Terug
Berichten april 2020

Trainingen jeugd

We gaan weer starten met de trainingen voor de jeugd. De trainingen zullen plaatsvinden op veld 3 van ons sportpark. Per avond zullen maximaal twee groepen trainen. De eerste training is van 18.30 uur tot 19.30 uur. De tweede training is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Zoals eerder vermeld gebruiken we de richtlijnen van NOC*NSF als leidraad om de trainingen veilig te laten verlopen. Om niet voor verrassingen te komen staan verzoeken wij u vriendelijk het sportprotocol goed door te lezen  >>

Daarnaast verwachten wij dat iedereen zich houdt aan de Noodverordening Coronavirus  >>

Wij willen u erop wijzen, dat handelen in strijd met de noodverordening een overtreding is waar een last onder dwangsom of boete voor kan worden opgelegd.

De kinderen die gebracht worden, kunnen bovenaan de trap bij de ingang van ons sportcomplex afgezet worden. Ze zullen onderaan de trap worden opgevangen door de begeleiding. Na afloop van de training worden de kinderen weer naar de ingang van het sportpark begeleid, waarna ze bovenaan de trap weer opgepikt kunnen worden. De kinderen die op eigen gelegenheid komen, kunnen gebruikmaken van de fietsenstalling. Op maandag 4 mei en dinsdag 5 mei zullen er geen trainingen zijn. Het trainingsschema tot en met 13 mei is als volgt:

Groep         DatumTijd
JO13/MO13 (tweedejaars) en MO15  Donderdag 30 april18.30-19.30 uur
MO17 en MO19  Donderdag 30 april20.00-21.00 uur
JO15  Woensdag 6 mei18.30-19.30 uur
JO17 en JO19  Woensdag 6 mei20.00-21.00 uur
JO13/MO13 (tweedejaars) en MO15  Donderdag 7 mei18.30-19.30 uur
MO17 en MO19  Donderdag 7 mei20.00-21.00 uur
JO7, JO8 en JO9  Maandag 11 mei18.30-19.30 uur
JO10 – JO13/MO13 (eerstejaars)  Dinsdag 12 mei18.30-19.30 uur
JO15  Woensdag 13 mei18.30-19.30 uur
JO17 en JO19  Woensdag 13 mei20.00-21.00 uur

 

Aan de hand van de ervaringen zal op maandag 11 mei de periode vanaf 14 mei gepland worden.

 

Jeugdtrainingen vanaf 30 april

Vanaf donderdag 30 april willen wij weer jeugdtrainingen gaan verzorgen. Dit gaan wij doen volgens een strak protocol en tijdschema. Het meetrainen is geheel op vrijwillige basis. Om de trainingen veilig te laten verlopen, volgen wij het protocol ‘Verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar’  >>

In dit protocol, dat opgesteld is door deskundigen, willen NOC*NSF, sportbonden en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) richting geven hoe te handelen. Per doelgroep staan adviezen omschreven die zouden moeten leiden tot een veilige manier van sporten. VV Papendrecht neemt alle adviezen over en verwacht van eenieder die deelneemt aan de trainingen dat hij of zij zich houdt aan deze adviezen. De komende dagen zal het trainingsschema verder uitgewerkt worden. Er is nog niet bekend waar de trainingen gehouden zullen. We streven ernaar om dit op ons eigen sportpark te laten plaatsvinden. Dinsdagavond 28 april, na het wekelijkse overleg van het bestuur, zullen de trainingsschema’s en -locatie bekendgemaakt worden. Om zoveel mogelijk onderling contact te voorkomen is het ook van belang dat zowel de aankomst op als het vertrek van de trainingslocatie binnen bepaalde tijdsvakken plaatsvindt. Wij willen u vragen om het sportprotocol vast goed door te lezen, zodat u bekend bent met alle voorwaarden voor het volgen van de trainingen bij VV Papendrecht.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

VV Papendrecht eindigt in middenmoot bij NK Quarantaine Quiz

VV Papendrecht heeft zich tijdens het door SV DESZ georganiseerd NK Quarantaine Quiz kranig geweerd, maar eindigde helaas in het tweede deel van de middenmoot, onder meer achter VV Kloetinge en VV Sliedrecht. Net als tijdens de afgelopen competitie dus. We vonden het heel leuk om mee te doen, al viel het voor ons niet mee qua uitslag. VV Papendrecht bedankt SV DESZ voor de organisatie en hoopt dat veel geld is binnengehaald voor het Rode Kruis in de strijd tegen het coronavirus. Het was top geregeld!

