Terug
Berichten derde kwartaal 2021

Prijswinnaars lotenverkoop Grote Clubactie 2020

Nu de Grote Clubactie 2021 volop bezig is, is het tijd om de winnaars bekend te maken van de prijzen die VV Papendrecht ter beschikking gesteld had voor de beste lotenverkopers van de Grote Clubactie 2020. De hoofdprijs was voor Fay Matena. Zij had met 67 loten veruit het meest verkocht en won daarmee een shirt van haar favoriete club.

Wessel Sterk (links op linkerfoto onder) en Hugo Kornet (links op rechterfoto onder) hadden respectievelijk 56 en 48 loten verkocht en wonnen allebei twee bioscoopbonnen.

    

Vanwege de coronacrisis hadden we vorig jaar geen teamwinnaars. Dit jaar kunnen de best verkopende teams weer rekenen op patat in de kantine. We feliciteren Fay, Wessel en Hugo met hun fraaie prijzen. Wil jij daar dit jaar ook kans op maken? Dat kan. Probeer dan zoveel mogelijk loten te verkopen van de Grote Clubactie 2021 en wie weet loop jij volgend jaar rond in het shirt van jouw favoriete club.

 

Zevende Weekbrief van seizoen 2021-2022  (29-09-2021)

De zevende Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Coronarichtlijnen begin najaar’, ‘L&B Verenigingsrun op donderdag 30 september’, ‘Grote Clubactie 2021 gestart’, ‘Kantinecommissie’, ‘Spaar nog snel voor onze club bij Albert Heijn’, ‘Nieuwe verlichting hoofdtribune dankzij Werkploeg’, ‘Instructieruimte opgeknapt’, ‘Leuke barbecue Zondag 35+1’ en ‘DRINGEND: zaterdag hulp in de kantine gezocht’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

DRINGEND: zaterdag hulp in de kantine gezocht

Komende zaterdag heeft de Kantinecommissie een bezettingsprobleem voor de bar en snackhoek. In het ergste geval zal de keuken niet de gehele dag geopend zijn. Ben jij degene die ons kan helpen? Neem dan contact op met Kiki Smit, voorzitter van de Kantinecommissie (kantinecommissie@vvpapendrecht.nl), of secretaris Edwin Schreurs (secretaris@vvpapendrecht.nl).

 

Voorbeschouwing Papendrecht – Oranje Wit op 2 oktober

Het Dordtse Oranje Wit, met 1250 leden de grootste amateurvereniging in onze regio, komt komende zaterdag naar het Slobbengors om te trachten het slechte gevoel, na de ruime nederlaag (1-4) tegen XerxesDZB, weg te spoelen. Overigens behoort XerxesDZB volgens insiders wel tot de toonaangevende clubs in de eerste klasse B en was het risico van een nederlaag wel ingecalculeerd. Toch had trainer Faysal Kadi Wahabi, na de redelijk verlopen voorbereiding en de plaatsing voor de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi, stiekem op meer gehoopt. Gelukkig voor de Dordtenaren, die in middenvelder Mike Langerak afgelopen zaterdag hun beste speler hadden, kunnen zij wel weer beschikken over linkervleugelverdediger Adelino en linkerspits Fortes Furtado. Ook Papendrecht plaatste zich voor de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker waarin De Zwerver uit Kinderdijk op zaterdag 13 november op het Slobbengors de volgende tegenstander is. Na een wat haperend begin in de voorbereiding werd het spel de afgelopen weken steeds beter en pakte de eerste competitietest tegen Nieuwenhoorn goed uit. Na een in de eerste helft gelijkopgaande wedstrijd bleken onze rood-zwarten na rust over de betere conditie te beschikken, iets wat de begeleidende staf op de bank met genoegen aanschouwde. Het 1-1 gelijke spel – doelpuntenmaker Jarden van Ek – was dan ook zeker niet onverdiend gelet op onze betere kansen in het tweede deel van de wedstrijd.

Komende zaterdag kan Papendrecht, na een door corona tweemaal onderbroken competitie, eindelijk weer beschikken over de schorsingsvrije Jay Luciano, hetgeen Johan Sturrus in aanvallend opzicht meer mogelijkheden biedt. Waar Oranje Wit hoopt op een revanche is het Papendrecht er alles aangelegen de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022 winnend af te sluiten. Er wordt een ruime publieke opkomst verwacht omdat vanuit Dordrecht er veelal de nodige supporters meegaan om het team te steunen. De wedstrijd start als vanouds om 14.30 uur en wordt geleid door de heer M.J.W. Blaak, geassisteerd door Papendrechter Adrie van Rooijen en de heer B. Haak van Oranje Wit.

Ook ons tweede selectie-elftal speelt zijn eerste thuiswedstrijd. Het in de reserve Hoofdklasse uitkomende Papendrecht 2 ontvangt om 12.00 uur tegenstander GRC14 2.

 

L&B Verenigingsrun op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september vindt de derde editie plaats van de L&B Verenigingsrun. Na een bewogen en lastige tijd rondom COVID-19 kunnen alle verenigingen eindelijk weer rondjes wandelen of rennen door en rondom sportpark Oostpolder, uiteraard om de verenigingskas te spekken. Een heerlijk vooruitzicht. Gemeente Papendrecht is eenmalig cosponsor en verdubbelt het bedrag per gelopen ronde. Hiermee komt het bedrag per gelopen ronde op het unieke niveau van € 4,00. Let op:

 • Je kunt alleen meedoen met een deelnameformulier met ons verenigingsnummer, één formulier per persoon. Deze kunt u eventueel aan de start afhalen bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg.
 • Haal bij de stempelposten een stempel. Per ronde ontvang je twee stempels.
 • Lever na afloop de deelnemerskaart in met de benodigde stempels.
 • Aanvang deelnemers tot 15 jaar: 18.30 uur, maximaal 2 rondes.
 • Aanvang deelnemers vanaf 15 jaar: 19.30 uur, maximaal 4 rondes.
 • Einde rondjes lopen: 21.00 uur.
 • Een ronde is ongeveer 2,5 km lang.

De jeugd tot 15 jaar kan dit jaar dus tot € 8,00 per kaart ophalen en de oudere jeugd en de volwassenen tot € 16,00 per kaart. De jeugdtrainingen komen te vervallen. Er is dus geen beletsel om niet mee te doen. Jeugdleden lopen in teamverband in VV Papendrecht-kledij onder leiding van hun begeleider(s). Verzameld wordt bij de ingang van AV Passaat, Andoornlaan 38. Vanzelfsprekend kunnen ook vrijwilligers, rustende leden, familieleden, buren, vrienden en supporters meelopen. Doe mee en zet je in voor de club!

 

Instructieruimte opgeknapt

De afgelopen periode hebben vrijwilligers van de club het instructielokaal vernieuwd. De ruimte is geverfd, elektriciteitsleidingen zijn omgelegd en er is nieuw meubilair neergezet. Aan een wand is een scherm opgehangen, tussen twee borden. Hierdoor hebben we meer mogelijkheden voor wedstrijdbesprekingen, het geven van instructies, het opnemen en terugkijken van trainingen en wedstrijden en dergelijke. VV Papendrecht bedankt iedereen die meegewerkt heeft aan het opknappen van de instructieruimte.

 

Nieuwe verlichting hoofdtribune dankzij Werkploeg

Halverwege de zomer heeft de gemeente het pad voor onze hoofdtribune opnieuw geasfalteerd waarna het nieuwe dak op de hoofdtribune geplaatst werd. Vervolgens heeft de Werkploeg de hoofdtribune schoongemaakt en opgeknapt. Tevens heeft de Werkploeg de verlichting ervan aangepakt. Eerst werden de oude armaturen vervangen door nieuwe, voorzien van ledverlichting. Ook werden nieuwe stroomkabels aangelegd. Hierdoor kan bij donker weer de hoofdtribune verlicht worden. VV Papendrecht bedankt de leden van de Werkploeg voor de uitgevoerde werkzaamheden aan de hoofdtribune.

 

Kantinecommissie

De Kantinecommissie is opgericht om de hoge druk weg te nemen die op de kantinemedewerkers stond. Dit hebben we gedaan door een centraal overlegorgaan te introduceren voor de kantine. Dit orgaan is de commissie die over alle zaken in, over en met de kantine gaat. De commissie zorgt ervoor dat er communicatie is, verschillende aandachtspunten aangepakt worden, activiteiten georganiseerd worden (in samenwerking met andere leden of commissies), nieuwe ideeën geïntroduceerd worden en nog veel meer. De Kantinecommissie wordt geleid door voorzitter Kiki Smit. De overige leden zijn Aad Koot en Dinie Verschuren. Daarnaast hebben we een leuke en hechte groep kantinepersoneel waaronder diverse jonge gezichten. Met zijn allen zorgen ze ervoor dat de kantine er altijd netjes uitziet en dat alles in en om de kantine goed reilt en zeilt. Kenmerken zijn professionaliteit, gastvrijheid en klantgerichtheid. Ze zorgen voor gezelligheid en dat het de inwendige mens op ons sportpark aan niets ontbreekt. Uiteraard kunnen we altijd extra helpende handen gebruiken. Mocht u vragen, ideeën of initiatieven hebben of mocht u kantinevrijwilliger willen worden, dan kunt u bij Kiki, Aad of Dinie terecht. Of stuur een e-mail naar: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl.


Van links naar rechts: Kik, Dinie en Aad

 

Sponsor van de Maand Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken

De eerste Sponsor van de Maand is Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken die naast reclamebordsponsor ook shirtsponsor van het eerste is èn betrokken bij diverse evenementen op de club. Melvin van ’t Geloof en zijn gezin zijn voor de meeste VV Papendrechters zeker geen onbekenden met drie voetballende zoons. Bovendien zijn Melvin en Joyce nooit te beroerd om als vrijwilliger bij de club hun steentje bij te dragen. Ondanks zijn drukke werkzaamheden is Melvin bijvoorbeeld vaak op zaterdagochtend als één van de eersten op de club om de jeugddoelen te versjouwen.

Melvin is sinds 2001 actief als timmerman in de bouw en vanaf 2007 als zelfstandig ondernemer. Naast zijn werkzaamheden als timmerman vooral als blokkenlijmwerker in het kalkzandsteenlijmwerk. Inmiddels heeft Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken meerdere personeelsleden in dienst en is er door de geleverde kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en resultaatgerichtheid een zeer goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Hierdoor wordt Van ’t Geloof als vaste bouwpartners door meerdere grote opdrachtgevers voor allerlei verschillende bouwprojecten ingeschakeld.

Wij bedanken Melvin en Joyce om hun betrokkenheid bij de club, terecht de eerste Sponsor van de Maand.

Melvin van ’t Geloof (rechts) en bestuurslid Erwin Schuil

 

Grote Clubactie 2021 gestart

De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt verenigingen en instellingen in heel Nederland hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij. Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat 80 % naar de vereniging. Dit jaar willen wij de opbrengst besteden aan de verbetering van het ballenhok en aan jeugdactiviteiten. Met de loterij zijn fraaie prijzen te winnen als entreekaarten, cadeaubonnen, fietsen, cruises en een auto, een Seat Mii electric. De hoofdprijs is € 100.000! Wij stellen als club prijzen beschikbaar voor de jeugdleden die de meeste loten weten te verkopen en een teamprijs voor het jeugdteam met de hoogste verkoop. Lotenverkopers kunnen ook via de Grote Clubactie prijzen winnen. Wat dit jaar nieuw is, is dat op het verkoopboekje een sticker zit met je eigen barcode. Kopers kunnen gewoon de barcode scannen. En de verkoop staat direct op jouw naam. Tijdens de actie kun jij als lotenverkoper inloggen op je eigen online verkooppagina. Hier zie je jouw eigen lotenmeter, kun je badges verdienen, de stand in het team bekijken, meedoen met winacties, video’s met tips en tricks bekijken en nog veel meer. Meer staat in de informatiebrief  >>

Andere manieren om loten te kopen zijn:

Belangstellenden kunnen natuurlijk ook via het boekje loten kopen. De lotenboekjes dienen uiterlijk 15 november 2021 zijn ingeleverd in de Commissiekamer. Daar staat een doos waarin jij jouw boekje kunt doen of je kunt het afgeven aan Nelie Sterrenburg. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk loten te verkopen en te kopen van de Grote Clubactie. Veel succes!

