Terug
Berichten eerste helft 2022

Waanzinnig bedankt!

Als vereniging zijn wij afhankelijk van vrijwilligers. De afgelopen tijden is wel gebleken dat wij de beste vrijwilligers hebben die je als sportclub maar kunt wensen. Onze jubileumcommissie heeft met behulp van veel andere vrijwilligers binnen de club, van jong tot oud, op een uiterst professionele manier twee fantastische feestavonden met een aantal topartiesten georganiseerd. Twee avonden met meer dan 600 bezoekers per avond in de grote feesttent op ons hoofdveld zonder dat er ook maar één noemenswaardig incident heeft plaatsgevonden. Door jullie beleid, passie, geduld, flexibiliteit en enorme doorzettingsvermogen zijn deze twee bijzondere avonden mogelijk gemaakt. De grote hoeveelheid vrijwillige uren die hierin zijn gaan zitten, zijn niet meer te tellen. Uniek!

      

Naast de vrijwilligers bedanken wij ook gemeente Papendrecht voor de mogelijkheid om deze feesten te mogen houden, de omwonenden voor hun begrip, de artiesten en hun begeleiding voor hun medewerkende opstelling gedurende de twee coronajaren, onze sponsors voor hun financiële ondersteuning, de toeleveringsbedrijven voor hun medewerking en bovenal bedanken wij het massaal opgekomen publiek. Door jullie zijn het voor onze vereniging echt onvergetelijke dagen geworden. Waanzinnig bedankt allemaal!

   

Over ruim een maand zijn we weer jarig. Dan worden we al 102 jaar oud en dan kijken we als vereniging vol trots terug op een toch wel heel bijzonder jubileum. Zaterdag is er nog een 7×7-toernooi op ons Slobbengors en voor daarna: prettige vakantie allemaal!

Namens het bestuur
Erwin Schuil

 

Feesttent afgebroken, festiviteiten zijn voorbij

Op zondag 26 juni werd overdag de Jubileumfeesttent afgebroken. Daarmee was de viering van ons Eeuwfeest definitief ten einde. Fabelachtig is het woord dat ons gelijk te binnenschiet als we aan onze twee feestavonden terugdenken. Waanzinnig goed georganiseerd door onze vrijwilligers, wat een waanzinnig goede artiesten en wat een waanzinnig publiek. De aanwezigen waren het daar zeker mee eens: “Fantastisch! Wat een geweldig weekend is dit geworden met deze twee avonden, een heel groot compliment naar de organisatie en de vele vrijwilligers”, “Waren superavonden, zou toch gaaf zijn als de gemeente Papendrecht jullie ideeën overnemen en er elk jaar zo’n gaaf festivalweekend van maakt”, “Mooi feestje, dit moet traditie worden en gemeente Papendrecht moet dit ondersteunen want dit gaat om verbinden en dat is wat nodig is”, “Waren 2 topavonden”, “Waren twee fantastische avonden, echt genoten, organisatie bedankt, “Was een superweekend”, “Was een heel gezellig topfeest”, “Was een superfeest, organisatie bedankt” en “Ik zeg elk jaar”.

    

We zijn trots en dankbaar dat we na de twee coronajaren ons 100-jarig bestaan op deze wijze af hebben kunnen sluiten. Dit feest is er eentje voor in de boeken. Heel veel dank gaat uit naar iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan deze zeer geslaagde viering van het 100-jarig jubileum. Tot eind juni wordt keihard gewerkt om het hoofdveld weer leeg op te leveren zodat het veld speelklaar gemaakt kan worden voor alweer een nieuw seizoen in de historie van Voetbalvereniging Papendrecht.

   

 

Viering Eeuwfeest in stijl afgesloten

De viering van het 100-jarig bestaan van rood-zwart is op zondag 26 juni in alle vroegte in stijl afgesloten. Net als een etmaal daarvoor waren ruim 600 belangstellenden op het feestprogramma afgekomen. Wel was de gemiddelde leeftijd 1 of 2 jaar hoger…. maar daar was de feestvreugde niet minder om. Daar zorgden onder meer John de Bever en Wipneus & Pim wel voor. De volkszanger bracht het publiek in vervoering door zijn kraker ‘Jij krijgt die lach…’ samen met G-speler Sven te zingen. Opvallend was dat Sven meer tekstvast was dan de zanger zelf. Resultaat was een meedeinende en meezingende massa. Tussendoor speelde coverband De Jongens van Je Weet Wel het ene verzoeknummer na het andere onder het motto ‘de klant is koning’. Voetballer uit eigen opleiding Feest DJ Bas liet tot slot nog even zien waarom hij een van de beste DJ’s is van de regio en ver daarbuiten. Wat een klasse liet hij zien en vooral horen! Het enthousiasme was enorm. Zo maar enkele reacties: “Was een topavond” en “Was erg gezellig”.

      

Net na 01.30 uur was het Jubileumfeest ten einde en konden de cateringploeg, de mensen van de techniek, de beveiliging, de mensen van Kiki Fotografie en de organisatie eindelijk ontspannen na twee intensieve avonden feest, feest en nog eens feest. Zeker is dat hierover nog lang na gesproken zal worden. Dat werd als eerste gedaan in de evaluatie die aansluitend plaatsvond tot aan het krieken van de dag.

    

 

Eerste deel Jubileumfeest daverend succes

Mede door een grondige voorbereiding en de tomeloze inzet van het organisatiecomité werd het eerste deel van het Jubileumfeest op vrijdagavond 24 juni en het begin van de nacht daarop een daverend succes. The Partysquad en DJ La Fuente, wie kent ze niet, zetten de hele tent op z’n kop. Ze legden een prima basis voor de knallende ‘Silent Disco’. De DJ’s Eye-Catcher, Michael Warning en Compact & Keller lieten de meer dan 600 feestgangers compleet uit hun dak gaan. Zo maar enkele reacties: “Wat een gaaf feest en complimenten voor de organisatie, echt top geregeld“, “Het was een topfeest, thanks to alle vrijwilligers” en “Dankjewel vereniging, vrijwilligers en iedereen die dit mogelijk maakte, het was een topavond“.

   

De avond verliep zonder incidenten en in een prima sfeer. Iedereen wist zich kostelijk te vermaken, een 100-jarig jubileum waardig.

      

 

Vanavond Jubileumfeest deel 2, kom je ook?

Wat een fantastisch knalfeest was dat gisterenavond. The Partysquad en DJ La Fuente legden de basis. Daarna deden 3 DJ’s dat nog eens dunnetjes over in de silent disco. “Was echt supergaaf, ben er vanavond weer bij hoor”, was maar een van de vele reacties. Over een paar uur doen we niks ‘silent’ maar gaan we het Jubileumfeest nog een waanzinnig goed vervolg geven. Vanochtend zijn, in alle vroegte, de voorraden aangevuld voor vanavond. Zo is er 1000 liter bier bijgetankt en staan de baco’s weer lekker koud voor de liefhebbers. Om 20 uur gaat het doek weer open. We starten met het legendarische duo Compact en Keller dat gisteren al hun visitekaartje heeft afgegeven. Succes verzekerd. Daarna krijgen we de fantastische De Jongens van Je Weet Wel, John de Bever, Wipneus & Pim en Feest DJ Bas. Sonnie Solero is onze host, dus ook vanavond wordt het zeker weer een dik topfeest. Smeer je stembanden, zorg dat je om 20.30 uur binnen bent en we maken er weer een onvergetelijke knaller van! Er zijn nog een paar tickets. Bestel ze snel want op is op. De laatste kaarten kunnen online tot kort voor de start nog gekocht worden via:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vv-papendrecht-jubileumfeesten-311262162507 

Zorg dat je erbij bent!

 

26e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (23-06-2022)

De 26e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Jubileumfeesttent staat’, ‘Laatste kaarten Jubileumfeest 24 en 25 juni’, ‘Actie voor Duchenne levert € 6.460 op!’, ‘Leuke Slotdag voor de jeugd’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 31’, ‘7×7-toernooi op zaterdag 2 juli’, ‘Gratis met padel en tennis kennismaken’, ‘VV Papendrecht verwelkomt wederom nieuwe spelers’, ‘Papendrecht degradeert’ en ‘Nieuwe presentatiepakken en tassen JO11-1’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht in de media

Ook in juni kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig aan bod in de lokale media. Op de website van Het Kontakt-Klaroen.nl zijn de artikelen ‘Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen‘ en ‘Actie VV Papendrecht voor Duchenne levert 6.460 euro op‘ te vinden. Op VoetbalJournaal Drechtsteden kunt u lezen over de Leuke Slotdag bij VV Papendrecht. ‘Jubileumfeest VV Papendrecht op 24 en 25 juni‘ kunt u onder andere vinden bij RTV Papendrecht. Papendrecht-net publiceerde stukken als ‘VV Papendrecht G1 klopt wederom ouders en trainers’ en ‘Nieuwe presentatiepakken en tassen Papendrecht JO11-1‘. Op Papendrecht media wordt vermeld dat er druk gebouwd wordt voor het Jubileumfeest.

 

Jubileumfeesttent staat, nog enkele kaarten te koop

Op woensdag 22 juni was het een drukte van belang op ons sportcomplex. Met man en macht werd hard gewerkt aan het plaatsen van de Jubileumtent op het hoofdveld. Na een paar uur was het klaar. Het resultaat mocht er zijn. We zijn helemaal klaar voor de Jubileumfeesten op vrijdag en zaterdag en de artiesten ook. Ze kondigen allemaal hun optreden op hun eigen media aan. Zo geven Wipneus & Pim aan veel zin te hebben in hun show in het kader van ons 100-jarig bestaan.

      

Het optreden van De Jongens van Je Weet Wel belooft zoals altijd spetterend te worden. Zij kunnen als de besten improviseren en spelen van alles, van oud tot nieuw, van rock tot disco. Ook bij ons feest zullen de verzoeknummers in een razend tempo voorbijkomen. Wat zou u willen horen? Vraag je favoriete nummer aan. Onder de origineelste inzenders verloten we een leuk prijsje èn je liedje wordt zeker live gespeeld! Kijk hiervoor op onze Facebook-pagina  >>

      

   

 

Jubileum-Nieuwsbrief 31

Nog een paar dagen en dan is het ter afsluiting van de viering van het Eeuwfeest van Voetbalvereniging Papendrecht twee dagen lang feesten. Koop nog snel kaarten voor het Jubileumfeest. Meer hierover kunt u lezen in de 31e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie, e-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 31 downloaden door hier te klikken  >>

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken willen wij u oproepen dit bericht of Jubileum-Nieuwsbrief 31 te delen op uw sociale media, voor zover dat mogelijk is. Alvast dank daarvoor!

 

Actie voor Duchenne levert € 6.460 op!

Op zaterdag 18 juni zette Voetbalvereniging Papendrecht zich in voor mensen die lijden aan de spierziekte Duchenne. De bijzonder succesvolle actie in het teken van De Duchenne40 heeft een dikke 6 mille opgeleverd voor Duchenne Parent Project. Een prachtig resultaat na een middag zweten onder tropische omstandigheden.

   

Door een peloton prominente leden, waaronder good old Arie Sterrenburg, werd 40 kilometer gefietst door de Merwelanden en de Alblasserwaard. Onderweg zorgden ijssalon Gebo Gelato Papendrecht en Restaurant De Burgemeester, een aanrader in Bleskensgraaf, voor de broodnodige verkoeling en verfrissing. De wheelers zelf legden een schaduwrijke omloop van bijna 11 km af, dwars door Papendrecht. Zij werden bij de finish onthaald met een erehaag, gevormd door het in groten getale opgekomen publiek. Het succes werd tot in de late uurtjes gevierd, in een sfeervolle derde helft op het Rood-Zwarte Plein. Richard Vermeij zorgde daarbij belangeloos voor de muzikale omlijsting.

    

De organisatie dankt iedereen die, op welke wijze dan ook, heeft bijgedragen aan deze bijzondere dag waar VV Papendrecht zich van haar beste maatschappelijke kant heeft laten zien.

      

 

Leuke Slotdag voor de jeugd

Op een mooie zaterdag vond onder heerlijke omstandigheden de Slotdag van Voetbalvereniging Papendrecht plaats. Het was deze keer alleen voor de jeugd maar we waren allang blij dat die eindelijk weer gehouden kon worden na jaren coronacrisis. Voor de junioren was er voetvolley. Voor de pupillen was er een leuke zeskamp, bestaande uit sport en spel. Op het hoofdveld stonden daarvoor allerlei opblaasbare toestellen als glijbanen. Ter afkoeling was een zwembad neergezet. DJ’s Bram en Hassan zorgden voor de muzikale ondersteuning. Dankzij Lidl Papendrecht kon iedereen genieten van verkoelende sportdrank, frisse appels en lekkere bananen, waarvoor onze dank.

Verder werd uitgebreid stilgestaan bij de jeugdkampioenen JO9-1, JO11-2 en JO17-1. JO11-2 van trainer Donovan ’t Zand moest in de laatste wedstrijd van de vierde fase winnen van koploper Rijsoord om de titel te pakken. Na een 0-1 achterstand kwamen de Papendrechters sterk terug en wisten twee keer te scoren. In de bloedstollende slotfase wisten ze de 2-1 voorsprong over de streep te trekken en pakten zo het kampioenschap. JO17-1 was kampioen geworden zonder een wedstrijd te verliezen. De voorlaatste competitiewedstrijd tegen RCD, waarvoor voormalig leider Patrick den Braber, die eerder was gestopt wegens emigratie naar Zweden, speciaal was overgekomen, eindigde in 1-1. Daardoor kwam alles aan op de laatste wedstrijd tegen Unitas. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor de oververdiende titel. Het werd echter een eclatante zege: 11-0 volgens de meesten, 10-0 volgens de scheidsrechter. Het kampioenschap onder leiding van de nieuwe, talentvolle trainer Ronan Kooistra werd op uitbundige wijze gevierd.

Het was al met al een topdag: goed georganiseerd, lekker weer en veel plezier, een mooie afsluiting van het seizoen met veel blije gezichten. We bedanken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Laatste kaarten Jubileumfeest 24 en 25 juni

Komend weekend kan de oudste voetbalvereniging van de gemeente Papendrecht de viering van haar Eeuwfeest eindelijk op een spectaculaire wijze gaan afsluiten. Aanstaande woensdag zal op het hoofdveld van VV Papendrecht een enorme feesttent worden opgebouwd met daarin een groot podium. Twee dagen later is om 20.30 uur de start van een absoluut topprogramma met artiesten als The Partysquad en DJ Eye-Catcher. Hoogtepunt is het optreden van La Fuente die momenteel in de Nederlandse hitparades staat met zijn nieuwste kraker “I want you”. Vooral bij La Fuente zal het dak eraf gaan, althans dat is beloofd. De eerste feestavond is overigens alleen voor 18-plussers toegankelijk maar een dag later is het spektakel voor alle leeftijden. Onder meer De Jongens Van Je Weet Wel en Wipneus & Pim zullen acte de présence geven. Aangezien we een voetbalvereniging zijn, is het toepasselijk het Jubileumfeest te laten afsluiten door een voormalige prof- en zaalvoetballer, namelijk John de Bever, onder meer bekend van het nummer “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht” en het realityprogramma ‘De Bevers’.

Uiteraard kunt u op beide feestavonden overal versnaperingen krijgen. Er zijn diverse barretjes met de lekkerste drankjes. Iedereen, lid of geen lid, kan de Jubileumfeesten bijwonen. Een kaartje voor vrijdag 24 juni kost 17,50 euro. Voor zaterdag 25 juni kost een kaartje 20 euro. Ook is het mogelijk om een weekendkaart te kopen voor 32,50 euro. De prijzen zijn exclusief servicekosten. Op de avonden zelf zullen geen kaarten verkocht worden en vol = vol. Zorg dat je erbij bent!

 

Problemen aanschaf kaarten Jubileumfeest op mobiel

Sommige mensen zijn tegen wat problemen aangelopen in verband met het kopen van een kaartje voor onze Jubileumfeesten op Eventbrite op hun mobiel. Zij kregen de volgende foutmelding: “Je browser heeft het betalingsvenster geblokkeerd. Open de instellingen van je browser en schakel advertentie- of pop-upblokkering uit. Mogelijk moet je hierna je browser opnieuw starten of de pagina opnieuw laden.” Het probleem is dat Eventbrite een nieuw tabblad wil openen om naar de betaling (iDEAL) te gaan. Je mobiele browser kan dit blokkeren om zo vertoning van pop-ups te voorkomen. Je kan dit bij je browserinstellingen aanpassen. Na betaling zou u dit weer ongedaan kunnen maken mocht u dit willen.

Aanpassen Safari
Controleer de instellingen en beveiligingsvoorkeuren. Ga op uw iPhone, iPad of iPod touch naar ‘Instellingen’ > ‘Safari’ en schakel ‘Blokkeer pop-ups’ en ‘Meld frauduleuze websites’ in. Op de Mac vindt u deze opties in ‘Safari’ > ‘Voorkeuren’.

Aanpassen Google Chrome
Klik in de sectie Privacy en Beveiliging op de knop Site-instellingen. Scroll naar de sectie Pop-ups en Omleidingen en open met het pijltje deze sectie. Zet het schuifje op Toegestaan of Geblokkeerd. Klik optioneel op de knop Toevoegen achter Blokkeren of Toestaan om uitzonderingen voor aparte websites toe te voegen.

Bij andere webbrowsers gaat het op een vergelijkbare wijze. U kunt dit gemakkelijk googelen. Natuurlijk kunt u ook gewoon via de laptop of computer de kaarten bestellen. Wij zien je op vrijdag 24 en/of zaterdag 25 juni graag bij onze Jubileumfeesten.

 

Inschrijving Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen

Tijdens de laatste week van de zomervakantie worden opnieuw de VV Papendrecht-Voetbaldagen georganiseerd. Vanzelfsprekend vinden die plaats op de voetbalvelden van sportpark Slobbengors en is Westfalia Fruit de sponsor van hét voetbalevenement van het jaar. Het festijn is voor alle kinderen, jongens en meisjes, leden en niet-leden, van 5 tot en met 13 jaar en vindt plaats op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus.

 • De begeleiding wordt verzorgd door gediplomeerde (selectie)trainers van Voetbalvereniging Papendrecht.
 • Iedere deelnemer ontvangt een voetbaltenue.
 • Per leeftijdscategorie is plaats voor 30 kinderen.
 • De kosten bedragen voor leden € 20,00 en voor niet-leden € 40,00.

Verdere bijzonderheden staan op het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot begin juli 2022. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met de jeugdcommissie van VV Papendrecht: jeugd@vvpapendrecht.nl. Wij hopen jullie in actie te zien tijdens de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 waarbij het motto is: Drie dagen leven als een voetbalprof!

 

VV Papendrecht dringend op zoek naar keeper

Keeper David Hartog heeft onlangs onverwachts laten weten dat hij zijn overschrijving van Excelsior Maasluis naar Voetbalvereniging Papendrecht intrekt. Hij heeft besloten om het nieuwe seizoen bij Spartaan’20 te gaan spelen. Papendrecht is nu naarstig op zoek naar een vervangende doelman voor de selectie, liefst vóór het sluiten van de overschrijvingstermijn van half juni. Voor nadere informatie kunt u mailen naar de Technische Commissie van VV Papendrecht: tc@vvpapendrecht.nl.

 

25e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (13-06-2022)

De 25e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast het wedstrijdprogramma voor de rest van juni, de volgende artikelen: ‘Koop nog snel kaarten voor het Jubileumfeest’, ‘Problemen aanschaf kaarten Jubileumfeest op mobiel’, ‘Inschrijving Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2022 is uit!’, ‘Geslaagd KNVB G-toernooi bij VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht winnaar Regionale Rookvrije Generatie Award’, ‘VV Papendrecht feliciteert geslaagden’, ‘Slotdag op zaterdag 18 juni’, ‘Lidmaatschap’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Papendrecht MO23-1 in het nieuw’, ‘Papendrecht dinsdagavond halve finale nacompetitie’, ‘Kansen morsend Papendrecht veroordeeld tot nacompetitie’, ‘Papendrecht 1 door in nacompetitie’, ‘Thuisnederlaag Zondag 35+1’, ‘Zondag 35+1 eindigt met ruime nederlaag’, ‘Ouders en trainers wederom kansloos tegen Papendrecht G1’, ‘JO17-2 klopt ouders, begeleiders, supporters’, ‘JO10-1 derde bij toernooi Nijmegen’ en ‘Papendrecht JO8-1 tweede bij toernooi VV Strijen’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Recentelijk kwam Voetbalvereniging Papendrecht in de lokale media opnieuw veel aan bod. Het Kontakt-Klaroen.nl kwam met ‘VV Papendrecht MO23-1 in het nieuw‘. Papendrecht.net publiceerde artikelen als ‘Papendrecht JO8-1 tweede bij toernooi Strijen’ en ‘Geslaagd KNVB G-toernooi bij VV Papendrecht‘. ‘ VV Papendrecht verwelkomt wederom nieuwe spelers‘ is te lezen bij VoetbalRotterdam. De stukken ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2022 is uit‘ en ‘Jubileumfeest VV Papendrecht op 24 en 25 juni‘ zijn te vinden bij RTV Papendrecht. Bij VoetbalJournaal Drechtsteden wordt onder meer bericht over ‘Papendrecht JO10-1 derde bij toernooi in Nijmegen‘ en ‘VV Papendrecht winnaar Regionale Rookvrije Generatie Award‘.

