Terug
Berichten eerste helft 2016

Nieuw reclamebord JAN DIRK STOUTEN  (30 juni 2016)

JAN DIRK STOUTEN (JDS) heeft een reclamebord op het Slobbengors laten plaatsen. Als u uw netwerk wilt vergroten, een ambassadeur zoekt voor een project, een evenement of een sponsoravond wilt organiseren, JDS helpt u graag verder. De dagvoorzitters en presentatoren van het bedrijf leiden moeiteloos een discussie, schakelen snel, zorgen voor interactie, vatten de antwoorden samen en trekken conclusies. Ook kondigen zij met verve de eventuele gastsprekers aan. Ze kenmerken zich bovendien door een grondige voorbereiding en denken graag met u mee. JAN DIRK STOUTEN beschikt over een uitgebreid netwerk van topsporters, journalisten, coaches, ondernemers en politici. De gastsprekers kunnen uw boodschap naar voren brengen of over een gekozen thema komen spreken. De interviewer, die kan bogen over een ruime journalistieke ervaring, leidt het gesprek, zorgt voor interactie en houdt de vaart erin. En uw boodschap… die komt luid en duidelijk over bij het publiek. Daar zorgen wij wel voor! Maar JDS zet zich ook maatschappelijk in. Zo probeert het bedrijf onder meer jongeren uit de bijstand te halen. Jan Dirk Stouten, één van de meest gevraagde dagvoorzitters van Nederland, is vooral bekend geworden als sportverslaggever van RTV Rijnmond. Vorig jaar leidde hij de door Erwin Schuil georganiseerde BusinessClubavond. VV Papendrecht dankt JAN DIRK STOUTEN voor het plaatsen van het reclamebord langs ons hoofdveld.

Reclambord JAN DIRK STOUTEN juni 2016

Laatste Weekbrief van seizoen 2015-2016 (29-06-2016)

De 26e en laatste Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2016-2017’, ‘Start trainingen nieuwe seizoen’, ‘Trainers junioren nieuwe seizoen’, ‘Kampioenen ontmoeten Kampioenen (Johan-Cruijff-Schaal 2016)’, ‘Kantine tijdens zomerstop zaterdag open’, ‘Mutaties Papendrecht 1’, ‘Nieuwe sponsor restaurant Dragon Chen’, ‘1000e liker Facebook’, ‘Vrouwenafdeling van VV Papendrecht’, ‘De Kantinecommissie’, ‘Robin Matena Bokaal 2016 goed voor € 18.000,-‘, ‘Nieuw uittenue Zondag 2’ en ‘Oud-Zondag 1 op toernee in Limburg’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

1000e liker Facebook

Zoals bekend is VV Papendrecht actief op diverse sociale media. Naast de website is onze voetbalvereniging te vinden op Twitter en Facebook. Verder verschijnt elke twee weken de digitale Weekbrief waarop u zich kunt abonneren via de website  >>

Ook tijdens de huidige voetballoze periode blijven we doorgaan met de publicatie van nieuwsberichten op onze sociale media. Een heuglijk feit is dat onze Facebook-pagina sinds kort meer dan 1000 vind-ik-leuks heeft. Dat betekent dat 1000 personen het wel en wee van ons cluppie volgen op Facebook. Bedankt allemaal. Ook u kunt, als u dat nog niet gedaan heeft, VV Papendrecht op Facebook liken  >>

Blijft ons volgen, ook tijdens de zomerstop.

 

Oud-Zondag 1 op tournee in Limburg

Als oude helden werden zij binnengehaald in Kerkrade: het voormalige Zondag 1 uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, onder leiding van Henk Markestein en Joop van Daele. Zowel de nog enigszins mobiel zijnde sterren alsook degenen die inmiddels van lichaamsvreemd materiaal voorzien waren in verschillende gewrichten, waren aanwezig. John Vievermans, de oer-Limburger en prominent van het vroegere Papendrecht-team, had de organisatie aan Limburgse zijde op zich genomen en had ervoor gezorgd dat het Parkstad-Limburg-stadion van Roda JC was vrijgemaakt voor de wedstrijd tussen Schaesberg en oud-Papendrecht. Op het kunstgrasveld bleek maar weer eens welk een klasse er bijeengebracht was. Onder leiding van de oude meester Sjaak van Giersbergen werd zeer verzorgd gespeeld en kwam er een regelmatige 0-3 overwinning op het bord te staan tegen een ploeg die toch gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar jonger was. Twee goals van Jos van Giersbergen en een mooi afstandsschot van Silvester Uneputty maakten de drie van Papendrecht vol.

Oud-Zondag1 18-06-2016 B     Oud-Zondag1 18-06-2016 C

Na de wedstrijd was er volop lof voor de Papendrechtse heren, hetgeen zij zich maar wat graag lieten aanleunen. Het feestje na afloop in het spelershome was dan ook zeer gezellig en het Limburgse Brand bier vloeide dan ook rijkelijk. Kortom, zeer geslaagd en gaandeweg de avond werden de prestaties van vroeger steeds beter en unieker.

Oud-Zondag1 18-06-2016 A

Uiteraard nog even de spelers op een rijtje: Harold Verberkmoes, Marti Verheem, Peter Michielse, Wim ter Stege, Jacco Hessing, Cock van de Griend, Angel Estirado, Peter Bouw, John Vievermans, Silvester Uneputty, André Tamerus, Michel Ooijen, Sjaak van Giersbergen en Jos van Giersbergen. Hans van Dongen, Chris Bosse en Francisco Estirado speelden niet, maar waren wel aanwezig. Verzorger Gerard Gaillard en grensrechter Roel ter Stege completeerden het gezelschap, uiteraard met technische staf Henk Markestein en Joop van Daele.

 

Kantine tijdens zomerstop zaterdag open

Het is ons duidelijk geworden dat velen de aangename sfeer van VV Papendrecht niet kunnen missen. Daarom is op veler verzoek tijdens de zomerstop onze kantine elke zaterdag gewoon geopend. Van 14 tot 19 uur kunt u genieten van de typische Papendrechtse gastvrijheid. Onder het genot van een lekker hapje en een warm of koud drankje kunt u gezellig biljarten, een kaartje leggen, een pijltje gooien of gewoon een praatje maken. U bent van harte welkom op Slobbegors.

Tot zaterdag!

 

Robin Matena Bokaal 2016 goed voor €18.000,-

De 20e en laatste editie van de Robin Matena Bokaal heeft op zaterdag 18 juni voor een recordopbrengst van €18.000,- gezorgd. De dag begon in mineur door het plotseling overlijden van een van de vaste Duchenne-deelnemers de nacht ervoor. Hierdoor werd pijnlijk duidelijk waarom het toernooi wordt georganiseerd. Een aangepast, meer sober programma werd geopend door burgemeester De Bruin. De emotioneel zwaarbeladen sfeer werd omgebogen door de dansers van Da Bounce Squad. Met een spetterend optreden toverden zij weer een glimlach op de gezichten van de vele aanwezigen.

Robin Matena Bokaal 18-06-2016 A     Robin Matena Bokaal 18-06-2016 B

Aan het einde van de middag overhandigde voetbalanalist René van der Gijp de Robin Matena Bokaal aan de aanvoerder van het winnende team, De Prutsers. Daarna was het de beurt aan de goede doelen. Zowel  Stichting on Wheels als Duchenne Parent Project ontving uit handen van René van der Gijp een vette cheque. Tijdens de afsluitende barbecue werd tot in de late uurtjes teruggeblikt op de voorgaande twee decennia waarin in totaal ruim €160.000,- opgehaald werd voor de goede doelen. De foto’s zijn van Edwin Schreurs. Klik hier voor meer foto’s  >>

Robin Matena Bokaal 18-06-2016 C     Robin Matena Bokaal 18-06-2016 D

Robin Matena Bokaal 18-06-2016 E     Robin Matena Bokaal 18-06-2016 F

 

Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2016-2017

Op grond van de prestaties gedurende het afgelopen seizoen, de selectiewedstrijden en de beoordelingen van de begeleiding is de jeugdcommissie tot een voorlopige indeling van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen gekomen. Nogmaals: het gaat om een voorlopige, niet om de definitieve indeling. Bij de junioren en de F-pupillen is er net als afgelopen jaren voor gekozen om nog ruimte over te laten voor de hoogste ploegen. In het begin van het seizoen 2016-2017 zullen die teams door te schuiven met spelers compleet gemaakt worden. De leiding zal enige tijd voor de start voor de eerste officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen de definitieve teamindeling bekendmaken.

Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2016-2017  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2016-2017  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2016-2017  >>

Bent u geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor de Jeugdafdeling of hebt u vragen over de voorlopige teamindelingen, neem dan per e-mail contact met ons op via: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Martin van Heteren versterkt organisatie

Martin van Heteren komt onze organisatie versterken. Martin gaat als Manager Technische Jeugdzaken de Technische Jeugdcommissie ondersteunen en gaat meehelpen de communicatie, organisatie en structuur verder op te bouwen en te verbeteren. Iedereen die Martin kent, weet, dat hij hier een meerwaarde in zal zijn. We hebben afgesproken dat Martin vooralsnog 1 jaar gaat deelnemen en dat we na een jaar gaan evalueren. Enkele punten waarvoor Martin (mede)verantwoordelijk zal zijn:

– Het ontwikkelen, verbeteren en aanpassen van de structuur en van procedures.
– Het evalueren van het Jeugdbeleidsplan en het Jeugdopleidingsplan en ze integreren in de jeugdopleiding (trainers, leiders etc.).
– Het onderzoeken van de mogelijkheid een verzorger voor de jeugdteams aan te stellen.
– Het Speler-Volg-Systeem in samenwerking met trainers, eventueel in overleg met Guillaume Kortekaas bijeenkomsten daarover houden.
– Thema-avonden voor trainers.
– Algemene verenigingszaken die direct of indirect betrekking hebben op Technische Jeugdzaken.

Zat3 tegen Zat4 14-05-2016 B

Verder zal Martin als voorzitter van de Organisatie Voetbalzaken zorgen voor planning en zaken delegeren en evalueren. VV Papendrecht is blij dat we Martin hebben kunnen strikken en wensen hem veel succes.

 

ZPRESS Media Group nieuwe sponsor

VV Papendrecht heeft de ZPRESS Media Group als nieuwe sponsor aan zich weten te binden. Het 25 jaar jonge bedrijf, gevestigd in Dordrecht en Barendrecht, is in Nederland met dochter ZPRESS Young nummer twee bij de landelijke jeugdbladen. De ZPRESS Sign Group is toonaangevend in statische en dynamische bewegwijzering. ZPRESS Studio is een full-service-creatiebureau voor uitgaven en externe opdrachtgevers. ZPRESS Sport is marktleider op het gebied van sportgerelateerde media. Voor meer dan 25 betaaldvoetbalorganisaties en ruim 75 amateurclubs worden presentatiegidsen, programmabladen, magazines en huis-aan-huiskranten gerealiseerd. Ook verzorgt ZPRESS Sport in een achttal stadions de reclameboarding en is het eigenaar van de elektronische scoreborden. Tot slot wordt één tot twee keer per jaar het Voetbaljournaal uitgegeven met lokaal nieuws over het amateurvoetbal. VV Papendrecht heeft vorig jaar in samenwerking met ZPRESS Sport en ZPRESS Print de presentatiegids De Rode V uitgegeven en hoopt aan het begin van het nieuwe seizoen met een nieuwe editie te komen.
VV Papendrecht is dankbaar voor de vruchtbare samenwerking met ZPRESS.

Reclambord ZPRESS juni 2016

 

Inleveren tenues jeugdteams

Het is weer het einde van een mooi voetbalseizoen. Dit betekent dat de tenues van alle jeugdploegen ingeleverd dienen te worden. Dit dient te gebeuren aan het begin van week 25 in de Instructiekamer:

– De D-, E-, F- en minipupillen op maandag 20 juni tussen 18.30 en 20.00 uur.
– De A-, B-, C-junioren en de gehele meisjesafdeling op dinsdag 21 juni tussen 19.00 en 20.30 uur.

Blijf je lid, dan blijft de borg staan, mits de volledige voetbaluitrusting in goede staat teruggebracht wordt. Ben je uitgeschreven als lid, dan krijg je je borg terug, waarbij wel geldt dat het tenue in goede staat dient te zijn.

De Jeugdcommissie

 

20e Robin Matena Bokaal met Van der Gijp

Aanstaande zaterdag vindt in de Oostpolderhal van PKC, Andoornlaan 36, de 20e en laatste editie van de Robin Matena Bokaal plaats. Het vierde lustrum van dit benefietrolstoelhockeytoernooi wordt weer gespeeld met 16 teams die strijden om de felbegeerde bokaal. De teams bestaan uit valide en minder valide sporters. Burgemeester De Bruin verzorgt om 10.45 uur de opening. Rond half vijf reikt voormalig international en voetbalanalist René van der Gijp de prijzen uit en overhandigt hij de cheques aan de goede doelen. Tussendoor zijn er optredens van onder andere Da Bounce Squad en Nigel Voets. De opbrengst gaat zoals ieder jaar naar Stichting on Wheels en Duchenne Parent Project. Aansluitend is er een grote barbecue om het afscheid van dit unieke evenement luister bij te zetten.


Robin Matena Bokaal 2015 (foto Cees van Meerten) B     Robin Matena Bokaal 2015 (foto Cees van Meerten) A
Foto’s Robin Matena Bokaal: Cees van Meerten van Fotoexpressie Fotografie

 

25e Weekbrief van seizoen 2015-2016

De 25e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Wederom geslaagde Slotdag’, ‘Vele jeugdkampioenen’, ‘Leuke meerkamp voor pupillen’, ‘Karsten van de Velde Speler van het Jaar’, ‘Nieuw reclambeord JAN DIRK STOUTEN’, ’20e Robin Matena Bokaal met Van der Gijp’, ‘Icoon Peter Michielse stopt met competitievoetbal’, ‘Inleveren tenues jeugdteams’, ‘Teams in actie tijdens Baggercup 2016’, ‘Zondag 2 clubkampioen zondagteams’, ‘E4 verslaat supporters’, ‘Leuk en gezellig seizoen E4’ en ‘Team van de Week E1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Leuke meerkamp voor pupillen

Op zaterdag 11 juni waren de eerste vrijwilligers al om 8 uur ’s ochtends op het Slobbengors. Ze zorgden voor het neerzetten van de attributen die nodig waren voor de pupillenmeerkamp. Om 12 uur was alles klaar, zodat de Slotdag voor de D-, E-, F- en mini-jeugd kon beginnen. De spellen stonden opgesteld op het minipupillenveld en op het gras achter het hoofdveld. Gedurende 20 spelronden kwamen de kinderen 10 keer in actie op de onderdelen buikschuifbaan, helling glijden, ezeltje prik, stier zitten, stier trekken, stropdasschieten, kruiptunnel, stormbaan jungle, stormbaan jumping balls en speed schieten. De pupillenmeerkamp stond onder de deskundige leiding van Eimerd van de Griend en Pieter Bernaards. Zij zorgden ervoor dat elk team 8 minuten per spel kreeg. Om kwart over 4 was spelronde 20 voorbij. VV Papendrecht bedankt alle vrijwilligers die de pupillenmeerkamp mogelijk hebben gemaakt.

Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 A     Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 C

Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 D     Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 E

Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 F     Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 G

Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 H     Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 J

Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 K     Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 M

Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 N     Meerkamp Pupillen Slotdag 10-06-2016 B

 

Vele jeugdkampioenen

Dat VV Papendrecht een club is met een sterke jeugdopleiding, is dit seizoen maar weer eens duidelijk geworden. Liefst 7 ploegen werden kampioen, mooi verdeeld over de geledingen binnen de jeugd. Dit bewijst dat onze vereniging barst van de talenten. De kampioenen werden uitgebreid in het zonnetje gezet op de Slotdag. Voorzitter Bram Blom had een mooi woordje voor iedereen en deelde met Sandra Zwart medailles uit aan alle spelers en hun begeleiders. A1, C1, MB1, MD1, D3, E3 en F3: nogmaals gefeliciteerd met het behalen van de titel!

Jeugdkampioenen 11-06-2016 A     Jeugdkampioenen 11-06-2016 D

Jeugdkampioenen 11-06-2016 B     Jeugdkampioenen 11-06-2016 C

Jeugdkampioenen 11-06-2016 E     Jeugdkampioenen 11-06-2016 F

 

Wederom geslaagde Slotdag

Op zaterdag 11 juni 2016 werd bij VV Papendrecht het seizoen zoals altijd afgesloten met de Slotdag. Kosten noch moeite zijn gespaard om de Familiedag tot een onvergetelijke happening te maken. Rond het middaguur werd gestart met op het hoofdveld 7×7-wedstrijden voor junioren en senioren en voor de pupillen een leuke meerkamp. Van de wedstrijden was vooral die tussen Zaterdag 3 en Oud-Eteha een opvallende. De jonge honden van Zaterdag 3 hadden dit seizoen alles gewonnen, maar hadden het bijzonder lastig tegen de tegenstanders hoewel die 25 tot 30 jaar ouder zijn. De veteranen herbergden dan ook ervaren ex-eerste-elftalspelers als Edwin v.d. Linden, Sjaak van Giersbergen, Jacco Hessing, Paco Ariza Lora, Arjan van Toor, Peter Bouw, Marc van der Leeden en Teus Baars. Ze lieten zien het voetballen nog zeker niet verleerd te zijn. Tegen half 5 nam voorzitter Bram Blom het woord. Hij bedankte iedereen die niet alleen de Slotdag, maar het hele seizoen tot een succes gemaakt heeft. Dat het seizoen 2015-2016 sportief geslaagd is, blijkt wel uit de vele jeugdkampioenen. Ze werden uitgebreid gehuldigd. Aan het eind van de middag barstte op het Rood-Zwarte Plein het feestgedruis los, zoals altijd onder leiding van DJ Karsten van de Velde. Aan het begin van de avond schoof iedereen aan voor het lekkere eten. De keuze was groot: vele salades, stokbrood en kruidenboter, van de barbecue allerlei soorten vlees als speklappen, braadworsten, kippenpoten, hamburgers, kip- en varkenssaté en natuurlijk patat en diverse sausen.

Slotdag 11-06-2016 A     Slotdag 11-06-2016 B

Slotdag 11-06-2016 C     Slotdag 11-06-2016 D

Slotdag 11-06-2016 E     Slotdag 11-06-2016 G

Slotdag 11-06-2016 H     Slotdag 11-06-2016 J

Slotdag 11-06-2016 F

Na een lange en bijzonder gezellige nazit zat het seizoen erop. Een fijne zomervakantie allemaal en op naar het seizoen 2016-2017! Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van Guillaume Kortekaas en op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Bericht uit de V.S. van Peter Kroes

Herman Vermeulen heeft enige maanden geleden contact opgenomen met Peter Kroes. Hij was geruime tijd jeugdleider en nadat hij in 1981 naar de Verenigde Staten was geëmigreerd, schreef hij jarenlang in ons clubblad als onze correspondent een bericht uit Amerika. Daarin schreef hij over de voetbalcompetitie van de jeugd en de Amerikaanse voetbalcompetitie. Destijds waren daar de grote Nederlandse sterren Jan van Beveren, de doelman van Fort Lauderdale, en Johan Neeskens en Wim Rijsbergen van New York Cosmos.

Hieronder het bericht uit Amerika van Peter Kroes.

Herman Vermeulen heeft mij gevraagd een stukje te schrijven nadat hij in het Cluborgaan van VV Papendrecht van juli 1981 een interview van Ruud Baris met mij tegenkwam aangaande mijn vertrek naar Amerika. Na bijna 35 jaar woon ik hier nog steeds, ben nu gepensioneerd en grootvader van 6 kleinkinderen. Ik heb veel goede herinneringen aan mijn tijd als jeugdleider bij VV Papendrecht. Ik heb dit 5 jaar gedaan. Eerst als leider van E2 met Cor van Dongen en later als hoofdleider van de F-pupillen. Mengel Fortuin was toen leider van alle pupillen. Een van de dingen die mij altijd bijgebleven is, en ik heb het krantenknipsel, is dat we in juni 1979 een toernooi met E2 in Leiden speelden. Wij wonnen het toernooi en kregen toen een beker overhandigd die 1 meter en 4 centimeter hoog was. De grootste beker die ik ooit gezien heb.

Teamfoto E2 juni 1979     Peter Kroes 1982

Alle twee mijn zoons, Marco en Edward, hebben bij de pupillen van Papendrecht gespeeld en later in Amerika in schoolteams. Er zijn hier jammer genoeg nog steeds geen amateurvoetbalteams. Het is hier Highschool, College en dan houdt het op. Marco is al jaren leider van de competitie in Old Lyme, waar wij wonen. Ze hebben hier 20 ploegen in de leeftijdsgroep van 8 tot 14 jaar. Voetbal loopt in populariteit nog ver achter bij sporten als honkbal, basketbal en American Football.

