4-fasenvoetbal pupillen

Het voetbalaanbod voor de pupillen (JO7 t/m JO12) ziet er vanaf het seizoen 2020-2021 iets anders uit. Deze zomer is het 4-fasenmodel ingevoerd. Het seizoen is opgesplitst in 4 fasen, 2 in het najaar en 2 in het voorjaar. De indeling van de eerste fase gebeurt nog steeds op basis van de teaminschrijving van de vereniging. In principe vindt geen tussentijdse herindeling plaats. In het 4-fasenvoetbal is het een streven om de reisduur te beperken en wordt er niet gespeeld in de schoolvakanties. Beker- en inhaalwedstrijden zijn voor deze leeftijdscategorieën komen te vervallen. Het 4-fasenmodel is gebaseerd op het voetballende kind en hoe hij/zij optimaal plezier beleeft aan het voetballen in een veilige omgeving en hoe hij/zij zich daarbinnen ontwikkelt. De belevingswereld van de pupillen en hun ambities en drijfveren om te voetballen zijn het uitgangspunt voor de inrichting van dit voetbalaanbod. Eén van de grote voordelen van dit model is de mogelijkheid om pupillenteams sneller te herindelen, mits noodzakelijk.

De insteek is gelijkwaardige competities waarbij, in vergelijking met het verleden, meer wedstrijden gespeeld worden en minder grote scores voorkomen doordat de krachtsverhouding tussen teams in balans is. De verwachting is dat dat laatste tot meer plezier bij de kinderen leidt en ervoor zorgt dat ze langer blijven voetballen. De eerste fase duurt tot eind oktober en omvat 7 speeldagen. Op basis van de uitslagen worden de teams heringedeeld voor aanvang aan de nieuwe fase. Daarna volgen de overige fasen:

• Fase 2: 7 november t/m 5 december 2020, 5 speeldagen.
  • Fase 3: 30 januari t/m 27 maart2021, 7 speeldagen.
  • Fase 4: 10 april t/m 29 mei 2020, 5 speeldagen.