Terug
Berichten derde kwart 2019

PapendrechtLegends 7×7 op 4 oktober (30-09-2019)

Nu de voetbalcompetitie voor eenieder gestart is, trekken ook de PapendrechtLegends de voetbalschoenen weer aan. De 35-plussers hebben inmiddels hun eerste minuten gemaakt op sportpark Oostpolder. Op vrijdag 4 oktober zullen de veteranen voor de eerste keer van dit seizoen op het Slobbengors aantreden. Enkele belangrijke punten:

 • De deelnemers worden om 20 uur in de kleedkamers verwacht.
 • Het gaat om 7×7 op een half veld met pupillendoelen zonder arbitrale leiding.
 • Er mag doorlopend gewisseld worden.
 • De doelstelling is beweging, lol, ontspanning en ontmoeting.

Natuurlijk zijn wij op zoek naar meer PapendrechtLegends. Daarom willen wij iedereen, die op welke manier dan ook verbonden is aan VV Papendrecht, niet alleen spelers, maar ook familieleden, (assistent-)scheidsrechters, verzorgers, supporters en dergelijke uitdagen om ook een team op te richten. Maar ook anderen kunnen zich inschrijven. Iedereen is van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven als team. Maak je geen deel uit van een ploeg, maar wil je wel graag meevoetballen, dan ben je uiteraard ook van harte welkom. Voor inschrijving of informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Wedstrijden zondag 29 september afgelast

De wedstrijden, die op zondag 29 september op het Slobbengors gespeeld zouden worden, zijn afgelast, Vanwege de stromende regen zijn onze velden onbespeelbaar.

 

Bezoek voetbalteam Cloetesville Deel 2

Het bezoek van het voetbalteam van Cloetesville Highschool uit Zuid-Afrika aan Papendrecht is ondertussen afgesloten. In de laatste week van het bezoek gingen de jongens op maandag 23 september in schooluniform naar het Willem de Zwijger College in Papendrecht. Zij volgden daar enkele reguliere lessen tussen de leerlingen van de school. Het schoolbezoek werd afgesloten met een goed verzorgde lunch. In de avond werd een wedstrijd gespeeld met de meiden van MO19-1. De twee gemixte teams maakten er een geweldige wedstrijd van. Dinsdag kregen de gasten een clinic van Bailey de Regt. De Papendrechtse balvirtuoos liet zien, wat je allemaal met een bal kunt doen. In de avond was er een geweldig diner bij Tapperij Tijdloos, waar de Hollandse stamppot centraal stond. De woensdag was ingeruimd voor een bezoek aan Rotterdam. De donderdag was een dag voor ontspanning. Na de lunch bij Pannenkoekenhuis Frittella werd in ontspannen sfeer gechild en gegamed. In de avond werd tijdens de barbecue op de club, waarbij alle gastouders aanwezig waren, de nodige emotionele dankwoorden gesproken. De drie begeleiders, Lionel, Chris en Gary, spraken hun dankbaarheid uit naar de club, de stichting Friends of Stars in their Eyes, alle gastouders en vrijwilligers die het bezoek mogelijk hebben gemaakt. Alle kinderen deden dit vervolgens één voor één in hun eigen woorden. Dit zorgde ervoor, dat menig traantje gelaten werd. Op vrijdag 27 september werden alle koffers gepakt en werd als laatste een geweldig Marokkaans diner geserveerd in de kantine. Het driegangendiner was verzorgd door één van de gastouders.

Onder begeleiding van een groot deel van de gastouders werd de groep in de avond naar Schiphol gebracht. Na het inchecken was er een toch wel emotioneel afscheid. Na een geweldige tijd in een voor de kinderen hemelse omgeving was het weer tijd om naar de harde realiteit van Stellenbosch terug te keren. Als gastouders zijn we blij, dat we de kinderen een fijne tijd hebben kunnen geven. Aan de andere kant beseffen wij, dat zij in hun eigen omgeving hard zullen moeten knokken om een toekomst op te bouwen. De dankbaarheid, die de kinderen toonden bij de kleinste dingen, doet ons weer beseffen, hoe goed wij het eigenlijk hebben. Namens de stichting Friends of Stars in their Eyes worden VV Papendrecht, alle gastouders, alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het bezoek, bedankt voor alle goede zorgen. Tevens worden alle sponsors en donateurs, Cérélia, Gebo Gelato Papendrecht, Pannenkoekenhuis Frittella, Tapperij Tijdloos, Willem de Zwijger College, voetbalschool QSM, Familie Spitsbaard, Familie Visser, Bailey de Regt, Nic Jooste (RKDEO), Ajax, Feyenoord en alle overige sponsoren en donateurs bedankt voor hun bijdrage om het bezoek tot een onvergetelijk happening te maken.

 

Keepersclinic Jeugdkeeper.nl op 22 oktober

Tijdens de herfstvakantie wordt op dinsdag 22 oktober door Jeugdkeeper.nl met medewerking van VV Papendrecht voor jong en oud een keepersclinic georganiseerd op het Slobbengors. Deelnemers krijgen keeperstraining van diverse (jeugd)keepers van betaald voetbalorganisaties als FC Dordrecht en Feyenoord. Daarnaast zijn ook de voormalig keeperstrainer van de Feyenoord-meiden, de keepster van Sparta en anderen aanwezig om de trainingen te begeleiden. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor degelijke trainingskledij, keepershandschoenen en voetbalschoenen.

Zowel in de ochtend als in de middag wordt een clinic gehouden. De ochtendsessie is van 10 tot 12 uur, ’s middags is het van 13 tot 15 uur. Op basis van de inschrijvingen en het niveau van de deelnemers worden groepjes geformeerd, die in één van de twee tijdvakken geplaatst worden. Per clinic wordt een loterij gehouden, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. De kantine is de gehele dag geopend. Deelname kost 15 euro per persoon en is pas definitief na betaling van het deelnamebedrag. Door in te schrijven en te betalen gaat u akkoord met eventuele film en foto opnames.

 

Zesde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (25-09-2019)

De zesde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Bezoek voetbalteam Cloetesville Deel 1’, ‘Grote Clubactie 2019 gestart’, ‘Wedstrijdbal sponsoren’, ‘Robbin Sterk winnaar hoofdprijs Grote Clubactie 2018’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 7’, ‘PapendrechtLegends 7×7 op 4 oktober’, ‘Keepersclinic Jeugdkeeper.nl op 22 oktober’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Dhr. De Koning ziet zijn oude club weer eens’, ‘MO17-1 in het nieuw’ en ‘Regulier trainingsschema ingegaan’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Deel trainingen uitgevallen

Vanwege problemen met de lichtinstallaties van de velden 2 en 4 kunnen op dinsdagavond 24 september niet alle trainingen doorgaan. De trainingen van Vrouwen 1, JO19-1 en MO19-1 zijn komen te vervallen.

 

Bezoek voetbalteam Cloetesville Deel 1

Maandag 16 september arriveerden 18 jeugdvoetballers en 3 trainers van Cloetesville Highschool uit Stellenbosch Zuid-Afrika op Schiphol. Zij werden verwelkomd door een delegatie van VV Papendrecht, die tijdens hun tiendaagse verblijf voor hun huisvesting zorgt. De gehele groep, die is ondergebracht bij gastgezinnen, heeft de afgelopen 2 jaar gespaard om de vliegreis naar Nederland te bekostigen. De stichting ‘Friends of Stars in their Eyes’ organiseert het bezoek aan Nederland. Binnen de club zijn Dennis Zaal, Hoofd Jeugdopleidingen, en jeugdcoördinator Mark Schreurs de organisatoren voor het programma van het bezoek.

    

Op de eerste volledige dag van het bezoek werd, na het ontbijt op de club, een training gegeven door de voetbalschool QSM. Na de inspanningen op het trainingsveld werd, na de lunch in de kantine van VV Papendrecht, in de middag ontspannen met een bezoek aan de Meent. Onder het genot van een stroopwafel werd de eerste dag afgesloten. Op woensdag ging het gezelschap naar Dordrecht, waar onder andere in de Grote Kerk werd gezongen en het centrum werd bezocht. In de avond stond voor het Zuid-Afrikaanse jeugdteam de wedstrijd tegen Papendrecht JO15-1 op het programma. De gasten lieten zien, dat ze prima kunnen voetballen. Ze boekten een dik verdiende 1-5 overwinning.

Tijdens het bezoek op donderdag aan Amsterdam, waar gestart werd met een rondvaart, werden de gasten verrast met een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA. De door Ajax gratis aangeboden rondleiding werd bijzonder gewaardeerd door de mannen van Cloetesville. Op vrijdag stond een bezoek aan Feyenoord op het programma. Na de rondleiding door de Kuip werd een training bijgewoond van JO17-1, waar voormalig VV Papendrecht-speler Guus Baars deel van uitmaakt. Zaterdagochtend konden de mannen ontspannen. De middag werd doorgebracht op het Slobbengors. Ze voetbalden geruime tijd op het pannaveld en waren aanwezig bij de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit. Na de wedstrijd werd op het Rood-Zwarte Plein feest gevierd, waar zanger Ray de sfeer er goed inbracht. Zondag werd een bezoek gebracht aan de internationale kerk in Den Haag, waarna in de avond werd gedineerd bij voetbalvereniging RKDEO in Nootdorp. Alle gastgezinnen zijn zeer enthousiast over het bezoek van de Zuid-Afrikanen. “Ze zijn heel behulpzaam en dankbaar. Het is enorm gezellig. Ze waarderen alles en zijn echt een onderdeel van het gezin.” Het programma voor de komende dagen zal weer in het teken staan van sport, educatie en cultuur. Het verslag van de laatste deel van het bezoek leest u volgende week.

