Terug
Berichten derde kwartaal 2020

Grote Clubactie 2020 gestart  (30-09-2020)

De Grote Clubactie is weer gestart. Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat 80% naar de vereniging. De opbrengst willen we gebruiken voor verdere investeringen in materialen voor de jeugd. Ondanks de coronacrisis willen wij de actie door laten gaan. De jeugd zal middels intekenboekjes de loten aan de man of vrouw brengen. We hebben de laatste jaren gemerkt dat de meeste loten door de jeugd aan familie en naaste bekenden worden verkocht en dat kan op een veilige manier. Ook kunnen dit jaar digitaal loten worden gekocht. Klik hier op Voetbalvereniging Papendrecht om gelijk loten kopen met als doel onze club. Of scan de QR-code met uw smartphone of tablet. U komt dan bij de pagina voor onze club.

Uiteraard zijn met de Grote Clubactie schitterende prijzen te winnen. De eerste prijs is 100.000 euro belastingvrij. De tweede prijs is een auto, een Seat Electric. Daarnaast zijn er nog meer dan 650 andere prijzen. Ook lotenverkopers kunnen prijzen winnen. Na het verkopen van 20 loten of meer ontvang je een 20-loten-waardebon. Hiermee kun je flinke korting krijgen op leuke dagjes uit, gratis entreekaartjes en leuke aanbiedingen bij het uitzoeken van een nieuwe sportoutfit. Heb je 40 loten of meer verkocht? Geef je dan op voor de Kids-verkoopwedstrijd. De beste lotenverkopers van 2020 maken kans op fantastische prijzen. De hoofdprijs is een Nintendo Switch. Voor de beste verkopers en verkopende teams stelt de club een extra prijs ter beschikking. Zo kan de beste verkoper een shirt van zijn of haar favoriete club winnen en de best verkopende ploeg een teammaaltijd in de kantine. We hopen dat ondanks de beperking veel loten van VV Papendrecht worden afgenomen. Iedereen succes en de verkopers en kopers bedankt voor de ondersteuning van de club!

 

Toelichting toegangsregels

Met ingang van dinsdag 29 september 18 uur zijn voor minstens drie weken geen toeschouwers welkom op sportaccommodaties. Hieronder volgt een toelichting.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de wedstrijden en trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) die scheidsrechter is bij een wedstrijd. Ben ik dan toeschouwer?
Nee. Ouders van scheidsrechters (t/m 19 jaar) die hun kind naar een wedstrijd rijden zijn noodzakelijk voor de organisatie van wedstrijden en vallen niet onder toeschouwers en mogen dus blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.

Mogen er bij spelers met een beperking wel ouders/begeleiding aanwezig zijn?
Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

 

Geen toeschouwers, kantine gesloten

Het bestuur heeft kennisgenomen van de verscherpte coronamaatregelen die op maandagavond 28 september door het kabinet zijn afgekondigd. Deze maatregelen raken onze club hard, zowel op sociaal als financieel gebied. Voor sportclubs als VV Papendrecht geldt dat met ingang van dinsdag 29 september 18.00 uur voor minstens drie weken:

 • Geen toeschouwers meer welkom zijn bij trainingen en wedstrijden;
 • De kantine gesloten moet blijven.

Vanzelfsprekend zal VV Papendrecht zich conformeren aan de maatregelen. Wij vinden het heel vervelend maar begrijpen uiteraard de maatregelen. De KNVB komt later met een verdere verduidelijking. Als dit tot gevolg heeft dat er andere inzichten ontstaan, dan zullen wij dit via de website en onze andere mediakanalen communiceren. Houd u alstublieft aan de richtlijnen en blijf gezond.

Het bestuur

 

MO15-1 afgelast op 26 september

Op zaterdag 26 september is de volgende wedstrijd afgelast:

 • 09.30 uur: MZC’11 MO15-1 – Papendrecht MO15-1

 

Jubileum-Nieuwsbrief 22

We hadden gehoopt in 2020 het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht uitgebreid te kunnen vieren, maar vanwege de toegenomen coronacrisis heeft de Jubileumcommissie, die een nieuwe Jubileum-Agenda heeft gepubliceerd, moeten besluiten de jubileumactiviteiten die dit najaar op het programma stonden, uit te stellen naar volgend jaar. Gelukkig hebben we het Jubileumboek nog dat verkrijgbaar is in de kantine of in onze webwinkel  >>

Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de 22e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 22 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Wedstrijdbal gesponsord door Jaap van der Waal

Op zaterdagmiddag 26 september stond voor Papendrecht 1 de eerste thuiswedstrijd voor de competitie van het nieuwe seizoen op het programma. De wedstrijdbal werd geschonken door ons prominente lid Jaap van der Waal. De oud-scheidsrechter heeft vele functies binnen Voetbalvereniging Papendrecht bekleed. Vanwege zijn warme gevoelens voor de club heeft hij besloten de wedstrijdbal sponsoren. VV Papendrecht bedankt Jaap van der Waal voor het sponsoren van de eerste wedstrijdbal van het seizoen 2020-2021. Bent u ook geïnteresseerd in sponsoring? Neem dan contact op met de sponsorcommissie, e-mail: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2020-2021  (23-09-2020)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘De competitie is begonnen!’, ‘Samen ruimen we op!’, ‘VV Papendrecht in actie voor Duchenne Parent Project!’, ‘Week van de Scheidsrechter’, ‘Jubileumactiviteiten uitgesteld, nieuwe Jubileum-Agenda’, ‘Soos nog niet van start’, ‘Maximaal 250 toeschouwers per veld’, ‘Voetbalschool QSM weer begonnen’ en ‘4-fasenvoetbal pupillen’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voetbalschool QSM weer begonnen

Voetbalschool QSM is weer van start gegaan met het geven van speciale voetballessen voor kinderen. Het uitgangspunt is plezier en het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden. De trainingen, die afwisselend bij VV Papendrecht en VV Drechtstreek zijn, vinden plaats op de zondag. Op 20 september was de eerste voetballes op het hoofdveld van het Slobbengors. De nieuwe lesmodule, die uit 10 trainingen bestaat, richt zich op jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar, maar mini’s van 4 en 5 jaar zijn ook welkom. De komende weken kunt u de kinderen regelmatig aan het werk zien op onze velden. De laatste training is op 15 november. De precieze data waarop de voetbalschool op ons sportcomplex actief is, staan op onze website op de pagina Programma.

 

De competitie is begonnen!

Na enkele weken trainen, beker- en oefenwedstrijden is de competitie weer begonnen. Even een opsomming, vooral met betrekking tot jeugdzaken en jeugdspelers, meisjes en jongens.

COVID-19
Afgelopen seizoen is als een nachtkaars uitgegaan. Het is dan ook fijn dat we weer mogen beginnen. Echter, COVID-19 is nog steeds aanwezig en de nodige maatregelen zijn getroffen. Des te belangrijk om als vereniging met al haar leden en bezoekers deze maatregelen te respecteren en te handhaven. Wat de toekomst gaat brengen, is nu nog lastig in te schatten, maar de verwachting is dat deze richtlijnen nog wel even gaan blijven. Daarom het verzoek om vooral te genieten van het feit dat we mogen voetballen en onze passie mogen uitdragen. Ook met deze maatregelen!

Faciliteiten
Waar we ook zorgvuldig mee om dienen te gaan, zijn onze accommodatie en materialen. Trainers, spelers en ouders: behandel uw vereniging als zijnde uw eigen huis. Ruim alle materialen netjes op. Voor afval hebben we prima vuilnisbakken en het gras is toch een stuk mooier als het gemaaid is. Maar met de doelen erop gaat dat niet lukken.

Teamindelingen
De afgelopen weken hebben veel hoofdbrekens gekost bij veel mensen. De verruiming van de overschrijvingsmogelijkheden hebben tot vergelijkbare situaties geleid als in de eredivisie. Zelfs tot op dit moment is het een komen en gaan van jeugdspelers. Dit heeft veel problemen opgeleverd bij de teamindelingen en is niet bevorderlijk voor de teamvorming geweest richting competitie. Waar in juni al de concept-indelingen bekend werden gemaakt, liggen er momenteel geheel andere teamindelingen. De nodige jeugdspelers zochten hun heil elders. Maar gelukkig vonden ook veel jeugdspelers, en met name speelsters, ook de weg naar het Slobbengors. Ook bij de zittende leden en vooral ouders was, geheel logisch, de nodige onrust. Maar helaas kunnen we in zo’n situatie niet iedereen tevreden houden en dienen soms pijnlijke beslissingen genomen te worden. Momenteel hebben we de meeste teams gereed. Er zijn nog enkele ploegen waar de nodige aandacht naartoe gaat, maar met de hulp van andere trainers en spelers kunnen we in ieder geval starten. In de winterperiode zal nogmaals gekeken worden naar de indelingen en, indien nodig, aanpassingen gedaan worden.

Kader
Het blijft een terugkerend aandachtspunt, kader voor de jeugd. We mogen trots zijn op ons huidig kader en onze vrijwilligers. Maar helaas hebben we nog steeds te maken met een tekort. Het klinkt cliché, maar vele handen maken licht werk. En ik ben van mening dat er binnen de vereniging enorm veel potentie rondloopt, op welk vlak dan ook. Dus schroom niet om iemand van de jeugdcommissie aan te schieten om aan te geven dat je iets wilt betekenen voor de vereniging. Wie weet, misschien vind je het nog leuk ook!

