Terug
Berichten augustus 2019

We gaan weer beginnen!  (31-08-2019)

Nog even en dan gaan we weer beginnen. Op zaterdag 31 augustus staan de eerste bekerwedstrijden van het seizoen 2019-2020 gepland. Papendrecht MO19-1 start om 10.00 uur met een uitwedstrijd tegen HSSC’61 MO19-1. JO19-1 begint om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit JO19-1. Ook Papendrecht 1 opent het bekerprogramma met een thuiswedstrijd. RVVH 1 is de tegenstander.

 

Indelingen beker en competitie

De bekerindelingen en de meeste indelingen voor de competitie voor het nieuwe seizoen zijn bekendgemaakt. Voor de meeste ploegen begint de competitie het voorlaatste weekend van september. Het kan daarom zijn, dat de competitie-indeling van je ploeg nog niet bekend is of dat het om een voorlopige indeling gaat. Ben jij ook benieuwd, welke tegenstanders je komend jaar gaat treffen? Ga dan naar de pagina Teams  >>
Heb je een breed scherm, dan kan je naar die pagina gaan door van de menubalk het item Voetbal te selecteren en vervolgens voor Teams te kiezen. Op de pagina Teams staan alle ploegen van VV Papendrecht. Klik vervolgens op de ploeg van jouw voorkeur om naar de bijbehorende teampagina te gaan. Op elke teampagina staan vier vakjes, achtereenvolgens Stand, Uitslagen, Programma, Beker. Door bijvoorbeeld op Beker te klikken, verschijnt informatie over de beker in beeld. Op elke teampagina staan gegevens van het betreffende team, voor zover die bij ons bekend zijn. Ontbreekt de nodige informatie? Laat dat ons dan per e-mail weten: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (28-08-2019)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht: een bruisende club’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3’, ‘Veilingitems voor Eeuwfeestdiner gezocht’, ‘Rood-Zwarte hok opgeknapt, Jubileumvlag’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 6’, ‘Drechtstreek – Papendrecht op 7 september’, ‘Wijzigingen spelregels’, ‘Alternatief trainingsschema’, ‘Meidenvoetbalacademie van start’, ‘Vrouwen 1 begint met doelpuntloos gelijkspel’, ‘G1 wint karrenvracht aan prijzen bij toernooi’, ‘Indelingen beker en competitie’ en ‘We gaan weer beginnen!’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen elke twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 3

Woensdag 28 augustus was alweer de laatste dag van de Voetbaldagen. Ook deze dag was ingekort, maar zoals altijd kan je nooit helemaal op de weersvoorspellingen rekenen. In plaats van te starten met zon begon het zelfs een heel klein beetje te regenen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen vonden het eigenlijk alleen maar lekker. Ook deze ochtend werd niet getraind. Gelijk werd gestart met het WK-spel. Op twee velden streden 10 teams in 2 leeftijdsklassen tegen elkaar. De verschillende teams werden begeleid door diverse trainers en spelers van het eerste elftal. Het was heel leuk om te zien, hoe eenieder zo zijn eigen manier van coachen had. De winnaars waren Mexico bij de kinderen onder 9 jaar en bij de kinderen ouder dan 9 was Engeland de grote winnaar.

   

Na de lunch speelden de jongste kinderen nog een partijtje tegen de begeleiding. Daarna was het alweer tijd voor de prijsuitreiking. De leiding, bestaande uit Dennis Zaal en Mark Schreurs, kan terugkijken op drie warme maar zeer succesvolle dagen.

   

Tot slot een bedankje aan iedereen, die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019: van trainers tot kantinemedewerkers en van waterdragers tot zonnebrandinsmeerders. Deze dagen hadden niet gehouden kunnen worden zonder al deze vrijwilligers.

BEDANKT EN TOT VOLGEND JAAR!