 

Peter-Jan van der Giessen koninklijk onderscheiden

Peter-Jan van der Giessen, vicevoorzitter van het bestuur van Business Club vv Papendrecht, heeft op vrijdagochtend 24 april telefonisch van burgemeester Moerkerke vernomen dat, vanwege zijn uitzonderlijke inzet voor de maatschappij, het Zijne Majesteit heeft behaagd hem een Koninklijke onderscheiding toe te kennen. Peter-Jan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij citeren: “De heer P.J. van der Giessen is vrijwilliger van het Rode kruis en de Stichting Dorpsbehoud en een bevlogen, hardwerkend en collegiaal bestuurslid van het Oranje Comité en het 4 mei Comité. Mede dankzij zijn inspanningen is de herdenking op 4 mei een bijeenkomst die steeds meer cachet kreeg en meer aanwezigen trekt. Met de werkgroep Lancaster Popeye maakt hij zich sterk voor de nagedachtenis aan de bemanning van het gevechtsvliegtuig dat in de Tweede Wereldoorlog in Papendrecht crashte. Zo onderhoudt hij contacten met de nabestaanden en verleent hij hen sinds de jaren ’90 onderdak als zij in Papendrecht zijn. Daarnaast was hij betrokken bij de onthulling van het Lancaster monument, het informatiebord bij het monument, een tentoonstelling in Museum Dorpsbehoud, het boek ‘De laatste vlucht van de Lancaster Popeye’ en de herdenking 75 jaar na de crash.”

VV Papendrecht feliciteert Peter-Jan van harte met het welverdiende lintje.

 

21e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (23-04-2020)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Bestuursbrief 2 voor de leden’, ‘Lichte versoepeling coronamaatregelen’, ‘VV Papendrecht doet mee aan NK Quarantaine Quiz’, ‘Vacatures bij VV Papendrecht’, ‘Jubileumartikelen te koop bij de webwinkel’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 17’, ‘Challenge 6: Justin Beemsterboer’, ‘Challenge 7: Lorenzo van Wijk’ en ‘Extra challenges Rick Molenaar’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht doet mee aan NK Quarantaine Quiz

Sportvereniging DESZ uit het Overijsselse Zwartsluis heeft het geweldige initiatief genomen om het NK Quarantaine Quiz voor voetbalcubs te organiseren. We citeren DESZ: “We bevinden ons momenteel allemaal in een onwerkelijke wereld, iets waar wij weinig invloed hebben. Daarom zijn wij van mening dat wij als voetbalclubs moeten laten zien hoe snel en goed wij kunnen verenigen! Want daar zijn we toch goed in? Laten we verbroederen en toch op een andere manier de competitie met elkaar aan gaan!” Dit kunnen wij als VV Papendrecht alleen maar beamen en ondersteunen. Daarom doet VV Papendrecht mee aan de online voetbalquiz, die op vrijdagavond 24 april plaatsvindt. Niet alleen wordt voor de eeuwige roem gespeeld, maar de winnaar wint een fraaie prijs. Tevens is gedacht aan de fanatieke supporters en overige belangstellenden. De voetbalquiz is niet alleen live te volgen via YouTube, maar iedereen kan ook zelf meedoen. Dubbel zo leuk toch? Jannes Mulder zal optreden als commentaror. Al vele jaren is hij presentator van sportevenementen. Diverse landelijke en internationale wieler-, skeeler- en schaatswedstrijden heeft hij mogen verslaan, onder meer voor de NOS. Tijdens en na de livestream, die start om 18.45 uur, kunnen deelnemers, supporters en belangstellenden ook doneren. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis om bij te dragen aan het indammen van het coronavirus.