 

Dhr. De Koning ziet zijn oude club weer eens

De 82-jarige heer De Koning had tijdens een wandeling van de Rivas laten ontvallen, dat hij graag nog een keer een wedstrijd van Papendrecht 1 zou willen bijwonen. Mevrouw Van Leeuwen, zijn begeleider die dag, nam meteen het initiatief om de club te benaderen. Uiteraard wilde VV Papendrecht meewerken. Begeleid door de heer en mevrouw Van Gils heeft de heer De Koning op zaterdag 21 september de middag doorgebracht op het Slobbengors en de wedstrijd Papendrecht – Oranje Wit bijgewoond. Hij heeft vele oude bekende gesproken en genoten van de dag.

 

Vacatures jeugd

De meeste functies bij de jeugdafdeling zijn inmiddels ingevuld, maar jammer genoeg nog niet allemaal. Bij de jeugd staan nog enkele posities open:

 • Trainer/leider voor JO10-3 en JO9-1.
 • Voor JO15-2 een trainer naast trainer Claudia den Ouden.
 • Voor MO19-1 een trainer en leider naast assistent-trainer Barry de Leeuw.
 • Scheidsrechters en spelbegeleiders (voor jeugd onder 10 jaar).

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, neem dan contact met ons op.
Jeugdvoorzitter Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.
Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.
E-mailadres Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 7

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Hoe verliepen de eerste maanden eigenlijk? Bij de hoofdingang van ons sportcomplex is een fraaie Jubileumvlag opgehangen. De agenda rond het 100-jarig jubileum van onze club wordt alsmaar uitgebreider. Om de jubileumactiviteiten te kunnen financieren worden allerlei initiatieven ontplooid, zoals een Eeuwfeestdiner voor ondernemers. Onderdeel van het diner is een veiling. De commissie is op zoek naar unieke veilingitems. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de zevende Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 7 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Zaterdag 21 september livemuziek na competitiestart

Op zaterdag 21 september begint voor de meeste ploegen de competitie. Op het Slobbengors zullen veel wedstrijden gespeeld worden. ’s Ochtends voetballen de nodige jeugdploegen. Vanaf 12.00 uur speelt Zaterdag 2 tegen Oranje Wit 2. Ons eerste speelt eveneens thuis tegen Oranje Wit. De aftrap op ons hoofdveld is om 14.30 uur. Om de competitiestart te vieren is er na de wedstrijd livemuziek. Zanger Ray, vroeger bekend van Hollands Welvaren, komt tot ongeveer 18.00 uur zingen. Dus komt allen komende zaterdag naar ons sportcomplex om eerst van het voetballen te genieten en daarna van het gezellige feest.

 

Regulier trainingsschema ingegaan

Eindelijk kunnen we beschikken over al onze voetbalvelden. Dat betekent, dat vanaf heden het reguliere trainingsschema van kracht is. Het staat op de website op de pagina Trainingen  >>

Kleine verschuivingen in het trainingsschema zijn mogelijk. Indien dat het geval is, wordt het trainingsschema aangepast. Om de trainingen goed te laten verlopen zijn regels opgesteld, waar iedereen zich aan dient te houden. Afwijken van die punten kan alleen na toestemming van het bestuur of de consul. Het zijn kleine dingen, die niet veel tijd kosten, maar waar we allen profijt van hebben. Wij rekenen op ieders medewerking om het trainen met elkaar goed te laten verlopen. U kunt de trainingsregels hier downloaden  >>

 

Jaarlijkse uitje oud-Zondag 6

Al ruim 25 jaar gaat oud-Zondag 6 samen op stap. Dit jaar ging de reis naar de binnenstad van Utrecht. Onder aanvoering van Wens Rupert gingen Dick van Hoek, Hennie Kuiper, Henk Klijn, Nico Mostert, Frans Leeuwendal, Wim Pegtel, Adrie Kraaijeveld, Hans van Rijsbergen, Arjan Korteland en Addy van der Kolk met hun wederhelften Utrecht verkennen. Het mooie weer nodigde onder meer uit tot een rondvaart door de grachten. Het was weer een geslaagde dag. Wordt uiteraard vervolgd.

 

Grote Clubactie 2019 gestart

De Grote Clubactie 2019 is gestart. De intekenboekjes zijn uitgedeeld. Dit jaar willen wij de opbrengst besteden aan een paar doelen, namelijk spelmaterialen voor de jeugdafdeling, jubileumactiviteiten en het bezoek van de spelers van Cloetesville Highschool uit Zuid-Afrika aan de club. Help jij mee om dit te bereiken? Een lot kost slechts € 3,00. Hiervan gaat 80% naar de vereniging. Als je boekje vol is of wanneer je klaar bent met verkopen, lever het dan in de Commissiekamer in, bijvoorbeeld bij Coby Blom of Nelie Sterrenburg. Voor meer informatie en voor meer lotenboekjes kun je in de Commissiekamer terecht. Met de loterij zijn fraaie prijzen te winnen als entreekaarten, waardebonnen, fietsen, vakanties, rondvaarten en een Volkswagen Up. De hoofdprijs is € 100.000! Verder kunt u profiteren van leuke kortingen. Let op: lotenkopers moeten wel 18 jaar of ouder zijn! Eenieder die meer dan 20 loten heeft verkocht, ontvangt de 20-loten-voucher. Hiermee krijg je een tweede kaartje gratis voor Bobbejaanland, Snow World, Optisport of Krazy Kangaroo. Ook kun je een tweede artikel gratis bestellen bij masita.com. De beste lotenverkopers maken kans op fraaie prijzen als een Nintendo Switch, een fiets, een trainingspak, een clinic of cadeaubonnen. Je moet je wel inschrijven voor de Kids-verkoopwedstrijd. Een jeugdploeg, die 50 loten of meer verkoopt, verdient een patatje en limonade voor alle teamleden. Tevens heeft VV Papendrecht extra prijzen beschikbaar gesteld voor de beste lotenverkopers, zoals een voetbalshirt naar keuze en bioscoopbonnen. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk loten te verkopen en te kopen van de Grote Clubactie. Veel succes!

 

Voetbaltrainer gezocht voor sportklas De Lage Waard

Vorig schooljaar is CSG De Lage Waard gestart met een sportklas. Leerlingen, die kiezen voor die speciale klas, krijgen twee uur per week extra sportles. Die twee uur extra worden zoveel mogelijk ingevuld middel sportactiviteiten buiten de school. VV Papendrecht is met De Lage Waard een sportieve samenwerking aangegaan om de sportklas te ondersteunen. Twee sportklassen zullen in de maanden september en oktober voetbaltraining volgen op het Slobbengors. Deze lessen vallen binnen de reguliere lestijden (13:30 – 15:00 uur). De meeste lessen zullen verzorgd worden door Mark Schreurs. We zijn nog wel op zoek naar een trainer, die op dinsdag 17 en 24 september die lessen zou kunnen verzorgen. Wie van onze club zou dat willen gaan doen? Voor meer informatie en aanmelden kan contact opgenomen worden met de Jeugdafdeling. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Vijfde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (11-09-2019)

De vijfde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Update en oproep bezoek Cloetesville Highschool (Zuid-Afrika)’, ‘VV Papendrecht in 1920’, ‘Vrijwilligerspas’, ‘Agenda Eeuwfeest VV Papendrecht’, ‘Sponsor Rovanda Handel en Techniek’, ‘Digitale spelerspas’, ‘Voetbaltrainer gezocht voor sportklas De Lage Waard’, ‘Nieuw alternatief trainingsschema’ en ‘Geslaagd trainingsweekend Zondag VE1’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Sponsor Rovanda Handel en Techniek

Rovanda is al decennialang een begrip in Papendrecht. Dit jaar wordt het 60-jarig jubileum gevierd. Rook van Dalen is in 1970 als leerling-monteur begonnen bij Van Rossum aan de Eilandstraat in Papendrecht. Nadat hij was opgeklommen tot chef werkplaats, heeft hij in 1989 het bedrijf overgenomen en werd de naam ervan veranderd in Rovanda Handel en Techniek. Rovanda is een bedrijf, dat uiteenlopende benodigdheden levert aan de technische branche. Van gereedschappen, machines en onderdelen tot bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor alles wat u nodig heeft om uw werk vakkundig en veilig te doen, kunt bij de mensen van Rovanda terecht. Ze voeren zelfs reparaties uit op locatie en/of in de werkplaats. Hoewel Rook van Dalen weinig met voetbal heeft, draagt hij sport en sportiviteit een warm hart toe. Hij heeft dan ook vele verenigingen in de loop der jaren gesponsord, waaronder VV Papendrecht. Op dit moment sponsort Rovanda onze club middels het lidmaatschap van de Business Club van VV Papendrecht.

 

Agenda Eeuwfeest VV Papendrecht

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. De Jubileumcommissie werkt hard aan het feestprogramma rond het 100-jarig bestaan van onze club. De agenda wordt steeds voller. Op de voorpagina van onze website staan in het midden drie knoppen. De linker is genaamd ‘Jubileum-Agenda’. Door daarop te klikken verschijnt de agenda van ons Eeuwfeest in beeld. U kunt de Jubileum-Agenda ook downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht in 1920

Nu het Eeuwfeest van onze club steeds meer begint te naderen, zullen we regelmatig voor berichten zorgen uit ons archief. Een deel van de foto’s is afkomstig van de Stichting Dorpsbehoud Papendrecht. Voetbalvereniging Papendrecht werd opgericht op 1 augustus 1920. De eerste jaren werd gespeeld onder de naam P.V.V.  Het eerste veld bevond zich op de plaats waar thans de muziektent aan de Eilandstraat staat. Vroeger, in 1920 dus, heette dat stuk het ‘Zand’, tegenwoordig het ‘Eiland’ geheten. Aanvankelijk werd gevoetbald op de opgespoten zandvlakte van het toen nog onbebouwde Eiland. Het veld was één en al zand en na wat weken oefenen (op klompen, geld voor schoenen was er niet) kon de eerste wedstrijd gespeeld worden. Dortuna uit Dordrecht kwam op bezoek en werd nota bene met 5-0 verslagen. Uit die begintijd dateert de onderstaande foto. U ziet ook de betonnen muur, die destijds om het gehele Eiland stond.