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 2

Op dag 2 van de Westfalia-Voetbaldagen van voetbalvereniging Papendrecht was het wederom heet. Het KNMI noteerde officieel de tweede landelijke hittegolf van het jaar. Nog nooit eerder sinds het begin van de metingen was er zo laat in het jaar een hittegolf. Ondanks dat stonden de kinderen om 10.00 uur weer te trappelen om te beginnen. Aangezien het Nationaal Hitteplan nog steeds van kracht was, was het programma wel opnieuw ingekort. In plaats van om 16.00 uur zouden ze om 14.00 uur stoppen. In de ochtend werd het trainen overgeslagen en werd gelijk gestart met 4×4. Met steeds wisselende teams werden de wedstrijdjes gespeeld. Tussen het voetballen door werd veel gedronken en probeerde iedereen de schaduw op te zoeken.

     

Na een toch wel intensieve ochtend was het tijd voor de lunch. De dag werd afgesloten met een waterballonnengevecht. Werkelijk niemand ging droog naar huis. Woensdag is alweer de laatste dag. Mocht het wederom heel warm worden, dan zal het dagprogramma eveneens ingekort worden.

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen Dag 1

Op maandag 26 augustus startte de tiende editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen, die mede mogelijk gemaakt worden door sponsor Westfalia Fruit. De eerste dag stond in het teken van voetbal, zon en water. Om 9.30 uur verzamelden de 99 deelnemers zich in de kantine om daar te horen in welk team ze ingedeeld zouden worden. Van Manchester City tot Liverpool en van Juventus tot FC Barcelona, alle Europese topteams waren vertegenwoordigd. Het ochtendprogramma bestond gewoontegetrouw uit diverse trainingsoefeningen. Vanwege de aanhoudende hitte heeft het KNMI Code Geel afgegeven en is het Nationaal Hitteplan van het RIVM actief. Het middaggedeelte was daarom ingekort. Na de partijtjes werd om 14.30 uur het actieve gedeelte afgesloten. Met een ijsje en een koude douche van de trainers werden de deelnemers uitgezwaaid.

    

Alle vrijwilligers hebben er heel de dag voor gezorgd, dat de kinderen voldoende bleven drinken en op tijd werden ingesmeerd. Dat was dus weer super geregeld, een grote pluim aan alle vrijwilligers. Vanavond weer afkoelen en morgen op naar dag 2.

 

Meidenvoetbalacademie van start

Onlangs is de meidenvoetbalacademie van VV Papendrecht officieel van start gegaan. Inmiddels hebben de meiden van MO19-1 de nodige trainingen achter de rug, die geleid werden door Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal.

Ben jij een meisje in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar en heb je interesse om deel te nemen aan onze meidenvoetbalacademie? Of wilt u daaraan een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Monique Klooster (Technisch Coördinator Meisjes/Dames) of Dennis Zaal.
E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.

 

Wijzigingen spelregels

Eerder dit jaar zijn enkele voorgestelde spelregelwijzigingen goedgekeurd, die aan het begin van het nieuwe seizoen zijn ingegaan. Enkele voorbeelden zijn:

 • Bij een inworp moeten tegenstanders ten minste 2 meter afstand houden van het punt op de zijlijn, waar de inworp wordt genomen, zelfs als de inwerper zich ver achter de lijn bevindt.
 • Bij de doorvoeren van een wissel dient de speler die gewisseld wordt, het speelveld te verlaten bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn, tenzij de scheidsrechter anders beslist.
 • Scheidsrechters mogen gele of rode kaarten tonen aan teamofficials.
 • Alle verbale overtredingen, zelfs als ze gericht zijn tegen een wedstrijdofficial, worden bestraft met een indirecte vrije trap.
 • Als bij een vrije trap drie of meer spelers van de verdedigende partij een muurtje vormen, dan moeten de aanvallers op ten minste 1 meter van het muurtje staan, totdat de bal in het spel is. Als bij het nemen van de vrije schop een speler van de aanvallende partij zich op minder dan een meter van het muurtje bevindt, dan wordt een indirecte vrije schop toegekend.
 • Bij een doelschop is de bal in het spel, wanneer deze is getrapt en duidelijk beweegt. De bal hoeft het strafschopgebied dus niet direct te verlaten. Bij het nemen van een doelschop dienen tegenstanders buiten het zestienmetergebied te blijven, totdat de bal in het spel is.