 

Spaar voor onze club bij Albert Heijn

Na een lastig seizoen waarin het verenigingsleven lange tijd heeft stilgestaan, zijn we blij dat iedereen weer op de velden staat. Het is fantastisch jullie weer te kunnen verwelkomen bij VV Papendrecht. De coronacrisis heeft zijn sporen achtergelaten. Om amateurclubs te steunen hebben Albert Heijn en de KNVB Voetbalpassie opgezet. Een spaarprogramma, waarmee je VV Papendrecht kunt sponsoren, gewoon door boodschappen te doen bij Albert Heijn. Het werkt heel simpel. Tot en met zondag 3 oktober 2021 kun je bij Albert Heijn Voetbalpassiepunten sparen. Deze punten spaar je bij meer dan 1.500 huismerk- en A-merkproducten waaronder al het verse fruit. Elke bestede euro aan de deelnemende producten levert één punt op. En met iedere volle, digitale spaarkaart van tien punten sponsor je onze club al met één euro. Dus dat spaart lekker door. Hoe meer mensen er sparen voor onze club, hoe hoger het bedrag dat we kunnen ophalen. Breng dus ook je familie en vrienden op de hoogte van de actie en vraag hen mee te sparen. Met Voetbalpassie helpen we dus samen onze club, maar het kan jou persoonlijk ook iets opleveren. Wanneer je mee spaart, maak je namelijk kans op prachtige prijzen. Zo kun je onder meer een meet & greet met Lieke Martens in Barcelona winnen, een dag leven als voetbalprof en worden er kaarten voor het Nederlands elftal beschikbaar gesteld. Spaar je mee? Bevestig dan nu je deelname aan Voetbalpassie in de AH-app en kies voor VV Papendrecht. Alvast bedankt voor jouw hulp!

 

Voorbeschouwing Papendrecht – LRC komende zaterdag

Komende zaterdag 18 september treft ons eerste op het Slobbengors om 14.30 uur in zijn laatste poulewedstrijd LRC uit Leerdam. Papendrecht heeft zich inmiddels geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. De ploeg behaalde de volle 6 punten uit 2 wedstrijden en omdat de eerste twee van de poule zich plaatsen, is deze klus nu al geklaard. Na de ruime 4-0  zege op Arkel verliep de tweede wedstrijd bij zondagtweedeklasser TSC een stuk moeizamer. Het was wel knap dat Papendrecht een flinke portie gezonde vechtlust toonde om de in de eerste helft opgelopen 2-0 achterstand weer weg te poetsen. De van de Sparta Amateurs overgekomen linkervleugelspeler Job van der Werff bekroonde zijn goede wedstrijd met de 2-3 in de 89e minuut. LRC, dat bij een gelijkspel zeker is van de volgende bekerronde, is voor Papendrecht een mooie testcase naar de start van het nieuwe seizoen. De Leerdammers komen dit jaar uit in de zaterdag eerste klasse C met onder meer Sliedrecht. Ze zijn behoorlijk ambitieus voor wat betreft de kansen in het nieuwe jaar. Op het sinds 2020 geopende, gloednieuwe en prachtige sportpark Bruinsdeel, dat met een hockey- en korfbalclub wordt gedeeld, verwelkomde trainer Emanuel Sluis een aantal nieuwe en vooral geroutineerde spelers. Spits Ansu Camara, linksback Furkan Cetin en middenvelder Jamey van der Meer zijn terug bij de paars-witten en moeten LRC extra impulsen kunnen geven. Aanstaande zaterdag moet Sluis echter Ansu Camara missen vanwege een rode kaart tegen Arkel en heeft Jamey van der Meer tijdens de training in de afgelopen week helaas een kuitbeenbreuk opgelopen waardoor hij lange tijd zal zijn uitgeschakeld. Onze rood-zwarten raken inmiddels aardig op stoom en hebben coach Johan Sturrus en assistent Richard Nardten naar het lijkt, mede door de verrassende kwalitatieve inbreng van een aantal voormalige jeugdspelers en de komst van een viertal nieuwelingen, duidelijk meer keuzemogelijkheden. Tegenvaller is de nieuwe blessure van pechvogel Rick Molenaar die vermoedelijk enige tijd aan de kant moet blijven, nadat hij juist weer volledig wedstrijdfit was na een langdurige knieblessurerevalidatie. Papendrecht- LRC wordt geleid door de heer M.P. van Dijk, geassisteerd door onze Adrie van Rooijen en de heer P. Colle van LRC.

Papendrecht 2 speelt komende zaterdag ook de derde poulewedstrijd. Na twee overwinningen, 0-2 bij Drechtstreek 2 en 7-0 tegen Oranje Wit 5, heeft het team van de nieuwe trainer Ken Aigbosuria aan een gelijkspel bij het nog puntloze DFC 2 (12.00 uur) voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde.

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2021-2022  (15-09-2021)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd van het eerste, de volgende artikelen: ‘Word lid en krijg een gratis trainingsset van Quick’, ‘Spaar voor onze club bij Albert Heijn’, ‘Sponsor van de Maand Van ’t Geloof Kalkzandsteen lijmwerken’, ‘VV Papendrecht bij RTL4 terugkijken’, ‘NIX18 is de afspraak’, ‘VV Papendrecht ondersteunt sportklas De Lage Waard’ en ‘Zaterdag seizoen 2015-2016’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht bij RTL4 terugkijken

In het tweede weekend van september is op RTL4 de eerste aflevering uitgezonden van het tweede seizoen van het programma Clubliefde, opgenomen bij VV Papendrecht. In het televisieprogramma stond het toenmalige MO15-1 centraal.
De uitzending is terug te kijken op YouTube  >>

 

Zaterdag 3 seizoen 2015-2016

Binnen VV Papendrecht leefde halverwege het vorige decennium de wens om bij de senioren een prestatiegericht opleidingselftal te hebben. Dit leidde in de zomer van 2015 tot de oprichting van een nieuwe ploeg die als Zaterdag 3 aan het seizoen 2015-2016 zou gaan beginnen. Hiervoor werd in de persoon van Wout van Dijk een nieuwe trainer aangetrokken. De overige begeleiding bestond uit leider Dick Verschoor en assistent-scheidsrechter Gert de Vogel. Aanvoerder werd Marc Commandeur. Trainer Wout, door de spelers Wood genoemd, probeerde de spelers keer op keer op zeer speciale wijze te motiveren. Zijn speeches werden met de week creatiever. De tegenstanders waren jonge honden die over het veld vlogen. Een kop koffie uit een automaat drink je net zo makkelijk als een dure espresso. Je kon het zo gek niet bedenken. Ook op de trainingen probeerde Wood de jongens meer bij te leren. De afwerkoefeningen met de dropkick staan nog in het geheugen gegrift. Dat één speler ook daadwerkelijk een dropkick scoorde in een wedstrijd, was dan ook een hoogtepunt voor trainer Wood. Het bleek een groot succes want al vier wedstrijden voor het einde kon het derde zaterdagelftal zich tot kampioen laten kronen. Uiteindelijk sloot het team de competitie zonder puntverlies af en met meer dan 100 gemaakte doelpunten. Spits Mischa scoorde 40 keer.

    

De strijd om de districtsbeker verliep eveneens uitstekend. Na een sterke reeks wedstrijden werd de halve finale bereikt die plaatsvond op ons het hoofdveld. Tegenstander was Zaterdag 4. Het geroutineerde vierde elftal, dat onder leiding stond van Joop Warner, maakte het de jonge garde bijzonder lastig maar uiteindelijk boekte het derde een 1-3 overwinning. Op 28 mei 2016 speelde Zaterdag 3 de finale van districtsbeker op het sportpark van Peursum in Giessenburg. Tegenstander op de benauwde zaterdag was SteDoCo 3 dat eveneens kampioen geworden was. Bij de wedstrijd waren veel supporters van Voetbalvereniging Papendrecht komen kijken. Papendrecht 3 pakte direct het initiatief. Al snel kreeg de ploeg een strafschop na hands die door Mischa werd benut. Kort voor rust werd het 1-1. Na rust zette Mischa de Papendrechters opnieuw op voorsprong. Marco benutte een tweede penalty en zette zo de 3-1 eindcijfers op het bord. Voor het eerst in de clubgeschiedenis verloor een VV Papendrecht-team, dat actief was in zowel de competitie als de beker, geen enkele keer. Maar één keer werd gelijkgespeeld, de allereerste wedstrijd van het seizoen. Na de dubbel werd trainer Wood door de spelers geridderd tot Sir Wood. Toen het team het seizoen daarop weer promoveerde, besloten de spelers Sir Wood zelfs tot Lord Wood uit te roepen. Lord Wood heeft in zijn twee seizoenen bij VV Papendrecht laten zien dat je in korte tijd een plekje in de geschiedenis kan veroveren.

 

Zondag 3 en Zondag 35+1 in evenwicht

Op zondag 5 september begon even na 10 uur de eerste oefenwedstrijd van een tweeluik tussen Zondag 3 en Zondag 35+1. In de beginfase waren beide elftallen aan elkaar gewaagd maar al snel kreeg Zondag 3 de overhand. Dit resulteerde in de openingstreffer van tiener en gastspeler Deacan. Vervolgens kreeg het in het wit gehulde Zondag 3 meer kansen maar aan de kant van de Zondagveteranen was doelverdediger Rob in bloedvorm. Halverwege de tweede helft was hij echter kansloos na een weergaloze actie van Peter en een dito wippertje. Na de 0-2 ging Zondag 35+1, geïnspireerd door de aanvuringen en bemoedigende woorden van supporter Wim E., verwoed op jacht naar de aansluitingstreffer maar ook aan de kant van Zondag 3 stond in de persoon van Maurice een sterke doelman onder de lat die niet wenste te capituleren. In de slotfase moest bij de Zondagveteranen de een na de ander met een blessure naar de kant waardoor ze met zijn tienen eindigden. Zondag 3 profiteerde hiervan middels treffers van Jan en Mark S. Eindstand: 0-4.

   

Een week later waren de rollen omgedraaid. De Zondagveteranen, die voor de gelegenheid Deacan in de gelederen hadden, waren duidelijk uit op revanche en die kwam er ook. Opnieuw was het Deacan die de score opende. Na een half uur kon Gerrit alleen af op Maurice die zijn inzet keerde. Bas was echter goed meegelopen en deponeerde de bal in het lege doel. Niet veel later raakte Mark L. de onderkant van de lat met een fraaie boogbal waarna de bal via de rug van de ongelukkige Rob in het doel viel. Even na rust kon Mark S. na een sterke actie alleen op Rob af maar de goalie plukte de bal voor zijn voeten weg. Waar een week eerder de Zondagveteranen met blessureleed kampte, was dat deze keer bij Zondag 3 het geval. Na een uur spelen stond de ploeg met tien man. Vlak voor tijd sloeg Zondag 35+1 toe dankzij Martin. Eindstand 3-1.

    

Het waren twee leuke wedstrijden die geleid werden door een foutloze Aad Koot. Nogmaals dank voor het fluiten Aad!

 

NIX18 is de afspraak

Sport is het leukst als iedereen sportief is. Binnen de lijnen van het veld maar ook daarbuiten. VV Papendrecht werkt al jaren actief aan een gezonde sportomgeving. Ons sportcomplex is rookvrij en we houden ons strikt aan de Alcoholwet. Dit betekent onder meer dat geen alcohol geschonken of doorgegeven wordt aan jongeren onder de 18 jaar. VV Papendrecht werkt daarom mee aan de NIX18-campagne in de sport die recentelijk gelanceerd is. Onder meer door duidelijk opgehangen materialen inde kantine laten we bezoekers weten dat onze barvrijwilligers geen alcohol schenken aan jongeren onder de 18 en dat het niet toegestaan is om alcohol door te geven aan jongeren onder de 18. Bij VV Papendrecht is NIX18 de afspraak.

