Terug
Berichten eerste helft 2015

Bedankt voor een mooi voetbalseizoen!  (30 juni 2015)

ING is hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal. Dankzij onze intensieve inspanningen heeft VV Papendrecht vorig jaar een subsponsorschap van drie jaar gewonnen. ING is duidelijk tevreden met onze club gezien het onderstaande bericht dat wij ontvingen: “Het voetbalseizoen loopt op zijn einde; de meeste trainingen zijn gestopt, de (na)competities zijn afgelopen en de laatste bestuursvergaderingen en trainersoverleggen hebben plaatsgevonden. Een zomer zonder voetbal op de club nadert.

Een variant hiervan hebben wij geplaatst in een aantal landelijke en regionale dagbladen waaronder de Telegraaf, het AD en het Parool. Via deze weg wil ik u dan ook bedanken voor de fijne samenwerking het afgelopen voetbalseizoen. Een seizoen anders dan anders. Want sinds dit jaar zijn we trotse sponsor van uw club! Mede dankzij uw inzet hebben we een mooie start kunnen geven aan onze samenwerking voor de komende jaren en kijken we samen met jullie terug op een prachtig voetbalseizoen. Wij wensen uw vereniging alvast een prachtige zomer toe!

Groeten, ING Nederland Communicatie / Sponsoring & Evenementen”

 

 Leuke meerkamp voor de jeugd

Op de Slotdag van het seizoen 2014-2015 werd voor de meisjes en de jongenspupillen een meerkamp georganiseerd. Op het minipupillenveld en op het grasveld achter het hoofdveld waren meer dan 200 jeugdleden van 19 ploegen uren actief met ‘Kruip door sluip door’, ”Balk slaan, ‘Klimtoren’, ‘Zwembad’, ‘Stropdas schieten’, ‘Palm klimmen’, ‘Rups lopen’, ‘Stormbaan’ en ‘Darten’. Overigens konden meerdere spelers van de A-selectie het niet laten om ook mee te doen.
Op de diverse onderdelen konden punten gescoord worden. D1 haalde de meeste punten van alle ploegen. De D-meiden haalden de meeste punten van de meisjesteams. E2 was het beste E-team en F1 de beste F-ploeg.

Uitslagen:
– D1: 1.208 punten, D3: 929 punten, D2: 899 punten, D4: 662 punten.
– E2: 966 punten, E6: 916 punten, E1: 907 punten, E3: 897 punten, E5: 867 punten, E4: 853 punten, E7: 677 punten.
– F1: 1.032 punten, F: 908 punten, F4: 853 punten, F3: 786 punten, F5: 622 punten.
– Minipupillen: 607 punten.
– MD: 1.048 punten, MC: 665 punten.

Dat het een geslaagde dag was, blijkt wel uit de vele foto’s. Dank daarvoor. Een selectie vindt u hieronder.

Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 B     Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 C

Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 D     Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 E

Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 G     Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 J

Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 F     Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 H

Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 K     Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 M

Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 N     Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 P

Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 Q     Pupillenmeerkamp Slotdag 2015 A

 

Vincent de Klerk in het nieuws

In het Papendrechts Nieuwsblad verschijnen tijdens het seizoen artikelen over VV Papendrecht zoals het wedstrijdverslag van het eerste als dat gespeeld heeft. Daarnaast bevat de krant wekelijks een halve pagina, waarin aandacht besteed wordt aan onze sportclub. In het laatste Papendrechts Nieuwsblad van juni 2015 staat een interview met Vincent de Klerk. Hij begint binnenkort aan zijn derde seizoen als jeugdtrainer van VV Papendrecht. Hij zal opnieuw C1 onder zijn hoede nemen. Bovendien zal hij met ingang van het seizoen 2015-2016 als speler deel uitmaken van de A-selectie. Het complete interview is te bekijken als pdf-file op de pagina ‘Weekbrief & Weeknieuws‘ van de website.
U kunt het ook hier downloaden  >>

Vincent de Klerk 2014

 

SMG Allround Bouw nieuwe sponsor

VV Papendrecht heeft met SMG Allround Bouw weer een nieuwe sponsor mogen verwelkomen. Langs het hoofdveld staat een reclamebord van het Papendrechtse bedrijf van Sander Gootjes die al jaren voor onze club speelt. SMG Allround Bouw is actief op het gebied van aanbouwen, dakkapellen, keukens, schuttingen, badkamers, timmerwerken, schilderwerken, stuc en spachtelputz enz. Maar ook voor steigerhouten meubelen kan je bij SMG terecht. Een mooi voorbeeld is de prachtige loungeset in de kantine van onze club.

Bord SMG Allround Bouw

Bord SMG Erwin Schuil Sander Gootjes     Bord SMG Sander Gootjes
Erwin Schuil, voorzitter van de Sponsorcommissie (links) en Sander Gootjes van SMG Allround Bouw (rechts)

 

Contributieverhoging

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van maandag 24 november 2014 werd door het bestuur voorgesteld de contributie met ingang van het seizoen 2015-2016 licht te verhogen, vergelijkbaar met de inflatie. Het lidmaatschap voor rustende leden 65+ blijft echter gelijk. De aanwezige leden gingen akkoord met het voorstel. De contributie wordt vier keer per jaar geïnd en wel in de maanden juli, oktober, januari en april. Per 1 juli 2015 is de contributie per kwartaal als volgt:

– Pupil:   € 29,75
– Junior:   € 36,00
– Senior:   € 47,25
– Rustend lid:   € 23,75
– Rustend lid 65+:   € 13,50

 

Begin juli zal voor de eerste keer de contributie geïnd worden voor het nieuwe seizoen.

 

Robin Matena Bokaal 2015

Op zaterdag 4 juli is in de Oostpolderhal van PKC, Andoornlaan 36, alweer de 19e uitgave van de Robin Matena Bokaal, de pre-jubileumeditie. Zoals ieder jaar is weer een afwisselend programma samengesteld, dus het is zaak op tijd aanwezig te zijn. Op tijd betekent dat je uiterlijk om 10.45 uur aanwezig en omgekleed moet zijn. Het toernooi wordt gespeeld met 16 teams, waaronder twee teams van Evergreen on Wheels (handgedreven en elektrisch), DES’72, Dordrecht Lions, VV Papendrecht, UWV en de motorrijders van het MBT. Er wordt nog koortsachtig onderhandeld met een BN’er om rond de klok van 16.45 uur de prijzen uit te reiken. Daarvoor valt er ook van alles te beleven. Dit jaar openen de Divino Dancers uit Den Helder het toernooi. Later op de dag treden zij nogmaals op. BMX-virtuoos DEZ laat ’s middags zijn kunsten zien. De Modelvliegclub Voorne-Putten verzorgt demonstraties met modelhelikopters. Tot slot kan iedereen zich wagen aan Speed-kicker: wie heeft het hardste tafelvoetbalschot.
Voor de inwendige mensch wordt uiteraard ook weer gezorgd door de cateringploeg van Zondagveteranen 1. Ted gaat, met zijn nu al legendarische ballen, proberen zijn PR van 20 kilo te verbeteren. Voor een sportief verloop van de wedstrijden tekent ook dit jaar weer voormalig betaaldvoetbalscheidsrechter Henk van Ettekoven. Hij wordt geassisteerd door Peter Bosselaar en Theo – Hoofd Groene Bak – Molendijk. De 010 Cheerleaders maken de feestvreugde tenslotte compleet. Doel van de dag is het ophalen van zoveel mogelijk euri voor onze goede doelen. Dit zijn Stichting on Wheels en Duchenne Parent Project. De Stichting on Wheels heeft hard geld nodig voor de aanschaf van een aangepast vaartuig (!) en het onderhoud c.q. vervanging van de vier campers en beide chalets in Zeeland en Arcen. Een ander belangrijk deel van de opbrengst gaat naar het Duchenne Parent Project, dat wetenschappelijk onderzoek financiert. Een geneesmiddel is er helaas nog niet, maar is zo ontzettend nodig. Met elkaar maken we er een topdag van. Hoeveel geld we ook ophalen, we doen het voor de jongens! Zorg dus dat je er bij bent! Laat mij a.u.b. direct weten of je meedoet en wat je bijdrage dit jaar zal zijn.

Met rollende groet, Wim Erkelens

Tel.: 078-6150863 / 06-11334864
E-mail: wimenhester@hetnet.nl
NL27 INGB 00053.25.707 t.n.v. W. Erkelens o.v.v. RMB 2015

 

Westfalia Marketing Voetbaldagen 2015 bij VV Papendrecht

Vanaf heden kun jij je inschrijven voor de ‘Westfalia Marketing Voetbaldagen 2015‘, die zullen plaatsvinden op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 augustus 2015 bij VV Papendrecht. Net als tijdens de vorige edities is Westfalia Marketing B.V. uit Maasdijk de hoofdsponsor van de voetbaldagen. De groothandelaar in subtropisch fruit en aanverwante producten maakt het door zijn inbreng mogelijk om voor een laag deelnamebedrag aan dit fantastische evenement bij VV Papendrecht deel te kunnen nemen. De voetbaldagen zijn voor leden en niet-leden en zijn toegankelijk voor alle kinderen, jongens en meisjes. Iedereen is welkom!

– De begeleiding wordt verzorgd door gediplomeerde trainers van VV Papendrecht.
– Iedere deelnemer/deelneemster ontvangt een voetbaltenue.
– Er zijn 4 leeftijdscategorieën: 5-6 / 7-8 / 9-10 / 11-13 jaar.
– Per leeftijdscategorie is plaats voor 30 kinderen.
– De kosten bedragen voor leden € 15,00 en voor niet-leden € 30,00.

Hoe kun jij inschrijven?
Klik hier op inschrijfformulier downloaden  >>
en vul het in. Op het inschrijfformulier staat waar je het kunt inleveren of naar toe kan sturen. Wees er snel bij, want vol is vol. Wij hopen velen van jullie te mogen begroeten op deze 3 voetbaldagen, waarbij het motto is: ‘3 dagen leven als een voetbalprof’.

poster voetbaldagen 2015

 

Zondagveteranen pakken twee prijzen

Op de jaarlijkse Slotdag pakten de Zondagveteranen twee hoofdprijzen.

PRIJS 1: Het Algeheel Zondagclubkampioenschap
Door een benauwde overwinning met 2-1 op het altijd gevaarlijke Zondag 3 mag VE1 een jaar lang deze titel dragen. Een grote eer die volgend seizoen zeker verdedigd zal worden.

PRIJS 2: Het Clubkampioenschap Doeltjes Slepen in het seizoen 2014-2015
Bijna elke vrijdagavond was het raak: willen jullie doeltjes van het ene veld verslepen naar het andere veld. De ploegen die op donderdagavond trainden, waren het weer eens vergeten. Bij ons kwam het over als: “Laat die oudjes het maar doen!” DEZE TITEL ZULLEN WE KOMEND JAAR NIET VERDEDIGEN! Nu zijn de gasten op donderdagavond een keer aan de beurt. Alvast bedankt namens Addy vd Kolk.

ZonVE1 op Slotdag 13juni 2015

 

Grote schoonmaak: vrijwilligers gevraagd

Op zaterdag 13 juni hebben we met velen het seizoen 2014-2015 afgesloten. Een seizoen waarin weer veel gebeurd en veel werk verzet is. In de tweede helft van juni zijn we voornemens om een zo groot mogelijke schoonmaak uit te voeren op onze accommodatie. Daar is natuurlijk menskracht voor nodig. We denken aan de resterende zaterdagen in juni (20 en 27 juni) en enkele doordeweekse avonden. Hierbij een oproep aan eenieder die wil meewerken. Je hoeft niet elke schoonmaakdag beschikbaar te zijn, geef aan wanneer je kunt en eventueel welk dagdeel. Neem voor nadere informatie contact op met Coby Blom of secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail:

cobyblom1@gmail.com  of  secretaris@vvpapendrecht.nl.

Alvast hartelijk dank, naast schoonmaken is het vast gezellig!

Het bestuur

 

Weekbrief 26 van seizoen 2014-2015

Weekbrief 26 van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en Team van de Week artikelen getiteld: ‘Drukke Slotdag’, ‘Grote Schoonmaak: vrijwilligers gevraagd’, ‘Nick Kamerling wederom Speler van het Jaar’, ‘Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2015-2016’, ‘Op sommige dingen moet je verplicht trots zijn……..’, ‘Complimenten’, ‘Robin Matena Bokaal 2015’, ‘Velden in onderhoud’, ‘Oudste actieve voetballer gestopt’, ‘A-selectie verder versterkt’, ‘HBS verslaat Vlissingen op Slobbengors’, ‘Bedrijvenvoetbal op het Slobbengors’ en ‘Tweede thuistoernooi van 2015’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Drukke Slotdag

Op zaterdag 13 juni 2015 werd het seizoen traditioneel afgesloten met de Slotdag. In alle vroegte kwamen de eerste vrijwilligers op ons sportcomplex aan om de activiteiten voor te bereiden. Even na het middaguur begon op een vol Slobbengors de Pupillenmeerkamp die deze keer plaatsvond op het minipupillenveld en achter en naast het hoofdveld. Op het hoofdveld werden op beide helften 7×7-wedstrijden gespeeld. De hele dag was het A-team actief. De muzikale omlijsting werd wederom verzorgd door DJ Karsten van de Velde. Na afloop van de Pupillenmeerkamp werden op het pleintje de jeugdkampioenen in het zonnetje gezet. Alle teamleden van B2, B3, D3 en F5 kregen een medaille. De allerjongste kampioenen kregen bovendien een grote snoepzak. D3 greep de gelegenheid aan om trainer-leider Peter Wubben te bedanken en hem een presentje te overhandigen. Aan het begin van de avond hield voorzitter Bram Blom een korte speech waarin hij iedereen bedankte voor wederom een geslaagd seizoen. Daarna was het tijd voor de bekendmaking van de Speler van het Jaar. Zoals altijd werd geëindigd met de barbecue, gevolgd door een lange nazit die tot in de late uurtjes duurde. De Slotdag was wederom een prachtige afsluiting van een mooi seizoen.

Slotdag 13-06-2015 C     Slotdag 13-06-2015 B

Slotdag 13-06-2015 A     Slotdag 13-06-2015 D

Slotdag 13-06-2015 E     Slotdag 13-06-2015 G

Slotdag 13-06-2015 H     Slotdag 13-06-2015 F

Slotdag 13-06-2015 J     Slotdag 13-06-2015 K

Slotdag 13-06-2015 U     Slotdag 13-06-2015 M

Slotdag 13-06-2015 R     Slotdag 13-06-2015 Q

Slotdag 13-06-2015 N     Slotdag 13-06-2015 X

Slotdag 13-06-2015 W     Slotdag 13-06-2015 T

Slotdag 13-06-2015 P     Slotdag 13-06-2015 V

 

Bedrijvenvoetbal op het Slobbengors

Op vrijdag 12 juni werd op initiatief van onze voorzitter Bram Blom op ons sportcomplex een 7×7-voetbaltoernooi voor bedrijven gehouden. Direct vanaf het begin zat de stemming er goed in dankzij de muzikale ondersteuning van de bekende DJ Karsten van de Velde. Op een warm Slobbengors werden van 1 uur ’s middags tot het eind van de middag in totaal 15 voetbalwedstrijden afgewerkt. Na afloop van het voetballen werden de prijzen uitgereikt door onze voorzitter. Allereerst bedankte hij de scheidsrechters Arie Sterrenburg, Aad Koot en Peter Bosselaar voor hun optreden. Zij kregen elk als dank een fles wijn. Daarna werden de bekers uitgereikt aan de deelnemende bedrijven. De Werkendamse firma Hakkers sleepte de prachtige wisselbokaal in de wacht. De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue inclusief patat, diverse sauzen, stokbrood, groentes en enkele salades. Al met al een bijzonder geslaagd toernooi, dat volgend jaar zeker een nieuwe editie verdient.
VV Papendrecht dankt alle vrijwilligers die het houden van de strijd om de Mini-Bouwcup mogelijk hebben gemaakt.

Eindstand:
1. Hakkers
2. Van den Herik Sliedrecht
3. Van Oord
4. Boskalis
5. BAM
6. Volker Staal en Funderingen

Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 K     Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 E

Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 C     Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 A

Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 B     Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 D

Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 G     Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 J

Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 F     Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 H

Bedrijvenvoetbal 12-06-2015 M

 

Contributie

Beste leden,

Het seizoen 2014-2015 nadert alweer zijn einde. Voor de ledenadministratie breekt nu een drukke periode aan: nieuwe inschrijvingen, uit- en overschrijvingen, maar ook het verwerken van betalingen en dergelijke. Om dit alles soepel te laten verlopen vragen wij uw en jouw medewerking. Aan degenen die ons nog NIET gemachtigd hebben om de contributie te incasseren, willen wij vragen dit alsnog te doen. In de Commissiekamer, bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg, kunt u het machtigingsformulier afhalen.

Het ingevulde formulier kunt u:

– Afgeven in de Commissiekamer aan Nelie of Coby;
– Per post opsturen naar: VV Papendrecht,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht;
– E-mailen naar de ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl
of de penningmeester: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

Aan diegene die zijn of haar contributie over het seizoen 2014-2015 nog niet heeft betaald, verzoeken wij vriendelijk dit alsnog zo snel mogelijk te doen, bij voorkeur voor 15 juni. Wij danken u en jou alvast hartelijk voor de medewerking!

Het bestuur en de Ledenadministratie

 

Slotdag op zaterdag 13 juni

Op zaterdag 13 juni wordt op ons sportcomplex de jaarlijkse, spetterende Slotdag georganiseerd. Deze keer vinden alle activiteiten op en rond het hoofdveld plaats. De hele dag zorgt het A-team voor een leuke omlijsting. Het programma is als volgt:

12:00 – 15:30 uur  Zeskamp D-E-F-MP
13:00 – 18:10 uur  7×7 voor A-B-C en Senioren  Voorlopige speelschema  >>
15:30 – 16:00 uur  Huldiging Jeugdkampioenen 2014-2015
18:10 – 18:30 uur  Bekendmaking en prijsuitreiking ‘Voetballer van het Jaar’
18:30 uur                Barbecue
19:30 uur                Feestavond + DJ’s

De kosten voor de barbecue bedragen voor kinderen tot en met 12 jaar 5 euro en 10 euro voor mensen van 13 jaar en ouder. Om aan de barbecue deel te kunnen nemen, dien je je vooraf in te schrijven. Dit kan door het inschrijfformulier in te vullen dat af te halen is in de Commissiekamer. Gaarne het inschrijfformulier plus het verschuldigde bedrag inleveren in de Commissiekamer bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg, bij voorkeur vóór 7 juni. Het inschrijfformulier kan ook gemaild worden naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. Eenmaal opgegeven voor de BBQ betekent gewoon betalen, ook al kom je niet, daar wij met onze bestellingen rekening met jou / jullie hebben gehouden. Tot de Slotdag!

Slotdag 13 juni 2015

 

Mini-Bouwcup bij VV Papendrecht

Op vrijdag 12 juni 2015 wordt op ons hoofdveld gestreden om de Mini-Bouwcup. Aan het 7×7-voetbaltoernooi voor bedrijven wordt deelgenomen door medewerkers van Van den Herik Sliedrecht, Van Oord, de Koninklijke BAM Groep nv, Hakkers – Constructief in Waterbouw, Boskalis en Volker Staal en Funderingen. Het programma is als volgt:

– 12.00 uur: Ontvangst met broodjes en koffie/thee.
– 13.00 uur: Aanvang toernooi.
– 17.00 uur: Einde toernooi.
– 17.30 uur: Aanvang sfeervolle derde helft met dinerbuffet en prijsuitreiking.
– 22.00 uur: Einde.

VV Papendrecht neemt de complete toernooiverzorging op zich inclusief het ter beschikking stellen van kleedkamers, ballen, scheidsrechters, een mooie grasmat, muziek, het wedstrijdprogramma etc. Tevens zullen professionele teamfoto’s gemaakt worden. Voor elk team zijn mooie prijzen te winnen. De toernooiwinnaar gaat naar huis met de wisselbokaal. Voor de deelnemers zijn consumptiebonnen verkrijgbaar voor eten en drinken. Supporters zijn van harte welkom om de teams aan te moedigen! Zij kunnen tevens deelnemen aan het diner.