Verder is formulering rond het begrip hands aangescherpt om zo meer duidelijkheid te verschaffen, met name in die gevallen, waarbij onopzettelijk hands toch een overtreding is. Meer hierover kunt u lezen is het document Spelregelwijzigingen Seizoen 2019-2020  >>
Klik hier voor het document Spelregels Veldvoetbal Seizoen 2019-2020 >>
Klik hier voor het document Handboek Competitiezaken Veldvoetbal 2019-2020  >>

 

Alternatief trainingsschema

Voorlopig kunnen de velden 2 en 4 nog niet gebruikt worden. Daarom wordt vanaf heden met een alternatief trainingsschema gewerkt, zie hieronder. Het betekent flink inschikken, maar op deze manier kan toch getraind worden voorafgaand aan de start van de officiële wedstrijden. We verzoeken iedereen dringend zich te houden aan de begin- en eindtijden en met elkaar rekening te houden, zodat eenieder aan trainen toekomt.

Maandag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 3:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams)
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Dinsdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 3:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 3:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-1 en MO19-1
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Woensdag
18.00-19.00 uur veld 5:  JO8 en JO9 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 3:  JO15 (alle teams)
19.00-20.00 uur veld 5:  JO17 (alle teams) en G1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-2
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 4 t/m 8

Donderdag
17.15-18.15 uur veld 5:  JO13-1
18.00-19.00 uur veld 3:  JO10 en JO11 (alle teams)
18.00-19.00 uur veld 5:  JO13-2 en JO13-3
19.00-20.00 uur veld 3:  MO13-1 en MO15-1
19.00-20.00 uur veld 5:  MO17-1 en Vrouwen 1
20.00-21.30 uur veld 3:  JO19-1, MO19-1, Zat 3 en 4
20.00-21.30 uur veld 5:  Zaterdag 1 en 2

Vrijdag
20.15-21.30 uur veld 5: Zondagteams

 

Jubileum-Nieuwsbrief 6

VV Papendrecht is inmiddels 99 jaar oud. Ook tijdens de zomer werd én wordt door de leden van de Jubileumcommissie koortsachtig doorgewerkt aan het feestprogramma rond het 100-jarig jubileum van onze club. De agenda wordt steeds concreter. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de zesde Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 6 downloaden door hier te klikken  >>
Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Geen Soos op 28 augustus

Tijdens het seizoen vindt wekelijks op woensdagmiddag de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos plaats in onze kantine. Vanwege de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen is er op woensdag 28 augustus echter geen Soos.

 

Rood-Zwarte hok opgeknapt, Jubileumvlag

De afgelopen periode is wederom het nodige werk verricht op het Slobbengors. Zo zijn de meeste paden mooi geasfalteerd. Verder is een Jubileumvlag opgehangen aan een vlaggenstok bij de hoofdgang. Tussen twee geel-zwarte vlaggen van hoofdsponsor NOSUCH wappert nu een prachtige Jubileumvlag.

   

Uiteraard heeft ook de Werkploeg veel gedaan. Zo is het houten, Rood-Zwarte hok fraai opgeknapt. Het kan daarom weer gebruikt worden om eten en drinken te verkopen tijdens de zaterdagen. De Werkploeg kan nog wel wat hulp gebruiken. Mocht u daarvoor interesse hebben, neem dan per e-mail contact op met onze voorzitter Hans Jonker: voorzitter@vvpapendrecht.nl.

    

 

Voorstel Rookvrij VV Papendrecht

In de Algemene Ledenvergadering van november 2018 werd besloten een advies uit te werken om te komen tot een rookverbod op de accommodatie van voetbalvereniging Papendrecht. De leden Bert Duthler en Mischa van Heteren hebben een advies betreffende het rookbeleid opgesteld, dat stapsgewijs moet leiden tot een algeheel rookverbod. Aan de hand van het advies heeft het bestuur het voorstel uitgewerkt, dat ter stemming zal worden ingebracht in de Algemene Ledenvergadering van 2019.

