Terug
Berichten derde kwartaal 2022

Week van de Scheidsrechter 1 t/m 9 oktober  (30-09-2022)

Van zaterdag 1 oktober tot en met zondag 9 oktober vindt de jaarlijkse ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats, hét moment waarop we onze (assistent-)scheidsrechters weer de eer geven die hen toekomt. Immers: zonder (assistent-)scheidsrechters, geen wedstrijden. De Week van de Scheidsrechter is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Scheidsrechters maken het immers mede mogelijk dat zoveel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten. Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren. In de Week van de Scheidsrechter willen we zoveel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten. Doe mee en spreek je respect uit voor de scheidsrechter!

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (29-09-2022)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen, de voorbeschouwing van de wedstrijd van het eerste en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Piet van der Kolk’, ‘Van de bestuurstafel (09-2022)’, ’50e editie van de Grote Clubactie is gestart’, ‘KNVB eert 100-jarig VV Papendrecht’, ‘Week van de Scheidsrechter zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober 2022’, ‘Nieuwe prullenbakken, gooi je afval erin!’, ‘Opbrengst L&B Verenigingsrun 2022’, ‘Dennis Zaal getrouwd’ en ‘Nieuwe materialen keeperstraining jeugd’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Voor eventuele vragen en opmerkingen kunt u met ons contact opnemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuwe prullenbakken, gooi je afval erin!

Op ons sportcomplex stonden al heel wat gele prullenbakken. Daar zijn recentelijk blauwe prullenbakken bijgekomen. Zowel langs veld 2, 3 als 4 is aan de westkant ter hoogte van de middellijn, tussen de dug-outs of bankjes, een blauwe prullenbak geplaatst. Op het Slobbengors staan nu meer dan genoeg prullenbakken om je afval in kwijt te kunnen. Desondanks komen we regelmatig troep tegen die zomaar ergens is neergegooid, zelfs vlak bij de prullenbakken. Dat moeten onze vrijwilligers opruimen terwijl ze al meer dan genoeg andere werkzaamheden hebben. Dus nogmaals de dringende oproep:

GOOI JE AFVAL IN EEN PRULLENBAK!

Dit geldt overigens ook in onze gebouwen. Ook daar komen we regelmatig troep tegen terwijl er meer dan genoeg prullenbakken en containers zijn om je afval in te deponeren. Ook daarvoor geldt:

GOOI JE TROEP IN EEN AFVALBAK!

   

Het is bijzonder storend als je voor een training of wedstrijd het veld opkomt om te zien dat daar troep ligt van mensen die daar eerder van gebruik hebben gemaakt. Dat geldt overigens ook voor de kleedkamers die nogal eens vies zijn omdat de personen die ervoor inzaten hun zooi hebben laten slingeren. Dus:

LAAT DE KLEEDKAMER NA GEBRUIK SCHOON ACHTER!

Hier is ook een taak voor de begeleiders waarvan we verwachten dat ze erop toezien dat hun team na het gebruik van een veld of kleedkamer deze netjes en opgeruimd achterlaten.

 

50e editie van de Grote Clubactie is gestart

Eén keer per jaar is de Grote Clubactie in het land. Al voor de 50e keer gaan onze leden ook dit jaar weer op pad voor Voetbalvereniging Papendrecht en verkopen ze loten. We willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Een lot kost 3 euro per stuk. Hiervan gaat 80 %, dus € 2,40 per lot, direct naar onze clubkas. Wij zetten ons in voor materialen voor de jeugdafdeling waaronder ballen en andere zaken. Koop lootjes en help ons het doel te halen. Uiteraard maken de lotenkopers ook die jaar kans op mooie prijzen. Bij de Grote Clubactie is de winkans 1 op 10. Onze jeugdleden verkopen loten via het verkoopboekje. Op dit verkoopboekje staat een handige QR-code waarmee kopers eenvoudig online loten kunnen kopen. Uiteraard kunnen kopers ook nog op de traditionele wijze een aankoopformulier met pen invullen in het boekje. Meer staat in de brief voor de lotenverkopers  >>

We gaan er met zijn allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en mensen uit de omgeving!

 

In Memoriam Piet van der Kolk

Ons bereikte het droevige bericht dat ons oud-lid Piet van der Kolk op 21 september jl. is overleden op de leeftijd van 74 jaar, na een kort ziekbed. De actieve carrière van Piet speelde zich af in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Hij speelde toen bijna 15 jaar in de toenmalige B-selectie op zondag. Dat betekende het derde, vierde of vijfde elftal. In die tijd stond de B-selectie bol van de goede spelers en Piet was er daar eentje van. Tijdens zijn actieve voetbalperiode was hij tevens als hoofdleider en lid van de jeugdcommissie betrokken bij een enorm groeiende jeugdafdeling. Organiseren en besturen was onderdeel van zijn leven, hetgeen niet gek is met een vader die vroeger bestuurslid van onze vereniging was. Piets jongere broer Addy heeft het besturen, organiseren en regelen wellicht van zijn oudere broer afgekeken.

Wij zijn dankbaar voor de inspanningen die Piet gegeven heeft aan onze vereniging. Wij wensen zijn vrouw, broer Addy en verdere familie en vrienden alle sterkte toe voor de komende periode.

Het bestuur

 

Van de bestuurstafel (09-2022)

Tijdens het eerste weekend van september begon het seizoen 2022-2023 met bekervoetbal. De competitie start in het eerste weekend van de herfst. We gaan ervan uit dat we zonder onderbrekingen het seizoen zullen volbrengen. Als club staan we weer voor een nieuwe uitdaging. Na de coronaperikelen is het nu de energiecrisis die ons bezighoudt. De energiekosten rijzen de pan uit en nemen een zeer grote hap uit ons budget. Dit betekent dat we op andere plekken minder geld kunnen uitgeven. We zullen zeer terughoudend zijn om te zorgen dat we ook dit zonder problemen of aanvullende maatregelen doorkomen. Ondertussen is het nieuwe contributie-inningssysteem uitgerold. Het is even wennen maar vooralsnog kunnen we spreken van een  geslaagde operatie. Zijn er zaken onduidelijk of heb je vragen, stel ze dan gerust aan penningmeester Dick Verschoor: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

Binnenkort vindt de tweede brainstormavond plaats. In deze sessie gaan we verder met het uitwerken van de ideeën die geopperd zijn in de eerste avond. De uitkomsten zullen worden verwerkt in het verenigingsplan dat we zullen inbrengen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Begin oktober zal er een oriënterend overleg plaatsvinden tussen het dagelijks bestuur en de gemeente Papendrecht met als onderwerp het onderhoud van de velden en het inpassen van het nieuwe kunstgrasveld op ons sportpark. Tijdens de Algemene Ledenvergadering hopen we meer informatie te kunnen verstrekken. Op vrijdagavond 14 oktober vindt de vrijwilligersavond plaats. We hebben gepoogd om alle vrijwilligers persoonlijk uit te nodigen. Helaas hebben we niet van iedere vrijwilliger een e-mailadres of het juiste e-mailadres. Ben je vrijwilliger en heb je geen uitnodiging ontvangen, meld je dan aan bij secretaris Edwin Schreurs via secretaris@vvpapendrecht.nl. Als laatste wil ik iedereen een mooi en sportief seizoen toewensen en tot ziens op het sportpark.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

KNVB eert 100-jarig VV Papendrecht

Een voetbalvereniging die een eeuw oud geworden is, krijgt traditioneel van de nationale voetbalbond bijbehorende cadeaus. Normaliter had het op 1 augustus 1920 opgerichte VV Papendrecht die al enige tijd terug ontvangen maar door alle coronaperikelen was de officiële overhandiging diverse keren uitgesteld.

    

Aan het begin van dit seizoen was het dan eindelijk zover. Voorzitter Hans Jonker ontving uit handen van KNVB-verenigingsambassadeur Marcel Mourik ter ere van het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht een speciale KNVB-jubileumvlag en een glazen sculptuur. Deze krijgen een mooie plek op de club.

 

Nieuwe materialen keeperstraining jeugd

Recentelijk zijn door de club nieuwe materialen gekocht voor de training van de jeugdkeepers. De keeperstrainers van de jeugd, Rob Regeer (links op de foto) en Richard Lokenberg, willen het bestuur bedanken voor de aanschaf van de door hen gevraagde attributen en keepershandschoenen. Met die materialen kunnen zij de goalies weer een stapje verder helpen in hun ontwikkeling en prestaties.

 

Opbrengst L&B Verenigingsrun 2022

Op de tweede donderdagavond van september vond de vierde editie plaats van de L&B Verenigingsrun. Ruim 1600 lopers verschenen aan de start om de kas van de vereniging te spekken. Wethouder Sport Jan Dirk van der Borg verzorgde het startschot. We zagen aardig wat VV Papendrechters maar jammer genoeg beduidend minder dan tijdens de vorige edities. En dat terwijl voorzitter Hans Jonker, penningmeester Dick Verschoor en secretaris Edwin Schreurs nog wel het goede voorbeeld gegeven hadden door in een straf wandeltempo rond te gaan. De L&B Verenigingsrun 2022 leverde VV Papendrecht € 566,00 op. We bedanken het Papendrechtse adviesbureau L&B voor de schenking van het fraaie bedrag alsmede iedereen die namens onze club een bijdrage geleverd heeft.

 

Dennis Zaal getrouwd

Ons Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal is op vrijdag 17 september getrouwd met zijn Marijke. Namens de hele Voetbalvereniging Papendrecht willen wij jullie feliciteren met jullie huwelijk en wensen wij jullie heel veel geluk met elkaar.