Ons allereerste voetbalelftal. Van links naar rechts:
Staand: Jan de Heer, Saan de Jong en Leendert Marico.
Midden: Lies Elemans, Janus Verweij en Wout van Hemert.
Voor: Teus Verheij, Kees Visser, Izak Schaap, Aad de Jonge en Maarten Lightermoet.

 

Nieuw alternatief trainingsschema

Veld 2 kan nog niet benut worden, maar gelukkig kunnen we weer beschikken over veld 4. Daarom is een nieuw alternatief trainingsschema opgesteld, zie hieronder, dat vanaf heden geldt. Het betekent helaas nog steeds flink inschikken, maar op deze manier kan toch door alle ploegen getraind worden. We verzoeken iedereen dringend zich te houden aan de begin- en eindtijden en met elkaar rekening te houden, zodat eenieder aan trainen toekomt.

Maandag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 4:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams)
20.00-21.30 uur veld 4:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Dinsdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 4:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 4:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 4:  JO19-1 en MO19-1
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Woensdag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 4:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams) en G1
20.00-21.30 uur veld 4:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Donderdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 4:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 4:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 4:  JO19-1, MO19-1, Zat 3 en 4
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Vrijdag
20.15-21.30 uur veld 4/5: Zondagteams en Powervrouwen

 

Update en oproep bezoek Cloetesville Highschool (Zuid-Afrika)

Bijna is het zover. Dan zetten de spelers van Cloetesville Highschool uit Zuid-Afrika voet op Nederlandse bodem. De afgelopen weken zijn veel stapjes gezet om hun verblijf leuk en plezierig te maken. Echter, we kunnen nog steeds opvang gebruiken voor de gehele periode, maar zeker ook voor kortere periodes.

Nog even kort uitleg over het bezoek
Van maandag 16 september tot en met vrijdag 27 september komt een voetbalteam, bestaande uit 17 jongeren van 12 tot en met 16 jaar en 3 man begeleiding van Cloetesville Highschool, naar Papendrecht. De kinderen hebben 2 jaar gespaard om hun tickets te bekostigen. Tijdens hun verblijf in Nederland krijgen ze een sportief, educatief en cultureel programma in samenwerking met de stichting Friends of Stars in their Eyes. Voor het verblijf in Papendrecht zoeken we nog gastgezinnen, bij voorkeur voor de volledige anderhalve week. Maar indien we meerdere gastgezinnen hebben voor kortere periodes, dan zijn we daar uiteraard ook heel blij mee. Overdag hebben de jongeren een actief programma, zodat eventuele gastouders naar hun werk kunnen gaan.

Voor meer informatie en/of aanmelden als gastopvang kunt u contact opnemen met Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal. E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl, Tel.: 06 – 31005674. U kunt ook in de Commissiekamer vragen naar Mark Schreurs, Coby Blom of Nelie Sterrenburg.

Doet u mee?

 

Digitale spelerspas

Iedere voetballer van 12 jaar en ouder, die aan officiële wedstrijden van de KNVB wil deelnemen, dient te beschikken over een digitale spelerspas met foto. Deze is onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Kan een speler niet op het wedstrijdformulier geplaatst worden, dan mag deze persoon niet deelnemen aan de betreffende wedstrijd. Het is tot 1 november mogelijk om zelf of via een teammanager de spelersfoto op de digitale spelerspas toe te voegen of te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of de Voetbal.nl-app. Spelers jonger dan 16 jaar kunnen dat overigens niet zelf doen. Dat dient te gebeuren door een ouder of wettelijke vertegenwoordiger. De spelersfoto hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden, dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Voorafgaand aan elke wedstrijd behoort een visuele controle uitgevoerd te worden om te bepalen, of de juiste speler op het juiste veld staat. Als de scheidsrechter twijfelt over de identiteit van een (wissel)speler, dan kan hij of zij de betreffende (wissel)speler vragen om een geldig identiteitsbewijs als bedoeld in de Wet op de Identificatieplicht. Wanneer de identiteit is vastgesteld, mag de speler meespelen. Is dit niet het geval, dan wordt de speler van het wedstrijdformulier verwijderd en mag hij of zij niet meedoen. Zorg dus voor een correcte foto op je spelerspas. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een recente foto met voldoende contrast. Neem niet het risico, dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen. Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, wordt geadviseerd om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200). De foto’s worden altijd geschaald naar het formaat 800×600. Je digitale spelerspas is gekoppeld aan je e-mailadres. Het is dus essentieel voor een spelend lid, dat je e-mailadres voorkomt in de administratie van VV Papendrecht. Is dit niet het geval, dan kan dit tot problemen leiden bij het spelen van officiële wedstrijden. Zorg er daarom voor, dat je huidige e-mailadres bij ons bekend is. Neem voor meer informatie, voor problemen met je spelerspas of voor het doorgeven van wijzigingen, contact met op met de ledenadministratie. E-mail: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Vrijdag bijeenkomst geïnteresseerde medewerkers kantine

Op 6 september om 20.00 uur willen wij iedereen uitnodigen, die iets in de kantine wil en kan betekenen. Al is het maar een aantal uur achter de bar of in de keuken. De bezetting voor de keuken en de bar is op dit moment krap en daarom hopen wij op een grote opkomst. Het zou ons als kantinemensen en vereniging enorm helpen. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen wij, wat er allemaal mogelijk is in de kantine. Natuurlijk bestaat alle mogelijkheid voor het stellen van vragen en indien gewenst geven we gelijk een tapcursus. Mocht je niet kunnen komen, maar wel interesse hebben om mogelijk iets te gaan doen, kun je ons dat per e-mail laten weten: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl. Hopelijk tot vrijdag 6 september in de kantine!

Namens het kantinepersoneel,
Marc Commandeur

 

Drechtstreek – Papendrecht op 7 september  (31-08-2019)

De afgelopen jaren is diverse malen Dé Dorpsderby gespeeld. Na de promotie van ons eerste zal die wedstrijd niet in competitieverband worden gespeeld. Doordat Papendrecht en Drechtstreek aan elkaar gekoppeld zijn in de bekerpoule, zal de plaatselijke voetbalkraker toch plaatsvinden en wel op zaterdag 7 september om 14.30 uur. Op sportpark Oostpolder is de toegang gratis. We hopen, dat veel supporters van VV Papendrecht het treffen zullen bijwonen om de mannen van Johan Sturrus naar een overwinning te juichen.

 

We gaan weer beginnen!

Nog even en dan gaan we weer beginnen. Op zaterdag 31 augustus staan de eerste bekerwedstrijden van het seizoen 2019-2020 gepland. Papendrecht MO19-1 start om 10.00 uur met een uitwedstrijd tegen HSSC’61 MO19-1. JO19-1 begint om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit JO19-1. Ook Papendrecht 1 opent het bekerprogramma met een thuiswedstrijd. RVVH 1 is de tegenstander.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (28-08-2019)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht: een bruisende club’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3’, ‘Veilingitems voor Eeuwfeestdiner gezocht’, ‘Rood-Zwarte hok opgeknapt, Jubileumvlag’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 6’, ‘Drechtstreek – Papendrecht op 7 september’, ‘Wijzigingen spelregels’, ‘Alternatief trainingsschema’, ‘Meidenvoetbalacademie van start’, ‘Vrouwen 1 begint met doelpuntloos gelijkspel’, ‘G1 wint karrenvracht aan prijzen bij toernooi’, ‘Indelingen beker en competitie’ en ‘We gaan weer beginnen!’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen elke twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3

Woensdag 28 augustus was alweer de laatste dag van de Voetbaldagen. Ook deze dag was ingekort, maar zoals altijd kan je nooit helemaal op de weersvoorspellingen rekenen. In plaats van te starten met zon begon het zelfs een heel klein beetje te regenen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen vonden het eigenlijk alleen maar lekker. Ook deze ochtend werd niet getraind. Gelijk werd gestart met het WK-spel. Op twee velden streden 10 teams in 2 leeftijdsklassen tegen elkaar. De verschillende teams werden begeleid door diverse trainers en spelers van het eerste elftal. Het was heel leuk om te zien, hoe eenieder zo zijn eigen manier van coachen had. De winnaars waren Mexico bij de kinderen onder 9 jaar en bij de kinderen ouder dan 9 was Engeland de grote winnaar.

   

Na de lunch speelden de jongste kinderen nog een partijtje tegen de begeleiding. Daarna was het alweer tijd voor de prijsuitreiking. De leiding, bestaande uit Dennis Zaal en Mark Schreurs, kan terugkijken op drie warme maar zeer succesvolle dagen.

   

Tot slot een bedankje aan iedereen, die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019: van trainers tot kantinemedewerkers en van waterdragers tot zonnebrandinsmeerders. Deze dagen hadden niet gehouden kunnen worden zonder al deze vrijwilligers.

BEDANKT EN TOT VOLGEND JAAR!

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2

Op dag 2 van de Westfalia-Voetbaldagen van voetbalvereniging Papendrecht was het wederom heet. Het KNMI noteerde officieel de tweede landelijke hittegolf van het jaar. Nog nooit eerder sinds het begin van de metingen was er zo laat in het jaar een hittegolf. Ondanks dat stonden de kinderen om 10.00 uur weer te trappelen om te beginnen. Aangezien het Nationaal Hitteplan nog steeds van kracht was, was het programma wel opnieuw ingekort. In plaats van om 16.00 uur zouden ze om 14.00 uur stoppen. In de ochtend werd het trainen overgeslagen en werd gelijk gestart met 4×4. Met steeds wisselende teams werden de wedstrijdjes gespeeld. Tussen het voetballen door werd veel gedronken en probeerde iedereen de schaduw op te zoeken.