Inleiding
Het belangrijkste argument voor het rookverbod is het feit, dat wij onze kinderen alsmede mensen met gezondheidsproblemen als longklachten in een rookvrije omgeving willen laten recreëren en dat wij willen bijdragen aan het initiatief ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Citaat uit rookvrijegeneratie.nl
De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt schadelijk meeroken. Een rookvrije sportvereniging draagt bij aan een rookvrije generatie.

Huidige situatie
De vereniging houdt zich aan de Tabaks- en Rookwarenwet. Voor VV Papendrecht betekent dit, dat niet gerookt mag worden in de kantine en het verenigingsgebouw. Aan de voor- en achterzijde van de kantine zijn rookplekken ingericht. Aan de ingang veldzijde van het verenigingsgebouw is een informele rookplek.

   

VV Papendrecht streeft op termijn naar een volledig rookvrij sportcomplex. Het instellen van het rookverbod heeft de goedkeuring nodig van de leden. In de Algemene Ledenvergadering van 25 november 2019 zal het voorstel ter stemming worden gebracht. Om te komen tot het rookverbod zal een aantal stappen doorlopen worden.

Stappen
De volgende stappen zijn te onderscheiden:

 1. Opstellen advies rookbeleid voor de accommodatie van VV Papendrecht door Bert Duthler en Mischa van Heteren (gereed).
 2. Accordering door het bestuur voor verdere uitwerking van het definitieve voorstel van de rookvrije accommodatie (gereed).
 3. Definitieve uitwerking voorstel door de secretaris (gereed).
 4. Accordering definitieve voorstel door het bestuur (gereed).
 5. Communicatie naar de leden van voorstel via onze mediakanalen (gereed).
 6. Ter stemming brengen van het voorstel in de Algemene Ledenvergadering van november 2019.
 7. Communicatie van het voorstel rookvrije accommodatie (indien voorstel is aangenomen).
 8. Implementatie voorstel rookvrije accommodatie (indien voorstel is aangenomen).

Voorstel invoering rookvrije accommodatie
Voorgesteld wordt om over te gaan op een volledig rookvrije accommodatie.

Vanaf 01-01-2020

 • Tijdens jeugdwedstrijden mag, buiten de vastgestelde rookplekken, niet meer op de accommodatie van VV Papendrecht worden gerookt tot aan 13:00 uur, tenzij jeugdwedstrijden op een later tijdstip plaatsvinden.
 • Twee herkenbare rookplekken zullen worden ingericht. De rookplekken zijn gesitueerd aan de achterzijde (kant fietsenstalling) van de kantine en de achterzijde (dijkzijde) van het verenigingsgebouw.
 • Tribune hoofdveld wordt volledig rookvrij.
 • Tijdens trainingen van jeugdteams mag langs de velden niet meer worden gerookt.

Vanaf 01-01-2021

 • Volledig rookvrije accommodatie van VV Papendrecht. Dit houdt in, dat nergens op ons sportcomplex gerookt mag worden. Er zullen dan geen rookplekken meer zijn.

Uitgangspunten
VV Papendrecht hanteert de volgende uitgangspunten:

 • Van ieder lid en elke vrijwilliger wordt verwacht het rookbeleid van de club te handhaven en zijn of haar familieleden, vrienden en kennissen hierop aan te spreken.
 • Asbakken zullen worden geplaatst op de voor rokers bestemde plekken.
 • VV Papendrecht vindt dat trainers, begeleiders en ouders een voorbeeld zijn voor de jeugdspelers en verwacht daarom, dat zij zich zullen inzetten om de accommodatie rookvrij te krijgen en te houden.
 • Ter ondersteuning van de het rookvrij maken van onze accommodatie zullen aandachtsborden van de Rookvrije Generatie op verschillende strategische plekken worden opgehangen.

