vele uren op onze club. De laatste tijd liet hij af toe nog even zijn gezicht bij de wedstrijden van het eerste.

Wij zullen hem missen en zijn dankbaar voor zijn inzet voor de club.

Wij wensen de familie de komende tijd sterkte in het verwerken van het verlies van Henk.

Namens het voltallige bestuur van Voetbalvereniging Papendrecht,

Hans Jonker
Voorzitter

Klik hier voor de rouwkaart  >>

 

Voetbalclinic voor meiden op zondag 7 mei

Op zondag 7 mei vindt op sportpark Slobbengors een speciale voetbaldag voor meiden plaats. De Skills for Girls Voetbalclinic wordt georganiseerd door Voetbalvereniging Papendrecht in samenwerking met Football Skills Nederland en 078meidenvoetbal. Alle meisjes, leden en niet-leden, in de leeftijd van 10 tot 18 jaar zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom op ons sportcomplex dat gelegen is aan de Anthony Fokkerweg 3. De gezellige middag, die zowel voor voetballers als voor keepers is, zal in het teken staan van een leuke kennismaking met voetbal waarbij plezier vooropstaat. Uiteraard mogen ouders, familie, vrienden en bekenden daarbij aanwezig zijn. Deelname en toegang zijn gratis. Meld je aan en doe mee. Inschrijven kan via jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Schoolveldvoetbal op dinsdag 2 mei

Op dinsdag 2 mei vindt het jaarlijkse schoolvoetbal plaats op de velden van het Slobbengors. Het toernooi begint om 8.30 uur en eindigt rond 18.00 uur. Enkele bijzonderheden:

 • De teambegeleiders dienen zich vooraf te melden in de Commissiekamer.
 • Gebruik als leerling van een school de kleedkamer waar de naam van je school opstaat.
 • Laat geen waardevolle spullen in de kleedkamer liggen. De kleedkamers gaan niet op slot.
 • Het is een gewone werkdag voor Fokker GKN Aerospace. Het aantal parkeerplaatsen is derhalve beperkt. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets, of laat de kinderen met elkaar meerijden.
 • Plaats je fiets in de fietsenstalling en niet voor het toegangshek. Dit moet vrij blijven voor de komst van een eventuele hulpdienst als ambulance of brandweerauto.
 • De kantine is de gehele dag geopend.

Het wordt gezellig druk. Liefst 73 teams doen mee, best veel dus. Na afloop is er voor elke deelnemer een vaantje. De teambegeleiding kan de vaantjes afhalen in de Commissiekamer. Voor de winnende ploegen staan fraaie bekers klaar. Deelnemersgroep D strijdt om een wisselbeker. Die wordt verdedigd door De Knotwilg.

We gaan er met zijn allen een gezellige dag en een leuk toernooi van maken.

Tot slot nog dit: we zoeken nog scheidsrechters voor het schoolvoetbal. Interesse? Laat het ons weten.

 

Business Club vv Papendrecht blijft groeien!

Afgelopen maart heeft de Business Club vv Papendrecht een tweetal nieuwe leden mogen begroeten. Dit zijn Tapperij Tijdloos en Mitra De Nieuwe Bourgondiër. Tapperij Tijdloos is al ruim 20 jaar een begrip in Papendrecht. Het is dé uitgaanslocatie in ons dorp voor jong en oud. Naast een gezellige bar kan er ook gepoold en gedart worden. Eric Bikker is de eigenaar en een rasechte Papendrechter. We zijn dan ook verheugd dat we hem mogen verwelkomen.


Ondertekening overeenkomst Tapperij Tijdloos

Niels van Heteren en Marc Commandeur zijn de trotse eigenaren van Mitra De Nieuwe Bourgondiër. Afgelopen jaar zijn zij gestart op de Veerpromenade met een drankenwinkel en proeflokaal. Binnenkort volgt uitbreiding met een terras. Marc en Niels zijn overigens geen onbekenden voor VV Papendrecht. Ze spelen er al jaren en zijn er al jaren actief als vrijwilliger. Zo is Niels de hoofdauteur en eindredacteur van het jubileumboek.


Ondertekening overeenkomst Mitra De Nieuwe Bourgondiër

De overeenkomsten zijn getekend in het bijzijn van onze bestuursleden Irene Piek en Nicole de Groen. De Business Club vv Papendrecht heet Tapperij Tijdloos en Mitra De Nieuwe Bourgondiër van harte welkom. Mocht u ook interesse hebben, neem dan contact met ons op via info@bcvvpapendrecht.nl.

 

19e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (13-04-2023)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast verslagen van wedstrijden en toernooien, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Dick van Hoek 1951 – 2023’, ‘Kleedkamerregels’, ‘Succesvolle paaseitjesactie’, ‘Jeugdbeleid’, ‘Gezellige Lentebingo bij VV Papendrecht’, ‘Rood-Zwarte Plein verder opgeknapt’, ‘Bootcamp/hindernisbaan bij VV Papendrecht’, ‘7×7 voor veteranen op vrijdag 14 april’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Stainalloy schenkt Papendrecht O23-1 nieuwe tenues’, ‘Papendrecht VR18+1 in het nieuw gestoken’ en ‘Roy Rijntjes 100e keer voor Papendrecht’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

VV Papendrecht in de media

In de eerste weken van de lente werd in de lokale en regionale media veelvuldig bericht over Voetbalvereniging Papendrecht. Regio-Voetbal heeft een interview met Djerrel Saffignani vanwege de grote belangen bij de streekderby Alblasserdam – Papendrecht. VoetbalRotterdam kopt: ‘Wouter van der Werff (Sparta AV) naar Papendrecht‘. Onder meer Dordt Centraal en RTVPapendrecht komen met het artikel dat u zich kunt inschrijven voor 7×7-toernooi bij VV Papendrecht. Het Kontakt-Klaroen schrijft: ‘Roy Rijntjes keept 100ste keer voor Papendrecht‘. ‘Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen met korting‘ is te vinden in de UITagenda van PapendrechtVerrast. Op Papendrecht.net staat het stuk: ‘Stainalloy schenkt Papendrecht O23-1 nieuwe tenues‘. Dat Papendrecht VR18+1 in het nieuw gestoken is, is onder andere te vinden op de website van VoetbalJournaal Alblasserwaard.

 

Bootcamp/hindernisbaan bij VV Papendrecht

De afgelopen periode is de mogelijkheid onderzocht voor de ontwikkeling van een bootcamp annex hindernisbaan op de groenstrook achter de hoofdtribune. Inmiddels is de kogel door de kerk: de plannen kunnen verder uitgewerkt worden. Het idee is een oefenbaan met 8 hindernissen neer te zetten voor extra trainingsmogelijkheden. Verder is het de bedoeling dat er een bootcamplessen gegeven gaan worden onder leiding van een erkend bootcamptrainer. Om het bootcamp te realiseren en de hindernisbaan te bouwen is VV Papendrecht naarstig op zoek naar sponsoren en/of leden die een bijdrage willen leveren om een mooie oefenbaan met vele mogelijkheden te maken. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ton Rutteman (ton40pl@hotmail.com) of Daniëlle Matena (danielle@aanzetwerving.nl).

 

Kleedkamerregels

Je hoopt altijd dat het bij ‘ons’ niet nodig zou zijn: kleedkamerregels! Regels die eigenlijk niet meer dan normaal zijn maar toch nodig blijken te zijn. Waarom? Omdat niemand het ooit gedaan heeft en altijd anderen de schuld krijgen. Maar voor iedereen is het natuurlijk veel prettiger en hygiënischer om zich om te kleden en te kunnen douchen in een schone kleedkamer. Dus laten we er met elkaar op letten dat anderen de boel ook netjes achterlaten. Want al heb je het zelf niet gedaan, help dan mee zodat de rest de kleedkamer ook schoon houdt. Hierin is tevens een taak weggelegd voor de leiders en trainers. Binnen en buiten staan prullenbakken voor het afval en buiten staan borstels om je schoenen schoon te maken. Maak daar dan ook gebruik van.

LAAT DE KLEEDKAMER NA GEBRUIK SCHOON ACHTER!

 

Jeugdbeleid VV Papendrecht

VV Papendrecht heeft het streven om elke voetballer te laten acteren op het juiste niveau, of dit nu prestatief of recreatief is. Om dit bereiken is recentelijk het nieuwe jeugdbeleid geformuleerd. Dit heeft geleid tot een nieuw Jeugdplan. Het plan is ook gericht op de trainers en leiders, om hen te ondersteunen en te begeleiden bij hun vaak vrijwillige werkzaamheden. Het betreft een dynamisch proces. Regelmatig zullen er daarom aanpassingen plaatsvinden. Het Jeugdplan is opgesplitst in meerdere onderdelen. De bijbehorende documenten kunt u hieronder downloaden.

Missie en visie Jeugd VV Papendrecht  >>
Spelprincipes en uitgangspunten Jeugd  >>
Teamindelingen en wisselbeleid Jeugd  >>

 

Succesvolle paaseitjesactie

Dit jaar hield VV Papendrecht met behulp van Jumbo Meentpassage Papendrecht weer een leuke paaseitjesactie. Voor 2 euro kon een zakje met paaseitjes van witte, pure of melkchocolade gekocht worden. De jeugdleden hebben allemaal een brief meegekregen en zijn flink gaan verkopen. De hogere teams hebben als ploeg hun inkopen gedaan. Dat het weer een succes is geweest, konden we wel merken aan de ruim 90 kilo eitjes die we hebben mogen verpakken. We zijn Jumbo Meentpassage Papendrecht dankbaar dat we dit samen konden doen. Alle kinderen zijn de bestellingen netjes komen ophalen. De beste verkopers waren supertrots. De top 3 is als volgt:

 1. Fay Matena met 59 zakjes.
 2. Robin v.d. Berg met 56 zakjes.
 3. Senn en Finn Kavelaar met 50 zakjes.

      

Kijken wie volgend jaar de top 3 gaan bestormen.
Bij de teams is de top 3:

 1. Zondag 2 met 46 zakjes.
 2. MO15-1 met 41 zakjes.
 3. Zondag 35+1 met 36 zakjes.

Wij van het Activiteitenteam willen jullie als leden allemaal bedanken voor de inzet. Ook bedanken wij onze sponsor Jumbo Meentpassage Papendrecht.

 

In Memoriam Dick van Hoek 1951 – 2023

Op 7 april 2023 bereikte ons het droevige bericht dat Dick van Hoek, lid van onze vereniging, is overleden op de leeftijd van 71 jaar. Een karakteristiek lid is ons hiermee ontvallen, iemand die zelf tot op hoge leeftijd voetballer was maar ook iemand die zich op andere manieren verdienstelijk maakte voor onze vereniging.

Dick werd op 13-jarige leeftijd lid, in het jaar 1965, en doorliep de juniorenafdeling. Hij ontpopte zich als een zeer verdienstelijk middenvelder, met een heel behoorlijke techniek en een prima mentaliteit. Dick gaf niet snel op, was altijd opbouwend naar zijn medespelers en was eigenlijk een gentleman-voetballer. In 1970 ging hij over naar de senioren en speelde hij heel lang in het derde elftal op zondag. In die tijd was de concurrentie groot maar dat kwam Dick eigenlijk niet zo slecht uit. Eind jaren zestig, begin jaren zeventig was de tijd van flowerpower, nieuwe muziekstromen, hardrock en dat paste uitstekend bij Dick. Het sociale contact met leeftijdgenoten werd steeds belangrijker, getuige ook de beginjaren van het jongerencentrum OMAH op het oude pontonniersterrein: Dick was erbij. Later, midden jaren tachtig, in de beginjaren van De Trap Af, het café voor oudere jongeren aan het Westeind: ook daar was Dick bij.