 

Weekbrief in een nieuw jasje gestoken

De lezers van de Weekbrief zullen gezien hebben dat die in een nieuw jasje gestoken is. We vonden dat het na een jaar of 9 tijd was voor een nieuw uiterlijk. We hebben ons best gedaan om de omzetting van het vorige naar het nieuwe ontwerp zo goed mogelijk te laten verlopen maar we kunnen niet garanderen dat het volledig foutloos gegaan is. Zo hebben we bij het testen gemerkt dat de Weekbrief soms in de spamfolder beland. Mocht u problemen tegenkomen of opmerkingen hebben, kunt u ons dat per e-mail laten weten: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (16-09-2022)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat, naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en de voorbeschouwing van de wedstrijd van het eerste, de volgende artikelen: ‘Weekbrief in een nieuw jasje gestoken’, ‘Vrijwilligersavond op vrijdag 14 oktober’, ‘Stem op VV Papendrecht bij RaboClubSupport’, ‘Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht’, ‘Aad Koot op zoek naar scheidsrechters’, ‘Klusploeg hard gewerkt afgelopen zomer’, ‘Contributie-inning ClubCollect van start’ en ‘Definitieve indelingen jeugdteams en JO23’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Vrijwilligersavond op vrijdag 14 oktober

Voetbalvereniging Papendrecht kan alleen maar bestaan dankzij de vele vrijwilligers die zich elke dag belangeloos inzetten voor onze club. We waarderen hun inzet zeer. Als dank hiervoor willen elke vrijwilliger en eventuele partner uitnodigen voor de Vrijwilligersavond die plaats zal vinden op vrijdagavond 14 oktober. De kantine gaat om 18.30 uur open. Vanaf 19.00 uur is er de mogelijkheid om gebruik te maken van het warme buffet. Als je als vrijwilliger van VV Papendrecht de Vrijwilligersavond wilt bijwonen, met of zonder partner, kun je dit kenbaar maken aan secretaris Edwin Schreurs, e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl. Je kunt je tot uiterlijk vrijdag 7 oktober opgeven. Wij kunnen dan de voorbereidingen afstemmen op het aantal aanwezigen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris VV Papendrecht

 

Stem op VV Papendrecht bij Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club. Het is als een tweede huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Een vereniging of club is er voor iedereen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Daarom helpt de Rabobank met Rabo ClubSupport clubs met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren en om ze toekomstbestendiger te maken. Als lid van de Rabobank beslis jij mee welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Jouw stem is dus geld waard. VV Papendrecht is een voetbalvereniging die in 2020 maar liefst 100 jaar is geworden en een club is met veel historie. Historie is mooi, maar dat is niet voldoende. We kijken daarom vooral vooruit waarbij we maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Zodat we ons diverse ledenbestand ook een mooie voetbaltoekomst kunnen bieden. In het kader van ons duurzaamheidsbeleid willen wij zonnepanelen aanschaffen en plaatsen op het dak van onze gebouwen. Dit doen wij in samenwerking met de Groene Club die hiervoor speciaal door de KNVB is opgericht. Ons doel is tweeledig: energie besparen én ons steentje bijdragen aan een schonere en een gezondere wereld.  Als je bankiert bij de Rabobank, kun je ons helpen dat doel te bereiken. Je kunt tot en met dinsdag 27 stemmen op Voetbalvereniging Papendrecht. Niet vergeten!

 

Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht

Sinds half juli loopt in het museum Dorpsbehoud Papendrecht, Veerdam 6, de tentoonstelling ‘100 jaar VV Papendrecht’. Iedereen die tot nu toe geweest is, is vol lof over de tentoonstelling. Een deel van de stukken is afkomstig van het archief van de stichting Dorpsbehoud Papendrecht maar het merendeel komt uit ons eigen archief. U kunt er onder meer foto’s, notulenboeken, krantenstukken en bijzondere prijzen bewonderen maar ook een collage van sponsors. Vele ondernemingen bestaan inmiddels niet meer maar alle hebben zij een bijdrage geleverd aan de groei en bloei van Voetbalvereniging Papendrecht. De tentoonstelling is tot half oktober elke zaterdag te bezoeken van 14 tot 16 uur. De toegang is gratis, evenals een kopje koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage in de weckpot wordt wel op prijs gesteld. Het museum is door de aanwezigheid van een traplift ook geschikt voor minder valide bezoekers.

 

Contributie-inning met ClubCollect van start

Beste leden,

Wij zijn inmiddels klaar met de inrichting van het nieuwe contributiesysteem. Zoals eerder medegedeeld gaat dat dit seizoen geautomatiseerd met behulp van ClubCollect. In de loop van deze maand zult u via ClubCollect informatie krijgen over uw incasso of factuur. Mocht u niets ontvangen, dan beschikt de ledenadministratie mogelijk niet over de juiste gegevens. Neem in dat geval contact op met de ledenadministratie (e-mail: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl) en geef de benodigde informatie door. Op die manier voorkomt u betalingsachterstand met alle mogelijke gevolgen van dien.

Meer informatie over de inning van de contributie met ClubCollect kunt u hier downloaden  >>

Het bestuur

 

Afgelastingen zaterdag 10 september

Het tweede weekend van september begon met code geel van het KNMI voor onze regio vanwege plaatstelijk veel regen met kans op wateroverlast. Thuis gaat alles gewoon door maar uit heeft dat tot de volgende afgelastingen geleid:

 • 10.00 uur: Prinsenland MO15-1 – Papendrecht MO15-1
 • 12.00 uur: Nieuw Lekkerland 5 – Papendrecht 5

 

Definitieve indelingen jeugdteams en JO23

Nu het nieuwe seizoen gestart is, heeft de jeugdcommissie de definitieve indelingen van de jeugdteams en JO23 bekendgemaakt, al is een enkele verandering niet uit te sluiten.

Teamindeling JO23 seizoen 2022-2023  >>
Teamindeling junioren seizoen 2022-2023  >>
Teamindeling pupillen seizoen 2022-2023  >>
Teamindeling meisjes seizoen 2022-2023  >>

Helaas is het niet gelukt om voor alle teams begeleiders te krijgen. Wij zijn dringend op zoek naar mensen om de laatste vacatures in te vullen. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of mail ons.

Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Jeugdvoorzitter Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

U kunt eveneens van die e-mailadressen gebruikmaken als u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de jeugdafdeling, bijvoorbeeld als (assistent-)scheidsrechter, spelbegeleider of jeugdcoördinator.

 

Klusploeg hard gewerkt afgelopen zomer

Het voetbalseizoen is inmiddels begonnen. Dat het Slobbengors er weer zo netjes bijligt, is voor een groot deel de verdienste van de leden van de klusploeg van Voetbalvereniging Papendrecht. Want terwijl tijdens de zomer het voetbal stillag, hebben zij ons sportcomplex van top tot teen aangepakt. Ondanks alles gaat het onderhoud immers gewoon door. Hierbij zomaar een greep uit de zaken waarmee zij zich hebben beziggehouden:

 • Naweeën van ons Jubileumfeest.
 • Aan het eind van de lente alle netten en losse doelen verwijderd om deze aan het eind van de zomerstop weer terug te plaatsen. Indien nodig doelen voorzien van nieuwe netten.
 • Opruimen en herindelen worstenhok, stalen container, cv-ruimte en werkplaats.
 • Reparatie slagboom.
 • Beplating bestuurskamer schoongemaakt.
 • Toegangsbord geheel gereinigd.
 • Oude hogedrukreinigers gemaakt.
 • Netjes maken Rood-Zwarte Plein.
 • Onkruid verwijderd, onder meer op en rond de tribunes en deze geheel schoongemaakt.
 • Losse oefendoelen gerenoveerd.
 • Schoenenborstels hersteld.
 • Oude reclameborden weggehaald en de overige borden gereinigd.
 • Inventarisatie houtrot gevels kantine.
 • Coronabewijzering verwijderd.

    

En daarnaast natuurlijk de wekelijkse schoonmaak van de kantine en het kleedkamercomplex. De kleedkamers en gangen zijn extra onder handen genomen tijdens de zomerperiode. Plus nog vele kleine dingetjes.

    

Uit deze globale opsomming blijkt maar weer eens hoe belangrijk onze werkgroep is en hoeveel er gedaan moet worden. Helpende handen zijn hard nodig. Zou jij ook weleens wat willen doen? Neem dan contact op met onze voorzitter Hans Jonker, e-mail: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

 

Aad Koot op zoek naar scheidsrechters

Aad Koot is een veel gezien man op het Slobbengors. Buiten zijn vele activiteiten in de kantine en Kantinecommissie is hij ook nog scheidsrechterscoördinator. Tijdens het seizoen zorgt hij er iedere zaterdag voor dat elke wedstrijd vanaf JO13 en van de vrouwen de beschikking heeft over een scheidsrechter. Dat dit een lastige taak is, hoeft niet uitgelegd te worden. Dat is ook de reden dat Aad zelf ook vaak de fluit hanteert. “Ik fluit regelmatig nog een wedstrijd; jeugd, Zondag 35+ maar ook het G-team. Vooral het G-team is geweldig. Daar is het voetbal nog puur.” Aad schuift aan nadat hij heel de ochtend de scheidsrechters, die deelnemen aan de cursus Verenigingsscheidsrechter, heeft begeleid en geholpen. Op de vraag hoeveel scheidsrechters er beschikbaar zijn, wie dat zijn en hoeveel thuisduels er op een gemiddelde zaterdag zijn, zegt hij: “De poule bestaat uit 6 vaste scheidsrechters waarop ik altijd kan rekenen. Daarnaast is er een man of 8 die op regelmatige basis de fluit hanteert en nog wat mensen die me bij noodgevallen uit de brand kunnen helpen. Er zitten vrouwelijke en mannelijke scheidsrechters tussen. De jongsten zijn 18 en de oudste is 65, dat ben ik. Elke zaterdag zijn er gemiddeld 8 à 9 wedstrijden die voorzien moeten worden van een scheidsrechter.”

Het valt dus niet mee om elke zaterdag de planning rond te krijgen?
“Dat klopt. Ik ben bijna altijd tot vrijdagavond bezig om het weer rond te krijgen. Het zou fijn zijn als we de poule kunnen uitbreiden. Als er iemand is die het leuk lijkt om te gaan fluiten, kan hij of zij zich melden bij mij. Ik nodig die persoon dan uit voor een praatje waarin ik uitleg wat het allemaal betekent. Als hij of zij dan verder wil, zorg ik voor een wedstrijdje. Vervolgens kijken we hoe het gaat en wat ze willen. Je kunt gelijk beginnen met fluiten. Er is geen diploma vereist, wel enige kennis van de spelregels. Als arbiters een seizoen aan het fluiten zijn, kijken we of ze geïnteresseerd zijn om de cursus Verenigingsscheidsrechter te gaan volgen. In vier cursusavonden word je dan opgeleid tot clubscheidsrechter.”