Met hartelijke groeten uit Connecticut, Peter Kroes

 

Aanstaande zaterdag Slotdag 2016

Op zaterdag 11 juni nemen zo’n 20 teams deel aan de Zeskamp. Schitterende hindernisbanen, twee prachtige waterglijbanen, laag en hoog en ga zo maar door. Het belooft een waar spektakel op en rondom ons hoofdveld te worden. Op het hoofdveld worden door veel ploegen potjes 7 tegen 7 gespeeld. Het voorlopige speelschema is als volgt:

12.00 – 12.45 uur:  B-meisjes onderling
12.00 – 13.30 uur:  Mixtoernooi B-jongens
14.00 – 14.45 uur:  A1 – A2
15.00 – 15.45 uur:  Zaterdag 3 – Oud Eteha
15.00 – 15.45 uur:  Zaterdag 7 – jeugdtrainers/-leiders
16.00 – 16.45 uur:  Zaterdag 1 – Zaterdag 2
16.00 – 16.45 uur:  Zondag 2 – Zondagveteranen
17.00 – 17.45 uur:  Zaterdag 3 onderling

De wedstrijden duren twee keer twintig minuten met vijf minuten rust. De ploegen dienen zelf voor een scheidsrechter te zorgen. Nadat rond half vijf de jeugdkampioenen zijn gehuldigd, gaat het vuur in de barbecue. En barst niet veel later de muziek uit de boxen…. Wil jij ook nog mee barbecueën, geef je dan vandaag nog op, anders bestaat de kans dat wij nee moeten verkopen als je het op het allerlaatste moment nog wilt doen en dat willen wij liever niet. Nu opgeven is noodzakelijk! Dit kan bij Coby Blom.

Wij hopen velen van jullie te zien op de Slotdag van dit seizoen.

Tot zaterdag!

 

Teams in actie tijdens Baggercup 2016

Beter een goede buur dan een verre vriend

De trainingen waren net afgelopen, de avondvierdaagse was net begonnen, toen op de vereniging een aanvraag binnenkwam om met twee extra teams deel te nemen aan de Baggercup 2016 in Sliedrecht. Een club die met 3 teams zou komen, had afgezegd en daarom was een gat ontstaan in de programmering. Natuurlijk wilden we helpen en zo werden binnen een paar dagen twee teams gevormd die zouden uitkomen bij de ploegen Onder 13 en Onder 11. Helaas konden voor de laatstgenoemde groep maar een paar voetballers van de E1 en daarom werd die aangevuld met spelers uit de E2, E4 en zelfs met een F1-speler. Overigens had Papendrecht al eerder een team ingeschreven voor de categorie Onder 15. Natuurlijk wisten we dat het een heel moeilijke opgave zou gaan worden. Op het internationale toernooi was alleen maar plaats voor clubs die uitkomen in de Hoofdklasse of hoger. Daarbij hadden de meesten van Papendrecht Onder 11 nog nooit 9×9 gespeeld. De spelers zijn er met zijn allen voor gegaan en hebben alles gegeven. Helaas werd het niet beloond met een overwinning, maar ze zijn allemaal wel een ervaring rijker. En wie kan er nu maandag op school zeggen, dat ze tegen clubs uit Kroatië en Engeland hebben gevoetbald…..

Papendrecht O11 Baggercup juni 2016 A     Papendrecht O11 Baggercup juni 2016 B

 

Wetenswaardigheden

Wist u dat?

… Isa van Swieten, de dochter van de directeur/eigenaar van eresponsor Esbi, bij de meisjes tot de Nederlandse top op het gebied van kunstschaatsen behoort;
… VV Papendrecht buiten onze geweldige website actief is op Twitter en Facebook;
… tijdens het seizoen in het Papendrechts Nieuwsblad elke week het programma van aankomend weekend en clubnieuws te vinden is;
… onze club een eigen kledingshop heeft waar het clubtenue en vele andere VV Papendrecht artikelen te verkrijgen zijn.  Lees Meer  >>
… VV Papendrecht een digitale Weekbrief heeft die tweewekelijks verschijnt en jaarlijks publicaties uitgeeft voor het grote publiek in de vorm van de VV Papendrecht-Voetbalkrant, het tijdschrift De Rode V en/of de Nieuwsbrief. U kunt zich via de website daarop abonneren;
… bij de slotdag vorig jaar meer dan 200 mensen deelnamen aan de barbecue en we dit jaar wederom een grote opkomst verwachten;
… de prachtige loungehoek in de kantine gemaakt is door Sander Gootjes van SMG Allround Bouw;
… onze voetbalvereniging veel vrijwilligers heeft die op een jaarlijkse vrijwilligersavond een gezellig samenzijn met eten en drinken vanuit de club krijgen aangeboden;
… VV Papendrecht toch nog wel meer vrijwilligers kan gebruiken;
… je je als vrijwilliger kan aanmelden door contact op te nemen met één van onze bestuursleden, bijvoorbeeld per e-mail:

Voorzitter Bram Blom:  voorzitter@vvpapendrecht.nl of
Secretaris Theo Wolters:  secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Robin Matena Bokaal 2016

Robin Matena Bokaal 20 jaar; The Final!!!!

Aan al het goede komt ook in dit geval een einde. Op zaterdag 18 juni vieren we in de Oostpolderhal van PKC de 20e en laatste editie van de Robin Matena Bokaal. Zoals ieder jaar hebben we weer een afwisselend programma samengesteld, dus het is zaak op tijd aanwezig te zijn. Op tijd betekent dat je uiterlijk om 10.45 uur aanwezig en omgekleed moet zijn. We spelen het toernooi weer met de gebruikelijke 16 teams. Hoofdscheidsrechter is als vanouds Henk van Ettekoven. Voor de muzikale omlijsting tekent DJ Jean Klijn. Cees van Meerten legt alles vast op de gevoelige plaat. De 010-Cheerleaders maken de feestvreugde compleet. De BN’ers staan in de rij om de prijzen te mogen uitreiken aan het einde van de middag. Wie de eer te beurt valt, maken we later bekend. Daarvoor valt er ook van alles te beleven. Dit jaar siert Da Bounce Squad de openingsceremonie op, terwijl een illustere sporter uit Dordrecht het toernooi zal openen. Later op de dag is er een wervelend optreden van jongleur Nigel Voets. Hij werd onder andere bekend van Holland’s Got Talent. Voor de inwendige mensch wordt uiteraard ook weer gezorgd door de catering-ploeg van Geter van der Linde. De legendarische ‘Ballen van Ted’ zullen ook dit jaar niet ontbreken. Na afloop is er de traditionele Jubileum-Barbecue. Voor slechts € 10,- eet je je buik meer dan rond. Opgeven kan bij Addy Matena:.

Betalen vóór half juni op het onderaan vermelde rekeningnummer.

Doel van de dag is het ophalen van zoveel mogelijk euri voor onze goede doelen. De Stichting on Wheels heeft hard geld nodig voor het onderhoud c.q. vervanging van de vier campers en beide chalets in Zeeland en Arcen. Een ander belangrijk deel van de opbrengst gaat naar het Duchenne Parent Project, dat wetenschappelijk onderzoek financiert. Een geneesmiddel is er helaas nog niet, maar is zo ontzettend nodig. Hoeveel geld we ook ophalen, we doen het voor de jongens! Zorg dus dat je er bij bent! Laat mij a.u.b. direct weten of je meedoet en wat je bijdrage dit jaar zal zijn.

Met rollende groet, Wim Erkelens

Tel.: 078-6150863 / 06-11334864
E-mail: wimenhester@hetnet.nl
NL27 INGB 00053.25.707 t.n.v. W. Erkelens o.v.v. RMB 2016

 

Trainingsspullen vanaf € 1 op Slotdag

VV Papendrecht heeft in de loop der jaren de beschikking gekregen over een groot aantal trainingsspullen als shirts, broekjes, kousen, trainingspakken, tassen, schoenen e.d., in allerlei soorten en maten. Op de Slotdag van zaterdag 11 juni zullen deze artikelen bij een stand te koop aangeboden worden voor spotprijzen vanaf € 1. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor goede doelen die zich inzetten voor mensen met de ziekte van Duchenne, een dodelijke spierdystrofie. Dus als jij nog iets nodig hebt voor de training, kom dan eens langs om te kijken of er iets voor jou bijzit. Maar wees op tijd want op = op.

 

24e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (1 juni 2016)

De 24e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het Team van de Week en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Papendrecht 3 pakt de beker!’, ‘Bericht uit de V.S. van Peter Kroes’, ‘ZPRESS Media Group nieuwe sponsor’, ‘Trainingsspullen voor € 1 op Slotdag’, ‘Speelschema 7×7 Slotdag’, ‘Spelerspas verlengen’, ‘Spelerspas voor overkomende E-pupillen’, ‘Papendrecht Legends 7×7 op het Slobbengors’, ‘Laatste trainingen van het seizoen’, ‘Wetenswaardigheden’, ‘Martin van Heteren versterkt organisatie’, ‘Addy van der Kolk ruim 1000 wedstrijden bij VV Papendrecht’, ‘Papendrecht G1 pakt bronzen plak!’ en ‘E4 wordt tweede op thuistoernooi’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Spelerspas verlengen

Van een grote groep leden is de geldigheid van zijn of haar spelerspas verlopen of verloopt deze binnenkort. Zij moeten daarom een nieuwe spelerspas aanvragen en worden derhalve verzocht zo spoedig mogelijk een recente pasfoto + € 2,60 af te geven. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer;
 – te overhandigen aan secretaris Theo Wolters;
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen tijdens officiële wedstrijden!

Senioren
B. v.d. Geer, D. Hoogendoorn, R. Hulzen, E. Karsan, P. Theunisse, J. Timmers, D. v.d. Net, V. Nardten, P. van Overloop, J. Ruiz, M. Schreurs en B. Verkerk.

Junioren
A. Abdi Fata, D. Albers, D. Blokzijl, Y. de Bot, C. van Loon, A. Sileywani, F.P. Verdoorn, D. Verstaeten, D. Djajandkumar, I. Dollison, D.H. den Dunnen, D. Gommers, T. van Heeswijk, M. Hoogendoorn, D. Keerveld, L. Molenaar, B. Ooijen, S. Doukali, F. Koot, A. Lachhab, F. Safdari, I. Nduwayo, V.J.M. Jansen, B.J. Koets, G. Pilkes en J. van Swieten.

Meisjes
S. van Buitene, T. v.d. Waal en N.I. Capiteijns.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Spelerspas voor aankomende D-pupillen

E-spelers met geboortejaar 2005 opgelet. In het seizoen 2016-2017 gaan jullie naar de D-pupillen. Hiervoor is een spelerspas nodig. Lever daarom graag zo spoedig mogelijk een pasfoto en € 2,60 in. Vermeld op de achterkant van de pasfoto je naam en geboortedatum. Het betreft de volgende spelers:

A. Aaouad, Z. Banouss, I. Chaudron, J. Donk, J. Knook L. Olivier, T. v.d. Plank, A. de Ruiter, M. Sanders, M. Timp, S. Timp, B. Verhagen, L. Verhoeckxe en J. Yuan.

Voor vragen of informatie kun je contact met ons opnemen, bijvoorbeeld per e-mail:

Jeugdcommissie:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Secretaris:   secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Laatste trainingen van het seizoen

Trainers opgelet. In de week van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni vinden de laatste trainingen van het seizoen 2015-2016 plaats. Hiervoor zijn alleen de velden 3 en 5 beschikbaar alsmede de punt, de trainingsdriehoek achter veld 4. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van trainingsvelden is het belangrijk dat eenieder zich aan het trainingsschema houdt wat betreft dagen en tijden. Ook is het belangrijk dat alle trainingsmaterialen na afloop van de training van de velden wordt gehaald.

Het bestuur

 

Papendrecht Legends 7×7 op het Slobbengors

Op vrijdag 20 mei vond de derde avond van de voorjaarscompetitie plaats van de Papendrecht Legends. Het 7×7-voetbal voor 35-plussers, gezamenlijk georganiseerd door VV Drechtstreek en VV Papendrecht, was weer goed bezet. Liefst acht teams deden mee. Op de velden 5 en 6 van het Slobbengors werden vier wedstrijden gespeeld. Vele oude bekenden ontmoetten elkaar op het veld of in de kantine. De derde helft duurde lang en was bijzonder gezellig. Naast het drinken gingen de schalen met bitterballen in het rond. Opnieuw een prima avond. Op vrijdag 3 juni is de laatste keer van het seizoen, wederom op het Slobbengors, die afgesloten wordt met een spetterende feestavond. Voor informatie en aanmeldingen: ppdlegends@gmail.com.

 

Traject naar de Toekomst

Zo’n vier jaar geleden heeft onze vereniging het roer omgegooid en heeft zich daarbij een aantal belangrijke doelen gesteld: financieel gezond, herkenning in de selectie-elftallen en een jeugdopleiding waarin prestatie en recreatie gecombineerd worden. Naar de mening van het bestuur hebben we voortgang geboekt op deze doelen, hoewel sommige doelen altijd blijven en dus altijd aandacht verdienen. Het punt is nu gekomen om als vereniging weer verder te kijken. Kortom, we willen stippen op de horizon zetten voor 2020, als we 100 jaar bestaan. Het bestuur heeft daarvoor een ‘Traject naar de Toekomst’ ingezet, waarbij we gaan proberen om met bijdragen van leden te komen tot een beleid voor de komende jaren. Onderwerpen die daarbij zeker aan de orde zullen komen, zijn de toestand van de accommodatie en de velden, prestatief voetbal, jeugdopleiding, etc. Het traject dat we uitgezet hebben, is als volgt:

– Consultatie bestuur met enkele belangrijke leden (begin juni);
– Bijeenkomst met vertegenwoordigers van commissies (juni);
– Enquête via website onder alle leden (juli-aug-september);
– Gerichtere brainstormsessie (september);
– Conclusies en presentatie op Algemene Ledenvergadering (november).

Via de website zullen we verslag doen van de voortgang, hetgeen ook alle leden de mogelijkheid biedt om bijdragen te leveren. Uiteraard zien wij uit naar een interessant traject!

Het Bestuur

 

Slotdag op zaterdag 11 juni

Ook dit seizoen wordt het seizoen afgesloten met de Slotdag. Op zaterdag 11 juni vinden vanaf het middaguur allerlei activiteiten plaats op en rond het hoofdveld. Tevens zal het Activiteitenteam de hele dag actief zijn. Het programma is als volgt:

12:00 – 16:00 uur  Zeskamp D-E-F-MP, jongens en meisjes.
12:00 – 17:45 uur  7×7 voor A-B-C en senioren.
16:00 – 16:30 uur  Huldiging Jeugdkampioenen 2015-2016.
18:00 uur                Barbecue.
19:30 uur                Feestavond met DJ.

De barbecue kost 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 10 euro voor mensen van 13 jaar en ouder. Om aan de barbecue deel te kunnen nemen, dien je je vooraf in te schrijven. Opgeven en betalen kan tot 10 juni in de Commissiekamer bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg. Eenmaal opgegeven voor de BBQ betekent gewoon betalen, ook al kom je niet, daar wij met onze bestellingen rekening met u hebben gehouden. Het wordt wederom een spetterende afsluiting van het seizoen. Zorg dat je deze dag, in wat voor vorm dan ook, niet aan je voorbij laat gaan.

Poster Slotdag 11-06-2016

 

Verzin nieuwe naam voor het Worstenhok

Zoals jullie weten zet het A-team zich in voor het organiseren van vele activiteiten binnen VV Papendrecht. Het A-team verkoopt koek en zopie vanuit het Worstenhok dat op het Rood-Zwarte Plein naast de kantine staat. De opbrengst van die verkoop is voor de jeugd. Maar de naam Worstenhok is aan vervanging toe. Daarom willen we jullie vragen mee te denken om een nieuwe flitsende naam met logo te bedenken voor ons hok. Op de Slotdag die op zaterdag 11 juni plaatsvindt, zal de winnaar bekendgemaakt worden. Uiteraard is hier een prijs aan verbonden. En oh ja, de nieuwe naam met logo komt uiteraard in de vorm van een bord op het hok te hangen. Hoe gaaf is dit, jouw bedachte naam met logo op het hok. Dus wij dagen je uit. Ben je creatief, heb je veel inspiratie en wil je een leuke prijs winnen, vul dan het deelnameformulier in dat verkrijgbaar is in de Commissiekamer. Daar staat tevens een speciale box waarin je het formulier kunt deponeren. Je hebt tot 27 mei de tijd.

Succes namens het A-team!

 

Bevestiging deelname Voetbaldagen 2016

Dit jaar vinden bij VV Papendrecht de Westfalia Marketing Voetbaldagen plaats op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus 2016. Inmiddels zijn al vele tientallen inschrijvingen binnen. We zijn momenteel druk bezig om ze administratief te verwerken. Vanaf week 22 zullen de eerste bevestigingen van deelname worden verstuurd. Dus heb jij na je inschrijving nog niets vernomen, dan kan dat kloppen. Maak je niet ongerust, maar wij hebben nog wat tijd nodig om de vele aanmeldingen te verwerken. Heb jij je nog niet ingeschreven? Wacht niet te lang want vol is vol. Inschrijven kan tot 1 juni en gaat op volgorde van binnenkomst!

 

Thuistoernooien op 21 en 28 mei en 4 juni

VV Papendrecht organiseert dit voorjaar op drie zaterdagen op ons sportcomplex jeugdtoernooien. Op zaterdag 21 mei zijn ’s ochtends D2 en D4 aan de beurt, ’s middags gevolgd door D1 en D3. Zaterdag 28 mei spelen F2, F5 en E1 in de ochtend en F1, F3, E3 en E5 in de middag. Het laatste toernooi is op zaterdag 4 juni voor MP1 en E6 in de ochtend en MP2, F4 en F6 in de middag. Op dit moment wordt gewerkt aan de speelschema’s. Op de toernooidagen zullen ze uitgedeeld worden.

 

VV Papendrecht Club van 100

De Sponsorcommissie van VV Papendrecht vraagt graag uw aandacht voor de Club van 100. De Club van 100 heeft tot doel onze sportvereniging van extra financiële steun te voorzien, met daarbij speciale aandacht voor onze jeugd en onze accommodatie. Enkele voorbeelden zijn:

– ondersteuning van jeugdactiviteiten buiten het voetballen om;
– onderhoud en verbetering van de accommodatie, zoals het creëren van een jeugdhoek in de kantine;
– aanschaf van materialen voor de jeugdafdeling.

Van de Club van 100 kunt u lid worden als particulier of als familie, gezin of elftal. Voor bedrijven bestaan andere sponsormogelijkheden bij onze vereniging, waarover de Sponsorcommissie u graag verder informeert. Wat u krijgt u terug als donateur van de Club van 100?

– een vermelding op het ‘Club van 100’ bord dat op een prominente plaats in de kantine hangt;
– u wordt als lid van de Club van 100 vermeld op onze website;
– u ontvangt de digitale Nieuwsbrief van VV Papendrecht;
– en last but not least: eeuwige dank voor het mogelijk maken van de nodige extra’s voor onze jeugd en onze overige leden!

Voor slechts € 50 per seizoen bent u al lid van de Club van 100. U kunt lid worden door het inschrijfformulier in te vullen dat u kunt afhalen op de club. Het ingevulde inschrijfformulier kan worden afgegeven in de Commissiekamer of opgestuurd worden:

– per e-mail naar: de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl
of de penningmeester: penningmeester@vvpapendrecht.nl.
– per post naar:
VV Papendrecht, t.a.v. de Sponsorcommissie,  Postbus 41,  3350 AC  Papendrecht.

Uw donatie wordt ieder jaar stilzwijgend verlengd. Mocht u onverhoopt het lidmaatschap van de Club van 100 willen opzeggen, dan kan dit door vóór 1 juni een briefje te sturen naar één van de bovenstaande adressen. Namens onze (jeugd)leden danken wij u meer dan hartelijk voor uw bijdrage aan onze mooie vereniging. Want alleen met zijn allen kunnen we ervoor zorgen dat VV Papendrecht niet alleen een club is met een mooie historie, maar dat ook die mooie toekomst er komt!