 

DRINGEND: vacatures jeugd

Beste leden, vrijwilligers en ouders,

Voorafgaand aan elk seizoen zijn de teamindelingen voor de jeugd een (in)spannende aangelegenheid. Naast het indelen van onze jeugdspelers zien we dat het vinden van jeugdtrainers -en leiders elk seizoen lastiger wordt. Op dit moment zijn er helaas nog enkele teams zonder trainers en leiders, ondanks meerdere verzoeken op deze website en persoonlijke gesprekken die we met diverse mensen hebben gevoerd. Ik doe dan ook met klem een beroep op iedereen om toch te kijken wat je voor deze teams zou kunnen betekenen. Een trainerschap met meerdere mensen behoort ook tot de mogelijkheden. Het gaat hierbij met name om JO15-1, JO14-1 en JO7-1. Het zou verschrikkelijk zijn als we deze teams uit de competitie moeten halen omdat niemand opstaat om deze kinderen te trainen en te begeleiden tijdens de wedstrijden. Voor toelichting over de specifieke teams en taken ben ik te bereiken onder jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

Met sportieve groeten,

Rick Croese
Jeugdvoorzitter

 

Promo VV Papendrecht bij RTL4

Zoals eerder gemeld is VV Papendrecht binnenkort te zien tijdens de eerste aflevering van het tweede seizoen van het RTL-programma Clubliefde dat gepresenteerd wordt door Jochem van Gelder. De uitzenddata en -tijden zijn:

 • Zaterdag 11 september om 17.00 uur;
 • Zondag 12 september om 12.30 uur en om 16.30 uur.

Inmiddels is een promo vrijgegeven die u kunt bekijken op Facebook  >>

En vergeet niet tijdens het tweede weekend van september af te stemmen op RTL4 voor het programma Clubliefde met het toenmalige MO15-1 in de hoofdrol.

 

Komende zaterdag Open Huis

Op zaterdag 11 september kunt u VV Papendrecht bezoeken tijdens de Open Huis – Proeverij 2021. Bezoekers kunnen in de Commissiekamer een consumptiebon krijgen voor in de kantine en/of een waterijsje voor de kinderen. De Commissiekamer is het hart van elke wedstrijddag. Hier komen teamleiders zich hier melden, maken scheidsrechters zich klaar voor hun wedstrijd en worden alle problemen worden opgelost. Neem gerust ons magazine en eventueel een inschrijfformulier mee. Lid worden is al mogelijk vanaf 4 jaar. Het is elke zaterdag een drukte van belang bij onze club. ’s Ochtends voetbalt de jongste jeugd. De senioren sluiten de dag af. Op de overzichtskaart ziet u ons sportcomplex afgebeeld. U kunt deze gebruiken om een indruk te krijgen van onze accommodatie.

 1. Ingang.
 2. Rood-Zwarte Plein, de ontmoetingsplek van de club.
 3. Kleedkamers.
 4. Commissiekamer.
 5. Hoofdveld.
 6. Cees van Swietenveld, speciaal aangelegd voor de allerjongsten.
 7. Kruispunt, hier kunt u mooi zien hoe groot ons complex is. VV Papendrecht beschikt over 5 grote voetbalvelden.
 8. Het pannaveld, populaire ontmoetingsplek voor de jeugd en voor het uitproberen van voetbaltrucjes.
 9. Kantine.
 10. Uitgang.

We hopen u graag komende zaterdag te zien op sportpark Slobbengors.

 

Word lid en krijg een gratis trainingsset van Quick

Het seizoen 2021-2022 is begonnen. Wil jij ook lekker voetballen? Word dan lid van de mooiste club van Papendrecht en ontvang een gratis trainingsset van onze teamwearpartner Quick. Voetbalvereniging Papendrecht heeft veel te bieden. Buiten een grote jeugdafdeling is de afdeling voor dames en meisjes een snelgroeiende tak. Daarnaast heeft VV Papendrecht de nodige gemengde jeugdploegen. Voor iedereen bestaan mogelijkheden om te voetballen. Zo zijn er veteranenelftallen, O23-ploegen, een G-team en zijn er Powervrouwen actief die het heerlijk vinden om in trainingsvorm wekelijks tegen een balletje te trappen. Sportpark Slobbengors beschikt over vijf voetbalvelden, een pannaveld en voor de allerkleinsten een speciaal minipupillenveld. Maar het is niet alleen voetbal. Zo worden allerlei evenementen georganiseerd als themafeesten, tentenkampen, groepsweekenden, gourmet- en barbecueavonden, voetgolf, sport-, spel- en doedagen en nog veel meer. VV Papendrecht is dus een club die bruist van de activiteiten. Kom eens langs voor een gratis proeftraining. Je bent altijd welkom. Of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

Meer informatie over lid worden staat op de pagina Lidmaatschap  >>

 

VV Papendrecht ondersteunt sportklas De Lage Waard

Gedurende de maand september zullen twee sportklassen van de Papendrechtse scholengemeenschap De Lage Waard met kinderen in de leeftijd van 13 en 14 jaar, onder leiding van sportdocent Stefan van Rijn, elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur een voetbalclinic op ons sportcomplex volgen. Deze zal door Ton Rutterman worden gegeven. Hiermee geven we een vervolg aan de eerdere samenwerking met De Lage Waard die in 2019 werd opgezet.

 

E2 voorjaar 1979

Op bijgaande teamfoto, die waarschijnlijk uit het voorjaar van 1979 is, staat E2. Ronald van der Wens, die rechts naast de beker zit, heeft mooie herinneringen aan een prachtige tijd. “Ondanks dat het meer dan 40 jaar geleden is, kan ik me nog wel herinneren dat het een superleuk jaar was met een gezellig team dat veel talentvolle voetballers telde.” Dit blijkt wel uit het feit dat teamleden Jacco Hessing en Anton Schreuders, Speler van het Jaar in respectievelijk 1995 en 2002, jarenlang met Zondag 1 uitkwamen op het hoogste amateurniveau. “We werden met E2 ongeslagen kampioen en wonnen alle (2 of 3) toernooien met als hoogtepunt de beker van 1 meter en 5 centimeter hoog (zie foto) waar de prijzenkast van VV Papendrecht speciaal voor moest worden verbouwd. Leiders waren Cor van Dongen, die jarenlang hoofdleider is geweest, en Peter Kroes, rechts op de foto. Veel ouders stonden wekelijks langs de lijn om ons aan te moedigen. Van de heer Schreuders (de vader van Anton), die een staalbedrijf had (Schreuders Staal), kregen we onze eerste gesponseerde trainingspakken en tassen. Enkele spelers hebben later hun geluk beproefd in het noorden van het land of zijn zelfs geëmigreerd naar Curaçao of Amerika. Veel van de teamleden staan nu als vader langs de kant om hun zoons aan te moedigen en/of zijn zelf leider geworden. Ik denk dat ik meer dan de helft van deze jonge mannen nog regelmatig zie en vaak wordt er toch nog wel iets over dit jaar gezegd.”

De spelers zijn:
Staand van links naar rechts: Patrick van Dongen, Joan van der Veen, Remco Baris, Leon Verbeek, Peter ten Brink, Marco Kroes, Johan Kats, Gerrit Schutte en Jacco Hessing.
Zittend van links naar rechts: Willem Goossen, Peter Hoederop, John Koote, Ronald van der Wens, Remco Dupuis, Edwin van der Linden en Anton Schreuders.

 

Open Huis Proeverij op 11 september

Aan het eind van week 36 zetten de maatschappelijke organisaties in Papendrecht hun deuren open. Tijdens de ‘Open Huis – Proeverij 2021’ presenteren ze zichzelf en hun activiteitenaanbod. Inwoners van de gemeente Papendrecht zijn van harte uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen en te ‘proeven’ van het activiteitenaanbod. Medewerkers en vrijwilligers vertellen graag over hun activiteiten. Je wacht een hartelijke ontvangst met koffie, thee en een verrassing. Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk of zoek je een leuke sportclub voor jezelf of je kind? Ga dan op pad naar de zorgzame, culturele, creatieve, sportieve en ‘groene’ organisaties in Papendrecht. Uiteraard doet VV Papendrecht hieraan mee. Willen jij en je vader en moeder meer weten over onze club? Dan ben je van harte welkom. Je kunt onder meer jeugd- en seniorenwedstrijden bezoeken, kijken wat de verschillende commissies als de jeugd- en wedstrijdcommissie doen, een rondleiding krijgen, veldvoorbereidingen meemaken en nog veel meer.

We verwelkomen je op zaterdag 11 september graag op ons sportcomplex.

 

VV Papendrecht in de media

In de maand augustus werd wederom veel geschreven over Voetbalvereniging Papendrecht. Zo had het Algemeen Dagblad Regio Dordrecht een leuk interview met eerste-elftalspelers Stephan Bravenboer en Nick Kamerling. Verder kwamen in de lokale media de Jubileumwedstrijden uitgebreid aan bod. Zo stond bijvoorbeeld de aankondiging van de wedstrijd tegen FC de Rebellen op de website van Dordt Centraal en was het wedstrijdverslag te lezen bij Het Kontakt-Klaroen.nl. Papendrecht.net publiceerde de impressie van Dé Derbydag en RTV Papendrecht had daar zelfs een heuse reportage over. Het verslag van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021 staat eveneens op de website van RTV Papendrecht.

 

We gaan weer beginnen!

Na bijna een jaar zonder officiële wedstrijden is het eindelijk zover. In het eerste weekend van september staan de eerste bekerwedstrijden van het nieuwe seizoen op het programma. Op zaterdag 4 september staan direct enkele leuke voetbalmatchen gepland. Papendrecht 1 begint om 14.30 uur met een thuisduel tegen het eerste van ASV Arkel. Vrouwen 1 start eveneens op het Slobbengors. Tegenstander is Nieuw Lekkerland VR1. Zaterdag 2 gaat naar sportpark Oostpolder voor de derby tegen Drechtstreek 2. De aftrap is om 12.00 uur. Het volledige wedstrijdprogramma staat op de website op de pagina Programma.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2021-2022  (01-09-2021)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Naast het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken bevat deze de volgende artikelen: ‘Jubileumduel VV Papendrecht tegen FC de Rebellen’, ‘DRINGEND: vacatures jeugd’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3’ ‘VV Papendrecht op RTL4 bij ‘Clubliefde’’, ‘Geslaagde Derbydag’, ‘OPen Huis Proeverij op zaterdag 11 september’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 28’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘E2 voorjaar 1979’, ‘Leuke opening seizoen Vrouwen 1’, ‘Alle competitie-indelingen bekend’, ‘Voorbeschouwing Papendrecht – ASV Arkel op 4 september’ en ‘We gaan weer beginnen’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 28  (31-08-2021)

In de tweede helft van augustus werden vanwege het 100-jarig bestaan van Voetbalvereniging Papendrecht maar liefst drie Jubileumwedstrijden gespeeld. Meer hierover kunt u lezen in de 28e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 28 downloaden door hier te klikken  >>

Voor nadere informatie over de Jubileumactiviteiten kunt u contact met ons opnemen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Reportage Papendrecht – Drechtstreek door RTV Papendrecht

Op zaterdagmiddag 28 augustus heeft RTV Papendrecht een reportage gemaakt van Dé Derby tussen Papendrecht en Drechtstreek. De impressie kunt u bekijken op de website van RTV Papendrecht  >>

 

Geslaagde Derbydag

In het kader van de jubileumactiviteiten was het op de laatste zaterdag van de meteorologische zomer dan eindelijk Derbydag. Na een jaar uitstel stonden twee wedstrijden op het programma tussen VV Papendrecht en VV Drechtstreek. Om 12 uur was het de beurt aan beide reserve-elftallen. In een stevige maar faire wedstrijd trokken de blauw-witten met een 0-2 zege aan het langste eind. Een saillant detail is dat beide ploegen elkaar op de eerste zaterdag van september in de Oostpolder weer treffen, dan voor de beker.

Om half drie kwamen de hoofdmachten van beide verenigingen in actie. Voorafgaand aan de wedstrijd overhandigde VV Drechtstreek-voorzitter Steven Wierckx een cadeau aan VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker. VV Drechtstreek, dat overigens dit jaar zelf het 75-jarig jubileum viert, feliciteerde hiermee VV Papendrecht. De wedstrijd, die onder prima omstandigheden en met ruime publieke belangstelling werd gespeeld, was hartstochtelijk en vermakelijk, een echte derby dus. Een mooie afsluiting van de oefencampagne voor beide teams. De 1-1 uitslag was een aardig beeld van de wedstrijd. We kunnen terugkijken op een geslaagde en sfeervolle Derbydag. Het spelen van beide wedstrijden is hopelijk een mooi begin van een jaarlijks terugkerende traditie.

