Terug
Berichten eerste helft 2018

Vrijwilligerscommissie  (30-06-2018)

Voetbalvereniging Papendrecht heeft enkele honderden vrijwilligers, die zich elke dag belangeloos inzetten voor onze club. Zij zorgen voor een succesvol, sfeervol, gezellig en goed georganiseerd VV Papendrecht. Uiteraard zetten wij daar als club het nodige tegenover. Zo wordt elk voorjaar speciaal voor hen een feestavond georganiseerd inclusief een uitgebreid buffet dat net als de drankjes gratis is. Verder wordt tijdens het seizoen elke maand een vrijwilliger in het zonnetje gezet en krijgt hij of zij een fraaie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop. De Vrijwilligerscommissie draagt in belangrijke mate bij aan het uitvoeren van het vrijwilligersbeleid van VV Papendrecht. Een voorwaarde voor het werven van nieuwe vrijwilligers is het duidelijk maken van de organisatie van onze vereniging, welke commissies er zijn en wat voor activiteiten daarin plaatsvinden. Vervolgens kunnen functiebeschrijvingen gemaakt worden, zodat potentiële vrijwilligers in beeld hebben wat er bij bepaalde functies wordt verwacht. De commissieleden ondersteunen de vrijwilligers en pogen daarnaast anderen warm te maken om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ze zorgen voor structuur en proberen de beste mensen op de juiste plekken te zetten. Met een actief benaderingsbeleid hoopt de commissie meer vrijwilligers te kunnen rekruteren, in het belang van het voortbestaan van de club. Mocht u vragen, ideeën of initiatieven hebben, of ook vrijwilliger willen worden, meldt u zich dan bij ons. E-mail: vrijwilligers@vvpapendrecht.nl.

Want zonder vrijwilligers geen club!

 

Kantine elke zaterdag open

Tijdens de zomerstop is onze kantine elke zaterdag gewoon geopend. U bent van 14 tot 19 uur van harte welkom voor een hapje, een drankje, een babbeltje of een spelletje kaarten, sjoelen of biljarten. Darten kan natuurlijk ook, maar dan moet je wel zelf dartpijlen meenemen. Kantinemedewerkers die eventueel op een zaterdag een dienst willen draaien, kunnen zich opgeven bij de Kantinecommissie, e-mail: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl. Dus kom ook tijdens de zomerperiode elke zaterdagmiddag langs op het Slobbengors.

 

Laatste Weekbrief van seizoen 2017-2018  (27-06-2018)

De 26e en laatste Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Toestemming mailen Weekbrief en andere publicaties’, ‘Papendrecht 2 promoveert naar hoogste niveau’, ‘Slotdag seizoen 2017-2018’, ‘Bright Adouvi Speler van het Jaar’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘Dennis Zaal gaat verder met uitbouwen jeugdafdeling’, ‘Vrijwilligerscommissie’, ‘Mutaties A-selectie’, ‘Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2018-2019’, ‘Avontuur in Zuid-Afrika’, ‘Slotweekend Vrouwen 1’, ‘JO19-1 sluit seizoen af’, ‘Topseizoen JO17-1’, ‘Laatste training JO11’, ‘MO17-1 eindigt als derde’ en ‘G1 oefent tegen ouders en trainers’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Dennis Zaal gaat verder met uitbouwen jeugdafdeling

Begin februari keerde voormalig Hoofd Jeugdopleidingen en trainer van Zaterdag 1 Dennis Zaal terug bij VV Papendrecht. In eerste instantie ondersteunde en inventariseerde hij de jeugdafdeling in samenwerking met de jeugdcommissie. Bij zijn aanstelling was afgesproken om in juni een evaluatiemoment te plannen om te kijken of de samenwerking gecontinueerd zou worden. Deze evaluatie is ondertussen achter de rug en alle partijen hebben eensgezind besloten om de ingezette koers te vervolgen met Dennis in de rol van Hoofd Jeugdopleidingen. “Tijdens mijn inventarisatie kwam ik er al snel achter, dat er heel veel goed gaat binnen de jeugdafdeling”, vertelt Dennis. “Ik miste wat structuur, er werd niet altijd eenduidig getraind en sommige communicatie verliep niet helemaal zoals het hoort. De belangrijkste aandachtspunten voor de korte termijn zijn het brengen van structuur en helderheid op en om het veld. Als je kijkt op het veld, is het vooral hoe trainen we, hoe spelen we. Om het veld ligt de focus vooral op omgangsvormen. Hoe communiceren we met elkaar, wat verwachten we van elkaar. Voor de langere termijn ben ik bezig met het opzetten van een actieplan Jeugd 2020, waarin we concrete doelen gaan stellen. Dit plan is voor de start van het nieuwe seizoen klaar. De basis voor dit actieplan is het huidige Jeugdplan, dat gevormd wordt door het Jeugdopleidingsplan en Jeugdbeleidsplan. In eerste instantie hebben we dus een horizon van twee jaar met bijhorende doelstellingen.”

Het technische kader voor het volgende seizoen is volledig ingevuld. De organisatie wordt geleid door het Hoofd Jeugdopleidingen en bestaat uit een professioneel kader van vier hoofdtrainers, aangevuld met een vrijwillig kader. De hoofdtrainers begeleiden en ondersteunen het vrijwillige kader tot aan de lagere jeugd. Verder maken de technische jeugdcoördinatoren deel uit van het technische kader. Zij voeren het technische beleid uit en ondersteunen de hoofdtrainers op technisch vlak. “We vinden het belangrijk, dat de mensen van het vrijwillig trainingskader goed begeleid worden”, vervolgt Dennis. “Zij moeten handvatten krijgen om gestructureerd te kunnen trainen, afgestemd op het niveau van de spelers, die zij training geven. Dit gaan we doen door het organiseren van thema-avonden en begeleiding op het trainingsveld. Ik ben blij, dat ik wat voor de club kan betekenen. We gaan de club met alle medewerkers naar een hoger plan brengen. Daar ben ik van overtuigd.”

 

Nieuwe sponsor Megens Installaties Rotterdam

Wij maken het goed’, dat is de slogan van onze nieuwe sponsor Megens Installaties Rotterdam B.V., een solide organisatie gericht op continuïteit. De installateur met landelijke dekking is een professioneel werktuigbouwkundig en elektrotechnisch installatiebedrijf. In eigen beheer ontwerpen, installeren en beheren zij technische installaties, voornamelijk in de marktsegmenten retail, utiliteit en woningbouw.

     

Installaties worden steeds geavanceerder. Bovendien spelen duurzame totaaloplossingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen een grotere rol dan ooit. Dat vraagt om kennis, visie en innovatief vermogen zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit van de organisatie. Bij het ontwerpen, berekenen, tekenen, installeren en onderhouden van installaties wordt rekening gehouden met wensen van klanten én de omstandigheden waarin ze leven, werken en wonen. Megens Installaties Rotterdam B.V. zorgt ervoor dat mensen het goed maken, goed in de zin van welbehagen op het gebied van klimaat, ventilatie, beveiliging enzovoort, in woning, winkel, kantoor, school of overheidsgebouw. Maar ook goed in de betekenis van het realiseren van technische oplossingen die jaar na jaar hun beloofde werk doen.

Megens sponsort VV Papendrecht door het onderhoud aan onze technische installaties uit te voeren. Tevens geeft het bedrijf ons advies over besparingsmogelijkheden en eventuele technische aanpassingen. VV Papendrecht gaat met vertrouwen de samenwerking aan met Megens Installaties Rotterdam B.V. en verwacht een langdurige relatie met elkaar op te bouwen.

 

Mutaties A-selectie

De A-selectie heeft de nodige veranderingen ondergaan. Enkele spelers gaan in een lager elftal voetballen. Daarentegen maakt voormalig Speler van het Jaar Pieter van der Kevie weer deel uit van de A-selectie na enkele jaren in een lager team gespeeld te hebben. Jeugdspelers Jarden van Ek, Pascal Klein, Rick Louwman, Desley van der Teen, Lars Duinhouwer en Kamal Ait-Belhay maken de overstap naar de senioren. Verder keert een paar spelers terug op het oude nest.

Komen: Axel Brown (Zwarte Pijl), Roy Rijntjes (RVVH) en Mark Schreurs (DHV).
Vertrekken: Karsten van de Velde (IFC Zaterdag), Kenneth Klaverweide en Jelle Baan (beiden ZBC’97).

 

Inleveren goede tweedehandsvoetbalschoenen

VV Papendrecht doet de oproep om gebruikte, maar nog wel bruikbare voetbalschoenen in de maten 30 t/m 42 bij ons in te leveren. Je kunt ze op woensdag tussen 18.30 en 19.30 uur of op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur afgeven in de Commissiekamer. U kunt ook contact opnemen met Coby Blom of Nelie Sterrenburg. Alvast bedankt voor uw medewerking. Je maakt er mensen ontzettend blij mee!

 

Slotdag seizoen 2017-2018

Op zaterdag 16 juni heeft VV Papendrecht het seizoen afgesloten met de traditionele Slotdag. De pupillen en de spelers van JO15 gingen vanaf 13.30 uur aan de slag met oud-Hollandse spelletjes als een evenwichtsbalk boven een zwembad, het spiraalspel, sjoelen, ringwerpen, stokkenvangen, blikgooien en trekbiljart alsmede gatenkaas, vier op een rij, kubb, jenga, domino en mikado op groot formaat. Na afloop werden op het Rood-Zwarte Plein de prijswinnaars bekendgemaakt. Door de oudere jeugd en de senioren, verdeeld over 16 ploegen, werd op vier speelvelden, die waren uitgezet op ons hoofdveld, gestreden om de Bram-Blom-bokaal. Niet alleen leden, maar ook de nodige oud-leden deden mee aan het voetvolleytoernooi, waaronder voormalige vedettes van zowel Zaterdag 1 als Zondag 1. Ook veel spelers van de huidige selectieteams waren aanwezig.

Na de huldiging van de jeugdkampioenen en Voetballer van het Jaar Bright Adouvi was het aan het begin van de avond tijd om aan te schuiven bij het Griekse buffet. De dag werd afgesloten met een feestavond met livemuziek. Iedereen bedankt voor wederom een fijn voetbaljaar en tot volgend seizoen!

 

VV Papendrecht en KPN-Amateurvoetbalactie

KPN is sinds de zomer van 2017 partner van de KNVB. Vanuit de samenwerking met de KNVB gaat KPN de komende jaren het amateurvoetbal actief ondersteunen met een uitgebreid programma voor clubs en leden. De KPN-Amateurvoetbalactie is hierin een eerste stap. Leden, supporters en volgers kunnen een aanbod krijgen plus een extra voetbalgerelateerd voordeel. Afhankelijk van het gekozen product/dienst betreft dit voordeel een eerste maand gratis FOX Sports Eredivisie kijken, een cadeaubon van Voetbalshop.nl ter waarde van € 100 of de kans op mooie voetbalprijzen. Door mee te doen, steun je bovendien VV Papendrecht. De actie loopt tot 1 juli.

 

Avontuur in Zuid-Afrika

Mark Schreurs, trainer van VV Papendrecht, heeft een geweldige tijd gehad in Zuid-Afrika. Op woensdag 30 mei vertrok hij naar Johannesburg met 3 extra koffers vol sportkleding om training te geven op een school in Westbury. De reis ging niet geheel vlekkeloos. Door vertraging van zijn vliegtuig in Amsterdam miste hij zijn aansluiting in Zurich. Na een reis van 46 uur was hij uiteindelijk op zijn bestemming.

      

“Ik heb twee dagen training gegeven aan kinderen van de Bernard Isaac Primary School, een geweldige ervaring. Het enthousiasme was geweldig en de dankbaarheid voor de sportkleding was bijzonder. De kinderen hebben niet veel en waren enorm blij met de shirts, trainingspakken, voetbalschoenen en ballen. Het is wel grappig om te zien, dat er nu kinderen in Westbury rondlopen met VV Papendrecht-shirts.” Mark, die op bezoek was bij zijn nicht Resinda Coenraads die stage loopt op deze staatsschool, had veel reacties gehad op zijn oproep om sportkleding in te zamelen en het vervoer hiervan te sponsoren.

“Het was wel jammer dat bij het inchecken bleek, dat ik € 50,00 per koffer meer moest betalen dan in eerste instantie was opgegeven. Maar goed, al die blije en dankbare gezichten maakten dat weer goed. Ik heb ook nog kunnen genieten van Zuid-Afrika. Ik heb verschillende wildparken bezocht. Geweldig om al die wilde dieren in het echt te zien. Ik ben alles wel tegengekomen: olifanten, leeuwen, apen. Een nest met jonge hyena’s was wel een hoogtepuntje. Ik wil iedereen nogmaals bedanken, die sportkleding heeft gegeven of financieel heeft bijgedragen aan de kosten van het vervoer van de extra koffers.”

Klik hier voor een video  >>

 

25e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (13-06-2018)

De 25e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het programma de volgende artikelen: ‘JO17-1 is kampioen!’, ‘Activiteiten op de Slotdag’, ‘Inschrijving Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘PapendrechtLegends op vrijdag 15 juni’, ‘Gert de Vogel Vrijwilliger van de Maand’, ‘Rabobank Clubkas Campagne 2018’, ‘Een geslaagde en inspirerende brainstormsessie’, ‘Nieuwe sponsor Megens Installaties Rotterdam’, ‘Open training meisjes groot succes’, ‘VV Papendrecht en KPN-Amateurvoetbalactie’, ‘VV Papendrecht-arbiters met ex-Eredivisie-/FIFA-scheids’, ‘Danny van Valen niet terug naar VV Papendrecht’, ‘Statistieken seizoen 2017-2018’, ‘Zaterdag 2 naar finale nacompetitie’, ‘Seizoensafsluiting JO15-2’, ‘JO13-2 ongeslagen, maar net geen kampioen’, ‘Toernooiwinst Vrouwen 1’, ‘MO15-1 sluit seizoen af’ en ‘G1 wint sportiviteitsprijs seizoen 2017-2018’.

De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Inschrijving Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen

Op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 augustus vinden de VV Papendrecht-Voetbaldagen 2018 plaats met als hoofdsponsor Westfalia Marketing B.V. De voorbereidingen zijn in volle gang. Dennis Zaal en Mark Schreurs zorgen voor de technische organisatie. De algemene zaken liggen bij de jeugdcommissie. Voor het voetbalfestijn, dat bedoeld is voor leden en niet-leden, jongens en meisjes, tot en met 13 jaar, hebben al veel kinderen zich ingeschreven. Nog enkele plaatsen zijn beschikbaar. De kosten bedragen voor leden € 15,00 en voor niet-leden € 30,00. Dit is inclusief een voetbaltenue. Meer details staan op het inschrijfformulier, dat je kunt afhalen op de club of hier kunt downloaden  >>

De inschrijvingstermijn is verlengd tot en met 16 juni. Wacht niet te lang met je op te geven, want vol = vol. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de jeugdcommissie, e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl. Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten tijdens de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen, waarbij het motto is: Drie dagen leven als een voetbalprof!

 

VV Papendrecht-arbiters met ex-Eredivisie-/FIFA-scheidsrechter

Tijdens het tweede weekend van juni vond in Sliedrecht de vierde editie van de Baggercup plaats. Maar liefst 48 teams, waaronder ploegen uit Frankrijk, België en Duitsland, deden hieraan mee. Ook Papendrecht JO15-1 was present. Twee leden van VV Papendrecht, Emin en Mark, waren op het toernooi actief als scheidsrechter. Zij leidden diverse belangrijke duels. Op de finaledag mochten zij samen met voormalig Eredivisie- en FIFA-scheidsrechter Ed Janssen de finale leiden van de spelers onder 13.

 

Open training meisjes groot succes

Onder leiding van Lonneke Michielse en Monique Klooster, de drijvende krachten achter onze meisjesafdeling, vond op zaterdagmiddag 9 juni op ons sportcomplex een open training voor meisjes plaats. Het werd een groot succes. Zeker 15 meisjes hadden zich gemeld om samen met onze meidenteams te trainen en zo kennis te maken met het meidenvoetbal binnen VV Papendrecht. “Een leuke happening, mooi om te zien dat er nog genoeg meiden zijn, die willen gaan voetballen. Er hebben zich al meiden ingeschreven, helemaal top!”, vertelt Lonneke Michielse. “We hopen dat we nog een extra meidenteam kunnen inschrijven voor de competitie. Zoals het er nu uitziet, moet dat gaan lukken.” Wil jij ook lid worden? Dat kan! Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

Voor aanmelden of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen, e-mail:

Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.
Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Voor 18 jaar of jonger: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Zaterdag 2 naar finale nacompetitie

Het tweede selectie-elftal heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Hierin staat een plek in de reserve hoofdklasse op het spel. In Zierikzee werd MSC’11 2 op overtuigende wijze verslagen. Het werd 0-4. De ploeg van trainer-coach Martin Nouwen en leider Remco Dupuis zal in de finale aantreden tegen Zwaluwe 2, dat De Meeuwen 2 met 3-1 klopte. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 16 juni op sportpark De Kwarrehoek, Oudeweg 24-A te Lage Zwaluwe, gemeente Drimmelen.

Voor Papendrecht 3 was de tweede ronde van de nacompetitie helaas het eindstation. Op het Slobbengors zegevierde Groot-Ammers 2 met 1-3.

 

Activiteiten op de Slotdag

Tijdens de Slotdag van zaterdag 16 juni vinden veel activiteiten plaats. De jeugd tot en met de C-junioren gaat aan de slag met oud-Hollandse spelletjes. Na het succes van vorig jaar strijden ook deze keer de oudere junioren en de senioren tijdens het voetbalvolleytoernooi om de Bram-Blom-Cup. De teams van minimaal 5 personen dienen zich om 13.30 uur op het hoofdveld te verzamelen. Ook vrienden, familieleden en oud-leden zijn van harte welkom! Opgeven kan door de organisatoren Nick Warner  of Marc Commandeur te benaderen. Aan het begin van de avond start het Griekse buffet. Het eten kost € 7,50 voor de jeugd tot en met 12 jaar en € 10,00 voor 13 jaar en ouder. Opgeven hiervoor kan in de Commissiekamer, bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg. Eenmaal opgegeven betekent dat je de financiële bijdrage dient te betalen, ook al kom je niet, daar wij met onze bestellingen rekening met u hebben gehouden. Als afsluiting van de dag is er een grootse feestavond met een dj en livemuziek. Dus komt allen op 16 juni naar onze Slotdag.

 

Gert de Vogel Vrijwilliger van de Maand

Gert de Vogel is de laatste Vrijwilliger van de Maand van het seizoen 2017-2018. Gert is al vele jaren actief op het Slobbengors. Als speler heeft hij het rood-zwart veelvuldig verdedigd. Later was hij trainer en leider van diverse jeugdploegen. De laatste jaren is hij de rots in de branding aan de zijlijn. Voor verschillende teams hanteerde hij de vlag. Dit seizoen is hij de vaste grensrechter van Zaterdag 2. Daarnaast levert Gert al jarenlang een belangrijke bijdrage aan het Sinterklaasfeest bij VV Papendrecht. Als blijk van waardering voor zijn toewijding aan onze club heeft Ron’s Bloemen- & Kadosjop een fraaie bos bloemen bij hem thuisbezorgd.

 

Danny van Valen niet terug naar VV Papendrecht

Ondanks de eerdere toezegging om terug te keren bij VV Papendrecht, heeft Danny van Valen toch besloten bij Oranje Wit te blijven. Na zijn eerdere akkoord kwam Danny alsnog met persoonlijke voorwaarden, waaraan wij als club niet willen voldoen. Het bestuur van VV Papendrecht betreurt de gang van zaken en wenst Danny komend seizoen veel succes bij Oranje Wit.

 

PapendrechtLegends op vrijdag 15 juni

Ook voor de PapendrechtLegends nadert het seizoen 2017-2018 zijn einde. Ze komen binnenkort nog één keer in actie op het Slobbengors en wel op vrijdag 15 juni. Ben je 35 jaar of ouder en wil je dit voorjaar nog één keer vlammen op een half veld tijdens een potje 7×7-voetbal? Grijp je kans, haal je voetbalspullen tevoorschijn en doe mee. Vanaf 20 uur gaan we er weer een legendarische avond van maken. Ook qua derde helft! Voor inschrijving of informatie kun je mailen naar: ppdlegends@gmail.com.