In onze vereniging werd Werkgroep ‘77 opgericht door onze latere erevoorzitter Ad Matena, bedoeld om van allerlei zelfwerkzaamheid aan de accommodatie te verrichten. Dicks technische achtergrond, lang werkzaam bij Visser & Smit en hun opvolgers, kwam prima van pas. Ook na zijn pensionering een aantal jaren geleden bleef Dick actief in de Werkgroep, samen met een aantal van zijn vroegere kornuiten.

De nadagen van Dicks voetbalcarrière hebben heel lang geduurd. Vanaf zo’n beetje 1984 ging Dick lager spelen. Om hem heen ontwikkelde zich een team dat later gedurende tientallen jaren als een van de veteranenteams op zondag fungeerde, waarbij Dick de nestor was en bleef, ook toen hij op zeker moment gezien zijn leeftijd moest stoppen als actief voetballer en nog een tijdje grensrechter was. Maar toen had hij wel een haast legendarische status bereikt als kleurrijk figuur, als de man die ongeëvenaard was in het maken van flauwe grappen die – omdat Dick ze vertelde – toch leuk waren. Talloos zijn de anekdotes uit de kleedkamer, op het veld, in de kantine tijdens de derde helft en tijdens trainingskampen die al snel omgedoopt werden tot mannenweekenden, omdat de training steeds minder belangrijk was. Voor zijn medespelers zijn bekend Dicks voorliefde voor gehaktballen, zowel op een broodje in de kantine, als ondersteuner van de winnaar van het West-Brabants gehaktballenkampioenschap en als jurylid van hetzelfde kampioenschap. Bier was Dicks favoriete drankje, niet ongewoon voor voetballers, maar Grolsch ging er niet in bij Dick, Heineken als het niet anders kon, en bij voorkeur Jupiler of Hertog-Jan. De Kantinecommissie heeft duidelijk naar Dick geluisterd.

Als blijk van waardering die Dick van zijn medespelers kreeg, moge het volgende gelden. Een risicovolle operatie en lang herstel hielden Dick geruime tijd weg van de velden, zo rond 2010. Toen hij weer mee kon doen en direct fantastisch scoorde, was daar de oprechte blijdschap van het gehele team, zo gegund was het hem: Dickie was weer terug.

Het doet ons veel verdriet hem te hebben verloren. Dat geldt natuurlijk nog sterker voor zijn gezin. Dick was een familieman en was trots op zijn vrouw, zijn kinderen en zijn kleinkinderen. Voor hen is dit een enorm verlies en wij wensen hun heel veel sterkte in de komende tijd. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Een bijzonder mens, dat was hij, onze Dick. Wij hebben van hem genoten.

Namens het Bestuur van Voetbalvereniging Papendrecht, de Werkgroep ’77 en het veteranenteam,

Hans Jonker, voorzitter
Peter Michielse, medespeler

 

7×7 voor veteranen op vrijdag 14 april

Op vrijdag 14 april zal er op het Slobbengors weer 7×7-voetbal voor veteranen plaatsvinden. Zoals altijd is dat garantie voor enkele lekkere potjes voetbal op een half veld zonder arbitrale leiding en met doorlopend wisselen. Het aanvangstijdstip is 20 uur en natuurlijk zal er na afloop volop gezelligheid zijn in onze kantine. Dus kom op de tweede vrijdag van april naar ons sportpark, bind je voetbalschoenen onder en bal mee.

 

Komende maandag geen trainingen

Komende maandag, 10 april, is het tweede paasdag. Op deze paasmaandag staan de nodige competitiewedstrijden op het programma. ’s Avonds wordt niet getraind.

 

Gezamenlijke kantine-avond JO19-2 en O23-1

Woensdag 5 april leverde een voetbalavond op die niet snel vergeten zal worden. Omdat in de Kuip een bekerwedstrijd op het programma stond, zijn de spelers van onze JO19-2 en O23-1 gezamenlijk in de kantine blijven hangen in plaats van op het trainingsveld. Uiteindelijk wilde iedereen de spannende wedstrijd niet missen. Echter, een incident gooide roet in het eten voor menig voetballiefhebber. Gelukkig konden onze jongens zich tussendoor vermaken op het dartbord, werd er eten besteld en was het onderling op het Slobbengors bij VV Papendrecht wel gezellig. Kortom, een goeie teambuilding buiten het veld. Graag bedanken wij de barjuffrouw die dit avondje mede mogelijk heeft gemaakt.

Guido Donk
Eén van de trainers van JO19-2 en O23-1

 

Rood-Zwarte Plein verder opgeknapt

In de eerste week van april waren diverse vrijwilligers, waaronder de leden van de werkploeg, druk in de weer. Mede dankzij enkele sponsors als Visser Hoveniers en Ron’s Bloemen- & Kadosjop konden zij verdergaan met het opknappen van het Rood-Zwarte Plein. De roestvaststalen buizen voor het hek zijn geleverd en gesponsord door Stainalloy Nederland B.V. Anko Piping heeft het las- en buigwerk verricht. Het Rood-Zwarte Plein begint er steeds fraaier uit te zien.

Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers en de sponsors.

 

Gezellige Lentebingo bij VV Papendrecht

Op vrijdag 31 maart was het dan eindelijk zover. Na lange tijd was er weer een gezellige bingoavond bij VV Papendrecht. Alle tafels zaten vol en het biljart stond afgeladen met mooie prijzen. Het beloofde dus een leuke avond te worden. De bingomaster van de avond was Mariska van ’t Zant die gelukkig een goede, harde juffenstem heeft want de microfoon had helaas wat kuren.

Maar dat mocht de pret niet drukken, vooral dankzij een supersponsor die een geweldig bingospel had geleverd en de vrolijke bezoekers. Er waren veel geluksvogels die met een prachtige prijs naar huis gingen. Natuurlijk was er ook een schitterende hoofdprijs, afkomstig van Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Al met al was het een geslaagde een zeer gezellige avond.

Verschillende sponsoren hadden mooie prijzen ter beschikking gesteld. Daar zijn wij als VV Papendrecht erg dankbaar voor. We willen ze dan ook bedanken voor het doneren. Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Mitra De Nieuwe Bourgondiër, Jumbo Papendrecht, Jeugdkeeper.nl, uitjesoplocatie.nl, Smit mode, Duifhuizen Tassen en koffers, Flirt Fashion, Style & Brands, Goedkoopstewoonwinkel.nl, Jut & Jul – Restaurant & Catering, Gebo Gelato Papendrecht en Pannenkoekenhuis Frittella Papendrecht: ontzettend bedankt voor jullie steun!

VV Papendrecht bedankt de organisatoren voor hun inspanningen en de bezoekers voor het meespelen. Tot de volgende bingo met nog meer mooie prijzen!

 

Afgelastingen 1 april, Papendrecht 1 gaat door

Tijdens de laatste uren van maart en de eerste uren van april is ruim 20 mm regen gevallen. De velden van het Slobbengors zijn daardoor dermate doorweekt dat op zaterdag 1 april alle thuiswedstrijden zijn afgelast behalve die van het eerste. Uit is ongeveer de helft van de wedstrijden afgelast. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of je wedstrijd wel of niet doorgaat.

 

Trainingen vrijdag 31 maart afgelast  (31-03-2023)

Op de laatste dag van maart zijn door de aanhoudende regenval plassen op het Slobbengors ontstaan. De trainingen van vrijdagavond 31 maart zijn daarom afgelast.

 

18e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (29-03-2023)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen van de eerstvolgende thuiswedstrijden van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Schrijf je nu in voor de Voetbaldagen en krijg korting’, ‘Opknappen van het Rood-Zwarte Plein’, ‘Optreden Zanger Ray na de wedstrijd Papendrecht – Streefkerk’, ‘Inschrijven voor 7×7-toernooi op 10 juni’, ‘VV Papendrecht in de media’ en ‘Wouter van der Werff naar Papendrecht’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Papendrecht ontvangt zaterdag het taaie en succesvolle Streefkerk

Papendrecht en Streefkerk ontmoeten elkaar dit seizoen voor het eerst in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Deze op 1 juli 1958 opgerichte vereniging promoveerde in 1973 naar de 4e klasse van de KNVB. De volgende en definitieve stap omhoog had gemaakt moeten worden in het seizoen 2013-2014 waarin de blauw-zwarte brigade met liefst 57 punten uit 22 wedstrijden alsnog Asperen met hetzelfde puntenaantal naast zich moest dulden. De benodigde beslissingswedstrijd bij VVAC onder enorme publieke belangstelling eindigde in 1-1 waarna Asperen promoveerde op basis van een beter doelsaldo. Het seizoen erop was het wel raak en wel met overmacht, waarna de laatste stap naar de 2e klasse gezet werd in het seizoen 2020-2021. Het elftal stond toen onder leiding van clubman Pieter Lagendijk, oud-speler en 8 jaar trainer van diverse elftallen op sportpark Streveland. Dezelfde Pieter Lagendijk en Streefkerk kwamen in december van het afgelopen jaar gezamenlijk tot de pijnlijke conclusie dat stopzetting van de samenwerking de beste beslissing was op dat moment. Ferry van Dijk, onder meer ex-Hardinxveld, werd na de winterstop de hoofdtrainer met de in deze regio bekende Bart Toom als assistent. Het dient gezegd te worden dat de prestaties in de loop van de 2e periode beter werden en zo eindigde Streefkerk met 18 punten uit 9 wedstrijden op de 2e plaats achter periodewinnaar GJS. De laatste twee weken bevestigde het team, vrijwel geheel bestaand uit via de eigen jeugd opgeleide spelers, zijn goede vorm door bij het zeer schotvaardige Tricht met 0-1 te vertrekken en afgelopen week, na een 0-2 achterstand bij rust, tegen het kwalitatief sterke maar wisselvallig presterende Roda Boys in de 87e minuut de verdiende 3-3 gelijkmaker te produceren. Conclusie: Streefkerk heeft een hechte en taaie groep spelers die onvoorwaardelijk en luid gesteund worden door hun trouwe supportersschare. Een lastig karwei dus, dat bewees de uitwedstrijd al toen Papendrecht weliswaar gedurende de gehele wedstrijd voornamelijk de bal had maar er uiteindelijk met de kleinst mogelijke overwinning van het veld kon worden gestapt. Lorenzo van Wijk kopte kort na rust de 0-1 binnen tegen het goed en stug verdedigende Streefkerk. Toen een tweede treffer uitbleef, moest Roy Rijntjes er in het laatste kwartier nog een aantal keren aan te pas komen om de verdiende overwinning veilig te stellen. Papendrecht zal dus dezelfde gedrevenheid aan de dag moeten leggen als met name in de eerste helft tegen Heukelum toen een uitstekend spelend Papendrecht verzuimde bij rust al de zege veilig te stellen en de 0-2 nog geflatteerd was voor de thuisploeg. Jurvenny Bernadina en Lorenzo van Wijk, zijn elfde competitietreffer, waren hier verantwoordelijk voor, waarna in een plichtmatige tweede helft Donevon Stewart in blessuretijd de 0-3 voor zijn rekening nam. Opvallend was het groeiend aantal Papendrecht-supporters in Heukelum. We zullen ze zeker nodig hebben komende zaterdag om de supporters van Streefkerk weerwoord te bieden.