 

Alle competitie-indelingen bekend

Nadat de KNVB eerder dit seizoen al de nodige indelingen bekendmaakte, zijn nu ook de voorlopige competitie-indelingen gepubliceerd voor de junioren en de senioren die uitkomen in de B-categorie. Wil jij weten welke tegenstanders jij met je voetbalploeg gaat treffen? Ga dan op de website naar de pagina Teams  >>

Na het klikken op de naam van jouw team verschijnt de bijbehorende teampagina. Daarop vind je de indelingen plus het wedstrijdprogramma voor de komende weken. Zoals aangegeven betreft het voorlopige indelingen. Veranderingen zijn derhalve nog mogelijk. Heb je vragen over de indeling? Neem dan contact op met wedstrijdsecretaris Thomas van der Kaap: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl. Verder heeft de KNVB het Handboek Competitiezaken Amateurvoetbal 2021-2022 online gezet. Geïnteresseerden kunnen het hier downloaden  >>

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3

Op de laatste vrijdag van de zomervakantie vond op sportpark Slobbengors de derde en afsluitende dag van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen plaats. De begeleiders waren al om half 9 aanwezig om de materialen klaar te zetten en de trainingsvormen voor te bereiden. Dit ging redelijk vlug zodat ze ruim op tijd waren om de kinderen te ontvangen. In de ochtend was er een training voor de veldspelers en een keeperstraining voor de goalies. De tijd vloog voorbij. Tussen de middag kreeg iedereen weer een heerlijke lunch voorgeschoteld.

   

Het middagprogramma bestond uit een landentoernooi. Op twee halve velden werd 8 tegen 8 gespeeld. De teams waren goed ingedeeld. Ze waren behoorlijk gelijkwaardig waardoor veel werd gelijkgespeeld. Aan het slot speelden de beste drie landen alsook de verliezende landen nog in een poule tegen elkaar. Na afloop van het voetballen werden op de hoofdtribune de prijzen uitgereikt aan de winnaars van alle onderdelen van de drie dagen. Alle deelnemers kregen een oorkonde en alle trainers een presentje voor hun hulp.

   

Een groot compliment aan alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen wederom bijzonder succesvol waren. Verder gaat onze dank uit naar Lidl Papendrecht voor de sponsoring van het fruit en het drinken. Tot slot willen we Yvonne van der Zande, Kiki Smit en Rob Regeer bedanken voor de verslaggeving en de foto’s. Het was opnieuw een leuke opening van het voetbalseizoen en we wensen iedereen heel veel succes en plezier in het aankomende jaar.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2

Op donderdag 26 augustus was het tijd voor dag 2 van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021. Het was iets minder warm dan op de eerste dag, dus perfect voetbalweer. Desondanks was het dorstig weer. Hierop werd gelukkig prima ingespeeld door de organisatie die ervoor zorgde dat iedereen de hele dag door voldoende te drinken had.

     

In de ochtend werden de keepers stevig onder handen genomen. Naast techniektrainingen en diverse positiespellen kregen de kinderen op ook freestylevoetballes van Bailey de Regt dat plaatsvond op ons pannaveld. Een leuke afwisseling om zo nieuwe ‘trucjes’ te leren. Na de lunch, die weer uitstekend verzorgd was door het kantinepersoneel, stond in de middag een 4×4-toernooi op het programma. Moe en voldaan konden de kids daarna weer naar huis om uit te rusten voor morgen, alweer de laatste dag.

   

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1

Op woensdag 25 augustus startte alweer de elfde editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. Na het openingswoord door de organisatie werden de deelnemers ingedeeld in groepen. Ze kregen één of twee begeleiders toegewezen, waaronder jeugdleden en mensen van de A-selectie. Iedereen kreeg, met dank aan sponsor Westfalia Fruit, een schitterend, nieuw voetbaltenue. Nadat Yvonne van der Zande alle kinderen en begeleiders op de foto had gezet, was het tijd om naar de velden te gaan.

   

Onder het genot van een heerlijk zonnetje kregen de deelnemers allerlei voetbalvormen voorgeschoteld als positiespelletjes en afronden met trainingspoppen voor de doellijn. Uiteraard werden ook enkele partijtjes gespeeld. Na enkele uren voetbalpret was het tijd om weer naar huis te gaan.

   

 

VV Papendrecht op RTL4 bij ‘CLubliefde’

Op zaterdag 7 maart 2020 zijn op ons sportcomplex opnamen gemaakt voor het televisieprogramma ‘Clubliefde’. De dag stond in het teken van het Papendrechtse meisjesteam onder 15 jaar. Ook scheidsrechter Bo Jonker en enkele prominente VV Papendrechters werden gevolgd. Direct daarna brak de coronacrisis uit waardoor het ruim anderhalf jaar geduurd heeft voordat we het resultaat kunnen bewonderen. Binnenkort is het eindelijk zover. Voetbalvereniging Papendrecht is te zien tijdens de eerste aflevering van het tweede seizoen van het RTL-programma dat gepresenteerd wordt door Jochem van Gelder. De aflevering wordt liefst drie keer uitgezonden op RTL4 en wel op:

 • Zaterdag 11 september om 17.00 uur;
 • Zondag 12 september om 12.30 uur en om 16.30 uur.

Na de laatste keer wordt de aflevering op YouTube gezet. Zodra daarover meer bekend is, zullen we dat laten weten. Dus stem tijdens het tweede weekend van september af op RTL4 voor het programma Clubliefde met VV Papendrecht in de hoofdrol.

 

Bestrating weer keurig dankzij Schraapploeg

Iedereen die ons sportcomplex de afgelopen maanden bezocht heeft, zal gemerkt hebben dat de bestrating er tot eind juli nou niet bepaald netjes uitzag. Reden voor Werkgroep de Schrapers de afgelopen weken de handen weer eens uit de handen te steken. Het resultaat mag er zeker zijn. De Schraapploeg heeft duidelijk van zich laten spreken. Al het onkruid is verwijderd en de bestrating ligt er weer keurig en schoon bij. Een grote pluim aan De Karperkoning, Heintje, Sir Tinky, Geter, Bram Blom, Ton Rutteman en Marc de Groen.

       

 

     

      

 

Geen soos op 25 augustus

Komende woensdag gaat de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos niet door. In de laatste week van de zomervakantie vinden namelijk de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen plaats. Op 25 augustus is de kantine daardoor niet beschikbaar voor de Ouderensoos met als logisch gevolg dat die op de laatste woensdag van augustus niet gehouden kan worden.

 

Jubileumwedstrijd VV Papendrecht tegen FC de Rebellen

Op zaterdag 21 augustus werd eindelijk ter ere van het 100-jarig bestaan van onze club de uitgestelde jubileumwedstrijd van VV Papendrecht tegen FC de Rebellen gespeeld. Onder fraaie weersomstandigheden liet voormalig betaaldvoetbalarbiter Roelof Luinge om 15 uur de aftrap verrichten.

   

Het bleek dat de Rebellen al 665 dagen aan het wachten waren op een voetbalwedstrijd. Dit was ook te zien aan de oud-profs. Ze waren gretig, enthousiast en sommigen hadden nog wat coronakilo’s aan het lijf. Coach Mario Been probeerde zijn mannen vooral simpel te laten voetballen. Tegen de jonge, fitte spelers van ons eerste gemixt met een aantal gewiekste veteranen was dit makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral bij het eerste doelpunt van Peter Bouw droop de klasse er weer vanaf. Een voorzet kwam bij Bouw in de 16 en waar iedereen dacht dat hij de bal op de pantoffel zou nemen, wipte hij die subtiel over doelman Noah Zeeuw. Ook het weerzien van ‘De Giraffe’ Bert Duthler in de rood-zwarte kleuren was memorabel. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 1-1 stand nadat Ricky van den Bergh een vrije trap erin had geschoten.

    

In de tweede helft kwam de ene na de andere legende het veld in. Noemenswaardig was de invalbeurt van ‘de man van glas’ Teus Baars. Hij haalde de twee minuten waarna een zweepslag een einde maakte aan zijn invalbeurt. Nadat Andwelé Slory met een fantastisch afstandsschot de gasten op voorsprong had gezet, maakte Stephan Bravenboer gelijk. Vervolgens kwam Papendrecht op voorsprong waarna Ruben Schaken de 3-3 liet noteren. Jarden van Ek zorgde ervoor dat Papendrecht met een 4-3 zege van het veld stapte. Zelfs onze eigen Rebel Gerrit Schutte kon daar niets aan veranderen.

   

Naast het voetballen vonden nog enkele leuke activiteiten plaats. Zo mochten diverse jeugdleden proberen de goalie van FC de Rebellen vanaf de penaltystip te verschalken. Verder was de derde helft dik in orde wat zeker beaamd werd door de gasten wat te lezen is op de website van FC de Rebellen  >>

      

VV Papendrecht heeft weer een mooie jubileumactiviteit mogen organiseren. Helaas nog steeds onder coronatijd waardoor weer rekening gehouden diende te worden met de noodzakelijke maatregelen. De circa 400 aanwezigen verleenden alle medewerking waarvoor een compliment zeker op zijn plaats is.

   

We willen iedereen bedanken die voor een prachtige dag heeft gezorgd en dan met name de Jubileumcommissie, Kiki Smit, Aad Koot en Erwin Schuil.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021

Met dank aan Westfalia Fruit vindt binnenkort de elfde editie plaats van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. De deelnemers kunnen het volgende programma verwachten:

Woensdag 25 augustus
Start (kantine): 9.30 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.00 uur voor 5-6 jaar.
Donderdag 26 augustus
Start (omgekleed in Westfalia-kleding): 10.00 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.00 uur voor 5-6 jaar.
Vrijdag 27 augustus
Start (omgekleed in Westfalia-kleding): 10.00 uur voor 7-13 jaar en 12.30 uur voor 5-6 jaar.
Einde: 16.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>

De organisatie is momenteel druk bezig met het afronden van de voorbereidingen. Het is een hele operatie van zaken die geregeld dienen te zijn als begeleiding, kantinepersoneel, tenues, ballen, trainingsmaterialen, oorkondes, etc. Maar met vereende krachten gaat dat natuurlijk allemaal goed komen en gaan wij er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2021-2022  (19-08-2021)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Papendrecht tegen oud-profs FC de Rebellen’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2021’, ‘Papendrecht – Drechtstreek op 28 augustus’, ‘Bestrating weer keurig dankzij Schraapploeg’, ‘Nieuw e-mailadres Technische Commissie’, ‘Twee ex-leden in voorselectie Oranje onder 19’, ‘Geen soos op 25 augustus’, ‘Kiki Smit van de webshop’, ‘Nieuwe reclame-uiting IJzer & Metaalhandel Stal’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 27’, ‘Spelregels seizoen 2021-2022’, ‘A1 in seizoen 1982-1983’, ‘Voorlopige indeling lagere seniorenteams’, ‘Eerste trainingsschema seizoen 2021-2022′, Indelingen beker en eerste fase bekend’ en ‘Nieuw oefenprogramma’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 27

Nog even en dan vinden drie spektakelvolle Jubileumwedstrijden plaats ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht. Meer hierover kunt u lezen in de 27e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 27 downloaden door hier te klikken  >>

Voor nadere informatie kunt u contact met ons opnemen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Voorlopige indeling lagere seniorenteams

De voorlopige indeling van de lagere seniorenteams is beschikbaar. Staat je naam er niet bij, is je naam foutief geschreven, ben je volgens jou in een verkeerde ploeg ingedeeld of heb je een andere vraag over de voorlopige indeling, dan kun je per e-mail contact opnemen met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Klik hier voor de voorlopige indeling van de lagere seniorenteams  >>

 

Eerste trainingsschema seizoen 2021-2022

We kunnen inmiddels weer beschikken over al onze voetbalvelden. Vanaf heden kan iedereen trainen volgens het nieuwe trainingsschema dat staat op de website op de pagina Trainingen  >>

Begin september zullen enkele veranderingen in het trainingsschema doorgevoerd worden. Ook daarna zijn kleine verschuivingen mogelijk. Indien dat het geval is, wordt het trainingsschema aangepast. Om de trainingen goed te laten verlopen zijn regels opgesteld waaraan iedereen zich dient te houden. Afwijken van die punten kan alleen na toestemming van het bestuur of accommodatiemanager Ton Rutteman. Het zijn kleine dingen die niet veel tijd kosten maar waar we allen profijt van hebben. Wij rekenen op ieders medewerking om het trainen met elkaar goed te laten verlopen.
U kunt de trainingsregels hier downloaden  >>

 

Indelingen beker en eerste fase bekend

De KNVB heeft voor de senioren alle poule-indelingen voor de districtsbeker gepubliceerd en voor de junioren de eerste bekerronde. Voor de pupillen zijn de indelingen voor de eerste fase bekendgemaakt. Ben jij benieuwd welke tegenstanders jij met je voetbalploeg gaat treffen? Ga dan op de website naar de pagina Teams  >>

Na het klikken op de naam van jouw team verschijnt de bijbehorende teampagina. Daarop vind je de indelingen plus het wedstrijdprogramma voor de komende weken.