 

Statistieken seizoen 2017-2018

Alle reguliere competitiewedstrijden in het seizoen 2017-2018 zijn gespeeld. Een seizoen vol met hoogte- en dieptepunten. Met mooie verhalen, kampioenen, debutanten en records. Tijd om de balans op te maken! Het afgelopen seizoen werden er in het land maar liefst 698.065 bij de KNVB geregistreerde amateurvoetbalwedstrijden gespeeld. In al die wedstrijden werd 4.954.651 keer gescoord, een gemiddelde van 7,1 doelpunten per wedstrijd! In het geval van VV Papendrecht werden tot eind mei door 38 teams 350 thuiswedstrijden gespeeld, die in totaal 24.990 minuten in beslag namen. 562 spelers maakten 2279 doelpunten. Kijken of we dit volgend seizoen kunnen verbeteren.

 

Rabobank Clubkas Campagne 2018

De Rabobank steunt met de Rabobank Clubkas Campagne verenigingen en stichtingen uit de regio. Eerder dit voorjaar hebben leden van de Rabobank Drechtsteden kunnen stemmen op de verenigingen en stichtingen, die zich daarvoor hadden aangemeld. Uiteraard hebben wij als club ook meegedaan aan deze campagne met als doel een nieuwe zonneboiler voor de douches in de kleedkamers. Voor VV Papendrecht heeft de Rabobank Clubkas Campagne 2018 het fraaie bedrag van €788,- opgeleverd! Wij bedanken Rabobank Drechtsteden hiervoor alsmede iedereen die op onze club heeft gestemd.

 

Zaterdag 2 en 3 door in nacompetitie

Zaterdag 2 en 3 zijn door in de nacompetitie. Het tweede selectie-elftal versloeg in de eerste ronde van de nacompetitie De Alblas 2 met 0-3. Aankomende zaterdag speelt het team van trainer-coach Martin Nouwen in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen MZC’11 2, dat Drechtstreek 2 met 1-0 versloeg. De aftrap op sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee is om 14:30 uur. Het derde boekte een 2-6 zege op Altena 2 en speelt in de tweede ronde thuis. Papendrecht 3 treedt aan tegen Groot-Ammers 2, dat afrekende met Wilhelmina’26 2. De bal wordt om 14:30 uur op het Slobbengors aan het rollen gebracht. Terwijl Papendrecht 2 en 3 verder zijn in de nacompetitie, ging JO19-1 jammer genoeg ten onder. Papendrecht JO19-1 speelde een uitwedstrijd tegen ASWH JO19-1. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht was als 11e geëindigd in de vierde divisie. Papendrecht speelde afgelopen zaterdag de beste wedstrijd van het seizoen en maakte het ASWH zeer moeilijk. Na de reguliere speeltijd stond een 1-1 stand op het scorebord. Dat betekende verlengen. Ook in de verlenging deed Papendrecht niet onder voor ASWH. Vijf minuten voor tijd sloeg ASWH echter alsnog toe, wat het einde voor Papendrecht JO19-1 betekende. De afscheidnemende trainer Richard Nardten was echter toch tevreden: “een geweldige prestatie van deze ploeg, ik ben trots op de mannen”.

 

Kampioenswedstrijd JO17-1 zaterdag op Slobbengors

Komende zaterdag worden de laatste competitieduels van het seizoen 2017-2018 afgewerkt. Daar zitten de nodige interessante wedstrijden tussen. Zo speelt Papendrecht JO9-3 om 8.30 uur de derby tegen de leeftijdgenoten van Drechtstreek. Om 10.30 uur wordt afgetrapt voor de kampioenswedstrijd van Papendrecht JO17-1. Bij winst is de titel binnen. Bij elk ander resultaat is de ploeg van trainer-coach Chahid Chaibi afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd van concurrent VVAC JO17-1. Daarnaast komen twee meisjeselftallen in actie. Reden genoeg om op zaterdag 2 juni massaal naar het Slobbengors af te reizen.

 

Een geslaagde en inspirerende brainstormsessie  (31-05-2018)

Op dinsdag 29 mei vond de brainstormsessie plaats, waarbij het jeugdkader werd uitgenodigd om mee te denken over de koers, die we graag op willen gaan met onze jeugd binnen de vereniging. Na een korte introductie en inleiding van ondergetekende werden de aanwezigen aan het werk gezet. De avond werd in twee delen gesplitst. In het eerste deel werden de aanwezigen gevraagd om te denken in een ‘van…naar…-situatie’. Met andere woorden: wat zien we nu en wat willen we over 2 jaar anders zien? Vervolgens werden deze ideeën per leeftijdscategorie gesorteerd en verzameld. Hier begonnen ook al direct de eerste goede discussies te ontstaan. Onderwerpen zoals ouderbetrokkenheid, betere faciliteiten, scholing van het technisch kader en ledenbehoud passeerden de revue.

     

In deel 2 ging het om denken vanuit principes. Principes zijn universeel en voor elke leeftijd en niveau toe te passen. Verdeeld over drie onderwerpen, te weten ‘Voetbalprincipes’, ‘Omgangsprincipes’ en ‘Randvoorwaardelijkheden’, konden de aanwezigen wederom hun ideeën uitten. ‘Dominant voetbal’, ‘positiespel om kansen te creëren’ en ‘communicatie is de basis’ zijn enkele principes die naar voren kwamen. Zonder oeverloze discussies was er een constructieve setting, waarbij meningen gelijkwaardig werden behandeld. Dit zorgde voor veel input. Op basis van deze input zal ondergetekende een actieplan maken voor 2018-2020. Dit zal in een vervolgsessie, die zal plaatsvinden in het begin van het nieuwe seizoen, worden besproken.

Mede namens de Jeugdcommissie en de Technische Jeugdcommissie wil ik alle aanwezigen bedanken voor hun input.

Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen VV Papendrecht

 

24e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (30-05-2018)

De 24e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en wedstrijdverslagen de volgende artikelen: ‘Slotdag op 16 juni’, ‘Proeftraining meisjes op 9 juni’, ‘Kooyman Eigen Huis nieuwe sponsor’, ‘Webmyday lid Business Club’, ‘Succesvolle netwerkactiviteit Business Club’, ‘VV Papendrecht-trainer naar Zuid-Afrika’, ‘Geslaagd FIFA-gametoernooi’, ‘Leuke Disco-Party’, ‘Interview Dennis Zaal’, ‘Tennistoernooi voor (oud-)voetballers bij Oranje Wit’, ‘Papendrecht wint B-finale EM Cup’, ‘Leuk onderling toernooi JO11’ en ‘Dank aan Cees van de Berg en Aad Koot’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Geen jeugdtrainingen op 29 mei

Op 29 mei heeft het KNMI voor halverwege de middag tot halverwege de avond Code Oranje afgekondigd vanwege stevige onweersbuien met zware windstoten. Om die reden zijn alle jeugdtrainingen voor dinsdagavond afgelast.

 

Kooyman Eigen Huis nieuwe sponsor

Kooyman Eigen Huis is niet alleen een actieve en sportieve makelaar, maar ook erg betrokken bij de samenleving. VV Papendrecht is er dan ook trots op dat Kooyman Eigen Huis de komende jaren onze club sponsort. Al ruim 40 jaar is Makelaardij Kooyman Eigen Huis actief in de regio. Daarnaast levert het bedrijf een bijdrage aan diverse sportverenigingen, waaronder nu dus ook aan onze club. Kooyman Eigen Huis is een ondernemende makelaar met karakter. Kernwoorden: beslissend, creatief, deskundig en klantgericht. U kunt er terecht voor taxaties, aankopen en verkopen van een huis en voor verzekeringen en hypotheken. Hiervoor kunt u zich wenden tot één van de vier vestigingen in Alblasserdam, Oud-Alblas, Sliedrecht of Papendrecht.
Wij danken Kees Kooyman en zijn team voor de betrokkenheid bij onze club!

      
Erwin Schuil, bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie, en Kees Kooyman (rechts)

 

Dank aan Cees van den Berg en Aad Koot

Op zondag 27 mei speelden de zondagteams op het Slobbengors voor het laatst dit seizoen voor de competitie. Het was dankzij de inzet van de heren Cees van den Berg en Aad Koot, dat zij elke keer op ons sportcomplex een potje konden voetballen en na afloop konden genieten van de gezellige nazit. Reden voor de zondagvoetballers om hen in het zonnetje te zetten. Namens de spelers hield Lid van Verdienste Addy van der Kolk een dankwoord en overhandigde hen een presentje.
Aad en Cees: nogmaals onze dank voor weer een prachtig jaar en tot volgend seizoen!

 

Webmyday lid Business Club

In onze bestuurskamer heeft Ronald van der Veere van Webmyday in het bijzijn van Danielle Bouter het contract ondertekend voor toetreding tot onze Business Club. Webmyday is een web- en onlinemarketingbureau, dat dagelijks meer dan 200 bedrijven helpt met het verbeteren van de online zichtbaarheid. Webmyday is opgericht door Menno de Munter samen met Wessel Korteweg en VV Papendrechter in hart en nieren Ronald van der Veere.

Webmyday is een klantgericht bedrijf, dat persoonlijke aanpak en betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. Deze gedrevenheid is ook terug te zien bij VV Papendrecht, waar Ronald van der Veere al vanaf zijn zesde jaar met veel plezier voetbalt. Na een periode in het eerste team van VV Papendrecht voetbalt hij momenteel in Zaterdag 2. Daarnaast is hij ook achter de schermen actief. Als bestuurslid van de Vrijwilligerscommissie zorgt hij ervoor, dat er meer vrijwilligers worden aangetrokken en dat ze zich met veel plezier kunnen inzetten voor de vereniging. Wij verwelkomen Webmyday van harte als nieuw lid van de Business Club VV Papendrecht.

 

VV Papendrecht-trainer naar Zuid-Afrika

VV Papendrecht-trainer Mark Schreurs vertrekt woensdag 30 mei voor tien dagen naar Westbury in Zuid-Afrika. Westbury is een voorstad van Johannesburg. Mark gaat daar voetbaltraining geven aan kinderen op een school genaamd de Bernard Isaac Primary School. “Het is allemaal spontaan ontstaan”, vertelt Mark Schreurs. “Mijn nichtje Resinda Coenraads loopt voor haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening 5 maanden stage op deze school. Ze is daar schoolmaatschappelijk werker. Alle kinderen met gedragsproblemen worden naar haar gestuurd. Ik ging er eigenlijk heen om haar te bezoeken en te kijken op de school. Ik dacht, als ik er toch ben, kan ik me gelijk nuttig maken door daar voetbaltrainingen te geven.” De 22-jarige jeugdtrainer traint bij VV Papendrecht de JO13-1 en is tevens trainer bij voetbalschool QSM. “Ik hoorde van mijn nichtje, dat de school niet in een doorsneewijk ligt. Het is een enorme achterstandswijk waarin de school staat. Drugs en armoede zijn twee heel grote problemen. De kinderen lopen met kapotte schooluniformen en te kleine of te grote schoenen. Het is een overheidsschool, waardoor met minimale hulpmiddelen alles geregeld dient te worden.” Daarmee was gelijk het volgende idee geboren. “Toen ik dat hoorde dacht ik gelijk, dat er vast wel mensen zijn, die oude sportspullen hebben liggen. Als ik die inzamel en mee kan nemen, deel ik daar alles uit. Voor ik het wist, had ik twee koffers vol. Alleen al van VV Papendrecht had ik een koffer vol.”

De kosten voor het meenemen van de koffers vielen wel erg tegen, € 200,00 per koffer. “Ik ben toen sponsors gaan zoeken om de kosten een beetje in de hand te houden. Ook daar heb ik heel veel spontane reacties op gehad. Ik had binnen een dag al anderhalve koffer gefinancierd, helemaal geweldig! Als het zo doorgaat, kan ik nog een derde koffer meenemen. Als ik geld overhoud, dan gaat dat naar de non-profit organisatie The Family Life Centre”. Deze organisatie, die kantoor houdt in Coronationville dat ook in Westbury ligt, zorgt ervoor dat de schoolkinderen ook in vakanties te eten hebben. De kinderen krijgen normaal tijdens schooldagen te eten op school. Tijdens de vakantieperiode krijgen ze echter niets. The Family Life Centre zorgt er dus voor, dat ze in de zomervakantie ook te eten krijgen. “Ik ga trouwens niet alleen de trainingen verzorgen. Ik ga ook nog wat zien van Zuid-Afrika. Zo ga ik in ieder geval een kijkje nemen in het Krugerpark. Ik kijk ernaar uit om de trainingen te gaan geven. Het lijkt me best spannend, maar enorm leuk om te doen. Ik hoop met dit kleine beetje hulp kinderen blij te maken, die het niet al te makkelijk hebben. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken, die een bijdrage heeft geleverd aan dit initiatief in vorm van sportkleding of met financiële steun.”

 

Laatste trainingen in week 22

In verband met het jaarlijks groot onderhoud aan onze voetbalvelden vinden in week 22 de laatste trainingen van dit seizoen plaats. Dit betekent dat de laatste reguliere trainingsavond op vrijdag 1 juni is. Mochten na 2 juni nog teams in de nacompetitie actief zijn, dan zal bekeken worden op welke wijze die ploegen kunnen trainen.

 

Interview Dennis Zaal

De jeugdafdeling, de toekomst van onze club
Half februari is een oude bekende teruggekeerd op het Slobbengors. Dennis Zaal vertrok ruim zes jaar geleden na een periode, waarin hij actief was als hoofdtrainer van Zaterdag 1, in combinatie met de functie van Hoofd Jeugdopleidingen. “Ik was toen toe aan een andere uitdaging als hoofdtrainer. Ik heb verschillende clubs getraind in het Rotterdamse. Als laatste was ik actief bij Rozenburg, waar ik in januari vertrokken ben. Begin februari werd ik benaderd door VV Papendrecht of ik interesse had om weer wat te gaan doen binnen de jeugdopleiding. We hebben afgesproken, dat ik me de eerste maanden ga oriënteren binnen de jeugdopleiding en een inventarisatie maak van de stand van zaken. In juni ga ik met de club om tafel om te evalueren en te kijken, of we de samenwerking gaan verlengen. De doelstelling is, om na dit seizoen een verbintenis aan te gaan voor nog twee jaar.

Verder ontwikkelen van de basis
“Na mijn vertrek zijn een Jeugdopleidingsplan en een Jeugdbeleidsplan opgesteld die later zijn geëvalueerd en bijgesteld. Het zijn prima stukken, die als basis dienen om de jeugdafdeling verder te brengen.” Dennis, die in het dagelijkse leven opleidingscoördinator en docent Marketingmanagement is op een mbo-school, heeft twee belangrijke motto’s, waarmee hij de vervolgstappen wil maken in de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding. “Ik vind het belangrijk dat als eerste de basis goed staat. Ik bedoel daar onder andere mee de juiste afstemming tussen de verschillende geledingen van de club, faciliteiten op orde, structuur en samenwerking binnen de trainersgroep. De neuzen moeten dezelfde kant op. Dat kost tijd, maar dat gaat zeker lukken. Mijn andere motto is: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Het is belangrijk, dat we onze jeugdleden wat kunnen bieden op voetbalgebied inclusief goede faciliteiten. Als we dat op orde hebben, als we kwaliteit uitstralen, komen de nieuwe leden vanzelf.”

Jeugdcommissie
Dennis werkt uiteraard nauw samen met de jeugdcommissie. Jeugdvoorzitter Rick Croese is heel blij met de terugkeer van Dennis. “Dennis kent de club en de meeste mensen die hier rondlopen. De mensen weten ook, wat ze aan Dennis hebben. In zijn vorige periode heeft hij uitstekend werk verricht en de mensen kennen en waarderen zijn kennis en kunde. Met de komst van Dennis kan ik me weer meer richten op de beleidszaken binnen de jeugdcommissie en worden de technische zaken opgepakt door Dennis.”

Trainers
Een belangrijk onderdeel van de jeugdafdeling is de trainersgroep. Deze bestaat uit gediplomeerde trainers, trainers met de nodige ervaring en goedwillende ouders. “De groep van de goedwillende ouders heeft vanzelfsprekend de meeste aandacht nodig. We gaan dat doen door ze intensief te begeleiden op trainingsavonden. We geven ze handvatten om leuke en zinvolle trainingen te geven. Hoe bouw je een training op en welke oefenstof gebruik je voor een bepaalde leeftijdsgroep. Hieraan gaan we de komende tijd werken. Want de lagere jeugdploegen zijn net zo belangrijk als de selectieteams.”

Het vervolg
Er is nog genoeg te doen binnen de jeugdafdeling. De afgelopen jaren is de basis gelegd voor een prima jeugdopleiding. Verder uitbouwen en op enkele onderdelen verbeteren zijn de volgende stappen. “Het kan altijd beter. Je moet constant blijven evalueren en bijsturen. Een hartstikke leuke uitdaging die ik graag met de jeugdcommissie en de vele betrokken vrijwilligers aanga. We gaan ervoor.” Met deze woorden sluit Dennis Zaal zijn verhaal af. De jeugdopleiding binnen VV Papendrecht staat als een huis. Of je nu een talentvolle speler bent of een speler die gewoon lekker wil voetballen, iedereen is welkom en krijgt de aandacht die benodigd is om deze sport met alle plezier te beoefenen.

 

Tennistoernooi voor (oud-)voetballers bij Oranje Wit

Van zaterdag 2 tot met zondag 10 juni wordt bij Oranje Wit wederom het tennistoernooi voor (oud-)voetballers georganiseerd. Het Elie van Marentoernooi is inmiddels een traditie. Veel deelnemers zien het als een reünie. Oude verhalen ophalen, oude vetes bijleggen, sportieve rivaliteit en niet te vergeten gezelligheid zijn belangrijke ingrediënten bij dit toernooi. Op verschillende niveaus kan worden meegedaan. Ook dit jaar is weer gekozen voor een leeftijdsgrens. Dus heb je gevoetbald en ben je 35 jaar of ouder, schrijf je dan in. De gehele week word je in de watten gelegd en verwend. Op zaterdag 9 juni wordt, traditiegetrouw, de reischeque verloot onder de aanwezigen. Op deze feestavond wordt de muziek verzorgd door duo Hollands Welvaren. Meedoen is fantastisch, maar komen kijken zou ook mooi zijn.

 

Slotdag op 16 juni

Het einde van het seizoen nadert en dat betekent dat de jaarlijkse Slotdag er weer aankomt. Deze keer wordt die gehouden op zaterdag 16 juni. Voor de jeugd tot en met 15 jaar worden vanaf 13.30 uur oud-Hollandse spelletjes gedaan. Voor de voetballers van 16 jaar en ouder wordt een voetbalvolleytoernooi georganiseerd. Beide activiteiten worden rond de klok van 17 uur beëindigd. De jeugdkampioenen alsmede de prijswinnaars van de twee evenementen worden aan het eind van de middag op het Rood-Zwarte Plein geëerd. Aan het begin van de avond kan iedereen aansluiten voor heerlijk Griekse eten. De kosten hiervan zijn € 7,50 voor de jeugd tot en met 12 jaar en € 10,00 voor 13 jaar en ouder. Opgeven voor het eten kan in de Commissiekamer bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg. Eenmaal opgegeven betekent dat je de financiële bijdrage dient te betalen, ook al kom je niet, daar wij met onze bestellingen rekening met u hebben gehouden. Na het eten wordt op het Rood-Zwarte Plein de uitslag bekend gemaakt van de verkiezing van de Speler van het Jaar. De dag wordt afgesloten met een gezellige feestavond, die omlijst wordt met livemuziek. Reden genoeg om 16 juni alvast te reserveren in ieders agenda.

 

Proeftraining meisjes op 9 juni

De meisjesafdeling van VV Papendrecht organiseert op zaterdag 9 juni een open training. Wil je graag kennismaken met meisjesvoetbal, dan krijg je van de selectietrainers van de meisjesafdeling een training aangeboden. We nodigen alle meisjes van 10 tot 18 jaar uit om gratis mee te trainen. De training zal gegeven worden van 13:30 uur tot 15:00 uur op de voetbalvelden van het Slobbengors. “De doelstelling van de open training is om weer nieuwe meiden enthousiast te maken voor het spelletje”. Aan het woord zijn Lonneke Michielse en Monique Klooster, de kartrekkers van de meidenafdeling. “We hopen volgend seizoen ook een team onder de 13 jaar in te schrijven. Dit jaar hebben we drie meidenploegen, namelijk MO19, MO17 en MO15. Ze doen het prima. Het zou geweldig zijn, als we volgend seizoen voor alle leeftijden een team hebben. We zijn nog wel op zoek naar keepers. Die zijn nu een beetje dun gezaaid. De trainersstaf voor volgend seizoen is wel helemaal rond. We kunnen nog wel leiders en vlaggers gebruiken. De uiteindelijke doelstelling is om een meidenafdeling neer te zetten, die jaarlijks de vrouwenploeg voorziet van nieuw bloed. Dat is wel een uitdaging, maar het moet mogelijk zijn.” Met deze woorden sluiten de dames af.