 

Complimenten

Het eerste weekend van juni was het een druk gebeuren op ons sportpark. Op zaterdag 6 juni was eerst voor pupillen het tweede thuistoernooi van het seizoen, gevolgd door de finale voor de promotie naar de eerste klasse. Ruim 1000 toeschouwers waren er getuige van dat Papendrecht helaas zijn meerdere moest erkennen in Oude Maas.
Op zondag 7 juni waren wij gastheer van de finalewedstrijd voor een plaats in de Topklasse Zondag tussen HBS en VC Vlissingen. Ruim 1500 toeschouwers zagen dat HBS dankzij een 3-1 overwinning zijn plaats in de topklasse behield. Voor beide dagen was er organisatorisch nogal wat te regelen. Zeker voor de wedstrijd op zondag, omdat deze volgens de (aanvullende) regels van de Topklasse gespeeld werd. Dat alles vlekkeloos is verlopen, is te danken aan het legertje vrijwilligers dat dit mogelijk heeft gemaakt. Van zowel VC Vlissingen als HBS als de KNVB hebben wij complimenten ontvangen voor de perfecte organisatie. Graag willen wij alle mensen die hieraan meegewerkt hebben, bedanken voor hun inzet. Als het nodig is, staan we er!

Het Bestuur

 

HBS verslaat Vlissingen op Slobbengors

Op zondagmiddag 7 juni 2015 was op een vol en zonovergoten Slobbengors de beslissingswedstrijd tussen HBS en VC Vlissingen voor een plek in de Topklasse Zondag. HBS was gedurende grote delen van het duel de betere ploeg en verdubbelde in de tweede helft de 1-0 ruststand. De Zeeuwen zorgden voor een spannend slot door tot 2-1 terug te komen. In de slotfase beslisten de Hagenaars de match door hun derde treffer te maken. Dankzij de 3-1 zege blijft HBS in de Topklasse en speelt VC Vlissingen komend seizoen opnieuw in de Hoofdklasse. VV Papendrecht wil al zijn vrijwilligers bedanken die het voetbalfeest in goede banen geleid hebben.

Slobbengors 07-06-2015 B     Slobbengors 07-06-2015 C

Slobbengors 07-06-2015 D     Slobbengors 07-06-2015 E

Slobbengors 07-06-2015 A     Slobbengors 07-06-2015 F

 

Wie helpt ons op de Slotdag?

Wie o wie helpt ons op zaterdag 13 juni tijdens de Slotdag bij de Pupillenzeskamp!? Enkele mensen zijn bereid gevonden ons bij te staan bij de diverse spellen, maar nog niet genoeg. Om alles veilig te laten verlopen zoeken wij nog vrijwilligers: leden, vaders, moeders, oudere broers of zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, etc. Dus schroom niet en meld je aan om te helpen! Wil jij ons aanstaande zaterdag helpen van ongeveer 11.00 tot 15.30 uur, geef je dan met spoed op bij Coby Blom:

– Telefonisch: 06 – 25434089  of
– Per e-mail: cobyblom1@gmail.com.

Alvast bedankt namens alle pupillen!

 

Tweede thuistoernooi van 2015

Op zaterdag 6 juni 2015 is voor de tweede keer in een maand tijd op ons sportcomplex een pupillentoernooi. Op een zonnig en druk Slobbengors wordt om 9 uur afgetrapt.
In de ochtend strijden F1, E7, D2 en D3 in hun poule voor een mooie klassering en bijbehorende beker. Om 12 uur trappen de D-meiden af voor hun toernooi. De zon doet de sfeer goed. Alle wedstrijden verlopen sportief en worden opnieuw geleid door een groep enthousiaste scheidsrechters, bedankt weer. Ook een dank aan alle deelnemers, geen afmelders of wegblijvers, alle teams zijn er. Het resultaat: een geslaagde toernooidag. Alle teams gaan met een beker naar huis met als enige verschil het nummer op het plaatje op de beker en voor de rest niet. Iedereen heeft plezier gehad en zijn of haar best gedaan. Eenieder bedankt voor jouw of uw aanwezigheid en alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet, zonder jullie geen toernooien.

De eindstanden in de poules vindt u hier  >>

De Toernooiorganisatie

Jeugdtoernooi 06-06-2015 CJeugdtoernooi 06-06-2015 D

Jeugdtoernooi 06-06-2015 AJeugdtoernooi 06-06-2015 B

 

Velden in onderhoud

Sinds enige tijd zijn de meeste velden in onderhoud. Voetballen op de velden 2 en 4, de XtraGrass-velden, was diverse malen na zware regenval onmogelijk doordat de gedeelten aan de kant van de Industrieweg relatief lang nat bleven. Daarom zijn de drainagebuizen nagekeken. Gebleken is dat deze normaal functioneren. Dit betekent zeer waarschijnlijk dat de overlast veroorzaakt wordt doordat het opgevangen regenwater niet goed afgevoerd wordt. Binnenkort zullen het bestuur en de gemeente rond te tafel gaan zitten om te kijken hoe de problemen aangepakt kunnen worden. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden is van veld 2 bij het doel aan de kant van de Industrieweg een stuk kunstgras kunstgras kapot gereden. Dat is inmiddels vervangen door een nieuw stuk kunstgras. De velden 2, 4 en 6 zijn opnieuw ingezaaid. De velden 3 en 5 worden binnenkort onder handen genomen en ‘doorgezaaid’. De velden mogen daarom de komende tijd niet betreden worden. Tijdens de tweede helft van juni wordt begonnen met het hoofdveld.

Veld6 03-06-2015 A     Veld6 03-06-2015 B
Veld 6 op donderdagmiddag 4 juni 2015

Veld4 03-06-2015 A     Veld4 03-06-2015 B
Veld 4 op donderdagmiddag 4 juni 2015

Veld2 03-06-2015 A

Veld2 03-06-2015 B     Veld2 begin juni 2015
Veld 2 op donderdagmiddag 4 juni 2015

 

Topamateurvoetbal op het Slobbengors op zondag 7 juni

Op zondagmiddag 7 juni is er weer topamateurvoetbal te bewonderen op ons sportcomplex. Papendrecht is dan gastheer van de finalewedstrijd om een plek in de Topklasse Zondag tussen VC Vlissingen en HBS. De Zeeuwse trots van Vlissingen, dat in de Hoofdklasse A als derde eindigde, probeert in deze wedstrijd promotie te bewerkstelligen. Het Haagse HBS, dat in de Topklasse als 13e eindigde, zal er alles aan doen om degradatie te voorkomen. Bij de wedstrijd, die begint om 14.30 uur uur, zal de nodige pers aanwezig zijn. Omroep Zeeland is aanwezig met 1 TV- en 2 radioverslaggevers en zendt het treffen rechtstreeks uit. Waarschijnlijk komt RTV West eveneens. De toegang is gratis.

 

Steun VV Papendrecht op zaterdag 6 juni massaal!!!

Hoewel het einde van de competitie al enige weken achter ons ligt, zijn nog vele teams actief. Zo hebben op zaterdag 6 juni zowel D4 als F5 een uittoernooi bij respectievelijk OJC Rosmalen en Barendrecht. C1, D1 en E1 strijden om de Bagger Cup 2015, een groot internationaal toernooi bij Sliedrecht dat op zaterdag 6 en zondag 7 juni gehouden wordt. En Zaterdag 2 gaat komende zaterdag op Sportpark Crayenstein in Tricht, gemeente Geldermalsen, de strijd aan met Tricht 2 om een plek in de reserve hoofdklasse. Ook op het Slobbengors valt op zaterdag 6 juni veel te beleven. De dag begint al om 9 uur met een pupillentoernooi met F1, E7, D2, D3 en MD1. Het organisatiecomité heeft gezorgd voor een gevarieerd deelnemersveld  >>

En als het thuistoernooi is afgelopen, begint als klap op de vuurpijl ons eerste aan de laatste wedstrijd van de nacompetitie. Om te promoveren naar de eerste klasse dient tegen Oude Maas de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd weggepoetst te worden. Op ons sportcomplex zal het A-team de hele dag aanwezig zijn.

Dus: steun VV Papendrecht op zaterdag 6 juni massaal!!!

 

Weekbrief 25 van seizoen 2014-2015

Weekbrief 25 van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen en Team van de Week artikelen getiteld: ‘Steun VV Papendrecht op zaterdag 6 juni massaal!!!’, ‘Slotdag op 13 juni’, ‘Contributie’, ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’, ‘VV Papendrecht in top 10 Vullen of Voeden’, ‘Spelerspassen van E naar D’, ‘Nick Kamerling in Elftal van het Jaar’, ‘Laatste trainingen van 2014-2015’, ‘Bekerfinale op het Slobbengors’, ‘Topamateurvoetbal op het Slobbengors’, ‘Afscheid Dames’, ‘Zaterdag 1 in finale nacompetitie’, ‘Ook Zaterdag 2 in finale nacompetitie’, E4 tweede op toernooi’, ‘E5 3e bij ASWH-toernooi’ en ‘F2 2e op toernooi’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Laatste trainingen van 2014-2015

De laatste reguliere trainingen van het seizoen 2014-2015 vinden plaats tijdens de eerste week van juni. Vanaf week 24 is grootste deel van onze voetbalvelden in onderhoud waardoor niet meer getraind kan worden op het Slobbengors. Wanneer de eerste trainingen van het seizoen 2015-2016 zijn, is afhankelijk van het herstel van de grasmatten. Zodra meer bekend is, zal hierover bericht worden.

 

VV Papendrecht in finale Vullen of Voeden

Voetbalvereniging Papendrecht is in de top 10 geëindigd van de campagne ‘Vullen of Voeden Gezonde Voetbalkantine’. Vullen of Voeden streeft naar meer bewustzijn bij het maken van voedselkeuzes. Onze inspanningen voor een voedzamer assortiment in de voetbalkantine zijn als positief beoordeeld. Dit betekent dat we de finale ingaan waarin we beoordeeld worden op een gezondheidsprogramma voor onze club.
VV Papendrecht dankt alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat we de finale hebben gehaald. We zullen de komende weken ons uiterste best doen om te winnen. Nog even de prijzen die te verdienen zijn:

– Een eervolle vermelding op TV en andere media-uitingen.
– Een wedstrijd tegen het RTL-Sterrenteam onder leiding van John Williams.
– Gastheer voor een optreden van het voetbalpraatprogramma Voetbal International met onder andere Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en Johan Boskamp.
– € 15.000, beschikbaar gesteld door Jamie magazine, het Nederlandse tijdschrift van Jamie Oliver, voor het vernieuwen van de keuken in de voetbalkantine.

De komende tijd blijven allerlei lekkere en gezonde artikelen verkrijgbaar op de club. Blijf ons steunen om de titel ‘Meest Bewuste Voetbalkantine 2014/2015’ in de wacht te slepen!

 

Nieuw-Lekkerland 2 wint bekerfinale op Slobbengors

Meer dan 300 mensen waren op maandagmiddag 25 mei, Tweede Pinksterdag, naar ons sportcomplex afgereisd voor de regionale finale van de KNVB-beker voor reserveteams tussen Nieuw-Lekkerland 2 en SC Amstelwijck Zat2. De Dordtenaren namen vlak na rust brutaal de leiding tegen mannen uit de gemeente Molenwaard die in de competitie twee klasse hoger uitkomen en dus de grote favorieten waren. De Alblasserwaarders namen na de openingstreffer het initiatief en kwamen op een 2-1 voorsprong na treffers in de 70e en 78e minuut. In de slotfase werd niet meer gescoord, waardoor Nieuw-Lekkerland de districtsbeker voor zich opeiste.

Bekerfinale reserveteams 25-05-2015 A     Bekerfinale reserveteams 25-05-2015 F

Bekerfinale reserveteams 25-05-2015 G     Bekerfinale reserveteams 25-05-2015 B

Bekerfinale reserveteams 25-05-2015 C     Bekerfinale reserveteams 25-05-2015 E

Bekerfinale reserveteams 25-05-2015 D     Bekerfinale reserveteams 25-05-2015 H

 

Bekerfinale reserveteams op Slobbengors

Op maandag 25 mei, Tweede Pinksterdag, wordt op ons sportcomplex de regionale finale van de KNVB-beker voor reserveteams gespeeld. Deze gaat tussen Nieuw-Lekkerland 2, uitkomend in de reserve hoofdklasse, en SC Amstelwijck Zat 2, dat via de nacompetitie promotie naar de reserve eerste klasse probeert af te dwingen. De schaduwploeg uit de gemeente Molenwaard ontdeed zich in de halve finale met 2-8 van Dubbeldam 2. Het tweede zaterdagelftal van SC Amstelwijck bereikte de eindstrijd door stadgenoot Oranje Wit 2 met 0-4 te kloppen. De wedstrijd begint om half 3. De toegang is gratis.

 

Nieuw trainingsschema

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de velden 2, 4 en 6 kan daarop vanaf heden niet meer getraind worden. Trainingen die voorheen op veld 2 respectievelijk veld 4 gehouden werden, vinden vanaf heden plaats op veld 5 respectievelijk veld 3. De overige trainingen zijn op de punt, het driehoekige trainingsveld achter veld 4. Gaarne de trainingdoelen van de voormalige trainingsvelden naar de nieuwe trainingsplek verplaatsen.

 

Doe mee met opening Sportcentrum

Zaterdagmiddag 30 mei wordt Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg officieel geopend. Onze eigen topdansvereniging Bounce verzorgt rond 13.30 uur een spectaculaire opening in de vorm van een flashmob. Maar Bounce doet dit niet alleen! Alle Papendrechtse sportverenigingen krijgen de kans mee te doen met deze openingsflashmob. Dansstudio Bounce zorgt ervoor dat elke deelnemende sportclub in de flashmob herkenbaar is door typische sportbewegingen in de dans te verwerken die door de sporters worden uitgevoerd. En uiteraard kunnen jullie in clubtenue deelnemen. Bounce garandeert dat 1 x repeteren echt voldoende is, maar repeteren op zaterdagmiddag 23 mei om 13.00 uur in Sportcentrum Papendrecht is wel een voorwaarde om op 30 mei mee te doen. Hoe meer deelnemers, hoe spectaculairder de flashmob! Van peuter tot 70+, iedereen is welkom. De openingsmiddag zal gefilmd en gefotografeerd worden en er is volop pers aanwezig, dus een mooie promotie voor deelnemende sportverenigingen.

 

Weekbrief 24 van seizoen 2014-2015  (20 mei 2015)

Weekbrief 24 van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen en Team van de Week artikelen getiteld: ‘Westfalia Marketing Voetbaldagen 2015’, ‘Geslaagd thuistoernooi’, ‘SMG Allround Bouw nieuwe sponsor’, ‘Onderscheiding voor Terry van der Waal’, ‘Onderhoud voetbalvelden’, ‘Verlengen spelerspassen’, ‘G-voetbal binnen VV Papendrecht’, ‘Nieuwe keepers voor Papendrecht’, ‘VV Papendrecht in Jamie Magazine’, ‘Food Revolution Day bij VV Papendrecht’, ‘Wilfred Genee weer bij VV Papendrecht’, ‘A-selectie feestend naar nacompetitie’, Zaterdag 2 begint nacompetitie met overwinning’, ‘E-combi bij toernooi OJC Rosmalen’ en ‘F2 blijft het maar goed doen’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Geslaagd thuistoernooi

Op zaterdag 16 mei werd bij VV Papendrecht een groot pupillentoernooi gehouden. Dat betekende voor menigeen vroeg uit de veren, 11 poules met 44 deelnemers. In de Commissiekamer was het afwachten of alle ploegen zouden komen of niet. In de ochtend viel het mee, in de middag wat meer wegblijvers. Vervelend voor de andere deelnemers, waarmee in overleg naar pragmatische oplossingen werd gezocht. Bij de minipupillen waren bijvoorbeeld maar twee teams over: VV Papendrecht en VVR. Dan maar alleen leuk tegen elkaar voetballen en na afloop samen met elkaar pannenkoeken eten….. Blije gezichten. We zagen veel vrolijk voetballende jeugd, uit alle windstreken. Altijd weer leuk om te zien hoe de jongste jeugd een toernooi ervaart. Waar je een heel seizoen moeite voor doet, kan nu in een ochtend of middag voor elkaar gekregen worden: kampioen worden. Maar niet alleen de kampioenen gingen met een beker naar huis. Elke ploeg won een beker, ach en dan staat er een 2, 3 of 4 op het plaatje op de beker, iedereen heeft het naar zijn of haar zin gehad. Die beker, daar ging het om. Wij willen iedereen bedanken voor de geweldige ervaring. In de eerste plaats de deelnemers en dan alle mensen die geholpen hebben de dag tot een succes te maken.

Toernooiorganisatie VV Papendrecht

Resultaten Thuistoernooi 16 mei 2015  >>

Thuistoernooi 16-05-2015 A     Thuistoernooi 16-05-2015 B

Thuistoernooi 16-05-2015 C     Thuistoernooi 16-05-2015 D

Thuistoernooi 16-05-2015 E     Thuistoernooi 16-05-2015 F

Thuistoernooi 16-05-2015 G     Thuistoernooi 16-05-2015 H

Thuistoernooi 16-05-2015 P     Thuistoernooi 16-05-2015 J

Thuistoernooi 16-05-2015 M     Thuistoernooi 16-05-2015 K

Thuistoernooi 16-05-2015 Q     Thuistoernooi 16-05-2015 N

Thuistoernooi 16-05-2015 S     Thuistoernooi 16-05-2015 V

Thuistoernooi 16-05-2015 U     Thuistoernooi 16-05-2015 T

Thuistoernooi 16-05-2015 W

 

Wilfred Genee weer bij VV Papendrecht

VV Papendrecht is een gemotiveerde deelnemer aan het project ‘Vullen en Voeden’, een initiatief van Wilfred Genee en zijn vrouw. Onder leiding van Marga Rietveld zorgen vele vrijwilligers ervoor dat gezonde voedingsproducten verkrijgbaar zijn op onze club. Op zaterdag 16 mei kwam Wilfred Genee voor de tweede keer persoonlijk langs op het Slobbengors. Hij kon vaststellen dat het enthousiasme groot is, zowel bij de jeugd als bij de volwassenen, inclusief Zaterdag 2 en de voorzitter. Hij zette de volgende berichten en foto’s op zijn Twitter-account:

“Ondanks regen enthousiasme bij VV Papendrecht voor gezond eten Vullen of Voeden” en
“Ook de volwassen spelers van VV Papendrecht staan even stil bij verantwoord eten, boekweitpannenkoeken”.

Van de dag zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

In de kist zaten 87 appels. Dit werd geraden door Damian Kornet. Hij won hiermee een Derbystar-bal. Gefeliciteerd!

Wilfred Genee 16-05-2015 A     Wilfred Genee 16-05-2015 C

Wilfred Genee 16-05-2015 D       Wilfred Genee 16-05-2015 E

Wilfred Genee 16-05-2015 F       Wilfred Genee 16-05-2015 H

Wilfred Genee 16-05-2015 B     Wilfred Genee 16-05-2015 G

 

Onderhoud voetbalvelden

Ook dit jaar zullen de voetbalvelden onder handen genomen worden. Na overleg met de gemeente is besloten dat vanaf dinsdag 18 mei veld 6 alsmede de XtraGrass-velden, de velden 2 en 4, in onderhoud gaan. Die velden zijn dan niet meer beschikbaar voor wedstrijden en trainingen. Alle trainingen die voorheen op die velden gehouden werden, vinden vanaf dat moment plaats op veld 3 en 5 en op het trainingsveld op de punt, achter veld 4. Omdat er ook nog wat doordeweekse wedstrijden zijn, wordt de trainingscapaciteit dus krap. De velden 3 en 5 gaan op maandag 8 juni in onderhoud. Het hoofdveld gaat direct na de Slotdag op zaterdag 13 juni in onderhoud.

 

Mutaties VV Papendrecht

Nu de overschrijvingstermijn is afgelopen, kunnen we voor de A-selectie de balans opmaken wat betreft de komende en vertrekkende spelers.

Vertrekken:
Kevin van Valen naar Piershil, Terry van der Waal naar Nieuw-Lekkerland, Rico van Overloop en Patrick Tukker naar Drechtstreek.

Komen:
Vincent de Klerk van Pelikaan, Edinho Goodett van JHR, Siggy Schutte, Rick Sieses en Jan Abaisa van Drechtstreek, Timo Kurpershoek van Oranje Wit, Ilhan Solak van Sliedrecht, Dennis Herremans van Alblasserdam.

 

VV Papendrecht in Jamie Magazine

Uit het Jamie Magazine van mei 2015:

“Met nog minder dan een maand te gaan wordt er in het hele land tot 8 juni 2015 door meer dan 50 voetbalclubs keihard gestreden om de titel ‘Meest gezonde voetbalkantine van Nederland’. In mei staan er talloze activiteiten op de agenda waarmee de clubs de allerlaatste punten proberen te scoren voor de competitie. Voetbalvereniging Papendrecht doet hard zijn best in de competitie! Beetje bij beetje wordt de menukaart van de kantine uitgebreid, met onder andere soepen en gezonde pannenkoeken. De balletjes breed bakken ze af en toe lekker op de BBQ en deze verkopen ze vanuit een schattig huisje op het voetbalterrein. De club zorgt niet alleen voor verandering in het kantineaanbod, maar doet ook aan voorlichting. Zo is er een les gegeven over gezond eten en de hoeveelheid suiker in bepaalde drankjes. Hartstikke goed!”

