Terug
Berichten eerste helft 2019

Indeling competitie, beker, programma  (30-06-2019)

Hoewel het seizoen 2018-2019 nog maar nauwelijks afgelopen is, staat het seizoen 2019-2020 alweer voor de deur. Eenieder is vast benieuwd, wanneer de competitie- en bekerindelingen kenbaar worden gemaakt alsmede het wedstrijdprogramma voor competitie en beker. Op de volgende data wordt het een en ander bekendgemaakt:

– 15 juli: indeling competitie.
– 28 juli: indeling beker.
– 9 augustus programma beker.
– 18 augustus: nummering competitie en daarmee het programma.

Zodra de indelingen bekend zijn, zal hierover bericht worden op de mediakanalen van VV Papendrecht.

 

Kantine elke zaterdag open

Tijdens de zomerstop is onze kantine elke zaterdag gewoon geopend. U bent van 14 tot 19 uur van harte welkom voor een hapje, een drankje, een babbeltje of een spelletje kaarten, sjoelen of biljarten. Darten kan natuurlijk ook, maar dan moet je wel zelf dartpijlen meenemen. Kantinemedewerkers die eventueel op een zaterdag een dienst willen draaien, kunnen zich opgeven bij de Kantinecommissie.
E-mail: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl. Dus kom ook tijdens de zomerperiode elke zaterdagmiddag langs op het Slobbengors.

 

Laatste Weekbrief van seizoen 2018-2019  (27-06-2019)

De 25e en laatste Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Papendrecht promoveert naar 1e klasse’, ‘Druk bezocht promotiefeest’, ‘NOSUCH en VV Papendrecht’, ‘Slotdag weer één groot feest’, ‘Bram Blom Cup 2019’, ‘Nick Kamerling Speler van het Jaar’, ‘Afscheid Dien Borburgh na ruim 40 jaar’, ‘Geen Ouderensoos in juli’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘JO8-1 en JO9-1 bij Coen Moulijn Memorial Cup’, ‘Papendrechters in Blomberg’, ‘Indeling competitie, beker plus programma’, ‘Mutaties A-selectie’ en ‘JO8-1 bij NK Jeugdvoetbal’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Geen Ouderensoos in juli

De zomerstop heeft ook invloed op de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos. Op woensdagmiddag 26 juni is de laatste editie van dit seizoen. De gehele maand juli is er geen Soos. Vanaf 7 augustus bent u weer elke woensdagmiddag van harte welkom in onze kantine voor een spelletje kaarten, biljarten, darten of sjoelen of gewoon voor een gezellig kletspraatje. Uiteraard staat de koffie of thee klaar.

 

Afscheid Dien Borburgh na ruim 40 jaar

Meer dan 40 jaar heeft Lid van Verdienste Dien Borburgh vrijwilligerswerk verricht voor onze club. Dien heeft samen met haar man Paul decennialang in onze kantine leden en bezoekers van een hapje en een drankje voorzien. Na het overlijden van Paul heeft zij nog enkele jaren haar bijdrage geleverd. Met pijn in haar hart heeft Dien onlangs aangegeven, dat het nu tijd is om te stoppen: “het is mooi geweest”. Uiteraard wilden we haar afscheid niet geruisloos voorbij laten gaan. Tijdens de Slotdag werd Dien door voorzitter Hans Jonker naar voren geroepen, waarbij ze uitbundig toegezongen werd door de aanwezigen. Onze voorzitter prees Dien uitgebreid voor haar inspanningen. Van bestuurslid Erwin Schuil kreeg ze een fraaie bos bloemen overhandigd van Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

VV Papendrecht bedankt Dien Borburgh hartelijk nogmaals voor al haar werkzaamheden voor onze club en we hopen haar nog regelmatig op het Slobbengors te mogen begroeten.

 

Bram Blom Cup 2019

Op de Slotdag stond in de middag voor de jeugd vanaf JO17 en de senioren de traditionele strijd om de Bram-Blom-Cup op het programma. Helaas haakten kort van tevoren enkele teams af, waardoor een probleem met het speelschema ontstond. Gelukkig waren de Zondagveteranen onder leiding van Lid van Verdienste Addy van der Kolk bereid om bij te springen, waardoor het probleem opgelost werd. Hierbij nogmaals onze dank daarvoor.

    

Tientallen voetballers, waaronder drie bestuursleden, zetten hun beste beentje voor tijdens het voetvolleytoernooi. Na vele potjes werd duidelijk, welke ploegen om de prijzen zouden gaan strijden. De troostfinale werd gewonnen door Team 1 van Zaterdag 3, dat daarmee beslag legde op de derde plaats. De finale ging tussen de (voormalige) cracks van oud-Zondag 1 en onze huidige vedetten onder leiding van Nick Kamerling, die na een spannende strijd nipt door de jeugdige selectiespelers werd gewonnen. Aan het begin van de avond vond de prijsuitreiking plaats, die vanzelfsprekend verzorgd werd door onze erevoorzitter, tevens naamgever van de bokaal, Bram Blom. Hij maakte bekend, dat de drie beste teams een prijs zouden krijgen van medeorganisator Marc Commandeur. Dat gold ook voor de winnaar van de Sportiviteitsprijs, team Donk. Daarna overhandigde onze erevoorzitter de beker aan de kampioenen.

VV Papendrecht feliciteert Team Kamerling met de zege en hoopt, dat de ploeg volgend jaar de titel zal gaan verdedigen.

 

Slotdag weer één groot feest

De slotdag van VV Papendrecht was weer één groot feest. Voor de jongste jeugd was er een zeskamp met verschillende spellen, waarbij behendigheid en voetbalvaardigheden werden getest. Maar ook van het zwembad werd gretig gebruikgemaakt. Voor de jeugd vanaf JO17 en de senioren vond het traditionele voetvolley plaats.

    

De hele dag was het een drukte van belang op het Rood-Zwarte Plein, waar een dj voor gezellige muziek zorgde. Bij de buitenbar en allerlei kraampjes kon eten en drinken verkregen worden. Verder kon eenieder zich laten schminken door Miranda Hoornweg van Miranda Schmink.

Na de activiteiten op het hoofdveld namen voorzitter Hans Jonker en bestuurslid Erwin Schuil het woord. Zij grepen de gelegenheid aan om terug te kijken op een bijzonder geslaagd jaar. Tevens werden de nodige mensen in het zonnetje gezet, die daaraan een belangrijke bijdrage geleverd hebben. Melvin van ’t Geloof van Van ’t Geloof Kalkzandsteen Lijmwerken en Marc Commandeur van Ron’s Bloemen- & Kadosjop kregen een aandenken vanwege hun inspanningen.

   

Tot slot werd afscheid genomen van spelers Dealey van der Graaff en Jearlon Martina. Zij kregen een woord van dank van onze voorzitter en een fraaie bos bloemen van Ron’s Bloemen- & Kadosjop. De dag werd afgesloten door zanger Hans, die met zijn feestmuziek de stemming er tot in de late uurtjes inhield.

    

VV Papendrecht wil iedereen bedanken, die wederom voor een prachtig seizoen heeft gezorgd.

 

VV Papendrecht in de media

Tijdens het voetbalseizoen verschijnen, mede dankzij de Communicatiecommissie, in het Papendrechts Nieuwsblad artikelen over VV Papendrecht. Zo wordt deze week in de krant vanzelfsprekend bericht over de promotie van het eerste In het Papendrechts Nieuwsblad van week 25 van 2019 staat daarnaast een stuk over onze Slotdag en over JO19-1. Maar ook in andere lokale media komt onze club aan bod. Zo wordt ook in de Klaroen verhaald over het feit, dat Papendrecht 1 volgend seizoen eersteklasser is  >>
In de Klaroen staat tevens de oproep voor anekdotes voor ons Jubileumboek  >>
Onlangs is de voorjaarseditie verschenen van het Voetbaljournaal Alblasserwaard. Uiteraard staat daarin een pagina over VV Papendrecht  >>

 

Mutaties A-selectie

Ook na afloop van dit seizoen vinden enkele mutaties in de A-selectie plaats. Aron Kraal is eerder dit seizoen gestopt als speler en is assistent-trainer van Zaterdag 2 geworden. Bright Adouvi en Mark Schreurs hebben eveneens aangegeven te willen stoppen als selectiespeler. Yannick Scharloo en Thomas van der Dongen gaan naar Zaterdag 3. Vanuit onze jeugdafdeling maken Cees Baars, Kevin Dekkers, Calvin Keizer, Pascal Kleijn, Delano van Overloop, Noah Tamerus en Wikos Kakar de overstap naar de selectie. De overige veranderingen zijn als volgt.

Vertrekkende spelers
Daeley van der Graaff (naar Drechtstreek), Jearlon Martina (naar Oranje Wit) en Axel Brown (naar Zwarte Pijl).

Komende spelers
George Tomas de Brito (van FC Maense), Vadsun Vidal de Jesus (van Alblasserdam), Nimibo Zongo (van Oranje Wit), Rhaudy Diamant (van De Alblas), Djordi de Boer (van De Alblas) en Haris Brzac (van Drechtstreek).

 

NOSUCH en VV Papendrecht

Zo’n twaalf jaar geleden (het kunnen er ook vijftien zijn geweest) werd NOSUCH hoofdsponsor van de bescheiden zaterdagtak van VV Papendrecht. Turbulente jaren volgden waarin Papendrecht het accent -noodgedwongen- verlegde van de ooit succesvolle ‘zondag’ naar de ‘zaterdag’. Met visie en geduld en met volledig zelf opgeleide jongens promoveerden ‘we’ vanuit de vierde naar de derde en tweede klasse. Dit seizoen groeide de ploeg onder leiding van Johan Sturrus uit tot een steeds sterker collectief. De titel werd op doelsaldo gemist, maar in de nacompetitie kreeg het team loon naar werken. Hoewel ik er lang niet altijd bij kon zijn (ik zie mijn kinderen ook graag spelen) heb ik genoten van jullie enthousiasme, wilskracht, volharding en kwaliteiten. Vanaf volgend jaar speelt Papendrecht in de eerste klasse. Kijk naar de foto’s van de promotiewedstrijd: de focus, het plezier en de onverzettelijkheid spatten ervan af. Van harte gefeliciteerd namens een trotse hoofdsponsor!

Teus Baars

 

Reactie VV Papendrecht: Wij delen de mooie woorden van onze hoofdsponsor Teus Baars. Maar de trots zit uiteraard niet alleen bij Teus. Voetbalvereniging Papendrecht is zo mogelijk nòg trotser op haar hoofdsponsor NOSUCH. Hoe vaak maak je in het amateurvoetbal nog een dergelijke jarenlange samenwerking mee? Zonder de jarenlange betrokkenheid van Teus, niet alleen met NOSUCH maar ook als vrijwilliger in vele functies, had deze promotie absoluut niet mogelijk geweest. Ook in de eerste klasse staat NOSUCH voor op ons prachtige shirt!

 

Druk bezocht promotiefeest

Op zaterdag 15 juni barstte het promotiefeest pas echt los na de terugkomst van de drie bussen uit Heerjansdam. Voor de feestgangers stond in de kantine een heerlijk buffet klaar met hamburgers, saté in pindasaus, spareribs, patat, diverse salades en stokbrood met kruidenboter. Het eten ging vergezeld van muziek van onze dj.

    

Na het eten verhuisde het gehele gezelschap naar het Rood-Zwarte Plein. Daar ging het feest vrolijk verder. Enkele sprekers namen de microfoon ter hand en grepen de gelegenheid aan om terug te kijken op een prachtig seizoen en om enkele mensen te prijzen voor hun inspanningen. Hoogtepunt van de avond was het optreden van onze onvolprezen verzorger Bert. Hij verzorgde tot groot enthousiasme van de aanwezigen een nu al legendarische versie van zijn overbekende berendans, waaraan door iedereen hartstochtelijk werd meegedaan. Pas in de laatste uurtjes gingen de laatsten naar huis.

    

VV Papendrecht bedankt eenieder, die heeft bijgedragen aan het geweldige promotiefeest.

 

Zaterdagavond promotiefeest

VV Papendrecht heeft een geweldig seizoen achter de rug. Zaterdag 2 speelde voor het eerst in het bestaan van onze club op het hoogste niveau, de reserve Hoofdklasse, en heeft zich weten te handhaven. Op zaterdag 15 juni waren drie finales voor ploegen van VV Papendrecht. JO8-1 reisde naar Leeuwarden voor het NK Jeugdvoetbal voor de JO8. JO19-1 speelde de finale van de nacompetitie en als klap op de vuurpijl speelde Papendrecht 1 om promotie. En met succes. Dankzij een 2-1 zege komt Zaterdag 1 volgend seizoen uit in de eerste klasse. Een geweldige prestatie die behaald is met voornamelijk bij VV Papendrecht opgeleide spelers. Dit bewijst maar weer eens, dat onze organisatie staat als een huis en dat VV Papendrecht beschikt over een uitstekende jeugdopleiding. Deze successen gaan we uiteraard deze zaterdagavond vieren op ons sportcomplex. Voor de spelers en staf alsmede voor de deelnemers aan de busreis naar Heerjansdam staat een buffet klaar. Uiteraard wordt ook voor muziek gezorgd. Komt allen en vier het feest mee!

 

Geen vuurwerk tijdens finale nacompetitie

Op zaterdagmiddag 15 juni speelt zowel Papendrecht 1 als JO19-1 de finale van de nacompetitie. We willen iedereen nadrukkelijk verzoeken om zowel voor, tijdens als na die voetbalwedstrijden geen vuurwerk of rookbommen af te steken.

Het bestuur

 

Papendrecht 1 en JO19-1 spelen om promotie

Zowel Papendrecht 1 als JO19-1 heeft het geweldig gedaan in nacompetitie. Beide ploegen hebben de finale bereikt voor promotie naar een hoger niveau. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 15 juni op neutraal terrein. Papendrecht 1 strijdt met NSVV 1 om een plek in de eerste klasse. De wedstrijd start om 14.30 uur en wordt afgewerkt bij VV Heerjansdam op sportpark De Molenwei, Molenwei 1 in Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht). Papendrecht JO19-1 maakt met Gilze JO19-1 uit, wie volgend seizoen in de vierde divisie mag uitkomen. De tweestrijd is bij GVV Unitas op sportpark Molenvliet, Bataafsekade 6 Gorinchem. De aanvangstijd is 13.30 uur.
We hopen op veel support bij deze belangrijke wedstrijden.

 

Met de bus naar promotiewedstrijd Papendrecht

Beste leden,

Aanstaande zaterdag speelt ons eerste de finale van de nacompetitie tegen NSVV, die plaatsvindt op het hoofdveld van voetbalvereniging Heerjansdam. De aftrap is om 14.30 uur. Leden kunnen mee met de supportersbus. We gaan er met z’n allen een mooi feest van maken! Dus kom met je hele team en moedig samen onze club aan! Het team met het grootste aantal mensen krijgt voor elke supporter een sjaal van de club. Maar er is meer… In de bus krijg je een VV Papendrecht-pet, zolang de voorraad strekt. Bij terugkomst kun je aanschuiven bij het avondbuffet in onze kantine. En dit voor maar €10 per volwassene. VOOR JEUGDLEDEN EN HUN LEIDER(S) IS DIT ZELFS GRATIS!

Let op: de busreis wordt aangeboden exclusief toegangsbewijs.

We verzamelen in de kantine tussen 12.15 uur en 12.45 uur. De spelersbus vertrekt rond 12.45 uur vanaf het Slobbengors richting Heerjansdam. De andere bussen vertrekken vanaf 13.15 uur. Wees op tijd!! Na afloop van de wedstrijd gaan we met zijn allen weer met de bus terug naar ons sportcomplex. Onze grote dank gaat uit naar de sponsoren die deze prachtige actie mogelijk maken. Tot zaterdag!

 

24e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (11-06-2019)

De 24e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Met de bus naar promotiewedstrijd Papendrecht’, ‘Papendrecht 1 en JO19-1 in finale nacompetitie’, ‘Inschrijven Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 22 juni’, ‘Aftelklok’, ‘Ook tweede thuistoernooi bijzonder geslaagd’, ‘Papendrecht JO14-1 goes internationaal’, ‘Zaterdag 2 handhaaft zich in hoofdklasse’, ‘Getalenteerd team JO14-1’, ‘Saffignani schiet Papendrecht naar finale nacompetitie’ en ‘JO19-1 wint halve finale nacompetitie’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Inschrijven Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 22 juni

Al heel veel kinderen hebben zich ingeschreven voor de Westfalia Marketing Voetbaldagen op 26, 27 en 28 augustus 2019. Er zijn nog maar een paar plekken vrij. Vanzelfsprekend vinden ze weer plaats op de voetbalvelden van VV Papendrecht en is Westfalia Fruit de hoofdsponsor van hét voetbalevenement van het jaar.

– De begeleiding wordt verzorgd door gediplomeerde (selectie)trainers van VV Papendrecht.
– Iedere deelnemer ontvangt een voetbaltenue.
– Er zijn 4 leeftijdscategorieën: 5-6 / 7-8 / 9-10 / 11-13 jaar.
– Voor de jeugd onder 9 jaar geldt een aangepast dagprogramma.
– Per leeftijdscategorie is plaats voor 30 kinderen.
– De kosten bedragen voor leden € 17,50 en voor niet-leden € 30,00.
– De inschrijftermijn is verlengd tot zaterdag 22 juni.

Verdere bijzonderheden staan op het inschrijfformulier, dat te verkrijgen is op de club of dat je hier kunt downloaden  >>

     

Pas als in het ingevulde inschrijfformulier is ingeleverd en VV Papendrecht het bijbehorende deelnamegeld heeft ontvangen, is je inschrijving definitief. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de jeugdcommissie, e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten op deze drie voetbaldagen, waarbij het motto is: Drie dagen leven als een voetbalprof!

 

Ook tweede thuistoernooi bijzonder geslaagd

Op zaterdag 8 juni vond het het tweede thuistoernooi plaats. Deze keer waren JO13, JO14 en JO15 aan de beurt. In vergelijking met het eerste thuistoernooi was het bijna 15 graden kouder en veel natter. Met een stormachtige wind kon het contrast niet groter zijn, maar een ding was wel hetzelfde: de kinderen hadden er allemaal superveel zin in.

    

Doordat Papendrecht 1 om 14.30 uur op het hoofdveld diende aan te treden in het kader van de halve finale van de nacompetitie, was het een heel gepuzzel om een zo’n efficiënt mogelijk speelschema op te stellen. Het gevolg daarvan was, dat teams soms wat lang moesten wachten voor ze weer aan de beurt waren. Om de tijd te doden werd een latjetrapcompetitie georganiseerd. Dat viel bij alle deelnemers in de smaak. Tussen de wind en buien door werden weer heel wat wedstrijden gespeeld. Aan het eind kon eenieder weer met een goed gevoel en een beker naar huis of, zoals JO14-1 deed, naar Dragon Chen om het seizoen gezellig af te sluiten.

VV Papendrecht bedankt iedereen, die heeft bijgedragen aan de bijzonder geslaagde thuistoernooien.  Klik hier voor de eindstanden  >>

 

Papendrecht 1 en JO19-1 naar finale nacompetitie

Papendrecht 1 en JO19-1 zijn door naar de finale van de nacompetitie en maken dus nog steeds kans op promotie. Op zaterdagmiddag 8 juni liet Papendrecht JO19-1 de gastheren van Hardinxveld JO19-1 volstrekt kansloos. Het werd 0-4. Op zaterdag 15 juni maken onze junioren met Gilze JO19-1 uit, wie volgend seizoen in de vierde divisie mag uitkomen. Het treffen start waarschijnlijk om 13.30 uur en vindt plaats bij GVV Unitas op sportcomplex Molenvliet in Gorinchem. Papendrecht 1 kwam op het Slobbengors tegen Geinoord Nieuwegein 1 al in de eerste minuut achter. Jay Luciano maakte nog voor rust gelijk. In de 84e minuut kwamen de gasten met 10 man te staan na een directe rode kaart na een zware overtreding. Desondanks kwam het tot verlengen. Het leek op strafschoppen uit te draaien, totdat Djerrel Saffignani in de allerlaatste minuut de 2-1 tegen de touwen schoof. Op zaterdag 15 juni speelt Papendrecht tegen NSVV, dat in Numansdorp, eveneens na verlenging, met 2-1 te sterk was voor VVGZ. Inzet is een plek in de eerste klasse. De wedstrijd wordt gespeeld bij Heerjansdam en start om 14.30 uur. Later meer.

 

Aftelklok

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Volgend jaar wordt ruim aandacht besteed aan ons eeuwfeest. Het is tijd om te gaan aftellen naar 1 augustus 2020. Daarom zijn speciale aftelklokken geïntroduceerd, zowel op de voorpagina van de website als in de kantine. In dagen, uren, minuten en seconden wordt aangegeven, hoelang het nog duurt, voordat onze club de leeftijd van 100 jaar bereikt.

   

 

Slotdag op zaterdag 22 juni

Op zaterdag 22 juni wordt het seizoen zoals elk jaar afgesloten met de traditionele Slotdag. Zoals eerder gemeld vindt voor personen vanaf JO/MO13 op ons hoofdveld voetvolley plaats. Voor de jongste jeugd tot en met JO11 is weer een zeskamp met diverse luchtkussens en natuurlijk het bekende zwembad! De genoemde activiteiten starten om 13 uur en eindigen rond 17 uur. Daarna zal de uitslag bekendgemaakt worden van de verkiezing van de Speler van het Jaar. De gehele dag is van alles te verkrijgen aan eten en drinken. Bij mooi weer is drank te koop bij een buitenbar. Verder worden diverse lekkernijen verkocht als suikerspinnen en stokwafels. Op het Rood-Zwarte Plein staan verschillende foodtrucks, waar onder meer patat en gegrilde burgers verkregen kunnen worden. De gegrilde burgers worden verzorgd door Gerse BBQ. Uiteraard zal ook ruim aandacht besteed worden aan ons naderende jubileum met onder andere een loterij en andere leuke bezigheden. Aan het eind van de middag start het spetterende slotfeest inclusief een zanger. Mis het niet! Dus tot zaterdag 22 juni. Komt allen!