Ons tweede elftal raakte bij Oranje Wit in de slotfase afgelopen zaterdag een dik verdiende 1-3 voorsprong kwijt waardoor het 3-3 werd. Er zit duidelijk progressie in het team dat strijdt om behoud in de reserve Hoofdklasse. Komende zaterdag komt een zware tegenstander om 12.00 uur naar het Slobbengors. De gedoodverfde kampioen LRC verloor overigens afgelopen zaterdag voor het eerst in dit seizoen van Achilles Veen en wellicht komen de Leerdammers hierdoor in een kleine dip. De uitwedstrijd werd met 7-0 verloren maar sindsdien is er veel in positieve zin veranderd bij onze ‘tweelingen’. We hopen dan ook op een stunt. Kom eens kijken zouden we zeggen!

 

Opknappen van het Rood-Zwarte Plein

In de eerste week van de lente hebben diverse vrijwilligers van Voetbalvereniging Papendrecht, waaronder enkele sponsoren, de handen uit de mouwen gestoken. Ondanks het matige weer zijn ze druk bezig geweest met het opknappen van het Rood-Zwarte Plein. Petje af voor deze kanjers.

 

Wouter van der Werff naar Papendrecht

De selectie van Voetbalvereniging Papendrecht wordt in het seizoen 2023-2024 versterkt met Wouter van de Werff. Hij wordt hiermee herenigd met zijn tweelingbroer Job. De broers begonnen in de jeugd bij BVV Barendrecht maar maakten al snel de overstap naar SC Feyenoord. Daarna gingen ze beiden spelen bij RVAV Sparta. Job maakte in de zomer van 2021 de overstap naar VV Papendrecht en zijn broer volgt dus twee jaar later. We wensen Wouter van der Werff veel succes.

 

Afgelastingen zaterdag 25 maart

Het KNMI heeft voor zaterdag 25 maart tot het eind van de middag code geel afgekondigd vanwege zware windstoten waar buitenactiviteiten hinder van kunnen ondervinden. Daarnaast heeft het flink geregend. Daarom is thuis praktisch alles afgelast. Verder gaat de uitwedstrijd van JO11-3 bij Pelikaan niet door alsmede die van JO10-1 bij Drechtstreek.

 

Inschrijven voor 7×7-toernooi op 10 juni

Voetbalvereniging Papendrecht organiseert op 10 juni een 7×7-toernooi voor 25-plussers. Op die zaterdag zullen vanaf 10 uur teams van zeven spelers het tegen elkaar opnemen op een half veld. Een wedstrijd duurt 20 minuten, zonder pauze, en er mag doorgaand en onbeperkt gewisseld worden. Teams kunnen zich tot 1 mei inschrijven met behulp van het inschrijfformulier dat u hier kunt downloaden  >>

Aan het toernooi kunnen maximaal 20 teams meedoen. Vol = Vol. Deelname kost 25 euro per ploeg. Dit is inclusief 10 consumptiebonnen. Voor de toernooiwinnaars ligt een leuke prijs klaar. De prijsuitreiking is naar verwachting rond 17 uur. De kantine is de hele dag geopend wat voor volop gezelligheid zal zorgen. Een ijskar en een partytent zullen de feestvreugde nog verder verhogen. Meer informatie staat op het uitnodigingsformulier  >>

Dus schrijf je in en voetbal lekker mee!

 

VV Papendrecht in de media

Aan het eind van de winter en het begin van de lente kwam VV Papendrecht heel wat keren aan bod in de lokale en regionale media. In het VoetbalJournaal Alblasserwaard van dit voorjaar staan op pagina 5 artikelen over JO23-1 en het G-team. VoetbalJournaal Alblasserwaard heeft verder een interview met Jarden van Ek. Regio-Voetbal heeft dan weer een interview met Rick Molenaar. ‘Justin Beemsterboer keert terug naar Papendrecht‘ kopt VoetbalRotterdam. Het Kontakt-Klaroen meldt: ‘Papendrecht JO11-2 kampioen na winst op nummer twee De Alblas‘. RTVPapendrecht komt met: ‘VV Papendrecht: geen verhuizing, toch nieuw adres‘. In de UITagenda van PapendrechtVerrast is de Lentebingo bij VV Papendrecht te vinden. Papendrecht.net publiceerde het artikel ‘Optreden Zanger Ray na Papendrecht – Streefkerk‘.

 

Adreswijziging VV Papendrecht

Met ingang van 1 mei 2023 krijgt Voetbalvereniging Papendrecht een nieuw adres. U hoeft niet te schrikken, we gaan niet verhuizen. De gemeente heeft besloten om de Industrieweg om te dopen in de Anthony Fokkerweg. Niet alleen de straatnaam verandert maar ook de postcode.

Vanaf 1 mei 2023 is ons adres:

Voetbalvereniging Papendrecht
Sportpark Slobbengors
Anthony Fokkerweg 3
3351 NL  Papendrecht

 

Optreden Zanger Ray na Papendrecht – Streefkerk

Op zaterdag 1 april speelt de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht tegen Streefkerk de eerste thuiswedstrijd van de lente. Vanwege dit feit zal Zanger Ray na afloop van de regioderby een optreden verzorgen. Dit heeft hij vaker gedaan op het Slobbengors en dat was telkens een groot succes. Dus kom op de eerste dag van april naar het Slobbengors om vanaf 14.30 uur te kijken naar de wedstrijd van Papendrecht tegen Streefkerk om daarna te genieten van het optreden van Zanger Ray.

 

17e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (16-03-2023)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de eerstvolgende thuiswedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Adreswijziging VV Papendrecht’, ‘JO11-2 is kampioen!’, ‘Bij VV Papendrecht Paaseitjes te koop’, ‘Lentebingo op vrijdagavond 31 maart’, ‘Nieuw worstenhok geplaatst’, ‘Trainingskleding in de aanbieding’ en ‘Justin Beemsterboer keert terug op het oude nest’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Zaterdag Papendrecht – E.B.O.H, topper op het Slobbengors

Aanstaande zaterdag, aanvang 14.30 uur, staat die sinds een aantal jaren geleden weer op het programma: de streekderby tussen Papendrecht en E.B.O.H. E.B.O.H. verschilt op het oog eigenlijk niets met de vele andere amateurclubs in deze regio maar toch willen wij in het kort de vooral bijzondere geschiedenis uit de vijftiger en begin zestiger jaren memoreren. De in 1921 als ‘Onder Vrienden Dordt’ (O.V.D.) opgerichte vereniging werd in 1924, door de aanwezigheid van een andere vereniging in Dordrecht met dezelfde naam, omgedoopt tot E.B.O.H., de afkorting voor ‘Eendracht Brengt Ons Hoger’. Vanuit de onderste afdeling van de Dordtse Voetbalbond klom de club in 1953 zelfs op tot aan de 1e klasse van de KNVB, op dat moment de hoogste afdeling in het amateurvoetbal. Toen in 1953 besloten werd tot de invoering van het betaalde voetbal vroeg ook E.B.O.H. een proflicentie aan. Overigens gold toen hetzelfde voor Emma en DFC. Zo startte E.B.O.H. in een van de vier eersteklassecompetities met onder meer Vitesse, Feijenoord en P.S.V. als tegenstanders. Het eerste seizoen werd zelfs afgesloten met een eervolle 3e plaats. In het seizoen erop werd uit en thuis gewonnen van de ‘Kuipbewoners’ waarbij er geregeld 8.000 bezoekers aanwezig waren bij de thuiswedstrijden. Uiteindelijk bleken de accommodatievoorwaarden en financiën om betaald voetbal te kunnen blijven spelen steeds lastiger te realiseren en daalden de bezoekersaantallen. Het bestuur besloot in 1962 daarom terug te keren naar het amateurvoetbal. Nu, ruim 60 jaar later, staan Papendrecht en E.B.O.H., groot geworden in het zondagvoetbal, weer tegenover elkaar op de zaterdag.

De mannen van TD en hersteltrainer Bert Duthler, teammanager Marc de Groen, keeperstrainer Robert Rijntjes en verzorgster Thea Vuurens doen het zoals bekend goed als koploper in de 2e klasse met een marge van 9 punten op de nummer 2 GJS maar ook E.B.O.H. heeft lang in de slipstream gezeten van onze rood-zwarten. Tot een aantal wedstrijden terug was de achterstand gering. Een goed voorbeeld van het geringe krachtsverschil was te zien in de uitwedstrijd aan de Schenkeldijk, goed bezocht met zelfs een rij wachtenden voor de kassa, waarbij 2 ploegen vrijwel niets voor elkaar onderdeden en de beide defensies overheersten. De 0-0 eindstand was dan ook terecht. De onverwachte 0-3 nederlaag afgelopen zaterdag thuis tegen Roda Boys kwam hard aan bij het team van de coaches Patrick Stok en Jeffrey Monster die zich uiteraard willen verzekeren van een zo hoog mogelijke klassering. Immers, de tot dat moment bezette 2e plaats geeft bij een kampioenschap van Papendrecht recht op een plaats in de nacompetitie.

Dat het team van aanvoerder en topscorer Noël Gossens evenwel tot veel in staat is, blijkt wel uit de fraaie 2-1 overwinning midweeks op Kloetinge, de koploper in de 4e divisie, in het thuisduel in de vierde ronde van de KNVB-beker. Maar ook komende zaterdag zullen de Dordtenaren alles uit de kast gaan halen om de zure nederlaag tegen Roda Boys te wreken en zeker als dat kan in een rechtstreeks duel met Papendrecht dat, het moet gezegd, na de winterstop bij lange na niet de vorm en de schotvaardigheid van de eerste seizoenshelft ten toon spreidt. Excuses daarbij zijn wel de absenties door blessures, vakantie en werk van een aantal basisspelers, overigens naar behoren vervangen vanuit de brede selectie, maar er bestaat daarnaast ook het nodige vormverlies bij een aantal spelers. Na de magere, maar overigens zeer verdiende, 0-1 overwinning bij rode lantaarndrager Altena dankzij een doelpunt Jarden van Ek en het daarbij vooral in de eerste helft futloze spel zullen de mannen van de trainers Johan Sturrus en Richard Nardten te horen hebben gekregen dat in elke wedstrijd tot het uiterste zal moeten worden gegaan. De belangen van alle clubs, waaronder 6 ploegen die voor degradatie en/of nacompetitie in aanmerking komen alsmede de clubs die de strijd om de derde periodetitel willen aangaan, zijn groot en zorgen in de laatste 9 wedstrijden voor optimale weerstand. Komende zaterdag rekenen onze ‘boys’ nu echt op de steun van de supporters, zeker nodig want vanuit Dordrecht zal het team van onder andere oud-Papendrecht-speler Harris Brzac zeer zeker gesteund worden door jong en oud, hetgeen ook in de eerste wedstrijd duidelijk hoorbaar was. De arbitrale leiding is zaterdag in handen van de heer J Simonse, geassisteerd door onze Adrie van Rooijen en namens E.B.O.H. door de heer F. Stal.