 

Slotdag op zaterdag 18 juni

We hebben er vanwege de coronacrisis drie jaar op moeten wachten maar op 18 juni wordt het seizoen eindelijk weer eens afgesloten met de Slotdag. Aangezien vanwege de COVID-19-perikelen de competitie veel later geëindigd is dan normaal, is die alleen voor de jeugd. De start is rond 11 uur. Omstreeks 15 uur is het afgelopen. Voor alle ploegen Onder 15 is er een zeskamp met opblaasattributen. De oudere jeugd speelt voetvolley. Verder zullen de kampioenen JO11-2 en JO17-1 worden gehuld. Tot komende zaterdag!

 

VV Papendrecht verwelkomt wederom nieuwe spelers

Na de eerder gemelde toezeggingen van Leroy Nijgh (RVVH) en Norichio Nieveld (Kozakken Boys) om in het nieuwe seizoen bij Voetbalvereniging Papendrecht te komen spelen, hebben de afgelopen weken Noah Nouwen en Diego Tjin Pit Joen, beiden ASWH en eerder ook in de Papendrecht-jeugd spelend, vergezeld door hun ASWH-teamgenoot Mels Visscher, Daniël van Gorp (VOC), Donovan Stewart (RVVH) en doelman David Hartog (Excelsior Maassluis) de stap naar het Slobbengors gemaakt. Daarnaast heeft Papendrecht vanuit de O19-jeugd een zestal spelers overgeheveld naar de A- selectie en heeft Stefano Martina besloten om zijn vriendenteam bij Papendrecht te verlaten om in het seizoen 2022-2023 weer prestatief aan de slag te gaan. Hiermee heeft VV Papendrecht de selectie nagenoeg op orde. Bij VV Papendrecht vertrekken Nick Kamerling en Juninho van Ree om bij Sliedrecht te gaan voetballen, Thomas Keuter (VVGZ), Semih Kaplan (Heukelum), Siggy Schutte (De Zwerver), Rick Louwman (Drechtstreek), Cedric Thiese (SteDoCo). George Tomas de Brito (FC Maense) en Yunus Ekiz (IFC). Daarnaast stoppen vijf selectiespelers vanwege aanhoudend blessureleed of om andere redenen.

 

VV Papendrecht feliciteert geslaagden

Namens Voetbalverenging Papendrecht willen wij al onze leden feliciteren die op donderdag 9 juni of de afgelopen periode gehoord hebben dat zij geslaagd zijn voor hun eindexamen. Van harte proficiat!

Het bestuur

 

Koop nog snel kaarten voor het Jubileumfeest

Twee jaar na dato kan Voetbalvereniging Papendrecht eindelijk haar 100-jarig bestaan groots gaan vieren. De COVID-19-crisis maakte het de club bijzonder lastig om aandacht te besteden aan het jubileum. Veel activiteiten konden niet doorgaan of moesten in aangepaste vorm georganiseerd worden. Een grote wens van de Jubileumcommissie was om alsnog ter afsluiting van de jubileumactiviteiten twee grote feestavonden te organiseren. Deze zomer gaat het dan eindelijk gebeuren: hèt feest voor iedereen in Papendrecht en omstreken! Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni gaan alle remmen los tijdens twee grootse feestavonden die passen bij een Eeuwfeest. Op de woensdag ervoor zal op het hoofdveld van sportpark Slobbengors een enorme feesttent verrijzen van 20 bij 50 meter voor maximaal vermaak voor tot wel 750 personen. Hoe lang is het geleden dat we in deze regio in één weekend zo’n muzikale happening hebben gehad met zulke landelijke èn regionale topacts? De feesten zijn voor iedereen toegankelijk die mee wil proosten op het 100 jarig bestaan van VV Papendrecht of gewoon een goed feestje wil komen vieren. De Jubileumcommissie is al tijden in opperste staat van paraatheid om het evenement tot in de puntjes te verzorgen. Grote man achter de organisatie is good old Martin van Heteren. Hij is de drijvende kracht die samen met een grote groep vrijwilligers voor twee onvergetelijke avonden zal zorgen. De twee topavonden brengen voor elk wat wils op muzikaal gebied, uniek voor Papendrecht waar al jaren geen grote optredens zijn geweest. Op de vrijdag is het feest voor belangstellenden vanaf 18 jaar. La Fuente, één van Nederlands beste DJ’s, is de grote blikvanger maar ook de hitmachines van The Partysquad, die al sinds 2006 aan de Nederlandse muziektop staan, zullen een spetterende show geven, net als Michael Warning, Compact & Keller en DJ Eye-Catcher die het dak misschien wel letterlijk van de tent zullen blazen. Het festijn zal aan het begin van de nacht worden afgesloten met een Mega-Silent-Disco met drie live DJ’s. Het zaterdagfeest kent geen leeftijdslimiet. Zo kan iedereen genieten van de bekende volkszanger John de Bever die sinds enige weken ook zijn eigen reallifesoap heeft op RTL4 (zal er ook in Papendrecht gefilmd worden?). Daarnaast hebben we acts als Feest DJ Bas, Compact & Keller en het DJ-duo Wipneus en Pim die van elk optreden een ware belevenis maken. En als klap op de vuurpijl: De Jongens van Je Weet Wel die met hun crazy piano’s-achtige optreden wekelijks elke feesttent compleet op zijn kop zet. Gastheer van de avond is Sonny Solero. Heb je nog geen kaarten? Toegangsbewijzen zijn per avond afzonderlijk te koop of in een passe-partout voor beide avonden samen. Bestel ze snel.

 

Lidmaatschap

Nu het seizoen 2021-2022 bijna afgelopen is, willen we eenieder nogmaals informeren over de voorwaarden van het lidmaatschap die zijn beschreven in het document ‘Algemene Voorwaarden Lidmaatschap‘. Hierin staan regels die standaard gelden alsmede de nodige rechten en plichten van zowel het lid als de club. Van elk lid wordt verwacht dat hij of zij zich houdt aan de algemene voorwaarden van het lidmaatschap. Leden die hun lidmaatschap willen beëindigen, kunnen dit alleen schriftelijk doen. Dit kan op de volgende manieren:

 • Door een e-mail te sturen naar de secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl
  of naar de ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.
 • Middels een van een handtekening voorziene brief. Deze kan afgegeven worden in de Commissiekamer of opgestuurd worden naar secretaris Edwin Schreurs of de ledenadministratie, postadres: Voetbalvereniging Papendrecht,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

De opzegging dient vóór 15 juni binnen zijn. Is dat niet het geval dan blijft u, afhankelijk van de reden van opzegging, nog maximaal 1 seizoen lid. Voor die periode bent u gewoon contributie verschuldigd. VV Papendrecht maakt namelijk kosten voor elk lid. Zo moet van elk lid een deel van het contributiegeld afgedragen worden aan de KNVB. De afdracht vermindert niet als tijdens het seizoen het lidmaatschap door leden wordt opgezegd. Leden die overschrijving willen naar een andere voetbalclub, dienen de volgende stappen te doorlopen:

 1. U gaat naar de vereniging waar u naar toe wilt. Deze voert de benodigde gegevens in in Sportlink.
 2. De vereniging waar u vertrekt, krijgt via Sportlink een melding daarover en het verzoek u vrij te geven.
 3. Uw huidige vereniging gaat akkoord en geeft u vrij mits aan alle financiële verplichtingen is voldaan als contributie en eventuele boetes en mits geleende spullen als kleding en eventuele andere materialen ingeleverd zijn.

Aanvragen voor de A-categorie moeten vóór 15 juni gebeuren. Voor de B-categorie kan dit het gehele jaar (maximaal één keer per seizoen).

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2022 is uit!

De zevende editie van de Voetbalkrant van Voetbalvereniging Papendrecht is recentelijk per post door de gehele gemeente Papendrecht verspreid. We bedanken Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, TriCasa Vastgoed Beheer, SMG Allround Bouw, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Nexus Contructions, AH Hoveniers, Sportcentrum Physique, Esbi reclame, ABS Autoherstel van ’t Hoff Papendrecht, Create Comfort Airconditioning, L&B Groep, Melini Pizzeria & Döner, Ten Dam Projecten, Artex, The Travel Club Papendrecht, Nierstichting, Elsco Drankenhandel, Rijschool Molenvliet, Wijnhoven Klimaattechniek, IH Virtual Assistant, Meubels van Mango, Van Dalen Woodproducts, Visser Hoveniers, Spieren voor Spieren, 2M Makelaars, Van Ekeren, Phonehouse Papendrecht, Van Heeswijk Advies, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Anko Piping, Schenk Tanktransport, BoardgameShop, Bistro Basic, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Connect-parts Cable solutions, King & Quinna Sliedrecht, WDH Agenturen, ZPRESS Print, Scheepswerf Matena, DiLAGO Hijs- en Heftechniek, Leeuwis Schilderwerken, Label2Love – luxury interior & more, Wasko Kinderopvang en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in de krant. Daarin staat onder meer dat nieuwe leden tijdelijk een gratis trainingsset van onze kledingleverancier Quick kunnen ontvangen. Voor bestaande leden is een andere actie van toepassing. Hebt u geen krant ontvangen? De VV Papendrecht-Voetbalkrant 2022 is tevens af te halen op de club. De pdf-versie is hier in te zien en te downloaden  >>

Wij wensen u veel leesplezier

 

VV Papendrecht winnaar regionale Rookvrije Generatie Award

Rookvrij opgroeien willen wij vanzelfsprekend maken. Samen beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken. Daarom is Voetbalvereniging Papendrecht sinds 1 januari 2021 rookvrij. Dankzij die inzet is VV Papendrecht binnen de gemeente Papendrecht verkozen tot winnaar van de Regionale Rookvrije Generatie Awards 2022. Namens de club heeft secretaris Edwin Schreurs de award in ontvangst mogen nemen van de GGD Zuid-Holland Zuid en Youz Verslavingszorg.

Dankzij ons rookvrije sportcomplex beschermt VV Papendrecht iedereen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat misschien normaal en zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere leeftijdsgenoten, leerkrachten, trainers, en ouders. Zien roken, doet roken. Als VV Papendrecht vinden wij dat voetballen en roken niet bij elkaar passen. Gezamenlijk dragen wij bij aan een rookvrije generatie!

 

Voordragen lid van verdienste

In de afgelopen jaren heeft het bestuur terughoudendheid betracht bij het voordragen van leden van verdienste. Het bestuur is van mening dat er geen goede uitgangspunten, criteria en proces van voordracht zijn voor het benoemen van leden als lid van verdienste van onze vereniging. Wij vinden het belangrijk dat leden die zich verdienstelijk maken voor de club in het zonnetje gezet worden door het toekennen van de titel lid van verdienste. We hebben daarom erelid Peter Michielse gevraagd om na te denken over een procedure. Peter Michielse heeft onlangs het concept voor de procedure voor het benoemen van een lid van verdienste aangeboden aan het bestuur. We hebben besloten dit voorstel op te nemen in het huishoudelijk regelement dat op dit moment geactualiseerd wordt. Het nieuwe huishoudelijk regelement zal in de Algemene LedenVergadering (ALV) in november worden ingebracht om te worden vastgesteld door de leden. Om de mogelijkheid te bieden om reeds bij de eerstvolgende ALV leden aan te dragen voor de titel lid van verdienste hebben we besloten, vooruitlopend op de vaststelling in de ALV, het betreffende artikel voor de benoeming van lid van verdienste eenmalig van kracht te laten zijn voor de ALV 2022. Het bestuur heeft Peter Michielse gevraagd een bijbehorende commissie vorm te geven en de rol van voorzitter op zich te nemen. U kunt hier het document ‘Procedure en kaders benoeming leden van verdienste’ downloaden  >>

Indien u iemand wilt voordragen als lid van verdienste, dan kunt u dit mailen naar secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Het bestuur

 

VV Papendrecht in de media

Ook de afgelopen periode werd in de lokale media veel bericht over Voetbalvereniging Papendrecht. Regio-Voetbal publiceerde het artikel ‘VV Papendrecht-penningmeester Dick Verschoor koninklijk onderscheiden‘ en had een interview met Papendrecht-verdediger Michael van Rooijen. Oud-Feyenoorder Norichio Nieveld naar Papendrecht is te lezen bij VoetbalRotterdam. Dordt Centraal schreef over de kampioenschappen van Papendrecht VR1 en Papendrecht JO9-1. Op de website van Het Kontakt-Klaroen.nl staat ‘Kampioenen van VV Papendrecht Vrouwen 1 gehuldigd‘ en ‘Papendrecht VR1 eindigt competitie feestelijk‘. VoetbalJournaal Drechtsteden bericht onder meer over het KNVB Zuid I G-toernooi bij VV Papendrecht. ‘Papendrecht JO13-1 tweede bij sterk bezet toernooi‘ kunt u onder andere vinden bij RTV Papendrecht. Papendrecht-net publiceerde stukken als ‘Komende zaterdag KNVB G-toernooi bij VV Papendrecht’ en ‘Papendrecht Zaterdag 6 in het nieuw‘. Het Jubileumfeest wordt vermeld in de UitAgenda van PapendrechtVerrast.

 

24e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (02-06-2022)

De 24e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de wedstrijd van het eerste, de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma, de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (05-2022)’, ‘Papendrecht JO9-1 is kampioen!’, ‘Komende zaterdag KNVB G-toernooi bij VV Papendrecht’, ‘Twee nieuwe verenigingsscheidsrechters’, ‘Voordragen lid van verdienste’, ‘Zaterdag 6 in het nieuw’, ‘Kennismaken met padel en tennis’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 30’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Laatste trainingen, onderhoud velden’, ‘JO13-1 tweede bij sterk bezet toernooi’, ‘JO9-1 derde bij toernooi VV Ameide’ en ‘JO8-1 zevende bij toernooi Ameide’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Steun Papendrecht zaterdag onvoorwaardelijk bij XerxesDZB

Het Rotterdamse Sportpark Faas Wilkes is op zaterdagmiddag 4 juni voor Papendrecht het strijdtoneel voor de laatste en hopelijk allesbeslissende slotwedstrijd van deze competitie die gewonnen moet worden om ook volgend jaar definitief in de eerste klasse te mogen acteren. Bij elk ander resultaat zijn we afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd RVVH – Terneuzense Boys. De volgelingen van coach Dennis de Nooijer staan met ons in punten gelijk maar ons doelsaldo is 5 goals beter en dat zou, indien beide ploegen hetzelfde resultaat halen komende zaterdag, voldoende moeten zijn voor behoud. Mocht ons resultaat onverhoopt minder zijn dan dat van de Zeeuwen, dan volgt een nacompetitie om behoud van het eersteklasserschap. XerxesDZB heeft zijn kans op een periodetitel verloren zien gaan door een forse door de KNVB opgelegde straf van 5 punten in mindering naar aanleiding van de nodige onaangename gebeurtenissen na zijn uitwedstrijd in Terneuzen. Derhalve spelen de Rotterdammers alleen nog voor een waardige sportieve afsluiting van het seizoen. De Boys uit Terneuzen trekken naar RVVH in Ridderkerk dat reeds in het bezit is van een periode, maar een overwinning kan de thuisclub over Nieuwenhoorn heen naar de 2e plaats doen stijgen, waardoor de Ridderkerkers in dat geval, als hoogst eindigende periodekampioen, het voorrecht hebben vrijgesteld te zijn van de eerste ronde van de nacompetitie voor een plaats in de Hoofdklasse. Kortom een Hitchcockachtige ontknoping is in de maak met hopelijk in ieder geval voor Papendrecht een happy end. Afgelopen zaterdag hebben onze rood-zwarten, niet voor de eerste keer dit seizoen, tegen kampioen Kloetinge laten zien een team te hebben dat knokt voor elke centimeter kunst- of natuurgras. Ze hebben daarnaast aangetoond voetballend voor weinig ploegen onder te doen. Een compliment ook aan de complete staf onder leiding van Johan Sturrus die de spelers heeft weten te motiveren, tijdens de voetballoze periode vanwege corona, de moed erin te houden, hun trainingen in welke vorm dan ook te blijven uitvoeren om daarnaast geconfronteerd te worden met veel blessures en verder het nodige geluk in sommige wedstrijden ontbrak bij de afronding van de vele kansen waardoor uiteindelijk de winst niet werd gepakt terwijl ze vaak het betere van het spel hadden. Petje af. Zaterdag de laatste lootjes. Om half drie wordt er afgetrapt in Rotterdam-Zevenkamp aan de Igor Stravinskisingel 1. De mannen rekenen op de aanwezigheid van een ruime supportersschare!

Tot slot: het tweede heeft zich keurig gehandhaafd in de reserve Hoofdklasse. De mannen van scheidend coach Ken Aigbosuria en zijn enthousiast meelevende staf wonnen op zaterdag 28 mei met 1-4 bij GRC14 2 dankzij onder meer drie doelpunten van Kevin van Dalen. Gefeliciteerd. Het tweede selectieteam speelt komende zaterdag om 12.00 uur zijn laatste wedstrijd thuis tegen VVGZ 2.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 30  (31-05-2022)

Vanwege de COVID-19-crisis hebben we veel evenementen, die in het kader van het 100-jarig bestaan van Voetbalvereniging Papendrecht in 2020 op het programma stonden, moeten uitstellen. In juni van dit jaar zullen twee van die evenementen dan eindelijk alsnog plaatsvinden, namelijk het KNVB Zuid I G-toernooi en het Jubileumfeest. Meer hierover kunt u lezen in de 30e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 30 downloaden door hier te klikken  >>

Voor nadere informatie over de Jubileumactiviteiten kunt u contact met ons opnemen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Laatste trainingen, onderhoud velden

Nog even en dan is het seizoen 2021-2022 ten einde. Na het eerste weekend van juni gaan de velden 2, 3 en 4 eruit voor onderhoud. Dat betekent dat er vanaf maandag 6 juni alleen nog maar getraind kan worden op de velden 1 en 5. De laatste reguliere trainingen van dit seizoen zijn op vrijdag 17 juni. Na het feestweekend gaat veld 1 in onderhoud. Vanaf maandag 24 juni is alleen veld 5 beschikbaar. De gehele zomer kan op dat veld getraind worden. Dit kan uitsluitend in overleg met wedstrijdsecretaris Thomas van der Kaap. Wil je tijdens de zomermaanden trainen op veld 5, neem dan per e-mail contact met hem op: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl.

 

Twee nieuwe verenigingsscheidsrechters

Tijdens dit voorjaar hebben twee VV Papendrechters de opleiding ‘Verenigingsscheidsrechter veldvoetbal’ gevolgd. Op maandag 30 mei hebben zij de cursus succesvol afgerond. Giovanni van den Engel (links op de foto) en Deacan Baas (rechts op de foto) kregen het bijbehorende cerificaat overhandigd door topscheidsrechter Danny Makkelie.

Voetbalvereniging Papendrecht feliciteert Giovanni en Deacan met het behalen van het diploma en wenst hen veel succes en plezier bij het fluiten van voetbalwedstrijden op ons sportcomplex.

 

Van de bestuurstafel (05-2022)

We naderen het einde van het seizoen. Zowel het eerste als het tweede is nog in gevecht om de nacompetitie te ontlopen. De komende wedstrijden zullen daar duidelijkheid in brengen. We hebben er overigens alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. De maand juni is een maand met vele activiteiten waaronder de familiedag en het feestweekend. Een maand om naar uit te kijken dus. Binnen het bestuur zijn we bezig met allerlei ontwikkelingen die de aandacht vragen. De eerste stappen zijn gezet om te komen tot het verenigingsplan dat tijdens de Algemene Ledenvergadering 2022 gepresenteerd zal worden. Het actualiseren van onze statuten en het huishoudelijk regelement is in concept gereed. Ook deze zullen in de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering worden ingebracht. Een ander besluit dat gevolgen heeft voor u als lid, betreft het innen van de contributie. We hebben de keuze gemaakt om dit tijdrovende en inefficiënte proces per 1 augustus uit te besteden aan ClubCollect. U zult hierover binnenkort uitgebreid geïnformeerd worden. Verder is er in een communicatie per e-mail naar alle leden te lezen dat ervoor het voordragen van een lid van verdienste een procedure is vastgesteld. Deze procedure geeft uitgangspunten en kaders die het mogelijk maken een voordracht op een gestructureerde en eenduidige manier te laten verlopen. Als laatste wil ik nog aandacht vragen voor de VV Papendrecht-Voetbalkrant. De krant kunt u binnenkort verwachten of heeft u misschien al in uw brievenbus ontvangen. Ik wil iedereen bedanken die weer heeft meegeholpen om deze krant te maken en bovenal onze hoofdsponsor NOSUCH die opnieuw de opmaak heeft verzorgd.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Kennismaken met padel en tennis

TOP Tennis & Padel Papendrecht biedt leden van Voetbalvereniging Papendrecht de mogelijkheid om kennis te maken met padel en/of tennis. Op zaterdag 2 juli kun je op sportpark Oostpolder gratis een balletje slaan op een padel- of tennisbaan. Tussen 09.00 en 18.00 uur zijn er 3 padelbanen, 4 tennisbanen binnen en 4 tennisbanen buiten beschikbaar voor ons. Rackets en ballen worden beschikbaar gesteld door TOP. Wil je gebruikmaken van dit aanbod, dan kan je je bij secretaris Edwin Schreurs inschrijven voor een blok van een uur via secretaris@vvpapendrecht.nl. Geef bij de aanmelding aan wat je wilt gaan doen, met hoeveel personen je wilt gaan spelen en hoe laat. Op volgorde van binnenkomst zal het schema gevuld gaan worden. Op de inschrijving zal een bevestiging volgen van het tijdsblok dat je is toegewezen. Je mag je opgeven voor beide spelsoorten voor maximaal 2 blokken. Indien je de smaak te pakken hebt, bestaat er de mogelijkheid om met De Zomer Challenge van TOP nog meer te genieten van beide sporten, zie hieronder.