Kom langs voor meer informatie of neem contact met ons op per e-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Tot zaterdagmiddag 9 juni en beleef hoe het is om Voetballeeuwin te zijn!

 

Brainstormsessie jeugdbegeleiders op dinsdag 29 mei

VV Papendrecht; een club met historie en toekomst! Dat is ons credo. Echter, hoe ziet deze toekomst eruit? Dat blijft voor een groot deel onzeker. Maar tevens hebben we zelf invloed op het resterende deel. Als Hoofd Jeugdopleidingen zou ik graag, mede namens de Jeugdcommissie en de Technische Jeugdcommissie, alle huidige en toekomstige trainers en leiders van onze jeugdteams willen uitnodigen voor een brainstormsessie. Tijdens deze brainstormsessie staan de volgende vragen centraal: waar willen we naartoe en hoe gaan we dit realiseren? Tijdens een interactieve avond zou ik graag met het jeugdkader willen sparren over deze twee hoofdvragen. Doel van de avond is input verzamelen om naast het huidige Jeugdbeleidsplan (JBP) en Jeugdopleidingsplan (JOP) een koers te bepalen voor de komende jaren, waarin de ontwikkeling van onze jeugdspelers centraal staat, niet alleen als voetballer, maar ook als individu. Deze avond vindt plaats op dinsdag 29 mei in onze kantine en begint om 19.30 uur. De duur zal ongeveer 1,5 uur zijn. Ik hoop u, als jeugdkaderlid, te mogen begroeten op deze avond.

Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen VV Papendrecht

 

Leuke Disco-Party

Op vrijdag 18 mei vond op ons sportcomplex een Disco-Party plaats voor O17 en O19. Vooral de meisjesafdeling was goed vertegenwoordigd. De hele avond schalde in de kantine de muziek uit de luidsprekers. De feestverlichting verhoogde de sfeer. Pas rond middernacht gingen de laatsten naar huis.
VV Papendrecht bedankt de organisatie en de discogangers voor de geslaagde avond.

     

 

Succesvolle netwerkactiviteit Business Club

Donderdag 17 mei was het zover. De eerste netwerkactiviteit van de Business Club VV Papendrecht van 2018 was een feit. Na het welkomstwoord van voorzitter Bram Blom verzorgden Marc Commandeur en Niels van Heteren van De Barossa een overheerlijke wijnproeverij in de bestuurskamer van VV Papendrecht. De wijnproeverij werd nog aantrekkelijker gemaakt doordat chef-kok Marc de Groen de leden van de Business Club voorzag van overheerlijke hapjes, die perfect aansloten bij de gepresenteerde wijnen. Door de combinatie van de wijn en het hapje werden de smaken van de wijn nog intenser ervaren. Het werd een gezellige, ontspannen en informele activiteit, waarbij kennismaken hoofddoel was. U vindt een sfeerimpressie op de website van de Business Club VV Papendrecht  >>

De volgende netwerkactiviteit staat gepland op donderdagavond 21 juni aanstaande. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

 

Geslaagd FIFA-gametoernooi

Na veel voorbereidingen was het eindelijk zover: het eerste FIFA-gametoernooi bij VV Papendrecht. Aangezien het de eerste keer was, dat dit gehouden werd, was het ook wel een beetje spannend voor de organisatie. De schermen en spelcomputers waren netjes opgesteld, toen de eerste deelnemers zich rond 12:30 uur begonnen aan te melden. Ze gaven aan er veel zin in te hebben en konden bijna niet wachten om te beginnen, zeker nadat ze de poule-indeling en het wedstrijdschema hadden gezien. Na een kleine uitleg van het toernooi konden eindelijk de wedstrijden in de poulefase beginnen. Al gauw klonken de aaaaaahs en oehhhhhhs door de kantine om gemiste kansen tijdens de wedstrijden. Hoe meer wedstrijden er gespeeld werden, des te fanatieker de spelers werden. De één was dolblij vanwege winst, de ander gefrustreerd na een nederlaag. Na een zeer boeiende poulefase was het tijd om een pauze te nemen. De deelnemers namen even lekker de tijd om het hoofdveld in beslag te nemen. Op dat moment was het rust bij JO19-1, die daar met een echte wedstrijd bezig was. Tijdens dit rustmoment konden alle uitslagen verwerkt en de eindstand van de poules opgemaakt worden. Daarna werden de kwartfinales bekendgemaakt. Om iedereen de kans te gunnen op een prijs, gingen de nummers 1 en 2 van de poule naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de troostronde.

Vanaf de kwartfinales werd volgens het knock-outsysteem gespeeld. Het was te merken aan de spelers, dat ze zich extra gingen concentreren en nog meer gingen focussen op de te spelen wedstrijd. Na acht spannende wedstrijden was het al gauw duidelijk, wie doorgingen naar de halve finale en wie uitgeschakeld waren voor het toernooi, wat voor sommigen best een verassing was. De acht overgebleven spelers konden de finale al ruiken. De spanning steeg nog meer. In de eerste halve finale van de winnaarsronde stonden Jason en Bart tegen over elkaar. Hun eerdere ontmoeting in de poule fase was in een 2-2 gelijkspel geëindigd. In de tweede halve finale van de winnaarsronde stond Martin tegenover Yeirgiv. Hun eerdere ontmoeting in de poulefase was een duidelijk overwinning voor Martin geworden met 4-0. Dus Yeirgiv wist, dat hij nu echt aan de bak moest om kans te maken op de finale. Waar Jason en Bart in de poulefase aan elkaar gewaagd waren, trok Jason nu met een duidelijke uitslag van 6-1 aan het langste eind. Hij had de eerste finaleplaats te pakken. Bij de wedstrijd van Martin en Yeirgiv waren de rollen deze keer omgedraaid. Yeirgiv won nu overtuigend van Martin met 1-5 en bemachtigde zo de tweede finaleplaats. In de halve finale van de troostronde stond Sem tegenover Damian. Beiden waren in hun poule laatste geworden met nul punten uit drie wedstrijden, maar hadden toch de halve finale gehaald. In de tweede halve finale stond Cian tegenover Eduard, die elkaar al eerder in de poulefase waren tegengekomen. Cian had deze wedstrijd toen met 2-1 gewonnen. Waar het duel tussen Sem en Damian al gauw was beslist in het voordeel van Sem (7-1), was de tweekamp tussen Cian en Eduard superspannend tot het laatste fluitsignaal met als overwinnaar Eduard (1-2).

Even later stonden de finalisten tegenover elkaar. Wie zouden bekroond worden tot de grote overwinnaars van deze dag? Nadat alle rookwolken waren opgetrokken en de supporters de finalisten flink hadden aangemoedigd, zagen we twee wedstrijden die tot het einde toe zeer spannend waren. Uiteindelijk hadden we onze kampioenen van de dag. In de winnaarsfinale versloeg Jason zijn tegenstander Yeirgiv met 2-0. In de troostfinale was het Sem, die tegen Eduard de betere was met 2-1. Na veel gejuich, en misschien ook wel een traantje van blijdschap, namen onze winnaars Jason en Sem dankbaar hun prijs in ontvangst met een glimlach van oor tot oor.
VV Papendrecht feliciteert de winnaars en bedankt alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd, dat dit een leuke, gezellige en geslaagde dag is geworden.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

23e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (16-05-2018)

De 23e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en wedstrijdverslagen de volgende artikelen: ‘Bericht van het bestuur’, ‘Veel evenementen VV Papendrecht’, ‘Inschrijving Voetbaldagen 2018 gestart’, ‘Op 19 mei extra activiteiten’, ‘Drankenhandel Elsco lid Business Club’, ‘Nieuwe sponsor Bothof Klimaattechniek’, ‘Axel Brown nieuwe speler A-selectie’, ‘JO19-1 pakt periodetitel’, ‘Laatste trainingen in week 22’, ‘Nacompetitie op 2, 9 en 16 juni’ en Papendrecht naar troostfinale EM Cup’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Extra activiteiten op zaterdag 19 mei

Aanstaande zaterdag staat voor ons eerste het laatste thuisduel van dit voorjaar op het programma, en wat voor eentje: Pelikaan komt op bezoek en die ploeg speelt nog om de prijzen. Met maar drie punten achterstand op de koploper heeft Pelikaan zelfs nog een kans op het kampioenschap. Onze mannen zijn bezig aan een mooie reeks en zijn gebrand om het seizoen in stijl af te sluiten. Dit belooft dus een mooie pot voetbal te worden tegen een uitstekende tegenstander. Aangezien het de laatste competitiewedstrijd van Papendrecht 1 van dit seizoen op ons sportcomplex is, worden de nodige extra’s georganiseerd. Zo zal in de rust en na afloop van de wedstrijd DJ Mark van Rijsbergen zorgen voor de muziek. Onze mensen in de kantine staan zoals altijd voor je klaar voor een hapje en een drankje. Kortom, het belooft een mooie en feestelijke middag te worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Wij zien u graag zaterdag op het Slobbengors!

 

Nacompetitie op 2, 9 en 16 juni

De competitie loopt langzaam ten einde en de nacompetitie nadert. Voor VV
Papendrecht hebben Zaterdag 2, Zaterdag 3 en JO19-1 zich geplaatst door een periodetitel te pakken. Die ploegen gaan daarom strijden om een plek in een hogere klasse. De opzet van de nacompetitie is gewijzigd ten opzichte van de vorige jaren. De afgelopen seizoenen werd steeds een thuis- en een uitwedstrijd gespeeld. Dit keer gaat het via het knock-outsysteem. Maximaal drie wedstrijden worden gespeeld en wel op de zaterdagen 2, 9 en 16 juni. Aangezien op dit moment nog diverse beslissingen moeten vallen, is het programma nog niet bekend. Zo heeft Zaterdag 2 nog een kleine kans op het behalen van het kampioenschap. Zodra het wedstrijdprogramma voor de nacompetitie bekend is, zullen we dit publiceren.

 

Veel evenementen VV Papendrecht

Bij en voor VV Papendrecht staan de komende weken veel evenementen op het programma. Een korte opsomming.

– Vrijdag 18 mei: Disco-Party O17/19
– Zaterdag 19 mei: Laatste thuiswedstrijd Papendrecht 1 met het nodige entertainment
– Maandag 21 mei: Papendrecht 1 in troostfinale EM Kantoorsystemen Cup
– Dinsdag 29 mei: Brainstormsessie jeugdbegeleiders
– Zaterdag 2, 9 en 16 juni: Nacompetitie Zaterdag 2 en 3 en JO19-1
– Zaterdag 9 juni: Proeftraining voor meisjes
– Vrijdag 15 juni: Voetbaltoernooi Fokker
– Vrijdag 15 juni: 7×7 voor 35+
– Zaterdag 16 juni: Slotdag

Meer informatie over de evenementen kunt u vinden met behulp van de Agenda of wordt later gepubliceerd.

 

Nieuwe sponsor Bothof Klimaattechniek

Bothof Klimaattechniek is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. Het Sliedrechtse bedrijf, dat gevestigd is aan de Lelystraat 57 L, is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden van airconditioning-/warmtepompinstallaties voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Een op de juiste wijze ontworpen en geplaatste klimaatinstallatie levert een belangrijke bijdrage aan een optimaal binnenklimaat. Bij het adviseren wordt rekening gehouden met de eisen en wensen van de klant, gebruiks- en bedieningsgemak, de prijs-kwaliteitverhouding en energiezuinigheid. Tevens wordt gekeken naar de eventuele mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidie. De dienstverlening houdt niet op na plaatsing van de installatie. Bothof Klimaattechniek staat garant voor service en onderhoud. Hierdoor behoudt de klant een optimaal binnenklimaat en worden onverwacht hoge kosten vermeden. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens stringente normen en milieu-eisen. Uiteraard is het bedrijf gecertificeerd, aangesloten bij de brancheorganisatie en wordt voldaan aan alle wettelijke normen en eisen.
VV Papendrecht dankt Bothof Klimaattechniek voor het plaatsen van een reclamebord langs ons hoofdveld.

 

Inschrijving Voetbaldagen 2018 gestart

Tijdens de laatste week van de zomervakantie worden wederom de VV Papendrecht-Voetbaldagen georganiseerd, die net als de afgelopen jaren gesponsord worden door Westfalia Marketing B.V. Dankzij het bedrijf uit Maasdijk, dat ook de komende drie edities de hoofdsponsor is, kan de jeugd op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 augustus tegen een relatief laag inschrijvingsbedrag deelnemen aan dit voetbalspektakel. Het festijn is voor alle kinderen, jongens en meisjes, leden en niet-leden, tot en met 13 jaar. Iedereen is welkom! De kosten bedragen voor leden € 15,00 en voor niet-leden € 30,00. Dit is inclusief een voetbaltenue. Je kunt je inschrijven tot 1 juni. Lees voor meer details het inschrijfformulier, dat je kunt afhalen op de club of hier kunt downloaden  >>

Haast je, want vol = vol. Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten op deze drie voetbaldagen, waarbij het motto is: Drie dagen leven als een voetbalprof!

       

 

Voorstelling van 14 mei gaat niet door

Op maandag 14 mei zou in de kantine van VV Papendrecht voor alle ouders van onze jeugdleden de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ plaatsvinden. Aangezien te weinig mensen hiervoor belangstelling getoond hebben, gaat de voorstelling jammer genoeg niet door.

 

Drankenhandel Elsco lid Business Club

Onder het genot van een kop koffie is in onze bestuurskamer het contract ondertekend door Aad van Buuren voor de Business Club van VV Papendrecht. Aad van Buuren is mededirecteur van Drankenhandel Elsco.

Elsco is in 1962 ontstaan uit een fusie tussen twee drankenhandels/limonadefabrieken, te weten firma Elscot en firma Confurius, beide uit Rotterdam. Zij leverden veel aan buurtwinkels. Maar omdat deze steeds meer verdwenen, ging de focus steeds meer naar slijterijen en wijnhandels. De vader van Aad was ook een echte ondernemer en ging zelfs naar Engeland om Grolsch te verkopen en later ook fusten Stella Artois. Uiteindelijk is een samenwerkingsverband aangegaan met de Dommelsche Bierbrouwerij. In samenwerking met hen en dankzij zeer goede mond-tot-mondreclame heeft Elsco in een betrekkelijk korte tijd een grote klantenkring opgebouwd in de horeca, voetbal- en andere sportverenigingen. Door de groei werd gezocht naar een nieuwe en meer moderne locatie. Het bedrijf is inmiddels sinds 1978 in Zwijndrecht gevestigd. Drankenhandel Elsco B.V. wordt nu geleid door Aad en zijn broer Rob van Buuren.
Aad is een man met vele mooie, leuke en boeiende verhalen. Zijn enthousiasme en ideeën zijn zeer aanstekelijk en wij zijn er dan ook trots op Aad van Buuren tot lid van de Business Club VV Papendrecht te mogen rekenen.

 

Axel Brown nieuwe speler A-selectie

Het seizoen 2018-2019 sluit Axel Brown zich aan bij onze A-selectie. De 1,85 m lange, aanvallende speler is met zijn 28 jaar een ervaren kracht. Axel is geboren in Den Bosch en woont tegenwoordig in Rotterdam. Hij werkt bij Deloitte en zit in de afrondende fase om registeraccountant te worden.

      

Axel begon zijn voetbalcarrière bij de jeugd van Nivo Sparta en kwam daarna in de selectie terecht van de voetbalclub uit Zaltbommel. Hij speelde daarna achtereenvolgens bij WNC, GVV’63 en Zwarte Pijl. Hij geeft aan zin te hebben om op het Slobbengors te gaan voetballen. “Mijn ambitie bij Papendrecht is om bovenin mee te doen. Persoonlijk wil ik natuurlijk een goed seizoen draaien en mijn steentje bijdragen aan de prestaties van de selectie.”
VV Papendrecht heet Axel Brown van harte welkom en wenst hem komend seizoen veel succes.

 

Sponsor Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken

Melvin van ’t Geloof heeft negen jaar geleden als zzp’er Timmerbedrijf J.M. van ’t Geloof opgericht. Sinds drie jaar is Melvin gespecialiseerd kalkzandsteenlijmer. Naast zijn zeer drukke baan maakt Melvin altijd tijd vrij voor VV Papendrecht. Hij is een echte clubman en is daarom sponsor en vrijwilliger geworden. Hij sponsort onze club op meerdere manieren. Zo is zijn bedrijf lid van de Business Club VV Papendrecht en behoort het tot de Vrienden van VV Papendrecht. Sinds enige tijd is Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken reclamebordsponsor.

Melvin is enige jaren geleden bij de jeugd begonnen als leider en is op dit moment trainer van JO11-2. Melvin is altijd met voetbal bezig geweest. Nadat hij naar Papendrecht was verhuisd, is hij bij VV Papendrecht gaan voetballen. Samen met Joyce heeft Melvin drie stoere jongens, allemaal even gek op voetbal. Op de club zie je altijd wel één van de jongens met een bal in de weer. Joyce kon door al dit enthousiasme natuurlijk niet achterblijven en zet zich als lid van de Jeugdcommissie met veel plezier in voor onze jeugd.
VV Papendrecht dankt Melvin en Joyce voor het ondersteunen van onze club.


Van links naar rechts: Voorzitter Hans Jonker, Joyce Janssen en Melvin van ’t Geloof

 

Vrijwilliger van de Maand Martin van Heteren

Martin van Heteren loopt al vele jaren rond bij VV Papendrecht. Hij heeft verschillende functies bekleed als leider en trainer van zijn voetballende kinderen. Momenteel is hij voorzitter van de Seniorencommissie en lid van de Jubileumcommissie, die ons 100-jarig bestaan voorbereidt. Verder heeft hij meegewerkt aan de totstandkoming van het nieuwe vrijwilligersbeleid en gaat hij de Vrijwilligerscommissie leiden. Daarbij is Martin speaker tijdens de thuiswedstrijden van Papendrecht 1 en betrokken bij allerlei andere zaken. Hij is altijd bereid je te helpen en zijn handen uit de mouwen te steken. Een waardevol clubman dus. Het is dan ook meer dan terecht dat Martin van Heteren vanwege al zijn inspanningen voor VV Papendrecht beloond is met een prachtige bos bloemen van Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

22e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (02-05-2018)

De 22e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week de volgende artikelen: ‘Steun VV Papendrecht en profiteer zelf ook!’, ‘Ambitieuze trainers gezocht voor JO15-1 en JO17-1’, ‘FIFA-gametoernooi op 12 mei’, ‘Voorstelling voor alle ouders!’, ‘Disco-Party O17/19 op 18 mei’, ‘Vrijwilliger van de Maand Martin van Heteren’, ‘Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken’ en ‘Lukassen & Boer Verenigingsrun’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina  Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Schoolvoetbal van 1 mei afgelast

Het schoolvoetbal, dat op dinsdag 1 mei op het Slobbengors zou plaatsvinden, is helaas afgelast. De afgelopen dagen zijn vele tientallen millimeters regen gevallen, waardoor onze voetbalvelden onbespeelbaar geworden zijn.

 

Geen training op 30 april  (30-04-2018)

Alle trainingen van maandag 30 april zijn afgelast. Sinds zondag 29 april is een hoeveelheid regen gevallen van enkele centimeters. Onze voetbalvelden zijn daardoor dusdanig drassig geworden, dat de trainingen geen doorgang kunnen vinden.

 

Ambitieuze trainers gezocht voor JO15-1 en JO17-1

Voor het seizoen 2018-2019 zoekt VV Papendrecht twee ambitieuze hoofdtrainers voor de JO17-1 (1e klasse) en JO15-1 (1e klasse), die mee willen werken aan de plannen van onze vereniging. VV Papendrecht heeft ruim 350 jeugdleden, uitkomend in 26 jeugdteams. Het huidige eerste elftal (2e klasse) bestaat vrijwel volledig uit eigen spelers en dit trachten we de komende jaren te continueren middels een actief jeugdvoetbalbeleid. Als hoofdtrainer binnen de jeugdafdeling van VV Papendrecht heb je de taak om spelers zowel op individueel als op teamniveau te ontwikkelen. Dit betreft werkzaamheden ten aanzien van het verzorgen van trainingen, het coachen en begeleiden van wedstrijden en ondersteuning in het realiseren van de clubdoelstellingen. In samenwerking met de Hoofd Jeugdopleidingen HJO) en de Technisch Jeugdcommissie (TJC) ben je tevens verantwoordelijk voor het selectiebeleid binnen jouw leeftijdscategorie. Wij verwachten een ambitieuze, gezonde drive om te presteren, waarbij de spelers- en teamontwikkeling vooropstaat. Maar ook een eigen lerende houding vinden wij belangrijk. In bezit zijn van het trainersdiploma UEFA-B is een pré, maar geen must.
VV Papendrecht is een club met historie en toekomst. Ben jij die ambitieuze hoofdtrainer die mee wil werken aan de toekomst van onze vereniging? Neem dan contact op met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal (hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl) of stuur een e-mail naar Jeugdvoorzitter Rick Croese (jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl).

