Terug
Berichten eerste helft 2020

Laatste Weekbrief van seizoen 2019-2020  (30-06-2020)

De 25e en laatste Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Dank aan alle harde werkers’, ‘Kantine zaterdag geopend’, ‘Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2020-2021’, ‘Jubileumprogramma 2021’, ‘VV Papendrecht en de dakentragedie’, ‘Nieuwe agenda jubileumactiviteiten’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Kampioensfoto B3 seizoen 1997-1998’, ‘Invullen mobiel digitaal wedstrijdformulier aangepast’, ‘Vrouwen 1 volop in training’ en ‘Zondagveteranen weten van geen ophouden’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Dank aan alle harde werkers

Wat begon als een likje verf om de kantine op te knappen, is aan het uitlopen op een complete renovatie. Onder leiding van Kiki Smit en Aad Koot zijn de kantinemedewerkers en een waar leger aan vrijwilligers keihard aan het werk, waaronder op zaterdag 13 juni, 20 juni en 27 juni.

Door diverse sponsors en firma’s zijn materialen ter beschikking gesteld ten behoeve van de make-over. Maar met name grote creativiteit van de leden, waaronder een spontane Tikkie-actie van Guido Donk, heeft ervoor gezorgd dat veel meer zaken gerealiseerd kunnen worden dan vooraf verwacht. Maar ook ons verenigingsgebouw wordt aangepakt. De bestuurskamer heeft een nieuw hagelwit plafond en is voorzien van armaturen. De plafondplaten en armaturen, die gratis ter beschikking werden gesteld, geven de bestuurskamer weer een fris uiterlijk. De vrouwen-/meidenafdeling neemt onder leiding van Monique Klooster en Mariska van ’t Zant de commissiekamer onder handen. Er wordt druk gesaust en geverfd. De dames kunnen overigens best wat hulp gebruiken.

Wij zijn als bestuur dankbaar en trots op alle mensen en bedrijven die hun bijdrage leveren aan het vele werk. Een mooi voorbeeld van saamhorigheid en clubliefde, wat wij als bestuur enorm waarderen.

Het bestuur

 

VV Papendrecht in de media

Ook de afgelopen periode werd in diverse media aandacht besteed aan voormalige, vertrekkende en toekomstige spelers van VV Papendrecht. Op Regio-Voetbal.nl werd bericht over de komst van Sjors de Vogel >>
In het VoetbalJournaal Drechtsteden komen de vertrekkende spelers Roger Dupuis en Koen Lighaam aan bod alsmede de komende Thomas Keuter en Rick Resoort. Verder staat er een interview in met profvoetballer en voormalig VV Papendrechter Zakaria Eddahchouri alsmede met de bij het eerste gestopte Edinho Goodett.

 

VV Papendrecht en de dakentragedie

Dat het dak van onze tribune asbesthoudend is, is bij de meesten wel bekend. Gezien onze nieuwbouwplannen en de wettelijke mogelijkheden hadden we tot het begin van dit voorjaar nog geen actie ondernomen. We hadden de hoop om de sanering nog enkele jaren voor ons uit te kunnen schuiven. Echter, na een asbestinventarisatie uitgevoerd door de gemeente Papendrecht bleek de staat van de asbesthoudende platen dusdanig dat het verwijderen niet langer op zich kon laten wachten. Na een aanschrijving van de gemeente Papendrecht werden we verplicht om de sanering binnen drie maanden te realiseren. We zijn vervolgens op zoek gegaan naar een partij die voor ons de sanering kon realiseren. Wij zijn uiteindelijk terechtgekomen bij IJzer & Metaalhandel Stal. Het Papendrechtse bedrijf, dat sinds 1995 actief is, heeft zich bereid gevonden om de sanering tegen bijzonder gunstige condities uit te voeren. De sanering zal starten op 6 juli. Alle asbesthoudende platen zullen dan door het gespecialiseerde en gecertificeerde bedrijf verwijderd worden.

Wanneer het nieuwe dak van de tribune geplaatst wordt, is nog niet bekend. Het vervangen van het dak van de kantine heeft op dit moment prioriteit. Na dakinspectie, naar aanleiding van de lekkage van begin juni, bleek de conditie dermate slecht dat vervanging van het gehele dak van de kantine onontkoombaar is. Dankzij inspanningen van ons Business Club-lid AH Hoveniers & Bestratingen heeft de firma Wing Dakservice zich bereid verklaard om tegen een sterk gereduceerd tarief het gehele dak te vervangen. Daarbij heeft AH Hoveniers & Bestratingen aangegeven een deel van kosten op zich te willen nemen.

Wij zijn blij met alle steun van de bedrijven om onze dakperikelen op te lossen. Maar we zijn ook dankbaar voor de hulp die geboden is om de lekkage van het kantine tijdelijk op te lossen.

Het bestuur

 

Nieuwe agenda jubileumactiviteiten

Als gevolg van de coronacrisis zal de viering van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht op 1 augustus 2020 later plaatsvinden dan oorspronkelijk de bedoeling was. Na veel gepuzzel en overleg heeft de Jubileumcommissie het programma opnieuw samengesteld. De agenda wordt steeds voller. Overigens is van de eerstkomende evenementen nog niet precies bekend, hoe die eruit zullen gaan zien. Dat hangt logischerwijs af van de maatregelen van de overheid. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Invullen mobiel digitaal wedstrijdformulier aangepast

Gegevens voor officiële wedstrijden in het amateurvoetbal dienen sinds enkele jaren ingevuld te worden op het mobiel Digitaal WedstrijdFormulier (mDWF). Vanaf het seizoen 2020-2021 gaat in de werkwijze met het mDWF iets veranderen. Alleen leden die de leeftijdscategorie Senior hebben, kunnen het mDWF nog invullen. Bij elke wedstrijd van Onder 19 en jonger wordt het verplicht om:

 • (Ten minste) één staflid, dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft en lid is van de KNVB, op het mDWF te plaatsen;
 • De spelersopgaaf te laten doen door een staflid, bijvoorbeeld de (assistent-)trainer, teammanager etc., dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft, lid is van de KNVB en op het mDWF is geplaatst.

Het blijft wel toegestaan om een of meer stafleden op het mDWF te plaatsen die de leeftijdscategorie van Senior nog niet hebben bereikt, maar wel lid zijn van de KNVB. Zij kunnen echter geen spelersopgaaf doen. Bovenstaande is ingevoerd om onnauwkeurigheden zoveel mogelijk te voorkomen.

Meer informatie over het mDWF staat op de website van de KNVB  >>

 

Jubileumprogramma 2021

Door de coronacrisis zijn veel evenementen, die dit jaar gehouden zouden worden in kader van het 100-jarige bestaan van VV Papendrecht op 1 augustus 2020, noodgedwongen uitgesteld. Na de bekendmaking eerder deze maand van de data voor 2020, is ook het programma voor volgend jaar rond. In 2021 staat het volgende gepland:

 • 10 april: PUB-Quiz
 • 17 april: Reünie 40 – 60 jaar
 • 15 mei: Van ’t Geloof Penaltybokaal (jeugd)
 • 5 juni: KNVB Zuid I G-toernooi
 • 15 – 19 juni: Feestweek met onder meer:
  – 15 juni: Theatervoorstelling
  – 16 juni:  Reünie 60+
  – 17 juni: Oranjeavond (alleen voor leden)
  – 18 juni: Feestavond
  – 19 juni: Feestavond
 • 21 augustus: Jubileumwedstrijden:
  – 1 tegen 100. Het eerste zal spelen tegen 100 pupillen.
  – Papendrecht – FC de Rebellen
 • 25 september: Reünie 18 – 40 jaar

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan door de leden van de Jubileumcommissie aan te schieten of per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Kampioensfoto B3 seizoen 1997-1998

Onlangs kregen we bijgaande foto in handen. Hierop staan de spelers van B3 en hun begeleiders na het behalen van het kampioenschap in het seizoen 1997-1998. Geheel rechts zit Eimerd van de Griend die tijdens zijn eerste seizoen als trainer-coach direct de titel pakte. Later zou hij de kampioenschappen aaneenrijgen, met name als eindverantwoordelijke bij de dames. Het Lid van Verdienste staat overigens ook komend seizoen aan het hoofd van Vrouwen 1.

Hebt u ook een leuke foto, stuur die dan met bijbehorende informatie per e-mail naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

24e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (11-06-2020)

De 24e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Vaderdagactie!’, ‘Jubileumprogramma 2020’, ‘VV Papendrecht feliciteert geslaagden’, ‘Kantine verder opgefrist, helpende handen welkom’, ‘Zeg nee tegen racisme!’, ‘Westfalia-Voetbaldagen gaan niet door’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 18’. ‘Velden in onderhoud, niet betreden’, ‘Selectie krijgt vorm’, ‘Nieuwe reclame-uitingen’, ‘Wil jij leren freestylevoetballen?’, ‘Laatste training MO19-1’ en ‘Zondagveteranen werken zich in het zweet’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 18

Dankzij de VV Papendrecht-Vaderdagactie kunt u uw vader verblijden met de prachtige Jubileumcadeaumand. Recentelijk is het nieuwe Jubileumprogramma voor de tweede helft van 2020 bekendgemaakt. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de 18e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Velden in onderhoud, niet betreden

In aanloop naar het nieuwe seizoen zijn onze velden in onderhoud. Van elk veld is de volledige bovenlaag geschraapt. Vervolgens zijn sleuven aangebracht, waarin graszaad is gedeponeerd. Aansluitend zijn de sleuven dichtgemaakt. Daarna zijn de velden vlak gemaakt en bemest. Het aanbrengen van graszaad, vlak maken en bemesten zal nog enkele keren herhaald worden. Verder worden de velden regelmatig besproeid.

   

Om ervoor te zorgen dat we aan het eind van de zomer weer over mooie velden beschikken, is het belangrijk dat de velden met rust gelaten worden. Het betreden van de velden is dan ook niet toegestaan.

    

 

VV Papendrecht-Vaderdagactie!

Over een kleine twee weken is het zover. Op zondag 21 juni is het Vaderdag. Het zal een Vaderdag worden onder bijzondere omstandigheden. Je vader een hand, knuffel of zoen geven kan niet zomaar in de 1,5-metersamenleving. Daarnaast mist je vader het wekelijkse uitje naar zijn favoriete voetbalclub in Papendrecht. Nu krijg je de kans om Voetbalvereniging Papendrecht toch weer even bij hem te brengen. Steek hem een hart onder de riem met het VV Papendrecht-Vaderdagcadeau. Hiermee steun je tevens direct zijn favoriete vereniging. VV Papendrecht is dan wel gesloten, toch wordt achter de schermen hard gewerkt om aan het eind van de zomer weer goed van start te kunnen gaan. De kantine wordt door een aantal vrijwilligers volledig gerenoveerd en het dak van de tribune moet ook vervangen worden. Hier is veel geld voor nodig, maar VV Papendrecht mist helaas nogal wat inkomsten door het sluiten van ons sportcomplex. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Je vader heeft een prachtig en uniek cadeau en je steunt tegelijkertijd VV Papendrecht.

    

De cadeaumand, die met dank aan Ron’s Bloemen- & Kadosjop en De Barossa tot stand is gekomen, bevat het exclusieve Jubileumbier ’t Slobbertje (75cl), het Jubileumglas ’t Slobbertje en de Jubileumonderzetter. Daarnaast zit er nog het exclusief gebrouwen bier van brouwerij ’t Uiltje voor Vaderdag bij. Een cadeau dat je nergens anders kunt krijgen, behalve tijdelijk bij de webwinkel van VV Papendrecht.

 

Jubileumprogramma 2020

De coronacrisis heeft de jubileumplannen in verband met het 100-jarige bestaan van VV Papendrecht op 1 augustus 2020 flink in de war gegooid. Eerder is al bericht dat veel activiteiten zijn verplaatst naar 2021. De Jubileumcommissie en het bestuur hebben onlangs overlegd over de evenementen die voor de tweede helft van dit jaar op het programma stonden. De uitkomst is dat de meeste van die evenementen doorgaan, maar op dit moment kan nog niet gezegd worden in welke vorm. Dat hangt uiteraard af van de maatregelen van de overheid. De stand van zaken voor 2020 is als volgt.

31 juli  Oudejaarsavond
Gaat door. Afgeteld gaat worden naar het moment, waarop onze club 100 jaar wordt. Tevens zal het Jubileumboek officieel gepresenteerd worden.

22 augustus  Jubileumwedstrijden tegen Drechtstreek en FC de Rebellen
Gaan niet door. Worden verschoven naar volgend jaar. Datum is nog niet bekend.

25 september  Jubileumreceptie
Gaat door.

26 september  Reünie 20-40 jaar
Gaat niet door. Wordt verschoven naar volgend jaar. Datum is nog niet bekend.

10 oktober  Pubquiz over 100 jaar VV Papendrecht
Gaat door.

7 of 14 november  Duchennedag
Op deze dag vinden diverse activiteiten inclusief een feest plaats ten bate van het goede doel.

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan door de leden van de Jubileumcommissie aan te schieten of per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen gaan niet door

In overleg met hoofdsponsor Westfalia Marketing B.V. is besloten om de editie van 2020 van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen niet te laten doorgaan. In deze coronatijd is de voorbereiding voor dit evenement niet eenvoudig. Daarbij komt de onzekerheid met welke maatregelen we rekening zouden moeten houden tijdens de voetbaldagen. We vinden het jammer dat er in de jarenlange traditie een onderbreking komt, maar wij gaan ervan uit dat volgend jaar de voetbaldagen weer op de kalender staan.

 

Kantine verder opgefrist, helpende handen welkom

Al enige tijd wordt onder leiding van Aad Koot en Kiki Smit gewerkt aan het opfrissen van onze kantine. Eind mei is door diverse vrijwilligers geverfd  >>

In de eerste week van juni werden opnieuw veel meters gemaakt door de zomerschilders  >>

      

Het is geweldig wat de mannen en vrouwen in deze moeilijke tijd voor hun cluppie van rood en zwart doen en ook nog op gepaste afstand. Dat is clubliefde, super rood-zwarten! De metamorfose van de kantine begint steeds zichtbaarder te worden. Het resultaat mag er nu al zijn. Maar we zijn er nog niet, er is nog genoeg te doen. De werkzaamheden zijn nog zeker niet afgerond. Helpende handen zijn meer dan welkom. Zou je je steentje willen bijdragen, laat dat dan weten aan Kiki of mail naar de Kantinecommissie: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl. Bij voorbaat dank voor uw hulp!

 

VV Papendrecht feliciteert geslaagden

Namens VV Papendrecht willen wij al onze leden feliciteren die op donderdag 4 juni of de afgelopen periode gehoord hebben dat zij geslaagd zijn voor hun examens.

Van harte proficiat!

Het bestuur

 

Wil jij leren freestylevoetballen?

Freestylevoetbal is steeds meer in opkomst. Wil jij dit ook leren? Voormalige VV Papendrecht-speler en balvirtuoos Bailey de Regt leert jou de fijne kneepjes van het freestylevoetbal. Wil je de mooiste en meest moeilijke trucs onder de knie krijgen? Dan ben je bij Bailey aan het juiste adres. Het kan in groepslessen of individueel. De lessen freestylevoetbal vinden plaats op het DES-veld aan de Van der Palmstraat.

Inschrijven kan door Bailey een e-mail te sturen: baileyderegt@gmail.com.

Meld je aan en verhoog je skills!

 

Zeg nee tegen racisme!

De afgelopen dagen hebben we helaas moeten constateren dat racisme nog steeds een zéér groot probleem is. In het verleden zijn ook VV Papendrechters geconfronteerd met racistische opmerkingen en hebben we als club een krachtig statement tegen racisme gemaakt. VV Papendrecht zal altijd blijven strijden tegen dit gif in onze maatschappij. Laten we er met zijn allen nu eens ècht voor zorgen dat racisme de wereld uit wordt geschopt!

Zeg NEE tegen racisme!

 

Nieuwe reclame-uitingen (31-05-2020)

Enige tijd terug is een dug-out langs veld 2 voorzien van een reclame-uiting van DMD Design. Recentelijk zijn op de deuren van de twee kleedkamers aan de kant van het hoofdveld reclame-uitingen aangebracht van AH Hoveniers & AH Bestratingen.
DMD Design Meubelstoffeerderij & Stoelenvlechterij is een meubelstoffeerderij die gespecialiseerd is in alle mogelijke stofferingen. Ook wordt stoelenmatterij beoefend. Verder kunnen alle soorten meubelen gerestaureerd worden, zoals stoelen, banken, bureaus, tafels, kasten en zelfs klokken, schilderijen en glas-in-lood. Als het moet, kunnen zelfs complete onderdelen opnieuw gemaakt worden. Ook kunnen meubels overgespoten worden in elke gewenste kleur. Persoonlijk contact, kwaliteit en service is de slogan van het bedrijf met een showroom en open werkplaats aan de Alblasserdamse Oranjestraat 13.

AH Hoveniers & Bestratingen, Noordweg 19 te Zwijndrecht, levert kwaliteit op alle fronten en is dan ook aangesloten bij diverse keurmerken. Het bedrijf heeft een vakkundig team met brede kennis en ervaring op gebied van bestratingen maar ook op het gebied van tuinaanleg. Alle medewerkers hebben naast hun bestratingsvak de hoveniersopleiding gevolgd. Kundigheid, kennis en gedrevenheid staan voorop. Uiteenlopende projecten leiden tot een perfect eindresultaat. AH Hoveniers zorgt voor prachtig aangelegde tuinen en parken met planten, struiken en bomen. Indien gewenst worden ook het bijbehorende bevloeiingssysteem en elektra-aansluitingen aangelegd. Maar ook voor het aanleggen van een complete infrastructuur kunt u bij het bedrijf terecht.

      

VV Papendrecht bedankt DMD Design en AH Hoveniers & Bestratingen voor de sponsoring.

 

Selectie krijgt vorm

De selectie, waarmee de trainers van het eerste en het tweede volgend seizoen aan de slag gaan, begint aardig vorm te krijgen. Trainers Johan Sturrus (Zaterdag 1) en Aron Kraal (Zaterdag 2) hebben de beschikking over een prima groep. Wel hebben de nodige mutaties plaatsgevonden. Van het eerste elftal zijn belangrijke spelers vertrokken of gestopt. Koen Lighaam en Sven van der Net zijn vertrokken, Edinho Goodett en Thomas Muilwijk zijn gestopt. Verder zijn Djordi de Boer, Jerrel van der Zeeuw, Vadsun Vidal de Jesus, Roger Dupuis en keeper Timo Kurpershoek verhuisd naar een nieuwe club. Ook in het tweede elftal hebben de nodige mutaties plaatsgevonden. Tegenover de vertrekkende spelers kunnen we ook de nodige nieuwe spelers begroeten. We zien oude bekenden terug, jeugdspelers stromen door en we verwelkomen spelers die voor het eerst onze clubkleuren gaan verdedigen. In het rijtje oude bekenden zijn Terry van der Waal, Jillroy Ruiz, Jeffrey Beek, Achraf Eddahchouri en Joey van der Net de bekendste namen. De jeugdspelers die doorstromen zijn Bas Jonker, Kevin van Dalen en Dean van der Ende. Wij zijn verder blij dat wij nieuwe spelers aan onze club hebben kunnen binden. Van RVVH komen Rick Resoort en Cerezo Drenthe over, van Deltasport komt Sjors de Vogel en van EBOH Thomas Keuter. De selectie, die in samenspraak met de technische commissie en de trainers is samengesteld, is eersteklasse- en reservehoofdklassewaardig. Wanneer de bal weer gaat rollen, weten we gezien de coronacrisis nog niet, maar we kijken ernaar uit.

 

Zaterdag extra training MO13, MO15 en MO17

Op zaterdag 23 mei vindt een extra training plaats voor MO13, MO15 en MO17. Deze begint om 9.00 uur. Geïnteresseerde meiden kunnen zich per e-mail opgeven via jeugd@vvpapendrecht.nl. Let op: vanwege de strikte corona-eisen zit er een maximum op wat het aantal deelnemers betreft. Dus vol = vol.