VV Papendrecht bedankt SV DESZ voor deze fantastische actie en roept iedereen op mee te doen en te doneren in de strijd tegen het coronavirus.

 

Lichte versoepeling coronamaatregelen

Ook wij als bestuur hebben met grote belangstelling gekeken naar de persconferentie van onze minister-president van dinsdagavond 21 april. We hebben moeten constateren, dat er nog niet veel gaat veranderen. Alleen voor onze jeugdleden zijn er wat lichtpuntjes. We kunnen voor hen gaan nadenken over mogelijke activiteiten. We gaan ons de komende dagen beraden over haalbare initiatieven. VV Papendrecht is daarbij afhankelijk van de gemeente Papendrecht met betrekking tot de beschikbaarheid van onze velden. Tevens verwachten wij nog berichtgeving vanuit de KNVB. We nemen daarom de tijd om de zaken zorgvuldig voor te bereiden. Wij zullen naar verwachting komend weekend verdere informatie verstrekken over eventuele activiteiten na 27 april.

Namens het bestuur,

Edwin Schreurs
Secretaris

 

Jubileum-Nieuwsbrief 17

Vanwege de coronacrisis heeft de Jubileumcommissie besloten de officiële presentatie van het Jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht niet in april te laten plaatsvinden, maar uit te stellen tot de tweede helft van dit jaar. In onze webshop zijn steeds meer jubileumartikelen te koop. In juni zal besloten worden over het al dan niet doorgaan van de jubileumactiviteiten, die van de zomer op het programma staan. Meer over de genoemde onderwerpen kunt u lezen in de 17e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 17 downloaden door hier te klikken  >>

Sponsoren, helpen of ideeën? Laat het ons weten en doe mee. Contact opnemen kan per e-mail via: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Extra challenges Rick Molenaar

Rick Molenaar heeft in maart voor een leuke challenge gezorgd. Op verzoek heeft hij twee nieuwe challenges gemaakt, die staan op de Facebook-pagina van de Meisjes/Vrouwenafdeling van VV Papendrecht  >>

Kan jij ze ook?

 

VV Papendrecht zoekt ambitieuze jeugdtrainers

Voor het seizoen 2020-2021 zoekt voetbalvereniging Papendrecht ambitieuze jeugdtrainers voor meerdere selectieteams, die een bijdrage willen leveren aan de realisatie van het nieuwe Jeugdplan. VV Papendrecht heeft ruim 350 jeugdleden, uitkomend in 26 jeugdteams. Het huidige eerste team, dat uitkomt in 1e klasse zaterdag, bestaat overwegend uit door VV Papendrecht opgeleide spelers en dit trachten we de komende jaren te continueren middels een actief jeugdvoetbalbeleid. Voor het komend seizoen zoeken we jeugdtrainers voor de volgende groepen:

VV Papendrecht is een club met historie en toekomst. Ben jij die ambitieuze jeugdtrainer die mee wil werken aan de toekomst van onze vereniging? Neem dan contact op Hoofd Jeugdopleidingen Dennis Zaal, tel. 06-31005674, e-mail: hoofdjeugdopleidingen@vvpapendrecht.nl, of jeugdvoorzitter Rick Croese, e-mail: jeugdvoorzitter@vvpapendrecht.nl.

 

Challenge 7: Lorenzo van Wijk

De coronacrisis houdt nog steeds aan. Daarom houden we nog steeds de vaart erin met een nieuwe challenge. Ben je al een balvirtuoos? Want we hebben er deze keer eentje die weer heel mooi is. Lorenzo van Wijk daagt je uit om zijn challenge uit te voeren. Denk eraan: meedoen = delen! Dus deel je video met de hashtag #vvphomechallenge en tag @vvpapendrecht100jaar. Succes!