Nieuwe intakecoördinator
Gelukkig mogen we ons ook gelukkig prijzen met de mensen die we hebben. Zo is dit seizoen één van de ambities gerealiseerd die vorig seizoen is bepaald tijdens de drukbezochte inspiratieavond. Met ingang van dit seizoen zal Joyce Janssen fungeren als intakecoördinator. Zij zal nieuwe jeugdleden verwelkomen en de wederzijdse verwachtingen bespreken. Wij menen hiermee een goede stap te hebben gezet in het behoud van leden. Overigens is haar rol als coördinator van de JO10/JO11 overgenomen door Marco Kornet.

Nieuw Jeugdvoetbalbeleidsplan (JVBP)
Helaas lopen we achter op schema, maar in het najaar van 2020 willen we een nieuw Jeugdvoetbalbeleidsplan (JVBP) hebben. De eerste kleine stapjes zijn gezet. Zo zijn er plannen gemaakt om te werken vanuit een 3-fasenopbouw, te weten het FUNdament waar de basis wordt gelegd voor de jongste jeugd, de Ontwikkelfase waarin spelers leren om op een groot veld te spelen en wat dit betekent voor posities en linies. En uiteindelijk de Prestatiefase, de fase waarin spelers zullen leren om met elkaar tot de best mogelijke teamprestatie te komen. Ook willen we breder spelers opleiden. Het jeugdteam als een eilandje binnen de vereniging moet op termijn einde verhaal zijn. We gaan binnen elke fase teams en spelers samen laten trainen. Dit kan inhouden dat we teams mengen, linietrainingen verzorgen met meerdere leeftijden, trainers uitwisselen, etc. De komende weken zal hiervoor een eerste aanzet worden gemaakt.

Modules
Een van de nieuwe ideeën is om met modules te werken die niet teamgerelateerd zijn. Momenteel worden de suggesties verzameld en uitgewerkt. Het idee erachter is om jeugdspelers ook een eigen invulling te geven aan hun ontwikkeling. Naast de reguliere teamtrainingen zijn er in het trainingsschema aparte momenten ingebouwd om specifieke leerdoelen te trainen als een module ‘vrije trappen nemen’, ‘verdedigen 1 op 1’, ‘aanvallend koppen’, ‘loop- en coördinatietraining’ en dergelijke. Het zijn enkele suggesties die momenteel zijn ingebracht. Deze ideeën worden verder uitgewerkt. Uiteraard staan en vallen deze ideeën met kader. Dus wil je een module van 3 tot 4 trainingen verzorgen, meld je dan aan bij ondergetekende. Wordt dus vervolgd.

Een hoop terug- en vooruitblikken. Maar voor nu VEEL PLEZIER met de eerste competitiewedstrijden. Binnenkort volgt meer info over de lopende zaken.

Met sportieve groet,

Dennis Zaal
Hoofd Jeugdopleidingen VV Papendrecht
E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl

 

Soos nog niet van start

Het bestuur heeft besloten de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos nog niet van start van laten gaan. De bestuursleden vinden het niet verantwoord de Ouderensoos alweer op te starten. Gezien de recente stijging van het aantal coronabesmettingen vinden wij het risico te groot. Vanzelfsprekend is iedereen wel op zaterdag welkom in de kantine en op het Rood-Zwarte Plein, uiteraard wel met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Het bestuur

 

Maximaal 250 toeschouwers per veld

De afgelopen jaren zagen we het toeschouwersaantal op het Slobbengors stijgen. Diverse malen bezochten vele honderden mensen of soms zelfs meer ons sportpark. Dat gaf veel sfeer en was uiteraard bijzonder fijn. We hebben daarom de afgelopen tijd de vraag gekregen, waarom het bestuur verzoekt het bijwonen van voetbalwedstrijden, zowel thuis als uit, te beperken. Dat heeft alles te maken met de coronaverordeningen die aangeven dat per wedstrijdveld maximaal 250 bezoekers aanwezig mogen zijn zonder reservering, gezondheidscheck of placering. Vanzelfsprekend houdt Voetbalvereniging Papendrecht zich daaraan en dat geldt natuurlijk ook voor onze collega-verenigingen. Voor nadere informatie of vragen kunt u contact opnemen met secretaris
Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Samen ruimen we op!

De afgelopen weken zijn we als club door de gemeente en de onderhoudspartij op de vingers getikt. Op en rond onze velden ligt na wedstrijddagen van alles en nog wat. Zo liggen langs de lijn, in of rond de dug-outs flesjes, blikjes, tape en andere troep. Cornervlaggen staan nog op de hoeken, de netten zijn niet opgehaald. Kortom, we gooien onze eigen glazen in.

      

Maar ook na trainingen worden buiten het afval ook allerlei trainingsattributen gevonden. Dit gaat van pionnen tot hoedjes en hesjes. Een ander fenomeen zijn de trainingsdoelen. De afspraak is dat aan het eind van de training de goals van het veld worden gehaald, zodat de volgende dag de velden in zijn geheel onderhouden kunnen worden. De trainers dienen daarop toe te zien. Helaas blijkt dat niet iedereen zich houdt aan deze afspraken. Voor het geval u het vergeten bent, kunt u hier de Regels Trainingen downloaden  >>

      

Als bestuur willen wij iedereen dringend verzoeken om zijn en haar verantwoordelijkheid te nemen en niet te denken: een ander ruimt het wel op. Ruim na de wedstrijd de rommel langs de lijn of in de dug-out op. Is het de laatste wedstrijd van de dag, neem dan de vlaggen mee en haal de netten op. Haal na de training de goals van het veld en neem al het trainingsmateriaal mee terug.

We zullen het samen moeten doen.

Het bestuur

 

Jubileumactiviteiten uitgesteld, nieuwe Jubileum-Agenda

Het aantal coronagevallen toont de laatste tijd een flinke stijging. Vanuit overheidswege zijn de maatregelen dan ook aangescherpt. In dit licht bezien heeft de Jubileumcommissie moeten beslissen de Jubileumactiviteiten die voor dit najaar op het programma stonden, uit te stellen naar volgend jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnenem met de Jubileumcommissie, e-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

4-fasenvoetbal pupillen

Het voetbalaanbod voor de pupillen (JO7 t/m JO12) ziet er vanaf het seizoen 2020-2021 iets anders uit. Deze zomer is het 4-fasenmodel ingevoerd. Het seizoen is opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het voorjaar. De indeling van de eerste fase gebeurt nog steeds op basis van de teaminschrijving van de vereniging. In principe vindt geen tussentijdse herindeling plaats. In het 4-fasenvoetbal is het een streven om de reisduur te beperken en wordt er niet gespeeld in de schoolvakanties. Beker- en inhaalwedstrijden zijn voor deze leeftijdscategorieën komen te vervallen. Het 4-fasenmodel is gebaseerd op het voetballende kind en hoe hij/zij optimaal plezier beleeft aan het voetballen in een veilige omgeving en hoe hij/zij zich daarbinnen ontwikkelt. De belevingswereld van de pupillen en hun ambities en drijfveren om te voetballen zijn het uitgangspunt voor de inrichting van dit voetbalaanbod. Eén van de grote voordelen van dit model is de mogelijkheid om pupillenteams sneller te herindelen, mits noodzakelijk.

De insteek is gelijkwaardige competities waarbij, in vergelijking met het verleden, meer wedstrijden gespeeld worden en minder grote scores voorkomen doordat de krachtsverhouding tussen teams in balans is. De verwachting is dat dat laatste tot meer plezier bij de kinderen leidt en ervoor zorgt dat ze langer blijven voetballen. De eerste fase duurt tot eind oktober en omvat 7 speeldagen. Op basis van de uitslagen worden de teams heringedeeld voor aanvang aan de nieuwe fase. Daarna volgen de overige fasen:

 • Fase 2: 7 november t/m 5 december 2020, 5 speeldagen.
 • Fase 3: 30 januari t/m 27 maart 2021, 7 speeldagen.
 • Fase 4: 10 april t/m 29 mei 2021, 5 speeldagen.

 

Koop met korting bij Quick Teamwear

Onze nieuwe kledingleverancier Quick Teamwear heeft naast wedstrijdkleding een schitterende collectie aan trainingsshirts en –broeken, presentatiekleding, jassen en tassen, maar er is ook een casuallijn. VV Papendrecht heeft uit die collectie een selectie gemaakt die kan worden geleverd met ons clublogo. Alle leden kunnen vanaf heden terecht bij de speciale webwinkel VVPapendrecht.Voetbalstraat.nl  >>

Log in met onze clubcode VVP1920 en koop de prachtige kleding en accessoires van Quick Teamwear met maar liefst 25% ledenkorting. Als openingsaanbieding van onze voetbalstraat krijg je op alle producten met de -30% tag, nu ook nog eens 30% extra korting bovenop de 25% clubkorting! Plaats de geselecteerde artikelen in de winkelwagen, voer de code: VOETBALVOORDEEL in en de korting wordt verrekend. De eerste 20 bestellers ontvangen een gratis schoenentas NR. 10. Bovendien worden onder de bestellers in de maand september nog eens een paar mooie clubitems verloot. Voor meer informatie kun je mailen met de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht in actie voor Duchenne Parent Project!