 

23e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (20-05-2020)

De 23e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Trainingen jeugd en senioren’, ‘Opknappen kantine, hulp gevraagd’, ‘Schema trainingen tot eind mei’, ‘Vrouwen trainen achter De Lage Waard’, ‘Testen begeleiders jeugd’, ‘Trainingen jeugd volop bezig’ en ‘VV Papendrecht in het VoetbalJournaal’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht in het VoetbalJournaal

Ook de afgelopen periode werd in het VoetbalJournaal Drechtsteden regelmatig aandacht besteed aan VV Papendrecht. Zo waren er interviews te lezen met selectiespelers Bryan Mooiman, Justin Beemsterboer en Roy Rijntjes. Verder kwam in het kader van de rubriek ‘Kantinepraatjes’ Papendrecht Zaterdag 3 aan bod inclusief de spelers Marc Commandeur, Niels van Heteren en Jordy Vervoorn. Tot slot staat er een stuk in over de transfer van Sven van der Net.

 

Opknappen kantine, hulp gevraagd

We mogen weliswaar slechts beperkt gebruikmaken van ons sportcomplex, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt op het Slobbengors. Zo hebben de afgelopen tijd de nodige schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden plaatsgevonden. Recentelijk is begonnen met het opknappen van de kantine. De eerste resultaten zijn te zien in het bijgevoegde filmpje  >>

Komend weekend willen we beginnen met verven. Ondersteuning is altijd welkom. Wil je helpen, al is het maar even, neem dan contact op met Kiki Smit of stuur ons een e-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Testen begeleiders jeugd

Sinds enkele weken wordt op het Slobbengors onder begeleiding weer getraind door de jeugd. Jeugdbegeleiders die symptonen van het coronavirus vertonen en door een (bedrijfs-)arts zijn doorverwezen en aangemeld zijn bij de GGD, komen in aanmerking voor het afnemen van een test op de aanwezigheid van COVID-19. Nadere informatie over het testen van jeugdtrainers en -coaches staat op de website van de Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland-Zuid  >>

 

Trainingsschema tot eind mei

We hebben een schema opgesteld voor de trainingen dat loopt tot eind mei. De mogelijkheid bestaat dat het nog enigszins wordt aangepast. De meeste trainingen vinden plaats op veld 3. Half mei zijn enkele trainingen op het hoofdveld. We verwachten dat iedereen zich houdt aan de coronaverordeningen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid  >>

Groep          Datum Tijd
JO13/MO13 (tweedejaars) en MO15   Donderdag 14 mei 18.30-19.30 uur
MO17 en MO19   Donderdag 14 mei 20.00-21.00 uur
Selectie 1 en 2 (hoofdveld)   Donderdag 14 mei 19.30-21.00 uur
Zondagveteranen (hoofdveld)   Vrijdag 15 mei 19.00-20.30 uur
Selectie 1 (hoofdveld)   Zaterdag 16 mei 10.30-12.00 uur
Selectie 2 (optie) (hoofdveld)   Zaterdag 16 mei 12.15-13.45 uur
JO7, JO8 en JO9   Maandag 18 mei 18.30-19.30 uur
Senioren overig   Maandag 18 mei 20.00-21.00 uur
JO10 – JO13/MO13 (eerstejaars)   Dinsdag 19 mei 18.30-19.30 uur
Selectie 1 en 2   Dinsdag 19 mei 20.00-21.00 uur
JO15   Woensdag 20 mei 18.30-19.30 uur
JO17 en JO19   Woensdag 20 mei 20.00-21.00 uur
Hemelvaartsdag   Donderdag 21 mei geen trainingen
Zondagveteranen   Vrijdag 22 mei 19.00-20.30 uur
Selectie 1   Zaterdag 23 mei 10.30-12.00 uur
Selectie 2 (optie)   Zaterdag 23 mei 12.15-13.45 uur
Senioren (optie)   Zondag 24 mei 10.30-12.00 uur
JO7, JO8 en JO9   Maandag 25 mei 18.30-19.30 uur
Senioren overig   Maandag 25 mei 20.00-21.00 uur
JO10 – JO13/MO13 (eerstejaars)   Dinsdag 26 mei 18.30-19.30 uur
Selectie 1 en 2   Dinsdag 26 mei 20.00-21.00 uur
JO15   Woensdag 27 mei 18.30-19.30 uur
JO17 en JO19   Woensdag 27 mei 20.00-21.00 uur
JO13/MO13 (tweedejaars) en MO15   Donderdag 28 mei 18.30-19.30 uur
MO17 en MO19   Donderdag 28 mei 20.00-21.00 uur
Zondagveteranen   Vrijdag 29 mei 19.00-20.30 uur
Selectie 1   Zaterdag 30 mei 10.30-12.00 uur
Selectie 2 (optie)   Zaterdag 30 mei 12.15-13.45 uur

 

Jubileumartikelen te koop bij de webwinkel

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de webwinkel van VV Papendrecht  >>

Het assortiment is flink uitgebreid. Naast de jubileumartikelen die al geruime tijd verkrijgbaar zijn, als de Jubileumsjaal, -paraplu en -aanvoerdersband, kunt er nu terecht voor de Jubileumpet, -badtas, -schoenentas en -handschoenen. Tevens kunt u een mini-T-shirt aanschaffen, leuk voor het raam. Daarnaast kunt u via de webwinkel flesjes van het Jubileumbier ’t Slobbertje kopen en indien gewenst een bijbehorend glas. Uiteraard kunt u ook nog steeds intekenen op het Jubileumboek.

Mocht u interesse hebben in items die nog niet verkrijgbaar zijn of nadere informatie willen, kunt u ons dat laten weten.

 

Trainingen jeugd en senioren

Sinds eind april hebben onze jeugdleden de mogelijkheid om zich weer op het veld uit te leven. Het is nu ook de beurt aan onze senioren om weer actief te worden. De activiteiten zijn uiteraard gebonden aan de voorwaarden die de overheid stelt, zoals inachtneming van 1,5 meter afstand en het protocol van NOC*NSF  >>

Tevens dienen wij bij de gemeente Papendrecht ter goedkeuring een plan in, waarin wij omschrijven hoe wij de activiteiten en de veiligheidsmaatregelen gaan vormgeven. Daar wij de laatste twee weken van mei maar de beschikking hebben over één veld, is het van belang om te weten wie gebruik gaan maken van de mogelijkheid om een balletje te trappen. Daarnaast dienen de trainingen in goede banen geleid te worden. We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die de begeleiding op zich willen nemen. Aan de hand van de belangstelling zullen wij een planning opstellen, waarmee we zowel onze jeugdleden als onze senioren kunnen laten trainen. De doelstelling is om ook de weekenden te gaan benutten. De Zondagveteranen trainen op vrijdagavond. De maandag zal de trainingsavond worden voor de overige, lagere seniorenteams. In principe kunnen wij zaterdag 16 mei, afhankelijk van de belangstelling, starten met de weekendtrainingen.

Heb je interesse om een balletje te trappen of wil je de begeleiding van een training op je nemen, dan kan je dit per e-mail laten weten aan secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl. Uiteraard kan je je ook per team aanmelden. Geef dan aan met hoeveel spelers jullie willen gaan trainen en wanneer. Wij denken half mei de planning, die loopt tot 1 juni, bekend te kunnen maken. Ten overvloede willen wij aangegeven dat de gebouwen gesloten blijven. Er kan derhalve geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers, douches of kantine. Na 1 juni kan niet meer gevoetbald worden op ons sportcomplex, aangezien alle velden dan in groot onderhoud zijn. Half augustus verwachten wij weer de beschikking te hebben over onze velden. Wij gaan ervan uit dat al onze leden die de mogelijkheid benutten om te trainen, zich zullen houden aan alle maatregelen en afspraken. Wij wensen iedereen veel plezier en misschien tot ziens op het Slobbengors.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris VV Papendrecht

 

Jeugdtrainingen volop bezig

De jeugdtrainingen zijn weer volop bezig. Eindelijk mogen we weer. Dit is toch gewoon prachtig om weer te zien!? Iedereen vindt het heerlijk. Zowel de kinderen als de trainers genieten van iedere minuut. Maar blijf de coronaprotocollen in acht nemen!

 

22e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (06-05-2020)

De 22e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht in de Bevrijdingskrant’, ‘Trainingen jeugd’, ‘Peter-Jan van der Giessen koninklijk onderscheiden’, ‘Testen jeugdtrainers met coronaklachten’ en ‘VV Papendrecht eindigt in middenmoot bij NK Quarantaine Quiz’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Testen jeugdtrainers met coronaklachten

De GGD Zuid-Holland-Zuid heeft in april in Dordrecht een teststraat voor de regio opgezet. In de drive-through kan zorgpersoneel met klachten zes dagen per week getest kan worden op het coronavirus. Vanaf heden kunnen daar ook jeugdtrainers met coronaklachten getest worden. Om in aanmerking te komen voor het testen dienen zij minimaal 24 uur lang klachten te hebben als neusverkoudheid en/of hoesten en/of koorts boven 38 graden. Meer informatie over het testbeleid staat op de website van de Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland-Zuid>>

 

Vacatures bij VV Papendrecht

Voetbalvereniging Papendrecht wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en kan voortdurend mensen gebruiken. Zo zijn nieuwe commissieleden, kantinemedewerkers, (assistent-)scheidsrechters en medewerkers voor de onderhouds- en schoonmaakploeg altijd welkom. Daarnaast staan bij VV Papendrecht momenteel de volgende functies open:

Voor de functie van jeugdtrainer kunt u contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal (hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl) of jeugdvoorzitter Rick Croese (jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl). Voor de overige functies kunt u e-mailen naar secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl. Tevens staan vaak op de Vrijwilligersvacaturebank Papendrecht enkele openstaande functies uitgebreid beschreven.

 

VV Papendrecht in de Bevrijdingskrant

In Papendrecht is de Bevrijdingskrant 2020 verschenen, een speciale uitgave ter ere van 75 jaar vrijheid. Niels van Heteren, secretaris van de Jubileumcommissie, heeft namens VV Papendrecht voor onderstaande bijdrage gezorgd.

‘’Maar nu de oorlog voorbij is, en nu wij weer vrij zijn en vrij kunnen denken en spreken zoals een beschaafd mens dat wenst te doen, nu wij weer zijn en de sport kunnen beoefenen, zoals hij beoefend moet worden, nu is het de taak van de leden om weer met frisse moed aan de wederopbouw van onze vereniging te beginnen. Ik wil hiermede niet zeggen dat onze vereniging afgebroken is, in geen geval, want de gehele accommodatie van het terrein is eerder beter dan slechter geworden in de oorlogsjaren. Wat dat betreft staan wij klaar om een nieuw tijdperk te beginnen. Maar ik bedoel de goede geest van de leden die is in de oorlog achteruit gegaan, die sleur van saboteren en lijntrekken, wat in de oorlog zo goed geleerd is, die moet nu verdwijnen, en die kunt gij zelf doen verdwijnen, wanneer gij de tanden op elkaar zet en U zelf en een ander belooft uw uiterste krachten in te zullen spannen, tot wederopbouw van onze vereniging. En tot wederopbouw van de gehele maatschappij.’’

Bovenstaand citaat komt uit de jubileumuitgave van het 25-jarige bestaan van VV Papendrecht. Het is geschreven door Cees van den Heuvel, oud-voorzitter van VV Papendrecht en Lid van Verdienste. Het is een prachtig citaat dat 75 jaar later wederom zeer van toepassing is. Door de huidige coronacrisis zijn we precies 75 jaar na de bevrijding wederom onze vrijheid grotendeels kwijt. Het is nog maar enkele weken en het voelt al als een eeuwigheid. Maar waar de vorige generatie 5 lange oorlogsjaren moest doorstaan, hoeven wij dit maar enkele maanden vol te houden. En waar wij veilig thuis kunnen zitten, was tijdens de Tweede Wereldoorlog niemand veilig. Ook VV Papendrecht kreeg te maken met de Tweede Wereldoorlog. Wedstrijden werden tot in 1943 nog wel gespeeld, maar meer dan eens werden deze afgelast door luchtgevaar. Vele leden moesten verplicht in Duitsland gaan werken in fabrieken en steden die continu werden gebombardeerd. VV Papendrecht had uiteindelijk één slachtoffer te betreuren. Het volgende citaat kwam uit het jaarverslag van de secretaris net na de bevrijding: “En juist de laatste dag, de 8ste Januari dat elk zich tusschen de 16 jaar en 40 jaar zich vrij op straat durfde te begeven, kreeg onze vereeniging een zware slag, en wel op deze Maandagmiddag werdt ons bekend lid en Rechts-Buiten van ons 2e elftal Adr. Van Oudenaarden door het Moffen tuig neergeschoten’’.

Hiermee werd Adrianus van Oudenaarde het enige lid van VV Papendrecht dat gedood werd in de oorlog. Hij had 13 jaar lang de rood-zwarte kleuren gedragen en zat al sinds de jeugd bij VV Papendrecht. Hij was pas 28 jaar. Diverse leden bezochten de begrafenis, ondanks ‘’de gevaarlijke onderduikers periode’’ die in die tijd heerste. Het was voor niemand meer veilig op straat. Zij waren aanwezig om hun dank te betuigen. Helaas konden ze geen krans neerleggen, omdat ze in die tijd daar niet aan konden komen. Na de oorlog werd dit alsnog gedaan. Voorzitter Kwakernaat sprak bij de begrafenis ‘’dat hij bij ons altijd in eere zul voortleven’’.

      

Een paar maanden later werd Nederland in zijn geheel bevrijd en daarmee ook Papendrecht. Op 14 mei 1945 speelde VV Papendrecht nog een voetbalwedstrijd ter viering van de bevrijding. Het was een wedstrijd tussen een combinatie-elftal van VV Papendrecht en een elftal van Engelse soldaten. Deze wedstrijd werd muzikaal begeleid door muziekvereniging Excelsior. Zo werden de volksliederen van beide landen door Excelsior gespeeld. Overigens won VV Papendrecht deze wedstrijd met 7-1. Tijdens de wedstrijd werd nog een collecte gehouden ten bate van het Groene Kruis, die ruim 300 gulden opbracht. Nu 75 jaar later wilden we opnieuw een wedstrijd gaan spelen. Een wedstrijd die zowel Adrianus van Oudenaarde zou herdenken als ter viering dat we 75 jaar bevrijd zijn. Helaas ging dit door de huidige omstandigheden niet door. Maar deze wedstrijd gaat eraan komen. Kwakernaat kreeg hiermee gelijk, 75 jaar later blijft de naam van Adrianus van Oudenaarde nog steeds in de herinnering van VV Papendrecht voortbestaan. Opdat wij nooit vergeten. Hopelijk komt iedereen uit Papendrecht met ons het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht vieren, zodra we met zijn allen uit deze crisis zijn gekomen. En hopelijk doen wij dat ook sterker en meer meelevend met elkaar. Waar wij een diep respect en dankbaarheid hebben voor de mensen die in deze crisis aan de frontlinie staan.

 

Trainingen jeugd

We gaan weer starten met de trainingen voor de jeugd. De trainingen zullen plaatsvinden op veld 3 van ons sportpark. Per avond zullen maximaal twee groepen trainen. De eerste training is van 18.30 uur tot 19.30 uur. De tweede training is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Zoals eerder vermeld gebruiken we de richtlijnen van NOC*NSF als leidraad om de trainingen veilig te laten verlopen. Om niet voor verrassingen te komen staan verzoeken wij u vriendelijk het sportprotocol goed door te lezen.

Daarnaast verwachten wij dat iedereen zich houdt aan de Noodverordening Coronavirus  >>

Wij willen u erop wijzen, dat handelen in strijd met de noodverordening een overtreding is waar een last onder dwangsom of boete voor kan worden opgelegd.

De kinderen die gebracht worden, kunnen bovenaan de trap bij de ingang van ons sportcomplex afgezet worden. Ze zullen onderaan de trap worden opgevangen door de begeleiding. Na afloop van de training worden de kinderen weer naar de ingang van het sportpark begeleid, waarna ze bovenaan de trap weer opgepikt kunnen worden. De kinderen die op eigen gelegenheid komen, kunnen gebruikmaken van de fietsenstalling. Op maandag 4 mei en dinsdag 5 mei zullen er geen trainingen zijn. Het trainingsschema tot en met 13 mei is als volgt:

Groep          Datum Tijd
JO13/MO13 (tweedejaars) en MO15   Donderdag 30 april 18.30-19.30 uur
MO17 en MO19   Donderdag 30 april 20.00-21.00 uur
JO15   Woensdag 6 mei 18.30-19.30 uur
JO17 en JO19   Woensdag 6 mei 20.00-21.00 uur
JO13/MO13 (tweedejaars) en MO15   Donderdag 7 mei 18.30-19.30 uur
MO17 en MO19   Donderdag 7 mei 20.00-21.00 uur
JO7, JO8 en JO9   Maandag 11 mei 18.30-19.30 uur
JO10 – JO13/MO13 (eerstejaars)   Dinsdag 12 mei 18.30-19.30 uur
JO15   Woensdag 13 mei 18.30-19.30 uur
JO17 en JO19   Woensdag 13 mei 20.00-21.00 uur

 

Aan de hand van de ervaringen zal op maandag 11 mei de periode vanaf 14 mei gepland worden.

 

Jeugdtrainingen vanaf 30 april

Vanaf donderdag 30 april willen wij weer jeugdtrainingen gaan verzorgen. Dit gaan wij doen volgens een strak protocol en tijdschema. Het meetrainen is geheel op vrijwillige basis. Om de trainingen veilig te laten verlopen, volgen wij het protocol ‘Verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar’. In dit protocol, dat opgesteld is door deskundigen, willen NOC*NSF, sportbonden en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) richting geven hoe te handelen. Per doelgroep staan adviezen omschreven die zouden moeten leiden tot een veilige manier van sporten. VV Papendrecht neemt alle adviezen over en verwacht van eenieder die deelneemt aan de trainingen dat hij of zij zich houdt aan deze adviezen. De komende dagen zal het trainingsschema verder uitgewerkt worden. Er is nog niet bekend waar de trainingen gehouden zullen. We streven ernaar om dit op ons eigen sportpark te laten plaatsvinden. Dinsdagavond 28 april, na het wekelijkse overleg van het bestuur, zullen de trainingsschema’s en -locatie bekendgemaakt worden. Om zoveel mogelijk onderling contact te voorkomen is het ook van belang dat zowel de aankomst op als het vertrek van de trainingslocatie binnen bepaalde tijdsvakken plaatsvindt. Wij willen u vragen om het sportprotocol vast goed door te lezen, zodat u bekend bent met alle voorwaarden voor het volgen van de trainingen bij VV Papendrecht.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

VV Papendrecht eindigt in middenmoot bij NK Quarantaine Quiz

VV Papendrecht heeft zich tijdens het door SV DESZ georganiseerd NK Quarantaine Quiz kranig geweerd, maar eindigde helaas in het tweede deel van de middenmoot, onder meer achter VV Kloetinge en VV Sliedrecht. Net als tijdens de afgelopen competitie dus. We vonden het heel leuk om mee te doen, al viel het voor ons niet mee qua uitslag. VV Papendrecht bedankt SV DESZ voor de organisatie en hoopt dat veel geld is binnengehaald voor het Rode Kruis in de strijd tegen het coronavirus. Het was top geregeld!

 

Peter-Jan van der Giessen koninklijk onderscheiden

Peter-Jan van der Giessen, vicevoorzitter van het bestuur van Business Club vv Papendrecht, heeft op vrijdagochtend 24 april telefonisch van burgemeester Moerkerke vernomen dat, vanwege zijn uitzonderlijke inzet voor de maatschappij, het Zijne Majesteit heeft behaagd hem een Koninklijke onderscheiding toe te kennen. Peter-Jan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij citeren: “De heer P.J. van der Giessen is vrijwilliger van het Rode kruis en de Stichting Dorpsbehoud en een bevlogen, hardwerkend en collegiaal bestuurslid van het Oranje Comité en het 4 mei Comité. Mede dankzij zijn inspanningen is de herdenking op 4 mei een bijeenkomst die steeds meer cachet kreeg en meer aanwezigen trekt. Met de werkgroep Lancaster Popeye maakt hij zich sterk voor de nagedachtenis aan de bemanning van het gevechtsvliegtuig dat in de Tweede Wereldoorlog in Papendrecht crashte. Zo onderhoudt hij contacten met de nabestaanden en verleent hij hen sinds de jaren ’90 onderdak als zij in Papendrecht zijn. Daarnaast was hij betrokken bij de onthulling van het Lancaster monument, het informatiebord bij het monument, een tentoonstelling in Museum Dorpsbehoud, het boek ‘De laatste vlucht van de Lancaster Popeye’ en de herdenking 75 jaar na de crash.”