Klik hier voor de video  >>

 

Sport- en beweegtips tijdens de coronacrisis

Het is bekend, dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven. Door actief bezig te zijn, wordt op langere termijn de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten een stuk kleiner. Door de coronacrisis komt bewegen en sporten echter onder druk te staan. NOC*NSF heeft samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Vereniging voor Sportgeneeskunde een richtlijn opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus. Op deze manier zorg je, ook met het coronavirus in ons midden, toch voor genoeg beweging en kan je op een veilige manier sporten. Klik hier voor de sport- en beweegtips  >>

 

Uitgave jubileumboek uitgesteld

Door de huidige omstandigheden en de verplaatsing van alle jubileumactiviteiten, die in het voorjaar zouden plaatsvinden, is het besluit genomen om het jubileumboek over 100 jaar VV Papendrecht nog niet uit te geven. Eerder was gecommuniceerd, dat het jubileumboek in april zou verschijnen, maar dit gaat dus helaas niet door. De Jubileumcommissie wil het boek officieel kunnen lanceren, maar door de coronacrisis is dit voorlopig niet mogelijk. De eerstvolgende jubileumactiviteit die op de agenda staat, is de Oudejaarsavond op 31 juli. Dit wordt ook de streefdatum om het jubileumboek officieel te lanceren. Hierbij dient wel vermeld te worden, dat ook deze avond onderhevig kan zijn aan de maatregelen van de overheid en het RIVM. In deze tijd kunnen we helaas niets garanderen. Wij hopen op uw begrip en geduld en zeker van iedereen, die het boek in de voorverkoop heeft aangeschaft. Overigens kunt u nog steeds intekenen op het jubileumboek via de webshop van VV Papendrecht  >>

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

De Jubileumcommissie

 

Bestuursbrief 2 voor de leden

Het bestuur heeft in april een tweede, speciale brief opgesteld, die per e-mail naar alle leden van VV Papendrecht is verzonden, met onder meer informatie over de gevolgen van de coronacrisis. Hebt u de e-mail niet ontvangen? Dan betekent dat, dat uw huidige e-mailadres niet bekend is bij de ledenadministratie. Geef in dat geval het juiste e-mailadres door via: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl. U kunt uw recentste persoonlijke gegevens ook verstrekken middels het invullen van het Wijzingsformulier, dat hier te downloaden is  >>

De bestuursbrief staat tevens in Weekbrief 21 van dit seizoen. Als u nog geen abonnee bent, kunt u dat worden door op de website te gaan naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws  >>

VV Papendrecht gaat vanzelfsprekend te allen tijde zorgvuldig met privacygegevens om en houdt zich strikt aan alle wettelijke verplichtingen.

 

Challenge 6: Justin Beemsterboer

Blijf in beweging, eet gezond. In deze tijden met thuiswerken en thuisonderwijs en geen voetbal, ligt er een gevaar op de loer. Je komt al snel enkele kilo’s aan. Onze spits Justin Beemsterboer laat zien dat je gezond eten ook kan combineren met sportief bezig zijn. Uiteraard wordt iedereen uitgedaagd. Meiden, jongens, senioren, veteranen, barpersoneel, bestuursleden, jeugdkader, etc. Wie durft? #vvphomechallenge en @vvpapendrecht100jaar.

Klik hier voor de video  >>

 

Schoolveldvoetbal afgelast

Het kabinet heeft in verband met de coronacrisis alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden. Dit heeft tot gevolg, dat het schoolveldvoetbal, dat normaal elk voorjaar op het Slobbengors gehouden wordt, in 2020 geen doorgang kan vinden.