 

23e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (05-06-2019)

De 23e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Visie accommodatie VV Papendrecht’, ‘Inschrijven voetvolley Slotdag op 22 juni’, ‘Slotdag op zaterdag 22 juni’, ‘Bijdragen gevraagd voor Jubileumboek’, ‘Tentenkamp 2019’, ‘Laatste trainingen van het seizoen, velden in onderhoud’, ‘Papendrecht-trainers halen diploma’, ‘Overzichtsposter voetbalplaatjes’, ‘Anwar El Ghazi bij vrijdagavondtraining’, ‘De beste voetbalmoeder van het jaar’, ‘Dames/Meisjesafdeling sluit af met barbecue’, ‘G, G’er, G’st’ en ‘Geslaagd eerste thuistoernooi’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen elke twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Inschrijven voetvolley Slotdag op 22 juni

Na het succes van voorgaande jaren wordt ook in 2019 een voetvolleytoernooi gehouden op de Slotdag. De strijd om de Bram Blom-Cup vindt plaats op zaterdag 22 juni. Rond 13:00 uur is het verzamelen rondom het hoofdveld, dat dit jaar dient als speelveld. Gespeeld wordt met teams van vijf personen. Voor iedere man en vrouw vanaf JO17 is het mogelijk om mee te doen. Ook vrienden, familie en oud-leden zijn van harte welkom! Opgeven voor het seniorentoernooi kan bij Nick Warner of Marc Commandeur. Je kan natuurlijk ook appen of een van hen aanspreken. Dit jaar organiseren we tevens voor de jongens en meisjes uit de teams vanaf JO/MO13 tot en met JO15 een jeugdvoetvolleytoernooi. Ook bij dit toernooi wordt gespeeld met teams van vijf personen. Opgeven voor het juniorentoernooi kan bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg in de Commissiekamer of per e-mail via: jeugd@vvpapendrecht.nl. De uiterste inschrijfdatum is zondag 16 juni. Voor beide toernooien zijn mooie prijzen geregeld inclusief natuurlijk de felbegeerde wisselbeker. Rond 17:00 uur is het toernooi afgelopen.

 

Nacompetitievoetbal op zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni komen twee teams in actie tijdens de tweede ronde van de nacompetitie. Voor Papendrecht 1 en JO19-1 staat een plek in de finale op het spel om promotie naar een hoger niveau te bewerkstelligen. Het programma is als volgt:

– 14.30 uur Papendrecht 1 – Geinoord Nieuwegein 1
– 12.30 uur Hardinxveld JO19-1 – Papendrecht JO19-1

We hopen op veel steun voor onze Papendrechtse ploegen.
In elk geval tot zaterdagmiddag op het Slobbengors.

 

De beste voetbalmoeder van het jaar

Een voetbalteam kan niet zonder voetbalmoeders. Vrouwen die te allen tijde klaar staan voor de ploeg van hun kinderen. Moeders. Ze zijn de steun en toeverlaat van iedere jonge voetballer. Weer of geen weer, ze staan altijd langs de lijn om hun kinderen aan te moedigen. Ze wassen de stinkende kleding en scheenbeschermers, poetsen de modder van de schoenen, zijn coach van een team of schenken limonade in tijdens de rust. Wat doen voetbalmoeders eigenlijk niet? Onder het motto ‘Mijn mama is de echte held van ons team’ gaat de KNVB op zoek naar de Beste Voetbalmoeder van het Jaar. Wie is de beste voetbalmoeder van het land? Wil je dat jouw moeder die titel krijgt? Maak dan een korte vlog van maximaal één minuut waarin je ons vertelt en laat zien, waarom jouw moeder de beste voetbalmoeder van Nederland is!  Zorg dat je duidelijk in beeld bent, dat het geluid goed is en dat je goed verstaanbaar bent. De vlog mag niet groter zijn dan 150 MB. Zend de vlog als MP4- of MPEG-bestand in via: https://bestevoetbalmoeder.knvb.nl.

Nomineren kan tot 9 juni. Zodra jij jouw moeder hebt aangemeld, is het de bedoeling, dat je zoveel mogelijk stemmen verzamelt. Per provincie wordt een moeder genomineerd voor de landelijke finale. Wordt dit wellicht een voetbalmoeder van VV Papendrecht? We wensen je veel succes en plezier!

 

Geslaagd eerste thuistoernooi

Op zaterdag 1 juni was de eerste van de twee thuistoernooien. De jongste jeugdleden (O8 tot en met O11) van VV Papendrecht mochten hun wedstrijden spelen. Helaas was de start wat moeizaam. Omdat er twee teams niet waren, moest in allerijl een alternatief schema in elkaar gezet worden. Gelukkig verliep de rest van de ochtend zeer voorspoedig. Op en rond het hoofdveld was het een gezellige drukte. Iets verder, op veld 3, werkten de voetballers van JO11-2 hun wedstrijden af. Ook daar was het goed toeven in het zonnetje. Rond 12:30 uur was het eerste deel van het jeugdtoernooi afgelopen en konden alle teams met een beker naar huis.

    

In de middag was het de beurt aan JO8-1, JO9-1, JO10-1 en JO11-1. Het speelveld verhuisde naar veld 5, aangezien Zaterdag 1 het hoofdveld nodig had. Een groot compliment voor de mannen van de sjouwploeg die binnen een half uur alle doelen weer verplaatst hadden. Het middagprogramma verliep vlekkeloos. Aan het eind van de middag was het dubbel feest, want iedereen kreeg een mooie beker en het eerste had zijn wedstrijd gewonnen.

    

Tot slot nog een groot compliment voor de (vooral jeugdige) scheidsrechters. Aangezien de wedstrijden elkaar vlot opvolgden en we een minimaal aantal arbiters hadden, hebben zij heel wat wedstrijden moeten fluiten en dat onder behoorlijk warme omstandigheden. Op zaterdag 8 juni is het de beurt aan JO13, JO14 en JO15. Hopelijk wordt het dan weer zo’n feest.

Klik hier voor de eindstanden  >>

 

Anwar El Ghazi bij vrijdagavondtraining  (31-05-2019)

Aston Villa promoveerde onlangs naar de Premier League door op Wembley Derby County met 2-1 te verslaan. De openingstreffer van ploeg uit Birmingham was van tweevoudig international Anwar El Ghazi. Dat de Barendrechter het zo uitstekend doet, komt volgens zijn schoonvader José vooral door zijn aanwijzingen. Om ook op het hoogste Engelse niveau te kunnen slagen had José nog een belangrijke tip voor Anwar: kom eens langs voor de vrijdagavondtraining op het Slobbengors, waar het neusje van de zalm op voetbalgebied zijn kunsten laat zien. Zo gezegd zo gedaan. Op 31 mei was het zover.

    

Ook op de laatste avond van mei was het op veld 5 smullen geblazen voor de liefhebber. Anwar liet zich inspireren door het voetbalgogme van Ruud, het doorzettingsvermogen van Jaap, het spelinzicht van PeterM., de fysieke kracht van Danny, de looplijnen van Bas, de handelingssnelheid van Wim, de onverzettelijkheid van PeterK., de swingende heupen van Ruwan, de fluwelen touch van Gerrit, de robuustheid van Hans, de rust aan de bal van Hubert, de scoringsdrift van George, de geslepenheid van de GKL, de goede balaannames van Jan Willem (??), de onzichtbaarheid van Piet en uiteraard de absolute genialiteit van José. We hopen dat Anwar El Ghazi genoten heeft van de voetballes en wensen hem komend seizoen veel succes.

 

Tentenkamp 2019

Woensdag 29 mei was het zover. Na twee jaar werd door de Jeugdcommissie en het A-team (Activiteitencommissie) weer het traditionele Tentenkamp georganiseerd. Om 16:00 uur verzamelden ongeveer 80 kinderen zich in de kantine, die daar in groepjes werden verdeeld. Daarna maakten de kinderen netjes hun slaapplek klaar voor de nacht. Tot een uur of half 6 konden de kinderen vrij voetballen en spelen, waarna zij met zijn allen de kantine ingingen om daar lekker te gaan eten.

    

Na het avondeten bleven de jongens en meiden van Onder 13 in de kantine. Zij kregen uitleg over de speurtocht, die zij zouden gaan doen. Elk groepje had een begeleider en kreeg een opdrachtenlijst mee inclusief een koeltasje met drinken en wat lekkers te eten. Rond een uur of 8 werden zij door middel van auto’s naar Monkey Town in Sliedrecht gebracht. Daarvandaan moesten ze de 9 km teruglopen naar het Slobbengors aan de hand van ongeveer 40 leuke, gekke en grappige opdrachten. De jongere deelnemers bleven in de kantine. Zij werden daar geamuseerd met een bingo met leuke prijsjes, inclusief een hapje en een drankje. Na afloop ervan gingen ze naar het Rood-Zwarte Plein om rond het kampvuur te gaan zitten. Zij kregen allemaal marshmallows, die zij zelf mochten roosteren. Een aantal kinderen zong daarbij liedjes. Dit duurde tot een uur of 11. Toen werden de eerste kinderen opgehaald, die niet zouden blijven slapen. De overige kinderen maakten zich klaar om hun bed in te duiken. Het was natuurlijk erg spannend. Voor velen was het de eerste keer, dat ze bij de voetbal in tenten zouden gaan overnachten. Dat was ook te merken aan de feestjes, die in hun tenten gebouwd werden.

       

Rond een uur of 12 waren de deelnemers aan de speurtocht terug op ons sportcomplex. Ook zij gingen gezellig met zijn allen rond het vuur zitten en konden hun eigen marshmallows roosteren. Ze kregen tevens lekker wat te drinken. Een uur later was het de bedoeling, dat zij zich zouden gaan klaarmaken om hun tenten in te duiken. De jongens van JO13 dachten daar alleen iets anders over. Zij haalden wat grapjes uit met de leiding. Die kon dat wel waarderen, maar pakten de jongens natuurlijk terug met een rondje hardlopen om het hoofdveld en 20 keer opdrukken voor sommigen, die zich niet aan de regels hielden. Verder was het tot in de late uurtjes in elke tent een groot feest. Uiteindelijk is het in totaal een uur stil geweest, zo tussen half 4 en half 5.

      

Rond 5 uur waren de eersten alweer aan het voetballen op het hoofdveld. Langzaamaan kwamen steeds meer kinderen uit hun bedjes en gingen zij in alle vroegte mee voetballen. Voor het ontbijt moesten alle kinderen hun luchtbedden weer leeg laten lopen, hun tassen inpakken en zich klaarmaken voor het ontbijt, want na het ontbijt stond er een toernooi gepland. Iedereen zat daarom in voetbaloutfit aan de ontbijttafel een goed ontbijt weg te werken. De mini’s en de JO8/9 mochten op het hoofdveld. Dat vonden ze natuurlijk geweldig. De oudere kinderen speelden hun toernooi op veld 5. Alleen jammer dat wat ouders zich wel/niet hadden afgemeld en er weinig ouders waren komen helpen, maar uiteindelijk kon het toernooi gewoon doorgaan. Het weer viel helaas wat tegen, waardoor het toernooi onder ietwat droevige omstandigheden werd afgewerkt.

Om 11 uur stortten enkele kleine voetballertjes in en kwam de man met de hamer langs. Zij gaven aan naar huis te willen en werden opgehaald door hun ouders. Tijdens het toernooi was er nog tijd voor een tussendoortje. Eenieder heeft lekker een broodje met knakworst gegeten. Op donderdag 30 juni kwam aan het begin van de middag het eind van het tentenkamp in zicht. We kunnen spreken van een leuk, gezellig en geslaagd tentenkamp. Volgend jaar bestaat VV Papendrecht 100 jaar. Tijdens het jubileumjaar staan allerlei leuke activiteiten op de kalender. Wij zitten eraan te denken om volgend seizoen drie dagen en twee nachten op voetbalkamp te gaan. Na de zomervakantie zal er meer duidelijkheid zijn. Wordt vervolgd.

 

Nacompetitievoetbal op zaterdag 1 juni

Voor de meeste teams zit het competitievoetbal van dit seizoen erop. Voor drie ploegen krijgt de competitie een vervolg in de vorm van de nacompetitie. Zaterdag 3 en JO19-1 spelen uit, ons eerste speelt thuis. Het programma voor 1 juni is als volgt:

– 14.30 uur  Papendrecht 1 – Oostkapelle 1
– 15.00 uur  Wilhelmina’26 2 – Papendrecht 3
– 16.00 uur  Zwaluwen JO19-1 – Papendrecht JO19-1

We hopen op veel fans bij deze wedstrijden, zeker op zaterdagmiddag op het Slobbengors.

 

Eerste thuistoernooi op zaterdag 1 juni

Ook dit jaar organiseert VV Papendrecht twee jeugdtoernooien op het Slobbengors. Het eerste vindt plaats op zaterdag 1 juni. De eerste wedstrijden zijn om 9 uur. Het toernooi is naar verwachting rond 16.30 uur afgelopen. Meer informatie staat in de programmaboekjes, die u hieronder kunt downloaden.

Ochtendprogramma  >>
Middagprogramma  >>

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de Toernooicommissie, die bestaat uit Nelie Sterrenburg, Yvonne van der Zande en Jeroen Lasschuit. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Bijdragen gevraagd voor Jubileumboek

Onder leiding van Niels van Heteren van de Jubileumcommissie wordt met andere enthousiaste leden als Peter Michielse en Jeroen Lasschuit hard gewerkt aan het Jubileumboek voor het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht. Wij zijn hier druk mee bezig, maar beseffen, dat wij geen 100 jaar in een boek kunnen proppen. Ook kunnen wij helaas niet iedereen langsgaan om naar zijn of haar anekdotes en verhalen te luisteren, al wordt dit wel zoveel mogelijk geprobeerd. Daarom doen we hierbij de volgende oproep. Als u een verhaal, relaas, persoonlijke ervaring of herinnering hebt, zowel grappig, leuk, verdrietig, heldhaftig, geweldig of ook maar een ervaring, bij iets wat u nog steeds bijstaat, laat dit dan weten aan de Jubileumcommissie. Stuur deze zo volledig mogelijk geformuleerd op. Graag ook uw contactgegevens erbij vermeld. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. Alle opgestuurde bijdragen zullen doorgelezen worden. Eventueel wordt contact met u opgenomen en wellicht komt deze gebeurtenis, anekdote of memorie in het jubileumboek. Uiteraard met uw naam vermeld. Of niet, als dat uw voorkeur is. Dus lever uw inbreng aan en help ons een geweldig Jubileumboek voor het 100-jarige bestaan van onze vereniging te schrijven.

Niels van Heteren
Jubileumcommissie

 

Laatste trainingen van het seizoen, velden in onderhoud

Op maandag 27 mei en dinsdag 28 mei vinden voor de meeste teams de laatste trainingen van het seizoen plaats. De ploegen, die zich geplaatst hebben voor de nacompetitie, gaan nog even door. Dit zijn het eerste, Zaterdag 3 en JO19-1. De velden gaan één voor één in onderhoud, zodat we volgend seizoen weer over mooie velden beschikken. Daarom zal wat geschoven moeten worden om te kunnen trainen. De velden zijn niet meer beschikbaar:

– Veld 2 en 4 vanaf maandag 27 mei.
– Veld 5 vanaf maandag 3 juni.
– Veld 3 vanaf maandag 17 juni
– Veld 1 (hoofdveld) vanaf maandag 24 juni, na de slotdag.

 

Dames/Meisjesafdeling sluit af met barbecue

Om de binding tussen de dames en de oudere meisjes te versterken schoven, na de laatste competitiewedstrijden van 2017-2018, Vrouwen 1 en de meidenteams van de juniorenafdeling op zaterdagmiddag 25 mei aan voor een barbecue op het Slobbengors. Iedereen genoot van de gezelligheid en het lekkere eten. We bedanken eenieder voor deze leuke seizoensafsluiting.

 

Papendrecht-trainers halen diploma

Op donderdagavond 23 mei hebben drie trainers van VV Papendrecht hun afsluitende praktijkexamen gedaan voor de opleiding Trainer-Coach III Jeugd (TC3). Deze wordt georganiseerd door de districten van de KNVB onder supervisie van de KNVB-Academie te Zeist. Het betreft een UEFA C Youth-opleiding. Alle drie de trainers hebben de cursus met succes afgesloten. Wij feliciteren Rick Molenaar, Pascal Klein en Sandra van Tol met het behalen van hun diploma.

 

Visie accommodatie VV Papendrecht

Op maandag 20 mei heeft het bestuur van VV Papendrecht de visie aangaande de toekomst van sportpark Slobbengors toegelicht aan de geïnteresseerde leden, die waren afgekomen op de uitnodiging. Na de inleiding van voorzitter Hans Jonker presenteerde secretaris Edwin Schreurs de ideeën. Tijdens de presentatie werd duidelijk gemaakt, dat het slechts een eerste visie betreft, die verder uitgewerkt zal gaan worden. Er zijn nog geen financiële doorrekeningen of detailontwerpen gemaakt. We zouden kunnen stellen, dat we begonnen zijn aan een marathon, maar dat we pas in de eerste honderden meters zitten. De presentatie is tevens getoond aan twee verantwoordelijke wethouders en hun belangrijkste ambtenaren. We willen graag benadrukken, dat vanuit de gemeente Papendrecht nog geen enkele toezegging gedaan is. De volgende stappen zijn het uitwerken van plannen en eventuele samenwerking met andere sportclubs concretiseren. Via onze mediakanalen zullen wij regelmatig verslag doen van de voortgang van de uitwerking van de visie. Bent u geïnteresseerd om mee te denken, hebt u kennis op welk gebied dan ook, die ons kan helpen om ideeën verder uit te werken, meldt u zich dan bij voorzitter Hans Jonker (E-mail: voorzitter@vvpapendrecht.nl) of secretaris Edwin Schreurs (E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl). We zullen dan kijken op welke manier je kan bijdragen aan ons doel om te komen tot een toekomstbestendige en duurzame accommodatie.

Het bestuur

 

Overzichtsposter voetbalplaatjes

Na afloop van de verzamelactie van stickers van Papendrechtse clubhelden werden vertegenwoordigers van de deelnemende sportverenigingen uitgenodigd door Jumbo Papendrecht. Tot hun grote verrassing kregen zij uit handen van de filiaalmanagers van Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht een overzichtsposter overhandigd met daarop alle sportplaatjes van de gefotografeerde leden. Namens onze club nam Coby Blom de affiche in ontvangst met daarop alle VV Papendrecht-voetbalplaatjes.

VV Papendrecht bedankt Jumbo Papendrecht hartelijk voor de fraaie overzichtsposter, die een prominente plek zal krijgen op ons sportcomplex.

 

22e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (22-05-2019)

De 22e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Inschrijving Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen gestart’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 4’, ‘Powervrouwen’, ‘Deelnemers gevraagd voor Verenigingen Toernooi Papendrecht’, ‘Teams gezocht voor thuistoernooien’, ‘Tentenkamp op 29 en 30 mei’, ‘Geslaagde tweede ruilbeurs voetbalplaatjes’, ‘Papendrecht JO8-1 bedankt Drechtstreek 5’ en ‘Papendrecht accepteert tweede schikkingsvoorstel’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Deelnemers gevraagd voor Verenigingentoernooi Papendrecht

Op zaterdag 15 juni wordt voor de vierde keer op sportpark Oostpolder het Verenigingentoernooi Papendrecht georganiseerd. Startpunt is dit keer het terrein van Tennisvereniging TOP, Parkweg 5. Ook PKC, Atletiekvereniging Passaat, VV Drechtstreek, Crossfit Papendrecht en Schietvereniging de Vrijheid stellen hun accommodatie beschikbaar voor dit evenement. De verenigingen alsmede Tapperij Tijdloos zullen teams aanleveren, die tegen elkaar sporten en strijden om de titel. Deze editie zal ook VV Papendrecht meedoen. We zullen gezamenlijk lunchen bij VV Drechtstreek en bij AV Passaat krijgt iedereen nog een kopje koffie of thee. Aan het eind van de dag worden de prijsuitreiking en barbecue gehouden bij TOP. VV Papendrecht mag twee teams afvaardigen aan het toernooi, waar we tot nu toe nog niet aan hebben deelgenomen. De kosten bedragen €12,50 per persoon. Dit is inclusief lunch en barbecue. Een team dient uit 8 personen te bestaan van 18 jaar of ouder, waaronder minimaal 2 heren en 2 vrouwen, dus geen 8 vrouwen of 8 heren. We doen hierbij een oproep aan de leden om je aan te melden. Dit kan bij de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. Geef u op en beleef een gezellige dag met diverse sportactiviteiten met uw vrienden en vriendinnen.