Uit praktische overwegingen en vooruitlopend op het rookvrije beleid zal het rookhok bij de ingang van de kantine bij de start het nieuwe voetbalseizoen verplaatst worden naar de achterzijde (zijde fietsenstalling) van de kantine.

Reageren
Wilt u reageren op het voorstel, dan kunt u dit doen door het sturen van een e-mail naar onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.
U kunt het Voorstel Rookvrij VV Papendrecht tevens hier downloaden  >>

 

Start trainingen

Zoals eerder gemeld zijn de XtraGrass-velden, de velden 2 en 4, voorlopig nog niet beschikbaar voor trainingen en wedstrijden. In de voorlaatste week van augustus starten de selectieteams op de velden 3 en 5. Aangezien we van de gemeente Papendrecht die natuurgrasvelden maar beperkt mogelijk belasten, zullen de overige teams helaas pas later kunnen beginnen met trainen. Dit zal nog wel met een alternatief trainingsschema gaan plaatsvinden. Het is de doelstelling om het volledige trainingsschema in de tweede helft van september in te laten gaan. De komende weken houden we via onze mediakanalen iedereen op de hoogte betreffende de beschikbaarheid van de velden en de start van de trainingen.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Goede voetbalschoenen voor Voetbaldagen gezocht

Enkele deelnemers aan de VV Papendrecht Westfalia-Voetbaldagen beschikken nog niet over goede voetbalschoenen. We zijn voor hen op zoek naar:

– 2 paar maat 30;
– 2 paar maat 31;
– 1 paar maat 34;
– 2 paar maat 35.

Hebt u bovengenoemde voetbalschoenen en wilt u ze kwijt? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.
Je maakt er een aantal kinderen ontzettend blij mee! Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2019-2020  (14-08-2019)

De derde Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Voorstel Rookvrij VV Papendrecht’, ‘Bedankje van Joop Warner’, ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019’, ‘Vacatures jeugd’, ‘Gert en Wilma van Wijngaarden lid Business Club’, ‘Jubileumcommissie dendert door!’, ‘Website in onderhoud’, ‘VV Papendrecht bestaat 99 jaar’, ‘VV Papendrecht gastheer van Zuid-Afrikaans schoolvoetbalteam’, ‘Goede voetbalschoenen voor Voetbaldagen gezocht’, ‘Velden 2 en 4 niet op tijd beschikbaar’, ‘Marc de Groen, leider van Papendrecht 1’, ‘Training en picknick Vrouwen 1’ en ‘Oefenprogramma selectieteams’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen elke twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht gastheer van Zuid-Afrikaans schoolvoetbalteam

Van maandag 16 tot en met vrijdag 27 september zal onze club gastheer zijn van een schoolvoetbalteam uit Zuid-Afrika. Spelers en begeleiding van Cloetesville High School uit Stellenbosch zullen in het kader van een leiderschapsprogramma een bezoek brengen aan Nederland en in dit geval Papendrecht. De jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar hebben 2 jaar fondsen geworven om deze reis te maken, bijvoorbeeld door ouderen te helpen of straten te vegen. Dit project heeft als voornaamste doelstelling om jongeren een betere toekomst te bieden en hen te behoeden voor de dagelijkse en moeilijke omstandigheden zoals drugsoverlast, bendeoorlogen, HIV/Aids en armoede. Samen met de stichting Friends of Stars in their Eyes en VV Papendrecht zal worden getracht om een gevarieerd en leuk programma aan te bieden, waarbij sportieve, educatieve en culturele activiteiten elkaar af zullen wisselen. VV Papendrecht zoekt enthousiaste mensen en partijen, die deelgenoot willen worden van dit mooie project. Met name gastouders, die voor de gehele periode of een deel ervan 1 of 2 spelers willen opvangen, zijn van harte welkom. Moet u in deze periode gewoon naar uw werk? Geen probleem, daar is over nagedacht. En mocht u op een andere manier een bijdrage willen leveren aan dit verblijf, dan kan dat natuurlijk ook. Het is in ieder geval een gegeven, dat het een onvergetelijke ervaring zal zijn voor deze spelers, maar ook zeker voor alle betrokkenen! Voor meer informatie kunt u terecht bij Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal. E-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl, Tel.: 06 – 31005674.