Heb je hulp nodig in de Scheidsrechterscommissie?
“Op zich zou ik wat hulp kunnen gebruiken. Met meerdere personen gaat het altijd makkelijker. Ik ben ook op zoek naar scheidsrechterbegeleiders. Misschien zijn er oud-scheidsrechters die op wedstrijddagen arbiters willen begeleiden en coachen. Emin Ayaz, die bij mij begonnen is als 14-jarige, helpt mij ook regelmatig. Hij fluit ondertussen bij de KNVB, tot de 1e divisie aan toe. We organiseren regelmatig een informatieavond voor de scheidsrechters waarin we informatie delen en nieuwe ontwikkelen bespreken.”

Zelf fluit je ook nog, wat vind je leuk aan het fluiten?
“Het leukste aan het fluiten vind ik het gevoel dat ik het mogelijk kan maken dat er twee teams kunnen voetballen onder leiding van een scheidsrechter. Dat geeft voldoening. Het is natuurlijk niet altijd even leuk. Langs de lijn wordt ook nog wel eens wat geroepen. Je krijgt weleens opmerkingen of commentaar van spelers. Ik reageer dan vaak door te vertellen dat het niveau van de scheidsrechter hetzelfde is als het niveau waarop ze zelf voetballen. Dan kijken ze je even raar aan maar ze begrijpen het wel. Maar over het algemeen heb ik het altijd prima naar mijn zin hoor. Anders hou je het ook niet zo lang uit. Ik hoop ook het voorlopig nog even te doen.”

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (31-08-2022)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Kees Kornet’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 1’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 2’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 3’, ‘L&B Verenigingsrun’, ‘PapendrechtLegends weer in actie’, ‘Profvoetballer Guus Baars’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Interview Xavier Leenheer’, ‘Spelregels veldvoetbal 2022-2023’, ‘Eerste trainingsschema seizoen 2022-2023’, ‘Alle indelingen nieuwe seizoen bekend’, ‘Leuke Papendrechtse Derbydag’, ‘JO12-1 3e bij Jens Toornstra-toernooi’ en ‘JO10-1 2e bij Jens Toornstra-toernooi’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht in de media

Ook in de maand augustus kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig aan bod in de media. Het Kontakt-Klaroen.nl kwam op de openingsdag van de VV Papendrecht-Voetbaldagen met ‘Zo’n 60 kinderen genieten van de Westfalia-Voetbaldagen bij VV Papendrecht‘ en na afloop ervan met ‘Geslaagde Voetbaldagen bij VV Papendrecht‘. RTVPapendrecht plaatste zowel ‘Papendrecht 2 zoekt nieuwe trainer‘ als ‘Derrick Jap-A-Joe is nieuwe trainer Papendrecht 2‘. Onder meer VoetbalJournaal Drechtsteden publiceerde de stukken ‘Geslaagde Papendrechtse Derbydag‘ en ‘Papendrecht JO12-1 3e bij Jens Toornstra-toernooi‘. Bij onder andere Papendrecht.net zijn de artikelen ‘PapendrechtLegends weer in actie‘ en ‘Papendrecht JO10-1 2e bij Jens Toornstra-toernooi‘ te lezen.

 

Leuke Papendrechtse Derbydag

Op een gezellig en zonovergoten sportpark Oostpolder vond voor de tweede keer de Papendrechtse Derbydag plaats, iets wat hopelijk een jaarlijks terugkerende traditie wordt in de voorbereiding. Van VV Drechtstreek en VV Papendrecht traden zowel het eerste als het tweede elftal tegen elkaar aan. Om 12.00 uur was het eerst de beurt aan beide reserve-elftallen. De wedstrijd werd overtuigend met 3-0 gewonnen door Drechtstreek. Om 14.30 uur trapten beide hoofdmachten af. Papendrecht denderde in de openingsfase over de gastheren heen en kreeg vijf opgelegde kansen waarbij twee keer de lat werd geteisterd. De eerste helft bleef Papendrecht de bovenliggende partij maar kon dat niet uitdrukken in een voorsprong. Na de rust was het, mede door vele wissels aan beide zijden, een ander speelbeeld. Het niveau werd er niet beter op. Beide teams speelden slordig en kregen weinig kansen. Voormalig Papendrecht-speler Koen Lighaam was het dichtst bij een doelpunt. Hij werd met een mooie dieptepass alleen voor de prima keepende Twan Lokenberg gezet maar moest zijn meerdere erkennen in de jonge doelman die met een prima redding de voorsprong van Drechtstreek voorkwam. Een kwartier voor tijd zagen de vele toeschouwers een identieke situatie. Dit keer was Koen Lighaam wel trefzeker. Met een schuiver in de hoek zette hij Drechtstreek op 1-0. Papendrecht kreeg vlak voor tijd nog een enorme kans maar die werd wild overgeschoten door de Papendrecht-aanval.

Voor alle ploegen was het een prima dag die de oefenperiode afsloot. Volgende week wachten voor beide clubs de eerste bekerwedstrijden.

 

PapendrechtLegends weer in actie

Op de laatste vrijdagavond van augustus hebben de PapendrechtLegends voor de eerste keer in het nieuwe seizoen de voetbalschoenen ondergebonden. Het samenwerkingsverband tussen Voetbalvereniging Papendrecht en Voetbalvereniging Drechtstreek heeft weer veel voetbalplezier opgeleverd. Op een half veld speelden de veteranen, aangevuld met een enkele jongeling, diverse potjes 7×7 met pupillendoelen en zonder arbitrale leiding.

    

De doelstelling beweging, lol, ontspanning en ontmoeting werd weer ruimschoots behaald tijdens het voetballen, maar zeker ook tijdens de derde helft. Organisator Ton Rutteman had voor een prima barbecue gezorgd. De deelnemers konden genieten van heerlijke broodjes hamburger en stokjes saté. Het bleef nog lang gezellig in de kantine van sportpark Slobbengors. Het vervolg is in september op sportpark Oostpolder.

 

Zaterdag is het Derbydag

Komende zaterdag, 27 augustus, ontmoeten de blauw-witten en rood-zwarten elkaar voor de inmiddels traditioneel geworden vriendschappelijke aftrap van het seizoen. Vorig jaar was het op het Slobbengors, deze keer is het op sportpark Oostpolder. Voor ons eerste is het de vierde oefenwedstrijd van het seizoen 2022-2023 ter voorbereiding op de competitie. Vorige week trad de Sturrus-brigade aan bij Wieldrecht tijdens het Jan Stam toernooi. Twee keer werd geflatteerd verloren: op dinsdagavond 16 augustus met 6-2 van FC Dordrecht O21 en afgelopen zaterdag met 3-0 van VVGZ. Hierbij dient aangetekend te worden dat die wedstrijden met alle op dat moment aanwezige selectiespelers van 1 en 2 werden gespeeld. Er werd veel geëxperimenteerd en gewisseld waardoor van een goede organisatie in het veld nog geen sprake kon zijn. Afgelopen dinsdag waren een aantal trouwe supporters getuige van de uitwedstrijd tegen Rijsoord, vanuit de hoofdklasse gedegradeerd naar de 1e klasse, waarbij tevens kennis kon worden gemaakt met een paar nieuwe spelers. Tijdens dat duel, waarin na rust nog een zestal wissels plaatsvond, kreeg Papendrecht al wat meer lijn in het spel. Vooral voor rust werden enkele prachtige kansen uit dito aanvallen niet benut maar kon toch, middels doelpunten van Jarden van Ek en Jay Luciano, met een 0-2 voorsprong worden gerust. Na rust werd het spel wat slordiger. Rijsoord scoorde uit een strafschop de aansluiter maar in de laatste 10 minuten werden door Papendrecht weer de nodige doelkansen verprutst. Het einde kwam met een dik verdiende 1-2 zege. Na afloop gaf Johan Sturrus aan een beter Papendrecht te hebben gezien.

Voor onze supporters is het aanstaand zaterdag een mooie gelegenheid in grotere aantallen naar dé Klassieker van Papendrecht te komen om onze mannen voor het eerst dit seizoen te aanschouwen en aan te moedigen in deze altijd prestigieuze strijd. Het programma is als volgt:

– 12.00 uur: Drechtstreek 2- Papendrecht 2
– 14.30 uur: Drechtstreek 1 – Papendrecht 1

Drechtstreek zorgt voor de muzikale omlijsting. Wij hopen op leuk en sportief voetbal en veel toeschouwers rondom het veld!

 

L&B Verenigingsrun op 8 september

De L&B Verenigingsrun, de jaarlijkse sponsorloop, is deze keer op donderdag 8 september. Alle jeugdtrainingen voor die avond komen te vervallen. De jeugd tot 15 jaar gaat om 18.30 uur van start op de atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38 en mag maximaal 2 rondes lopen. De oudere jeugd en de volwassenen zijn vanaf 19.30 uur aan de beurt en mogen tot 21.00 uur maximaal 4 keer rond. Let op:

 • Je kunt alleen meedoen met een deelnameformulier met ons verenigingsnummer, één formulier per persoon. Deze zijn eventueel aan de start af te halen bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg.
 • Haal een stempel bij de stempelposten. Per ronde ontvang je twee stempels.
 • Elke gelopen ronde van ongeveer 2,5 km wordt beloond met 2,00 euro.
 • Lever na afloop de deelnemerskaart in met de benodigde stempels.

Eenieder die deelneemt, kan geld verdienen voor onze verenigingskas. Je mag zelf je loop- of wandeltempo bepalen. Vanzelfsprekend kunnen ook vrijwilligers, rustende leden, familieleden, buren, vrienden, collega’s en supporters meedoen maar het leukst zou het zijn als iedereen met zijn team meedoet, junioren én senioren. Doe dus mee aan de L&B Verenigingsrun onder het motto: ‘Vol gas voor de Verenigingskas!’.