 

Powervrouwen

Bent u een vrouw, wilt u een lekker balletje trappen, maar wilt u geen wedstrijden spelen? Dan bieden de Powervrouwen u de mogelijkheid. Elke vrijdagavond staan zij op het veld om met een bal bezig te zijn. Het is het tweede seizoen, dat de Powervrouwen actief zijn op het Slobbengors. De leeftijd van de dames varieert van 20 tot 50 jaar, maar ook de nodige kinderen voetballen mee met hun moeders. Natuurlijk staat niet alleen het sportieve karakter van de training voorop, maar ook de gezelligheid is belangrijk. Want het is gewoon lekker om in een gezellige sfeer in teamverband actief te zijn, naast het ontwikkelen van je voetbalskills en het verbeteren van je fysieke gesteldheid. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan ook en sluit u aan. Voor informatie, een keer op proef meedoen en/of aanmelden kun je mailen naar secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Teams gezocht voor thuistoernooien op 1 en 8 juni

VV Papendrecht organiseert aan het eind van het voorjaar twee thuistoernooien voor de jeugd. Om het programma rond te krijgen zijn we op zoek naar enkele teams, die mee willen doen. Het gaat om:

Zaterdagochtend 1 juni
JO7 (1e klasse), JO8-2 (4e klasse), JO8-3 (4e klasse), JO9-2 (4e klasse), JO9-3 (4e klasse) en JO10-3 (6e klasse).

Zaterdagmiddag 1 juni
JO9-1 (2e klasse) en JO11-1 (2e klasse).

Zaterdagochtend 8 juni
MO13-1 (2e klasse), JO13-2 (5e klasse) en JO13-3 (5e klasse).

Zaterdagmiddag 8 juni
JO13-1 (hoofdklasse) en JO14-1 (4e klasse).

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de Toernooicommissie, die bestaat uit Nelie Sterrenburg, Yvonne van der Zande en Jeroen Lasschuit. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Tentenkamp op 29 en 30 mei

Aan het eind van het voorjaar wordt voor onze pupillen wederom het gezellige Tentenkamp georganiseerd. De deelnemers worden op woensdag 29 mei om 16 uur op ons sportcomplex verwacht. Mocht je om wat voor reden dan ook later komen, geef dit dan door en meld je in de Commissiekamer, zodra je gearriveerd bent. Leg na aankomst je (slaap)spullen in de aangewezen kleedkamer(s) en ga direct daarna naar de kantine, waar het welkomstwoord wordt gehouden. Een aantal kinderen blijft niet slapen. Voor hen geldt, dat het ochtendprogramma op donderdag 30 mei start om 7 uur. Het tentenkamp eindigt aan het begin van de middag. In het geval van vragen kun je contact opnemen met de organisatie via: jeugd@vvpapendrecht.nl. Nadere gegevens staan in de informatiebrief die hier is te downloaden  >>

 

Jubileum-Nieuwsbrief 4

VV Papendrecht maakt zich op voor het Eeuwfeest. Onder meer wordt gewerkt aan een jubileumboek en een jubileumshirt. De jubileumsjaal is inmiddels te koop. Meer hierover kunt u lezen in de vierde Jubileum-Nieuwsbrief. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Kader VV Papendrecht begint vorm te krijgen

Achter de schermen zijn de diverse betrokkenen druk bezig om het nieuwe seizoen in te richten. Dit geldt ook voor het technisch jeugdkader. De meeste posities zijn inmiddels ingevuld. Zo zal Chahid Chaibi wederom de JO19-1 onder zijn hoede krijgen. Hij en de jongens presteren momenteel prima. Ze hebben inmiddels een periodetitel op zak en spelen dus nog om promotie naar de 4e divisie. Ook Karel Spitsbaard blijft op zijn post als eindverantwoordelijke van JO17-1. Afgelopen seizoen is dit team gepromoveerd naar de Hoofdklasse, waar de ploeg naar behoren presteert. Voor JO15-1 hebben we een ‘oude bekende’ weten te strikken. Paco Ariza Lora zal terugkeren als trainer. Met zijn enthousiasme en ervaring zal hij proberen die lichting naar een hoger plan te tillen. Dit geldt ook voor Claudia Broersma, momenteel trainer bij JO14-1. Zij zal ook komend seizoen deze lichting coachen en trainen. Meest opvallende naam is Norichio Nieveld. Norichio speelt momenteel bij Top Oss in de Keuken Kampioen Divisie. De voormalig speler van Feyenoord, Jong Oranje, Excelsior, FC Eindhoven, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle zal komend seizoen spelen bij Kozakken Boys en heeft de ambitie om als jeugdtrainer zijn ervaring over te brengen. Hij zal vanaf de zomer de JO13-1 onder zijn hoede nemen. Een belangrijke verschuiving is Mark Schreurs. Hij zal komend seizoen fungeren als hoofdtrainer bij JO11/JO10, waar hij invulling en sturing gaat geven aan de nieuwe plannen omtrent ons Fundament (JO8 t/m JO11). Daarnaast hebben onder andere Rick Molenaar, Aron Kraal, Mariska van ’t Zant, Fouad Yafrah, Bas Mutsaers en nog enkele trainers aangegeven ook komend seizoen actief te zijn op de velden. Met enkele anderen worden komende weken gesprekken gevoerd. Daarover later meer. Het neemt niet weg, dat we voor komend seizoen nog op zoek zijn naar kaderleden als trainers en leiders. Wilt u dus een bijdrage leveren aan onze mooie vereniging, neem dan contact op met Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen. E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

Inschrijving Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen gestart

Ook dit jaar worden in de laatste week van de zomervakantie de VV Papendrecht-Voetbaldagen georganiseerd. Zoals altijd is Westfalia Marketing B.V. de hoofdsponsor van het voetbalspektakel. Dankzij het bedrijf uit Maasdijk kan de jeugd op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 augustus tegen een relatief laag inschrijvingsbedrag deelnemen. Het festijn is voor alle kinderen, jongens en meisjes, leden en niet-leden, tot en met 13 jaar. Iedereen is welkom! De kosten bedragen € 17,50 voor leden en € 35,00 voor niet-leden. Dit is inclusief een voetbaltenue. Je kunt je inschrijven tot zaterdag 22 juni. Meer details staan op het inschrijfformulier, dat je kunt afhalen op de club. Haast je, want vol = vol. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de jeugdcommissie, e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl. Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten tijdens de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen, waarbij het motto is: Drie dagen leven als een voetbalprof!

 

Zaterdag veel voetbal en Huis-DJ Johnny

Op zaterdag 18 mei vinden veel voetbalwedstrijden plaats op ons sportcomplex. Voor de nodige ploegen van VV Papendrecht betreft het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019, zo ook voor Papendrecht 1. De mannen van Johan Sturrus beginnen op 14.30 uur op ons hoofdveld aan de wedstrijd tegen Brederodes 1. Het is niet alleen feest op het veld, maar ook daarbuiten, want na afloop van het voetballen zullen alle remmen losgaan dankzij één van onze Huis-DJ’s. Dus kom komende zaterdag naar sportpark Slobbengors om eerst van het voetballen te genieten en daarna van de muziek van Feest-DJ Johnny.

 

Geslaagde tweede ruilbeurs voetbalplaatjes

Op zaterdag 11 mei vond de tweede ruilbeurs voor de voetbalplaatjes plaats. Het was urenlang een drukte van belang in onze kantine. Heel wat mensen deden hun uiterste best om de stickers met de clubleden te vinden, die nog ontbraken in het Jumbo-album. Uiteindelijk lukte het alle aanwezigen om het voetbalplaatjesboek compleet te krijgen. Het is in elk geval overduidelijk, dat de verzamelcampagne een groot succes geweest is, waar velen veel plezier aan beleefd hebben. VV Papendrecht wil iedereen bedanken, die de voetbalplaatjesactie mogelijk gemaakt heeft en dan met name Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht.

 

PapendrechtLegends op 17 mei

Nog even en dan zijn de laatste competitiewedstrijden van dit voorjaar. Ook voor de PapendrechtLegends loopt het seizoen op zijn einde. Op vrijdagavond 17 mei komen ze nog een keer in actie op het Slobbengors. De afsluiter is twee weken later op sportpark Oostpolder. Enkele belangrijke punten:

– De deelnemers van 35 jaar of ouder worden om 20 uur in de kleedkamers verwacht.
– Het gaat om 7×7 op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding.
– Er mag doorlopend gewisseld worden.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg, maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor informatie en aanmeldingen: ppdlegends@gmail.com.

 

Informatieavond Meidenacademie op 15 mei

Woensdag 15 mei zal op ons sportcomplex van 19:00 uur tot 20:30 uur een informatieavond zijn over de nieuw opgezette Meidenvoetbalacademie. Op deze avond zal Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, uitleg geven over de keuze voor een Meidenacademie, de doelen die we hiermee proberen te behalen en welke acties op zowel korte als lange termijn worden ingezet. Daarnaast bestaat de gelegenheid tot het stellen van vragen. De informatieavond is met name bedoeld voor speelsters die nu al actief zijn voor VV Papendrecht en hun ouders. Geïnteresseerde niet-leden en hun ouders worden verzocht om persoonlijk contact op te nemen met Monique Klooster (Technisch Coördinator Meisjes/Dames) of Dennis Zaal.
E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

21e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (08-05-2019)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Visie accommodatie VV Papendrecht’, ‘Sandra van Tol naar Eredivisie, vacature Meidenacademie’, ‘Lentebingo op 10 mei’, ‘Ruilbeurs voetbalplaatjes op 11 mei’, ‘Rabobank Clubkas Campagne brengt € 1.119,81 op’, ‘VV Papendrecht maakt zich op voor Eeuwfeest’, ‘PapendrechtLegends op 17 mei’, ‘VV Papendrecht versterkt samenwerking met Rotterdamse Sporticonen’, ‘Teams gezocht voor thuistoernooien’, ‘Nieuwe pakken en tassen MO13-1’, ‘Voormalige VV Papendrechter debuteert in betaald voetbal’, ‘Kader VV Papendrecht begint vorm te krijgen’, ‘VV Papendrecht in verweer tegen opgelegde straf’ en ‘Hoofdtrainer Johan Sturrus’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Presentatie visie accommodatie

In juni 2018 heeft het bestuur een brief gestuurd naar de gemeente Papendrecht, waarin wij onze zorgen hebben geuit over de staat van onze gebouwen en velden. In deze brief hebben wij ook een drietal vragen gesteld aan de gemeente Papendrecht.

1. Wat is de gemeentelijke toekomstvisie voor het Slobbengors de komende tien jaar?
2. Minimaal één kunstgrasveld is voor onze vereniging echt een noodzaak. Wat zijn de mogelijkheden op de korte termijn?
3. Wat kan de gemeente Papendrecht bijdragen aangaande de renovatie/herbouw van onze accommodatie?

Naar aanleiding van deze brief heeft op 30 augustus 2018 een gesprek plaatsgevonden met wethouder Paans, de betrokken beleidsmedewerker en het dagelijks bestuur. In dit gesprek hebben wij antwoord gekregen op onze vragen.

1. In het coalitieakkoord Zichtbaar Nabij 2018-2022 staat vermeld: “Het Slobbengors blijft verder groen”. Voor de periode na 2022 kunnen thans geen uitspraken worden gedaan.
2 In theorie is de aanleg van kunstgras te realiseren. Het is wel gewenst, dat VV Papendrecht aan haar betalingsverplichting kan blijven voldoen.
3. Staand beleid is, dat de gemeente in samenwerking met de Stichting Waarborgfonds Sport garant kan staan voor een eventueel voor renovatie af te sluiten geldlening. Voor een dergelijke garantstelling is het noodzakelijk, dat de bestaande schulden worden weggewerkt. Desgevraagd wordt aangegeven, dat geen gemeentelijke donatie zal worden verstrekt. 

In het gesprek is afgesproken, dat VV Papendrecht een visie zou uitwerken over de toekomst van onze accommodatie en die vervolgens zou presenteren aan de gemeente Papendrecht. Na een brainstormsessie met het bestuur en verschillende leden is in samenwerking met Peter Michielse en Jop van der Lee een visie geschreven, waarin staat hoe wij als club de toekomst zien van ons sportpark. De visie is eind februari gepresenteerd aan de wethouders Paans en Janssens en de betrokken beleidsmedewerkers. De gemeente heeft niet afwijzend gereageerd op onze visie. Ondertussen is de opdracht gegeven de plannen te laten doorrekenen. De afgelopen periode hebben tevens gesprekken plaatsgevonden met andere betrokken partijen. We zijn nu op het punt gekomen om ook onze leden van onze plannen op de hoogte te stellen. Wij willen dit doen op maandagavond 20 mei om 20:00 uur. Wij zullen dan ook een toelichting geven over het vervolgtraject. De realisatie zal iets zijn van de lange adem. We hopen echter met de presentatie iedereen enthousiast te maken en staan uiteraard open voor alle suggesties of goede ideeën.

Het bestuur

 

VV Papendrecht maakt zich op voor Eeuwfeest

1 augustus 2020 is voor VV Papendrecht een heel bijzondere datum. Op die dag bestaat de vereniging namelijk exact 100 jaar. Dit gedenkwaardige jubileum moet natuurlijk op een gedenkwaardige wijze gevierd worden. Daarom is vorig jaar al een jubileumcommissie van start gegaan om een activiteitenprogramma in de steigers te zetten. De Jubileumcommissie bestaat louter uit leden, die nauw betrokken zijn bij de club en op divers gebied hun sporen hebben verdiend. Zo vertegenwoordigen Dieter Hasenbein (Penningmeester) en Niels van Heteren (Secretaris) de Zaterdagsenioren, Nelie Sterrenburg de Jeugdafdeling, Mathilde Schram de Dames, erelid Peter Michielse de Zondagsenioren en Wim Erkelens (Voorzitter) de G-afdeling. Martin van Heteren completeert het geheel. Hij is de allrounder van dit illustere gezelschap en nagenoeg van alle markten thuis. De club heeft al een prachtig verleden opgebouwd met het vieren van jubilea. Zo werd in 1980 het 60-jarig jubileum luister bijgezet door de legendarische voetbalmarathon. 60 uur lang werden op het hoofdveld, onder perfecte weersomstandigheden, non-stop wedstrijden gespeeld door alle ploegen. In 1995 kwam PSV naar het Slobbengors om een jubileumwedstrijd te spelen tegen Zondag 1. Het elftal met onder meer Cocu en Menzo wist in een spectaculaire wedstrijd met 3-6 te winnen voor een 3000-koppig publiek. Tijdens het 90-jarige jubileum werd een speciale VV Papendrecht-postzegel ontworpen.


Onthulling in 1990 van de speciale VV Papendrecht-postzegel door burgemeester De Bruin (links) en voorzitter Ad Matena

De lat voor dit jubileum ligt dus hoog. Inmiddels is het jubileumlogo onthuld en staat een aantal activiteiten vast. Zo zal de jeugd in mei 2020 strijden om de ‘Van ’t Geloof Penaltybokaal’. De Jeugdcommissie is al druk bezig om hiervoor een bekende doelman uit de eredivisie vast te leggen. Een maand later is VV Papendrecht gastheer van het G-voetbaltoernooi van de KNVB. Een 40-tal G-teams zullen om de hoogste eer strijden. Uiteraard staat op 31 juli 2020 de Oudejaarsavond op het programma. Oliebollen en vuurwerk zullen niet ontbreken. Hoogtepunt moet de feestweek in juni worden. In een grote feesttent zullen evenementen voor jong en oud worden georganiseerd. Al met al een bomvol programma en dan hebben we het nog niet gehad over het Jubileumboek, de Taptoe, de drie reünies, het Zwientie-tik, het Galadiner en de Theatervoorstelling. Voor al deze activiteiten is de Jubileumcommissie op zoek naar handjes en euro’s. Iedereen, die hierin iets wil betekenen, is van harte welkom. Meld je aan bij één van de commissieleden of stuur een e-mail naar: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Lentebingo op 10 mei

Ook dit seizoen wordt door VV Papendrecht de jaarlijkse Lentebingo georganiseerd. De gezellige spelavond is op 10 mei in onze kantine. De inloop begint om 19.30 uur. Rond 20.00 uur geeft de spelleider de eerste draai aan de bingomolen. Meerdere ronden zullen gespeeld worden inclusief een superronde. De kaarten kosten € 1,00 voor de gewone ronden en € 2,50 voor de superronde. Vele leuke prijzen kunnen gewonnen worden. De opbrengst van de Lentebingo komt ten goede aan ons Eeuwfeest van volgend jaar. Iedereen is van harte welkom. Dus tot komende vrijdagavond!

 

Voormalig VV Papendrechter debuteert in betaald voetbal

Voormalig jeugdspeler van VV Papendrecht Zakaria Eddahchouri heeft op vrijdagavond 3 mei 2019 zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal. In de wedstrijd FC Den Bosch – Go Ahead Eagles mocht hij vlak voor tijd invallen. De talentvolle, 18-jarige middenvelder speelde tot de JO13 in de jeugd van VV Papendrecht.  Daarna maakte hij de overstap naar Feyenoord. In 2017 verhuisde hij naar Deventer, waar hij nu uit komt voor Go Ahead Eagles. VV Papendrecht feliciteert Zakaria met zijn debuut in het betaalde voetbal.

 

VV Papendrecht versterkt samenwerking met Rotterdamse Sporticonen

Op donderdagavond 2 mei werd in onze bestuurskamer door de Business Club VV Papendrecht weer een inspirerende bijeenkomst voor zijn leden georganiseerd. Ze werden meegenomen in de wereld waar zaken doen en sportiviteit hand in hand gaan. Eén van de sprekers was zakenman en voetballiefhebber Pim Blokland, die zich onder meer inzet voor de stichting Rotterdamse Sporticonen. Die stichting wil sporthelden uit Rotterdam en omgeving eren én de gezondheid van kinderen uit de regio Rijnmond bevorderen, in het bijzonder die van kinderen uit kwetsbare doelgroepen. Onze voorzitter Hans Jonker greep de gelegenheid aan om de samenwerking tussen VV Papendrecht en de stichting Rotterdamse Sporticonen te versterken. Dit houdt in, dat onze club voortaan elk jaar gaat deelnemen aan de Coen Moulijn Memorial Cup, de Stefan de Vrij Cup en de Jan Boskamp Cup. Lees meer hierover op de Facebookpagina van Regiorijnmondvoetbal.nl  >>

 

Sandra van Tol naar Eredivisie, vacature Meidenacademie

Na de succesvol verlopen meidentalentendag van zondag 14 april jl. heeft VV Papendrecht nu een kleine tegenslag te verwerken. De positieve ontwikkeling van onze Meidenvoetbalacademie is niet onopgemerkt gebleven. Sandra van Tol, de beoogde trainer-coach voor MO19 en één van de gezichten van de Meidenacademie, zal na dit seizoen namelijk vertrekken naar Eredivisieclub Excelsior Barendrecht. Zij zal daar assistent worden van hoofdtrainer Richard Mank. De afgelopen periode is oud-international Sandra meerdere malen benaderd door andere clubs. Maar deze werden steevast afgewezen, omdat ze bij VV Papendrecht mee wilde werken aan de ambitie van de club, namelijk een bepalende rol spelen in de regio Papendrecht/Dordrecht als het gaat om meidenvoetbal. Echter, het aanbod van Excelsior Barendrecht om als assistent-trainer aan de slag te gaan in de Eredivisie Vrouwen was een te mooie kans. En VV Papendrecht wilde haar deze kans ook niet ontnemen. De club is trots op haar en wenst haar dan ook veel succes toe met deze stap! Sandra zal overigens niet helemaal verdwijnen voor VV Papendrecht. De trainingstijden en wedstrijddagen van Excelsior Barendrecht zijn dusdanig, dat er mogelijkheden zijn om toch betrokken te blijven bij ons. Hoe die rol eruit gaat zien, zal de komende maanden verder worden besproken. Gezien het vertrek van Sandra is VV Papendrecht nu echter op zoek naar invulling van de ontstane vacature. VV Papendrecht zoekt dus een ambitieuze trainer-coach voor de Meidenvoetbalacademie. Voornaamste taak is het trainen en coachen van de MO19-1. Maar daarnaast zoekt de club iemand, die ook een wezenlijke bijdrage levert aan de verdere uitwerking van de nieuwe Meidenacademie. Ben je in het bezit van minimaal UEFA-C, heb je ervaring met meidenvoetbal en een gezonde ambitie om je hierin te ontwikkelen, neem dan contact op met Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen van VV Papendrecht. E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

Ruilbeurs voetbalplaatjes op 11 mei

De afgelopen maanden hebben vele VV Papendrechters plezier beleefd aan het sparen van voetbalplaatjes van onze clubhelden. Velen hebben het Jumbo-verzamelalbum inmiddels vol, bijvoorbeeld dankzij het bezoek aan de ruilbeurs van zaterdag 20 april. Voor degenen die het verzamelalbum nog niet compleet hebben, wordt een tweede ruilbeurs gehouden in onze kantine. Op zaterdag 11 mei is iedereen vanaf 11 uur van harte welkom om de ontbrekende voetbalplaatjes te scoren. De ruilbeurs eindigt ongeveer halverwege de middag. Tot dan!

 

Voetbalschool  (30-04-2019)

Binnen voetbalvereniging Papendrecht is op zelfstandige basis de voetbalschool QSM actief. QSM is een jong team van enthousiaste en vakkundige sportdocenten, die, elk met een andere achtergrond en daarmee elkaar completerend, opleidingen verzorgen voor de jeugdige voetballer. Het primaire doel is plezier in het spel en de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. Het afgelopen najaar vond de eerste trainingsmodule plaats, waaraan ruim 20 kinderen deelnamen. In 10 lessen werden alle aspecten van het voetbalspel behandeld. De bijbehorende trainingen, die op zondag op het Slobbengors werden gegeven, waren daarop afgestemd. Na de laatste training ontvingen alle voetballers een Deelnamecertificaat.

Begin april is de voorjaarsmodule gestart, die wederom 10 zondagen omvat. Meer dan 25 kinderen hebben zich daarvoor ingeschreven. Alle deelnemers zijn voorzien van een schitterend trainingstenue, dat gesponsord is door Van ’t Geloof Kalkzandsteen Lijmwerken. De QSM-Voetbalschool zorgt voor een ideale aanvulling op de reguliere trainingen. Deze zullen uiteindelijk leiden tot een kwaliteitsgroei binnen de club.