Ons 2e elftal behaalde een verdienstelijk gelijkspel bij Arnemuiden 2. Er wacht komende zaterdag wederom een zeer belangrijke wedstrijd, thuis tegen Hardinxveld 2, een van de concurrenten uit de onderste 6 posities van de ranglijst, waarbij de onderlinge verschillen maximaal 3 punten zijn. Een driepunter is dan ook gewenst voor het team van coach Laurens Gerlich, verzorger Jan Scharloo en de teammanagers Johan Keijzer en Gert de Vogel. Om 12 uur wordt er afgetrapt.

 

Paaseitjes te koop

Pasen 2023 begint te naderen. Dit betekent dat de jaarlijkse verkoop van chocoladepaaseitjes weer gestart is. Verschillende smaken zijn verkrijgbaar. Een zakje paaseitjes kost € 2. Tot 23 maart kunt u uw bestelling plaatsen op het volgende e-mailadres: acties@vvpapendrecht.nl. U kunt dat e-mailadres ook gebruiken als u nadere informatie wilt.

 

Lentebingo op vrijdag 31 maart

Op vrijdag 31 maart organiseert Voetbalvereniging Papendrecht een gezellige Lentebingo. Iedereen is welkom. Mede dankzij sponsors Mitra De Nieuwe Bourgondiër, Jumbo Papendrecht en Ron’s Bloemen- & Kadosjop kunnen leuke prijzen gewonnen worden. De kantine gaat om 19.00 uur. De bingo begint om 19.30 uur. Wil je verzekerd zijn van een plekje, geef je dan snel op via acties@vvpapendrecht.nl. Vol = Vol. Dus kom op de laatste dag van maart naar het Slobbengors en bingo mee.

 

Trainingskleding in de aanbieding

VV Papendrecht heeft diverse trainingskleding in de aanbieding. Het gaat om:

 • Kousen in alle kleuren en maten voor € 2,00.
 • Trainingspakken voor € 5,00.
 • Truien in de maten S en M voor € 5,00.
 • Windjacks S en L voor € 5,00.
 • Winterjas S voor € 10,00.
 • Tassen groot en klein voor € 5,00.
 • Hoody S voor € 5,00.
 • Polo’s OS voor € 5,00.
 • Wit T-shirt S voor € 2,50.
 • Keeperstenue XS, XL en OS voor € 5,00.

Wil jij iets aanschaffen, meld je bij Coby of Nelie in de Commissiekamer of mail naar jeugd@vvpapendrecht.nl. Op = Op.

 

Afgelastingen 11 en 12 maart

Het KNMI heeft voor 11 maart tot halverwege de ochtend code geel afgekondigd vanwege de winterse omstandigheden die voor gladheid kunnen zorgen. In combinatie met de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen heeft dit tot slechte voetbalvelden geleid. Voor deze zaterdag zijn thuis praktisch alle wedstrijden afgelast. Ook uit gaan veel wedstrijden niet door. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of jouw wedstrijd doorgaat of niet. Voor zondag 12 maart is de uitwedstrijd van Zondag 2 tegen HZ’75 3 afgelast.

 

Trainingen 8, 9 en 10 maart afgelast

Na de vele regen van de dag ervoor hebben we op 8 maart last van natte sneeuw en gladheid waarvoor het KNMI code geel heeft afgekondigd. Alle trainingen van deze woensdag zijn daarom afgelast. Ook alle trainingen van donderdag 9 maart zijn afgelast. Door de aanhoudende regen zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Het KNMI heeft op 10 maart vanaf het begin van de middag opnieuw code geel afgekondigd vanwege (natte) sneeuw en gladheid. Ook voor de vrijdagavond zijn de trainingen daarom afgelast.

 

Nieuw worstenhok geplaatst

Recentelijk is op het Rood-Zwarte Plein een nieuw, zogenaamd worstenhok geplaatst. Het gebouwtje, dat zal functioneren als buitenbar, werd geleverd en gesponsord door Scheepswerf Matena. Flora Nova sponsorde een prachtige plant om het geheel aan te kleden.

We danken de vele vrijwilligers voor het plaatsen van het nieuwe worstenhok en de sponsoren voor hun mooie bijdrage.

 

Woudrichem komende zaterdag te gast op het Slobbengors

Na de zware bekerwedstrijd afgelopen dinsdag tegen het 2 klassen hoger spelende Unitas’30, met opgeheven hoofd, na 0-0 en uiteindelijk met verlies na strafschoppen uitgeschakeld, wacht nu de thuiswedstrijd tegen Woudrichem. In 1932 opgericht telt de club momenteel een 6-tal senioren-, 14 jongens- en 2 meisjesteams. De stad Woudrichem telt een kleine 5.000 inwoners, de gelijknamige gemeente z0’n 15.000 inwoners. Woudrichem is een mooie vestingstad aan de Merwede, liggend in het land van Altena en dat haar ontstaan kent in de 9e eeuw. Sportief gesproken acteren de ‘Woerkummers’ sinds het seizoen 2018-2019 in de tweede klasse. De club van bestuurslid en topamateurscheidsrechter Sander de Brito Roque, onbegrijpelijk dat deze door elke tweededivisieclub gerespecteerde arbiter nooit het profvoetbal heeft gehaald, neemt momenteel de 13e plaats in met 14 punten uit 15 wedstrijden. De 2-1 nederlaag tegen GRC14 eind november kostte trainer Gerrie Schaap de kop. Assistent en voormalig eerste-elftalspeler Bert Schouten werd gepromoveerd tot hoofdtrainer en dat resulteerde in 6 punten uit 3 wedstrijden, met een heel knappe 3-1 zege op het sterke Roda Boys in hun laatste wedstrijd op 11 februari. Er was toen een hoofdrol weggelegd voor de geroutineerde doelman Aljan Dekker. Bori Screve, Tim Saman en Yoeri Duyzer waren trefzeker voor de wit-groene brigade. Belangrijke speler is middenvelder Danny Schaap, zowel in 2016-2017 als in 2021-2022 uitgeroepen tot ‘Vissekop van het jaar’, de eretitel voor de best presterende speler in het afgelopen seizoen. In de wedstrijd op ‘Het Bolwerk’ in Woudrichem trok Papendrecht met 1-4 aan het langste eind. Het defensief spelende Woudrichem bleek een taaie tegenstander. Norichio Nieveld scoorde uit een fraaie vrije trap al snel de 0-1 waarna de eerder genoemde Danny Schaap kort na rust voor de gelijkmaker zorgde. Papendrecht bleef volharden in goed positiespel en zag Izzy Stellingwef in de 79e minuut de 1-2 scoren uit een strafschop. Woudrichem ging aanvallender spelen en Papendrecht profiteerde dankbaar via Jarden van Ek (1-3). Izzy Stellingwerf tenslotte met zijn tweede doelpunt zette de eindstand op het bord.

Uiteraard mag er geen onderschatting zijn bij Papendrecht. EBOH ligt duidelijk nog op de loer om te profiteren van rood-zwart puntverlies, zeker met het oog op de naderende ‘topper’ op 13 maart, Papendrecht-EBOH. De Dordtenaren hebben middels de pers, na afloop van de wedstrijd bij Alblasserdam, 4-1 winst, laten weten zich absoluut nog kansrijk te voelen voor de titel. Onze hoofdmacht stelt de nodige steun komende zaterdag dan ook zeer op prijs. Een overwinning kan de gezelligheid tijdens het optreden van Samball Stichting na afloop van de wedstrijd alleen maar doen toenemen. Arbiter van dienst aanstaande zaterdag is de heer K. Konings, geassisteerd door onze Adrie van Rooijen en de heer J.B. van Rookhuizen aan de kant van Woudrichem. Ons tweede elftal speelt om 12.00 uur thuis tegen Blauw Geel. Vorige week was het team van coach Laurens Gerlich verzwakt vanwege de absenties bij het eerste en de nodige afwezigen bij het eigen elftal. Indien redelijk compleet moeten er, gelet op de penibele stand op de ranglijst, punten worden behaald. De uitwedstrijd in Veghel werd destijds met ruime cijfers verloren. Tijd voor revanche dus.

 

7×7-voetbal gaat vrijdag niet door

Het 7×7-voetbal voor 35-plussers, dat op vrijdagavond 3 maart op het Slobbengors zou zijn, gaat helaas niet door. De eerstvolgende keer dat het op ons sportcomplex zal zijn, is in de loop van april. Zodra de precieze datum vaststaat, zal die bekendgemaakt worden.

 

Justin Beemsterboer keert terug op het oude nest

Na een uitstap van twee jaar naar respectievelijk eersteklasser Sliedrecht en vierdedivisionist Achilles Veen keert Justin Beemsterboer komend seizoen terug bij de A-selectie van Voetbalvereniging Papendrecht. De veelzijdige aanvaller, inzetbaar op alle spitsposities, hoopt vanzelfsprekend volgend seizoen met Papendrecht in de eerste klasse te kunnen acteren. Beemsterboer schreef op 15 juni 2019 geschiedenis voor de club door in de finale van de nacompetitie de openingstreffer te maken wat uiteindelijk leidde tot de 2-1 winst en promotie naar de eerste klasse. De hoofdmacht van VV Papendrecht staat op dit moment 7 punten los van eerste achtervolger EBOH en zal er alles aan doen om deze voorsprong om te gaan zetten in promotie. De club is blij opnieuw een speler te mogen verwelkomen die voor een belangrijk deel opgeleid is door de eigen jeugdafdeling. We wensen Justin Beemsterboer veel succes en een mooi seizoen toe.

Justin Beemsterboer (links) en voorzitter Hans Jonker

 

16e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (27-02-2023)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de eerstvolgende thuiswedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Jeugdwinnaars Grote Clubactie 2022’, ‘Kinderdisco op vrijdagavond 3 maart’, ‘Aanstaande vrijdag 7×7 voor veteranen’, ‘Optreden Samball Stichting na de wedstrijd van Papendrecht tegen Woudrichem’, ‘Rode worstenhok afgebroken’, ‘Shirts kantinepersoneel in omloop’, ‘Statutenwijziging officieel’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Komende zaterdag kampioenswedstrijd JO11-2’, ‘Jeugd oefent tegen Feyenoord’ en ‘Jeugdspeler Yannick Thiese versterkt tussentijds de A-selectie’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Rode worstenhok afgebroken

Momenteel worden plannen ontwikkeld voor de herinrichting van het Rood-Zwarte Plein. Voordat die uitgevoerd kunnen worden, was het noodzakelijk om het rode worstenhok weg te halen. Het fraaie winterweer van eind februari werd door een groep vrijwilligers, waaronder onze erevoorzitter, benut om het worstenhok af te breken. We bedanken onze vrijwilligers voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

 

Jeugd oefent tegen Feyenoord

Op de eerste zaterdag van de krokusvakantie stonden voor de meeste jeugdteams geen competitiewedstrijden op het programma. In plaats daarvan werden voor enkele JO8-, JO9- en JO12-ploegen oefenwedstrijden georganiseerd tegen selectieteams van Feyenoord. De vele toeschouwers konden op 25 februari op het Slobbengors genieten van leuk voetbal.