 

23e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (18 mei 2016)

De 23e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘E3 is kampioen’, ‘Ook F3 KAMPIOEN!!!’, ‘Slotdag op 11 juni’, ‘Traject naar de Toekomst’, ‘VV Papendrecht wint prijs bij Voetbal Inside’, ‘Westfalia Marketing Voetbaldagen 2016 bij VV Papendrecht’, ‘Robin Matena Bokaal 2016’, ‘De velden’, ‘Verzin nieuwe naam voor het Worstenhok’, ‘Enkele B-junioren moeten spelregelbewijs nog behalen’, ‘Spelerspas verlengen’, ‘Spelerspas voor aankomende D-pupillen’, ‘G-voetbal VV Papendrecht krijgt vorm!’, ‘Nikki IJzerman bij stagedag KNVB’ en ‘Gyan de Regt speelt voor de KNVB’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

De velden

Het einde van het seizoen nadert. Nog wat toernooien en de Slotdag en dan moet het nodige onderhoud weer plaatsvinden. Onderhoud aan de opstallen maar zeker ook aan de velden. Voor het veldonderhoud is het volgende schema van kracht.

– Op dinsdag 17 mei zijn de velden 2 en 4 in onderhoud gegaan.
– Veld 6 volgt op 30 mei.
– De velden 3 en 5 worden vanaf 6 juni onder handen genomen.
– Het hoofdveld blijft beschikbaar tot en met de Slotdag op 11 juni.

Vanaf dinsdag 17 mei kan dus niet meer getraind worden op de velden 2 en 4 en worden de trainingen verdeeld over de velden 3, 5 en 6. Samen met het trainingsveld op de punt, achter veld 4, en het voormalig pupillenveld is er ruimte genoeg. Nogmaals het dringende verzoek om na de training alle verplaatsbare doelen van de velden te halen, anders is het goed maaien van de velden niet mogelijk. De laatste trainingen zijn op vrijdag 3 juni.

De XtraGrass-velden
Afgelopen seizoen hebben we met (te) veel afgelastingen te maken gehad met de XtraGrass-velden. Hierdoor hebben diverse trainingen geen doorgang kunnen vinden. Het bestuur heeft hierover regelmatig overleg gehad met de gemeente. Ook is in januari een avond belegd in de kantine waar de gemeente en de aannemer van deze velden uitleg hebben gegeven. Tijdens deze avond is een aantal kritische noten gekraakt. Dit heeft geleid tot een uitgebreid onderzoek naar, met name, de afwatering. Onlangs heeft het bestuur met de aannemer en de gemeente deze resultaten en een plan van aanpak besproken. In juni zullen aanpassingen plaatsvinden in het afwateringssysteem en ook de velden zullen bewerkt worden om een betere waterdoorlatenheid te bewerkstelligen.

 

Westfalia Marketing Voetbaldagen 2016 bij VV Papendrecht

Vanaf heden kun je je weer inschrijven voor de Westfalia Marketing Voetbaldagen. Dit jaar zijn ze op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus 2016. Uiteraard vinden ze weer plaats op de voetbalvelden van VV Papendrecht en is Westfalia Marketing B.V. uit Maasdijk de hoofdsponsor van hét voetbalevenement van het jaar. Het is zowel voor leden als niet-leden, jongens en meisjes. Iedereen is welkom! Wees er snel bij, want vol is vol. Je kunt je inschrijven tot het begin van de zomer.

– De begeleiding wordt verzorgd door gediplomeerde (selectie)trainers van de jeugdafdeling van VV Papendrecht.
– Iedere deelnemer ontvangt een voetbaltenue.
– Er zijn 4 leeftijdscategorieën: 5-6 / 7-8 / 9-10 / 11-13 jaar.
– Per leeftijdscategorie is plaats voor 30 kinderen.
– De kosten bedragen voor leden € 15,00 en voor niet-leden € 30,00.

Alle verdere bijzonderheden staan op het inschrijfformulier, dat te verkrijgen is bij de club. Pas als in het ingevulde inschrijfformulier is ingeleverd en VV Papendrecht het bijbehorende deelnamegeld heeft ontvangen, is je inschrijving definitief. Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten op deze drie voetbaldagen, waarbij het motto is: Drie dagen leven als een voetbalprof!

 

Meisjesafdeling blijft maar groeien

De meisjesafdeling van VV Papendrecht is heel hard aan het groeien. De D-pupillen bestaan uit ruim 30 meisjes die verdeeld zijn over 2 teams. Het overgrote deel ervan gaat komend seizoen over naar de C’tjes die uit twee teams zal bestaan. Tevens wordt getracht een nieuwe D-ploeg samen te stellen. Zoals het er nu voorstaat, heeft VV Papendrecht volgend seizoen bij de B-meisjes opnieuw twee teams, alhoewel er nog wel meiden bij moeten komen om een tweede elftal te kunnen formeren. Maikel Blom zal de talentvolle MB1 gaan trainen. De meiden zijn toe aan een nieuwe stimulans. Monique Klooster en Lonneke Michielse van de Technische Commissie Meisjes zijn hier heel blij mee. Het is goed om na twee seizoenen een andere trainer op de groep te hebben. MC1 zal getraind gaan worden door Claudia Broersma en Irma Korver. Zij begeleiden dit seizoen MB1. De trainsters zien het als een uitdaging om de jongere meiden nog verder omhoog te brengen. Aan de invulling van de overige begeleiding wordt nog gewerkt. Bent u geïnteresseerd om de helpende hand uit te steken bij onze meisjesafdeling of wil je als meisje komen voetballen bij VV Papendrecht, dan kan dat uiteraard. Kom dan eens langs op het Slobbengors, bijvoorbeeld om enkele keren vrijblijvend mee te trainen. Of neem contact op met Lonneke Michielse, coördinator en technisch coördinator van de meisjesafdeling van VV Papendrecht. E-mail:

Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Papendrecht Legends 7×7 voorjaar 2016

Wegens het succes van eind 2015 gaan we dit voorjaar verder met het Papendrecht Legends 7×7-voetbal voor 35-plussers. De organisatie is in handen van VV Papendrecht en VV Drechtstreek. De doelstelling van deze voetbalvorm is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting. Kortom, dit evenement heeft een sterk sociaal karakter met natuurlijk een derde helft. Zeven tegen zeven is een voetbalvorm die wordt gespeeld op een half veld met pupillendoelen, 6 veldspelers en 1 keeper en voldoende wisselspelers. Een wedstrijd duurt 2×30 minuten en wordt zonder arbitrage afgewerkt. De competitieronden worden op een vrijdagavond gespeeld en beginnen telkens om 20 uur. Op 1 en 15 april werd gespeeld op sportpark Oostpolder. Op 20 mei en 3 juni wordt gevoetbald op het Slobbengors. Natuurlijk zijn wij nog op zoek naar meer teams. Daarom willen wij iedereen die op welke manier dan ook verbonden is aan VV Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers, supporters etc., uitdagen om ook een team op te richten. Voor informatie en aanmeldingen: ppdlegends@gmail.com.

 

VV Papendrecht wint prijs bij Voetbal Inside

Donderdag 5 mei werden wij benaderd door een medewerkster van het televisieprogramma ‘Voetbal Inside’ om op vrijdag 6 mei aanwezig te zijn bij de uitzending. Wij werden uitgenodigd omdat wij als vereniging deelnemen aan het project ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred Genee. Sinds 2015 zetten wij ons als Activiteitenteam in om het voedingsassortiment van onze vereniging uit te breiden met gezonde producten. Zo verkopen wij vanuit het Rood-Zwarte Hok onder andere fruit, meergranenpannenkoeken en smoothies. Om 19.30 uur kwamen wij aan in Hilversum en lieten wij ons onderdompelen in het mannenbolwerk van Voetbal Inside. Na een uitgebreide veiligheidscontrole werden wij op een zichtlocatie in de studio gepositioneerd. Aan de bartafel achter Hansie en René van der Gijp. Na enige klap- en lachoefeningen begon de uitzending. Tijdens de tweede pauze in het programma kwam Wilfred Genee naar ons toe en vertelde ons dat wij de maandprijs ter waarde van 750 euro hadden gewonnen voor onze inzet in het kader van ‘De Bewuste Kantine’ van ‘Vullen of Voeden’ en overhandigde hij ons een waardecheque. De precieze argumentatie volgens de Facebook-pagina van Vullen of Voeden: “De winnaar van de Bewuste Kantine in april is VV Papendrecht. Van harte gefeliciteerd met 750 euro (aangeboden door PLUS Supermarkt) om de kantine te verbeteren! Waarom VV Papendrecht gewonnen heeft? Marga Rietveld verzorgt samen met haar team wekelijks het bewuste aanbod. Er wordt niet alleen vers fruit verkocht, maar ook verse smoothies bereid en de Balletjes Breed worden gebakken op de BBQ naast de ‘Bewuste Bungalow’ op het terrein van VV Papendrecht. De dames zorgen ervoor dat er altijd volop water beschikbaar is en zelfs tijdens de bingo komt er in de kantine rauwkost op tafel!” Na een fotomomentje met Wilfred ging de uitzending weer verder en zaten wij voldaan het laatste deel van het programma uit. Na afloop van het programma gingen wij met de cheque van 750 euro op zak terug richting Papendrecht.

Maandprijs Vullen of Voeden 06-05-2016 C     Maandprijs Vullen of Voeden 06-05-2016 B
Van links naar rechts: Susan Verschuren, Marga Rietveld, Angelique van Ek en Wilfred Genee

Direct na de uitzending werd uit de vele appjes duidelijk dat veel VV Papendrechters het programma hadden gezien en feliciteerden zij ons met het resultaat. Ook de volgende dag op de vereniging waren er veel positieve reacties.

Maandprijs Vullen of Voeden 06-05-2016     Maandprijs Vullen of Voeden 06-05-2016 D

Uiteraard zijn wij heel blij dat wij de prijs hebben gewonnen. Ten eerste omdat er een leuke geldprijs aan verbonden is, die wij als A-team voor onze activiteiten voor de jeugd goed zullen besteden. Ten tweede omdat wij hiermee de bevestiging hebben gekregen goed op weg te zijn met onze inspanningen voor gezonde voeding op de vereniging.

Susan Verschuren, Marga Rietveld en Angelique van Ek

 

Gezelligheid op het Rood-Zwarte Plein

Nu het mooier weer wordt, willen wij de gezelligheid op het Rood-Zwarte Plein nog verder verhogen. Daarom zal de komende weken het worstenhok op het plein zoveel mogelijk geopend zijn. U kunt daar terecht voor allerlei lekkere versnaperingen als thee, koffie, fris, pannenkoeken, vers fruit én meer. De verkopers staan voor u klaar. Laat het Rood-Zwarte Plein bruisen en kom gezellig langs! Wilt u ons helpen of ook wat doen, stuurt u dan een e-mail naar: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Rood-zwarte hok april 2016

 

Kennismakingswedstrijden E-jeugd

Om volgend seizoen van de F- naar de E groep te gaan is altijd spannend. Daarom organiseren we drie op donderdagen in mei kennismakingswedstrijdjes. Dit is voor de kinderen die naar de E’tjes gaan, maar ook voor de kinderen die in de E blijven. Op deze manier kunnen de kinderen vast kennis met elkaar maken en staat plezier hebben voorop. Dit alles vindt plaats onder leiding van John, Paco, Maikel, Thomas en Ruud. De volgende donderdagen kunnen alvast in de agenda’s geschreven worden: 12, 19 en 26 mei van 18.00 tot 19.00 uur. Tot dan.

Nelie en Sandra

 

VV Papendrecht op vrijdag 6 mei te gast bij Voetbal Inside!

Tijdens de televisie-uitzending van vrijdag 6 mei van Voetbal Inside op RTL 7 wordt aandacht besteed aan het project de Bewuste Kantine van Vullen of Voeden. Vullen of Voeden is de wegwijzer voor iedereen die bewuster wil eten, bewegen en leven en is opgezet door Wilfred Genee en zijn vrouw. Vorig seizoen ontstond in de uitzending van Voetbal Inside spontaan een weddenschap tussen Wilfred Genee en Johan Derksen om in voetbalkantines een bewuster alternatief aan te bieden. VV Papendrecht heeft daaraan meegedaan en werd volop geprezen om de resultaten. Het was voor de KNVB zelfs reden om een promotiefilm bij VV Papendrecht opgenomen. Dit seizoen is met de Bewuste Kantine een vervolg gemaakt op bovengenoemde weddenschap. Uiteraard biedt VV Papendrecht een bewust assortiment in onze kantine aan, iets wat tijdens de uitzending van Voetbal Inside van vrijdag 6 mei aan bod zal komen.

 

Extra activiteiten rond laatste thuiswedstrijd Zaterdag 1

Op zaterdag 7 mei speelt ons vlaggenschip, het 1e, thuis tegen Binnenmaas 1 om 14:30 uur. Deze wedstrijd is uiterst belangrijk om nog kostbare punten van een directe concurrent voor de nacompetitie te behalen. Kom daarom naar ons sportcomplex of blijf nog even hangen na je eigen wedstrijd gespeeld of toegejuicht te hebben. Daar komt nog bij dat het ontzettend mooi weer wordt. De voorspellingen hebben het over volop zon en een maximumtemperatuur van 25 °C! Daarom is besloten om het rondom de wedstrijd extra gezellig te maken. De Koffiecorner zal open zijn, de kantinedeuren zullen geopend zijn en de parasols uitgeklapt. Na de wedstrijd zal de muziekinstallatie buitengezet worden die bediend zal worden door onze eigen huis-dj Fossiel. Als laatste wordt het Rad van Fortuin in gebruik genomen waarmee je prachtige prijzen kunt winnen! Kortom, kom zaterdag bij ons op het Rood-Zwarte Plein lekker genieten van de zon met een koud, verfrissend drankje in de hand en support ons 1e naar de overwinning. Tot dan!

 

22e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (4 mei 2016)

De 22e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Bram Blom ontvangt lintje’, ‘Ook Herman Vermeulen koninklijk onderscheiden’, ‘A1 kampioen!!!’, ‘Dongen A2 feliciteert Papendrecht A1 met titel’, ‘C1 overtuigend kampioen’, ‘Mark Weel tekent contract’, ‘Geslaagden keeperstrainerscursus’, ‘Geen training op 4 en 5 mei’, ‘Gezelligheid op het Rood-Zwarte Plein’, ‘Meisjesafdeling blijft maar groeien’, ‘G-voetballer Edison Groen’, ‘Kennismakingswedstrijden E-jeugd’, ‘Begeleiding nieuw E1’ en ‘Bob in de sportkantine’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Geen training op 4 en 5 mei

Op 4 mei is de Dodenherdenking. Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. 5 mei is Bevrijdingsdag. Op deze nationale feestdag wordt de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 gevierd. Nederland staat op 5 mei ook stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Vanwege deze belangrijke gebeurtenissen vinden bij VV Papendrecht zowel op woensdag 4 als op donderdag 5 mei geen trainingen plaats.

 

Tentenkamp gaat niet door

Het tentenkamp dat VV Papendrecht in de eerste week van mei wilde organiseren, gaat helaas niet door. Vanwege de Meivakantie hebben we te weinig inschrijvingen ontvangen. Degenen die zich hadden ingeschreven en het geld hadden betaald, kunnen dat in de Commissiekamer terugkrijgen.

 

Bob in de sportkantine

De campagne ‘Bob in de sportkantine‘ is weer van start gegaan. Deze spoort bezoekers van sportkantines aan om op een positieve manier alcoholvrij te rijden én met elkaar af te spreken wie als BOB zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Een echte Bob heeft 0% op! Uiteraard steunt VV Papendrecht het initiatief en doen we aan de campagne mee. Sportclubs kunnen in 2016 een limousine winnen en deze inzetten om de ultieme Bob van de vereniging aan het eind van een verenigingsfeest zijn vrienden thuis te laten brengen. Zo wil iedereen wel de Bob zijn! U kunt de limousine winnen door als club in de maanden maart tot en met juni de meeste punten te verzamelen in de online-quiz. Daarnaast wordt iedere week een mega BOB-luchtbed weggegeven aan de deelnemer met de meeste punten in de Bob-quiz.

Logo Limo voor BOB

 

Geslaagden keeperstrainerscursus  (30 april 2016)

Op vrijdag 22 en maandag 25 april werd door de keepersafdeling van voetbalvereniging Drechtstreek in samenwerking met jeugdkeeper.nl de trainerscursus Pro Goal van de bekende keeperstrainer Maarten Arts georganiseerd. De methode Pro Goal is door Maarten Arts ontwikkeld vanuit zijn kijk op standaardsituaties en de functie van de keeper in het team. Het aanvallen van de bal is daarbij de kern van deze methode. Beide avonden bestonden uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Met veel enthousiasme hebben de jeugdkeeperstrainers van onze club meegedaan aan deze cursus. De cursus werd afgesloten met de uitreiking van het Pro Goal-methode-trainersdiploma. Wil je meer weten? Of wil je ook meehelpen om onze keepers beter te maken? Spreek dan gerust één van de trainers Marc, Richard, Ronald, Ronald of Rick aan. Ze lopen geregeld over de velden van VV Papendrecht.

Diploma jeugtrainerskeepers 25-04-2016

 

Ook Herman Vermeulen koninklijk onderscheiden

Burgemeester De Bruin heeft op dinsdagochtend 26 april 2016 in een overvol Theater De Willem Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan Papendrechters die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de maatschappij. Eén van hen is Herman Vermeulen. Herman is sinds 1965 actief voor VV Papendrecht. Zo was hij bestuurslid en vertegenwoordiger van de zaterdagafdeling, verzorgde en begeleidde hij elftallen bij uit- en thuiswedstrijden, richtte hij de Gouwe Ouwe Papendrecht Soos op en beheert hij al jaren de administratie van de kantine. Daarnaast zet hij zich ten volle in voor Oud Papendrecht. Voor al zijn activiteiten voor onze club is hij in het verleden benoemd tot Erelid. Het is meer dan terecht dat hij nu benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Blom Vermeulen onderscheiden 26-04-2016

 

Bram Blom ontvangt lintje

Op dinsdagochtend 26 april 2016 heeft burgemeester De Bruin namens Koning Willem-Alexander onze voorzitter Bram Blom een lintje opgespeld. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bram is al decennia actief voor onze club, waar hij verschillende functies bekleedde. Begonnen als leider, trainer en scheidsrechter trad hij in 1993 toe tot het bestuur. Hij nam de functie van jeugdvoorzitter op zich. In 2004 werd hij gevraagd voorzitter te worden van VV Papendrecht. Deze functie vervult hij tot op heden, naast het voeren van een eigen bedrijf. VV Papendrecht heeft de afgelopen jaren ingrijpende besluiten moeten nemen. Tijdens de gecompliceerde processen toonde de voorzitter aan de meningen en stromingen in de vereniging op waarde te kunnen schatten. Voor de club is Bram van onschatbare waarde. Mede dankzij zijn inzet is VV Papendrecht een graag geziene gast bij de KNVB. Eerder mocht hij van de KNVB de Zilveren Speld in ontvangst nemen. Vanwege zijn tomeloze inzet voor voetbalvereniging Papendrecht en voor de sport in de gemeente Papendrecht in het algemeen heeft Bram het eerbewijs ontvangen. Wij feliciteren Bram met deze meer dan terechte onderscheiding.

 

Geen trainingen op maandag 25 april

Vanwege de grote hoeveelheid neerslag die op 25 april overdag gevallen is en die naar verwachting ’s avonds nog gaat vallen, zijn alle trainingen voor deze maandagavond afgelast.

 

Schoolvoetbal op donderdag 28 april

Ook dit jaar vindt het Schoolvoetbal plaats op ons sportcomplex. Op donderdag 28 april om 10 uur beginnen de eerste wedstrijden. Dit keer doen 48 teams mee van 11 scholen. Dit betekent dat ongeveer 400 kinderen op het voetbalveld aan het spelen zullen zijn en het betekent tevens dat veel teams bij elkaar in de kleedkamer zullen zitten. Wij vragen daarom ervoor te zorgen dat de voetballers omgekleed naar het sportpark komen. De kleedkamerindeling wordt op de dag zelf aangegeven. Laat geen waardevolle spullen in de kleedkamer liggen. De kleedkamers gaan niet op slot. De kantine is de gehele dag geopend. Het is een gewone werkdag voor Fokker. Het aantal parkeerplaatsen is daarom beperkt. Kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets of laat de kinderen met elkaar meerijden. Stal de fiets in de daarvoor bestemde fietsenstalling. Zet de fietsen niet voor het toegangshek. Dit moet vrij blijven voor de komst van een eventuele hulpdienst als ambulance, politiewagen of brandweerauto. Na afloop is er voor iedere deelnemer een herinnering. De teamleiding kan deze afhalen in de Commissiekamer.