 

Food Revolution Day bij VV Papendrecht

Tijdens de jaarlijkse Food Revolution Day worden wereldwijd eetproblemen en een ongezonde levensstijl onder de aandacht gebracht en de gezondheidsproblemen die hiermee gepaard gaan als obese. Het is de bedoeling mensen te inspireren en bewust te maken van hun eetpatroon, goed eten en voedseleducatie te ondersteunen en zo voor een gezonder leven te zorgen. De Jamie Oliver Foundation is de drijvende kracht achter dit initiatief. Food Revolution Day 2015 staat vooral in het teken van de jeugd. Uiteraard doet VV Papendrecht hieraan mee. Zo zijn tijdens het jeugdtoernooi op zaterdag 16 mei nog meer gezonde producten verkrijgbaar dan normaal. Proef eens de verse boekweitpannenkoeken of de vers geperste jus d’orange. Verder is er een prijsvraag. Raad hoeveel appels er in de kist zitten en maak kans op een bal van Derbystar. Of loop Wilfred Genee tegen het lijf die in het kader van ‘Vullen of Voeden’ bij VV Papendrecht langskomt.

Prijsvraag 16-05-2015

 

Nieuw reclamebord Tri-casa Vastgoedbeheer

Tri-casa Vastgoedbeheer B.V. sponsort VV Papendrecht middels een reclamebord langs het hoofdveld. De vastgoedbeheerder biedt (totaal)pakketten voor Verenigingen van Eigenaars en verzorgt beheer op administratief, financieel en bouwtechnisch niveau. Daarnaast richt Tri-casa zich ook op bouwmanagement en op het beheer van vastgoed. Het bedrijf van Hans Jonker en Jaap Boer is gevestigd op het Papendrechtse deel van het bedrijventerrein Nieuwland Parc. Voor nadere informatie kunt u per e-mail contact opnemen via: info@tricasa.nl. VV Papendrecht bedankt Tri-casa Vastgoedbeheer voor de steun en hoopt op een jarenlange samenwerking.

Reclambord Tri-casa Hans Jonker

Roland Moesman van de Sponsorcommissie (links) en Hans Jonker van Tri-casa Vastgoedbeheer (rechts) achter het reclamebord van Tri-casa

 

A-selectie feestend naar nacompetitie

Op zaterdagmiddag 9 mei waren op het Slobbengors voor de A-selectie de laatste competitieduels in voorbereiding op de nacompetitie. Zaterdag 1 kwam na een 0-1 achterstand 2-1 voor dankzij twee treffers van Jeffrey Beek, waarvan de tweede uit een strafschop. In de slotfase scoorde SC Amstelwijck nog drie keer, waardoor de gasten met een 2-4 zege naar huis gingen.

Van de wedstrijd zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

Zaterdag 2 won wel. Rijsoord 2 werd met 2-0 verslagen. Na afloop van de wedstrijden werd op initiatief van de A-selectie ter afsluiting van de competitie en vooruitlopend op de nacompetitie de dag op het Slobbengors feestend afgesloten. Het was een gekkenhuis in onze drukke kantine. Mede dankzij DJ Karsten van de Velde bleef het lang gezellig. Na de laatste competitieronde is ook het definitieve programma voor de nacompetitie bekend. Het eerste team start tegen BVCB uit Bergschenhoek en speelt op 16 mei uit en op 23 mei thuis. Mocht Papendrecht door deze ronde komen, dan wacht de winnaar van DSO – Oude Maas. Papendrecht 2 ontvangt WNC 2 op 16 mei op het Slobbengors en speelt een week later de return in Waardenburg. Hun eventuele volgende tegenstander komt uit het duel GJS 2 – Tricht 2.

Feest in de kantine op 9 mei 2015     Feest in de kantine op zaterdag 9 mei 2015

 

E-combi bij toernooi OJC Rosmalen

Op zaterdag 9 mei was er een toernooi bij OJC Rosmalen op voetbalcomplex ‘De Groote Wielen’ te Rosmalen, gemeente ’s Hertogenbosch. Een megafusieclub met ruim 2200 leden. Ze hebben daar 14 F-teams en zelfs 19 E-teams. F2 en de E2 waren voor dit toernooi aangemeld maar helaas kon E2 niet. Afzeggen was volgen Marco geen optie en daarom werd een team samengesteld met spelers die wel konden. In de kleedkamer werden de spelers aan elkaar voorgesteld; wie is wie en speelt waar. Een bont gezelschap bestaande uit: Jasper, Thijmen (E1), Boaz (E2), Herman, Mike (E3), Bart, Yoeri, Vincenzo (E5) en Floris (F1). De coaching werd verzorgt door het fanatieke trainerstrio Ed, Fausto en Marco. Tijdens de eerste wedstrijd moesten ze nog erg aan elkaar wennen (2-0 verlies), maar vanaf de tweede wedstrijd zag je een stijgende lijn. Helaas konden we tegen al die ingespeelde teams geen wedstrijd winnen. We waren zeker niet de mindere, hadden vaak de betere kansen maar de bal wilde er gewoonweg niet in. En zoals dat dan vaker gaat, valt de goal aan de andere kant. Daardoor verloren we twee keer nipt (beide met maar 1-0). Twee keer werd gelijk gespeeld (0-0 en 1-1). Al met al een leerzame ervaring. Mede dankzij de geweldige organisatie van OJC en het enthousiasme van de spelers, trainers en de aanwezige supporters was het een geslaagde middag.

E-toernooi OJC 09-05-2015 A     E-toernooi OJC 09-05-2015 B

E-combi bij OJC Rosmalen 09-05-2015     E-toernooi OJC 09-05-2015 D

 

Thuistoernooi op 16 mei

Op zaterdag 16 mei vindt op het Slobbengors een jeugdtoernooi plaats. Het organisatiecomité onder leiding van Nelie Sterrenburg, Coby Blom en Dick Verschoor heeft een groot aantal verenigingen uit de regio en daarbuiten weten te strikken.
De eerste wedstrijden beginnen om 9 uur. De laatste duels zijn naar verwachting rond 16 uur afgelopen. ’s Morgens komen namens VV Papendrecht D4, E6, E1 (9×9), F4 en F5 in actie. Na de lunch is het de beurt aan D1, E4, E5, F2, F3 en de minipupillen. Na afloop worden aan de deelnemende teams de gewonnen bekers uitgereikt. De exacte speelschema’s worden zaterdag bij aanmelding in de Commissiekamer uitgedeeld.
De voorlopige toernooiopzet is hier te downloaden  >>
De kantine is de hele dag geopend. De Activiteitencommissie zorgt voor gezelligheid op het plein. Dus kom naar ons sportcomplex en moedig de voetballers aan. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het organisatiecomité of een mail sturen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Coby Clubheld met hoogste waarderingscijfer!

De uitslag van de door het Algemeen Dagblad georganiseerde verkiezing ‘Clubhelden van de Amateursport’ is bekend. Om gemeentewinnaar te kunnen worden, waren minimaal 50 stemmen nodig. In Papendrecht slaagde slechts enkele kandidaten daarin om dat aantal te halen. Uiteindelijk behaalde Riet Stuy v.d. Herik van PKC net iets meer stemmen dan onze Coby Blom die op de tweede plaats eindigde. Coby mag zich dus vicekampioen van Papendrecht noemen. Coby kreeg wel het hoogste waarderingscijfer, namelijk 9,61. Coby is dus in Papendrecht de sportvrijwilliger die het meest gewaardeerd wordt. Iets wat wij bij VV Papendrecht uiteraard al jaren weten en van harte onderschrijven. Als gemeentewinnaar ‘Clubheld met de Beste Waardering’ ontvangt Coby een oorkonde, een digitale uiting en een abonnement op het Algemeen Dagblad. VV Papendrecht feliciteert Coby met deze volkomen terechte overwinning.

 

Thuistoernooien

In het voorjaar van 2015 zullen twee jeugdtoernooien georganiseerd worden op sportpark Slobbengors.

Zaterdag 16 mei  Ochtend: D4, E1, E6, F4 en F5. Middag: D1, E4, E5, E7, F2, F3 en de minipupillen.
Zaterdag 6 juni  Ochtend: E7, F1, D2 en D3 (vanaf 9 uur). Middag: MD1 (vanaf 12 uur).

Uittoernooien

Diverse jeugdteams zijn in het voorjaar van 2015 uitgenodigd voor toernooien.

Zaterdag 9 mei  E2 en F2 bij v.v. OJC ROSMALEN te Rosmalen (gemeente ‘s-Hertogenbosch).

Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)  D1, E1 en F1 bij Sportclub Feyenoord te Rotterdam.
Vrijdag 15 mei  MC1  Internationaal Hemelvaartevenement, Jero Sports en Stichting Girls Soccer Events, ten bate van KiKa en CliniClowns, bij Sportlust ’46 te Woerden.
Zaterdag 16 mei  B1, Henk van Leddentoernooi bij S.V. Houten te Houten.
Zaterdag 16 mei  MC2 bij V.V. Tricht te Tricht (gemeente Geldermalsen).

Zaterdag 23 mei  D2 bij sv Slikkerveer te Ridderkerk.
Zaterdag 23 mei  C3 bij v.v. Hekelingen te Spijkenisse.
Zaterdag 23 mei  C4 bij v.v. Rozenburg te Rozenburg (gemeente Rotterdam).
Zaterdag 23 mei  C2, F3 en F4 bij v.v. Woudrichem te Woudrichem.
Zaterdag 23 mei  E3 bij v.v. SteDoCo te Hoornaar (gemeente Giessenlanden).
Zaterdag 23 mei  E4 bij v.v. Peursum te Giessenburg (gemeente Giessenlanden).
Zaterdag 23 mei  E5 bij v.v. Zinkwegse Boys te Oud-Beijerland.

Zaterdag 30 mei  B2 bij ASV Arkel te Arkel (gemeente Giessenlanden).
Zaterdag 30 mei  D1 en D3 bij v.v. SHO te Oud-Beijerland.
Zaterdag 30 mei  E7 bij v.v. Hellevoetsluis te Hellevoetsluis.
Zaterdag 30 mei  F1, Coen Moulijn Memorial Cup bij SC Feyenoord te Rotterdam.
Zaterdag 30 mei  F2 bij rcsv Zestienhoven te Rotterdam.
Zaterdag 30 mei  MC1 bij sv Oranje Wit te Dordrecht.

Zaterdag 6 juni  C1, D1 en E1, Bagger Cup 2015 bij v.v. Sliedrecht.
Zaterdag 6 juni  D4 bij v.v. OJC ROSMALEN te Rosmalen (gemeente ‘s-Hertogenbosch).
Zaterdag 6 juni  F5 bij BVV Barendrecht te Barendrecht.

 

Weekbrief 23 van seizoen 2014-2015  (6 mei 2015)

Weekbrief 23 van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, Pupil en Team van de Week uitgebreid aandacht voor de kampioenschappen van B2 en F5. Andere artikelen getiteld: ‘Terrein- en materiaalbeheerder voor zaterdagen gezocht‘, ‘Zaterdag 2 naar nacompetitie’, ‘A-selectie sluit feestend de competitie af’, ‘Nieuw reclamebord Tri-casa Vastgoedbeheer’, ‘Raymond Sponselee nieuwe trainer Zaterdag 2’, ‘Afscheid Henk van Wijngaarden’, ‘Doe mee met opening Sportcentrum’, ‘VV Papendrecht bij Rabo Clubkasrun’, ‘Gerard Bouwer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’, ‘Geslaagd Schoolvoetbaltoernooi’, ‘Oefenwedstrijd A1 in Sparta-stadion’, ‘Thuistoernooi op zaterdag 16 mei’ en ‘Alle F- en minipupillen aan de patat’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

A-selectie sluit feestend de competitie af

Wij als selectie van het eerste en tweede elftal van voetbalvereniging Papendrecht zijn trots op de prestaties van afgelopen seizoen. Zaterdag 1 heeft de nacompetitie behaald en zal in de maand mei een poging doen om de eerste klasse van het zaterdagvoetbal te bereiken. Het tweede selectieteam heeft onder leiding van Laurens Gerlich als promovendus voortdurend met de bovenste ploegen meegespeeld en heeft via de nacompetitie opnieuw de kans om te promoveren, deze keer naar de reservehoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Door middel van een feest tijdens en na de laatste reguliere thuiswedstrijd van Papendrecht 1 en 2 tegen SC Amstelwijck en Rijsoord 2 op zaterdag 9 mei aanstaande willen wij ons trouwe publiek bedanken voor de steun die wij als selectie gevoeld hebben tijdens het seizoen 2014/2015. Ook zal deze dag een opwarmertje zijn voor de nacompetitie die van start gaat op zaterdag 16 mei. Jij bent er toch ook?

Planning zaterdag 9 mei:

14:30 – 16:15 uur  Papendrecht 1 – SC Amstelwijck 1
16:30 – 21:00 uur Feestmiddag/avond met DJ Henk en DJ Fossil

Papendrecht - SC Amstelwijck

 

Afscheid Henk van Wijngaarden

Op zondag 3 mei heeft Lid van Verdienste Henk van Wijngaarden na de laatste thuiswedstrijd van zijn team Zondag 2 afscheid genomen als leider. Velen inclusief enkele bestuursleden waren gekomen om hem hiervoor te eren. Tot het eind van de vorige eeuw voetbalde Henk van Wijngaarden zelf af en toe nog mee met de ploeg waarvan hij tientallen jaren leider geweest is en waarmee hij vele kampioenschappen gevierd heeft. Voorzitter Bram Blom hield in onze voetbalkantine een afscheidsspeech: “Henk, de aanvoerder van jouw team, Henk Stout, heeft na de wedstrijd al een paar woorden van afscheid tegen je gezegd. Maar ook ik wil namens VV Papendrecht in het kort een paar woorden tot je richten. Henk, je bent op dit moment zo’n veertig jaar als leider actief voor de club geweest. Hiermee ben je een icoon van de club geworden en wij kunnen je daarvoor niet genoeg bedanken. Zelf ben je als voetballer ook nog als linksbuiten actief bezig geweest voor ons hoogste elftal, maar dat was wel ver voor mijn tijd binnen de VV Papendrecht. Ook wij als bestuur willen je namens de hele vereniging bijzonder bedanken voor alles wat je voor deze club gedaan hebt. Daarom mag ik je namens de voetbalvereniging Papendrecht een bos bloemen (voor de vrouw), een dinerbon voor twee personen en voor ieder jaar dat je leider geweest bent een consumptiemunt aanbieden. Nogmaals hartelijk bedankt voor je vele inspanningen en wij hopen je nog heel lang in goede gezondheid op het Slobbengors te mogen begroeten.” Samen met Henk van Wijngaarden nam ook Sjaak van Giersbergen afscheid van het actieve voetballeven. Het Papendrechtse voetbalicoon is waarschijnlijk de speler die het langst in het eerste elftal gespeeld heeft. Hij kwam ruim 16 jaar onafgebroken uit voor Zondag 1. Na 50 jaar gevoetbald te hebben bij onze club, waarvan het laatste jaar in Zondag 2, heeft de klassieke rechtsbuiten aangekondigd zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Ook voor Sjaak geldt uiteraard dat we hem nog vele jaren op het Slobbengors hopen te zien.

Afscheid Henk van Wijngaarden F     Afscheid Henk van Wijngaarden G

Afscheid Henk van Wijngaarden H     Afscheid Henk van Wijngaarden B

Afscheid Henk van Wijngaarden C     Afscheid Henk van Wijngaarden D

Afscheid Henk van Wijngaarden A
Van links naar rechts: Sjaak van Giersbergen, Henk van Wijngaarden en Henk Stout.

 

Ook Zaterdag 2 naar nacompetitie

Nadat Papendrecht 1 zich afgelopen najaar voor de nacompetitie wist te plaatsen, heeft ook Zaterdag 2 een ticket veroverd voor de nacompetitie. Dankzij de op zaterdagmiddag 2 mei behaalde 0-2 zege op Pelikaan 3 neemt ons tweede selectieteam als de hoogst eindigende de periodetitel over van de kampioen. Dit wordt Arnemuiden 2 of Drechtstreek 2. Komend weekend zal duidelijk worden hoe het programma eruit gaat zien. Het eerste team begint in ieder geval met een uitwedstrijd. Tegenstander wordt Vitesse Delft of BVCB. Ook A1 en B1 waren lange tijd in de race voor de nacompetitie, maar helaas zijn beide ploegen er net niet in geslaagd deze te bereiken.

 

Geen training op 4 en 5 mei

Op 4 mei is de Dodenherdenking. Tijdens de Nationale Herdenking worden de Nederlandse slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, zowel in oorlogssituaties als bij vredesoperaties. 5 mei is Bevrijdingsdag, de nationale feestdag waarop de bevrijding van Nederland in 1945 wordt gevierd. Vanwege deze belangrijke gebeurtenissen vinden bij VV Papendrecht zowel op maandag 4 als op dinsdag 5 mei geen trainingen plaats.

Het Bestuur

 

Geslaagd Schoolvoetbaltoernooi

Op woensdag 29 april werd op ons sportcomplex het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Papendrecht gehouden. Dankzij het organisatiecomité onder leiding van Co de Groot en Nelie Sterrenburg en dankzij vele vrijwilligers van VV Papendrecht werd het een groot succes. Alle vijf de voetbalvelden plus het minipupillenveld en het pupillenveld werden benut om de vele voetbalwedstrijden te laten plaatsvinden. Alle deelnemende kinderen ontvingen een vaantje. De wisselbeker is gewonnen door de leerlingen van de Prins Florisschool. Zij gaan Papendrecht vertegenwoordigen tijdens de regiofinale. Honderden kinderen en een veelvoud aan toeschouwers genoten een dag lang met volle teugen. We willen iedereen bedanken die voor het welslagen van het Papendrechtse schoolveldvoetbaltoernooi editie 2015 gezorgd heeft.

Schoolvoetbal 29-04-2015 A     Schoolvoetbal 29-04-2015 B

Schoolvoetbal 29-04-2015 C     Schoolvoetbal 29-04-2015 D

Schoolvoetbal 29-04-2015 E     Schoolvoetbal 29-04-2015 F

Schoolvoetbal 29-04-2015 G     Schoolvoetbal 29-04-2015 H

Schoolvoetbal 29-04-2015 U     Schoolvoetbal 29-04-2015 T

Schoolvoetbal 29-04-2015 Z     Schoolvoetbal 29-04-2015 V

Schoolvoetbal 29-04-2015 Y     Schoolvoetbal 29-04-2015 X

Schoolvoetbal 29-04-2015 W     Schoolvoetbal 29-04-2015 S

Schoolvoetbal 29-04-2015 Q

 

Gerard Bouwer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Gerard Bouwer, die al 28 jaar lid is van VV Papendrecht, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn activiteiten op het gebied van sport, in het bijzonder voetbal. Hij was profvoetballer bij Sparta en DFC en zette zich vanaf 1972 voor de KNVB onder meer in als penningmeester en interim-voorzitter van het Bestuur Betaald Voetbal, penningmeester van het bestuur van Euro 2000 en lid van de Raad van Toezicht / Raad van Commissarissen. In december 2013 werd hem vanwege zijn werkzaamheden voor de KNVB het Bondsridderschap toegekend. Verder was hij onder meer secretaris/penningmeester van de Werkgeversorganisatie FBO, penningmeester van het Contractspelersfonds van de KNVB, penningmeester en voorzitter van voetbalvereniging DS’79, het huidige FC Dordrecht, en voorzitter van Zwemmen voor Gehandicapten, een activiteit van het Prinses Beatrixfonds. VV Papendrecht feliciteert Gerard Bouwer met het lintje en hoopt dat hij nog vele jaren lid blijft van onze club.

 

Alle F- en minipupillen aan de patat

Half april ontstond bij de trainers en begeleiders van de F- en minipupillen het idee om met alle kinderen ter afsluiting van de competitie in de kantine te gaan eten. Eén van de trainers van F2, Richard Mulder van Richard Woningstoffering, zegde daarop toe de patat en frikandellen te sponsoren. Geweldig hartverwarmend spontaan. Dit leverde een drukke kantine op, stampvol met smullende kinderen. Een warm dankjewel namens alle mini’s en F’jes aan Richard Mulder van sponsor Richard Woningstoffering is dan ook beslist op zijn plaats.

Mini en F in de kantine

 

 

In spelersbus van Feyenoord naar uitwedstrijd?