 

Teams gezocht voor thuistoernooien op 1 en 8 juni

VV Papendrecht organiseert op de eerste twee zaterdagen van juni twee thuistoernooien voor de jeugd. We zijn op zoek naar enkele teams, die daaraan mee willen doen. Het gaat om:

Zaterdagochtend 1 juni
JO7 (1e klasse), JO8-2 (4e klasse), JO8-3 (4e klasse), JO9-2 (4e klasse), JO9-3 (4e klasse), JO10-3 (6e klasse) en JO11-2 (4e klasse).

Zaterdagmiddag 1 juni
JO9-1 (2e klasse) en JO11-1 (2e klasse).

Zaterdagochtend 8 juni
MO13-1 (2e klasse), JO13-2 (5e klasse) en JO13-3 (5e klasse).

Zaterdagmiddag 8 juni
JO13-1 (hoofdklasse) en JO14-1 (4e klasse).

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de Toernooicommissie, die bestaat uit Nelie Sterrenburg, Yvonne van der Zande en Jeroen Lasschuit.
E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Rabobank Clubkas Campagne brengt € 1.119,81 op

Aan het begin van dit voorjaar organiseerde Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden wederom de Clubkas Campagne. Met die actie worden lokale verenigingen en stichtingen ondersteund. 265 clubs hadden zich daarvoor aangemeld, waaronder VV Papendrecht. Door op ons te stemmen konden leden ons steunen. Dit werd massaal gedaan. Het leverde ons het mooie bedrag op van € 1.119,81, beduidend meer dan vorig jaar. Het opgehaalde geld is bestemd voor ons Eeuwfeest. VV Papendrecht bedankt Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden voor de geldprijs alsmede iedereen die op ons gestemd heeft.

 

Papendrecht<23 tegen Smitshoek<23 op 29 april

Op maandag 29 april speelt Papendrecht Onder 23 weer een oefenduel op het Slobbengors. Dit keer is Onder 23 van zaterdaghoofdklasser Smitshoek uit Barendrecht de tegenstander. De wedstrijd begint om 20.15 uur. De toegang is gratis.

 

Vrijwilliger van de Maand Marcel Harlaar

Marcel Harlaar is de derde Vrijwilliger van de Maand van dit jaar. In de F-jeugd begonnen klom hij op tot speler van de zaterdag- en zondagselectie. Met Zondag 2 werd hij algemeen landskampioen van de reserve-elftallen. Na zijn spelerscarrière is hij toegetreden tot het trainersgilde. Hij is al vele jaren trainer en leider van verschillende jeugdteams van zijn zoons en is ook daarin succesvol. Hij heeft al menig kampioenschap mogen vieren. Op dit moment is Marcel trainer van JO11-1. Hij is elke dinsdag- en donderdagavond op het trainingsveld en elke zaterdag langs het veld te vinden, kortom, een terechte Vrijwilliger van de Maand.

Vanwege zijn inzet voor VV Papendrecht is Marcel beloond met een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

20e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (24-04-2019)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Vrijwilliger van de Maand Marcel Harlaar’, ‘Jubileumsjaal te koop’, ‘Schoolvoetbal op 25 april’, ‘Druk bezochte Meidentalentendag’, ‘Opbrengst Dineren voor Duchenne passeert grens € 8.000’, ‘Opbrengst Verenigingsrun ruim 500 euro’, ‘Leuke ruilbeurs voetbalplaatjes’, ‘Voetbalschool’ en ‘JO19-1 is periodekampioen!’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Jubileumsjaal te koop

Binnen VV Papendrecht worden diverse initiatieven ontplooid met het oog op het 100-jarig jubileum in 2020. Zo wordt hard gewerkt aan een jubileumboek en een jubileumshirt. De jubileumsjaal is al beschikbaar. De stijlvolle sjaal is voor € 15,00 te koop in de Commissiekamer. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de viering van ons Eeuwfeest. De Jubileumcommissie kan hiervoor nog wel wat ondersteuning gebruiken. Wil je helpen, meedenken of sponsoren? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

    

 

Leuke ruilbeurs voetbalplaatjes

Op zaterdag 20 april kwam de organisatie van de ruilbeurs voor de voetbalplaatjes in alle vroegte naar het Slobbengors. In de Commissiekamer werden urenlang dubbele voetbalplaatjes alsmede stickers, die beschikbaar gesteld waren door Jumbo Papendrecht, gesorteerd naar team en vervolgens in bakjes gedaan. Even voor twaalven werden de bakjes op volgorde op verschillende tafels in de kantine gezet. Iedereen kon zo alle bakjes afgaan om te zoeken naar de afbeeldingen van onze clubhelden die nodig waren om het verzamelalbum vol te krijgen. In onze kantine was het een gezellige boel, vol met mensen die fanatiek op zoek waren naar die laatste sticker. Daarnaast probeerde menigeen nog wat extra voetbalplaatjes van zichzelf te scoren. Tegen vier uur werd de ruilbeurs beëindigd.

    

VV Papendrecht wil iedereen bedanken, die de ruilbeurs tot een succes gemaakt heeft. Heb jij je Jumbo-voetbalplaatjesalbum nog niet vol? Niet getreurd, er zal nog een ruilbeurs georganiseerd worden. Zodra de datum bekend is, zal hierover bericht worden op onze mediakanalen.

 

Schoolvoetbal op 25 april

Het schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Papendrecht wordt dit jaar voor de 59e maal georganiseerd. Hieraan wordt deelgenomen door 9 scholen, die in totaal 32 teams afvaardigen. Het wordt in zijn geheel afgewerkt op donderdag 25 april 2019 op ons sportcomplex. De wedstrijden bij de schoolvoetbaltoernooien worden aangepast aan de nieuwe wedstrijdvormen. Dit betekent, dat de groepen 5/6 zes tegen zes en de groepen 7/8 acht tegen acht spelen, conform de spelregels en veldafmetingen van de nieuwe wedstrijdvormen. Het toernooi start om 10 uur. Begeleiders dienen zich van tevoren te melden in de Commissiekamer, telefoonnummer: 078-6150106. De finales worden om ongeveer half 3 afgewerkt. De prijsuitreiking vindt plaats, nadat alle wedstrijden gespeeld zijn of na iedere finale. Dit hangt af van de poule, waarin gevoetbald wordt. Na afloop krijgen alle deelnemers een vaantje.

Probeer zoveel mogelijk in voetbaluitrusting naar het Slobbengors te komen. Op de dag zelf wordt voor elke ploeg aangegeven van welke kleedkamer gebruikgemaakt kan worden. Laat geen waardevolle spullen achter. De kleedkamers gaan niet op slot. De kantine is de hele dag geopend. Het is een gewone werkdag voor Fokker. Dat betekent, dat het aantal beschikbare parkeerplaatsen beperkt zal zijn. Kom daarom bij voorkeur lopend of op de fiets. Zet de fiets (op slot!) in onze fietsenstalling. Plaats geen fietsen voor het toegangshek. Dit dient vrij te blijven voor de eventuele komst van hulpdiensten. We wensen iedereen veel plezier en hopen, dat het een sportieve en gezellige dag wordt.

 

Opbrengst Verenigingsrun ruim 500 euro

Op woensdagavond 17 april was de tweede editie van de Lukassen & Boer Verenigingsrun. Bij atletiekvereniging Passaat was het flink druk. De jeugd tot en met 15 jaar startte om 18.30 uur. Nadat de jongeren klaar waren, was het tijd voor de oudere lopers, die om 19.30 uur begonnen aan hun ronde(s) door sportpark Oostpolder. Elke voltooide ronde van zo’n 2,7 km leverde € 1,50 op voor de clubkas. Na afloop lagen voor elke loper een flesje water en een stuk fruit klaar. Veel VV Papendrechters liepen in het bekende rood-zwart. Vooral onze sportief geklede secretaris viel op. Met zijn conditie zit het overigens uitstekend. Hij liet menig deelnemer moeiteloos zijn hielen zien. Namens onze club deden meer mensen mee dan de vorige keer. Hierdoor werd ruim 500 euro opgehaald, duidelijk meer dan een jaar terug.

VV Papendrecht dankt iedereen, die een bijdrage geleverd heeft aan de Lukassen & Boer Verenigingsrun.

 

PapendrechtLegends in april en mei

Ook in het voorjaar van 2019 zijn de PapendrechtLegends op de Papendrechtse voetbalvelden te bewonderen. De eerste avond 7×7-voetbal voor veteranen heeft inmiddels plaatsgevonden op sportpark Oostpolder. Nog drie avonden zullen volgen. Het resterende programma is als volgt:

– Vrijdag 19-04-2019: Sportpark Slobbengors.
– Vrijdag 17-05-2019: Sportpark Slobbengors.
– Vrijdag 31-05-2019: Sportpark Oostpolder.

Deelnemers worden telkens om 20 uur in de kleedkamers verwacht. Nog even kort de regels: gespeeld wordt met 6 veldspelers en 1 keeper op een half voetbalveld met pupillendoelen en zonder arbitrale leiding. De wedstrijdduur is 2 keer 30 minuten. Je mag doorlopend wisselen. Iedereen die 35 jaar of ouder is, kan meedoen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team, maar als je geen team hebt, maar wel graag mee wil voetballen, ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor informatie en aanmeldingen: ppdlegends@gmail.com.

 

Druk bezochte Meidentalentendag

Zondag 14 april was het dan zover. Om 8:45 uur stonden Rick Croese, Sandra van Tol en Dennis Zaal op het hoofdveld om de trainingsvormen uit te zetten voor de Meidentalentendag. Het ging er dan echt van komen. Omstreeks 09:45 uur arriveerden de eerste meiden op ons sportcomplex. Om 10:00 uur werd gestart met wat een zeer intensieve training zou worden. Ondanks enkele afmeldingen stonden toch nog 23 fanatieke meiden op het veld in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar. Met diverse spelvormen werden ze getest op balaanname, passing, schieten, samenspelen, fysiek en vooral inzet. De meisjes waren erg enthousiast en toonden veel inzet. Na ruim 2 uur ingespannen bezig te zijn geweest werd de training afgesloten.

    

De komende weken wordt verder gewerkt aan de samenstelling van het ‘nieuwe’ MO19. Tevens zal een informatieavond worden georganiseerd.
Wordt dus vervolgd.

    

 

Jumbo-actie

Jumbo Papendrecht is op zoek naar het Team van het Jaar. Je kan jouw Papendrechtse ploeg nomineren door een teamfoto te posten op de Facebook-pagina van Jumbo Westpolder Papendrecht of Jumbo Meentpassage Papendrecht. Het verzamelen van stickers van onze Papendrechtse voetbalhelden loopt op zijn einde. De Jumbo-actie, die een groot succes is, eindigt op dinsdag 16 april. Het komt erop aan de laatste missende voetbalplaatjes te pakken te krijgen. Na de afsluiting van de actie zal een ruilbeurs georganiseerd worden in onze voetbalkantine. Deze vindt plaats op zaterdag 20 april om 12.00 uur en eindigt een paar uur later. De posters, mokken en sleutelhangers, die besteld zijn in het kader van de Jumbo-voetbalplaatjesactie, kunnen afgehaald worden in de Commissiekamer.

 

Opbrengst Dineren voor Duchenne passeert grens €8.000

VV Papendrecht heeft zich op vrijdag 12 april weer van haar beste kant laten zien op maatschappelijk vlak. Toen vond voor het vierde opeenvolgende jaar het nu al beruchte Dineren voor Duchenne plaats. De eersten van zo’n 80 smulpapen werden even na de klok van zes uur al verwelkomd met een heerlijk glas Prosecco. Een uurtje later waren alle gasten aangeschoven voor een voortreffelijk viergangendiner, bereid onder leiding van chef Marc de Groen. In zijn vijfkoppige team zat naast eeuwig talent Ruwan Keij dit jaar ook eerste-elftalkok Koen Lighaam. Deze bijzondere voorbereiding op de Derby bleek achteraf helaas wat minder geschikt. Toch wat te lang gestaan in de kleine keuken van ons clubhuis waarschijnlijk……

    

Om de opbrengst voor het Duchenne Parent Project en de Stichting On Wheels nog wat hoger te laten worden, werden per gang speciale VIP-plaatsen (op het biljart) geveild. Vooral de gangen, waar met Joyce Janssen mocht worden gegeten, waren zeer in trek en brachten vele euro’s extra in het laatje. Dat deed het altijd populaire Rad van Avontuur overigens ook. De beschikbare lootjes gingen grif van de hand en stuwden de opbrengst naar ongekende hoogte. Nadat alle borden weer leeg in de spoelkeuken stonden, ging voorzitter Hans Jonker over tot het overhandigen van de cheques. Voor beide vertegenwoordigers van de stichtingen was er een cheque van €3.704,-. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een emotioneel en door alle aanwezigen meegezongen ‘You’ll never walk alone’.

    

De opbrengst was al geweldig, maar tot diep in de nacht stroomden de giften nog binnen. Dit kwam mede door de verkoop van de eigengemaakte limonade met drop- en citroensmaak van de Chef himself. We schrijven inmiddels de tweede helft van april en de rook van de telmachines begint enigszins op te trekken. De legendarische grens van € 8.000,- is al ver overschreden. Beide goede doelen kunnen een extra gift op de al vette cheque tegemoet zien.

    

Speciale dank gaat uit naar het kantinepersoneel, de vele sponsors, de opbouwploeg, de mannen van House of Drums en uiteraard aan het team Top-koks. Het nuttige werd door ieders inzet, op een fantastische wijze met het aangename verenigd. VV Papendrecht mag trots zijn op deze avond!

 

Lukassen & Boer Verenigingsrun op 17 april

De tweede Lukassen & Boer Verenigingsrun vindt plaats op 17 april. Ook nu is de start op de atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38. Iedereen kan een extraatje verdienen voor VV Papendrecht door het afleggen van één of meerdere rondjes, wandelend of rennend, door sportpark Oostpolder. De opbrengst gaat deels naar het jubileumfeest en deels naar de jeugdafdeling. Hoe werkt het?

– Je kunt alleen meedoen met een deelnameformulier met ons verenigingsnummer.
– Heb je nog geen deelnemerskaart, dan kun je die bij de start afhalen bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg.
– Eén formulier per persoon.
– Lever na afloop de deelnemerskaart in met de benodigde stempels.
– Aanvang deelnemers tot 15 jaar: 18.30 uur, maximaal 2 rondes.
– Aanvang deelnemers vanaf 15 jaar: 19.30 uur, maximaal 4 rondes.
– Een ronde is ongeveer 2,5 km lang.

In principe wordt op deze woensdag niet getraind. Er is dus geen beletsel om niet mee te doen. Ploegen lopen in teamverband in VV Papendrecht-kledij onder leiding van hun begeleider(s). Verzameld wordt bij de ingang van AV Passaat. Maar ook vrijwilligers, familieleden en supporters kunnen meelopen. Selectiespelers, bestuursleden en een delegatie van de ouderensoos zullen het goede voorbeeld geven en aan de start verschijnen. Dus tot woensdag 17 april. Doe samen met het bestuur mee en zet je in voor de club!

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019 is uit

De vijfde editie van de Voetbalkrant van VV Papendrecht is per post door de gehele gemeente Papendrecht verspreid. We bedanken Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Nexus Contructions, Melini Pizzeria & Döner, Phone Restore, TriCasa Vastgoedbeheer, Jumbo Westpolder Papendrecht, Jumbo Meentpassage Papendrecht, Tapperij “Tijdloos”, Woonwinkel Klop, Van Heeswijk Advies, Elsco Drankenhandel, Scheepswerf Matena, Ysbrand de Haas Timmer- & OnderhoudsbedrijfKissyboats-NL, Bakkerij Steakhouse Istanbul, Mosso Montage, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, SMG Allround Bouw, Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, Korteland Loodgieters- en Installatiebedrijf, Lésec Beveiliging, Sportcentrum Physique, Autobedrijf A&G Autoservice, Restaurant en Bar ’t Bevertje, ZPRESS Sport, Korteland Rijwielen, MPG Mortel BV, Stremme Technisch Onderhoud, Anko Piping BV, CLB Loodgieters en Installatiebedrijf, Nouwen Bouw & Dakservice, Zonnepanelen Aannemer De Heer, Kippie Papendrecht en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in onze krant. Daarnaast vindt u in de Voetbalkrant een coupon van Karwei Papendrecht, waarmee u tot en met 27 april 20% korting kunt krijgen.

De VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019 is tevens af te halen op de club.
De pdf-versie is hier te downloaden  >>

Wij wensen u veel leesplezier.

 

19e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (10-04-2019)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019’, ‘Dieven actief in de kleedkamers’, ‘Meidentalentendag op zondag 14 april’, ‘Lukassen & Boer Verenigingsrun op 17 april’, ‘Nieuwe teamtafel in kantine en nieuwe picknicktafels’, ‘Tentenkamp voor pupillen op 29 en 30 mei’, ‘Leuke Vrijwilligersavond’, ‘Periodefeest met DJ John’, ‘PapendrechtLegends in april en mei’, ‘Jumbo-actie’, ‘Leuk FIFA-18-toernooi’, ‘Contractverlenging technische staf’ en ‘Papendrecht 1 is periodekampioen!’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Tentenkamp voor pupillen op 29 en 30 mei

Ook dit voorjaar organiseert de Jeugdcommissie in samenwerking met de Activiteitencommissie het Tentenkamp voor jeugdleden, jongens en meisjes, tot met JO13/MO13. Voor het tentenkamp vragen wij een eigen bijdrage. Mocht dit om wat voor redenen dan ook een bezwaar zijn voor deelname van uw kind aan het tentenkamp, dan horen wij dat graag. Enkele bijzonderheden:

– Aanvang: woensdagmiddag rond 16.00 uur;
– Spannend avondprogramma en ochtendprogramma;
– Donderdag speciale training tot rond 13.00 uur;
– Slapen in tenten, met slecht weer in de kleedkamers, wil je gewoon thuis slapen, geen probleem, geef dat dan op het inschrijfformulier aan bij bijzonderheden;
– Voor eten en drinken wordt gezorgd;
– De kosten zijn 5 euro, te betalen bij inlevering van het ingevulde inschrijfformulier.

Je kunt je voor het tentenkamp opgeven met behulp van het inschrijfformulier, dat te verkrijgen is in de Commissiekamer of dat u kunt downloaden via onderstaande link. Het ingevulde inschrijfformulier dient uiterlijk voor het paasweekend ingeleverd te zijn in de Commissiekamer. Je kunt het ook mailen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. De precieze informatie over het tentenkamp, zoals wat je tegen die tijd moet meenemen, zal later op de mediakanalen van VV Papendrecht worden gezet en/of worden gemaild. Om het tentenkamp tot een succes te maken en om het überhaupt door te kunnen laten gaan, hebben wij uw hulp nodig. U kunt zich via het inschrijfformulier opgeven als vrijwilliger. Heb je nog vragen over het inschrijven of andere zaken met betrekking tot het tentenkamp, dan kun jij die stellen via: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Met sportieve groeten,
Jeugdcommissie & Activiteitencommissie

Klik hier voor het Informatie- en Inschrijfformulier  >>

 

Meidentalentendag op zondag 14 april

Voor de meidentalentendag die aan het eind van de winter op het programma stond, maar vanwege de regen geen doorgang kon vinden, is een nieuwe datum vastgesteld, namelijk zondag 14 april. De meiden die zich in maart al hadden aangemeld, krijgen persoonlijk een bericht. Voor de deelnemers geldt:

– De dag is zowel voor leden als niet-leden van 15 tot en met 17 jaar;
– Nodig familieleden, vriendinnen, buurmeisjes en kennissen uit om mee te doen;
– Iedereen dient om 10.00 uur omgekleed klaar te zitten;
– Kleding is tenue en/of trainingspak, scheenbeschermers en voetbalschoenen;
– Een bidon is wenselijk;
– Om 10.00 uur wordt gestart met een inleidend praatje, daarna gaan we richting het veld;
– Het einde is rond 13.00 uur, afgesloten wordt met een nawoord en verdere planning.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

Drechtstreek – Papendrecht op 13 april

Op de tweede zaterdag van april staat in de tweede klasse F Dé Dorpsderby op het programma. Ons eerste gaat dan naar sportpark Oostpolder voor de confrontatie met Drechtstreek. Uiteraard gaan we er met zijn allen weer een groot feest van maken. In december eindigde Dé Dorpsderby op het Slobbengors doelpuntloos. We hopen, dat Papendrecht ditmaal wel weet te scoren.

Ook deze keer is de toegang gratis. Dus kom op zaterdagmiddag 13 april massaal naar het thuiscomplex van Drechtstreek om Papendrecht te ondersteunen op jacht naar de overwinning op de blauw-witten. De aftrap is om 14.30 uur.

 

Periodefeest met DJ John

Vanwege het behalen van de tweedeperiodetitel door ons eerste stond op zaterdag 6 april het Periodefeest op het programma. Helaas was de wedstrijd van Papendrecht tegen EBOH niet het mooie voorafje, dat het had moeten zijn. Het Periodefeest kende daardoor een wat stroeve start. Later wist DJ John iedereen toch in beweging te krijgen en werd het een gezellige, swingende party, zoals een feest hoort te zijn.