     

Na een toch wel intensieve ochtend was het tijd voor de lunch. De dag werd afgesloten met een waterballonnengevecht. Werkelijk niemand ging droog naar huis. Woensdag is alweer de laatste dag. Mocht het wederom heel warm worden, dan zal het dagprogramma eveneens ingekort worden.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1

Op maandag 26 augustus startte de tiende editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen, die mede mogelijk gemaakt worden door sponsor Westfalia Fruit. De eerste dag stond in het teken van voetbal, zon en water. Om 9.30 uur verzamelden de 99 deelnemers zich in de kantine om daar te horen in welk team ze ingedeeld zouden worden. Van Manchester City tot Liverpool en van Juventus tot FC Barcelona, alle Europese topteams waren vertegenwoordigd. Het ochtendprogramma bestond gewoontegetrouw uit diverse trainingsoefeningen. Vanwege de aanhoudende hitte heeft het KNMI Code Geel afgegeven en is het Nationaal Hitteplan van het RIVM actief. Het middaggedeelte was daarom ingekort. Na de partijtjes werd om 14.30 uur het actieve gedeelte afgesloten. Met een ijsje en een koude douche van de trainers werden de deelnemers uitgezwaaid.

    

Alle vrijwilligers hebben er heel de dag voor gezorgd, dat de kinderen voldoende bleven drinken en op tijd werden ingesmeerd. Dat was dus weer super geregeld, een grote pluim aan alle vrijwilligers. Vanavond weer afkoelen en morgen op naar dag 2.

 

Indelingen beker en competitie

De bekerindelingen en de meeste indelingen voor de competitie voor het nieuwe seizoen zijn bekendgemaakt. Voor de meeste ploegen begint de competitie het voorlaatste weekend van september. Het kan daarom zijn, dat de competitie-indeling van je ploeg nog niet bekend is of dat het om een voorlopige indeling gaat. Ben jij ook benieuwd, welke tegenstanders je komend jaar gaat treffen? Ga dan naar de pagina Teams  >>
Heb je een breed scherm, dan kan je naar die pagina gaan door van de menubalk het item Voetbal te selecteren en vervolgens voor Teams te kiezen. Op de pagina Teams staan alle ploegen van VV Papendrecht. Klik vervolgens op de ploeg van jouw voorkeur om naar de bijbehorende teampagina te gaan. Op elke teampagina staan vier vakjes, achtereenvolgens Stand, Uitslagen, Programma, Beker. Door bijvoorbeeld op Beker te klikken, verschijnt informatie over de beker in beeld. Op elke teampagina staan gegevens van het betreffende team, voor zover die bij ons bekend zijn. Ontbreekt de nodige informatie? Laat dat ons dan per e-mail weten: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Veilingitems voor Eeuwfeestdiner gezocht

In het kader van het naderende 100-jarig bestaan van VV Papendrecht is de Jubileumcommissie bezig met de organisatie van een Eeuwfeestdiner voor ondernemers, dat zal plaatsvinden op donderdag 21 november. Doel is om geld bij elkaar te krijgen om de jubileumactiviteiten te financieren. Onderdeel van het diner is een veiling. De commissie is op zoek naar unieke veilingitems en is onder meer geïnteresseerd in mooie oude flessen drank, wellicht vergeten in de kelder. Mocht je nog een bijzondere fles hebben en wil je die ter beschikking stellen aan de vereniging, stuur dan een e-mail naar jubileum@vvpapendrecht.nl. Andere veilingitems zijn uiteraard ook van harte welkom. Het hoeft niet altijd iets materieels te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een rondleiding of kijkje achter de schermen zijn op plaatsen, waar je normaal niet komt. Alles is welkom. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

 

Meidenvoetbalacademie van start

Onlangs is de meidenvoetbalacademie van VV Papendrecht officieel van start gegaan. Inmiddels hebben de meiden van MO19-1 de nodige trainingen achter de rug, die geleid werden door Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal.

Ben jij een meisje in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar en heb je interesse om deel te nemen aan onze meidenvoetbalacademie? Of wilt u daaraan een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Monique Klooster (Technisch Coördinator Meisjes/Dames) of Dennis Zaal.
E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

Wijzigingen spelregels

Eerder dit jaar zijn enkele voorgestelde spelregelwijzigingen goedgekeurd, die aan het begin van het nieuwe seizoen zijn ingegaan. Enkele voorbeelden zijn:

 • Bij een inworp moeten tegenstanders ten minste 2 meter afstand houden van het punt op de zijlijn, waar de inworp wordt genomen, zelfs als de inwerper zich ver achter de lijn bevindt.
 • Bij de doorvoeren van een wissel dient de speler die gewisseld wordt, het speelveld te verlaten bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn, tenzij de scheidsrechter anders beslist.
 • Scheidsrechters mogen gele of rode kaarten tonen aan teamofficials.
 • Alle verbale overtredingen, zelfs als ze gericht zijn tegen een wedstrijdofficial, worden bestraft met een indirecte vrije trap.
 • Als bij een vrije trap drie of meer spelers van de verdedigende partij een muurtje vormen, dan moeten de aanvallers op ten minste 1 meter van het muurtje staan, totdat de bal in het spel is. Als bij het nemen van de vrije schop een speler van de aanvallende partij zich op minder dan een meter van het muurtje bevindt, dan wordt een indirecte vrije schop toegekend.
 • Bij een doelschop is de bal in het spel, wanneer deze is getrapt en duidelijk beweegt. De bal hoeft het strafschopgebied dus niet direct te verlaten. Bij het nemen van een doelschop dienen tegenstanders buiten het zestienmetergebied te blijven, totdat de bal in het spel is.

Verder is formulering rond het begrip hands aangescherpt om zo meer duidelijkheid te verschaffen, met name in die gevallen, waarbij onopzettelijk hands toch een overtreding is. Meer hierover kunt u lezen is het document Spelregelwijzigingen Seizoen 2019-2020  >>
Klik hier voor het document Spelregels Veldvoetbal Seizoen 2019-2020 >>
Klik hier voor het document Handboek Competitiezaken Veldvoetbal 2019-2020  >>

 

Alternatief trainingsschema

Voorlopig kunnen de velden 2 en 4 nog niet gebruikt worden. Daarom wordt vanaf heden met een alternatief trainingsschema gewerkt, zie hieronder. Het betekent flink inschikken, maar op deze manier kan toch getraind worden voorafgaand aan de start van de officiële wedstrijden. We verzoeken iedereen dringend zich te houden aan de begin- en eindtijden en met elkaar rekening te houden, zodat eenieder aan trainen toekomt.

Maandag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 3:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams)
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Dinsdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 3:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 3:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-1 en MO19-1
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Woensdag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 3:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams) en G1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Donderdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 3:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 3:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-1, MO19-1, Zat 3 en 4
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Vrijdag
20.15-21.30 uur veld 5: Zondagteams

 

Jubileum-Nieuwsbrief 6

VV Papendrecht is inmiddels 99 jaar oud. Ook tijdens de zomer werd én wordt door de leden van de Jubileumcommissie koortsachtig doorgewerkt aan het feestprogramma rond het 100-jarig jubileum van onze club. De agenda wordt steeds concreter. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de zesde Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 6 downloaden door hier te klikken  >>
Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Geen Soos op 28 augustus

Tijdens het seizoen vindt wekelijks op woensdagmiddag de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos plaats in onze kantine. Vanwege de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen is er op woensdag 28 augustus echter geen Soos.

 

Rood-Zwarte hok opgeknapt, Jubileumvlag

De afgelopen periode is wederom het nodige werk verricht op het Slobbengors. Zo zijn de meeste paden mooi geasfalteerd. Verder is een Jubileumvlag opgehangen aan een vlaggenstok bij de hoofdgang. Tussen twee geel-zwarte vlaggen van hoofdsponsor NOSUCH wappert nu een prachtige Jubileumvlag.

   

Uiteraard heeft ook de Werkploeg veel gedaan. Zo is het houten, Rood-Zwarte hok fraai opgeknapt. Het kan daarom weer gebruikt worden om eten en drinken te verkopen tijdens de zaterdagen. De Werkploeg kan nog wel wat hulp gebruiken. Mocht u daarvoor interesse hebben, neem dan per e-mail contact op met onze voorzitter Hans Jonker: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

    

 

Voorstel Rookvrij VV Papendrecht

In de Algemene Ledenvergadering van november 2018 werd besloten een advies uit te werken om te komen tot een rookverbod op de accommodatie van voetbalvereniging Papendrecht. De leden Bert Duthler en Mischa van Heteren hebben een advies betreffende het rookbeleid opgesteld, dat stapsgewijs moet leiden tot een algeheel rookverbod. Aan de hand van het advies heeft het bestuur het voorstel uitgewerkt, dat ter stemming zal worden ingebracht in de Algemene Ledenvergadering van 2019.

Inleiding
Het belangrijkste argument voor het rookverbod is het feit, dat wij onze kinderen alsmede mensen met gezondheidsproblemen als longklachten in een rookvrije omgeving willen laten recreëren en dat wij willen bijdragen aan het initiatief ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Citaat uit rookvrijegeneratie.nl
De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt schadelijk meeroken. Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een rookvrije generatie.

Huidige situatie
De vereniging houdt zich aan de Tabaks- en Rookwarenwet. Voor VV Papendrecht betekent dit, dat niet gerookt mag worden in de kantine en het verenigingsgebouw. Aan de voor- en achterzijde van de kantine zijn rookplekken ingericht. Aan de ingang veldzijde van het verenigingsgebouw is een informele rookplek.

   

VV Papendrecht streeft op termijn naar een volledig rookvrij sportcomplex. Het instellen van het rookverbod heeft de goedkeuring nodig van de leden. In de Algemene Ledenvergadering van 25 november 2019 zal het voorstel ter stemming worden gebracht. Om te komen tot het rookverbod zal een aantal stappen doorlopen worden.