Recentelijk is de nieuwe spelersbus van Feyenoord gelanceerd. De nieuwe spelersbus heeft een lengte van 14 meter en heeft in totaal 43 zitplaatsen. Prominent op de zijkant van de bus staat de tekst ‘Niets is sterker dan dat ene woord’. Op de ene zijde van de bus is De Kuip in zwart-wit te zien, op de andere zijde de Erasmusbrug als tweede symbool van Rotterdam. De droom om in deze splinternieuwe spelersbus naar een uitwedstrijd te reizen, wordt voor één amateurteam nog dit seizoen werkelijkheid! Feyenoord stelt namelijk een heen- en terugreis naar een uitwedstrijd in de nieuwe bus beschikbaar. Iedereen mag meedoen. Wie weet mag binnenkort een ploeg van VV Papendrecht plaatsnemen in de nieuwe spelersbus van Feyenoord! Op 28 april worden drie kanshebbende teams bekend gemaakt, waaruit na een openbare stemming op de Facebook-pagina van Feyenoord één team als winnaar wordt gekozen.

Klik op onderstaande link om kans te maken >>

 

Wil jij op Koningsdag op tv?

Op maandag 27 april, Koningsdag 2015, wordt op de rivier de Beneden-Merwede een Grande Parade (Vlootschouw) gehouden als onderdeel van het televisieprogramma dat rechtstreeks door de NOS uitgezonden wordt op NPO1. De gemeente Papendrecht is bezig ter promotie van onze plaats tijdens de tv-uitzending een flashmob te organiseren zodat alle kijkers naar de Grande Parade ook zullen ervaren dat Papendrecht bestaat en deze verjaardag meeviert. De actie bestaat uit de onthulling van een groot bord en het oplaten van ballonnen. De gemeente zoekt een twintigtal jongeren die op maandagochtend vanaf 9 tot 12 uur willen helpen deze promo-flashmob tot een succes te maken en Papendrecht live op tv te brengen. Als jeugdlid van VV Papendrecht kun je deelnemen in je voetbalkledij als het trainingspak van je team. Als dank voor je hulp ontvang je na afloop een leuke herinnering aan dit project en € 20,15 contant. Mede dankzij jouw hulp kunnen we van de Papendrechtse Koningsdag 2015 een heel bijzondere maken!!

 

VV Papendrecht bij Rabo Clubkasrun

Onder prachtige weersomstandigheden werd op donderdagavond 23 april in Papendrecht de Rabo Clubkasrun 2015 gehouden. Nelie en Coby hadden hard gewerkt om voor voldoende inschrijfformulieren voor de VV Papendrechters te zorgen. Ze werden grif uitgedeeld aan de deelnemers. Op de atletiekbaan van AV Passaat was over de start- en eindstreep een opblaasbare ereboog neergezet waar de lopers onderdoor moesten. Om half 7 viel het startschot voor de jeugd tot 15 jaar inclusief hun begeleiders. De oudere deelnemers vertrokken een uur later voor hun loop door sportpark Oostpolder. Het was goed om te zien dat vele clubleden aanwezig waren inclusief diverse teams. Namens onze club voltooiden 222 lopers 411 rondjes. Dit heeft het fraaie geldbedrag van € 616,50 opgeleverd. Dit zal aangewend worden voor algemene middelen voor de jeugd en voor het opknappen van de kleedkamers. VV Papendrecht dankt eenieder die dit mogelijk gemaakt heeft.

RaboClubkasrun 23-04-2015 E     RaboClubkasrun 23-04-2015 F

RaboClubkasrun 23-04-2015 A     RaboClubkasrun 23-04-2015 C

RaboClubkasrun 23-04-2015 B     RaboClubkasrun 23-04-2015 D

RaboClubkasrun 23-04-2015 H

 

Weekbrief 22 van seizoen 2014-2015  (22 april 2015)

Weekbrief 22 van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, Pupil en Team van de Week uitgebreid aandacht voor de Derby Papendrecht – Drechtstreek. Andere artikelen zijn getiteld: ‘Vrouwen 3 eerste kampioen van 2015’, ‘VV Papendrecht voetbalkrant 2015 is uit’, ‘Blijf stemmen op Coby!!!’, ‘Stem op onze eerste-elftalspelers!’, ‘Nieuwe buitendeuren kantine’, ‘Spelerspassen verlengen’, ‘Promotie-/degradatieregelingen’, ‘Leuke Paasbingo’, ‘Wil jij op Koningsdag op tv?’, ‘Schoolvoetbal op het Slobbengors’, ‘Nieuwe outfit C1’, ‘Weer pupillen in actie voor KNVB’ en ‘Leuk onderling E-toernooi’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Uitslag Derbyloterij

Op zaterdag 18 april is de Derbyloterij gehouden. In totaal konden 15 prijzen gewonnen worden. Voor zover de prijzen, die gesponsord zijn door Veth Motoren en Sporttown Papendrecht, nog niet in het bezit zijn van de winnaars, zijn ze tot en met zaterdag 25 april af te halen in de Commissiekamer. Het is wellicht het handigst om daarover eerst even contact op te nemen met Coby Blom of Nelie Sterrenburg. Hieronder staan de winnende lotnummers.

Lotnummer                Prijs
        382        Fles Courvoisier cognac
        855        Fles Remy Martin cognac
        543        Koffer
        993        Koffer
        547        Casio Horloge
        849        Rituals herenpakket
        873        Jean Paul Gaultier dames
        643        Popcornmachine
        629        VVV-bon van 10 euro
        965        VVV-bon van 10 euro
        442        VVV-bon van 25 euro
        448        Cadeaubon van Sporttown
        504        Cadeaubon van Sporttown
        628        Bal in net
        523        Dominospel

 

Dankwoord van Drechtstreek

Namens de voetbalvereniging Drechtstreek wil ik hierbij nogmaals een blijk van waardering tonen voor de manier waarop voetbalvereniging Papendrecht de Derby heeft georganiseerd. Het was mooi om te zien dat de supportersverenigingen zeer sportief met elkaar omgingen. Ik denk dat we hiermee hebben laten zien dat de samenwerking tussen de twee verenigingen in mijn ogen goed is. De jongens in het veld kennen elkaar ook allemaal en dit heeft zeker bijgedragen aan het sportieve verloop van deze wedstrijd. Nogmaals dank aan de organisatie en hopelijk tot volgend seizoen. Uiteraard ook veel succes gewenst in de nacompetitie.

Joop Zwager  Voorzitter vv Drechtstreek

Slobbengors 18 april 2015 C

Slobbengors 18 april 2015 B

Slobbengors 18 april 2015 A

 

Wat een inzet op de Derbydag!

Wat een eer om een klein deeltje van deze dag te mogen zijn!

Ik heb zaterdag 18 april 2015 genoten van de inzet van zoveel clubmensen. Ongetwijfeld zal ik groepen vergeten, maar het barpersoneel, het bestuur, de jeugdcommissie, de werkploeg, de inzet van selectiespelers buiten het veld (natuurlijk ook in het veld), de beveiligers, personeel van de verschillende eettentjes, Businessclub, kaartverkopers en noem maar op: wat een inzet en samenhorigheid. Weer een historische dag in onze rijke clubgeschiedenis. Een dag waar mijn rood-zwarte hart sneller van gaat kloppen. Bedankt voor de organisatie en jullie inzet. Mensen die niet geweest zijn, hebben met recht iets gemist.

Addy van der Kolk

Slobbengors 18-04-2015 F     Slobbengors 18-04-2015 P

Slobbengors 18-04-2015 Z     Slobbengors 18-04-2015 G

Slobbengors 18-04-2015 A     Slobbengors 18-04-2015 B

Slobbengors 18-04-2015 R     Slobbengors 18-04-2015 M

 

Succesvol en druk bezocht voetbalfeest

Beste leden, sponsoren en voetballiefhebbers,

Met trots mogen we terugkijken op de wedstrijddag van zaterdag 18 april 2015. Het was een ge-wel-di-ge dag! Namens het bestuur willen wij dan ook alle sponsoren bedanken die, op deze zonovergoten dag, het mogelijk hebben gemaakt om er zowel binnen als buiten een groots feest van te maken. Ook gaat onze dank uit naar alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat de Derbydag soepeltjes verlopen is. TOP! Met ongeveer 1000 mensen op het Slobbengors was het een waar festijn. Na de wedstrijd gingen de supporters, sponsoren en spelers onder leiding van onze DJ Fossiel nog lang door met feesten. Het was goed om te zien dat de spelers van Papendrecht en Drechtstreek, de supportersgroepen en de bestuursleden zo goed met elkaar omgaan. Ook de Businessclubleden, waarvoor een eigen tribune was gerealiseerd, hebben goed kunnen netwerken.

Nogmaals onze dank!

Het bestuur

Slobbengors 18-04-2015 K     Slobbengors 18-04-2015 E

Slobbengors 18-04-2015 J     Slobbengors 18-04-2015 H

Slobbengors 18-04-2015 D     Slobbengors 18-04-2015 Q

Slobbengors 18-04-2015 T     Slobbengors 18-04-2015 C

Slobbengors 18-04-2015 W

 

Nieuwe buitendeuren kantine

Al heel lang heerste bij VV Papendrecht de wens voor openslaande buitendeuren in de voorzijde van de kantine. Na een dag hard werken is deze wens gerealiseerd dankzij Jop van der Lee en het Rotterdamse aannemersbedrijf Ciolina BV. Nu kunnen bezoekers bij mooi weer gemakkelijk de kantine in en uit lopen naar het plein. VV Papendrecht bedankt Jop en sponsor Ciolina BV voor het uitvoeren van de werkzaamheden waardoor de kantine nu klaar is voor de lente.

Kantine openslaande deuren     Verbouwing kantine

 

De Derby op het Slobbengors

Op zaterdagmiddag 18 april staat op ons thuiscomplex de plaatselijke kraker tegen Drechtstreek op het programma. De derby begint om 15.00 uur en is de enige wedstrijd die tijdens de namiddag op het Slobbengors gespeeld wordt. Leden van VV Papendrecht met een Ledenpas kunnen het duel gratis bezoeken. Andere toeschouwers dienen toegang te betalen. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 3,00 en voor kinderen en 65-plussers € 1,50. Rond de wedstrijd worden de nodige activiteiten georganiseerd. Zo wordt het plein voor de kantine flink aangekleed, vooral dankzij Heineken en Jop van der Lee. Langs het veld zijn aan de kant van het plein tijdelijke zittribunes verrezen. Verder wordt een loterij georganiseerd waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Drechtstreek komt met een jeugdmars naar het Slobbengors. Op dit moment hebben zich daar ongeveer 250 kinderen voor aangemeld. Zij krijgen een eigen vak op de tribune. Bij aanvang van de wedstrijd lopen pupillen met de teams het veld op. Papendrecht staat op de vijfde plaats. Drechtstreek is op de ranglijst gezakt naar plek 12 en dient alle zeilen bij te zetten om degradatie te voorkomen. Eind 2014 eindigde de goed bezochte derby op sportpark Oostpolder in 1-1. De derby op dinsdagavond 14 april tussen beide reserveteams werd door zo’n 250 toeschouwers bijgewoond.
De regionale pers is ook op de derby gesprongen  >>

Na afloop van de wedstrijd wordt het spetterende DerbyTime-feest gehouden waarbij dj Karsten van de Velde de muziek voor zijn rekening zal nemen. De keuken is tot ongeveer 21 uur geopend. We rekenen komende zaterdag op een massale belangstelling.

Slobbengors 17-04-2015 D     Slobbengors 17-04-2015 B

Slobbengors 17-04-2015 A     Slobbengors 17-04-2015 C

derby      Papendrecht Drechtstreek 18-04-2015

 

VV Papendrecht voetbalkrant 2015 is uit

De VV Papendrecht voetbalkrant 2015 is per post door de gehele gemeente Papendrecht verspreid. Hiermee willen we ons als club presenteren aan het grote publiek. De hoofdmoot van deze editie wordt gevormd door de Papendrechtse voetbalderby. Op zaterdag 18 april staat op het Slobbengors Papendrecht – Drechtstreek op het programma. Verder bevat de Papendrechtse voetbalkrant artikelen over de jeugd- en de vrouwen/meisjesafdeling alsmede interviews met beschermheer Gert van Wijngaarden, international en voormalig speelster van VV Papendrecht Liza van der Most, de nieuwe jeugdvoorzitter Martin van Tol en Hoofd Jeugdopleidingen Jacco Hessing. In de VV Papendrecht voetbalkrant 2015 staan sponsoruitingen van onder meer NoSuchCompany, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Esbi, Ron’s Bloemen- en kadosjop en Sporttown Papendrecht. Van de laatste twee zaken vindt u tevens een kortingsbon in de krant. We willen als VV Papendrecht alle vrijwilligers bedanken die voor de totstandkoming van de voetbalkrant gezorgd hebben en dan met name de Communicatiecommissie, de Sponsorcommissie, interviewer Erik de Bruin, hoofdsponsor NoSuchCompany en stersponsor Mahony Media Groep. Tot slot gaat onze speciale dank uit naar Rizzo Schouten van Display4All voor de prachtige vormgeving en Oliver Meskawi van NoSuchCompany voor de schitterende cover.

De VV Papendrecht voetbalkrant 2015 is af te halen op de club.

Voorpagina VV Papendrecht voetbalkrant 2015

 

Leuk onderling E-toernooi

Op dinsdagavond 14 april werd op het Slobbengors een onderling E-toernooi gehouden. Door E-teams, van hoog naar laag, door elkaar te husselen, werden ploegen geformeerd. Ruim een uur lang werden ouderwetse partijtjes afgewerkt. Zon, gras en voetbal, heerlijk. VV Papendrecht wil alle betrokken trainers bedanken die dit mogelijk gemaakt hebben.

 

Leuke Paasbingo 2015

Zaterdag 11 april was het zover. Na een jaartje van afwezigheid werd er weer een paasbingo georganiseerd bij VV Papendrecht. De Activiteitencommissie had voor mooie prijzen gezorgd, variërend van een schoonmaakset tot een tuinstoel. Een aantal van deze prijzen was gesponsord door Sporttown Papendrecht, Keurslager Hans Compeer en Intertoys Dordrecht Centrum. Daarnaast had de Activiteitencommissie in het kader van de gezonde sportkantine ‘Vullen of Voeden’ gezorgd voor gezonde snacks. Om half 8 kwamen de eerste spelers binnen en rond 8 uur werd gestart met de eerste speelronde. Ruim 100 spelers werden er tijdens de avond geteld. Aan het einde van de avond werd gespeeld voor de hoofdprijs van deze bingo. De hoofdprijs was een Wonky Monky Partybox met microfoon, beschikbaar gesteld door Jurian Duijzer van Intertoys Dordrecht Centrum en werd gewonnen door Ilse Bergsma. Om 11 uur was de bingo afgelopen en gingen alle spelers voldaan naar huis. De Activiteitencommissie bedankt alle belangstellenden voor hun aanwezigheid en hopelijk tot volgend jaar.

Het A-team

Paasbingo2015 A     Paasbingo2015 B

Paasbingo2015 D     Paasbingo 2015 G

Paasbingo2015 E       Paasbingo2015 F

Paasbingo2015 C

 

Blijf stemmen op Coby!!!

De Verkiezing Clubheld van de Amateursport is in de gemeente Papendrecht ongemeend spannend. Onze Clubheld Coby Blom neemt in de tussenstand de tweede plaats in. Nog even ter herinnering: u kunt stemmen tot en met zondag 26 april 2015. Het stemmen is gratis. Per persoon kan één stem uitgebracht worden. Door een stem uit te brengen:

– kunt u AD Lang Weekend twee weken gratis krijgen;
– maakt u kans op 250 euro;
– maakt u kans op 450 euro shoptegoed bij Intersport;
– wordt kans gemaakt op 25 kaarten om met leden van de vereniging een wedstrijd van het Nederlands Elftal te bezoeken.

Prijzen voor clubhelden
– Voor de gemeentewinnaars (beste waardering en meeste stemmen): een oorkonde, een digitale uiting en 4 weken gratis het AD voor zijn of haar vereniging.
– Voor de provinciale winnaars: een award tijdens de Award Uitreiking, een oorkonde en een digitale uiting.
– Voor de landelijke winnaar: € 25.000 voor de club, de landelijke nummer 2 € 5.000 en de landelijke nummer 3 € 1.000. De Clubheld van de Amateursport wint als extra prijs een groot feest voor de hele vereniging met The Party van Q, met Q-music DJ Niek van der Bruggen. Een gegarandeerd feest met de lekkerste hits en het beste uit het Foute Uur!

Dus stem op Coby en maak haar Clubheld van Papendrecht!!

 

Beek Vooruit A1 – Papendrecht A1

Af en toe wordt de voetbalwereld opgeschrikt door gebeurtenissen op een voetbalveld die niets met voetballen te maken hebben. Helaas is ons A1-elftal op woensdag 8 april jl. ook bij dergelijke gebeurtenissen betrokken geraakt, na afloop van een sportieve wedstrijd tegen Beek Vooruit A1 in Prinsenbeek. Het bestuur van voetbalvereniging Papendrecht neemt dit hoog op en heeft op donderdag 9 april met begeleiding en spelersgroep van A1 gesproken over wat er precies gebeurd is. Daarnaast is er ook contact geweest tussen beide verenigingen. Hangende het onderzoek, uiteraard ook door de KNVB, naar toedracht en feiten worden door het bestuur van voetbalvereniging voetbalvereniging Papendrecht maatregelen genomen die passen bij de geconstateerde feiten. De berichtgeving in de media over de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd tussen Beek Vooruit A1 en Papendrecht A1 is gedaan zonder dat daarin de stem van voetbalvereniging Papendrecht is meegenomen. Het bestuur van VV Papendrecht heeft er namelijk voor gekozen om eerst de KNVB zijn onderzoek te laten doen naar toedracht en feiten alvorens op de berichten in de media te reageren. Wij begrijpen dat dat voor de betrokkenen van ons A1-elftal moeilijk is, gezien hun visie op het geheel. Naar de mening van het bestuur is onze keuze daarin echter de enige juiste. Het bestuur heeft naar aanleiding van de gesprekken met begeleiding en spelersgroep van A1 besloten een betrokken speler te schorsen tot het moment dat de tuchtcommissie van de KNVB uitspraak heeft gedaan.

Het bestuur

 

Schoolvoetbal op het Slobbengors

Onder auspiciën van de KNVB, district Zuid 1, vindt ook dit jaar op ons sportcomplex het Papendrechtse schoolveldvoetbaltoernooi plaats. Onder leiding van Co de Groot en Nelie Sterrenburg organiseert VV Papendrecht op woensdag 29 april 2015 dit voetbalfestijn voor de lagere scholen van de gemeente Papendrecht. Het begint om 9 uur en eindigt in de loop van de namiddag. Aan deze editie van het schoolvoetbal doen 45 teams mee, afkomstig van 11 scholen. Dat zijn ongeveer 400 kinderen. De leerlingen van groep 1 spelen 4 tegen 4 op het minipupillenveld. De scholieren uit de groepen 2 tot en met 6 spelen 7 tegen 7 op een half veld. De oudste leerlingen, uit de groepen 7 en 8, spelen 11 tegen 11 op een groot veld. Deze keer is er geen apart toernooi voor meisjesteams. Alle kinderen krijgen na afloop een vaantje en er zijn bekers voor alle groepen. Het is een gewone werkdag. Dat betekent dat de parkeerplaatsen aan de Industrieweg waarschijnlijk vrij vol zullen staan met auto’s van werknemers van Fokker. Daarom wordt geadviseerd zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar het Slobbengors te komen. Fietsen dienen in de fietsenrekken geplaatst te worden. Voor eten en drinken kan eenieder terecht in de kantine die de hele dag geopend is.