 

Leuke Vrijwilligersavond

Elke dag opnieuw zijn vrijwilligers hard aan het werk voor onze vereniging. Als bestuurders, trainers, leiders, (assistent-)scheidsrechters, kantinemedewerkers, organisatoren van evenementen, schoonmakers, onderhoudsmedewerkers of als leden van de werkploeg, commissies enz. enz. houden zij onze club draaiende. Om hen daarvoor te bedanken werd op vrijdag 5 april de jaarlijkse Vrijwilligersavond gehouden. In de loop van de avond kwamen zij, velen met partner, naar onze kantine. Om kwart over 7 nam voorzitter Hans Jonker het woord. Hij heette iedereen welkom, bedankte de vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en verklaarde daarna het buffet officieel voor geopend. Ook deze keer had Marc de Groen met behulp van diverse (jeugd)commissieleden voor lekkernijen gezorgd. Vooral de bij de keuken verkrijgbare varkenssaté, waar jeugdvoorzitter Rick Croese verantwoordelijk voor was, vond gretig aftrek. Verder stonden vele fraai opgemaakte salades klaar, alsmede patat, gesneden stokbrood en bijlagen als kruidenboter, kroepoek, komkommer, tomaat, zuur, ei en diverse sausen. De aanwezigen lieten het zich goed smaken. Na het eten bleef het nog lang gezellig. De laatsten gingen pas ver na middernacht naar huis. VV Papendrecht bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan het geslaagde festijn.

 

Nieuwe teamtafel in kantine en nieuwe picknicktafels

Sinds begin april staat er een gloednieuwe teamtafel in de kantine. De tafel biedt plaats aan 12 personen en staat zo, dat je direct het hoofdveld op kan kijken. De teamtafel is gesponsord door de kantinecrew en is gemaakt door John van Helden. Via deze weg wil VV Papendrecht het kantinepersoneel bedanken voor het mogelijk maken van de tafel. In het bijzonder willen wij John van Helden bedanken voor het maken van de tafel, die bijzonder mooi geworden is.

Verder zijn op het Rood-Zwarte Plein enkele nieuwe picknicktafels geplaatst. Het plein biedt zo meer ruimte om te zitten en gezellig een drankje te doen.

 

Dief in de kraag gevat

De dief die afgelopen zaterdag spullen heeft gestolen uit onze kleedkamers, is opgepakt in Dordrecht. De duidelijke beelden die gemaakt zijn, hebben ertoe geleid, dat de dader werd herkend. Het is nog niet bekend, of alle gestolen spullen terecht zijn.

Het bestuur

 

Contractverlenging technische staf

Nadat eerder hoofdtrainer Johan Sturrus en zijn assistent Richard Nardten hun contract verlengd hadden, heeft ook Martin Nouwen dat gedaan. Hij zal volgend seizoen opnieuw Zaterdag 2 onder zijn hoede hebben. Ook met Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, is overeenstemming bereikt om zijn contract met een jaar te verlengen. VV Papendrecht is verheugd, dat de genoemde heren verbonden blijven aan onze club.

 

Periodefeest op 6 april

Op de laatste dag van maart pakte Papendrecht 1 de titel van de tweede periode. Aangezien dat gebeurde op een voor Zaterdag 1 voetballoze zaterdag, kon het periodekampioenschap niet echt gevierd worden. Dit gaat op 6 april goed gemaakt worden, wanneer op het Slobbengors om 14.30 uur de competitiewedstrijd tegen EBOH op het programma staat. Na afloop van het voetballen barst het feestgedruis los onder leiding van Feest-DJ John, bekend van Stadhuisplein. Dus komt allen komende zaterdag massaal naar ons thuiscomplex om eerst Papendrecht naar een nieuwe overwinning te juichen om daarna mee te doen met het Periodefeest.

 

Dieven actief in de kleedkamers  (31-03-2019)

Eind maart zijn er dieven actief geweest in onze kleedkamers. Door de ongewenste gasten zijn onder andere een telefoon, helm en scootersleutel ontvreemd. Met behulp van de scootersleutel is vervolgens ook de scooter gestolen. Van de dader die zaterdag 30 maart spullen gestolen heeft, zijn zeer duidelijke beelden gemaakt, die aan de politie zijn overgedragen. Het is helaas onmogelijk om continu toezicht te houden op de kleedkamers. Daarom nogmaals de waarschuwing aan iedereen: laat geen waardevolle spullen achter in de kleedkamer en sluit de kleedkamer af.

Het bestuur

 

Vrijwilligersavond op 5 april 2019

Nog even en dan is het weer tijd voor de jaarlijkse Vrijwilligersavond. Die organiseren wij om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inspanningen. Zonder hen zou VV Papendrecht niet kunnen bestaan. Het liefst nodigen wij alle vrijwilligers persoonlijk uit. We zijn echter bang, dat wij mensen vergeten, die een bijdrage leveren aan onze club. Daarom doen wij het op deze wijze. Op vrijdag 5 april is elke vrijwilliger welkom, samen met zijn of haar partner, voor een leuke avond met buffet en een drankje. De aanvang is om 19.00 uur. De kantine is open vanaf 18.30 uur. Ben je van plan om te komen, maar heb je je nog niet opgegeven? Doe dit dan alsnog door een e-mail te sturen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Het bestuur

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019

De afgelopen periode is onder leiding van de Communicatiecommissie door enthousiaste vrijwilligers van voetbalvereniging Papendrecht, hoofdsponsor NOSUCH en sponsor ZPRESS Media Group intensief gewerkt aan de VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019. Deze ligt inmiddels bij de drukker. De krant zal in de gehele gemeente Papendrecht huis aan huis bezorgd worden. De nieuwste editie van onze Voetbalkrant zal tevens te verkrijgen zijn op de club en te downloaden zijn via de website. Houd begin april uw brievenbus in de gaten!

 

Leuk FIFA-18-toernooi

Eind maart werd in onze voetbalkantine voor de tweede keer een FIFA-Voetbalvideogametoernooi gehouden. Gespeeld werd in twee poules en met twee verschillende spelconsoles (Playstation 4 en Xbox One). Nadat iedereen aanwezig was en na het spelen van een oefenpotje, kon afgetrapt worden met de poulefase. Al gelijk vanaf de eerste wedstrijd was het duidelijk, dat alle deelnemers voor de hoofdprijzen wilden gaan. Na de zes wedstrijden in elke poule, waarin volop doelpunten waren gemaakt, 56 in totaal, kon de stand opgemaakt worden. In de halve finale van de winnaarsronde stonden de wedstrijden Damian – Demian en Davy – Zakaria op het programma. Het was al snel duidelijk, wie zich voor de finale zouden gaan plaatsen, namelijk Damian en Zakaria. In de troostronde stonden Mathijs en Floris in de eerste halve finale tegenover elkaar. De andere wedstrijd ging tussen Lorenzo en Deacan. Na een goed begin van Floris was het toch Mathijs, die als winnaar uit de bus kwam. De tweede halve finale tussen Lorenzo en Deacan was echt een spannende. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk en moest er een verlenging komen. Ook na de verlenging was er nog geen winnaar, omdat de stand 3-3 op het scorebord stond. In de strafschoppenserie hielden beide spelers het ook spannend, maar uiteindelijk was het Deacan, die een strafschop minder had gemist en als winnaar naar de troostfinale ging.

De finale van de winnaarsronde begon goed voor Damian. Een 2-0 voorsprong bleek echter niet voldoende te zijn. Het lukte Zakaria gelijk te maken: 2-2. Helemaal terug in de wedstrijd wilde Zakaria meer en dat lukte hem ook door vlak voor tijd de winnende treffer te maken: 2-3. In de troostfinale was het Mathijs, die de wedstrijd domineerde. Het maakte niet uit, wat Deacan probeerde. De verdediging en aanval van Mathijs waren ijzersterk. Het leverde hem dan ook een 3-1 overwinning op. Zakaria en Mathijs: gefeliciteerd met jullie prijzen namens VV Papendrecht. Tot het volgende FIFA-18-toernooi!

 

18e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (27-03-2019)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2019’, ‘Stem op ons bij Rabobank Clubkas Campagne’, ‘Vrijwilligersavond op 5 april 2019’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 3’, ‘Videofeuilleton Positief Coachen, nieuwe video’, ‘Weinig parkeergelegenheid, wegafsluiting bij Slobbengors’ en ‘Drechtstreek – Papendrecht op 13 april’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Weinig parkeergelegenheid, wegafsluiting bij Slobbengors

Al enige maanden vinden werkzaamheden plaats op het Slobbengors en aan de wegen eromheen. Zo wordt de Industrieweg heringericht. Momenteel wordt het deel van de weg gereconstrueerd ter hoogte van onze sportvelden. Daardoor zijn aanzienlijk minder parkeervakken beschikbaar dan gewoonlijk. VV Papendrecht doet daarom de oproep om, indien mogelijk, lopend of op de fiets naar ons sportcomplex te komen. In onze fietsenstalling is meer dan genoeg plek voor uw fiets. Vanwege de wegwerkzaamheden zal de Industrieweg twee keer volledig afgesloten zijn van de Slobbengorsbrug tot aan het nieuwe hoofdgebouw van Fokker (zie kaartje). Tijdens de afsluiting is een alternatieve route aangegeven. Verkeersregelaars zullen dan aanwezig zijn om het verkeer te begeleiden. Het gaat om:

– Dinsdag 9 april 19.00 uur tot woensdag 10 april 5.00 uur.
– Woensdag 10 april 19.00 uur tot donderdag 11 april 5.00 uur.

Mocht u met de auto komen, wordt geadviseerd deze verderop te parkeren, bijvoorbeeld in de buurt van het gemeentehuis.

 

Videofeuilleton Positief Coachen, nieuwe video

Is het nou wel of niet slim om in de sport wat te sjoemelen? Interessante vraag, die in de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’, die twee keer is opgevoerd in onze kantine, ook naar voren kwam. Want helpt het wel om te winnen? Hierover is een video gemaakt, onderdeel van het videofeuilleton Positief Coachen.
Klik hier voor het filmpje  >>

 

Jubileum-Nieuwsbrief 3

In het kader van het Eeuwfeest van VV Papendrecht, dat volgend jaar losbarst, wordt gewerkt aan een jubileumboek. Een voorproefje hiervan is te lezen in de derde Jubileum-Nieuwsbrief. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Stem op VV Papendrecht bij Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Drechtsteden organiseert in 2019 opnieuw de Rabobank Clubkas Campagne. Onder de deelnemende verenigingen uit de regio wordt liefst 95.000 euro verdeeld. Ook VV Papendrecht doet mee aan de clubkasactie, dé manier voor onze club om geld in te zamelen. Het bedrag dat we met deze actie ophalen, wordt gebruikt voor de activiteiten, die de Jubileumcommissie aan het organiseren is voor ons 100-jarige bestaan in 2020.

Ben jij klant bij en ook (particulier) lid van Rabobank Drechtsteden? Stem op VV Papendrecht en steun daarmee onze clubkas! De stemperiode loopt tot en met donderdag 18 april. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Hoe meer leden van de bank op onze club stemmen, hoe hoger het bedrag dat de Rabobank later dit jaar op onze rekening stort. Dus stem op ons! Als je lid bent van de Rabobank, krijg je een stemcode thuisgestuurd. Hiermee kun je op onze club stemmen via www.clubkascampagne.nl. Dus stem op het bijna 100-jarige VV Papendrecht!

 

Lukassen & Boer Verenigingsrun 2019

Op woensdagavond 17 april wordt voor de tweede keer de Lukassen & Boer Verenigingsrun gelopen. Het is een manier om je club te helpen aan extra inkomsten. Het motto is niet voor niets: ‘Vol gas voor de Verenigingskas!’. Voor elk rondje van 2,5 kilometer, dat je loopt, verdien je € 1,50. Als je jonger dan 15 bent, mag je maximaal twee rondes lopen, ben je ouder mag je maximaal vier rondes lopen. Je hoeft niet te rennen, wandelen mag ook. De opbrengst van de verenigingsrun gaat voor een deel naar de jeugd en gedeeltelijk naar het jubileumfeest. Volgend jaar vieren we ons 100-jarig bestaan. Om daar een mooi feest van te maken zijn uiteraard financiële middelen nodig. Dit is een mooie gelegenheid om VV Papendrecht te steunen. Het zou mooi zijn, als iedereen die de club een warm hart toedraagt, meedoet: spelers, vrijwilligers, supporters, trainers en begeleiders. De bestuursleden zullen het goede voorbeeld geven. Zij zijn al volop in training om de maximale bijdrage te scoren. Wij zien jullie op woensdagavond 17 april op de atletiekbaan van AV Passaat aan de Andoornlaan 38 in sportpark Oostpolder. Doe samen met het bestuur mee en zet je in voor de club!

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Dinsdag Papendrecht O23 – Drechtstreek O23

Nog even en dan vindt op sportpark Oostpolder dé Dorpsderby plaats tussen de eerste elftallen van VV Drechtstreek en VV Papendrecht. Hierop vooruitlopend vindt op dinsdag 26 maart op het Slobbengors de miniderby plaats tussen Papendrecht O23 en Drechtstreek O23. De aftrap is om 20.00 uur. De toegang is gratis. Een mooie gelegenheid voor iedereen om alvast warm te draaien.

 

Teams gezocht voor thuistoernooien op 1 en 8 juni

VV Papendrecht organiseert ook dit voorjaar twee thuistoernooien. Op de eerste twee zaterdagen van juni zullen de nodige jeugdploegen in actie komen. Op deze dagen is er veel gezelligheid op het Slobbengors en is er van alles te doen rondom de velden. Nog niet alle indelingen zijn rond. We zoeken nog teams voor de volgende poules.

Zaterdagochtend 1 juni
JO7 (1e klasse), JO8-2 (4e klasse), JO8-3 (4e klasse), JO9-2 (4e klasse), JO9-3 (4e klasse), JO10-2 (4e klasse), JO10-3 (6e klasse) en JO11-2 (4e klasse).

Zaterdagmiddag 1 juni
JO8-1 (1e klasse), JO9-1 (2e klasse), JO10-1 (2e klasse) en JO11-1 (2e klasse).

Zaterdagochtend 8 juni
MO13-1 (2e klasse), JO13-2 (5e klasse), JO13-3 (5e klasse) en JO15-1 (1e klasse).

Zaterdagmiddag 8 juni
JO13-1 (hoofdklasse), JO14-1 (4e klasse) en JO15-2 (5e klasse).

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de Toernooicommissie, die bestaat uit Nelie Sterrenburg, Yvonne van der Zande en Jeroen Lasschuit.
E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Programmaboekje VV Papendrecht

Voor de vaste supporters is het inmiddels alweer gewoon geworden, maar sinds dit seizoen heeft VV Papendrecht voor het eerst sinds jaren wederom een programmaboekje bij de thuiswedstrijden van het eerste team. Voor elke wedstrijd krijgen de toeschouwers informatie over het bezoekende team, beide wedstrijdselecties, het wedstrijdprogramma, de standen en interessante overige informatie over onze mooie club.

Het programmaboekje kan gratis beschikbaar gesteld worden dankzij onze sponsoren. Speciale dank gaat dan ook uit naar Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken, DMD Design, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, TriCasa Vastgoedbeheer, Carrera van de Voort, Eteha Slangtechniek en uiteraard hoofdsponsor NOSUCH. Voor vragen, suggesties en ideeën kunt u terecht bij onze Communicatiecommissie, e-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Meidentalentendag 17 maart afgelast

De Meidentalentendag, die voor zondag 17 maart op het programma stond, hebben we helaas moeten annuleren. Vanwege de slechte gesteldheid van onze voetbalvelden als gevolg van het weer van de afgelopen dagen en vanwege de weersvoorspellingen met wederom veel regen is het onverantwoord om het evenement door te laten gaan. Op dit moment wordt gekeken naar een nieuwe datum. Zodra die bekend is, wordt daarover bericht op de mediakanalen van VV Papendrecht.

 

16 maart thuis alles afgelast, enkele uitduels gaan door

Het KNMI heeft op zaterdag 16 maart tot het eind van de middag code geel afgekondigd vanwege zware windstoten. Buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Daarnaast zijn op sportpark Slobbengors plassen ontstaan als gevolg van de aanhoudende regenval. Alle thuiswedstrijden zijn daarom afgelast. Ook veel uitwedstrijden zijn afgekeurd, inclusief de wedstrijd van Papendrecht 1. De volgende wedstrijden gaan wel door:

15.00 uur: Kozakken Boys 2 – Papendrecht 2
14.30 uur: Sliedrecht 3 – Papendrecht 3
14.00 uur: Drechtstreek 5 – Papendrecht 4
12.00 uur: LRC JO17-1 – Papendrecht JO17-1
09.45 uur: Groot-Ammers JO15-1 – Papendrecht JO15-1
08.30 uur: Rijsoord JO11-2G – Papendrecht JO11-2

 

FIFA-voetbalgametoernooi op 23 maart

VV Papendrecht organiseert opnieuw een FIFA-voetbalgametoernooi voor onze jeugdleden. Op 23 maart kunnen jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 14 tot en met 17 jaar vanaf 14.00 uur de strijd met elkaar aangaan. Het toernooi is aan het begin van de avond afgelopen. Deze keer wordt gespeeld op twee PlayStation 4- en op twee Xbox One-consoles. Ook nu zijn weer leuke prijzen te winnen. De toernooiwinnaar krijgt een kledingbon van 50 euro. Voor de winnaar van de troostronde ligt een kledingbon van 25 euro klaar.

Inschrijfformulieren zijn af te halen in de Commissiekamer. De inschrijfkosten zijn € 7,50. Er is plaats voor 16 deelnemers. Geef het ingevulde formulier dan ook tijdig af in de Commissiekamer. Vol = Vol. Aangezien we tijd nodig hebben om het toernooischema te maken, is donderdag 21 maart de uiterste inschrijfdatum. Tot zaterdag 23 maart in onze voetbalkantine. Uiteraard zijn supporters van harte welkom.

 

13 en 14 maart alle trainingen afgelast

Het KNMI heeft zowel op 13 als op 14 maart voor een deel van de dag code geel afgekondigd vanwege zware windstoten. Buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Daarnaast zijn op sportpark Slobbengors plassen ontstaan als gevolg van de aanhoudende regenval. Alle trainingen voor woensdag en donderdag zijn dan ook afgelast.

 

Vrijwilliger van de Maand Monique Klooster

Monique Klooster is in maart Vrijwilliger van de Maand. De voormalige topper en doelpuntenmachine van onze vrouwenploeg was een technisch vaardige speelster. Inmiddels is ze al tijdenlang actief binnen de meiden- en vrouwenafdeling. De laatste jaren is zij technisch coördinator van de meisjes. Ze heeft ook als trainster haar sporen verdiend. Vanwege haar inspanningen voor VV Papendrecht is Monique beloond met een schitterende bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

17e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (13-03-2019)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Meidentalentendag op 17 maart’, ‘Spaaractie voetbalplaatjes in volle gang’, ‘Voetbalplaatje op mok, poster, sleutelhanger’, ‘Vrijwilligersavond 2019’, ‘Lukassen & Boer Verenigingsrun 2019’, ‘Programmaboekje VV Papendrecht’, ‘Teams gezocht voor thuistoernooien op 1 en 8 juni’, ‘Voorproefje Jubileumboek deel 2’, ‘Sociaal convenant Cruyff Court’, Vrijwilliger van de Maand Monique Klooster’ en ‘G-spelers te gast bij FC Den Bosch’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Meidentalentendag op 17 maart

Dat VV Papendrecht een meidenvoetbalacademie begint, waarbij belangrijke rollen zijn weggelegd voor Monique Klooster, Lonneke Michielse, Sandra van Tol en Dennis Zaal, is de lokale media niet ontgaan. Zo staan artikelen daarover in de Klaroen en op Regio-Voetbal.nl. In het kader van de start van de meidenvoetbalacademie wordt op zondag 17 maart een meidentalentendag georganiseerd voor meisjes in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar. We hebben al heel wat aanmeldingen binnen, maar er is beslist nog ruimte voor meer belangstellenden. Voor de deelnemers geldt het volgende.

– De dag is zowel voor leden als niet-leden van VV Papendrecht.
– Nodig familieleden, vriendinnen, buurmeisjes en kennissen uit om mee te doen.
– Deelnemers dienen om 10.00 uur omgekleed klaar te zitten.
– Kleding is tenue en/of trainingspak, scheenbeschermers en voetbalschoenen.
– Een bidon is wenselijk.
– Om 10.00 uur starten we met een inleidend praatje, daarna gaan we richting het veld.
– Het einde is rond 13.00 uur, we sluiten af met een nawoord en verdere planning.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Aanmelden kan via onderstaande link.

Aanmelden  >>

We hopen je komend weekend op het Slobbengors te mogen begroeten.

 

Voetbalplaatje op mok, sleutelhanger, poster

Bij Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht krijg je bij elke 15 euro aan boodschappen een set voetbalplaatjes. De actieperiode loopt tot 16 april. Heb jij je eigen sticker al? Het is daarnaast mogelijk om jouw voetbalplaatje op een mok, poster en/of sleutelhanger te laten drukken. Heb jij als gefotografeerde clubtopper zo’n fraai artikel nog niet?

Ga dan snel naar de website van MyClubStars Store en log in met je eigen, unieke code. Deze staat op de voorkant van je persoonlijk verzamelalbum, links naast je voetbalplaatje. Je hebt tot half maart de tijd. Na zaterdag 16 maart zal de onlineshop sluiten en is er geen bestelmogelijkheid meer.

 

Afgelastingen 9 en 10 maart

Ondanks de regen van de afgelopen dagen gaan op zaterdag 9 maart alle thuiswedstrijden gewoon door. Wel zijn twee uitduels door de vereniging afgelast, namelijk Sliedrecht JO11-3 – Papendrecht JO11-1 en VVGZ JO17-3 – Papendrecht JO17-3. Op 10 maart heeft het KNMI code oranje afgekondigd. De weerswaarschuwing, die geldt tot het eind van de middag, betreft niet alleen de regen, maar vooral de zeer zware windstoten met het risico op omvallende bomen en losrakende takken. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Geadviseerd wordt om maatregelen te treffen om schade of letsel te voorkomen. De thuiswedstrijden van deze zondag zijn dan ook afgelast.