 

 

Alle indelingen nieuwe seizoen bekend

Nadat de KNVB eerder dit seizoen al de nodige indelingen bekendmaakte, zijn nu ook de voorlopige indelingen voor het nieuwe seizoen gepubliceerd voor de jeugdploegen en de senioren die uitkomen in de B-categorie. Wil jij weten welke tegenstanders jij met je voetbalploeg de komende periode gaat treffen? Ga dan op de website naar de pagina Teams  >>

Na het klikken op de naam van jouw team verschijnt de bijbehorende teampagina. Daarop vind je de indeling plus het wedstrijdprogramma voor de komende weken. Zoals aangegeven betreft het voorlopige indelingen. Veranderingen zijn derhalve nog mogelijk. Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met wedstrijdsecretaris Thomas van der Kaap: wedstrijdsecretariaat@vvpapendrecht.nl

 

Profvoetballer Guus Baars

Guus Baars was samen met Gyan de Regt, huidig contractspeler van Vitesse, onderdeel van één van de sterkste jeugadlichtingen die Voetbalvereniging Papendrecht ooit heeft gehad. In de zomer van 2011 wonnen ze de eerste editie van de Coen Moulijn Cup, een F-toernooi waaraan meer dan 80 Hoofdklasseteams deelnamen waaronder Sparta en Excelsior. Het jaar erop werd hetzelfde team als E1 kampioen van de Hoofdklasse met 5(!) eerstejaars E-spelers in de gelederen. In 2013 verruilde Guus de E1 van Papendrecht voor de O11 van Feyenoord. Sindsdien doorliep hij alle hoogste jeugdploegen van de Rotterdamse eredivisieclub. Hij heeft tevens voor verschillende jeugdteams van het Nederlands elftal gespeeld. In maart 2020, een dag voor de eerste lockdown, tekende Guus zijn eerste profcontract, een enorme waardering voor zijn ontwikkeling. In april 2022 verlengde hij zijn contract tot 2024. Guus hoopt komend jaar een vaste waarde te zijn van het O21-team van Feyenoord en zijn debuut te maken voor het eerste elftal van Arne Slot. Guus speelt bij voorkeur in de defensie als rechter centrale verdediger of als rechtsback.

 

PapendrechtLegends 7×7 op 26 augustus

De zomerstop loopt ten einde en de eerste voetbalactiviteiten van het nieuwe voetbaljaar hebben inmiddels plaatsgevonden. Op vrijdagavond 26 augustus trappen de PapendrechtLegends het seizoen 2022-2023 af op sportpark Slobbengors. Zoals altijd wordt 7×7 gespeeld op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding en mag er doorlopend gewisseld worden. Deelnemers worden vanaf 19.30 uur op ons sportcomplex verwacht. Uiteraard zal het na afloop nog lang onrustig blijven tijdens de gezellige derde helft inclusief een kleine barbecue, mits de weergoden dat toelaten. Ben jij op welke manier dan ook verbonden aan Voetbalvereniging Papendrecht, ben je 35-plusser en wil je deze seizoensopening ook meemaken, grijp dan nu je kans. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Spelregels veldvoetbal 2022-2023

Dit seizoen zijn enkele kleine veranderingen in de spelregels van het veldvoetbal doorgevoerd. Verder is het begrip ‘bewust spelen’ verduidelijkt dat een belangrijke rol speelt in het beoordelen van een buitenspelsituatie. Van ‘bewust spelen’ is sprake als de speler controle heeft over de bal en de mogelijkheid heeft om:

 • De bal naar een ploeggenoot over te spelen; of
 • de bal in het bezit te krijgen; of
 • de bal weg te werken (door bijvoorbeeld de bal te trappen of te koppen).

Als het overspelen, de poging om balbezit te krijgen of de bal weg te werken door de speler die balbezit heeft onnauwkeurig of niet succesvol is, neemt dit niet weg dat de speler de bal ‘bewust heeft gespeeld’. De volgende criteria dienen, indien van toepassing, te worden gebruikt om te beoordelen of een speler de controle had over de bal en als gevolg daarvan de bal ‘bewust heeft gespeeld’:

 • De bal kwam van een afstand en de speler had er goed zicht op;
 • De bal bewoog niet snel;
 • De richting van de bal was niet onverwachts;
 • Een bal die over de grond gaat, is gemakkelijker te spelen dan een bal in de lucht;
 • De speler had tijd om de lichaamsbewegingen te coördineren, dat wil zeggen er was geen sprake van instinctief strekken of springen, of een beweging die beperkt contact/controle mogelijk maakte.

Het document ‘Spelregels veldvoetbal’ kunt u downloaden van de website.

 

Eerste trainingsschema seizoen 2022-2023

We kunnen inmiddels weer beschikken over al onze voetbalvelden, afgezien vanaf het hoofdveld. Vanaf heden kan iedereen trainen volgens het nieuwe trainingsschema dat staat op de website op de pagina Trainingen  >>

In het trainingsschema kunnen enkele kleine veranderingen doorgevoerd worden. Indien dat het geval is, wordt het trainingsschema aangepast. Om de trainingen goed te laten verlopen zijn regels opgesteld waaraan eenieder zich dient te houden. Afwijken van die punten kan alleen na toestemming van het bestuur of accommodatiemanager Ton Rutteman. Het zijn kleine dingen die niet veel tijd kosten maar waar we allen profijt van hebben. Wij rekenen op ieders medewerking om het trainen met elkaar goed te laten verlopen.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 3

Alle kids kwamen op woensdagochtend 17 augustus weer vol energie aan voor hun derde en laatste dag. Het was droog en de temperatuur was een stuk aangenamer dan aan het begin van de week. In de ochtend was duidelijk te zien dat kinderen de eerste twee dagen heel wat opgestoken hadden. Hun voetbalkwaliteiten bleken flink verbeterd te zijn. Rond het middaguur was het tijd om naar de kantine te gaan. Daar bleek patat klaar te staan met heerlijke limonade. Wat een feest.

    

Na het middageten was eenieder weer aangesterkt en helemaal klaar voor het laatste voetbalonderdeel: het WK-spel. Maar net nadat de ballen aan het rollen gebracht waren, begon het te regenen en soms niet een beetje ook. Desondanks gingen de kinderen er vol voor. Toen alle wedstrijden gespeeld waren, was er gelegenheid om droge kleren aan te trekken om vervolgens naar de kantine te gaan. Daar kreeg iedereen een lekker ijsje waarna de uitslagen van alle wedstrijdjes bekendgemaakt werden. De winnaars kregen een mooie medaille omgehangen en alle deelnemers ontvingen een fraaie, door hoofdsponsor NOSUCH gemaakte oorkonde. Met dank aan de organisatie en de vele vrijwilligers kan teruggekeken worden op een nieuwe, geslaagde editie van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen. De kinderen hebben weer genoten!

    

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 2

Op dinsdag 16 augustus waren de begeleiders van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen opnieuw vroeg op ons sportcomplex om de tweede dag voor te bereiden. De eerste kinderen volgden overigens niet veel later. Zoals altijd kwamen de kinderen niet alleen uit Papendrecht maar bijvoorbeeld ook uit Dordrecht. Dit jaar deden tevens Oekraiënse kinderen mee.

    

Iedereen had weer veel zin in een leuke en sportieve dag met allerlei voetbalactiviteiten. Het was wederom een warme dag. Er moest dus veel gedronken worden. Tussen de middag stond het eten klaar om de krachten aan te vullen. Natuurlijk werd ook ruim de tijd genomen om af te ronden en partijtjes te spelen. Dat blijft toch het leukst. Na een geslaagde dag was het tijd om op te ruimen en huiswaarts te keren. Op naar de laatste dag.

   

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022 Dag 1

Na een van de warmste nachten van de afgelopen weken stonden op maandag 15 augustus al om 8.00 uur de eerste trainers paraat om alles klaar te gaan zetten voor de eerste dag van de door Westfalia Fruit gesponsorde VV Papendrecht-Voetbaldagen. Een mooie traditie zo in de laatste week van de zomervakantie. Rond 9.30 uur waren alle deelnemers ook aanwezig. Ze werden in groepen verdeeld en konden zich daarna gaan omkleden. Het tenue van de kinderen bestond dit jaar uit blauw en geel, de kleuren van de gemeente Papendrecht.

    

Na het maken van de groepsfoto’s was het tijd om te gaan voetballen. Het ochtendgedeelte bestond uit verschillende trainingsvormen, allemaal gericht op aanvallen. Het ging er fanatiek aan toe en sommigen hadden bijna zelfs geen tijd voor de verplichte drinkpauzes. Na de goed verzorgde lunch was het in de middag tijd voor goalmaster waarbij de kinderen de trainingen van de ochtend goed konden gebruiken. Om 16.00 uur was het weer klaar en kon iedereen thuis gaan afkoelen en uitrusten voor de volgende dag.

      

 

Inning contributie met ClubCollect – update

Beste leden,

Wij zijn nog bezig met de inrichting van het nieuwe contributiesysteem. Dit heeft wat vertraging opgelopen als gevolg van externe omstandigheden en vakanties. Om goed van start te kunnen gaan en om zo nodig gelijk vragen te kunnen beantwoorden, zal de inning en/of facturatie van het eerste kwartaal van het seizoen 2022-2023 in de eerste week van september 2022 plaatsvinden. Drie maanden later, begin december 2022, volgt dan het tweede kwartaal. In 2023 zullen wij de resterende kwartalen voor het seizoen 2022-2023 steeds een maand eerder doen om zo in te lopen. De innings- en facturatiedata van het seizoen 2022-2023 zijn dus als volgt:

 • 1e kwartaal: 1e week september 2022
 • 2e kwartaal: 1e week december 2022
 • 3e kwartaal: 1e week februari 2023
 • 4e kwartaal: 1e week mei 2023

Het klopt dus dat erbij u nog geen contributie is geïnd of dat u nog geen factuur heeft ontvangen voor het nieuwe seizoen. Voor meer informatie verwijzen we u naar het eerder op de website geplaatste artikel over het nieuwe contributiesysteem met als titel: Inning contributie met ClubCollect.

Het bestuur

 

In Memoriam Kees Kornet

Tot onze schrik ontvingen wij het bericht dat op 10 augustus jl. door een noodlottig ongeval onze vrijwilliger Kees Kornet op 55-jarige leeftijd is overleden. Kees was de elektriciën van onze werkgroep, bij ons gekomen via Cor Romijn. Kees was een fijne, sociale man die altijd klaarstond om onze stroomklusjes op te lossen. Wij gaan zijn kennis en persoonlijkheid ontzettend missen.