 

Disco-Party O17/19 op 18 mei

Op vrijdagavond 18 mei wordt in onze kantine een Disco-Party gehouden voor alle jeugdleden van VV Papendrecht, uitkomend in O17 en O19. De kantine gaat om 19.30 uur open. Het feest eindigt rond middernacht. Elk jeugdlid mag maximaal twee introducés meenemen in de leeftijdscategorie van 16 tot 19 jaar. Geef gaarne van tevoren bij je leider/trainer op of je komt en zo ja, met hoeveel personen. De kosten bedragen € 2,50 per persoon, te betalen bij binnenkomst. Je krijgt daarna een muntje, dat goed is voor een consumptie. Uiteraard wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar. Hierop wordt streng toezicht gehouden. Neem daarom een geldig identiteitsbewijs van jezelf mee. De Disco-Party belooft een waar spektakel te worden. Dus geef je op en kom op 18 mei naar onze kantine.

 

Geen training op 27 april

Op 27 april is het Koningsdag. Vanwege die nationale feestdag ter ere van ons staatshoofd is deze vrijdag de club gesloten. Dat betekent dat de vrijdagavondtrainingen niet doorgaan.

 

FIFA-gametoernooi op 12 mei

Op zaterdag 12 mei wordt in de kantine voor de JO11 en JO13 het allereerste VV Papendrecht FIFA-gametoernooi georganiseerd op de Xbox 360. Aangezien het de eerste keer is, wordt met een maximaal aantal van 16 deelnemers per leeftijdsgroep gespeeld. Wees er dus snel bij, want VOL=VOL. Wees niet getreurd mocht je niet mee kunnen doen, want WE GAAN DIT VAKER DOEN. De deelnemers van de JO11 dienen om 11.30 uur aanwezig te zijn. De eerste spellen beginnen om 11.45 uur. Na de prijsuitreiking van het JO11-toernooi is de JO13 aan de beurt. Daarvoor geldt: 14.45 uur aanwezig, start om 15.00 uur. Om te zorgen dat het een beetje eerlijk blijft bij de eerste inschrijving, is ervoor gekozen dat de JO11 vrijblijvend in kan schrijven (tot het maximum van 16 deelnemers bereikt is), terwijl voor de JO13 een beperking geldt van maximaal 4 deelnemers uit één elftal. De inschrijfformulieren zijn af te halen in de Commissiekamer en kunnen uiterlijk tot 9 mei ingeleverd worden, ook weer in de Commissiekamer. Dus tot zaterdag 12 mei in de kantine. Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom.

VV Papendrecht, IT’S IN THE GAME”

 

Voorstelling voor alle ouders!

Op maandag 14 mei vindt in de kantine van VV Papendrecht voor alle ouders van onze jeugdleden de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ plaats. Een humoristische voorstelling, over hoe je als vader of moeder kunt zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport. In de voorstelling, met een lach maar ook een traan, vertelt een vader over wat hij allemaal meemaakt, thuis en bij de club van zijn zoon (waar hij ook de coach van is). Zijn zoon overweegt te stoppen met sporten. En ook de relatie met zijn tweede vrouw vertoont scheurtjes… De voorstelling is gebaseerd op de theatervoorstellingen ‘Wel winnen, hè!’ en ‘En nou is het afgelopen!’ waar al meer dan 100.000 (!) mensen van genoten hebben. Die voorstellingen worden omarmd door NOC*NSF en 42 sportbonden. De reacties zijn zeer enthousiast. Heb je die voorstellingen nog niet gezien, kom dan zeker kijken! De inloop is vanaf 19.30 uur. De voorstelling zelf begint om 20.00 uur en duurt ruim een uur (zonder pauze). Na afloop is er gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis, mits je je van tevoren aanmeldt. Tot maandag 14 mei! En uh…. neem de andere ouders van je team of groep ook mee, dan maken we er een gezellige avond van met z’n allen.

 

Schoolvoetbal op dinsdag 1 mei

Op dinsdag 1 mei vindt op het Slobbengors weer het traditionele schoolvoetbaltoernooi plaats van de gemeente Papendrecht. De eerste wedstrijden zijn om 10 uur. De begeleider(s) van elk team wordt verzocht zich bij aankomst te melden in de Commissiekamer, telefoonnummer: 078-6150106. Verder het verzoek aan de voetballers om zoveel mogelijk in voetbaluitrusting naar ons sportcomplex te komen. Op de dag zelf wordt voor elke ploeg aangegeven van welke kleedkamer gebruikgemaakt kan worden. Laat geen waardevolle spullen in de kleedkamer liggen. De kleedkamers gaan niet op slot. De kantine is de hele dag geopend. Het is een gewone werkdag voor Fokker. Dat betekent dat het aantal beschikbare parkeerplaatsen beperkt zal zijn. Kom daarom bij voorkeur lopend of op de fiets, of laat de kinderen zoveel mogelijk met elkaar meerijden. Zet de fiets (op slot!) in de daarvoor bestemde fietsenstalling. Plaats geen fietsen voor het toegangshek. Dit moet vrij blijven voor de eventuele komst van hulpdiensten als politie, ambulance of brandweer. Na afloop is er voor iedere deelnemer een vaantje. De teamleiding kan de vaantjes afhalen in de Commissiekamer.

 

Steun VV Papendrecht en profiteer zelf ook!

Als officiële partner van de KNVB heeft KPN in samenwerking met VV Papendrecht een actie gelanceerd. Met deze actie krijgt u tijdelijk de beste aanbieding voor FOX Sports Eredivisie en KPN, via onze club. En u steunt onze club ook nog eens! Meedoen met de actie is mogelijk voor alle leden, supporters en volgers van VV Papendrecht. Word je een nieuwe KPN-abonnee of breid je je huidige KPN-abonnement uit met KPN-mobiel, dan ontvang je nu een Voetbalshop.nl-cadeaubon ter waarde van €100,-. Ben je al KPN-klant en kijk je al FOX Sports Eredivisie? Ook dan heeft KPN een mooi aanbod voor u! Ga naar www.kpn.com/amateurvoetbal en kijk welk aanbod het beste bij u past.

 

Lid worden met korting

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarmee jongeren tot 18 jaar die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2018 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. De actie geldt tot en met de Slotdag van 16 juni. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

Voor aanmelden of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen, e-mail:

Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl of
Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Voor 18 jaar of jonger: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Lukassen & Boer Verenigingsrun 2018

Op donderdagavond 19 april heeft de eerste editie van de Lukassen & Boer Verenigingsrun plaatsgevonden, de opvolger van de Rabo Clubkasrun. Het was een drukte van belang bij atletiekvereniging Passaat in de Oostpolder. Er werd in twee groepen gelopen. Nadat de jeugd tot en met 15 jaar klaar was, was het de beurt aan de oudere lopers. Door 1700 deelnemers van 14 verenigingen werden maar liefst 2937 rondes afgelegd. VV Papendrecht was vooral vertegenwoordigd door de jeugd. De VV Papendrechters liepen in totaal 285 rondes van 2,5 km. Die inspanningen leverde de club € 427,50 op, een prima resultaat. De uitdaging is om dit volgend jaar te verbeteren.

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op Facebook  >>

 

DRINGEND: verzorger gezocht voor A-selectie

VV Papendrecht zoekt voor het komende seizoen, bij voorkeur uit de eigen gelederen, een vakbekwame verzorger (M/V) voor Zaterdag 1 en 2, die tijdens de trainingen op de dinsdag- en donderdagavonden en tijdens de wedstrijddagen (meestal zaterdag) beschikbaar is. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Joop Warner, bestuurslid Voetbalzaken, of Thea Vuurens, de huidige verzorgster van de A-selectie. U kunt ook een e-mail sturen naar ons secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl. Ook kandidaten die nog niet over een vakdiploma beschikken, kunnen reageren. De club is desnoods bereid om de cursuskosten voor het behalen van een vakdiploma voor te schieten. Mocht je zelf geen interesse hebben, maar iemand weten die de verzorging van de A-selectie op zich zou kunnen nemen, geef dat dan door aan ons. Laat onze selectiespelers niet in de steek!

 

21e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (18-04-2018)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2018 is uit’, ‘Verenigingsrun op donderdag 19 april’, ‘Bingo op vrijdag 20 april’, ‘Dineren voor Duchenne met € 6600,- groot succes’, ‘Veteranennacht slopend!’, ‘Vrienden van VV Papendrecht’, ‘Gezellige vrijwilligersavond’, ‘Dartstoernooi in beslissende fase’, ‘Technische staf A-selectie nieuwe seizoen compleet’, ‘DRINGEND: verzorger gezocht voor A-selectie’, ‘Danny van Valen terug bij VV Papendrecht’ en ‘Bright Adouvi blijft bij VV Papendrecht’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Bingo op 20 april

Op vrijdag 20 april wordt bij VV Papendrecht weer een leuke bingo georganiseerd. De deuren van de kantine gaan aan het begin van de avond open. In 5 rondes wordt toegewerkt naar de hoofdprijs. Vanzelfsprekend zijn weer leuke prijzen te winnen, variërend van eten en tegoedbonnen tot een popcornmachine. Onze dank uit naar de sponsors die deze avond mogelijk maken, als Intertoys Dordrecht Centrum, Flirt Fashion Papendrecht, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Shoeby Papendrecht en Happen en Stappen Papendrecht. Uiteraard staan de koffie, thee en andere drankjes klaar. Iedereen is welkom, leden én niet-leden, jong en oud. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dus komt allen!

 

Technische staf A-selectie nieuwe seizoen compleet

De technische staf voor de zaterdagselectie voor het seizoen 2018-2019 is compleet met het vastleggen van Richard Nardten en Robert Rijntjes.

       

Voormalig eerste-elftalspeler Richard Nardten, die al decennialang rondloopt binnen VV Papendrecht en diverse jeugdploegen heeft getraind, is de laatste jaren trainer van JO19-1. Hij gaat Johan Sturus terzijde staan als assistent-trainer. Doelman Robert Rijntjes is eveneens geruime tijd bij onze club actief geweest, als jeugdtrainer en keeperstrainer. Hij gaat in het nieuwe seizoen de selectiekeepers trainen. Wij wensen de beide heren veel succes.

 

Gezellige vrijwilligersavond

Op vrijdag 13 april was de jaarlijkse vrijwilligersavond. Aan het begin van de avond kwamen de eerste vrijwilligers en hun partners op het Slobbengors aan voor een gezellige avond. Om zeven uur heette voorzitter Hans Jonker alle aanwezigen welkom en bedankte de vrijwilligers voor hun inzet voor de club. Na zijn woord van dank was het in onze kantine smullen van een heerlijk satébuffet, dat onder leiding van Marc de Groen met behulp van diverse (jeugd)commissieleden was gemaakt. De keuze was weer bijzonder ruim. Top! Achter de bar werden de drankjes verzorgd door een aantal (oud-)bestuursleden.

     

Na afloop van het buffet gaf Martin van Heteren het Rad van Fortuin diverse malen een slinger, wat de feestvreugde bij de winnende vrijwilligers nog meer verhoogde. De opbrengst van de lootjesverkoop is bestemd voor ons eeuwfeest. Iedereen bedankt voor zijn of haar aanwezigheid en zeker een bedankje voor de organisatoren. Het was een geslaagde avond, op naar de editie van volgend seizoen.

   

 

Dartstoernooi in beslissende fase

Het dartstoernooi van VV Papendrecht, dat onder de naam ‘De Barossa Open 2018’ elke donderdag vanaf halverwege de avond in onze kantine gespeeld wordt, nadert zijn climax. Inmiddels is het aan de knock-outfase toe. De heren Morlog en M. Keesmaat zijn de favorieten voor het behalen van de finale. De minder bedreven darters komen uit in de Verliezersliga, zodat ook zij hun pijltjes kunnen blijven gooien. In die klasse behoren de heren Schuil en S. Suijker tot de beteren en zijn Van der Veere en Herwig de outsiders.

       

Iedereen is uiteraard van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. De toegang is gratis. De grote finale is op donderdag 3 mei. Wij hopen op een grote opkomst. Tot dan!

     

 

VV Papendrecht gaat samenwerken met QSM

VV Papendrecht gaat een samenwerkingsverband aan met voetbalschool QSM. Dit vormt een mooie aanvulling op het aanbod dat VV Papendrecht te bieden heeft op voetbalgebied. QSM, dat staat voor Quality Sports and Management, wordt gevormd door een jong team, bestaande uit oprichter Sergio van La Parra, Chahid Chaibi en Mark Schreurs. Ze zijn alle drie enthousiaste en vakkundige sportdocenten, ieder met een andere achtergrond en vullen elkaar daardoor uitstekend aan. Met hun opleiding en ervaring staan zij ervoor open hun voetbalenthousiasme en kunde te delen met de voor hen belangrijkste doelgroep: de jeugdige voetballer. Plezier in het spel en het uitbouwen van persoonlijke vaardigheden zijn de primaire doelstellingen. De QSM-voetbalschool hanteert een allesomvattende en dynamische voetbalmethode voor spelers van alle leeftijden en niveaus. De gebruikte methode is ontwikkeld in Nederland en wordt toegepast door vele voetbalscholen in Nederland en daarbuiten. Binnen de voetbalschool QSM richten de trainingen zich op de bewuste functionele ontplooiing van de individuele speler, die zo tevens beter presteert bij zijn eigen team.

De trainingen van de voetbalschool worden gegeven volgens de stappen van de wetenschappelijk onderbouwde voetballeercyclus en richten zich op de bouwstenen voetbalcoördinatie, balbeheersing en complexiteit. Pupillen kunnen voor gratis proeftrainingen terecht op de voetbalvelden van het Slobbengors. De eerste sessie is inmiddels geweest. De tweede keer is op zondag 15 april. De groep tussen 5 en 11 jaar traint van 11.30 tot 12.30 uur. Voor JO13 is het tussen 13.00 en  14.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden kun je een e-mail sturen naar: info@qs-m.nl.

 

Veteranennacht slopend!

Na afloop van Dineren voor Duchenne III begon met de start van zaterdag 7 april tevens de Veteranennacht en dat bleek een slijtageslag van de bovenste plank. De leden van de Zaterdag haakten al voor 02.00 uur af en daarmee was de weg vrij voor de Zondagveteranen. Vijf moedigen haalden met veel pijn en moeite de klok van 07.00 uur, waarna een stevig Engels ontbijt hun deel was. Voorzitter Hans Jonker opende het buffet samen met erelid Peter Michielse en chef-kok Marc de Groen. Zij hadden speciaal het wekkertje gezet om de diehards een hart onder de riem te steken. Een gebaar dat zeer gewaardeerd werd. Rond kwart voor acht werd de terugreis aanvaard op de fiets, met een licht verhoogd alcoholpercentage in het bloed en een zwaar vermoeid lichaam.

       

Eervolle vermeldingen gingen naar Geter van der Linde, die ’s nachts drie uur heeft staan afwassen (…..) en naar Karperkoning Gerrit S, die na de zware nacht het ontbijt bereidde en om klokkie half drie weer op het veld stond voor de wedstijd van Zaterdag 7. Dat hij het minder dan 20 minuten volhield, nam niemand hem kwalijk. Als je witter ziet dan de zijlijn kan je beter stoppen. Old Soldiers never die!

       

 

Dineren voor Duchenne met € 6600,- groot succes

Op vrijdagavond 6 april was het tijd voor de derde editie van Dineren voor Duchenne, het goede doel waar VV Papendrecht zich aan verbonden heeft. Bijna 100 gasten hadden zich aangemeld om in onze eigen kantine te genieten van een viergangendiner, dat door chef-kok Marc de Groen met zijn team werd bereid. Het team van topkoks had zich duidelijk goed voorbereid, want iedere gang was om van te likkebaarden en dat was wat alle aanwezigen ook letterlijk deden. Zelfs de vegetariërs gingen helemaal uit hun dak van het ene na het andere culinaire hoogstandje, dat op tafel geserveerd werd.

     

Tussen de gangen door was het good old Addy Matena (hij schijnt al bijna 50 jaar lid te zijn), die met het Rad van Fortuin heel veel leven in de brouwerij bracht. Dankzij een aantal trouwe sponsors had hij een zeer aantrekkelijk prijzenpakket bijeen weten te brengen. Hoogtepunt waren de drie containers met bloemen als hoofdprijs van iedere ronde. De aanwezigen vochten letterlijk om lootjes.

      

Na het diner werden de Stichting On Wheels en het Duchenne Parent Project verblijd met een dikke cheque door voorzitter Hans Jonker. De opbrengst van meer dan € 6600,- werd broederlijk gedeeld door beide goede doelen. Na het culinaire samenzijn schalden de klanken van de heren van House of Drums door de ether en daarmee werd de feestvreugde alleen maar groter. Al met al kunnen we terugzien op een zeer geslaagde avond, waar onze club het nuttige met het aangename wist te verenigen en op maatschappelijk vlak, met dank aan alle sponsoren, haar visitekaartje wist af te geven.

 

Vrijwilligersavond 2018

Op vrijdag 13 april zijn alle vrijwilligers van VV Papendrecht en hun partner weer van harte welkom op de jaarlijkse vrijwilligersavond. Voetbalvereniging Papendrecht kan alleen maar bestaan dankzij deze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor onze club. Daarom wordt eens per jaar speciaal voor hen een feestavond gehouden op het Slobbengors. Ze kunnen onder meer een uitgebreid satébuffet tegemoet zien. Op deze wijze wil de club alle vrijwilligers bedanken die elk jaar weer voor een succesvol, sfeervol, gezellig en goed georganiseerd VV Papendrecht zorgen. De aanvang is om 19.00 uur. De kantine is open vanaf 18.30 uur.

 

Danny van Valen terug bij VV Papendrecht

Danny van Valen keert terug bij VV Papendrecht. De 32-jarige voetballer heeft de jeugdafdeling van onze club doorlopen en kwam daarna enkele seizoenen uit voor Zondag 1. Van Valen is nu lid van Oranje Wit en speelde voorheen bij ‘s-Gravendeel en Heinenoord. De geroutineerde verdediger kijkt ernaar uit om weer op het Slobbengors actief te zijn. “Er staat een leuke ploeg en met de nieuwe hoofdtrainer Johan Sturrus lijkt het mij fijn samenwerken.”

VV Papendrecht is blij met de terugkomst van Danny van Valen.

 

20e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (04-04-2018)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week de volgende artikelen: ‘Belavonden Vriendenloterij groot succes’, ‘VV Papendrecht gaat samenwerken met QSM’, ‘Vrijwilliger van de Maand John van Bilsen’ en ‘Selectie seizoen 2018-2019 krijgt vorm’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrijwilliger van de Maand John van Bilsen

John van Bilsen is de tweede Vrijwilliger van de Maand van 2018. John is al jarenlang actief op het Slobbengors. Als jeugdtrainer heeft hij diverse teams getraind. De laatste jaren is hij Technisch Coördinator van de pupillen tot 9 jaar. Tevens is hij Hoofdtrainer van JO9 en JO8. In deze functie is hij elke zaterdagochtend vroeg op het Slobbengors te vinden. Wij waarderen zijn voetbaltechnische kennis en enthousiasme en de manier waarop hij werkt met de jonge jeugdleden. Vanwege zijn inzet voor VV Papendrecht heeft John van Bilsen een fraaie bos bloemen in ontvangst mogen nemen van sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

Nieuwe VV Papendrecht-Voetbalkrant is uit!

De nieuwe VV Papendrecht-Voetbalkrant is per post door de gehele gemeente Papendrecht verspreid. We bedanken Zon-, wind- en regenspecialist Jaleco-Havaro Papendrecht, Phone Restore, Stremme Technisch Onderhoud, Karwei Papendrecht, Rovanda Handel en Techniek, CLB Loodgieters en InstallatiebedrijfKinderpraktijk Papendrecht, AVH IT-Services, Dierenspeciaalzaak De Lange, Lésec Beveiliging, Restaurant De Pepermolen, SMG Allround Bouw, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Rijschool Drive Direct, Ysbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf, Tapperij “Tijdloos”, Van Heeswijk Advies, Drechtsteden Accountants en Adviseurs, Woonwinkel Klop, Elsco Drankenhandel, Scheepswerf Matena, Korteland Loodgieters- en Installatiebedrijf, Autobedrijven Van Wijngaarden, MMS Marine service, Aannemer De Heer, Bakkerij Steakhouse Istanbul, Restaurant en Bar ’t Bevertje, Actie Kerkbalans, Molenfonds, MPG Mortel BV, Kippie Papendrecht en NOSUCH voor het plaatsen van een advertentie in onze krant.