 

Slobbengors op slot tot 29 april, competitie niet hervat

Het kabinet heeft bekendgemaakt de noodmaatregelen in verband met de coronacrisis te verlengen tot woensdag 29 april. Dat betekent onder meer, dat sportaccommodaties, dus ook sportpark Slobbengors, tot en met dinsdag 28 april gesloten dienen te blijven. Je mag wel gewoon buiten sporten, maar bij voorkeur niet in groepsverband. En houd voldoende afstand. De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Het komt er dus op aan dat alle Nederlanders samen de maatregelen volhouden, want het risico op besmetting is nog groot. Het blijven naleven van de maatregelen is daarom cruciaal. Alleen samen krijgen we coronacrisis onder controle. Naar aanleiding van dat kabinetsbesluit heeft de KNVB na beraad besloten, dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd. Tevens is besloten, dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

 

VV Papendrecht in het VoetbalJournaal

Het voetbalseizoen 2019-2020 is voor onze club weliswaar ten einde, dat wil niet zeggen, dat er in de media geen aandacht besteed wordt aan VV Papendrecht. Zo stonden recentelijk in het VoetbalJournaal Drechtsteden interviews met eerste-elftalspelers Rick Molenaar, Michael van Rooijen en Kevin Tilroe. Eerder waren in het VoetbalJournaal artikelen te lezen over Cees Baars, Jarden van Ek, hoofdtrainer Johan Sturrus en voorzitter Hans Jonker. Ook was er een dubbelinterview met het solide verdedigingsduo Nick Kamerling en Edinho Goodett.

 

Bestellingen webwinkel

Eerder is bericht, dat de webwinkel van VV Papendrecht van start is gegaan, waarbij aangegeven is, dat deze nog in de ontwikkelfase is en daarom een beperkt assortiment heeft. Het was de bedoeling om het aanbod aan artikelen in de loop van het voorjaar te vergroten, maar door de coronacrisis heeft dit vertraging opgelopen. U kunt overigens nog steeds bestellingen plaatsen op de webshop, maar de afgifte daarvan gaat op een alternatieve wijze. Voorlopig wordt een bestelling bij u thuis afgeleverd, mits u in Papendrecht of de directe omgeving woont. Tot nader order zijn de VV Papendrecht-sokken en -pet helaas niet leverbaar. De Jubileumparaplu, -sjaal en -aanvoerdersband zijn wel verkrijgbaar. U kunt ook nog intekenen op het Jubileumboek. Klik hier om naar de webshop te gaan  >>

 

20e Weekbrief van seizoen 2019-2020  (08-04-2020)

De 20e Weekbrief van het seizoen 2019-2020 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de Week, wedstrijdverslagen en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘In Memoriam Jan de Lange’, ‘Slobbengors op slot tot 29 april, competitie niet hervat’, ‘Jubileumactiviteiten voorjaar afgelast en verplaatst’, ‘VV Papendrecht zoekt ambitieuze jeugdtrainers’, ‘Jubileum-Nieuwsbrief 16’, ‘Uitgave jubileumboek uitgesteld’, ‘Challenge 4: Nick Kamerling’, ‘Challenge 5: Roy Rijntjes’, ‘Challenge vrouwen en meisjes’, ‘VV Papendrecht in het VoetbalJournaal’, ‘Sport- en beweegtips tijdens de coronacrisis’ en ‘Bestellingen webwinkel’. De Weekbrief komt gemiddeld genomen om de twee weken uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen.

 

Challenge vrouwen en meisjes

Uiteraard kunnen ook onze Papendrechtse dames en meisjes vanwege de coronacrisis niet op ons sportcomplex trainen. Vanzelfsprekend doen ze er alles aan om hun techniek op peil te houden. Dat lukt aardig, zoals te zien is in de challenge van Vrouwen 1  >>

Overigens geeft trainer Eimerd van de Griend het goede voorbeeld. De uitdaging is aangegaan door zowel MO13-1 als MO15-1. Kun jij het ook?