 

Weekbrief 21 van seizoen 2014-2015  (8 april 2015)

Weekbrief 21 van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, Pupil en Team van de Week de nodige aandacht voor de Paasbingo, de Rabo Clubkasrun, de VV Papendrecht voetbalkrant 2015, voordelen met de Ledenpas, sponsor Sporttown Papendrecht, lekkernijen in de kantine, de Vrijwilligersavond, VV Papendrecht in actie voor Kaboutersport, MD1 bij internationaal goededoelenevenement en Van E naar D competitie. Tot slot bevat de Weekbrief de oproep om te stemmen op onze penningmeester. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Lekkernijen in de kantine

In onze kantine zijn sinds enige weken allerlei nieuwe lekkernijen verkrijgbaar. In het kader van Vullen of Voeden zijn dankzij Marga Rietveld en vele vrijwilligers regelmatig zelfgemaakte pannenkoeken te koop. Johan van Sluijsdam heeft het initiatief genomen voor de verkoop van warme banketbakkersproducten. Johan, die al vele jaren actief is voor onze vereniging, onder andere in de kantine, werkt al heel zijn werkzame leven in industriële bakkerijen in Dordrecht, voor bekende merken als LU, LiGA, Haust, Brink en Bussink. Hij is echter van origine banketbakker. Vanwege zijn achtergrond liep hij al een poos met het idee in zijn hoofd rond voor een heteluchtoven voor de keuken in onze kantine. Na overleg met onze voorzitter Bram Blom is die wens via onze vereniging gerealiseerd en is een splinternieuwe oven aangeschaft. Hiermee kunnen producten afgebakken worden volgens het bake-off-concept. Sinds enige weken kan Johan daarom naar hartelust bakken. In onze kantine is het assortiment daardoor ’s zaterdags uitgebreid met vers afgebakken producten van hoge kwaliteit. Johan begint elke zaterdag met zijn vrouw Astrid om 8 uur met de voorbereidingen in de keuken waardoor de hele dag door warme saucijzenbroodjes en gevulde koeken te koop zijn. De verse producten zijn een grote hit en vinden gretig aftrek. Kom ze ook eens proeven! De verkoop ervan gaat in een hoog tempo. Wees er daarom tijdig bij want op=op!

Johan van Sluijsdam met gevulde koeken     Johan van Sluijsdam met saucijzenbroodjes

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken

 

Van E naar D competitie

De overgang van de E’tjes naar de D’tjes is niet gemakkelijk. Meer spelers, groter veld en doel en nieuwe spelregels als buitenspel. Om voor een goede overgang te zorgen hebben SV Oranje Wit, VV Hardinxveld, VV Sliedrecht en VV Papendrecht de handen ineengeslagen. Om tweedejaars E-pupillen, zowel selectie als niet-selectie, te laten wennen aan de veranderingen, organiseren de voetbalclubs een speciale competitie  >>

Van maandag 13 april tot en met zondag 7 juni wordt een reeks voetbalduels gehouden waarbij de E’tjes 11 tegen 11 spelen op een groot veld, met grote doelen en volgens de spelregels zoals die gelden bij D-pupillen. De voetballers spelen minstens drie wedstrijden. Daarna zijn ze klaar voor het nieuwe seizoen.

Klik hier voor het speelschema van de Papendrechtse ploegen  >>

 

Promotie/degradatieregelingen

De competitie begint langzaam weer in de eindfase te komen en dan is het goed om te weten hoe de diverse promotie- en degradatieregelingen in elkaar zitten.

Zaterdag 1: Kampioen promoveert naar de 1e klasse. De 3 periodekampioenen strijden om promotie. De nummers 13 en 14 degraderen rechtstreeks naar de 3e klasse. De nummers 11 en 12 spelen om behoud c.q. degradatie.
Zaterdag 2: Identiek aan Zaterdag 1, waarbij de kampioen naar de reserve Hoofdklasse promoveert.
Zaterdag 3 en 4: Kampioen promoveert naar de reserve 3e klasse. De nummer 12 degradeert naar de 5e klasse.
Zaterdag 5, 6 en 7: De kampioen promoveert naar de reserve 4e klasse. Geen degradatie.

Zondag 2: Kampioen promoveert naar de reserve 4e klasse. De nummer 12 degradeert naar de 6e klasse.
Zondag 3: Kampioen promoveert naar de reserve 5e klasse. Geen degradatie.
Zondag VE1: Geen promotie of degradatie.

A1: Kampioen promoveert naar de Hoofdklasse. De 2 periodekampioenen spelen om plaatsen in de Hoofdklasse. De nummer 12 degradeert naar de 2e klasse. De nummer 11 speelt om behoud c.q. degradatie.
A2: Kan niet promoveren omdat het team dispensatiespelers heeft. Uit deze klasse kan ook niet gedegradeerd worden.
B1: Identiek aan A1.
B2: Kampioen promoveert naar de 2e klasse (mits geen dispensatiespelers).
B3 en B4 spelen een najaars- en voorjaarscompetitie.
C1: Kampioen gaat naar de 1e klasse (mits geen dispensatiespelers). Nummers 11 en 12 degraderen naar de 3e klasse.
C2: Kampioen promoveert naar de 2e klasse (mits geen dispensatiespelers).
C3 en C4 spelen een najaars- en voorjaarscompetitie.

D1: De nummers 1, 2 en 3 promoveren rechtstreeks naar de nieuwe 3e divisie. De nummer 4 speelt met de andere nummer 4 om 9 plaatsen in de 3e divisie. De nummers 11 en 12 degraderen naar de 1e klasse.
D2: Kampioen promoveert naar de 1e klasse (mits geen dispensatiespelers). Er komt verder een versterkte promotie waarover later meer. De nummers 11 en 12 degraderen.
D3 en D4 spelen een najaars- en voorjaarscompetitie.

Vr1: De kampioen promoveert naar de 3e klasse. De nummers 11 en 12 degraderen naar de 5e klasse.
MC1: Heeft dispensatiespelers en kan niet promoveren. De nummer laatst degradeert.

 

Vrijwilligersavond druk bezocht

Elke dag opnieuw zijn vrijwilligers in de weer voor onze vereniging. Als bestuurders, trainers, leiders, scheidsrechters, grensrechters, barmedewerkers, organisatoren van evenementen, schoonmakers, onderhoudsmedewerkers of als leden van de werkploeg, commissies enz. enz. zorgen zij ervoor dat onze vereniging draaiende gehouden wordt. Om hen te bedanken werd ook dit jaar de Vrijwilligersavond gehouden, deze keer op Goede Vrijdag 3 april. Aan het begin van de avond arriveerden de eerste VV Papendrechters, jong en oud, in onze kantine. Het openingswoord werd verzorgd door vicevoorzitter Peter Michielse. Aan het eind van zijn toespraak verklaarde hij het buffet officieel voor geopend. De genodigden hadden de keus uit diverse salades met stokbrood, patat, kip- en varkenssaté, kroepoek en sausjes. Tot aan het einde van het buffet waren de drankjes gratis. De laatsten van de ongeveer 100 aanwezigen gingen pas ver na middernacht naar huis. We danken de organisatoren en het barpersoneel voor de uitstekende verzorging van de versnaperingen en de vrijwilligers voor hun inzet.

Vrijwilligersavond2015 B     Vrijwilligersavond2015 D

Vrijwilligersavond2015 A     Vrijwilligersavond2015 F

Vrijwilligersavond2015 E     Vrijwilligersavond2015 G

Vrijwilligersavond2015 H     Vrijwilligersavond2015 J

Vrijwilligersavond2015 K     Vrijwilligersavond2015 M

Vrijwilligersavond2015 N     Vrijwilligersavond2015 P

Vrijwilligersavond2015 Q     Vrijwilligersavond2015 R

Vrijwilligersavond2015 C

 

Paasbingo bij VV Papendrecht

Op zaterdag 11 april wordt bij VV Papendrecht de jaarlijkse Paasbingo gehouden. Het door de Activiteitencommissie georganiseerde festijn staat garant voor een avondlang speelplezier. Uiteraard zijn mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een Wonky Monky Partybox met microfoon ter waarde van € 169.99, beschikbaar gesteld door Jurian Duijzer van Intertoys Dordrecht Centrum. Verder zijn cadeaubonnen te winnen van Sporttown Papendrecht en Keurslager Hans Compeer, bioscoopbonnen en nog veel meer. De Paasbingo is bedoeld voor iedereen, leden én niet-leden, ook voor de jeugd! Het begint omstreeks 20.00 uur en is rond 22.30 uur afgelopen. Dus kom op zaterdagavond 11 april naar onze kantine en bingo mee!

 

Spelerspassen verlengen

Van een aantal leden is de geldigheid van zijn of haar spelerspas verlopen of verloopt deze binnenkort. Zij moeten daarom een nieuwe spelerspas aanvragen en worden derhalve verzocht zo spoedig mogelijk een pasfoto + € 2,60 in te leveren. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer.
 – af te geven bij secretaris Theo Wolters.
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen!

    Naam Geboortedatum
 P. Brugmans 08/10/1972
 S. Groen 30/01/1997
 H.F. Homeijer 04/01/1982
 S. Kappar 01/08/1992
 P. Koets 12/04/1968
 A. Mohamed Ali 16/10/1996
 A. Oosse 13/04/1988
 S. Romijn 09/12/1994
 M.W. van der Sluys 04/09/1981
 D. Sweet 26/04/1985
 K. Swets 18/10/1994
 P. Theunisse 24/11/1993

 

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Stem op onze penningmeester!!!

Mede dankzij onze penningmeester Johan Roomer is VV Papendrecht bijna uit de rode cijfers. Hij verdient alle lof hiervoor. Vanwege deze geweldige prestatie is Johan genomineerd voor de verkiezing van de Penningmeester van het Jaar. Tijdens de verkiezing wordt kans gemaakt op fraaie prijzen.

– De Penningmeester van het Jaar wint € 2.500 voor de clubkas en een kassasysteem ter waarde van € 2.000 voor in de kantine;
– De nummer 2 en 3 winnen elk € 1.000,- voor de clubkas;
– De nummer 4 en 5 winnen elk € 250,- voor de clubkas;
– De penningmeester met relatief de meeste stemmen wint een clubfeest inclusief dj en geluidsinstallatie in de kantine;
– Alle penningmeesters mogen gratis naar één van de vier regionale minicongressen;
– Alle penningmeesters kunnen het gehele jaar gebruik maken van alle ondersteuningsmogelijkheden.

De stemperiode loopt tot en met zondag 26 april. De jury kijkt bij het beoordelen van de genomineerden onder andere naar de motivatie en het aantal maal dat er gestemd is (relatief, dus ten opzichte van het aantal leden).

 

Trainingen E-teams afgelast, overige trainingen gaan door  (31 maart 2015)

Vanwege de slechte weersomstandigheden bestaande uit een stormachtige wind en zware regenbuien met onweer zijn uit veiligheidsoogpunt voor dinsdag 31 maart de trainingen voor de E-pupillen afgelast. De overige trainingen gaan gewoon door.

 

VV Papendrecht in actie voor Kaboutersport

Voor het zevende jaar wordt voor de jongste leerlingen van de Papendrechtse basisscholen het sportkennismakingsproject Kaboutersport georganiseerd. Bewegen en sporten is goed voor iedereen en met name voor kinderen. De keuze voor een sport is vaak lastig op deze jonge leeftijd. Om hieraan tegemoet te komen worden gedurende 8 weken voor kinderen uit groep 1 en 2 in Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keizerweg 110, diverse sportkennismakingslessen gehouden. Het initiatief ligt bij de gemeente Papendrecht. De concretisering wordt verzorgd door Stichting Hattrick. De meerwaarde bestaat eruit dat sportclubs helpen bij de uitvoering van Kaboutersport. Uiteraard steunt VV Papendrecht het project van harte. Wij stellen daarom jaarlijks mensen en materieel ter beschikking om de kleuters kennis te laten maken met voetbal. Dit jaar staat voetbal op 8 april op het programma. Trainers van VV Papendrecht en VV Drechtstreek verlenen hierbij assistentie.

 

Doe mee aan de Rabo Clubkasrun 2015

Op donderdagavond 23 april vindt de jaarlijkse Rabo Clubkasrun plaats. Het evenement wordt georganiseerd door Rabobank Drechtsteden, in samenwerking met Atletiekvereniging Passaat en PKC/SWK. In en om sportpark Oostpolder is een ronde uitgezet van 2,5 km. Je hoeft niet te hardlopen, je kunt ook gewoon wandelen. De Rabobank sponsort iedere afgelegde ronde. Elke deelnemer ontvangt per afgelegde ronde een bedrag van € 1,50 voor de verenigingskas. De jeugdloop gaat over maximaal 2 ronden. Volwassenen kunnen maximaal 4 ronden afleggen. Samen sporten, sponsoring en gezelligheid is het motto van deze avond. Na afloop is er een leuke nazit. Iedereen kan meelopen of meewandelen voor onze club, leden én niet-leden. Als je wilt, kun je samen lopen met familieleden, buren, vrienden of collega’s. Maar het leukst zou het zijn, als iedereen met zijn team meedoet, junioren én senioren. Om eenieder de mogelijkheid te bieden om deel te nemen, zijn er op donderdag 23 april geen trainingen voor de jeugd. Bij de start bevindt zich een groep vrijwilligers van VV Papendrecht. Bij hen kun je je melden voor een deelnameformulier. Per persoon mag één formulier worden ingevuld. Vooraf inschrijven is niet nodig. Tijdens het lopen krijg je stempels. Na een volledig afgelegde ronde heb je een rode en een blauwe (2½ km). Iemand die 10 km gelopen heeft, heeft dus als bewijs 8 stempels: 4 rood en 4 blauw.

Start en finish: de atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38.
Aanvang voor deelnemers tot 15 jaar: 18.30 uur.
Aanvang voor deelnemers vanaf 15 jaar: 19.30 uur.

Doe mee en haal op deze eenvoudige wijze geld op voor onze clubkas. Met het bij elkaar gelopen geld kunnen we weer materialen kopen voor ALLE jeugd- en seniorenspelers.

 

Sponsor Sporttown Papendrecht

Sporttown Papendrecht ondersteunt VV Papendrecht al enige tijd. Sinds kort staat een reclamebord van de sportwinkel langs het hoofdveld. Sporttown is een nieuwe naam, maar een organisatie met een jarenlange ervaring in de sportbranche. De winkel voor sportkleding, sportartikelen, sportadvies en sportservice verkoopt alle grote merken. Sporttown Papendrecht richt zich vooral op voetbal, hardlopen, fitness, tennis, hockey, wandelen & casual. De winkel is te vinden op winkelcentrum ‘De Meent’, Meentpassage 5. Sporttown Papendrecht steunt niet alleen de club, maar ook de leden. Zij krijgen op vertoon van de ledenpas 10% korting op al hun aankopen. Ook geïnteresseerd in sponsoring? Neem dan contact op met de Sponsorcommissie, bijvoorbeeld per e-mail:

sponsor@vvpapendrecht.nl.

Sporttown Reclamebord

Eigenaar Rico Jansen van Sporttown Papendrecht (rechts) en Erwin Schuil van de Sponsorcommissie.

 

VV Papendrecht voetbalkrant 2015

Ook dit voorjaar zal de VV Papendrecht voetbalkrant uitgebracht worden. Mensen van de Communicatiecommissie, de Sponsorcommissie, hoofdsponsor NoSuchCompany en stersponsor Mahony Media Groep hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de totstandkoming van de editie van 2015. Daarin wordt ruim aandacht besteed aan Papendrecht – Drechtstreek. Op zaterdag 18 april verwachten we een massale publieke belangstelling bij de eerstkomende uitgave van de Papendrechtse derby. In de nieuwe VV Papendrecht voetbalkrant komen tevens de vrouwen- en meisjesafdeling alsmede de jeugdafdeling aan bod. Verder treft u er twee interviews van Erik de Bruin in aan. Tot slot ontbreken net als vorig jaar de nodige kortingsbonnen niet. De VV Papendrecht voetbalkrant 2015 wordt ook dit jaar in een oplage van ongeveer 13.000 exemplaren gedrukt. Ze worden binnenkort van de drukker naar de bezorger getransporteerd. In week 16 krijgt iedereen in Papendrecht een exemplaar in de bus. Houd uw brievenbus in de gaten!

 

Meeste trainingen op 26 maart afgelast

Als gevolg van de grote hoeveelheid regen die gevallen is op 26 maart, staan flinke plassen op onze voetbalvelden. Daarom kunnen de meeste ploegen niet trainen op de donderdagavond van week 13. De training voor Zaterdag 1 en 2 gaat vooralsnog wel door, al wordt nog gekeken in welke vorm dat kan plaatsvinden.

 

Twintigste Weekbrief van seizoen 2014-2015  (25 maart 2015)

De twintigste Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, Pupil en Team van de Week de nodige aandacht voor Wifred Genee bij VV Papendrecht, de succesvolle Voetbalkennisquiz, de geslaagde jeugdtrainersbijeenkomst, pupillen bij de KNVB en FC Dordrecht, VVP-meiden bij goededoelentoernooien en weer een nieuw jeugdteam, namelijk F5. Verder bevat de Weekbrief een oproep om te stemmen op onze clubheld Coby Blom en is de club op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de verkoop van gezonde snacks. Tot slot staat in de Weekbrief dat Eimerd van de Griend damestrainer blijft, dat Laurens Gerlich hoofdtrainer wordt van SV Noordeloos en dat Kevin van Valen naar SV Piershil gaat. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Stem op onze clubheld Coby Blom

Het Algemeen Dagblad draagt sport in de regio een warm hart toe en vindt het de hoogste tijd om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten door middel van de Verkiezing Clubhelden van de Amateursport! De verkiezing vindt plaats in iedere gemeente van Nederland en duurt tot en met zondag 26 april 2015. Per gemeente wint een clubheld met de beste gemiddelde waardering en een clubheld met de meeste stemmen. Wel zijn minimaal 50 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

Prijzen voor clubhelden
– Voor de gemeentewinnaars (beste waardering en meeste stemmen): een oorkonde, een digitale uiting en 4 weken gratis het AD voor zijn of haar vereniging.
– Voor de provinciale winnaars: een award tijdens de Award Uitreiking, een oorkonde en een digitale uiting.
– Voor de landelijke winnaar: € 25.000 voor de club, de landelijke nummer 2 € 5.000 en de landelijke nummer 3 € 1.000.

Het stemmen is gratis. Per persoon kan één stem uitgebracht worden. Door een stem uit te brengen:

– kunt u AD Lang Weekend twee weken gratis krijgen;
– maakt u kans op 250 euro;
– maakt u kans op 450 euro shoptegoed bij Intersport;
– wordt kans gemaakt op 25 kaarten om met leden van de vereniging een wedstrijd van het Nederlands Elftal te bezoeken.

Namens VV Papendrecht is Coby Blom het vaakst genomineerd.

Dus stem op Coby en maak haar Clubheld van Papendrecht!!

 

Vrijwilligersavond op 3 april

De vele vrijwilligers van VV Papendrecht zorgen ervoor dat alles bij onze club op rolletjes loopt. Om hen te bedanken voor hun inzet wordt elk voorjaar in de kantine een Vrijwilligersavond georganiseerd met een hapje en een drankje. Dit jaar is het bijeenzijn op vrijdag 3 april. Op de gezellige satéavond zijn ook de partners van harte welkom. De deuren van de kantine gaan rond 19 uur open. We proberen elke vrijwilliger persoonlijk uit te nodigen, maar mocht u nog niet benaderd zijn en toch graag de Vrijwilligersavond bijwonen, dan kunt u zich opgeven in de Commissiekamer of via: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

Satéavond voor vrijwilligers

 

Landelijke jeugdtrainersavond in Ridderkerk

Op vrijdag 27 maart vindt op het sportcomplex van V.V. Rijsoord in Ridderkerk een landelijke jeugdtrainersavond plaats die voor alle jeugdtrainers toegankelijk is. Zowel techniektraining volgens de Wiel-Coerver-methode als wedstrijdgerichte training zal aan bod komen. De organisatie is in handen van Jeugdvoetbalopleiding.nl. Het programma is als volgt:

18:30 uur:  Inloop.
19:00 uur:  Inleiding.
19:15 uur:  Coachen jeugdspelers in de praktijk.
20:30 uur:  Pauze.
20:45 uur:  Coachen met plezier.
21:45 uur:  Conclusies.
22:00 uur:  Afsluiting.

De kosten voor de interactieve en praktijkgerichte avond bedragen € 15 per persoon. Bij deelname ontvangt u gratis het Complete Oefenstofboek (digitaal) dat normaal € 39,50 kost.

 

Bijeenkomst jeugdtrainers geslaagd

Onder grote belangstelling van vele jeugdtrainers vond op vrijdagavond 20 maart de voorjaarsbijeenkomst voor jeugdtrainers plaats. Onder het motto ‘Coach: laat je trainen – Trainer: laat je coachen’ gaven Theo Smit en Vincent de Klerk op het veld een demonstratietraining met C1. De avond, georganiseerd en begeleid door de technische specialisten Theo Smit, Hans van Dongen, Paco Ariza Lora en Jacco Hessing, was bedoeld om jeugdtrainers te helpen zich te ontwikkelen als trainer. In de kantine werd na de veldtraining de trainersbijeenkomst geëvalueerd. Het was een geslaagde avond die een belangrijk onderdeel vormt van het Technisch Jeugdplan van VV Papendrecht.

Trainingsavond Buiten 20-03-2015     Trainingsavond Evaluatie 20-03-2015

 

Spelerspassen van E naar D

Komend seizoen gaat een flinke groep tweedejaars E-pupillen over naar de D’tjes. Vanaf dat moment moeten ze beschikken over een spelerspas. Om een spelerspas te verkrijgen dienen een recente pasfoto + € 2,60 ingeleverd te worden. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer.
 – af te geven bij secretaris Theo Wolters.
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen!