VV Papendrecht feliciteert Peter-Jan van harte met het welverdiende lintje.

 

21e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (23-04-2020)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Bestuursbrief 2 voor de leden’, ‘Lichte versoepeling coronamaatregelen’, ‘VV Papendrecht doet mee aan NK Quarantaine Quiz’, ‘Vacatures bij VV Papendrecht’, ‘Jubileumartikelen te koop bij de webwinkel’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 17’, ‘Challenge 6: Justin Beemsterboer’, ‘Challenge 7: Lorenzo van Wijk’ en ‘Extra challenges Rick Molenaar’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht doet mee aan NK Quarantaine Quiz

Sportvereniging DESZ uit het Overijsselse Zwartsluis heeft het geweldige initiatief genomen om het NK Quarantaine Quiz voor voetbalcubs te organiseren. We citeren DESZ: “We bevinden ons momenteel allemaal in een onwerkelijke wereld, iets waar wij weinig invloed hebben. Daarom zijn wij van mening dat wij als voetbalclubs moeten laten zien hoe snel en goed wij kunnen verenigen! Want daar zijn we toch goed in? Laten we verbroederen en toch op een andere manier de competitie met elkaar aan gaan!” Dit kunnen wij als VV Papendrecht alleen maar beamen en ondersteunen. Daarom doet VV Papendrecht mee aan de online voetbalquiz, die op vrijdagavond 24 april plaatsvindt. Niet alleen wordt voor de eeuwige roem gespeeld, maar de winnaar wint een fraaie prijs. Tevens is gedacht aan de fanatieke supporters en overige belangstellenden. De voetbalquiz is niet alleen live te volgen via YouTube, maar iedereen kan ook zelf meedoen. Dubbel zo leuk toch? Jannes Mulder zal optreden als commentaror. Al vele jaren is hij presentator van sportevenementen. Diverse landelijke en internationale wieler-, skeeler- en schaatswedstrijden heeft hij mogen verslaan, onder meer voor de NOS. Tijdens en na de livestream, die start om 18.45 uur, kunnen deelnemers, supporters en belangstellenden ook doneren. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis om bij te dragen aan het indammen van het coronavirus.

VV Papendrecht bedankt SV DESZ voor deze fantastische actie en roept iedereen op mee te doen en te doneren in de strijd tegen het coronavirus.

 

Lichte versoepeling coronamaatregelen

Ook wij als bestuur hebben met grote belangstelling gekeken naar de persconferentie van onze minister-president van dinsdagavond 21 april. We hebben moeten constateren, dat er nog niet veel gaat veranderen. Alleen voor onze jeugdleden zijn er wat lichtpuntjes. We kunnen voor hen gaan nadenken over mogelijke activiteiten. We gaan ons de komende dagen beraden over haalbare initiatieven. VV Papendrecht is daarbij afhankelijk van de gemeente Papendrecht met betrekking tot de beschikbaarheid van onze velden. Tevens verwachten wij nog berichtgeving vanuit de KNVB. We nemen daarom de tijd om de zaken zorgvuldig voor te bereiden. Wij zullen naar verwachting komend weekend verdere informatie verstrekken over eventuele activiteiten na 27 april.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Jubileum-Nieuwsbrief 17

Vanwege de coronacrisis heeft de Jubileumcommissie besloten de officiële presentatie van het Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht niet in april te laten plaatsvinden, maar uit te stellen tot de tweede helft van dit jaar. In onze webshop zijn steeds meer jubileumartikelen te koop. In juni zal besloten worden over het al dan niet doorgaan van de jubileumactiviteiten, die van de zomer op het programma staan. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Extra challenges Rick Molenaar

Rick Molenaar heeft in maart voor een leuke challenge gezorgd. Op verzoek heeft hij twee nieuwe challenges gemaakt, die staan op de Facebook-pagina van de Meisjes/Vrouwenafdeling van VV Papendrecht  >>

Kan jij ze ook?

 

VV Papendrecht zoekt ambitieuze jeugdtrainers

Voor het seizoen 2020-2021 zoekt voetbalvereniging Papendrecht ambitieuze jeugdtrainers voor meerdere selectieteams, die een bijdrage willen leveren aan de realisatie van het nieuwe Jeugdplan. VV Papendrecht heeft ruim 350 jeugdleden, uitkomend in 26 jeugdteams. Het huidige eerste team, dat uitkomt in 1e klasse zaterdag, bestaat overwegend uit door VV Papendrecht opgeleide spelers en dit trachten we de komende jaren te continueren middels een actief jeugdvoetbalbeleid. Voor het komend seizoen zoeken we jeugdtrainers voor de volgende groepen:

VV Papendrecht is een club met historie en toekomst. Ben jij die ambitieuze jeugdtrainer die mee wil werken aan de toekomst van onze vereniging? Neem dan contact op Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, tel. 06-31005674, e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl, of jeugdvoorzitter Rick Croese, e-mail: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

 

Challenge 7: Lorenzo van Wijk

De coronacrisis houdt nog steeds aan. Daarom houden we nog steeds de vaart erin met een nieuwe challenge. Ben je al een balvirtuoos? Want we hebben er deze keer eentje die weer heel mooi is. Lorenzo van Wijk daagt je uit om zijn challenge uit te voeren. Denk eraan: meedoen = delen! Dus deel je video met de hashtag #vvphomechallenge en tag @vvpapendrecht100jaar. Succes!

Klik hier voor de video  >>

 

Sport- en beweegtips tijdens de coronacrisis

Het is bekend, dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven. Door actief bezig te zijn, wordt op langere termijn de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten een stuk kleiner. Door de coronacrisis komt bewegen en sporten echter onder druk te staan. NOC*NSF heeft samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Vereniging voor Sportgeneeskunde een richtlijn opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus. Op deze manier zorg je, ook met het coronavirus in ons midden, toch voor genoeg beweging en kan je op een veilige manier sporten. Klik hier voor de sport- en beweegtips  >>

 

Uitgave jubileumboek uitgesteld

Door de huidige omstandigheden en de verplaatsing van alle jubileumactiviteiten, die in het voorjaar zouden plaatsvinden, is het besluit genomen om het jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht nog niet uit te geven. Eerder was gecommuniceerd, dat het jubileumboek in april zou verschijnen, maar dit gaat dus helaas niet door. De Jubileumcommissie wil het boek officieel kunnen lanceren, maar door de coronacrisis is dit voorlopig niet mogelijk. De eerstvolgende jubileumactiviteit die op de agenda staat, is de Oudejaarsavond op 31 juli. Dit wordt ook de streefdatum om het jubileumboek officieel te lanceren. Hierbij dient wel vermeld te worden, dat ook deze avond onderhevig kan zijn aan de maatregelen van de overheid en het RIVM. In deze tijd kunnen we helaas niets garanderen. Wij hopen op uw begrip en geduld en zeker van iedereen, die het boek in de voorverkoop heeft aangeschaft. Overigens kunt u nog steeds intekenen op het jubileumboek.

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

De Jubileumcommissie

 

Bestuursbrief 2 voor de leden

Het bestuur heeft in april een tweede, speciale brief opgesteld, die per e-mail naar alle leden van VV Papendrecht is verzonden, met onder meer informatie over de gevolgen van de coronacrisis. Hebt u de e-mail niet ontvangen? Dan betekent dat, dat uw huidige e-mailadres niet bekend is bij de ledenadministratie. Geef in dat geval het juiste e-mailadres door via: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. U kunt uw recentste persoonlijke gegevens ook verstrekken middels het invullen van het Wijzingsformulier, dat hier te downloaden is  >>

De bestuursbrief staat tevens in Weekbrief 21 van dit seizoen. Als u nog geen abonnee bent, kunt u dat worden door op de website te gaan naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws  >>

VV Papendrecht gaat vanzelfsprekend te allen tijde zorgvuldig met privacygegevens om en houdt zich strikt aan alle wettelijke verplichtingen.

 

Challenge 6: Justin Beemsterboer

Blijf in beweging, eet gezond. In deze tijden met thuiswerken en thuisonderwijs en geen voetbal, ligt er een gevaar op de loer. Je komt al snel enkele kilo’s aan. Onze spits Justin Beemsterboer laat zien dat je gezond eten ook kan combineren met sportief bezig zijn. Uiteraard wordt iedereen uitgedaagd. Meiden, jongens, senioren, veteranen, barpersoneel, bestuursleden, jeugdkader, etc. Wie durft? #vvphomechallenge en @vvpapendrecht100jaar.

Klik hier voor de video  >>

 

Schoolveldvoetbal afgelast

Het kabinet heeft in verband met de coronacrisis alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden. Dit heeft tot gevolg, dat het schoolveldvoetbal, dat normaal elk voorjaar op het Slobbengors gehouden wordt, in 2020 geen doorgang kan vinden.

 

Slobbengors op slot tot 29 april, competitie niet hervat

Het kabinet heeft bekendgemaakt de noodmaatregelen in verband met de coronacrisis te verlengen tot woensdag 29 april. Dat betekent onder meer, dat sportaccommodaties, dus ook sportpark Slobbengors, tot en met dinsdag 28 april gesloten dienen te blijven. Je mag wel gewoon buiten sporten, maar bij voorkeur niet in groepsverband. En houd voldoende afstand. De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Het komt er dus op aan dat alle Nederlanders samen de maatregelen volhouden, want het risico op besmetting is nog groot. Het blijven naleven van de maatregelen is daarom cruciaal. Alleen samen krijgen we coronacrisis onder controle. Naar aanleiding van dat kabinetsbesluit heeft de KNVB na beraad besloten, dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd. Tevens is besloten, dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

 

VV Papendrecht in het VoetbalJournaal

Het voetbalseizoen 2019-2020 is voor onze club weliswaar ten einde, dat wil niet zeggen, dat er in de media geen aandacht besteed wordt aan VV Papendrecht. Zo stonden recentelijk in het VoetbalJournaal Drechtsteden interviews met eerste-elftalspelers Rick Molenaar, Michael van Rooijen en Kevin Tilroe. Eerder waren in het VoetbalJournaal artikelen te lezen over Cees Baars, Jarden van Ek, hoofdtrainer Johan Sturrus en voorzitter Hans Jonker. Ook was er een dubbelinterview met het solide verdedigingsduo Nick Kamerling en Edinho Goodett.

 

Bestellingen webwinkel

Eerder is bericht, dat de webwinkel van VV Papendrecht van start is gegaan, waarbij aangegeven is, dat deze nog in de ontwikkelfase is en daarom een beperkt assortiment heeft. Het was de bedoeling om het aanbod aan artikelen in de loop van het voorjaar te vergroten, maar door de coronacrisis heeft dit vertraging opgelopen. U kunt overigens nog steeds bestellingen plaatsen op de webshop, maar de afgifte daarvan gaat op een alternatieve wijze. Voorlopig wordt een bestelling bij u thuis afgeleverd, mits u in Papendrecht of de directe omgeving woont. Tot nader order zijn de VV Papendrecht-sokken en -pet helaas niet leverbaar. De Jubileumparaplu, -sjaal en -aanvoerdersband zijn wel verkrijgbaar. U kunt ook nog intekenen op het Jubileumboek.

 

20e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (08-04-2020)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘In Memoriam Jan de Lange’, ‘Slobbengors op slot tot 29 april, competitie niet hervat’, ‘Jubileumactiviteiten voorjaar afgelast en verplaatst’, ‘VV Papendrecht zoekt ambitieuze jeugdtrainers’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 16’, ‘Uitgave jubileumboek uitgesteld’, ‘Challenge 4: Nick Kamerling’, ‘Challenge 5: Roy Rijntjes’, ‘Challenge vrouwen en meisjes’, ‘VV Papendrecht in het VoetbalJournaal’, ‘Sport- en beweegtips tijdens de coronacrisis’ en ‘Bestellingen webwinkel’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Challenge vrouwen en meisjes

Uiteraard kunnen ook onze Papendrechtse dames en meisjes vanwege de coronacrisis niet op ons sportcomplex trainen. Vanzelfsprekend doen ze er alles aan om hun techniek op peil te houden. Dat lukt aardig, zoals te zien is in de challenge van Vrouwen 1  >>

Overigens geeft trainer Eimerd van de Griend het goede voorbeeld. De uitdaging is aangegaan door zowel MO13-1 als MO15-1. Kun jij het ook?

 

Jubileum-Nieuwsbrief 16

Het bestuur en de Jubileumcommissie van voetbalvereniging Papendrecht hebben vanwege de coronacrisis besloten, dat alle jubileumactiviteiten van dit voorjaar worden afgelast. Ze worden waarschijnlijk verplaatst naar 2021. Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuw onderhoudscontract voor onze velden

De afgelopen periode was de staat van de velden van Voetbalvereniging Papendrecht niet bepaald geweldig. De gemeente Papendrecht heeft vorig jaar een nieuwe aanbesteding uitgeschreven voor het onderhoud van de voetbalvelden. Dit heeft enige tijd terug geleid tot de ondertekening van een nieuw onderhoudscontract. Daarbij is afgesproken, dat de gemeente zal toezien op de naleving ervan. Uiteraard zal VV Papendrecht de vinger aan de pols houden. Krinkels b.v., totaalaannemer op het gebied van groen, infra, water en sport, heeft met ingang van half maart het beheer van de velden overgenomen en is gestart met het onderhoud. Vanuit het bestuur is er vertrouwen in de toekomst met betrekking tot dit onderhoudsbedrijf.

 

Challenges ook in Zuid-Afrika

Ruim een half jaar geleden was een groep Zuid-Afrikaanse scholieren, samen met enkele begeleiders, te gast bij voetbalvereniging Papendrecht. Ook in Zuid-Afrika ligt een groot deel van het normale leven stil vanwege de coronacrisis, maar dat belet onze Zuid-Afrikaanse vrienden niet om de uitdaging aan te gaan en mee te doen met de VV Papendrecht-Homechallenge, getuige deze video  >>

 

Jubileumactiviteiten voorjaar afgelast en verplaatst

Beste leden, oud-leden en allen die VV Papendrecht een warm hart toedragen,

We leven in een rare tijd momenteel. Met zijn allen begonnen we vol enthousiasme aan dit nieuwe decennium. Het jaar 2020 moest het jaar van VV Papendrecht worden. Het jaar van ons 100-jarig jubileum. Het jaar waarin wij zouden terugdenken aan al die mooie momenten die onze vereniging heeft mogen meemaken. Het jaar waarin wij met zijn allen zouden vieren, dat VV Papendrecht al een eeuw bestaat. Het liep anders. Opeens kwam het coronavirus heel dichtbij. Het virus bereikte Europa, Nederland en al snel Papendrecht. Sportpark Slobbengors moest op slot en de eerste activiteiten moesten worden uitgesteld. Een crisis die voor ongekende maatregelen zorgde en die ons allen thuishoudt. In het 100-jarig bestaan is er één keer eerder een jubileum van VV Papendrecht uitgesteld. Toen brak de Tweede Wereldoorlog uit. Het zegt veel over deze crisis en de gevolgen ervan. 75 jaar na de bevrijding zijn we een deel van onze vrijheid juist weer kwijt. Het is een zure ironie. Met pijn in het hart hebben het bestuur en de Jubileumcommissie dan ook vanwege de huidige omstandigheden besloten, dat alle jubileumactiviteiten van dit voorjaar worden verplaatst naar 2021. Dit betekent, dat de volgende festiviteiten worden afgelast en verplaatst:

 • PUB-Quiz.
 • Reünie 40 – 60 jaar.
 • Koning Voetbal.
 • KNVB Zuid I G-toernooi.
 • Van ’t Geloof Penaltybokaal (jeugd).
 • Feestweek (met onder meer bedrijventoernooi, familiedag, theatervoorstelling 100 jaar voetbalvereniging Papendrecht, reünie 60+, Oranjeavond en de jubileumfeesten op vrijdag en zaterdag).

Alle activiteiten die na de maand juni op de planning staan, blijven vooralsnog staan. Het bestuur en de Jubileumcommissie blijven de situatie en de richtlijnen van de regering en het RIVM nauwgezet volgen. Voor deze jubileumactiviteiten is al 3 jaar voorbereiding geweest. Het is dus een zwaarmoedig besluit geweest, maar de leden van de Jubileumcommissie vertrouwen erop, dat zij het nog wel een jaar met elkaar uit kunnen houden. Als afsluiting van deze treurige mededeling willen we toch eindigen met een citaat van Cees van den Heuvel uit de jubileumuitgave van 1945:

‘’Maar nu de oorlog voorbij is, en nu wij weer vrij zijn en vrij kunnen denken en spreken zoals een beschaafd mens dat wenst te doen, nu wij weer zijn en de sport kunnen beoefenen, zoals hij beoefend moet worden, nu is het de taak van de leden om weer met frisse moed aan de wederopbouw van onze vereniging te beginnen. Ik wil hiermede niet zeggen dat onze vereniging afgebroken is, in geen geval, want de gehele accommodatie van het terrein is eerder beter dan slechter geworden in de oorlogsjaren. Wat dat betreft staan wij klaar om een nieuw tijdperk te beginnen. Maar ik bedoel de goede geest van de leden die is in de oorlog achteruit gegaan, die sleur van saboteren en lijntrekken, wat in de oorlog zo goed geleerd is, die moet nu verdwijnen, en die kunt gij zelf doen verdwijnen, wanneer gij de tanden op elkaar zet en U zelf en een ander belooft uw uiterste krachten in te zullen spannen, tot wederopbouw van onze vereniging. En tot wederopbouw van de gehele maatschappij.’’

Mogen we deze woorden maar ter inspiratie nemen. Dat wij uit respect naar de vorige generaties deze crisis verstandig en met opgeheven hoofd doorstaan. Dat wij ook leren van deze crisis, dat we met zijn allen gelijk zijn. Dat wij met zijn allen wat meer aan elkaar gaan denken. En dat wij met zijn allen in de tweede helft van 2020 en in 2021 het 100-jarige jubileum groots gaan vieren.

Het bestuur en de Jubileumcommissie

 

Borden en posters rookvrije accommodatie

In 2018 heeft de regering met zo’n 70 maatschappelijke organisaties en instellingen het Nationaal Preventieakkoord gesloten, waarin diverse maatregelen staan ter verbetering van de gezondheid. Volgens deze afspraken dienen eind 2020 vele terreinen als speeltuinen, kinderboerderijen en schoolpleinen rookvrij te zijn. Het streven is om ervoor te zorgen, dat alle sportverenigingen in 2025 (nagenoeg) rookvrij zijn. Meer dan 1000 sportclubs hebben ervoor gekozen om nu al op een rookvrije accommodatie over te gaan. Ook voetbalvereniging Papendrecht heeft die keuze gemaakt. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 3 december 2019 is het voorstel goedgekeurd om te komen tot een rookvrij sportcomplex per 1 januari 2021, 2020 is een overgangsjaar. Dit houdt in, dat met ingang van dit jaar de mogelijkheden om te roken zijn beperkt. De precieze maatregelen zijn te lezen op borden en posters, die zijn ontwikkeld in samenwerking met de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

   

Van ieder lid en elke vrijwilliger wordt verwacht het rookbeleid van de club te handhaven en zijn of haar familieleden, vrienden en kennissen hierop aan te spreken. VV Papendrecht vindt dat trainers, begeleiders en ouders een voorbeeld zijn voor de jeugdspelers en verwacht daarom, dat zij zich zullen inzetten om de accommodatie rookvrij te krijgen en te houden. Wij vertrouwen erop, dat iedereen de wens van de leden accepteert om te komen tot een rookvrij sportcomplex en dat eenieder zich houdt aan de bijbehorende instructies. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Challenge 5: Roy Rijntjes

Nu we weten dat we helaas geen competitievoetbal meer hebben, is de noodzaak om met elkaar in verbinding te blijven groter geworden. Daarom hierbij een nieuwe challenge, deze keer van onze goalie Roy Rijntjes. En dat hij ook met zijn voeten kan spreken in plaats van zijn handen, demonstreert Roy hier  >>

Laat zien wat je kunt en deel dat via sociale media. Vermeld daarbij #vvphomechallenge en tag @vvpapendrecht100jaar. Succes!