De Zomer Challenge
TOP Tennis & Padel Papendrecht biedt deze zomer tennis en/of padel aan voor voetballers en andere teamspelers die een zomerstop hebben voor hun eigen sport. De Zomer Challenge is een compact lidmaatschap van vier maanden in de maanden juni tot en met september waarbij spelers vrij kunnen tennissen en/of padellen wanneer het hun uitkomt. Daarnaast volgen de spelers 5 tennislessen en/of padeltrainingen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. De Zomer Challenge is voor volwassenen (18+). De kosten bedragen 129 euro voor Zomer Challenge Tennis en 189 euro voor Zomer Challenge Padel.

 

23e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (19-05-2022)

De 23e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de volgende artikelen: ‘Vrouwen 1 is kampioen!’, ‘Kampioenen Papendrecht VR1 gehuldigd’, ‘Zit de tijd van rekken erop?’, ‘KNVB Zuid I G-toernooi op 4 juni’ en ‘Schoolvoetbal 2022’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Op pad voor Duchenne op 18 juni

Op zaterdag 18 juni gaan we weer in het kader van Duchenne40 fietsend op pad voor het goede doel, namelijk de stichting Duchenne Parent Project. De insteek is ervoor te zorgen dat iedereen met de spierziekte van Duchenne minstens 40 jaar oud wordt met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Daarom dient elke deelnemer minstens € 40 op te halen voor Duchenne Parent Project dat onderzoek financiert, de zorg verbetert en de ontwikkeling van hulpmiddelen initieert voor mensen met Duchenne. Deze editie van Duchenne40 is een opwarmer voor de deelname van good old Rob den Besten aan Duchenne Heroes. Hij gaat in september weer 7 dagen lang, 100 km per dag, mountainbiken ten behoeve van dezelfde stichting. Wij doen het iets rustiger aan. Dit keer gaan we voor een prachtig rondje van 40 km door de Hollandsche Biesbosch en de niet te versmaden Alblasserwaard. Onderweg worden we uiteraard weer voorzien van een smakelijk natje en droogje. De rolstoelers zelf zullen weer een lokale ronde van zo’n 10 km afleggen onder leiding van ‘Lijderd’ Addy M. De start is om 13 uur, voorafgegaan door het traditionele fotomoment. Na afloop ontmoeten beide pelotons elkaar tijdens de inmiddels beruchte derde helft op het Rood-Zwarte Plein van VV Papendrecht, waar zowel de start- als finishlijn is getrokken.

We hopen dat zoveel mogelijk fietsers de uitdaging aangaan en de gezonde spieren inzetten voor het goede doel. Dit kan door contact op te nemen met Wim Erkelens: f2hwerkelens@hetnet.nl. Uiteraard is alleen een financiële donatie ook heel welkom. Het blijft namelijk een combinatie van het heel aangename met het meer dan nuttige. Donaties kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer:

NL27 INGB 0005 3257 07 t.n.v. W. Erkelens o.v.v. Duchenne40

Hartelijk dank en tot 18 juni.

 

KNVB Zuid I G-toernooi op 4 juni

In 2020 werd door de KNVB besloten om de organisatie voor het 28e KNVB Zuid I G-toernooi toe te wijzen aan Voetbalvereniging Papendrecht in verband met het 100-jarig bestaan van onze club. Net als de diverse geplande jubileumactiviteiten dat jaar kon ook het G-toernooi niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis. Vervolgens kon om dezelfde reden in 2021 dit toernooi eveneens niet doorgaan. Nu, in 2022, gaan we dus voor ‘driemaal is scheepsrecht’ en zal het toernooi op zaterdag 4 juni aanstaande plaatsvinden op sportpark Slobbengors. Er hebben zich 14 teams uit het district Zuid I aangemeld voor het toernooi en de organisatie is erin geslaagd, gesteund door diverse sponsors, om een leuk programma samen te stellen. Om 10.30 uur zal het toernooi geopend worden door de burgemeester van Papendrecht, mevrouw Annemiek Jetten, waarna om 11 uur de eerste wedstrijden zullen worden gespeeld. Rond 15.30 uur is de finale, gevolgd door de prijsuitreiking door een voormalig betaald voetballer. Verder is gezorgd voor een gratis lunch voor alle spelers, begeleiders en vrijwilligers en worden allerlei activiteiten rondom de wedstrijden georganiseerd. Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral een kijkje nemen op zaterdag 4 juni! Bij VV Papendrecht is nu 6 jaar een G-team in de competitie actief. De groep is volledig geïntegreerd binnen de club met als hoogtepunt de jaarlijkse nieuwjaarswedstrijd tegen het eerste elftal. Iedereen vanaf 14 jaar met een beperking is welkom om aan te sluiten. Het is altijd mogelijk om een paar proeftrainingen mee te doen en zo te ervaren of dit iets voor je is. Heb je interesse? Meld je dan aan via g-voetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Zit de tijd van rekken erop?

Op maandag 9 mei vond een themabijeenkomst plaats voor het technisch (jeugd)kader die in het teken stond van de zin en onzin van rekken en strekken binnen de voetbalsport. De bijeenkomst werd verzorgd door Bert Duthler, verzorger van de A-selectie en van origine fysiotherapeut met diverse specialisaties. Bert heeft een uitgesproken mening over de functie van rekken binnen de voetballerij. In eerste instantie werd de aanwezigen gevraagd welke gedachten zij bij de functie van rekken hadden. ‘Blessurepreventie’, ‘soepel worden’, ‘omdat anderen het doen’, ‘hebben we zelf ook altijd gedaan’ … waren enkele opmerkingen. Met name de laatste twee opmerkingen gaven stof tot nadenken. Want is rekken nog wel passend binnen de voetballerij? Bert nam de aanwezigen mee in de functie van onze spieren en lichaamsbouw. Belangrijkste conclusie hierin was dat de vorm altijd in relatie staat met de functie van de spier. Maar dat de functie ook weer in relatie staat met de omgeving waarin die zich begeeft. Een spier loopt namelijk altijd over een gewricht en heeft als functie om deze in beweging te zetten of te stabiliseren. Voetbal is een dynamische sport en heeft vele bewegingen. We gebruiken dus alle spieren om deze bewegingen te kunnen uitvoeren. Hieruit kwam de confronterende vraag: Is het dan functioneel om statisch te rekken? Feitelijk dus niet, aldus Bert! Een spier wordt namelijk niet langer. Een spier spant aan of ontspant, maar wordt niet langer. Dit leidde tot de nodige discussie bij de aanwezigen. Vervolgens werd aan de hand van een theoretische onderbouwing uitgelegd hoe een spier functioneert. Daarbij vergeleek Bert het lichaam met een orkest. Binnen het orkest (het lichaam) heb je blazers, strijkers en het slagwerk (de verschillende spiergroepen). Binnen de groep strijkers heb je een violist (spier). De violist kan als solist optreden, maar het wordt pas een muziekstuk als het hele orkest meedoet. Het lichaam werkt net zo. Wanneer we een spier statisch rekken, bijvoorbeeld de kuiten, dan hebben we dus:
1) niet de beweging die we nodig hebben in het voetbalspel en
2) andere spieren worden daarbij niet of in mindere mate ingeschakeld.
Hierdoor kan de beweging niet gemaakt worden of wordt het lichaam minder stabiel. En dus een grotere kans op blessures.

Al snel kwam het besef bij de aanwezigen dat er dus ook een andere kant aan het verhaal zit en dat statisch rekken wellicht toch niet zo functioneel is. Maar wat dan wel? Bert legde uit dat je door de spier te trainen in de beweging die nodig is tijdens het voetballen, de spier soepeler wordt en daardoor ook minder kans op blessures oplevert. Bewegingen zoals knieheffen, beenzwaaien, loopsprongen en steigerungs zijn dus uitermate goede bewegingen om daarmee ook de spieren soepel te maken en tegelijkertijd te activeren voor het voetbalspel. Wat heeft deze themabijeenkomst opgeleverd?

 • Het heeft de nodige aanwezigen aan het denken gezet over hoe zij de trainingen en warming-ups kunnen inrichten. Met name bij de jongste groepen kan je direct beginnen met het voetbalspel. Immers: op straat doen ze ook geen warming-up of rekken en beginnen ze direct met voetballen.
 • Verder werd een dringend beroep gedaan om vooral de warming-up in te richten met bewegingen zonder bal (zoals knieheffen en loopsprongen) en bewegingen met bal (bijvoorbeeld passen en trappen met richtingsverandering).
 • Ook werd gepleit voor standaardisatie van de trainings- en wedstrijdwarming-up binnen de jeugdafdeling. Hier zal een eerste aanzet tot worden gemaakt. Ook zal er een vervolg komen op deze themabijeenkomst waarbij de praktijk centraal zal staan.

Al met al een zeer interessant thema en de nodige stof tot nadenken.

 

Schoolvoetbal 2022

Door de coronacrisis kon in 2020 en 2021 het schoolvoetbal geen doorgang vinden maar dit jaar was het eindelijk weer zover. Op dinsdag 3 mei werd op onze voetbalvelden het schoolvoetbal voor basisschoolleerlingen gehouden. Liefst hadden 60 teams ingeschreven, duidelijk meer dan tijdens de vorige edities. De kinderen hadden er dus weer zin in. Eerst werden per groep de poulewedstrijden gespeeld. Daarna speelden de winnaars tegen elkaar en daar kwamen de nummers 1, 2, 3 en 4 uit.

Uitslag groep A
1. ’t Kofschip Zuidkil A1
2. Anne Frankschool A3
3. De Knotwilg A1

Uitslag groep B
1. De Leilinde B2
2. ’t Kofschip Zuidkil B2
3. IKC Oranje Nassau B1
4. De Leilinde B1

Uitslag groep C
1. De Viermaster C1
2. De Knotwilg C1
3. ’t Kofschip Zuidkil C2

Uitslag groep D
1. De Knotwilg D1
2. Anne Frankschool D1
3. ’t Kofschip Zuidkil D1

Het was een geslaagde dag. Zelfs het weer werkte mee. De winnaars van groep C en D en het meisjesteam hebben zich geplaatst voor de regiofinale die later deze maand plaatsvindt. We wensen de Papendrechtse ploegen veel succes.

Tot slot willen we alle vrijwilligers bedanken alsmede VV Drechtstreek voor het lenen van de doeltjes.

Schoolvoetbalcommissie VV Papendrecht

 

Komende zaterdag DJ Eye-Catcher

Op 14 mei kunt u zich weer onderdompelen in feestgedruis op sportcomplex Slobbengors. Om 14.30 uur staat het voetbalduel tussen Papendrecht 1 en Heerjansdam 1 op het programma. Na afloop van die belangrijke competitiewedstrijd zal DJ Eye-Catcher een wervelende show verzorgen, een voorproefje van wat we op de feestavond van 24 juni kunnen verwachten. Tot komende zaterdag allemaal!

 

22e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (05-05-2022)

De 22e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘4 en 5 mei bij VV Papendrecht’, ‘Penningmeester Dick Verschoor koninklijk onderscheiden’, ‘Koop kaarten voor het Jubileumfeest’, ‘De Oakhaertjes winnen PUB-Quiz’, ‘Voetbalclinic tijdens Koningsspelen’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 13 mei’, ‘Op pad voor Duchenne op 18 juni’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 29’ en ‘VV Papendrecht verwelkomt Norichio Nieveld’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

4 en 5 mei bij VV Papendrecht

4 en 5 mei zijn belangrijke dagen in Nederland die in het teken staan van herdenken en vieren van vrijheid. Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog alsook alle Nederlandse slachtoffers, militairen en burgers, die na de Tweede Wereldoorlog stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven en bezinnen we ons op onvrijheid, gewapende conflicten en schending van mensenrechten elders in de wereld.

      

Ook een lid van VV Papendrecht, Adrianus van Oudenaarde, werd gedood in de oorlog. We citeren het Jubileumboek: “Hij had 13 jaar lang de rood-zwarte kleuren gedragen en zat al sinds de jeugd bij VV Papendrecht. Het verhaal gaat, dat hij op maandagmiddag 8 januari 1945 rond 15.00 uur met een aantal andere jongens bij de gaarkeuken op de hoek van Westeind/Oude Veer werd aangesproken door drie Duitsers. De Duitsers vroegen naar de persoonsbewijzen. Adrianus had dit niet bij zich en zag blijkbaar geen kans, dit de Duitsers duidelijk te maken. Hij zette het op een rennen. De Duitsers fietsten hem achterna de Eilandstraat in en schoten hem uiteindelijk neer in de Kazernestraat. Adrianus was op slag dood. Een betrokken lid dat een paar maanden voor het einde van de oorlog op een laffe manier door de Duitsers werd gedood. Hij was pas 28 jaar.”

Die verschrikkelijke gebeurtenis is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de club. Voorzitter Hans Jonker heeft daarom op 4 mei namens VV Papendrecht een krans gelegd bij het graf van Adrianus van Oudenaarde op de begraafplaats in Papendrecht. Opdat wij nooit vergeten.

 

PapendrechtLegends 7×7 op 13 mei

Op vrijdagavond 13 mei treden de PapendrechtLegends opnieuw aan op sportpark Slobbengors. Het samenwerkingsverband tussen Voetbalvereniging Papendrecht en Voetbalvereniging Drechtstreek biedt veteranen de mogelijkheid om lekker een potje zeven tegen zeven te spelen op een half veld en zonder arbitrale leiding. De 35-plussers worden om 20 uur in de kleedkamers verwacht. Rood-zwart en blauw-wit strijden met en tegen elkaar maar tijdens de derde helft wordt de strijdbijl uiteraard begraven. Heb je nog niet eerder meegedaan maar zou je dat graag willen, laat het ons dan weten. Opgeven is mogelijk als team of als individuele voetballer. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Koop kaarten voor het Jubileumfeest

Twee jaar geleden bestond Voetbalvereniging Papendrecht 100 jaar. De coronacrisis zorgde er helaas voor dat we ons Eeuwfeest in 2020 slechts in beperkte mate hebben kunnen vieren. Zo kon destijds het Jubileumfeest niet doorgaan maar dit jaar zal het alsnog plaatsvinden. Op het hoofdveld zal een enorme feesttent verrijzen waarin u twee dagen lang volop kunt genieten van spectaculaire optredens. De Jubileumcommissie heeft een keur aan artiesten weten te strikken. Op vrijdag 24 juni is het festijn alleen toegankelijk voor 18-plussers maar op zaterdag 25 juni mag iedereen meefeesten. John de Bever, De Jongens van Je Weet Wel, Wipneus en Pim, Compact & Keller en Feest DJ Bas zullen vanaf 20 uur tot diep in de nacht het Slobbengors op de grondvesten doen laten trillen. Gastheer van de avond is Sonny Solero. U kunt kaarten kopen door van onderstaande QR-code gebruik te maken:

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 29  (30-04-2022)

Vanwege de coronacrisis hebben we het 100-jarig bestaan van Voetbalvereniging Papendrecht in 2020 helaas niet kunnen vieren op de manier die we voor ogen hadden. Veel activiteiten werden afgelast of uitgesteld zoals het Jubileumfeest. Maar aan het begin van de zomer zal het Jubileumfeest dan eindelijk echt losbarsten. Meer hierover kunt u lezen in de 29e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 29 downloaden door hier te klikken  >>

Voor nadere informatie over de Jubileumactiviteiten kunt u contact met ons opnemen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Penningmeester Dick Verschoor koninklijk onderscheiden

We zijn bijzonder verheugd u te laten weten dat het onze koning Willem-Alexander heeft behaagd om onze penningmeester Dick Verschoor te onderscheiden met een lintje. Ons Lid van Verdienste is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op dinsdag 26 april, een dag voor Koningsdag, kreeg hij de bijbehorende decoratie opgespeld door de Papendrechtse burgemeester Annemiek Jetten.

    

Dick krijgt de onderscheiding vanwege zijn decennialange inzet als vrijwilliger en dan met name voor Voetbalvereniging Papendrecht. Begonnen als leider van de jeugdploeg van zijn zoon werd hij onder meer vrijwilliger voor de jeugd, jeugdcoördinator, grensrechter, jeugdvoorzitter, leider van Zaterdag 3, voorzitter van de seniorenelftallen, bestuurslid en nu dus penningmeester. Verder is hij al meer dan 10 jaar lang een onmisbare schakel in de Communicatiecommissie en is hij nooit beroerd zich op allerlei andere vlakken in te zetten voor onze club. We citeren de gemeente Papendrecht: “Door zijn financiële expertise en standvastigheid heeft hij er als penningmeester voor gezorgd dat de club aan grote financiële moeilijkheden ontkwam, financieel gezond werd en vervolgens ook de periode van coronamaatregelen goed is doorgekomen. Hierbij heeft de heer Verschoor aangetoond de meningen en stromingen in de vereniging op waarde te schatten en is hij erin geslaagd bijna elk lid hierin mee te krijgen. Met zijn pragmatische denkwijze om problemen onderling op te lossen is hij een voorbeeld voor veel vrijwilligers. Het feit dat de vereniging inmiddels weer bloeit, is voor een belangrijk deel de verdienste van de heer Verschoor die dan ook wel wordt gezien als een ‘monument binnen de vereniging’.”

We zijn blij en trots dat Dick deze eer is toegekend.

Het bestuur

 

Geen avondtrainingen op 4 mei

Op 4 mei is de jaarlijkse Dodenherdenking. Daarom komen op die woensdag de avondtrainingen te vervallen.

Het bestuur

 

PapendrechtLegends 7×7 verplaatst naar 13 mei

Het optreden van de PapendrechtLegends dat aanvankelijk gepland was op 29 april, is verplaatst naar vrijdag 13 mei.

 

De Oakhaertjes winnen PUB-Quiz

In het verleden zijn diverse malen allerlei leuke quizzen georganiseerd op ons sportcomplex maar op zaterdagavond 23 april vond de eerste echte PUB-Quiz van VV Papendrecht plaats. In een volle kantine traden 15 teams van elk 4 personen in het strijdperk. Zij bogen zich over algemene onderwerpen, natuur, sport en actualiteit, aangevuld met vele beeld- en geluidsfragmenten uit cabaret, TV, film en muziek. Geconcentreerd, geanimeerd en druk overleggend hebben de ploegen zich door de in gestaag tempo voorgelegde vragen en fragmenten heen gemanoeuvreerd, ja, soms zelfs geworsteld. Telefoons zijn netjes onzichtbaar gebleven, over de verkeerde schouder meekijken was een zeldzaamheid en slechts een enkele keer voelde een deelnemer de sociale behoefte het juiste antwoord luidkeels te delen met de andere teams, zodat er een eerlijke strijd is geleverd.

    

Na een spannende strijd en een gezellige avond op ‘intellectueel’ niveau mochten De Oakhaertjes met Kiki Smit, Piet Hoenderop, Hans Jonker en Wim Erkelens uiteindelijk de prachtige wisselbokaal van Italiaans design in de lucht steken. Zij gingen met de hoofdprijs, een proeverij naar keuze bij De Nieuwe Bourgondiër (Mitravestiging De Meent) aan de haal. Het verschil tussen de tweede en de derde prijs besloeg slechts één punt, 86 om 85. Nummer 2 werd Michel’s Angels (hoe krijgt die Ooijen dat toch voor elkaar?) en mocht een heerlijk bierpakket in ontvangst nemen, eveneens geschonken door de Nieuwe Bourgondiër.

   

De leden van de Fantastic Four (third place) met hoofdtrainer Johan Sturrus in de gelederen ontvingen allemaal een door kledingsponsor Quick ter beschikking gesteld mooi sportshirt. Daar moet bij worden vermeld dat de vraag naar de laatste single van de Snollebollekes de jury nog even in een staat van vertwijfeling heeft gebracht omdat een dag voorafgaand aan de quiz de Snollebollekes blijkbaar een nieuwe single hebben uitgebracht. Onze Brabantse vrienden hebben helaas niet de tegenwoordigheid van geest gehad de jury hiervan tijdig te verwittigen. Het zij ze vergeven. De organisatie looft de sportiviteit van The Fantastic Four in dezen. Nadat de prijzen waren verdeeld en de kruitdampen waren opgetrokken, werden de resultaten onder het genot van wat vloeibaar vocht uitgebreid met elkaar gedeeld.

   

We danken de makers van de quiz, Nicole de Groen, Wens Rupert, Ruud Bakker en Bert Duthler voor de uitdagende en geanimeerde quiz, quizmaster Peter Michielse, Martin van Heteren voor de technische realisatie, de sponsoren De Nieuwe Bourgondiër en Quick Teamwear, de kantinebrigade onder coördinatie van Kiki Smit, de jury, bestaande uit Bo Jonker, Deacan Smit, Jop van der Lee en Gert de Vogel, Erwin Schuil voor de PR en VV Papendrecht voor de sponsoring van de welkomstdrankjes en de hapjes.