Stappen
De volgende stappen zijn te onderscheiden:

 1. Opstellen advies rookbeleid voor de accommodatie van VV Papendrecht door Bert Duthler en Mischa van Heteren (gereed).
 2. Accordering door het bestuur voor verdere uitwerking van het definitieve voorstel van de rookvrije accommodatie (gereed).
 3. Definitieve uitwerking voorstel door de secretaris (gereed).
 4. Accordering definitieve voorstel door het bestuur (gereed).
 5. Communicatie naar de leden van voorstel via onze mediakanalen (gereed).
 6. Ter stemming brengen van het voorstel in de Algemene Ledenvergadering van november 2019.
 7. Communicatie van het voorstel rookvrije accommodatie (indien voorstel is aangenomen).
 8. Implementatie voorstel rookvrije accommodatie (indien voorstel is aangenomen).

Voorstel invoering rookvrije accommodatie
Voorgesteld wordt om over te gaan op een volledig rookvrije accommodatie.

Vanaf 01-01-2020

 • Tijdens jeugdwedstrijden mag, buiten de vastgestelde rookplekken, niet meer op de accommodatie van VV Papendrecht worden gerookt tot aan 13:00 uur, tenzij jeugdwedstrijden op een later tijdstip plaatsvinden.
 • Twee herkenbare rookplekken zullen worden ingericht. De rookplekken zijn gesitueerd aan de achterzijde (kant fietsenstalling) van de kantine en de achterzijde (dijkzijde) van het verenigingsgebouw.
 • Tribune hoofdveld wordt volledig rookvrij.
 • Tijdens trainingen van jeugdteams mag langs de velden niet meer worden gerookt.

Vanaf 01-01-2021

 • Volledig rookvrije accommodatie van VV Papendrecht. Dit houdt in, dat nergens op ons sportcomplex gerookt mag worden. Er zullen dan geen rookplekken meer zijn.

Uitgangspunten
VV Papendrecht hanteert de volgende uitgangspunten:

 • Van ieder lid en elke vrijwilliger wordt verwacht het rookbeleid van de club te handhaven en zijn of haar familieleden, vrienden en kennissen hierop aan te spreken.
 • Asbakken zullen worden geplaatst op de voor rokers bestemde plekken.
 • VV Papendrecht vindt dat trainers, begeleiders en ouders een voorbeeld zijn voor de jeugdspelers en verwacht daarom, dat zij zich zullen inzetten om de accommodatie rookvrij te krijgen en te houden.
 • Ter ondersteuning van de het rookvrij maken van onze accommodatie zullen aandachtsborden van de Rookvrije Generatie op verschillende strategische plekken worden opgehangen.

Uit praktische overwegingen en vooruitlopend op het rookvrije beleid zal het rookhok bij de ingang van de kantine bij de start het nieuwe voetbalseizoen verplaatst worden naar de achterzijde (zijde fietsenstalling) van de kantine.

Reageren
Wilt u reageren op het voorstel, dan kunt u dit doen door het sturen van een e-mail naar onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.
U kunt het Voorstel Rookvrij VV Papendrecht tevens hier downloaden  >>

 

Start trainingen

Zoals eerder gemeld zijn de XtraGrass-velden, de velden 2 en 4, voorlopig nog niet beschikbaar voor trainingen en wedstrijden. In de voorlaatste week van augustus starten de selectieteams op de velden 3 en 5. Aangezien we van de gemeente Papendrecht die natuurgrasvelden maar beperkt mogelijk belasten, zullen de overige teams helaas pas later kunnen beginnen met trainen. Dit zal nog wel met een alternatief trainingsschema gaan plaatsvinden. Het is de doelstelling om het volledige trainingsschema in de tweede helft van september in te laten gaan. De komende weken houden we via onze mediakanalen iedereen op de hoogte betreffende de beschikbaarheid van de velden en de start van de trainingen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Goede voetbalschoenen voor Voetbaldagen gezocht

Enkele deelnemers aan de VV Papendrecht Westfalia-Voetbaldagen beschikken nog niet over goede voetbalschoenen. We zijn voor hen op zoek naar:

– 2 paar maat 30;
– 2 paar maat 31;
– 1 paar maat 34;
– 2 paar maat 35.

Hebt u bovengenoemde voetbalschoenen en wilt u ze kwijt? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Je maakt er een aantal kinderen ontzettend blij mee! Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (14-08-2019)

De derde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Voorstel Rookvrij VV Papendrecht’, ‘Bedankje van Joop Warner’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Gert en Wilma van Wijngaarden lid Business Club’, ‘Jubileumcommissie dendert door!’, ‘Website in onderhoud’, ‘VV Papendrecht bestaat 99 jaar’, ‘VV Papendrecht gastheer van Zuid-Afrikaans schoolvoetbalteam’, ‘Goede voetbalschoenen voor Voetbaldagen gezocht’, ‘Velden 2 en 4 niet op tijd beschikbaar’, ‘Marc de Groen, leider van Papendrecht 1’, ‘Training en picknick Vrouwen 1’ en ‘Oefenprogramma selectieteams’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen elke twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht gastheer van Zuid-Afrikaans schoolvoetbalteam

Van maandag 16 tot en met vrijdag 27 september zal onze club gastheer zijn van een schoolvoetbalteam uit Zuid-Afrika. Spelers en begeleiding van Cloetesville High School uit Stellenbosch zullen in het kader van een leiderschapsprogramma een bezoek brengen aan Nederland en in dit geval Papendrecht. De jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar hebben 2 jaar fondsen geworven om deze reis te maken, bijvoorbeeld door ouderen te helpen of straten te vegen. Dit project heeft als voornaamste doelstelling om jongeren een betere toekomst te bieden en hen te behoeden voor de dagelijkse en moeilijke omstandigheden zoals drugsoverlast, bendeoorlogen, HIV/Aids en armoede. Samen met de stichting Friends of Stars in their Eyes en VV Papendrecht zal worden getracht om een gevarieerd en leuk programma aan te bieden, waarbij sportieve, educatieve en culturele activiteiten elkaar af zullen wisselen. VV Papendrecht zoekt enthousiaste mensen en partijen, die deelgenoot willen worden van dit mooie project. Met name gastouders, die voor de gehele periode of een deel ervan 1 of 2 spelers willen opvangen, zijn van harte welkom. Moet u in deze periode gewoon naar uw werk? Geen probleem, daar is over nagedacht. En mocht u op een andere manier een bijdrage willen leveren aan dit verblijf, dan kan dat natuurlijk ook. Het is in ieder geval een gegeven, dat het een onvergetelijke ervaring zal zijn voor deze spelers, maar ook zeker voor alle betrokkenen! Voor meer informatie kunt u terecht bij Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal. E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl, Tel.: 06 – 31005674.

 

Jubileumcommissie dendert door!

Ook in de zomerstop werd én wordt door de leden van de Jubileumcommissie koortsachtig doorgewerkt aan het feestprogramma rond het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht. In de zinderende hitte werd, op de plaats waar volgend jaar de grote feesttent moet verrijzen en in de schaduw van het jubileumlogo, vergaderd over de plannen voor volgend jaar. De agenda wordt steeds concreter. Noteert u maar alvast:

21 november 2019   Eeuwfeestdiner voor ondernemers
18 april 2020   Reünie 40-60 jaar
16 mei    Van ’t Geloof Penaltybokaal (jeugd)
6 juni     KNVB G-toernooi
17 juni   Reünie 60-120 jaar
18 juni   Theatervoorstelling ‘100 jaar VV Papendrecht’
19 juni   Feestavond
20 juni   Feestavond
31 juli    Oudejaarsavond
25 september   Jubileumreceptie
26 september   Reünie 20-40 jaar

Voor de Jubileumwedstrijd (augustus) wordt nog een geschikte datum gezocht. Het Jubileumbier wordt eind oktober verwacht in de kantine! Verder werd onlangs bekend, dat een rood-zwart team volgend jaar gaat deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Onder leiding van Erevoorzitter Bram Blom gaan Peter Michielse (Erelid), Marc de Groen (leider eerste elftal) en Wim Erkelens (voorzitter Jubileumcommissie) de strijd aan met de kilometers en de blaren. Doel van het kwartet is om geld bijeen te brengen ten behoeve van de Jubileumactiviteiten. Ook het begeleidingsteam is al voor een groot deel geformeerd. Nelie Sterrenburg (coach), Thea Vuurens (verzorging), Addy Matena en Peter van der Linde (catering) staan de vier helden bij. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Oefenprogramma selectieteams

Nog even en dan maken de spelers van de selectieteams hun eerste oefenminuten van het nieuwe seizoen. Vrouwen 1 speelt op donderdag 22 augustus vanaf 20.00 uur een uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland Vr1. JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 hebben op zaterdag 24 augustus een voorbereidingstoernooi bij voetbalvereniging Hardinxveld. Papendrecht 1 begint met een toernooi bij DFC, waaraan ook EBOH en Wieldrecht deelnemen. Het is verdeeld over twee dagen, namelijk 15 en 17 augustus. De aanvangstijden zijn respectievelijk 19.15 en 14.00 uur. Het is overige oefenprogramma van de A-selectie is als volgt.

Dinsdag 20 augustus 2019
– 20.00 uur: Groote Lindt 1 – Papendrecht 1

Zaterdag 24 augustus 2019
– 14.30 uur: Papendrecht 1 – Sparta AV 1
– 12.00 uur: Papendrecht 2 – Smitshoek 2

Dinsdag 27 augustus 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – Rijsoord 1
– 20.00 uur: Rijsoord 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 3 september 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – VVGZ 1
– 20.00 uur: Antibarbari 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 10 september 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – XerxesDZB 1
– 20.00 uur: RVVH 2 – Papendrecht 2

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019

Dit jaar vindt met dank aan Westfalia Marketing B.V. de tiende editie plaats van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. Ze zijn op 26, 27 en 28 augustus. Bijna 100 kinderen doen mee.