De VV Papendrecht-Voetbalkrant is tevens af te halen op de club.
De pdf-versie is hier te downloaden  >>

 

Selectie seizoen 2018-2019 krijgt vorm  (31-03-2018)

De selectie voor het volgende seizoen begint vorm te krijgen. De nieuwe hoofdtrainer Johan Sturrus kan aan het begin van het seizoen 2018-2019 beschikken over een groot aantal spelers die nu al actief zijn op het Slobbengors. Een speler vertrekt, een speler gaat lager gaan spelen en enkelen hebben nog geen duidelijkheid gegeven over hun toekomst. De selectie wordt vooralsnog versterkt met 9 voetballers, waaronder 6 jeugdspelers die doorstromen vanuit JO19-1.

De volgende spelers hebben toegezegd te blijven:
Timo Kurpershoek, Michael van Rooijen, Bryan Mooiman, Edinho Goodett, Nick Kamerling, Thomas Muilwijk, Xavier Leenheer, Sven van der Net, Rick Molenaar, Daeley van der Graaff, Stephan Bravenboer, Jay Luciano, Koen Lighaam, Djerrel Saffignani, Justin Beemsterboer, Jeroen Blom, Romana Silva, Dani de Boer, Mick de Bruin, Thomas van Dongen, Roger Dupuis, Achraf Eddahchouri, Jesse Hooimeijer, Mark Koelman, Aron Kraal, Arsene Makengo, Jearlon Martina, Yannick Scharloo, Kevin Tilroe, Ronald van der Veere en Jordy Vervoorn.

De volgende spelers komen de selectie versterken:
Roy Rijntjes (keeper/RVVH), Dennis Rijntjes (Drechtstreek), Danny van Valen (Oranje Wit), Jarden van Ek, Pascal Kleijn, Rick Louwman, Desley van der Teen, Lars Duinhouwer en Kamal Aït-Belhaj (jeugdspelers).

De volgende spelers verlaten de selectie:
Kenneth Klaverweide vertrekt naar ZBC’97 en Joey van der Net gaat in een lager elftal spelen.

Binnen het begeleidingsteam is nog niet alles duidelijk. Johan Sturrus (trainer 1), Richard Nardten (assistent-trainer), Marc de Groen (leider 1), Adrie van Rooijen (grensrechter 1), Robert Rijntjes (keeperstrainer), Martin Nouwen (trainer 2), Remco Dupuis (leider 2), Jan Scharloo (verzorging 2) en Gert de Vogel (grensrechter 2) zijn volgend seizoen zeker begeleiders van onze A-selectie.

 

Belavonden Vriendenloterij groot succes

Tijdens de belavonden voor de VriendenLoterij zijn ruim 60 loten verkocht of omgezet en gekoppeld aan onze club. In totaal zijn er nu ongeveer 80 loten waarbij aangegeven is dat het goede doel VV Papendrecht is. “Een mooie uitkomst”, aldus initiatiefnemer en bestuurslid Erwin Schuil. “Het is goed om te horen, dat veel mensen een lot hebben gekocht of hun lot hebben omgezet. We hebben met een mannetje of tien de twee avonden gebeld met dit fraaie resultaat tot gevolg. Van elk lot gaat de helft, dat is € 6,75 per lot en € 94,50 per jaar, rechtstreeks naar de club.” We hopen dat nog meer mensen denken: “ik koop ook een automatisch lot, dan steun ik mijn club nog eens extra!” Jezelf opgeven om mee te spelen kan door hier te klikken  >>

U kunt ook klikken op de banner van de Vriendenloterij die rechts onderaan de voorpagina van de website van VV Papendrecht staat. Nadat u geklikt hebt en uw gegevens hebt ingevuld, wordt automatisch aangegeven dat u voor VV Papendrecht meespeelt. Een lot kost € 13,50 per trekking. Elk jaar zijn 14 trekkingen, waarbij vele grote prijzen te winnen zijn inclusief geldprijzen tot maar liefst € 2.000.000,- aan toe. Je mobiele nummer is je lotnummer. De loterij is bovendien dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand. Mensen die nu al meedoen maar nog niet voor onze club, kunnen aangeven, dat zij voor VV Papendrecht willen spelen. Onze code is 310396. Dit kan telefonisch gemeld worden aan de klantenservice van de Vriendenloterij: 0900-3001400. De opbrengst van de VriendenLoterij komt voor het grootste deel ten goede aan het 100-jarige jubileum in 2020. We willen er een mooi feest voor alle leden van maken. Dus extra financiële steun is altijd welkom.

 

Verenigingsrun op donderdag 19 april

Op donderdag 19 april vindt de eerste editie plaats van Lukassen & Boer Verenigingsrun, de opvolger van de Rabo Clubkasrun. Het motto is: Vol gas voor de verenigingskas! De opzet zal dit eerste jaar vrijwel identiek zijn aan de sponsorloop van de afgelopen jaren. Met het evenement valt er voor de Papendrechtse verenigingen geld te verdienen. Uiteraard doet VV Papendrecht ook mee. De start is wederom op de atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38. Op deze avond zijn er geen jeugdtrainingen op het Slobbengors, zodat zoveel mogelijk leden kunnen meelopen. Uiteraard mogen ook familieleden en vrienden deelnemen. De jeugd tot en met 15 jaar start om 18.30 uur voor maximaal 2 rondjes rond en door sportpark Oostpolder. De oudere lopers beginnen om 19.30 uur en mogen maximaal 4 rondjes afleggen. Een half uur voor de start kunnen de deelnemers op het middenveld inlopen. Elk rondje van ongeveer 2,5 km levert een bijdrage op van € 1,50 voor de clubkas. Hiervoor heb je echter wel een startkaart nodig. Die worden ter plaatse uitgedeeld door VV Papendrechters. Per rondje wordt twee keer gestempeld, bij de stempelpost en bij de finish. Alleen een geldige startkaart met de juiste stempels levert geld op. De opbrengst van de Lukassen & Boer Verenigingsrun komt voornamelijk ten goede aan de jeugdafdeling. Dus kom ook en doe mee!

 

Trainingen 28 maart afgelast

Voor woensdag 28 maart zijn alle trainingen afgelast. Als gevolg van de stromende regen zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

Wij doen mee met Rabobank Clubkas Campagne!

Rabobank Drechtsteden organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 85.000 euro beschikbaar voor verenigingen uit de omgeving. Ook VV Papendrecht doet mee om een mooi bedrag bij elkaar te sparen. Dit willen we gaan gebruiken voor een nieuwe, duurzame zonneboiler voor de douches in de kleedkamers. Hier hebben we jouw hulp bij nodig! Ben jij lid van Rabobank Drechtsteden? Stem dan op VV Papendrecht via www.clubkascampagne.nl. Je kan je stem uitbrengen tot en met 10 april 2018. Laat je omgeving weten dat wij meedoen en verzamel zoveel mogelijk stemmen. Nog geen lid maar wil je wel stemmen? Meld je aan via rabobank.nl/drechtsteden en kom in actie. Elke stem is geld waard!

 

Dineren voor Duchenne III en Veteranennacht I

Dé happening van Papendrecht op culinair gebied, Dineren voor Duchenne III, is totaal uitverkocht!! Op vrijdagavond 6 april gaan maar liefst 94 gasten aan tafel om het goede doel op bourgondische wijze te ondersteunen. Chef-kok Marc de Groen gaat zijn gasten verwennen met een fantastisch viergangendiner. Hij wordt in deze megaklus bijgestaan door een aantal koks, die het klappen van de zweep meer dan kennen. Een van hen is Ruwan Keij, die furore maakte in de keuken van de ‘Kat in de Wilg’. Ook een groot deel van de Kantinecommissie staat paraat om alles in goede banen te leiden. Om 19.00 uur wordt de eerste gang opgediend. Rond 22.00 uur wordt het diner afgesloten en worden de cheques overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen. Dit zijn traditiegetrouw Duchenne Parent Project en Stichting On Wheels. Aangezien een vrij weekend voor de deur staat, is er alle gelegenheid voor een gezellige afterparty, waarbij iedereen van harte welkom is. De muzikale omlijsting is in handen van de mannen van ‘House of Drums’. Tot de klok van 24.00 uur gelden aangepaste consumptieprijzen, waarvan 50% naar het goede doel gaat!

Na 24.00 uur is Dineren voor Duchenne III ten einde en start de Veteranennacht. Uiteraard is bij deze happening iedereen van harte welkom. De Veteranennacht eindigt om 07.00 uur met een Engels ontbijt, bereid door Karperkoning Gerrit Schutte. De kosten van het ontbijt zijn € 5,00 per persoon. Om 04.00 uur zal good old Teus Baars de ergste slaap doen verdwijnen door het vertellen van een aantal hilarische voetbalverhalen. Als je aan de ontbijttafel wilt aanschuiven, kan je jezelf tot 31 maart aanmelden bij Wim Erkelens middels een mailtje: wimenhester@hetnet.nl.

 

Van Heeswijk Advies lid Business Club

Al ruim 20 jaar is ‘Van Heeswijk’ een begrip in Papendrecht op het gebied van verzekeringen, assurantiën, hypotheken en fiscaliteiten. Door de brede ervaring op financieel gebied kunt u met al uw vragen terecht bij Van Heeswijk Assurantie & Hypotheek Adviesbureau en Van Heeswijk Administraties. Jan van Heeswijk: “Beschouw ons als een ‘financiële huisarts’. Onze adviseurs kunnen u met al uw financiële vragen van dienst zijn en als het nodig is, halen we er een specialist zoals een notaris of beleggingsadviseur bij.” Naast zijn passie voor zijn bedrijf is Jan van Heeswijk al jaren een gewaardeerde steun voor VV Papendrecht. In het bijzijn van Daniëlle Bouter van onze Business Club werden de laatste formaliteiten afgehandeld. Wij zijn blij Van Heeswijk Advies als lid van de Business Club VV Papendrecht te mogen ontvangen.

 

19e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (21-03-2018)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en wedstrijdverslagen de volgende artikelen: ‘In Memoriam Jan Mud’, ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2018’, ‘VV Papendrecht scoort voor clubkas’, ‘Van Heeswijk Advies lid Business Club’, ‘Dineren voor Duchenne III en Veteranennacht I’, ‘Sportgala Papendrecht 2018’, ‘Verzorger gezocht voor A-selectie’, ‘Techniektraining voetbalschool bij VV Papendrecht’ en ‘Training JO13-1 en JO13-2’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2018

De afgelopen periode is onder leiding van de Communicatiecommissie en de Sponsorcommissie door enthousiaste vrijwilligers, hoofdsponsor NOSUCH en sponsor ZPRESS Media Group intensief gewerkt aan de nieuwe editie van de VV Papendrecht-Voetbalkrant. Deze ligt inmiddels bij de bezorger. De krant zal door de gehele gemeente Papendrecht verspreid worden. De Voetbalkrant zal ook te verkrijgen zijn op de club en te downloaden zijn via de website. In de VV Papendrecht-Voetbalkrant 2018 staat onder meer een actie waarmee mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Leden die een nieuw lid aanbrengen, kunnen een mooi cadeau tegemoet zien. Houd de tweede helft van maart uw brievenbus in de gaten!

 

NIX18 bij VV Papendrecht

Al ruim vier jaar mag aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Tevens mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar, zoals op sportterreinen en in een kantine. VV Papendrecht steunt dit beleid uiteraard. Toch zullen wij, net als iedere andere vereniging, altijd alert moeten blijven als het om alcohol en jongeren gaat. Eerder dit seizoen zijn controles uitgevoerd waaruit bleek, dat wij helaas niet helemaal aan de regels voldeden. De kans is groot dat VV Papendrecht ook in de toekomst onverwachts gecontroleerd gaat worden. Het is daarom zaak dat wij te allen tijde aan de wettelijke bepalingen voldoen en ons houden aan het protocol van NIX18. Bij twijfel zal door het kantinepersoneel om legitimatie gevraagd worden. Tot 25 jaar geldt zelfs een verplichting tot legitimeren! Ook kunnen de medewerkers van de kantine weigeren alcohol te schenken, wanneer daar volgens hen reden voor is. Houd er dus rekening mee, dat om een legitimatiebewijs gevraagd kan worden of dat bij twijfel zelfs helemaal geen alcohol geschonken wordt. Wij rekenen op ieders medewerking en begrip.

Het bestuur

 

17 en 18 maart vrijwel alles afgelast

Voor zaterdag 17 maart heeft de KNVB voor alle districten het voetbal afgelast in de leeftijdscategorieën tot en met Onder 11. Dit is besloten vanwege de kou in combinatie met de ijzige wind. Gezamenlijk leidt dit tot dermate lage gevoelstemperaturen dat het met name voor de jongste pupillen niet gewenst is om te moeten voetballen. Het KNMI heeft voor zaterdagochtend 17 maart code geel afgekondigd vanwege de kans op lokale gladheid. Vanwege de winterse weersomstandigheden (sneeuw en vorst) is thuis alles afgelast. Uit gaat alleen de middagwedstrijd door van Papendrecht 6 tegen De Zwerver 6. Voor zondag 18 maart heeft het district Zuid I van de KNVB alle officiële wedstrijden in de B-categorie afgelast. De wedstrijd van de Zondagveteranen wordt wel gespeeld. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Geen training op vrijdag 16 maart

Vanwege de aanhoudende regenval van half maart liggen op ons sportcomplex vele plassen. Om die reden zijn de trainingen van vrijdagavond 16 maart 2018 afgelast.

 

Verzorger gezocht voor A-selectie

VV Papendrecht zoekt voor het komende seizoen een geïnteresseerde en vakbekwame verzorger (M/V) voor de A-selectie die tijdens de trainingen op de dinsdag- en donderdagavonden en tijdens de wedstrijddagen (meestal zaterdag) beschikbaar is.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Joop Warner of Thea Vuurens. U kunt ook een e-mail sturen naar ons secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

In Memoriam Jan Mud

Op 12 maart 2018 is op de leeftijd van 82 jaar ons lid Jan Mud Jr. overleden. Jan was bijna 55 jaar lid van onze club.

Wij wensen de familie de komende tijd sterkte in het verwerken van het verlies van Jan.

Namens het voltallige bestuur van voetbalvereniging Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter

 

Techniektraining voetbalschool op 25 maart en 15 april

Wil jij beter leren dribbelen, kappen, draaien en leren schieten als Wijnaldum of Van La Parra? Wil jij plezier maken en trainen als een prof? Dan is de voetbalschool van QSM echt iets voor jou! Op twee zondagen kun je bij VV Papendrecht deelnemen aan gratis proeftrainingen. Ben je tussen de 5 en 11 jaar, dan zijn de trainingen van 11.30 tot 12.30 uur. Voor de JO13 wordt getraind van 13.00 tot 14.00 uur. Vanwege de verwachte vorst en lage gevoelstemperaturen voor 18 maart is besloten op die dag geen proeftrainingen de houden. De proeftrainingen zullen nu plaatsvinden op 25 maart en 15 april. Wil je meedoen? Geef je dan op. Wees er snel bij, want er zijn maar 30 plekken per leeftijdscategorie. Stuur een e-mail met daarin je naam en leeftijd naar: info@qs-m.nl.

 

VV Papendrecht scoort voor clubkas

VV Papendrecht organiseert een belactie tijdens de Nationale Belmaanden 2018 van de VriendenLoterij om zo geld in te zamelen voor onze clubkas. Met deze actie willen wij onze Jubileumcommissie voor het 100-jarige bestaan in 2020 alvast goed op weg helpen met de organisatie van dit unieke jaar. En jij kunt ons daarbij helpen! Op donderdag 15 of woensdag 21 maart 2018 kunt u tussen 19.00 uur en 21.30 uur een telefoontje verwachten van een van onze leden met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij voor VV Papendrecht. Het is de moeite meer dan waard, want:

– De helft van uw lotprijs gaat direct naar onze clubkas;
– Als deelnemer van de VriendenLoterij maakt u maandelijks kans op fantastische prijzen;
– De VriendenLoterij keert tijdens de Nationale Belmaanden 2018 extra geldbedragen uit aan de vijf clubs die de meeste loten hebben verkocht. Laten we dus gaan voor zoveel mogelijk loten, om zo extra geld voor de club te winnen!

Hoe meer loten we verkopen, hoe meer we voor ons 100-jarige jubileum kunnen realiseren. Daar gaan we samen toch voor? Dus doe mee!

Met vriendelijke groet,

Bestuur en Jubileumcommissie VV Papendrecht

 

Website Business Club is online

De veelzijdige en actieve Business Club van VV Papendrecht staat garant voor verrassende samenwerkingen met enthousiaste ondernemers uit deze regio. Zo worden tijdens de thuiswedstrijden van de hoofdmacht van VV Papendrecht in onze bestuurskamer informele netwerkbijeenkomsten verzorgd met leden van de Business Club, die allemaal als doel hebben om samen te werken en elkaar zakelijk naar een hoger niveau te tillen. Dit gebeurt onder het genot van een hapje en een drankje. Vier keer per jaar wordt een activiteit gehouden om elkaar nog beter te leren kennen en de onderlinge band te versterken. Met uw lidmaatschap steunt u VV Papendrecht financieel. Met uw bijdrage wordt zorgvuldig overwogen welke verschillende zaken bekostigd gaan worden, zodat alle clubleden hier baat bij hebben. Om u nog beter te kunnen informeren heeft de Business Club VV Papendrecht onlangs een eigen website gelanceerd: https://www.bcvvpapendrecht.nl.
Als u op de website van VV Papendrecht bent, kunt u tevens naar de website van de Business Club gaan door op de menubalk op ‘Business Club’ te klikken. Wilt u meer informatie of wilt u ook lid worden? Neem dan contact op met één van de bestuursleden van de Business Club of stuur een e-mail naar: bc@vvpapendrecht.nl.

 

10 maart alleen JO17-3 afgelast, 11 maart alles afgelast

Op zaterdag 10 maart is de uitwedstrijd van Papendrecht JO17-3 tegen Groote Lindt JO17-2 afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.
Op zondag 11 maart zijn de thuiswedstrijden afgelast. Vanwege de stromende regen zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

Training JO13-1 en JO13-2

Op donderdagavond 8 maart trainden JO13-1 en JO13-2 gezamenlijk. Dat was niet alleen leuk en gezellig, maar het leverde bovendien prachtige foto’s op, die we u niet willen onthouden.

       

 

Sportgala Papendrecht 2018

In een bomvol theater De Willem werd op woensdagavond 7 maart het Papendrechtse Sportgala 2018 gehouden. Ruim 500 mensen werden getrakteerd op een gevarieerd programma met daarin de verkiezingen van sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sporttalentenploeg en sportvrijwilligers van 2017, afgewisseld met spetterende optredens van Glenn Nugteren, Dansstudio Bounce, de LED Dansshow en een presentatie van de Papendrechtse Bowlsvereniging. Een interactieve sportquiz zorgde voor hilariteit in een toch al uitstekende sfeer. Het geheel werd gepresenteerd en aan elkaar gepraat door ons erelid Peter Michielse. De inbreng van voetbalvereniging Papendrecht bestond uit twee sportvrijwilligers en de nominatie van de meisjesploeg onder 15 jaar. Als sportvrijwilligers 2017 waren door ons bestuur aangedragen Aad Koot (foto) en Wim van Pelt, voor hun verdiensten voor onze vereniging op velerlei gebied. Op het podium werden hun prestaties door Peter benoemd, waarna scheidend wethouder Kees Koppenol alle sportvrijwilligers eerde met een certificaat en een dinerbon van Restaurant De Pepermolen.

Het MO15-team van VV Papendrecht was genomineerd vanwege de districtsbekerwinst in 2017 en uitstekende presentaties in de competitie. Concurrenten voor de eerste prijs waren de leeftijdsgenoten van PKC/SWK (Nederlands kampioen), Flits-volleybaljongens C1 en het hoogste team van TTV Papendrecht (tafeltennis). PKC/SWK won nipt van onze meisjes, die dus een prachtige tweede plaats behaalden. Al met al was het een avond vol pure propaganda voor de Papendrechtse sportwereld, met vertegenwoordiging van onze vereniging op verschillende gebieden. Naast de al genoemde bijdragen mocht onze voorzitter Hans Jonker ook nog eens de prijs uitreiken voor de sportvrouw van 2017. Met dank aan de fantastische organisatie door het bestuur van de Stichting Sportgala Papendrecht, waarin ook onze leden Eimerd van de Griend als voorzitter, Monique Klooster en Lonneke Michielse actief zijn.