Op zaterdag 12 september vond het landelijke evenement De Duchenne40 plaats. Dit evenement is gestart op initiatief van Bart van Riet die onlangs 40 jaar geworden is. Een unieke leeftijd voor iemand die de ziekte van Duchenne heeft, een ongeneeslijke en dodelijke spierziekte. Doel was zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de stichting Duchenne Parent Project door het fietsen van minimaal 40 kilometer.

   

Ook de kleinzoon van voormalig erevoorzitter Ad Matena, Robin Matena, heeft Duchenne en daarom steunt Voetbalvereniging Papendrecht dit goede doel al vele jaren. Dus werd ook voor De Duchenne40 een team ingeschreven met diverse clubcoryfeeën en Duchenne-vrijwilligers als VV Papendrecht-voorzitter Hans Jonker, Paul Blokzijl, Bianca Matena, Aart van Toor, Guido Donk, Gerrit Schutte en Mariska van ‘t Zant. Geheel in stijl vertrokken 40 fietsers net na het middaguur, onder prima weersomstandigheden, voor een tocht door de mooie Alblasserwaard. Deze voerde onder andere langs Oud-Alblas, Bleskensgraaf, Vuilendam, Sliedrecht en Wijngaarden. Start en finish waren uiteraard op Sportpark Slobbengors.

      

Het team van VV Papendrecht genaamd de Bende van Duchenne haalde met medewerking van velen liefst € 8.370 op en omdat successen gevierd moeten worden, werd de derde helft op het sportpark, uiteraard coronaproof, van een gouden randje voorzien. De Duchenne40 heeft tot nu toe ruim 158.000 euro opgebracht, met heel veel dank aan de velen die op welke wijze dan ook, hieraan hebben bijgedragen.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2020-2021  (09-09-2020)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Nieuw kledingcontract VV Papendrecht’, ‘Coronaprotocol van VV Papendrecht’, ‘Koop met korting bij Quick Teamwear’, ‘Tenten op het Rood-Zwarte Plein’, ‘Joop van Daele in het Jubileumboek’, ‘Zondag 35+1 neemt geen enkel risico’, ‘Twee keer dubbele cijfers Vrouwen 1’, ‘MO13-1 in bekerpoule bovenaan’, ‘Papendrecht 1 laat bekerwinst glippen’, ‘Papendrecht 1 verliest tweede bekerwedstrijd’ en ‘JO7-1 wint medaille bij Jan Boskamp Cup’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Joop van Daele in het Jubileumboek

Op 9 september was het precies 50 jaar geleden dat Joop van Daele geschiedenis schreef. Feijenoord, winnaar van Europa Cup I, speelde toen in De Kuip de return om de Wereldbeker voor clubteams tegen het Argentijnse Estudiantes, winnaar van de Copa Libertados. Zijn schot van 20 meter hard en laag in de hoek betekende de enige treffer. Door de 1-0 zege werd Feijenoord de eerste Nederlandse ploeg die de wereldbeker wist te veroveren. Jaren later werd Joop van Daele trainer bij VV Papendrecht en bezorgde ons enkele legendarische hoogtepunten. Meer hierover kunt u lezen in het Jubileumboek over het 100-jarige bestaan van onze club. U kunt dat kopen in de kantine of bestellen in onze webwinkel  >>

 

Nieuw kledingcontract VV Papendrecht

Na maar liefst 10 jaar heeft VV Papendrecht afscheid genomen van Beltona als onze kledingleverancier. Recentelijk hebben wij een overeenkomst gesloten met Kogros Sport & Fashion en is gekozen voor de collectie van Quick Teamwear. “Een goede prijs-kwaliteitverhouding, een sportieve, professionele uitstraling, maar ook de ondersteuning die we krijgen vanuit Kogros Sport & Fashion, heeft VV Papendrecht doen besluiten de samenwerking aan te gaan”, vertelt Erwin Schuil, bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie, vol trots. Voetbalvereniging Papendrecht is blij dat zij haar leden kan voorzien van mooie, eigentijdse kledij en bijbehorende accessoires. Quick Teamwear heeft in de voetbalwereld de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en verzorgt inmiddels voor vele amateur- en professionele voetbalclubs de kleding voor op, naast en buiten de velden.

De club heeft door de omstandigheden wat aan de late kant besteld. Hierdoor zal de wedstrijdkleding van Quick Teamwear helaas nog even op zich laten wachten. In de loop van de komende weken zullen onze leden echter steeds meer in de nieuwe tenues op de velden te bewonderen zijn. De nieuwe kledinglijn heeft diverse bedrijven doen besluiten om teams van VV Papendrecht te sponsoren en van nieuwe kleding en tassen te voorzien. Heeft u ook interesse om een ploeg te sponsoren? Dat kan al vanaf € 450. Neem daarvoor contact op met de Sponsorcommissie, e-mail: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Registratie bij geopende kantine

Vanwege de toename van het aantal coronagevallen heeft de rijksoverheid recentelijk enkele nieuwe verordeningen doorgevoerd. Wij als VV Papendrecht dienen ons daar uiteraard aan te houden. Datzelfde geldt voor iedereen die het Slobbengors bezoekt. We verzoeken eenieder nogmaals dringend zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en zich te allen tijde aan alle coronarichtlijnen te houden. Veelvuldige overtreding daarvan kan ernstige gevolgen hebben. Zo zijn, ook in onze regio, zware boetes opgelegd en zijn verenigingen zelfs gesloten, hetzij door vele coronabesmettingen, hetzij door aanhoudend negeren van alle coronamaatregelen. Vanzelfsprekend willen wij niet dat dit VV Papendrecht overkomt. Een nieuwe maatregel is, wanneer de kantine geopend is, de verplichting bezoekers bij betreding van ons sportcomplex te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Dit gebeurt weliswaar op vrijwillige basis, maar we vragen iedereen om mee te werken. Geeft iemand geen toestemming, kan overigens de toegang niet geweigerd worden. De contactgegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek en worden na 14 dagen vernietigd. VV Papendrecht maakt gebruikt van het modelregistratieformulier dat opgesteld is door Koninklijke Horeca Nederland. Wilt u weten waar het om gaat, dan kunt u het registratieformulier hier downloaden  >>

De overheid heeft de noodmaatregel ingesteld in de strijd tegen het coronavirus. We hopen op uw begrip en medewerking.

 

Coronaprotocol van VV Papendrecht

We gaan weer beginnen, dat is de slogan van de KNVB. Wij dus ook, maar dat geeft nogal wat hoofdbrekens. We moeten met zijn allen voldoen aan de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM, dus ook op ons mooie sportpark. Dit betekent dat we afspraken moeten maken hoe we met elkaar omgaan. Tevens wordt het gebruik van onze accommodatie en gebouwen beperkt door de maatregelen. We hebben daarom keuzes moeten maken, wat wel, en wat niet kan. Heel vervelend natuurlijk. We hopen op begrip, maar staan zeker open voor discussie. Wij doen een beroep op ieders besef dat door het opvolgen van alle maatregelen en afspraken de kans op besmettingen lager is. De gevolgen van een eventuele besmetting blijven helaas niet alleen beperkt tot de club, maar raken ook de privé- en werkomgeving. Als aanvulling op alle maatregelen vanuit de overheid en de sportkoepels, die ervoor moeten zorgen dat we zo veilig mogelijk kunnen sporten, hebben we een eigen protocol opgesteld. In ons protocol staan maatregelen en afspraken over wedstrijd- en trainingsdagen. Neem de tijd om dit protocol en de andere protocollen door te lezen. Het is belangrijk dat iedereen zich houdt aan de afspraken. Door veranderende maatregelen of inzichten kan het zijn dat de protocollen aangepast of bijgesteld worden. Op de website zullen altijd de laatste versies van de protocollen te vinden zijn. Voor vragen of nadere informatie kun je contact opnemen met secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Het bestuur

 

Koop het Jubileumboek in webshop of kantine

Het Jubileumboek over de 100-jarige geschiedenis van VV Papendrecht vindt gretig aftrek. Velen hebben dit buitengewone document inmiddels verworven. Het boek staat bol van de schitterende verhalen, verrassende wetenswaardigheden, hilarische anekdotes, persoonlijke herinneringen van leden en ex-leden en natuurlijk bijzondere foto’s, variërend van bijna 100 jaar oud tot vrij recent.

   

We zijn bijzonder blij met alle complimenten van lezers die aangeven hun hart op te halen aan dit feest van herkenning. “Heerlijk om de tijd mee door te komen!”, “heel blij mee”, “prachtig boek” en “zit ervan te genieten” zijn maar enkele van de reacties. Het wordt bekeken op de bank, op het balkon, in de tuin en zelfs op het strand. Als u het Jubileumboek ook in uw bezit wilt hebben, dan kunt u het bestellen in onze webwinkel  >>

   

Bestelde exemplaren kunnen afgehaald worden in de kantine. U kunt het boek ook laten opsturen. De verzendkosten bedragen € 8,50. Overigens kunt u het Jubileumboek ook gewoon aan de kassa van de kantine aanschaffen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Jubileumcommissie via jubileum@vvpapendrecht.nl.

Wij wensen u veel leesplezier!