Programma voor de deelnemers
Maandag 26 augustus
Start (kantine): 9.30 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.30 uur voor 5-6 jaar.
Dinsdag 27 augustus
Start (omgekleed): 10.00 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.30 uur voor 5-6 jaar.
Woensdag 22 augustus
Start (omgekleed): 10.00 uur voor 7-13 jaar en 12.30 uur voor 5-6 jaar.
Einde: 16.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen, dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>
De organisatie is momenteel drukdoende met de laatste zaken te regelen. Altijd weer een hele operatie van zaken die geregeld moeten zijn: begeleiding, kantinecrew, tenues, ballen, trainingsmaterialen, oorkondes, etc. Maar met vereende krachten gaat dat natuurlijk allemaal goed komen en gaan wij er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019

 

Website in onderhoud

Momenteel worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de website. Dit betekent, dat bepaalde pagina’s tijdelijk niet opgeroepen kunnen worden of dat bepaalde onderdelen niet of niet goed werken. Onze excuses hiervoor. We hopen de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Mocht u een fout zijn tegengekomen zijn, laat dit ons dan weten.
E-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Gert en Wilma van Wijngaarden lid Business Club

Onlangs hebben Gert en Wilma van Wijngaarden zich ook bij de Business Club vv Papendrecht gevoegd. Gert van Wijngaarden is een goede bekende voor VV Papendrecht. Hij was 9 jaar lang onze beschermheer en is sinds eind november vorig jaar erelid van onze club. Gert is met Autobedrijf Van Wijngaarden jarenlang hoofdsponsor geweest. 42 jaar lang werkte hij nauw samen met medebestuurslid Mark Kalishoek in het autobedrijf. Tevens waren zij samen betrokken bij VV Papendrecht. Een bijzondere positie die ze deelden met Cees van Swieten van Esbi en later met zijn zoon Wim van Swieten. Maar dit had Gert niet kunnen doen zonder de onvoorwaardelijke steun van Wilma. “Zoals er vaak wordt gezegd: achter elke succesvolle man staat een krachtige vrouw”, aldus Gert. Hij is haar dan ook ontzettend dankbaar. Wij verwelkomen Gert en Wilma van Wijngaarden van harte bij onze Business Club.


Danielle Bouter van de Business Club en Gert van Wijngaarden

 

Bedankje van Joop Warner

Eind 2018 werd ik getroffen door een herseninfarct. Een dergelijke gebeurtenis zet je hele leven op zijn kop. Na opname ziekenhuis en revalidatiecentrum intensief aan het revalideren geslagen. Het revalidatietraject duurt circa 1,5 jaar. Maar: ‘zonder strijd geen overwinning’. Vanaf deze plek wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling, attenties, belletjes, bezoekjes etc. Dit heeft mij echt geholpen. Hopelijk tot betere tijden.

Joop Warner

 

Velden 2 en 4 niet op tijd beschikbaar

Onze hybridevelden, de velden 2 en 4, zullen, ondanks intensieve contacten tussen het bestuur en de gemeente Papendrecht, niet op tijd beschikbaar zijn voor de eerste trainingen. De XtraGrass-velden, die door een externe partij worden onderhouden, zijn onvoldoende hersteld. Wij zetten, net als vorig jaar, vraagtekens bij de manier hoe het onderhoud is uitgevoerd.

   

Wij willen benadrukken, dat de gemeente Papendrecht en het bestuur alles in het werk hebben gesteld om de betreffende onderhoudspartij de juiste richting op te krijgen. Wij moeten echter constateren, dat dit niet geresulteerd heeft in een tijdige oplevering van de velden. De overige velden, die door de gemeente worden onderhouden zullen wel tijdig opgeleverd worden. Door het wegvallen van de velden 2 en 4 zal een alternatief trainingsschema opgesteld worden, dat in de week van 22 augustus bekend zal worden gemaakt.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Ouderensoos wekelijks vanaf 7 augustus

De zomerstop loopt op zijn einde. Dat betekent, dat de eerste activiteiten van het nieuwe seizoen op het punt van beginnen staan. Zo kunt u vanaf 7 augustus wederom wekelijks een bezoek brengen aan de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos, die niet meer is weg te denken binnen de club. Al vele jaren komen de ouderen halverwege de week in onze kantine bij elkaar. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt lekker gekletst aan de stamtafel of een spelletje gespeeld. De Soos heeft een sterke binding met VV Papendrecht, maar ook mensen, die geen band hebben met de club, zijn tijdens het voetbalseizoen elke woensdag vanaf 13.15 uur van harte welkom. Schroom niet en ga langs. Neem deel aan de analyses van alle voetbalwedstrijden, het kaarten, biljarten, sjoelen of darten, of kom gewoon voor de gezelligheid.

 

Niet meer spelen bij betalingsachterstand

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2018 gingen de aanwezige leden akkoord met het door het bestuur voorgestelde protocol aangaande de aanpak van betalingsachterstanden van leden. Het gaat hierbij om de contributie, bijdragen aan het jeugdkledingplan, boetes en dergelijke. Bij een betalingsachterstand wordt allereerst een herinnering gestuurd. Indien gewenst kan in overleg een betalingsregeling getroffen worden. Wordt niet gereageerd op de eerste herinnering, dan wordt nog enkele keren op de betalingsachterstand gewezen. Wordt ook daarna niet aan de betalingsverplichting voldaan en is de betalingsachterstand opgelopen tot 60 dagen, dan zal het bestuur tot schorsing overgaan. Dit houdt in, dat het betreffende lid niet meer aan officiële wedstrijden mag deelnemen. Zodra de betalingsachterstand is voldaan, zal de schorsing direct worden opgeheven. Zorg dus, dat de Ledenadministratie over uw recentste gegevens beschikt, zodat de penningmeester u de juiste factuur verstuurt. Mocht onlangs uw adres, telefoonnummer, rekeningnummer, e-mailadres en dergelijke veranderd zijn, geef dit dan per e-mail door aan de Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. Voldoe derhalve aan je betalingsverplichtingen, zodat je bij de start van het nieuwe seizoen aan de beker- en competitiewedstrijden kunt deelnemen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze penningmeester Dick Verschoor, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Vacatures jeugd

De jeugdcommissie heeft hard gewerkt om mensen te krijgen voor alle functies bij de jeugdafdeling. Nog niet alle vacatures zijn ingevuld. Zo staan bij de jeugd de volgende posities open:

 • Trainer/leider voor JO10-3 en JO9-1.
 • Trainer voor JO15-3.
 • Leider voor MO15-1.
 • Voor JO15-2 een trainer naast trainer Claudia den Ouden.
 • Voor JO13-2 een trainer-leider naast trainer Rick Molenaar.
 • Voor MO19-1 een trainer en leider naast assistent-trainer Barry de Leeuw.
 • Scheidsrechters en spelbegeleiders (voor jeugd onder 10 jaar).

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, neem dan contact met ons op.
Jeugdvoorzitter Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.
Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.
E-mailadres Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht bestaat 99 jaar

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Dat betekent, dat onze club inmiddels 99 jaar oud is. Volgend jaar wordt derhalve de 100-jarige leeftijd bereikt. De Jubileumcommissie is volop bezig met de voorbereidingen van ons Eeuwfeest. Meer hierover kunt u lezen op de website op de pagina 100 jaar VV Papendrecht  >>
Vanzelfsprekend zijn helpende handen nodig om het jubileumjaar succesvol te laten verlopen. Wilt u meedoen, sponsoren of hebt u ideeën, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. Help mee om van 2020 een onvergetelijk jaar te maken!

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2019-2020  (31-07-2019)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Vrijwilligerspas’, ‘Dé Dorpsderby in beker’, ‘Seizoensafsluiting Business Club’, ‘Jeugdcommissie en Technisch Jeugdkader’, ‘Niet meer spelen bij betalingsachterstand’, ‘Werkploeg in actie’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 5’, ‘Ouderensoos wekelijks vanaf 7 augustus’, ‘Nieuwste afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen’, ‘De harde kern van VV Papendrecht’, ‘Vrouwen alweer in training’ en ‘Start trainingen’.
De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Start trainingen

Nog even en dan beginnen we weer met trainen. De A-selectie opent traditioneel het nieuwe seizoen. De zaterdagselectie heeft op zaterdag 10 augustus een kennismakingsdag, waarbij ook getraind zal worden. De week daarop zijn de eerste trainingen voor JO19-1 en JO17-1. MO19-1 volgt een week later. Hopelijk zullen de meeste andere teams eind augustus kunnen starten met trainen. Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van de velden. Op dit moment is de staat van onze voetbalvelden nog niet zo goed als gevolg van de hitteperiodes in juli. In de loop van de tweede helft van augustus zal meer bekend zijn. Mocht tegen die tijd op slechts enkele velden gevoetbald kunnen worden, zal een alternatief trainingsschema worden opgesteld.

 

Werkploeg in actie

Het hele jaar door is de Werkploeg druk bezig. Ondanks dat het zomerstop is, is en wordt het nodige werk uitgevoerd op ons sportcomplex. Om te beginnen worden overal schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. De picknicktafels en de steigerhouten bakken worden opgeknapt. In en rond ons verenigingsgebouw is veel arbeid verricht. Zo is het dak gereinigd. De kleedkamers zijn opgeknapt en van nieuwe douchekoppen voorzien. Tevens is aan de boiler gewerkt. In de Bestuurskamer is geverfd. Aan de kant van het Rood-Zwarte Plein is het kleedkamercomplex van een nieuwe deur voorzien. Tot slot zijn van de dug-outs de daken afgehaald, waarna er nieuwe daken zijn aangebracht. In een later stadium worden ze afgewerkt.