Het gaat om de volgende voetballers:

L. Aalst   R. Baars   J. Baas   D. Baas   H. Badloe
E. Bergsma   B. Butter   B. Crijenkovic   X.B. v.d. Giessen   W. v.d. Graaf
A. Hameete   T. Harlaar   L. van Helden   J. Hofland   Y. Huizer
T. Itjoejaree   A.B.F. Janssen   S. Jhakrie   H.R. de Jong   E. Karapinar
H.R. de Jong   J. Knikman   R. Kok   J. Koswal   T. van Kwawegen
N.T. Laldjising   O. Leferink   A. Mulder   M. de Niet   F. Preidel
J. de Ruiter   A.S.S. Slikkerveer   L.C.M. Stekelbos   D. v.d. Stel   J. Straal
J. van Tol   T. Tram Kim   B. Tukker   V.J. Tumolo   C.J. Wu

 

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Succesvolle Voetbalkennisquiz

Op maandagavond 16 maart werd de traditionele Voetbalkennisquiz van de VV Papendrecht weer gehouden. De quiz, die met koppels werd gespeeld, werd deze keer verzorgd door Bureau Voetbalquiz. In een ontspannen sfeer werd eerst een warming-up gespeeld met gele en rode kaarten. Volgens het principe petje op, petje af werden vragen gesteld, totdat één persoon over was. Die had de eerste prijs van de avond verdiend. Het was Niels die er met de rood-wit-blauwe snoepzak vandoor ging.
Na de warming-up werd gestart met de eerste ronde van twintig vragen. Met vragen over Oranje, VV Papendrecht en de Eredivisie werd het de kandidaten behoorlijk lastig gemaakt. De tussenronde bestond uit het invullen van de namen van 11 voetbalclubs waarvan het embleem was weergegeven. De tweede ronde bestond opnieuw uit 20 vragen, ditmaal over allerlei onderwerpen. Deze ronde was een stuk moeilijker dan de eerste. De finaleronde bestond uit vijf vragen waarmee nog 15 punten waren te behalen. Nadat alle punten geteld waren, kon de uitslag bekend gemaakt worden. De derde plaats werd bezet door vader en zoon Middelkoop, Hennie en Niels. De tweede plaats was voor Erwin Schuil en Jacco Veenman. Teus Baars en Arjan van Toor waren de glorieuze winnaars. Zij mochten de beker in ontvangst nemen en kregen net als de anderen van de top drie een bosje bloemen. Al met al was het een gezellige en geslaagde avond die prima verzorgd werd door Bureau Voetbalquiz, met leuke vragen die veel o-ja-momenten opleverden. Als laatste nog een bedankje voor de barmedewerkers die voor lekkere versnaperingen zorgden.

Voetbalquiz Winnaars 16-03-2015     Voetbalkennisquiz 16-03-2015 D

Voetbalkennisquiz 16-03-2015 C     Voetbalkennisquiz 16-03-2015 B

Voetbalkennisquiz 16-03-2015 A     Vullen of Voeden 15-03-2015 A

 

Wilfred Genee bij VV Papendrecht

Zoals eerder gemeld doet VV Papendrecht mee aan het project van Wilfred Genee genaamd ‘De voetbalkantine: Vullen of Voeden’, een uitvloeisel van zijn weddenschap met Johan Derksen om te zorgen voor een voedzamer assortiment in de voetbalkantine. We maken gebruik van het bijbehorende pakket bestaande uit promotiematerialen, een handleiding met recepturen en ondersteuning door het Vullen of Voeden team. Voor de deelnemende clubs is een aantal spelregels opgesteld. Van clubs wordt verwacht dat ze:

– minimaal drie gerechten uit het Vullen of Voeden assortiment gedurende één voetbalseizoen op de kaart hebben staan;
– alle wettelijk geldende hygiënevoorschriften naleven;
– promotiemateriaal van Vullen of Voeden zichtbaar plaatsen in de kantine;
– producten en receptuur respecteren en zichtbaar uitdragen, en
– volledige medewerking verlenen aan een kwaliteitscontrole om het proces te monitoren.

Op zaterdag 15 maart kwam Wilfred Genee persoonlijk langs om te kijken hoe het eraan toegaat in onze kantine. Kennelijk was hij tevreden gezien zijn commentaar op zijn Twitter-account: ‘Prima’.

Wilfred Genee bij VV Papendrecht

Vullen of Voeden 15-03-2015 B
De foto’s zijn afkomstig van het Twitter-account van Wilfred Genee  >>

 

Bijeenkomst jeugdtrainers

Eén van de doelstellingen van het nieuwe jeugdplan is het verhogen van het opleidingsniveau bij VV Papendrecht. In het kader daarvan zullen jaarlijkse twee tot drie bijeenkomsten voor jeugdtrainers georganiseerd worden. We willen hiermee één lijn creëren binnen de club, (nog) betere trainers/coaches ontwikkelen en betrokkenheid vergroten. De eerste trainingsbijeenkomst wordt gehouden op:

– vrijdag 20 maart van 19.00 – 21.30 uur.

De inloop is vanaf 18.45 uur, gevolgd door het welkomswoord. Een groot gedeelte van de bijeenkomst zal plaatsvinden op het veld. Een nabespreking zal niet ontbreken. We doen een oproep aan alle (assistent-)jeugdtrainers/-coaches (A, B, C, D, E, F) om de avond bij te wonen. Laat je inspireren door onze technische specialisten Theo Smit, Hans van Dongen, Paco Ariza Lora en Jacco Hessing. Zij rekenen op jouw aanwezigheid! Wil je je als jeugdtrainer verder ontwikkelen? Mis deze kans voor open doel dan niet! Coach: laat je trainen – Trainer: laat je coachen.

 

Voordeel met Ledenpas

Iedereen die lid is van voetbalvereniging Papendrecht, heeft recht op de Ledenpas. Deze biedt de nodige voordelen.
Op winkelcentrum ‘De Meent’ krijg je op vertoon van je Ledenpas 10% korting bij de aankoop van artikelen bij Sporttown Papendrecht (Meentpassage 5) en Shoeby Papendrecht (Veerpromenade 102). Ook kun je voordelig artikelen aanschaffen in de VV Papendrecht Shop die zich in de kantine bevindt. De winkel is elke zaterdag geopend van 09:30 tot 12:30 uur. Met je Ledenpas kun je tevens alle thuiswedstrijden van het eerste gratis bezoeken. Heb je nog geen Ledenpas? Kom dan bij ons langs. In de Commissiekamer is de Ledenpas gratis af te halen.

 

Gezocht: vrijwilligers verkoop gezonde snacks

Op zaterdagen en tijdens speciale evenementen worden vanuit het houten hok op ons plein gezonde snacks verkocht. VV Papendrecht is op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij zouden willen helpen. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, neemt u dan contact op met de Activiteitencommissie.

Logo A-team

 

Negentiende Weekbrief van seizoen 2014-2015  (11 maart 2015)

De negentiende Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, Pupil en Team van de Week de nodige aandacht voor de Voetbalkennisquiz bij VV Papendrecht, de XtraGrass-velden, de Vrijwilligersavond, Kies voor Hart en Sport bij VV Papendrecht, Spelerspassen van E naar D, de terugkeer van Dennis Herremans naar Papendrecht en Nieuwe trainingspakken voor D4. Verder bevat de Weekbrief artikelen getiteld: “VV Papendrecht blijft maar groeien”, “Nomineer Clubheld VV Papendrecht” en “Vrijwilliger in het zonnetje”. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Voetbalkennisquiz bij VV Papendrecht

Op maandagavond 16 maart wordt in de kantine van VV Papendrecht opnieuw een leuke Voetbalkennisquiz gehouden. Het betreft een koppelquiz, maar de inschrijving gaat per persoon. Als je niemand hebt kunnen vinden om aan de quiz mee te doen, zal de organisatie voor een partner zorgen. De kosten per persoon zijn 2 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. Mensen die zich van tevoren aanmelden, krijgen als beloning een consumptiebon. Voor leden van de BusinessClub is de toegang gratis. De kantine gaat om 19.30 uur open. De quiz begint om 20.00 uur. De vragen worden verzorgd door Bureau Voetbalquiz. Voor nadere informatie en inschrijving kunt u per e-mail contact opnemen met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

Poster Bureau Voetbalquiz VV Papendrecht 05

 

Kies voor Hart en Sport bij VV Papendrecht

‘Sport en bewegen is leuk en nog gezond ook!’ Dat is het motto van ‘Kies voor Hart en Sport‘, een project waarbij de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs leren en ervaren wat het belang van sporten is in combinatie met gezonde voeding en leefstijl. Tijdens de gymnastieklessen komen de leerlingen in aanraking met verschillende vormen van sport. Vervolgens kunnen ze deelnemen aan een  sportkennismakingscursus. VV Papendrecht werkt al jaren vol overtuiging mee aan Kies voor Hart en Sport. Tijdens onze cursus worden de beginselen van voetbal uitgelegd waarbij sportplezier centraal staat. In totaal 17 scholieren, zowel jongens als meisjes, zullen op vier achtereenvolgende woensdagen, te weten 18 en 25 maart en 1 en 8 april, van 18.00 tot 19.00 uur voetballessen krijgen op het Slobbengors. We zijn ervan overtuigd dat ze veel zullen opsteken van het belangrijke en leerzame project.

 

XtraGrass-velden en afgelastingen

Inmiddels hebben we een half jaar ervaring met onze nieuwe XtraGrass-velden en het is goed om terug te kijken, wat ons dat gebracht heeft. Het geeft ons ook de mogelijkheid om wat uitleg te geven. Zoals een ieder weet zijn veld 2 en veld 4 zogenaamde XtraGrass-velden: een basis van matten met kunstgras, waar vervolgens een dun laagje grond op aangebracht is, en daarna ingezaaid met gewoon graszaad. Het natuurlijke gras wortelt door de kunstgrasmatten heen. De gedachte hierachter is dat ook in de herfst- en winterperiode de velden belast kunnen worden, ondanks het gedeeltelijk verdwijnen van het natuurlijke gras. Op deze manier zou er dan steeds op een goed (en zeer vlak) veld getraind en gespeeld kunnen worden. Merk op dat we dus geen echt kunstgras hebben, maar een ondersteunende laag aan natuurlijk gras.

Positief is dat de velden inderdaad vlak blijven, iets harder dan onze gewone velden. In het algemeen is er enthousiasme bij degenen die er op spelen of trainen. In de afgelopen maanden is het natuurlijke gras enigszins verdwenen, maar nu het voorjaar begint en de groei er weer in komt moeten de velden ook weer groener gaan worden. Wat niet positief is, is dat we in de afgelopen maanden nog steeds regelmatig trainingen en wedstrijden hebben moeten afgelasten. Uiteraard maakt het bestuur zich hierover ook zorgen. Daarom willen we hier uitleggen wat het probleem is en wat het bestuur doet om de zaak beter te krijgen.

Bij het aanleggen van beide XtraGrass-velden is een volledig nieuw drainagesysteem aangelegd. Wanneer het regent sijpelt het water door de bovenlaag en wordt opgevangen door de drainagebuizen in de grond. Het water wordt dan afgevoerd naar twee verzamelplaatsen: een ondergrondse buis aan de kant van de dijk (Industrieweg) en een afwatering naar de sloot achter het pupillenveldje. Die laatste loopt prima, die eerste niet. Het water lijkt niet snel genoeg afgevoerd te kunnen worden vanuit de verzamelplaatsen, waardoor de drainagebuizen te lang vol blijven staan, met als gevolg dat het water dat in de bovenlaag van het veld zit niet snel genoeg weg kan. En dus blijft de bovenlaag te lang te nat, met afgelastingen tot gevolg.
Het bestuur heeft hierover meerdere keren met gemeente en verantwoordelijke aannemer gesproken. Eerste punt van actie is ervoor zorgen dat het water aan de dijkzijde sneller afgevoerd kan worden. De gemeente heeft hiervoor het betreffende pompsysteem aangepast: het water wordt nu eerder in de Gantel geloosd. Dat heeft nog geen volledige verbetering gegeven, zodat de volgende stap is de controle van de drainage, vooral aan de kant van de dijk (Industrieweg). Dit zal gebeuren als veld 2 en veld 4 in onderhoud gaan, vanaf half mei. Met het aankomende voorjaar hopen we dat we vanaf nu tot het einde van de competities zowel trainingen als wedstrijden niet meer hoeven af te gelasten.

Inmiddels hebben we de urgentie bij de gemeente aangegeven, de wethouder van Sportzaken is ook op de hoogte. Te veel afgelastingen levert ons gefrustreerde leden op en daar zit niemand op te wachten. Financieel worden we er ook niet beter van (meer huur, minder inkomsten vanwege geen activiteiten op het Slobbengors). Op donderdag 5 en vrijdag 6 maart heeft de gemeente op ons uitdrukkelijk verzoek de velden 1, 5 en 6 gerold. Veld 3 is in de tweede week van maart aan de beurt. Begin april zullen de natuurgrasvelden opnieuw gerold worden. Ze zouden dan beter bespeelbaar moeten zijn geworden. Hiermee gaan we ervan uit dat we de komende periode al onze velden optimaal kunnen gebruiken voor zowel trainingen als wedstrijden.

Het bestuur

 

Vrijwilliger in het zonnetje

Een club draait op vrijwilligers en voor velen lijkt dat altijd maar zo vanzelfsprekend. Maar dat is het eigenlijk niet en zeker niet in onze huidige maatschappij. Bij vele verenigingen blijkt dat het steeds moeilijker is om vrijwilligers te vinden die belangeloos wat voor de club willen doen. Helaas ook bij de onze. Bij VV Papendrecht dragen wij graag uit hoezeer wij al onze vrijwilligers waarderen. Daarom is de Sponsorcommissie van plan om in samenwerking met Ron’s Bloemen- & Kadosjop elke maand een vrijwilliger van onze mooie club in het zonnetje te zetten. Dit doen wij door een fraai Papendrechts bosje bloemen uit te reiken aan een willekeurig gekozen, echte VV Papendrechter. Deze bos bloemen staat symbool voor onze grote dank voor ieders inzet binnen ons cluppie. Want zonder de tomeloze inzet van al onze clubmensen is er geen vereniging en kunnen wij, en onze kinderen, niet met plezier voetballen! Ben je nog geen vrijwilliger maar lijkt het je leuk om ook je steentje bij te dragen binnen onze club? Meld je dan aan, er is altijd wat te doen! Dit kan door contact op te nemen met één van onze bestuursleden, bijvoorbeeld door een e-mail te sturen naar:

voorzitter@vvpapendrecht.nl of secretaris@vvpapendrecht.nl.

Sponsorcommissie VV Papendrecht

Ron’s Bloemen- en Kadosjop is de laatste winnaar van de verkiezing van de Gezelligste Winkel van Papendrecht.

 

Nomineer Clubheld VV Papendrecht

Vrijwilligers spelen een onmisbare rol in de amateursport en daarmee in de maatschappij. Clubhelden zijn het! Daarom organiseert het Algemeen Dagblad de verkiezing ‘Clubhelden van de Amateursport’. Want zonder de energie, passie en liefde van de vrijwilligers kunnen sportverenigingen niet bestaan. En deze inzet wil het AD graag belonen. De verkiezing vindt plaats van zaterdag 14 maart tot en met zondag 26 april 2015 in iedere Nederlandse gemeente. De landelijke winnaar verdient liefst € 25.000 euro voor zijn of haar club. Tijdens de stemperiode kan alleen op iemand gestemd worden die genomineerd is. Tot nu toe is van onze club alleen Coby Blom genomineerd.

 

Voetbal en training op dinsdag afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid regen die gevallen is op dinsdag 3 maart, staat het Slobbengors vol met water. Daarom kan niet getraind worden op de voetbalvelden. Ook de bekerwedstrijd van de meisjes C1, die voor dinsdagavond op het programma stond, is afgekeurd.

 

Thuisduels zondag afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid regen die op zondag 1 maart in alle vroegte gevallen is, zijn alle zondagse thuiswedstrijden afgelast.

 

Meisjes en Vrouwen bij VV Papendrecht  (28 februari 2015)

De meisjes-/vrouwenafdeling van VV Papendrecht is een belangrijk onderdeel van onze club. De afdeling is nog steeds groeiende en dit seizoen zijn we gestart met meer ploegen dan ooit tevoren, zowel zeven- als elftallen. VV Papendrecht vindt dat het meisjes- en vrouwenvoetbal een belangrijk onderdeel is van de maatschappij en wil dit laten zien door hier veel aandacht aan te besteden. Het is de vereniging er alles aan gelegen de onderbouw goed op te leiden. Voor elke leeftijdsgroep wordt gekeken waar de meisjes behoefte aan hebben. Hierop wordt ingespeeld door voor de juiste trainingsstof en begeleiding te zorgen en zo de meisjes te helpen zich verder te ontwikkelen, zowel binnen als buiten het veld. Zij zijn immers de dames van de toekomst. Het is ons weer gelukt een team van trainers en leiders neer te zetten die met veel enthousiasme de ploegen begeleiden. De onderlinge verhoudingen bij de dames zijn uitstekend. Het vorige seizoen was niet voor niets het succesvolste uit de geschiedenis met de kampioenschappen van Vrouwen 1 en 2 en Meisjes D. De D-meiden leverden een unieke prestatie door bovendien de KNVB-beker te winnen. Tijdens het Sportgala Papendrecht werd VV Papendrecht Meisjes D1 tweede bij de verkiezing van Sporttalentploeg 2014. We zijn hier heel trots op. Maar ook buiten het veld doen de dames veel samen zoals picknicken, taarten bakken, paintballen, thuiswedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal bezoeken en op kamp gaan. Uiteraard hebben wij altijd ruimte voor nieuwe, aanstormende talenten. Meisjes kunnen terecht bij Lonneke Michielse (coördinator van de meisjes), vrouwen bij Eimerd van de Griend (hoofdtrainer van de vrouwen). U kunt ook gewoon eens langskomen op het Slobbengors, bijvoorbeeld om enkele keren vrijblijvend mee te trainen. Nadere informatie kunt u ook per e-mail inwinnen:

 Voor algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
 Voor jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
 Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Rest ons de meisjes en vrouwen, uitkomend in welk team dan ook, een goed en vooral sportief jaar toe te wensen. We blijven de verrichtingen nauwlettend volgen.

 

Voetbal en meeste trainingen afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen zijn onze voetbalvelden momenteel niet of nauwelijks bespeelbaar. Daarom kan op woensdag 25 februari niet getraind worden op de velden. Ook de bekerwedstrijd van de meisjes C1 is afgelast. Op donderdagavond 26 februari kunnen de meeste trainingen eveneens geen doorgang vinden. Alleen de trainingen van Zaterdag 1 en 2 gaan door.

 

Achttiende Weekbrief van seizoen 2014-2015  (25 februari 2015)

De achttiende Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, Pupil en Team van de Week de nodige aandacht voor nieuwe trainingspakken voor F3, de komende bijeenkomst voor jeugdtrainers, D1-spelers uitgenodigd door de KNVB, VVP’ers bij Sportgala Papendrecht, Valentijnskaarten voor damestrainer, Terry van der Waal naar Nieuw-Lekkerland en de loting voor de Dordt Centraal Jeugdbokaal 2015. Tot slot bevat de Weekbrief een artikel over vrouwen en meisjes bij VV Papendrecht. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Veel afgelastingen, zaterdag thuis alles afgekeurd

Vanwege de enorme hoeveelheid regen staat flink veel water op ons sportcomplex. De bovenlaag van de Xtragrass-velden is erg nat en op de natuurgrasvelden staan grote plassen. Daarom kan op vrijdagavond 20 februari niet getraind worden op onze voetbalvelden en is voor zaterdag 21 februari al het thuisvoetbal afgelast. Ook de uitduels van F1, F5 en Zaterdag 4 zijn afgelast evenals de competitiewedstrijd van Zaterdag 1 bij Pernis. Op dit moment gaan alleen de uitwedstrijden door van B1, E2, E3, E6, MP1 en MD1. Papendrecht 1 speelt als alternatief vanaf 15 uur een oefenwedstrijd tegen Peursum 1 op het kunstgrasveld van sportpark Peursum, Sportplein 1 te Giessenburg. Vraag voor de zekerheid aan je trainer/leider of je wedstrijd doorgaat.