 

Trainingen 7 maart afgelast, behalve van A-selectie

Op 7 maart heeft het KNMI tot het eind van de avond code geel afgekondigd vanwege het slechte weer en dan met name de kans op zware windstoten. De grote hoeveelheid neerslag heeft de gesteldheid van de velden geen goed gedaan. Daarom zijn de meeste trainingen van deze donderdag afgelast. Alleen het trainen van Zaterdag 1 en 2 gaat door.

 

Sociaal convenant Cruyff Court

Op woensdag 6 maart is aan het begin van de middag het Cruyff Court Papendrecht aan de Oostkil officieel heropend. Het veld is van een nieuwe toplaag voorzien. Daarna heeft voorzitter Hans Jonker namens VV Papendrecht het sociaal convenant Cruyff Court ondertekend. Andere deelnemende partijen zijn de Gemeente Papendrecht, de Johan Cruyff Foundation, VV Drechtstreek, OBS ’t Kofschip, CBS Prins Floris, Wasko Kinderopvang en stichting Tandem Support. Het convenant heeft als doel het opzetten van een sport-, beweeg- en participatieaanbod, dat een bijdrage levert aan de kwaliteit en het gebruik van het veld. Dit aanbod richt zich op verschillende doelgroepen in de wijk om het gebruik van het court in balans te brengen met de behoefte van de buurt. Het programma is een duurzame samenwerking tussen gemeente, maatschappelijke instellingen, gebruikers en aanbieders van sport- en beweegactiviteiten. Het betreft een periode van 10 jaar.

VV Papendrecht zal vier keer per jaar een activiteit organiseren op het Cruyff Court. De invulling van deze activiteiten moet nog vastgesteld worden.

 

Dineren voor Duchenne IV op 12 april

De tijd vliegt en we krijgen weer (lekkere) trek. Daarom alle registers maar weer opengetrokken en Dineren voor Duchenne IV in de steigers gezet. Het exacte programma is nog niet bekend, vandaar eerst deze Save the date! Het culinaire spektakel 2019 vindt plaats op vrijdagavond 12 april in de heerlijkheid van VV Papendrecht. Top-Chef Marc de Groen is met zijn collega’s al wat culinaire hoogstandjes aan het uitproberen. De inwendige mensch zal meer dan verwend worden. Informatie over tijd en kosten etc. volgt zo spoedig mogelijk. Er zijn slechts 80 couverts beschikbaar. Als je wilt, kan je al reserveren door contact op te nemen met Wim Erkelens. Niet mee-eten, maar wel doneren kan natuurlijk ook. De opbrengst gaat zoals gebruikelijk naar de goede doelen Duchenne Parent Project en Stichting On Wheels.

Smakelijke groeten,

Wim Erkelens

 

Kies voor Hart en Sport 2019

Kies voor Hart en Sport is een landelijk project, dat lokaal voor de elfde keer door de gemeente Papendrecht wordt georganiseerd. Het is een jeugdsportstimuleringsproject voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool (9 – 13 jaar). Het project beoogt een samenwerking tussen basisscholen, sportaanbieders en de gemeente. Doel van het project is om jongeren te stimuleren een zodanige leefstijl te kiezen, dat de kans op het optreden van gezondheidsrisico’s op latere leeftijd afneemt. Een gezonde leefstijl houdt concreet in:

– Een evenwichtig, gevarieerd voedingspatroon;
– Voldoende lichaamsbeweging in verhouding tot de voedselopname.

VV Papendrecht zal vijf bijeenkomsten organiseren om kinderen kennis te laten maken met de sport die hen leuk lijkt. In ons geval is dat voetbal. Op vijf dinsdagavonden in de maanden maart (12, 19 en 26) en april (2 en 9) zullen wij 4 kinderen in de leeftijd van 9, 10 en 11 jaar verwelkomen, die een uurtje mee zullen lopen bij de reguliere jeugdtrainingen van JO10, JO11 en JO13. We wensen de kinderen alvast heel veel plezier bij de voetbaltrainingen!

 

Voorproefje Jubileumboek deel 2

In het kader van het te verschijnen Jubileumboek werd enige weken geleden geciteerd uit een artikel van onze toenmalige voorzitter, de heer Celles van den Heuvel, die in het toenmalige voetbalorgaan van onze club in 1932 een beschrijving gaf van de oprichting van onze voetbalclub. In het vervolg van het artikel ging hij dieper in op de ontwikkelingen van het voetbal in Papendrecht.

“Alras bleek, dat hier ter plaatse veel liefhebberij bestond voor deze sport, bij veel spelers zoowel als bij publiek. Spoedig had men een elftal bij elkaar en zou de eerste wedstrijd gespeeld worden. Deze eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de Dordtsche Voetbalvereeniging Dortuna. Deze wedstrijd werd gewonnen met 5-0, tevens werd daarbij verdiend de eerste medaille. Deze is nog te zien in de medaillekast van onze vereeniging. Al spoedig waren zooveel spelers bij elkaar, dat er twee elftallen geformeerd konden worden en bleek tevens, dat een bal niet genoeg was. Mejuffrouw M. Verhey was bereid om een collecte te doen houden en aanstonds was de tweede nieuwe bal aanwezig, tenminste het geld ervoor. Na deze verschillende gebeurtenissen kreeg de vereeniging meer vasteren vorm, en werd Voorzitter, B.de Jong Azn., Secretaris, en den Heer A. Verhey Penningmeester. De eerste aanvoerder van het eerste elftal was de heer Iraar Schaap, die tenminste eenig verstand van voetballen had. Maar aldus werd nog steeds maar gespeeld op onbenullige schoenen en klompen, een heel enkele had iets beter. In dien tijd maakten de klompenmakers bijzonder goede zaken, want de kappen dezer klompen vlogen herhaaldelijk door het luchtruim. Toen de vereeniging eenige maanden bestond, werd voor het eerst een uitwedstrijd gespeeld. Daarbij zag men dan voor het eerst, dat Papendrecht gestoken was in de mooie kleeding van Zwarte Shirt en roode broek.’’

Later meer!

Meer informatie: jubileum@vvpapendrecht.nl

Kantinefeest met DJ op zaterdag 9 maart

Op 9 maart is er van alles te doen op het Slobbengors. Liefst 18 voetbalwedstrijden zullen er gespeeld worden. De eerste is al om 8.30 uur. Om 14.30 uur begint de wedstrijd van Papendrecht 1. Altena is de tegenstander. Na het voetballen start een groot kantinefeest. Onder leiding van feest-dj Johnny gaat het los in de kantine. Hij zal tot halverwege de avond muziek uit de speakers laten knallen. Dat wordt weer super gezellig. Dus kom komende zaterdag naar ons thuiscomplex om eerst onze Papendrechtse ploegen naar een zege te juichen om daarna te feesten in onze kantine.

 

Spaaractie voetbalplaatjes in volle gang

Sinds 20 februari kan iedereen bij Jumbo Papendrecht voetbalplaatjes sparen met afbeeldingen van spelers en begeleiders van VV Papendrecht. Immers: wat is er mooier dan voetbalplaatjes te sparen van je eigen club? Een leuke combinatie van je favoriete sport en de lol van verzamelen. Niet alleen de jeugdspelers maar ook de senioren zitten ongeduldig te wachten op het moment, dat het eigen plaatje in het persoonlijke album geplakt kan worden. Het verzamelalbum is een mooie herinnering, voor nu en later. Bij VV Papendrecht is maandenlang koortsachtig gewerkt aan de totstandkoming van het voetbalplaatjesalbum. In december en januari zijn de nodige fotomomenten geweest, waarbij de deelnemers op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. Het ontwerp en de indeling konden door de club zelf bepaald worden. Filiaalmanagers Robert Drosterij en Ernst Venderbos van respectievelijk Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht zijn enthousiast over de samenwerking en verwachten een geweldig succes.

Een deel van opbrengst van de actie gaat naar onze vereniging. De plaatjeskoorts zal blijven duren tot de grote ruilbeurs, die na afloop van de spaaractie gehouden zal worden. We willen Jumbo Papendrecht en de vrijwilligers bedanken die voor een prachtig, nieuw verzamelalbum van VV Papendrecht gezorgd hebben, waar we vele jaren plezier van zullen hebben.

 

Vrijwilligersavond 2019  (28-02-2019)

Om de vele vrijwilligers onze dankbaarheid te tonen voor hun inzet wordt ook dit jaar voor hen een speciale feestavond georganiseerd. De Vrijwilligersavond zal plaatsvinden op vrijdagavond 5 april. Iedere actieve vrijwilliger is met partner welkom om samen met het bestuur een gezellige avond te beleven in onze kantine. Voor eten en drinken wordt gezorgd. De deuren gaan om 18:30 uur open. Vanaf 19:00 uur is het buffet geopend. Om de organisatie een beeld te geven hoeveel mensen er komen, willen wij vragen je op te geven voor de Vrijwilligersavond. Je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Het bestuur

 

16e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (27-02-2019)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht begint meidenvoetbalacademie!’, ‘Actie voetbalplaatjes van start’, ‘Nieuws Eeuwfeest, Nieuwsbrief 2’, ‘Sportgala Papendrecht 2019’, ‘Dineren voor Duchenne IV op 12 april’ en ‘Kies voor Hart en Sport 2019’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht begint meidenvoetbalacademie!

Mede door de aanhoudende successen van het Nederlands Damesteam is er een enorme groei in het meiden- en damesvoetbal. Europees Kampioen, plaatsing voor het WK, beste speelster van de wereld (Lieke Martens) en beste coach (Sarina Wiegman)… Het zijn zomaar wat successen in het meiden- en damesvoetbal. Dit heeft ertoe geleid, dat het aantal vrouwelijke leden in Nederland afgelopen seizoen met ruim 2% is gestegen naar een totaal van 158.000 (bron: KNVB). Ook bij VV Papendrecht is het aantal vrouwelijke leden gestegen. We hebben inmiddels een groeiende meiden- en damesafdeling met vier meidenteams (MO13, 2x MO17 en MO19) en een damesteam. En dan hebben we nog recreatief voetballende vrouwen alsmede meisjes, die bij de jongens spelen. Daarnaast hebben al enkele meiden via onze vereniging de stap gemaakt naar de Eredivisie. Wij zijn dan ook trots, dat Liza van der Most (Ajax en het Nederlands voetbalelftal), Nikki IJzerman en Sharona Versluis (beiden Excelsior Barendrecht) onderdeel zijn geweest van onze club. Mede vanwege de groei en de maatschappelijke rol, die wij als vereniging hebben in het meidenvoetballandschap, heeft VV Papendrecht besloten om met ingang van komend seizoen, 2019-2020, te starten met een prestatieve meidenvoetbalacademie. Deze meidenvoetbalacademie moet een platform worden, waarin talentvolle meiden zich verder kunnen ontwikkelen. In eerste instantie zal worden gestart binnen de MO19 in de hoop, dat we de jaren erna in elke leeftijdscategorie extra teams kunnen formeren. Tevens is er contact met de KNVB om dit de komende jaren verder uit te rollen. VV Papendrecht heeft de ambitie uitgesproken om voor onze regio hét bolwerk te worden ten aanzien van meidenvoetbal.

Om deze ambitie kracht bij te zetten organiseert voetbalvereniging Papendrecht een meidentalentendag op zondag 17 maart van 10:00 tot 13:00 uur. Op deze talentendag zal onder coördinatie van Hoofd Opleidingen Dennis Zaal en jeugdtrainster Sandra van Tol (83 interlands voor het Nederlands Damesteam) een aantal activiteiten worden uitgezet, waar meiden in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar hun talenten kunnen laten zien. Aanmelden voor deze meidentalentendag is niet alleen voor speelster die nog geen lid zijn van VV Papendrecht, maar zeker ook voor huidige speelsters. Vanaf maart zullen er vervolgens diverse wedstrijden worden georganiseerd om het nieuwe MO19-team te vormen. Tevens zal op een nader te bepalen moment een informatieavond worden georganiseerd. Dan zal aan ouders en speelsters uitleg worden gegeven over de nieuwe plannen. Ben jij een speelster in de leeftijd van 15 – 17 jaar en wil jij je sportieve ambitie nastreven, meld je dan nu aan voor de meidentalentendag.  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Met sportieve groet,

Dennis Zaal
Hoofd Opleidingen VV Papendrecht

 

Nieuws Eeuwfeest, Jubileum-Nieuwsbrief 2

Volgend jaar wordt VV Papendrecht 100 jaar. Nieuws over ons Eeuwfeest staat in de tweede Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Hierin komt onder meer het speciale Jubileumlogo aan bod. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Voetbalplaatjesactie van start

Op zaterdag 16 februari is op het centrale plein van winkelcentrum Westpolder, nabij Jumbo Westpolder, het startschot gegeven van de Jumbo-voetbalplaatjesactie, waaraan door VV Papendrecht en VV Drechtstreek wordt deelgenomen. Filiaalmanager Robert Drosterij van de Jumbo aan de Meentpassage opende de bijeenkomst met een inleidend praatje. Daarin vertelde hij, dat de Jumbo-organisatie een maatschappelijke bijdrage wil leveren aan de gemeente Papendrecht. Na de eerdere actie met vier andere sportclubs uit onze gemeente is het nu tijd voor de voetbalclubs. Nadat Papendrecht-voorzitter Hans Jonker en Drechtstreek-voorzitter Steven Wiercks hadden gesproken en beiden de Jumbo hadden bedankt voor het prachtige initiatief, opende wethouder Kees de Ruijter de voetbalplaatjesactie. Hij overhandigde het eerste verzamelalbum aan VV Papendrecht-jeugdspeler Dylan Kamermans. De wethouder gaf het belang aan van de rol, die sportclubs spelen in Papendrecht. Hij wenste alle leden veel verzamelplezier en zei te hopen iedereen weer te zien bij de Dorpsderby op zaterdag 6 april.

U krijgt bij elke € 15 aan boodschappen (exclusief tabak en emballage) bij Jumbo Papendrecht een zakje voetbalplaatjes. Vraag aan familieleden, vrienden, buren en kennissen, of ze ook voor je willen sparen. Op deze wijze wordt het vrij eenvoudig om alle verschillende plaatjes bij elkaar te krijgen. Alle gefotografeerde voetballers en begeleiders hebben gratis een gepersonaliseerd album ontvangen. Op de voorkant prijkt de foto van het betreffende lid. Mocht je het verzamelboek nog niet ontvangen hebben, neem dan contact op met je leider of kom langs op de club. Er zijn ook losse boeken verkrijgbaar, waarin de stickers geplakt kunnen worden.

VV Papendrecht wenst iedereen veel spaarplezier!

 

Voorproefje Jubileumboek deel 1

Wellicht is het u ontgaan, wat steeds moeilijker wordt nu het jubileumlogo zo prominent aan het kleedkamergebouw hangt, maar volgend jaar bestaat onze voetbalvereniging 100 jaar. Op 1 augustus 2020 om precies te zijn. Uiteraard is hiervoor een Jubileumcommissie opgericht om tal van activiteiten te organiseren. Hieronder valt ook het Jubileumboek. Dit boek gaat Niels van Heteren schrijven in samenwerking met enkele andere leden, die hem daarin gaan ondersteunen. Het komende jaar worden passages, anekdotes, citaten, foto’s en verhalen gedeeld, zodat iedereen een voorproefje van het jubileumboek krijgt. Dit bericht gaat over de oprichting van voetbalvereniging Papendrecht. Want wie weet hoe VV Papendrecht is opgericht? Was het een stel rijke heren, die met gulle giften een voetbalvereniging aan het dorp schonken? Waren het arbeiders van een fabriek in Papendrecht, die besloten om een voetbalvereniging te beginnen? Waren het ouders die samenkwamen om hun jongens op een vereniging te stoppen, zodat zij van de straat bleven? Of waren het gewoon een stel gasten, die in een café onder het genot van een biertje met de pet rondgingen en zo een vereniging oprichtten, die bijna 100 jaar later nog steeds bestaat? Zie hieronder een passage van de toenmalige voorzitter, de heer Celles van den Heuvel, die een beschrijving geeft in het toenmalige voetbalorgaan van onze club in 1932, twaalf jaar na de oprichting.

“Omstreeks Augustus 1920 werd hier ter plaatse opgericht de V.V Papendrecht. Het begin was bijzonder sensationeel. Op het zeer bekende hoekje bovenaan de Veerstoep, bij Café Wapperom, werd op een Zaterdagavond onder heftige beweging en hilariteit door eenige nieuwbakken voetballiefhebbers besloten een Voetbalvereeniging te stichten. Maar ja, net als altijd, dat ging niet zo gemakkelijk, daar was geld voor noodig. Ras besloot men om een collecte te houden onder de personen, die daarbij aanwezig waren. De heer T. Verhey ging daarop met de pet in het rond. Alle aanwezigen waren bereid om de som van 50 cent af te staan. Maar één persoon was niet bereid om het verschuldigde bedrag te betalen, die kreeg als belooning een klap middenin zijn aangezicht. Met het geld dat werd opgehaald, moest een nieuwe bal gekocht worden. En reeds de Maandagavond daarop werd voor het eerst geoefend. Het bijzondere en het mooie was, dat allen op hun klompen daarbij aanwezig waren, een heel enkele had schoenen aan, met die mooie haakjes erbovenop (oude mode). De eerste oefening werd gehouden op het zand aan de Veerdam, thans beter bekend als het z.g. eiland.

Wordt vervolgd!

 

Sportgala Papendrecht 2019

In een bomvol theater De Willem is op woensdag 13 februari het Papendrechtse Sportgala 2019 gehouden. Ruim 500 mensen werden getrakteerd op een gevarieerd programma met daarin de verkiezingen van sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sporttalentenploeg en sportvrijwilligers van 2018, afgewisseld met veel Papendrechtse inbreng tussen de verkiezingen door. Zo gaf ons voormalig lid Bailey de Regt een freestylevoetbalshow, was er een indrukwekkend eerbetoon aan de onlangs overleden oud-wethouder Piet Kaptein en was er een mooi gesprek met Iris Pruysen, deelneemster aan de Paralympics van 2012 in Londen. Daarnaast waren er optredens van House of Drums en de Steelband van Excelsior Papendrecht. Het geheel werd gepresenteerd en aan elkaar gepraat door ons erelid Peter Michielse. De inbreng van voetbalvereniging Papendrecht bestond uit twee sportvrijwilligers en de nominatie van twee sportploegen: Zaterdag 2 en JO17-1, vanwege hun prestaties in 2018: respectievelijk promotie naar de reserve Hoofdklasse en het kampioenschap in de eerste klasse. Als sportvrijwilligers 2018 waren door ons bestuur aangedragen Marc de Groen en Jo Pattinama, voor hun verdiensten voor onze vereniging op velerlei gebied. Op het podium werden hun prestaties door Peter Michielse benoemd, waarna burgemeester Aart-Jan Moerkerke alle sportvrijwilligers eerde met een certificaat en een wijnpakket van Wijnhuis De Paap. Bij de sportploegen kwam de concurrentie voor de eerste prijs van het eerste team van PKC/SWKGroep (Nederlands korfbalkampioen op het veld in 2018). PKC won nipt van ons tweede selectie-elftal, dat daarmee dus tweede werd. Onze JO17-1 eindigde op de derde plaats. Al met al was het een avond vol pure propaganda voor de Papendrechtse sportwereld, met vertegenwoordiging van onze vereniging op verschillende gebieden. Met dank aan de fantastische organisatie door het bestuur van de Stichting Sportgala, waarin ook onze leden Eimerd van de Griend als voorzitter, Monique Klooster en Lonneke Michielse actief zijn.


Foto: Dirk Werkman.

 

Thea Vuurens verzorger jeugd

Vanaf heden beschikt de jeugdafdeling over een eigen sportverzorger. Thea Vuurens, die al jaren ervaring heeft als sportverzorger binnen voetbalvereniging Papendrecht, zal deze taak elke donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur op zich nemen. Aanvragen van jeugdtrainers voor een (preventieve) behandeling of voor een consult van een jeugdspeler zullen eerst moeten worden gemeld bij de verantwoordelijke jeugdcoördinator.

Wij wensen Thea veel werkplezier als sportverzorger voor onze jeugd!

Rick Croese
Voorzitter jeugdafdeling

 

Kantinepersoneel gezocht

VV Papendrecht vindt het belangrijk om iedereen in de kantine goed te kunnen bedienen. Wij willen daarom onze kantinecrew uitbreiden om bezettingsproblemen, waarmee de laatste tijd enkele malen gekampt hebben, te voorkomen. We zoeken derhalve mensen voor achter de bar en in de keuken. Hebt u interesse om deel uit te maken van het kantinepersoneel of om een keer op afroepbasis (een deel van) een zaterdag te helpen, laat het ons dan weten. U kunt zich richten tot Marc Commandeur, voorzitter van de kantinecommissie (kantinecommissie@vvpapendrecht.nl), of tot penningmeester Dick Verschoor (penningmeester@vvpapendrecht.nl).