 

18e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (07-03-2018)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Website Business Club is online’, ‘De Derby op 10 maart’, ‘Derby JO19-1 op het Slobbengors’, ‘Darten op donderdagavond’, ‘Yvonne van der Zande Vrijwilliger van de Maand’, ‘NIX18 bij VV Papendrecht’, ‘Papendrecht wint op de valreep’ en ‘Team van de Week JO13-1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Derby JO19-1 op het Slobbengors

Op zaterdagmiddag 10 maart start om 14.30 uur op sportpark Oostpolder de langverwachte Derby tussen Drechtstreek 1 en Papendrecht 1. Twee uur daarvoor begint op het Slobbengors de minstens zo belangrijke Derby tussen de hoogste jeugdelftallen van beide verenigingen. Papendrecht JO19-1 is in de winningmood en staat bovenaan in de tweede periode waarin onze Papendrechtse jongens alle wedstrijden hebben gewonnen. Wanneer ze komende zaterdag winnen, naderen ze Drechtstreek op enkele punten en gaan ze onderweg naar de top 3 in de Hoofdklasse. We verwachten daarom dat menig Slobbengors-supporter eerst onze junioren komt aanmoedigen op weg naar de zege, om daarna op sportpark Oostpolder hetzelfde te doen voor ons eerste.

 

Yvonne van der Zande Vrijwilliger van de Maand

Yvonne van der Zande is een actieve vrijwilliger die een keer in het zonnetje gezet mag worden. Ze is kartrekker van de Powervrouwen, coördinator van de jeugd onder 15 jaar en actief in de organisatie van de thuistoernooien. Verder heeft ze diverse jeugdteams begeleid. Ze is nu leider van JO13-2 en actief schrijfster voor hun Facebook-pagina. Kortom, een geweldige vrijwilliger die veel bijdraagt aan onze club. Vanwege haar verdiensten voor onze club is Yvonne van der Zande beloond met een schitterende bos bloemen van  Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

Geen voetbal 3 en 4 maart

Vanwege de vorst en de sneeuw heeft de KNVB voor zaterdag 3 en zondag 4 maart de officiële wedstrijden afgekeurd in alle districten, behalve in West I. Dit betekent dat alle Papendrechtse ploegen het eerste weekend van maart geen competitieverplichtingen hebben. Ook de oefenwedstrijd van Papendrecht 1 tegen Herovina 1, die op het kunstgrasveld van SVW gespeeld zou worden, kan vanwege de sneeuwval niet doorgaan.

 

Timmerbedrijf J.M. van ’t Geloof lid van Business Club

Echte clubman Melvin van ’t Geloof heeft op zaterdag 10 februari getekend bij de Business Club VV Papendrecht. Hij deed dit in het bijzijn van twee leden van de Business Club, Bram Blom (voorzitter) en Nicole de Groen (public relations), en niet te vergeten Melvins partner Joyce. Deze feestelijke gebeurtenis geschiedde natuurlijk onder het genot van een drankje. De 33-jarige Melvin heeft 9 jaar geleden als zzp’er Timmerbedrijf J.M. van ’t Geloof opgericht. Hij is sinds 3 jaar ook kalkzandsteenlijmer en is hierin gespecialiseerd. Naast zijn zeer drukke baan heeft hij altijd tijd voor VV Papendrecht. Hij begon drie jaar geleden als leider en is nu trainer van de JO11-2. Melvin is altijd met voetbal bezig geweest. Zijn opa heeft zelfs een eigen voetbalclub in Schiedam gehad. Nadat Melvin naar Papendrecht was verhuisd, is hij bij VV Papendrecht gaan voetballen. Samen met Joyce heeft Melvin drie stoere jongens. Zij zijn alle drie ook gek op voetbal. En op de club zie je altijd wel één van de jongens met een bal in de weer. Joyce kon hierdoor niet achterblijven en zet zich met veel plezier in voor de jeugd van VV Papendrecht als lid van de jeugdcommissie. Wij als Business Club vinden het ontzettend leuk dat wij Melvin en Joyce mogen verwelkomen. De Business Club is groeiende en daar zijn wij trots op! Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op via de mail: bc@vvpapendrecht.nl.

    

Binnenkort heeft de Business Club ook een eigen website, waarop veel informatie te vinden zal zijn. Meer hierover volgt snel!

 

VV Papendrecht een familieclub  (28-02-2018)

VV Papendrecht is een echte familieclub. Zo zijn er meerdere families waarvan drie generaties actief zijn binnen de club. Een voorbeeld is de familie Harlaar: Ton Harlaar 69 jaar, Marcel Harlaar 43 jaar en Stein Harlaar 8 jaar. Ton Harlaar is al bijna 62 jaar lid. “Ik ben op mijn achtste begonnen in de jeugd. Daarna heb ik een jaartje in de zondag gespeeld en vervolgens nog vele jaren in de zaterdag. Rond mijn veertigste ben ik gestopt. Ik was geen hoogvlieger. Ik voetbalde in het begin linksbuiten en daarna linksachter. Ik speelde onder andere met Cor Terlouw en Fred Brouwer. Marcel heeft weer gespeeld met de zoon van Fred, Edwin Brouwer.”

Marcel is begonnen bij de F-pupillen. “Na de jeugd ben ik in de zondagselectie terechtgekomen, grotendeels in het tweede, een paar basisplaatsen en wat invalbeurten in het eerste. Ik speelde met jongens als Dennis Ooijen, Anton Schreuders en inderdaad Edwin Brouwer. We zijn nog Nederlands kampioen geworden voor reserve-elftallen. Ik speelde in de spits of als rechtsbuiten en later als aanvallende middenvelder. Na de zondag heb ik nog een aantal jaren in Zaterdag 1 gespeeld, ook een leuke tijd.” De benjamin is Stein. Al een bekendheid door zijn optreden als Pupil van de Week. In het interview behorende bij die titel gaf hij aan, dat hij beter is dan zijn vader. De speler van JO9-1 is een verdediger. “Ik hoop net als mijn vader in het eerste te komen.” Ton volgt zoveel mogelijk alle wedstrijden van Stein en van zijn andere kleinzoon, Thijmen, die in JO15-1 speelt. Marcel is trainer-coach van Stein. Een echte voetbalfamilie dus die nog vele jaren binnen VV Papendrecht actief wil blijven.

 

Geen trainingen in week 9

Eind februari en begin maart is geregeld sprake van matige tot strenge vorst, soms met een ijzige oostenwind die voor een gevoelstemperatuur kan zorgen van -15 ºC of lager. Het KNMI heeft om die reden enkele malen code geel afgekondigd, ook vanwege lokale gladheid als gevolg van sneeuwval. Vanwege de weersomstandigheden vindt het bestuur het onverantwoord om op het Slobbengors te trainen. Daarom is besloten alle trainingen in week 9 niet door te laten gaan.

 

De Derby op 10 maart

Op zaterdag 10 maart vindt op sportpark Oostpolder de derby plaats tussen Drechtstreek en Papendrecht. We gaan er met zijn allen weer een groot feest van maken. Om zoveel mogelijk mensen van het voetbalspektakel te laten genieten is de toegang gratis. Na het voetballen zal DJ Bas-Jan voor gezellige muziek zorgen. Uiteraard zullen wij ons steentje bijdragen aan het festijn. Omdat we onze jongens willen ondersteunen, roepen we alle kinderen en ouders op om zich op 10 maart om uiterlijk 14.00 uur naast het PKC-terrein te verzamelen, de jeugdleden uiteraard in Presentatiepak. De leden van onze Jeugdcommissie en andere vrijwilligers wachten jullie daar op. Met zijn allen zullen we richting VV Drechtstreek wandelen. Geef je op bij je trainer of leider. Dan zien we elkaar op 10 maart op het verzamelpunt. Voor meer informatie kun je mailen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Vanaf 14.30 uur zullen we onze helden toejuichen tijdens de sportieve confrontatie op het voetbalveld en gaan we ervoor zorgen dat onze rood-zwarten na de thuisnederlaag eerherstel gaan behalen.

 

24 en 25 februari bijna alles afgelast

Vanwege de vorst heeft de KNVB district Zuid I voor zaterdag 24 en zondag 25 februari alle wedstrijden van de B-categorie afgelast. Verder is thuis alles afgelast. Alleen de uitwedstrijden van Zaterdag 1 en 2 en JO17-1 gaan door. Alle overige ploegen komen het laatste weekend van februari niet in actie. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Darten op donderdagavond

Ben jij ook zo’n fan van de Premier League of Darts, waarbij de beste professionals in actie komen? Dat treft. Want bij VV Papendrecht vindt dit voorjaar de lokale evenknie plaats. In de even weken nemen op donderdagavond vanaf 21.30 uur in onze kantine Papendrechtse prominenten deel aan ons dartstoernooi. Spanning en sensatie zijn gegarandeerd. Wil jij ook meedoen? Dat kan. De kosten voor deelname bedragen €5. Dat is inclusief 1 consumptie. Elke darter speelt minimaal 3 potjes per avond. Het precieze aantal rondes is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen. Dus kom elke twee weken op donderdagavond langs om te supporteren. Voor nadere informatie of inschrijving kun je terecht bij Nick Warner en Marc Commandeur of stuur een mail naar de Kantinecommissie: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl.

 

De Ertepeller nieuwe sponsor VV Papendrecht

De Ertepeller, gelegen aan de Slobbengorsweg 149 te Papendrecht, is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. U vindt onder één dak zowel een restaurant als een bistro met wijnbar. Restaurant De Ertepeller is vernieuwend, stijlvol en toegankelijk en biedt voldoende privacy. Gasten worden culinair verwend met smaakvolle gerechten. De kookstijl is modern met een klassieke basis. Gewerkt wordt met seizoensproducten die zoveel mogelijk uit de regio komen. De kaart bestaat uit een seizoensmenu en een aantal à-la-cartegerechten. Desgewenst is het menu uit te breiden met enkele gangen. De informele bistro met wijnbar bevindt zich direct naast het restaurant, met een eigen ingang en met hetzelfde prachtige uitzicht over het drierivierenpunt. De bistro en wijnbar zijn de hele dag het bruisende hart van De Ertepeller. Vanaf het eind van de ochtend worden een goede kop koffie, patisserie, hartige hapjes, verse smoothies en huisgemaakte sappen geserveerd. Een snelle lunch, genieten van een vriendelijk geprijsd driegangenbistrodiner, een paar oesters van de oesterbar, een hapje van de barkaart of één van de specials, het kan allemaal.

VV Papendrecht dankt d’Ertepeller voor het plaatsen van een reclame-uiting langs ons hoofdveld.

 

17e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (21-02-2018)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Johan Sturrus nieuwe hoofdtrainer VV Papendrecht’, ‘Timmerbedrijf J.M. van ’t Geloof lid van Business Club’, ‘Roy Rijntjes terug op oude nest’, ‘Martin Nouwen verlengt contract’, ‘De Ertepeller nieuwe sponsor VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht een familieclub’, ‘JO13-2 traint op Cruyff Court’ en ‘Vermeij Verhuur & Horeca sponsort veteranenreünie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Roy Rijntjes terug op oude nest

Roy Rijntjes is de eerste versterking van de A-selectie voor het seizoen 2018-2019. Roy, die in de jeugd actief was voor VV Papendrecht, zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met de huidige eerste keeper Timo Kurpershoek voor een plek onder de lat. Wij zijn blij met de komst van Roy en zien in hem een welkome versterking voor de selectie.


Roy Rijntjes (links) en Hans Jonker

 

Bob in de Sportkantine bij VV Papendrecht

De campagne ‘Bob in de Sportkantine 2018’ is gestart. Deze is onderdeel van de actie ‘Maak van de Nul een Punt’ en is erop gericht om te voorkomen, dat sporters en supporters na kantinebezoek achter het stuur kruipen, nadat zij hebben gedronken. De campagne spoort bezoekers van sportkantines aan om op een positieve manier alcoholvrij te rijden. Én met elkaar af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt en een punt van nul verkeersslachtoffers maakt. Een echte Bob heeft 0% op! VV Papendrecht vindt dit uiteraard heel belangrijk en heeft zijn maatschappelijke betrokkenheid getoond door zich als eerste sportclub aan te melden voor de campagne.

Gedurende de campagne kan onder meer acht keer een Limo voor de Bob gewonnen worden. Deze Limo brengt de Bob samen met zijn vrienden thuis na een verenigingsfeest. Zo wil iedereen wel Bob zijn! De Limo en andere leuke Bob-artikelen kunt u winnen door Bob in de Sportkantine te volgen op Facebook en Twitter. Een echte Bob heeft 0% op en maakt een punt van nul verkeersslachtoffers!

 

Korting bij Jeugdkeeper.nl

Alle keepers van VV Papendrecht kunnen bij Jeugdkeeper.nl, de grootste fysieke keeperswinkel van Nederland, een korting van 10% krijgen op het assortiment. Alle trainers krijgen 20% korting op het gehele assortiment inclusief trainingsmaterialen. Jeugdkeeper.nl levert alle benodigdheden voor keepers, van keepershandschoenen, -broek, -shirt, speciale bescherming tot en met de handschoenentas en thermokleding. Jeugdkeeper.nl heeft een zeer uitgebreid assortiment aan keepershandschoenen, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. In de keepersspeciaalzaak kun je op het gemak alle verschillende soorten keepershandschoenen passen en uitproberen. Niemand gaat de deur uit zonder goede uitleg en advies over de keepersproducten. Iedere hand is anders en iedere eis is anders. Om deze reden kun je bij Jeugdkeeper.nl alle keepershandschoenen passen en uitproberen op de tjoek in de keeperswinkel. De winkel, Brederodehuis 10, is drie dagen per week open: woensdag van 13:30 – 17:00 uur, vrijdag van 17.00 – 21:00 uur en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur. Verder kunt u er terecht op afspraak. Uiteraard kunt u altijd terecht op de website van Jeugdkeeper.nl  >>

VV Papendrecht dankt Jeugdkeeper.nl voor het aanbieden van deze fraaie kortingsactie.

 

Oude foto’s van Cor de Bondt

Van Cor de Bondt ontvingen we per e-mail twee oude foto’s van Zaterdag 2. Ze zijn gemaakt in 1975.

     

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Filmpje Jan Boskamp Cup 2017

Op zaterdag 23 september 2017 vond de eerste editie van de Jan Boskamp Cup plaats. Het grootste 4×4-toernooi voor jeugdteams onder 7 jaar van Nederland was op het Rotterdamse sportcomplex De Bosdreef, de thuisbasis van HOV/DJSCR. Ook de jongste jeugdleden van VV Papendrecht deden hieraan mee. Mireille de Regt heeft er een leuke video van gemaakt. Het is even terug, maar deze willen wij u niet onthouden … te leuk!  U kunt hier het filmpje bekijken  >>

 

Veel afgelastingen op 10 en 11 februari

Voor het tweede weekend van februari zijn alle thuiswedstrijden afgelast. Vanwege de vorst van de afgelopen dagen in combinatie met de (winterse) neerslag zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Op zaterdag 10 februari gaat uit de wedstrijd van Papendrecht JO11-3 tegen Groote Lindt JO11-3 niet door.

 

Vrijwel geen trainingen op 8 en 9 februari

Vanwege de vorst kunnen op donderdagavond 8 februari alleen Zaterdag 1 en 2 trainen. Alle overige trainingen zijn afgelast. Ook op vrijdagavond 9 februari kan niet getraind worden. Door de vorst en lichte sneeuwval zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

16e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (07-02-2018)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Nieuwsbrief 6 is uit’, ‘Dennis Zaal terug bij VV Papendrecht’, ‘Bob in de Sportkantine bij VV Papendrecht’, ‘Korting bij Jeugdkeeper.nl’, ‘Joop Warner kan het niet laten’, ‘Leuk teamuitje MO17’ en ‘Filmpje Jan Boskamp Cup 2017’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Dennis Zaal terug bij VV Papendrecht

Dennis Zaal, voormalig Hoofd Jeugdopleidingen en oud-trainer van Zaterdag 1, is terug op het Slobbengors. Dennis gaat tot het eind van het seizoen de jeugdafdeling ondersteunen. Hij gaat de jeugdtrainers begeleiden en de jeugdopleiding coördineren. In samenwerking met de jeugdcommissie zal hij de jeugdopleiding nieuwe impulsen geven. Aan het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt en wordt gekeken of de samenwerking gecontinueerd gaat worden. We wensen Dennis veel succes bij zijn werkzaamheden.


Dennis Zaal (rechts) en Hans Jonker

 

VV Papendrecht-nieuwsbrief 6 is uit

De zesde Nieuwsbrief van VV Papendrecht is verschenen. Deze staat in het teken van het trainingskamp van onze A-selectie op Ibiza. Daarnaast bevat Nieuwsbrief 6 stukken op het gebied van sponsoring alsmede over de Business Club VV Papendrecht. Andere artikelen zijn getiteld: ‘Nieuw bestuur’, ‘Drie leden krijgen eretitels’, ‘Jubilarissen’, ‘Powervrouwen trainen elke vrijdag’, ‘Clubscheidsrechters’ en ‘Bijeenkomsten jeugdbegeleiders’. VV Papendrecht geeft minstens tweemaal per jaar publicaties uit voor het grote publiek in de vorm van de VV Papendrecht-Voetbalkrant, het tijdschrift De Rode V en/of de Nieuwsbrief. De eerste wordt niet alleen digitaal ter beschikking gesteld, maar ook per post door de hele gemeente Papendrecht bezorgd. In de publicaties komen de ontwikkelingen van de afgelopen tijd binnen de club aan bod. Naast een redactioneel bericht en/of een bericht van het bestuur wordt aandacht besteed aan de prestaties van de teams, activiteiten en sponsoring. Tevens staan er enkele nieuwsberichten in en/of interviews met mensen die veel betekenen voor de club. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina ‘Nieuwsbrief, Krant, Glossy‘ te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Vanaf die pagina kunt u tevens verschenen publicaties inzien en downloaden.

 

Veel afgelastingen 3 en 4 februari

Vanwege de vele regen van de afgelopen dagen zijn de meeste velden onbespeelbaar. Op zaterdag 3 februari gaat thuis alleen de wedstrijd van Papendrecht 1 door. Alle overige wedstrijden zijn afgelast. Voor de duidelijkheid: het betreft de oefenwedstrijden van Zaterdag 5, JO19-1, JO17-1, JO17-2, JO13-4, JO11-1, JO11-2, JO9-1, JO9-3 en MO15-1, de bekerwedstrijd van JO9-2 tegen Heerjansdam JO9-3 en de competitiewedstrijden van Zaterdag 2, Zaterdag 7 en Vrouwen 1. Ook de meeste uitwedstrijden zijn afgelast. Vooralsnog gaat alleen de uitwedstrijd van JO13-3 tegen RCD JO13-4 door. Voor zondag 4 februari is de thuiswedstrijd van Zondag 2 afgekeurd.

 

Vrijwel geen trainen op 31 januari, 1 en 2 februari

Vanwege de aanhoudende regenval op 31 januari en begin februari hebben zich op ons sportcomplex veel plassen gevormd. Om die reden zijn alle woensdagtrainingen afgelast. Op donderdagavond bestaat alleen voor de A-selectie een beperkte trainingsmogelijkheid. Alle overige trainingen gaan niet door. Ook op vrijdagavond 2 februari kan niet getraind worden.

 

Joop Warner kan het niet laten

Bestuurslid Voetbalzaken Joop Warner wordt volgend seizoen hoofdtrainer van SV Charlois uit Rotterdam, dat uitkomt in de derde klasse zondag. Joop Warner: “ik vind het nog steeds leuk om op het veld te staan. Bezig zijn met spelers blijft toch het leukste. De werkzaamheden die ik doe voor VV Papendrecht als Bestuurslid Voetbalzaken, blijf ik gewoon doen. Charlois is een zondagclub, dus dat moet geen probleem zijn. We hebben met de huidige technische commissie een prima team dat mij ondersteunt in de technische zaken die dagelijks spelen. Op dit moment zijn we volop bezig met het zoeken naar een nieuwe trainer als opvolger van Peter de Haan. Ik kijk ernaar uit om komend seizoen weer op het veld te staan, maar de werkzaamheden die ik voor VV Papendrecht doe op bestuurlijk niveau en technisch vlak, geven mij net zoveel voldoening.”

Wij wensen Joop veel succes met het trainerschap bij SV Charlois en de verdere ontwikkeling van onze club.