Kees: Jouw voetstappen in dit leven worden niet vergeten.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2022-2023  (13-08-2022)

De derde Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam John Tilroe’, ‘Word lid en krijg gratis een trainingsset van Quick’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022’, ‘Cubica³ nieuw sponsor’, ‘Inning contributie met ClubCollect – update’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 26 augustus’, ‘Business Club bij Rovanda’, ‘Derrick Jap-a-Joe nieuwe trainer Papendrecht 2’, ‘Hoofdtrainer Johan Sturrus’, ‘Interview Rob Regeer’, ‘Profspeelster Nikki IJzerman’, ‘Ouderensoos weer van start’, ‘Start trainingen, betreed nog niet alle velden!’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Oefenprogramma A-selectie

Het voorlopige oefenprogramma van de selectie van Voetbalvereniging Papendrecht is rond. De eerste wedstrijden van Papendrecht 1 zijn tijdens het door Wieldrecht georganiseerde Jan Stam toernooi. Papendrecht speelt tijdens de voorronde van dat toernooi op dinsdag 16 augustus vanaf 19.15 uur tegen FC Dordrecht O21. De finaledag is op zaterdag 20 augustus. Om 15.00 uur wordt dan aangetreden tegen Wieldrecht of VVGZ. Het overige programma is als volgt:

Dinsdag 23 augustus
20.00 uur: Rijsoord – Papendrecht
20.00 uur: Papendrecht 2 – Heerjansdam 2

Zaterdag 27 augustus
14.30 uur: Drechtstreek – Papendrecht
12.00 uur: Drechtstreek 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 30 augustus
20.00 uur: Papendrecht – ASWH Onder 23
19.30 uur: ASWH 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 6 september
20.00 uur: Papendrecht 2- RVVH 2

Dinsdag 13 september
20.00 uur: Papendrecht – GRC14

 

Ouderensoos weer van start

Ook voor de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos loopt de zomerstop ten einde. Vanaf 24 augustus kunt u elke woensdag vanaf 13.30 uur weer in onze kantine terecht voor die ouderwets gezellige Ouderensoos.

 

Start trainingen, betreed nog niet alle velden!

In de loop van de tweede helft van augustus zouden we weer over meer velden moeten kunnen beschikken. Volgens planning worden dan de velden 2, 3 en 4 vrijgegeven. Het hoofdveld wordt pas begin september vrijgegegeven. Tot die tijd is het ten strengste verboden die velden te betreden. Het gras moet nog wortelen en heeft bovendien te lijden onder de droogte en de hittegolf. Door nu al op die velden te gaan voetballen, verrampeneer je de velden waardoor ze alweer snel slecht worden. Zodra we van meerdere velden gebruik kunnen maken, beginnen de meeste selectieploegen met trainen. De overige teams starten eind augustus of begin september. Neem voor meer informatie contact op met je trainer en/of leider. En kom dus tot die tijd niet op de velden!

 

Profspeelster Nikki IJzerman

De 22-jarige Nikki IJzerman vertrok van de juniorenafdeling van VV Papendrecht naar eredivionist Excelsior Barendrecht, alvorens in Den Haag te gaan voetballen. Nikki: “Op dit moment ben ik bezig aan mijn derde seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen waar ik het nog altijd goed naar mijn zin heb. ADO is een mooie club en doet al vanaf het ontstaan van de Eredivisie Vrouwen mee op het hoogste niveau. Als ik terugkijk op de twee seizoenen die ik bij ADO gespeeld heb, dan zijn er veel hoogtepunten geweest maar ook wat tegenslagen. In mijn eerste seizoen heb ik een tijd op de bank gezeten en vorig seizoen heb ik – ook wel door blessures – niet alles gespeeld. Maar tegelijkertijd heb ik ook veel wedstrijden wel mogen spelen, met als hoogtepunt de bekerfinale in 2021. Dat was de mooiste en belangrijkste wedstrijd uit mijn leven (ook al komt de kampioenswedstrijd met Papendrecht C1 dicht in de buurt, haha) en daar heb ik de volle 90 minuten in mogen meedoen. Helaas zat de bekerfinale er dit jaar niet in, maar wie weet in de toekomst weer. Voor de toekomst hoop ik me als voetballer nog verder te ontwikkelen en belangrijker te worden met doelpunten of assists. Ik ben niet iemand die makkelijk scoort maar zeker nu ik veel op de linksbuitenpositie sta, wil en moet ik me hierin verbeteren. Daarnaast vind ik het belangrijk om me ook buiten het voetbal te ontwikkelen. Zolang ik sport met studie kan combineren, wil ik dat graag blijven doen. Het zou natuurlijk mooi zijn als ik me ooit fulltime met voetbal bezig zou kunnen houden, al is dat in het vrouwenvoetbal nog niet zo vanzelfsprekend. Maar zolang ik er plezier uithaal en beter kan worden, hoop ik zo lang mogelijk op het hoogste niveau te blijven voetballen. En waar dit me dan brengt, dat zie ik dan wel.”

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2022

Nog even en dan begint, mede dankzij Westfalia Fruit, de twaalfde editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. De deelnemers kunnen het volgende programma verwachten:

Maandag 15 augustus
Start (in kantine): 9.30 uur.
Einde: 15.45 uur.
Dinsdag 16 augustus
Start (omgekleed in Westfalia-kleding): 10.00 uur.
Einde: 15.45 uur.
Woensdag 17 augustus
Start (omgekleed in Westfalia-kleding): 10.00 uur.
Einde: 16.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>

We gaan er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

 

Interview Rob Regeer

Rob Regeer, doelman van de Zondagveteranen, is keeperstrainer bij de pupillen en de junioren van 17 tot 19 jaar. Verder is hij trainer van JO9-2. Rob is één van die echte onmisbare vrijwilligers die zo belangrijk zijn voor VV Papendrecht. ‘’Ik was eerst actief bij Charlois. Toen mijn zoon ging voetballen bij VV Papendrecht, werd ik ook lid. Ik wilde zelf ook wel weer voetballen maar wel op de zondag. Daarom werd het VV Papendrecht. We zijn nu voor het vierde seizoen actief.’’ Rob probeert de pupillen vooral de voetbalbeginselen bij te brengen. Zijn ambitie is om de kinderen zoveel mogelijk bij te brengen. Ook bij de keepers probeert hij dit. Hierbij tracht hij vooral ‘moderne’ goalies op te leiden. ‘’Keepers moeten niet alleen op de lijn staan. De 1-op-1-situatie is heel belangrijk en ook het meevoetballen is enorm belangrijk geworden. De keeper is een spil geworden in de spelopbouw en spelopeningen. Daar trainen we dan ook op. Er loopt best wat talent rond bij VV Papendrecht. Zeker de junioren zijn er flink op vooruitgegaan. Dat krijg ik ook te horen van de mensen langs de lijn.’’ Op de vraag wat hij het lastigste vindt aan het trainerschap, zegt hij: ‘’De ene keer moet je als trainer boven de groep staan en de andere keer ertussenin. Die balans vinden is soms lastig.’’

Tevens vroegen we aan hem wat hij zou willen veranderen of doorvoeren bij VV Papendrecht. ‘’Er is genoeg verbetering mogelijk. Aan de andere kant moet je ook niet te kritisch zijn. Dat thuistoernooien niet echt meer georganiseerd worden, vind ik best jammer. Toernooien leveren inkomsten op en zijn ook je visitekaartje voor de regio. Voor de rest vind ik dat er best wat georganiseerd wordt en iedereen doet ook zijn best. Verder is het ontzettend leuk om kinderen wat bij te brengen. Vrijwilligers liggen niet voor het oprapen en voor de continuering is het belangrijk om vrijwilligers te behouden. Ik heb het zelf altijd gedaan en het was voor mij een duidelijke zaak toen ik actief werd bij VV Papendrecht om dit direct weer te doen. Dat deed ik bij mijn vorige clubs ook.’’ Tot slot vroegen we Rob een oproep te doen aan de leden van VV Papendrecht. Hierop antwoordde hij: ‘’Blijf je best doen en je weet niet hoever je kan komen. Probeer positief te zijn, respect voor elkaar te hebben en je club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat is belangrijk.’’

 

Start A-selectie

De A-selectie zal het nieuwe seizoen openen op zaterdag 6 augustus. Dan zullen de heren van Papendrecht 1 en 2 voor de eerste maal deze zomer trainen op ons sportcomplex. De eerste keer dat onze hoofdmacht in wedstrijdverband in actie zal komen, is tijdens het door Wieldrecht georganiseerde Jan Stam toernooi. De voorronden vinden plaats op dinsdagavond 16 augustus. Papendrecht speelt dan vanaf 19.15 uur tegen FC Dordrecht O21. De finaledag is op zaterdag 20 augustus. Om 15.00 uur wordt dan aangetreden tegen Wieldrecht of VVGZ.

 

In Memoriam John Tilroe

Tot ons grote verdriet is vrij onverwacht John Tilroe overleden in de leeftijd van 63 jaar. Ondanks dat zijn gezondheid hem de laatste jaren in de steek liet, bleef John strijdbaar en optimistisch. In het verleden heeft John vrijwilligerswerk gedaan voor de jeugdafdeling van VV Papendrecht. John was vaak als vaste supporter bij de elftallen van zijn zoons Kevin en Wesley op het Slobbengors te vinden. Ondanks zijn handicap was John altijd vrolijk en vol humor. We zullen hem langs de lijn missen. Wij wensen zijn vrouw, beide zoons en schoondochters alle sterkte toe. Op zaterdag 6 augustus 2022 vindt om 11.30 uur het afscheid van John plaats in de aula van het crematorium aan de Maeterlinckweg 101 te Rotterdam. Aansluitend is er gelegenheid om de familie te condoleren tijdens een informeel samenzijn.

Het bestuur

 

Inning contributie met ClubCollect

Beste leden,

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf dit seizoen zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen en het verwerken van betalingen. Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Met ingang van dit seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging, welke betaalmethoden je gebruikt. Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven. Voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte.

Delen van gegevens
Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voldoene betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Meer hierover staat op de website van ClubCollect  >>

Wij zijn erg blij met deze stap. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen: penningmeester@vvpapendrecht.nl. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn, staat de vereniging hier altijd voor open.

