VV Papendrecht: een actieve en gezellige club

VV Papendrecht is een club waar buiten de voetbalwedstrijden om veel georganiseerd wordt voor de leden. De Activiteitencommissie, ook wel het A-team genoemd, is een belangrijke schakel in het organiseren van evenementen maar ook de Jeugdcommissie is een grote aanjager van de activiteiten. Buiten de reguliere feesten zoals met Sinterklaas, Kerst en Pasen zijn er nog veel meer happenings. De jaarlijkse voetbalkennisquiz, de vrijwilligersavond en verschillende themafeesten zijn een kleine greep uit de vele activiteiten.

De meeste activiteiten duren een dagdeel of een hele dag, maar sommige activiteiten zijn meerdaags als groepsweekenden, deĀ Westfalia Marketing B.V. Voetbaldagen of het Tentenkamp waaraan elk jaar bijna 100 jeugdleden deelnemen. Voor hen zijn vele activiteiten, zowel op het Slobbengors als daarbuiten. Tijdens het Tentenkamp wordt overnacht op het Slobbengors in tenten of bij slecht weer in de kleedkamers.

Een andere activiteit is de Gouwe Ouwe Papendrecht SOOS. Deze wekelijkse bijeenkomst is een mogelijkheid voor oudere leden om verbonden te blijven aan de club. Elke woensdagmiddag vanaf 13.00 uur gaan de kantinedeuren open. Tot ongeveer 16.30 uur, het wordt weleens later, is er de gelegenheid om te biljarten, klaverjassen, sjoelen, darten of zo maar een gezellig praatje te maken over de wedstrijden van het afgelopen weekend. De groep, die elke week uit ongeveer 45 mensen bestaat, wordt niet alleen gevormd door leden, maar ook door mensen die op zoek zijn naar gezelligheid.

Buiten al deze activiteiten worden er ook nog avonden georganiseerd voor de verschillende groepen binnen de club. Een gourmetavond of taarten maken voor de meidenafdeling, pannenkoeken bakken en bingo spelen voor de jeugd, festiviteiten voor de ouderen.

Naast activiteiten die op bepaalde doelgroepen gericht zijn, zijn er ook dagen voor iedereen. Zo wordt elk seizoen afgesloten met de Familiedag. Deze begint met allerlei voetbalspelletjes voor de pupillen. De senioren, junioren inclusief familieleden en vrienden spelen een 7×7-toernooi. Tijdens de Familiedag worden alle jeugdkampioenen nog eens extra in het zonnetje gezet. De avond begint met een gezellige barbecue en wordt afgesloten met een spetterende feestavond.

Voetbalvereniging Papendrecht is derhalve een actieve club die voor al haar leden wat extra’s wil organiseren.