 

Jubileumcommissie dendert door!

Ook in de zomerstop werd én wordt door de leden van de Jubileumcommissie koortsachtig doorgewerkt aan het feestprogramma rond het 100-jarig bestaan van VV Papendrecht. In de zinderende hitte werd, op de plaats waar volgend jaar de grote feesttent moet verrijzen en in de schaduw van het jubileumlogo, vergaderd over de plannen voor volgend jaar. De agenda wordt steeds concreter. Noteert u maar alvast:

21 november 2019   Eeuwfeestdiner voor ondernemers
18 april 2020   Reünie 40-60 jaar
16 mei    Van ’t Geloof Penaltybokaal (jeugd)
6 juni     KNVB G-toernooi
17 juni   Reünie 60-120 jaar
18 juni   Theatervoorstelling ‘100 jaar VV Papendrecht’
19 juni   Feestavond
20 juni   Feestavond
31 juli    Oudejaarsavond
25 september   Jubileumreceptie
26 september   Reünie 20-40 jaar

Voor de Jubileumwedstrijd (augustus) wordt nog een geschikte datum gezocht. Het Jubileumbier wordt eind oktober verwacht in de kantine! Verder werd onlangs bekend, dat een rood-zwart team volgend jaar gaat deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen. Onder leiding van Erevoorzitter Bram Blom gaan Peter Michielse (Erelid), Marc de Groen (leider eerste elftal) en Wim Erkelens (voorzitter Jubileumcommissie) de strijd aan met de kilometers en de blaren. Doel van het kwartet is om geld bijeen te brengen ten behoeve van de Jubileumactiviteiten. Ook het begeleidingsteam is al voor een groot deel geformeerd. Nelie Sterrenburg (coach), Thea Vuurens (verzorging), Addy Matena en Peter van der Linde (catering) staan de vier helden bij. Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Oefenprogramma selectieteams

Nog even en dan maken de spelers van de selectieteams hun eerste oefenminuten van het nieuwe seizoen. Vrouwen 1 speelt op donderdag 22 augustus vanaf 20.00 uur een uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland Vr1. JO19-1, JO17-1, JO15-1 en JO13-1 hebben op zaterdag 24 augustus een voorbereidingstoernooi bij voetbalvereniging Hardinxveld. Papendrecht 1 begint met een toernooi bij DFC, waaraan ook EBOH en Wieldrecht deelnemen. Het is verdeeld over twee dagen, namelijk 15 en 17 augustus. De aanvangstijden zijn respectievelijk 19.15 en 14.00 uur. Het is overige oefenprogramma van de A-selectie is als volgt.

Dinsdag 20 augustus 2019
– 20.00 uur: Groote Lindt 1 – Papendrecht 1

Zaterdag 24 augustus 2019
– 14.30 uur: Papendrecht 1 – Sparta AV 1
– 12.00 uur: Papendrecht 2 – Smitshoek 2

Dinsdag 27 augustus 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – Rijsoord 1
– 20.00 uur: Rijsoord 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 3 september 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – VVGZ 1
– 20.00 uur: Antibarbari 2 – Papendrecht 2

Dinsdag 10 september 2019
– 20.00 uur: Papendrecht 1 – XerxesDZB 1
– 20.00 uur: RVVH 2 – Papendrecht 2

 

Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019

Dit jaar vindt met dank aan Westfalia Marketing B.V. de tiende editie plaats van de VV Papendrecht-Voetbaldagen. Ze zijn op 26, 27 en 28 augustus. Bijna 100 kinderen doen mee.