      

 

VV Papendrecht verwelkomt Norichio Nieveld

De Technische Commissie Heren van VV Papendrecht en hoofdtrainer Johan Sturrus zijn verheugd te kunnen melden dat Norichio Nieveld zich met ingang van het seizoen 2022-2023 aansluit bij de selectie van onze club. De 32-jarige speler is zijn professionele voetballoopbaan in 1999 begonnen als jeugdspeler bij FC den Bosch. Hij werd in 2004 al door Feyenoord gescout. Bij de Rotterdammers speelde de rechtsbenige centrale verdediger 27 jeugdinterlands voor Nederland O15 tot en met O19. Bij Feyenoord kwam hij tot 3 basisplaatsen in de eredivisie waarna hij in 3 jaar tijd 96 keer uitkwam voor Excelsior. De volgende 7 seizoenen speelde hij achtereenvolgens bij PEC Zwolle, FC Eindhoven, Go Ahead Eagles en FC Oss. Vanaf het seizoen 2019-2020 voetbalde hij voor Kozakken Boys. Helaas scheurde hij in het daaropvolgende seizoen een kruisband waarvan hij inmiddels hersteld is.

   

Norichio, die in Papendrecht woont, was twee seizoenen geleden als jeugdtrainer actief bij ons. Zijn zoontje speelt in de rood-zwarte jeugd. Norichio heeft inmiddels besloten de voorkeur te geven aan zijn maatschappelijke carrière en zegt om die reden het drie keer per week trainen op een hoog amateurniveau niet meer te kunnen combineren met zijn werk. Wij wensen Norichio veel voetbalplezier bij onze club.

 

Voetbalclinic tijdens Koningsspelen

Op vrijdag 22 april 2022 vond de 9e editie plaats van de Koningsspelen, een jaarlijks sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. VV Papendrecht heeft een leuke voetbalclinic mogen geven voor het IKC Beatrix in Papendrecht. Voor het onderdeel voetbal kwam de basisschool uit bij onze club. Uiteraard wilden wij hieraan meewerken.

Onze vrijwilligers hebben een ochtend lang in het Vondelpark de kinderen van de groepen 7 en 8 een leuke voetbalclinic aangeboden. Voor de kinderen en leraren was het partijspel het hoogtepunt van de clinic. Het ging er dan ook fanatiek aan toe. Dankzij het mooie weer en de actieve en vrolijke kinderen was het een geslaagde dag.

Wij bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet tijdens de Koningsspelen.

 

Schoolvoetbal op 3 mei

Nadat het schoolvoetbal een paar jaar niet kon doorgaan vanwege de coronacrisis, kan het dit jaar eindelijk weer plaatsvinden. Op dinsdag 3 mei zullen op ons sportcomplex vanaf 8.30 uur tot het eind van de middag vele wedstrijden gespeeld worden Enkele bijzonderheden:

 • De teambegeleider dient zich vooraf te melden in de Commissiekamer.
 • Elke kleedkamer is bestemd voor meerdere teams. Probeer zoveel mogelijk omgekleed naar het sportpark te komen. Op de dag zelf wordt aangegeven welk team in welke kleedkamer zit.
 • Laat geen waardevolle spullen in de kleedkamer liggen. De kleedkamers gaan niet op slot.
 • Het is een gewone werkdag voor Fokker. Het aantal parkeerplaatsen is derhalve beperkt. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets, of laat de kinderen met elkaar meerijden.
 • Plaats je fiets in de fietsenstalling en niet voor het toegangshek. Dit moet vrij blijven voor de komst van een eventuele hulpdienst als ambulance of brandweerauto.
 • De kantine is de gehele dag geopend.

Het wordt gezellig druk. Liefst 60 teams doen mee. Na afloop is er voor elke deelnemer een vaantje. De teambegeleiding kan de vaantjes afhalen in de Commissiekamer. Voor de winnende ploegen staan fraaie bekers klaar.

 

21e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (20-04-2022)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Schrijf je nog snel in voor de PUB-Quiz’, ‘Kaartverkoop Jubileumfeest volop in gang’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 29 april’, ‘Papendrecht MO15-1 in het nieuw’, ‘Sportgala Papendrecht 2022’, ‘Schoolvoetbal op 3 mei’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Geen avondtrainingen op 4 mei’ en ‘Selectie seizoen 2022-23 krijgt vorm’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voorbeschouwing Papendrecht – Brielle op 23 april

VV Brielle is op 1 juli 2011 opgericht en gehuisvest op Sportpark Geuzenpark in Vierpolders. Brielle is een fusieclub tussen W.R.W., dat afsloot in de 1e klasse zondag, en SC Voorne dat op dat moment in de 3e klasse zaterdag acteerde. SC Voorne was opgericht in 1969 en was voorheen de zaterdagafdeling van Wit Rood Wit dat zelf uit 1919 stamt. Beide verenigingen speelden toen in Brielle. Er moest gestart worden in de 3e klasse toen voor de zaterdag als prestatieve speeldag gekozen was. Al in 2018 stond VV Brielle op de drempel van de hoofdklasse. Helaas werd de nacompetitie niet winnend afgesloten. Brielle kent inmiddels 7 seniorenteams op zaterdag, een 35+ team op zondag, 4 zaalvoetbalteams alsmede 23 jeugdelftallen. Brielle, 13e op de ranglijst, kent een moeizaam seizoen onder de sympathieke trainer Gijs Zwaan maar de laatste weken krabbelt het team aardig op. Met zes punten uit de laatste 3 wedstrijden heeft het inmiddels 16 punten verzameld en is Papendrecht tot op 4 punten genaderd. Na de ruime 4-2 zege op Neptunus-Schiebroek volgde een kleine en onverdiende 1-0 nederlaag bij medekoploper Nieuwenhoorn maar afgelopen zaterdag verraste het de andere koploper Kloetinge met een verdiende 3-2 overwinning. Absolute uitblinker was middenvelder Jordy Braber die 2 goals voor zijn rekening nam. Het andere doelpunt werd gemaakt door vleugelspits Zepp Jacobs, de clubtopscorer. Papendrecht won de uitwedstrijd met 0-2. Beide doelpunten waren van Lorenzo van Wijk. De strijd ging ruim een uur gelijk op. Pas na de 0-1 na 70 minuten kwam er door het aanvallende spel van Brielle, waarbij vooral linkerspits Adam El Fazazi een plaag was voor de rood-zwarte defensie, wat meer ruimte om te counteren waarvan Lorenzo profiteerde door opnieuw te scoren. Het centrale duo Kamerling-Baars alsmede doelman Roy Rijntjes waren die avond uitstekend op dreef en hielden Brielle van scoren af. Het is Papendrecht er alles aan gelegen om aanstaande zaterdag de drie punten in huis te houden. Immers, het gat naar nacompetitieplaats 12 (Heinenoord) is inmiddels geslonken tot 1 punt. Afgelopen zaterdag gaf de ploeg in de eerste helft bij SHO niet thuis en werd gerust met een 2-0 achterstand. Na de thee werd er uit een ander vaatje getapt. Het leidde weliswaar niet tot een Papendrechtse treffer, maar schonk in elk geval trainer Johan Sturrus en zijn staf meer voldoening. Deze ingeslagen weg moet worden voortgezet in deze zeer belangrijke zespuntenwedstrijd met één van de gegadigden voor het niet gewenste competitietoetje. De personele bezetting van ons eerste blijft onverminderd dun en dus kan het elftal van aanvoerder Xavier Leenheer de steun van de ‘12e man’ goed gebruiken komende zaterdag. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Martijn Kool, aan Papendrechtse zijde geassisteerd door Adrie van Rooijen.

 

VV Papendrecht in de media

Ook de eerste maand van de lente kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig aan bod in de lokale media. Zo werd over de komst van twee nieuwe selectiespelers onder meer geschreven door Regio-Voetbal. Bij Papendrecht.net verschenen de artikelen ‘Spelers Papendrecht 1 in het zonnetje’ en ‘Nieuwe trainingspakken VV Papendrecht JO17-2’. Het Kontakt – Klaroen.nl plaatste het bericht ‘VV Papendrecht MO15-1 in het nieuw’. Op de website van RTV Papendrecht wordt bericht over de PUB-Quiz op 23 april. In het VoetbalJournaal Drechtsteden zijn interviews verschenen met Roy Rijntjes, doelman van onze hoofdmacht, en de spelers van Papendrecht 5.

 

PapendrechtLegends 7×7 op 29 april

Op vrijdagavond 29 april treden de PapendrechtLegends wederom aan op het Slobbengors. Het samenwerkingsverband tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek biedt veteranen de mogelijkheid om lekker een potje zeven tegen zeven te spelen op een half veld en zonder arbitrale leiding. De 35-plussers worden om 20 uur in de kleedkamers verwacht. Rood-zwart en blauw-wit strijden met en tegen elkaar maar tijdens de derde helft wordt de strijdbijl uiteraard begraven. Heb je nog niet eerder meegedaan maar zou je dat graag willen, laat het ons dan weten. Opgeven is mogelijk als team of als individuele voetballer. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Schrijf je nog snel in voor de PUB-Quiz

Op zaterdag 23 april vindt bij VV Papendrecht een gezellige PUB-Quiz plaats. Het is beslist geen voetbal- of VV Papendrechtquiz maar er zullen vragen voorbijkomen over allerlei onderwerpen op het gebied cabaret, sport, film en dergelijke, voorzien van heel veel leuke beeld- en geluidsfragmenten. Test uw algemene kennis en strijd met gerenommeerde ploegen als VV Schuilendrecht, Legendarische rood-zwarten en de A-vriendinnen om de eer en leuke prijzen. Je kunt je inschrijven tot en met komende vrijdag. Enkele bijzonderheden:

 • De entree bedraagt 5 euro per persoon, te betalen op de avond zelf. Dit is inclusief een welkomstdrankje en een schaaltje snacks.
 • Een team dient uit 4 personen te bestaan waaronder ten minste 2 VV Papendrechters.
 • De minimumleeftijd bedraagt 18 jaar.
 • De inlooptijd is van 18.45 tot 19.20 uur. De quiz start om 19.30 uur.

Aanmelden kan in de kantine of door een e-mail te sturen met daarin de naam van uw team en de namen van de teamleden naar websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Het organisatieteam PUB-Quiz VV Papendrecht

 

Kaartverkoop Jubileumfeest volop in gang

Vanwege de COVID-19-crisis hebben we het 100-jarig bestaan van Voetbalvereniging Papendrecht niet zoals gepland in 2020 kunnen opleuken met een groots Jubileumfeest maar aan het begin van de zomer is het dan eindelijk zover. Op 24 en 25 juni kunt u gaan genieten van een keur aan vaderlandse artiesten. Het feest van vrijdag 24 juni is overigens alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder. Op die dag staan vanaf 20.30 uur La Fuente, The Partysquad, Michael Warning, Compact & Keller en Eye-Catcher op het programma. Het festijn zal aan het begin van de nacht worden afgesloten met een Silent-Disco met drie live DJ’s.

    

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Geen trainingen op 18 april

Op 18 april is het tweede paasdag. Op die maandag zullen er daarom geen trainingen zijn op ons sportcomplex.

 

Sportgala Papendrecht 2022

In een goed gevuld theater De Willem is op woensdag 13 april het Papendrechtse Sportgala 2022 gehouden, voorlopig de laatste uitgave vanwege bezuinigingen bij de gemeente Papendrecht. Vanwege de COVID-19-perikelen van de afgelopen twee jaar was het moeilijk om eerlijke sportverkiezingen te houden. Het bestuur van de Stichting Sportgala besloot dan ook om dat niet te doen en in plaats daarvan onder meer terug te blikken met veel voormalige sportmannen en sportvrouwen.

      

Inbreng van Voetbalvereniging Papendrecht was er echter wel degelijk: jeugdige sporters openden de avond en traden ook op vlak na de pauze. Vanuit onze vereniging demonstreerden Jay-Jay van ’t Geloof en Kayvan ’t Zand hun balkunsten op het podium, keurig gedaan. Jan Willem de Man, Monique Klooster en Ton Rutteman werden geëerd als Vrijwilligers van het Jaar, toegesproken door presentator en ons erelid Peter Michielse en burgemeester Annemiek Jetten. Annemiek en Peter maakten er een spektakel van à la De Wereld Draait Door. Wederom was ons dameslid May van der Giessen een van de gastvrouwen op het podium, samen met Senna van Buuren en Bo Schimmelpenningh. Ook was er aandacht voor een heel jonge Nederlands kampioen: veldrijder Brett Warner, kleinzoon van Joop en zoon van Nick.

Verder was er entertainment in de vorm van het feestduo Dubbeldik, de petje-op-petje-af-quiz door Roy Hoornweg, een spectaculaire tafeltennisshow en twee acrobaten die werkelijk bijna alles konden (Afrobatic). Tussendoor waren er gesprekken van de presentator met verschillende oud-sportmannen en oud-sportvrouwen over hun carrière, hoogte- en dieptepunten, en over wat zij van hun sport meegekregen hebben voor het leven. Klap op de vuurpijl was de oeuvre-award die door wethouder Kees de Ruijter uitgereikt werd aan Roy Hoornweg, maar liefst zeven keer Sportman van Papendrecht. Tot slot had de burgemeester lovende woorden voor het bestuur van de Stichting Sportgala Papendrecht waarvan onze Eimerd van de Griend voorzitter is, en onze Monique Klooster en Lonneke Michielse leden van het bestuur. Alom werd de avond als zeer succesvol en leuk gezien. Jammer dat het de laatste keer was!

 

Selectie seizoen 2022-2023 krijgt vorm

Aan het eind van het seizoen vertrekt jammer genoeg zowel Nick Kamerling, jarenlang als centrale verdediger de rots in de branding van ons eerste elftal, als Juninho van Ree, dit seizoen als centrumspits van Westlandia gekomen, naar het eveneens in de eerste klasse uitkomende Sliedrecht. Wij danken beide spelers voor hun inzet en wensen hun veel voetbalplezier. Een enkeling heeft zijn keuze nog niet definitief gemaakt maar tot onze vreugde kunnen wij mededelen dat de rest van de eerste selectie volledig intact blijft. Daarnaast is het verheugend dat er vanuit ons JO19-1-elftal een vijftal spelers naar het selectievoetbal overkomen.

Nestly Mendes Delgado

 

Op vrijdagavond 8 april hebben Jacco Hessing, lid van de Technische Commissie Heren, en voorzitter Hans Jonker twee nieuwe spelers voor onze A-selectie officieel welkom geheten. Het gaat om Nestly Mendes Delgado en Leroy Nijgh. Nestly is 21 jaar en maakte jarenlang deel uit van de hoog aangeschreven jeugdopleiding van Alexandria’66 waar hij momenteel uitkomt in het op eerstedivisieniveau uitkomende O21. Zijn favoriete posities zijn verdedigende middenvelder en centrale verdediger. Leroy Nijgh is eveneens 21 jaar, maakte als 19-jarige deel uit van de selectie van hoofdklasser Zwaluwen en behoort momenteel tot de selectie van competitiegenoot RVVH. Zijn voorkeur gaat uit naar de rechterspitspositie maar hij kan aanvallend op meerdere plaatsen uit de voeten. Uiteraard wensen wij beiden veel succes en voetbalplezier bij onze club.

Leroy Nijgh

 

Verder hoopt Papendrecht selectiebreed nog wat aanloop te krijgen van spelers die het om sportieve redenen een uitdaging vinden om op eersteklasse- of reservehoofdklasseniveau bij Papendrecht te kunnen spelen.

 

Afgelastingen tweede weekend april

Ook tijdens het tweede weekend van april kunnen niet alle competitiewedstrijden worden afgewerkt. Voor zaterdag 9 april zijn de volgende wedstrijden uit het programma gehaald:

 • 10.20 uur: Papendrecht JO7-1 – SVW JO7-1
 • 14.30 uur: Alblasserdam 5 – Papendrecht 7

 

20e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (07-04-2022)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Kaartverkoop Jubileumfeest van start’, ‘Bestel nu onze paaseitjes’, ‘Sportgala Papendrecht op woensdag 13 april’, ‘Wim Erkelensplantsoen’, ‘Brede aanpak voetbalpiramide’, ‘Afscheid Patrick den Braber’, ‘JO11-1 naar NAC – Jong Ajax’, ‘JO9-1 bij Quick Clubdag 2022’, ‘Nieuwe tenues Papendrecht 7’ en ‘Spelers Papendrecht 1 in het zonnetje’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Trainingen 6 april afgelast

Als gevolg van de grote hoeveelheid regen die in de eerste dagen van week 14 gevallen is, zijn de voetbalvelden doorweekt geraakt. Alle trainingen van woensdag 6 april zijn daarom afgelast.

 

Voorbeschouwing Papendrecht – RVVH op 9 april

Komende zaterdag ontvangen wij bezoek van RVVH, in het amateurvoetbal een club met een roemrijke geschiedenis. In augustus 1918 opgericht als de Ridderkerkse Voetbalvereniging Hercules bestaat de club inmiddels al 104 jaar en beleefde zijn absolute sportieve hoogtepunt in het seizoen 1966-1967 toen het algemeen landskampioen bij de zaterdagamateurs werd behaald. Daarna volgde een periode met ups en downs met als hoogtepunt de promotie naar de Topklasse in het seizoen 2014-2015 toen in de finale van de nacompetitie met 3-1 werd afgerekend met Hoek. Helaas volgde in het volgend seizoen weer degradatie naar de hoofdklasse. Twee jaar later werd opnieuw gedegradeerd, dit keer naar de 1e klasse waarin het in competitieverband dit seizoen tegen Papendrecht mag uitkomen. Vorig seizoen zou dit al gebeuren maar corona gooide roet in het eten zoals bekend. RVVH, al sinds de oprichting gevestigd aan de Sportlaan in Ridderkerk, zag haar complex in 2020 rigoureus worden heringedeeld. Zo werd het hoofdveld verplaatst en bekleed met een prachtig kunstgrasveld, verrees een nieuwe tribune en werden twee extra kunstgrasvelden aangelegd. Jaloersmakend! De vereniging telt een goede 900 leden met een op een hoog niveau, topklasse, spelend damesteam. De heenwedstrijd in Ridderkerk begon Papendrecht goed door al na 5 minuten via Juninho van Ree te scoren, maar al snel werd duidelijk dat RVVH die dag een maatje te groot was. Uiteindelijk was de eindstand 6-1, een nederlaag die hard aankwam. Het competitieverloop in 1B is heel merkwaardig. Zo heeft RVVH een hele serie overwinningen achter elkaar geboekt met als eindresultaat het behalen van de eerste periode, maar daarna volgde een veel mindere serie met onder meer een 7-1 nederlaag bij Kloetinge, gevolgd door een 4-0 overwinning op Oranje Wit vorig weekend. Voor Papendrecht geldt in principe hetzelfde. Vier weken geleden werd omhoog gekeken naar de 3e plaats, gelet op het feit dat in 2022 nog niet was verloren, terwijl de volgende 4 wedstrijden alle in een (kleine) nederlaag eindigden. Vooral in de laatste wedstrijd bij Nieuw Lekkerland lag een driepunter in het verschiet want tot aan de 85e minuut leek Papendrecht de 0-1 voorsprong over de streep te trekken. Het mocht niet zo zijn. Een tweetal zeldzame foutjes van de verdediging werd alsnog door de groen-witten meedogenloos afgestraft. Excuses waren er in de vorm van het ontbreken van een 7-tal selectiespelers, met als gevolg dat Johan Sturrus de eerste helft slechts 1 veldspeler als wissel ter beschikking had, na rust aangevuld met 2 jongens die met het 2e elftal een hele wedstrijd hadden gespeeld. Aan de getoonde inzet ligt het sowieso niet dit seizoen. Het voetbal is redelijk verzorgd maar het scorend vermogen is te gering. Met 19 doelpunten uit 16 wedstrijden behoort Papendrecht tot de twee minst scorende ploegen in haar afdeling. Verdedigend draait het afgezien van de reeds genoemde 1-6 tegen RVVH prima. Slechts 3 teams hebben minder tegengoals (23) dan Papendrecht. Papendrecht bevindt zich inmiddels in het rijtje van 3 clubs met hetzelfde aantal punten waarvan er 2 aan het eind van de competitie voor behoud of degradatie moeten spelen. Zover hoeft het zeker niet te komen met nog 10 wedstrijden voor de boeg en met de prima resultaten in de eerste 12 wedstrijden in het achterhoofd. Het team en begeleiding hopen op de terugkeer van een 3-tal spelers en alle steun zaterdag van onze supporters. Dat kan van groot belang zijn tegen de huidige nummer 3 van de ranglijst die nog volop voor de titel gaat. De heer R. Wolf is komende zaterdag de scheidsrechter, aan Papendrechtse zijde geassisteerd door Adrie van Rooijen.
Papendrecht 2, dat de punten ook nog heel goed kan gebruiken, ontvangt om 12 uur Oranje Wit 2.

