Accommodatiemanager en Seniorencommissie

Iets langer dan een jaar zit VV Papendrecht weer in de luxe positie dat er een accommodatiemanager is. Hij doet het beheer van alle gebouwen met alles daarin, zorgt ervoor dat ze geopend en afgesloten worden en houdt een oogje in het zeil als er getraind wordt. De functie wordt ingevuld door allrounder Ton Rutteman die tevens de voorzitter van de Seniorencommissie is. Hij is het aanspreekpunt voor alle seniorenteams binnen de club.

Hoe ben je accommodatiemanager geworden?
“Ik ben gevraagd. Vorig jaar december ben ik gestopt met werken bij de trein. Voorzitter Hans Jonker heeft me toen benaderd of ik als accommodatiemanager aan de slag zou willen. Na een kort overleg met Hans en de secretaris hebben we de taakomschrijving opgesteld waarna ik aan de slag ben gegaan.”

Hoe vaak ben je hier te vinden?
“In principe elke dag en in de avond. Zondag is mijn rustdag. Spelen de zondagploegen, dan kom ik kijken en doe daarna een biertje in de kantine.”

Heb je nog meer rollen?
“Zeker. Ik ben interne consul, jeugdtrainer, trainer zaterdag en kerstman. Als interne consul keur ik de velden voor de trainingen als dat nodig is. Het trainen is mijn passie. Ik train de meiden onder 17. Dat doe ik samen met Rob van Dalen en Maikel van der Wal. Hartstikke leuk. Je kan die meiden nog wat leren. Ontzettend enthousiaste groep. En ik train Zaterdag 3. Ook een heel leuke groep, eigenlijk een vriendenteam maar dan op niveau.”

Wat zijn je ambities?
“Op voetbalgebied zo hoog mogelijk eindigen met veel spelvreugde. Het moet leuk zijn maar ook met wat ambitie.”

Waar word je verdrietig van?
“Waar ik echt verdrietig van word, is dat er teams zijn die hun kleedkamer achterlaten als een zwijnenstal. Ik begrijp daar niets van. Waarschijnlijk wordt thuis alles achter hun reet opgeruimd. Hier wordt verwacht dat je dat zelf even doet als groep. De leiders en trainers spelen hier ook in rol in. Samen moeten we het doen.”

Waar word je blij van op de club?
“Ik ben gelukkig als ik mensen om me heen heb. Binnen deze club staan veel mensen klaar voor elkaar. Als het nodig is, worden de handen uit de mouwen gestoken. Daar word ik dus blij van.”

Heb je nog hulp als voorzitter van de Seniorencommissie?
“Nee. Ik ben het enige lid van de Seniorencommissie. Heeft zijn voordelen zo in je eentje. Je kan geen ruzie krijgen maar wat assistentie zou mooi zijn.” Zou je Ton willen ondersteunen en toetreden tot de Seniorencommissie, neem dan contact op met secretaris Edwin Schreurs, secretaris@vvpapendrecht.nl.