 

Aanstaande zaterdag kampioenswedstrijden A1 en C1

Aanstaande zaterdag kan zowel A1 als C1 kampioen worden. Het hoogste jeugdelftal van VV Papendrecht kan promoveren naar de Hoofdklasse. Het team van trainer Richard Nardten speelt een uitwedstrijd tegen Boeimeer A1. De ploeg uit Breda staat op de vijfde plek. Met een voorsprong van vijf punten op de twee achtervolgers Beek Vooruit en Desk is wel een overwinning noodzakelijk om het officiële kampioenschap te kunnen vieren. De aftrap is om 15:00 uur.
Onze beste C-junioren hadden afgelopen zaterdag al kampioen kunnen worden. Tja en dan wordt je wedstrijd afgelast… Dat overkwam de mannen & dame van C1. Daar waar een dag gepland stond van overwinning en feest, werd de uitwedstrijd tegen Groote Lindt afgelast en viel letterlijk deze dag in het water. Echter, elk nadeel heeft een voordeel!! Komende zaterdag kunnen de mannen & dame van de C1 alsnog de titel pakken!! Thuis dit keer 🙂 . De wedstrijd begint om half elf. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, omdat de ploeg van Heerjansdam zeker een geduchte tegenstander bleek te zijn in de uitwedstrijd en we verwachten ook nu voor de punten te moeten strijden. Alle support is dus meer dan welkom!! Wij hopen veel mensen te mogen begroeten op het Slobbengors en hopen op een zonnige, sportieve dag. Bij winst of een gelijkspel is C1 kampioen. Tot zaterdag, Vincent, Hans & Danny.

 

Gezellige Lentebingo

Zaterdag 16 april was de Lentebingo in de kantine van VV Papendrecht. Met zeker 50 mannen, vrouwen en kinderen was het bijzonder gezellig. Verschillende rondes werden gespeeld en heel mooie prijzen konden gewonnen worden. De allereerste prijs die eruit ging, was een dinercheque bij een plaatselijk restaurant. Er waren ook veel kinderen onder de prijswinnaars. Julian van Nugteren won de hoofdprijs: de Spacescooter. Guus Baars ging er met de Drone vandoor. Beide prijzen waren beschikbaar gesteld door Intertoys Dordrecht Centrum. De boys zijn er zeer blij mee. Ook de voorzitter van onze club, Bram Blom, won een prijs. Mariska van ’t Zant was zeer op dreef als presentator van de avond.

Lentebingo 16-04-2016 B       Lentebingo 16-04-2016 A

Tijdens de pauzes tussen de bingorondes door werd door de jeugd nog een balletje getrapt op het hoofdveld. Want de gewonnen ballen moesten uiteraard wel uitgetest worden. Om ongeveer 22.00 uur werd de Superronde gespeeld. Wie als eerste zijn of haar bingokaart vol had, won een rondleiding door De Kuip voor 2 personen, een origineel Feyenoord-shirt en een Feyenoord bal. Bijna alle aanwezigen wilden deze prijs dolgraag winnen. Een enkele Ajacied liet deze ronde aan zich voorbijgaan. Rijk Baars riep als eerste “Bingo!” en hij ging zeer enthousiast met de prijs naar huis. Alle aanwezigen waren zeer geconcentreerd. Tijdens de gehele avond viel geen enkele valse bingo. Het A-team vond het een geslaagde avond. We bedanken al onze sponsors nogmaals van harte voor hun genereuze bijdragen.

 

21e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (20 april 2016)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Vrijwilliger van de Maand Sandra Zwart’, ‘De G-voetballers van VV Papendrecht’, ‘Keepsters geselecteerd door KNVB’, ‘Gezellige Lentebingo’, ‘Spelerspas verlengen of aanvragen’, ‘Schoolvoetbal op donderdag 28 april’, ‘A1 door in Dordt Centraal Jeugdbokaal’, ‘Kampioenswedstrijden A1 en C1’, ‘De D-meiden’ en ‘Gewenningswedstrijden van E naar D’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

De D-meiden

Het blijft uitstekend gaan met onze meisjesafdeling. Tijdens de najaarscompetitie had VV Papendrecht bij de D-meiden een elftal en een zevental. Inmiddels is het aantal meisjespupillen zo sterk gegroeid, dat zowel MD1 als MD2 als elftal in de competitie uitkomt. Een geweldig compliment voor alle begeleiders. De ploegen doen het bovendien uitstekend in de competitie. Beide teams draaien bovenin mee.

MD1 05-03-2015
MD1

Enige tijd terug heeft Richard Mulder van Richard Woningstoffering beide MD-ploegen van een nieuw wedstrijdtenue voorzien. VV Papendrecht dankt sponsor Richard Woningstoffering van harte voor deze fraaie geste.

MD2 maart 2016 A
MD2

Wil je ook komen voetballen bij de meisjespupillen van VV Papendrecht? Dat kan uiteraard. Kom dan eens langs op het Slobbengors. Je kunt vrijblijvend enkele keren meetrainen. Of neem contact op met Lonneke Michielse, coördinator en technisch coördinator van de meisjesafdeling van VV Papendrecht. E-mail:

Voor algemene informatie: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Vrijwilliger van de Maand Sandra Zwart

De 46-jarige Sandra Zwart is een bezige bij binnen de club. Ze is al vele jaren coördinator van de E-jeugd. Daarbij organiseert zij samen met andere vrijwilligers de VV Papendrecht Westfalia Voetbaldagen en het tentenkamp. Sinds kort is ze ook secretaris van de commissie die het G-voetbal organiseert. “Geweldig leuk om te doen, je krijgt er veel voor terug in vorm van blijdschap van de G-voetballers”, vertelt ze enthousiast. Met een mooie bos bloemen van onze trouwe sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop wordt Sandra bedankt voor haar inzet voor onze voetbalvereniging. Wij hopen nog vele jaren van haar vrijwilligerswerk te kunnen genieten.

Sandra Zwart 30-03-2016

 

Gewenningswedstrijden van E naar D

Dit jaar zullen diverse tweedejaars E-pupillen overgaan naar de D’tjes. Voor hen betekent dit voetballen met meer spelers, op een groter veld, met een groter doel en met nieuwe spelregels als buitenspel. Om de overgang te vereenvoudigen spelen deze pupillen enkele oefenduels tegen hun leeftijdgenoten van VV Sliedrecht en VV Hardinxveld. De E’tjes spelen dan 11 tegen 11, op een groot veld, met grote doelen en volgens de spelregels zoals die gelden bij de D-pupillen. De wedstrijden beginnen om 18.45 uur. De programmering is als volgt:

Maandag 18 april: Papendrecht 2 – Hardinxveld 2.
Maandag 9 mei: Sliedrecht 1 – Papendrecht 1.
Maandag 23 mei: Papendrecht 1 – Hardinxveld 1.
Maandag 23 mei: Sliedrecht 2 – Papendrecht 2.

 

Rabo Clubkasrun op 21 april

Op donderdagavond 21 april vindt de jaarlijkse Rabo Clubkasrun plaats.  Elke deelnemer ontvangt per afgelegde ronde van 2,5 km een bedrag van € 1,50 voor de verenigingskas. De jeugdloop voor kinderen tot 15 jaar gaat over maximaal 2 ronden. Deelnemers vanaf 15 jaar kunnen tot 4 ronden afleggen. Na afloop is er een leuke nazit. Iedereen kan meelopen of meewandelen voor onze club, leden én niet-leden. Jeugdleden dienen zich van tevoren in te schrijven. Je kunt een inschrijfformulier krijgen bij je trainer/leider. Lever het ingevulde formulier vervolgens in bij je begeleider. Het is de bedoeling dat alle jeugdteams meelopen. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, zijn er op donderdag 21 april geen trainingen voor de jeugd. Als je wilt, kun je samen lopen met familieleden, buren, vrienden of collega’s. Als je geen deelnameformulier hebt, kun je je bij de start melden bij vrijwilligers van VV Papendrecht. Zij zorgen ervoor dat je kunt deelnemen.

Start en finish: de atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38.
Aanvang: begin van de avond.

Doe mee en haal op deze eenvoudige wijze geld op voor onze clubkas. Het geld zal met name ten goede komen aan de jeugdafdeling en is bijvoorbeeld bestemd voor het Tentenkamp, de Slotdag en het Kledingplan.

 

Tentenkamp 2016 op 5 en 6 mei

Ook dit jaar organiseren de Jeugdcommissie en de Activiteitencommissie op ons sportcomplex het tweedaagse Tentenkamp. We rekenen op mooi weer en een gezellig tentenkamp. Het is voor alle D-, E- en F-jeugd inclusief D-meisjes en vindt plaats op donderdag 5 en vrijdag 6 mei. Wij hopen dat jullie je massaal opgeven. Je kunt je voor het tentenkamp inschrijven met behulp van het inschrijfformulier, dat te verkrijgen is op de club.

– Aanvang: donderdagmiddag 5 mei rond 16 uur.
– Spannend avondprogramma.
– Slapen in tenten * (of bij slecht weer kleedkamers).
– Eten en drinken.
– Inclusief leuk ochtendprogramma.
– Kosten € 5,00 (betalen bij inleveren formulier).

* Wil je gewoon thuis slapen is dat geen probleem, geef dat dan op het inschrijfformulier aan bij bijzonderheden.

Je ingevulde inschrijfformulier moet uiterlijk 15 april zijn ingeleverd. Je kunt het inleveren in de Commissiekamer. De informatie over het tentenkamp, zoals wat je tegen die tijd moet meenemen, zal op de website worden gezet of kun je zelf na 15 april afhalen in de Commissiekamer. Wilt u nadere informatie, heb je nog vragen over het inschrijven of andere zaken met betrekking tot het tentenkamp, dan kunt u per e-mail contact opnemen met de Jeugdcommissie: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Om deze activiteit tot een succes te maken en om het überhaupt door te kunnen laten gaan hebben wij uw hulp nodig. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier.
Alle informatie kunt u nog eens rustig nalezen op het informatieformulier, dat alle deelnemers meekrijgen.

Met sportieve groeten, Jeugdcommissie & Activiteitencommissie

 

Spelerspas verlengen of aanvragen

Een grote groep leden die een geldige spelerspas nodig heeft, heeft er geen of heeft een spelerspas waarvan de geldigheid binnenkort verloopt. Zij moeten daarom een spelerspas aanvragen en worden derhalve verzocht zo spoedig mogelijk een recente pasfoto + € 2,60 af te geven. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

– in te leveren in de Commissiekamer;
– te overhandigen aan secretaris Theo Wolters;
– op te sturen naar: VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen tijdens officiële wedstrijden!

Senioren
D. Hoogendoorn, R. Hulzen, E. Karsan, P. Theunisse, J. Timmers.

Junioren
I. Nduwayo, V.J.M. Jansen, B.J. Koets, A. Errahhaer SemLali, Doukali, F. Koot, A. Lachhab, F. Safdari, P. Koets, J.S. Croese, J.W. v.d. Ende, B. Groeneveld, D. Albers, Y. de Bot, C. v. Loon, A. Sileywani, F.P. Verdoorn, D. Verstaeten, L. Bouman, D.H. den Dunnen, D. Gommers, M. Hoogendoorn, L. Molenaar, B. Ooijen.

Pupillen
A. Aaouad, Z. Banouss, I. Chaudron, J. Donk, M. v.d. Hoek, D. Jongbloed, J. Knook, L. Loku, A. Maaskant, L. Olivier, T. v.d. Plank, M. Sanders, M. Timp, S. Timp, B. Verhagen, L. Verhoeckx, J. Veth, Y. Yilmaz, J. Yuan.

Meisjes
N. Besemer, N.I. Capiteijns, R. v.d. Leeden, M. Huijsman, B. Jonker.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Keepsters geselecteerd door KNVB

De meisjesafdeling van VV Papendrecht doet het al jaren geweldig. Niet voor niets zijn diverse kampioenschappen behaald en heeft MD1 in 2014 de districtsbeker gewonnen. Dat de prima resultaten niet alleen geboekt zijn door de uitstekende voetbalsters, maar zeker ook door de steeds sterker wordende doelvrouwen, is de KNVB niet ontgaan. In het najaar van 2015 hebben keepsters Amber Hameete van MD1 en Nikki Besemer van MB1 meegedaan aan de door de KNVB georganiseerde Talentendagen. Ze hebben onlangs een brief ontvangen van de KNVB waarin staat dat ze geselecteerd zijn om deel te nemen aan een vervolgactiviteit. Op vrijdag 15 april zullen Amber en Nikki een trainingsactiviteit bijwonen voor keepsters opleidingsgebied Zuid. Deze vindt plaats bij voetbalvereniging RKVV Tongelre, op Sportpark Tongelre te Eindhoven. We wensen Amber en Nikki veel plezier en succes.

 

Lentebingo op 16 april

Op zaterdag 16 april vindt in de kantine van VV Papendrecht de jaarlijkse Bingo plaats. Tijdens de Lentebingo zijn fantastische prijzen te winnen. Aan het einde van de avond wordt gepeeld voor de hoofdprijzen: een drone en een space scooter. Deze prijzen zijn ter beschikking gesteld door Intertoys Dordrecht Centrum. De Bingo begint om 19.00 uur en iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden. De Lentebingo wordt georganiseerd door de Activiteitencommissie en is mede mogelijk gemaakt door Grand Café Willaerts, Grieks Restaurant Olympia, Shoarma Grillroom Samaria, Intertoys Dordrecht Centrum, Sporttown Papendrecht, Pannenkoekenhuis Frittella Papendrecht, IJssalon Gebo Gelato Papendrecht, Club Kappers Papendrecht, Veth Propulsion, Wok Planet & The Bridge, Meesterbakker Uljee Papendrecht en Keurslager Hans Compeer. Dus kom op zaterdagavond 16 april naar ons sportcomplex en bingo mee!

 

Gezellige zaterdag…

Aanstaande zaterdag 9 april speelt het 1e op het Slobbengors vanaf 14.30 uur tegen Strijen 1. Maar ook Zaterdag 2, 3, 6, 7, Vrouwen 1 en diverse jeugdteams spelen thuis. Daarom maken we het zaterdag extra gezellig op ons sportcomplex en in de kantine. De weersvoorspellingen zijn prima. We hopen daarom op een drukke en leuke dag. Na de wedstrijden van half drie zal in onze kantine muziek gedraaid worden door een DJ. Daarnaast wordt het Rad van Avontuur in gebruik genomen waar fantastische prijzen mee te winnen zijn. Denk aan een kan of meter bier, maar ook prijzen die je daadwerkelijk mee naar huis kan nemen! Dus kom zaterdag naar sportpark Slobbengors en kijk naar ons eerste elftal, Vrouwen 1 of één van je andere favoriete ploegen en beleef een gezellige zaterdag op de voetbal. Hopelijk tot dan!

 

Coach like a champion

Met ingang van april gaat Kinderpraktijk Papendrecht, Danielle Bouter en Karel Spitsbaard, voor alle jeugdtrainers en -begeleiders van VV Papendrecht de training ‘Coach like a Champion’ verzorgen op het gebied van pedagogisch handelen. VV Papendrecht heeft normen en waarden hoog in het vaandel staan en juicht dit initiatief toe om vrijwilligers binnen onze vereniging te trainen en te coachen, hoe zij het beste met jeugdspelers kunnen omgaan.
Danielle Bouter is kindercoach, in opleiding voor Erkend Kindertherapeut en heeft haar eigen praktijk aan het Westeind te Papendrecht. Sinds 2015 is zij vertrouwenspersoon bij VV Papendrecht. Daarnaast is zij werkzaam als begeleidster op een crisisopvang voor kinderen die geschorst zijn in het basisonderwijs. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van kinderen, met en zonder gedragsproblemen, en hun ouders.
Karel Spitsbaard is als docent Nederlands en Economie werkzaam op de Hogeschool Rotterdam en op het Willem de Zwijger College te Papendrecht. Tevens is hij zes jaar werkzaam geweest als docent in het Voortgezet Speciaal Onderwijs te Rotterdam. Dit is een school voor jongeren met gedragsproblemen en -stoornissen.
Samen geven Danielle Bouter en Karel Spitsbaard trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke effectiviteit voor jongeren en pedagogisch handelen voor volwassenen. Voor VV Papendrecht hebben zij samen de training Coach like a Champion ontwikkeld. De training richt zich op het verbeteren van de kwaliteiten van trainers en begeleiders op pedagogisch gebied door middel van bewustwording, communicatie, respect en plezier.
Voor de begeleiders van de onderbouw was de eerste sessie op 1 april waarbij het thema ‘Bewust Communiceren’ centraal stond. De tweede bijeenkomst en de bijeenkomsten voor de bovenbouw en de jeugdscheidsrechters volgen in de loop van het voorjaar. Neem in verband met uw deelname contact om met uw coördinator. De avonden beginnen om 20 uur en duren ongeveer een uur.

 

20e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (6 april 2016)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Activiteiten VV Papendrecht’, ‘Mark Weel wordt hoofdtrainer van VV Papendrecht’, ‘Kinderdisco bij VV Papendrecht’, ‘Lentebingo op 16 april’, ‘Rabo Clubkasrun op 21 april’, ‘Tentenkamp op 5 en 6 mei’, ‘Onze actieve scheidsrechters’, ‘Pieter Bernaards blijft hoofdtrainer Vrouwen’, ‘G-voetbal komt op stoom’, ‘Thema-avond Onderbouw voorjaar 2016’ en ‘Vrouwen 1 bij RTV Papendrecht’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Activiteiten VV Papendrecht

De komende tijd worden veel activiteiten georganiseerd. Noteert u alvast de volgende data in uw agenda.

– 8 april: Kinderdisco voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
– 9 april: DJ en Rad van Fortuin in de kantine.
– 15 april, 20 en 27 mei: Papendrecht Legends 7×7.
– 16 april: Lentebingo in de kantine.
– 21 april: Rabo Clubkasrun.
– 28 april: Schoolvoetbal.
– 5 en 6 mei: Tentenkamp voor de jeugd.
– 21, 28 mei en 4 juni: Thuistoernooien.
– 11 juni: Slotdag.
– 15, 16 en 17 augustus: VV Papendrecht Westfalia Voetbaldagen.

Nadere informatie wordt later bekend gemaakt, een deel is al op de website te vinden via de pagina’s Jaarprogramma en Activiteiten. Voor alle activiteiten zijn uiteraard veel vrijwilligers nodig. Hebt u zin om te helpen? Laat het ons dan weten, bijvoorbeeld per e-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Kinderdisco bij VV Papendrecht

Op vrijdag 8 april 2016 wordt een kinderdisco gehouden in de kantine van voetbalvereniging Papendrecht. De disco is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit heel Papendrecht. Tijdens de disco zullen de vaste dj’s Yaro en Kristian weer volop tracks draaien. Daarnaast worden er diverse spelletjes gedaan waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De kinderdisco start om 19 uur en is om 21 uur weer afgelopen. Ouders/begeleiders worden verzocht om de kinderen binnen op te halen. De toegangsprijs is € 2,00 per persoon.

Flyer Kinderdisco 08-04-2016

 

Zeg NEE tegen racisme!

Sinds enkele weken hangt in de ballenvanger die achter het doel van het hoofdveld en voor de fietsenstalling staat, een spandoek met daarop de tekst: Zeg NEE tegen racisme. Als club willen we hiermee een duidelijk statement maken. Het wordt niet geaccepteerd!

Doek Zeg Nee Tegen Racisme A

Wij als VV Papendrecht realiseren ons ook dat we alleen SAMEN het verschil kunnen maken. Door elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag. Op en om het veld! Zowel op als buiten ons sportpark! Het doek is een gezamenlijk initiatief van VV Papendrecht en onze trouwe sponsors Esbi en NoSuchCompany.

Doek Zeg Nee Tegen Racisme B     Doek Zeg Nee Tegen Racisme C

 

Onze actieve scheidsrechters  (31 maart 2016)

Beste leden van VV Papendrecht,

Veel van onze mensen zetten zich week in week uit voor onze club in als arbiter en daar zijn wij bijzonder blij mee. Op dit moment zijn 7 leden bezig met een KNVB-cursus Verenigingsscheidsrechter. U zult bij de nodige wedstrijden diverse mensen zien lopen die de cursisten begeleiden en van raad en daad voorzien. De begeleiders hebben allemaal de zogenaamde BOS-cursus gevolgd. BOS staat voor BasisOpleiding Scheidsrechter veld. Wij van de scheidsrechterscommissie wensen de cursisten heel veel plezier bij het volgen van de KNVB-cursus.