 

Coen Moulijn op het Slobbengors  (31-03-2020)

In het kader van het naderende 100-jarige jubileum van VV Papendrecht en het aankomende Jubileumboek nemen wij u ruim 46 jaar mee terug in de tijd. Zondag 1 speelde destijds op het hoogste amateurniveau en trad op zondag 27 januari 1974 voor 1500 toeschouwers op het hoofdveld van het Slobbengors aan tegen het altijd lastige Xerxes. Bij de Rotterdammers stond Coen Moulijn linksbuiten. Ja, u leest het goed. Coen Moulijn, de oude maestro van Feyenoord. De kleine, spectaculaire en onnavolgbare linkeraanvaller. De oud-international van het Nederlands elftal. Winnaar van de Europa Cup 1, winnaar van de wereldbeker, 4x winnaar van de Europese Intertoto-cup, 5x landskampioen en 2x de KNVB-beker. In 2018 zat hij bij de 50 beste Nederlandse voetballers aller tijden van Voetbal International. Niet veel mensen weten, dat hij nog een paar wedstrijden meespeelde bij Xerxes 1, nadat hij gestopt was bij Feyenoord.

De rust werd ingegaan met een 0-1 achterstand, nadat de bal eenmaal langs doelman Cor Romijn in de hoek van het doel geschoten was. Na rust maakte Papendrecht-spits Joop ‘De Rooie’ Molendijk twee treffers, beide op aangeven van Cor Terlouw. Hierdoor won onze hoofdmacht met 2-1. Wilt u nog meer van dit soort prachtige voetbalverhalen uit het roemruchte verleden van VV Papendrecht lezen? Kom dan op Koningsdag 27 april tussen 11 en 14 uur naar het Marktplein van Papendrecht, waar het jubileumboek te koop zal zijn voor het symbolische bedrag van € 19,20. Uiteraard zal het daarna ook op de club te koop zijn alsook in de webwinkel van VV Papendrecht  >>

 

In Memoriam Jan de Lange

Ons heeft het droevige bericht bereikt, dat op zondag 29 maart ons lid Jan de Lange op 88-jarige leeftijd is overleden. Jan was bijna 77 jaar lid van onze club. Wij wensen de familie de komende tijd sterkte bij het verwerken van het verlies van Jan.

Namens het voltallige bestuur van voetbalvereniging Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter

 

Challenge 4: Nick Kamerling

Ook Nick Kamerling, aanvoerder van Papendrecht 1, daagt jou uit! Het voetballen ligt stil, maar betekent niet, dat jij stil hoeft te zitten. Durf jij de challenge van Nick aan te gaan? Klik hier voor het filmpje  >>

En vergeet vooral niet om de hashtag #vvphomechallenge te gebruiken en de club te vermelden met @vvpapendrecht100jaar. Succes met challenge 4!

 

Bestuursbrief over de coronacrisis

Het bestuur heeft over de gevolgen van de coronacrisis een brief opgesteld, die per e-mail naar alle leden van VV Papendrecht is verzonden. Hebt u de e-mail niet ontvangen? Dan betekent dat, dat uw huidige e-mailadres niet bekend is bij de ledenadministratie. Geef in dat geval het juiste e-mailadres door via: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. U kunt uw recentste persoonlijke gegevens ook verstrekken middels het invullen van het Wijzingsformulier, dat hier te downloaden is  >>

De bestuursbrief staat tevens in Weekbrief 19 van dit seizoen. Als u nog geen abonnee bent, kunt u dat worden door op de website te gaan naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws  >>

VV Papendrecht gaat vanzelfsprekend te allen tijde zorgvuldig met privacygegevens om en houdt zich strikt aan alle wettelijke verplichtingen.

 

19e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (26-03-2020)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Bestuursbericht over de coronacrisis’, ‘Bestuursinformatie voor alle VV Papendrechters’, ‘Oproep burgemeester: houd je aan de coronamaatregelen’, ‘VV Papendrecht-Homechallenge’, ‘Challenge 2: Kevin Tilroe’, ‘Schoolvoetbal op Slobbengors afgelast’, ‘Guus Baars tekent bij Feyenoord’, ‘ʼt Slobberfeest 2020’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 15’, ‘Nieuw onderhoudscontract voor onze velden’, ‘Reis Zuid-Afrika uitgesteld’ en ‘Challenges ook in Zuid-Afrika’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Oproep burgemeester: houd je aan de coronamaatregelen

Inmiddels woedt het coronavirus volop in Nederland. Enkele punten:

 • Het coronavirus wordt met name overgedragen via nies- en hoestdruppeltjes, die korte tijd in de lucht kunnen blijven hangen. Het virus kan rechtstreeks van mens op mens worden overgedragen of, voor beperkte tijd, via oppervlakken zoals deurklinken.
 • De kans op verspreiding wordt flink verkleind door ten minste 1,5 meter afstand te houden van anderen.
 • Verreweg de meeste patiënten hebben milde, griepachtige klachten. Blijf daarom thuis bij verkoudheid-, koorts- of hoestklachten en vermijd sociaal contact.
 • Een geïnfecteerd persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om verspreiding van het coronavirus in te dammer.
 • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere, kwetsbare personen. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico’s.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht heeft geconstateerd, dat helaas te veel mensen zich niet aan de coromaatregelen houden. Wij vragen jullie met klem om bijgaand bericht te bekijken en gevolg te geven aan wat de burgemeester zegt  >>

Ga dus niet meer met groepen spelen op de velden van VV Papendrecht. Denk aan ieders gezondheid!

 

Challenge 3: Rick Molenaar

Nu de kans steeds groter wordt, dat we dit seizoen geen competitievoetbal meer hebben, is het onderhouden van de techniek en conditie nog belangrijker geworden. En dat met de nodige 1,5 meter afstand! Na George Tomas de Brito en Kevin Tilroe is nu Rick Molenaar aan de beurt om jou uit te dagen zijn challenge te voltooien. Klik hier voor de video  >>

Wie durft?

 

Reis Zuid-Afrika uitgesteld

Van 7 april tot en met 14 april zou een delegatie van voetbalvereniging Papendrecht verblijven in Zuid-Afrika. Doel was om een schoolsportproject op te zetten, genaamd Back to School. Alle voorbereidingen waren getroffen en het plan lag klaar om uitgevoerd te worden. Helaas gooien de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus roet in het eten. De regering van Zuid-Afrika heeft scherpe maatregelen getroffen tegen reizigers uit de EU en alle scholen zijn tot eind april dicht. Het project kan op dit moment dus niet uitgevoerd worden. Dat dit een teleurstelling is, begrijpt u vast wel. Maar momenteel worden er hardere en zwaardere besluiten genomen die veel meer impact hebben op de maatschappij. Het zou in dit geval ook niet gepast zijn om af te reizen. Wij hopen dat, we in een later stadium alsnog af kunnen reizen naar Zuid-Afrika.

Namens de andere leden van de delegatie van VV Papendrecht, Mark, Faysal, Richard en Thomas,

Dennis Zaal

 

Challenge 2: Kevin Tilroe

We hopen, dat velen geprobeerd hebben om de eerste VV Papendrecht-Homechallenge van George Tomas de Brito te volbrengen. Wij dagen jullie nu uit om de tweede challenge te proberen. Deze challenge is al wereldberoemd en wordt voorgedaan door onze selectiespeler Kevin Tilroe  >>

O ja, en over 2 dagen komt challenge 3 eraan. Dus wees er snel bij met jullie filmpjes. En vergeet niet er de hashtag #vvphomechallenge bij te vermelden en ons te taggen: @vvpapendrecht100jaar. Veel plezier en veel succes!

 

Webwinkel VV Papendrecht is online

Jarenlang werden leuke artikelen verkocht in onze winkel, die gevestigd was in de kantine. De winkel is recentelijk gesloten en wordt in het kader van ons naderende 100-jarig bestaan omgebouwd tot het VV Papendrecht-musuem. Onze artikelen zijn nu te verkrijgen in de Commissiekamer of via onze webwinkel.

De webshop is pas onlangs online gegaan en is nog volop in ontwikkeling. Het assortiment is daarom vooralsnog beperkt, maar wordt in de loop der tijd uitgebreid. Via de webwinkel zullen ook allerlei dingen te verkrijgen zijn, die betrekking hebben op de jubileumactiviteiten, als toegangskaarten voor de feesten.

 

VV Papendrecht-Homechallenge

De huidige situatie rondom het coronavirus houdt iedereen in zijn greep. In ieder geval mogen we tot en met 6 april niet meer lekker samen tegen een balletje trappen of in de kantine gezellig een drankje drinken. Maar we laten ons niet kisten. Daarom daagt VV Papendrecht jou uit! Vanaf vrijdag 20 maart zullen we om de paar dagen een challenge aanbieden. Samen met de spelers van het eerste elftal hebben we een reeks challenges in beeld gebracht. Zodra een challenge via de kanalen van VV Papendrecht (website, Instagram, Twitter of Facebook) wordt gepost, word jij uitgedaagd om deze challenge te volbrengen, dit ook te filmen en te delen via je eigen sociale medium/media. Het enige wat wij vragen, is om hierbij ook #vvphomechallenge en @vvpapendrecht100jaar te vermelden. Naast de challenges zullen wij ook regelmatig andersoortige oefeningen aanbieden, waarmee je de conditie en/of techniek kan onderhouden.

De eerste challenge is van George Tomas de Brito  >>

Veel plezier en veel succes!

 

Bestuursinformatie voor alle VV Papendrechters

In week 12 heeft het bestuur overlegd over enkele belangrijke zaken. Hieronder volgt een kort verslag.

Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis hebben we te maken met een uitzonderlijke situatie. Alle verenigingen zijn op last van de overheid gesloten, dus ook het Slobbengors. De clubs van Papendrecht hebben een brief van de burgermeester ontvangen, waarin expliciet wordt gevraagd om onze verantwoordelijkheid te nemen. Bovendien heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Wouter Kolff, tevens burgemeester van Dordrecht, een noodverordening voor onze regio afgekondigd. Handelen in strijd met deze noodverordening is strafbaar  >>

Kortom, op last van de overheid vindt op ons sportcomplex ten minste tot en met 6 april 2020 geen enkele activiteit plaats. Het bestuur staat uiteraard continu in contact met de gemeente en de KNVB. Gezien de recent genomen overheidsmaatregelen houden wij er rekening mee, dat de voetbalcompetities niet op de reguliere wijze afgerond gaan worden. We zullen onze leden uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Houd hiervoor de mediakanalen van VV Papendrecht in de gaten en abonneer je op onze Weekbrief  >>

Trainingen
Aangezien de trainingen voorlopig van de baan zijn, heeft dit gevolgen voor de conditie en fitheid van de spelers. Wij zullen onze trainers en leiders daarom verzoeken om voor de spelers individuele trainingen op te zetten, zodat iedereen toch de conditie kan bijhouden en, bijvoorbeeld, aan de techniek kan werken. Voor de selecties zullen de trainers deze taak op zich nemen. Voor de jeugdafdeling zal dit opgepakt worden door Dennis Zaal. Voor de jeugd wordt gewerkt aan instructiefilms.

Activiteiten rondom 100-jarig bestaan
Het spreekt voor zich, dat de coronacrisis ook gevolgen heeft voor onze jubileumactiviteiten. De eerste evenementen, die op het programma stonden, kunnen in elk geval niet op de geplande datum plaatsvinden. We zullen de resterende planning vooralsnog aanhouden, maar dienen rekening te houden met eventuele verschuivingen in de agenda. Samen met de Jubileumcommissie zullen wij de afwegingen maken. In dat geval volgt aanpassing van de Jubileum-Agenda.

Velden
Wat de velden betreft, zijn wij voortdurend in gesprek met de gemeente. Onze inzet blijft hierbij een kunstgrasveld. Gezien de hoeveelheid afgelastingen, waarmee VV Papendrecht recent weer is geconfronteerd, is en blijft dat in onze ogen een absolute noodzaak om onze vereniging toekomstbestendig te houden. Vooralsnog hebben we echter te maken met onze drie natuurgrasvelden, de twee XtraGrass-velden en het minipupillenveld. Zoals eerder vermeld heeft de gemeente Papendrecht voor het onderhoud van de velden inmiddels een nieuw bedrijf ingeschakeld. De eerste berichten over de aanpak zijn goed. Dat is een positieve ontwikkeling. De velden hebben het de laatste maanden echter zwaar te verduren gehad. Het is in deze voetballoze weken derhalve aankijken, in hoeverre de velden zich herstellen.

Accommodatie
De komende tijd zijn er nog wat uitdagingen op ons complex. Voor zover het mogelijk is, zullen wij de voetballoze periode aangrijpen om wat kleine onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

Tot slot
Het coronavirus heeft vele gevolgen voor de samenleving en dus ook voor onze club en onze leden. Hoe moeilijk we het ook vinden, voetbal is op dit moment toch even niets meer dan een bijzaak. Wij roepen al onze leden op om de richtlijnen van de overheid op te volgen. We dienen er met zijn allen alles aan te doen om het virus zo snel als mogelijk de baas te zijn. Help elkaar en denk aan de zwakkeren in onze samenleving. Dan komen we er weer bovenop. Voetballen en het vieren van ons jubileum kunnen altijd later nog. Zodra er ontwikkelingen zijn, zullen wij jullie verder informeren. Als er nog vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, kan te allen tijde contact opgenomen worden met één van de bestuursleden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VV Papendrecht
Hans, Dick, Edwin, Joop, Rick en Erwin

 

Jubileum-Nieuwsbrief 15

Diverse beroemde voetballers hebben op sportpark Slobbengors gespeeld, waaronder Coen Moulijn. In het kader van 100 jaar VV Papendrecht werd in maart ’t Slobberfeest 2020 georganiseerd. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan door de leden van de Jubileumcommissie aan te schieten of per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Guus Baars tekent bij Feyenoord

Voormalig VV Papendrecht-jeugdspeler Guus Baars heeft zijn eerste profcontract getekend. Hij heeft zich tot de zomer van 2023 verbonden aan Feyenoord. De centrale verdediger, broer van eerste-elftalspeler Cees en zoon van hoofdsponsor Teus Baars, maakte enige jaren geleden de overstap van de pupillen van voetbalvereniging Papendrecht naar de Feyenoord Academy. Hij ontwikkelde zich in verschillende jeugdteams tot vaste kracht en maakte vorig jaar zijn debuut in Oranje onder 17. Op het sportpark Slobbengors begon het allemaal voor Guus. Zo ziet u maar weer, wat er allemaal voor supertalenten bij de mini’s en pupillen kunnen rondlopen. Voetbalvereniging Papendrecht feliciteren Guus met deze prachtige stap!

 

‘Koning Voetbal’; VV Papendrecht met Koningsdag op Marktplein

Op maandag 27 april is het weer Koningsdag. In onze gemeente wordt dit elk jaar georganiseerd door het bevlogen Oranje Comité Papendrecht en inmiddels komen daar op de Koningsdag wel tot 20.000 bezoekers op af. Het Oranje Comité heeft er dit jaar voor gekozen om jubilerende verenigingen de gelegenheid te geven zich in de schijnwerpers te zetten. Zo ook voetbalvereniging Papendrecht die over enkele maanden 100 jaar wordt! De samenwerking van VV Papendrecht en het Oranje Comité heeft de naam ‘Koning Voetbal’ meegekregen. Wij krijgen als VV Papendrecht zijnde dus de kans om ons tijdens Koningsdag op het Marktplein, een echte A-locatie, te presenteren aan Papendrecht. Dit doen we onder andere met:

 • Knock-outpannatoernooi;
 • Freestyleshows en -clinics;
 • Voetbalclinics;
 • De officiële overhandiging van het Jubileumboek aan het gemeentebestuur van Papendrecht;
 • Voetbalspellen;
 • Loterijen;
 • Stand waar VV Papendrecht zich als club kan laten zien (soos, meidenvoetbalacademie, jeugd, G-voetbal, nieuwbouwplannen, etc.);
 • Stand voor de verkoop van het Jubileumboek en het Jubileumbier ’t Slobbertje;
 • Mogelijkheid tot het presenteren van de posters en flyers voor alle aankomende jubileumactiviteiten.

Om de presentatie van VV Papendrecht aan het grote publiek echt tot een succes te maken, zijn natuurlijk vrijwilligers nodig. Daarom roepen we de hulp van onze leden in. Het programma duurt ongeveer van 11.00 tot 14.00 uur. Je kunt dus daarna altijd nog de gezelligheid van Koningsdag opzoeken. Wij zoeken vrijwilligers voor de voetbalspellen, clinics, bemensing van de stands waar we ons als vereniging kunnen presenteren, begeleiders van het knock-outpannatoernooi en contactpersonen voor de ouders en kinderen met betrekking tot de clinics en toernooien. Dus geeft u zich alstublieft op en help mee met het tonen van onze jubilerende vereniging aan de inwoners van Papendrecht. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Niels van Heteren. Dit kan bijvoorbeeld door hem een e-mail te sturen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

Bij voorbaat dank voor uw inzet!

 

Sportpark Slobbengors gesloten tot en met 6 april

Met het oog op het coronavirus heeft het kabinet op zondagmiddag 15 maart extra maatregelen getroffen. Zo moeten alle sportclubs de deuren gesloten houden tot en met maandag 6 april. Dat betekent, dat tot die tijd geen enkele activiteit zal plaatsvinden op ons sportcomplex. Niet alleen kan er niet getraind of gevoetbald worden, maar ook de Ouderensoos en andere activiteiten vinden geen doorgang. In de regio Zuid-Holland Zuid is daarop een noodverordening afgekondigd vanwege de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus. Politie en gemeente kunnen door de noodverordening makkelijker optreden, als een van de voorschriften overtreden wordt. We roepen iedereen dan ook dringend op de maatregelen te respecteren en instructies op te volgen.

 

Bestuursmededeling: velden en accommodatie

De laatste weken worden onze trainingen helaas regelmatig afgelast in verband met het slechte weer. Wij zijn ons als bestuur ervan bewust, dat dit voor onze leden, en dus voor onze gehele vereniging, niet goed is. In onze ogen is minimaal één kunstgrasveld noodzakelijk voor de toekomst van onze club. Wij doen er alles aan, binnen onze mogelijkheden, om de aanleg van een kunstgrasveld te realiseren. We zijn hierbij echter wel afhankelijk van de welwillendheid van de gemeente Papendrecht. Daarom zijn wij continu met de gemeente in gesprek over de toestand van de velden. Zo houden we onder andere nauwkeurig bij wat de beschikbaarheid is van de velden, zodat we met harde feiten kunnen aantonen, dat een kunstgrasveld onontbeerlijk is. Tevens zijn we samen met andere verenigingen bezig om plannen uit te werken voor een geheel nieuwe accommodatie op het Slobbengors. Wij brengen de lokale politiek regelmatig op de hoogte van beide zaken. Hierdoor houden wij onze behoeften onder de aandacht. Mochten er vragen zijn, dan kunnen de leden altijd terecht bij één van de bestuursleden.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Tot nader order geen trainingen en andere activiteiten

Op donderdagmiddag 12 maart heeft het kabinet drastische maatregelen aangekondigd ten einde het coronavirus onder controle te krijgen. Zo zijn alle evenementen met meer dan 100 mensen afgelast tot eind maart. De KNVB heeft al het voetbal afgelast en heeft voetbalclubs geadviseerd geen trainingen en andere activiteiten op het sportcomplex door te laten gaan. Gezien dit advies heeft het bestuur zich genoodzaakt gezien tot nader order alle trainingen, wedstrijden en overige verenigingsactiviteiten af te gelasten.