 

VVP’ers bij Sportgala Papendrecht

In theater De Willem zijn op woensdagavond 18 februari 2015 de jaarlijkse sportverkiezingen gehouden. In de categorie ‘Sporttalent 2014’ won Bridget Janssen. TOP 1 Meisjes werd Sporttalentploeg 2014. Pricilla Huisman werd uitgeroepen tot Sportvrouw 2014 en Roy Hoornweg werd Sportman 2014. De oeuvreprijs ging naar Mady Tims en PKC/SWK-groep 1 pakte de titel van Sportploeg van 2014. De genomineerde sportteams van VV Papendrecht wonnen net geen hoofdprijs. Zaterdag 1 werd 3e bij de verkiezing van Sportploeg van 2014 en MD1 werd 2e bij de verkiezing van Sporttalentploeg. De meiden kregen voor deze prachtige prestatie allemaal een mooie bos bloemen. Leden van Verdienste Eimerd van de Griend en Dick Verschoor werden net als de overige genomineerde vrijwilligers benoemd tot ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Ze werden uitgebreid in het zonnetje gezet. Het was een leuke avond die werd opgeluisterd met zang bij de opening en de afsluiting. Tussen de diverse prijsuitreikingen door was er het nodige entertainment dat varieerde van gymnastiek en touwtjespringen tot dansen. Op uitnodiging van de organisatie verrichtte onze voorzitter Bram Blom de prijsuitreiking van Sportman 2014. De gehele avond werd aan elkaar gepraat door Michel Zegelaar. De organisatoren van het Sportgala kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Vele aanwezigen bleven na afloop onder het genot van een drankje en hapje in de foyer hangen om over de verkiezingen en over sport te praten. Het gezegde “sport verbroedert” is dan ook op zijn plaats.

Van het Sportgala Papendrecht zijn foto’s gemaakt door Dirk Werkman  >>

Sportgala 18-02-2015 A
Alle prijswinnaars

Sportgala MD1 18-02-2015
De D-meiden met wethouder Koppenol

 

Valentijnskaarten voor damestrainer

Voormalig bestuurslid Eimerd van de Griend wordt bijzonder gewaardeerd binnen Papendrecht. Hij is niet voor niets benoemd tot Lid van Verdienste. Bovendien werd hij tijdens het Sportgala Papendrecht uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van het Jaar.’ Dat de hoofdtrainer van de vrouwen vooral uitermate geliefd is onder de Papendrechtse dames bleek maar weer op Valentijnsdag, toen de postbode hem een enorme stapel Valentijnskaarten bezorgde, afkomstig van zijn speelsters. “Ons Valentijntje jij Eim!”, “Ja hoor, lekkere vent!”, “Happy Valentijn voor ONZE Eim.”, “Love youuuuu” en “Super leuk Eim!!!!!” viel er te lezen. Als onze dames de tegenstanders op het veld net zo weten te verrassen als hun trainer met Valentijnsdag, dan belooft het een spetterend tweede deel van het seizoen te worden.

Valentijnskaarten A     Valentijnskaarten B

 

Vullen of Voeden in de kantine

‘Vullen of Voeden’ is een wegwijzer voor bewuster eten en drinken. Met gebruikmaking van een voedingswijzer kun je voor een goede gezondheid zorgen. Dit is iets waar Wilfred en Lili Genee zich voor inzetten en waarover ze een boek geschreven hebben. Een discussie hierover in het televisieprogramma ‘Voetbal International’ heeft tot een weddenschap geleid tussen Wilfred Genee en Johan Derksen. Genee dient minstens 50 voetbalclubs te bewegen om een gezonder menu op te stellen. Hij is de uitdaging aangegaan en heeft het project ‘De voetbalkantine: Vullen of Voeden’ geïntroduceerd, waarin hij probeert structureel gezonder eten en drinken op de menukaart van voetbalkantines te krijgen. VV Papendrecht doet mee aan het project. Dit houdt niet in dat alle huidige snacks worden verbannen, maar wel, dat gezondere alternatieven aangeboden worden. Vanaf heden staan daarom naast de bestaande artikelen een reeks gerechten uit het assortiment van Vullen of Voeden op de kaart als smoothies, salades en kleine, niet-vette snacks die op een gezonde wijze bereid worden. Om duidelijk te maken dat wij meedoen aan Vullen of Voeden staat het nodige promotiemateriaal in de kantine met daarbij de sponsoren die de actie mogelijk gemaakt hebben.

Het hoofddoel om aan de campagne mee te doen is om meer gezondere voeding in onze voetbalkantine te krijgen. Maar er staat meer op het spel. Deelnemende clubs maken kans op een wedstrijd tegen het RTL-Sterrenteam onder leiding van John Williams, om gastheer te zijn voor een optreden van VI met onder andere Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en Johan Boskamp, en, als Genee de weddenschap wint, een kooksessie van Johan Derksen in de winnende sportkantine. Alle deelnemende clubs krijgen sowieso een eervolle vermelding op televisie en andere media-uitingen. En als klap op de vuurpijl is er €15.000 beschikbaar gesteld door Jamie magazine, het Nederlandse tijdschrift van Jamie Oliver, voor het vernieuwen van de keuken in de voetbalkantine. Doe ook mee en help ons de titel te winnen van ‘meest bewuste voetbalkantine 2014-2015’.

Vullen of Voeden kantine VV Papendrecht     Zaalvoetbal jeugd 01-02-2015 Vullen of Voeden

 

Nominaties Sportgala Papendrecht

Op woensdag 18 februari vindt het jaarlijkse Sportgala Papendrecht plaats in theater De Willem. Gratis toegangskaarten zijn af te halen bij de receptie van het gemeentehuis. De zaal gaat open om 19.30 uur. Het Sportgala Papendrecht begint om 20.00 uur. Het wordt een sprankelende avond waarop ‘sportend Papendrecht’ centraal staat, met ruim aandacht voor zowel breedte- als topsport. De afgelopen jaren zijn meermaals ploegen en vrijwilligers van VV Papendrecht in de prijzen gevallen. Ook deze keer zijn de nodige VVP’ers genomineerd:

– Categorie Sportploeg 2014: VV Papendrecht 1.
– Categorie Sporttalentploeg 2014: VV Papendrecht Meisjes D1.
– Vrijwilligers: Eimerd van de Griend en Dick Verschoor.

Naast het uitreiken van de prijzen in de verschillende categorieën is ook weer voldoende entertainment. Zo zal onder andere de Papendrechtse Dansstudio Bounce, die inmiddels landelijke bekendheid geniet door het RTL4-programma Everybody Dance Now met Da Bounce Squad, een spetterend optreden verzorgen. Tijdens de avond wordt de muziek verzorgd door de Papendrechtse DJ T-Style. We hopen dat tijdens het Sportgala de nodige VVP’ers met de bloemen naar huis kunnen.

 

Dringende oproep 2e-jaars B (jongens en meisjes)!

Met ingang van dit jaar moeten alle tweedejaars B-junioren in Nederland een spelregelbewijs bezitten dat verkregen kan worden middels het maken van een verplichte spelregeltoets op de volgende website: www.voetbalmasterz.nl. Op die KNVB-website staan verschillende toetsen en oefenmateriaal voor de voetballers. De inlogcodes voor de website zijn verkrijgbaar bij onze club. Zonder spelregelbewijs mag je vanaf 1 januari 2015 geen officiële wedstrijden meer spelen voor je club. Heb jij je spelregeltoets al gedaan? Nee, dat betekent dan dat je geen wedstrijden voor de beker en competitie mag spelen. Het is dus belangrijk dat je alsnog zo snel mogelijk je spelregelbewijs haalt. Neem voor informatie of eventuele begeleiding contact op met Martin Mutsaers of benader de Jeugdafdeling van onze club per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Meiden doen aan zaalvoetbal

Net als een week terug waren op de eerste zaterdag van februari alle officiële voetbalwedstrijden afgelast en net als zeven dagen geleden werd in allerijl als alternatief een sporthart gehuurd. Konden vorige zaterdag veel jongensteams zaalvoetballen, deze keer waren de meiden aan de beurt. “Mooie club toch VV Papendrecht die dit mogelijk maakt”, “Was super leuk! Ze hebben heerlijk kunnen voetballen”, “Fijn met elkaar” en “Ze zijn lekker bezig!!” waren enkele van de reacties. VV Papendrecht wil wederom eenieder bedanken die het zaalvoetbal mogelijk gemaakt heeft.

Meiden zaalvoetbal 07-02-2015

 

Zeventiende Weekbrief van seizoen 2014-2015  (11 februari 2015)

De zeventiende Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week de nodige aandacht voor de nominaties van het Sportgala Papendrecht, de jeugd in de zaal, de Robin Matena Bokaal 2015 en de actie ‘Vullen of Voeden’. Tot slot bevat de Weekbrief een artikel over D1- en C2-spelers weer in actie voor de KNVB en de Voetbalschool van FC Dordrecht. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Problemen teampagina’s

Momenteel kan het lang duren voordat een teampagina in beeld komt. Pas na lange tijd wachten en 1 of 2 keer op de knop F5 geklikt te hebben, verschijnt de geselecteerde pagina in beeld. Op de teampagina’s zijn net als op de pagina’s met het wedstrijdprogramma en de uitslagen voetbalgegevens te zien die afkomstig zijn van de KNVB-dataservice. Het ophalen gevolgd door het weergeven van data duurt door een onbekende oorzaak aanmerkelijk langer dan normaal. Bij de pagina met uitslagen was dit zelfs zo problematisch, dat we besloten hebben deze voorlopig leeg te laten. Voor het ophalen en weergeven van de voetbaldata zijn we afhankelijk van derden en kunnen de storingen daarom niet onmiddellijk zelf oplossen. Uiteraard zitten we er wel achterheen en proberen ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk verholpen zijn.

 

Alles afgelast voor 7 februari, Zaterdag 1 speelt oefenduel

Vanwege de veldcondities heeft de KNVB alle officiële voetbalduels van de categorie B in het district Zuid I voor zaterdag 7 februari afgelast. Ook de wedstrijden van de teams die in de categorie A uitkomen (Zaterdag 1 en 2, A1, B1 en D1) gaan niet door. Als alternatief speelt het eerste vanaf 15 uur op sportcomplex Stadspolders in Dordrecht een oefenpartij tegen GSC/ODS.

 

Spelerspassen

Voor 2015 moet een aantal leden zijn of haar spelerspas verlengen of aanvragen (voor pupillen die bij de D’tjes gaan voetballen). Navolgende spelers worden verzocht zo spoedig mogelijk een pasfoto + € 2,60 in te leveren. Gaarne naam + geboortedatum vermelden, het liefst op de achterkant van de pasfoto. Zorg dat het tijdig geregeld is door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer.
 – af te geven bij secretaris Theo Wolters.
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen!

    Naam Geboortedatum
 D. Brandao 03/02/1999
 P. Brugmans 08/10/1972
 H.F. Homeijer 04/01/1982
 S. Kappar 01/08/1992
 P. Koets 12/04/1968
 A. Mohamed Ali 16/10/1996
 A. Oosse 13/04/1988
 S. Romijn 09/12/1994
 M.W. van der Sluys 04/09/1981
 D. Sweet 26/04/1985
 K. Swets 18/10/1994

 

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Jeugd speelt zaalvoetbal

Nadat de KNVB al op vrijdagmiddag 30 januari al het regionale voetbal voor de laatste dag van januari en de eerste van februari afgelastte, dreigde opnieuw een voetballoos weekend. Om dit te voorkomen trachtten enkele vrijwilligers in allerijl voor het merendeel van de jeugdteams één of meerdere sporthallen te huren. Dit gelukte waardoor op zaterdag 31 januari op kosten van de club B1, B2, C1 en C2 in sporthal De Willem en de D-, E- en F-jeugd in sporthal De Kooy konden zaalvoetballen. ‘Super leuk’ en ‘top’ waren enkele van de reacties. Na afloop werd in het kader van het project ‘Vullen of Voeden’ fruit uitgedeeld.
VV Papendrecht wil iedereen bedanken die het zaalvoetbal mogelijk gemaakt heeft.

Zaalvoetbal jeugd 01-02-2015 B     Zaalvoetbal jeugd 01-02-2015 C

Zaalvoetbal jeugd 01-02-2015 Vullen of Voeden     Zaalvoetbal jeugd 01-02-2015 A

 

Geen training op de velden, oefenvoetbal afgelast

Vanwege de grote hoeveelheid winterse neerslag en de staat van de grasmatten kan helaas ook op maandag 2 februari niet getraind worden op onze voetbalvelden. Verder gaat de oefenwedstrijd van A1, die voor woensdagavond 4 februari gepland stond, niet door.

 

Accommodatie- en kantinemedewerker(s) gezocht

Onze vereniging is met spoed op zoek naar één of meerdere vrijwilligers die willen meehelpen met het op trainingsavonden op orde houden van de accommodatie, als de kleedlokalen, materialen, etc. Het gaat om één of meerdere avond(en), niet om alle avonden. Wij zijn tevens op zoek naar gemotiveerde mensen die bardiensten willen draaien. Bent u enthousiast en denkt u: “Ik wil ook wel eens achter de bar meehelpen”, of hebt u interesse om onze club op een andere wijze van dienst te zijn, meldt u zich dan bij onze voorzitter Bram Blom. Dit kan via de e-mail: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

Na aanmelding zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een gesprek.

 

Enkele wijzigingen wedstrijdprogramma

Het wedstrijdprogramma van zaterdag 28 februari kent enkele wijzigingen. De thuiswedstrijd van MC1 tegen SSW MC1 die om half 11 zou beginnen, is uitgesteld. Verder zijn de volgende oefenduels aan het programma toegevoegd:

– 12.30 uur  Papendrecht E1 – ASWH E1.
– 10.00 uur  Papendrecht E2 – Altena E1.

 

VV Papendrecht en maatschappelijke verantwoordelijkheid  (31 januari)

VV Papendrecht vindt het belangrijk een bijdrage te leveren op het maatschappelijke vlak. Zo worden eind augustus de jaarlijkse voetbaldagen gehouden waar alle jeugd, dankzij hoofdsponsor Westfalia Marketing B.V. tegen een lage prijs, zich drie dagen lang een voetbalprof waant. Mede dankzij steun van een andere hoofdsponsor zijn zelfs kinderen aanwezig van mensen die door financiële nood van de voedselbank gebruik moeten maken. Het Oud-en-Nieuwfeest, dat gezamenlijk georganiseerd wordt met PKC, de acties ‘Kaboutersport’ en ‘Kies voor Hart’ in samenwerking met basisscholen zijn andere voorbeelden. Kinderen worden in coöperatie met de gemeente sport, activiteiten en vermaak geboden. De sportclinics als het voetbalFUN-programma, die samen met de gemeente Papendrecht en Alblasserdam worden georganiseerd, zijn eveneens een mooi voorbeeld van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Verder wordt elk jaar het schoolvoetbal voor basisscholieren op het Slobbengors gehouden.
VV Papendrecht maakt zich ook sterk voor goede doelen. Zo’n activiteit is ‘Zuipen voor Duchenne’. Na het enorme succes van de eerdere versies in 2010 en 2012 is dit jaar voor de derde keer het festijn georganiseerd. Doelstelling is het inzamelen van geld voor het goede doel en jongens en jonge mannen met de dodelijke spierziekte van Duchenne een fijne dag bezorgen. De opbrengst is voor Stichting on Wheels en het Duchenne Parent Project.

 

Alles afgelast, oefenduels Zaterdag 1 en 2

De KNVB heeft al het voetbal in het district Zuid 1 voor zaterdag 31 januari en zondag 1 februari afgelast. Ook zijn alle competitiewedstrijden voor categorie A in district West 2 afgelast. Dit betekent dat geen enkel team van VV Papendrecht dit weekend een officiële wedstrijd heeft. Wel speelt de A-selectie op zaterdag 31 januari oefenduels:

– 15.00 uur   Pelikaan 1 – Papendrecht 1.
– 12.00 uur   Tricht 2 – Papendrecht 2.

Tevens heeft Zaterdag 2 een oefenwedstrijd op dinsdag 3 februari:

– 20.00 uur   VVGZ 2 – Papendrecht 2.

 

Geen oefenvoetbal en trainingen, behalve voor A-selectie

Vanwege de grote hoeveelheid neerslag die gevallen is en de staat van de velden, gaan de oefenduels die thuis op programma stonden, niet door. Het gaat hierbij zowel om de wedstrijden van A1 en F1 van woensdagavond 28 januari als om het oefenvoetbal van A1, B1 en C1 van zaterdag 31 januari. Tevens kan van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 januari niet getraind worden, met uitzondering van de A-selectie. De spelers dienen op donderdagavond 29 januari zowel loop- als voetbalschoenen naar de training mee te nemen.

 

Zestiende Weekbrief van seizoen 2014-2015  (28 januari)

De zestiende Weekbrief van het seizoen 2014-2015 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma, een wedstrijdverslag, de Pupil en het Team van de Week de nodige aandacht voor de Nieuwsbrief van het Technisch Kader van de Jeugdafdeling, de aftrap van de SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015, de Disco voor de C- en D-jeugd, de tussenstand van de verkiezing van de Voetballer van het Jaar, teamfoto’s en de voorbereiding van Zaterdag 1 op het tweede deel van het seizoen. Tot slot bevat de Weekbrief een dringende oproep aan tweedejaars B-junioren en wordt bericht dat VVP-meisjes een toernooi bij De Zwerver gewonnen hebben. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015 Aftrap

Maandag 2 februari: De wereldberoemde SamenLoop voor Hoop komt naar Papendrecht. Deze 24-uurs wandelestafette gaat uit van KWF Kankerbestrijding. In Nederland staan voor dit jaar circa 40 Samenlopen voor Hoop op de agenda. Eén ervan is in Papendrecht op vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2015, van 16.00 – 16.00 uur. De kracht van de SamenLoop voor Hoop zit in de teams van circa 8-24 personen die in estafetteverband 24 uur lang wandelen op het evenemententerrein. In de aanloop naar en tijdens de SamenLoop voor Hoop sprokkelen zij zoveel mogelijk geld bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding, ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Informatie en Inspiratie
Een SamenLoop voor Hoop begint altijd met een Kick-off. Een inspirerende en informatieve bijeenkomst voor teams en belangstellenden. De Kick-off in Papendrecht is maandag 2 februari aanstaande om 20.00 uur in de openbare basisschool De Knotwilg aan de Moerbeihof 1 te Papendrecht. De Kick-off is een avond met een presentatie, een film, bijdragen van onder andere een survivor, KWF Kankerbestrijding en een teamcaptain. Tijdens de Kick-off is er ook gelegenheid om je direct in te schrijven.
De organisatie is in handen van de SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015 commissie, waarvan Hans Ardon voorzitter is. Hans is ook voorzitter van de plaatselijke afdeling van KWF Kankerbestrijding en initiatiefnemer van de SamenLoop voor Hoop Papendrecht.

Hoogtepunten
Overal waar mensen een SamenLoop voor Hoop meemaken, spreken ze van een evenement dat ze niet graag hadden willen missen. Het is een feestelijke en tegelijk bewogen happening van beleven, meeleven en doorleven rondom hen die weten wat kanker met je doet of deed. Hoogtepunten met stip zijn de startronde met de survivors, de kaarsenceremonie bij nacht en de gezamenlijke slotronde. Je bent welkom bij de Kick-off. De toegang is gratis.

 

Voetballers en voetbalsters D en C op de dansvloer …….

Schoorvoetend kwamen ze de kantine binnen, gebracht door pa of ma. Voor sommigen de eerste keer. Uit op zaterdagavond! De haren netjes en met de vraag in de ogen: “heb ik de juiste outfit aan?” De gratis consumptiefiches hangend aan de bar gauw verzilverend (vooral de jongens). De meiden bijeengekropen op de loungebanken. De DJ draaide zijn plaatjes … Hoe krijgen we ze op de dansvloer? Hoe doorbreken wij de schaamte om te gaan dansen? Wat vinden mijn maten ervan? Gaan ze mij niet uitlachen? Haha, leuk om te zien die gespannen gezichten. Na wat interventies van een aanwezige ervaringsdeskundige, waar wij heel blij mee waren, die de microfoon greep, zagen wij de twee kampen, bij de bar de jongens en bij de loungebanken de meisjes, zich onder elkaar mengen op de dansvloer. Het was gelukt, geen twee kampen meer, maar jeugd, jongens en meisjes, met elkaar springen, dansen, gek doen op de muziek van DJ Bruno. Het simpele bedankje van een paar meiden achteraf gaf een voldaan gevoel. Het was een gedenkwaardige eerste discoavond voor de jeugd, die zeker herhaling zal krijgen!

