Terug
Berichten augustus 2020

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap  (31 augustus 2020)

VV Papendrecht heeft de voorwaarden die betrekking hebben op het lidmaatschap van onze club opgenomen in het document ‘Algemene Voorwaarden Lidmaatschap’. Hierin staan regels die standaard gelden alsmede de nodige rechten en plichten van zowel de club als het lid. Van elk lid wordt verwacht dat hij of zij zich houdt aan de algemene voorwaarden van het lidmaatschap.
U kunt de Algemene Voorwaarden Lidmaatschap hier downloaden  >>

 

Tenten op het Rood-Zwarte Plein

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we helaas maar een beperkt aantal mensen toelaten in onze gebouwen. Aangezien bovendien op de hoofdtribune nog geen dak zit, is dat vooral bij slecht weer problematisch. Om mensen toch de gelegenheid te geven te kunnen schuilen bij regen, is besloten om tenten op het Rood-Zwarte Plein te zetten.

    

Op donderdagavond 27 augustus begon onder aanvoering van onze voorzitter en met steun van Kiki een groep veteranen met het opzetten van de tenten. Ze konden er direct gebruik van maken, want de werkzaamheden waren nog niet afgerond, of het begon te regenen. Dankzij de tenten kunnen mensen het Rood-Zwarte Plein benutten zonder nat te worden.

   

VV Papendrecht bedankt iedereen die gezorgd heeft voor de plaatsing van de tenten op ons sportcomplex.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2020-2021  (26 augustus 2020)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Registratie bij geopende kantine’, ‘Koop het Jubileumboek in webshop of kantine’, ‘Meisjesafdeling blijft maar groeien’, ‘Algemene Voorwaarden Lidmaatschap’, ‘Wijzigen foto spelerspas’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Indelingen jeugdteams’, ‘Eerste training Vrouwen 1 en MO19-1’, ‘Veteranen weer actief op het Slobbengors’ en ‘We gaan weer beginnen!’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Indelingen jeugdteams

De voorlopige indelingen van de jeugdteams zijn iets aangepast. Ze zijn nu als volgt:

Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2020-2021  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2020-2021  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2020-2021  >>

Waarschijnlijk volgen nog enkele aanpassingen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je jeugdcoördinator of mailen naar de jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesafdeling blijft maar groeien

Ook dit jaar blijft het aantal meisjes bij VV Papendrecht maar groeien. Dit seizoen start de meisjesafdeling met maar liefst 5 teams. MO19-1 speelt op hoog niveau in de Hoofdklasse en is ondergebracht in de Meidenvoetbalacademie. Die staat vanaf deze zomer onder leiding van Ron Renneke. Berry de Leeuw is gebleven als assistent. Net als de afgelopen jaren komen MO17-1, MO15-1 en MO13-1 als elftal uit in de competitie. Daarnaast komt er een nieuwe ploeg bij die 8 tegen 8 gaat spelen. Op dit moment is nog niet bekend of dat team gaat uitkomen als MO13-2 of als MO15-2. Daarnaast spelen veel meisjes bij de jongens. Uiteraard kun ook jij bij Voetbalvereniging Papendrecht komen voetballen. Kom een keer langs op het Slobbengors om een kijkje te nemen of neem deel aan een proeftraining. Informatie over het lidmaatschap staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

Voor meer informatie kun je ons ook mailen:
Jeugdafdeling: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

We gaan weer beginnen!

Het laatste weekend van augustus betekent de officiële start van het nieuwe voetbalseizoen. Dan staan de eerste wedstrijden voor de districtsbeker op het programma. Het coronavirus waart nog steeds rond. We verwachten dat iedereen zich te allen tijde aan alle richtlijnen houden.  Zaterdag 2, Vrouwen 1, G1 en JO19-1 spelen op de 5e zaterdag van maand 8 uit tegen respectievelijk Unitas, Noordeloos, PGS/VOGEL en Nieuw Lekkerland. Op het Slobbengors staan al direct de nodige leuke wedstrijden gepland. Ons eerste start op zaterdag 29 augustus om 14.30 uur tegen Pelikaan. Verder spelen onder meer Zaterdag 3, JO17-1 en JO13-1 thuis. Een dag later bekert Zondag 3 thuis tegen ZBC’97 3. Alle reden dus om naar ons sportcomplex te komen. Het volledige wedstrijdprogramma staat op de website op de pagina Programma.