Het bestuur

 

18e Weekbrief van seizoen 2019-2020

De 18e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Gevolgen van het coronavirus voor het voetbal’, ‘Open dag Meidenvoetbalacademie op 15 maart’, ‘Borden en posters rookvrije accommodatie’, ‘Webwinkel VV Papendrecht is online’, ‘Delegatie VV Papendrechters naar Zuid-Afrika’, ‘Poffertjes en shirts verkocht voor bezoek Zuid-Afrika’, ‘Televisieopnamen RTL bij VV Papendrecht’, ‘Bestuursmededeling: velden en accommodatie’, ‘Interne scholing in maart en april’, ‘Vrouwen 1 voetbalt in de zaal’ en ‘Meisjes trainen indoor’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Gevolgen van het coronavirus voor het voetbal

Nu het aantal coronabesmettingen in Nederland stijgt, krijgen ook wij als vereniging vragen hoe ermee om te gaan. Aangezien wij als voetbalclub niet de expertise in huis hebben om dergelijke gezondheidsrisico’s goed in te kunnen schatten – anders met de bekende hygiënische maatregelen – volgen wij de adviezen en richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). We blijven al het nieuws nauwlettend volgen. Voor dit moment hebben we de volgende tips en adviezen:

 • Houd je aan de tips van het RIVM als het gaat om handen wassen, niezen in de binnenkant van je elleboog, het gebruik van papieren doekjes etc.
 • Drink niet uit elkaars bidon, flesje of glas.
 • Schud geen handen.

Voor de meest recente informatie over het coronavirus verwijzen we u naar de website van het RIVM  >>

Voor komend weekend zijn alle voetbalwedstrijden in Noord-Brabant afgelast, alsook wedstrijden tegen Brabantse ploegen. Dit betekent, dat de wedstrijden van Vrouwen 1, JO19-1, JO15-1, Zondag 2 en Zondag 3 zijn afgelast. Houd de komende tijd de berichtgeving in de media alsmede de website in de gaten.

 

10 maart alle trainingen afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid regen, die op 10 maart gevallen is, zijn plassen op het Slobbengors ontstaan. Gezien de staat van de voetbalvelden zijn alle trainingen op deze dinsdagavond afgelast.

 

ʼt Slobberfeest 2020

Het Jubileum-Slobberfeest van VV Papendrecht betekende, dat de dag voor de kantinemedewerkers al vroeg begon. Want een groot feest vergt natuurlijk veel voorbereidingen, te beginnen met de kantine zoveel mogelijk leeghalen en daarna gereedmaken voor de speciaalbierbar, de prijzen van de jubileumloterij, de dj en natuurlijk de feestende mensen. Rond het middaguur werden de speciaalbieren uitgestald, waaronder natuurlijk ook het eigen Jubileumbier ’t Slobbertje. In de loop van de middag werd het steeds drukker in de kantine en nadat de spelers van het eerste hun wedstrijd hadden afgerond – helaas niet winnend – trok iedereen de kantine in om er een legendarisch Slobberfeest van te maken. Onder leiding van DJ John werd de muziek harder gezet en begaf eenieder zich naar de verschillende bars om een (alcoholische) versnapering te halen. Uiteindelijk werd de dansvloer goed gevuld en barstte ʼt Slobberfeest echt los. De foto’s van Kiki Fotografie spreken voor zich >>

VV Papendrecht wil alle feestgangers bedanken voor het geweldige Jubileum-Slobberfeest, maar met name het bar- en keukenpersoneel, want zonder hen was het nooit gelukt. Als laatste een woord van dank naar Erwin Schuil en Gerrit Schutte voor het ophangen van al die mooie VV Papendrecht-shirts en -vaandels.

 

Poffertjes en shirts verkocht voor bezoek Zuid-Afrika

Naar aanleiding van het bezoek aan Papendrecht van een aantal jongeren en leerkrachten van de Cloetesville Highschool uit Stellenbosch, Zuid-Afrika, gaat een groep VV Papendrechters op dinsdag 7 april naar Zuid-Afrika voor een tegenbezoek van een week. De reis zal in het teken staan van verbinding en het opzetten van een schoolsportproject. Hierbij wordt samengewerkt met de stichting Friends of Stars in their Eyes.

Om geld in te zamelen voor het bezoek zijn op zaterdag 7 maart poffertjes en shirts verkocht in de kiosk op het Rood-Zwarte Plein. De poffertjes waren kosteloos ter beschikking gesteld door Cérélia uit Sliedrecht. Drie dames waren verantwoordelijk voor de verkoop en haalden daarmee meer dan € 700 op voor het goede doel. VV Papendrecht bedankt iedereen, die bijgedragen heeft aan het fraaie resultaat van de inzamelingsactie en met name de drie dames, die de hele dag aanwezig waren om de artikelen aan de man te brengen.

 

Televisieopnamen RTL bij VV Papendrecht

Op zaterdag 7 maart heeft RTL voor het televisieprogramma Clubliefde opnamen gemaakt bij VV Papendrecht. Dit was het resultaat van een e-mail van Lonneke Michielse aan de programmamakers met de suggestie naar onze club te komen, met als belangrijkste argumenten het 100-jarig bestaan en de ontwikkeling die de meisjesafdeling doormaakt. Zo gezegd, zo gedaan, en na behoorlijk wat voorbereidingen was het zover. Presentator Jochem van Gelder arriveerde met de televisiecrew om 9 uur ’s ochtends op sportpark Slobbengors voor een vol programma, dat pas om half 6 eindigde. De dag stond in het teken van het Papendrechtse meisjesteam onder 15, met speelster Sanne Komdeur in de hoofdrol, en met scheidsrechter Bo Jonker in een andere hoofdrol. De aankomst van Jochem bij onze club werd gefilmd, alsmede het kennismaken met het meisjesteam en het gesprek tussen Jochem en Sanne. Het verliep allemaal zeer ontspannen. Vervolgens was erevoorzitter Bram Blom aan de beurt, die iets over de historie van VV Papendrecht vertelde. Ook Bo Jonker werd in het zonnetje gezet (letterlijk, want het was gelukkig prachtig weer). Een extra surprise voor Bo was het bezoek van Shona Shukrula, de Nederlandse internationale vrouwenscheidsrechter, die Bo verraste met een mooi shirt en aanwijzingen voor tijdens de wedstrijd. Bo floot namelijk het duel tussen Papendrecht MO15-1 en Dubbeldam MO15-1 en van die wedstrijd werden ook opnamen gemaakt.

Lonneke Michielse en Monique Klooster, coördinatoren van de meisjesafdeling van VV Papendrecht, gingen eveneens in gesprek met Jochem. Uiteraard was er ook een interview met voorzitter Hans Jonker, onder meer over het onderwerp ledverlichting en de voordelen daarvan. Jop van der Lee, als prominent lid, gaf zijn visie op de supportersvereniging, waarvan hij voorzitter is. Tussendoor waren er nog promotieactiviteiten voor gezonde snacks (Team:Fit) en een gezamenlijke lunch, met dank aan Roy Hoornweg van Landwinkel de Heerlijkheid van Papendrecht voor het gratis aanbieden van heerlijk fruit en lekkere fruitdranken en aan Marc Commandeur van Ron’s Bloemen- & Kadosjop voor de aankleding met bloemen. Tijdens de wedstrijd van Papendrecht 1 tegen Almkerk 1 werd er nog met toeschouwers gesproken, waarbij de meisjes van MO15-1 ook betrokken waren.

    

Wat nog mysterieus is, is het gesprek dat Sanne achter gesloten deuren had in en over het ballenhok en hoe dat beter ingericht zou kunnen worden… Wie weet waartoe dat nog leidt. Kortom, een werkelijk fantastische dag, gezegend met mooi weer. VV Papendrecht heeft zich van haar beste kant laten zien. Hopelijk zien we dat terug, als het programma uitgezonden wordt, vermoedelijk pas na de zomer. Een groot woord van dank aan alle betrokkenen, in het bijzonder aan speelster Sanne Komdeur, meisjesteam MO15-1 en de regelaars Monique Klooster en Lonneke Michielse.

 

7 maart vier thuisduels afgelast

De regen van de eerste dagen van maart in combinatie met de nachtvorst heeft ervoor gezorgd, dat op zaterdag 7 maart niet alle voetbalvelden van VV Papendrecht bruikbaar zijn voor het spelen van wedstrijden. Thuis zijn daarom enkele duels afgelast en wel die van JO17-2, JO15-2, JO15-3 en MO17-1. Alle overige voetbalmatchen gaan gewoon door.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 14

Op zaterdag 7 maart vindt het Jubileum-Slobberfeest plaats in de kantine, die omgebouwd zal zijn tot het Slobberpaleis. Op maandag 27 april presenteert VV Papendrecht zich tijdens Koningsdag op het Marktplein. Daarvoor roepen wij de hulp in van onze leden. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

5 maart alle trainingen jeugd en lagere senioren afgelast

Op 5 maart kan door de gestage regenval geen gebruikgemaakt worden van de meeste voetbalvelden op ons sportcomplex. De trainingen van de jeugd en de lagere seniorenelftallen van deze donderdagavond zijn daarom afgelast.

 

’t Slobberfeest op 7 maart

Weet u het nog? Dat de kantine van VV Papendrecht omgebouwd werd door de Papendrechtse carnavalsvereniging ‘De Slobbers’ tot het officiële Slobberpaleis? Menig legendarisch feest is in het Slobberpaleis gegeven. Feesten waarvan gefluisterd werd, dat er dingen gebeurden, die het daglicht niet zouden kunnen verdragen. In het kader van het 100-jarig bestaan van onze club op 1 augustus van dit jaar willen we deze legendarische en beruchte feesten eren. Dit gaan we doen door….. jawel; een Jubileum-Slobberfeest inclusief EEN SLOBBERBIERFEEST! Zaterdag 7 maart is weer een drukke dag voor onze vereniging. RTL komt filmen voor het programma Clubliefde, onder meer bij de VV Papendrecht-meiden en bij de wedstrijd van ons vlaggenschip tegen Almkerk 1 (aanvang: 14.30 uur). Verder vindt een Jubileumloterij plaats, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Daarnaast zullen de gehele dag poffertjes gebakken worden om geld in te zamelen voor het goede doel: de stichting Friends of Stars in their Eyes. Om zoveel mogelijk geld op te halen stelt Cérélia alle poffertjes kosteloos ter beschikking. Afgelopen jaar was de Cloetesville Highschool uit het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch te gast bij VV Papendrecht en nu gaat van 7 tot en met 14 april een delegatie VV Papendrechters naar Cloetesville te Zuid-Afrika om een schoolsportproject op te zetten. Uiteraard is daar geld voor nodig. Zie voor meer informatie inclusief de mogelijkheid om te doneren de website van Friends of Stars in their Eyes  >>

Als de camera’s van RTL weg zijn, het geld voor Friends of Stars in their Eyes is opgehaald en we ons allemaal van onze beste kant hebben laten zien…. dan gaan we los met Feest DJ John! In het Slobberpaleis zijn vanaf 17.15 uur patat en diverse snacks te verkrijgen voor het symbolische bedrag van 100 cent. Dan zal tevens het Slobberbierfeest van start gaan, waarbij tientallen soorten speciaalbier openstaan om van te proeven. Dus kom lekker gezellig voetbal kijken, doneren, bier proeven en feestvieren. Want voetbalvereniging Papendrecht is in 2020 jarig en dat mag iedereen weten!

 

Interne scholing in maart en april

Om onze jeugdspelers beter te leren voetballen en met plezier is het van belang, dat de kwaliteit van de trainingen gewaarborgd is. Daarom organiseert voetbalvereniging Papendrecht in de periode maart-april een intern scholingstraject voor (toekomstige) jeugdkaderleden en overige geïnteresseerden. Dit scholingstraject omvat 4 avonden, waarin diverse thema’s worden behandeld. Zo komt onder meer Rinus aan bod, een online tool van de KNVB voor jeugdtrainers. Het programma is als volgt:

 • Bijeenkomst 1: woensdag 4 maart 19.00 – 21.30 uur  Trainings- en voetbalprincipes.
 • Bijeenkomst 2: woensdag 18 maart 18.00 – 20.30 uur  Circuitmodel 1 en gebruik Rinus (inclusief praktijk).
 • Bijeenkomst 3: dinsdag 31 maart 18.00 – 20.30 uur Circuitmodel 2 (inclusief praktijk).
 • Bijeenkomst 4: dinsdag 21 april 19.00 – 21.30 uur Coaching (inclusief praktijk).

Deelname is gratis. Deelnemers die alle avonden meedoen, ontvangen na afloop van de cursus een certificaat. Het is ook mogelijk slechts een deel van het scholingstraject te volgen, maar dan krijgt u na afloop geen certificaat. De organisatie en leiding van dit traject is in handen van Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen van VV Papendrecht. Wilt u ook deelnemen aan dit scholingstraject, meldt u zich dan nu aan middels dit contactformulier  >>

Voor verdere vragen kunt u zich richten tot Dennis Zaal, bijvoorbeeld per e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

1 maart twee wedstrijden afgelast, 2 maart alle trainingen

Vanwege de slechte gesteldheid van de voetbalvelden van het Slobbengors is op zondag 1 maart de thuiswedstrijd van Zondag 3 afgekeurd. Ook v.v. Hekelingen VE2 – Papendrecht VE1 is afgelast. De uitwedstrijd van Zondag 2 gaat wel door. Als gevolg van de aanhoudende regenval heeft de Papendrechtse consul ook alle trainingen van maandagavond 2 maart afgelast.

 

Open dag Meidenvoetbalacademie op 15 maart

VV Papendrecht heeft een bloeiende vrouwen- en meidenafdeling. Dat de club op de goede weg is, wordt ook erkend door de KNVB. VV Papendrecht is dan ook geselecteerd om deel te nemen aan het Ontwikkelprogramma Vrouwen- en Meidenvoetbal van de voetbalbond. Meiden met talent blijven zo lang mogelijk voetballen bij de jongens, zodat hun ontwikkeling maximaal is. Een jaar geleden is de Meidenvoetbalacademie opgericht met als doel de trainingen op een hoger plan te brengen, met meer aandacht voor de individuele speelsters, zodat elk meisje haar talent nog beter kan ontplooien. Dit heeft al direct tot resultaat geleid. MO19-1 heeft eind 2019 in de eerste klasse het najaarskampioenschap gepakt en komt daarom sinds dit jaar uit in de Hoofdklasse.

VV Papendrecht organiseert op zondag 15 maart op sportpark Slobbengors, Industrieweg 3, een open dag voor meisjes, die zich zouden willen aansluiten bij de Meidenvoetbalacademie. Je bent van harte welkom om onder leiding van onze professionele trainers te laten zien, wat je kunt. Voor meisjes van 11 tot en met 14 jaar is het van 10.00 tot 11.30 uur. Vanaf 12.00 uur komen meiden tussen 15 en 18 jaar aan bod. Voor hen duurt de voetbaldag tot 13.30 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, of met Lonneke Michielse, Jeugdcoördinator van de meidenafdeling. Dit kan per e-mail via: jeugd@vvpapendrecht.nl. Aanmelden is zowel mogelijk voor meisjes die al lid zijn van VV Papendrecht als voor meisjes die geen lid zijn. Dit kan door het sturen van een e-mail naar Dennis Zaal: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

Op 29 februari twee wedstrijden afgelast  (29-02-2020)

Op zaterdag 29 februari is de wedstrijd Heerjansdam 4 – Papendrecht 4 afgelast. Het KNMI heeft voor het begin van de middag tot in de loop van de avond Code Geel afgekondigd vanwege zware windstoten, die soms gepaard gaan met pittige buien. Thuis is daarom de wedstrijd Papendrecht JO19-1 tegen VVGZ JO19-1, die om 14.30 uur zou beginnen, afgelast. Alle overige voetbalwedstrijden gaan op deze schrikkeldag gewoon door.

 

Trainingen 26, 27 en 28 februari afgelast

Alle trainingen van mawoensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 februari zijn afgelast. Als gevolg van de aanhoudende (winterse) neerslag zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

Meisjes trainen indoor

Vanwege de vele neerslag konden de laatste trainingen van februari niet op de voetbalvelden van het Slobbengors plaatsvinden. Om toch te kunnen voetballen speelden de meeste meisjesteams op donderdag 27 februari een partijtje in de sporthal van Sportcentrum Papendrecht. VV Papendrecht bedankt Ronald voor het regelen.

 

17e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (26-02-2020)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘‘Koning Voetbal’; VV Papendrecht met Koningsdag op Marktplein’, ‘’t Slobberfeest op 7 maart’, ‘Interne scholing bij VV Papendrecht’, ‘Vrijwilliger van de Maand Jan Scharloo’, ‘Prijswinnaars Grote Clubactie’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 13 en 14’, ‘Sportgala Papendrecht 2020’, ‘Coen Moulijn op het Slobbengors’ en ‘Rick Resoort naar VV Papendrecht’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrijwilliger van de Maand Jan Scharloo

Jan Scharloo is de tweede Vrijwilliger van de Maand van 2020. Jan heeft al heel wat functies bekleed binnen VV Papendrecht, waarvoor hij zo’n 20 jaar actief is. Hij is onder meer trainer, leider en verzorger geweest bij de jeugd. Inmiddels is hij al weer vele jaren verbonden aan de tweede Zaterdagploeg, waar hij binnen het begeleidingsteam de rol heeft van verzorger. Kortom, wederom een vrijwilliger die de titel dik heeft verdiend.

Vanwege zijn inspanningen voor voetbalvereniging Papendrecht is Jan beloond met een mooie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

Trainingen maandag 24 februari afgelast

Het KNMI heeft voor 24 februari tot aan het begin van de avond Code Geel afgekondigd vanwege zware windstoten, waarvan buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden. De combinatie met de zware regenval heeft ervoor gezorgd, dat alle trainingen van deze maandagavond zijn afgelast.

 

RTL komt filmen bij VV Papendrecht

In december zijn de nodige voetbalverenigingen benaderd met de vraag, of ze zouden willen meewerken aan het nieuwe seizoen van Clubliefde op RTL4. In dit televisieprogramma, gepresenteerd door Jochem van Gelder, wordt aandacht besteed aan Nederlandse amateurclubs. Geïnteresseerde clubs werden verzocht te reageren en met redenen aan te geven, waarom ze het stralende middelpunt van de afleveringen zouden willen worden. Namens VV Papendrecht stuurde Lonneke Michielse, vicevoorzitter van de jeugdcommissie en jeugdcoördinator meisjes, een mail met als redenen, dat onze meisjesafdeling enorm gegroeid is de afgelopen jaren en dat het leuk zou zijn om te komen filmen om het 100-jarig bestaan van de club in het daglicht te stellen. De redactie van het televsieprogramma vond dat een leuke combinatie en liet Lonneke daarom weten, dat VV Papendrecht mee mag doen aan het programma. Aangezien het jeugdteam, dat centraal zal staan, spelers dient te hebben in de leeftijd tussen de 13 en 16 jaar, zal MO15-1 gevolgd gaan worden. Sanne Komdeur zal als speelster door Jochem van Gelder ondervraagd worden namens de meisjesploeg. Haar moeder zal als enthousiaste ouder meedoen als spreker langs de lijn. Tevens zullen Monique Klooster en Lonneke Michielse namens de meisjesafdeling in beeld komen. Daarnaast komen in het programma markante personen aan bod, die veel doen voor een club. Dit zijn erevoorzitter Bram Blom en Jop van der Lee, voorzitter van de supportersvereniging. Verder zal voorzitter Hans Jonker spreken tijdens de opnames. Bo Jonker zal als jeugdscheidsrechter een interview geven. De dag van de opname is zaterdag 7 maart. MO15-1 speelt dan vanaf 12.30 uur tegen Dubbeldam MO15-1. Tevens zal gefilmd worden tijdens de wedstrijd van Papendrecht 1, die om 14.30 uur start.

 

Prijswinnaars Grote Clubactie

Zoals altijd vond in het najaar de Grote Clubactie plaats. Voetbalvereniging Papendrecht had extra prijzen beschikbaar gesteld voor de beste lotenverkopers. De prijswinnaars zijn:

 • 1e prijs: Robbin Sterk (42 loten); voetbalshirt naar keuze.
 • 2e prijs: Mick Gunther (30 loten); twee bioscoopbonnen.