 

Aanstaande vrijdag 7×7 voor veteranen

Op vrijdag 3 maart zal voor de eerste keer in 2023 op het Slobbengors 7×7-voetbal voor veteranen georganiseerd worden. Dit betekent gewoon lekker voetballen op een half veld zonder arbitrale leiding en met doorlopend wisselen. Het begint om 20 uur en uiteraard zal na afloop de gezellige derde helft in onze kantine niet ontbreken. Dus neem komende vrijdagavond je voetbalschoenen mee naar ons sportcomplex en doe mee.

 

Kinderdisco op vrijdag 3 maart

Op vrijdagavond 3 maart organiseert Voetbalvereniging Papendrecht samen met Suppord Papendrecht een kinderdisco. De kantine zal voor de gelegenheid omgetoverd zijn in een heuse discotheek. Alle jeugdleden van 6 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom. Je mag ook broertjes en zusjes meenemen. De entree bedraagt 2 euro per persoon. Het team met de grootste opkomst wint een leuke prijs. Tijdens de disco zal dj Kristian volop vette tracks draaien. Er worden diverse spelletjes gedaan waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Om even rustig bij te komen kan je drinken en eten halen bij de bar. Er is geen pin aanwezig, dus graag met contant geld betalen. Het festijn is van 19 tot 21 uur. We vragen ouders en/of begeleiders rond 21 uur op het Slobbengors te zijn om de kinderen weer op te halen. Voor meer informatie kun je mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl. Dus kom op de eerste vrijdag van maart naar onze kantine en feest mee!

 

Optreden Samball Stichting na Papendrecht-Woudrichem

Op zaterdag 4 maart speelt de hoofdmacht van Voetbalvereniging Papendrecht eindelijk weer eens een thuiswedstrijd voor de competitie. Om 14.30 uur start de wedstrijd tegen Woudrichem. Na afloop van het voetballen zullen dj’s van Samball Stichting voor veel gezelligheid zorgen. Dus kom op de eerste zaterdag van maart naar het Slobbengors om eerst Papendrecht naar een overwinning te juichen tegen Woudrichem om je daarna in het feestgedruis te storten dat verzorgd wordt door Samball Stichting.

 

Jeugdwinnaars Grote Clubactie 2022

Zoals elk jaar had VV Papendrecht leuke prijzen ter beschikking gesteld aan de jeugdleden die het grootste aantal loten van de Grote Clubactie wisten te verkopen. De winnaars zijn recentelijk in het zonnetje gezet. De eerste prijs, een tenue naar keuze, is gewonnen door Luca uit de JO9-2. Van de 1790 loten die onze club aan de man heeft gebracht, had hij had er maar liefst 140 verkocht. Met de verkoop van 134 loten is Kay (JO10-1) tweede geworden. Hij kreeg, net als de nummers 3, 4 en 5, bioscoopbonnen. Derde was Moritz (JO7-1) met 97 loten, vierde Josje (MO15-2) met 86 loten, op de voet gevolgd door Jack (JO9-1) met 85 loten. Het best verkopende team was het team van Kay. Met elkaar verkochten de jeugdspelers 285 loten. De JO10-1 mag nu met zijn allen naar een wedstrijd in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. In totaal zijn er dus 1790 loten verkocht wat VV Papendrecht een bedrag van € 4.222,68 heeft opgeleverd. Daar zullen onder andere ballen en diverse trainingsmaterialen van gekocht gaan worden. We bedanken iedereen die loten heeft verkocht en gekocht en feliciteren de winnaars met hun prijzen.

 

Statutenwijziging officieel

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering kwam het bestuur met het voorstel om de statuten te wijzigen, iets wat volgens diezelfde statuten toegestaan is. Het betrof voornamelijk actualiseringen en verplichtingen gebaseerd op de door de KNVB opgestelde modelstatuten. Na een bespreking daarvan werd de statutenwijziging goedgekeurd door de leden. Volgens de wet dienen wijzigingen in een nieuwe notariële akte te worden vastgelegd. Op 7 februari heeft notaris Daams van het Papendrechtse notariskantoor Venekamp & Daams in aanwezigheid van het dagelijks bestuur de akte van statutenwijziging ondertekend. Hiermee is de statutenwijziging officieel en bevestigd bij de Kamer van Koophandel en de KNVB. Leden van VV Papendrecht kunnen de nieuwe versie van de statuten opvragen bij secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Shirts kantinepersoneel in omloop

Zoals de meesten wel weten loopt het personeel in onze kantine in rode shirts om voor iedereen duidelijk te maken wie bij de crew hoort. Helaas zijn er nog enkele shirts in omloop bij oud-medewerkers van de kantine. Om de nieuwe medewerkers ook te voorzien van rode shirts willen wij deze graag terug ontvangen. Voor de duidelijkheid ziet u hieronder foto’s van de voor- en achterzijde.

Heb je nog een rood kantineshirt of weet je er een te liggen, laat dat ons dan weten. U kunt het afgeven bij de bar of melden aan Aad Koot (tel.: 06 – 52 51 38 33) van de Kantinecommissie. Dan komt hij het ophalen. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

 

VV Papendrecht in de media

De afgelopen tijd werd in de lokale en regionale media wederom diverse keren bericht over VV Papendrecht. In de regiosport van AD De Dordtenaar kwam in de rubriek ‘Op De Man Af’ eerste-elftal speler Norichio Nieveld aan het woord. Regio-Voetbal had een interview met onze hoofdtrainer onder de kop ‘Johan Sturrus ‘schaaft’ met plezier aan steeds sterker Papendrecht‘. ‘VV Papendrecht voegt Yannick Thiese toe aan selectie‘ meldt VoetbalRotterdam. Het stuk ‘Herman Woudenberg nieuwe trainer Papendrecht VR1‘ is te vinden op de website van Dordt Centraal. Onder andere RTVPapendrecht kwam met het artikel ‘Jarden van Ek speelt 100e duel voor Papendrecht‘. Het Kontakt-Klaroen schrijft: ‘In het nieuw gestoken G-team VV Papendrecht zoekt versterking‘. Dat de dj’s van Samball Stichting optreden na de wedstrijd Papendrecht-Woudrichem is onder meer te lezen bij VoetbalJournaal Drechtsteden en bij Papendrecht.net.

 

In memoriam Theo Smit

Bedroefd en met verslagenheid delen we u mede dat onze zeer geziene en gewaardeerde Theo Smit in de nacht van zondag 12 op maandag 13 februari op 74-jarige leeftijd is overleden.

Theo was jarenlang lid van onze vereniging en bekleedde diverse functies. In 1987 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van zaterdag 1, destijds uitkomend in de vierde klasse van de KNVB. Succesvolle jaren volgden. In 1988 liep zaterdag 1 nog net in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen VVOR de promotie mis. Het jaar daarop echter promoveerde het elftal onder zijn leiding wel met een mooi kampioenschap naar de derde Klasse. Bekende spelers uit die tijd waren onder andere Jack Hardam, Nico de Groot, Arjan van Toor, Mark van der Leeden en Jos van Giersbergen.

Theo was echt een voetbaldier. Na zijn 18 jaar lange actieve voetbalperiode als linksback van achtereenvolgens zijn ‘familiecluppie’ Zwijndrecht, Heerjansdam en SVW, ging hij het trainersvak in. Hij startte als assistent bij Heerjansdam onder voormalig Papendrecht-zondag hoofdtrainer Maarten de Keizer. Daarna werd hij hoofdtrainer bij DFC 2, Papendrecht zaterdag, Overmaas en Pelikaan. Van 2005-2015 liet hij bij de veteranen van VV Papendrecht zien een speler met overzicht en scorend vermogen te zijn. Intussen had hij de functie van hoofdtrainer ingeruild voor die van scout en maakte hij analyses van toekomstige tegenstanders bij onder meer Kozakken Boys, Excelsior Maassluis, Smitshoek en Barendrecht. Zijn mooiste tijd was naar eigen zeggen de 13 jaar durende periode bij ASWH dat in die jaren haar gloriejaren beleefde met als klap op de vuurpijl het Nederlands kampioenschap. In al die jaren kon Papendrecht altijd een beroep op hem doen en maakte hij vele jaren deel uit van de Technische Commissie. Voor welke club hij ook actief was, hij bleef Papendrecht altijd op afstand – en als het kon – van dichtbij volgen. De laatste keer nog, net voor het einde van het jaar, tijdens het zaalvoetbaltoernooi om de 3 Rivieren Cup in Papendrecht.

Wij herinneren Theo ons als een gepassioneerd voetbalman. Sterker nog, Theo sprak voetbal. Hij kwam eerlijk voor zijn mening uit, draaide er niet omheen en was altijd oprecht, welke rol hij ook vervulde. Daarnaast was Theo altijd in geïnteresseerd in het wel en wee van de ander.

We gaan je missen Theo, je lach, je opgewektheid, je aanwezigheid.

We wensen José, Dinie, zijn dochters en hun partners, kleinkinderen en vrienden heel veel sterkte toe.

Bestuur VV Papendrecht

 

Jeugdspeler Yannick Thiese versterkt tussentijds de A-selectie

De 18-jarige jeugdspeler Yannick Thiese komt per direct over naar de A-selectie. Yannick, speler van onze O19-1 en met onder andere een sportverleden bij de jeugd van NAC Breda, heeft de laatste weken een prima indruk bij de trainersstaf achtergelaten tijdens zijn stage bij het eerste en tweede elftal. Hij is op meerdere posities in de verdediging inzetbaar. De staf ziet in hem veel potentie, vandaar de vervroegde overstap naar de senioren. Leuk voor hem en voor zijn oudere broer Cedric, die de laatste twee jaar al deel uitmaakt van de selectie, is dat zij nu regelmatig samen op kunnen trekken. Tijdens de oefenwedstrijd van het tweede selectie-elftal tegen Meerkerk 2 speelden ze de eerste helft zelfs samen in het centrum. De club wenst Yannick veel succes in het lopende en komende seizoen.

 

15e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (09-02-2023)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat voornamelijk wedstrijdverslagen alsmede de volgende artikelen: ‘In het nieuw gestoken G-team VV Papendrecht zoekt versterking’, ‘Herman Woudenberg nieuwe trainer Papendrecht VR1’, ‘Jarden van Ek speelt 100e duel voor Papendrecht’, ‘Pupil van de Week Jesse Schipper’ en ‘Pupil van de Week Lennox Kornet’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Spelertas JO19-3 gezocht

Op zaterdag 4 februari bemerkte een speler van JO19-3 na een bezoek aan onze kantine dat zijn spelerstas, die hij in de kantine had neergezet, kwijt was. Heeft iemand die spelerstas per ongeluk verplaatst of meegenomen? Weet jij waar de spelerstas is, laat dat ons dan weten via: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Aanvulling: de tas is inmiddels terecht. Dank!

 

VV Papendrecht gastheer voor de wandelgroep Vitaliteit

In het kader van het Vitaliteitsakkoord Papendrecht zijn enkele wandelgroepen opgericht die wekelijks door de gemeente lopen. De Wandelgroep Vitaliteit VV Papendrecht is al ruim twee maanden actief. Zo’n 15 deelnemers wandelen elke woensdagochtend een leuk rondje in een gezellige ambiance waarbij gelijk sociale contacten ontstaan. Ter afsluiting wordt nagepraat onder het genot van een bak koffie of thee in de kantine van VV Papendrecht. Uiteraard steunt VV Papendrecht dergelijke initiatieven graag en verzorgt dan ook de catering.