 

Twee ex-leden in voorselectie Oranje onder 19

Op dezelfde dag waarop Louis van Gaal met de voorselectie van het Nederlands elftal kwam, maakte Bert Konterman, de trainer van Oranje onder 19, zijn lijst bekend voor het oefenduel tegen de leeftijdgenoten van Italië. In de voorlopige selectie van Oranje onder 19 staan de namen van Guus Baars van Feyenoord en Gyan de Regt van Vitesse. Beiden zijn hun voetbalcarrière begonnen in de jeugd van VV Papendrecht. Dit bewijst maar weer eens de kracht van onze jeugdopleiding.

Guus (links op de foto) en Gyan startten tegelijk bij onze minipupillen en zijn samen verder gegroeid bij de jeugdafdeling van onze club. Ze vierden samen kampioenschappen in de F- en E-jeugd. Hierna ging Guus naar Feyenoord en zette Gyan zijn loopbaan voort bij FC Dordrecht. Nu komen ze elkaar tegen bij Oranje O19. Een waar voetbalsprookje!

 

Papendrecht tegen oud-profs FC de Rebellen

Iets meer dan een jaar geleden vierde VV Papendrecht haar 100-jarig bestaan volgens de toen geldende coronamaatregelen. We zijn nog steeds niet van COVID-19 af maar wel wordt een nieuwe, grote jubileumactiviteit georganiseerd. Op 21 augustus zal een spectaculaire jubileumwedstrijd plaatsvinden op sportpark Slobbengors. Een combinatieteam van huidige eerste-elftalspelers en legendes uit het roemrijke verleden van de club zullen het opnemen tegen FC de Rebellen. Die ploeg bestaat uit oud-eredivisiespelers en culthelden. Het treffen tussen Papendrecht 1 en 100 pupillen, dat aanvankelijk eveneens op 21 augustus zou plaatsvinden, is verplaatst naar een later tijdstip.

De legendes van VV Papendrecht die u weer in de prachtige rood-zwarte kleuren mag bewonderen zijn:
Jos en Sjaak van Giersbergen, Teus Baars, Peter Michielse, Jacco Hessing, Bert Duthler, Mark van der Leeden, Aart van Toor, Anton Schreuders, André Tamerus, Maikel Blom, Peter Bouw, John Vievermans en Agnes Bouw.

De Rebellen die we gaan zien zijn:
Mario Been (coach), Sjaak Polak, Ricky van den Bergh, Geert den Ouden, Jeroen Heubach, Romano Denneboom, Ruben Schaken, Paul Jans, René van Dieren, Martijn Meerdink, Olaf Lindenbergh, Leo Koswal en Andwelé Slory.

De toegangsprijs is 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Om 15.00 uur zal topscheidsrechter Roelof Luinge voor de aftrap fluiten. De wedstrijd wordt georganiseerd onder de huidige coronarichtlijnen. Dit betekent voor elke toeschouwer een vaste plaats en anderhalve meter afstand houden. Uiteraard zal na afloop van het voetballen ook de derde helft van groot belang zijn.
Dus tot komende zaterdag op ons prachtige sportpark!

 

Kiki Smit van de webshop

In de Weekbrief van 11 maart 2020 stond het bericht dat de eerste officiële webshop van VV Papendrecht gelanceerd was. Opvallend was dat in dezelfde Weekbrief het eerste bericht van VV Papendrecht stond over de ‘Gevolgen van het coronavirus voor het voetbal’. Jarenlang werden artikelen verkocht in onze winkel die gevestigd was in de kantine. De winkel werd gesloten en de vereniging richtte zich volledig op online verkoop. Daarvoor werd een team gevormd bestaande uit Jan Willem de Man, Eimerd van de Griend en Kiki Smit. De eerste artikelen op de webshop waren jubileumartikelen voor het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht zoals het jubileumbier. Wij spraken met Kiki over het eerste jaar van de webwinkel.

Wat waren de verwachtingen van de webshop?
‘’We begonnen met lage verwachtingen omdat we een beperkt assortiment hadden. De bekendheid was relatief klein en door de coronatijd verliep veel berichtgeving alleen via de website, de Weekbrief en de sociale media.” Diezelfde coronatijd zorgde wel voor het opzetten van speciale acties. Zo werden sportpakketjes voor de jeugd samengesteld. Kiki: ‘’Dit was een heel succesvolle actie en zorgde ook voor meer bekendheid van de webwinkel bij veel ouders. Hierdoor stegen de bestellingen.’’ Daarnaast werd een Vaderdagactie opgezet en werden leuke pakketten gemaakt van wijn en speciaalbieren uit de kantine die goed verkochten.

Wat is de hardloper geweest van het afgelopen jaar?
‘’Het jubileumboek was absoluut de hardloper van het afgelopen jaar.’’ Het boek, dat op 31 juli 2020 werd gelanceerd door de Jubileumcommissie, is nu al uitverkocht. Mensen kunnen zich nog wel inschrijven voor de tweede druk. Kiki: ‘’Nu lopen de handschoenen en schoenentasjes goed door. Aangezien de vereniging voor veel mensen geruime tijd gesloten was, is het lang enigszins aan de stille kant geweest.’’

Wat is een tip van jou?
‘’We hebben veel oude artikelen in de uitverkoop omdat we met VV Papendrecht van kledingleverancier Beltona naar Quick zijn overgegaan. Zo hebben we veel keeperskleding en voetbalsokken voor lage prijzen en bijna in alle maten. Tevens hebben we nog leuke jubileumartikelen zoals de VV Papendrecht-sjaal, -pet en -paraplu. Maar ook mooie aanvoerdersbanden en een leuk mini-T-shirt.”

Wat zou je nog meer aan het assortiment willen toevoegen?
Meer VV Papendrecht-accessoires, uiteraard wel voetbalgerelateerd, zodat de club in het dorp meer zichtbaar wordt. Bijvoorbeeld tassen of bidons, noem het maar op. Het is toch tof als jeugdspelers met spullen rondlopen waarop het logo van VV Papendrecht staat. Of dat ouders, opa’s en oma’s met spullen van VV Papendrecht langs het veld staan.’’

Hoe zie je de toekomst van de webshop?
“We moeten meer gaan werken met onze sociale media. Ik zit nog met veel ideeën. We houden een kleine voorraad aan maar alles wat niet op voorraad ligt, wordt snel besteld. Verder kan uiteraard alles geretourneerd worden als het niet past. Nu de winkel is weggevallen, hebben we een mooie webshop als alternatief wat volledig in het belang van de club is.’’

Kijk dus eens op de webshop van VV Papendrecht: https://webshopvvp.nl. Er staan prachtige artikelen te koop.

 

Nieuw oefenprogramma

In het oefenprogramma van ons eerste en tweede selectieteam zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Het ziet er nu als volgt uit:

 • Zaterdag 14 augustus  15.00 uur: IFC – Papendrecht
 • Dinsdag 17 augustus  20.00 uur: Papendrecht – ASWH onder 23
 • Dinsdag 24 augustus  20.15 uur: Nivo Sparta – Papendrecht
  Dinsdag 24 augustus  20.00 uur: Papendrecht 2 – GSC/ODS 1
 • Dinsdag 31 augustus  20.00 uur: Papendrecht – Sparta AV
  Dinsdag 31 augustus  20.00 uur: Streefkerk 2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 7 september  20.00 uur: Papendrecht – Rijsoord
  Dinsdag 7 september  20.00 uur: LRC  2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 14 september  20.00 uur: GRC14 – Papendrecht

Tot het eerste weekend van september spelen nog enkele ploegen oefenwedstrijden.

 • Zondag 29 augustus  12.00 uur: Papendrecht Zon35+1 – Aeolis 35+2
 • Woensdag 1 september  19.00 uur: RCD JO17-1 – Papendrecht JO17-1

 

A1 in het seizoen 1982-1983

Op de elftalfoto staat A1 uit het seizoen 1982-1983. Een bijzonder talentvolle groep. Bijna iedereen heeft later de seniorenselectie gehaald. De meesten speelden al samen vanaf de jongste jeugd. Ze voetbalden die jaren altijd op hoog niveau en zijn vaak kampioen geworden. Ook dat jaar met A1, met leider Wim van der Wiel, grensrechter Piet Molenaar en sponsor Cees van Swieten. Trainer was Leo Vroegindeweij. Al voor de laatste speeldag was A1 kampioen van de Dordtse klasse. Vervolgens speelde de ploeg nacompetitie met de vier andere districtskampioenen om twee plekken in de regionale klasse, destijds het een-na-hoogste niveau. Het betrof een halve competitie. Thuis werd tegen Alexandria’66 een 2-2 gelijkspel behaald. Uit bij Woerden werd op weergaloze wijze met 2-8 gewonnen, onder andere dankzij een werelddoelpunt van Henk van der Steen. Vervolgens werd op het Slobbengors met 1-1 gelijkgespeeld tegen RVC. De slotwedstrijd was in Zwammerdam. Winst op ARC zou promotie betekenen. Dat lukte na een zwaar bevochten 1-3 zege. Het leidde tot een groot feest in de bus naar huis en daarna op ons sportcomplex.

Teamlid Addy: “Het was een geweldig team, bestaande uit vier oudjes (Chris Klein, Erik Hardam, Henk van der Steen en doelman Frans van Houwelingen) en voor de rest eerstejaars A-spelers. Trainer was destijds Leo Vroegindeweij. Ik herinner ik me vooral een oefening waarbij hij zelf de afronding voordeed. Hilariteit alom en die bal zijn we volgens mij nu nog steeds kwijt. Aanvoerder Chris Klein had een geweldig en kiezelhard schot in zijn benen, maar was ook de man die zo langzaam naar het Slobbengors kon fietsen dat hij net niet omviel. Wij (Addy, Henk M. en Michel) vertrokken standaard 10 minuten later vanuit dezelfde straat en waren altijd eerder dan Chris op de voetbal. We trainden meestal boven op de dijk waar nu Fokker zit. Weer of geen weer, trainen kon altijd. We speelden bij thuiswedstrijden vaak voor meer dan 100 man en gingen na de wedstrijd altijd de kantine in. Behalve ikzelf voetballen tegenwoordig nog twee teamleden van destijds op recreatief niveau op zondag. Sylvester heb ik nog wel eens op zondag zien aansluiten bij Zondag 3. Waarschijnlijk was hij dan net niet op tijd aanwezig. De foto is van een kleine 40 jaar geleden. De tijd vliegt!”

 

Nieuwe reclame-uiting IJzer & Metaalhandel Stal

In de laatste week van juli is een nieuw dak op onze hoofdtribune geplaatst. Sinsdien hangt langs de gehele voorkant van het dak een nieuwe reclame-uiting van IJzer & Metaalhandel Stal. Bij IJzer & Metaalhandel Stal kunt u terecht voor de inkoop en verwerking van oud ijzer en metaalafval. Desgewenst kan gratis een container geplaatst worden of kunnen de materialen ter plekke ingeladen worden met een kraan. Dankzij goede contacten is het Papendrechtse bedrijf in staat een hoge prijs voor uw oud ijzer en metaal te betalen. Veel grondstoffen worden steeds schaarser. Daarom is het van groot belang dat die op een goede en verantwoorde manier gerecycled worden. IJzer & Metaalhandel Stal zorgt ervoor dat alle materialen na het sorteren op de juiste manier worden aangeboden bij de eindverwerkers. Het afvoeren van oud ijzer en metaal levert de klant dus niet alleen geld op. Het draagt ook meteen bij aan een beter milieu.