Dwayne Dons, Lennon Polderman, Daan Groenendijk en Mees Sterrenburg hebben ook veel loten verkocht en verdienen elk een consumptiebon. MO13-1 is de ploeg, die de meeste loten verkocht heeft, namelijk 130. De beloning is een patatje en limonade voor elk teamlid in de kantine. VV Papendrecht bedankt iedereen voor het verkopen van loten van de Grote Clubactie en feliciteert de prijswinnaars.

 

LAATSTE OPROEP: lever bijdrage aan Jubileumboek

Het Jubileumboek over 100 jaar voetbalvereniging Papendrecht, dat in het voorjaar zal verschijnen, is bijna af. We zijn bezig met de laatste aanpassingen. Daarom hierbij nog één keer de volgende oproep aan iedereen: mocht u een foto, anekdote of iets anders leuks hebben over VV Papendrecht, benader dan de Jubileumcommissie. Er zal direct contact met je worden gezocht en jouw bijdrage kan dus zomaar in ons historische jubileumboek komen.

Daarbij hebben we nog één specifieke vraag aan alle VV Papendrechters. Een hoofdstuk zal gewijd worden aan de beste spelers uit onze historie. Ze zullen benoemd en kort omschreven worden. De vraag aan eenieder is dan ook: wie zijn de beste spelers, die u in het shirt van VV Papendrecht hebt zien spelen? Mail de naam/namen en een korte toelichting met waarom jij dat vindt naar de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl. Iedereen alvast bedankt voor de bijdragen!

De redactie van het Jubileumboek

 

Trainingen en wedstrijd 20 februari afgelast

Vanwege de hevige regenval van 20 februari zijn de voetbalvelden van sportpark Slobbengors onbespeelbaar. De trainingen van deze donderdagavond zijn dan ook afgelast. Dat geldt ook voor de wedstrijd, die Papendrecht 1 zou spelen tegen DCV 1.

 

Delegatie VV Papendrecht naar Zuid-Afrika

Op dinsdag 7 april zal een delegatie van VV Papendrecht afreizen naar Zuid-Afrika voor een bezoek van een week. Deze reis staat in het teken van verbinding en het opzetten van een schoolsportproject. De aanleiding voor dit bezoek is het eerdere bezoek van leerlingen en begeleiders van de Cloetesville Highschool aan VV Papendrecht afgelopen september. Tijdens dit bezoek hebben verschillende gastgezinnen een of meerdere jongeren in huis gehad voor een periode van 10 dagen. Gedurende dit verblijf is er een dusdanige band ontstaan tussen VV Papendrecht-leden en de jongeren van Cloetesville, dat enkelen het initiatief hebben genomen om die kant op te gaan. Daarom zullen binnenkort de clubkleuren van VV Papendrecht te zien zijn in Cloetesville, Zuid-Afrika.

Het bezoek heeft echter wel een missie. De delegatie, bestaande uit Richard Nardten, Mark Schreurs, Thomas Muilwijk, Faysal Boudihi en Dennis Zaal, zal meerdere gesprekken voeren met diverse stakeholders, als scholen, de lokale overheid en welzijnsorganisaties, over het opzetten van een Back-to-School-programma.

Wat houdt het programma in?
Cloetesville is een arme community in de gemeente Stellenbosch. Hoewel Stellenbosch bekend staat als tweede vestigingsplaats van Nederlanders in Zuid-Afrika (na Kaapstad), om zijn mooie omgeving en om zijn beroemde wijnboerderijen, is Cloetesville allesbehalve vredig en rustig. Er heerst veel armoede en overlast door rivaliserende bendes. Kinderen worden dagelijks geconfronteerd met soms gruwelijke omstandigheden. De groep Papendrechters zullen samen met Cloetesvile Primary School en Cloetesville High School en de stichting Friends of Stars in their Eyes proberen om een programma op te zetten, waarbij kinderen kunnen deelnemen aan sportactiviteiten gedurende de zomer- en wintervakanties. Door deel te nemen aan die activiteiten zijn de kinderen van straat en worden ze weggehouden van alle nare zaken. Maar tevens ontvangen ze bij elke activiteit diverse schoolspullen. Zo hebben de kinderen bij terugkomst op school een goed gevulde rugzak en wordt school ook een stuk leuker.

Het bezoek aan Cloetesville zal worden afgesloten met een groots voetbaltoernooi.

Mocht u wellicht een bijdrage willen leveren aan dit mooie project, dan kunt een financiële gift doen middels een donatieknop op de website van Friends of Stars in their Eyes  >>

Voor andersoortige bijdragen kunt u terecht bij een van de mensen van het Papendrechtse reisgezelschap, die uiteraard bereid zijn om alle vragen over dit project te beantwoorden. U kunt ook per e-mail contact opnemen met Dennis Zaal via: d.zaal@friendsofstars.nl.

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen!

 

Jubileum-Nieuwsbrief 13

De Jubileumcommissie heeft de nieuwe agenda vol met jubileumactiviteiten bekendgemaakt. Het Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht is bijna af. Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren. Eerder is bericht over een clublied uit 1932, maar ook in 2017 is een clublied gemaakt. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Interne scholing bij VV Papendrecht

(Vrijwillig) kader is voor elke vereniging van essentieel belang. Zo ook bij VV Papendrecht. Vooral als het gaat om onze kernactiviteit, namelijk het voetbalspel. Om onze jeugdspelers beter te leren voetballen met plezier is het tevens van belang, dat de kwaliteit van de trainingen gewaarborgd is. Daarom organiseert VV Papendrecht in de periode maart-april een intern scholingstraject voor (toekomstige) jeugdkaderleden. Dit scholingstraject omvat 4 avonden, waarin diverse thema’s worden behandeld. Zo komt onder meer Rinus aan bod, een online tool van de KNVB voor jeugdtrainers. Het programma is als volgt:

 • Bijeenkomst 1: woensdag 4 maart 19.00 – 21.30 uur  Trainings- en voetbalprincipes.
 • Bijeenkomst 2: woensdag 18 maart 18.00 – 20.30 uur  Circuitmodel 1 en gebruik Rinus (inclusief praktijk).
 • Bijeenkomst 3: dinsdag 31 maart 18.00 – 20.30 uur Circuitmodel 2 (inclusief praktijk).
 • Bijeenkomst 4: dinsdag 21 april 19.00 – 21.30 uur Coaching (inclusief praktijk).

Deelname is gratis en de deelnemers aan de interne scholing ontvangen na afloop van het traject een certificaat. De organisatie en leiding van dit traject is in handen van Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen van VV Papendrecht. Wilt u ook deelnemen aan dit scholingstraject, meldt u zich dan nu aan middels dit contactformulier  >>

Voor verdere vragen kunt u zich richten tot Dennis Zaal, bijvoorbeeld per e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

Zondag 16 februari alles afgelast

Het KNMI heeft voor zondag 16 februari tot het begin van de avond Code Geel afgegeven vanwege de kans op zware windstoten. Buitenactiviteiten kunnen daarvan hinder ondervinden. De combinatie met de regen heeft ervoor gezorgd, dat voor zondag 16 februari alle thuiswedstrijden zijn afgelast.

 

Nieuwe agenda jubileumactiviteiten

In 2020 zullen veel jubileumactiviteiten plaatsvinden vanwege het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht op 1 augustus 2020. De agenda wordt steeds voller. De Jubileumcommissie heeft een nieuwe lijst met evenementen vrijgegeven. Verder zijn enkele wijzigingen in de kalender aangebracht. Voor een activiteit is de datum nog niet bekend. Dat betreft ‘1 tegen 100’. Het eerste zal dan een wedstrijd spelen tegen 100 pupillen. Noteert u alvast het volgende:

 • 25 april: Reünie leeftijdscategorie 40-60 jaar.
 • 13 juni: Jubileum-Familiedag.
 • 16 juni: Theatervoorstelling 100 jaar voetbalvereniging Papendrecht.
 • 19 juni: Feestavond 18 jaar en ouder.
 • 20 juni: Feestavond 16 jaar en ouder.
 • 22 augustus: Jubileumwedstrijden; Papendrecht-Drechtstreek en Papendrecht (Heden/Oud) – FC de Rebellen.
 • 10 oktober: Pubquiz 100 jaar voetbalvereniging Papendrecht.
 • 14 november: Slotfeest.

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Sportgala Papendrecht 2020

In een bomvol theater De Willem is op woensdag 12 februari het Papendrechtse Sportgala 2020 gehouden, een jubileumuitgave (15 jaar). Ruim 500 mensen werden getrakteerd op een gevarieerd programma met daarin de verkiezingen van de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sporttalentenploeg, sportcoach en sportvrijwilligers van 2019, afgewisseld met veel Papendrechtse inbreng tussen de verkiezingen door. Zo speelde ons meisjeslid May van der Giessen samen met Senna van Buuren (May & Sen, kijk op YouTube) een mooie medley van bekende nummers, met gitaar, keyboard en zang. Erik Paalvast van AV Passaat sprak over sporten met een donororgaan, in dit geval een lever. House of Drums, Da Bounce Squad 2.0 en het Juliana Bicycle Team (zeer spectaculair) waren prominent aanwezig met muziek en variété. Het geheel werd wederom gepresenteerd en aan elkaar gepraat door ons erelid Peter Michielse. De inbreng van voetbalvereniging Papendrecht bestond uit de nominatie van drie sportvrijwilligers voor hun verdiensten voor onze vereniging, de nominatie van onze hoofdtrainer Johan Sturrus als sportcoach en de nominatie van twee sportploegen: het eerste elftal senioren en meisjes MO19-1, vanwege hun prestaties in 2019: respectievelijk promotie naar de eerste klasse en het kampioenschap in de eerste klasse. Op het podium werden hun prestaties door Peter benoemd, waarna wethouder Corine Verver alle sportvrijwilligers eerde met een certificaat en een dinerbon van Pannenkoekenhuis Frittella.

      

Bij de sportploegen kwam de concurrentie voor de eerste prijs van het damesestafetteteam van AV Passaat (Nederlands kampioen). De vrouwen van Passaat wonnen nipt van ons eerste elftal, dat daarmee dus tweede werd. Onze MO19-1 eindigde op de derde plaats. Winst was er voor Johan Sturrus, de eerste die de titel van Sportcoach van het Jaar won. Cor de Bondt (schoonmaak- en werkploeg), Dinie Verschuren (kantine en jeugdactiviteiten) en Donovan ’t Zand (klusjesman en jeugdafdeling) werden verkozen tot Sportvrijwilliger van het Jaar. Uiteraard allen van harte gefeliciteerd. Al met al was het een avond vol pure propaganda voor de Papendrechtse sportwereld, met vertegenwoordiging van onze vereniging op verschillende gebieden. Met dank aan de fantastische organisatie door het bestuur van de Stichting Sportgala Papendrecht, waarin onze leden Eimerd van de Griend als voorzitter, Monique Klooster en Lonneke Michielse actief zijn.

 

Trainingen donderdag 13 februari afgelast

De Papendrechtse consul heeft alle trainingen van donderdagavond 13 februari afgelast. Als gevolg van de vele neerslag zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

16e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (12-02-2020)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Nieuwe agenda jubileumactiviteiten’, ‘RTL komt filmen bij VV Papendrecht’, ‘LAATSTE OPROEP: lever bijdrage aan Jubileumboek’, ‘Spelletjesavond meisjesteams’, ‘Kantoor opgeknapt’, ‘Gourmetavond MO13 en MO15’, ‘Terry van der Waal keert terug bij VV Papendrecht’ en ‘G1-spits Peter Mackaij scoort eerste goal!!!’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Kantoor opgeknapt

Aan het begin van het jaar werd het kantoor in ons clubgebouw getroffen door lekkage als gevolg van een breuk in een afvoerpijp, die door het plafond loopt. Dit zorgde voor flinke waterschade. Na het opruimen van de ergste ravage zijn de ontstane problemen aangepakt. Hassan en Melvin hebben de afvoer en het plafond hersteld. Daarna diende de vloerbedekking vervangen te worden. De Werkploeg heeft het hele kantoor leeggemaakt, waarna onze sponsor Woonwinkel Klop geheel belangeloos nieuw tapijt heeft gelegd. Daarna heeft de Werkploeg alle spullen weer in het kantoor gezet, dat er nu weer keurig uitziet.

   

VV Papendrecht bedankt Woonwinkel Klop, Hassan en Melvin en de Werkploeg voor het uitvoeren van alle werkzaamheden.

 

10 februari alle trainingen, 11 februari alle jeugdtrainingen afgelast

Het KNMI heeft voor 10 februari Code Geel afgekondigd vanwege de naweeën van de storm Ciara, die gepaard gaan met regen en zware windstoten. Buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden. Die weerswaarschuwing in combinatie met de slechte gestelheid van de voetbalvelden op het Slobbengors heeft ervoor gezorgd, dat deze maandagavond alle trainingen zijn afgelast. Ook op 11 februari geldt nog Code Geel vanwege de naweeën van de storm Ciara. VV Papendrecht heeft vanwege deze weerswaarschuwing van het KNMI besloten alle jeugdtrainingen voor deze dinsdagavond af te gelasten.

 

Alle voetbalduels van zondag 9 februari afgelast

Het KNMI heeft voor 9 februari vanwege de storm Ciara voor het hele land Code Oranje afgekondigd. De storm neemt volgens verwachting naarmate de dag vordert in kracht toe, oplopend tot windstoten met een kracht van 120 kilometer per uur. Omdat het onverantwoord is om in die weersomstandigheden te voetballen, heeft de KNVB besloten om alle zondagwedstrijden uit het programma te halen.

 

VV Papendrecht deelnemer De Groene Club

VV Papendrecht neemt deel aan De Groene Club, een sportbreed initiatief van enkele sportbonden, waaronder de KNVB, en provincies om sportaccommodaties te verduurzamen. Zorgen om het klimaat en opdrogende energiebronnen zorgen ervoor, dat er steeds meer aandacht komt voor een schone en groene leefomgeving. Ook VV Papendrecht wil zich daarvoor inzetten. De campagne De Groene Club zorgt behalve voor winst voor het milieu ook voor een lagere energierekening.

De afgelopen maanden heeft onze club de nodige maatregelen genomen. Zo is een energiezuinigere cv-ketel geïnstalleerd, zijn alle kleedkamers uitgerust met ledverlichting en bewegingssensoren en is, met het oog op de veiligheid, meer buitenverlichting aangebracht, eveneens voorzien van bewegingsmelders. Verder is in de kantine de koeling verbeterd en energiezuiniger gemaakt. De bijbehorende werkzaamheden zijn voor een groot deel uitgevoerd door onze werkploeg. Later zullen meer stappen volgen. We zullen daar in de loop van het jaar over berichten.

 

Gourmetavond MO13 en MO15

Op 7 februari werd in onze kantine een gourmetavond georganiseerd voor MO15-1 en MO13-1 en hun begeleiders. Op de tafels stonden meerdere gourmetstellen, waarop het vlees gebraden kon worden. Uiteraard kon daar een sausje bijgenomen worden. Daarnaast bestond de mogelijkheid om stokbrood te nemen met daarop kruidenboter of een lekker kaasje. Ook waren er kleine tomaatjes en stukjes komkommer. Na het gourmetten waren nog heel wat sneetjes stokbrood en kaasjes over, waar de Zondagveteranen, die flink hongerig waren na hun vrijdagavondtraining, gretig van gebruikgemaakt hebben.

VV Papendrecht dankt iedereen hartelijk, die bijgedragen heeft aan de gezellige avond.

 

Jeugdafdeling VV Papendrecht

Bij de jeugdafdeling van VV Papendrecht is Dennis Zaal Hoofd Jeugdopleidingen. “We hebben het afgelopen jaar kleine stapjes gemaakt. Je merkt, dat communicatie ongelofelijk belangrijk is. De onderlinge communicatie tussen de jeugdleden, jeugdcommissie, coördinatoren en het kader moet beter. De inbreng van de coördinatoren moet vergroot worden en een nog stevigere structuur dient te worden neergezet. We willen binnen de jeugdafdeling een ledentevredenheidsmeting gaan uitvoeren. Hiermee kunnen we inspelen op de zaken, die niet goed gaan. Tevens zal meer aandacht komen voor de ontwikkeling van trainers. Op het gebied van trainingen gaan we veranderingen doorvoeren. Voor de leeftijd 8 t/m 11 gaan we de zogenaamde breedtetraining introduceren. Dit betekent, dat de verschillende leeftijdsgroepen per leeftijdsgroep gezamenlijk gaan trainen. De niveauverschillen zullen hierdoor kleiner worden. We gaan circuittrainingen houden. Iedereen krijgt dezelfde trainingsvormen, die in een circuit worden afgewerkt. Verder zullen interne toernooien op individuele basis worden georganiseerd met uiteindelijk een individuele winnaar.” De trainingsstaf is sinds dit seizoen aangevuld met oude bekende Paco Ariza Lora en met Noricio Nieveld. Noricio is met zijn ervaring in het betaalde voetbal van toegevoegde waarde. ”We zijn blij met de terugkeer van Paco, die met zijn ervaring en enthousiasme voor dynamiek zorgt,” vertelt Rick Croese, Jeugdvoorzitter en Bestuurslid Jeugdzaken. “We zijn er ook trots op, dat we met Danielle Spitsbaard een vertrouwenspersoon hebben, die de trainers kan begeleiden in de omgang met kinderen en ouders. Daarbij hebben we in Thea Vuurens een aparte verzorgster voor de jeugd, die één keer in de week beschikbaar is voor alle jeugdspelers.”

“We trekken de trainingsintensiteit van de meiden gelijk met die van de jongens”, gaat Dennis Zaal verder. “De Meidenvoetbalacademie die we gestart zijn, is daar een onderdeel van. De meiden met talent blijven zo lang mogelijk voetballen bij de jongens, zodat hun ontwikkeling maximaal is.” “Ook continueren we de samenwerking met QSM, die met de voetbalschool op zondag een extra dimensie aan de club toevoegt”, geeft Rick Croese aan. “We gaan tevens weer aan de slag om jeugdspelers op te leiden tot clubscheidsrechter. Daarnaast proberen we jeugdspelers enthousiast te maken om als jeugdtrainer de jongere jeugd te gaan trainen. Al onze hoofdtrainers van de jeugd hebben een TC3-opleiding. De kwaliteit is derhalve geborgd, maar we hebben nog genoeg te doen,” sluit Rick Croese af. “Met de inzet van de jeugdcommissie, de coördinatoren, het technisch kader en alle vrijwilligers gaat dat zeker lukken.” Bent u geïnteresseerd om mee te werken? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail.

Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.
Dennis Zaal: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.
Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Spelletjesavond meisjesteams

Op dinsdagavond 4 februari konden de trainingen niet doorgaan vanwege de regen. Als alternatief werd door enkele begeleiders van de meisjesafdeling een spelletjesavond georganiseerd. In plaats van bezig te zijn op de groene grasmat werd door een groep meiden nu fanatiek op de tafels in onze kantine gespeeld.

VV Papendrecht bedankt iedereen, die voor de gezellige game-night gezorgd heeft.

 

Trainingen 4 februari afgelast

Op 4 februari zijn door de aanhoudende regen plassen ontstaan op sportpark Slobbengors. Gezien de slechte conditie van onze voetbalvelden zijn voor de eerste dinsdagavond van de tweede maand van het jaar alle trainingen afgelast.

 

Houd het toegangshek vrij!!!

Ondanks waarschuwingsborden om het toegangshek tot ons sportcomplex vrij te houden, staan daar de laatste tijd helaas bij tijd en wijle (brom)fietsen, scooters en dergelijke voor. Dit is absoluut niet toegestaan! Plaats je (brom)fiets of scooter in de fietsenstalling. Daar is ruimte genoeg. Het toegangshek dient te allen tijde vrijgehouden te worden voor hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance. Je moet er toch niet aan denken, dat iemand dringend medische hulp nodig heeft, maar dat de ziekenauto ons sportterrein niet op kan, omdat het toegangshek geblokkeerd is. Dus daarom nogmaals:

HOUD HET TOEGANGSHEK VRIJ!!!