 

Sportgala Papendrecht op woensdag 13 april

Op woensdag 13 april vindt wederom het Sportgala Papendrecht plaats. Helaas zal het tevens (voorlopig?) de laatste editie zijn. Daarom wordt een extra feestelijk programma gemaakt, een slotavond om niet te vergeten dus. Aangezien vanwege de coronacrisis het sporten in beperkte mate heeft plaatsgevonden, zullen er geen verkiezingen plaatsvinden. Vanzelfsprekend worden wel de sportvrijwilligers gehuldigd die tijdens de zware COVID-19-periode de verenigingen draaiende hebben weten te houden. Tijdens het Sportgala 2022 zal veel teruggeblikt worden. Zo zullen onder meer verscheidene winnende sporters van de afgelopen 16 jaar te bewonderen zijn. Daarnaast zullen diverse Papendrechtse verenigingen hun tak van sport via hun jongste leden presenteren. De jeugd heeft immers de toekomst. Verder omvat het programma spectaculair entertainment alsook een interactieve quiz. Kortom, kom op woensdag 13 april ook naar Theater De Willem. De laatste editie van het Sportgala Papendrecht zal het aanzien meer dan waard zijn. De zaal gaat om 19.00 uur open. De aanvang is om 19.30 uur. Kaarten zijn gratis af te halen bij de receptie van het gemeentehuis, Markt 22 te Papendrecht. Er zijn 500 plaatsen beschikbaar en vol is vol.

 

Afgelasting eerste weekend april

Voor het eerste weekend van april is één wedstrijd van het programma gehaald. Het voetbalduel tussen de Papendrecht 35+1 en ZBC’97 35+1, dat gepland stond op zondagochtend 3 april, gaat niet door.

 

Kaartverkoop Jubileumfeest van start  (31-03-2022)

Als gevolg van de coronacrisis hebben we het grote Jubileumfeest ter ere van het 100-jarig bestaan van Voetbalvereniging Papendrecht op 1 augustus 2020 tot twee keer toe moeten uitstellen maar op 24 en 25 juni van dit jaar is het dan eindelijk zover. Op die dagen kunt u genieten van optredens van artiesten als John de Bever, Wipneus en Pim, La Fuente, The Partysquad en De Jongens van Je Weet Wel.

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Jubileumcommissie VV Papendrecht

 

PUB-Quiz op zaterdag 23 april

Op zaterdag 23 april zal in de kantine van Voetbalvereniging Papendrecht een leuke PUB-Quiz worden georganiseerd. Bij de quiz zullen vragen gesteld worden over allerlei onderwerpen, dus zeker niet alleen over voetbal. Test uw algemene kennis en strijd om de eer en leuke prijzen. De kosten bedragen vijf euro per persoon, contant te betalen op de avond zelf. Dit is inclusief een welkomstdrankje en een schaaltje snacks. Enkele bijzonderheden:

 • Een team dient uit 4 personen te bestaan waaronder minstens 2 VV Papendrechters.
 • De minimumleeftijd is 18 jaar.
 • De uiterste inschrijfdatum is maandag 18 april.
 • De inlooptijd is van 18.45 tot 19.20 uur. De quiz start om 19.30 uur.

In de kantine zullen twee schermen worden opgesteld zodat iedereen de quiz goed zal kunnen volgen. Maximaal 20 teams kunnen meedoen. Aanmelden kan in de kantine of door een e-mail te sturen met daarin de naam van uw team en de namen van de teamleden naar websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Dus kom op zaterdag 23 april naar ons sportcomplex om vanaf 14.30 uur onze hoofdmacht naar een nieuwe competitiezege te juichen in de wedstrijd tegen Brielle om vervolgens gezellig te kwissen in onze kantine. Tot dan.

Het organisatieteam PUB-Quiz VV Papendrecht

 

Bestel nu onze paaseitjes

Voetbalvereniging Papendrecht heeft een superleuke paasactie. U kunt nu een zakje met overheerlijke chocoladepaaseitjes bestellen voor slechts 2 euro via acties@vvpapendrecht.nl. Na uw bestelling ontvangt u een afhaalbericht waarin staat waar en wanneer u het zakje of de zakjes kunt afhalen op de club. Familie, vrienden, buren, collega’s, iedereen mag bestellen. De opbrengst van de actie gaat volledig naar de club. Steun VV Papendrecht, doe mee aan de paasactie en koop een of meerdere zakjes met paaseitjes.

 

Wim Erkelensplantsoen

Bezoekers van ons Slobbengors hebben het bord vast al zien staan: het Wim Erkelensplantsoen. Recentelijk was de onthulling met initiatiefnemer Ton Rutteman (links op de foto) en uiteraard onze Wim. Ton heeft het initiatief genomen om het plantsoen een nieuwe naam te geven omdat natuurliefhebber Wim erg begaan is met het stukje groene struikgewas tussen de dijk en de oprit vanaf het Slobbengors. Hij staat daar dan ook regelmatig even stil om het prachtige plantsoen te bewonderen. Wil je nog meer weten over deze onthulling? Vraag het Ton of Wim!

 

Brede aanpak voetbalpiramide

Volgens de KNVB is het competitiemodel, dat in de loop van 130 jaar is uitgegroeid tot een piramidemodel, langzaam scheef aan het groeien. Dat heeft onder meer te maken met de verschuiving van teams van de zondag naar de zaterdag. Door deze terugloop op zondag blijven er aan de onderkant van de piramide weinig teams over, met niveauverschillen en meer reisafstanden tot gevolg. Op de zaterdag stijgt het aantal teams en is juist behoefte aan een goede vierde én vijfde klasse. Maar ook in de rest van de voetbalpiramide zijn verbeteringen noodzakelijk voor meer regionale competities in de top en meer spanning en gelijkwaardigheid op alle niveaus. Om het spelplezier en de kwaliteit van de wedstrijden te verbeteren heeft de nationale voetbalbond een aantal stappen genomen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de KNVB >>

 

19e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (24-03-2022)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (03-2022)’, ‘Komende zaterdag Bye Bye Corona Party’, ‘Paaseieren zoeken voor JO7, 8 en 9’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 25 maart’, ‘Inschrijven schoolvoetbal Papendrecht’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Nieuwe presentatiepakken JO15-1’ en ‘Mijlpaal aantal wedstrijden in Papendrecht 1’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voorbeschouwing Papendrecht – Terneuzense Boys 26 maart

Teneuzense Boys is voortgekomen uit een schoolelftal van de Christelijke Mulo School in Terneuzen en werd opgericht op 1 mei 1949. Besloten werd op de zaterdag te gaan spelen, in tegenstelling tot Terneuzen dat op de zondag haar wedstrijddag had. De oranje-zwarten klommen geleidelijk op en wisselden het tweede- en eersteklasserschap met regelmaat af maar hebben die laatste status onder leiding van trainer Hubert van de Hemel sinds het seizoen 2018-2019 weer in bezit. Jammer voor Hubert dat hij niet het benodigde diploma bleek te bezitten om in deze klasse werkzaam te zijn en dus werd Dennis de Nooijer, voormalig Sparta-spits, aangetrokken om de hoofdmacht te gaan coachen. Dit gaat met wisselend succes. De Zeeuwen staan momenteel op plaats 9 met 18 uit 14, 1 punt minder dan Papendrecht, dat helaas haar laatste 2 wedstrijden verloor en op plaats 7 staat. Terneuzense Boys daarentegen won de voorlaatste wedstrijd bij SHO met 1-5 (!) en verspeelde afgelopen zaterdag in de 95e minuut een 2-1 voorsprong tegen Nieuw Lekkerland. Miroslav Peric was de grote man bij het ‘andere Oranje’ en vooral zijn tweede doelpunt was van een grote schoonheid mochten wij van de website van ‘de Boys’ optekenen. De mannen van De Nooijer zullen sowieso extra gebrand zijn om een goed resultaat weg te halen uit Papendrecht want in de thuiswedstrijd werd een 0-4 nederlaag geleden toen onze rood-zwarten er voor rust in slaagden om in een tijdsbestek van 7 minuten 3 maal te scoren. Lorenzo van Wijk, Juninho van Ree en Xavier Leenheer waren toen trefzeker waarna Semih Kaplan er in de tweede helft 0-4 van maakte. Afgelopen dinsdag tegen SHO begon Papendrecht matig aan het duel en had daarbij de pech dat Nick Kamerling bij een kopduel door zijn tegenstander stevig op het achterhoofd werd geraakt waardoor hij volkomen dizzy van het veld moest. Bijkomende ellende was dat na dat duel Michael van Rooijen de bal op de arm kreeg en scheidsrechter Berg naar de stip wees. De penalty werd benut waarna het duel van beide zijden onvriendelijk werd. Er vielen de nodige gele kaarten en helaas ook nog een rode voor Xavier Leenheer die in een duel er veel te fors inging waarna Papendrecht het de laatste 55 minuten met 10 man moest doen. Gek genoeg ging het Papendrecht in ondertal veel beter af dan in de eerste 35 minuten en kreeg het middels Juninho van Ree en de weer ingevallen Jay Luciano een tweetal grote kansen die helaas niet werden benut. Het alles-of-nietsoffensief leverde Papendrecht helaas niets op. SHO kon in blessuretijd zelfs nog de bevrijdende 0-2 scoren. Een zure nederlaag, ook vanwege de rode kaart van Xavier, de hoofdblessure van Nick en, naar achteraf na de wedstrijd bij Heinenoord bleek, ook nog eens een gebroken middenhandsbeentje van Job van der Werff. Alle drie zijn er in ieder geval tegen Terneuzense Boys niet bij. Onze jongens kunnen derhalve de steun van onze supporters nu heel goed gebruiken om dit gemis enigszins te kunnen compenseren. Overigens moet gezegd dat Sturrus een brede selectie tot zijn beschikking heeft die er allemaal vol voor gaan. Het 2e elftal, dat in de 97e minuut Rijsoord nog zag gelijkmaken, speelt zaterdag om 12 uur, eveneens thuis, tegen Wieldrecht. Ook zij kunnen de nodige steun gebruiken omdat zij automatisch veel last hebben van de afwezigen bij het eerste.

 

Komende zaterdag Bye Bye Corona Party

De start van de lente en de afschaffing van de coronamaatregelen is voor Voetbalvereniging Papendrecht aanleiding voor het organiseren van een spetterend feest. Op zaterdag 26 maart zal na afloop van de thuiswedstrijd van onze hoofdmacht tegen Terneuzense Boys de gratis toegankelijke Bye Bye Corona Party plaatsvinden met als hoofdact de bekende Feest DJ John. Kom komende zaterdag dus naar het Slobbengors om eerst Papendrecht 1 naar een nieuwe overwinning te juichen om je daarna in het feestgedruis te storten.

 

Voorbeschouwing Papendrecht – SHO op 22 maart

Steeds Hoger Oud-Beijerland komt op dinsdagavond 22 maart naar het Slobbengors. Opgericht in 1930 startte de club in de laagste klasse van de Rotterdamse Voetbalbond (RVB) en na diverse promoties bereikte de hoofdmacht in 1942 de 4e klasse van de KNVB. Voorlopig hoogtepunt van de op de voetbalcompetitieladder Steeds Hoger stijgende vereniging was het landskampioenschap der zaterdagamateurs in 1970. De resultaten in de laatste ruim 50 jaar kende pieken en dalen, degradatie naar de 3e klasse en uiteindelijk in 2014 weer hoofdklasser. Inmiddels speelt SHO, dat 988 leden telt en 53 elftallen in competitieverband heeft, alweer een viertal jaren in de 1e klasse, net als Papendrecht. Door de indeling in de eerste 2 jaar van ons eerste in Zuid I en het tussentijds stopzetten (corona) van de vorige competitie , troffen beide teams elkaar nog nooit. Slechts eenmaal, 18 jaar geleden, werd serieus de degens met elkaar gekruist en wel voor de toenmalige RD CUP waarin Papendrecht Zondag 1 met 5-1 het onderspit dolf tegen onze latere oefenmeester Richard Middelkoop en de eveneens bij ons bekende linkerspits en sneltrein Geert Bakker die ook een tweetal jaren voor Papendrecht in de hoofdklasse uitkwam. SHO bezet de 12e plaats met 13 punten uit 12 wedstrijden, 7 punten minder dan het op plaats 6 bivakkerende Papendrecht. SHO herstelde zich afgelopen zaterdag gedeeltelijk van de forse thuisnederlaag (1-5) tegen Terneuzense Boys het weekend ervoor. In Bergschenhoek scoorde Bart van Eck al na 1 minuut tegen BVCB waarna de thuisclub in het begin van de 2e helft de stand gelijktrok. Beide ploegen waren tevreden met 1 punt in een matige wedstrijd met wel veel strijdlust van de kant van SHO waarover trainer Sander Fakkel heel tevreden was. SHO miste overigens een vijftal basisspelers terwijl zelfs zowel de eerste als de tweede doelman niet beschikbaar was. Vervanger Niels Stehouwer deed het echter voortreffelijk in Bergschenhoek. Papendrecht leed afgelopen zaterdag jammer genoeg haar eerste nederlaag in 2022. Heinenoord, in Papendrecht nog met 1-0 verslagen, buitte met name haar kopkracht uit in een matige wedstrijd die in deel 1 werd gedomineerd door de thuisploeg, maar waarin Papendrecht in de tweede helft de bovenliggende partij was tot aan het moment dat Job van der Werff zijn betwiste rode kaart kreeg vanwege het onderuithalen van een doorgebroken speler. Hij mist sowieso SHO dinsdagavond. Namens Papendrecht maakte Lorenzo van Wijk de gelijkmaker nadat hij afgelopen dinsdag tegen Brielle twee keer succesvol was geweest. Ook Papendrecht kende de nodige personele problemen. Om uiteenlopende redenen kon trainer Sturrus geen beroep doen op Stephan Bravenboer, Jim Ruiz, GeorgeTomas de Brito en Cerezo Drenthe. Bovendien viel Nick Kamerling al snel in de eerste helft uit. Gelukkig zagen we wel de rentree van Jay Luciano in zijn eerste officiële wedstrijd dit seizoen. Hij had vanaf minuut 60 een hoopvolle invalbeurt. Indien Papendrecht erin slaagt om SHO te verslaan is het gat met de aan het eind van het seizoen via de nacompetitie voor degradatie spelende ploegen 12 en 13 opgelopen naar 10 punten. Dat verschaft een redelijk veilig gevoel voor de afloop van dit seizoen. Wij hopen dan ook op een succesvolle dinsdagavond voor onze hoofdmacht met de vocale steun van onze supporters. Dat verdienen zij ten volle.

 

Afgelasting derde weekend maart

Net als de voorgaande weekenden vinden ook tijdens het derde weekend van maart  niet alle competitiewedstrijden doorgang. Voor zaterdag 19 maart zijn twee thuisduels uit het programma gehaald, namelijk Papendrecht G1 tegen DRL G2 en Papendrecht JO19-1 tegen Irene’58 JO19-1.

 

Van de bestuurstafel (03-2022)

De samenleving is weer open. Dit zien we terug binnen de club. We kunnen ons weer vrij bewegen zonder enige beperking en kunnen ons weer volledig richten op het voetbal. Ondanks dat het eerste elftal pas halverwege de competitie is, is de Technische Commissie Heren al volop bezig met de selectie voor volgend jaar. We weten al dat Nick Kamerling ons gaat verlaten. Wij vinden dit uiteraard heel jammer maar respecteren zijn keuze. Wij wensen hem veel succes bij VV Sliedrecht. De deur blijft uiteraard altijd open. Nu de coronamaatregelen achter de rug lijken, worden we geconfronteerd met de volgende uitdaging. De energiekosten rijzen op dit moment de pan uit. De verwachting is dat we dit jaar fors meer kwijt zijn aan gas en licht. Dit betekent dat we kritisch moeten zijn op de uitgaven die we doen. We zijn gelukkig met het feit dat we financieel alles op orde hebben zodat we ook deze uitdaging kunnen managen. We zijn bijzonder content met de toezegging van de gemeenteraad dat wij in 2023 een kunstgrasveld zullen krijgen. Dit betekent dat we als club meer mogelijkheden krijgen om ons voetbalaanbod te vergroten. De visie die we daarover hebben, gaan we binnenkort uitwerken en opnemen in het verenigingsplan 2023-2027. Dit verenigingsplan zal ter goedkeuring worden ingebracht bij de Algemene Ledenvergadering eind dit jaar. Indien je interesse hebt om een bijdrage te leveren binnen het projectteam dat het plan uitwerkt, kan je dit kenbaar maken aan secretaris Edwin Schreurs, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl. Kortom, er zijn genoeg uitdagingen en acties die we de komende tijd als vereniging zullen moeten oppakken.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

VV Papendrecht in de media

Ook tijdens de periode waarin er weinig gevoetbald werd vanwege de coronacrisis werd veelvuldig bericht over onze club. De meeste artikelen verschenen in meerdere lokale media. Zo werd onder meer door VoetbalRotterdam geschreven over de contractverlenging van Johan Sturrus en door Regio-Voetbal over de komst van Raymond Sponselee als nieuwe trainer van Papendrecht 2. Op pagina 17 en 19 van Thuis in Papendrecht van maart 2022 staat een tekst over het nieuwe bedrijf van VV Papendrechters Max en Kenneth van den Berg en voormalig VV Papendrechter Boudewijn Koets. Over de nieuwe winkel van VV Papendrechters Niels van Heteren en Marc Commandeur wordt verhaald in Het Kontakt-Klaroen.nl. Papendrecht.net schreef over de nieuwe presentatiepakken van zowel JO17-2 als JO15-1. Dordt Centraal publiceerde een stuk over de speciale pakketten die 70-plussers van onze club aangeboden kregen in de winterstop. ‘Keepers Papendrecht G1 op scherp gezet‘ is te lezen bij RTV Papendrecht. De uitagenda van PapendrechtVerrast vermeldt de Bye Bye Corona Party. In het VoetbalJournaal Drechtsteden is een interview verschenen met selectiespeler Jay Luciano. Tot slot staat in het VoetbalJournaal Alblasserwaard van dit voorjaar het artikel ‘Jubilarissen op eenzame hoogte‘.

 

PapendrechtLegends 7×7 op 25 maart

Het begin van de lente is voor de PapendrechtLegends aanleiding de voetbalschoenen weer uit de kast te halen voor een lekker potje voetbal op het Slobbengors. Op vrijdag 25 maart kunt u de veteranen aantreffen op onze voetbalvelden. Hierbij geldt het volgende:

 • De deelnemers worden om 20 uur in de kleedkamers verwacht;
 • Het gaat om 7×7 op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding;
 • Er mag doorlopend gewisseld worden;
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

De uiterst gezellig nazit in onze kantine zal natuurlijk niet ontbreken. Vanzelfsprekend zijn wij op zoek naar meer PapendrechtLegends. Daarom willen wij iedereen die op welke manier dan ook verbonden is aan Voetbalvereniging Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers of andere vrijwilligers, supporters en dergelijke uitdagen om een team op te richten. Maar ook anderen kunnen zich inschrijven. Iedereen is van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Paaseieren zoeken voor JO7, 8 en 9

Lieve jongens en meisjes van JO7, 8 en 9,

Net als vorig jaar gaat de paashaas eieren verstoppen op het sportcomplex van Voetbalvereniging Papendrecht. Willen jullie helpen om de eieren te zoeken? Dat kan op vrijdag 8 april van 18.30 tot 19.30 uur. Deelname is gratis. Jullie broertjes en zusjes tot 10 jaar mogen ook gezellig komen maar zij betalen 1 euro per persoon. Wil je meedoen, schrijf je dan in. Dat kan door je vóór woensdag 6 april op te geven in de Commissiekamer of door een e-mail te sturen naar acties@vvpapendrecht.nl. Tot de eerste vrijdag van april op het Slobbengors.

 

Inschrijven schoolvoetbal Papendrecht

De afgelopen twee jaar is er jammer genoeg vanwege de coronacrisis geen schoolvoetbal geweest maar dit voorjaar staat het weer op het programma voor alle leerlingen van de basisschool, jongens en meisjes. Zoals altijd zal het plaatsvinden op ons sportcomplex. Het toernooi wordt in zijn geheel afgewerkt op dinsdag 3 mei. Lijkt het jou leuk om daaraan deel te nemen? Geef je dan op bij je school en doe mee. Meer informatie staat in een brief die naar alle basisscholen gestuurd is en die je hier kunt downloaden  >>

 

Gezellige mensen gezocht voor kantine

Denk jij er weleens aan om vrijwilliger te worden bij VV Papendrecht? Dan kunnen we enkel zeggen: DOEN! Waarom zou je vrijwilliger worden bij VV Papendrecht? Om te beginnen help je de club hier ontzettend mee. Verder zul je merken dat je het als vrijwilliger binnen deze gezellige club heel leuk zal gaan vinden. Als kantinevrijwilliger zal je veel gezellige en leuke mensen leren kennen. En daar zal je zeker veel positieve energie van opdoen. Als vrijwilliger in de kantine doe je natuurlijk alle nodige handelingen achter de bar en in de keuken, zoals in elke horecagelegenheid. Soms moet je wel een beetje stressbestendig zijn om bij drukte iedereen zo goed en zo snel mogelijk te helpen aangezien het lekker druk kan zijn als onze hoofdmacht thuis speelt of als we een tof feestje hebben. Je komt in een geweldig team van vrijwilligers terecht en dan heb je ook elk weekend de vaste klanten die voor een uitgelaten sfeer zorgen. Wat is dat iedere keer weer lachen. Wij hebben allemaal hetzelfde doel en dat is om de leukste en gezelligste kantine te worden van de regio (en misschien wel van heel Nederland). Jij kan ons hierbij helpen.