Disco 24-01-2014 A     Disco 24-01-2014 B

Disco 24-01-2014 C     Disco 24-01-2014 E

Disco 24-01-2014 F     Disco 24-01-2014 G

Disco 24-01-2014 H     Disco 24-01-2014 J

Disco 24-01-2014 D     Disco 24-01-2014 K

 

Nieuwsbrief Technisch Kader Jeugdafdeling

Beste leden,

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en daarom maak ik van de gelegenheid gebruik om iedereen alsnog een gezond en sportief 2015 wensen. Daarnaast breng ik graag alle geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen en vorderingen die we gemaakt hebben de afgelopen maanden met het Technisch JeugdKader (TJK). Hieronder een kleine opsomming van de zaken die reeds hebben plaats gevonden en van de zaken waar wij nog mee aan de slag gaan.

Ontwikkelingen

In 2013-2014 zijn een nieuw JeugdBeleidsPlan (JBP) en JeugdOpleidingsPlan (JOP) geschreven. Om deze plannen zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren is naar aanleiding daarvan een organisatie (TJK) in het leven geroepen die erop toe gaat zien dat er conform deze plannen gewerkt gaat worden. Het TJK houdt zich enkel en alleen bezig met technische zaken bij de jeugd. De Jeugdcommissie onder leiding van Martin van Tol zal zich voornamelijk richten op de organisatie bij de jeugd. Het lijkt mij overbodig om te vermelden dat deze twee commissies intensief (zullen) samenwerken om het optimale resultaat te behalen. In 2014 zijn vele gesprekken geweest om alle functies binnen het TJK in te vullen. De functies van Technisch Coördinator A en B zijn nog vacant (zie het Organigram). Eind vorig seizoen hebben twee informatieavonden plaatsgevonden waarin uitgelegd is wat de plannen inhouden, hoe we het gaan doen en met welke achterliggende gedachte we de plannen hebben opgesteld. Met ingang van het voetbalseizoen 2014-2015 zijn we van start gegaan. De eerste opdracht die alle Technische Coördinatoren meekregen is om te kunnen oordelen over het functioneren van de trainers en inzicht te krijgen in onder andere de kwaliteiten van de betreffende jeugdspelers, om aan het eind van het seizoen te kunnen meedenken over een goede indeling voor de teams voor het seizoen erop. Tevens zijn zij het directe aanspreekpunt voor alle technische vragen en adviseren zij de trainers. De komende tijd zal door alle Technisch Coördinatoren gebruikt worden om alle trainers te benaderen voor een evaluatiegesprek en om tevens te polsen of ze beschikbaar zijn voor volgend seizoen.

Coming up

– Thema-avond voor alle trainers.
– Structureel overleg tussen Technische Commissie en trainers.
– In kaart brengen van trainingsvormen per leeftijdscategorie.

Denk mee in het clubbelang

Het is goed om te merken dat het enthousiasme steeds groter wordt en dat iedereen met veel zin wil bijdragen aan de omhoog ingeslagen weg. De afgelopen 1 à 2 jaar zijn er veel mensen geweest die hebben aangegeven graag iets voor de jeugd te willen betekenen. Nu de organisatie groeit en de beschikbare functies bijna allemaal zijn ingevuld kunnen we constateren dat we op de goede weg zijn, maar er nog lang niet zijn. Voordat iedereen zijn of haar plekje gevonden heeft en duidelijk op het netvlies heeft staan wat ervan hem en haar verwacht wordt, zijn we weer een tijdje verder.
We zullen met elkaar moeten leren en ervaren om in een duidelijke structuur een optimaal rendement te kunnen halen uit de gestelde doelstellingen. Een van die doelstellingen is vooral veel plezier samen hebben, want ook daarvoor zijn we betrokken bij VV Papendrecht. Dat neemt niet weg dat er nog altijd vraag is naar mensen die iets voor de club kunnen en willen doen. Dus als je nog iemand weet die met zijn of haar kwaliteiten een aanwinst voor de club kan zijn, schroom dan niet, benader deze persoon en meld dit bij de verantwoordelijke persoon in de organisatie. Iedereen is welkom om mee te denken in het clubbelang. Laten we onze positieve houding vasthouden en elkaar en anderen in moeilijke tijden ondersteunen. Rest mij alleen nog te zeggen dat ik hoop dat iedereen de mogelijkheden die we als organisatie bij de jeugd gaan creëren met beide handen aangrijpt en tevens zijn en haar kwaliteiten inzet om stappen voorwaarts te maken. Ik wens iedereen heel veel succes en hoop dat we samen mooie resultaten behalen en veel plezier en gezelligheid gaan beleven.

Met vriendelijke groet, Jacco Hessing (Hoofd Jeugdopleidingen)

Download hier de Nieuwsbrief Technisch Kader Jeugdafdeling als pdf  >>

 

Vrijwel al het voetbal afgelast, andere activiteiten gaan wel door

Door de vorst en de sneeuw zijn op zaterdag 24 januari alle voetbalwedstrijden afgelast, dus ook die van het eerste. De thuiswedstrijden op zondag 25 januari zijn eveneens afgelast. De enige wedstrijd die dit weekend doorgaat is die op zondag 25 januari van Zondag 2 in Breda tegen Boeimeer Zon5, aanvang: 12 uur. Alle andere geplande activiteiten op het Slobbengors gaan gewoon door. Zo is de kantine op zaterdag 24 januari geopend vanaf 14 uur, gevolgd door de Disco voor de C- en D-jeugd.

Voor de Disco zijn aan de deur nog kaarten te koop. Voor de € 3,00 entreekosten krijg je 2 gratis consumpties en muziek verzorgd door DJ Bruno. Je vriendje of vriendinnetje is ook welkom! De Disco begint zaterdagavond om half 8.

Sneeuw op Slobbengors

 

Disco voor C- en D-jeugd

Op zaterdagavond 24 januari wordt in de kantine van VV Papendrecht voor alle jongens en meisjes van de D- en C-jeugd een disco gehouden. Van half 8 tot 11 uur kun je de dansvloer op. DJ Bruno zorgt voor de muzikale omlijsting. Je mag per persoon één introducé meenemen. Net als je introducé mag je niet ouder zijn dan 15 jaar. Tijdens de disco zijn alcoholische dranken niet toegestaan. De kosten zijn 3 euro. Daarvoor krijg je een toegangskaartje plus twee consumptiebonnen. De kaartverkoop start op maandag 11 januari. Wil je nadere informatie of wil je alvast kaarten reserveren, neem dan per e-mail contact met ons op: jeugd@vvpapendrecht.nl

Poster Disco 24-01-2015

 

NoSuchCompany vernieuwd

Hoofdsponsor NoSuchCompany heeft de afgelopen periode aangegrepen om een ware metamorfose te ondergaan. Onlangs heeft NoSuchCompany hun succesformule en een nieuwe ‘visual identity’ onthuld. Hiermee wil het bedrijf nog duidelijker laten zien waar NoSuchCompany voor staat: creativiteit, een no-nonsense mentaliteit en daadkracht. Dat uit zich in de nieuwe organisatie en ook in de vernieuwde website. De kracht zit ‘m in een nuchtere en effectieve aanpak van de meest uiteenlopende communicatie- en designklussen voor allerlei klanten. Dat wil het bedrijf extra accentueren en visualiseren via het nieuwe logo en de kleurrijke, energieke huisstijl. De zeventig medewerkers die bij NoSuchCompany werken, zijn verdeeld over vier – elkaar versterkende – onderdelen: Agency, Sourcing, Academy en Talent. Vanuit de inspirerende basis, de Agency in Rotterdam, wordt continu aan alle vormen van communicatie gewerkt. In het geval van een permanente communicatiebehoefte laat NoSuchCompany hun professionals via NoSuchSourcing op locatie werken. Hierbij werkt de thuisbasis in Rotterdam als flexibele schil. Om de toekomst te kunnen vormgeven moet je innovatief zijn, de laatste ontwikkelingen kennen en professioneel kunnen toepassen. De NoSuchAcademy traint professionals en zorgt voor binding en enthousiasme. NoSuchCompany garandeert hun opdrachtgevers talentvolle communicatieprofessionals. Om die belofte te kunnen waarmaken, is NoSuchCompany constant op zoek naar het best beschikbare talent. NoSuchTalent staat in direct contact met diverse grafische lycea, hogescholen en universiteiten en biedt de beste studenten de kans om stage te lopen.
VV Papendrecht wenst bestuurslid Teus Baars en zijn bedrijf veel succes met de nieuwe ontwikkelingen een hoopt op een langdurige en vruchtbare samenwerking.

 

 Enkele voetbalactiviteiten afgelast

Als gevolg van de grote hoeveelheid neerslag is een aantal voetbalactiviteiten afgelast. Thuis gaan op zaterdag 17 januari de oefenduels van C2, C3, D1, E1 en MP2 niet door. Uit is de wedstrijd van F2 tegen Heerjansdam F2 afgekeurd. Het uitduel van Zondag 2 tegen Barca Zon3 op zondag 18 januari vindt eveneens geen doorgang. Doordat op het Slobbengors veld 2 er slecht bijligt, kan op maandagavond 19 januari niet getraind worden door D3, D4 en B2. Vooralsnog gaat het overige voetbal gewoon door. Vraag voor de zekerheid bij je trainer/leider of je moet voetballen of raadpleeg het wedstrijdprogramma  >>

 

Stuur je teamfoto naar de KNVB en win!

De teamfoto: een mooie traditie binnen het voetbal die we in ere moeten houden. Een traditie die laat zien hoe verbindingen tussen culturen, leeftijden en nationaliteiten tot stand komen, en de basis vormen voor vele vriendschappen. Met de actie laat de KNVB dit aan heel Nederland zien. Stuur ook uw teamfoto in naar de KNVB en laat zien hoe jullie, als één team, plezier beleven aan de mooiste sport van Nederland! Je kunt meedoen in drie categorieën: junioren, senioren en zaal. Het team dat volgens de jury de leukste, grappigste of origineelste foto instuurt, wint een VIP-bezoek aan een wedstrijd van het Nederlands Elftal in de kwalificatiereeks voor het EK 2016. Voor de teams die in hun categorie de meeste stemmen weten te verzamelen, is er een publieksprijs. Drie teams ontvangen een officieel KNVB Nike-trainingstenue. Met een reeks filmpjes in de serie ‘Doe Mee’ belicht de KNVB de mooie kanten van de sport. De KNVB laat zien dat voetbal van en voor iedereen is en dat voetbal het grootste sociale netwerk van Nederland is. En de teamfoto verbeeldt dat als geen ander: een stel vaak totaal verschillende personen die plezier hebben in één team!

 

Door regen geen oefenvoetbal, alleen A-selectie traint

Vanwege de grote hoeveelheid regen die gevallen is, staan op het Slobbengors hele stukken onder water. Daardoor kan niet of slechts in heel beperkte mate van de voetbalvelden gebruik gemaakt worden. Op donderdagavond 15 januari kunnen daarom, net als op dinsdag 13 januari, geen reguliere trainingen gehouden worden. Ook het oefenduel van het eerste tegen WCR kan geen doorgang vinden. Voor de A-selectie geldt op beide avonden een alternatief programma. Op vrijdagavond 16 januari kan eveneens niet getraind worden.

 

Eerste Weekbrief van 2015  (14 januari 2014)

De eerste Weekbrief van 2015 is naar de abonnees gestuurd. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma en het Team van de Week de nodige aandacht voor vrijwilligers, vernieuwingen bij hoofdsponsor NoSuchCompany, de Nieuwjaarsreceptie, de resultaten van jeugdteams op toernooien en de terugkeer van Jay Luciano. Verder wordt gemeld dat hoofdtrainer Joop Warner zijn contract heeft verlengd. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw naam en e-mailadres in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrijwilligers onmisbaar!

Nederland telt ruim 3.150 voetbalverenigingen. Honderdduizenden vrijwilligers bij deze clubs zorgen er wekelijks voor dat miljoenen mensen actief en passief van het voetbal kunnen genieten. Allemaal leveren zij op hun eigen manier een bijdrage. Als trainer, bestuurslid, verzorger, scheidsrechter, kantinemedewerker etc. Deze mensen maken het voetbal in Nederland mede mogelijk. Om de vrijwilligers van Nederland een gezicht te geven maakt de KNVB komend jaar iedere maand een filmportret van een markante vrijwilliger. Loopt er zo’n supervrijwilliger bij jou op de vereniging rond? Meld hem of haar dan aan en zet deze vrijwilliger extra in het zonnetje!

Wist u dat…

..honderdduizenden vrijwilligers het mogelijk maken om elke week te voetballen.
..zij ervoor zorgen dat jaarlijks 750.000 wedstrijden gespeeld kunnen worden.
..50.000 trainers doordeweeks hun voetballers optimaal klaarstomen voor de wedstrijd.
..750.000 trainingshesjes gewassen moeten worden na een regenachtige training.
..5.500 kilometer aan witte krijtlijnen op natuurgrasvelden voorafgaand aan elk weekend getrokken moeten worden.
..2.496 voetbalkantines hun deuren op zaterdagochtend om half 8 openen.
..17.000 kleedkamers elke week schoongemaakt moeten worden.
..525.000 wedstrijdformulieren en 225.000 uitslagenformulieren jaarlijks correct ingevuld moeten worden.
..in de rust gemiddeld zo’n 950.000 kopjes thee of bekers limonade worden ingeschonken.
..dit gelijk staat aan ongeveer 1750 badkuipen vol aan drankjes.
..3.151 penningmeesters (veld en zaal) na een heerlijk voetbalweekend hun kas moeten tellen.

 

Geen training op het gras

Vanwege de overvloedige regenval zijn de voetbalvelden op het Slobbengors momenteel onbespeelbaar. Daarom kan zowel op donderdagavond 8 als op vrijdagavond 9 december niet getraind worden op onze velden. Op donderdagavond 8 december staan voor Zaterdag 1 en 2 looptrainingen op het programma. Vergeet niet goede loopschoenen mee te nemen.

 

Veel bezoekers bij Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 3 januari arriveerden aan het begin van de namiddag de eerste belangstellenden op het Slobbengors voor de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Iedere bezoeker werd van harte welkom geheten door voorzitter Bram Blom en de andere bestuursleden. Het was goed om te zien dat velen gekomen waren om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Rond 5 uur nam Bram Blom het woord. Hij opende zijn Nieuwjaarstoespraak met een welkomstwoord aan de aanwezigen. Daarna refereerde hij aan de successen van de A-selectie en de nodige mutaties bij de technische staf van Zaterdag 1 en bij het bestuur. Sinds eind vorig jaar is onze club twee nieuwe Leden van Verdienste rijker in de vorm van de afgetreden bestuursleden Eimerd van de Griend en Dick Verschoor. De Vrouwen- en Meisjesafdeling, het snelst groeiende onderdeel van VV Papendrecht, pakte vorig seizoen diverse prijzen. Zowel Vrouwen 1 als 2 werd kampioen en de D-meisjes schreven geschiedenis door de beker in de wacht te slepen. Sinds enige maanden wordt binnen de jeugdafdeling gewerkt met het geheel vernieuwde Jeugdplan. Dat lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. In 2014 vonden, mede onder leiding van de Activiteitencommissie en dankzij een grote groep vrijwilligers, vele activiteiten plaats. Ook voor 2015 staat veel op stapel. Met de communicatie en de sponsoring gaat het steeds beter dankzij respectievelijk de Communicatiecommissie en de Sponsorcommissie. Bram Blom roemde nog even apart de inspanningen van de hoofdsponsors Paul Blokzijl van Westfalia Marketing B.V. en Teus Baars van NoSuchCompany. De voorzitter eindigde met het bedanken van de vele vrijwilligers die onze mooie vereniging draaiende houden. Het bleef nog lang gezellig in de drukke kantine. Pas laat op de avond gingen de laatsten naar huis. Het bestuur bedankt de leden voor hun komst en de bediening voor de verzorging van de versnaperingen.

Nieuwjaarsreceptie 2015 A   Nieuwjaarsreceptie 2015 B   Nieuwjaarsreceptie 2015 C

Nieuwjaarsreceptie 2015 D   Nieuwjaarsreceptie 2015 E   Nieuwjaarsreceptie 2015 F

Nieuwjaarsreceptie 2015 J   Nieuwjaarsreceptie 2015 L   Nieuwjaarsreceptie 2015 K

Nieuwjaarsreceptie 2015 N   Nieuwjaarsreceptie 2015 P   Nieuwjaarsreceptie 2015 Q

Nieuwjaarsreceptie 2015 R   Nieuwjaarsreceptie 2015 V   Nieuwjaarsreceptie 2015 W

Nieuwjaarsreceptie 2015 G

 

Oude voetbalfoto’s van Pascal van Leeuwen

Regelmatig krijgen we oude voetbalfoto’s opgestuurd. Enige tijd terug kregen we van Pascal van Leeuwen, vader Niels van Leeuwen uit D3 en Lars van Leeuwen uit E5, vele foto’s uit zijn jeugdjaren. Hebt u ook leuke foto’s, stuur ze dan naar ons op:

websitevoetbal@vvpapendrecht.nl

 

F2 1983     E4 voorjaar 1984     E4 najaar 1984
 F2 1983      E4 voorjaar 1984      E4 najaar 1984
X
E4 voorjaar 1985 B     E4 voorjaar 1985 A     KNVB sportkamp 1985
 E4 voorjaar 1985      E4 voorjaar 1985      KNVB-sportkamp 1985
X
E2 najaar 1985 A     013     002
 E2 najaar 1985      Met Zondag 1      Kampioensfoto
 X
D4 najaar 1986 A     D4 najaar 1986 B     D4 najaar 1986 (2)
 D4 najaar 1986      D4 najaar 1986      D4 najaar 1986

 

Herfst1987     D1 voorjaar 1988     D1 voorjaar 1988 (2)
 D-jeugd herfst 1987      D1 voorjaar 1988      D1 voorjaar 1988

 

E2 najaar 1985 B      D4 najaar 1986 C
 E2 najaarskampioen 1985      D4 najaarskampioen 1986

 

Start voetballen op Slobbengors

Op maandagavond 5 januari hervat de A-selectie de trainingen. Ook voor enkele andere seniorenteams zijn in week 2 de eerste trainingen van het nieuwe jaar op onze voetbalvelden, mits de omstandigheden het toelaten. Voor de jeugdteams en de overige seniorenteams start het trainen de week erop (12 januari). Half januari staan op het Slobbengors de eerste oefenpartijen van 2015 op het programma. In het derde weekend van januari is voor enkele teams de eerste officiële wedstrijd van 2015 vastgesteld. Zo zijn voor de zondagploegen op zondag 18 januari de eerste competitieduels van 2015 gepland. Veel andere teams, zoals het eerste, hervatten de competitie op zaterdag 24 januari.

 

Nieuwjaarswedstrijd afgelast!

De Nieuwjaarswedstrijd, die voor zaterdagmiddag 3 januari om 14.00 uur gepland stond, is vanwege de slechte weersomstandigheden afgelast. De Nieuwjaarsreceptie gaat uiteraard wel gewoon door. De kantine is vanaf 15.30 uur geopend. Voorzitter Bram Blom zal rond 16.00 uur de Nieuwjaarsreceptie officieel openen.

 

Jeugdtoernooien tijdens winterstop

Begin 2015 zullen enkele jeugdteams deelnemen aan toernooien. Op zaterdag 3 januari wordt door OVV op sportpark Zwartelaan, Zwartelaan 10 te Oostvoorne, van 9 tot 19 uur het jaarlijkse Snerttoernooi georganiseerd. Namens VV Papendrecht gaan A1 en B1 daarnaartoe. Op die dag zijn C1 en D1 aanwezig op het Oliebollentoernooi van Slikkerveer, dat gehouden wordt op sportpark Reijerpark, Kastanjelaan 28 te Ridderkerk. Het begint om 09.00 uur.
Bij De Zwerver wordt op zaterdag 10 januari op sportpark De Schans, Schansweg 1 te Kinderdijk (gemeente Molenwaard) vanaf 8.45 uur een 7×7-toernooi voor C-ploegen gehouden. C1 en C2 zullen daar onze club vertegenwoordigen.

 

Nieuwjaarsreceptie 2015

Bij VV Papendrecht wordt het nieuwe kalenderjaar traditioneel geopend op de eerste zaterdag in januari met de Nieuwjaarsreceptie en de Nieuwjaarswedstrijd. Op 3 januari trappen Zaterdag 5 en de Zondagveteranen om 14 uur af voor een vriendschappelijke wedstrijd van 2 x 35 minuten, mits de omstandigheden het toelaten. In de loop van de namiddag is iedereen van harte welkom in de kantine. Rond 16 uur zal voorzitter Bram Blom de Nieuwjaarsreceptie officieel openen die aan het begin van de avond afgelopen is. We hopen op zaterdag 3 januari velen van u bij ons te mogen begroeten.

 

Nieuwjaarsreceptie 2015     Nieuwjaarswedstrijd 2015