 

Jubileum-Nieuwsbrief 16

Het bestuur en de Jubileumcommissie van voetbalvereniging Papendrecht hebben vanwege de coronacrisis besloten, dat alle jubileumactiviteiten van dit voorjaar worden afgelast. Ze worden waarschijnlijk verplaatst naar 2021. Meer daarover kunt u lezen in de 16e Nieuwsbrief van de Jubileumcommissie. U kunt Jubileum-Nieuwsbrief 16 downloaden door hier te klikken  >>

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de Jubileumcommissie: jubileum@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuw onderhoudscontract voor onze velden

De afgelopen periode was de staat van de velden van Voetbalvereniging Papendrecht niet bepaald geweldig. De gemeente Papendrecht heeft vorig jaar een nieuwe aanbesteding uitgeschreven voor het onderhoud van de voetbalvelden. Dit heeft enige tijd terug geleid tot de ondertekening van een nieuw onderhoudscontract. Daarbij is afgesproken, dat de gemeente zal toezien op de naleving ervan. Uiteraard zal VV Papendrecht de vinger aan de pols houden. Krinkels b.v., totaalaannemer op het gebied van groen, infra, water en sport, heeft met ingang van half maart het beheer van de velden overgenomen en is gestart met het onderhoud. Vanuit het bestuur is er vertrouwen in de toekomst met betrekking tot dit onderhoudsbedrijf.

 

Challenges ook in Zuid-Afrika

Ruim een half jaar geleden was een groep Zuid-Afrikaanse scholieren, samen met enkele begeleiders, te gast bij voetbalvereniging Papendrecht. Ook in Zuid-Afrika ligt een groot deel van het normale leven stil vanwege de coronacrisis, maar dat belet onze Zuid-Afrikaanse vrienden niet om de uitdaging aan te gaan en mee te doen met de VV Papendrecht-Homechallenge, getuige deze video  >>

 

Jubileumactiviteiten voorjaar afgelast en verplaatst

Beste leden, oud-leden en allen die VV Papendrecht een warm hart toedragen,

We leven in een rare tijd momenteel. Met zijn allen begonnen we vol enthousiasme aan dit nieuwe decennium. Het jaar 2020 moest het jaar van VV Papendrecht worden. Het jaar van ons 100-jarig jubileum. Het jaar waarin wij zouden terugdenken aan al die mooie momenten die onze vereniging heeft mogen meemaken. Het jaar waarin wij met zijn allen zouden vieren, dat VV Papendrecht al een eeuw bestaat. Het liep anders. Opeens kwam het coronavirus heel dichtbij. Het virus bereikte Europa, Nederland en al snel Papendrecht. Sportpark Slobbengors moest op slot en de eerste activiteiten moesten worden uitgesteld. Een crisis die voor ongekende maatregelen zorgde en die ons allen thuishoudt. In het 100-jarig bestaan is er één keer eerder een jubileum van VV Papendrecht uitgesteld. Toen brak de Tweede Wereldoorlog uit. Het zegt veel over deze crisis en de gevolgen ervan. 75 jaar na de bevrijding zijn we een deel van onze vrijheid juist weer kwijt. Het is een zure ironie. Met pijn in het hart hebben het bestuur en de Jubileumcommissie dan ook vanwege de huidige omstandigheden besloten, dat alle jubileumactiviteiten van dit voorjaar worden verplaatst naar 2021. Dit betekent, dat de volgende festiviteiten worden afgelast en verplaatst:

  • PUB-Quiz.
  • Reünie 40 – 60 jaar.
  • Koning Voetbal.
  • KNVB Zuid I G-toernooi.
  • Van ’t Geloof Penaltybokaal (jeugd).
  • Feestweek (met onder meer bedrijventoernooi, familiedag, theatervoorstelling 100 jaar voetbalvereniging Papendrecht, reünie 60+, Oranjeavond en de jubileumfeesten op vrijdag en zaterdag).