      

     

VV Papendrecht bedankt de leden van de Werkploeg voor hun inspanningen.
Uiteraard kan de Werkploeg nog wel wat hulp gebruiken. Mocht u daarvoor interesse hebben, neem dan per e-mail contact op met onze voorzitter Hans Jonker: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

    

    

   

 

Vrijwilligerspas

In het Drechtstedengebied wordt de VrijwilligersPas uitgegeven. Hiermee kunnen pashouders leuke kortingen krijgen bij allerlei winkels en culturele organisaties. Het aanbod varieert van kortingen bij winkeliers tot horecagelegenheden, musea en theater- en sportevenementen. De lijst met kortingen kunt u inzien door hier te klikken  >>

De Vrijwilligerspas wordt uitgegeven door SPUI93, een non-profitorganisatie, die vrijwilligers en hun organisaties in diverse Drechtstedengemeenten al decennialang ondersteunt. De pas is op naam. Bij de deelnemende aanbieders kan gevraagd worden u te legitimeren. Neem bij een aankoop daarom behalve de Vrijwilligerspas ook een identiteitsbewijs mee. VV Papendrecht heeft besloten alle vrijwilligers van commissies en werkgroepen inclusief trainers en leiders als dank voor hun inspanningen voor onze club een Vrijwilligerspas cadeau te doen. Aan de pas zijn voor VV Papendrecht kosten verbonden. Vraag de Vrijwilligerspas daarom uitsluitend aan, als u daadwerkelijk van plan bent deze te gaan gebruiken. Het bestuur houdt zich het recht voor een aanvraag niet te honoreren. Bij het aanvragen van een Vrijwilligerspas dienen enkele persoonsgegevens opgegeven te worden. Daarbij gaat SPUI93 ervan uit, dat de vrijwilliger aan VV Papendrecht toestemming heeft verleend die persoonsgegeven door te sturen. De persoonsgegevens worden beheerd in een digitaal klantvolgsysteem en bewaard in een beveiligde omgeving van een hostingprovider. De persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de persoon zelf. De persoonsgegevens worden gedurende de looptijd van de Vrijwilligerspas bewaard.

Het aanvraagformulier kunt u hier downloaden  >>
De volledige documentatie kunt u hier downloaden  >>

Ingevulde formulieren dienen per e-mail opgestuurd te worden naar onze secretaris: secretaris@vvpapendrecht.nl.

De pasjes kunnen in de Commissiekamer worden opgehaald.

 

De harde kern van VV Papendrecht

Sietse Bettenbroek, Cor Romijn en Mark Kalishoek zijn al decennialang langs de lijn te vinden, eerst vele jaren op zondag en nu op de zaterdag. “We reden zondagochtend eerst naar de wedstrijd van Zondag 2 en in de middag naar het eerste, een prachtige tijd. Ze noemden ons weleens gekscherend de Drie Musketiers.”

Actieve carrières
Sietse Bettenbroek, de oudste van het stel (76), speelde vooral in Zondag 3. “Ik had geen zin om te trainen. Wedstrijden spelen vond ik wel leuk. Ja, dan kom je niet in het eerste.” Anders is het voor Cor Romijn (72). Hij stond dertien seizoenen op het doel in Zondag 1. Mark Kalishoek (72) speelde een jaar of negen in Zondag 2. “Ik heb nog twee wedstrijdjes in het eerste gespeeld, maar dat mag geen naam hebben.”

Vrijwilligers
Ze zijn alle drie na hun voetbalcarrière actief gebleven voor de club. Sietse, die op zijn 49e noodgedwongen moest stoppen met voetballen, werd leider van Zondag 1. “Ik werd op kerstavond, vlak nadat ik gestopt was met voetballen, gebeld door toenmalig voorzitter Teus Punt. Hij vroeg, of ik zin had om leider te worden van het eerste. We hebben drie uur aan de lijn gezeten. Op een gegeven moment zei mijn vrouw, dat het wel genoeg was. Ik heb gezegd, dat ik erover na zou denken. In januari 1990 zouden we verder praten. Ik ben 13 jaar leider gebleven. Daarvoor was ik overigens al een jaar of zes wedstrijdsecretaris geweest. Ik zat daardoor tevens in het bestuur, aangezien dat toentertijd bij de functie van wedstrijdsecretaris hoorde. Voor het 60-jarig bestaan heb ik ook nog in de jubileumcommissie gezeten.”
Cor heeft na zijn actieve carrière de keepers getraind. “Ik heb dat een jaar of 20 gedaan. Ik ben tevens jeugdleider geweest en was vanaf het begin betrokken bij de Werkploeg ’77, die in 1977 het licht zag. Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds actief voor de Werkploeg, net als Sietse.”

   

Mark werd, direct nadat hij op zijn 32e gestopt was als speler, leider van Zondag 2. “Een geweldige tijd, we zijn zes keer afdelingskampioen geworden. De hoogtepunten waren de Nederlandse kampioenschappen voor reserveteams. Eerst pakten we de Nederlandse titel van de reserve zondagploegen door het tweede van Quick’20 met 2-0 te verslaan. Twee weken later werden we zelfs algeheel Nederlands kampioen door met 4-3 te winnen van Sparta Nijkerk, de zaterdagkampioen. In die tijd trainde de trainer van het eerste ook het tweede. Dit betekende, dat ik op zondag de coaching deed van het tweede. Ik vond dat ontzettend leuk om te doen. Na 20 jaar leider te zijn geweest van Zondag 2 werd ik technisch coördinator en bestuurslid technische zaken. Dat heb ik 16 jaar gedaan.”

Hardlopen
Sietse en Cor, die al bijna 64 jaar lid zijn, en Mark, die al bijna 51 jaar lid is, waren op dinsdag- en donderdagavond hardlopend te bewonderen op het Slobbengors. “We waren toch altijd op de club als het eerste en tweede trainden, dus konden we net zo goed ook wat doen.” De Drie Musketiers draaiden hun rondjes en liepen dan gezamenlijk elke avond 6 kilometer. “We kleedden ons om in de trainerskleedkamer. Na de training lekker ouwehoeren met de trainers, we hebben wat afgelachen.”

Zaterdag
Na het wegvallen het prestatief voetbal op de zondag schakelden de mannen over naar de zaterdag. “Dat was wel even wennen hoor. Normaal waren we zondag heel de dag op pad. Wij zijn nu wel gewend. We zien elke wedstrijd, uit en thuis. Mark, die zijn kleinzoon (Marc Veldhoven) op de voet volgt, is nu wat minder langs de lijn te zien. “Toen hij nog in de jeugd speelde, kon ik in de middag naar het eerste. Maar naarmate hij ouder werd, ging ook hij in de middag voetballen. Ik wilde niets missen van zijn ontwikkeling.” Zijn kleinzoon voetbalt na een periode bij Sparta nu bij Kozakken Boys. “Als trotse opa ben ik altijd langs de lijn te vinden, als hij speelt. Ik zie Papendrecht daarom wat minder voetballen.” Na enkele magere jaren met het eerste zijn de heren zeer tevreden. “Je zag voetbal komen in de ploeg”, vertelt Cor. “Je kon zien, dat het een team was”, vervolgt Sietse. “Zowel de werklust als de inzet is prima. Alle eer voor de trainer. Je ziet, dat er een prima sfeer is, zowel in de spelersgroep als in het begeleidingsteam.”

Harde kern
Met recht kunnen we de heren bestempelen als de harde kern van de VV Papendrecht. We zullen ze hopelijk nog vele jaren langs de lijn zien.

 

Nieuwste afleveringen Videofeuilleton Positief Coachen

Sinds eind 2017 doet VV Papendrecht mee aan de campagne ‘Naar een positief sportklimaat’. In het kader daarvan is onder meer tot twee keer toe de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ opgevoerd in onze kantine. De voorstelling loopt door in een videofeuilleton. Recentelijk zijn twee nieuwe afleveringen verschenen.

 • Titel: Je kunt niet eens een aanwijzing geven. Je helpt als vader of moeder je sportende kind het beste, als je hem of haar los durft te laten. Hoe moeilijk dat soms ook is. Klik hier voor het filmpje  >>
 • Titel: De zeven tips. Tijdens de voorstelling werden zeven tips gegeven. Wat waren die ook alweer? Handig voor trainers, coaches, leiders, maar ook voor ouders. Klik hier voor het filmpje  >>

 

Jubileum-Nieuwsbrief 5

Over iets meer dan een jaar wordt VV Papendrecht 100 jaar. Hoelang het nog precies is, kunt u zien op de aftelklok. Het Jubileumboek vordert gestaag, maar we kunnen nog zeker bijdragen gebruiken. Verder staan van de nodige evenementen de data vast. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de vijfde Jubileum-Nieuwsbrief. Op de voorpagina van onze website staan in het midden drie knoppen. De linker is genaamd ‘Jubileum-Nieuwsbrief’. Door daarop te klikken verschijnt de laatste Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie in beeld. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 5 ook downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Jeugdcommissie en Technisch Jeugdkader

De jeugdafdeling is een belangrijk onderdeel van onze club. Veel mensen houden zich bezig met onze jeugdleden. De Jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie binnen de jeugdafdeling. Het Technisch Jeugdkader richt zich op de trainingen alsmede de begeleiding van de jeugdtrainers en -coaches. De volgende personen maken deel uit van de organisatie.

Jeugdcommissie
Jeugdvoorzitter: Rick Croese.
Jeugdcoördinator JO19: Jeroen Lasschuit.
Jeugdcoördinator JO17: Jo Pattinama.
Jeugdcoördinator JO15: Yvonne van der Zande.
Jeugdcoördinator JO13: Donovan ’t Zand.
Jeugdcoördinator JO11 en 10: Joyce Janssen.
Jeugdcoördinator JO9, 8 en 7: Nelie Sterrenburg.
Jeugdcoördinator meisjes: Lonneke Michielse.

Technisch Jeugdkader
Hoofd Jeugdopleidingen: Dennis Zaal.
Technisch Jeugdcoördinator JO19 en 17: Jeroen Lasschuit.
Technisch Jeugdcoördinator JO15 en 13: Maikel Blom en Co de Groot.
Technisch Jeugdcoördinator JO11 t/m JO7: Mark Schreurs en John van Bilsen.
Technisch Jeugdcoördinator meisjes: Monique Klooster.

Jeugdafdeling overig
Jeugdsecretaris: Coby Blom.
Wedstrijdsecretaris: Thomas van der Kaap.
Coördinator scheidsrechters: Aad Koot.
Verzorger jeugd: Thea Vuurens.
Vertrouwenspersoon: Danielle Bouter-Spitsbaard.