 

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap  (31-08-2020)

VV Papendrecht heeft de voorwaarden die betrekking hebben op het lidmaatschap van onze club opgenomen in het document ‘Algemene Voorwaarden Lidmaatschap’. Hierin staan regels die standaard gelden alsmede de nodige rechten en plichten van zowel de club als het lid. Van elk lid wordt verwacht dat hij of zij zich houdt aan de algemene voorwaarden van het lidmaatschap.
U kunt de Algemene Voorwaarden Lidmaatschap hier downloaden  >>

 

Tenten op het Rood-Zwarte Plein

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we helaas maar een beperkt aantal mensen toelaten in onze gebouwen. Aangezien bovendien op de hoofdtribune nog geen dak zit, is dat vooral bij slecht weer problematisch. Om mensen toch de gelegenheid te geven te kunnen schuilen bij regen, is besloten om tenten op het Rood-Zwarte Plein te zetten.

    

Op donderdagavond 27 augustus begon onder aanvoering van onze voorzitter en met steun van Kiki een groep veteranen met het opzetten van de tenten. Ze konden er direct gebruik van maken, want de werkzaamheden waren nog niet afgerond, of het begon te regenen. Dankzij de tenten kunnen mensen het Rood-Zwarte Plein benutten zonder nat te worden.

   

VV Papendrecht bedankt iedereen die gezorgd heeft voor de plaatsing van de tenten op ons sportcomplex.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2020-2021  (26-08-2020)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Registratie bij geopende kantine’, ‘Koop het Jubileumboek in webshop of kantine’, ‘Meisjesafdeling blijft maar groeien’, ‘Algemene Voorwaarden Lidmaatschap’, ‘Wijzigen foto spelerspas’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Indelingen jeugdteams’, ‘Eerste training Vrouwen 1 en MO19-1’, ‘Veteranen weer actief op het Slobbengors’ en ‘We gaan weer beginnen!’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Indelingen jeugdteams

De voorlopige indelingen van de jeugdteams zijn iets aangepast. Ze zijn nu als volgt:

Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2020-2021  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2020-2021  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2020-2021  >>

Waarschijnlijk volgen nog enkele aanpassingen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je jeugdcoördinator of mailen naar de jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesafdeling blijft maar groeien

Ook dit jaar blijft het aantal meisjes bij VV Papendrecht maar groeien. Dit seizoen start de meisjesafdeling met maar liefst 5 teams. MO19-1 speelt op hoog niveau in de Hoofdklasse en is ondergebracht in de Meidenvoetbalacademie. Die staat vanaf deze zomer onder leiding van Ron Renneke. Berry de Leeuw is gebleven als assistent. Net als de afgelopen jaren komen MO17-1, MO15-1 en MO13-1 als elftal uit in de competitie. Daarnaast komt er een nieuwe ploeg bij die 8 tegen 8 gaat spelen. Op dit moment is nog niet bekend of dat team gaat uitkomen als MO13-2 of als MO15-2. Daarnaast spelen veel meisjes bij de jongens. Uiteraard kun ook jij bij Voetbalvereniging Papendrecht komen voetballen. Kom een keer langs op het Slobbengors om een kijkje te nemen of neem deel aan een proeftraining. Informatie over het lidmaatschap staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

Voor meer informatie kun je ons ook mailen:
Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

We gaan weer beginnen!

Het laatste weekend van augustus betekent de officiële start van het nieuwe voetbalseizoen. Dan staan de eerste wedstrijden voor de districtsbeker op het programma. Het coronavirus waart nog steeds rond. We verwachten dat iedereen zich te allen tijde aan alle richtlijnen houden.  Zaterdag 2, Vrouwen 1, G1 en JO19-1 spelen op de 5e zaterdag van maand 8 uit tegen respectievelijk Unitas, Noordeloos, PGS/VOGEL en Nieuw Lekkerland. Op het Slobbengors staan al direct de nodige leuke wedstrijden gepland. Ons eerste start op zaterdag 29 augustus om 14.30 uur tegen Pelikaan. Verder spelen onder meer Zaterdag 3, JO17-1 en JO13-1 thuis. Een dag later bekert Zondag 3 thuis tegen ZBC’97 3. Alle reden dus om naar ons sportcomplex te komen. Het volledige wedstrijdprogramma staat op de website op de pagina Programma.

 

Vacatures jeugd

Hoewel bij de jeugdafdeling de meeste functies zijn ingevuld, hebben we nog enkele vacatures. Het gaat om:

 • Spelbegeleiders voor JO7 t/m JO10.
 • Jeugdscheidsrechters.
 • Keeperstrainer pupillen.
 • Trainers en leiders voor JO12-1, JO10-1 en MO13-2.
 • Trainer voor JO11-2.

Bent u bereid om een openstaande functie te bekleden om weet u iemand die dat zou willen doen, neemt dan contact op met de jeugdafdeling, e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Wijzigen foto spelerspas

Elke voetballer die uitkomt in JO13 of hoger en KNVB-wedstrijden speelt, dient te beschikken over een digitale spelerspas. Deze is onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Alleen met een geldige spelerspas met een correcte en herkenbare foto mag je meedoen aan beker- en competitiewedstrijden. Tot 1 november kan elke speler of teammanager via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app een foto toevoegen of veranderen. Overigens mogen spelers jonger dan 16 jaar dit niet zelf doen. Dat dienen ze over te laten aan een ouder of wettelijke vertegenwoordiger. Belangrijk is, dat in alle redelijkheid verwacht kan worden, dat de arbiter het een goedgelijkende foto vindt en de identiteit kan vaststellen. Zorg voor een recente foto met voldoende contrast. Zijaanzichten, gezichten van te grote afstand, petjes of zonnebrillen zijn niet toegestaan. Je digitale spelerspas is gekoppeld aan je e-mailadres. Voor elk spelend lid is het derhalve belangrijk dat de administratie van VV Papendrecht over zijn of haar juiste e-mailadres beschikt. Zo niet, dan kan deelname aan officiële voetbalduels van de KNVB op de tocht komen te staan. Zorg er daarom voor, dat je huidige e-mailadres bij ons bekend is. Neem voor meer informatie, voor problemen met je spelerspas of voor het doorgeven van wijzigingen, per e-mail contact op met onze ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Bestellingen webshop ophalen of laten bezorgen

U kunt behalve het Jubileumboek diverse leuke VV Papendrecht-artikelen aanschaffen. Als u een bestelling plaatst in onze webshop, komt deze binnen bij VV Papendrecht. Onder normale omstandigheden wordt de bestelling binnen 10 werkdagen afgehandeld.

 • Als sportpark Slobbengors geopend is, is uw bestelling af te halen in de Commissiekamer van VV Papendrecht. Het Jubileumboek kunt u ophalen in de kantine. Het is alleen mogelijk om daar de bestelling op te halen. Neem hiervoor uw factuur mee. Dit is uw aankoopbewijs.
 • Als sportpark Slobbengors voor langere tijd gesloten is, wordt de bestelling bij u thuis afgeleverd, mits u in Papendrecht of de directe omgeving woont. Daar zijn in principe geen extra kosten aan verbonden.
 • Onbreekbare, niet al te grote en niet al te zware items als het Jubileumboek, het mini-T-shirt, de trainingssokken, de Jubileumbadtas, -sjaal, -handschoenen en -aanvoerdersband kunt u per post laten bezorgen. De verzendkosten bedragen € 8,50.

Dus als u iets leuks wilt kopen voor uzelf of voor een ander, bijvoorbeeld als geschenk, kijk dan in de webwinkel van VV Papendrecht  >>

 

Eerste training Vrouwen 1 en MO19-1

Op zaterdag 15 augustus vond voor MO19-1 en Vrouwen 1 de eerste activiteit van het nieuwe seizoen plaats. Voor onze dames en de meiden van de Meidenvoetbalacademie stond op veld 5 aan het eind van de ochtend een gezamenlijke training op het programma. Ondanks dat vanwege de zomervakantie velen afwezig waren, trotseerden 21 vrouwen de warmte en werkten zich fanatiek in het zweet.

Na de training werd op het Rood-Zwarte Plein een heerlijke lunch verzorgd. Gekozen kon worden uit verschillende broodjes, allerlei beleg en het nodige drinken. De kop is eraf.

 

VV Papendrecht doet mee aan BOB in de sportkantine

Onlangs is in het zuidelijke deel van Zuid-Holland de campagne ‘BOB in de sportkantine’ van start gegaan. Die is erop gericht te voorkomen dat sporters en supporters na kantinebezoek achter het stuur kruipen nadat zij hebben gedronken. VV Papendrecht ondersteunt de campagne uiteraard van harte. Wekelijks zijn veel mensen onderweg van of naar onze sportclub. We willen graag dat die mensen veilig op hun bestemming arriveren. In Zuid-Holland zijn dagelijks 16 mensen het slachtoffer van een verkeersongeval. Het merendeel van de ongevallen vindt zijn oorzaak in gedrag, bijvoorbeeld omdat mensen toch met te veel drank op aan het verkeer deelnemen. Of het nu gaat om de automobilist, de wandelende of fietsende leden of bezoekers: iedereen moet veilig thuiskomen na het bezoeken van het Slobbengors!