 

Vacatures jeugd

Hoewel bij de jeugdafdeling de meeste functies zijn ingevuld, hebben we nog enkele vacatures. Het gaat om:

 • Spelbegeleiders voor JO7 t/m JO10.
 • Jeugdscheidsrechters.
 • Keeperstrainer pupillen.
 • Trainers en leiders voor JO12-1, JO10-1 en MO13-2.
 • Trainer voor JO11-2.

Bent u bereid om een openstaande functie te bekleden om weet u iemand die dat zou willen doen, neemt dan contact op met de jeugdafdeling, e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Wijzigen foto spelerspas

Elke voetballer die uitkomt in JO13 of hoger en KNVB-wedstrijden speelt, dient te beschikken over een digitale spelerspas. Deze is onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Alleen met een geldige spelerspas met een correcte en herkenbare foto mag je meedoen aan beker- en competitiewedstrijden. Tot 1 november kan elke speler of teammanager via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app een foto toevoegen of veranderen. Overigens mogen spelers jonger dan 16 jaar dit niet zelf doen. Dat dienen ze over te laten aan een ouder of wettelijke vertegenwoordiger. Belangrijk is, dat in alle redelijkheid verwacht kan worden, dat de arbiter het een goedgelijkende foto vindt en de identiteit kan vaststellen. Zorg voor een recente foto met voldoende contrast. Zijaanzichten, gezichten van te grote afstand, petjes of zonnebrillen zijn niet toegestaan. Je digitale spelerspas is gekoppeld aan je e-mailadres. Voor elk spelend lid is het derhalve belangrijk dat de administratie van VV Papendrecht over zijn of haar juiste e-mailadres beschikt. Zo niet, dan kan deelname aan officiële voetbalduels van de KNVB op de tocht komen te staan. Zorg er daarom voor, dat je huidige e-mailadres bij ons bekend is. Neem voor meer informatie, voor problemen met je spelerspas of voor het doorgeven van wijzigingen, per e-mail contact op met onze ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

Bestellingen webshop ophalen of laten bezorgen

U kunt behalve het Jubileumboek diverse leuke VV Papendrecht-artikelen aanschaffen. Als u een bestelling plaatst in onze webshop, komt deze binnen bij VV Papendrecht. Onder normale omstandigheden wordt de bestelling binnen 10 werkdagen afgehandeld.

 • Als sportpark Slobbengors geopend is, is uw bestelling af te halen in de Commissiekamer van VV Papendrecht. Het Jubileumboek kunt u ophalen in de kantine. Het is alleen mogelijk om daar de bestelling op te halen. Neem hiervoor uw factuur mee. Dit is uw aankoopbewijs.
 • Als sportpark Slobbengors voor langere tijd gesloten is, wordt de bestelling bij u thuis afgeleverd, mits u in Papendrecht of de directe omgeving woont. Daar zijn in principe geen extra kosten aan verbonden.
 • Onbreekbare, niet al te grote en niet al te zware items als het Jubileumboek, het mini-T-shirt, de trainingssokken, de Jubileumbadtas, -sjaal, -handschoenen en -aanvoerdersband kunt u per post laten bezorgen. De verzendkosten bedragen € 8,50.

Dus als u iets leuks wilt kopen voor uzelf of voor een ander, bijvoorbeeld als geschenk, kijk dan in de webwinkel van VV Papendrecht  >>

 

Eerste training Vrouwen 1 en MO19-1

Op zaterdag 15 augustus vond voor MO19-1 en Vrouwen 1 de eerste activiteit van het nieuwe seizoen plaats. Voor onze dames en de meiden van de Meidenvoetbalacademie stond op veld 5 aan het eind van de ochtend een gezamenlijke training op het programma. Ondanks dat vanwege de zomervakantie velen afwezig waren, trotseerden 21 vrouwen de warmte en werkten zich fanatiek in het zweet.

Na de training werd op het Rood-Zwarte Plein een heerlijke lunch verzorgd. Gekozen kon worden uit verschillende broodjes, allerlei beleg en het nodige drinken. De kop is eraf.

 

VV Papendrecht doet mee aan BOB in de sportkantine

Onlangs is in het zuidelijke deel van Zuid-Holland de campagne ‘BOB in de sportkantine’ van start gegaan. Die is erop gericht te voorkomen dat sporters en supporters na kantinebezoek achter het stuur kruipen nadat zij hebben gedronken. VV Papendrecht ondersteunt de campagne uiteraard van harte. Wekelijks zijn veel mensen onderweg van of naar onze sportclub. We willen graag dat die mensen veilig op hun bestemming arriveren. In Zuid-Holland zijn dagelijks 16 mensen het slachtoffer van een verkeersongeval. Het merendeel van de ongevallen vindt zijn oorzaak in gedrag, bijvoorbeeld omdat mensen toch met te veel drank op aan het verkeer deelnemen. Of het nu gaat om de automobilist, de wandelende of fietsende leden of bezoekers: iedereen moet veilig thuiskomen na het bezoeken van het Slobbengors!