Alle activiteiten die na de maand juni op de planning staan, blijven vooralsnog staan. Het bestuur en de Jubileumcommissie blijven de situatie en de richtlijnen van de regering en het RIVM nauwgezet volgen. Voor deze jubileumactiviteiten is al 3 jaar voorbereiding geweest. Het is dus een zwaarmoedig besluit geweest, maar de leden van de Jubileumcommissie vertrouwen erop, dat zij het nog wel een jaar met elkaar uit kunnen houden. Als afsluiting van deze treurige mededeling willen we toch eindigen met een citaat van Cees van den Heuvel uit de jubileumuitgave van 1945:

‘’Maar nu de oorlog voorbij is, en nu wij weer vrij zijn en vrij kunnen denken en spreken zoals een beschaafd mens dat wenst te doen, nu wij weer zijn en de sport kunnen beoefenen, zoals hij beoefend moet worden, nu is het de taak van de leden om weer met frisse moed aan de wederopbouw van onze vereniging te beginnen. Ik wil hiermede niet zeggen dat onze vereniging afgebroken is, in geen geval, want de gehele accommodatie van het terrein is eerder beter dan slechter geworden in de oorlogsjaren. Wat dat betreft staan wij klaar om een nieuw tijdperk te beginnen. Maar ik bedoel de goede geest van de leden die is in de oorlog achteruit gegaan, die sleur van saboteren en lijntrekken, wat in de oorlog zo goed geleerd is, die moet nu verdwijnen, en die kunt gij zelf doen verdwijnen, wanneer gij de tanden op elkaar zet en U zelf en een ander belooft uw uiterste krachten in te zullen spannen, tot wederopbouw van onze vereniging. En tot wederopbouw van de gehele maatschappij.’’

Mogen we deze woorden maar ter inspiratie nemen. Dat wij uit respect naar de vorige generaties deze crisis verstandig en met opgeheven hoofd doorstaan. Dat wij ook leren van deze crisis, dat we met zijn allen gelijk zijn. Dat wij met zijn allen wat meer aan elkaar gaan denken. En dat wij met zijn allen in de tweede helft van 2020 en in 2021 het 100-jarige jubileum groots gaan vieren. Voor de voorlopige Jubileum-Agenda kunt u hier klikken  >>

Het bestuur en de Jubileumcommissie

 

Borden en posters rookvrije accommodatie

In 2018 heeft de regering met zo’n 70 maatschappelijke organisaties en instellingen het Nationaal Preventieakkoord gesloten, waarin diverse maatregelen staan ter verbetering van de gezondheid. Volgens deze afspraken dienen eind 2020 vele terreinen als speeltuinen, kinderboerderijen en schoolpleinen rookvrij te zijn. Het streven is om ervoor te zorgen, dat alle sportverenigingen in 2025 (nagenoeg) rookvrij zijn. Meer dan 1000 sportclubs hebben ervoor gekozen om nu al op een rookvrije accommodatie over te gaan. Ook voetbalvereniging Papendrecht heeft die keuze gemaakt. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 3 december 2019 is het voorstel goedgekeurd om te komen tot een rookvrij sportcomplex per 1 januari 2021, 2020 is een overgangsjaar. Dit houdt in, dat met ingang van dit jaar de mogelijkheden om te roken zijn beperkt. De precieze maatregelen zijn te lezen op borden en posters, die zijn ontwikkeld in samenwerking met de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

   

Van ieder lid en elke vrijwilliger wordt verwacht het rookbeleid van de club te handhaven en zijn of haar familieleden, vrienden en kennissen hierop aan te spreken. VV Papendrecht vindt dat trainers, begeleiders en ouders een voorbeeld zijn voor de jeugdspelers en verwacht daarom, dat zij zich zullen inzetten om de accommodatie rookvrij te krijgen en te houden. Wij vertrouwen erop, dat iedereen de wens van de leden accepteert om te komen tot een rookvrij sportcomplex en dat eenieder zich houdt aan de bijbehorende instructies. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris Edwin Schreurs: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Challenge 5: Roy Rijntjes

Nu we weten dat we helaas geen competitievoetbal meer hebben, is de noodzaak om met elkaar in verbinding te blijven groter geworden. Daarom hierbij een nieuwe challenge, deze keer van onze goalie Roy Rijntjes. En dat hij ook met zijn voeten kan spreken in plaats van zijn handen, demonstreert Roy hier  >>

Laat zien wat je kunt en deel dat via sociale media. Vermeld daarbij #vvphomechallenge en tag @vvpapendrecht100jaar. Succes!