Het bestuur

 

VV Papendrecht-voetbalplaatjes

VV Papendrecht is een voetbalvereniging met een lange historie. In 2010 werd onze club 90 jaar. Bij dat heuglijke feit werd uitvoerig stilgestaan, onder meer met een voetbalplaatjesactie. Dit tot groot enthousiasme van onze leden. Verwoed werden de voetbalplaatjes van spelers en begeleiders gespaard en in het verzamelalbum geplakt. Regelmatig kwamen leden bijeen om te kijken, hoever de anderen gevorderd waren en om dubbele stickers te ruilen. Uiteraard waren het eigen voetbalplaatje en de eigen ploeg favoriet. Iedereen, jong en oud, ging tot het uiterste om het album compleet te krijgen. Velen lukte dit uiteindelijk. VV Papendrecht kijkt met groot genoegen op die periode terug. Menigeen heeft het boek nog thuis en haalt het van tijd tot tijd uit de kast. Als je het doorbladert, zie je jeugdspelers die heden ten dage furore maken in het eerste of trainer dan wel leider zijn van een team.

Inmiddels is het 2019 en nadert het moment, waarop onze club 100 jaar wordt. Vanzelfsprekend gaat dit uitgebreid gevierd worden. De Jubileumcommissie is al geruime tijd bezig om van het Eeuwfeest een waar en onvergetelijk spektakel te maken. Tijdens de voorbereidingen is geïnventariseerd, welke activiteiten de leden graag bewerkstelligd zouden willen zien. Eén van de voornaamste wensen was een nieuwe voetbalplaatjesactie. Voetbalvereniging Papendrecht is dan ook bijzonder verheugd, dat deze fantastische spaaractie opnieuw tot stand gekomen is. Alle 541 sportplaatjes kunnen bewaard worden in het speciaal voor VV Papendrecht ontworpen verzamelalbum. Dit krijgt ieder lid, dat zich heeft laten fotograferen en toestemming gegeven heeft voor het gebruik van de foto, gratis verstrekt. De spaarboeken worden vanaf zaterdag 16 februari door de leiders verspreid. Overige leden en geïnteresseerden kunnen het verzamelalbum aanschaffen bij Jumbo Westpolder Papendrecht of Jumbo Meentpassage Papendrecht. De officiële start van de voetbalplaatjesactie is op woensdag 20 februari.

Namens het bestuur van VV Papendrecht en Jumbo Papendrecht veel spaarplezier toegewenst!

 

15e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (13-02-2019)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Jubileumlogo onthuld’, ‘Prijsverhogingen kantine’, ‘Kantinepersoneel gezocht’, ‘VV Papendrecht-voetbalplaatjes’, ‘Voorproefje Jubileumboek deel 1’, ‘Wim Vermeulen Vrijwilliger van de Maand’, ‘Thea Vuurens verzorger jeugd’ en ‘Pilot poule JO13-3 voetballen zonder grensrechter’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Wim Vermeulen Vrijwilliger van de Maand

Wim Vermeulen is de eerste Vrijwilliger van de Maand van 2019. Wim is bijna 60 jaar lid van VV Papendrecht. Hij was ooit de eerste jeugdspeler, die naar de zaterdagselectie ging. Wim heeft in de loop van de jaren vele dingen gedaan voor onze club. De laatste 8 jaar verzorgt hij elke zaterdag het drinken voor de senioren. Wim is een bijzonder actief lid, dat de titel van Vrijwilliger van de Maand dik verdient. Vanwege zijn betrokkenheid bij onze vereniging heeft Wim een fraaie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop in ontvangst mogen nemen.

 

Pilot poule JO13-3 voetballen zonder grensrechter

Vanuit de KNVB lopen verschillende onderzoeken, hoe de KNVB het spelplezier voor de voetballers kan vergroten. Uit onderzoek is gebleken, dat het functioneren van (verenigings-)grensrechters één van de grootste bronnen van ergernis is binnen het amateurvoetbal. Vanwege deze uitkomst bekijkt de KNVB, of het spelen zonder assistent-scheidsrechters het spelplezier bevordert. De KNVB heeft bij een aantal toernooien teams van Onder 13 voor het eerst laten spelen zonder assistent-scheidsrechters. Doelstellingen van deze pilot zijn:

– Het achterhalen van draagvlak bij verschillende doelgroepen (trainers, bestuursleden, scheidsrechters, spelers en ouders).
– Vermindert het de ergernis bij de doelgroepen, oftewel vergroot het spelen zonder grensrechter het spelplezier.

De uitkomsten van het eerste onderzoek gaven voldoende aanknopingspunten om de pilot breder uit te zetten. Hiervoor heeft de KNVB de competitie van onze JO13-3 uitgekozen. De KNVB plant halverwege de pilot een bijeenkomst om naar de ervaringen van alle deelnemende verenigingen te vragen. Derhalve wordt niet op de definitieve uitslagen van het onderzoeksbureau gewacht, maar kan indien benodigd al eerder bijgestuurd worden. Indien mogelijk wordt dit gecombineerd met de eventuele jeugdbijeenkomsten, die nog georganiseerd worden. Op zaterdag 9 februari heeft Papendrecht JO13-3 uit bij ASWH gespeeld. Op 16 februari speelt JO13-3 om 9.00 uur thuis tegen Pelikaan. We zijn zeer benieuwd naar de eerste ervaringen.

 

Afgelastingen op 9 en 10 februari

Vanwege de regen van de afgelopen dagen zijn niet al onze voetbalvelden bespeelbaar. Op zaterdag 9 februari zijn daarom de thuiswedstrijden afgelast van JO10-3, G1 en Zaterdag 8. Uit gaat de wedstrijd De Alblas JO11-3 tegen Papendrecht JO11-2 niet door. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door. Neem in geval van twijfel contact op met je trainer of leider of kijk op de website op de pagina Programma naar het wedstrijdprogramma.

Vanwege de regen op 10 februari zijn alle thuiswedstrijden op de tweede zondag van februari afgelast. Dit betekent, dat geen van onze zondagploegen in actie komt.

 

Juiste persoonsgegevens voor ledenadministratie

De afgelopen periode zijn de nodige administratieve werkzaamheden uitgevoerd. Gebleken is, dat VV Papendrecht niet van iedereen de juiste persoonsgegevens bezit. Van de nodige leden blijkt informatie onjuist of verouderd te zijn. Het is van belang dat wij als club van elk lid de recentste, persoonlijke gegevens kennen. Foutieve informatie kan tot problemen leiden. Zo kunnen gestuurde facturen niet aankomen, wat tot wanbetaling en schorsing als spelend lid kan leiden. Om dergelijke problematiek te voorkomen is het derhalve essentieel, dat wij van u de juiste persoonsgegevens hebben. Om onze ledenadministratie op orde te houden vragen wij u om wijziging van adres, telefoonnummer, rekeningnummer, e-mailadres en dergelijke zo snel mogelijk aan ons door te geven, bijvoorbeeld via de e-mail: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. U kunt uw recentste persoonlijke gegevens ook verstrekken middels het invullen van het Wijzingsformulier, dat te verkrijgen is op de club en tevens hier te downloaden is  >>

VV Papendrecht gaat uiteraard zorgvuldig met privacygegevens om en houdt zich strikt aan alle wettelijke verplichtingen.

 

Prijsverhogingen kantine

Al jaren zijn de prijzen in de kantine niet meer verhoogd. Door gestegen inkoopprijzen, accijns- en btw-verhogingen en toegenomen exploitatiekosten is besloten de prijzen van de consumpties vanaf achter de bar te verhogen. Dit in navolging van de eerdere prijsaanpassingen van enkele producten in de snackhoek. De nieuwe prijzen worden gehanteerd vanaf februari. Verder zullen wij de komende tijd kijken naar veranderingen in het assortiment. Zo zullen wij van grote flessen (glas limonade) naar flesjes overgaan ter bevordering van de kwaliteit. Ook zijn vanaf heden speciaal- of seizoenbiertjes te koop. Mocht u vragen hebben, dan kunt u zich richten tot Marc Commandeur, voorzitter van de kantinecommissie (kantinecommissie@vvpapendrecht.nl), of tot penningmeester Dick Verschoor (penningmeester@vvpapendrecht.nl).

Het bestuur

 

Woensdag 6 februari alle trainingen afgelast

Op 6 februari zijn op sportpark Slobbengors plassen ontstaan als gevolg van de aanhoudende regenval. Alle trainingen zijn op deze woensdag dan ook afgelast.

 

Aanpak betalingsachterstanden

Tijdens de algemene ledenvergadering 2018 stelde het bestuur een nieuw protocol voor aangaande de aanpak van betalingsachterstanden van leden. Het gaat hierbij om de contributie, bijdragen aan het jeugdkledingplan, boetes en dergelijke. De vergadering ging akkoord met het voorstel. Het protocol houdt in, dat in eerste instantie degene met een betalingsachterstand een herinnering krijgt. Indien gewenst kan de penningmeester in overleg gaan met de betreffende persoon om een betalingsregeling te treffen. Wordt niet gereageerd op de eerste herinnering, dan wordt nog enkele keren op de betalingsherinnering gewezen. Wordt ook daarna de betalingsachterstand nog niet voldaan en is deze opgelopen tot 60 dagen, dan zal het bestuur aangeven, dat het lid niet meer aan officiële wedstrijden mag deelnemen. Zodra de betalingsachterstand is voldaan, zal de schorsing onmiddellijk worden opgeheven. Het nieuwe protocol gaat in de loop van het jaar in.

 

Jubileumlogo onthuld

Over anderhalf jaar wordt VV Papendrecht 100 jaar. De voorbereidingen voor het Eeuwfeest zijn in volle gang. In het kader daarvan is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een speciaal jubileumlogo. Diverse ontwerpen zijn bekeken en beoordeeld. Eind januari werd door het bestuur het speciale, door hoofdsponsor NOSUCH ontworpen logo uitgekozen. Het stijlvolle jubileumlogo werd op zaterdagmiddag 2 februari onthuld in de rust van de wedstrijd Papendrecht – Roda Boys/Bommelerwaard door voorzitter Hans Jonker en jubileumcommissielid Dieter Hasenbein. Een doek met het jubileumlogo hangt aan de muur van ons kleedkamercomplex, aan de kant van het Rood-Zwarte plein.

     

 

Enkele afgelastingen op 2 en 3 februari

De KNVB heeft vanwege de neerslag en de blijvende, lage gevoelstemperatuur besloten op 2 februari alle wedstrijden in de leeftijdscategorieën Onder 7 tot en met 10 niet door te laten gaan. De voetbalduels van Papendrecht JO7-1, JO7-2 en JO8-1G zijn daarom afgelast. Door de nachtvorst in combinatie met de aanhoudende regen zijn deze zaterdag niet alle velden bespeelbaar. Daarom zijn de thuiswedstrijden JO13-2 en JO14-1 afgelast. De overige thuiswedstrijden gaan gewoon door. Op zondag 3 februari is de wedstrijd SC Emma 6 tegen Papendrecht 3 afgelast.

 

Compleet voetbalplaatjesalbum 2011 gezocht

Binnenkort wordt gestart met een voetbalplaatjesactie, waarbij stickers met foto’s van spelers en begeleiders van VV Papendrecht gespaard en in een speciaal verzamelalbum geplakt kunnen worden. Acht jaar geleden werd, mede dankzij C1000 Westpolder, ook een dergelijke actie gehouden. Stichting Dorpsbehoud Papendrecht is voor haar archief op zoek naar een voetbalplaatjesboek van VV Papendrecht uit het seizoen 2010-2011. Indien u een compleet exemplaar hebt, dat u wilt schenken aan de Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, dan kunt u contact opnemen met onze secretaris, e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

14e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (30-01-2019)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Aanpak betalingsachterstanden’, ‘Juiste persoonsgegevens voor ledenadministratie’, ‘Compleet voetbalplaatjesalbum 2011 gezocht’, ‘Foto’s en anekdotes gezocht voor jubileumboek’, ‘Prijswinnaars lotenverkoop Grote Clubactie’, ‘Nieuw team JO10-3’, ‘MO13 opent 2019 in de zaal’ en ‘Papendrecht hervat competitie met zege’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Foto’s en anekdotes gezocht voor jubileumboek

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. In het kader van het naderende eeuwfeest wordt door de Jubileumcommissie onder meer gewerkt aan een Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht. We zijn daarom op zoek naar leuke foto’s en anekdotes, die we kunnen gebruiken voor het jubileumboek of voor plaatsing op onze sociale media.

Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.
Website: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Van Gerard L.M. Smits, voormalig speler van diverse jeugd- en seniorenelftallen, ontvingen we een foto van Papendrecht A, dat op 4 maart 1967 kampioen werd. De ploeg speelde in de hoogste klasse van de KNVB-afdeling Dordrecht onder leiding van trainer Han van der Zeeuw.

Staand van links naar rechts: leider Verhoeven, Simon Klaverdijk, Harrie Eilbracht, Fred Kunst, Etienne de Blok, Cees Peters, Jan Kraal, Gerard Smits en leider Van Steenis.
Gehurkt van links naar rechts: Ad Gommers, Arie Middelkoop, Kees van der Heiden, Wout van der Linden en Wim Pegtel.

 

Prijswinnaars lotenverkoop Grote Clubactie

De lotenverkoop van de Grote Clubactie 2018 was een succes. We hebben als club iets meer dan 600 loten verkocht. Dit heeft ons een bedrag van bijna € 1.400 opgeleverd. Zowel kopers als verkopers van loten konden bij de organisatie van de Grote Clubactie prijzen winnen. Daarnaast hadden wij als VV Papendrecht een interne verkoopwedstrijd. Wij hebben alle lijsten verwerkt en kunnen de uitslag bekendmaken.

Beste lotenverkopers
1e prijs – voetbalshirt favoriete club: Robbin Sterk (met 40 loten).
2e prijs – twee bioscoopbonnen: Mariska van ’t Zant (37 loten).

Teams met meeste verkochte loten
MO13-1 en JO14-1 hebben dan 50 loten verkocht en hebben daarmee patat en limonade verdiend.

De twee beste lotenverkopers en de begeleiders van MO13-1 en JO14-1 kunnen zich melden bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg voor het verzilveren van hun prijs.
De Grote Clubactie heeft voor kinderen die 20 of meer loten hebben gekocht, een waardebon ter beschikking gesteld. Deze is onder meer goed voor 1 gratis entreekaart in combinatie met 1 volbetalende persoon bij Bobbejaanland, Optisport en Avontura. Deze lotenverkopers zijn bij ons bekend en ontvangen de waardebon persoonlijk van Coby Blom of Nelie Sterrenburg. VV Papendrecht wil alle lotenverkopers en natuurlijk de kopers nogmaals bedanken en hoopt volgend seizoen op een nieuw verkooprecord.

 

Afgelastingen 26 en 27 januari, Zaterdag 1 en 2 oefenen

Voor zaterdag 26 januari stonden op het Slobbengors enkele oefenduels voor jeugdteams op het programma. Al deze wedstrijden zijn afgelast. Onze voetbalvelden zijn onbespeelbaar als gevolg van de weersomstandigheden van de afgelopen week. Het winterweer heeft voor zaterdag 26 januari voor een algehele afgelasting voor alle districten gezorgd. Voor zondag 27 januari zijn alle wedstrijden afgelast in de categorie B. Dit betekent dat geen enkele ploeg van VV Papendrecht in het laatste weekend van januari competitieverplichtingen heeft. Als alternatief speelt zowel Zaterdag 1 als Zaterdag 2 op zaterdagmiddag 26 januari een vriendschappelijke wedstrijd.

– 14.30 uur:  GRC’14 1 – Papendrecht 1
– 12.00 uur:  VVAC 2 – Papendrecht 2

 

Alle trainingen week 4 afgelast

Voor maandag 21 januari zijn alle trainingen afgelast. Vanwege de kou alsmede de slechte staat van onze voetbalvelden als gevolg van de vorst is besloten de trainingen niet door te laten gaan. Op 22 januari heeft het KNMI code geel afgekondigd vanwege het winterse weer. Inmiddels ligt op het Slobbengors een sneeuwdek van enkele centimeters. Ook de dinsdagavondtrainingen zijn derhalve afgelast. Vanwege de sneeuw op een bevroren ondergrond kunnen de trainingen ook op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 januari geen doorgang vinden.

 

Videofeuilleton Positief Coachen

Sinds eind 2017 doet VV Papendrecht mee aan de campagne ‘Naar een positief sportklimaat’. In het kader daarvan is onder meer tot twee keer toe de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd in onze kantine. Verder worden middels het videofeuilleton Positief Coachen de nodige tips gedeeld.

Klik hier voor het nieuwste filmpje  >>

 

VV Papendrecht verbonden aan Duchenne

Al bijna 25 jaar zetten leden van VV Papendrecht zich in voor jongens die lijden aan de dodelijke spierziekte van Duchenne. Directe aanleiding hiervoor was de openbaring van deze ziekte bij Robin Matena, de kleinzoon van oud-voorzitter Ad Matena. De vader van Robin is al vele jaren een actief lid van de zondagafdeling. Zijn teamgenoten besloten eind 1996, dat ze ‘iets’ wilden doen voor Robin. Dat mondde medio 1997 uit in een wedstrijd tussen leden van de toenmalige B-selectie. Daarbij werd door persoonlijke giften 2000 gulden opgehaald. Het enthousiasme over deze activiteit was groot en werd een aantal jaren herhaald en ontwikkelde zich tot een rolstoelhockeyevenement onder de naam Robin Matena Bokaal (RMB). Jaarlijks bonden valide en mindervalide sporters de strijd met elkaar aan om de felbegeerde bokaal. Prijzen werden in die jaren onder andere uitgereikt door Erica Terpstra, René van der Gijp en John de Wolf. De opbrengst van de RMB ging naar de Stichting On Wheels en het Duchenne Parent Project. Naast de rolstoelhockeytoernooien werden onder het motto ‘Zuipen voor Duchenne’ op het Slobbengors ook roemruchte feestavonden georganiseerd in combinatie met voetbaltoernooien.

Het nieuwste event voor het goede doel is ‘Dineren voor Duchenne’. In het voorjaar van 2018 werd voor de derde keer door ‘eigen’ koks in onze kantine aan bijna 100 gasten een viergangendiner geserveerd. Want het nuttige wordt te allen tijde met het aangename verbonden. In al die jaren is meer dan € 180.000,- voor de strijd tegen Duchenne opgehaald. Een resultaat waar de vereniging bijzonder trots op is. Om de bekendheid van Duchenne te vergroten voetballen de jeugdspelers sinds een aantal jaar met het logo van het Duchenne Parent Project op de achterkant van het shirt. Hiermee wordt de verbinding van VV Papendrecht met Duchenne nogmaals onderstreept.

 

100 jaar VV Papendrecht op de website

Vanaf heden bestaat op onze website een speciale pagina over 100 jaar VV Papendrecht >>

Op de voorpagina van onze website zijn enkele veranderingen aangebracht ter promotie van ons Eeuwfeest. Zo is er nu de knop LEES MEER OVER 100 JAAR VV PAPENDRECHT. Erop klikken leidt naar de speciale pagina over het 100-jarige jubileum. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Blog 2 van Dennis Zaal

Beste wensen voor 2019! Of gaan we voor beste acties?

Het is alweer enige tijd geleden, dat mijn eerste blog geplaatst werd. Helaas heeft de waan van de dag mij ingehaald en ben ik nu pas in staat om even rustig hiervoor te gaan zitten. 2019 is begonnen en 2018 hebben we achter ons gelaten. Een jaar waarin veel is gebeurd, zowel achter als voor de schermen. In mijn eerste blog had ik u al meegenomen naar wat nu precies training inhoudt en daarbij ook een aantal voorbeelden gegeven. Belangrijkste conclusie was, dat we elke keer iets beter kunnen worden. Leren van je fouten en werken aan ontwikkeling! Ik heb u destijds ook aangegeven dat ik doelen had neergelegd bij het bestuur, waar ik graag aan zou willen werken. Inmiddels zijn deze doelen besproken tijdens een interactieve sessie met het jeugdkader. Ik zal voor u de highlights benoemen. Zo willen wij de komende twee jaar het volgende realiseren:

1. Een hoger voetbalspelniveau van jeugdspelers en -teams.
2. Een hoger niveau van het jeugdkader.
3. Meer jeugdleden en kaderleden.
4. Meer participatie van ouders en oudere spelers (senioren).
5. En hopelijk de situatie dat we kunnen voldoen aan de KNVB-status van Lokale Jeugdopleiding.

Ambitieus of niet? Absoluut! En dat is helemaal niet erg. ‘Ambition is the first step to succes. The second step is action!’ Echter, zoals ik al beschreef in het begin, de waan van de dag haalt ons in. Heeft u ook niet van die dagen dat je het idee hebt, dat je bij elke stap voorwaarts er ook twee achterwaarts wordt geworpen? Ik heb dit namelijk wel. Het blijkt toch lastig om mijzelf niet te laten beïnvloeden door andere omgevingsfactoren. Ook binnen onze mooie vereniging ervaar ik dat. Je wilt graag stappen maken, maar dan komt er weer iets om de hoek kijken, wat misschien ook belangrijk is. Eigenlijk zit je er niet op te wachten en toch ga je er automatisch in mee. Ik zal u de voorbeelden besparen. Maar het helpt in ieder geval niet mee als je snel stappen wilt maken. Misschien ben ik zelf wel te ambitieus? Maar goed, als we wat willen bereiken, hebben we ook een lange adem nodig. En ik zie gelukkig genoeg potentie binnen onze vereniging. Talent, plezier en goedwillende mensen. Maar ook veel belangen die niet altijd stroken met de belangen van anderen en/of de vereniging. Hier moet dus een goede balans in gevonden worden. Dit kan ik trouwens niet alleen. Tijdens de laatste bijeenkomst met het jeugdkader heb ik dan ook gevraagd om mensen, die samen met mij bovengenoemde plannen willen realiseren of in ieder geval willen voorzien van input. Alle hulp is welkom. En laten we eerlijk zijn: het woord ‘vereniging’ is per definitie al ontstaan uit het feit dat we het met elkaar moeten doen.