 

Keeperstrainers pupillen gezocht

Binnenkort beginnen de pupillenkeepers weer met hun trainingen. Helaas hebben we voor hen in de persoon van Rob Regeer maar één keeperstrainer. Gezien het verschil in leeftijd en niveau tussen de verschillende, jeugdige doelverdedigers is dit eigenlijk te weinig. Daarom zijn we dringend op zoek naar één of twee keeperstrainers voor JO8 tot en met JO12. De pupillenkeepers trainen elke woensdag op veld 5 van 18 tot 19 uur. Wil jij samen met Rob Regeer onze goalies jonger dan 13 jaar training geven, laat dit dan weten aan Rob of stuur een e-mail naar jeugd@vvpapendrecht.nl. Alvast hartelijk dank namens onze pupillenkeepers.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2020-2021  (11-08-2020)

De derde Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht is 100!!!’, ‘VV Papendrecht viert 100-jarig bestaan’, ‘Afhalen en kopen Jubileumboek’, ‘Alles weer netjes en opgeruimd’, ‘Toegang sportcomplex opgeschoond’, ‘Opknappen bestuurskamer nadert voltooiing’, ‘Jubileumreceptie uitgesteld’, ‘Bestellingen webshop ophalen of laten bezorgen’, ‘VV Papendrecht doet mee aan BOB in de sportkantine’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 21’, ‘Keeperstrainers pupillen gezocht’, ‘Trainingen en trainingsschema’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Oefenprogramma A-selectie

Nog even en dan worden er weer wedstrijden gespeeld op het Slobbengors, te beginnen door ons eerste. Het voorlopige oefenprogramma van de A-selectie is als volgt:

Zaterdag 15 augustus
14.30 uur: Papendrecht 1 – GJS 1

Dinsdag 18 augustus
20.00 uur: Papendrecht 1 – Sparta AV 1

Zaterdag 22 augustus
12.00 uur: XerxesDZB <23- Papendrecht 2

Dinsdag 25 augustus
20.00 uur: Papendrecht 1  – Poortugaal Za1
20.00 uur: Papendrecht 2 – RVVH Za2

Dinsdag 1 september
20.00 uur: Papendrecht 1 – Brielle Za1
20.00 uur: Papendrecht 2 – Poortugaal 2

Dinsdag 8 september
20.00 uur: Papendrecht 1 – SHO 1
20.00 uur: Papendrecht 2 – SHO 2

We willen iedereen nadrukkelijk oproepen zich voor, tijdens en na het voetballen te houden aan alle coronamaatregelen.

 

Trainingen en trainingsschema

Het seizoen 2020-2021 is begonnen. Aangezien het coronavirus nog steeds op de loer ligt, is het van het grootste belang dat we ons allemaal aan alle richtlijnen houden. Wij begrijpen heel goed dat dit vervelende maatregelen zijn, maar we dienen elkaar bewust te maken van de risico’s die er zijn. Een eventuele uitbraak op de vereniging heeft niet alleen vervelende gevolgen voor de club maar ook voor onze leden. We vertrouwen op jullie medewerking. Wij verwachten dat iedereen elkaar aanspreekt als de maatregelen niet opgevolgd of gerespecteerd worden. De zaterdagselectie heeft inmiddels de eerste trainingen achter de rug. De overige ploegen starten binnenkort.

 • Woensdag 12 augustus: JO19-1
 • Zaterdag 15 augustus: Vrouwen 1 en MO19-1
 • Maandag 24 augustus: overige senioren en overige jeugd, in afstemming met de trainer

Het trainingsschema voor de komende periode staat op de website op de pagina Trainingen  >>

Het betreft een voorlopig trainingsschema. Naar verwachting zullen tot de start van de competitie nog enkele kleine aanpassingen worden doorgevoerd. Aan eenieder wordt met klem gevraagd met elkaar rekening te houden, het aangewezen trainingsveld en de opgegeven begin- en eindtijden aan te houden, zodat we allemaal aan trainen toe kunnen komen. Houd je aan de opgestelde Regels voor de Trainingen  >>

Hebt u vragen of opmerkingen, dan kunt u dit per e-mail laten weten aan onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Afhalen en kopen Jubileumboek

Het Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht is vanaf heden verkrijgbaar. Bestelde exemplaren zijn af te halen in de kantine. Dit kan je doen tijdens de gebruikelijke openingsuren van de kantine (zaterdagmiddag). Mocht u het boek echt niet kunnen afhalen, hebt u niemand die dat voor u kunt doen en woont u in Papendrecht of de directe omgeving, dan kunt u per e-mail contact opnemen met de Jubileumcommissie via jubileum@vvpapendrecht.nl om het bij uitzondering te laten bezorgen. Als je het boek via een waardebon hebt gekocht of gekregen, dan hebben we de code nodig op de waardebon. Die code is jouw bestelbewijs. Ben je de bon of code kwijt zijn? Neem dan contact op met de Jubileumcommissie. Wij kunnen deze voor je achterhalen.


Presentatie Jubileumboek (foto: Guillaume Kortekaas)
Van links naar rechts: Niels van Heteren, Teus van der Have en Bram Blom

Als je het boek via de webshop hebt gekocht, dan staat je naam op de lijst met bestellingen. Je kunt voor de zekerheid je bestelbevestiging laten zien die je per e-mail hebt ontvangen, maar in principe is het doorgeven van je naam voldoende om het boek mee te krijgen. Staat je naam niet op de lijst en mocht je geen bestelbevestiging hebben ontvangen of deze zijn kwijtgeraakt, neem dan ook contact op met jubileum@vvpapendrecht.nl. Uiteraard kan het boek nog steeds aangeschaft of besteld worden voor de prijs van € 24,99. Dit kan behalve in de kantine ook bij de webwinkel van VV Papendrecht  >>

Dus mocht u het Jubileumboek nog niet in uw bezit hebben, koop dan dit prachtige historische overzicht van onze 100-jarige vereniging, voor uzelf of als verjaardagscadeau.

De Jubileumcommissie

 

Jubileumreceptie uitgesteld

De honderdste verjaardag van VV Papendrecht hebben we gelukkig op een mooie wijze kunnen vieren. De recente toename van het aantal coronabesmettingen zorgt helaas voor dusdanig veel onzekerheid dat het bestuur en de Jubileumcommissie hebben moeten besluiten de Jubileumreceptie van volgende maand uit te stellen naar juni 2021. De aanhoudende coronacrisis zorgt er voor verder dat niet zeker is of de laatste twee jubileumactiviteiten die voor 2020 op het programma staan, namelijk de Pubquiz over 100 jaar Voetbalvereniging Papendrecht (10 oktober) en de Duchennedag (7 november) kunnen doorgaan. Binnen niet al te lange tijd zal daarover beslist worden. Zodra meer bekend is, zal erover bericht worden. Houd daarom onze mediakanalen in de gaten.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 21

Op 1 augustus 2020 is VV Papendrecht precies 100 jaar jong geworden. Dit is op gepaste wijze gevierd. Tijdens die viering is het Jubileumboek gepresenteerd dat vanaf heden te koop is. Aangezien het coronavirus helaas aan een nieuwe opmars lijkt te zijn begonnen, hebben het bestuur en de Jubileumcommissie moeten besluiten de Jubileumreceptie van volgende maand uit te stellen naar juni 2021. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de 21e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 21 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Subsidiecommissie van start

Bij de laatste Algemene Ledenvergadering werd de wens uitgesproken om in de loop van dit jaar een Subsidiecommissie te vormen. Die is recentelijk van start gegaan en bestaat uit Dieter Hasenbein en Mathilde Schram. De Subsidiecommissie gaat onderzoeken welke subsidies interessant zouden kunnen zijn voor VV Papendrecht. Bent u bekend in de wereld van subsidies, zou een bijdrage willen leveren aan of zitting willen nemen in de Subsidiecommissie, neem dan contact op met Dieter of Mathilde of stuur een e-mail naar onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht wenst de Subsidiecommissie veel succes.

 

Opknappen bestuurskamer nadert voltooiing

Onder leiding van onze erevoorzitter wordt de bestuurskamer gemoderniseerd. Deze begint er al schitterend uit te zien. Recentelijk is prachtige, donkere vloerbedekking gelegd. GerritS. heeft het hang-en-sluitwerk van de openslaande ramen verbeterd. Deze kunnen nu op een kier gezet worden, zonder dat ze van buitenaf geopend kunnen worden. De volgende fase betreft het opknappen van de keuken van de bestuurskamer.

   

 

Voorlopige indeling lagere seniorenteams

De voorlopige indeling van de lagere seniorenteams is beschikbaar. Staat je naam er niet bij, is je naam foutief geschreven, ben je volgens jou in een verkeerde ploeg ingedeeld of heb je een andere vraag over de voorlopige indeling, dan kun je per e-mail contact opnemen met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Klik hier voor de voorlopige indeling van de lagere seniorenteams  >>

 

Alles weer netjes en opgeruimd

Direct na afloop van het Oudejaarsavondfeest begonnen midden in de nacht de nodige volhouders al met de eerste opruimwerkzaamheden. Sommigen lagen daardoor pas op bed, toen de ochtend al aangebroken was. Al was dat een ervaring die een enkeling na de vrijdagavondtraining al eerder had meegemaakt.

    

Ondanks een korte nacht was op zaterdag 1 augustus de schoonmaakploeg aan het begin van de middag op het Slobbengors paraat om alles op te ruimen, proper te maken en weer op de juiste plek te zetten. Halverwege de middag was die klus geklaard.