 

Thuisduels zondag 2 februari afgelast

De thuiswedstrijden van zondag 2 februari zijn afgelast. Door de regen zijn op het Slobbengors de voetbalvelden onbespeelbaar.

 

Nieuwe sponsor ANKO Timmer- en Onderhoudsbedrijf

ANKO Timmer- en Onderhoudsbedrijf is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. Timmerbedrijf ANKO heeft zich sinds zijn oprichting gefocust op kwaliteit en klantgerichtheid. ANKO, sterk in constructiewerk, heeft de afgelopen jaren bewezen zowel kleine als grotere projecten in goede banen te leiden, voor prettiger werk- of leefomgeving te zorgen, hoofdbrekens te voorkomen, het bouwproces op goede en vakbekwame wijze uit te voeren en kwaliteit te leveren. Alles wordt in detail vakkundig uitgevoerd, van funderingswerk tot dakbedekking, van aanbouw tot renovatie, met passie voor het vak en een scherp timmermansoog.

    

ANKO werkt behalve met hout ook met kunststof en aluminium, altijd passend bij de specifieke situatie. Afspraak is afspraak, topkwaliteit en maatwerk, dat is wat elke relatie mag verwachten. Dit wordt gedaan door intensief contact met iedere klant te onderhouden, zowel in het traject offerteaanvraag als de definitieve uitvoering ervan. ANKO is een bedrijf, waar met persoonlijke aandacht gebouwd wordt aan vertrouwen. Een prettige omgang met de klanten is minstens zo belangrijk als het maken van een mooi en degelijk product. VV Papendrecht bedankt ANKO Timmer- en Onderhoudsbedrijf voor het plaatsen van een reclamebord langs ons hoofdveld.

 

Clublied VV Papendrecht uit 2017  (31-01-2020)

Enige maanden terug hebben we bericht over een clublied uit 1932. Van recentere datum is het clublied van de hand van Jop van der Lee. De voorzitter van onze supportersvereniging schreef onderstaand dichtwerk in 2017.

Waar komt een voetballer het best terecht??  (voorzanger)
Bij Papendrecht, bij Papendrecht.  (koor)
Waar lest een voetballer het best zijn dorst??  (voorzanger)
Op Slobbengors, op Slobbengors.  (koor)
Bij ons op Slobbengors!!  (allemaal)

Waar heerst een voetballer als een vorst??
Op Slobbengors, op Slobbengors.
Waar is een team echt zo hecht??
Bij Papendrecht, bij Papendrecht.
Bij ons in Papendrecht!!

Waar gaat het de tegenclub altijd slecht??
Bij Papendrecht, bij Papendrecht.
Waar hebben die jongens een V op hun borst??
Op Slobbengors, op Slobbengors.
Bij ons op Slobbengors!!

Waar heerst er altijd een voetbalkoorts??
Op Slobbengors, op Slobbengors.
Waar komt het spel echt tot zijn recht??
Bij Papendrecht, bij Papendrecht.
Bij ons in Papendrecht!!

 

Nominaties Sportgala 12 februari

Voor het jaarlijkse Sportgala Papendrecht zijn de nodige VV Papendrechters genomineerd. MO19-1 is genomineerd in de categorie Sportploeg van het Jaar vanwege het najaarskampioenschap eind 2019 en de bijbehorende promotie naar de Hoofdklasse. Papendrecht 1 is voor diezelfde categorie voorgedragen. Ons eerste is via de nacompetitie gepromoveerd naar de eerste klasse. Vanwege die prestatie is trainer Johan Sturrus genomineerd voor de titel Coach van het Jaar. Dinie Verschuren, Donovan ’t Zand en Cor de Bondt zijn kandidaten in de categorie Vrijwilliger van het Jaar. Het Sportgala Papendrecht wordt op woensdag 12 februari gehouden in theater De Willem, Van der Palmstraat 4. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom om getuige te zijn of onze mensen de titels binnenhalen. De toegang is gratis. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis.

 

15e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (29-01-2020)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Kleedkamers schoon achterlaten!’, ‘Nieuw team JO8-2’, ‘Vrijwilliger van de Maand Richard Lokenberg’, ‘Communicatiecommissie’, ‘VV Papendrecht deelnemer De Groene Club’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 12’, ‘Nieuwe sponsor ANKO Timmer- en Onderhoudsbedrijf’, ‘Nominaties Sportgala 12 februari’, ‘Clublied VV Papendrecht uit 2017’, ‘Jeugdafdeling VV Papendrecht’ en ‘JO13-3 wordt JO12-1’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 12

In december kon op leuke veilingitems geboden worden om geld op te halen voor de viering van 100 jaar VV Papendrecht. Dit leverde 190 euro op. Momenteel vindt een veiling plaats van een vakantie in Turkije. De bij het Eeuwfeestdiner gehouden veiling leverde een bijzonder verhaal op. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Vrijwilliger van de Maand Richard Lokenberg

Richard Lokenberg is de eerste Vrijwilliger van de Maand van 2020. Hij traint al vele jaren met veel inzet en passie de jeugdkeepers. Richard, die zelf een verdienstelijk doelverdediger is, is de trotse vader van twee voetballende zoons, die eveneens over uitstekende keeperskwaliteiten beschikken. Richard heeft in het verleden ook nog diverse andere functies bekleed binnen onze club. Kortom, een vrijwilliger die de titel Vrijwilliger van de Maand meer dan verdient.

Vanwege zijn inzet voor voetbalvereniging Papendrecht heeft Richard een fraaie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

Bieden op vakantie in Turkije

De Jubileumcommissie organiseert allerlei leuke activiteiten om geld binnen te halen voor de bekostiging van festiviteiten, die gehouden zullen worden in het kader van ons naderende Eeuwfeest. Momenteel vindt een veiling plaats van een vakantie in Turkije, reservering in overleg. U kunt een bod uitbrengen door contact op te nemen met de Jubileumcommissie, e-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. De hoogste bieder wint.

Let op: betreft het een zakelijke aankoop, dan wordt het geboden bedrag verhoogd met 21% BTW.

U verblijft een week in een ruim middenklasseappartement in Alanya, dat beschikt over 3 tweepersoonsslaapkamers. Het is rustig gelegen, op 10 minuten wandelen van het centrum, de haven en het strand van Alanya. In de directe omgeving van uw verblijf vindt u diverse winkels. Het appartement biedt een adembenemend uitzicht op de prachtige omgeving in het algemeen en het Taurusgebergte in het bijzonder. Er zijn volop mogelijkheden tot het maken van diverse excursies en uitstapjes. Indien gewenst zorgt een privéchauffeur voor het vervoer, zodat u ontspannen kunt genieten.

 

Nieuwe afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen

Sinds twee jaar doet VV Papendrecht mee aan de campagne ‘Naar een positief sportklimaat’. In het kader daarvan is onder andere in onze voetbalkantine tweemaal de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd. De voorstelling loopt door in een videofeuilleton. Onlangs zijn twee nieuwe afleveringen verschenen.

 • Titel: Verschrikkelijke ouders. Wat is jouw rol als ouder van een sportend kind eigenlijk? Jullie zijn verschrikkelijk belangrijk. Maar jullie zijn ook verschrikkelijk! Klik hier voor het filmpje  >>
 • Titel: Het dreigende ontslag. Mag de huidige begeleider nou wel of niet blijven coachen? En hoe doen jullie dat bij jullie club, ontslaan jullie een coach, als hij of zij de kinderen niet positief begeleid? Klik hier voor het filmpje  >>

 

Cadeaubonnen te koop voor Jubileumboek

Vanaf heden zijn in de Commissiekamer cadeaubonnen te koop voor het Jubileumboek van 100 jaar Voetbalvereniging Papendrecht. De cadeaubonnen zijn speciaal gemaakt om zo iemand alvast het aankomende Jubileumboek van VV Papendrecht cadeau te doen, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Of gewoon voor uzelf natuurlijk. De cadeaubonnen hebben een symbolische prijs van € 19,20. Het is mogelijk om zowel contant als met een betaalpas af te rekenen. Op de cadeaubon staat een code. Deze code geeft u het recht op het verkrijgen ons Jubileumboek, dat naar verwachting in de loop van volgend voorjaar uitkomt. Vanzelfsprekend krijgt iedereen een persoonlijk bericht met de datum, wanneer het boek wordt gelanceerd en geleverd. Dus mocht u alvast iemand of uzelf het jubileumboek van VV Papendrecht cadeau willen doen, loop dan even naar de Commissiekamer. Vraag aan Nelie Sterrenburg, Coby Blom of Niels van Heteren, of je een cadeaubon kunt kopen.

Let op: het is slim om van tevoren een afspraak te maken om een cadeaubon af te halen. Zo grijpt u nooit mis. Neem contact op met de Jubileumcommissie, bijvoorbeeld per e-mail (jubileum@vvpapendrecht.nl), met een voorstel, wanneer u de cadeaubon wilt afhalen en betalen. U krijgt zo snel mogelijk een reactie op uw mail met een bevestiging.

De Jubileumcommissie

 

NOSUCH op daken dug-outs

Voorafgaand aan de start van het huidige seizoen zijn de twee dug-outs van het hoofdveld gerenoveerd. De laatste fase bestond uit het herstel van de daken van de dug-outs. Enige tijd terug is op elk van die daken een reclame-uiting aangebracht van onze hoofdsponsor NOSUCH.

    

Voetbalvereniging Papendrecht bedankt iedereen, die heeft bijgedragen aan het opknappen van de dug-outs, die langs ons hoofdveld staan.

 

’t Slobbertje is weer voorradig!

Na weken te hebben gewacht is die daar dan eindelijk: de volledige voorraad van het jubileumbier van voetbalvereniging Papendrecht! In de kantine van VV Papendrecht kunt u ’t Slobbertje nu kopen in flessen van zowel 33 cl als 75 cl. Wij hebben ons laten vertellen, dat het Jubileumbier binnenkort ook op de tap beschikbaar is. Tevens zijn er exclusieve bierglazen van ’t Slobbertje verkrijgbaar. Dus kom gezellig naar onze kantine en koop nu het ’t Slobbertje, een leuk begin van het nieuwe jaar. Mocht u daartoe niet in staat zijn, dan kunt u het Jubileumbier en de bijbehorende bierglazen ook bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuis afgeleverd, mits u een order plaatst van minimaal 12 flessen 33 cl of 6 flessen 33 cl in combinatie met 2 grote flessen 75 cl. Uiteraard mag u altijd meer aanvragen. Uw bestelling kunt u sturen naar info@debarossa.nl. De prijzen in de kantine en bij De Barossa zijn hetzelfde en zijn als volgt:

– ’t Slobbertje 33cl: € 3,00
– ’t Slobbertje 75cl: € 9,99
– Bierglas ’t Slobbertje: € 6,99

Vanzelfsprekend komt een deel van de opbrengst ten goede aan de jubileumactiviteiten van VV Papendrecht in 2020.

 

Nieuwe sponsor Van der Leun Metaalbewerking

Tijdens de laatste Papendrechtse voetbalderby hebben Paul Blokzijl (Westfalia Fruit) en Peter Krommenhoek (Van der Leun Metaalbewerking) een afspraak gemaakt om de vriendschap tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek nogmaals te benadrukken. Dit hebben de heren gerealiseerd door beide clubs te sponsoren. Met een ferme handdruk boven het nieuwe reclamebord van Van der Leun Metaalbewerking, dat langs het hoofdveld van sportpark Slobbengors staat, werd deze afspraak bekrachtigd.

Voetbalvereniging Papendrecht bedankt het aan Trapezium 120 gelegen Sliedrechtse bedrijf Van der Leun Metaalbewerking, maatwerk in metaal, voor het sponsoren van onze club.

 

Kleedkamers schoon achterlaten!

We hebben helaas de laatste tijd regelmatig moeten constateren, dat menig kleedkamer vol lag met rommel, dat er modder op de vloeren lag en zelfs tegen de muren zat. Het mag duidelijk, dat dit niet getolereerd wordt. Het is bijzonder storend, dat een kleedkamer na binnenkomst eerst aangeveegd dient te worden, voordat deze gebruikt kan worden. Ruim de rommel dus op en lever de kleedkamer na gebruik schoon op. Dat geldt na een wedstrijd ook voor de kleedkamer van de gasten. Het is de taak van de teamleiding, dat daarop toegezien wordt.

We zijn een vereniging en dat betekent, dat van eenieder verwacht wordt dat hij of zij zich netjes gedraagt en dat alles fatsoenlijk achtergelaten wordt. Het kan niet zo zijn, dat een groep mensen voor rotzooi zorgt en dat door anderen laat opruimen. Samen houden we VV Papendrecht schoon. Bedankt voor de medewerking!

 

De Communicatiecommissie

De Communicatiecommissie houdt zich bezig met de communicatie binnen VV Papendrecht en naar buiten toe. De Communicatiecommissie zorgt voor diverse soorten berichtgeving die betrekking hebben op de club, als nieuwsfeiten, verslaggeving van wedstrijden van het eerste alsmede van allerlei activiteiten als de Algemene Ledenvergadering, de Nieuwjaarsreceptie, de Slotdag en dergelijke. Verder verzorgt de commissie fotoreportages en interviews met clubmensen. Tijdens de voetbalperiode wordt nieuws over VV Papendrecht in het Papendrechts Nieuwsblad gepubliceerd. Elke twee weken wordt de Weekbrief uitgegeven, ook tijdens de zomer- en winterstop, waarop u zich kunt abonneren via de website  >>

Om te achterhalen wat zich afspeelt binnen de club werken de leden van de Communicatiecommissie samen met andere commissies en het bestuur of hebben daar zelfs zitting in. Tevens zijn ze betrokken bij de nodige activiteiten. Voor het grote publiek wordt minstens 2 keer per jaar een publicatie uitgegeven als de Nieuwsbrief, de presentatiegids De Rode V en/of de VV Papendrecht Voetbalkrant die door heel Papendrecht verspreid wordt. Op de genoemde publicaties kunt u zich eveneens abonneren via de website  >>

Tot slot zorgt de Communicatiecommissie ervoor, dat sociale media als de website en Facebook-pagina actueel zijn en wordt ook van Twitter gebruik gemaakt. Kortom, we doen best vrij veel, maar we kunnen het niet alleen. We zijn vrijwilligers en geen journalisten en kunnen echt niet elk evenement bijwonen en daar verslag van doen. We doen daarom een beroep op jullie om ons van nieuws te voorzien, dat we kunnen gebruiken voor onze mediakanalen. De berichtgeving dient uiteraard wel te voldoen aan de privacywet, ons Privacyreglement en onze Privacyverklaring. Heb je leuke foto’s, een wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat naar ons op. Of schrijf een stuk van minstens 250 woorden over je ploeg in het kader van het Team van de Week. Dat komt met teamfoto op de website, op Facebook, in de Weekbrief en in het Papendrechts Nieuwsblad. Hebt u iets voor de mediakanalen van VV Papendrecht of wilt u zich bij ons aansluiten, neem dan per e-mail contact op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

We gaan weer beginnen

Nog even en dan is de winterstop voorbij. De nodige teams komen tijdens het derde weekend van januari weer in actie. Zo spelen op zaterdag 18 januari zowel Vrouwen 1 als MO19-1 op het Slobbengors voor de competitie, Vrouwen 1 om 14.30 uur tegen GSC/ODS VR1 en MO19-1 om 12.30 uur tegen FC Binnenmaas MO19-1. De Zondagteams hervatten het seizoen een dag later, eveneens thuis. Zaterdag 1 en 2 hervatten de competitie 6 dagen daarna, beide met een thuiswedstrijd. Op zaterdag 25 januari voetbalt Papendrecht 1 om 14.30 uur tegen Heerjansdam 1. Het tweede begint om 12.00 uur tegen HSV Hoek 2. Het volledige wedstrijdprogramma staat op de website op de pagina Programma.

 

Woensdag 15 januari geen trainingen

Door de regen van de afgelopen tijd zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Alle trainingen van woensdag 15 januari zijn daarom afgelast.

 

14e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (15-01-2020)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2019-2020, de eerste Weekbrief van 2020, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Geslaagde Nieuwjaarsreceptie 2020′, ’16 jubilarissen bij VV Papendrecht’, ‘Bieden op vakantie in Turkije’, ‘Veilingitems brengen 190 euro op’, ‘NOSUCH op daken dug-outs’, ‘Groeigesprek Ontwikkelprogramma KNVB’, ‘Nieuwe sponsor Van der Leun Metaalbewerking’, ‘Nieuwe afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen’, ‘Eimerd van de Griend, de Heintje Davids van de vrouwen’, ‘Tussenstand Speler van het Jaar’, ‘Nieuwjaarswedstrijd een waar voetbalfeest’, ‘Veteranenwedstrijd levert spannende strijd op’ en ‘We gaan weer beginnen’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Foto’s Eeuwfeestdiner

Eind november werd door de Jubileumcommissie in het kader van ons naderende Eeuwfeest het Eeuwfeestdiner georganiseerd. Daar is uitgebreid over bericht en zijn de nodige foto’s van verschenen, onder meer op de website en Facebook-pagina van VV Papendrecht. Op veler verzoek zijn nog meer foto’s ter beschikking gesteld, 94 in totaal.
U kunt de foto’s hier bekijken  >>

 

Dromen van een profcarrière

VV Papendrecht heeft al meerdere profspelers voortgebracht. Zakaria Eddahchouri is de laatste in het rijtje, die de profstatus bereikt heeft. De 19-jarige aanvaller tekende op 31 juli jongstleden zijn eerste profcontract bij Go Ahead Eagles. Op 4 mei had hij met zijn invalbeurt tegen FC Den Bosch al zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal.

Wanneer ben je begonnen bij VV Papendrecht?
“Ik was negen jaar, toen ik begon met voetballen bij VV Papendrecht. Ik startte in E6. Het seizoen erna speelde ik in E4, maar binnen een half jaar werd ik naar E1 overgeheveld. Aron Kraal en Bryan Mooiman waren mijn trainers. Ontzettend leuke gasten. Het jaar erop speelde ik in D1, waar Aron weer mijn trainer was. In die tijd speelde ik tevens bij het districtselftal van de KNVB. Tijdens een toernooi met die ploeg werd ik gescout door Feyenoord/Excelsior. Ik heb toen drie keer meegetraind en een wedstrijd gespeeld. Ze wilden me vervolgens graag hebben. Ik heb er twee seizoenen gespeeld en veel geleerd. Daarna ben ik naar Spartaan’20 gegaan.”

Hoe ben je bij Go Ahead Eagles terechtgekomen?
“Bij Spartaan’20 heb ik tot de JO17-1 gespeeld. Ik werd toen gescout door FC Twente en uitgenodigd voor een trainingsstage. Ik werd niet aangenomen door FC Twente, maar toevallig stond er een scout van Go Ahead Eagles langs de lijn. Die ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie wilde me wel graag hebben. Zo ben ik in Deventer beland.”

Wat is je favoriete positie?
“In de jeugd speelde ik altijd voorin, in de spits of op de flanken. Voor mij is scoren het mooiste, wat er is. Op dit moment speel ik vooral op de 10 of 8. ik ben derhalve meer een middenvelder nu.”

Je hebt je profdebuut gemaakt, hoe was dat?
“Ja, geweldig natuurlijk. Ik was heel de dag superblij. Daar doe je het toch allemaal voor. Je wilt profvoetballer worden en dat lukt dan. Een geweldig gevoel, om nooit te vergeten.”

Wat zijn de punten die je nog verder moet ontwikkelen?
“Ik moet zakelijker gaan spelen. Het jeugdige moet eraf. De juiste momenten kiezen, wanneer ga je diep, wanneer juist niet. Als je zakelijker speelt, zal je ook minder onnodig balverlies lijden. Balverlies op dit niveau kan gelijk dodelijk zijn.”

Wat zijn je sterke punten?
“Dat zijn mijn overzicht, techniek en scorend vermogen. Verder heb ik een goede steekpass. Mijn neusje voor de goal helpt mij ook in mijn rol als middenvelder. Een scorende middenvelder kan belangrijk zijn voor een team.”