Kan jij zo nu en dan op zaterdag in de ochtend of middag en vind jij het niet erg om je handen te laten wapperen achter de bar en in de keuken? Meld je dan snel aan! Dit kan bij Kiki Smit, voorzitter van de Kantinecommissie, bijvoorbeeld via: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl. Zij zal je vervolgens uitnodigen voor een kennismakinggesprek. Wij hopen jou snel te zien.

Kiki Smit
Kantinecommissie VV Papendrecht

 

Doe mee met de Powervrouwen

Ze vormen de kleinste en jongste groep van VV Papendrecht, figuurlijk dan. Ze bestaan nu ruim 4 jaar en de ongeveer 10 vrouwen van het vrouwenrecreatieteam hopen dat er snel nog wat dames bijkomen die samen met hen willen trainen. Sinds september 2017 hebben al heel wat dames meegedaan met de Powervrouwen zoals we het vrouwenrecreatieteam ook wel noemen. Sommigen zijn doorgestroomd naar een vrouwenelftal, anderen zijn afgehaakt omdat het niet te combineren viel met thuis en/of drukke werkzaamheden. Maar er zijn ook een paar diehards die er vanaf het begin bij zijn.

In september bestaan de Powervrouwen 5 jaar en om dat te vieren zoeken we dames die het leuk vinden om te voetballen. Wellicht dat we dan eens een keer een wedstrijdje kunnen spelen. Dus lijkt het je leuk om sportief bezig te zijn en kan je voetballen of wil je het leren, ervaring is dus niet nodig, kom dan eens langs op de vrijdagavond. De Powervrouwen trainen dan van 20.00 tot ongeveer 21.15 uur. Wil je eerst meer informatie, mail dan naar powervrouwenvvp@gmail.com.

 

Afgelasting tweede weekend maart

Ook tijdens het tweede weekend van maart kunnen niet alle competitiewedstrijden worden afgewerkt. Voor zaterdag 12 maart is de wedstrijd Jonge Spartaan G1 tegen Papendrecht G1 uit het programma gehaald.

 

18e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (10-03-2022)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen van thuiswedstrijden van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Kunstgrasveld voor VV Papendrecht?’, ‘Nieuwe trainingspakken JO17-2’, ‘Onderling partijtje Vrouwen 1 en 2’ en ‘Keepers G1 op scherp gezet’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voorbeschouwing Papendrecht – XerxesDZB op 12 maart

Xerxes werd in 1904 opgericht door de familie Van Koetsveld met de locatie Zanddijk in Rotterdam. In een periode van 28 jaar volgde 6 maal een verhuizing die in 1932 eindigde in het stadion aan de Wilgenplas in Rotterdam-Schiebroek. Xerxes bleek door de jaren heen een toonaangevende amateurclub te zijn die er zelfs toe besloot om vanaf 1954 ook betaald voetbal te gaan spelen. Financieel bleek dat uiteindelijk een te zware opgave. De club fuseerde met DHC en speelde in de eredivisie een jaartje bij DHC in Delft. Bekende namen uit het blauw-witte verleden waren spelers als Faas Wilkes, Willem van Hanegem, Coen Moulijn, Eddy Treijtel, Hans Dorjee, Leo Beenhakker en Jan Everse. In 1968 volgde echter een faillissement en bleef de amateurtak over die in de 4e klasse zondag moest opstarten, waarna sportieve ups en downs elkaar afwisselden, met als hoogtepunt het algemeen amateurkampioenschap in 1980. Het aantal leden liep evenwel terug en bovendien moest er op de Wilgenplas ook plaats worden gemaakt voor de aanleg van de HSL-Zuidspoorlijn. De club verhuisde in 2000 naar Rotterdam-Zevenkamp, fuseerde met De Zomerkamp Boys (DZB) en speelt inmiddels met het 1e zaterdagteam in de 1e klasse, heeft op zondag een recreatieve tak met 4 elftallen, is gevestigd aan de Igor Stravinski Singel op het Sportpark Faas Wilkes en telt inmiddels meer dan 1000 leden. Sportief gesproken speelt XerxesDZB een behoorlijk seizoen en bezet momenteel plek 3 met 20 punten uit 11 wedstrijden. Papendrecht neemt met 15 punten uit 10 weliswaar de 8e plaats in, doch staat slechts 2 verliespunten achter de mannen van trainer Tom Rietberg. Alles kort op elkaar dus. Hetzelfde geldt voor het laatste deel van de ranglijst waar Papendrecht graag uit de buurt wil en kan blijven gelet op de stabiele prestaties van de mannen van elftalleider Marc de Groen. Afgelopen dinsdag boekte XerxesDZB een belangrijke driepunter door met 1-0 te winnen in Heinenoord. Speciale attentie van de rood-zwarte verdediging voor spits Harold Vrolijk die, afgelopen zomer overgekomen van Nieuw Lekkerland, zijn schotvaardigheid heeft meegenomen. Dat viel ook de scouts van de SC Feyenoord kennelijk op. Dus speelt Vrolijk volgend seizoen in de hoofdklasse op sportpark 1908. Onze mannen zagen hun wedstrijd tegen SHO afgelast als gevolg van coronabesmettingen van een deel van het team. Met XerxesDZB heeft onze hoofdmacht in 2021 slechts een ‘vriendschappelijke ervaring’, besloten met een 1-2 nederlaag op het kunstgras van SSW in Dordrecht. Bij die gelegenheid bleken de Rotterdammers een vaardig voetballend team te hebben, gewend aan die ondergrond. Op de grasmat van Papendrecht zal het voor hen even omschakelen zijn. Wellicht kan Papendrecht hier wat voordeel uit behalen. De spelers zouden het bijzonder op prijs stellen als onze supporters zich komende zaterdag van hun beste kant laten zien en hen ondersteunen om deze lastige klip te omzeilen. De vorm is er want in 2022 heeft Papendrecht zowel in oefenwedstrijden als in de competitie nog geen nederlaag geleden. Papendrecht mist de langdurig geblesseerde Rick Molenaar alsmede Jay Luciano. De laatste werkt onder leiding van Bert Duthler aan een terugkeer binnen redelijke termijn. Rick moet helaas een langere weg volgen. De leiding is zaterdag in handen van scheidsrechter Robin Punt, aan onze zijde geassisteerd door Patrick Benjamins die de geblesseerde Adrie van Rooijen vervangt. Rest nog te vermelden dat Papendrecht de komende twee dinsdagen in competitieverband gaat spelen. Komende dinsdag 15 maart om 20.15 uur bij Brielle en op dinsdag 22 maart komt SHO om 20.00 uur naar het Slobbengors.

Papendrecht 2, dat afgelopen zaterdag en dinsdag haar wedstrijden won van respectievelijk Hardinxveld en Almkerk, ontvangt komende zaterdag Rijsoord 2 om 12.00 uur.

 

Afgelastingen eerste weekend maart

Behalve de thuiswedstrijd van onze hoofdmacht zijn voor het eerste weekend van maart nog enkele wedstrijden uit het programma gehaald. Op zaterdag 5 maart gaan de wedstrijden niet door van Vrouwen 1, Papendrecht Zat3, JO17-2 en MO17-1. Voor zondag 6 maart gaat de thuiswedstrijd van Papendrecht Zon2 niet door.

 

Papendrecht – SHO gaat niet door

De wedstrijd Papendrecht – SHO, die voor zaterdagmiddag 5 maart op het programma stond, gaat niet door. Vanwege een groot aantal coronagevallen is de wedstrijd uit het programma gehaald.

 

Vrijwilligerspas voor alle vrijwilligers

In het Drechtstedengebied wordt de Vrijwilligerspas uitgegeven. Hiermee kunnen pashouders leuke kortingen krijgen bij allerlei winkels en culturele organisaties. Het aanbod varieert van kortingen bij winkeliers tot horecagelegenheden, musea en theater- en sportevenementen. Géén korting op korting. Het pasvoordeel geldt dus niet in combinatie met andere kortingen en/of acties. De lijst met kortingen kunt u inzien door hier te klikken  >>

De pas is op naam. Kortingen gelden derhalve in principe alleen voor de pashouder. Bij de deelnemende aanbieders kan gevraagd worden u te legitimeren. Neem bij een aankoop daarom behalve de Vrijwilligerspas ook een identiteitsbewijs mee. Toon de pas voordat uw aankoop op de kassa wordt aangeslagen. Wanneer u bij een restaurant bij binnenkomst vermeldt dat u pashouder bent, geldt de korting voor de totale rekening, tenzij anders vermeld. Kortingen in restaurants gelden normaal gesproken niet tijdens feestdagen en evenementen. Mocht sprake zijn van verwarring aan de kassa of hebt u uw korting niet gekregen, stuur dan een e-mail naar: matchmaker@debuitenwachtdordrecht.nl. Dit komt overigens maar zelden voor en berust meestal op een misverstand. Bij het aanvragen van een Vrijwilligerspas dienen enkele persoonsgegevens opgegeven te worden. Hierbij wordt van uitgegaan dat de vrijwilliger aan VV Papendrecht toestemming heeft verleend die persoonsgegevens door te sturen. De persoonsgegevens worden beheerd in een digitaal klantvolgsysteem en bewaard in een beveiligde omgeving van een hostingprovider. De persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de persoon zelf. De persoonsgegevens worden gedurende de looptijd van de Vrijwilligerspas bewaard. De volledige documentatie inclusief aanvraagformulier kunt u hier downloaden  >>

Het ingevulde formulier dient afgegeven te worden aan of gemaild te worden naar onze secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl. De pasjes kunnen in de Commissiekamer worden opgehaald.

 

Onderling partijtje Vrouwen 1 en 2

Tijdens het laatste weekend van februari stond voor de vrouwenploegen geen competitiewedstrijd op het programma. Daarom werd op zaterdag 26 februari voor Vrouwen 1 en 2 een gezamenlijke training gehouden. Uiteraard vond ook een onderling partijtje plaats.

 

Afgelasting laatste weekend februari

Ook tijdens het laatste weekend van februari is een competitiewedstrijd uit het programma gehaald. De thuiswedstrijd van Papendrecht JO19-2 tegen Beek Vooruit JO19-4, die op zaterdagmiddag 26 februari op het programma stond, gaat niet door.

 

Kunstgrasveld voor VV Papendrecht?

Op woensdag 23 februari heeft de gemeente Papendrecht een persbericht doen uitgaan waarin wordt gemeld dat er deze zomer een tweede kunstgrasveld gerealiseerd gaat worden bij VV Drechtstreek. In hetzelfde bericht staat dat in 2023, indien de gemeenteraad akkoord gaat, ook een kunstgrasveld bij VV Papendrecht zal worden aangelegd. Klik hier voor het persbericht  >>

Het is nog geen definitieve toezegging maar toch zijn we als bestuur verheugd dat na vele jaren van intensieve gespreken met de gemeente, het inspreken bij verschillende commissievergaderingen en het continu onder de aandacht brengen van onze behoefte, de kans groot is dat ons wens vervuld gaat worden. Wij gaan ervan uit dat de raad de plannen accordeert en daarmee de beide Papendrechtse voetbalclubs een gelijk speelveld biedt. Overigens werd op 25 februari in de gemeenteraad een motie ingebracht om ook voor VV Papendrecht geld te reserveren voor de aanleg van een kunstgrasveld. De motie werd unaniem gesteund.

Het bestuur

 

17e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (23-02-2022)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Gezellige mensen gezocht voor kantine’, ‘Winnaars lotenverkoop Grote Clubactie’, ‘Doe mee met de Powervrouwen’, ‘Vrijwilligerspas voor alle vrijwilligers’ en ‘Freestyler Bailey de Regt’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Papendrecht 2 tegen Almkerk 2 afgelast

De wedstrijd Papendrecht 2 tegen Almkerk 2 die op 22 februari op het programma stond, is vanwege de aanhoudende regen afgelast. Om die reden gaan ook de nodige trainingen op deze dinsdagavond niet door.

 

Afgelastingen 18 – 21 februari

Het KNMI heeft voor 18 februari voor grote delen van het land inclusief Zuid-Holland van 14 tot 21 uur code rood afgekondigd vanwege storm Eunice die gepaard gaat met zeer zware windstoten met gevaar voor mens en verkeer. De KNVB heeft om die reden voor deze dag alle wedstrijden in het amateur- en betaaldvoetbal afgelast. Logischerwijs gaan ook onze vrijdagavondtrainingen niet door. Ook voor het derde weekend van februari is een wedstrijd uit het programma gehaald. Het gaat om de wedstrijd van JO17-1 van zaterdag 19 februari. Voor 20 februari heeft het KNMI tot het eind van de middag code geel afgegeven vanwege zware windstoten. Verder is sprake van stromende regen. Om die reden zijn de competitiewedstrijden van de zondagelftallen afgelast en gaat ook de training van de Zondagveteranen op het Slobbengors niet door. Ook op maandag 21 februari zijn trainingen afgelast vanwege de grote hoeveelheid neerslag.

 

Voorbeschouwing Papendrecht – BVCB op 19 februari

Komende zaterdag wederom een thuiswedstrijd voor onze rood-zwarten. Ditmaal komt B.V.C.B. bij ons op bezoek. De Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek werd kort na de oorlog opgericht, op 16 oktober 1947, nadat de drie reeds eerder gevestigde voetbalclubs uit Bergschenhoek tijdens de oorlog, veelal door financiële problemen, waren opgehouden te bestaan. Inmiddels speelt de bijna 75-jarige voor het tweede jaar in de eerste klasse. Vorig seizoen ontmoetten beide elftallen elkaar, vanwege het vroegtijdig door de COVID-19-maatregelen afgebroken seizoen, alleen in Bergschenhoek waarbij de thuisclub er met een 2-1 zege vandoor ging. Tijdens onze aanwezigheid daar keken wij verlekkerd en jaloers naar het in 2000 betrokken complex aan het Sporthoekpad waar de 1200 leden tellende vereniging beschikt over drie gras- en drie verlichte, hoogwaardige kunstgrasvelden. Een schril contrast met onze situatie, helaas afgelopen zaterdag weer merkbaar bij het spel op de al minimaal 25 jaar slechte grasmat van het hoofdveld zodra de R in de maand komt. Een kunstgrasveld op veld 1 zou het aanzicht van onze club en vooral de efficiëntie van het gebruik ervan voor alle geledingen van onze club zeer ten goede komen. Sportief heeft BVCB tot nu toe een wisselvallig jaar. Met 10 punten uit 9 wedstrijden is men in Bergschenhoek niet tevreden. Vooral de op 5 februari gespeelde inhaalwedstrijd bij Kloetinge, 5-1 verlies, zorgde voor de nodige kritiek vanuit de club waarbij de opmerking van een trouwe clubwatcher: “het was slappe hap en niet om aan te gluren, geen inzet, geen beleving”, niets aan duidelijkheid overliet. We kunnen er gevoeglijk van uitgaan dat onze gasten komende zaterdag, na het aanhoren van deze kritiek, gewapend met het mes tussen de tanden aan de aftrap staan. Papendrecht daarentegen beleefde wel een gelukkige inhaalwedstrijd. In de 88e minuut viel de luid bejubelde winnende treffer nadat het er heel lang naar uitzag dat de weinig kansen biedende wedstrijd met de ‘Frits van Turenhout’-uitslag, nul- nul, zou eindigen. Juninho van Ree, was de aangever en gaf Jarden van Ek de voormalig Papendrecht-zondagdoelman Lee-Quincy Cheuk a Lam het nakijken. Het zou fantastisch zijn als ook de komende wedstrijd in een overwinning wordt omgezet zodat dan na 9 wedstrijden de helft van het gemiddeld aantal benodigde punten (34) voor handhaving al binnen zijn. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Arthur Ebink uit Oud-Beijerland die aan de zijlijnen wordt geassisteerd door de heren Van ’t Veer en Hornes. Het team rekent op de steun van de supporters!!!

Het tweede selectieteam zag zijn wedstrijd tegen en op verzoek van Almkerk uitgesteld worden en haalt deze dinsdag 22 februari om 20.00 uur op het Slobbengors in.

 

Winnaars lotenverkoop Grote Clubactie

Eerder deze maand hebben we de winnaars bekendgemaakt van de prijzen van de Grote Clubactie 2021 die VV Papendrecht ter beschikking heeft gesteld aan de beste lotenverkopers. Jeugdvoorzitter Rick Croese en Coby Blom waren maar wat graag bereid de prijzen te overhandigen en met de kinderen op de foto te gaan.

Hugo Kornet is de winnaar van de hoofdprijs. Hij mag een voetbalshirt uitkiezen van zijn favoriete club. Fay Matena pakte de 2e prijs, Senn Kavelaar is 3e, Josje Deelen 4e en Dwayne Dons 5e. Zij hebben allen bioscoopbonnen gewonnen.

     

We feliciteren de prijswinnaars en bedanken hen voor het verkopen van bij elkaar liefst 431 loten.

      

 

Freestyler Bailey de Regt

Bailey de Regt (19) is oud-speler van VV Papendrecht en nog regelmatig te zien op onze vereniging. Hij doet dan dingen met een bal die je niet eens in je gedachten na kan doen, of verzorgt wederom een clinic aan jeugdspelers zoals tijdens de afgelopen Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen. Met zijn eigen onderneming Bailey Freestyle won hij vorig jaar het project ZomerOndernemer Drechtsteden. Naast de lezingen, motivational workshops en freestyle voetbalshows en clinics die hij aanbiedt, runt hij zijn freestyle school en podcast FRØST. Dit staat voor ‘FRee yØur STyle’. ‘’Ik was 5 jaar toen ik lid werd van VV Papendrecht. Tot en met de C1 heb ik de jeugd van VV Papendrecht doorlopen. Toen werd ik gescout door FC Dordrecht. Daar heb ik zo’n anderhalf jaar gespeeld, met vijf trainingen per week, een wedstrijd op zaterdag en nog extra techniektraining bij Romano Voetbalschool. Op deze voetbalschool was een trainer, Jano Calor, die de vetste trucs met een bal uitvoerde. Hij inspireerde mij om het ook te proberen en ik was meteen verkocht. Ik geloof niet per se in talent. Oké, ik ben lenig en dat kan zeker helpen, maar ik heb vooral heel veel geoefend. Urenlang hard werken om steeds meer te kunnen met de bal.’’ Uiteindelijk koos Bailey volledig voor freestyle voetbal.

Veldvoetbal en freestyle voetbal op hoog niveau
‘’Veldvoetbal en freestyle voetbal zijn twee verschillende werelden. Een voetballer kan zeker baat hebben bij freestyle omdat je controle, tweebenigheid en balans traint. Maar verder moet je het echt los van elkaar zien. Zo is FRØST een freestyle school en geen voetbalschool.’’ Bailey is zelf op hoog niveau actief met freestyle voetbal. Zo eindigde hij bij het afgelopen WK in Tsjechië bij de laatste 16. ‘’Ik moet er wel bij zeggen dat het speelveld niet helemaal voor 100 % bezet was door corona. Maar ik ben desondanks enorm trots op deze prestatie. Battle is de ‘main category’ en daar moet je in 3 x 30 seconden 1 vs 1 presteren. Een heel jaar 3 tot 4 uur per dag trainen moet dan zijn vruchten afwerpen. Maar ik probeer vooral te genieten en ook echt een spektakel te maken van de battles. Bij mijn openingsronde tijdens het NK bijvoorbeeld liet ik de bal vanaf de eerste ring door een vriend naar mij toegooien. Die nam ik met de borst aan en begon vervolgens met mijn battle. Dat verwachtte niemand.’’ Bij het spektakel hoort ook muziek. ‘’Muziek is zeker belangrijk. Het brengt mij in een bepaalde mood; het geeft motivatie. Ik probeer de muziek zo goed mogelijk te laten matchen met wat ik die dag wil trainen. Hiervoor gebruik ik verschillende genres zoals jazz, breakdance, rap en lo-fi.’’

Fysieke en mentale fitheid en grootste doel
Naast het freestylen studeert Bailey Psychologie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. ‘’Ik heb mijn studie op gevoel gekozen. De onderwerpen spreken mij erg aan. Ik voel me op mijn gemak bij mijn medestudenten en kan goed de link leggen met mijn sport, passie voor gezondheid, ondernemerschap en coaching. Te gek dat alles elkaar zo mooi aanvult!’’ Op de vraag of voeding belangrijk voor hem is, antwoordt hij: ‘’Zeker weten. Gezonde voeding staat aan de basis van fysieke en mentale fitheid, dus dat is voor mij superbelangrijk.’’ Ondertussen is Bailey met allerlei projecten bezig. Iedere donderdagochtend uploadt hij een nieuwe podcast op Spotify en YouTube onder de naam FRØST. ‘’Het mooie van de podcast vind ik dat niks geknutseld is. De gesprekken zijn ongeknipt en puur. Daarnaast worden zo veel waardevolle verhalen en inzichten gedeeld door allerlei freestylers van over de hele wereld. Een bron van inspiratie.’’ Dat we nog veel van Bailey gaan horen is duidelijk, maar wat is nou zijn echte doel? Tot de wereldtop behoren bij het freestyle voetbal of toch anderen inspireren? ‘’Mijn grootste doel is met mijn passie voor freestyle voetbal anderen te stimuleren om hun dromen na te jagen en hier hard voor te werken. Zoals mijn techniektrainer Jano Calor een vuurtje in mij aanwakkerde, probeer ik op mijn beurt een positieve impact te hebben.”