     

VV Papendrecht bedankt iedereen die ervoor gezorgd heeft dat ons sportcomplex na afloop van de viering onze 100e verjaardag er weer keurig bij ligt.

 

VV Papendrecht viert 100-jarig bestaan

Op 1 augustus is onze vereniging 100 jaar oud geworden. De club is in 1920 opgericht door een tiental mannen in café Wapperom (waar nu restaurant Jut & Jul zit). Op vrijdagavond 31 juli, oudejaarsavond, en de daaropvolgende nachtelijke uren hebben we dat op gepaste wijze gevierd. Want helaas was het voor ons een moeilijke aanloop naar het jubileum. De meeste evenementen zijn verzet naar 2021 en heel even was de vrees dat we ook de oudejaarsavond niet konden vieren. Maar gelukkig mochten we volgens het RIVM met 100 leden bij elkaar komen om deze bijzondere verjaardag te vieren.

    

Iedereen werd bij de ingang welkom geheten, waarna Wim Erkelens, voorzitter van de Jubileumcommissie, het openingswoord verzorgde. Het Rood-Zwarte Plein was sfeervol versierd en alle aanwezigen werden goed bediend door de kantinevrijwilligers. Zij offerden zich op om iedereen te voorzien van drankjes en een hapje. Vanzelfsprekend werden er ook oliebollen geserveerd en stond er een kerstboom op het plein. Het was een oudejaarsavond zoals die behoort te zijn, alleen was het deze keer nog 25 graden in de avond.

    

In de loop van de avond werd ons officiële jubileumboek gepresenteerd door Niels van Heteren en door hem overhandigd aan Teus van der Have en Erevoorzitter Bram Blom. De ouders van Teus waren er vanaf de oprichting bij en waren 50 jaar lang vrijwilliger voor de vereniging. Maar vooral het enthousiasme van Teus met zijn verhalen over vroeger was voor schrijver Niels een mooie motivatie om het boek te schrijven. Het boek telt 172 pagina’s en is te koop via onze webshop  >>

   

Om middernacht was het dan zover. We telden met zijn allen af en proostten op het 100-jarige bestaan van onze prachtige vereniging met een glas bubbels. Er werd een klein feestje gevierd met DJ John en zijn geluidstechnici. Het hoogtepunt was het prachtige vuurwerk boven het hoofdveld. Het vuurwerk was tot in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht te zien.

Nu we als vereniging eindelijk 100 jaar zijn, kan de Jubileumcommissie niet wachten om de rest van de jubileumactiviteiten te organiseren. Zo staan in 2021 een receptie, de Feestweek, reünies, Jubileumwedstrijden tegen VV Drechtstreek en FC de Rebellen (oud-profs), het KNVB Zuid I G-Toernooi en diverse activiteiten voor de jeugd op het programma. Er zullen nog heel wat mooie feestjes volgen voor onze 100-jarige vereniging.

 

VV Papendrecht is 100!!!

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920.
Dat betekent dat VV Papendrecht een eeuw jong is.

GEFELICITEERD MET ONS!!!

Kort na het begin van 1 augustus 2020 werd dit gevierd middels een spetterend vuurwerk  >>

    

We bedanken iedereen die ervoor gezorgd heeft dat we deze geweldige mijlpaal hebben kunnen bereiken.

VV Papendrecht  een club met historie en toekomst!

 

We zijn er bijna klaar voor!

Op donderdagavond 30 juli is op het Rood-Zwarte Plein gestart met de opbouw voor het Oudejaarsavondfeest. In rijen van vier zijn op gepaste afstand picknicktafels neergezet alsmede tafels, met om elke tafel vier stoelen. Tevens zijn twee grote parasollen geplaatst. Tegen de kantine is een tent neergezet die bestemd is voor de dj. Aan het houten hok zijn bevestigingen aangebracht voor de aftelklok.

    

Morgenmiddag zullen de laatste voorbereidingen plaatsvinden. We zijn er bijna klaar voor!

    

 

Onthulling, afhalen en kopen Jubileumboek op Oudejaarsavond

Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

Bijna is het zover, de Oudejaarsavond van onze vereniging. Inmiddels is de avond vrijwel uitverkocht en kunnen we met zijn allen gaan genieten van een prachtige zomeravond. De weergoden zijn ons jubileum een stuk gunstiger gezind dan het coronavirus. Op de Oudejaarsavond gaan we ook eindelijk het Jubileumboek presenteren. Veel mensen hebben het boek in de voorverkoop besteld. Na de officiële presentatie en overhandiging van het boek om 21.30 uur kunnen alle aanwezigen, die het boek hebben gekocht of willen kopen, het direct meenemen.

De Jubileumcommissie

 

Toegang sportcomplex opgeschoond

Nadat eerder de botanische tuin van het Rood-Zwarte Plein was verwijderd, was het in de laatste dagen van juli tijd om ook de directe omgeving ervan aan te pakken. Onze voorzitter durfde de uitdaging wel aan en baande zich als een ware Tarzan een weg door de VV Papendrecht-jungle. Ook de drie musketiers gingen de strijd niet uit de weg, kort daarop gevolgd door nummer 4, d’Artagnan. Al bekende het ex-Zaterdagfenomeen de survivaltocht vooral te ondernemen om wat te doen aan zijn vele overtollige kilo’s. De expeditie werd geleid door PeterLi. die als een soort Gandalf met zijn op een bezem lijkende staf het bonte gezelschap veilig door de onbekende oorden loodste.

   

Al snel volgde een eerste verrassing: na een opgraving bleek het tussen het Rood-Zwarte Plein en het kassahok bezaaid te liggen met verloren gewaande grindtegels. Wat een ontdekking! Onze erevoorzitter en GerritS. waren intussen gearriveerd om met scheppen het weggehaalde groen in containers te deponeren.

   

De volgende dag volgde de laatste fase. Vanaf het Rood-Zwarte plein diende een begaanbaar pad gemaakt te worden naar de achteringang van de kantine en naar onze fietsenstalling. Helaas waren enkele dappere krijgers de eerste dag niet ongeschonden doorgekomen, waardoor slechts een select groepje geharde onverschrokkenen was overgebleven. Gelukkig wisten zij de klus te klaren. Tijdens de tweede helft van juli was zoveel biomassa van ons sportcomplex geschraapt dat de HVC de gemeente Dordrecht een week lang van warmte kan voorzien. VV Papendrecht complimenteert iedereen die ervoor gezorgd heeft dat de toegang van ons sportcomplex er weer keurig bij ligt.

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2020-2021  (28-07-2020)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Alle VV Papendrecht bedankt!’, ‘Oudejaarsavondfeest bijna uitverkocht!’, ‘Renovatie in eindfase’, ‘Vacatures bij VV Papendrecht’, ‘Opknapbeurt Rood-Zwarte Plein, hulp gevraagd’, ‘Barbecue klusploeg’, ‘Business Club sluit seizoen borrelend af’, ‘Verwijdering asbest dak hoofdtribune’, ‘Subsidiecommissie van start’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 20’, ‘Wijzigingen spelregels veldvoetbal’, ‘Start trainingen, velden nog niet betreden’, ‘Bekerindeling Papendrecht 1’, ‘Nieuwe technische staf Zaterdag 2’ en ‘Voorlopige indeling lagere seniorenteams’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 20

Komende vrijdag gaan we de honderdste verjaardag van VV Papendrecht vieren middels een spetterend Oudejaarsavondfeest. Daarvoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Verder is een nieuwe Jubileum-Agenda opgesteld met daarin de nieuwe datum voor Dé Dorpsderby die vanwege de coronacrisis uitgesteld moest worden. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de 20e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 20 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Oudejaarsavond enkele extra plaatsen beschikbaar!

Zoals inmiddels wel bekend is, wordt VV Papendrecht over een paar dagen 100 jaar en gaan we dat komende vrijdag vieren middels een spetterende Oudejaarsavond. Vanwege het verwachte mooie weer kunnen we de plaatsindeling iets anders inrichten met als gevolg dat enkele extra plaatsen beschikbaar zijn. Wilt u ons verjaardagsfeest bijwonen, dan kan dat door te mailen naar jubileum@vvpapendrecht.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Als u meerdere personen tegelijk aanmeldt, dan dient u van eenieder naam en telefoonnummer door te geven almede of u een huishouden voert met deze mensen.

Wees er snel bij, want VOL = VOL!

 

Opknapbeurt Rood-Zwarte Plein, hulp gevraagd

Op de laatste dag van juli vindt op het Rood-Zwarte Plein het Eeuw-verjaardagsfeest van onze club plaats. Dat het plein steeds meer op een botanische tuin was gaan lijken, was al langer een doorn in het oog van menig lid. Om te voorkomen dat de gasten komende vrijdag een kapmes nodig zouden hebben om bij hun zitplaatsen te komen, bonden onder leiding van royere-lid Peter Michielse vier noeste werkers afgelopen zaterdag de strijd aan met de groene wildernis.

   

Het weer was warm en nat (wat wil je nog meer) en om een beetje overzicht te krijgen werd begonnen met de vegetatie hoger dan 1 meter. Daarna werd op de knietjes en hurken voeg voor voeg van het hinderlijke groen ontdaan. Na 16 uur (4 personen, 4 uur) werken was de metamorfose voltooid en konden de heren tevreden aan het gerstenat.