Het bestuur

 

Cubica³ nieuwe sponsor  (31-07-2022)

Sinds enige tijd hangt langs het hoofdveld van Voetbalvereniging Papendrecht een reclamebord van Cubica³, het bedrijf van eerste-elftalspeler Jay Luciano. Hij is voor de hoofdmacht van de club vaak belangrijk in het veld maar sinds dit jaar draagt Jay ook net buiten de lijnen van het hoofdveld zijn steentje bij aan onze club. Cubica³ is een warm bedrijf dat gespecialiseerd is in ventilatiesystemen. Eigenaar Jay Luciano is begonnen in dienst bij een groot ventilatiebedrijf waar hij met de jaren ervaring en kennis heeft opgedaan. Met oog voor detail en een businessdiploma op zak heeft hij de stap genomen om voor zichzelf te beginnen. Cubica³ heeft inmiddels vele honderden bedrijfspanden en woningen geholpen aan een gezonder binnenklimaat. Enkele speerpunten zijn: vrijblijvend een offerte opvragen, transparantie in prijs en geen verrassingen achteraf. De offerte is er om te bepalen hoeveel de klant kan besparen, wat er moet gebeuren en wat het oplevert. De klant en zijn of haar wensen staan centraal. Qua tijd is het bedrijf flexibel: ook na 16 uur en in het weekend wordt gewerkt.

   

Cubica³ staat dicht bij de klant, houdt van aanpakken en levert zorgvuldig werk, voor grote en kleine bedrijven. Cubica³ is luchtventilatiespecialist voor installatie, onderhoud en vervanging van alle luchtventilatiesystemen. Voordat het project begint, wordt een overeenkomst opgesteld met de wensen van de klant. Tijdens het project wordt de klant op de hoogte gehouden van eventuele veranderingen en/of aanpassingen. Wij danken Jay Luciano voor deze mooie sponsoring!

 

Word lid en krijg gratis een trainingsset van Quick

Het seizoen 2022-2023 is begonnen. Wil jij ook lekker voetballen? Word dan lid van de mooiste club van Papendrecht en ontvang gratis een trainingsset van onze teamwearpartner Quick. Voetbalvereniging Papendrecht heeft veel te bieden. Buiten een grote jeugdafdeling is de afdeling voor dames en meisjes een snelgroeiende tak. Tevens heeft VV Papendrecht de nodige gemengde jeugdploegen. Voor iedereen bestaan mogelijkheden om te voetballen op verschillende niveaus, zowel prestatief als recreatief. De club heeft veteranenelftallen, O23-ploegen en een G-team. Daarnaast wordt er regelmatig 7×7 gevoetbald en zijn er Powervrouwen actief die het heerlijk vinden om in trainingsvorm wekelijks tegen een balletje te trappen. Sportpark Slobbengors beschikt over vijf voetbalvelden, een pannaveld en voor de allerkleinsten een speciaal minipupillenveld.

Maar het is niet alleen voetbal. Zo worden allerlei evenementen georganiseerd als themafeesten, tentenkampen, groepsweekenden, barbecue- en gourmeteavonden, sport-, spel- en doedagen en nog veel meer. VV Papendrecht is dus een club die bruist van de activiteiten. Kom eens langs voor een gratis proeftraining. Je bent altijd welkom. Of neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail:

Secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

Meer informatie over lid worden staat op de pagina Lidmaatschap  >>

 

Loting beker Papendrecht 1 en VR1

De loting voor de poulefase van de districtsbeker voor Papendrecht 1 en VR1 is bekendgemaakt. Onze hoofdmacht treft zware, maar mooie tegenstanders. Begonnen wordt met een uitwedstrijd tegen de op papier zwakste opponent:

 • Zaterdag 3 september 15.00 uur: VVGZ 1 – Papendrecht 1
 • Zaterdag 10 september 14.30 uur: Papendrecht 1 – Sliedrecht 1
 • Zaterdag 17 september 14.30 uur: Papendrecht 1 – Heerjansdam 1

Vrouwen 1 treft slechts twee tegenstanders. Het programma is als volgt:

 • Zaterdag 3 september 12.30 uur: Asperen VR 1 – Papendrecht VR 1
 • Zaterdag 10 september 14.30 uur: Papendrecht VR 1 – LRC VR1

 

Business Club bij Rovanda

De Business Club vv Papendrecht kent inmiddels heel wat leden. Om elkaar beter te leren kennen gaan de leden van de Business Club vv Papendrecht sinds dit jaar bij elkaar op bezoek. Rook van Dalen van Rovanda mocht de aftrap verzorgen. En dat deed hij op imposante wijze. “Indrukwekkend!”, “Wat een bijzonder bedrijf”, “Wauw, dit had ik niet verwacht” en “Wat een passie voor zijn werk” waren slechts een paar van de kreten die voorbijkwamen. Na een korte maar krachtige geschiedenisles over hoe Rook zijn bedrijf heeft opgebouwd, was het tijd voor een rondleiding. De bezoekers vielen van de ene verbazing in de andere. Voor de mannelijke leden van de Business Club was het soms lastig aansluiten. Er was zoveel te zien. Het was inderdaad indrukwekkend om dit allemaal te mogen aanschouwen. In de kantine van Rovanda hielden Niels van Heteren en Marc Commandeur een presentatie over hun nieuwe bedrijf: Drankenspeciaalzaak en Proeflokaal Mitra De Nieuwe Bourgondiër. Ze vertelden over hoe hun samenwerking tot stand is gekomen en hadden enkele likeuren meegenomen om te proeven. We danken Rook van Dalen van harte voor de uitnodiging en zijn tijd.

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2022-2023  (27-07-2022)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘2M Makelaars tweede hoofdsponsor’, ‘Van de bestuurstafel (07-2022)’, ‘VV Papendrecht-duo voltooit 4Daagse Nijmegen’, ‘VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen’, ‘Inning contributie met ClubCollect’, ‘Profvoetballer Gyan de Regt’, ‘Meiden: kom voetballen bij VV Papendrecht’, ‘Voetbalvereniging Papendrecht in de media’, ‘Interview Monique Klooster’, ‘Indeling competitie Vrouwen 1’, ‘Nieuwe trainer tweede elftal laat club in de steek’ en ‘Start A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Voetbalvereniging Papendrecht in de media

Ook in de maand juli kwam Voetbalvereniging Papendrecht veelvuldig in het nieuws. Op de website van Regio-Voetbal staat: ‘VV Papendrecht verbaasd en geïrriteerd over vertrek Raymond Sponselee naar Leerdam Sport’55‘. ‘OranjeLeeuwin worden? Kom voetballen bij VV Papendrecht!’ kopt Dordt Centraal. VoetbalJournaal Drechtsteden kwam met ‘2M Makelaars tweede hoofdsponsor VV Papendrecht‘. Onder meer op de website van Het Kontakt-Klaroen.nl is het artikel ‘VV Papendrecht-duo Marc de Groen en Wim Erkelens voltooit Vierdaagse Nijmegen‘ te vinden. Het stuk ‘VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen‘ kunt u onder andere lezen bij RTV Papendrecht. Papendrecht.net publiceerde het voorlopige Oefenprogramma van de selectie van VV Papendrecht en het bericht ‘Cubica³ nieuwe sponsor VV Papendrecht‘.

 

Profvoetballer Gyan de Regt

In het professionele voetbal zijn op dit moment meerdere spelers actief die ooit bij Voetbalvereniging Papendrecht begonnen zijn. Dat zij dit bereikt hebben, ligt vooral aan het talent dat zij hebben. Wij als club zijn echter supertrots dat zij hun voetbalcarrière gestart zijn bij onze jeugdafdeling. De komende periode zullen wij enkelen van hen portretteren. De bijna 19-jarige Gyan de Regt is de eerste. Hij ging van onze C1 naar de jeugd van FC Dordrecht. Hij is inmiddels prof in Arnhem. Gyan: “Ik speel nu voor het derde seizoen bij Vitesse en heb enige tijd terug mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. We hebben een leuke groep spelers en ik heb het dan ook goed naar mijn zin bij deze club. Het niveau in het eerste elftal is natuurlijk een stuk hoger dan in de jeugdopleiding maar hier leer je veel van als jonge speler.”

 

VV Papendrecht-duo voltooit 4Daagse Nijmegen

Zo’n 3 jaar geleden werd in de kantine van Voetbalvereniging Papendrecht wandelvereniging ‘De Droge Doos’ opgericht door Marc de Groen (rechts op onderstaande foto), Wim Erkelens (links op onderstaande foto) en erevoorzitter Bram Blom. Doel was om met elkaar de 4Daagse van Nijmegen 2020 te gaan lopen en door sponsoring de kas van de Jubileumcommissie te spekken. Uiteraard geschiedde dit onder het genot van een aantal (alcoholische) versnaperingen. Inmiddels weten we dat zowel het vieren van het 100-jarig Jubileum van VV Papendrecht als het doorgaan van de 4Daagse anders is gelopen dan verwacht. Al die jaren is dit supertrio wel blijven trainen om ooit te starten op de Wedren in hartje Nijmegen. Door een foutje van coach Nelie Sterrenburg bleek kort voor de start dat onze erevoorzitter jammer genoeg niet ingeschreven stond. Marc en Wim hebben wel de stoute schoenen aangetrokken en zijn de uitdaging aangegaan na vele, vele trainingskilometers.

      

De weersomstandigheden bleken de grootste uitdaging en varieerden van heel warm tot heel nat. Dat leverde Wim blaren op, op beide ellebogen (…). Dit was ook voor de organisatie een unieke blessure in haar 104-jarig bestaan. Marc hield het bij een paar minuscule blaren op zijn voet. Dit ongemak kon het dappere duo gelukkig niet weerhouden om vrijdagmiddag 22 juli in clubtenue de finish te passeren en het felbegeerde kruisje in ontvangst te nemen. Een in alle opzichte zware delegatie namens VV Papendrecht had hen kort daarvoor een heldenontvangst bezorgd met natuurlijk de onvermijdelijke gladiolen. Zoals het voetballers betaamt, werd het succes gevierd met een superieure derde helft in de binnenstad. Op verzoek van Coby B. werd de avond op z’n Grieks afgesloten… met een sober, doch voedzaam diner.

     

Volgend jaar staat op 1 juni de volgende uitdaging voor de actieve leden van ‘De Droge Doos’ op het programma. Dan wordt meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Voor KWF Kankerbestrijding gaat op grote hoogte naar de top van de Alpenreus gewandeld worden onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Aan iedereen het verzoek om alvast maandelijks een leuk bedrag opzij te leggen voor dit goede doel.

    

 

VV Papendrecht traint Oekraïense vluchtelingen

De afgelopen maanden zijn veel Oekraïense vluchtelingen opgenomen in de regio. Voetbalvereniging Papendrecht heeft het initiatief genomen om tijdens de zomermaanden training te geven aan Oekraïense kinderen die hier in Papendrecht in de opvang zitten. De eerste keer was op vrijdag 22 juli.