Wil je meer weten over Bailey, zijn projecten en wat hij jou te bieden heeft? Ga dan naar www.baileyfreestyle.com. Wij gaan deze inspirerende oud-jeugdspeler van VV Papendrecht in ieder geval goed in de gaten houden!

 

Afgelastingen tweede weekend februari

Voor het tweede weekend van februari zijn enkele wedstrijden uit het programma gehaald. Voor zaterdag 12 februari gaat het om de wedstrijden van G1, JO17-2, JO10, VR2 en Zaterdag 2.

 

16e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (10-02-2022)

De 16e Weekbrief vvan het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd van het eerste, de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (02-2022)’, ‘Ons sportcomplex en corona’, ‘Soos weer elke woensdag’, ‘Addy Matena en Wim Erkelens 50 jaar lid’, ‘Lege plastic flesjes in de inzamelbak’, ‘Beste verkopers Grote Clubactie 2021’, ‘Kantine doordeweekse avonden dicht’, ‘Laura Huijsman, speelster van MO23 en trainster van MO15’ en ‘Nieuw team JO23-1’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voorbeschouwing Papendrecht – Heinenoord op 12 februari

Eindelijk kan er weer in competitieverband worden gespeeld. Komende zaterdag komt Heinenoord naar het Slobbengors. De mannen van voorzitter, elftalleider en hoofsponsor Fidus, tevens naamgever van de inmiddels bekende Fidus Cup, allemaal vertegenwoordigd in de persoon van Arie van den Berg, begonnen dramatisch aan het seizoen en behaalden in de eerste 5 wedstrijden 1 schamel punt. De vele blessures speelden ‘De Noord’, zoals de club binnen de eigen regio gemakshalve wordt genoemd, nogal parten. Maar in de laatste drie wedstrijden lukte het trainer Joop Hiele, die Heinenoord aan het eind van het seizoen gaat verlaten, zijn manschappen schier onoverwinnelijk te krijgen. Zo slaagden ze erin om in de laatste fase van de wedstrijd tegen SHO een 0-2 achterstand om te zetten in een 3-2 overwinning, gevolgd door een knap 1-1 gelijkspel tegen Oranje Wit, eveneens in de slotfase. In hun laatste wedstrijd voor de verplichte ‘coronastop’ op 27 november werd een 3-1 overwinning behaald tegen Neptunus-Schiebroek. Derhalve 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden hetgeen hun totaal op 8 uit 8 gespeelde wedstrijden brengt. Papendrecht staat momenteel 7e met 10 uit 7 en kan dus door een overwinning een belangrijke stap zetten naar een, voorlopig, veilige positie op de ranglijst. Hoe staat Papendrecht ervoor na op 6 november 2021 de laatste competitiewedstrijd te hebben gespeeld? Positief in elk geval dat trainer Johan Sturrus ook in het volgend seizoen weer voor de groep staat. Het merendeel van de selectie en zeker zo belangrijk de complete staf heeft toegezegd het voorbeeld van Johan te volgen, helaas met uitzondering van onze aanvoerder en sterkhouder Nick Kamerling. Zoals het er nu naar uitziet gaat hij zijn succesvolle Papendrecht-carrière afsluiten en naar Sliedrecht verkassen. Uiteraard wensen wij hem daar veel succes en vertrouwen natuurlijk op zijn maximale inzet om Papendrecht als eersteklasser te verlaten. Voor het derde jaar alweer een Papendrecht-speler die naar het baggerdorp verdwijnt. Wat ons betreft mag de TC van Sliedrecht haar blik in de toekomst ietwat verruimen.

De afgelopen periode speelde Papendrecht een drietal succesvolle oefenwedstrijden. Thuis werd een combinatie-elftal van FC Dordrecht van onder 21 en onder 18 met 4-0 verslagen, waarna midweeks een verrassende en zeker niet onverdiende 3-2 overwinning bij hoofdklasser Poortugaal behaald werd. Afgelopen zaterdag volgde een nuttige en goede oefenpartij bij Sparta AV, een sterke tweedeklasser. Met 0-2 werd gezegevierd dankzij treffers van Juninho van Ree en Xavier Leenheer. Maar zoals bekend, oefenen en competitie maakt een groot verschil, al was het maar door de vele wissels tijdens de wedstrijden om eenieder toch speelminuten te geven. Wij hopen op de vocale steun van onze supporters om deze eerste en belangrijke wedstrijd na drie maanden tot een succesvol einde te brengen. Het tweede selectie-elftal hervat de competitie eveneens komende zaterdag. Almkerk 2 is om 12.00 uur te gast op het Slobbengors.

 

Van de bestuurstafel (02-2022)

We zijn gelukkig weer aan het voetballen. Binnenkort start de competitie weer voor Zaterdag 1, 2 en 3. De hoop is dat de competitie in zijn geheel uitgespeeld kan gaan worden. Dit heeft wel tot gevolg dat de mannen van ons eerste de rest van de competitie elke zaterdag voetballen en dat ze twee keer op een dinsdagavond moeten spelen. Van de overige teams zullen de competities op allerlei manieren gespeeld gaan worden. Er zullen nog regelmatig wedstrijden gaan uitvallen. Houdt daarom de berichtgeving via de bekende kanalen in de gaten. Komend jaar staan voor het bestuur enkele projecten op het programma die de nodige aandacht zullen vergen. Zo willen wij onze huidige statuten, die stammen uit 1979, in lijn gaan brengen met de huidige tijd en de aangepaste wetgeving. De doelstelling is om deze in de Algemene LedenVergadering (ALV) van 2022 vast te stellen. Gelijktijdig zullen wij dan het huishoudelijk reglement afstemmen op de nieuwe statuten. Tevens willen wij onze toekomstvisie actualiseren zodat we weer een stip op de horizon hebben, waarop we ons beleid en keuzes kunnen afstemmen die we samen met de leden maken. Hierbij is ook de doelstelling om deze in de ALV van 2022 in te brengen ter goedkeuring door de leden. Tot slot zal een projectgroep worden ingericht die zich gaat bezighouden met de plannen voor onze accommodatie. Verschillende scenario’s zullen ontwikkeld worden. De eerder toegelichte nieuwbouw zal hiertoe behoren. Voor deze projectgroep zijn we nog op zoek naar mensen die hieraan willen deelnemen. Wij zijn verheugd dat de technische staf van onze eerste elftal te kennen heeft gegeven nog een jaar door te gaan. Hoofdtrainer Johan Sturrus, assistent-trainer Richard Nardten en keeperstrainer Robert Rijntjes zullen dus ook volgend jaar voor de groep staan. Bij het tweede elftal hebben we in Raymond Sponselee een nieuwe trainer gevonden. Ook daar zijn we blij mee.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Lege plastic flesjes in de inzamelbak

Sinds ruim een half jaar zit 15 cent statiegeld op plastic flesjes frisdrank en water van minder dan een liter. Dit bedrag wordt in rekening gebracht bij de aankoop van het petflesje en krijgt u terug als u het flesje weer inlevert bij een innamepunt. VV Papendrecht heeft zich bij Statiegeld Nederland aangemeld als vrijwillig innamepunt. In de kantine staat een inzamelbak voor de lege statiegeldflesjes. De ingezamelde flesjes gaan naar Statiegeld Nederland. Met het opgehaalde statiegeld gaan we nieuwe ballen aanschaffen. Dus deponeer je lege plastic flesje in de inzamelbak en help ons zo aan nieuwe ballen.

 

Afgelastingen eerste weekend februari

Voor het eerste weekend van februari zijn de nodige wedstrijden uit het programma gehaald. Op zaterdag 4 februari gaan de wedstrijden niet door van Papendrecht 5 en 7 alsook JO19-1, JO11-1, JO10-2 en MO13-1. Op zondag 5 februari gaat geen van de uitduels van onze zondagploegen door. De alternatieve zondagse training is afgelast. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege zware windstoten waarvan buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden. De combinatie met de aanhoudende regen maakt het niet mogelijk om gebruik te maken van onze voetbalvelden.

 

Beste verkopers Grote Clubactie 2021

De verkoop van loten van de Grote Clubactie 2021 was gigantisch, namelijk 1374. Dit is een record voor VV Papendrecht. Onze dank gaat uit naar alle kopers en zeker naar de verkopers. Wij waren jullie de top 5 van de beste verkopers en het beste verkopende team nog schuldig. De beste verkoper, Hugo Kornet, heeft een shirt van zijn favoriete club gewonnen. De nummers 2 tot en met 5 hebben allen bioscoopbonnen gewonnen. De prijswinnaars kunnen zich melden bij Nelie Sterrenburg voor het in ontvangst nemen van hun prijzen.

 1. Hugo Kornet (JO11-1): 128
 2. Fay Matena (JO10-2): 101
 3. Senn Kavelaar (JO8-1): 86
 4. Josje Deelen (MO13-1): 67
 5. Dwayne Dons (JO10-1): 49

Natuurlijk was er ook een best verkopende ploeg en dat was JO11-1 met maar liefst 244 loten. Voor hen liggen kaartjes klaar voor een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie en wel die van NAC Breda tegen Jong Ajax op 1 april. De communicatie hierover verloopt ook via Nelie Sterrenburg. Nogmaals onze dank aan iedereen voor zijn en haar inzet!

 

Addy Matena en Wim Erkelens 50 jaar lid

Een bijzonder moment op de laatste dag van januari. Op een duizelingwekkende hoogte van 2.500 meter mocht onze voorzitter Hans Jonker twee jubilarissen hun speldje opspelden voor maar liefst een halve eeuw lidmaatschap van VV Papendrecht. Al is ze dat niet aan te zien.


Hans Jonker (links) en Wim Erkelens

Wim en Addy hebben een grote hoeveelheid verdiensten voor de club op hun naam staan en hebben ontelbaar veel vrijwilligerswerk verricht. Daarnaast voetballen de mannen op de zondagen – als het van de overheid mag – nog hun wedstrijden in het roemruchte Zondagveteranenteam. Waarbij de focus de laatste jaren overigens stilletjes wat meer verschoven is naar de vaste trainingsavond op vrijdag. De omzet in de kantine vaart er wel bij.


Hans Jonker (links) en Addy Matena

We zijn als vereniging trots op leden als Addy en Wim en we hopen nog lang plezier te mogen beleven aan hun vrijwilligerswerk, hun voetballende kwaliteiten en hun humor. Want als je nog eens om een mooie anekdote verlegen zit: vraag het de mannen!


Hans Jonker, Wim Erkelens en Addy Matena

 

Kantine doordeweekse avonden gesloten

Tot eind januari ging de kantine doordeweeks enkele avonden per week tijdens trainingsdagen open maar we hebben moeten besluiten de kantine voor onbepaalde tijd op doordeweekse avonden gesloten te houden. Door alle coronaperikelen is niet mogelijk om de bezetting rond te krijgen waardoor we genoodzaakt zijn om dit besluit te nemen. We rekenen op uw begrip. Mocht dit voor u reden zijn om de helpende hand toe te steken in de kantine, dan horen we dit graag: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl.

Het bestuur

 

Laura Huijsman, speelster van MO23 en trainster van MO15

Laura Huijsman (21) voetbalt sinds 2017 bij VV Papendrecht. Ze begon in de MO19-1 en speelt inmiddels in de MO23-1 als links- of rechtsbuiten. Laura heeft ook een trainerscarrière bij VV Papendrecht lopen. Vorig jaar is ze nog geslaagd voor het UEFA-C Youth-diploma. Momenteel traint ze MO15-1. Laura is vaak met sport bezig want ook naast het voetbal is het sport, sport en nog eens sport. ‘’Ik werk bij Dordt Sport als buurtsportcoach. Daar geef ik gymles en buurtsport aan peuters en groep 1 tot en met 8.’’ Toch is voetbal haar favoriete sport. ‘’Het leukste aan voetbal vind ik dat het een teamsport is. Verder vind ik de partijvorm en het afronden op doel het leukste om te doen.’’ Ook voor Laura zorgde corona ervoor dat ze niet in teamverband kon trainen. ‘’In de coronatijd heb ik vooral veel zelf getraind. Dit was mede door mijn kruisbandblessure waar ik nu na 3,5 jaar eindelijk van hersteld ben. Bij deze revalidatie moest ik veel individuele krachttraining en looptrainingen doen.’’

Verwachting
De verwachting voor komend seizoen is voor Laura vooral op individueel gebied wedstrijdfit worden. ‘’Als ploeg willen we in het eerste seizoen in de vrouwencompetitie zo hoog mogelijk eindigen.’’ Zelf kijkt ze graag naar Cristiano Ronaldo. Vooral vanwege zijn werkethiek. ‘’Hij werkt elke dag hard om nog beter te worden en het beste uit zichzelf en zijn team te halen.’’ Als trainster verwacht zij dat ook het meeste van haar groep. ‘’ Ik vind inzet het belangrijkste in een team. Zolang je hard werkt en alles uit jezelf haalt, kan je veel bereiken, zowel als team als individueel.’’ Wellicht dat haar favoriete betaaldvoetbalclub daarom ook Feyenoord is waarvan ze een seizoenkaart heeft. Al komt het ook door de medesupporters. ‘’Ik houd van de sfeer en de mensen in de Kuip.’’

Speelster en trainster
‘’Ik ben trainster geworden omdat voetbal mijn passie is en ik vind het mooi om met mijn kennis en enthousiasme andere speelsters en spelers beter te maken.’’ Ondanks dat ze al aardig aan de weg timmert als trainster, houdt ze deze ambitie nog ondergeschikt aan die als speelster. ‘’Zolang ik zelf kan spelen, houd ik mijn ambitie als trainster nog op een laag pitje. Dit omdat ik het team waarin ik speel, het belangrijkste vind. Wel wil ik, als het te combineren is, voorlopig training blijven geven op amateurniveau. Als ik klaar ben als speelster wil ik graag een zo hoog mogelijk niveau behalen als trainster.’’ De doelstelling voor komend seizoen met de MO15-1 is om zoveel mogelijk plezier te beleven. Uiteraard moeten de speelsters in haar team ook ‘’hard werken om zo hoog mogelijk in de competitie te eindigen. Ook is het belangrijk dat de speelsters individueel beter worden en dat het team goed op elkaar ingespeeld raakt. Dat vind ik ook het vetste om te zien als trainster. Dat je team toepast in de wedstrijden waar je op getraind hebt en dat de speelsters zich ontwikkelen door het seizoen heen.’’

VV Papendrecht mag zich in de handen wrijven met deze ambitieuze en enthousiaste voetballiefhebster. Hopelijk gaan we nog veel plezier aan Laura beleven, als speelster en als trainster.

 

Afgelastingen laatste weekend januari

Voor het laatste weekend van januari zijn de nodige wedstrijden uit het programma gehaald. Op zaterdag 29 januari gaan de thuiswedstrijden niet door van Papendrecht 7, Vrouwen 2, JO19-2, JO17-2 en JO10-3 alsmede de uitwedstrijden van JO23-1, JO10-1, MO17-1 en MO15-1. Op zondag 30 januari gaat de uitwedstrijd van Zondag 3 niet door.

 

Ploegen van Drechtstreek spelen bij ons

Zoals u wellicht weet, is begin januari het kunstgrasveld van VV Drechtstreek op 10 plekken in brand gestoken. Het gevolg is dat het niet mogelijk is het hele veld te gebruiken voor het spelen van competitiewedstrijden. Hierdoor hebben de blauw-witten komende zaterdag een capaciteitsprobleem. Vanzelfsprekend heeft VV Papendrecht als goede dorpsgenoot hulp aangeboden. Dit betekent dat op 29 januari drie ploegen van Drechtsteek hun thuiswedstrijd zullen spelen op het Slobbengors.

 

Weer nieuwe versie oefenprogramma A-selectie

Na de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond 25 januari mogen we weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. Voor Zaterdag 1 en 2 betekent dit dat zij binnenkort gaan beginnen met het spelen van oefenwedstrijden. Wel heeft het oefenprogramma enkele wijzigingen ondergaan. Het is nu als volgt:

Zaterdag 29 januari
14.30 uur: Papendrecht 1 – FC Dordrecht O21
12.30 uur: IFC 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 1 februari
20.15 uur: Poortugaal 1 – Papendrecht 1
20.00 uur: Smitshoek 2 – Papendrecht 2

Zaterdag 5 februari
14.30 uur: Sparta AV 1 – Papendrecht 1
12.00 uur: Heerjansdam 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 8 februari
20.00 uur: RVVH 2 – Papendrecht 2

Het is niet uitgesloten dat de herstart van de competitie voor ploegen uit de A-categorie in het eerste weekend van februari is. In dat geval komen de oefenwedstrijden van zaterdag 5 februari te vervallen.

 

Ons sportcomplex en corona

Dinsdagavond 25 januari heeft het kabinet versoepelingen doorgevoerd waardoor we weer wedstrijden mogen spelen tegen teams van andere verenigingen. Iedereen kan het sportpark betreden zonder enige belemmering. Buiten de sportvelden is wel de anderhalvemeterregel van kracht:

 • Iedereen van 18 jaar en ouder dient 1,5 meter afstand te houden tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
 • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

Ook voor het betreden van binnenruimten gelden coronamaatregelen:

 • Vanaf 18 jaar alleen toegang met geldig coronatoegangsbewijs en identificatiebewijs. Dit geldt niet voor personen die functioneel aanwezig moeten zijn als trainers, coaches, leiders, (assistent-)scheidsrechters, onderhoudsmensen, kantinepersoneel en andere vrijwilligers van de club. Dit is eigen, morele verantwoordelijkheid;
 • Vanaf 13 jaar is bij verplaatsingen het dragen van een mondkapje verplicht. Je hoeft geen mondkapje op als je zit.

Voor de kantine gelden aanvullende maatregelen:

 • Een vaste zitplaats is verplicht;
 • Kantinepersoneel dient altijd een mondkapje op te hebben;
 • Verplicht registreren en een gezondheidscheck bij binnenkomst.

Wij verwachten van eenieder dat de regels gerespecteerd en nagekomen worden. Controles zullen uitgevoerd worden om de naleving van de regels vast te stellen. Wij gaan ervan uit dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt zodat we onze voetbalvereniging veilig houden. Verder verzoeken wij sporters dringend de kleedkamer na gebruik netjes achter te laten. Van de trainers en teambegeleiding verwachten wij dat zij daarop toezien en dat zij het goede voorbeeld geven en toezien op naleving van de coronaregels. Alleen samen kunnen wij besmettingen binnen onze club voorkomen.

Tot slot: blijf je aan de basisregels houden. Dus:

 • Heb je coronagerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • Ga direct naar huis wanneer klachten ontstaan als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;
 • Schud geen handen en was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na het bezoeken van onze sportlocatie.

Het bestuur

 

Soos weer elke woensdag

Vanaf heden vindt weer iedere week in de kantine van VV Papendrecht de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos plaats. Elke woensdag bent u van 13.30 tot 17.30 uur van harte welkom voor een potje kaarten, biljarten, sjoelen of darten, of kom gewoon voor de gezelligheid. De deuren van onze kantine voor de sfeervolle ouderensoos gaan al om 13.15 uur open. Wel gelden de komende tijd de volgende door de overheid opgelegde coronamaatregelen:

 • Alleen toegang met geldig coronatoegangsbewijs en identificatiebewijs;
 • Houd 1,5 meter afstand;
 • Een vaste zitplaats is verplicht;
 • Bij verplaatsingen is een mondkapje verplicht. Het mondkapje hoeft niet op als u zit;
 • Personeel draagt altijd een mondkapje.

En blijf de basisregels volgen om de verspreiding van het COVID-19-virus te beperken. Dus:

 • Hebt u coronagerelateerde klachten? Blijf thuis en laat u testen;
 • Ga direct naar huis wanneer klachten ontstaan als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;
 • Schud geen handen en was vaak uw handen met water en zeep, juist ook voor en na het bezoeken van onze sportlocatie.