    

Aanstaande dinsdagavond wordt het pleintje achter het kassahok onder handen genomen, zodat ook de entree er weer pico bello uitziet. Helpers zijn welkom. Om 19 uur wordt het startschot gegeven.

 

Business Club sluit seizoen borrelend af

De leden van Business Club vv Papendrecht hebben elkaar na een lange periode weer ontmoet voor de afsluiting van het toch wel bijzonder te noemen seizoen. Restaurant ‘De Kat in de Wilg’ in Oud-Alblas was deze keer de aangewezen plaats voor de gezellige afsluiting die keurig volgens de richtlijnen van het RIVM verliep. De opkomst was groot en iedereen was enthousiast om elkaar weer na zo’n lange tijd te zien en te spreken.

Voorzitter Bram Blom opende de avond en de aanwezige, nieuwe leden werden voorgesteld. Aannemersbedrijf Garant en Ysbrand de Haas Timmer en onderhoudsbedrijf werden van harte welkom geheten bij de leukste en gezelligste Business Club van Papendrecht. Last but not least werd het glas geheven op een nieuw seizoen, waarin gezondheid en gezelligheid hand in hand gaan.

 

Renovatie in eindfase

De werkzaamheden aan onze opstallen zitten in de eindfase. De commissiekamer is bijzonder fraai geworden, zoals u kunt zien in het filmpje van Mariska  >>

Maar ook de verzorgersruimte is mooi opgeknapt  >>

De werkzaamheden aan de bestuurskamer zijn nog in volle gang. Recentelijk is de vloerbedekking verwijderd. Binnenkort wordt nieuwe vloerbedekking gelegd. Verder is het bedoeling ons ballenhok aan te pakken. Zo gaat er een nieuw keukentje geplaatst worden.

   

Het meeste werk heeft ongetwijfeld gezeten in de kantine. Het is gewoon onbeschrijfelijk wat daar allemaal gebeurd is.  Het beste is om dat met uw eigen ogen te aanschouwen. De komende weken kan dat elke zaterdag vanaf 14 uur. Kom gezellig even langs voor een hapje en een drankje en om de gerenoveerde kantine te bewonderen. En om van de prachtige, nieuwe loungebanken gebruik te maken. U bent van harte welkom!

 

Alle VV Papendrechters bedankt!

Wij willen alle leden, vrijwilligers en sponsors van VV Papendrecht bedanken voor de steun in de afgelopen periode. We zijn dankbaar en blij dat, ondanks de voetballoze maanden, alle leden zich solidair hebben getoond door de club niet in de steek te laten en zonder morren de contributie te betalen. We zijn dankbaar voor de loyaliteit van onze sponsors. Ondanks dat ook zij de weerslag voelen van de coronacrisis, zijn ze massaal achter ons blijven staan. Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar is het zeker niet. Dat beseffen wij ons terdege. Extra waardering gaat uit naar alle vrijwilligers en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd aan de metamorfose van onze kantine en het aanpakken van ons clubgebouw als het omtoveren van de commissiekamer tot een schitterende ruimte en last but not least de mensen die de bestuurskamer getransformeerd hebben tot een ruimte met het cachet en de uitstraling, die hoort bij een honderdjarige eersteklasser.

Alle VV Papendrechters hartelijk bedankt!

Het bestuur

 

Vacatures bij VV Papendrecht

Ondanks dat het zomer is, wordt achter de schermen hard gewerkt aan het invullen van openstaande functies. Veel functies zijn inmiddels ingevuld, maar we zoeken zeker nog mensen. Wij roepen daarvoor uw hulp in. Op het moment hebben we de volgende vacatures:

 • Terrein- en materiaalbeheerder, beheer ruimte voetbalmaterialen en kleedkamers.
 • Het prepareren van de doelen op zaterdagochtend tijdens wedstrijddagen.
 • Commissieleden voor de Vrijwilligerscommissie, Sponsorcommissie, Financiële Commissie en Activiteitencommissie.
 • Spelbegeleiders voor JO7 t/m JO10.
 • Scheidsrechters, met name voor JO11 t/m JO13.
 • Leiders jeugdteams.
 • Grensrechters bij juniorenploegen.
 • Technisch coördinator JO13/12.

Daarnaast zijn kantinemedewerkers en medewerkers voor de onderhouds- en schoonmaakploeg altijd welkom. Ben je een betrokken lid, vrijwilliger, ouder of familielid van een (jeugd)lid en wil je graag iets voor de club doen, laat het ons dan weten. Voor de functies bij de jeugdafdeling kunt u mailen naar jeugd@vvpapendrecht.nl. Voor de overige functies kunt u contact opnemen met secretaris Edwin Schreurs, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Wijzigingen spelregels veldvoetbal

Met ingang van het nieuwe seizoen zijn de nodige spelregelwijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste hebben betrekking op strafschoppen, de strafschoppenserie en hands. Wat dat laatste betreft geldt:

 • Met het oog op het bepalen van overtredingen met betrekking tot hands, eindigt de ‘arm’ bij onderkant van de oksel (zie afbeelding hieronder).

Andere belangrijke veranderingen zijn:

 • Als de doelverdediger bestraft wordt voor het onreglementair voor de tweede keer raken van de bal bij een spelhervatting, dan wordt de bijbehorende disciplinaire straf gegeven, zelfs als het tweede keer raken met de hand of arm gebeurde.
 • Als de scheidsrechter een ‘snelle vrije schop’ toestaat of voordeel geeft in het geval van een overtreding die een veelbelovende aanval verhinderde of onderbrak, dan wordt de gele kaart niet gegeven.
 • Een speler die niet de vereiste vier meter afstand in acht neemt bij een scheidsrechtersbal, moet een gele kaart ontvangen.
 • Als de doelverdediger de bal opwipt bij een doelschop of vrije schop en deze wordt naar hem terug gekopt of met borst teruggespeeld door een ploeggenoot zodat de doelverdediger de bal in zijn handen kan nemen, dan moet de schop worden overgenomen maar er hoeft geen disciplinaire straf gegeven te worden tenzij dit aanhoudend gebeurt.

Het spelregeldocument voor dit seizoen is hier te downloaden >>

 

Start trainingen, velden nog niet betreden

Hoewel onze voetbalvelden er steeds beter bij gaan liggen, zijn ze nog niet voldoende hersteld om erop te kunnen. Blijf daarom nog van de velden af, want hoe langer ze met rust gelaten worden, hoe eerder we er weer gebruik van kunnen maken.

    

De verwachting is dat in de loop van augustus de eerste teams kunnen gaan starten met trainen. Zodra meer bekend is, zal daarover bericht worden.

   

 

Barbecue klusploeg

Onze klusploeg heeft de afgelopen maanden bergen werk verzet. Speciaal voor hen werd op zaterdag 18 juli een barbecue gehouden. De avond werd gestart met speeches van Kiki en bestuursleden Erwin en Hans. Hierin werd iedereen uitgebreid bedankt voor de werkzaamheden, alle initiatieven en het prachtige resultaat. Daarna werd het buffet geopend.

   

Onder leiding van BBQ-meesters Patrick en Aad werd allerei vlees bereid als hamburgers, karbonades en braadworsten. Ook zorgden ze voor gebakken uienringen en de nodige spiezen, onder meer met garnalen en varkenshaas, slaslieksticks en sateetjes. Verder konden drie verschillende soorten salade genomen worden. Tevens was gesneden stokbrood aanwezig, wit en bruin, met voor de liefhebbers kruidenboter. Tot slot stonden voor bij al dat lekkers diverse sauzen klaar. Het bijzonder geslaagde samenzijn werd pas afgesloten, toen het al donker was geworden.

   

VV Papendrecht wil nogmaals alle mensen van de klusploeg van harte dankzeggen voor alle uitgevoerde en nog te verrichten werkzaamheden. Onze speciale dank gaat uit naar Kiki en Aad en alle anderen, die voor de geweldige barbecue gezorgd hebben.

 

Oudejaarsavondfeest uitverkocht!

De belangstelling voor het Oudejaarsavondfeest van vrijdag 31 juli is zo groot dat het is uitverkocht. U kunt er zich nog wel voor aanmelden middels het sturen van een e-mail naar jubileum@vvpapendrecht.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunnen we het aantal plaatsen voor het feest verhogen, zodat u alsnog de viering van de honderdste verjaardag van VV Papendrecht kunt bijwonen.

 

Verwijdering asbest dak hoofdtribune

Eerder is medegedeeld dat het dak van onze hoofdtribune asbesthoudend was. Op maandagochtend 13 juli werd door het gespecialiseerde Papendrechtse bedrijf IJzer & Metaalhandel Stal begonnen met de verwijdering van de asbesthoudende platen. Na anderhalve dag hard werken was de klus geklaard. VV Papendrecht bedankt IJzer & Metaalhandel Stal voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

   

Op dit moment loopt een onderzoek naar de mogelijkheden voor een nieuw dak. Gedacht wordt aan een duurzame oplossing. We hopen dit binnen niet al te lange tijd te realiseren. Zodra meer bekend is, zal hierover bericht worden op onze mediakanalen.