     

Al sinds de oprichting is het bedrijf actief op en rondom het spoor. Het specialisme is dan ook spoorgebonden sloopwerkzaamheden. U kunt er terecht voor het knippen en afvoeren van bovenleidingen, de sloop van draagconstructies, het afvoeren van betonblokken, het snijbranden van portalen en dergelijke. Ook objecten die behandeld zijn met het schadelijke chroom-6 kunt u laten slopen. Asbestinventarisatie en het saneren en afvoeren van asbesthoudende materialen behoren eveneens tot de mogelijkheden. Zo bent u veilig en snel van uw asbest af. IJzer & Metaalhandel Stal heeft vakbekwaam, gecertificeerd en enthousiast personeel met jarenlange ervaring. Service, tevreden klanten en milieubewustzijn staan hoog in het vaandel. Het bedrijf staat voor een doelgerichte en flexibele aanpak en kan zijn klanten altijd op korte termijn van dienst zijn. VV Papendrecht bedankt IJzer & Metaalhandel Stal voor alle inspanningen.

 

Spelregels seizoen 2021-2022

Recentelijk zijn de spelregels voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Ook dit jaar zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste betreft de interpretatie van hands. Niet elke aanraking van de bal door een speler met de hand of arm is een overtreding. Er is sprake van strafbaar hands als een speler:

 • de bal opzettelijk raakt met zijn hand of arm, zoals door het bewegen van de hand of arm richting de bal;
 • de bal met hand of arm raakt wanneer dit het lichaam op onnatuurlijke wijze groter heeft gemaakt;
 • scoort in het doel van de tegenstander, rechtstreeks vanaf de hand of arm of direct nadat de bal de hand of arm geraakt heeft, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt.

Onopzettelijk hands dat ertoe leidt dat een ploeggenoot scoort of dat er een scoringskans ontstaat, wordt niet langer als een overtreding beschouwd.

Het document ‘Spelregels veldvoetbal seizoen 2021-2022’ kunt u hier downloaden  >>

 

Nieuw e-mailadres Technische Commissie

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft de Technische Commissie (TC) een andere structuur gekregen. De TC is opgesplitst in drie delen, namelijk TC-heren, TC-vrouwen en TC-jeugd. De TC-heren wordt ingevuld door Jacco Hessing, Theo Smit en Bert Duthler (coördinator) en houdt zich bezig met de A-selectie van de heren; Zaterdag 1 en 2. De TC-vrouwen bestaat uit Lonneke Michielse en Monique Klooster (coördinator) en is betrokken bij Vrouwen 1 en MO23. De TC-jeugd wordt ingevuld door Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal. Hij is de hoofdverantwoordelijke voor het technische beleid bij de jeugd. Voor alle vragen op voetbaltechnisch vlak vanuit de jeugdafdeling kunt u terecht bij de gebruikelijke e-mailadressen:
Hoofd Jeugdopleidingen: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.
Technische Jeugdkader algemeen: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Dennis Zaal, Monique Klooster en Bert Duthler vormen met elkaar de TC-Papendrecht en bewaken als stuurgroep het voetbaltechnisch beleid van de vereniging. Heeft u vragen voor de TC, dan kunt u voortaan terecht bij het nieuwe e-mailadres tc@vvpapendrecht.nl.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2021-2022  (06-08-2021)

De derde Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Alle seinen voor Jubileumwedstrijden op groen’, ‘Nieuw dak hoofdtribune VV Papendrecht’, ‘Ouderensoos weer van start’, ‘Werkzaamheden werkploeg’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 26’, ‘Dames 1 in 1988’, ‘Guido Donk, vrijwilliger met een rood-zwart hart’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Barbecue MO17’, ‘Poule-indeling districtsbeker A-categorie’, ‘Start reguliere trainingen’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 26

Alle seinen voor de Jubileumwedstrijden ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht staan op groen. Meer hierover kunt u lezen in de 26e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 26 downloaden door hier te klikken  >>

Voor nadere informatie kunt u contact met ons opnemen via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Start reguliere trainingen

Nu de zomerstop op zijn einde begint te lopen en we steeds meer voetbalvelden tot onze beschikking krijgen, beginnen de reguliere trainingen langzaam op te starten. Zaterdag 1 en 2 zijn inmiddels volop aan het trainen. De meeste selectieploegen beginnen halverwege augustus. Het overgrote deel van de overige teams hervat eind augustus de trainingen. Het nieuwe trainingsschema wordt binnenkort bekendgemaakt. Vraag aan je leider of trainer wanneer je eerste training van het nieuwe seizoen is.

 

VV Papendrecht in de media

Ook tijdens de eerste weken van de zomer werd in de regionale media veel bericht over Voetbalvereniging Papendrecht. Zo kwamen onder meer RTVPapendrecht, Dordt Centraal, Papendrecht.net, VoetbalJournaal en het Kontakt Klaroen.nl met artikelen als ‘Nieuw dak hoofdtribune VV Papendrecht‘, ‘Clinics freestylevoetbal bij voetbaldagen VV Papendrecht‘ en ‘Bende van Duchenne trapt ruim € 8.000 bij elkaar‘.

 

Guido Donk, vrijwilliger met een rood-zwart hart

Guido Donk is één van de vele vrijwilligers die actief zijn binnen VV Papendrecht. De 51-jarige vader van twee voetballende zoons is al meer dan 40 jaar lid. “Ik geloof dat ik begonnen ben in E7. Ik weet er niet zoveel meer van. Ik weet nog wel dat we een heel grote beker kregen. Ik heb tot aan de A-jeugd, tegenwoordig JO19, niet in de selecties gezeten. In B3 nog wel kampioen geworden onder leiding van Wim Erkelens. Als tweedejaars A-junior kwam ik in A-regionaal. Enige jaren daarvoor had een sterke lichting dat niveau bereikt. Onze trainer was John Kila. We hebben ons helaas niet gehandhaafd dat seizoen maar wel veel lol gehad.”

Senioren
Na de jeugd ging ik als enige speler van A-regionaal naar de zaterdagafdeling. Destijds hing die er een beetje bij. Ik ging naar Zaterdag 2 van leider Arie Redelijkheid. Ik speelde met mannen als Richard Nardten, Ferry Jansen en Jan de Waal, een sterk elftal. Ik heb nog weleens wat wedstrijden als invaller voor Zaterdag 1 gespeeld, verdeeld over verschillende jaren en onder verschillende trainers. Op een gegeven moment ben ik in het derde gaan voetballen. Een legendarisch team van leider Marco Korteland met allemaal oud-selectiespelers als Mark van der Leeden, Arjan van Toor en het spitsenduo Edwin van der Linden en Briam Kaptein. We hadden meer kwaliteit dan het eerste destijds, haha. Ik zit niet meer in een team maar ben nog wel beschikbaar. Door alle coronaperikelen is er van voetballen helaas niet veel terechtgekomen.”

Leider/trainer
“Ik ben op een gegeven moment leider geworden van de ploeg van mijn oudste zoon Vincent. De jaren erna wisselde ik regelmatig als leider tussen het team van Vincent en dat van mijn andere zoon Jesper. Vorig seizoen ben ik begonnen als trainer van het elftal van Jesper. Hij speelde in JO17-2, een hartstikke enthousiaste groep. De trainingsopkomst was groot en de inzet top. Ik heb geen trainersdiploma maar het lukte altijd weer om samen met Remco Maaskant en Remco Brouwer een gevarieerde training in elkaar te draaien. Daarbij kwam nog dat de mannen zelf ook ideeën hadden, leuk toch. En niet alleen de spelers waren enthousiast maar ook de ouders waren betrokken.”

Initiatiefnemer
Guido is ook een persoon die initiatief neemt om zaken op te pakken binnen de club. Zo kwam hij met het voorstel voor een kerstgeschenk voor de oudere leden. “Dat was iets wat me veel voldoening heeft gegeven. De dankbaarheid die je terugkreeg, de verhalen die je hoorde, soms best schrijnend. Het toonde wel aan dat deze mensen behoefte hadden aan wat extra aandacht in deze lastige tijd. Het begon met het idee van een flesje wijn en eindigde met een compleet kerstpakket waaraan supermarkten en wijnhandelaren binnen Papendrecht kosteloos hebben meegewerkt.”

Opknappen kantine
Nadat het idee geboren was om de kantine een likje verf te geven was Guido degene die met de suggestie kwam een tikkieactie te starten om geld in te zamelen. “Ook dat was hartstikke leuk. Binnen de kortste keren hadden we een aardig bedrag en heel wat spullen bij elkaar waardoor eerst de kantine en vervolgens het clubgebouw een metamorfose hebben ondergaan. Met een grote groep vrijwilligers hebben we alles zelf gedaan. Het heeft wat uurtjes gekost maar het resultaat is prachtig.”

Vrijwilliger in hart en nieren
Ik ben altijd bereid om zaken op te pakken. Het liefst op projectbasis, misschien in de toekomst een functie bij de jeugd. Een bestuursfunctie? Daar heb ik nog niet over nagedacht maar wie weet als de jongens bij de senioren zitten.”

 

Ouderensoos weer van start

Vanwege de coronacrisis heeft de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos anderhalf jaar lang niet plaatsgevonden. In augustus wordt de Ouderensoos weer opgestart. Elke woensdagmiddag bent u van 13.30 uur tot ongeveer 17.30 uur van harte welkom. De deuren van onze kantine gaan al om 13.15 uur open. De gelegenheid bestaat om te biljarten, klaverjassen, sjoelen, darten of zo maar een gezellig praatje te maken. De plakboeken over onze sportclub kunt u op uw gemak inkijken. Komt u hier ook eens genieten. U bent van harte welkom, of u nou lid bent van VV Papendrecht of niet. Uiteraard dient u zich aan alle coronamaatregelen te houden. Dit betekent anderhalve meter afstand houden en uw handen wassen bij binnenkomst. Verplicht zijn een vaste zitplek, een gezondheidsheck vooraf en registratie ter plekke. Heeft u klachten die horen bij corona? Kom dan niet en blijf thuis. De eerste Soos van dit jaar is op woensdag 4 augustus. Tot dan!

 

Alle seinen voor Jubileumwedstrijden op groen  (31-07-2021)

Als de voortekenen ons niet bedriegen gaan de jubileumwedstrijden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht binnenkort daadwerkelijk gespeeld worden. Het lijkt er namelijk op dat de coronagoden ons positief gezind zijn, al weten we pas na de persconferentie van 13 augustus met welke maatregelen we te maken gaan hebben. De eerste wedstrijden staan gepland voor 21 augustus en daarbij staat zowel historie als toekomst centraal. Voor onze hoofdmacht staan twee bijzondere wedstrijden op het programma. Allereerst wordt om 13.30 uur afgetrapt voor een spectaculair duel tegen 100 pupillen (tegelijk) van onze eigen jeugdafdeling. Deze nu al legendarische wedstrijd staat onder de bezielende leiding van Aart van Toor. Om 15.00 uur wordt door scheidsrechter Roelof Luinge gefloten voor de start van de tweede wedstrijd van die middag van ons vlaggenschip. Tegenstander is FC de Rebellen. Tenminste, als de kruitdampen van de eerste wedstrijd enigszins zijn opgetrokken. De spelers van FC de Rebellen zijn allemaal oud-betaaldvoetballers die de naam Rebel eer aan doen. De definitieve selectie wordt binnenkort bekendgemaakt.

De selectie van Papendrecht 1 zal voor deze gelegenheid voor de helft bestaan uit spelers die in het verleden furore hebben gemaakt in Zondag 1 en/of Zaterdag 1. Zo zullen onder andere de gebroeders Van Giersbergen, John Vievermans, Maikel Blom en onze hoofdsponsor Teus Baars hun beste linker- en/of rechterbeentje voorzetten. Hoogtepunt van de middag is de rentree van Bert Duthler. Hij is al een aantal maanden serieus in training voor dit treffen en is inmiddels weer wedstrijdfit. Na de wedstrijd hopen we weer eens een ouderwetse derde helft te kunnen beleven. De Rebellen zijn er in ieder geval graag bij aanwezig om met iedereen die dat wil van gedachten te wisselen over de prestaties van die middag of hun carrière. Na het geweld van de 21e augustus staat een week later, als slagroom op de taart, de kraker tegen Drechtstreek op het programma. Onze blauw-witte buren vieren dit jaar hun 75-jarig jubileum en Dé Derby mag natuurlijk niet ontbreken in de festiviteiten. Aanvang van de traditierijke voetbalclash is 14.30 uur. De toegang voor de wedstrijden op 21 augustus is voor kinderen t/m 12 jaar gratis. Ben je ouder, dan kost een kaartje, voor leden en niet-leden, 5 euro. De toegang voor de wedstrijd tegen Drechtstreek is voor iedereen gratis.