 

Keeperstrainers pupillen gezocht

Binnenkort beginnen de pupillenkeepers weer met hun trainingen. Helaas hebben we voor hen in de persoon van Rob Regeer maar één keeperstrainer. Gezien het verschil in leeftijd en niveau tussen de verschillende, jeugdige doelverdedigers is dit eigenlijk te weinig. Daarom zijn we dringend op zoek naar één of twee keeperstrainers voor JO8 tot en met JO12. De pupillenkeepers trainen elke woensdag op veld 5 van 18 tot 19 uur. Wil jij samen met Rob Regeer onze goalies jonger dan 13 jaar training geven, laat dit dan weten aan Rob of stuur een e-mail naar jeugd@vvpapendrecht.nl. Alvast hartelijk dank namens onze pupillenkeepers.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2020-2021  (11 augustus 2020)

De derde Weekbrief van het seizoen 2020-2021 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht is 100!!!’, ‘VV Papendrecht viert 100-jarig bestaan’, ‘Afhalen en kopen Jubileumboek’, ‘Alles weer netjes en opgeruimd’, ‘Toegang sportcomplex opgeschoond’, ‘Opknappen bestuurskamer nadert voltooiing’, ‘Jubileumreceptie uitgesteld’, ‘Bestellingen webshop ophalen of laten bezorgen’, ‘VV Papendrecht doet mee aan BOB in de sportkantine’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 21’, ‘Keeperstrainers pupillen gezocht’, ‘Trainingen en trainingsschema’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief wordt meestal eens per twee weken uitgebracht. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Oefenprogramma A-selectie

Nog even en dan worden er weer wedstrijden gespeeld op het Slobbengors, te beginnen door ons eerste. Het voorlopige oefenprogramma van de A-selectie is als volgt:

Zaterdag 15 augustus
14.30 uur: Papendrecht 1 – GJS 1

Dinsdag 18 augustus
20.00 uur: Papendrecht 1 – Sparta AV 1

Zaterdag 22 augustus
12.00 uur: XerxesDZB <23- Papendrecht 2

Dinsdag 25 augustus
20.00 uur: Papendrecht 1  – Poortugaal Za1
20.00 uur: Papendrecht 2 – RVVH Za2

Dinsdag 1 september
20.00 uur: Papendrecht 1 – Brielle Za1
20.00 uur: Papendrecht 2 – Poortugaal 2

Dinsdag 8 september
20.00 uur: Papendrecht 1 – SHO 1
20.00 uur: Papendrecht 2 – SHO 2

We willen iedereen nadrukkelijk oproepen zich voor, tijdens en na het voetballen te houden aan alle coronamaatregelen.

 

Trainingen en trainingsschema

Het seizoen 2020-2021 is begonnen. Aangezien het coronavirus nog steeds op de loer ligt, is het van het grootste belang dat we ons allemaal aan alle richtlijnen houden. Wij begrijpen heel goed dat dit vervelende maatregelen zijn, maar we dienen elkaar bewust te maken van de risico’s die er zijn. Een eventuele uitbraak op de vereniging heeft niet alleen vervelende gevolgen voor de club maar ook voor onze leden. We vertrouwen op jullie medewerking. Wij verwachten dat iedereen elkaar aanspreekt als de maatregelen niet opgevolgd of gerespecteerd worden. De zaterdagselectie heeft inmiddels de eerste trainingen achter de rug. De overige ploegen starten binnenkort.

 • Woensdag 12 augustus: JO19-1
 • Zaterdag 15 augustus: Vrouwen 1 en MO19-1
 • Maandag 24 augustus: overige senioren en overige jeugd, in afstemming met de trainer

Het trainingsschema voor de komende periode staat op de website op de pagina Trainingen  >>

Het betreft een voorlopig trainingsschema. Naar verwachting zullen tot de start van de competitie nog enkele kleine aanpassingen worden doorgevoerd. Aan eenieder wordt met klem gevraagd met elkaar rekening te houden, het aangewezen trainingsveld en de opgegeven begin- en eindtijden aan te houden, zodat we allemaal aan trainen toe kunnen komen. Houd je aan de opgestelde Regels voor de Trainingen  >>