Hebben we dan de afgelopen periode niets gedaan? Dat is gelukkig niet het geval! Ik heb onlangs een heel leuke sessie gehad met een groep trainers en gesproken over spelprincipes. Erg inspirerend! En binnenkort hebben we enkele gesprekken staan met voorname personen uit het damesvoetbal om onze meidenafdeling naar een hoger plan te tillen. Meidenvoetbal zit nu eenmaal in de lift en we zouden gek zijn om hier niets mee te doen. Ook het team Onder 23 loopt als een trein. In onze jeugd zit een hoop talent! De komende jaren mogen we hopelijk nog steeds naar een 1e en 2e elftal kijken met spelers uit eigen kweek. Daar kunnen we trots op zijn. En inmiddels zijn we al gestart met de voorbereidingen voor het seizoen 2019-2020. De technisch coördinatoren gaan de komende maanden samen met de trainers kijken naar de teamsamenstellingen. Ook zijn we al bezig met de invulling van het technisch kader voor komend seizoen. De komende maand zullen de eerste gesprekken plaatsvinden. We zijn dus lekker bezig! Maar zoals gezegd, we zijn ambitieus en moeten dus nog even doorbikkelen. En af en toe mogen we ons weer verliezen in de waan van de dag. Als we de stip op de horizon maar in de gaten houden en ervoor blijven gaan. Dus ik heb veel wensen voor 2019. Maar dat is pas een eerste stap. Het begint met actie! Doet u mee??? Mocht u ideeën hebben of tijd over hebben om de plannen mede vorm te geven, neem dan contact op, bijvoorbeeld per mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

Dennis Zaal
Hoofd Jeugdleidingen

 

Afgelastingen 19 en 20 januari

Op zaterdagochtend 19 januari zou Papendrecht JO17-1 in actie komen tegen SC Monster JO17-1. Vanwege de nachtvorst is de ondergrond nog wat bevroren. De wedstrijd is daarom afgelast. De middagwedstrijden van Zaterdag 1 en 2 kunnen wel doorgang vinden, net als het volledige uitprogramma. Op zondag 20 januari kan thuis niet gevoetbald worden. Door de vorst zijn onze velden bevroren en daardoor onbespeelbaar.

 

Overlijdensbericht zoon van Edinho Goodett

Op vrijdag 18 januari bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van de pasgeboren zoon van Edinho Goodett. Zaterdag hebben we voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste met een gepast eerbetoon stilgestaan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis.

Wij wensen Edinho, zijn vrouw, familie en vrienden alle sterkte in het verwerken van dit grote verlies.

 

Meeste trainingen 17 januari afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid neerslag, die op donderdag 17 januari gevallen is, staan op het Slobbengors veel plassen. Het KNMI heeft in de loop van de avond code geel afgekondigd, onder meer vanwege winterse neerslag in de vorm van hagel en natte sneeuw. De meeste trainingen zijn daarom afgelast. Alleen de trainingen van Zaterdag 1 en 2 gaan door.

 

13e Weekbrief van seizoen 2018-2019  (16-01-2019)

De 13e Weekbrief van het seizoen 2018-2019 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Nieuwjaarsreceptie 2019’, ‘Jubilarissen 2019’, ‘Support Casper’, ‘100 jaar VV Papendrecht op de website’, ‘Blog 2: Beste wensen voor 2019!’, ‘Blog 2: Gaan we voor de beste acties?’, ‘Leidingen cv-ruimte geïsoleerd’, ‘VV Papendrecht verbonden aan Duchenne’, ‘Interview Teus Baars’, ‘Videofeuilleton Positief Coachen’, ‘We gaan weer beginnen!’, ‘G1 klopt Papendrecht 1 met dubbele cijfers’ en ‘G1 wint stortvloed aan prijzen bij zaalvoetbal’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

We gaan weer beginnen!

Nog even en dan de kunnen de voetbalschoenen weer aangetrokken worden voor de eerste officiële wedstrijden van 2019. Onze hoogste selectieteams beginnen op zaterdagmiddag 19 januari op ons thuiscomplex. Zaterdag 2 speelt om 12.30 uur tegen Oranje Wit 2. Papendrecht 1 ontvangt om 14.30 uur Zwaluwe 1 van voormalig VV Papendrechter Vincent de Klerk. Drie van de vier zondagploegen beginnen op zondag 20 januari eveneens met thuiswedstrijden. De meeste jeugdteams beginnen overigens pas in februari met het spelen van wedstrijden. Op onze website staat het volledige wedstrijdprogramma.

 

Interview Teus Baars

Creatief en positief. Dat zijn toch wel de belangrijkste karaktereigenschappen van duizendpoot Teus Baars. Teus zijn eerste voetballiefde is De Alblas. Zijn gehele jeugd voetbalt hij bij deze sympathieke club. Vanaf zijn 19e gaat hij bij zijn vrienden in Papendrecht voetballen. “Door mijn schooltijd op De Lage Waard kende ik al veel mensen op de club. Zoals de gebroeders Van der Leeden, Ad Verhoeven en Arjan van Toor. Zij hadden altijd het hoogste woord, hoe goed het bij VV Papendrecht is. Dat trok mij wel. Papendrecht had een enorme uitstraling. Ik ben toen in de zaterdagselectie gaan voetballen. We speelden met het eerste elftal in de Derde Klasse Zaterdag. De Eerste Klasse was destijds het allerhoogste niveau op zaterdag. Daar zaten wij dus maar twee klassen onder. Als je bedenkt dat de Zondag destijds op het hoogste amateurniveau actief was, kun je je wel voorstellen wat een club Papendrecht toen was… Echt een prachtige tijd met prachtige voetballers en prachtige trainers. Onder andere Dick Hoogmoed, Jan Laurey, Wout Plaisier en Joop van Daele.” “Na mijn middelbareschooltijd ben ik samen met Arjan op kamers in Rotterdam gegaan”, vervolgt Teus. “Drie keer per week maakten we met ons oude autootje de rit naar sportpark Slobbengors. Onze tank was altijd leeg… We tankten iedere rit voor 10 gulden en konden dan precies op en neer naar Papendrecht. Meer geld hadden we niet te besteden, hahaha.”

Net als bij vele andere selectiespelers van zijn lichting was de vriendenploeg van Het Vierde de volgende stap in de voetbalcarrière. “We konden nog steeds echt heel goed voetballen, zeker de eerste jaren. Maar met het ouder worden van de mannen werd het steeds lastiger om een goed team op de been te brengen.” Ook Teus kreeg veel last van de spiertjes. ‘De man van glas’ werd ‘de man van crêpepapier’ en speelde de laatste jaren steeds minder vaak. Het waren geweldige jaren, totdat het team na vorig seizoen werd opgeheven. “Ik voetbal nu voor het eerst op zondag. Met weer allemaal bekende Papendrechtse voetbalnamen. Ook een prachtig elftal. Nu nog fit blijven!” In 2001 startte Teus het bedrijf dat inmiddels al jaren het shirt van de A-selectie siert: NOSUCH, dat begon onder de naam NoSuchCompany. “Door ervaringen bij verschillende werkgevers wilde ik het met mijn bedrijf anders aanpakken. Ik zag bij de bureaus waar ik werkte veel politiek, hokjes en baasjes. Dat wilde ik niet. Vandaar de naam; ‘Niet zo’n bedrijf’!” We maken alle mogelijke communicatiemiddelen voor verschillende bedrijven. Shell International, Microsoft, Nationale-Nederlanden, Eneco, Center Parcs, Varo Energy, Argos, T-Mobile en Nutreco zijn zomaar wat namen, waarvoor NOSUCH werkt, zowel in Nederland als daarbuiten. “Maar we draaien onze handen er ook niet voor om om bedrijven in het MKB te helpen hoor. Integendeel. Ieder bedrijf dat ambitie heeft en professioneel aan de slag wil met zijn marketing en communicatie, is bij ons aan het juiste adres!”

   

In 2006 was Papendrecht op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor de Zaterdag. “Ik ben daar toen ingestapt. Mede omdat ik grote waardering heb voor mijn voorgangers, die de club op die manier jarenlang hebben ondersteund. Cees van Swieten, Gert van Wijngaarden, Henk Hoogvliet en Jop van der Lee, om er maar een paar te noemen. Stuk voor stuk inspirerende mensen met het hart op de goede plaats! Ik ben er trots op, dat mijn naam in dat rijtje staat. Ik heb de mogelijkheid gehad en heb een bijdrage geleverd aan het algemeen belang van onze club. Een club die binnenkort zijn honderdjarig bestaan viert!” Dat Teus hart voor de club heeft, blijkt niet alleen uit het sponsorschap. Zo verzorgt NOSUCH onder meer de website en de opmaak van de jaarlijkse VV Papendrecht-Voetbalkrant en de presentatiegids De Rode V. Daarnaast is Teus recent nog bestuurslid geweest, lid van de Technische Commissie en de Sponsorcommissie en jeugdbegeleider. Momenteel is hij assistent-trainer van JO15-1. Daarnaast heeft Teus samen met zijn vrouw Marga voor een gezonde opvolging op het veld gezorgd. “Ik heb drie zoons, die alle drie aardig kunnen voetballen. Cees speelt inmiddels in de JO19-1, Rijk in de JO15-1 en de middelste Guus heeft onze club al een tijdje geleden verlaten. Hij speelt nu bij Feyenoord in de JO16-1. Als vader ben ik echt supertrots op de jongens.” “Zelf wil ik zo lang mogelijk blijven voetballen, “sluit Teus af. “Mijn plezier en het plezier van mijn jongens motiveren me. Ik word daar nog altijd blij van. Zolang het kan, blijf ik mijn bijdrage op de club leveren. Op alle gebieden!”

 

Oefenduels 13 januari afgelast

Vanwege de overvloedige regenval in het tweede weekend van januari staan er veel plassen op het Slobbengors. De oefenwedstrijden van zondag 13 januari zijn daarom afgelast.

 

Leidingen cv-ruimte geïsoleerd

Ook tijdens de winterstop zijn de werkzaamheden aan onze opstallen voortgezet. Zo heeft Paco Ariza Lora geheel belangeloos alle leidingen in de cv-ruimte geïsoleerd. Het warmteverlies van de leidingen is daardoor flink beperkt. Hierdoor gaat naar verwachting de energierekening omlaag en de temperatuur van het douchewater omhoog. VV Papendrecht bedankt Paco hartelijk voor zijn inspanningen.

       

 

Support Casper

Aan het begin van het jaar was de uitvaart van ons lid van verdienste Ad van Pelt. Hij wilde geen bloemen, maar had gevraagd om de actie Support Casper te ondersteunen, op welke wijze dan ook. De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Doel is de bewustwording rond alvleesklierkanker te vergroten en tegelijkertijd structureel geld in te zamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken. Gehoopt wordt om met de uitkomsten van het onderzoek echt verschil te kunnen maken voor mensen met alvleesklierkanker en andere, moeilijk te behandelen tumoren zoals blaas-, prostaat-, en hersentumoren. Gerekend wordt op een hogere overlevingskans en meer kwaliteit van leven, omdat patiënten weer in staat worden gesteld deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Daarnaast is de verwachting dat patiënten een nieuwe, gepersonaliseerde therapie kunnen ondergaan, die bovendien aanmerkelijk goedkoper zal zijn dan de huidige, traditionele behandelingen. Voor patiënten is het meest zichtbare resultaat de inmiddels geopende kliniek voor alvleesklierkankerpatiënten; een dagbehandeling en polikliniek waar ze mee kunnen doen aan klinische studies.

Lees meer op de website Support Casper  >>

 

Vrijwilligers voor de jeugd gezocht

Hoewel het winterstop is, is de jeugdcommissie hard aan het werk om de nodige openstaande posities bezet te krijgen. De jeugdafdeling kent de volgende vacatures:

– Spelbegeleiders (voor onder 10 jaar) en scheidsrechters voor pupillenwedstrijden.
– Keeperstrainer voor JO14, JO15 en JO17.
– Trainers voor JO8-2, JO8-3, JO10-3, JO13-3 en JO15-2.
– Verzorger, om 1 à 2 keer in de week een uurtje beschikbaar te zijn voor de geblesseerde jeugdspelers.
– Hersteltrainer, eventueel in combinatie met bovengenoemde functie van verzorger.

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, laat het ons dan weten.

E-mail Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.
E-mail Vrijwilligerscommissie:  vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

 

Jubilarissen 2019

Net zoals de afgelopen jaren zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie de jubilarissen gehuldigd. Ze kregen allemaal een fraai eerbetoon van voorzitter Hans Jonker en een applaus van de aanwezigen. Daarnaast werd Gert van Wijngaarden onderscheiden. Tijdens de algemene ledenvergadering werd hij benoemd tot erelid. Hij kreeg het bijbehorende ereteken opgespeld door onze voorzitter. Dit jaar hebben we 15 jubilarissen. Niels Klazema is 25 jaar lid van onze voetbalvereniging. De heren Peter Goedvolk, Jaap van der Waal, Arjan van Toor en André Tamerus vieren hun 40-jarig jubileum. Jan den Otter, Cees den Boef, Richard Nardten, Goof Kraal en Mark Kalishoek zijn 50 jaar verenigingslid. De broers Toon en Gert Verhoeven en Sjaak Veen zijn al 60 jaar verbonden aan onze mooie club. De heer Jan de Lange spant echter de kroon. Hij werd al in 1943, tijdens de oorlogsjaren dus, lid van VV Papendrecht. Met zijn 75-jarig jubileum was hij het middelpunt van de huldiging. Alle aanwezige jubilarissen kregen uit handen van Hans Jonker het bijhorende speldje en van secretaris Edwin Schreurs een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

De 15e jubilaris was Ad van Pelt. Ad is ons helaas op 30 december 2018 ontvallen. Wij hebben hem, in het bijzijn van zijn voetbalvrienden, op een eerder tijdstip zijn speldje mogen opspelden. We zijn blij, dat we dit nog hebben kunnen doen voor ons gewaardeerd lid van verdienste.

 

G1 klopt Papendrecht 1 met dubbele cijfers

Al in week 1 van 2019 stond de absolute klapper tussen Papendrecht 1 en G1 op het programma. Tot in hun kruinen gespannen betraden de spelers van het 1e het hoofdveld. Na het verlies in 2018 was de ploeg er alles aangelegen om dit een keer met een goed resultaat van het veld te stappen. G1 nam gelijk het initiatief en overrompelde de mannen van Johan Sturrus, waardoor zij al binnen een paar minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken. De voetballers van G1 speelden als een collectief met goed gestroomlijnde aanvallen. Hierin had Peter, de niet te stoppen, uiterst sluwe aanvalsleider van G1, een belangrijk aandeel. Uit pure wanhoop besloot de technische staf van ons vlaggenschip tot dubbele dekking over te gaan om de ontembare dadendrang van de gracieuze spits enigszins binnen te perken te houden. Dit betekende echter meer ruimte voor de andere G-spelers. Zaterdag 1 moest aanval na aanval pareren, waardoor de irritatie de overhand kreeg. Toen eindelijk het eerste doelpunt van onze eerste te noteren viel, leek het wat beter te gaan met de mannen van leider Marc de Groen, maar ze waren nog aan het juichen, toen de 4-1 in het doel rolde door een blunder van doelman Roy.

    

In de rust werd Roy dan ook terecht vervangen door Timo. Hij moest echter binnen 5 minuten al 2 keer vissen. Op zijn beurt moest hij daarom plaatsmaken voor Sven, normaal middenvelder. Het 1e kon toen eindelijk wat terug doen en scoorde maar liefst 4 keer, waardoor het toch weer spannend werd. Na flink aanzetten van G1 dreigde het echter compleet mis te gaan voor Papendrecht 1. Uit pure armoede werden daarom maar twee keepers in het doel gezet. Timo kwam Sven helpen. Na een laatste offensief, waarbij Peter een fantastisch doelpunt maakte, floot scheidsrechter Koot bij 10-5 in het voordeel van ons G-team de wedstrijd af, en wachtte een dik verdiende pan erwtensoep op de overwinnaars. Volgende jaar gaat het 1e voor de overwinning. Dan zal er geen winterstop voor de mannen van Johan Sturrus, want 3 keer op rij verliezen kan natuurlijk echt niet.

 

Nieuwjaarsreceptie 2019

Op zaterdag 5 januari betraden halverwege de middag de eerste bezoekers onze kantine voor de nieuwjaarsreceptie. Tegen half 5 begon voorzitter Hans Jonker aan zijn nieuwjaarstoespraak. Na het welkom heten van de aanwezige leden vroeg hij, of iedereen staande een moment stilte in acht zou willen nemen voor de oud-leden, die ons in 2018 ontvallen zijn. Hans Jonker vertelde dat, nadat hoofdtrainer Peter de Haan had aangegeven zijn verblijf op het Slobbengors te willen beperken tot één seizoen, de club vrij snel daarna en vol overtuiging in zee is gegaan met Johan Sturrus. De eerste helft van het nieuwe seizoen met de nieuwe staf Johan Sturrus en Richard Nardten geeft veel hoop en voldoening. Doelstelling is het behalen van een periodetitel. Zaterdag 2 dwong via de nacompetitie promotie af naar de reserve Hoofdklasse. Handhaving is de doelstelling. Bij de senioren zijn er veel jonge spelers bijgekomen. Deze groei was met name merkbaar in de omzet in de kantine. Dit is voor onze club een welkome ontwikkeling. Verwacht wordt, dat de groei zich nog voort zal zetten.

De vrouwen hebben een grote uitdaging aangenomen door in de derde klasse te gaan voetballen. Belangrijk is de doorstroming van de meiden van MO19-1, die goed begeleid worden vanuit de technische commissie. Bij de jeugd waren fraaie resultaten te noteren. JO19-1 behaalde een periodetitel en JO17-1 werd kampioen. In het nieuwe seizoen is binnen de pupillengroep gelukkig een behoorlijk aantal zeer enthousiaste ouders opgestaan, die vrijwilliger geworden zijn. Het is heel belangrijk om vrijwilligers te krijgen, te hebben en te behouden. Uiteraard vergat onze voorzitter in zijn speech het G-team niet. De groep is flink uitgebreid. Daarna gaf hij het woord aan Wim Erkelens. In zijn functie als voorzitter van de Jubileumcommissie vertelde Wim over de naderende viering van ons Eeuwfeest. Eerder op de middag was in Dordrecht de uitvaart Ad van Pelt. Op zijn verzoek kregen alle bezoekers van de nieuwjaarsreceptie een drankje aangeboden, nadat de sprekers klaar waren met hun verhaal. De nieuwjaarstoespraak werd afgesloten met een toost op ons overleden lid van verdienste.

 

Nieuws Eeuwfeest, Jubileum-Nieuwsbrief 1

De Jubileumcommissie begint vorm aan te brengen aan het jubileumprogramma ter gelegenheid van ons Eeuwfeest. Meer hierover is te lezen de eerste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. Verder is een eerste flyer gemaakt  >>

Het is de bedoeling dat de Jubileumcommissie bijna elke maand een Nieuwsbrief uitbrengt. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een speciaal jubileumlogo. Meer nieuws hierover wordt begin 2019 verwacht. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Eerste trainingen 2019

In 2019 start niet iedereen in dezelfde week met trainen. Enkele ploegen hebben al in het tweede of derde weekend van januari een wedstrijd staan. Sommigen beginnen daarom al in de eerste helft van januari met trainen, mits de weersomstandigheden dat toelaten. Andere teams beginnen later met trainen, omdat zij pas in februari wedstrijden op het programma hebben staan. Als jij wilt weten, wanneer jouw eerste training van het nieuwe jaar is, kun je het beste contact opnemen met je leider of coördinator. Hij of zij kan je dat precies vertellen.

 

Eerste Weekbrief van 2019  (02-01-2019)

De twaalfde Weekbrief van het seizoen 2018-2019, de eerste van 2019, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘In Memoriam Ad van Pelt’, ‘Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari’, ‘Contributieverhoging per 1 januari 2019’, ‘Laatste fotosessie voetbalplaatjes op 5 januari’, ‘Uitkomst Grote Clubactie 2018’, ‘Nieuws Eeuwfeest, Nieuwsbrief 1’, ‘Vrijwilligers voor de jeugd gezocht’, ‘Eerste trainingen 2019’, ‘Papendrecht wint Drierivierencup’ en ‘Eerste seizoenshelft A-selectie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Laatste fotosessie voetbalplaatjes op 5 januari

Op zaterdag 5 januari is tussen 10.00 en 12.30 uur de laatste mogelijkheid om op de foto te gaan voor de voetbalplaatjesactie van Jumbo Papendrecht. Elk spelend lid, dat nog niet in gelegenheid is geweest om langs te gaan bij onze huisfotograaf, kan zich in onze bestuurskamer laten vereeuwigen. Het deelnemen is overigens niet verplicht. Elke deelnemer krijgt een persoonlijk album, waarin de stickers geplakt kunnen worden. Om te voldoen aan de nieuwe privacywet dient eenieder toestemming te geven voor het gebruik van de foto. Ben je jonger dan 16 jaar, dan is tevens toestemming van je ouder(s) of verzorger(s) vereist. Al je opgegeven gegevens worden na afloop van de actie verwijderd. U hebt te allen tijde het recht om die tussentijds te laten verwijderen. Als de plaatjes al gedrukt zijn, kan dit niet meer teruggedraaid worden. Schriftelijk toestemming verlenen kan door het invullen van het Toestemmingsformulier, dat in de bestuurskamer ligt. Het ingevulde Toestemmingsformulier kan ingeleverd worden voorafgaand aan de fotosessie. We hopen dat zoveel mogelijk leden meewerken aan deze leuke spaarcampagne.