Programma voor de deelnemers
Maandag 26 augustus
Start (kantine): 9.30 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.30 uur voor 5-6 jaar.
Dinsdag 27 augustus
Start (omgekleed): 10.00 uur.
Einde: 16.00 uur voor 7-13 jaar en 13.30 uur voor 5-6 jaar.
Woensdag 22 augustus
Start (omgekleed): 10.00 uur voor 7-13 jaar en 12.30 uur voor 5-6 jaar.
Einde: 16.00 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Het zou dus kunnen, dat een trainingsdag eerder afgelopen is dan gepland. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluitende dag. Meer informatie staat in de informatiebrief die u hier kunt downloaden  >>
De organisatie is momenteel drukdoende met de laatste zaken te regelen. Altijd weer een hele operatie van zaken die geregeld moeten zijn: begeleiding, kantinecrew, tenues, ballen, trainingsmaterialen, oorkondes, etc. Maar met vereende krachten gaat dat natuurlijk allemaal goed komen en gaan wij er met zijn allen drie fantastische voetbaldagen van maken.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2019

 

Website in onderhoud

Momenteel worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de website. Dit betekent, dat bepaalde pagina’s tijdelijk niet opgeroepen kunnen worden of dat bepaalde onderdelen niet of niet goed werken. Onze excuses hiervoor. We hopen de problemen zo snel mogelijk te verhelpen. Mocht u een fout zijn tegengekomen zijn, laat dit ons dan weten.
E-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Gert en Wilma van Wijngaarden lid Business Club

Onlangs hebben Gert en Wilma van Wijngaarden zich ook bij de Business Club vv Papendrecht gevoegd. Gert van Wijngaarden is een goede bekende voor VV Papendrecht. Hij was 9 jaar lang onze beschermheer en is sinds eind november vorig jaar erelid van onze club. Gert is met Autobedrijf Van Wijngaarden jarenlang hoofdsponsor geweest. 42 jaar lang werkte hij nauw samen met medebestuurslid Mark Kalishoek in het autobedrijf. Tevens waren zij samen betrokken bij VV Papendrecht. Een bijzondere positie die ze deelden met Cees van Swieten van Esbi en later met zijn zoon Wim van Swieten. Maar dit had Gert niet kunnen doen zonder de onvoorwaardelijke steun van Wilma. “Zoals er vaak wordt gezegd: achter elke succesvolle man staat een krachtige vrouw”, aldus Gert. Hij is haar dan ook ontzettend dankbaar. Wij verwelkomen Gert en Wilma van Wijngaarden van harte bij onze Business Club.


Danielle Bouter van de Business Club en Gert van Wijngaarden

 

Bedankje van Joop Warner

Eind 2018 werd ik getroffen door een herseninfarct. Een dergelijke gebeurtenis zet je hele leven op zijn kop. Na opname ziekenhuis en revalidatiecentrum intensief aan het revalideren geslagen. Het revalidatietraject duurt circa 1,5 jaar. Maar: ‘zonder strijd geen overwinning’. Vanaf deze plek wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling, attenties, belletjes, bezoekjes etc. Dit heeft mij echt geholpen. Hopelijk tot betere tijden.

Joop Warner

 

Velden 2 en 4 niet op tijd beschikbaar

Onze hybridevelden, de velden 2 en 4, zullen, ondanks intensieve contacten tussen het bestuur en de gemeente Papendrecht, niet op tijd beschikbaar zijn voor de eerste trainingen. De XtraGrass-velden, die door een externe partij worden onderhouden, zijn onvoldoende hersteld. Wij zetten, net als vorig jaar, vraagtekens bij de manier hoe het onderhoud is uitgevoerd.

   

Wij willen benadrukken, dat de gemeente Papendrecht en het bestuur alles in het werk hebben gesteld om de betreffende onderhoudspartij de juiste richting op te krijgen. Wij moeten echter constateren, dat dit niet geresulteerd heeft in een tijdige oplevering van de velden. De overige velden, die door de gemeente worden onderhouden zullen wel tijdig opgeleverd worden. Door het wegvallen van de velden 2 en 4 zal een alternatief trainingsschema opgesteld worden, dat in de week van 22 augustus bekend zal worden gemaakt.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Ouderensoos wekelijks vanaf 7 augustus