Hebt u vragen of opmerkingen, dan kunt u dit per e-mail laten weten aan onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Afhalen en kopen Jubileumboek

Het Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht is vanaf heden verkrijgbaar. Bestelde exemplaren zijn af te halen in de kantine. Dit kan je doen tijdens de gebruikelijke openingsuren van de kantine (zaterdagmiddag). Mocht u het boek echt niet kunnen afhalen, hebt u niemand die dat voor u kunt doen en woont u in Papendrecht of de directe omgeving, dan kunt u per e-mail contact opnemen met de Jubileumcommissie via jubileum@vvpapendrecht.nl om het bij uitzondering te laten bezorgen. Als je het boek via een waardebon hebt gekocht of gekregen, dan hebben we de code nodig op de waardebon. Die code is jouw bestelbewijs. Ben je de bon of code kwijt zijn? Neem dan contact op met de Jubileumcommissie. Wij kunnen deze voor je achterhalen.


Presentatie Jubileumboek (foto: Guillaume Kortekaas)
Van links naar rechts: Niels van Heteren, Teus van der Have en Bram Blom

Als je het boek via de webshop hebt gekocht, dan staat je naam op de lijst met bestellingen. Je kunt voor de zekerheid je bestelbevestiging laten zien die je per e-mail hebt ontvangen, maar in principe is het doorgeven van je naam voldoende om het boek mee te krijgen. Staat je naam niet op de lijst en mocht je geen bestelbevestiging hebben ontvangen of deze zijn kwijtgeraakt, neem dan ook contact op met jubileum@vvpapendrecht.nl. Uiteraard kan het boek nog steeds aangeschaft of besteld worden voor de prijs van € 24,99. Dit kan behalve in de kantine ook bij de webwinkel van VV Papendrecht  >>

Dus mocht u het Jubileumboek nog niet in uw bezit hebben, koop dan dit prachtige historische overzicht van onze 100-jarige vereniging, voor uzelf of als verjaardagscadeau.

De Jubileumcommissie

 

Jubileumreceptie uitgesteld

De honderdste verjaardag van VV Papendrecht hebben we gelukkig op een mooie wijze kunnen vieren. De recente toename van het aantal coronabesmettingen zorgt helaas voor dusdanig veel onzekerheid dat het bestuur en de Jubileumcommissie hebben moeten besluiten de Jubileumreceptie van volgende maand uit te stellen naar juni 2021. De aanhoudende coronacrisis zorgt er voor verder dat niet zeker is of de laatste twee jubileumactiviteiten die voor 2020 op het programma staan, namelijk de Pubquiz over 100 jaar Voetbalvereniging Papendrecht (10 oktober) en de Duchennedag (7 november) kunnen doorgaan. Binnen niet al te lange tijd zal daarover beslist worden. Zodra meer bekend is, zal erover bericht worden. Houd daarom onze mediakanalen in de gaten.

 

Jubileum-Nieuwsbrief 21

Op 1 augustus 2020 is VV Papendrecht precies 100 jaar jong geworden. Dit is op gepaste wijze gevierd. Tijdens die viering is het Jubileumboek gepresenteerd dat vanaf heden te koop is. Aangezien het coronavirus helaas aan een nieuwe opmars lijkt te zijn begonnen, hebben het bestuur en de Jubileumcommissie moeten besluiten de Jubileumreceptie van volgende maand uit te stellen naar juni 2021. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de 21e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 21 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Subsidiecommissie van start

Bij de laatste Algemene Ledenvergadering werd de wens uitgesproken om in de loop van dit jaar een Subsidiecommissie te vormen. Die is recentelijk van start gegaan en bestaat uit Dieter Hasenbein en Mathilde Schram. De Subsidiecommissie gaat onderzoeken welke subsidies interessant zouden kunnen zijn voor VV Papendrecht. Bent u bekend in de wereld van subsidies, zou een bijdrage willen leveren aan of zitting willen nemen in de Subsidiecommissie, neem dan contact op met Dieter of Mathilde of stuur een e-mail naar onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht wenst de Subsidiecommissie veel succes.

 

Opknappen bestuurskamer nadert voltooiing

Onder leiding van onze erevoorzitter wordt de bestuurskamer gemoderniseerd. Deze begint er al schitterend uit te zien. Recentelijk is prachtige, donkere vloerbedekking gelegd. GerritS. heeft het hang-en-sluitwerk van de openslaande ramen verbeterd. Deze kunnen nu op een kier gezet worden, zonder dat ze van buitenaf geopend kunnen worden. De volgende fase betreft het opknappen van de keuken van de bestuurskamer.