 

Op leeftijd maar nog steeds actief  (31-01-2018)

Aan tafel zitten Jaap Suijker en Frans Leeuwendal, de oudste nog spelende leden van VV Papendrecht. Frans, die twee maanden jonger is dan Jaap, is tevens het langst lid van alle nog actieve voetballers, bijna 55 jaar. “Ik ben begonnen toen ik negen jaar oud was. Ik heb in de jeugd altijd in de hogere teams gespeeld. Op mijn vijftiende debuteerde ik in Zondag 1 als linksback. Ik was snel en behendig.” Aan het woord is Frans Leeuwendal. “Ik heb lang in de zondagselectie gezeten. Ik zat tegen het eerste aan. Net niet goed genoeg om een vaste plaats te veroveren. Ik heb het overigens altijd prima naar mijn zin gehad.” Jaap Suijker is in 2004 bij VV Papendrecht terechtgekomen. “Ik speelde bij VV Capelle in Capelle aan den IJssel in een vriendenteam. Na het seizoen 2003-2004 viel dat uit elkaar. Ik was eigenlijk gestopt, maar kwam via een kennis, Abe Bergsma, bij Papendrecht. En ik speel hier nog steeds met veel plezier. Ik ben pas op mijn 21e begonnen met voetballen, vrij laat dus. Een echte carrière heeft er niet ingezeten.”


Jaap Suijker (links) en Frans Leeuwendal

Beide mannen, die de respectabele leeftijd hebben van 63 jaar, trainen vrijdagavond en spelen hun wedstrijden op de zondag in Veteranen 1. Jaap is verdediger. Frans maakt zijn meters op het middenveld. “Ik doe het omdat ik nog steeds leuk vind”, vertelt Jaap. “Fysiek lukt het niet altijd meer. De afgelopen periode heb ik zo mijn probleempjes gehad, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een leuk team en na de wedstrijd is het altijd gezellig.” “Je past jezelf ook aan. Als ik denk dat ik die bal niet meer haal, dan laat ik die ook gaan”, vult Frans aan. “Niet forceren is het toverwoord. Je moet accepteren dat er jongere gasten tussen lopen die sneller en fitter zijn. Ik speel nu bijna 55 jaar, ik ga voor de 60.” Tijdens de afgelopen recessie zijn ze alle twee na een lang dienstverband boventallig verklaard. Frans zat in de bankenwereld en Jaap in het geldtransport. Frans heeft na een paar jaar weer een baan gevonden als chauffeur. “Ik doe het omdat ik het leuk vind. Het is gelukkig geen noodzaak. Zolang ik het leuk vind, blijf ik rijden.” Jaap heeft geen verplichtingen meer. “Ik zing het wel uit tot mijn AOW.” Het is niet alleen het voetbal wat hen drijft om nog actief te zijn als speler. De gezelligheid met een team is evenzo belangrijk. “Het samen voetballen, een biertje drinken na de training of wedstrijd, dat blijft heerlijk. Eind augustus hebben we nog ons jaarlijkse weekend uit gehad”, vertelt Jaap. “Het hoogtepunt van het seizoen, we pieken vroeg.” Frans speelt al meer dan dertig jaar in dit team. “Uiteraard is er verloop. Spelers stoppen, er komen weer nieuwe bij. Maar het blijft altijd een leuke groep en zolang die niet uit elkaar valt, blijven we lekker voetballen.”

 

Dineren voor Duchenne III

Door het overweldigende succes van de voorgaande edities willen we u uitnodigen voor de 3e ‘gang’ van Dineren van Duchenne. Het exacte programma is nog niet bekend, maar de datum wel: vrijdagavond 6 april. Het culinaire hoogtepunt van 2018 vindt plaats in de gastronomie van VV Papendrecht. Ook dit jaar staat Top-Chef Marc de Groen met een klein legertje assistenten garant voor een heerlijk diner met alles erop en eraan. Doordat het vrije weekend voor de deur staat, kunnen we er na afloop van het diner nog een leuk feestje aan vastplakken. Voor livemuziek wordt gezorgd. Overigens is het de bedoeling dat aansluitend aan Dineren voor Duchenne de Veteranennacht wordt gehouden. Een aantal spelers van deze roemruchte equipe wil het verblijf verlengen tot het krieken van de ochtend en, als ze nog er nog toe in staat zijn, afsluiten met een bescheiden ontbijtje. Het record staat op 04.00 uur, dus of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Iedereen is van harte welkom om deze recordpoging te ondersteunen! Informatie over tijd, kosten etc. volgt zo snel mogelijk. Slechts 80 couverts zijn beschikbaar, dus als je wilt, kan je al reserveren door een mailtje te sturen. Niet mee-eten, maar wel doneren kan natuurlijk ook. Onderstaand rekeningnummer staat vanaf heden weer wagenwijd open voor jullie gulle gaven. De opbrengst gaat als vanouds naar de goede doelen Duchenne Parent Project en Stichting On Wheels.

Smakelijke groeten,

Wim Erkelens

E-mail: f2hwerkelens@hetnet.nl.
Tel.: 06 – 11334864
Rekeningnummer: NL27 INGB 0005 3257 07  t.n.v. W. Erkelens

 

We gaan weer beginnen

Nu de eerste trainingen en oefenwedstrijden achter de rug zijn, gaan we binnenkort weer voor het echie voetballen. Op zaterdag 27 januari hervatten de eerste drie zaterdagploegen de competitie. Zaterdag 3 reist naar Noord-Brabant voor een uitwedstrijd tegen Woudrichem 2. De hoogste twee selectieteams voetballen op het Slobbengors. Zaterdag 2 start om 12.30 uur tegen Walcheren. Papendrecht 1 speelt vanaf 14.30 uur tegen koploper Almkerk 1. In het eerste weekend van februari staan voor meer ploegen officiële wedstrijden op het programma.

 

Busreis A-selectie gesponsord door Burg Service B.V.

Half januari is onze zaterdagselectie op trainingskamp geweest naar Ibiza. Door een bijdrage van de firma Burg Service B.V. was een veilig busvervoer van en naar Schiphol gewaarborgd.

    

Burg Service is dé specialist op het gebied van onderhoud, keuring, reparatie en modificatie van tankopleggers en tankcontainers, alsmede het in- en verkopen van nieuwe en gebruikte tankcontainers. Tevens heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en leveren van mest- en melkopleggers. Vanuit de goed bereikbare vestigingen in Moerdijk en Barneveld is Burg Service continu gefocust op het snel, effectief en kwalitatief hoogwaardig uitvoeren van de werkzaamheden, waarbij stilstand van het materieel tot een minimum wordt beperkt. Namens spelers, trainers en overige staf danken wij Burg Service B.V. hartelijk voor de sponsoring van de busreis.

 

Bestuursbericht in Weekbrief 15 van 2017-2018  (24-01-2018)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de week, een wedstrijdverslag en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Peter de Haan stopt aan einde seizoen’, ‘Trainingskamp A-selectie op Ibiza’, ‘Busreis A-selectie gesponsord door Burg Service’, ‘Jinthe met VV Papendrecht-gips!’, ‘Dineren voor Duchenne III’, ‘Tussenstand Voetballer van het Jaar’, ‘Op leeftijd maar nog steeds actief’, ‘Oude foto’s van Cor de Bondt’ en ‘We gaan weer beginnen’. De Weekbrief, die tweewekelijks uitkomt, begint met een bericht van het bestuur. Bent u nog geen abonnee? Meld u dan aan door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Huishoudelijk Reglement

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering heeft het bestuur een nieuwe versie van het Huishoudelijk Reglement gepresenteerd. De aanwezige leden stemden in met de versie van 27 november 2017. In het Huishoudelijk Reglement staan, in aanvulling op de statuten en de wet, allerlei afspraken, regels, procedures, werkwijzen en richtlijnen, alsook de taken en bevoegdheden van bestuursleden. Het is een dynamisch document. Dat wil zeggen dat als u op- of aanmerkingen heeft, u dit aan de bestuursleden kunt doorgeven, waarna het bestuur bekijkt of aanpassing van Huishoudelijk Reglement gewenst is. Bij de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering kan een bijgewerkte versie in stemming gebracht worden. Wilt u een kopie van het Huishoudelijk Reglement ontvangen, wilt u nadere informatie of hebt u suggesties, neem dan contact op met het secretariaat, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Veth Propulsion ondersteunt de Soos

De Gouwe Ouwe Papendrecht Soos, die elke woensdagmiddag gehouden wordt in onze kantine, is bedoeld om oudere leden van VV Papendrecht een mogelijkheid te bieden om samen te komen. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt een kaartje gelegd, gebiljart of gewoon over voetbal of andere onderwerpen gekletst. De bijeenkomsten zijn zeker niet alleen bedoeld voor leden: iedereen is welkom. Binnen de Soos is de sociale betrokkenheid bijzonder groot. Bij lief en leed is aandacht voor degenen die dat verdienen. Hiervoor is een speciaal Lief-en-Leed-Potje beschikbaar, waaruit kleine attenties worden betaald om mensen iets te geven bij leuke, maar ook bij minder leuke situaties. Veth Propulsion heeft een bijdrage van € 350 gegeven om dit potje aan te vullen. Veth Propulsion is een Papendrechtse fabrikant van scheepsonderdelen en zorgt voor maatwerk en totaaloplossingen op het gebied van roerpropellers, boegschroeven, dieselmotoren en generatorsets. Assemblage en ontwikkeling vinden plaats in eigen huis. Het bedrijf is flexibel, proactief en snel, 24 uur per dag. De klanten bevinden zich in marktsegmenten als baggerij, offshore, binnenvaart, passagiersvaart, sleepboten en megajachten.

Namens VV Papendrecht en alle bezoekers van de Soos willen wij Veth Propulsion bedanken voor deze bijdrage.

 

Enkele oefenwedstrijden afgelast op 20 januari

Op zaterdag 20 januari gaan op het Slobbengors de oefenwedstrijden niet door die gepland stonden op natuurgras. Door de regen van de afgelopen periode zijn de velden 1, 3 en 6 verzadigd en daardoor onbespeelbaar. Op XtraGrass, de velden 2 en 4, kan wel gevoetbald worden.

 

Echtpaar Michielse eerste nieuw lid van vernieuwde Business Club

Buiten was het koud en guur, trainingen waren afgelast, maar binnen bij VV Papendrecht was het warm en werden spijkers met koppen geslagen. Het echtpaar Lonneke en Peter Michielse heeft als eerste nieuw lid het contract getekend van de vernieuwde Business Club VV Papendrecht. Lonneke is al sinds 1981 lid van onze club en heeft lang deel uitgemaakt van het 1e dameselftal. Zij is inmiddels het langst aangebleven dameslid aller tijden van VV Papendrecht. Op dit moment vervult zij vele vrijwilligerstaken waaronder het vicevoorzitterschap van de jeugdcommissie. Tevens is ze coördinator van de meisjesafdeling. Lonneke doet dat naast haar werk in de zorgsector waar zij Coördinator Dagbesteding is. Dit doet zij al 17 jaar lang met veel plezier. Peter is lid sinds 1970 en heeft met veel succes gevoetbald in het 1e elftal van de zondagafdeling. Ook Peter heeft de nodige vrijwilligersfuncties vervuld. Zo heeft hij jarenlang in het bestuur gezeten. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 27 november 2017 werd hij zelfs benoemd tot Erelid. Peter is werkzaam als Chief Technology Officer van SURFsara, het Nationaal Rekencentrum. Hiervoor geeft hij lezingen in binnen- en buitenland.

       

Peter en Lonneke zijn drukbezette mensen, maar maken altijd tijd vrij voor hun club VV Papendrecht. Wij als Business Club zijn dan ook trots dat wij hen als nieuw lid mogen begroeten! Samen met onze leden willen wij de Business Club tot een succes maken, zodat wij VV Papendrecht financieel kunnen ondersteunen bij vele projecten. Mocht u geïnteresseerd zijn of meer informatie over de Business Club willen verkrijgen, dan kunt u contact met ons als bestuur opnemen via: bc@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingskamp A-selectie op Ibiza

De A-selectie van onze club heeft een mooi vijfdaags trainingskamp achter de rug op het fraaie Ibiza. De spelers hebben de reis zelf gefinancierd. De extra zaken zijn door een aantal sponsoren bekostigd zoals Kinderpraktijk Papendrecht, Westfalia Fruit en Sani-Dump, waarvoor onze dank. Op Ibiza waren de temperaturen beduidend beter dan in het koude Nederland. Als groep hebben we goed getraind en elkaar beter leren kennen waardoor de synergie tussen Zaterdag 1 en 2 nog meer gestalte heeft gekregen. Na ook nog wat ontspanning zijn we moe, maar voldaan teruggekeerd in Papendrecht. We gaan dan ook vol frisse moed op naar het tweede deel van het seizoen waarvoor zowel voor het eerste als het tweede selectieteam nog wat op het spel staat. Op zaterdag 27 januari hervatten beide ploegen de competitie.

 

Veel trainingen afgelast op 15 en 16 januari

Op maandag 15 januari zijn alle trainingen afgelast. Vanwege de overvloedige regenval zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.
Het KNMI heeft voor 16 januari vanaf het eind van de middag code geel afgekondigd vanwege kans op winterse buien en lokale gladheid. Om die reden zijn alle trainingen voor de jeugd en de dames voor dinsdagavond afgelast.

 

Dag 5 trainingskamp A-selectie

Maandag 15 januari stond in het teken van de terugreis naar het koude Nederland. De temperatuurverschillen werden nog extra benadrukt, doordat het zonnetje deze ochtend geheel tevoorschijn kwam. De gehele groep installeerde zich voor het zwembad, waar de gevoelstemperatuur uit de wind toch wel boven de 20 graden uitkwam. Na het ontbijt om 9 uur werden de kamers opgeruimd en de koffertjes ingepakt. Om 13 uur vertrok de bus richting het vliegveld. Tijdens deze transferrit maakte Kamerling nog even van de mogelijkheid gebruik om de nieuwe jongens eraan te herinneren, dat het traditie is, dat er in het geval van nieuw zijn bij Papendrecht een liedje gezongen moet worden. In de bus werden door verschillende spelers van 1 en 2 bekende en minder bekende nummers gedeeld. Beemsterboer bleek over Engelse rapkwaliteiten te beschikken en Eddahchouri hing de gevoelige Marokkaanse versie van Enrique Iglesias uit. Na een redelijk turbulente vlucht werd weer voet aan de grond gezet op Schiphol, waar de bus van Verschoor Reizen de groep weer netjes op stond te wachten. Een geslaagd trainingskamp waarbij een dankwoord uit kan gaan naar Karel Spitsbaard, die de organisatie van de gehele reis op zich heeft genomen. Carlos, gracias!

 

Dag 4 trainingskamp A-selectie

Op de zondag werd het ontbijt door de trainers verschoven naar 10 uur. Zelfs dit tijdstip bleek voor een enkeling te vroeg. Dit leverde uiteraard weer de nodige verfrissende duikjes op tegen het einde van de middag. De rest van de ochtend was vrij om in te vullen. In de middag stond de laatste training op het programma. Het weer was wederom wat frisser. Deze dag stond meer in het teken van het voeren van individuele gesprekjes en het genieten met elkaar dan dat er keihard getraind werd. Iets wat ook niet verstandig leek gezien de activiteiten de dagen daarvoor. ’s Avonds kozen velen de weg naar het uitstekende tapastentje. Het trainingskamp werd met een rustige avond afgesloten. De nodige uurtjes konden in deze nacht ingehaald worden.

     

 

Dag 3 trainingskamp A-selectie

Op zaterdagochtend 13 januari werd het ontbijt iets vervroegd, aangezien kort daarna een scootertocht op de planning stond. Deze vervroeging bleek voor sommigen onhaalbaar. Een voorval dat zich op elk trainingskamp wel een keer voordoet. De vraag hierbij is altijd: wat zijn de gevolgen? Die zouden later bekendgemaakt worden. De scootertocht hield een rit van ongeveer 3 uur in, waarbij we een stukje van de westkust van Ibiza mee mochten pakken. Tijdens deze tour door de bergen en Spaanse stadjes werd een aantal stops gemaakt om van het uitzicht te genieten en de nodige foto’s te maken. De tocht werd gemaakt met 2 personen per scooter. Scooteren bleek niet voor eenieder weggelegd. Vanaf het verhuurbedrijf bleek het eerste afstapje al een lastige. Deze ogenschijnlijk simpele vertrekplek bleek voor Kurpershoek, met Saffignani in zijn kielzog, een brug te ver. Bij het te scherp aansturen van de bocht die alleen zij zagen, eindigden zij met scooter en al op de linkerzij, pal voor een, nog niet bezette, ambulance. Na hard gelach en de check of er geen schade was opgelopen, kon de tocht voortgezet worden. Een bocht naar rechts en een rotonde verder werd de volgende verplichte stop gemaakt. De combinatie De Brito en Nouwen haalde de remmen links en rechts door elkaar, waardoor een paar korrels grind de scooter te machtig was. Dit leverde een redelijke glijpartij op, waarna gelukkig bleek dat de gevolgen beperkt waren. Na deze geweldige start verliep de tocht voorspoedig. Bij terugkomst kon een broodje genuttigd worden, waarna opnieuw getraind kon gaan worden.

     

Voordat de training begon, nam de gehele spelersgroep even plaats op de tribune op het complex, om zo een wedstrijd van de plaatselijke E-jeugd te aanschouwen. Al snel bleek ‘de nieuwe Messi’ ontdekt te zijn en werd elke actie van hem op luid gejuich onthaald. Iets wat de Spaanse ouders en het jongetje zelf wel konden waarderen. Na wederom een training van 1,5 uur, op een toch wat frisse dag, vonden de trainers het genoeg en werd huiswaarts gekeerd. Op het appartementencomplex aangekomen dienden de spelers, die te laat aangeschoven waren bij het ontbijt, hun straf in te lossen door een duik te nemen in het buitenzwembad. Met een temperatuur van rond 13 graden zorgde dit voor komische taferelen. Het avondeten kon dit keer vrij ingevuld worden door de groep. Velen kwamen uit bij een perfect tapastentje om de hoek van het appartement, waar de tapas, het vlees en de vis van echte Spaanse kwaliteit waren. De eigenaar zou een machtige avond beleven. En wij ook. Na het avondeten kon eenieder zich klaar gaan maken voor een ‘grootse’ stapavond. Van alle kanten werd verteld dat er die avond namelijk een flowerpower-/hippiefeest in San Antonio was te vinden. Kortom, iets leuks voor alle leeftijden. Daar aangekomen bleek er een gigantische outdoortent opgesteld te zijn, waarin honderden mensen van tussen de 25 en 70 jaar, voorzien van de nodige pruiken, brilletjes en oorbellen, compleet uit hun dak gingen. De ene na de andere klassieker uit de jaren 80 en 90 klonk uit de speakers. Met name leider De Groen en grensrechter De Vogel bleken helemaal in hun element en Blom en Kraal waren uitsluitend nog herkenbaar vanwege hun lengte. Ook hier bleek weer dat de Papendrechters de enige ‘vreemden’ waren in een voor de rest puur Spaans feest. Na dit festijn werd door sommigen nog een lokale discotheek getest, anderen kozen de weg naar huis.

 

Dag 2 trainingskamp A-selectie

Op vrijdagochtend 12 januari was om 9 uur iedereen netjes op tijd voor het ontbijt, waarbij sommigen de looks hadden van een stel Chinezen die tegen de zon in moesten kijken. Na het nuttigen van dit ontbijt werden de trainingsspullen verzameld om per bus vervoerd te worden naar het trainingscomplex ‘Camp Municipal de Futbol de Sant Antoni’, dat net buiten San Antonio gelegen is. Voordat we de buschauffeur hierheen konden verwijzen, moest eerst een stop gemaakt worden bij een plaatselijke sportzaak om voor een aantal jongens voetbalschoenen te kopen. Tijdens of rondom de vlucht bleek een paar van onze koffers spontaan verdwenen te zijn, enkele hiervan gevuld met voetbalschoenen. Dit zal nog de nodige declaraties aan het adres van Transavia op gaan leveren. Op het trainingscomplex kon onder ideale omstandigheden en onder het genot van een krachtig zonnetje ontspannen getraind worden door zowel Zaterdag 1 als Zaterdag 2. De meeste mannen bleken ervaren om te kunnen gaan met een laag aantal slaapuurtjes. Sommige jongens waren duidelijk nog zoekende. Na een prima training van 1,5 uur was het tijd om San Antonio te voet te verkennen. Met een wandeling langs de boulevard en een aantal stops voor wat groepsfoto’s was de middag al snel gevuld. Deze kon vrij afgesloten worden met een lunch naar eigen invulling. Enkelen kozen gelijk de weg naar de Burger King, anderen gingen gericht (of toch niet zo) op zoek naar een tapastentje, wat toch een uitdaging bleek.