Op de website staat meer informatie over de Jeugdcommissie en het Technisch Jeugdkader  >>
Wilt u ook een bijdrage leveren aan onze jeugdafdeling? Dat kan. Neem contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Contributie-inning juli in week 30

Normaal geschiedt de contributie-inning van het nieuwe seizoen op 1 juli. Door omstandigheden heeft de inning van het lidmaatschapsgeld echter nog niet plaats kunnen vinden. Deze staat gepland voor week 30. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met penningmeester Dick Verschoor, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Seizoensafsluiting Business Club

Op een zonnige donderdagavond in juli vond opnieuw een gezellige bijeenkomst plaats met de leden van de Business Club vv Papendrecht. Op ons sportcomplex werd teruggekeken op een succesvol seizoen van zowel Papendrecht 1 als onze Business Club. Diverse nieuwe Business Club-leden hebben zich aangemeld. De groep van betrokken bedrijven en personen wordt steeds groter. Onlangs hebben Gert en Wilma van Wijngaarden alsmede Hans Boudewijn van AH bestratingen zich bij de Business Club gevoegd. Om iedereen te bedanken voor zijn of haar steun zette het bestuur van de Business Club vv Papendrecht een avond neer, waarbij muziek, heerlijk eten en goede contacten centraal stonden. Dankzij de hulp van Marc de Groen werd het eten een feestje op zich. Wim van Swieten, voormalig directeur van Esbi, werd door voorzitter Bram Blom uitgebreid in het zonnetje voor zijn betrokkenheid bij zowel VV Papendrecht als de Business Club. Het werd een mooie afsluiting van het seizoen. Het bestuur van de Business Club vv Papendrecht wenst eenieder een heel fijne vakantie en kom veilig weer terug.

Mocht u interesse hebben in de Business Club vv Papendrecht, neem dan per e-mail contact op via info@bcvvpapendrecht.nl of kijk op de website van de Business Club  >>

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2019-2020  (16-07-2019)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘In Memoriam Johan Deumer’, ‘Voorlopige indelingen jeugdteams’, ‘Gouden Speld KNVB voor Theo Wolters’, ‘Competitie-indeling Papendrecht 1’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘Velden in onderhoud, niet betreden!’, ‘Eimerd van de Griend nieuwe trainer-coach Vrouwen 1’, ‘Selectietrainers jeugd seizoen 2019-2020’, ‘Evenementen Eeuwfeest’, ‘VV Papendrecht versterkt samenwerking met Webmyday’, Schitterende luchtfoto’s Slobbengors’, ‘Werkzaamheden Slobbengors’ en ‘Aanvoerder Nick Kamerling’.
De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Evenementen Eeuwfeest

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Volgend jaar wordt ruim aandacht besteed aan ons Eeuwfeest. Inmiddels liggen de nodige activiteiten vast. U kunt de volgende data alvast in uw agenda noteren.

– 6 juni 2020: Het grote KNVB-toernooi voor G-teams.
– 13 t/m 20 juni 2020: De feestweek met allerlei verrassingen.
– 31 juli 2020: Oudejaarsavondfeest. We gaan met zijn allen aftellen naar het moment, waarop onze club 100 jaar wordt.

Uiteraard zijn helpende handen nodig om de evenementen succesvol te laten verlopen. Wilt u meedoen, sponsoren of hebt u ideeën, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. Help mee om voor een gedenkwaardig jubileumjaar te zorgen.

 

VV Papendrecht versterkt samenwerking met Webmyday

VV Papendrecht heeft onlangs de samenwerking met sponsor Webmyday uitgebreid. Sinds enige weken is het Dordtse bedrijf onze hostingprovider. De afgelopen periode is door diverse mensen hard gewerkt om de overstap naar de nieuwe webhost mogelijk te maken. Onze website staat sinds eind juni op de webserver van Webmyday, dat tevens onze e-mailadressen beheert.
VV Papendrecht bedankt iedereen, die de benodigde werkzaamheden heeft uitgevoerd en verwacht een prettig samenwerkingsverband met Webmyday.

 

Werkzaamheden Slobbengors

De afgelopen periode hebben de nodige werkzaamheden plaatsgevonden op het Slobbengors. Zo zijn de twee trappen weggehaald, die van de Industrieweg naar respectievelijk veld 2 en veld 4 leidden. Op die plekken op de dijk is nu beplanting aangebracht. Tussen het voetpad onderaan de Industrieweg, bij veld 4, en de doorgang naar het nieuwe hoofdkantoor van Fokker is een hek met een slot geplaatst. Langs veld 4, aan de kant van de nieuwe vijver, is een hek met een ballenvanger geplaatst. Tevens is om dat deel van veld 4 een geasfalteerd voetpad aangelegd, dat eindigt bij een hek met een slot. Ook is aan het eind van het voetpad tussen veld 2 en het hoofdveld een hek met een slot geplaatst. Door die maatregelen kan ons terrein volledig afgesloten worden, zodat mensen niet zomaar ons sportcomplex kunnen betreden. Alleen veld 5 valt daarbuiten. De gemeente heeft bepaald, dat dat openbaar gebied is, dat door iedereen benut mag worden, zolang het niet door VV Papendrechters gebruikt wordt.

    

    

    

Daarnaast heeft op andere plekken op het Slobbengors het nodige onderhoud plaatsgevonden. Zo zijn de tegels van het pad achter het scorebord weggehaald, waarna het pad opnieuw betegeld is. Verder hebben medewerkers van de groenvoorziening onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Tot slot is aan de riolering en de afwatering gewerkt.

    

 

Velden in onderhoud, niet betreden!

Tijdens de zomerstop kan niet van onze voetbalvelden gebruikgemaakt worden, aangezien ze in onderhoud zijn. Om te beginnen werden alle doelen verwijderd. Daarna werden de velden geschraapt, geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid. De velden worden regelmatig gesproeid. Om het gras te laten groeien is het essentieel, dat de velden met rust gelaten worden.

    

VV Papendrecht verzoekt iedereen daarom dringend om de velden tot nader orde niet te betreden, zodat we bij aanvang van het nieuwe seizoen opnieuw beschikken over mooie grasmatten.

    

    

 

Gouden Speld KNVB voor Theo Wolters

In april 2017 werd ons Lid van Verdienste Theo Wolters benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 24 juni jongstleden ontving hij opnieuw een ereteken, ditmaal van de KNVB. Op die dag nam hij met enkele anderen afscheid als lid van de tuchtcommissie regio Zuid. Bij die gelegenheid werd Theo onderscheiden met de Gouden Speld voor zijn inzet als secretaris/wedstrijdsecretaris en consul bij de voetbalvereniging Drechtstreek, secretaris/wedstrijdsecretaris en scheidsrechterscoördinator bij de voetbalvereniging Papendrecht en lid van de tuchtcommissie.
VV Papendrecht feliciteert Theo Wolters van harte met de welverdiende onderscheiding.

 

In Memoriam Johan Deumer

Op 29 juni 2019 is op de leeftijd van 75 jaar ons lid Johan Deumer overleden. Johan was 39 jaar lid van onze club. Wij wensen de familie de komende tijd sterkte in het verwerken van het verlies van Johan.

Namens het voltallige bestuur van voetbalvereniging Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter

 

Schitterende luchtfoto’s Slobbengors

Enkele malen per jaar maakt de VI foto’s van markante, fraai gelegen, bijzondere en mooie voetbalcomplexen. Aangezien het Slobbengors zo’n sportpark is, zijn het afgelopen voorjaar luchtfoto’s genomen van onze thuisbasis.

   

VV Papendrecht bedankt de Voetbal International voor het maken van de schitterende luchtfoto’s.

    

   

 

Selectietrainers jeugd seizoen 2019-2020

Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal en jeugdvoorzitter Rick Croese zijn verheugd om te melden, dat bij de jeugd alle selectieteams weer een vakkundige trainer voor de groep hebben staan. Bij JO19-1 gaat Chaid Chaibi zijn tweede jaar in. Ook Karel Spitsbaard gaat zijn tweede seizoen in, maar dan als trainer-coach van JO17-1. Voor de JO15-1 staat Paco Ariza Lora. Geen ongekende voor de club. Hij is er enkele jaren tussenuit geweest, maar gaat dit seizoen weer aan de slag binnen de jeugdafdeling. Voor de JO13-1 is Norichio Nieveld aangesteld. De in Papendrecht woonachtige, voormalige prof speelt in de tweede divisie bij Kozakken Boys. De JO10 en JO11 staan onder leiding van Mark Schreurs. Hij gaat alle trainers in deze leeftijdscategorieën begeleiden en de trainingen coördineren. De technische coördinatie van de jongste jeugd wordt, zoals de afgelopen jaren, wederom ingevuld door John van Bilsen.
VV Papendrecht wenst de heren komende seizoen veel plezier en succes.


Van links naar rechts:
Karel Spitsbaard, Dennis Zaal, Paco Ariza Lora en Mark Schreurs

 

Voorlopige indelingen jeugdteams seizoen 2019-2020

VV Papendrecht heeft na uitgebreid overleg met alle betrokkenen de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2019-2020 opgesteld. Wijzigingen zijn dus nog mogelijk! Voor deze methode is gekozen, zodat iedereen tijdig weet, waar hij of zij aan toe is. We willen nogmaals benadrukken, dat het om voorlopige indelingen gaat. De definitieve indelingen volgen pas voor aanvang van de eerste, officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Voorlopige teamindelingen junioren seizoen 2019-2020  >>
Voorlopige teamindelingen pupillen seizoen 2019-2020  >>
Voorlopige teamindelingen meisjes seizoen 2019-2020  >>

Momenteel lopen nog de nodige gesprekken met spelers, ploegen en teambegeleiders. Het kan daarom zijn, dat jouw naam er niet bijstaat. Met uiterste zorgvuldigheid is gekeken naar de invulling. Mocht desondanks je naam niet in de voorlopige teamindeling zijn opgenomen of je naam niet juist geschreven zijn, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.