 

Portret van Liza van der Most bij VV Papendrecht

In het voorjaar zijn we per e-mail benaderd door AjaxTV. Daarin werd verteld dat een portret gemaakt zou worden van Liza van der Most, Mrs. Ajax en OranjeLeeuwin. Gevraagd werd of dat kon bij de club waar het voor haar allemaal begonnen is, namelijk VV Papendrecht. Vanzelfsprekend wilden we daar graag aan meewerken.

Het resultaat staat op YouTube  >>

 

Meeste plaatsen Oudejaarsavondfeest gereserveerd

De meeste plaatsen voor het Oudejaarsavondfeest van vrijdag 31 juli zijn inmiddels gereserveerd. Mocht u de viering van de honderste verjaardag van VV Papendrecht willen bijwonen, wacht dan niet te lang met aanmelden. Dit kan door te mailen naar de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl. Vermeld daarbij uw naam en telefoonnummer. Als u meer personen tegelijk aanmeldt, dan dient u van elk persoon naam en telefoonnummer door te geven almede of u een huishouden voert met deze mensen.

Geef je nu op, want VOL = VOL!

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2020-2021  (11-07-2020)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Oudejaarsavond op vrijdag 31 juli 2020’, ‘Lancering Jubileumboek VV Papendrecht op 31 juli’, ‘Jubileumwedstrijd tegen Drechtstreek op 11 juni’, ‘Portret Liza van der Most bij VV Papendrecht’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 19’, ‘Papendrecht 1 in eerste klasse B’, ‘Vrouwen 1 aan het partijen’ en ‘Zondagveteranen blijven maar doorgaan’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 19

Op 1 augustus 2020 bestaat VV Papendrecht precies 100 jaar. Aan de vooravond daarvan gaan we dat vieren middels een speciale Oudejaarsavond. Dan zal tevens het Jubileumboek officieel gepresenteerd worden. Het is in de voorverkoop te bestellen, vanwege ons oprichtingsjaar 1920 voor het symbolische bedrag van € 19,20. Deze voorverkoop duurt tot en met zondag 12 juli. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de 19e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 19 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Oudejaarsavond op vrijdag 31 juli 2020

Het zal geen verrassing zijn dat onze club in 2020 100 jaar bestaat. De exacte oprichtingsdatum is 1 augustus 1920 en dat betekent dat we op vrijdagavond 31 juli 2020 onze Oudejaarsavond vieren. Nu het coronavirus in het land is, is het lang onduidelijk geweest of we überhaupt iets zouden kunnen vieren. Echter, vanaf 1 juli zijn er weer bijeenkomsten mogelijk, mits de richtlijnen van het RIVM gevolgd worden. We kennen daarvan allemaal de anderhalve meter, geen handen schudden, vaak handen wassen en hoesten en niezen in de elleboog. Het goede nieuws is dus dat we onze Oudejaarsavond kunnen vieren en dat gaan we dan ook doen. Maar we moeten ons wel aan een aantal voorschriften houden. Wat locatie betreft, we vieren het buiten, dat wil zeggen op het Rood-Zwarte Plein tussen kleedkamers en kantine. We hopen uiteraard op mooi weer, maar we zetten ook tenten neer. We zorgen voor zitplaatsen waarbij de anderhalve meter afstand bewaard kan worden. Desinfecteringsmiddelen zijn aanwezig en tafels worden regelmatig gedesinfecteerd. Met pijlen zijn de routes aangegeven richting dames- en herentoiletten (gescheiden). Kantinepersoneel zal bedienen, dus we hoeven niet zelf de kantine in te lopen. Betalen is alleen mogelijk door te pinnen, geen contant geld dus. Het belangrijkste is echter onze eigen discipline tijdens de avond zelf. We vragen iedereen zich aan de regels te houden.

Voordat het echter zo ver is, is het noodzakelijk dat iedere gast zich vooraf aanmeldt. Dat doet u door een e-mail te sturen naar het e-mailadres van de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl. De volgende gegevens hebben wij van u nodig:

 • Naam;
 • (Mobiel) telefoonnummer.

Als u meerdere personen tegelijk aanmeldt, dan dienen wij elke naam en elk telefoonnummer te krijgen. En of u een huishouden voert met deze personen. Vooraf per e-mail aanmelden is dus verplicht. We gaan er dan van uit dat u geen klachten heeft als hoesten, niezen en koorts. Blijf anders thuis. Een ander punt om rekening mee te houden is dat de ruimte die we hebben niet onbeperkt is. Wanneer het onverhoopt heel slecht weer is, moeten we uitwijken naar de kantine. Dat betekent dus ook dat er een maximum zit aan het aantal mensen dat we kunnen ontvangen. Geef u zich daarom zo spoedig mogelijk op. In principe is iedereen welkom, maar gezien het beperkte aantal plaatsen hebben leden (en hun gezinsleden) voorrang. U ontvangt geen e-mail van ons terug, tenzij we over het maximum aantal personen heengaan. Bij aankomst op de avond stellen wij u weer vragen over uw gezondheid. De avond start om 21.00 uur, met inloop vanaf 20.45 uur. Het Jubileumboek zal om 21.30 uur gepresenteerd worden. Precies om middernacht heffen we het glas, eten we een oliebol en wensen we onze vereniging een goede nieuwe eeuw toe. Om 01.00 uur eindigen we. Voor muziek hebben we gezorgd. Graag hadden wij deze uitnodiging geschreven zonder alle voorwaarden erin. Het is echter niet anders, vandaar dat we het zowel vooraf als tijdens de avond heel zorgvuldig moeten doen. Natuurlijk hopen we wel dat u er zin in heeft en houdt.

Dus meldt u zich aan!

 

Lancering Jubileumboek VV Papendrecht op 31 juli

Voetbalvereniging Papendrecht wordt op 1 augustus precies een eeuw oud. De dag ervoor, oudejaarsavond dus voor VV Papendrecht, wordt het speciale jubileumboek vanwege ons 100-jarig bestaan gelanceerd. Het jubileumboek is 172 pagina’s (A4-formaat) groot geworden en in de beste kwaliteit denkbaar gedrukt. Het is ontworpen door onze hoofdsponsor NOSUCH. Wij van de Jubileumcommissie zijn enorm trots om dit boek straks aan iedereen te presenteren. De officiële presentatie van het Jubileumboek zal plaatsvinden op vrijdag 31 juli om 21.30 uur. Daarna kan het boek worden opgehaald in de kantine van VV Papendrecht. Het boek is nu al online in onze webshop in de voorverkoop te bestellen, vanwege ons oprichtingsjaar 1920 voor het symbolische bedrag van € 19,20. Deze voorverkoop duurt tot en met zondag 12 juli. Hierna zal de prijs omhooggaan naar € 24,99. Dus grijp uw kans en koop nu nog het jubileumboek tegen het gereduceerde tarief van € 19,20!

Bestellen kan door hier te klikken  >>

 

Jubileumwedstrijd tegen Drechtstreek op 11 juni

De Jubileumwedstrijd tegen Drechtstreek, die in het kader van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht deze zomer op het programma stond maar vanwege de coronacrisis geen doorgang kan vinden, is verschoven naar volgend jaar. Op vrijdag 11 juni 2021 zal Dé Dorpsderby op het Slobbengors gespeeld gaan worden. Nadere details als het aanvangstijdstip volgen later. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het de Jubileumcommissie weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2020-2021

VV Papendrecht heeft na intensief overleg de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2020-2021 opgesteld. Let wel: het gaat om voorlopige indelingen. Veranderingen zijn dus nog mogelijk! Voor deze werkwijze is gekozen om iedereen tijdig een idee te geven waar hij of zij aan toe is. De definitieve indelingen volgen pas bij aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen. Op dit moment lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn, dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam ontbreken of je naam niet juist geschreven zijn, contacteer dan je jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. U kunt eveneens van dat e-mailadres gebruikmaken, als u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de jeugdafdeling, bijvoorbeeld als (assistent-)scheidsrechter, trainer of leider.

 

Kantine zaterdag geopend

Hoewel de metamorfose van de kantine nog niet voltooid is, ziet deze er nu al geweldig uit. Er is van alles gebeurd. Zo is bestaand meubilair opgeknapt, zijn nieuwe meubels gemaakt, lampen en een stuk plafond vervangen, muren en plafonds gesaust, kozijnen en deuren geverfd, te veel om op te noemen. Eén ding willen we speciaal benoemen. Boven de bar is nu de tijdlijn van 100 jaar VV Papendrecht te zien, weergegeven met foto’s. Een geweldige aanwinst voor de club. Al het harde werken is weliswaar nog niet helemaal klaar, maar desalniettemin is de kantine komende zaterdag gewoon voor iedereen geopend vanaf 14 uur. We nodigen je uit om te komen kijken, het resultaat te bewonderen en een consumptie te nuttigen. Je kunt dan tevens onze klushelden live aan het werk zien. Wil je helpen, dan kan dat vanzelfsprekend, maar het hoeft niet.

Uiteraard moeten we voldoen aan de coronamaatregelen van de rijksoverheid. De 1,5-meterregel geldt nog steeds, dus ook in de kantine. Op de vloeren zijn looproutes en looprichtingen aangegeven. Kortom, de handjes zijn weer flink uit de mouwen gestoken. We willen nogmaals iedere vrijwilliger van harte bedanken voor de geleverde inzet en alvast voor de inzet die nog geleverd gaat worden.

Het bestuur