Lijkt het u ook leuk om, geheel vrijblijvend mee te wandelen? Elke woensdag om 10.00 uur start de groep bij de ingang van het sportcomplex van VV Papendrecht op het Slobbengors, Industrieweg 3. Wij nodig u uit om u aan te sluiten. Rond 11.00 uur staan de koffie en thee klaar in de kantine voor de gezellige nazit.

 

Aanbod Delta of Caiway glasvezel via VV Papendrecht

Zoals u wellicht weet, is DELTA Netwerk, dé glasvezelspecialist van Nederland, momenteel in Papendrecht en enkele omliggende gemeenten actief. Indien gewenst kunt u uw woning gratis op het glasvezelnetwerk laten aansluiten. Het verplicht u tot niets. Wilt u toegang tot gigasnel en stabiel internet, haarscherpe televisie en telefoneren via de glasvezel, dan kunt u via een telecomaanbieder een abonnement afsluiten. VV Papendrecht heeft momenteel een schitterend aanbod voor u. Schrijf je in via een van de twee onderstaande links en verdien 25 euro voor jezelf en 50 euro voor de club. De actie is dus voordelig voor uzelf én voor VV Papendrecht. Bent u nieuwsgierig geworden?

Voor het aanbod van Delta glasvezel, klik hier  >>
Voor het aanbod van Caiway glasvezel, klik hier  >>

Of klik op een van de twee onderstaande logo’s.

 

Papendrecht moet zaterdag rug rechten tegen Wieldrecht

Aanstaande zaterdag ontvangt Papendrecht, wederom op het Slobbengors, in Wieldrecht een oude bekende. De in 1947 door de heer Stam aan de Blinde Weg in het gehucht Wieldrecht opgerichte voetbalvereniging met dezelfde naam heeft, na twee andere tijdelijke locaties, vanaf 1980 haar definitieve accommodatie gevonden en uitgebreid aan de Smitsweg in Dordrecht. Over toestroom van nieuwe leden had de vereniging niet te klagen. Vanaf 2003 kreeg Wieldrecht als een van de eerste verenigingen in Dordrecht een kunstgrasveld en daarna ging het ook sportief snel. In 2 jaar tijd promoveerde het eerste van de 4e naar de 2e klasse, het niveau waarop het zich nog steeds bevindt. Inmiddels heeft Wieldrecht 850 leden, 7 seniorenelftallen, 32 jeugdteams en 1 dameselftal. Sportief gaat het tot nu toe niet erg naar de zin van deze toch ambitieuze vereniging. Nadat vorig seizoen nog in de nacompetitie werd gestreden om promotie naar de eerste klasse, bevindt het zich na 12 wedstrijden met 15 punten op de 9e plaats. Pippy Pruimboom, sinds 1 juli 2019 trainer van Wieldrecht, gaf eind december 2022 het bestuur te kennen met onmiddellijke ingang te willen stoppen vanwege een gebrek aan motivatie om de kar verder te trekken. Paul Koster, nu Drechtstreek, staat volgend seizoen aan het roer maar voor het tweede deel van het seizoen zijn Romano Gilaard en Erik Drooge bereid gevonden het seizoen tot een goed einde te brengen, daarbij geassisteerd door voormalig Papendrecht-Zondag-spits Goof Rijsdijk. Hun eerste wedstrijd afgelopen zaterdag tegen het schotvaardige Tricht eindigde in 0-0. Papendrecht had het zoals verwacht lastig tegen het sterke Roda Boys. De wedstrijd werd gekenmerkt door sterke defensies die weinig kansen weggaven. De aanvallers kwamen, mede door het erbarmelijke veld, nauwelijks tot gerichte doelpogingen en het was daardoor niet gek dat de Roda Boys-goal ontstond uit een rare klutssituatie. Een gelijkspel had de verhoudingen veel beter weergegeven, maar geluk of pech zal in het verloop van de competitie ongetwijfeld eerlijk verdeeld worden. Wel is duidelijk geworden dat Papendrecht als koploper de komende 14 wedstrijden kan rekenen op maximale tegenstand. Niet alleen uit eergevoel maar vooral door de belangen vanwege de versterkte degradatie en natuurlijk ook voor de clubs die middels een kampioenschap of periodetitel de weg omhoog willen inslaan. Wieldrecht zal er zeker niet anders instaan. De genoemde nieuwe trainersstaf zal ongetwijfeld nieuwe impulsen geven en de spelers zullen tevens de met 4-0 verloren thuiswedstrijd tegen Papendrecht willen wreken. In die wedstrijd had Jay Luciano een heel groot aandeel in de score met liefst 3 assists. Jarden van Ek, Djerrel Saffignani (2x) en Lorenzo van Wijk waren in die wedstrijd doeltreffend. Papendrecht moet de positieve flow van dit seizoen weer oppakken en gaan voor de benodigde 3 punten, hopelijk gesteund door het thuispubliek dat bij een gunstig resultaat ook nog graag even zal willen nablijven om getuige te zijn van het optreden van Hollands Welvaren in de kantine. De heer Van Helden is door de KNVB aangewezen als arbiter. Adrie van Rooijen assisteert hem aan rood-zwarte zijde.

Wieldrecht 2 is om 12 uur ook te gast in Papendrecht, om tegen ons tweede selectie-elftal aan te treden. De mannen van trainer Laurens Gerlich wonnen afgelopen zaterdag met 3-1 van Achilles Veen. Dit smaakt naar meer, maar de ploeg kan op sterke tegenstand rekenen van de op de 3e plaats staande Wieldrecht-reservisten die de heenwedstrijd met 3-1 wonnen. Tijd voor revanche dus.

 

Optreden Hollands Welvaren na Papendrecht – Wieldrecht

Op 4 februari staat om 14.30 uur de regioderby op het programma tussen Papendrecht en Wieldrecht. Na afloop van het voetballen kunt u zich verheugen op een optreden van Hollands Welvaren. Het zangduo, bekend van Hollandse klassiekers en meezingers, zette in december tijdens het Kerstboutdraaien de kantine van VV Papendrecht al op stelten. Dus kom op de eerste zaterdag van februari naar sportpark Slobbengors voor een aantrekkelijk voetbalaffiche, gevolgd door een gezellig feest dat verzorgd wordt door Hollands Welvaren. De toegang is gratis.

 

Papendrecht krijgt zaterdag Roda Boys op bezoek

In Aalst, gemeente Zaltbommel en behorend tot de provincie Gelderland, werd, kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog, op 1 juni 1945 door een 40-tal mensen Roda Boys opgericht. Het eerste speelde tot aan 1956 zijn competitiewedstrijden in de 1e klasse van de Dordtse Voetbalbond waarna het promoveerde naar de 4e klasse van de ‘grote’ KNVB. In het seizoen 1964-1965 promoveerde Roda Boys naar de 2e klasse van het zaterdagvoetbal, op dat moment de hoogste afdeling met daarin tegenstanders als Quick Boys, Rijnsburgse Boys en het inmiddels ter ziele gegane Zwart Wit’28. Daarna volgde een periode van ups en downs met uiteindelijk als resultaat dat vanaf seizoen 1993-1994 de club met de officiële naam Roda Boys/Bommelerwaard een permanent verblijf in de tweede klasse verwierf. De club, gevestigd op sportpark ‘De Maaskant’, herbergt 5 senioren- en 8 jeugdploegen, staat bekend om zijn fanatieke supportersschare en is heel ambitieus om de stap hogerop te maken. Ook dit seizoen is het niet anders. Onder leiding van Piet de Kruif, heel veel jaren de assistent-trainer/stroman van en voor Hans Kraaij junior bij onder meer FC lienden, was Roda Boys in de ogen van menig trainer in deze tweede klasse de uitgesproken favoriet voor de titel. De mannen uit Aalst begonnen moeizaam aan het seizoen. Uit de eerste 6 wedstrijden werden slechts 8 punten gepeurd. Verzachtende omstandigheid: de langdurige blessures van een vijftal spelers. Mede door de terugkeer van de snelle en schotvaardige linkerspits Nils Loef krabbelde Roda Boys overeind. Mede door een zestal treffers van dezelfde Loef in de laatste 5 wedstrijden werden 13 punten verzameld met een doelsaldo van 13-3. Roda Boys neemt inmiddels de derde plaats in met 11 gespeeld en 21 punten. In de tweede periode staat Roda Boys op plaats 2, met 7 uit 3, achter Papendrecht dat met 9 punten de volle buit binnenhaalde. De laatste competitiewedstrijd in 2022 won de rood-witblauwe formatie thuis met 2-0 van Wilhelmina’26, de ploeg waartegen Papendrecht haar wedstrijd van afgelopen zaterdag afgelast zag.

Het moge duidelijk zijn dat Papendrecht zaterdag een zeer lastige tegenstander treft op het Slobbengors. Uiterste concentratie is vereist. Die had Papendrecht zeker afgelopen dinsdag toen in de 3e ronde van de KNVB-beker tegen het sterke LRC met 1-1 werd gelijkgespeeld. Over de gehele wedstrijd gezien waren de rood-zwarten zeker gelijkwaardig aan de Leerdammers. Bovendien miste Papendrecht om uiteenlopende redenen nog de aanvallers Luciano en Van Wijk. Alle vervangers en de vier ingebrachte wisselspelers tijdens deze wedstrijd benadrukten weer eens dat Sturrus kan kiezen uit een brede groep. Uiteindelijk waren 4 van de 5 zeer goed genomen strafschoppen voldoende want Roy Rijntjes bleek een echte penaltykiller en stopte de 2e en 5e strafschop van de paars-witten. Het was heel koud afgelopen dinsdag maar de weinige getrouwen hebben zeker geen spijt gehad van hun komst. Het elftal verdient meer support komende zaterdag om gesteund te worden in deze echt lastige wedstrijd. De spelers en begeleiding zijn aan iets moois bezig en verlangen ernaar om volgend seizoen weer in de eerste klasse actief te kunnen zijn. U kunt ze daarbij helpen! De wedstrijd staat onder leiding van de heer M. Klaare, gesteund door onze Adrie van Rooijen en de heer Grandria van LRC.

Vooraf speelt ons tweede selectieteam om 12.00 uur thuis tegen Achilles Veen. De mannen van coach Laurens Gerlich zijn toe aan een overwinning om de benarde positie onderin te kunnen verlaten.

 

Woensdag 25 januari training JO7 afgelast, rest gaat door

Vanwege de slechte gesteldheid van een deel van onze voetbalvelden en dan met name het minipupillenveld is op woensdag 25 januari de training van JO7-1 en JO7-2 afgelast. De overige trainingen gaan wel door.

 

VV Papendrecht in de media

Ook in de eerste weken van de winter kwam VV Papendrecht veelvuldig aan bod in de lokale en regionale media. Zo kopt onder andere VoetbalJournaal Drechtsteden: ‘VV Papendrecht wint 3 Rivieren Cup 2022‘. Regio-Voetbal zette dat ook op hun website, inclusief een filmpje van een Papendrechtse treffer. Het Kontakt-Klaroen schrijft: VV Papendrecht op trainingskamp in Keulen’. ‘Papendrecht G1 overklast ‘Wereldelftal’‘ is onder meer te vinden op de website van Dordt Centraal. RTV Papendrecht publiceerde de stukken ‘Jubilarissen VV Papendrecht geëerd‘ en ‘VV Papendrecht gastheer voor de Wandelgroep Vitaliteit‘. De artikelen ‘Warm gebaar voor alle 70-plussers van VV Papendrecht; oudejaarspakket‘ en ‘Optreden Hollands Welvaren na Papendrecht – Wieldrecht‘ zijn te zien bij Papendrecht.net.