Scheidsrechterscursus 30-03-2016

Zaterdag 26 maart was een heftige dag in de scheidsrechterswereld bij VV Papendrecht. Twee van de aangewezen KNVB-scheidsrechters kwamen niet opdagen en twee van onze clubscheidsrechters konden door omstandigheden niet fluiten. Dat betekende 4 arbiters minder dus. Dit leverde een heel gepuzzel op voor Coby Blom en consorten. Mede door onze leden, die soms twee wedstrijden hebben gefloten, zelfs achter elkaar, is alles toch nog goed gekomen. Dame (Mariska) en heren clubscheidsrechters: hartstikke bedankt namens de club en de spelers. Want zonder scheids geen voetbal!! Lijkt het u ook leuk om af en toe een voetbalwedstrijd te leiden? Kom dan eens langs op de club of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Richard de Heer en Aad Koot

 

Thema-avond Onderbouw voorjaar 2016

Op vrijdag 25 maart werd een Thema-avond georganiseerd voor de trainers en belangstellenden van de Onderbouw (Jeugdafdeling D-E-F). De bedoeling was dat een aantal speerpunten uit het Jeugdopleidingsplan in theorie en praktijk besproken zou worden, waarbij de nadruk lag op de basisvormen (techniek). De speerpunten bij de onderbouw zijn:

Basisvormen, Intensiteit van de trainingen en organisatie. Onder de Basisvormen verstaan wij:

1. Balaanname,
2. Dribbelen en drijven.
3. Kappen en draaien en passen en trappen.

Na de opening van de avond in de kantine door Paco Ariza Lora, onder het genot van een kopje koffie of thee, liepen we naar veld 2 alwaar Paco een training uitzette met de spelers van D1 onder leiding van Robert Rijntjes. Daar werden diverse oefeningen getoond die gebruikt kunnen worden bij een warming-up, maar ook trainingen waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van technische vaardigheden. Na ongeveer drie kwartier zijn wij met zijn allen teruggegaan naar de kantine om de oefeningen te bespreken alsmede andere zaken omtrent de speerpunten van de jeugdopleiding bij de onderbouw. Het was een leerzame avond voor de aanwezige trainers en belangstellenden, wat nu belangrijke onderdelen zijn voor hun trainingen en waar de nadruk opgelegd dient te worden. Tevens willen we de jongens van D1 en Robert Rijntjes bedanken voor hun medewerking aan deze avond. Jammer was dat de belangstelling uiteindelijk te laag was, mede door late afmeldingen. Wij begrijpen dat iedereen het druk heeft, zeker als je al 3 keer per week met een team in de weer bent. Maar deze avonden worden georganiseerd omdat dit een onderdeel is van de technische ondersteuning die wij vanuit de club willen geven, zodat iedere trainer weet vanuit welk beleid wij de jeugd willen opleiden. Daarnaast is het goed om eens in de zoveel tijd met andere trainers te discussiëren.

Thema-avond Onderbouw 25-03-2016

De avond heeft uiteindelijk zo’n 2 uur geduurd en wij hopen dat bij de volgende thema-avond meerdere direct betrokkenen zich zullen aanmelden om hieraan deel te nemen. Uiteindelijk willen we allemaal dat onze jeugd zo goed mogelijk wordt opgeleid en dit wordt voor een heel groot gedeelte bepaald door de kennis en ervaring van onze trainers. Dus hoe beter de trainer is, hoe beter de spelers kunnen zijn. Deze avonden organiseren we om de kennis van de trainers te vergroten, maar ook om hen nog eens te wijzen op het Jeugdplan en de doelstellingen. Op de website van VV Papendrecht is zowel het  Jeugdopleidingsplan als het Jeugdbeleidsplan na te lezen. Dus hopelijk graag tot een volgende keer.

Paco Ariza Lora en Jacco Hessing

 

Thuisduels van paasmaandag afgelast

Het KNMI heeft voor paasmaandag 28 maart code geel afgegeven vanwege een stormwaarschuwing die gepaard gaat met zware windstoten. Het Slobbengors ligt bezaaid met steeds maar weer afbrekende takken. Tijdens de paasdagen heeft het flink geregend. De weersverwachting is dat er nog veel meer regen aankomt. Daarom zijn de thuisduels van D1, Zondag 2 en de Zondagveteranen afgelast. De uitwedstrijd van B1 tegen LRC B1 gaat vooralsnog gewoon door.

 

Spelerspas verlengen

Van een aantal leden is de geldigheid van zijn of haar spelerspas verlopen of verloopt deze binnenkort. Zij moeten daarom een nieuwe spelerspas aanvragen en worden derhalve verzocht zo spoedig mogelijk een recente pasfoto + € 2,60 af te geven. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

– in te leveren in de Commissiekamer;
– te overhandigen aan secretaris Theo Wolters;
– op te sturen naar: VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen tijdens officiële wedstrijden!

    Naam Geboortedatum
 C. Ariza Lora 06-10-1997
 A. Charette 23-07-1996
 S. Doukali 18-11-1999
 A. Errahhae SemiLali 08-09-2000
 R. Huizen 27-05-1994
 V.J.M. Jansen 07-11-1999
 E.A. Karsan 09-09-1986
 B.J. Koets 27-07-1999
 A. Lachhab 22-03-2000
 I. Nduwayo 06-03-1998
 J. de Ruiter 08-06-2004
 F. Safdari 19-07-2000
 P. Theunisse 24-11-1993
 N. Vennink 21-09-1998

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Onze jeugdspelers in trek bij BVO’s

Vol trots kunnen wij melden dat sinds enkele maanden verscheidene jeugdspelers van VV Papendrecht stage lopen bij of hiervoor zijn uitgenodigd door verschillende Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) in de regio. Het gaat om de volgende jeugdspelers:

– Vincent Tyrer F1 (Feyenoord, Sparta & PSV).
– Mauro Tent D1 (FC Dordrecht).
– Twan Lokenberg D1 (FC Dordrecht, Feyenoord & NAC Breda).
– Gyan de Regt C1 (FC Dordrecht & NAC Breda).
– Bailey de Regt C1 (FC Dordrecht).
– Wesley Tilroe C1 (FC Dordrecht).

Onze jeugdspelers hebben zich dus duidelijk in de kijker gespeeld bij BVO’s. Als jeugdafdeling mogen we trots zijn op het talent dat door de BVO’s ontdekt is, maar ook op het talent dat (nog) niet ontdekt is! Het toont aan dat VV Papendrecht over een sterke jeugdafdeling beschikt met een uitstekende begeleiding. Gyan de Regt heeft onlangs aangegeven dat hij volgend seizoen te bewonderen zal zijn bij FC Dordrecht. Namens heel VV Papendrecht wensen wij alle spelers heel veel succes en plezier!

 

Hersteltrainer bij de jeugd

OPROEP aan trainers en begeleiders van Jeugdteams!

Wat veel mensen wellicht nog niet weten is dat wij bij de jeugd van VV Papendrecht beschikken over een echte hersteltrainer. Robert Kuntz is vorig seizoen een proef begonnen met enkele D-spelers die geblesseerd waren en hierdoor niet met de groep konden meetrainen. Probleem is vaak dat spelers die geblesseerd zijn, dan ook niet met hun team meetrainen of ‘iets’ doen tijdens de training zonder dat de speler of trainer weet of dit bevorderlijk is voor de opgelopen blessure. Dit betekent dat iedere speler die geblesseerd is en hierdoor niet aan de groepstraining kan meedoen, wellicht wel individueel kan trainen bij Robert. Het is dus niet alleen de verantwoordelijkheid van de geblesseerde speler, maar ook van de trainer en/of begeleiding van het team om in dat geval contact op te nemen met de Leeftijdscoördinator om de speler bij Robert Kuntz aan te melden en een plan uit te stippelen om zo snel mogelijk fit te worden. Spelers die geblesseerd zijn, hoeven dus geen trainingen te missen en weken thuis te zitten, maar kunnen conditioneel in vorm blijven en sneller herstellen! Dit is uiteraard allemaal afhankelijk van de aard van de blessure. Via de ouders vernemen wij ook graag het advies van uw dokter of fysiotherapeut. Dus trainers, maak hier gebruik van!

 

19e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (23 maart 2016)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Zeg NEE tegen racisme!’, ‘Henk Molenaar maakt seizoen bij het eerste af’, ‘Voorzitters Papendrechtse voetbalclubs’, ‘Zaterdag 3, één groot feest: KAMPIOEN!’, ‘Coach like a champion’, ‘Onze jeugdspelers in trek bij BVO’s’, ‘Inloopavonden Kledingplan groot succes!’, ‘Leuke Vrijwilligersavond’, ‘Gourmetavond D-meisjes’, ’30 jaar geleden KNVB-beker FC Groningen – Papendrecht’, ‘Spelerspas voor aankomende D-jeugd’ en ‘Werkzaamheden Slobbengors’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina ‘Weekbrief & Weeknieuws‘ te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Leuke Vrijwilligersavond

Om dank te zeggen aan alle vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor VV Papendrecht werd voor hen op vrijdag 18 maart een feestavond gehouden op ons sportcomplex. Vanaf kwart voor 7 begon de kantine langzaam vol te lopen. Om half 8 werden alle vrijwilligers uitgebreid bedankt door vicevoorzitter Peter Michielse waarna hij het buffet voor geopend verklaarde.

Vrijwilligersavond 18-03-2016 A     Vrijwilligersavond 18-03-2016 B

Onder leiding van Marc de Groen en Johan van Sluijsdam werd als vanouds voor lekker eten gezorgd, bestaande uit patat, saté, kroepoek, schalen met salades en sneetjes stokbrood. Hierbij konden kruidenboter en mayonaise worden genomen. Pas heel laat ging de laatste van de circa 100 aanwezigen naar huis. V Papendrecht wil de organisatie en de bediening bedanken voor wederom een bijzonder gezellig en succesvol feest.

Vrijwilligersavond 18-03-2016 C     Vrijwilligersavond 18-03-2016 D

 

30 jaar geleden KNVB-beker FC Groningen – Papendrecht

Dit seizoen stuntte VVSB als amateurclub in de KNVB-beker, maar 30 jaar geleden was dat Papendrecht. Op 24 november 1985 trotseerden 600 meegereisde supporters het vreselijk koude weer voor de uitwedstrijd van Zondag 1 tegen het toen in de eerste divisie uitkomende Volendam. Op een bevroren veld zegevierde Papendrecht met 0 – 2 dankzij goals van Young Man en Peter Michielse. Een geweldige happening, trainer Barry Hughes van Volendam jaloers en verbaasd achterlatend, met een van Papendrecht-zijde haast perfecte wedstrijd. De Papendrechtse opstelling was: Harold Verberkmoes, Cock van de Griend, Hans van Dongen, Bert Duthler, Marti Verheem, Sylvester Uneputty, Peter Michielse, Frans Lutjeboer, Sjaak van Giersbergen, Young Man en Peter Bouw (Michel Ooijen). Het bekeravontuur werd op 18 maart 1986 voortgezet in het hoge noorden tegen subtopper FC Groningen, met internationals als Adri van Tiggelen, John de Wolf, Peter Houtman en Johan de Kock in de gelederen. Een zeer eervolle 3-0 nederlaag slechts in het Oosterparkstadion voor een met open vizier strijdend Papendrecht.

 

Ballenjongens en -meisjes voor Oranje gezocht

Het Nederlands elftal is op zoek naar enthousiaste ballenjongens en -meisjes en als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal heeft ING Bank N.V. een unieke actie voor de jeugdleden! Voor de aankomende wedstrijd Nederland – Frankrijk op vrijdag 25 maart worden twee plekken als ballenjongen of ballenmeisje weggegeven, een unieke kans. Ben jij een voetballer met balgevoel tussen 12 en 16 jaar en wil je kans maken op deze unieke plek? Stuur dan nu je motivatie vóór maandag 21 maart  20.00 uur naar: ballenjongens@ing.nl. Geef hierin aan waarom uitgerekend jij geselecteerd moet worden als ballenjongens of ballenmeisje. De leukste, origineelste inzendingen worden beloond met een plek als ballenjongen of ballenmeisje bij de wedstrijd Nederland – Frankrijk op vrijdag 25 maart in de Amsterdam Arena. Het programma voor de ballenmeisjes/-jongens start rond 16.45 uur. Als winnaar mag je tevens drie gasten meenemen. Vanaf 28 maart kan je je weer inschrijven voor de Selectiedagen in 2016 mocht je helaas niet tot de winnaars behoren.

 

Inloopavonden Kledingplan groot succes!

Half maart hebben in de kantine twee inloopavonden plaatsgevonden. Onderwerp was het Kledingplan zoals VV Papendrecht dat vanaf komend seizoen wil uitrollen voor de jeugdafdeling. Voor twee euro per maand worden alle leden daarbij voorzien van een compleet trainingspak en wedstrijdtenue. De reacties waren zonder uitzondering zeer positief. Het is goedkoper dan de huidige constructie en maakt geen onderscheid tussen selectie- en niet-selectiespelers. Bovendien zullen al onze teams straks uniform gekleed bij de wedstrijden verschijnen. Gesteund door alle positieve feedback zullen eind april 400 sets trainingspakken en wedstrijdtenues bij onze kledingsponsor Beltona worden besteld.

 

Gourmetavond D-meisjes

Op vrijdag 11 maart stond een gourmetavond voor MD1 en MD2 gepland. De meiden werden om 18 uur in de kantine van VV Papendrecht verwacht. Daar stond alles klaar voor een gezellige avond! Nadat 20 meiden een plekje hadden gevonden aan de lange tafel, lag het vlees al snel in de pannetjes te pruttelen. Er was keus genoeg: verschillende soorten vlees, mini-frikadellen, patat en stokbrood met kruidenboter. Na het eten was er nog tijd om lekker uit te buiken, te kletsen of een spelletje te doen en natuurlijk kon een lekker ijsje ook niet ontbreken. Nadat alles was opgeruimd en schoongemaakt konden de meiden weer naar huis. Het was een geslaagde avond! Bedankt Lonneke, Monique, Mariska, Jeroen, Saskia en Ilse.

Gourmetavond MD 11-03-2016 M       Gourmetavond MD 11-03-2016 P

Gourmetavond MD 11-03-2016 F     Gourmetavond MD 11-03-2016 D

Gourmetavond MD 11-03-2016 G     Gourmetavond MD 11-03-2016 E

Gourmetavond MD 11-03-2016 J     Gourmetavond MD 11-03-2016 H

Gourmetavond MD 11-03-2016 A

 

Voorzitters Papendrechtse voetbalclubs

“Het is een geweldig initiatief dat zeker een vervolg moet krijgen.”

PAPENDRECHT – “Een mooie aanvulling op het aanbod van onze beide clubs”, aldus Bas Rietveld, voorzitter van Drechtstreek. “De samenwerking brengt ons weer dichter bij elkaar”, vult Bram Blom, voorzitter van Papendrecht, aan.

Door Edwin Schreurs

In het najaar van 2015 is op initiatief van Erwin Schuil van VV Papendrecht en Marco Kluver van VV Drechtstreek een start gemaakt met een gezamenlijke 7-tegen-7-competitie voor 35-plussers. Onder de naam ‘Papendrechts Legends’ werd op vier avonden gevoetbald, twee keer bij Drechtstreek en twee keer bij Papendrecht. Zeven tegen zeven wordt op een half veld gespeeld met pupillengoals. Lichamelijk contact wordt zoveel mogelijk gemeden en er wordt gevoetbald zonder scheidsrechter. De animo was groot en het plezier en de sfeer des te groter. Na de eerste reeks wedstrijden heeft een evaluatie plaatsgevonden. Het resultaat ervan is aangeboden aan de beide besturen met als doel een besluit te nemen over een vervolg.

Bas Rietveld en Bram Blom maart 2016

Bestuur
“Ik was meteen enthousiast, het is een prima initiatief. Wij hebben het enkele jaren geleden ook geprobeerd, maar dat is niet van de grond gekomen”, vertelt Bas Rietveld. “Voor ons geldt hetzelfde: niet genoeg animo om een leuke competitie op te zetten”, geeft Bram Blom aan. “In samenwerking met Drechtstreek is het wel gelukt, een mooi initiatief”, gaat hij verder. De beslissing om met Papendrechts Legends in het voorjaar van 2016 door te gaan was in beide besturen snel genomen. Er wordt gespeeld op vrijdagavond. “Dat is een ideale avond. Je merkt dat het ook mensen aantrekt die verder niet meer actief voetballen. Het is een mooie aanvulling op het aanbod dat wij als voetbalclub bieden aan onze leden”, vervolgt Bas Rietveld. “Het geeft ook kansen om mensen voor de lange termijn aan de club te binden. Zeker als we tot een stabiele basis van het aantal teams kunnen komen”, vult Bram Blom aan. Beide voorzitters zijn blij met de samenwerking tussen beide clubs. Op meerdere gebieden worden samenwerkingsverbanden aangegaan. “Je merkt dat de clubs weer dichter bij elkaar komen”, sluit Bas Rietveld af.

Vervolg
Dit voorjaar zijn weer vier wedstrijdavonden op vrijdag gepland. Het is de bedoeling om te starten met de ploegen uit de najaarsreeks. “We hopen meer teams te kunnen verwelkomen. We richten ons vooral op onze eigen verenigingen, maar zouden het prima vinden als andere sportclubs, zoals PKC, DES’72 of AV Passaat, ook een team zouden inschrijven. Ze zijn van harte welkom. In een later stadium gaan we kijken of we nog andere ploegen van bijvoorbeeld bedrijven kunnen aantrekken”, zegt medeorganisator Marco Kluver. Samen met Arjan Herwig van VV Papendrecht trekt hij de kar in het organisatiecomité. “We willen voor de voorjaarscompetitie wel een kleine bijdrage aan de teams vragen om de vrijblijvendheid te verkleinen. De opbrengsten zullen worden geschonken aan een nog nader te bepalen goed doel”, vervolgt Marco Kluver.

Feest
Op de laatste speeldag wordt de competitie afgesloten met een eindfeest. Hoe dit feest eruit gaat zien is nog niet bekend, maar gezien de sfeer tijdens de wedstrijdavonden zal het een spetterend festijn worden. Tegen die tijd zal het ongetwijfeld te lezen zijn op de Facebook-pagina van Papendrecht Legends:

https://www.facebook.com/groups/1695236654066509/ .

Uitnodiging
Als er mensen binnen Papendrecht zijn die een team willen inschrijven, zijn zij van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via het volgende e-mailadres: ppdlegends@gmail.com.

Het interview is hier te downloaden >>

 

Kampioen in 1970

In het seizoen 1969-1970 voetbalde Zondag 1 op het allerhoogste niveau. Het team van technisch leider Hans v.d. Hoek, trainer Han v.d. Zeeuw en grensrechter Jan Hubers deed het uitstekend. Ons eerste speelde op de voorlaatste wedstrijddag thuis tegen concurrent RVC, met Aad de Mos in de gelederen, dat 1 punt achterstond op Papendrecht. Op zondag 10 mei 1970 zagen ruim 4000 toeschouwers dat Papendrecht de tegenstander met een 2-1 nederlaag naar huis stuurde. Menig Papendrecht-lid weet nog hoe dat ging: in de laatste minuut van de wedstrijd de onderkantlat-bal van Piet ‘de Pet’ Veen uit een vrije trap, vier minuten voor tijd in het veld gekomen.

Zon1 kampioen 69-70

De opstelling: Cor Romijn, Jan den Otter, Jan Troost, Cees Swijnenburg, Wim Buitendijk, Abe Bergsma, Cor Terlouw, Cees Peters (Piet Veen), John ten Oever (Cees Versteeg), Wout van der Linden en Bertus Ooijen.

Zeker met het oog op het 50-jarige jubileum van VV Papendrecht een geweldig geschenk natuurlijk, een vervolg krijgend in de wedstrijden om het algemene kampioenschap van Nederland voor zondagamateurs. Papendrecht kreeg te maken met Uithoorn, Sneek, De Treffers, Sparta ’25 en Sanderbout. Sneek werd kampioen en Papendrecht eindigde helaas onderaan.

Zondag1 kampioen 10 mei 1970
Op de schouders van links naar rechts:
Bertus Ooijen, John ten Oever en Cor Terlouw (zoon van toenmalig Papendrecht-voorzitter Jan Terlouw).
Foto: John ten Oever.

 

VV Papendrecht-vrijwilliger in Oranje?

Wie wil dat niet, een plek in Oranje. Voor verreweg de meeste voetballiefhebbers een droom die nooit in vervulling zal gaan. Maar binnenkort zullen drie verenigingsvrijwilligers bij de wedstrijd Nederland – Frankrijk op vrijdag 25 maart een belangrijke rol spelen. Zonder vrijwilligers geen voetbal. Speciaal om deze groep helden in de spotlights te zetten, komt de KNVB met een actie. Nomineer jouw vrijwilliger, dan maakt hij of zij kans om mee te draaien met Oranje! Bij de vereniging zijn natuurlijk heel veel verschillende vrijwilligers actief. Daarom heeft de KNVB voor deze wedstrijd gekozen om een voorzitter, terreinknecht, kantinewerker etc. van één van de 3.000 verenigingen in Nederland in het zonnetje te zetten. Met deze actie willen we voetballiefhebbers de mogelijkheid geven vrijwilligers te bedanken die het voor hen week in, week uit mogelijk maken van voetbal te genieten!