    

Onder leiding van Ton Rutteman en Jim Vermeulen werd in het Vondelpark eerst een training afgewerkt, gevolgd door een partijspel. De aanwezige kinderen vonden het heel leuk en konden niet wachten op de volgende training. Gedurende de zomervakantie zullen op dinsdag en vrijdag trainingen gegeven worden voor deze groep kinderen.

 

Interview Monique Klooster

Monique Klooster is al sinds het seizoen 1978-1979 actief bij Voetbalvereniging Papendrecht. “Ik turnde eerst op hoog niveau. Toen werd ik 16 en dacht ik laat ik op voetbal gaan. We trainden op het hoge stuk bij Fokker. Daar lag een soort grasveld maar dan zonder gras. O ja en we hadden van die mooie afgematte ballen”, vertelt ze met een lachende stem. Op de vraag of ze een verschil ziet tussen haar eigen tijd als speelster en nu zegt ze met een serieuze ondertoon: ‘’De mentaliteit is toch wel veranderd. Vroeger was het ondenkbaar dat je niet op een training kwam. Mijn trainer van toen, Martin Scherps, dreigde zelfs mijn aanvoerderschap af te nemen toen ik een keer naar het Nederlands elftal wilde in plaats van te gaan trainen. Dat gaat natuurlijk best ver maar je had toen wel echt een dermate groot verantwoordelijkheidsgevoel richting je teamgenoten dat je toch bijna altijd kwam. Dat is nu een stuk minder wat heel jammer is.’’ Inmiddels is Monique coördinator van de vrouwenafdeling bij VV Papendrecht. Vanwege vele knieblessures en -operaties kan ze helaas niet meer actief training geven terwijl ze op het veld staan toch het allerleukste vindt. Ze is toen het coördinatorschap een beetje ingerold. Ongeveer 11 jaar geleden was ze met Lonneke Michielse begonnen om het meidenvoetbal bij VV Papendrecht een impuls te geven en uit te bouwen. Inmiddels heeft onze vereniging dankzij de vele inspanningen van beide vrouwen een respectabele meidenafdeling. Nu wil Monique deze inspanning ook leveren voor het vrouwenvoetbal bij VV Papendrecht. Haar grootste motivatie is dat iedereen op haar eigen niveau kan spelen. ‘’Ik vind dat het belangrijkste. De juiste balans vinden in de teams. Daarom ben ik het ook niet altijd eens met de KNVB. We moeten nu bijvoorbeeld alles op leeftijd indelen. Dan kan je niet goed op niveau selecteren als je een kleine afdeling hebt. De voetbalbond dient ruimere leeftijdscategorieën te hanteren. Dan kan je de betere speelsters bij elkaar zetten wat ten goede komt aan hun ontwikkeling maar ook die van het vrouwenvoetbal in het algemeen. Er zijn een aantal voorbeelden waar dat momenteel bij ons misgaat.’’ Op de vraag of ze ambities heeft, zegt ze: ‘Bij Vrouwen 2 ligt nog een aantal uitdagingen. Maar het is een team met jonge meiden en die doen het zeker niet slecht. Vrouwen 1 is dit voorjaar kampioen geworden. Voor dit seizoen willen we een nog beter Vrouwen 1 krijgen. Maar om die balans goed te vinden is nog een uitdaging.’’ Tot slot roept Monique de club op om meer aandacht te besteden om meer vrijwilligers te vinden. ‘’Er lopen genoeg mensen rond die wat willen doen. Nu draait het toch alleen op een kleine groep met dezelfde mensen. Dat is jammer. Maar ook aan de andere kant roep ik op dat leden meer betrokkenheid bij de club moeten krijgen. Soms even een keer wat doen voor de club of initiatief tonen. Dat zou een goede zaak zijn voor VV Papendrecht.’’

 

Van de bestuurstafel (07-2022)

Na de geweldige Jubileumfeestavonden en het succesvolle 7×7-toernooi is de rust op het sportpark weer ingetreden. We zijn het seizoen aan het afsluiten en zijn alweer bezig met de voorbereidingen op het volgende seizoen. Helaas heeft het eerste team zich niet kunnen handhaven via de nacompetitie. Dat is zeer vervelend. We dienen echter verder te gaan en gaan vol goede moed de strijd aan in de 2e klasse. De indeling zorgt in ieder geval voor een paar mooie derby’s. Daartegenover staat het kampioenschap van onze vrouwen en de bijbehorende promotie naar de 3e klasse. Begin juli hebben we met verschillende leden op een brainstormavond nagedacht over het imago van onze club en hebben we een start gemaakt met de verdere uitwerking van het verenigingsplan. Na de zomervakantie zal hieraan met meerdere bijeenkomsten een vervolg gegeven worden. Een andere ontwikkeling waar we eerder over hebben gecommuniceerd is dat we inning van de contributie aan het automatiseren zijn. Dit doen we met ClubCollect. Ondertussen bent u daarover uitgebreid geïnformeerd. Een volgend belangrijk onderwerp waar we vanaf het nieuwe seizoen mee aan de slag gaan is het nieuwe kunstgrasveld dat we vanaf het seizoen 2023-2024 gaan bespelen. Het bestuur heeft als mening dat het voor onze club het beste is als het kunstgrasveld op het hoofdveld komt te liggen. Deze centrale plek zal ervoor zorgen dat de meeste activiteiten op ons hoofdveld kunnen plaatsvinden. Wij zullen deze mening communiceren met de gemeente Papendrecht en ons hardmaken om dit te realiseren. Als laatste wil ik iedereen een fijne vakantie toe wensen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Inning contributie met ClubCollect

Beste leden,

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf dit seizoen zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen en het verwerken van betalingen. Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Met ingang van dit seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging, welke betaalmethoden je gebruikt. Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven. Voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging. Zo ben je altijd op de hoogte.

Delen van gegevens
Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voldoene betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Meer hierover staat op de website van ClubCollect  >>

Wij zijn erg blij met deze stap. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen: penningmeester@vvpapendrecht.nl. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn, staat de vereniging hier altijd voor open.

Het bestuur

 

Meiden: kom voetballen bij VV Papendrecht

Voetbalmeiden opgelet: wil jij ook leren voetballen als onze OranjeLeeuwinnen? Wil jij later ook uitkomen op het EK? Ga dan de uitdaging aan en kom voetballen bij Voetbalvereniging Papendrecht. Zo is het Liza van der Most gelukt om via VV Papendrecht en Ajax het Nederlands Elftal te halen en Europees Kampioen te worden in 2017 en vicewereldkampioen in 2019. Twee jaar geleden sprak ze erover in een filmpje  >>

De allerjongste meisjes voetballen met de jongens. Vanaf de oudste pupillen kun je je aansluiten bij een meidenteam in de categorie MO13, MO15 en MO17. Ben je al wat ouder? VV Papendrecht heeft twee vrouwenteams waaronder een MO23. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met onze jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

2M Makelaars tweede hoofdsponsor

NOSUCH is al vele jaren de hoofdsponsor van Voetbalvereniging Papendrecht. De club is trots te mogen aankondigen dat met ingang van het nieuwe seizoen 2M Makelaars als tweede hoofdsponsor aan VV Papendrecht verbonden is. 2M Makelaars is gevestigd aan de Wederik 2 in Papendrecht, in het pand aan de rotonde van de Burgemeester Keijzerweg en de Veerweg. In juli vorig jaar is 2M Makelaars overgenomen door Van Ekeren Kuiper. Het hoofdkantoor staat in Gorinchem – Dalem. Het bedrijf heeft daarnaast ook vestigingen in Leerdam en Culemborg. De overname van 2M Makelaars is voor Van Ekeren Kuiper een mooie uitbreiding van het werkgebied maar geeft ook veel kennis over de regio Drechtsteden. 2M heeft naast het kantoor in Papendrecht ook een vestiging in Dordrecht.

Eigenaar Jenno van Ekeren zegt over het gemak van alles onder één dak: “Ons recept is eigenlijk simpel: vooral onszelf blijven, samenwerken en kwaliteit leveren tegen een gewoon eerlijke prijs. Wij ontzorgen klanten in het gehele traject; van aankoop tot hypotheek, van verzekering tot belastingaangifte. Maar ook op het gebied van advisering en verkoop van nieuwbouw- en transformatieprojecten hopen we onze expertise in de Drechtsteden te kunnen inzetten. De cultuur van 2M past goed bij ons. Ook daar staan klanttevredenheid en snelheid hoog in het vaandel. Op dit moment zijn we druk bezig met het uitrollen van met name hypotheekadvies en het versterken van ons merk. Het hoofdsponsorschap van VV Papendrecht sluit hier goed bij aan. We zijn zeer trots om mede-hoofdsponsor van VV Papendrecht te worden. De vereniging past heel goed bij ons bedrijf en is één van de bekendste clubs in onze regio en daarbuiten. Dankzij de samenwerking met VV Papendrecht hopen wij onze naamsbekendheid te vergroten en ons netwerk in de regio uit te breiden. Wij kijken uit naar deze samenwerking.” Erwin Schuil, bestuurslid van VV Papendrecht, bevestigt die woorden: “Met 2M Makelaars en Van Ekeren Kuiper hebben wij een mooie, nieuwe betrokken sponsor aan onze club kunnen verbinden die meer wil doen dan alleen de traditionele sponsoring. Wij zijn daar trots op en zien uit naar de samenwerking de komende jaren.”


Van links naar rechts: Erwin Schuil, Jenno van Ekeren, Jesse van Ekeren en Christiaan Wisse

 

Kantine elke zaterdag geopend

Het is weliswaar zomer maar dat betekent niet dat je niet meer van die typische VV Papendrecht-sfeer kunt genieten. Tijdens de zomerstop is de kantine elke zaterdag geopend en het terras natuurlijk ook. Het kantinepersoneel staat vanaf 14 uur klaar om uw wensen te vervullen. Kom dus langs voor een hapje, een drankje, een praatje of gewoon voor de gezelligheid. Tot zaterdag!