 

14e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (23-01-2023)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Jubilarissen geëerd’, ‘Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie’, ‘VV Papendrecht gastheer voor de Wandelgroep Vitaliteit’, ‘Workshop assistent-scheidsrechter’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Papendrecht G1 overklast Wereldelftal’, ‘Tweede deel Oud&Nieuw Zaalvoetbaltoernooi’, ‘Trainingskamp Papendrecht 1’, ‘Dinsdag 20.00 uur Papendrecht – LRC voor de beker’, ‘Optreden Hollands Welvaren na Papendrecht – Wieldrecht’, ‘JO19-3 verslaat Zondagveteranen in Nieuwjaarswedstrijd’ en ‘Knappe uitzege JO23-1’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

Afgelastingen zaterdag 21 januari

Het KNMI heeft tot zaterdagmiddag 21 januari code geel afgekondigd vanwege de winterse omstandigheden die voor gladheid kunnen zorgen. Het weer heeft ook negatieve gevolgen voor de voetbalvelden. Alle thuiswedstrijden zijn afgelast. Ook vrijwel alle uitwedstrijden voor de competitie zijn afgelast waaronder die van Papendrecht 1.

 

Trainingen vrijdag 20 januari afgelast

Het KNMI heeft op 20 januari code geel afgekondigd vanwege de winterse weersomstandigheden. Door de winterse neerslag bestaat kans op gladheid. Tevens heeft het weer ervoor gezorgd dat de voetbalvelden op het Slobbengors onbespeelbaar zijn. Alle trainingen van deze vrijdagavond zijn dan ook afgelast.

 

18 en 19 januari beperkt trainen

Als gevolg van de neerslag van de afgelopen periode in combinatie met de nachtvorst van de laatste dagen zijn onze voetbalvelden in slechte staat. Op 18 en 19 januari mag er wel getraind worden maar in beperkte mate. Op de woensdagavond mogen op de trainingsvelden de strafschopgebieden niet gebruikt worden en mag op veld 2 niet getraind worden aan de kant van Fokker. Op de donderdagavond mag op veld 2 niet getraind worden in het strafschopgebied aan de Fokker-kant. We rekenen op ieders medewerking.

 

Interessante Workshop Assistent-Scheidsrechter

Op dinsdagavond 17 januari vond in onze kantine de eerste workshop ‘Assistent-Scheidsrechter’ plaats. Aan een selecte groep belangstellenden werden onder het genot van een kop koffie door onze eigen topscheidsrechter Emin Ayaz, met assistentie van scheidsrechterscoördinator Aad Koot, de beginselen van het vlaggen gepresenteerd. Aan de hand van praktijksituaties, gecombineerd met quizvragen, werden de aanwezigen meegenomen in de arbitrale voetbalwereld. Het maken van goede onderlinge afspraken, de neutrale houding ten opzichte van het publiek en het duidelijk zwaaien met de vlag, waren ook onderwerpen die aan bod kwamen.

Emin besloot de workshop met het gegeven dat plezier de grootste motivator voor hem persoonlijk was en ook zou moeten zijn voor de belangstellenden om de volgende stap te zetten richting het voetbalveld. Gezien het enthousiasme van alle aanwezigen willen wij als Jeugdafdeling graag een opvolging aan deze workshop geven.

Mocht je belangstelling hebben om een workshop (Assistent-)Scheidsrechter bij te wonen, dan kan je dit aangeven bij Aad Koot, bereikbaar onder 06-52513833, of bij ondergetekende onder jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

Rick Croese
Jeugdvoorzitter

 

Trainingen 16 en 17 januari afgelast

Vanwege de aanhoudende regenval zijn onze voetbalwedstrijden doorweekt. Ze zijn heel zacht en nat en daardoor onbespeelbaar. Alle trainingen van maandag 16 januari en dinsdag 17 januri zijn daarom afgelast.

 

Nieuw oefenprogramma selectie

Door de nodige afgelastingen en afzeggingen is een nieuw oefenprogramma voor de selectie opgesteld. Het is nu als volgt:

Zaterdag 14 januari
15.00 uur  Oranje Wit 1 – Papendrecht 1
12.00 uur  Nieuw Lekkerland 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 17 januari
20.00 uur  Meerkerk 1 – Papendrecht 1

Dinsdag 31 januari
20.00 uur  Papendrecht O23 (selectie) – Drechtstreek O23 (selectie)

 

Zaterdag thuiswedstrijden afgelast

Door de zware regenval, die plaatselijk voor wateroverlast gezorgd heeft (het zijn de natste eerste twee weken van januari in 75 jaar), zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Alle thuiswedstrijden van zaterdag 14 januari zijn dan ook afgelast. De competitiewedstrijden van Papendrecht 6, uit bij Oranje Wit, en van JO23-1, uit bij Beek Vooruit, gaan wel door.

 

Trainingen 12 en 13 januari afgelast

De afgelopen dagen zijn enkele tientallen millimeters regen gevallen waardoor de velden verzadigd zijn en plassen op het Slobbengors ontstaan zijn. Alle trainingen van donderdag 12 en vrijdag 13 januari zijn daarom afgelast.

 

Workshop (assistent-)scheidsrechter

Voorafgaand aan de herstart van de competitie in 2023 zullen scheidsrechterscoördinator Aad Koot en arbiter Emin Ayaz een workshop verzorgen voor ouders en begeleiders die de rol van (assistent-)scheidsrechter of spelbegeleider vervullen maar ook voor ouders en begeleiders die deze rol op zich zouden willen nemen. Aan de hand van praktische voorbeelden zullen de aanwezigen worden meegenomen hoe wedstrijden met plezier gefloten en geleid kunnen worden. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 januari in onze kantine en start om 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl. We zien u graag verschijnen.

 

Zaterdag DJ Ferry na Papendrecht-LRC

Op 14 januari hervat de hoofdmacht van VV Papendrecht het seizoen. Om 14.30 uur staat dan op het hoofdveld van het Slobbengors de bekerwedstrijd tegen eersteklasser LRC op het programma. Na afloop ervan, hopelijk met een goed resultaat voor ons eerste, zal DJ Ferry voor een spetterend feest zorgen. Dus kom komende zaterdag naar ons sportcomplex om eerst te genieten van het voetballen om daarna te genieten van DJ Ferry.

 

Herstart Ouderensoos op 11 januari

Vanwege de winterstop werd de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos twee keer niet gehouden. Op 11 januari is de eerste Ouderensoos van het nieuwe jaar. Vanaf dat moment zijn alle belangstellenden elke woensdagmiddag vanaf 13.30 uur van harte welkom in onze kantine voor allerlei leuke activiteiten en de typsiche VV Papendrechtse gezelligheid.

 

Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie

Na twee jaar zonder Nieuwjaarsreceptie vanwege de coronacrisis kon die in 2023 eindelijk weer gehouden worden. Op zaterdag 7 januari begon de kantine halverwege de middag al goed vol te lopen. Even voor half 5 begon voorzitter Hans Jonker aan zijn nieuwjaarstoespraak. Hij vertelde dat we in 2022 afscheid hebben moeten nemen van een aantal leden en prominente bezoekers als Teus van Hemert, Bart van Oudenaarde, Henk van Wijngaarden en Robin Matena. Hij vroeg de bezoekers om, indien mogelijk, op te staan en een minuut stilte te betrachten. Na zijn openingswoord gaf de voorzitter aan dat 2022 enorme pieken maar ook weer dalen bevatte. Zo is ons eerste gedegradeerd maar staat een klasse lager inmiddels ruim aan kop. De meiden/dames-afdeling blijft maar groeien. Vrouwen 1 wist kampioen te worden. De damesselectie heeft een verjongingskuur ondergaan. Het doorschuiven van jeugd in deze afdeling is een voorbeeld voor de toekomst. De jeugd kent met name bij de pupillenteams een flinke aanwas. Bij de junioren zien we steeds meer de trend dat teams als vrienden bijeen willen blijven. Een voorbeeld is JO19-3. Bij hen is de derde helft ook belangrijk. De spelers gaan met elkaar op vakantie. De vlag van VV Papendrecht zien wapperen op een van de Costa’s is erg leuk.

Ook het G-team heeft een geweldig jaar achter de rug. Hoogtepunt was toch wel het KNVB Zuid I G-toernooi. Het oprichten van de club in 1920 is inmiddels alweer ruim twee jaar geleden. Vijf jaar geleden werden een Jubileumcommissie gevormd en vele plannen gesmeerd. Zoals bekend gooide de coronacrisis roet in het eten. Afgelopen zomer vond dan toch het hoogtepunt plaats met twee feestavonden. Velen zeiden dat dat het gaafste was dat ze mee hadden gemaakt op de club. Dat het door kon gaan, was te danken aan onze vrijwilligers, een must voor een vereniging. Die zijn ook bezig met het maken van een nieuw verenigingsplan. Zo’n vrijwilliger is Marc de Groen. Hij werd tijdens de Algemene Ledenvergadering 2022 benoemd tot lid van verdienste maar was toen afwezig. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie kreeg hij alsnog het bijbehorende speldje opgespeld door de voorzitter.

Als afsluiting bood Hans Jonker de aanwezigen aan op kosten van het bestuur een drankje te halen om met zijn allen te troosten op een mooi, sportief en met name een gezond 2023. Tevens kwamen de schalen langs met hapjes. Het bleef nog lang gezellig in onze overvolle kantine. We willen het kantinepersoneel bedanken voor de uitstekende verzorging en alle bezoekers voor de bijzonder geslaagde Nieuwjaarsreceptie.

 

Jubilarissen geëerd

Zoals elk seizoen werden aan het begin van het nieuwe jaar de jubilarissen van Voetbalvereniging Papendrecht in het zonnetje gezet. Voorzitter Hans Jonker had voor iedereen een mooi woordje, speldde vervolgens het bijbehorende speldje op en overhandigde een fraaie bos bloemen van Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

Dit jaar waren er drie leden 25 jaar lid, namelijk Rutger Karelse, Jordy Vervoorn en Raymon Suijker. Gerrit Landstra was alweer 40 jaar aan de club verbonden. Bert Duthler, Leen Holleman, Gert ‘Moos’ Markesteijn en Arie Boon vierden hun 50-jarig jubileum. Maar baas boven baas was Cees van der Stelt. De oud-speler van Zondag 1 is maar liefst 75 jaar lid van de club. We feliciteren alle jubilarissen en hopen ze nog vele jaren op het Slobbengors te zien.

 

Papendrecht G1 overklast Wereldelftal

Het VV Papendrecht-Wereldelftal van coach Marc de Groen blaakte vooraf van het zelfvertrouwen. Dat was eigenlijk niet eens zo raar als je bedenkt dat er grote namen aan de aftrap stonden als Nick Kamerling, Rutger Karelse, Jacco Hessing en Wim Veldhuis jr. Wat zou een G-elftal daar nou tegenin kunnen brengen? Nou, dat bleek nog best heel wat.