 

Thema-avond voor de Onderbouw

Op vrijdag 25 maart organiseert VV Papendrecht een thema-avond voor de onderbouw. Vanaf het begin van de avond zijn alle trainers in de D-, E- en F-categorie alsmede directe belangstellenden van harte welkom in onze kantine. De thema-avond, die begint om 19.00 uur en eindigt rond 21.00 uur, zal bestaan uit een gedeelte theorie en praktijk. Aan het eind van de bijeenkomst volgt een discussie over het voorgaande. Het hoofdonderwerp is het ontwikkelen van de technische vaardigheden (basisvormen). Onderdelen hiervan zijn: een bal aannemen, kappen en draaien, dribbelen en drijven en passen en trappen. Er zal gezorgd worden voor een kleine versnapering. We verzoeken iedereen tijdig aanwezig te zijn zodat we om 19.00 uur kunnen starten. Tot dan!

 

VV Papendrechters naar OranjeLeeuwinnen

Enkele tientallen dames, B- en D-meiden en begeleiders hebben op zaterdag 6 februari in het Rotterdamse Sparta-stadion de Olympische kwalificatiewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Noorwegen bijgewoond. Van die groep hadden 55 personen zich aan het eind van de middag op ons sportcomplex verzameld voor de bus, beschikbaar gesteld door Richard Woningstoffering, die het gezelschap naar Het Kasteel vervoerde. In het stadion zat de sfeer er goed in!! Helaas werd de wedstrijd niet datgene waarop de vaderlandse supporters gehoopt hadden! Na afloop zijn de VV Papendrechters naar de bus gelopen die keurig op de groep stond te wachten en iedereen weer heeft afgezet op het Slobbengors. VV Papendrecht dankt de initiatiefnemers voor het organiseren van de gezellige dag en Richard Mulder van Richard Woningstoffering voor het sponsoren van de busreis.

VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 A     VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 B

VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 C     VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 D

VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 F     VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 G

VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 J     VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 H

VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 M     VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 N

VVP'ers bij OranjeLeeuwinnen 06-03-2016 E

 

18e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (9 maart 2016)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Berichtgeving nieuwe hoofdtrainer’, ‘G-voetbal bijna van start’, ‘Inloopavond Kledingplan jeugd 14 en 15 maart’, ‘Vrijwilligersavond op 18 maart’, ‘E1-spelers actief voor KNVB’, ‘Jeugdafdeling blijft maar groeien’, ‘Thema-avond voor de Onderbouw’, ‘Hersteltrainer bij de jeugd’, ‘VV Papendrechters naar OranjeLeeuwinnen’, ‘Slobbengors weer normaal bereikbaar’, Kampioen in 1970′ en ‘Zaterdag 7 in het nieuw’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina ‘Weekbrief & Weeknieuws‘ te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrijwilligersavond op vrijdag 18 maart

De vele vrijwilligers van VV Papendrecht zorgen ervoor dat alles bij onze club op rolletjes loopt. Om hen te bedanken voor hun inzet wordt elk voorjaar in de kantine een Vrijwilligersavond georganiseerd met een hapje en een drankje. Dit jaar is het bijeenzijn op vrijdag 18 maart. Op de gezellige satéavond zijn ook de partners van harte welkom. De deuren van de kantine gaan rond 19 uur open. We proberen elke vrijwilliger persoonlijk uit te nodigen, maar mocht u nog niet benaderd zijn en toch graag de Vrijwilligersavond bijwonen, dan kunt u zich opgeven in de Commissiekamer of via: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Werkzaamheden Slobbengors

Op donderdagmorgen 10 maart wordt gestart met de kapwerkzaamheden die nodig zijn voor het ophogen van de punt van het Slobbengors en het bouwrijp maken van de kavel voor het nieuwe hoofdkantoor van Fokker. Binnen de op de bijgevoegde kaart aangegeven stroken worden alle bomen en al het bosplantsoen gerooid, met uitzondering van een paar bomen in de uiterste punt van het Slobbengors. De werkzaamheden zullen naar verwachting enkele dagen in beslag nemen. Vanzelfsprekend zullen daarbij met het oog op de flora en fauna de regels en werkwijzen netjes worden opgevolgd. De Staat is eigenaar van een strook grond in de dijkzone en is schriftelijk akkoord gegaan met de kap.

Werkzaamheden Slobbengors maart 2016

De aannemer heeft verkeersregelaars ingezet. Natuurlijk zal sprake zijn van enige verkeershinder, maar deze is van korte duur en zal door de genoemde inzet van verkeersregelaars hopelijk tot een minimum worden beperkt. Het gebied zal er tijdelijk best even kaal uitzien, maar zoals eerder aangegeven is dit noodzakelijk in verband met de voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Fokker en de veranderingen aan het Slobbengors.

 

Slobbengors weer normaal bereikbaar

Vanwege werkzaamheden was de kruising Eilandstraat/Pontonniersweg enige tijd afgesloten. Het werk is inmiddels afgerond waardoor u weer op de gebruikelijke wijze via de Slobbengorsbrug naar ons sportcomplex kunt rijden.

 

Veel afgelastingen op 5 maart

De combinatie van vorst in de nacht van vrijdag op zaterdag en veel regen op vrijdag heeft voor de nodige afgelastingen gezorgd op zaterdag 5 maart. Thuis zijn de vroege wedstrijden afgekeurd. Het betreft de duels van D2, D4, E6, F1, F2 en F3. Uit zijn de wedstrijden afgelast van B1, B2, C3, C4, D3, E4 en MP2. Alle overige uitwedstrijden gaan gewoon door. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Nodige doordeweekse afgelastingen begin maart

Op dinsdag 1 maart zijn vanwege de aanhoudende regen onze voetbalvelden volkomen doorweekt. Alle trainingen en wedstrijden zijn daarom afgelast. Op woensdag 2 maart is de wedstrijd Papendrecht C2 – Sliedrecht C2 afgelast. De trainingen gaan wel door. Op vrijdagavond 4 maart kan niet getraind worden vanwege de vele neerslag die overdag gevallen is.

 

Inloopavond Kledingplan jeugd 14 en 15 maart

Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering hebben de leden ingestemd met het uitwerken van het Kledingplan voor onze jeugdafdeling. Basis van het plan is het aanbieden van kwalitatieve en uniforme (wedstrijd)kleding voor al onze leden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het Kledingplan zal vanaf komend seizoen 2016-2017 worden geïntroduceerd. Achter dit plan gaan meerdere redenen schuil:

– Veel kleding is inmiddels oud en versleten.
– Gelijkstellen van alle leden, ongeacht of hij of zij wel of niet deel uitmaakt van een selectieteam.
– Uniforme uitstraling van alle teams van VV Papendrecht.
– Een kwalitatief goed aanbod van kleding aan al onze jeugdleden.

Hoe gaat het in zijn werk?

VV Papendrecht stelt aan ieder jeugdlid een wedstrijdtenue en trainingspak beschikbaar. De kleding blijft eigendom van de club. Het lid hoeft zich niet te bekommeren om de aanschafprijs. Als gebruiker betaal je € 2,00 per maand om de kosten van de kleding te vergoeden, per jaar dus € 24,00. De kosten voor de kleding maken geen deel uit van de contributie, maar zullen wel per kwartaal bij de contributie in rekening worden gebracht. De totale waarde van het voetbaltenue en trainingspak is € 85,00. Ieder jeugdlid gaat na twee jaar naar een hogere leeftijdsklasse (mini’s → F → E → D → C → B → A) en krijgt als gevolg daarvan de beschikking over een groter tenue en trainingspak. Uw besparing over 2 jaar is zodoende € 37,00 (waarde tenue+trainingspak € 85,00 minus 2 jaar eigen bijdrage 2 x € 24,00). De borgstelling van € 25,00 blijft gehandhaafd. De tenues zullen aan het begin van het seizoen 2016-2017 worden uitgereikt.

Mochten aan de hand van dit bericht vragen zijn, zijn we graag bereid deze te beantwoorden. Hiervoor wordt zowel op maandag 14 als dinsdag 15 maart van 18.00 tot 20.00 uur een inloopavond georganiseerd. Dus kom langs als u meer informatie over het Kledingplan wil.

 

Jeugdafdeling blijft maar groeien  (29 februari 2016)

Het aantal leden van onze voetbalclub blijft maar groeien. Bij de F-jeugd hebben zich zoveel nieuwe pupillen aangemeld, dat we sinds het begin van dit jaar een nieuw team hebben: F6.Diego Corchado Munoz, Ismail  Eddahchouri, Salim Errahhali Semlali, Mustafa Haj Hussein, Yano van Herpen, Riyad Moussaid, Matteo Roest, Faelan Schot trainen elke maandag- en woensdagavond van 18 tot 19 uur onder leiding van trainers Arie Roest en Danny van Herpen. De ploeg van leidster Astrid Kuipers speelde op zaterdagochtend 27 februari voor het eerst een thuiswedstrijd. F6 versloeg Hardinxveld F6 met 4-2.

F6 27-02-2016

Uiteraard kan jij ook komen voetballen bij VV Papendrecht. Geïnteresseerd? Kom dan eens langs op het Slobbengors, bijvoorbeeld om enkele keren vrijblijvend mee te trainen. Nadere informatie kunt u ook per e-mail inwinnen.

Voor algemene informatie: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Voor jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

De VV Papendrecht-Winkel

Weten we het nog? VV Papendrecht heeft een eigen winkel in de kantine. Met ingang van dit seizoen wordt deze gerund door Mieke van de Griend. De VV Papendrecht-shop is verfrist. Alle artikelen hebben een update gekregen en kleding die niet meer in het assortiment zit, ligt in de uitverkoop. De uitverkoopartikelen worden tegen elk aannemelijk bod verkocht. Kom op zaterdag eens vrijblijvend kijken naar nieuwe artikelen, als VV Papendrecht-pet, paraplu, horloge, rugzak, handdoek, pen, sjaal en natuurlijk de VV Papendrecht-hoody, die in prijs verlaagd is en nu € 40 kost. Ook leuk als cadeau voor de feestdagen. Er is vast wel iets voor u bij. De sportkleding is van het merk Beltona, onze kledingsponsor. De winkel is iedere zaterdag, behalve bij algehele afkeuring, geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur.

VV Papendrecht-winkel A     VV Papendrecht-winkel B

VV Papendrecht-winkel C     DSCN0049

DSCN0051       VV Papendrecht Hoody 4

 

Zaterdag 27 februari alleen wedstrijd Vr1 afgelast

Op zaterdag 27 februari is alleen de thuiswedstrijd van Vrouwen 1 afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

VV Papendrecht-meiden naar Oranjeleeuwinnen

De OranjeLeeuwinnen gaan van 2 tot en met 9 maart op jacht naar een ticket voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Ze moeten in het Olympische KwalificatieToernooi zien af te rekenen met Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Natuurlijk wordt het Nederlands Vrouwenteam ondersteund door de meiden van VV Papendrecht. Op zaterdag 5 maart gaan ze inclusief een grote groep ouders en begeleiders met de bus, gesponsord door Richard Woningstoffering, naar het Sparta-Stadion naar de wedstrijd Nederland – Noorwegen. OranjeLeeuwinnen, we komen eraan…..

 

Aad Koot Vrijwilliger van de Maand

De eerste Vrijwilliger van de Maand van 2016 is Aad Koot. De 59-jarige Aad is actief op verschillende posities binnen de club. Aad heeft 16 jaar lang vele teams begeleid als trainer/leider. Vanaf dit seizoen ondersteunt hij Richard de Heer als scheidsrechterscoördinator. Daarnaast fluit hij nog steeds zijn wedstrijden, staat hij regelmatig achter de bar of in de keuken van de kantine en ondersteunt hij de materiaalbeheerder met hand- en spandiensten. Het zijn van de contactpersoon voor de voetbaluitwisseling met onze partnergemeente Blomberg is naar eigen zeggen zijn leukste taak. Met een mooie bos bloemen van onze trouwe sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop wordt Aad bedankt voor zijn inzet voor de club. Wij hopen nog vele jaren van zijn vrijwilligerswerk te kunnen genieten.

 

17e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (24 februari 2016)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Papendrecht Legends 7×7 voorjaar 2016’, ‘Aad Koot Vrijwilliger van de Maand’, ‘Good Vibes Only groot succes’, ‘VV Papendrecht-meiden naar OranjeLeeuwinnen’, ‘Sportgala Papendrecht 2016’ en ‘De helikoptervlucht in 1965’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Geen training op 22 februari

Op maandag 22 februari staat er vanwege de aanhoudende regen zoveel water op het Slobbengors dat onze voetbalvelden niet betreden kunnen worden. Alle trainingen zijn daarom afgelast.

 

Veel afgelastingen op 20 en 21 februari

Vanwege de regen is op zaterdag 20 en op zondag 21 februari net iets meer dan de helft van alle wedstrijden afgelast. Op zaterdag 20 februari gaan uit de wedstrijden niet door van B3, E4 en MP2. Thuis zijn de wedstrijden afgekeurd van Zaterdag 7, Vrouwen 1, A2, B1, B2, C4, D1, E2, E5, F4, F5 en MP1. Thuis gaan alleen de wedstrijden door van A1, Zaterdag 3 en Zaterdag 6. Op zondag 21 februari is de uitwedstrijd van Zondag 2 bij SC Amstelwijck afgelast. De uitwedstrijd van de Zondagveteranen bij Maliskamp gaat gewoon door. Neem voor de zekerheid  contact op met je trainer/leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Sportgala Papendrecht 2016

Woensdag 17 februari 2016 vond het traditionele, jaarlijkse Sportgala Papendrecht weer plaats met een rood-zwart tintje; een aantal van onze clubmensen zit in het organisatiecomité onder leiding van Papendrechts Lid van Verdienste Eimerd van der Griend. Naast de uitreiking van de sportprijzen worden ook traditiegetrouw enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet. Voor VV Papendrecht waren dat dit jaar Jeroen Lasschuit en Martin de Heer vanwege hun enorme verdiensten voor ons jeugdvoetbal. Wij feliciteren Jeroen en Martin met het binnenhalen van de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’ en hopen dat zij zich nog vele jaren in zullen zetten voor onze club!
De prijzen werden als volgt verdeeld:

Sportman: Roy Hoornweg (atletiek).
Sportvrouw: Roxanne Ramselaar (karate).
Sportploeg: PKC/SWK Groep 1 (korfbal).
Sporttalent: Max Polak (atletiek).
Sporttalent (ploeg): DES’72 D-jeugd (handbal).

Volgend hoopt VV Papendrecht weer mee te doen om de prijzen, talent genoeg binnen onze vereniging!

 

De helikoptervlucht in 1965

In het seizoen 1964-1965 werd Zondag 1 kampioen in de eerste klasse, destijds de hoogste klasse in het amateurvoetbal. Samen met de vijf andere eersteklassekampioenen ging Papendrecht vervolgens in een hele competitie strijden om het kampioenschap van Nederland bij de zondagamateurs. De tegenstanders waren: JOS uit Amsterdam, Emmen, Esca VC uit Arnhem, Helmond en RIOS ’31 uit Pey-Echt uit Limburg. Iedereen uit die tijd herinnert zich de ontknoping in Echt, waar Rios’31, onder toeziend oog van 7000 toeschouwers inclusief een cameraploeg van Studio Sport, onze jongens met 5-1 de baas bleef en kampioen van Nederland werd. Bij Papendrecht zal vooral de helikoptervlucht naar Emmen in de herinnering voortleven. Daarmee haalden we zelfs de landelijke bladen.

Telegraaf 1965       Met de helikopter naar Emmen 1965
Rechterfoto: staand van links naar rechts: Cor Hardam, Hans van der Hoek, Theo Haksteen, Cees van der Stelt, Jack van Pelt, Cor Versteeg en Piet Markestijn. Gehurkt van links naar rechts: Dick van Gils, Cor Terlouw, Joop Herwig, Cees Versteeg en Bertus Ooijen. Foto: Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, afkomst: Archief Stichting Dorpsbehoud Papendrecht Collectie Schievink DA.

Hebt u ook leuke Papendrecht-foto’s? Mail ze dan naar ons, het liefst met begeleidende tekst: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Meer over onze clubhistorie >>

 

Good Vibes Only groot succes

Het laatst georganiseerde feestje van VV Papendrecht was al even geleden. Juist om die reden had een aantal dames van Vrouwen 1 het idee geopperd voor een nieuw feest. Enthousiasme ontstond niet alleen bij de nieuw samengestelde spelersgroep, maar het idee werd ook omarmd door het bestuur van onze vereniging. Zaterdag 13 februari werd gekozen als perfecte datum voor het eerste feestje georganiseerd door Vrouwen 1. Die datum viel net na de carnaval, het eerste elftal speelde thuis en het viel niet in een vakantieperiode. Een goed begin is het halve werk, dus werd een tof thema bedacht: Good Vibes Only! Vervolgens werden bijbehorende shirtjes ontworpen voor de crew, posters gemaakt, een DJ geregeld die wel raad wist met het thema en de hapjes en drankjes werden ingeslagen. Als extraatje voor de avond werd er een winactie georganiseerd waarbij gevulde shotglaasjes verloot werden. Iedereen had zijn goede humeur meegenomen en met muziek mede mogelijk gemaakt door DJ Freek is het een super geslaagde feestavond geworden. Het is zeker voor herhaling vatbaar, op naar het volgende voetbalfeestje. Bij dezen willen wij iedereen bedanken die zijn of haar bijdrage heeft geleverd aan het succes van deze avond!

Good Vibes Only 13-02-2016 A       Good Vibes Only 13-02-2016 E

Good Vibes Only 13-02-2016 F       Good Vibes Only 13-02-2016 D

Good Vibes Only 13-02-2016 G       Good Vibes Only 13-02-2016 B

 

Overschrijvingen

Het aanvragen van een overschrijving naar een andere voetbalclub gaat vanaf heden op een andere wijze dan voorheen. U dient de volgende stappen te volgen.

1. U gaat naar de vereniging waar u naar toe wilt. Deze voert de benodigde gegevens in in Sportlink.
2. De vereniging waar u vertrekt, krijgt via Sportlink een melding daarover en het verzoek u vrij te geven.
3. Uw huidige vereniging gaat akkoord en geeft u vrij mits aan alle financiële verplichtingen is voldaan als contributie en eventuele boetes en mits geleende spullen als kleding en eventuele andere materialen weer ingeleverd zijn.
4. U krijgt een voorlopige spelerspas gevolgd door een nieuwe pas.

Aanvragen voor de A-categorie moeten vóór 15 juni gebeuren. Voor de B-categorie kan dit het gehele jaar (maximaal één keer per seizoen).

 

Scheidsrechters gezocht!!!!

Beste leden van VV Papendrecht,

Wij zijn hard op zoek naar mensen die af en toe een wedstrijd willen fluiten voor onze teams. Het gaat hoofdzakelijk om wedstrijden van de junioren en de senioren. Vindt u het leuk om af en toe een wedstrijd te fluiten, laat het ons dan weten. Onze scheidsrechterscoördinatoren Aad Koot en Richard de Heer nemen graag contact met u op. Voor een cursus kan eventueel gezorgd worden. Want zonder scheidsrechters geen voetbal!!! Bij voorbaat dank namens de voetballers.

 

Enkele afgelastingen op 13 en 14 februari

Op zaterdag 13 februari zijn de uitwedstrijden van A2 bij Achilles Veen en van MD2 bij Dubbeldam afgelast. Alle andere wedstrijden op zaterdag gaan gewoon door. Op zondag 14 februari zijn de thuiswedstrijden afgelast. De lichte nachtvorst in combinatie met de aanhoudende regen hebben ervoor gezorgd dat de velden onbespeelbaar geworden zijn.

 

16e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (10 februari 2016)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Een stevig NEE tegen Racisme!’, ‘Winterfeest op 13 februari’, ‘G-voetbal VV Papendrecht in de Media’, ‘Overschrijvingen’, ‘Kruising Eilandstraat/Pontonniersweg afgesloten’ en ‘Blijf Helder’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Geen trainingen op 8, 9 en 10 februari

Het KNMI heeft voor maandag 8 februari Code Geel afgegeven vanwege de stormachtige zuidwestenwind die gepaard gaat met zware windstoten tot 100 km/uur. Hierbij vallen tevens talrijke buien. Vanwege het onstuimige weer heeft het bestuur besloten alle trainingen voor maandagavond af te gelasten. Ook op dinsdag 9 en woensdag 10 februari kan niet getraind worden op de velden. Ze zijn onbespeelbaar als gevolg van de grote hoeveelheid regen die gevallen is. De uitwedstrijden van Zaterdag 1 en 2, die voor dinsdagavond 9 februari op het programma stonden, zijn eveneens afgelast.