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2022-2023  (11-07-2022)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2022-2023 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Waanzinnig bedankt!’, ‘Eerste deel Jubileumfeest daverend succes’, ‘Viering Eeuwfeest in stijl afgesloten’, ‘Feesttent afgebroken, festiviteiten zijn voorbij’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 32’, ‘Tentoonstelling VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht’, ‘Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli’, ‘Geslaagd 7×7-toernooi VV Papendrecht’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘Gevonden voorwerpen’, ‘Inning contributie later dan normaal’, ‘Zomerstop Ouderensoos’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Cees Baars Voetballer van het Jaar’, ‘Voorlopige indeling jeugdteams en JO23’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden’, ‘Indeling competitie Papendrecht 1’ en ‘JO8-1 tweede bij toernooi Sliedrecht’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

VV Papendrecht in de media

Ondanks de zomerstop kwam Voetbalvereniging Papendrecht diverse keren aan bod in de lokale en regionale media. Zo publiceerde RTV Papendrecht de stukken ‘Geslaagd 7×7 toernooi bij VV Papendrecht‘ en ‘Cees Baars Voetballer van het Jaar VV Papendrecht‘. Op de website van Papendrecht.net staat het artikel ‘Papendrecht JO8-1 tweede bij toernooi Sliedrecht‘. Op de website van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht staat bij de agenda dat de Jubileumtentoonstelling Voetbalvereniging Papendrecht in voorbereiding is. ‘Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli‘ is onder meer te vinden bij VoetbalJournaal Drechtsteden. ‘Geslaagde en drukbezochte Jubileumfeesten VV Papendrecht’ is te lezen bij Het Kontakt-Klaroen.nl.

 

Tentoonstelling VV Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht

Op zaterdag 16 juli vindt de opening plaats van de Jubileumtentoonstelling over een eeuw Voetbalvereniging Papendrecht in museum Dorpsbehoud Papendrecht aan de Veerdam. Onze eigen schrijver van ons jubileumboek, Niels van Heteren, heeft in samenwerking met Stichting Dorpsbehoud Papendrecht de tentoonstelling vormgegeven. Alle mensen die onze club een warm hart toedragen, zijn uitgenodigd om de opening bij te wonen. De opening zal worden verzorgd door ons erelid Herman Vermeulen die al tientallen jaren bij VV Papendrecht rondloopt. Niels vertelt: ”Ik vind het leuk dat iedereen de bronnen kan zien die ik heb gebruikt voor het jubileumboek van twee jaar geleden. Hierbij kan je een goed beeld krijgen van 100-jaar VV Papendrecht.” De tentoonstelling zal doorlopen tot medio oktober en is door eenieder te bezoeken.

 

Velden in onderhoud, niet betreden

Om ervoor te zorgen dat we in het nieuwe seizoen weer lekker kunnen voetballen, zijn de velden 1, 2, 3, 4 en het minipupillenveld in onderhoud. Zo is van de nodige velden de bovenlaag geschraapt en zijn ze opnieuw ingezaaid. Om de velden te laten herstellen is het uiterst belangrijk ze met rust te laten. Betreedt tot nader order de velden 1 tot en met 4 en het Cees van Swietenveld dus niet!

 

Zomerstop Ouderensoos

In verband met de vakantieperiode houdt ook de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos een zomerstop. De laatste keer van dit seizoen is op woensdag 13 juli. Na enkele weken welverdiende rust kunt u vanaf woensdag 24 augustus om 13.30 uur weer in onze kantine terecht voor die ouderwets gezellige Ouderensoos.

 

Inning contributie later dan normaal

Zoals eerder gemeld wordt het lidmaatschapsgeld met ingang van het nieuwe seizoen op een andere wijze geïnd dan voorheen. De contributieadministratie wordt geautomatiseerd. Het duurt naar verwachting nog enkele weken voordat de benodigde werkzaamheden zijn afgerond. De eerstvolgende inning van de contributie zal daarom niet in juli zijn maar pas op 1 augustus.

Dick Verschoor
Penningmeester

 

Voorlopige indeling jeugdteams en JO23

Het nieuwe seizoen is in aantocht en dat betekent dat nieuwe (jeugd)teams geformeerd dienen te worden. De afgelopen periode hebben vele gesprekken plaatsgevonden wat geleid heeft tot de voorlopige indeling van de jeugdteams en JO23 voor het seizoen 2022-2023.

Let op: de indeling is dus voorlopig. Aanpassingen zijn dus mogelijk.

Voor deze methode is gekozen om iedereen tijdig een idee te geven, waar hij of zij aan toe is. De definitieve indeling volgt pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindeling JO23 seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2022-2023  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2022-2023  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. U kunt eveneens van dat e-mailadres gebruikmaken als u als vrijwilliger een bijdrage wilt leveren aan de jeugdafdeling bijvoorbeeld als (assistent-)scheidsrechter, spelbegeleider, jeugdcoördinator, trainer of leider.

 

Gevonden voorwerpen

Na de activiteiten van de laatste weken en dan met name na de Jubileumfeestavonden is een grote hoeveelheid spullen achtergebleven op ons sportcomplex. De gevonden voorwerpen hebben we tijdelijk opgeslagen op de club. Mocht u iets vergeten hebben en het willen ophalen, laat het ons dan weten via jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Inschrijven VV Papendrecht-Voetbaldagen tot 15 juli

Al een heleboel kinderen hebben zich ingeschreven voor de Westfalia Marketing Voetbaldagen bij Voetbalvereniging Papendrecht. Dankzij sponsor Westfalia Fruit kan de jeugd tegen een relatief laag inschrijvingsbedrag deelnemen. Tientallen vrijwilligers zullen de handen uit de mouwen steken om de deelnemers in de ochtend op het veld te voeden met aantrekkelijke trainingsvormen. Tussen de middag krijgen ze heerlijke maaltijden voorgeschoteld. Na de lunch start het competitieve deel waarbij eeuwige roem kan worden vergaard. Dus pak je kans en doe mee.

 • De kosten bedragen voor leden € 20,00 en voor niet-leden € 40,00 inclusief tenue.
 • Er zijn 4 leeftijdscategorieën: 5-6 / 7-8 / 9-10 / 11-13 jaar.
 • Voor de jeugd onder 9 jaar geldt een aangepast dagprogramma.
 • De uiterste inschrijfdatum is donderdag 14 juli.
 • Pas als in het ingevulde inschrijfformulier is ingeleverd en VV Papendrecht het bijbehorende deelnamegeld heeft ontvangen, is je inschrijving definitief.

Nadere informatie staat op het inschrijfformulier dat te verkrijgen is op de club of dat je hier kunt downloaden  >>

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de jeugdcommissie van VV Papendrecht: jeugd@vvpapendrecht.nl. We hopen jullie op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus te mogen begroeten bij de nieuwe editie van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen.

 

Geslaagd 7×7-toernooi VV Papendrecht

Op de eerste zaterdag van juli werd bij Voetbalvereniging Papendrecht ter afsluiting van het seizoen een 7×7-toernooi gehouden voor spelers vanaf 14 jaar. Liefst 13 ploegen hadden zich aangemeld, dames en heren, jongens en meisjes. Het betrof voornamelijk teams van VV Papendrecht maar ook Dubbeldamse vrouwen en Drechtstreek 8 waren aanwezig.

    

De eerste wedstrijd was al om 11 uur. Onder het toeziend oog van erevoorzitter Bram Blom werden vele wedstrijden gespeeld op veld 5 van sportpark Slobbengors. Dat het er uiterst sportief aan toe ging, blijkt wel uit het feit dat arbiters afwezig waren. Niet iedereen had de vorm van de dag te pakken. Zo lukte het voormalig Zaterdag 7 van bestuurslid Erwin Schuil als enige niet om te scoren, ondanks de grote hoeveelheid speelminuten. Bijzonder was de confrontatie tussen de jongste ploeg, die van JO15-1, en de oudste, namelijk de Zondagveteranen. Bij die wedstrijd gaf de ervaring uiteindelijk de doorslag.

   

De finale ging tussen de Voetbalschool QSM en de Rutteman Boys. Het niveau was bijzonder hoog. Dankzij de sterk keepende doelmannen werd er niet gescoord en draaide het dus uit op strafschoppen. De mannen van QSM namen die iets beter. Bij de Rutteman Boys schoot voormalig eerste-elftalspeler Jeffrey Beek de bal op de paal en werd de inzet van Speler van het Jaar Cees Baars gestopt door QSM-doelman Mark Schreurs, eveneens voormalig selectiespeler.

    

Om 17 uur nam Erwin Schuil het woord voor de prijsuitreiking. Alle finalisten werden verrast met consumptiebonnen. Daarna overhandigde organisator Ton Rutteman de fraaie wisselbokaal aan QSM-aanvoerder Mark Schreurs. De bijzonder gezellige nazit op het Rood-Zwarte Plein duurde tot laat in de avond. We bedanken iedereen die het 7×7-toernooi tot een succes heeft gemaakt en dan met name Ton, Coby, Nelie en Bert.

 

Gratis kennismaken met padel en tennis

TOP Tennis & Padel Papendrecht biedt leden van Voetbalvereniging Papendrecht de mogelijkheid om gratis kennis te maken met padel en/of tennis. Aanvankelijk zou dit op zaterdag 2 juli plaatsvinden maar aangezien veel mensen dan op vakantie zijn, is besloten dit te verplaatsen naar zaterdag 27 augustus. Op die dag zijn op sportpark Oostpolder tussen 09.00 en 18.00 uur 3 padelbanen, 4 tennisbanen binnen en 4 tennisbanen buiten voor ons beschikbaar. Rackets en ballen worden beschikbaar gesteld door TOP. Wil je gebruikmaken van dit aanbod, dan kan je je bij secretaris Edwin Schreurs opgeven voor een blok van een uur via secretaris@vvpapendrecht.nl. Geef bij de aanmelding aan wat je wilt gaan doen, met hoeveel personen je wilt gaan spelen en hoe laat. Het speelschema zal opgesteld gaan worden aan de hand van de volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen. Na uw aanmelding zal een bevestiging volgen met daarbij het tijdsblok dat u is toegewezen. Je mag je opgeven voor beide spelsoorten voor maximaal twee blokken.

 

7×7-toernooi op zaterdag 2 juli

Op zaterdag 2 juli zal bij Voetbalvereniging Papendrecht een 7×7-toernooi gehouden worden. Op veld 5 van sportpark Slobbengors zullen dan zo’n 10 heren- en 3 of 4 damesploegen in actie komen. Het begint om 11 uur en zal rond 17 uur afgelopen zijn. Mocht je willen aansluiten, is dat nog mogelijk. Voor nadere informatie of inschrijving kunt u met ons contact opnemen via websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.