Direct na het beginsignaal van referee Bram Blom nam het Wereldelftal de touwtjes wel in handen maar wist geen echte kansen te creëren. G1 had haar zaakjes vooral achterin goed voor elkaar. Dat kwam mede door een grote verrassing die de technische staf uit de hoge hoed had getoverd. Tien seconden voor aanvang bleek namelijk Addy M. het doel van de Gees te verdedigen. Een meesterlijke zet die prima uitpakte.

Uit een counter kwam G1 onverwacht op voorsprong. Vast aanspeelpunt Peter rondde een scherpe voorzet koelbloedig bij de tweede paal af, doelman Ton Rutteman in vertwijfeling achterlatend. Net voor rust wist het Wereldelftal zijn 80% balbezit om te zetten in de gelijkmaker. Die rust had Jeroen Lasschuit bijna niet gehaald. Hij kwam er na een schandalige overtreding op G-aanvoerder Jeffrey af met een vermaning, waar rood op zijn plaats had geweest.

In de tweede helft tapte G1 uit een ander vaatje. De ploeg verliet de verdedigende stellingen en zette hoog druk. Dat deden de G-spelers zo goed dat het leek alsof ze met een overtal speelden. Ook fysiek bleek G1 een maatje te groot voor de toch wat ouder en zwaardere selectie van het Wereldelftal.

G1 overklaste haar tegenstander en dat resulteerde uiteindelijk in een 6-2 winst voor G1. Daarmee kwam het Wereldelftal nog genadig weg. En zoals Papendrecht 1 kansloos was in eerder edities, zo werd ook het Wereldelftal aan de zegekar gebonden.

G1 kende dus een prima start in het nieuw jaar. Dat kwam waarschijnlijk ook omdat de spelers aantraden in nieuwe tenues, aangeboden door sponsor Castrol. Binnenkort komen daar nog eens nieuwe trainingspakken bij, geschonken door Bunkerstation Papendrecht. De toekomst voor G1 ziet er derhalve uitermate zonnig uit. En de spelers van het Wereldelftal? Zij likken hun wonden en hebben een jaar om zich voor te bereiden op een revanche in de Nieuwjaarswedstrijd 2024.

 

JO19-3 verslaat Zondagveteranen

Op zaterdag 7 januari was om 13.30 uur de aftrap van het eerste voetbalduel van het nieuwe jaar. Op veld 3 stond de Nieuwjaarswedstrijd gepland tussen JO19-3 en de voor de gelegenheid in witte shirts spelende Zondagveteranen. Vooral voor Martin van Tol, speler van Zondag35+1, was het een bijzondere aangelegenheid aangezien hij trainer is van JO19-3 waarvoor zijn zoon Jack als speler actief is.

De vele toeschouwers zagen een gelijkopgaande eerste helft. De Zondagveteranen openden de score toen de bal na een strakke hoekschop via via achter de doellijn belandde. Vlak voor rust kwamen de junioren op gelijke hoogte na een prima uitgespeelde aanval. In de loop van de tweede helft begonnen de krachten bij de oudjes langzaam weg te vloeien terwijl de jongelingen er nog een schepje bovenop deden. Dit leidde halverwege de tweede helft tot de 2-1. Middels tweede knappe afstandsschoten, een in de linker en een in de rechter benedenhoek, zetten zij de 4-1 eindcijfers op het scorebord.

Het was al met al een leuke en sportieve jaaropening onder leiding van de uitstekend fluitende Aad Koot. De Zondagveteranen hebben JO19-3 inmiddels uitgedaagd voor een revanchewedstrijd aan het eind van het seizoen. De jeugdspelers hebben de uitnodiging aanvaard. Wordt dus vervolgd.

 

Tweede deel Oud&Nieuw Zaalvoetbaltoernooi

Op zaterdag 7 januari vond in Sportcentrum Papendrecht het tweede deel plaats van het VV Papendrecht Oud&Nieuw Zaalvoetbaltoernooi. Begonnen werd met de spelers van O11 tot en met O15. De animo was zo groot dat er wel 6 teams waren die 6 tegen 6 konden spelen. Heel de ochtend was gevuld met knappe dribbels, veel strijd, mooie doelpunten en prachtige reddingen. Uiteindelijk was het team blauw dat de eerste prijs mee naar huis mocht nemen.

Na de lunch was het de beurt aan O17, O19 en O23. Zo’n 30 voetballers maakten er een gezellige middag van. Door de deelnemende ploegen te mixen waren alle teams aan elkaar gewaagd en was er tot het einde toe strijd om de eerste plaats. Ook deze dag was er weer fruit en drinken van Lidl Papendrecht.

Al met al kunnen we terugkijken op een uitermate succesvol eindejaars-/nieuwjaarstoernooi, met dank aan alle vrijwilligers. Hopelijk volgend jaar weer een editie.

 

Start trainingen

Nog even en we gaan weer trainen. Veel ploegen starten in week 2 van 2023 alweer met trainen. Dit betekent dat op maandag 9 januari de eerste VV Papendrechters hun trainingsoutfit aan kunnen doen. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer om te horen wanneer jij weer begint met trainen.

 

We gaan weer beginnen!

De winterstop is bijna voorbij. Nog even en de wedstrijdbal gaat weer rollen. Papendrecht 1 is van vrijdag 6 tot en met 8 januari op trainingskamp in Keulen. Zaterdag 2 begint 2023 met de volgende oefenwedstrijden:

 • Dinsdag 10 januari 20.00 uur: VVAC 2 – Papendrecht 2 20.00 uur.
 • Zaterdag 14 januari 12.00 uur: Nieuw Lekkerland 2 – Papendrecht 2.

Op zaterdag 14 januari begint Papendrecht 1 alweer aan het tweede deel van het seizoen. Op die dag staat om 14.30 uur op het Slobbengors de bekerwedstrijd tegen LRC gepland. Verder is op die dag de herstart van de competitie voor onder meer Papendrecht 4, 5 en 6 alsook O23-1. De meeste overige teams beginnen in het voorlaatste of laatste weekend van januari. Het precieze wedstrijdprogramma staat op de website op de pagina programma  >>

 

13e Weekbrief van seizoen 2022-2023  (05-01-2023)

De 13e Weekbrief van het seizoen 2022-2023, de eerste van 2023, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Warm gebaar voor alle 70-plussers; oudejaarspakket!,’, ‘Wat een vereniging!’, ‘VV Papendrecht-Wereldelftal klaar voor de strijd tegen G1’, ‘Succesvolle oliebollenactie’, ‘VV Papendrecht winnaar van de 3 Rivieren Cup 2022’, ‘Leuk eerste deel Oud&Nieuw Zaalvoetbaltoernooi’, ‘VV Papendrecht Oud&Nieuw Toernooi op 7 januari’, ‘Herstart Ouderensoos op 11 januari’ en ‘We gaan weer beginnen!’. De Weekbrief wordt gemiddeld twee keer per maand uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Het kan helaas voorkomen dat de Weekbrief niet in uw inbox verschijnt maar in de spambox zit.

 

VV Papendrecht Oud&Nieuw Toernooi op 7 januari

Na het eerste VV Papendrecht Oud&Nieuw Toernooi van 30 december vindt op zaterdag 7 januari het tweede plaats. Het zaalvoetbaltoernooi wordt opnieuw gehouden in Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keizerweg 110. Het programma is als volgt:

 • Van 9.30 tot 12.30 uur: JO11, JO12, JO13, JO14 en JO15
 • Van 13.00 tot 16.00 uur: JO17, JO19 en JO23

De toegang is gratis.

 

VV Papendrecht-Wereldelftal klaar voor de strijd tegen G1

Op 7 januari aanstaande staat er, zoals de traditie dat voorschrijft, een kraker van een Nieuwjaarswedstrijd op het programma. De spelers van ons G-team nemen het om 15.00 uur op tegen het VV Papendrecht-Wereldelftal en zullen dat voor het eerst doen in het tenue van hun nieuwe sponsors Castrol en Bunkerstation Papendrecht. Voor het coronatijdperk werd gespeeld tegen de selectie van trainer Johan Sturrus maar die verblijft in het eerste weekend van 2023 in Duitsland voor een ‘trainingskamp’. Echter niet getreurd, de scouts van onze club hebben hun zaken goed voor elkaar en hebben een meer dan goed alternatief uit de hoge hoed getoverd. Zo treden er cracks als onder andere Henk Molenaar, Maikel Blom, Rutger Karelse en niet te vergeten Peter Bouw aan voor de ongelijke strijd. G1 komt immers al jaren als winnaar uit de bus. Daarom zijn er ook een paar verrassende keuzes gemaakt om de G-selectie te verrassen. Wat te denken van ex-paralympiër Ton Rutteman die het doel zal verdedigen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zoon van rood-zwart-icoon Wim Veldhuis sr. en kantine-opperhoofd Jeroen Lasschuit. Zoveel talent moet natuurlijk wel op het goede spoor gezet en gehouden worden. Daarom zal het gloedjenieuwe Lid van Verdienste Marc de Groen de coaching voor zijn rekening nemen. Erevoorzitter Bram Blom zal binnen de lijnen de orde handhaven door weer eens zijn fluit ter hand te nemen. In het voorprogramma nemen de Zondagveteranen het om 13.30 uur op tegen hun pleegzonen van JO19-3. Ook niet te versmaden natuurlijk. Als kers op de taart start om 16.00 uur de Nieuwjaarsreceptie, alwaar onder het genot van een hapje en drankje teruggekeken kan worden op deze nu al memorabele voetbalmiddag.

 

Nieuwjaarsreceptie op 7 januari

In 2021 en 2022 kon de Nieuwjaarsreceptie geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis maar in 2023 zal deze weer gehouden worden en wel op 7 januari. Op die zaterdag worden de jubilarissen in het zonnetje gezet en zijn tevens de volgende Nieuwjaarswedstrijden:

 • 13.30 uur:  Zondag 35+1 – JO19-3
 • 15.00 uur:  G1 – VV Papendrecht-Wereldelftal

De Nieuwjaarsreceptie begint om 16.00 uur en wordt traditiegetrouw geopend door voorzitter Hans Jonker middels zijn nieuwjaarstoespraak. Alle VV Papendrechters zijn van harte welkom in de kantine. Aan het begin van de avond komt het gezellige samenzijn ten einde. Wij zien u graag op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar op het Slobbengors.

 

Leuk eerste deel Oud&Nieuw Zaalvoetbaltoernooi

Op vrijdag 30 december was deel 1 van het VV Papendrecht Oud&Nieuw Zaalvoetbaltoernooi in Sportcentrum Papendrecht. In de ochtend was het de beurt aan de jongste leden. Na binnenkomst werden de spelers van JO7, JO8, JO9 en JO10 gemixt. Zo ontstonden ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Na alle poulewedstrijden was het tijd voor de troost- en finalewedstrijden. Na het laatste fluitsignaal stond het in de finale, net als tijdens het echte WK, gelijk. Derhalve moesten ook hier penalty’s uitmaken wie met de eer kon gaan strijken. Uiteindelijk waren ze allemaal winnaars en was er voor iedereen een medaille.

In de middag was het de beurt aan de oudste meiden en de vrouwen. Alle spelers van MO15 tot en met Vrouwen 1 konden meedoen. Wat was het leuk om die gemixte teams te zien. De ‘ouderen’ al coachend naar de jongeren om zo eenieder een leuke middag te bezorgen. Om 16.00 uur was het afgelopen. We willen iedereen bedanken voor de leuke dag en Lidl Papendrecht voor het sponsoren van het drinken en het fruit.