De zomerstop loopt op zijn einde. Dat betekent, dat de eerste activiteiten van het nieuwe seizoen op het punt van beginnen staan. Zo kunt u vanaf 7 augustus wederom wekelijks een bezoek brengen aan de Gouwe Ouwe Papendrecht-Soos, die niet meer is weg te denken binnen de club. Al vele jaren komen de ouderen halverwege de week in onze kantine bij elkaar. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt lekker gekletst aan de stamtafel of een spelletje gespeeld. De Soos heeft een sterke binding met VV Papendrecht, maar ook mensen, die geen band hebben met de club, zijn tijdens het voetbalseizoen elke woensdag vanaf 13.15 uur van harte welkom. Schroom niet en ga langs. Neem deel aan de analyses van alle voetbalwedstrijden, het kaarten, biljarten, sjoelen of darten, of kom gewoon voor de gezelligheid.

 

Niet meer spelen bij betalingsachterstand

Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2018 gingen de aanwezige leden akkoord met het door het bestuur voorgestelde protocol aangaande de aanpak van betalingsachterstanden van leden. Het gaat hierbij om de contributie, bijdragen aan het jeugdkledingplan, boetes en dergelijke. Bij een betalingsachterstand wordt allereerst een herinnering gestuurd. Indien gewenst kan in overleg een betalingsregeling getroffen worden. Wordt niet gereageerd op de eerste herinnering, dan wordt nog enkele keren op de betalingsachterstand gewezen. Wordt ook daarna niet aan de betalingsverplichting voldaan en is de betalingsachterstand opgelopen tot 60 dagen, dan zal het bestuur tot schorsing overgaan. Dit houdt in, dat het betreffende lid niet meer aan officiële wedstrijden mag deelnemen. Zodra de betalingsachterstand is voldaan, zal de schorsing direct worden opgeheven. Zorg dus, dat de Ledenadministratie over uw recentste gegevens beschikt, zodat de penningmeester u de juiste factuur verstuurt. Mocht onlangs uw adres, telefoonnummer, rekeningnummer, e-mailadres en dergelijke veranderd zijn, geef dit dan per e-mail door aan de Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. Voldoe derhalve aan je betalingsverplichtingen, zodat je bij de start van het nieuwe seizoen aan de beker- en competitiewedstrijden kunt deelnemen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze penningmeester Dick Verschoor, e-mail: penningmeester@vvpapendrecht.nl.

 

Vacatures jeugd

De jeugdcommissie heeft hard gewerkt om mensen te krijgen voor alle functies bij de jeugdafdeling. Nog niet alle vacatures zijn ingevuld. Zo staan bij de jeugd de volgende posities open:

 • Trainer/leider voor JO10-3 en JO9-1.
 • Trainer voor JO15-3.
 • Leider voor MO15-1.
 • Voor JO15-2 een trainer naast trainer Claudia den Ouden.
 • Voor JO13-2 een trainer-leider naast trainer Rick Molenaar.
 • Voor MO19-1 een trainer en leider naast assistent-trainer Barry de Leeuw.
 • Scheidsrechters en spelbegeleiders (voor jeugd onder 10 jaar).

Hebt u interesse in één van bovenstaande functies, weet u iemand die een vacature zou willen invullen, of wilt u nadere informatie, neem dan contact met ons op.
Jeugdvoorzitter Rick Croese: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.
Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl.
E-mailadres Jeugdafdeling:  jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht bestaat 99 jaar

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920. Dat betekent, dat onze club inmiddels 99 jaar oud is. Volgend jaar wordt derhalve de 100-jarige leeftijd bereikt. De Jubileumcommissie is volop bezig met de voorbereidingen van ons Eeuwfeest. Meer hierover kunt u lezen op de website op de pagina 100 jaar VV Papendrecht  >>
Vanzelfsprekend zijn helpende handen nodig om het jubileumjaar succesvol te laten verlopen. Wilt u meedoen, sponsoren of hebt u ideeën, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. E-mail: jubileum@vvpapendrecht.nl. Help mee om van 2020 een onvergetelijk jaar te maken!