 

15e Weekbrief van seizoen 2021-2022  (25-01-2022)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, de volgende artikelen: ‘Bram Blom, erevoorzitter van VV Papendrecht’, ‘Trainen en onderlinge duels spelen’, ‘Tenuesponsor NOSUCH’, ‘Eredivisiespeler Nikki IJzerman’, ‘Interview Johan Sturrus en Richard Nardten’, ‘Raymond Sponselee nieuwe trainer Papendrecht 2’ en ‘Nieuw oefenprogramma A-selectie’. Overigens hebben sommige abonnees eerst een foutieve versie van de Weekbrief ontvangen voordat zij de juiste versie kregen. Onze excuses daarvoor. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Nieuw oefenprogramma A-selectie

Aangezien het na de laatste persconferentie van het kabinet nog niet toegestaan is wedstrijden te spelen tegen ploegen van andere verenigingen, is het oefenprogramma van de A-selectie dat begin januari gepubliceerd werd, komen te vervallen en vervangen door een nieuwe versie. Onder voorbehoud staan de volgende oefenduels op het programma:

Zaterdag 29 januari
14.30 uur: Papendrecht 1 – FC Dordrecht O21
11.30 uur: Poortugaal 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 1 februari
20.00 uur: Poortugaal 1 – Papendrecht 1
20.00 uur: RVVH 2 – Papendrecht 2

Zaterdag 5 februari
14.30 uur: Sparta AV 1 – Papendrecht 1
12.00 uur: Heerjansdam 2 – Papendrecht 2

 

Trainen en onderlinge duels spelen

Na de persconferentie van het nieuwe kabinet op vrijdagavond 14 januari mogen we weer zonder beperkingen in groepsverband trainen en in clubverband onderlinge wedstrijden spelen. Ook ons kleedkamercomplex is weer geopend. Wel gelden de volgende coronamaatregelen:

 • Geen toeschouwers langs het veld;
 • Buiten het veld dient iedereen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand te houden tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
 • Betreding van ons clubgebouw kan alleen met behulp van een geldig coronatoegangsbewijs en bijbehorend identiteitsbewijs. Uitgezonderd zijn personen die functioneel aanwezig moeten zijn als trainers, coaches, leiders, (assistent-)scheidsrechters, onderhoudsmensen en andere vrijwilligers van de club;
 • Binnen is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Wij verwachten van eenieder dat de regels gerespecteerd en nagekomen worden. Controles zullen uitgevoerd worden om de naleving van de regels vast te stellen. Wij gaan ervan uit dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt zodat we onze voetbalvereniging veilig houden. Verder verzoeken wij sporters dringend de kleedkamer na gebruik netjes achter te laten. Van de trainers en teambegeleiding verwachten wij dat zij daarop toezien en dat zij het goede voorbeeld geven en toezien op naleving van de coronaregels. Alleen samen kunnen wij besmettingen binnen onze club voorkomen.

Tot slot: blijf je aan de basisregels houden. Dus:

 • Heb je coronagerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • Ga direct naar huis wanneer klachten ontstaan als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak;
 • Schud geen handen en was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na het bezoeken van onze sportlocatie.

Het bestuur

 

Bram Blom, erevoorzitter van VV Papendrecht

Bram Blom is een legendarische naam binnen VV Papendrecht. De 67-jarige ondernemer, die met zijn aannemersbedrijf vooral actief is in de Rotterdamse haven, is al meer dan 30 jaar verbonden aan onze club. Het bedrijf van Bram, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, is ontstaan uit het bedrijf dat zijn vader eind jaren dertig was gestart. Destijds werd er voornamelijk vracht vervoerd over het water. In 1965 ging het bedrijf zich specialiseren op het verwerken van steenachtige materialen langs oevers en kribben en dat is nog steeds het geval. Buiten de vele activiteiten voor zijn bedrijf had en heeft hij ook nog de tijd om zich in te zetten voor VV Papendrecht. In 1988 kwam hij in aanraking met de club. Vanaf dat moment ontstond een imposante rij van functies, rollen, activiteiten en onderscheidingen die zijn weerga niet kent. Leider, trainer, hoofdleider D, jeugdvoorzitter, bestuurslid, voorzitter, drager van de gouden speld van de KNVB, voorzitter Business Club VV Papendrecht, sponsor, klusjesman, omroeper, scheidsrechter en erevoorzitter. De enige functie die hij niet binnen de club heeft bekleed, is die van Prins carnaval. “Dat was inderdaad niet mijn ding”, zegt de erevoorzitter lachend. “Het is een imposant rijtje zo achter elkaar.”

Hoe ben je in contact gekomen met VV Papendrecht?
“Mijn zoon Maikel ging op 6-jarige leeftijd voetballen bij VV Papendrecht. Toen de teamindeling binnenkwam, zag ik tot mijn verbazing mijn naam als leider staan, net als Arie Sterrenburg trouwens. We hebben het toen maar samen opgepakt. Vanaf dat moment zijn we vrienden geworden en dat zijn we nog steeds. Na anderhalf jaar werd ik benaderd om hoofdleider van de D-groep te worden. En in 1993 kreeg ik de vraag om jeugdvoorzitter te worden. Ik heb dat gedaan en kwam daardoor in het bestuur terecht. In 2004 werd ik gekozen als voorzitter van VV Papendrecht. Daarmee kwam een eind aan de functie van jeugdvoorzitter, iets wat ik met veel plezier heb gedaan overigens. Tot 2017 heb ik de functie van voorzitter vervuld, een mooie tijd met leuke en minder leuke momenten. De beslissing om te stoppen met de prestatieve zondagafdeling was één van de minder leuke momenten. Daartegenover staan ook diverse momenten waar je blij van werd of positieve energie van kreeg.”

Na het overlijden van toenmalig erevoorzitter Ad Matena ben jij gekozen als erevoorzitter. Hoe kijk jij naar die functie?
“Ik vind dat een eervolle functie. Het geeft aan dat je wat voor de club betekend hebt. Ik zie mezelf als een stille reserve en klankbord voor het bestuur. Gevraagd en ongevraagd geef ik mijn mening over de gang van zaken binnen de club, altijd met een positieve insteek. Ik zie mezelf als een verbinder. Dat heb ik ook geprobeerd te zijn tijdens mijn voorzitterschap. Ik was geen autoritaire leider. Ik probeerde altijd mensen bij elkaar te brengen en te stimuleren zich in te zetten voor de club.”

Je hebt een eigen bedrijf en steekt veel tijd in de club, hoe doe je dat?
“Dat doe je niet zomaar. Ik heb het geluk dat ik een echtgenote heb die mij steunt en ondersteunt. Zonder Coby had ik het allemaal niet kunnen opbrengen. Zij heeft er nooit een probleem van gemaakt dat ik veel op de voetbal zat. Ze is overigens zelf lid van verdienste van de club, door haar jarenlange inzet als vrijwilliger. Dat doet ze trouwens nog steeds.”

Je bent ook nog voorzitter van de Business Club VV Papendrecht
“Dat klopt. Nadat ik was afgetreden als voorzitter had ik aangegeven nog wat te willen doen voor de club. Het bestuur kwam met de vraag of ik de businessclub nieuw leven in wilde blazen. Dat doe ik met een leuk team en met plezier. Het valt overigens niet mee in deze tijd om de club verder uit te bouwen.”

Je bent 67 jaar, denk je wel eens aan stoppen?
“Ik ben zeker van plan de werkzaamheden binnen mijn bedrijf af te bouwen. Mijn vader heeft gewerkt tot zijn 77e. Dat zie ik niet zitten. Hoe het zich ontwikkelt, weet ik nog niet precies. Maar ik zal nooit helemaal stoppen. Een beetje klussen in het magazijn van het bedrijf of op de voetbal zal ik altijd blijven doen.”

 

Tenuesponsor NOSUCH

Op het voetbaltenue van Papendrecht 1 prijken drie sponsors die al vele jaren verbonden zijn aan VV Papendrecht. Op de voorkant van het wedstrijdshirt staat de naam van onze hoofdsponsor NOSUCH, opgericht in 2001 door Teus Baars, voormalig speler van Zaterdag 1, en uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Het een creatief bureau voor de zakelijke markt dat mensen verbindt met merken met behulp Visual Identity, Campagnes en Content.

Hoe ben je bij Papendrecht terechtgekomen?
Teus: “Ik ben op 19-jarige leeftijd overgekomen van De Alblas en kwam in de zaterdagselectie. Ik speel nog steeds, in Zondag 3, als mijn gestel het toelaat, hahaha. Ik blijf het spelletje geweldig vinden. Dus zolang het gaat, blijf ik het doen. Mijn oudste zoon Cees speelt in het eerste. Daarom sta ik regelmatig langs de lijn. Maar ik heb nog twee voetballende zoons, dus ik moet mijn tijd verdelen. Guus speelt bij Feyenoord en Rijk speelt in JO19-3. Het weekend bestaat uit voetbal.”

Waarom VV Papendrecht sponsoren?
Teus: “Ik ben het toenmalige Zaterdag 1 gaan sponsoren toen VV Papendrecht in een moeilijke periode zat en er best wat lastige beslissingen genomen moesten worden. Ik wilde de club daar graag bij helpen. Ik heb de vrijwilligers en sponsoren uit mijn actieve periode altijd zeer gewaardeerd. Toen ik de financiële mogelijkheid kreeg een bijdrage te leveren, heb ik dat graag gedaan. Ik vind het mooi dat mensen die daartoe in staat zijn, iets terugdoen voor hun club. Dat hoeft trouwens niet altijd financieel te zijn. Maar zonder sponsors wordt het voor verenigingen moeilijk. VV Papendrecht is een mooie club met fijne mensen die allemaal hun best doen om er iedere dag weer iets moois van te maken. Dat waardeer ik enorm en daarom steun ik de club waar ik kan.”

 

Eredivisiespeler Nikki IJzerman

Nikki IJzerman (21) is inmiddels ruim 1,5 jaar speelster van ADO Den Haag. Ze studeert Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit en speelt topvoetbal. Ooit speelde ze twee jaar lang in de rood-zwarte kleuren op het Slobbengors. ‘’Ik kwam in de C1 bij VV Papendrecht en bleef tot de B1 oftewel JO17-1. Het waren goede teams met spelers als Cees Baars, Bas Jonker en de broers Gyan en Bailey de Regt. Gyan speelt inmiddels bij Vitesse en Cees staat in het eerste van VV Papendrecht. We waren bijvoorbeeld een seizoen lang ongeslagen. We werden toen uiteraard kampioen en wonnen ook veel oefenwedstrijden van divisionisten.’’

Eredivisie
Toen Nikki bij de Talentendagen van Eredivisionist Excelsior Barendrecht eruit was geplukt, kwam ze daar voor drie seizoenen terecht. Ze voetbalde er in de Eredivisie op het hoogste niveau van Nederland. Nikki is linksbenig en speelt vaak als linkshalf. Gevraagd naar haar sterkte én verbeterpunten aarzelt even. ‘’Dat is natuurlijk altijd lastig om te zeggen maar ik denk dat ik een goede trap bezit, overzicht behoud en mijn aanname is ook wel goed. Waar ik beter in kan worden, is mijn fysiek. Dus fysiek sterker worden zodat ik beter aan de bal word.’’ Ook kijkt ze graag naar andere middenvelders, geeft ze aan als haar gevraagd wordt welke spelers of speelsters voorbeelden zijn. ‘’Vroeger was ik echt fan van Messi. Tegenwoordig kijk ik graag naar Kevin de Bruyne en Jackie Groenen.’’

ADO Den Haag
Vanzelfsprekend heeft Nikki ook de coronatijd moeten doormaken. ‘’Het was het einde van het seizoen 2019-2020 en ik speelde nog bij Excelsior Barendrecht. Toen moest ik veel zelf gaan trainen en tevens online les volgen. In die zomer ben ik overgestapt naar ADO Den Haag en aan het begin van het seizoen mochten we als profs weer gaan voetballen. Daar was ik zeker blij mee. We eindigden als vierde en mochten in de play-offs spelen om het kampioenschap.’’ Helaas waren de play-offs niet succesvol maar de bekerfinale werd wel gehaald. Alleen het succes was ADO niet gegund. De ploeg verloor ongelukkig met 0-1 van PSV.

Doelstelling nieuwe seizoen
Nikki heeft als doelstelling voor het nieuwe seizoen de prestaties van het afgelopen seizoen proberen te herhalen. ‘’Minimaal de 4e plek behalen om zo opnieuw mee te doen in de play-offs. Verder meer weerstand bieden aan topteams als FC Twente, Ajax en PSV. We willen ook weer zo ver mogelijk in de beker komen. Mijn persoonlijke doelstelling is vooral veel minuten maken. Een vaste waarde worden in het team. De concurrentie is groot maar trainer Sjaak Polak is eerlijk, duidelijk en draait er niet omheen. We krijgen veel vrijheid en je mag ook fouten maken.’’

Top halen
Tijdens de wedstrijd tegen Ajax, waar onder meer de internationals Stefanie van de Gragt, Sherida Spitse en Victoria Pelova spelen alsmede voormalig VV Papendrechter Liza van der Most, stond Nikki nog in de basis. Op de vraag wat ze zou willen meegeven aan jonge spelers of speelsters die ook de top willen behalen, zegt ze: ‘’je moet hard werken en toch wel veel opgeven vanwege je ambitie om de top te behalen. Maar het allerbelangrijkste is om vooral plezier in het voetballen te hebben.’’

 

Eerste Weekbrief van 2022  (10-01-2022)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast een nieuwjaarskaart en het wedstrijdprogramma voor de jeugd voor de komende twee weken, de volgende artikelen: ‘In memoriam Henk van Wijngaarden’, ’70-plussers VV Papendrecht ontvangen Eindejaarspakket’, ‘Tenuesponsor Van ‘t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken’, ‘Ook Vriendenloterij steunt VV Papendrecht’, ‘Technische commissies’, ‘Johan Sturrus tekent voor een jaar bij’, ‘Ken Aigbosuria vertrekt na dit seizoen’, ‘Start trainingen’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Start trainingen

Nog even en dan worden de trainingen hervat. Conform de huidige COVID-19-richtlijnen van de overheid zullen de kleedkamers echter gesloten blijven. Vanaf dinsdag 11 januari kan er weer getraind worden door de junioren tot met 17 jaar. Vanwege de coronamaatregelen kan dit tot uiterlijk 20 uur. Vanaf maandag 17 januari gaan de trainingen van de pupillen weer van start. Tijdens de trainingen zijn er voor de jeugdleden tot en met 17 jaar geen afstandsbeperkingen. De trainingen zijn in principe volgens het huidige trainingsschema. We willen iedereen wel nadrukkelijk verzoeken eerst contact te zoeken met de betreffende trainer(s) of de trainingen daadwerkelijk doorgaan. Daar de leden van 18 jaar en ouder uitsluitend overdag tot 17 uur mogen trainen, hebben we besloten hen alleen in het weekend de mogelijkheid te geven om te trainen. Volgens de huidige maatregelen mogen zij overigens uitsluitend in tweetallen sporten en op minstens anderhalve meter afstand van elkaar. Wanneer een seniorenteam wil trainen, zal dit gemeld dienen te worden aan Thomas van der Kaap van het wedstrijdsecretariaat (e-mail: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl) zodat een planning gemaakt kan worden.

Het bestuur

 

Oefenprogramma A-selectie

Op dit moment is het voor seniorenteams vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan om wedstrijden te spelen. Op vrijdag 14 januari komt het nieuwe kabinet met een persconferentie over het coronabeleid. Het is uiteraard onbekend of daarna het spelen van voetbalmatchen voor 18-plussers weer toegestaan is, maar voor het geval dat is een oefenprogramma opgesteld voor de A-selectie. Onder voorbehoud staan de volgende oefenduels gepland:

Zaterdag 22 januari
14.30 uur: Sparta AV 1 – Papendrecht 1
11.30 uur: Poortugaal 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 25 januari
20.00 uur: Poortugaal 1 – Papendrecht 1
20.00 uur: RVVH 2 – Papendrecht 2

Zaterdag 29 januari
14.30 uur: Papendrecht 1 – FC Dordrecht <21
11.00 uur: Smitshoek 2 – Papendrecht 2

 

Technische commissies

Het technisch beleid van VV Papendrecht ligt vanaf dit seizoen in handen van drie technische commissies: Technische Commissie (TC) jeugd, heren en vrouwen. Uit deze technische commissies gaat de coördinator als afgevaardigde naar een centraal technisch overleg. De doelstelling is dat de verschillende geledingen nauw samenwerken op technisch vlak, waardoor de doorstroming vanuit de jeugd goed geborgd is en dat het voetbaltechnische niveau op een hoger plan komt. Aan tafel zitten Bert Duthler (TC-heren), Monique Klooster (TC-vrouwen) en Dennis Zaal (TC-jeugd). Voordat er één vraag gesteld is, zijn de drie al geanimeerd in gesprek over de mogelijkheden en uitdagingen die er zijn. Dit laat zien dat de drie gepassioneerd bezig zijn om de club verder te helpen. De basis van de huidige technische structuur is op verzoek van het bestuur uitgewerkt in een visie, opgesteld door Bert Duthler. Na goedkeuring van het bestuur is deze binnen de club geïmplementeerd.

Hoe vaak zitten jullie bij elkaar en hoe functioneert het?
Dennis: “Er zit nog geen vaste cyclus in. We hebben in het begin van het seizoen al meerdere keren bij elkaar gezeten. Voor de zomer hadden we het eerste overleg.” “De doelstelling is om een cyclus te hebben van 6 weken”, vult Bert aan. Dennis: “De samenhang tussen de verschillende afdelingen moet gaan groeien”. Bert: “Het is belangrijk dat we van elkaar weten wat we doen en dat we alle drie hetzelfde verhaal vertellen naar onze doelgroepen”. Dennis: “We geven elkaar de ruimte om het te ontdekken. We zullen nog tegen allerlei uitdagingen aanlopen.” Monique: “Het is fijn om met elkaar te sparren of feedback te geven. Daar wachten we uiteraard niet mee tot de overleggen. Als we elkaar nodig hebben, zoeken we elkaar op.”

Wat is de volgende stap?
Bert: “De kernwaarden van VV Papendrecht vormen de rode draad. We moeten nu beleid gaan maken voor de lange termijn.” Monique: “We willen dat eenvoudig houden. Ik heb moeite met grote plannen. Het moet wel uitvoerbaar en leesbaar zijn voor alle leden.” Dennis: “Cultuurbewaking en een proactieve rol richting de trainers, dat zijn ook onderdelen die we moeten oppakken”. Monique: “Ook de aansluiting van de jeugd naar de senioren is een lastig onderwerp. We moeten ons vooral toeleggen op het veranderen van de mindset bij de begeleiding. Geen teambelang maar verenigingsbelang.” Dennis: “We moeten ook trots zijn op wat we al hebben. Bijna alle geledingen in het voetbal zijn aanwezig binnen de club. Daarbij komt dat er een grote diversiteit is bij VV Papendrecht. Iedereen is welkom. Dat geeft aan dat een centraal technisch beleid geen overbodige luxe is.”

Wat is het ultieme doel?
Bert: “Dat iedereen binnen de club op zijn plek zit. We hopen dat de mensen zelf komen met ideeën of tips om spelers of trainers te ontwikkelen of om zichzelf te ontwikkelen.” Dennis: “Je wilt graag dat mensen meedenken, een proactieve houding, dat is wat we willen”. Monique: “We blijven ook ambitieus op zowel prestatief als recreatief niveau. Maar ook op maatschappelijk vlak willen we voorwaarden blijven scheppen.”

Hoe kunnen de mensen jullie vinden, zijn alle posities volledig bezet?
Bert: “Goede vraag. Het is belangrijk dat we toegankelijk zijn, dat mensen ons makkelijk kunnen vinden. Daarom is een speciaal e-mailadres in het leven geroepen. We beheren met zijn drieën de e-mailbox. Dus alle vragen op technisch gebied kunnen hier gesteld worden. En uiteraard zijn we regelmatig op de club te vinden.” Monique: “Bij de vrouwen zijn we nog op zoek naar uitbreiding. Enthousiaste mensen die het technisch beleid vorm willen geven zijn welkom. Vrouw of man maakt uiteraard niet uit.” Dennis: “Bij de jeugd zijn de functies vacant van technisch coördinator JO15/13 en JO19/17”. Bert: “De TC-heren staat in principe. Echter, iemand met ambitie kan altijd komen praten.” Dennis: “We hebben nog een wens. Dat is het inrichten van een interne scouting. We zoeken iemand die daarvoor de organisatie wil opzetten.”

Drie enthousiaste mensen de club verder willen brengen. Wil jij ook onderdeel uitmaken van de ontwikkeling van het technisch beleid, meld je dan aan via tc@vvpapendrecht.nl.

 

Tenuesponsor Van ‘t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken

Op het tenue van Papendrecht 1 staan drie sponsors die al vele jaren verbonden zijn aan VV Papendrecht. Op de achterkant van het shirt staat Van ‘t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, de eerste Sponsor van de Maand van dit seizoen. Het bedrijf van voetbalvader Melvin van ’t Geloof is in 2007 gestart en is vooral actief in de nieuwbouw van woningen, appartementen, bedrijfspanden en winkels.

   

Hoe ben je bij Papendrecht terechtgekomen?
Melvin: “Ik kwam op mijn achtste van D.E.M.O.S. uit Schiedam. Die club bestaat overigens niet meer na fusies met andere clubs. Ik denk dat ik tot mijn 16e gevoetbald heb, gekeept om precies te zijn. Daarna ben ik een tijdje weggeweest tot mijn kinderen gingen voetballen. Zo kwam ik weer in contact met VV Papendrecht. Joyce, mijn vrouw, is veel actiever voor de club dan ik hoor. Ik voetbal niet meer maar ben eigenlijk altijd langs de lijn te vinden. In de ochtend bij de kinderen en in de middag bij het eerste.”

Waarom VV Papendrecht sponsoren?
Melvin: “Ik stond een keer te praten met penningmeester Dick Verschoor. Toen kwamen we op sponsoring. De club zocht nog sponsors. Ik heb aangegeven daar wel oren naar te hebben. Ik sta op het shirt, heb een bord en ik sponsor nog wat andere dingen. Een club is altijd afhankelijk van sponsoren. Ik haal er echt geen werk uit. Het is goodwill. Ik hoop dat meer bedrijven er zo naar gaan kijken. Het is een gezellige club en je wordt gewaardeerd.”

 

De beste wensen voor 2022

De beste wensen voor het nieuwe jaar