 

Winterfeest op 13 februari

De winterstop is voorbij en dus is het weer tijd voor een goed feestje. De dames van VV Papendrecht hebben hun best gedaan om iets anders neer te zetten dan de bekende après-ski- en bierfeesten. Na de wedstrijd Papendrecht 1 – Groote Lindt 1 op 13 februari zal het feest ‘Good Vibes Only’ losbarsten. De snackcorner is die avond geopend tot ongeveer 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur zal er een DJ zijn om de leukste deuntjes te draaien voor ons, met muziek in de stijlen house, moombahton en zsazsazu. Er zullen ook lekkere snacks en (mix)drankjes aanwezig zijn om aan ieders wensen te kunnen voldoen. Nodig je vrienden en vriendinnen uit, want iedereen is welkom!

Good Vibes Only       Poster Good Vibes Only 13-02-2016

 

Oefenwedstrijd B1 afgelast

De oefenwedstrijd van B1 tegen SVW B1 die op zaterdagmorgen 6 februari op het Slobbengors gespeeld zou worden, is afgelast. Alle andere wedstrijden gaan gewoon door.

 

Kruising Eilandstraat/Pontonniersweg afgesloten

Vanwege werkzaamheden is de kruising Eilandstraat/Pontonniersweg afgesloten. Om het Slobbengors via de oostkant te bereiken dient u om te rijden over de Veerdam. Via de Eilandstraat, Havenstraat en Slobbengorsbrug komt u vervolgens op ons sportcomplex. Zolang de werkzaamheden plaatsvinden, is het éénrichtingsverkeer van de Veerdam tijdelijk opgeheven.

 

Een stevig NEE tegen racisme!

Op zaterdag 30 januari werd de wedstrijd van ons eerste elftal tijdelijk gestaakt. Eén van onze spelers, Edinho Goodett, werd door een supporter van de tegenstander dusdanig racistisch bejegend dat verder spelen voor Edinho geen optie meer was. In de afgelopen dagen is hierover via diverse (sociale) media het nodige gezegd en geschreven. Vaak suggestief en eenzijdig. Voor ons als bestuur van VV Papendrecht is één ding volkomen duidelijk: Racisme is verwerpelijk! Helaas zou het van weinig realiteitszin getuigen als we zouden denken dat zulk soort gedrag alleen bij Soccer Boys plaatsvindt. Ook wij in Papendrecht kunnen niet instaan voor het gedrag van mensen in het openbaar. We kunnen slechts reageren en wijzen op de verwerpelijkheid van zulke gedachten, laat staan het uitspreken hiervan. Wij hebben veel waardering voor het optreden van onze collega-club Soccer Boys. Hun optreden was adequaat en met het juiste gevoel voor de situatie. In samenspraak met Edinho is zaterdagmiddag gezamenlijk besloten de wedstrijd uit te spelen. Dinsdagavond 2 februari heeft een zeer goed gesprek plaatsgevonden tussen een afvaardiging van het bestuur en de spelersgroep om te praten over het gebeuren. Hieruit zijn de nodige lessen te trekken. Racisme moet worden bestreden. Actief! Als VV Papendrecht willen wij deze negatieve gebeurtenis gebruiken om iets positiefs te ondernemen. Wij hopen op de steun van iedereen. Help Racisme de wereld uit!

 

Blijf Helder

Sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport is zo veel meer dan het spel alleen; sport zorgt ook voor gezelligheid in het clubhuis. In het clubhuis is het belangrijk dat het barpersoneel de baas is én ervoor zorgt dat verantwoordelijk met alcoholische dranken wordt omgegaan. Blijf Helder biedt het barpersoneel en de sportclub ideeën om heldere regels op te stellen en daagt de vereniging uit om verantwoorde alcoholconsumptie in het clubhuis te stimuleren. Blijf Helder wil op een positieve manier verantwoorde alcoholconsumptie bij sportclubs stimuleren door goed gedrag te belonen. Hiervoor worden Tips & Tricks en communicatiematerialen aangeboden. Hoe beter deze worden ingezet, des te groter kans op succes en op het winnen van mooie prijzen: sportclinics met toonaangevende sporters of kaartjes voor sportevenementen. De winnende club krijgt de eretitel ‘De Helderste Club van Nederland’ en wint een reis voor 2 personen naar de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro!

Logo Blijf Helder

 

Laatste weekend van januari bijna alles afgelast  (31 januari 2016)

Op zaterdag 30 en zondag 31 januari zijn vanwege de stromende regen alle thuiswedstrijden afgelast. Op zaterdag 30 januari gaan uit alleen de wedstrijden door van Papendrecht 1, E5, C4, MB1 en MB2. Op zondag 31 januari gaat de uitwedstrijd van de Zondagveteranen door. Neem voor de zekerheid  contact op met je trainer/leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

VV Papendrecht Lady’s Night bij Shoeby

VV Papendrecht tracht om de zoveel tijd samen met onze sponsor Shoeby Fashion Papendrecht voor alle vrouwelijke leden, vrijwilligers, de vrouwen/vriendinnen/moeders/zussen van leden en sponsoren een speciale VV Papendrecht Lady’s Night te organiseren! Ideaal om inkopen te doen. Op winkelcentrum De Meent, Veerpromenade 102, wordt u door Shoeby Papendrecht in de watten gelegd. Overal is aan gedacht. Fijne muziek, een hapje en een drankje en de laatste trends op modegebied. Uiteraard wordt u terzijde gestaan door vakkundige personeelsleden. En last but not least: u krijgt maar liefst 20% korting op uw aankopen deze avond! De avond is uiteraard Ladies Only, voor u dus een heel andere beleving dan tussen de mannen. Aan de heren: deze is voor jullie vrouw, vriendin, moeder of zussen. Kunnen jullie namens VV Papendrecht eens iets terugdoen voor al die uren die jullie op het voetbalveld hebben doorgebracht, maar vooral voor die uren die jullie in de kantine hebben gehangen….. U dient zich wel van tevoren in te schrijven. U mag maximaal één introducee meenemen. Meisjes tot 16 jaar zijn ook van harte welkom, maar begeleiding van een volwassene is wel vereist. Zorg dat u op tijd bent, want vol is vol.

 

15e Weekbrief van seizoen 2015-2016  (27 januari 2016)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2015-2016 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als Pupil en Team van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht start met G-voetbal!’, ‘VV Papendrecht Nieuwsbrief 4 is uit’, ‘Trainingskamp Papendrecht in de media’, ‘Nieuwsbrief Technisch Jeugdkader Januari 2016’, ‘Papendrechters bij Reanimatietraining’ en ‘Tussenstand Voetballer van het Jaar’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Nieuwsbrief Technisch Jeugdkader Januari 2016

Gerrit Schutte gaat jeugdtrainers ondersteunen

Voor het huidige seizoen staat Gerrit Schutte in de organisatie bij de jeugd als interne scout van de onderbouw (F-E-D). Na overleg met alle betrokken personen hebben we besloten dat deze functie, op dit moment, geen toegevoegde waarde heeft voor de organisatie bij de jeugd. Gerrit heeft zelf aangegeven dat hij gesignaleerd heeft na het bezoeken van enkele jeugdwedstrijden en trainingen dat hij graag trainers wil ondersteunen met de trainingen volgens het Jeugdopleidingsplan.

Gerrit Schutte

De steunpilaren voor de opleiding bij de onderbouw zijn:

– Basisvormen (techniek training).
– Intensiteit van de trainingen en organisatie van het team.

Deze onderdelen zullen door alle trainers wekelijks getraind moeten worden zodat spelers baas worden over de bal, inzicht krijgen in het voetbal en conditioneel sterk zijn om een wedstrijd volledig te kunnen spelen. Dit alles is terug te lezen in het Jeugdopleidingsplan op de website van VV Papendrecht.

De manier van trainen (trainingsvormen) en coaching volgens de hierboven beschreven uitgangspunten zijn de zaken waar Gerrit zich op zal richten en waarop hij trainers (tijdens de trainingen!) op zal aanspreken en, indien nodig, verbeterpunten zal aangeven. Voor alle duidelijkheid: deze taken zullen uiteraard ook uitgevoerd worden door alle Technisch Coördinatoren. Wij van de Technische Jeugdcommissie vinden dat de functie die Gerrit Schutte nu zal gaan invullen veel meer een toegevoegde waarde heeft bij de uitvoering van onze plannen om de jeugdopleiding op een hoger plan te brengen. Gerrit zal directer in communicatie staan met de trainers van de onderbouw en hij zal hierdoor de Technisch Coördinatoren van de onderbouw assisteren zoals reeds aangegeven. Wij wensen Gerrit veel succes en hopen dat samenwerking met de Technisch Coördinatoren en betrokken trainers/trainsters een onderdeel is, dat tot gevolg heeft dat we de Jeugdopleiding op een hoger plan kunnen brengen.

Het Technisch Jeugdkader

De Nieuwsbrief is hier te downloaden >>

 

VV Papendrecht Nieuwsbrief 4 is uit

De vierde Nieuwsbrief van VV Papendrecht is verschenen. Deze staat in het teken van het trainingskamp aan de Portugese Algarve van onze A-selectie en de nodige begeleiders. Verder bevat Nieuwsbrief 4 enkele nieuwsberichten en een pagina over sponsoring. VV Papendrecht geeft minstens tweemaal per jaar publicaties uit voor het grote publiek in de vorm van de VV Papendrecht-Voetbalkrant, het tijdschrift De Rode V en/of de Nieuwsbrief. De eerste wordt niet alleen digitaal ter beschikking gesteld, maar ook per post door de hele gemeente Papendrecht bezorgd. In de publicaties komen de ontwikkelingen van de afgelopen tijd binnen de club aan bod. Naast een redactioneel bericht en/of een bericht van het bestuur wordt aandacht besteed aan de prestaties van de teams, activiteiten en sponsoring. Tevens staan er enkele nieuwsberichten in en/of interviews met mensen die veel betekenen voor de club. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina ‘Nieuwsbrief, Krant & Glossy‘ te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Vanaf die pagina kunt u tevens verschenen publicaties inzien en downloaden.

 

Trainingskamp Papendrecht in de media

Het trainingskamp van onze A-selectie heeft volop de aandacht getrokken. Zo is aan de Portugese trip aandacht besteed door de Klaroen, AD Drechtsteden, Jan van Volwerk, Regio-Voetbal.nl en het Papendrechts Nieuwsblad. Verder zijn de nodige filmpjes online gezet.

Interview met Joop Warner inclusief beelden van het trainingskamp >>
Impressie van de Algarve-Cup 2016 >>

Feestende Papendrechters in Albufeira  >>

 

Zaterdag 23 januari thuis veel afgelast

Op zaterdag 23 januari zijn thuis de meeste voetbalwedstrijden afgelast. Alleen de middagwedstrijden van Papendrecht 1 en 4, Vrouwen 1, A2 en C4 gaan door. Verder zijn de uitduels van E3 en MD2 bij Dubbeldam afgekeurd. Alle overige uitwedstrijden gaan gewoon door.

 

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 januari geen (jeugd)trainingen

Vanwege de winterse omstandigheden met vorst en gladheid heeft het KNMI voor 18 en 19 januari Code Geel afgegeven. Om die reden zijn tevens op maandag- en dinsdagavond alle trainingen voor de jeugd afgelast. De voetbalvelden zijn niet alleen bevroren, maar net als alle paden spekglad. Ook de oefenwedstrijd van C1 op het Slobbengors tegen Kozakken Boys C1 gaat daarom niet door. Vanaf halverwege de week afwisselend vorst en dooi. Door opdooi zijn de velden de tweede helft van week 3 volkomen onbespeelbaar. Daardoor kunnen ze niet betreden worden. Het bovenste deel van de velden begint de ontdooien, maar de ondergrond is nog bevroren. Het smeltwater en de gevallen neerslag kunnen daardoor niet wegzakken met een modderige bovenlaag tot gevolg.

 

Papendrechters bij reanimatiecursus

Op maandagavond 18 januari werd in de Opelcentrale Papendrecht een reanimatietraining gehouden. Een flink aantal VV Papendrechters was hierbij aanwezig. De cursisten kregen les in het herkennen van een hartstilstand en hoe te handelen als dit gebeurt. Op de foto ziet u Thea Vuurens, verzorgster van het eerste, oefenen met een reanimatie-oefenpop, onder het goedkeurend oog van een deskundige. Hoofdtrainer Joop Warner, jeugdvoorzitter Martin van Tol en Dinie Verschuren (geheel rechts) kijken aandachtig toe. Verder kwam de Automatische Externe Defibrillator (AED) aan bod, een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een circulatiestilstand. De aanwezigen kunnen daardoor omgaan met dit apparaat, dat op het Slobbengors aanwezig is.

Reanimatiecursus 18-01-2016

Eind januari ontvangen alle deelnemers een herinneringsmail omtrent het worden van burgerhulpverlener. Na inschrijving als burgerhulpverlener volgt over een jaar automatisch een herinnering voor het volgen van een herhalingstraining. Deze training kan bij een lokale reanimatiepartner worden gevolgd of via het Rotterdamse Erasmus MC. VV Papendrecht is bijzonder verheugd en trots dat alle cursisten geslaagd zijn. Van harte gefeliciteerd! De bijbehorende diploma’s kunnen binnenkort op de club afgehaald worden.

Reanimatietraining 18-01-2016 A     Reanimatietraining 18-01-2016 B

Over de reanimatietraining is een persbericht verschenen >>

 

Dag 5 Trainingskamp VV Papendrecht

Chillen, Uitchecken, Albufeira, De Terugreis

De laatste dag stond in het teken van rust en evaluaties. Trainer Joop Warner nam de tijd om met een aantal spelers en sponsors zowel vooruit als terug te kijken. Dit keer geen vroeg ontbijt maar lekker uitslapen. Pas om 12 uur diende er uitgecheckt te worden. Om half één stond een lange rij taxi’s klaar om ons voor deze laatste middag naar Albufeira te vervoeren. De regen maakte plaats voor de zon en we genoten van een relaxte middag op een plaatselijk terras. Beetje chillen, sommigen op het strand, anderen in een luie ligstoel, weer anderen gezellig aan een tafel. Ouwe koeien, sterke verhalen, lachen gieren brullen. Er leek geen einde te komen aan de energie van deze wonderlijke groep. Rond vier uur stond de bus klaar en werd de selectie per bus naar Faro getransporteerd. Inchecken, boarden en vliegen.

Trainingskamp Albufeira jan2016 N     Trainingskamp Albufeira jan2016 W

De landing rond half elf in Rotterdam was heftig en tot onze grote schrik bleek één van onze benjamins tijdens de vlucht zoveel last van zijn oren te hebben gekregen dat hij letterlijk onwel was geworden en door ambulancepersoneel, direct na de landing, uit zijn stoel moest worden getild. Na enige tijd kwam hij gelukkig weer bij kennis en kregen we het geruststellende bericht dat het inmiddels weer wat beter ging. Wij wensen hem natuurlijk van harte beterschap en hopen dat hij zich snel weer helemaal top voelt. Een heftig slot van een onvergetelijke trip die zijn doel zeker bereikt heeft, een hechtere groep die de strijd voor promotie met vertrouwen tegemoet gaat. De bagage stond inmiddels al op de band. De selectie bedankte elkaar, de sponsors en staf voor een onvergetelijke week en verdween in de nacht… Het verhaal gaat dat het nog lang onrustig bleef rond Zestienhoven.

Foto’s: Guillaume Kortekaas
Verslaggeving: Teus Baars

 

Dag 4 Trainingskamp VV Papendrecht

Trainen, Beachvoetbal, De Bonte Avond

De tweede training stond vooral in het teken van het herstel. Na de afgelopen intensieve dagen was het op het malse Portugese gras vooral om het plezier te doen. Onder een lekker zonnetje was het heerlijk trainen. Ook de meegereisde supporters vermaakten zich weer uitstekend en vergaapten zich aan de fabelachtige techniek van sommige selectiespelers. Na de training, de lunch en enige ontspanning stond in de middag een beachvoetbalpartij op het programma. Het was wat onwennig: rul zand, veel wind, kortom: effe wennen. Na een aantal minuten een compleet ander beeld: Braziliaanse taferelen. Zelfs de zon begon ervan te schijnen. Vele technische hoogstandjes en spectaculaire reddingen volgden elkaar in hoog tempo op. Na een korte onderbreking voor de groepsfoto een tweede ronde. Mooi werk!

Trainingskamp Albufeira jan2016 Q     Trainingskamp Albufeira jan2016 P

’s Avonds het laatste festijn: de bonte avond. Een aantal koos voor de pokertafel. De rest van de groep slenterde te voet richting ‘De Strip’. Er werd luid gesproken over het rustige avondje dat ons te wachten zou staan. De meeste ploegen waren al vertrokken. De sfeer van Don Henleys ‘Boys of Summer’ spookte door de straten. Tot het moment dat de selecao voet zette in de karaokabar en Aron en Jesse de eerste regels van Billy Joels ‘Piano Man’ inzetten… De avond kantelde zoals alleen een avond kantelen kan. Mensen op de banken; de toon was letterlijk gezet. Paul drukte het gaspedaal van de BaCo-machine nog één keer diep in. De symbiose van een selectie (één én twee) was compleet. Vrienden voor het leven! Zelfs competitiegenoot Piershil sloot zich aan en zong uit volle borst mee met het Pa-Pa-Pa-Pa-Pa-Pa-Pa-Paaaa-Papendrecht! Van enige animositeit geen enkele sprake.

Trainingskamp Albufeira jan2016 T     Trainingskamp Albufeira jan2016 R

Het hoogtepunt werd spontaan bereikt toen een aantal spelers buiten het Kolo-Kolo inzette. De groep groeide. De karaokebar stroomde leeg. Na enkele ogenblikken vormde de volledige selectie, aangevuld met de mannen van Piershil, een deinende menigte die op een zeker moment besloot het tegenoverliggende etablissement te betreden. Wat daar gebeurde, is met geen pen te beschrijven. Een groot compliment overigens ook aan de mannen van Woudenberg en Piershil die figureren in het filmpje dat afkomstig is van de Facebook-pagina van VoetbalJournaal! Het zou nog lang gezellig blijven in Albufeira. Het was onvergetelijk!

 

Dag 3 Trainingskamp VV Papendrecht

De Algarve-Cup

Joop Warner zal zijn bedenkingen hebben gehad over de voorbereiding, maar de spelers stonden te popelen om hun debuut in dit memorabele toernooi te maken: De Algarve-Cup. Vooraf werd Papendrecht door de bookmakers hooguit als ‘dark horse’ getipt. Belchinezen werden nauwelijks waargenomen, maar zij die aanwezig waren werden allemaal op het verkeerde been gezet. Xavier Leenheer was toch de gedoodverfde linksback? Hij was toch met de selectie de bus uitgekomen en de catacomben binnengegaan? De meegereisde supporters wiebelden ongeduldig op hun stoelen: waar was de man die met zijn aanvallende impulsen het Papendrecht-spel dit jaar van extra elan voorziet? Hij bleef achter in de kleedkamer. Geveld door een mysterieuze blessure. Opgelopen tijdens de voorbereiding op dit prestigieuze toernooi. Joop Warner moest een noodgreep doen en verzocht Bryan Mooiman zijn warming-up te starten: Basis! Op het glibberige en kleine veld van de plaatselijke club startte Papendrecht tegen eersteklasser Woudenberg wat onwennig. Het tempo lag hoog. Woudenberg liet er geen gras over groeien. Een aantal pittige duels resulteerde in de eerste gele kaart voor Michael van Rooijen, iets waar de belchinezen vreemd genoeg weer wél op hadden ingezet… Via een lage corner wist Woudenberg de Papendrechtse defensie te verschalken: 0-1. Al vroeg in de tweede helft moest het team van Joop Warner wederom een teleurstelling verwerken. Jay Luciano liep wat onstuimig door op de keeper hetgeen hem een directe rode kaart opleverde; einde toernooi voor Jay… Vreemd genoeg begon Papendrecht vanaf dat moment beter te spelen. Met 10 man ging ons eerste fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en betaalde de kostbare voorbereiding zich terug. Helaas voor Papendrecht viel de gelijkmaker, ondanks de nodige serieuze kansen, niet meer.