We zien je nog geregeld, onder meer bij jeugdtrainingen, is dat wat voor jou?
“Klopt, ik kom regelmatig op het Slobbengors. Mijn broer Moshin (Zakaria heeft nog twee broers) maakt onderdeel uit van de trainersstaf van de voetbalschool QSM. Ik vind het hartstikke leuk om met jonge kinderen te werken. Dat doet me denken aan mijn eigen jeugdtijd, toen ik lekker aan het voetballen was. Mijn vrienden spelen nog bij Papendrecht. Dus als ik hier ben, pik ik een wedstrijdje mee.”

Als laatste: wat is je doel voor dit seizoen en de verdere toekomst?
“Ik kijk nog niet echt verder dan dit seizoen. Ik zit de laatste tijd steeds bij de wedstrijdselectie. Dat wil ik vasthouden. Ik wil daarbij zoveel mogelijk leren van mijn trainers en medespelers. Onlangs had ik nog een invalbeurt tegen MVV. Ik moet nog geduld hebben.”

Zakaria is een mooi voorbeeld voor menig jeugdspeler binnen onze club, die de droom heeft om profvoetballer te worden. De mogelijke opvolgers van Zakaria spelen alweer in de jeugd van verschillende profclubs. Ook zij hebben de droom om profvoetballer worden.

“Hard werken, goed luisteren en openstaan voor adviezen, dan is alles mogelijk.” Met die woorden sluit Zakaria af.

 

De cirkel is rond; een bijzonder verhaal

De organisatie van het Eeuwfeestdiner kreeg ten behoeve van de veiling een bijzonder item aangeboden door de heer Teus van der Have. Hij schonk een bal en voetbalschoenen, die dateren uit eind jaren 40 (bal), begin jaren 50 (schoenen). De bal is door wijlen mevrouw Jet van der Have-Bouman gegeven aan haar zoon Teus van der Have, om deze aan VV Papendrecht te overhandigen tijdens het 100-jarig bestaan. Met deze bal zijn talrijke duels op sportpark Slobbengors uitgevochten. Het is een uniek voorwerp uit de historie van onze club. Mevrouw Jet van der Have heeft zich, samen met haar man, decennialang met enorme toewijding ingezet voor VV Papendrecht. De voetbalschoenen zijn door Teus gedragen als 14-jarige speler van VV Papendrecht. Anders dan de voetbalschoenen van vandaag de dag zouden deze morgen weer gedragen kunnen worden.

De bal en schoenen werden uiteindelijk geveild voor €1.200 en door de hoogste bieder direct terug geschonken aan de vereniging. Enige tijd geleden werden deze unieke relikwieën in de vitrine in de Commissiekamer geplaatst. Waarmee de cirkel rond is. In de loop van 2020 kan iedereen bal en schoenen bewonderen in het nog in te richten museum in onze kantine.

 

Veilingitems brengen 190 euro op

In december kon op leuke veilingitems geboden worden om geld op te halen voor de viering van 100 jaar VV Papendrecht. Dit leverde 190 euro op. Op dinsdagavond 7 januari reikte Wim Erkelens, voorzitter van de Jubileumcommissie, het gesigneerde shirt van OranjeLeeuwin Lineth Beerensteyn uit aan Claudia Liefhebber van MO19-1. Haar moeder had het hoogste bod op het shirt uitgebracht.

VV Papendrecht feliciteert Claudia met het fraaie shirt en bedankt iedereen, die geboden heeft op de veilingitems.

 

Nieuw reclamebord Het Wapen van Alblasserdam

Hotel & Grand Café Het Wapen van Alblasserdam is al vele jaren bordsponsor van voetbalvereniging Papendrecht. Het oude reclamebord langs ons hoofdveld was door de tand des tijds beschadigd geraakt en is daarom vervangen door een nieuw exemplaar. Het Wapen van Alblasserdam, Dam 42 te Alblasserdam, is niet zomaar een hotel of grand café. U kunt er heerlijk overnachten, sfeervol lunchen of dineren en genieten van de prachtige Alblasserwaard. Het beschikt over uitstekende faciliteiten en is de ideale locatie om uw huwelijk, bedrijfsfeest, receptie of clubbijeenkomst te organiseren. Voor iedere gelegenheid én portemonnee is er een passende oplossing. Het Wapen van Alblasserdam, dat een rijke geschiedenis van 100 jaar kent, is authentiek en biedt een karakteristieke plek, waar u zich misschien zelfs een beetje thuis kunt voelen. Persoonlijke dienstverlening, flexibiliteit en ouderwets goede service staan hoog in het vaandel. Het team staat voor u klaar om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

   

VV Papendrecht bedankt Het Wapen van Alblasserdam voor het sponsoren van onze club.

 

Groeigesprek KNVB-Ontwikkelprogramma

Recentelijk was in de kantine van VV Papendrecht wederom een succesvolle bijeenkomst met de KNVB. Eind 2019 hebben reeds twee bijeenkomsten plaatsgevonden in het kader van het KNVB-Ontwikkelprogramma Meiden- en Vrouwenvoetbal. VV Papendrecht is, zoals eerder vermeld, een van de 25 geselecteerde verenigingen voor dit programma. Vlak voor de kerst heeft VV Papendrecht een rapportage ontvangen met de bevindingen van de KNVB. Daarin kwam naar voren, dat VV Papendrecht op de goede weg is ten aanzien van meiden en vrouwen binnen onze vereniging.

    

Op woensdagavond 8 januari vond een groeigesprek plaats. Een delegatie van 4 personen van de KNVB ging in gesprek met een delegatie van de vereniging, bestaande uit een selectie van spelers, ouders, trainers en overige kaderleden. Tijdens het groeigesprek stonden twee thema’s centraal, namelijk ‘het opleiden en begeleiden van het kader’ en ‘het werven en behoud van leden’. Het werd een inspirerende en leerzame avond met als resultaat concrete actiepunten voor de toekomst. De komende weken zal een werkgroep een actieplan maken voor de komende 2 tot 3 seizoenen. Dit moet uiteindelijk resulteren in een steviger fundament voor het meiden- en vrouwenvoetbal binnen VV Papendrecht, waarbij we zowel kwalitatief als kwantitatief groeien en waar meisjes dezelfde mogelijkheden krijgen als jongens. Wordt dus vervolgd.

   

Wilt u ook op een of andere wijze een bijdrage leveren aan dit actieplan, neem dan contact op met de jeugdcommissie. E-mail:jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Geslaagde Nieuwjaarsreceptie 2020

De eerste zaterdag van 2020 begon anders dan gehoopt. Een gebroken afvoerpijp had tot lekkage geleid. Dat moest eerst aangepakt worden, voordat in de kantine van VV Papendrecht de Nieuwjaarsreceptie van start kon gaan. Om 16 uur nam voorzitter Hans Jonker het woord. Hij nodigde iedereen uit om naar de bar te gaan voor een gratis drankje om te toosten op het nieuwe jaar. Nadat hij alle aanwezigen van harte welkom had geheten, vroeg hij een moment stilte voor Sjaak Veen, die overleed, kort na het bereiken van het 50-jarige lidmaatschap van onze club.

   

Na het ogenblik stilte begon de voorzitter met een terugblik op 2019. Hij bedankte de werkploeg voor het uitvoeren van vele werkzaamheden. Op sportief vlak waren diverse successen te vieren. Zaterdag 1 promoveerde naar de eerste klasse en Zaterdag 2 wist zich te handhaven in de reserve Hoofdklasse. Voor de vereniging is het verder belangrijk, dat het aantal senioren bij de lagere zaterdagteams flink gegroeid is. Dit was onder meer merkbaar in de omzet in de kantine. Daarnaast lijkt de zondagafdeling onverslijtbaar. Ook de vrouwen-/meisjesafdeling blijft groeien. Dit is onder meer het gevolg van de oprichting van de Meidenvoetbalacademie. Die positieve ontwikkeling betaalde zich al aan het eind van het jaar uit middels het kampioenschap van MO19-1. Verder is het goed om te zien, dat naast het voetballen allerlei leuke activiteiten georganiseerd worden. Zo werd een spelletjesavond gehouden, waaraan de vrouwen samen met de twee hoogste meidenteams meededen. Bij de jeugd presteerden de juniorenteams over het algemeen naar verwachting, maar helaas maken de pupillen een moeilijke periode door. Daarentegen doet G1 het weer prima. Ook de derde Nieuwjaarswedstrijd tegen ons eerste werd winnend afgesloten.

Halverwege de middag waren de jubilarissen uitgebreid gehuldigd in de bestuurskamer. De nog aanwezige jubilarissen werden naar voren geroepen en nogmaals in het zonnetje gezet. In het laatste deel van zijn Nieuwjaarstoespraak wees onze voorzitter erop, dat over iets meer dan een half jaar onze club 100 jaar wordt. De Jubileumcommissie werkt hard aan een speciaal Jubileumprogramma. Binnenkort zullen de nodige details via onze mediakanalen bekendgemaakt worden. Houd die dan ook in de gaten. Tot slot wenste Hans Jonker eenieder een gezond, sportief en succesvol 2020 toe. Het bleef nog lang druk in onze kantine. Pas ver in de avond gingen de laatsten naar huis. VV Papendrecht wil het kantinepersoneel van harte bedanken voor de uitstekende verzorging.

 

16 jubilarissen bij VV Papendrecht

Op zaterdagmiddag 4 januari werden bij VV Papendrecht de jubilarissen gehuldigd. Liefst 16 mensen werden in het zonnetje gezet. Daaronder bevinden zich voormalige spelers van zowel Zondag 1 en Zaterdag 1. Enkelen zijn nog steeds actief voetballer op een lager niveau. De meeste gehuldigden waren en zijn bijzonder actief voor de club, als lid van de werkploeg, schoonmaakploeg of de nodige commissies, als (assistent-)scheidsrechter, leider, trainer/coach, verzorger, theezetter, manusje-van-alles etc. Elk van de jubilarissen werd toegesproken door voorzitter Hans Jonker, waarna het bijbehorende ereteken werd opgespeld. Tevens kreeg elke jubilaris een fraaie bos bloemen van Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Het doet de club bijzonder deugd, dat zovelen onze club trouw blijven.

 • 25 jaar lid: C. Blom-Bakker, H. Klijn, R. Silva, E. Duinhouwer, M. Knipscheer, R. van Houten, K. van den Hoven en B. van Oudenaarde.
 • 40 jaar lid: G. Donk, J. Herwig en G. van Hofwegen.
 • 50 jaar lid: H. vd Linden en S. van Valen.
 • 60 jaar lid: W. Vermeulen, W. vd Wal en H. van Steenis.

   

    

   

   

   

    

 

Nieuwjaarswedstrijd een waar voetbalfeest

Het Jubileumjaar van voetbalvereniging Papendrecht kon niet beter beginnen dan met de inmiddels traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen Papendrecht 1 en G1. Het werd op de eerste zaterdag van 2020 een waar voetbalfeest. Hoofdtrainer Johan Sturrus en zijn assistent Richard Nardten wilden voor het eerst een zege boeken en hadden tijdens de feestdagen een goed tactisch plan gemaakt. Tenminste, dat dachten zij. Het plan was ook dit keer niet bestand tegen het enthousiasme en de gedrevenheid van de G-spelers. Voordat de spelers van het eerste elftal het wisten, stonden ze al met 4-0 achter en zag de technische staf zich genoodzaakt in te grijpen. Doelman Roy Rijntjes werd geslachtofferd en Michael van Rooijen nam zijn plaats in. Een merkwaardige ingreep die vreemd genoeg wel prima uitpakte. Want aangemoedigd door het in groten getale aanwezige publiek werd nog voor de rust de aansluitingstreffer gemaakt en gingen de spelers met een 5-4 stand aan de thee.

    

Die rust deed de G-selectie goed, want in de 2e helft kwamen de automatismen weer bovendrijven en werd het zo bekende tikkietakkievoetbal tot in de perfectie op de mat gelegd. Het voor de gelegenheid in het wit-rood gestoken vlaggenschip van VV Papendrecht werd van het kastje naar de muur gestuurd. Dit noopte trainer Johan Sturrus wederom tot een bijzondere ingreep. Hij stuurde al zijn wissels het veld in om zo met een zestiental (!!!) letterlijk en figuurlijk een veldoverwicht te creëren. Vreemd genoeg ontging dit, de verdere goed leidende, scheidsrechter Aad Koot. Onder leiding van aanvoerder Nick Kamerling toverde Zaterdag 1 de creatiefste tactiek uit de hoge hoed, die ooit op het Slobbengors te zien is geweest. Muurtjes werden driehoog opgetrokken, het doel werd letterlijk dichtgemetseld met 16 spelers of zelfs uit het veld getild. Het publiek genoot van dit spektakel. G1 liet zich echter niet uit het veld slaan. Jeffrey en Joël maakten nog een paar prachtige goals en verdedigend stonden Dennis en Bjorn samen met doelman Johnny hun mannetje. Toen Stefan de solerende Van Rooijen met een ferme tackle met zijn neus in het gras liet belanden, was het verweer van de Papendrechtse hoofdmacht gebroken en ging G1 met een 10-5 zege aan de haal. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werd onder het genot van een hapje en een drankje druk nagepraat over dit gedenkwaardige voetbalgevecht en werd stiekem al uitgekeken naar de editie 2021.

 

Veteranenwedstrijd levert spannende strijd op

Op zaterdag 4 januari werd aan het begin van de middag op ons hoofdveld de jaarlijkse Veteranenwedstrijd gespeeld. Menig coryfee van weleer en een enkele jongeling had daarvoor de kicksen ondergebonden. Sommigen hebben de pensioengerechtigde leeftijd bijna bereikt, maar daar was op de grasmat niets van te zien. Daarentegen waren er ook enkelen aanwezig, die nog lang niet halverwege de 60 zijn, maar desondanks de indruk geven al jaren AOW te ontvangen. Maar goed, dan kun je nog altijd commissielid worden. Of bestuurslid. Erelid Peter demonstreerde, dat zijn magische linker nog niets aan kwaliteit heeft ingeboet. En als hoofdtrainer Johan Sturrus gekeken zou hebben, zou hij ongetwijfeld José direct benaderd hebben om weer leiding te gaan geven aan de defensie van Papendrecht 1. De snelheid van het voetbalduel was ongekend, wat bij de zoon van de voorzitter de vraag opriep, of er elke week op dat tempo gespeeld wordt. Ja dus, daar kunnen ze bij ons hoogste juniorenteam nog een puntje aan zuigen.

    

De rood-zwarten, die aangevoerd werden door onze voorzitter, hadden in de eerste helft een licht overwicht en creëerden de nodige kansen. Het vizier stond echter niet bepaald op scherp. Na een uitbraak van de rood-witten van de GKL was de goalie van de rood-zwarten al gepasseerd, maar Kevin wist nog net redding te brengen voor de instormende Bas W. Na driekwart wedstrijd openden de rood-witten de score middels een ouderwetse frommelgoal van Cor. Daarna vonden de rood-zwarten het mooi geweest en zetten aan. Dat leidde al na twee minuten tot de 1-1. Bij de linker zijlijn, nog net op eigen helft, belandde de bal in de voeten van bestuurslid Erwin. Hij deed precies één keer iets goeds, maar het dient gezegd: de dieptebal op Ruwan was fantastisch. Alleen voor Rob schoof Ruwan de gelijkmaker tegen de touwen. Weer een paar minuten later werd de bal vanaf rechts over de hele breedte van het veld naar Ruwan geschoten. Hij zette Martin alleen voor Rob. Martin had al diverse kansen onbenut gelaten, maar deze maal niet: 2-1. Een minuut of 6 voor het einde werd Ruwan opnieuw alleen voor Rob gezet en wederom faalde hij niet. Uitblinker Kevin poogde nog de kroon op zijn inspanningen zetten, maar zijn geslepen schuiver van een meter of 20 ging via de buitenkant van de rechter paal naast. Zo bleef het 3-1. Na afloop werd nog een glaasje gedronken op de leuke wedstrijd en het nieuwe jaar.

 

Oefenduels eerste weken 2020

Ter voorbereiding op het tweede deel van het seizoen worden enkele oefenwedstrijden gespeeld. Het voorlopige oefenprogramma voor de eerste helft van januari is als volgt:

7 januari
– 20.00 uur  Poortugaal 1 – Papendrecht 1

11 januari
– 10.15 uur  Wieldrecht JO17-1 – Papendrecht JO17-1
– 11.00 uur  RVVH JO19-1 – Papendrecht JO19-1
– 11.45 uur  Barendrecht MO19-1 – Papendrecht MO19-1

14 januari
– 20.00 uur  GJS 1 – Papendrecht 1
– 20.00 uur  Papendrecht Zat2 – Smitshoek 2

 

Eerste trainingen van 2020 in week 2

De winterstop is dit seizoen korter dan de afgelopen jaren. De eerste officiële wedstrijden van 2020 staan reeds gepland voor het derde weekend van januari. Daarom starten de eerste trainingen van 2020 al in week 2. Dit betekent, dat als de weersomstandigheden het toelaten, de eerste ploegen op maandag 6 januari alweer beginnen met trainen.

 

Rookvrij VV Papendrecht

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 3 december 2019 is het voorstel om te komen tot een rookvrij VV Papendrecht door een meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden goedgekeurd. Dit betekent, dat vanaf 1 januari 2020 het onderstaande rookbeleid van kracht is:

 • Tijdens jeugdwedstrijden mag, buiten de vastgestelde rookplekken, tot 14.30 uur niet meer op de accommodatie van VV Papendrecht worden gerookt.
 • Twee herkenbare rookplekken zullen worden ingericht, gesitueerd aan de achterzijde (kant fietsenstalling) van de kantine en de achterzijde (dijkzijde) van het verenigingsgebouw.
 • De tribune van het hoofdveld wordt volledig rookvrij.
 • Tijdens trainingen van jeugdteams mag langs de velden niet meer worden gerookt.

Vanaf 1 januari 2021 geldt het volgende:

 • De accommodatie van VV Papendrecht is volledig rookvrij. Dit houdt in, dat nergens op ons sportcomplex gerookt mag worden. Er zullen dan geen rookplekken meer zijn.

Uitgangspunten

 • Van ieder lid en elke vrijwilliger wordt verwacht het rookbeleid van de club te handhaven en zijn of haar familieleden, vrienden en kennissen hierop aan te spreken.
 • Asbakken zullen worden geplaatst op de voor rokers bestemde plekken. In januari 2021 zullen deze weggehaald worden, aangezien dan niet meer gerookt mag worden op ons sportcomplex.
 • VV Papendrecht vindt dat trainers, begeleiders en ouders een voorbeeld zijn voor de jeugdspelers en verwacht daarom, dat zij zich zullen inzetten om de accommodatie rookvrij te krijgen en te houden.
 • Ter ondersteuning van het rookvrij maken van ons sportcomplex zullen aandachtsborden van de campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ op verschillende strategische plekken worden opgehangen.

Wij vertrouwen erop, dat eenieder zich zal houden aan het rookbeleid dat door de Algemene Ledenvergadering is goedgekeurd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Contributieverhoging per 1 januari 2020

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2018 stelde penningmeester Dick Verschoor namens het bestuur voor om het lidmaatschapsgeld voortaan jaarlijks te laten stijgen overeenkomstig de consumentenprijsindex, die berekend wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De vergadering stemde met het voorstel in. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 3 december 2019 stelde de penningmeester dan ook een nieuwe contributieverhoging voor per 1 januari 2020. De aanwezige leden gingen daarmee akkoord.

Het lidmaatschapsgeld per kwartaal is vanaf 1 januari 2020 als volgt:

 • Pupil:    € 32,00.
 • Junior:  € 39,00.
 • Senior:  € 51,00.
 • G-lid:     € 26,00.
 • Rustend lid: € 25,50.
 • Rustend lid 65+: € 14,75.

Jeugdleden dienen tevens maandelijks 2 euro af te dragen voor het jeugdkledingplan. De contributie wordt vier keer per jaar geïnd en wel in de maanden januari, april, juli en oktober. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze penningmeester, bijvoorbeeld per e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.