Hopelijk tot ziens op 21 en 28 augustus bij drie bijzondere wedstrijden op sportpark Slobbengors.

 

Oefenprogramma A-selectie

Binnenkort beginnen onze hoogste herenploegen met het spelen van oefenduels. Het voorlopige programma is als volgt:

 • Zaterdag 14 augustus 15.00 uur: IFC – Papendrecht
 • Dinsdag 17 augustus 20.00 uur: Papendrecht – ASWH onder 23
 • Dinsdag 24 augustus 20.00 uur: Rijsoord – Papendrecht
  Dinsdag 24 augustus 20.00 uur: Papendrecht 2 – IFC 2
 • Zaterdag 28 augustus 12.00 uur: Drechtstreek 2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 31 augustus 20.00 uur: Papendrecht – Sparta AV
  Dinsdag 31 augustus 20.00 uur: Streefkerk 2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 7 september 20.00 uur: Papendrecht – LRC
  Dinsdag 7 september 20.00 uur: LRC  2 – Papendrecht 2
 • Dinsdag 14 september 20.00 uur: GRC14 – Papendrecht
 • Dinsdag 14 september 20.00 uur: Papendrecht 2 – Heerjansdam 2

 

Poule-indeling districtsbeker A-categorie

De KNVB heeft voor de ploegen uit de A-categorie de poule-indeling voor de districtsbeker gepubliceerd. Onze hoofdmacht treft zaterdagtweedeklasser ASV Arkel, zaterdageersteklasser LRC Leerdam en zondagtweedeklasser TSC uit Oosterhout. Zaterdag 2 speelt tegen Oranje Wit 5, DFC 2 en Drechtstreek 2. Zaterdag 3 is ingedeeld bij De Alblas 3, Alblasserdam 2 en De Zwerver 2. De bekerindelingen van de overige Papendrecht-teams worden later bekendgemaakt. De speeldata zijn de eerste drie weekenden van september.

 

Dames 1 in 1988

In het jubileumboek over 100 jaar Voetbalvereniging Papendrecht, dat vorig jaar verschenen is, staan vele leuke, oude teamfoto’s. Enkele daarvan zullen de komende tijd nader worden toegelicht. Bij dit artikel staat een foto van Dames 1 uit 1988 dat destijds gepubliceerd is in de huis-aan-huis-voetbalkrant. Dit team stond aan het basis van de vele successen die de jaren daarna zouden volgen. Zo promoveerde Dames 1 naar de eerste klasse van het district, destijds het een-na-hoogste niveau. Het absolute hoogtepunt was het winnen van de districtsbeker op 9 mei 1992 tegen Woudrichem op neutraal terrein in Peursum. Het was echte vriendinnengroep. De meesten zijn nog steeds bevriend en gaan met elkaar om. Overigens trouwden enkele speelsters met (voormalige) voetballers van Zondag 1. Heel wat vrouwen kregen later kinderen die op hun beurt zijn gaan voetballen bij VV Papendrecht.

Op de foto, van links naar rechts:
Staand: Peter Bosselaar (leider), Lou Hessing (sponsor), Monica Leeuwis, Yvonne de Jong, Marion Uiterwijk, Ingrid Leeuwis, Agnes Bouw en Wim Uiterwijk (leider).
Gehurkt: Astrid van Efferen, Brigitte Huygen, Karin van Efferen, Lonneke Appeldoorn, Monique Klooster, Marianne Tichem en Agnes den Boef.
Let wel: de meisjesnamen zijn gebruikt!

 

Werkzaamheden werkploeg

Ook deze zomerstop wordt door de werkploeg van VV Papendrecht hard gewerkt aan de renovatie van ons sportcomplex. Zo is geverfd en zijn de nodige herstelwerkzaamheden uitgevoerd, met name op het gebied van elektra. Zo is de klok gerepareerd die in de lichtmast hangt die tussen het hoofdveld en het Rood-Zwarte Plein staat. Ook de daarnaast hangende lichtreclame van Esbi functioneert weer.

    

Verder werden voorbereidingen getroffen voor de modernisering van de verlichting van de hoofdtribune. De oude lichtbakken zullen vervangen worden door nieuwe met ledverlichting. De reparatie van het dak van ons clubgebouw aan de achterkant van de bestuurskamer zal de volgende klus zijn.

      

We bedanken de leden van werkploeg voor al hun inspanningen.

 

Nieuw dak hoofdtribune VV Papendrecht

In juli 2020 zijn de platen van het dak van de hoofdtribune van VV Papendrecht verwijderd omdat deze asbesthoudend waren. Met het herstel ervan is gewacht tot deze zomer aangezien vanwege de coronacrisis in het seizoen 2020-2021 nauwelijks gevoetbald mocht worden. Aan het begin van de laatste week van juli heeft IJzer & Metaalhandel Stal een nieuw dak geplaatst. De medewerkers van het Papendrechtse bedrijf hadden de klus in twee dagen geklaard. Dit betekent dat bij regenachtige omstandigheden de bezoekers op de hoofdtribune droog kunnen zitten. In een later stadium zal de werkploeg van VV Papendrecht de verlichting van de hoofdtribune moderniseren. VV Papendrecht bedankt IJzer & Metaalhandel Stal voor het prachtige nieuwe dak van de hoofdtribune.

   

   

   

    

 

Theo van Wijland van ZPRESS Media Group

Ondanks alle restricties vanwege de coronacrisis heeft Voetbalvereniging Papendrecht aan het eind van het voorjaar een nieuwe editie van de voetbalkrant weten uit te brengen. Deze is niet alleen tot stand gekomen dankzij onze enthousiaste vrijwilligers en onze hoofdsponsor NOSUCH maar zou ook niet uitgegeven kunnen zijn zonder onze vaste mediapartner ZPRESS Media Group. ZPRESS is naast de VV Papendrecht-Voetbalkrant tevens medeverantwoordelijk voor de jaarlijkse uitgave van de presentatiegids De Rode V en is verder bordsponsor en lid van de Business Club vv Papendrecht. Daarnaast kan VV Papendrecht altijd een beroep doen op ZPRESS voor al het nodige drukwerk. VV Papendrecht werkt inmiddels al heel wat jaren tot volle tevredenheid samen met ZPRESS. Een grote rol hierin is weggelegd voor Theo van Wijland en hij is ook als voetballer zeker geen onbekende voor onze club. Theo is inmiddels 25 jaar werkzaam bij ZPRESS en bijna even lang aan VV Papendrecht verbonden. Na onder meer de jeugdopleiding van Feyenoord doorlopen te hebben was hij eerst speler van de Papendrechtse zondagselectie en later jarenlang vormgever op het middenveld van Zaterdag 1. Na die tijd is Theo met zijn vrienden gaan voetballen in Zaterdag 4 waar ook de nodige sportieve successen werden behaald. Tot een ernstige knieblessure een einde maakte aan vrije trappen in de kruising schieten en het oeverloos kappen en draaien op het middenveld. Op dit moment is Theo nog steeds vaak op het Slobbengors te vinden als speler van Zondag 3 en langs de lijn bij zijn twee voetballende zoons Finn en Jens. Zij kunnen net als Theo allebei een aardig balletje trappen. VV Papendrecht hoopt de succesvolle samenwerking nog heel lang voort te zetten.

Theo van Wijland (links) en bestuurslid Commerciële zaken en communicatie Erwin Schuil

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2021-2022  (21-07-2021)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Van de bestuurstafel (07-2021)’, ‘Scheidsrechterscommissie’, ‘Terras en kantine geopend op zaterdagmiddag’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Hoofdtribune krijgt nieuw dak’, ‘Kantineprijzen per juli licht verhoogd’, ‘Theo van Wijland van ZPRESS Media Group’, ‘Uitslag Amateurvoetbal loterij’, ‘Competitie-indeling Papendrecht 1’, ‘Vriendenteam Zaterdag 6’, ‘Papendrecht Vr1 oefent tegen Noordeloos Vr1’, ‘Zondag35+ mag weer partijen’ en ‘Trainingsschema veld 3 (eind juli)’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Vacatures jeugd

De jeugdcommissie en het technisch jeugdkader zijn volop bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Van veel teams zijn de begeleiders inmiddels bekend. Nog enkele vacatures staan open. Het gaat om:

 • Spelbegeleiders voor JO7 t/m JO10.
 • Jeugdscheidsrechters.
 • Trainers en leiders voor JO15-1, JO14-1, JO11-2, JO9-1, JO7-1 en MO13-1.
 • Trainer JO17-2.
 • Vicevoorzitter Jeugdcommissie.
 • Technisch coördinator meisjes onderbouw.
 • Technisch coördinator JO13/12.

Bent u bereid om een openstaande functie te bekleden of weet u iemand die dat zou willen doen, neemt dan contact op met de jeugdafdeling, e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Scheidsrechterscommissie

Een heel belangrijke commissie binnen VV Papendrecht is de Scheidsrechterscommissie. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Het zijn echter mensen met passie voor voetbal die in hun vrije tijd op het veld staan, zodat onze leden hun wedstrijden kunnen spelen. De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. Een belangrijke taak is die van scheidsrechterscoördinator. Scheidsrechterscoördinator Aad Koot heeft de leiding over onze clubscheidsrechters en zorgt ervoor dat de wedstrijden waarvoor de KNVB geen scheidsrechter heeft aangewezen, geleid worden door één van onze arbiters. Verder begeleidt hij onze clubscheidsrechters en beoordeelt hij arbiters in opleiding. VV Papendrecht heeft een hechte groep leidsmannen en -vrouwen, zowel jong als ervaren. In het nieuwe seizoen kunnen we echter nog wel wat nieuwe mensen gebruiken. Onze scheidsrechterscoördinator Aad Koot is maar al te graag bereid om nieuwe scheidsrechters, in samenwerking met de KNVB, gedegen op te leiden. De opleiding tot pupillenscheidsrechter/spelbegeleider bestaat uit 2 theoretische bijeenkomsten van 2,5 uur, een deel zelfstudie en opdrachten dat ongeveer 5 uur kost en het leiden van 2 stagewedstrijden op onze club. De opleiding tot verenigingsscheidsrechter bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, een deel zelfstudie en opdrachten dat ongeveer 8 uur kost en het leiden van (minimaal) 4 wedstrijden. De cursus is vooral praktijkgericht. Uiteraard krijg je ook theorie over de spelregels, maar de hoofdmoot gaat over praktijksituaties.

Heb je interesse om onze scheidsrechterscoördinator te ondersteunen of zou je wedstrijden willen fluiten, laat dat ons dan weten, bijvoorbeeld per e-mail.
Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl;
Secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Hoofdtribune krijgt nieuw dak

Zoals wel bekend is, heeft onze hoofdtribune al een jaar lang geen dak meer. Aan het eind van het voorjaar heeft het bestuur de beslissing genomen deze zomer een nieuw dak te laten plaatsen. In de laatste week van juli gaat dit gebeuren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door IJzer & Metaalhandel Stal uit Papendrecht. We zullen u van de ontwikkelingen op de hoogte houden.

 

Trainingsschema veld 3 (week 28-31)

Een trainingsschema is opgesteld voor het gebruik van veld 3 tijdens de zomerstop. Momenteel ziet dat er als volgt uit:

Maandag
19.30-20.30 uur: JO23
20.00-21.00 uur: Zaterdag 5

Dinsdag
18.30-19.30 uur: MO15
20.00-21.00 uur: MO23
20.00-21.00 uur: A-selectie

Woensdag
19.00-20.00 uur: Zaterdag 3
20.00-21.00 uur: Zaterdag 7

Donderdag
18.30-19.30 uur: MO15
20.00-21.00 uur: MO23
20.00-21.00 uur: Vrouwen 1

Vrijdag
20.00-21.00 uur: Zondagveteranen en Powervrouwen

Zondag
10.30-12.00 uur: Zondagveteranen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Thomas van der Kaap van het wedstrijdsecretariaat: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl.