Trainingskamp Albufeira jan2016 J     Trainingskamp Albufeira jan2016 K

De tweede wedstrijd was tegen UDI’19. Een voor Papendrecht bekende tegenstander. Ook tegen UDI’19 werd duidelijk dat Papendrecht zich op dit podium niet hoeft te schamen. Brutaal dwong Papendrecht, dat speelde met de nodige invallers, een reeks prima kansen af. Gescoord werd er echter niet en een oude voetbalwet stelt dat de tegenstander het net dan wel weet te vinden. En zo geschiedde. UDI’19 scoorde de 1-0. Papendrecht drong nog wel aan, maar kon geen vuist meer maken. Een veredeld tweede elftal moest de Zondaghoofdklasser nog één doelpunt toestaan. Een foutje in de defensie werd keihard afgestraft: 2-0. Dat UDI’19 hierna het sterke FC Rijnvogels uitschakelde en in de finale de winnaar van de andere poule (LRC Leerdam) versloeg, zorgde zelfs voor een beetje trots. Geen punten, maar wel twee uitstekende oefenwedstrijden. ’s Avonds het gebruikelijke diner en een flinke reis naar een ‘nabijgelegen’ casino. Nabij is een relatief begrip. Na een kamikazerit per taxi stapten we uit voor wederom een gezellige avond.

 

Thuis alles afgelast, uit 1 wedstrijd

Op zaterdag 16 januari zijn alle thuiswedstrijden afgelast. Uit is alleen het duel van B1 bij Alblasserdam afgekeurd. Verder gaat vooralsnog alles door. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma.

 

Geen training van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 januari

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 januari kan niet getraind worden op onze voetbalvelden. De gesteldheid van de grasmatten staat dat als gevolg van de enorme hoeveelheid regen helaas niet toe. Daar komt bij dat het KNMI voor donderdagavond Code Geel heeft afgegeven vanwege zware windstoten. Ook de oefenwedstrijd van B1 van woensdagavond op het Slobbengors heeft geen doorgang kunnen vinden.

 

Dag 2 Trainingskamp VV Papendrecht

Mountainbike, Excelsior versus Lierse SK, de Jop- en Joop-act, Kennisquiz

De donderdagavond had hier en daar zijn sporen nagelaten. Een enkeling had zich gewaagd aan het Albufeirase nachtleven. Ze waren aan de ontbijttafel te herkennen aan een paar kleine oogjes en een enigszins schor stemgeluid. Het bedienend personeel had voor een heerlijk ontbijt gezorgd waar de selectie met enthousiasme zijn tanden inzette. Hierna stond een mountainbiketocht door de Algarve op het programma. Onder leiding van drie gidsen trokken we langs golfbanen, sinaasappelgaarden, rotspartijen en kliffen. Een hachelijke onderneming! Na 2,5 uur (!) fietsen was het ontbijt meer dan verstookt. Enkele spelers werd getroffen door een klassieke vorm van ‘hongerklop’ en losten één voor één uit de kopgroep. Op de fiets bleek Jay Luciano op snelheid een gemakkelijk te kloppen man te zijn. Hij hing al vanaf de start aan het elastiek. Hoofdsponsor Paul Blokzijl verbaasde de selectie meerdere malen met scherpe demarrages bergop. Tussen alle demarrages door bleek deze fietstocht bijzonder goed voor de onderlinge contacten. In spontaan wisselende samenstellingen baanden de Papendrechters zich een weg door het steeds woester wordende landschap.

Trainingskamp Albufeira jan2016 F     Trainingskamp Albufeira jan2016 E

Omdat Feyenoord zijn wedstrijd op een andere locatie afwerkte en maar weinig publiek werd toegelaten, keken wij die middag naar Excelsior – Lierse SK. In het kleine stadion was het inmiddels onbedaarlijk gaan regenen. Op het natte veld werd de wedstrijd helaas geen hoogtepunt in de voetbalgeschiedenis van De Lage Landen. Op de overdekte tribune waren de kenners het er snel over eens dat er waarschijnlijk erg hard getraind was… Tijdens het diner bleek de kok van Auramar weer eens over buitenaardse gaven te beschikken. Om zijn gasten te verrassen trekt deze man werkelijk alles uit de kast! Een veelheid aan lekkernijen lachte ons bij het avondeten toe. Je kon er simpelweg geen keus uit maken. Na het diner een verrassingsact van Jop en Joop. Joop liep vast warm in zijn rol van Technisch Directeur en ontsloeg spontaan zijn assistent-ad-interim, waarna Jop van der Lee het stokje moeiteloos overnam en zijn eigen versie van de klassiekers ‘Roept u maar’ en ‘My Bonny is over the Ocean’ ten gehore bracht.

Trainingskamp Albufeira jan2016 G     Trainingskamp Albufeira jan2016 H

Als klap op de vuurpijl vertrokken we naar een Hollandse kroeg waar Trainingskampen.nl een voetbalkennisquiz georganiseerd had. Jop en Joop hadden speciaal voor de winnaars van deze quiz een weekend in het vooruitzicht gesteld. Na twee spannende rondes mochten Daeley van der Graaff en Stephan Bravenboer zich de gelukkige winnaars van de quiz noemen en kregen ze uit handen van trainer Joop Warner de hoofdprijs uitgereikt. Een hilarisch moment, dat tevens het startschot was voor een legendarische avond. De sfeer zat er door de optredens van Jop en Joop al behoorlijk in. De kennisquiz was spannend, de prijsuitreiking hilarisch, maar het hoogtepunt werd gevormd door de onnavolgbare Bert Duthler die voor deze gelegenheid – staand op een tafel – een compleet eigen versie van de Berenjacht ten gehore bracht. Het feest ging, ondanks het toernooi de volgende dag, tot in de kleine uurtjes door. De terugreis werd door een aantal spelers op onconventionele wijze volbracht. Sommigen per taxi, anderen in wel heel bijzondere voertuigen, maar gelukkig lag iedereen tegen vijven weer veilig in zijn bed.

 

Eerste Weekbrief van 2016  (13 januari 2016)

De eerste Weekbrief van 2016 is naar de abonnees gemaild. Weekbrief 14 van het seizoen 2015-2016 bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Eerste deel trainingskamp Papendrecht’, ‘Maarten van Gastelen nieuwe trainer Papendrecht’, ‘Drukke Nieuwjaarsreceptie 2016’, ‘Jubilarissen 2016, ‘Nieuwjaarswedstrijd 2016’, ‘Spelerpas verlengen’, ‘Nick Kamerling in het AD, ‘Papendrecht-junioren winnen Snerttoernooi’ en ‘We gaan weer beginnen’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Dag 1 Trainingskamp VV Papendrecht

Op donderdag 7 januari vertrok de Papendrecht-selectie om 4.30 uur plaatselijke tijd voor de allereerste buitenlandse trainingsstage in zijn geschiedenis. Niemand te laat, iedereen op tijd. Papendrecht had er zin in. Tijdens de vlucht werd ons gezelschap behoorlijk op de proef gesteld door de nodige turbulentie. Chief-sponsorwerving Erwin Schuil trok hierbij verreweg de meeste aandacht naar zich toe. Met een asgrauw gelaat wist hij de piloot ervan te overtuigen het gaspedaal wat dieper in te drukken, waarna deze zijn kist niet kort daarna veilig op het Portugese vliegveld Faro zette. Na een korte busreis werd het 5-sterrencomplex Auramar in Albufeira bereikt, alwaar na het inchecken direct kon worden aangevallen op een copieus buffet. De selectie liet zich dit geen twee keer zeggen. Onder leiding van teammanagers Johnny van Est en Jop van der Lee werd een heerlijk everzwijn aangesneden en was er patat voor de kleintjes. Tot groot genoegen van de grote eters was dit slechts een voorafje. Een verdieping hoger kon niet veel later namelijk nogmaals worden aangeschoven. Nadat de kamers waren betrokken en iedereen zich even had kunnen opfrissen, stond rond twee uur een bus klaar die spelers, begeleiding en staf naar een prima accommodatie voerde, voorzien van het modernste kunstgras.

Albufeira 07-01-2016 B     Trainingskamp Albufeira jan2016 D

Het eerste trainde deze middag voor het eerst onder toeziend oog van ad-interim-assistent Teus Baars. Vertrekkend trainer Joop Warner had namelijk een tactische training uitgedacht en had hierbij de assistentie nodig van de hoofdsponsor, oud-speler en vermaard tactisch brein. Wat voornamelijk opviel was de gracieuze manier waarop hij de pionnen plaatste, liet verdwijnen en aan het eind van de sessie de ballen wist op te ruimen. Terwijl de zon zich door de wolken heen brandde, werkte zowel het eerste als tweede team een fanatieke training af. Dat trainen niet het enige doel van deze reis was, werd in de loop van de middag al duidelijk. In de hotellobby werd aan het groepsproces gewerkt. En onder het genot van de nodige licht alcoholische versnaperingen werd het alleen maar gezelliger in het bruisende Albufeira. Voordat bijna het gehele gezelschap zich richting ‘De Strip’ bewoog, stond wederom een heerlijk buffet klaar. Bijna het gehele gezelschap want de combinatie van de lange dag met de overdadige hoeveelheid eten en drinken, eiste bij sommigen hun tol. En uiteraard bij de nieuwe ad-interim-assistent die zijn zware inspanningen van die middag rustig moest verwerken. Huisfotograaf Guillaume Kortekaas had voor de zekerheid zijn telelens maar achtergelaten in het hotel. Trainingskampen.nl had voor VV Papendrecht deze avond een dartstoernooi op de agenda gezet in één van de vele Nederlandse kroegen. De plaatselijke bevolking had duidelijk niet gerekend op een invasie van zoveel Nederlands mannelijk schoon. Onder luid applaus kwam de ene na de andere Portugese deerne eens polshoogte nemen in het steeds gezelliger wordende café, waar het darttoernooi overigens niet echt meer van de grond kwam. Feestend en onder genot van een aantal kleine biertjes en bacootjes werd de nacht ingegaan. Teambuilding in optima forma. Joop Warner zag dat het goed was en kon met een gerust hard zijn mannen achterlaten. De nacht was nog lang.

 

We gaan weer beginnen

Nadat de eerste trainingen en oefenduels achter de rug zijn, staan de eerste officiële wedstrijden van 2016 op het programma. Op zaterdag 16 januari probeert ons eerste vanaf 15 uur in en tegen Nieuw-Lekkerland de volgende ronde van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup te bereiken. Een week later speelt Papendrecht 1 voor de competitie op het Slobbengors tegen Bolnes. Op zaterdag 16 januari spelen twee meisjesteams bekerwedstrijden op ons sportcomplex. MB1 ontvangt Vuren MB1 en MD1 gaat de strijd aan met DSC MD1.

 

Kantine open op zaterdag 9 januari

Tijdens de winterstop is de kantine van VV Papendrecht op zaterdagen gewoon geopend. Op 9 januari bent u vanaf 14 uur van harte welkom voor een versnapering of gewoon voor de gezelligheid.

 

Eerste deel trainingskamp Papendrecht

Op donderdag 7 januari is onze selectie in alle vroegte vertrokken voor het trainingskamp aan de Portugese Algarve. Het was verzamelen op Rotterdam The Hague Airport voor de vliegreis naar het Portugese Faro. Daarvandaan ging de reis naar het hotel in Albufeira. Al snel stond de eerste training op het programma. Daarna was er tijd om tot rust te komen bij het zwembad.

Albufeira 07-01-2016 A     Albufeira 07-01-2016 C

 

Geen trainingen op donderdag 7 januari

Op ons sportcomplex liggen reeds de nodige plassen als gevolg van de neerslag. Aangezien voor de komende uren nog meer regen voorspeld wordt, is besloten de trainingen voor donderdagavond 7 januari niet door te laten gaan.

 

Reanimatiecursus op 18 januari

De reanimatiecursus in het kader van de campagne ‘Voor het Leven’ die op maandagavond 16 november gehouden zou worden, is door omstandigheden niet doorgegaan. De nieuwe datum is maandag 18 januari. U wordt vanaf 18.15 uur aan de Rembrandtlaan 1 door het team van Opel Centrale Papendrecht en het Erasmus MC ontvangen om vervolgens om 18.30 uur met de reanimatietraining te starten. De training zal ongeveer drie uur duren. Alle benodigdheden voor de training zijn voorzien. We raden u aan gemakkelijk zittende kleding te dragen. De kosten van de cursus, die tot stand gekomen is op initiatief van Feyenoord, Opel en de Hartstichting, zijn beperkt gehouden en bedragen € 17,50 per persoon. VV Papendrecht vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren en heeft daarom besloten daarvan € 7,50 voor zijn rekening te nemen. Dit betekent dat elk lid van VV Papendrecht voor slechts € 10,00 de reanimatiecursus kan volgen. Inschrijven kan vanaf heden.

Deelnemers ontvangen na inschrijving een bevestigingsmail met alle benodigde informatie. Kunt u al reanimeren? Meld je dan aan voor het reanimatieoproepsysteem en maak het verschil.

Als club zetten we ons in om van de samenwerking een groot succes te maken. Hiermee maken wij kans op een Opel Vivaro in onze eigen clubkleuren en andere unieke prijzen.

Logo FeyenoordLogo Hartstichting

Begin trainingen op dinsdag 5 januari

Door omstandigheden kan op maandag 4 januari niet getraind worden op ons sportcomplex. De eerste trainingen van 2016 zijn daarom op dinsdag 5 januari. Voor de jeugd geldt dat de selectieploegen, in overleg met de coördinatoren, deze week kunnen starten met trainen. De andere jeugdteams beginnen pas volgende week weer met trainen.

 

Jubilarissen 2016

Voor de eerste keer werden de jubilarissen niet gehuldigd tijdens de Algemene Ledenvergadering, maar tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Deze keer ging het om 16 mannen die reeds 25, 40, 50 of liefst 60 jaar lid zijn van VV Papendrecht. Helaas konden ze niet allemaal aanwezig zijn. De jubilarissen die er wel waren, kregen allemaal een vriendelijk woord van voorzitter Bram Blom, waarna hij het bijbehorende speldje opspeldde. Daarna reikte Mariska van ’t Zant een fraaie bos bloemen uit. Dick van Hoek, die 50 jaar lid van onze club is, kreeg overigens geen speldje omdat hij dat aan het eind van het vorige seizoen al gekregen had bij zijn afscheid als actief voetballer. Dick kreeg wel een mooie bos bloemen overhandigd van Mariska.

Jubilarissen 04-01-2016

Bijzonder is dat zich onder de jubilarissen twee trouwe sponsoren bevinden. Voormalig doelman Cor Romijn, 25 jaar lid, staat aan het hoofd van de Barendrechtse rederij Flinter. Het bedrijf Westfalia Fruit van voormalig speler Paul Blokzijl, 40 jaar lid, is al jaren hoofdsponsor van VV Papendrecht. Mede dankzij zijn inbreng kan Papendrecht 1 deze winterstop op trainingskamp naar de Portugese zuidkust. Maar zijn naam is vooral verbonden aan de ‘VV Papendrecht Westfalia Marketing Voetbaldagen’, het jaarlijkse driedaagse voetbalkamp voor kinderen aan het eind van de zomervakantie. Als laatste werd Teus Boer gehuldigd die al 60 jaar lid is. Dat Teus een trouwe fan is blijkt wel uit het feit dat hij tijdens alle wedstrijden van ons eerste, thuis en uit, langs de lijn te vinden is.

– 60 jaar lid: T. Boer, S. Bettenbroek, C. Romijn.
– 50 jaar lid: G. Verbree, J. Bogers, D. van Hoek, R. v.d. Berg.
– 40 jaar lid: N. de Groot, R. ter Stege, W. ter Stege, J. v.d. Linden, P. Blokzijl.
– 25 jaar lid: A. Nasir, B. Linden, C.A. Romijn, T. van der Kaap.

Jubilaris Teus Boer 04-01-2016     Jubilaris Paul Blokzijl 04-01-201

Jubilaris Goof Verbree 04-01-2016     Jubilaris J. Bogers 04-01-2016

Jubilaris Cor Romijn 04-01-2016     Jubilaris Rob vd Berg 04-01-2016

Jubilaris Ben Linden 04-01-2016     Jubilaris Thomas vd Kaap 04-01-2016

 

Drukke Nieuwjaarsreceptie 2016

Op zaterdag 2 januari werd de kantine rond half 4 geopend voor de Nieuwjaarsreceptie. Bij binnenkomst werd eenieder ontvangen door de bestuursleden. Om een uur of vijf hield voorzitter Bram Blom zijn Nieuwjaarstoespraak. Hij begon met de massaal opgekomen leden van harte welkom te heten. Daarna stond hij stil bij de leden die ons ontvallen zijn alsmede bij het overlijden van voormalig trainer Bill Tukker. De voorzitter schetste een beeld van hoe het kalenderjaar 2015 voor VV Papendrecht verlopen is. De verschillende afdelingen en commissies van de club werden daarbij behandeld. Hij gaf aan dat het bestuur de tijd genomen heeft om een nieuwe hoofdtrainer aan te trekken en besprak hoe het bestuur aan de hand van een profielschets na een zorgvuldig en uitgebreid proces tot een uiteindelijke keuze gekomen is. Bram Blom benadrukte verder dat het bestuur druk bezig is met het bekijken van de toekomstmogelijkheden van ons sportterrein en dat in de loop van januari de volgende stappen gezet worden. De voorzitter beëindigde zijn Nieuwjaarstoespraak met iedereen het allerbeste te wensen voor het komende jaar. Het was gezellig in de kantine. Velen bleven tot ver in de avond voor een praatje en de nodige consumpties. De talrijke hapjes waarmee de bediening voortdurend langskwam, vonden gretig aftrek. VV Papendrecht bedankt iedereen voor de belangstelling en het kantinepersoneel voor alle verzette arbeid.

Nieuwjaarsreceptie 2016 A     Nieuwjaarsreceptie 2016 B

Nieuwjaarsreceptie 2016 C     Nieuwjaarsreceptie 2016 F

Nieuwjaarsreceptie 2016 E     Nieuwjaarsreceptie 2016 D

 

Nieuwjaarswedstrijd 2016

Het nieuwe kalenderjaar werd traditioneel geopend met de Nieuwjaarswedstrijd. Op het hoofdveld gingen op zaterdagmiddag 2 januari de Zondagveteranen en Zaterdag 7 met elkaar de strijd aan. Het publiek kon aan beide kanten bekende Papendrecht-coryfeeën aan het werk zien, oud-eerste-elftalspelers, trainers, leiders, commissieleden en sponsoren als Addy van der Kolk, Paco Ariza Lora, Wim Erkelens, Jacco Hessing, Martin van Tol, Anton Schreuders, Mark van der Leeden en Teus Baars. Zaterdag 7 won de confrontatie nipt met 2-1.

Nieuwjaarswedstrijd 2016 A     Nieuwjaarswedstrijd 2016 C

Nieuwjaarswedstrijd 2016 D     Nieuwjaarswedstrijd 2016 B

 

Slobbengors weer normaal bereikbaar

De werkzaamheden van de afgelopen maanden in de wijk Het Eiland zijn zo goed als afgerond. Dat betekent dat ons sportcomplex weer gewoon te bereiken is via de route Eilandstraat, Havenstraat, Slobbengorsbrug.

 

Verplichting spelregelbewijs B-jeugd

De verenigingsraad van de KNVB heeft ingestemd met een reglementswijziging die het halen van het spelregelbewijs verplicht stelt. Het vastleggen in het reglement betekent dat spelers uit geboortejaar 1998 alleen mogen voetballen als zij het spelregelbewijs hebben gehaald. Dit seizoen moeten alle spelers, jongens en meisjes, die geboren zijn in 1999, verplicht het spelregelbewijs halen. De meesten hebben het al gehaald, maar enkelen nog niet. Via het digitaal wedstrijdformulier wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het digitaal wedstrijdformulier. Na de zevende overtreding volgt een uitsluiting van één wedstrijd. Als een speler daarna nog geen bewijs heeft, volgt een uitsluiting van twee wedstrijden. Telkens wordt de straf met één wedstrijd verhoogd. Als het spelregelbewijs is gehaald, mag de speler weer uitkomen in wedstrijden. De kerstvakantie is natuurlijk een mooie gelegenheid om het bewijs te halen als je het nog niet hebt. Dit doe je via website VoetbalMasterz. De eindtoets bestaat uit 20 vragen waarvan er 16 juist beantwoord moeten worden. De toetsvragen zijn gericht op 20 spelsituaties. Uit onderzoek onder scheidsrechters en coaches is gebleken dat rond deze situaties de meeste discussie kan ontstaan over de uitleg en toepassing van de spelregels. Dat zijn spelsituaties die iedereen herkent zoals buitenspel en hands, het principe van de terugspeelbal en de voordeelregel. Alle spelsituaties en -regels zijn in heldere taal omschreven en voorzien van beeld- en filmmateriaal. Mocht je vragen hebben of kom je er niet uit, neem dan even contact op met de secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.