   

 

Voorlopige indeling lagere seniorenteams

De voorlopige indeling van de lagere seniorenteams is beschikbaar. Staat je naam er niet bij, is je naam foutief geschreven, ben je volgens jou in een verkeerde ploeg ingedeeld of heb je een andere vraag over de voorlopige indeling, dan kun je per e-mail contact opnemen met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

Klik hier voor de voorlopige indeling van de lagere seniorenteams  >>

 

Alles weer netjes en opgeruimd

Direct na afloop van het Oudejaarsavondfeest begonnen midden in de nacht de nodige volhouders al met de eerste opruimwerkzaamheden. Sommigen lagen daardoor pas op bed, toen de ochtend al aangebroken was. Al was dat een ervaring die een enkeling na de vrijdagavondtraining al eerder had meegemaakt.

    

Ondanks een korte nacht was op zaterdag 1 augustus de schoonmaakploeg aan het begin van de middag op het Slobbengors paraat om alles op te ruimen, proper te maken en weer op de juiste plek te zetten. Halverwege de middag was die klus geklaard.

     

VV Papendrecht bedankt iedereen die ervoor gezorgd heeft dat ons sportcomplex na afloop van de viering onze 100e verjaardag er weer keurig bij ligt.

 

VV Papendrecht viert 100-jarig bestaan

Op 1 augustus is onze vereniging 100 jaar oud geworden. De club is in 1920 opgericht door een tiental mannen in café Wapperom (waar nu restaurant Jut & Jul zit). Op vrijdagavond 31 juli, oudejaarsavond, en de daaropvolgende nachtelijke uren hebben we dat op gepaste wijze gevierd. Want helaas was het voor ons een moeilijke aanloop naar het jubileum. De meeste evenementen zijn verzet naar 2021 en heel even was de vrees dat we ook de oudejaarsavond niet konden vieren. Maar gelukkig mochten we volgens het RIVM met 100 leden bij elkaar komen om deze bijzondere verjaardag te vieren.

    

Iedereen werd bij de ingang welkom geheten, waarna Wim Erkelens, voorzitter van de Jubileumcommissie, het openingswoord verzorgde. Het Rood-Zwarte Plein was sfeervol versierd en alle aanwezigen werden goed bediend door de kantinevrijwilligers. Zij offerden zich op om iedereen te voorzien van drankjes en een hapje. Vanzelfsprekend werden er ook oliebollen geserveerd en stond er een kerstboom op het plein. Het was een oudejaarsavond zoals die behoort te zijn, alleen was het deze keer nog 25 graden in de avond.

    

In de loop van de avond werd ons officiële jubileumboek gepresenteerd door Niels van Heteren en door hem overhandigd aan Teus van der Have en Erevoorzitter Bram Blom. De ouders van Teus waren er vanaf de oprichting bij en waren 50 jaar lang vrijwilliger voor de vereniging. Maar vooral het enthousiasme van Teus met zijn verhalen over vroeger was voor schrijver Niels een mooie motivatie om het boek te schrijven. Het boek telt 172 pagina’s en is te koop via onze webshop  >>

   

Om middernacht was het dan zover. We telden met zijn allen af en proostten op het 100-jarige bestaan van onze prachtige vereniging met een glas bubbels. Er werd een klein feestje gevierd met DJ John en zijn geluidstechnici. Het hoogtepunt was het prachtige vuurwerk boven het hoofdveld. Het vuurwerk was tot in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht te zien.

Nu we als vereniging eindelijk 100 jaar zijn, kan de Jubileumcommissie niet wachten om de rest van de jubileumactiviteiten te organiseren. Zo staan in 2021 een receptie, de Feestweek, reünies, Jubileumwedstrijden tegen VV Drechtstreek en FC de Rebellen (oud-profs), het KNVB Zuid I G-Toernooi en diverse activiteiten voor de jeugd op het programma. Er zullen nog heel wat mooie feestjes volgen voor onze 100-jarige vereniging.

 

VV Papendrecht is 100!!!

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920.
Dat betekent dat VV Papendrecht een eeuw jong is.

GEFELICITEERD MET ONS!!!

Kort na het begin van 1 augustus 2020 werd dit gevierd middels een spetterend vuurwerk  >>

    

We bedanken iedereen die ervoor gezorgd heeft dat we deze geweldige mijlpaal hebben kunnen bereiken.

VV Papendrecht  een club met historie en toekomst!