     

Om 17 uur verzamelde de groep zich op het complex, waar de bus alweer klaarstond om ons terug te brengen naar het verblijf. De twee uurtjes die vrij waren tot het avondeten, gebruikte een aantal om de schade van de vorige avond in te halen. Anderen kozen voor een ontspannen drankje of een potje FIFA op de kamer. De Brito laat zijn Playstation namelijk nooit alleen thuis. Het avondeten resulteerde in een klein cultuurverschilletje. Daar waar de Spanjaarden de voorgeschotelde gerechten met liefde hadden klaargemaakt en aangaven dit ook zelf vaak te eten, smaakte het de Hollandse jongens toch een stukkie minder. Om toch de nodige vitamines binnen te krijgen werden de bordjes (meestal) netjes leeggegeten. Ook de vrijdagavond was door de spelersgroep vrij in te vullen. De avond daarvoor waren al vele tips verspreid over ‘the place to be’ op vrijdag. Het werd die avond een tent in Ibiza-stad met een wat luxer randje, wat de Ibiza-prijzen zoals die in de zomer vaak gelden, naar voren deed brengen. Het leuke aan Ibiza als bestemming als trainingskamp is, dat je het enige voetbalteam bent, waardoor je je als groep moet mengen onder de Spaanse bevolking. Dit werd vooral deze avond niet erg bevonden. Na een paar drankjes genuttigd te hebben, waarbij alleen met briefgeld afgerekend kon worden, omdat je anders simpelweg tekortkwam, werden de taxi’s ingezet om huiswaarts te keren.

 

Dag 1 trainingskamp A-selectie

Op donderdag 11 januari 2018 vertrok de A-selectie van VV Papendrecht vanaf Schiphol naar het Spaanse Ibiza. De groep bestond uit spelers en stafleden van zowel het 1e als het 2e zaterdagelftal. Doordat onderling een bus geregeld was om de groep zowel te brengen als te halen naar en van Schiphol, verliep de reis voorspoedig en arriveerden we binnen 7 uurtjes op de plek van bestemming, Beach Appartementos aan de rand van één van de twee grotere plaatsen op Ibiza, San Antonio. Tijdens de transfer van het vliegveld naar het appartementencomplex werd door het trainersensemble overlegd over de invulling van de rest van de avond. Besloten werd om de groep vrijaf te geven, met de kanttekening dat de volgende ochtend om 9 uur het ontbijt klaar zou staan. Van eenieder werd verwacht daarbij aanwezig te zijn. Dit besluit werd uiteraard met luid gejuich ontvangen. Na een vlugge verdeling van de kamers stond in het restaurant al snel wat te eten klaar. De gedurende dit trainingskamp beroemd geraakte broodjes jamon/queso/chorizo/parma zorgden voor een kleine versnapering en een redelijke bodem. Aangezien het bekijken van San Antonio toch vooral gesloten tentjes opleverde, werd gekozen om die avond Ibiza-stad te verkennen. Tussen de Spaanse bevolking werd een klein drankje genuttigd in verschillende tentjes. Enige spelers moesten hierbij wat wennen aan de ‘ruimdenkende’ hippiecultuur die op het eiland heerst en namen snel de benen. Anderen hielden het wat langer vol en eindigden op een wat minder acceptabel tijdstip in hun bed.

 

Zondagveteranen overklassen Zondag 2

Op zondag 14 januari vond op het Slobbengors de jaarlijkse titanenstrijd plaats tussen Zondag 2 en ZondagVE1. De Zondagveteranen hadden de afgelopen jaren steeds aan het kortste eind getrokken en waren overduidelijk uit op revanche. Ze hadden flink wat trainingsuren en zelfs al een oefenwedstrijd achter de rug, iets wat het arrogante Zondag 2 niet nodig had gevonden. Die hooghartigheid werd op meedogenloze wijze afgestraft. Daar waar bij Zondag 2 sprake was overgewicht, hadden de opponenten het voetballende overwicht. De veel fitter ogende rood-zwarten lieten met frivool en oogstrelend combinatievoetbal het in het wit gestoken Zondag 2 alle hoeken van veld 6 zien. Daarnaast werkten de Zondagveteranen keihard, terwijl Zondag 2 nog in de slaapstand stond. Dit was goed te zien bij de 1-0. Linksback Bas W. kon ongehinderd diagonaal naar de andere kant oversteken, zonder dat het middenveld van Zondag 2 het nodig vond om mee te lopen. De fraaie uithaal eindigde strak onder de lat. Ook bij de 2-0 was het surplus aan klasse bij de veteranen zichtbaar. De uitstekende doorzettende Ben had geen enkele moeite met drie tegenstanders en kon alleen op onreglementaire wijze binnen het strafschopgebied gestuit worden. De uiteraard wederom foutloos opererende leidsman Van Toor restte niets anders dan naar de bekende witte stip te wijzen. Iedereen weet dat de grootste kans voor een doelman om een strafschop te stoppen, is, om te blijven staan. Maurice lag echter al in zijn rechterhoek voordat George in de buurt van de bal was. Hij kon deze dan ook op zijn gemak in de andere, lege hoek deponeren. Ben zorgde niet veel later voor het hoogtepunt van de ochtend middels een genadeloze panna waarmee hij slachtoffer Ramon in vertwijfeling achterliet. Ramon zorgde overigens wel voor de enige noemenswaardige actie van het futloze Zondag 2, maar zijn inzet eindigde op de lat.

Na de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, iets wat de Zondagveteranen al hadden ingecalculeerd. Ze hadden sterkhouders als Erelid Peter M. en voorzitter Jonker zelfs gewoon thuisgelaten. De ultieme vernedering was toch wel dat de rood-zwarten hun beste spelers eruit haalden om hun mindere goden, die normaal alleen de reservebank warm mogen houden, ook wat speelminuten te gunnen. Het maakte voor het spelbeeld niets uit. Zondag 2 meende de wedstrijd nog te kunnen kantelen door de compleet falende defensie vrijwel volledig te vervangen. Het hielp in die zin, dat ZondagVE1 na rust geen enkele kans meer creëerde. Iets wat voor Zondag 2 geen garantie is op tegentreffers, zeker als mensen als Duin achterin staan. Eén van de eerste dingen die je leert als pupil is, dat je niet blind moet terugkoppen naar je eigen doel. Dat wordt overigens ook verteld tijdens elke trainingscursus. Maar de gediplomeerde trainer vindt kennelijk dat dat niet voor hem geldt. Maar het dient gezegd: de boogbal was bijzonder fraai: 3-0. Het middenveld van Zondag 2 bestond na rust uitsluitend uit oud-voetballers van Zondag 1, inclusief ex-aanvoerders en voormalige Spelers van het Jaar. Ze zijn echter niet voor niets afgezakt van het hoogste naar het laagste amateurniveau. Wat een … zeg. Doelman Sjaak kon na afloop zijn spullen zo weer in zijn kast stoppen.
Zo werd het een zege met twee vingers in de neus voor ZondagVE1 dat zich volledig terecht Zondagclubkampioen mag noemen. Voor Zondag 2 is na deze genadeloze afstraffing te hopen dat het besef doordringt, dat een knop om moet, wil de ploeg niet definitief afdalen naar de absolute krochten van het vaderlandse veldvoetbal.

 

Oefenwedstrijden

Nog een paar weken en dan begint het competitievoetbal weer. Om weer in het ritme te komen, vinden de nodige oefenwedstrijden plaats. Het voorlopige oefenprogramma is als volgt:

Zaterdag 13 januari 2018
12.00 uur   Binnenmaas JO15-1 – Papendrecht JO15-1
09.45 uur   RCD JO11-1 – Papendrecht JO11-1

Zondag 14 januari 2018
10.30 uur   Zondagveteranen – Zondag 2

Zaterdag 20 januari 2018
14.30 uur   Unitas Zon1 – Papendrecht Zat1
11.00 uur   Sliedrecht JO17-1 – Papendrecht JO17-1
10.30 uur   Papendrecht JO15-1 – Groot-Ammers JO15-1
10.00 uur   SSS JO15-1 – Papendrecht JO15-2
08.45 uur   Pelikaan JO13-1 – Papendrecht JO13-1
09.00 uur   Sliedrecht JO13-4 – Papendrecht JO13-3
10.00 uur   Papendrecht MO19-1 – SSS MO19-1

Zondag 21 januari 2018
10.00 uur   Papendrecht Zon2 – Dubbeldam Zon7
10.00 uur   Papendrecht ZonVE1 – Binnenmaas ZonVE1

 

Eerste Weekbrief van 2018  (10-01-2018)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2017-2018, de eerste Weekbrief van 2018, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Echtpaar Michielse eerste nieuw lid van vernieuwde Business Club’, ‘Veth Propulsion ondersteunt de Soos’, ‘Wim Advocaat overleden’, ‘Nieuwjaarsreceptie 2018’, ‘Jubilarissen’, ‘Huishoudelijk Reglement’, ‘Uitkomst Grote Clubactie 2017’, ‘Korfballende voetballers’ en ‘Martin Nouwen, trainer van het tweede’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrienden van VV Papendrecht

De ‘Vrienden van VV Papendrecht‘ zorgen er al jaren voor dat de jeugdafdeling extra ondersteuning krijgt. Voor slechts € 50 per seizoen bent u al Vriend van VV Papendrecht. U kunt lid worden als particulier of als familie, gezin of voetbalploeg. Wat krijgt u ervoor terug?

– Indien gewenst een vermelding op het bord van de ‘Vrienden van VV Papendrecht’ dat op een prominente plaats in de kantine hangt;
– U wordt als Vriend van VV Papendrecht vermeld op onze website;
– U wordt elk halfjaar geïnformeerd over de besteding van de opbrengst;
– U ontvangt de speciale digitale publicaties van VV Papendrecht als de Nieuwsbrief, de presentatiegids De Rode V en de VV Papendrecht Voetbalkrant;
– En last but not least: eeuwige dank voor het mogelijk maken van de nodige extra’s voor onze jeugd!

U kunt lid worden door het inschrijfformulier in te vullen dat u kunt afhalen op de club of hier kunt downloaden  >>

Het ingevulde inschrijfformulier kan worden afgegeven in de Commissiekamer of opgestuurd worden:

– Per e-mail naar: de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.
– Per post naar: VV Papendrecht, t.a.v. de Sponsorcommissie,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

Uw donatie wordt ieder jaar stilzwijgend verlengd. Mocht u onverhoopt het lidmaatschap willen opzeggen, dan kan dit door vóór 1 juni een briefje te sturen naar één van de bovenstaande adressen. Namens onze (jeugd)leden danken wij u meer dan hartelijk voor uw bijdrage aan onze mooie vereniging. Want alleen met zijn allen kunnen we ervoor zorgen dat VV Papendrecht niet alleen een club is met een mooie historie, maar dat ook die mooie toekomst er komt!

 

Jubilarissen

Op zaterdag 6 januari werden tijdens de Nieuwjaarsreceptie de jubilarissen gehuldigd. Het ging deze keer om liefst 19 man, waaronder sommigen die al meer dan een halve eeuw lid zijn. Cees van der Stelt (links op de foto) is zelfs al meer dan 70 jaar lid van VV Papendrecht. De voormalige speler van Zondag 1 is één van de voetballers van de helikoptervlucht in het voorjaar van 1965 naar Emmen waar Papendrecht 1 om het nationale amateurkampioenschap speelde. Terwijl voorzitter Hans Jonker (rechts op de foto) de jubilarissen toesprak en de bijbehorende speld overhandigde, gaf secretaris Edwin Schreurs eenieder een bos bloemen, geschonken door Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Eén bloemetje kon Edwin aan zichzelf geven vanwege zijn 40-jarige lidmaatschap.

VV Papendrecht feliciteert nogmaals alle jubilarissen en hoopt dat ze onze club nog lang trouw zullen blijven.

25 jaar lid
Bram Blom, T. de Borst, Martijn Brouwer, Marco Keesmaat, Melvin Keesmaat, Johan Keizer en Tom Sterrenburg

40 jaar lid
Ruud van Bergeijk, Ruud van Waardenburg, Arie Versteeg, Gert Soetendal en Edwin Schreurs

50 jaar lid
Addy van der Kolk, Wim van Pelt en Jan de Waal

60 jaar lid
Dick Nederlof, Frits Schorer en Arie Markesteijn

70 jaar lid
Cees van der Stelt

 

Nieuwjaarsreceptie 2018

Op zaterdag 6 januari was de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Het Slobbengors liep al in het begin van de middag flink vol. Tegen half 5 begon voorzitter Hans Jonker in de kantine aan zijn Nieuwjaarstoespraak. Na het welkom heten van de aanwezigen inclusief Erevoorzitter Bram Blom en Ereleden Peter Michielse en Herman Vermeulen begon onze voorzitter aan een terugblik op 2017. Hierin zijn ons vier leden ontvallen, waaronder Erevoorzitter Ad Matena. Sportief gezien was het een wisselend jaar. Bij de senioren pakten Zaterdag 5 en 8 de titel. Papendrecht 1 handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood en staat momenteel in de middenmoot. Zaterdag 2 draait dit seizoen bovenin mee en heeft al een periodetitel op zak. Dat geldt ook voor het vorig seizoen gepromoveerde Zaterdag 3. Bij de junioren staan de hoogste selectieploegen in de subtop. Bij de pupillen gaat het moeizamer. De jeugdcommissie doet er alles aan om dit te verbeteren en probeert in samenwerking met de vrijwilligerscommissie het aantal vrijwilligers uit te breiden. Een grote groep vrijwilligers is hard nodig voor het G-team en die is er gelukkig ook. Voetballend doen de G-voetballers het overigens prima. De meisjesteams hebben het uitstekend gedaan. In het voorjaar werd MO17-1 kampioen en won MO15-1 de KNVB-beker. Hans Jonker had in zijn toespraak alle lof voor de vernieuwde Business Club. Hij liet Nicole de Groen en Christa Luijendijk naar voren komen en riep iedereen op, die lid wil worden van de Business Club, zich te melden bij de dames. Na de huldiging van de jubilarissen sloot de voorzitter zijn toespraak af en gaf hij aan dat alle aanwezigen op kosten van het bestuur een drankje konden halen.
VV Papendrecht bedankt alle aanwezigen voor hun komst en het kantinepersoneel voor hun inspanningen.

 

G1 verslaat Papendrecht 1!

Op zaterdag 6 januari bond Papendrecht 1 de strijd aan met Papendrecht G1. De G-voetballers lieten zien duidelijk verder te zijn in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en schoten uit de startblokken. Ze zetten gelijk veel druk naar voren en daar hadden de mannen van ons eerste veel moeite mee. Hun defensie had het vooral bijzonder lastig met diepe spits Peter. Mede door zijn spelinzicht en doordat hij steeds op de goede plek stond, was het al na een kwartier 4-0 voor G1. Reden voor trainer Peter de Haan om in te grijpen en enkele veranderingen door te voeren. Zaterdag 1 kwam daardoor beter in de wedstrijd en wist de score iets te milderen, maar G1 kon, met de sterk debuterende Bas, Jeffrey en Joel in de gelederen, vrij eenvoudig standhouden. In de slotfase deed Peter de Haan nog een noodgreep door Michael van Rooijen bij G1 mee te laten voetballen, maar ook dat hielp niet. Volgens de begeleidende staf van G1 was Michael geen versterking en komt hij niet in aanmerking voor de basis van onze G-team. Bij de G-voetballers waren de balvaardige dribbelaar Edison en Feyenoord-fan Maikel op schot. Beiden scoorden drie keer. Na een uur spelen maakte de sterk fluitende Bram Blom een einde aan de wedstrijd die eindigde in een 7-4 zege voor G1. We verwachten veel van G1 tijdens de rest van het seizoen!

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Zaterdag 7 klopt Zondagveteranen

Zaterdag 6 januari stond wederom de traditionele openingswedstrijd tussen de Zondagveteranen en Zaterdag 7 op het programma. Een traditie die in stand blijft zolang deze verzameling oude heren de bal nog aan het rollen kan krijgen. Afgaande op de wedstrijd kan dat nog jarenlang het geval zijn. De paar weekjes rust hebben de heren goed gedaan. Goed gemutst stonden zij aan de aftrap. De één met nog wat meer overgewicht dan de ander, maar allemaal gemotiveerd om er een mooi schouwspel van te maken. De veteranen trapten af en lieten de bal soepel rondgaan. Oude krijgers als Peter Michielse en Jaap Suijker hoef je dat niet uit te leggen. Ze etaleren nog altijd een surplus aan techniek, maar staan ook in de duels hun mannetje. Toch was het Papendrecht 7 dat via een messcherpe counter de 1-0 produceerde. Stephen Mouthaan rondde een perfecte aanval meedogenloos af, de veteranen in verbijstering achterlatend. De hondstrouwe fans werden vervolgens op hun wenken bediend. Papendrecht 7 steeg boven zichzelf uit. Combinaties liepen soepel en al snel tekende Stephen Mouthaan voor zijn tweede treffer middels een heerlijke schuiver. Gerrit Schutte, de ervaren spelmaker, toonde het publiek zijn uitgebreide arsenaal aan skills. Arjan van Toor nam het publiek mee naar vroeger tijden met indrukwekkende rushes langs de zijlijn, maar de meest bewonderende blikken waren voor Jos van Giersbergen. De inmiddels 61-jarige vedette speelde een glansrol op deze bijzondere dag. Aannames, voorzetten, one-touchvoetbal … het gehele palet werd geëtaleerd. Het toegestroomde publiek kon de ogen nauwelijks geloven. Tussen alle schoonheid door tekende Etienne intussen voor de 3-0. Een ietwat geflatteerde tussenstand.

Na de rust een ander spelbeeld. De veteranen wisselden en hadden het lekkerste duidelijk voor het laatst bewaard. Peter Luijendijk, Ruud van Bergeijk en Addy van der Kolk lieten zien dat ze het spelletje nog altijd volledig beheersen. Moeiteloos trokken zij de regie naar zich toe. De eveneens ingevallen Bas Weemhoff had de opdracht de – tot dan toe – makkelijk voetballende, maar voorlopig nog iets te zware Teus Baars persoonlijke mandekking te geven. Het tactisch sterke Papendrecht 7 antwoordde met het naar voren schuiven van linksback Guido Donk die bij een aantal zeer gevaarlijke acties betrokken was. Guido lijkt op z’n oude dag steeds meer los te komen. Zijn lichaamsschijnbewegingen zijn dermate onnavolgbaar dat zelfs het publiek regelmatig op het verkeerde been stond. Toch waren het de veteranen die er een slotoffensief uitgooiden. De uitstekend keepende Marc Tenfelde voorkwam echter dat de voetbalpartij weer een wedstrijd werd. Met de nodige safes werd de geplaagde goalie – een hard schot in zijn edele delen was de sympathieke doelman van Zaterdag 7 in de eerste helft nog bijna fataal geworden – toch nog de man van de wedstrijd. Al kon ook hij niet voorkomen dat George Dingemans uit een penalty de eretreffer mocht aantekenen voor Zondag VE1. 3-1 was een enigszins geflatteerde uitslag. De stootkracht van Papendrecht 7 had de doorslag gegeven. Op basis van het veldspel hadden de veteranen meer verdiend, maar zoals in het echte voetbal; het is geen jurysport. Het gaat om de doelpunten. En daarin toonde Zaterdag 7 zich dit jaar beter. Volgend jaar revanche. Op een heerlijk, sportief, gezellig en bovenal gezond jaar voor iedereen!

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Nieuwjaarswedstrijden gaan door

De Nieuwjaarswedstrijden, die op zaterdagmiddag 6 januari op het programma staan, gaan door. Vanwege de regen van de afgelopen periode kan echter nog niet van de natuurgrasvelden gebruikgemaakt worden. De wedstrijden vinden daarom plaats op veld 2, op XtraGrass. De aftrap van het duel tussen de Zondagveteranen en Zaterdag 7  is om 14 uur. Een uur later speelt Papendrecht 1 tegen Papendrecht G1.

 

Eerste voetbaltrainingen op 8 januari

Hoewel het nog wel even gaat duren, voordat de eerste officiële wedstrijden gespeeld gaan worden, beginnen we binnen niet al te lange tijd alweer met trainen. In week 2 kunnen daarvoor de trainingsschoenen weer ondergebonden worden. Dat betekent dat de eerste voetbaltrainingen van 2018 op maandag 8 januari zijn, mits de omstandigheden dat toelaten.