 

Terras en kantine geopend op zaterdagmiddag

Het is weliswaar zomerstop maar dat betekent niet dat ons sportcomplex de hele tijd gesloten is. Zo zijn de kantine en het terras op het Rood-Zwarte Plein elke zaterdag geopend van 14 tot 18 uur. Wel natuurlijk conform de algehele voorwaarden:

Verder vragen wij u de tafels niet te verplaatsen.

Bij klachten blijft u thuis!

VV Papendrecht gaat ervan uit dat iedereen zich aan alle voorwaarden houdt en dat u het onze vrijwilligers (kantinemedewerkers) makkelijk maakt om het terras en de kantine open te houden. Bij het niet naleven van de regels zullen de kantine en het terras worden gesloten. Bij slecht weer zal het terras gesloten blijven. Check dit op onze mediakanalen.

 

Van de bestuurstafel (07-2021)

De vakantie staat nu echt voor de deur. De meeste voetbalactiviteiten zijn beëindigd. Zoals eerder gecommuniceerd blijft veld 3 beschikbaar om te trainen of om te voetballen. Wil je hier gebruik van maken, dan kan je dit aanvragen door een e-mail te sturen naar Thomas van der Kaap van het wedstrijdsecretariaat: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer volop aan de gang. De teaminschrijvingen zijn verstuurd naar de KNVB. De nieuwe kleding voor de jeugdteams is op basis van de nieuwe teamindelingen uitgezocht en zal aan het begin van het seizoen in teamtassen verstrekt worden aan de trainers of leiders. Binnen de jeugdafdeling zijn nog wel enkele vacatures voor trainers en leiders. Heb je interesse om een jeugdteam te trainen of te begeleiden, meld je dan aan bij de jeugdcommissie. Dit kan door een e-mail te sturen naar jeugd@vvpapendrecht.nl. In de laatste week van juli zal het nieuwe dak geplaatst worden op de tribune. Ondertussen is door de gemeente Papendrecht het straatwerk voor de tribune opnieuw gelegd. We zitten er dus weer goed bij in het nieuwe seizoen. De contributie-inning van het derde kwartaal van 2021 is vanwege administratieve werkzaamheden later dan gebruikelijk. De incassorun en het versturen van de facturen zullen naar verwachting in de tweede helft van juli plaatsvinden. Als laatste willen wij iedereen een prettige vakantie wensen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Kantineprijzen per juli licht verhoogd

Ieder jaar bekijkt de penningmeester samen met de kantinecommissie of de verkoopprijzen nog in de pas lopen met de inkoopprijzen. De inkoopprijzen bleken tijdens de coronacrisis jammer genoeg gestegen te zijn. Dit betekent dat de prijzen van de kantineartikelen licht verhoogd zullen gaan worden. De prijsstijgingen zullen in juli worden doorgevoerd.

 

Uitslag Amateurvoetbal loterij

Een maand lang kon u loten kopen van de Amateurvoetbal loterij. Heel wat mensen hebben dat gedaan wat de club een mooi bedrag heeft opgeleverd. VV Papendrecht bedankt iedereen die op die manier onze club gesteund heeft. Bent u benieuwd of u een prijs gewonnen heeft? De uitslag is inmiddels bekend.

 

Wijzigingen Kantinecommissie

Onlangs heeft Marc Commandeur aangegeven te stoppen als voorzitter van de Kantinecommissie vanwege zijn drukke werkzaamheden bij Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Wel zal hij bij evenementen beschikbaar blijven. Wij bedanken Marc voor zijn inzet voor onze kantine. Vervolgens is het bestuur in gesprek gegaan met de overige leden van de Kantinecommissie, te weten Kiki Smit, Dinie Verschuren en Aad Koot. Hieruit is voortgekomen dat Kiki het voorzitterschap op zich zal nemen. Dinie en Aad zullen haar daarbij ondersteunen. Voor zaken die de kantine aangaan, kunt u dus in eerste instantie terecht bij Kiki of anders bij Dinie en/of Aad. Bij dezen willen wij gelijk een oproep doen ter versterking van de Kantinecommissie en de kantinecrew. Lijkt het jou leuk om je aan te sluiten bij de Kantinecommissie of zou je een dag, dagdeel en/of een paar uur per week in de kantine willen helpen, meld je dan bij één van de leden van de Kantinecommissie of stuur een e-mail naar secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Bestuur VV Papendrecht

 

Statiegeld op plastic flesjes

De rijksoverheid heeft op 1 juli een nieuw statiegeldsysteem ingevoerd. Vanaf heden wordt op elk plastic flesje met een inhoud van minder dan een liter 15 cent statiegeld geheven. Tot invoering van die maatregel is besloten in een poging de hoeveelheid plastic zwerfafval te verminderen. Dit betekent dat ook bij ons € 0,15 statiegeld berekend wordt op kleine petflessen met drankjes als frisdranken en waters. De kleine flessen hebben een nieuwe EAN-code en een statiegeldfles-logo op het etiket. Lege flesjes kunnen bij zo’n 12.000 verkooppunten ingeleverd worden.

VV Papendrecht heeft zich bij Statiegeld Nederland aangemeld als vrijwillig innamepunt. In de kantine komen inzamelbakken te staan voor de lege plastic flesjes. De ingezamelde flesjes gaan naar Statiegeld Nederland. Het statiegeld ervan komt ten goede aan onze vereniging. Op de inzamelbakken wordt aangegeven waaraan het opgehaalde geld besteed zal worden.

 

Clinics freestylevoetbal bij VV Papendrecht-Voetbaldagen

Dit jaar vinden de jaarlijkse Voetbaldagen van Voetbalvereniging Papendrecht plaats op 25, 26 en 27 augustus. Zoals altijd gaan de deelnemers aan de slag met allerlei gave voetbalvormen. Deze keer hebben we een extraatje. Voormalig jeugdspeler van VV Papendrecht en FC Dordrecht Bailey de Regt, één van de beste freestylevoetballers van Nederland, geeft elke dag supertoffe clinics. Freestylevoetbal is een combinatie van sport en kunst. Controle over de bal staat centraal en je gebruikt je hele lichaam om de coolste en spectaculairste trucs uit te voeren. Je ervaart al gauw een ultiem gevoel van vrijheid. Dit zorgt er ook voor dat iedere freestyler een unieke stijl ontwikkelt.

 • Wordt in alle opzichten baas over de bal en ga knallend het voetbalseizoen 2021-2022 in.
 • Nieuw trainingstenue.
 • Drie dagen professioneel trainen.
 • Iedere dag gratis lunch.

Het voetbalspektakel is voor jongens en meisjes, leden en niet-leden, tot en met 13 jaar. Iedereen is welkom. Dankzij hoofdsponsor Westfalia Fruit is het inschrijfgeld maar € 17,50 voor leden van VV Papendrecht en € 35,00 voor niet-leden. Nadere informatie staat op het inschrijfformulier dat te verkrijgen is op de club of dat je hier kunt downloaden  >>

Inschrijven kan ook door te mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl. Je hebt tot halfjuli de tijd. We zien jullie graag tijdens de laatste week van de zomervakantie op sportpark Slobbengors.

 

Amateurvoetbal loterij: koop nog snel een lot

De door de KNVB georganiseerde Amateurvoetbal loterij nadert haar einde. U hebt nog tot 13 juli om een lot te kopen dat slechts € 2,50 kost. Hiermee steunt u niet alleen onze club maar tevens maakt u kans op fraaie prijzen als kaartjes voor een wedstrijd van het Nederlands elftal, Jong Oranje of de OranjeLeeuwinnen, deelname aan een KNVB-dagkamp in de herfstvakantie (8-14 jaar), een bezoek aan de KNVB-campus (inclusief rondleiding een partijtje voetgolf) en nog veel meer. De hoofdprijs is € 5.000 voor jezelf én € 5.000 voor de club. Dus: doe mee, koop een lot en steun VV Papendrecht.

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2021-2022  (07-07-2021)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2021-2022 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Clinics freestylevoetbal bij Voetbaldagen’, ‘Bende van Duchenne trapt ruim € 8.000 bij elkaar!’, ‘VV Papendrecht feliciteert VV Drechtstreek’, ‘Wijzigingen Kantinecommissie’, ‘Amateurvoetbal loterij: koop nog snel een lot’, ‘Geslaagde Suppord Kids dag’, ‘Statiegeld op plastic flesjes’, ‘Inning contributie derde kwartaal’, ‘Vitaliteitsakkoord Papendrecht’, ‘Ook Cees van Swietenveld in onderhoud’, ‘BBQ MO19/O23 ter afsluiting van seizoen’, ‘Nieuwe afdeling: Onder 23’, ‘JO7 sluit af met oefenduels’ en ‘Trainingsschema veld 3 (begin juli)’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Trainingsschema veld 3 (week 27)

Een trainingsschema is opgesteld voor het gebruik van veld 3 tijdens de zomerstop. Momenteel ziet dat er als volgt uit:

Maandag
19.30-20.30 uur: JO19-3
20.00-21.00 uur: Zaterdag 5

Dinsdag
18.30-19.30 uur: MO15
20.00-21.00 uur: MO23

Woensdag
20.00-21.00 uur: Zaterdag 3 en Zaterdag 7

Donderdag
18.30-19.30 uur: MO15
20.00-21.00 uur: MO23 en Vrouwen 1

Vrijdag
20.00-21.00 uur: Zondagveteranen en Powervrouwen

Zondag
10.30-12.00 uur: Zondagveteranen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Thomas van der Kaap van het wedstrijdsecretariaat: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuwe afdeling: Onder 23

De KNVB introduceert met ingang van het nieuwe seizoen de O23-competitie voor de B-categorie. Deze wordt aangeboden voor de zaterdag en/of de zondag. VV Papendrecht heeft besloten daaraan mee te doen. Dat betekent dat we met ingang van het seizoen 2021-2022 een nieuwe afdeling hebben: O23. De O23-competitie kan gezien worden als een verlenging het jeugdvoetbal, een verlenging van de overgang naar de senioren. Het biedt spelers tot en met 22 jaar de mogelijkheid langer met en tegen leeftijdsgenoten te blijven voetballen. Per team zijn maximaal drie dispensatiespelers in de leeftijd van 23 jaar toegestaan. Leden mogen meespelen vanaf het moment dat zij de leeftijd van 15 jaar bereikt hebben. Voorlopig is er geen promotie-/degradatieregeling voor deze nieuwe competitieopzet. Mits er voldoende animo is, wordt er ook voor de beker gespeeld. VV Papendrecht heeft zowel bij de dames als bij de heren een team samengesteld.

Voorlopige teamindelingen O23 seizoen 2021-2022  >>

 

Inning contributie derde kwartaal

De tweede helft van het jaar is begonnen. Over het algemeen vindt de inning van de contributie van het derde kwartaal rond 1 juli plaats. Dit jaar zal de incasso- en factuurverzending ongeveer een week later zijn aangezien de penningmeester en de ledenadministratie momenteel druk bezig zijn het afronden van de nodige administratieve handelingen.

 

Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2021-2022

VV Papendrecht heeft na intensief overleg met alle betrokkenen de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2021-2022 opgesteld, met de nadruk op voorlopig. Wijzigingen zijn dus nog mogelijk! Voor deze methode is gekozen zodat iedereen tijdig weet, waar hij of zij aan toe is. De definitieve indelingen volgen pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindelingen junioren seizoen 2021-2022  >>
Voorlopige teamindelingen pupillen seizoen 2021-2022  >>
Voorlopige teamindelingen meisjes seizoen 2021-2022  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. U kunt eveneens van dat e-mailadres gebruikmaken als u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de jeugdafdeling, bijvoorbeeld als (assistent-)scheidsrechter, trainer of leider.

 

VV Papendrecht feliciteert VV Drechtstreek

Op 1 juli is VV Drechtstreek driekwart eeuw oud geworden. VV Papendrecht feliciteert alle leden en vrijwilligers van VV Drechtstreek met het 75-jarig bestaan van de club.