Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 1  Seizoen 2017-2018

 

Papendrecht verliest wedstrijd met twee gezichten  (18-11-2017)

Papendrecht heeft in Vianen de tweede competitienederlaag op rij geleden. Op bezoek bij Brederodes werd met 3-2 verloren. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Met agressief spel en sterk combinatievoetbal werd Brederodes op een hoop gespeeld. Papendrecht zag in de 4e minuut een doelpunt worden afgekeurd na een dubieus vlagsignaal. Na een kwartier stond alsnog de voorsprong op het scorebord. De prima spelende Koen Lighaam onderschepte een verkeerd ingespeelde bal en kon alleen richting het doel van de thuisploeg. Eén op één met de keeper schoof hij de bal keurig in de verre hoek: 0-1. Een paar minuten later had Justin Beemsterboer door een verkeerde terugspeelbal een vrije doortocht. Alleen voor de keeper maakte hij de keuze voor een lob, maar zijn inzet had onvoldoende hoogte waardoor de keeper kon ingrijpen. Beemsterboer kreeg niet veel later weer een kans toen hij bij de tweede paal bediend werd, maar zijn schot belandde in het zijnet. Een kwartier voor de rust viel de dik verdiende 0-2. Na een lange periode van balbezit belandde de bal op links bij Xavier Leenheer die met een prima actie de achterlijn haalde. Zijn strakke voorzet werd door Djerrel Saffignani binnen getikt. Een geweldige aanval die de overmacht van Papendrecht bevestigde.

Na de rust was een totaal ander Papendrecht te zien. Het agressieve was uit het spel, er werd niet meer kort gedekt en Brederodes kreeg de gelegenheid om in de wedstrijd te groeien. Nadat de eerste kans nog onbenut bleef – een kopbal ging net voorlangs – maakte de thuisploeg in de 53e minuut de aansluitingstreffer. Stephan Bravenboer kon even later de marge weer op twee brengen maar zijn solo langs vier man eindigde op de rand van zestien met een rollertje. Brederodes, dat al diverse kansen op de gelijkmaker had laten liggen, werd een handje geholpen door Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek. Een hoge bal werd losgelaten waarna bal simpel binnen getikt kon worden: 2-2. Brederodes ging vervolgens op zoek naar de voorsprong en kreeg die ook. Een voorzet van de rechterkant werd bij de eerste paal binnen getikt. Papendrecht, dat ondertussen Jay Luciano had ingebracht, kreeg snel de kans om weer op gelijke hoogte te komen. George Tomas de Brito stuurde in een counter Luciano diep die vervolgens alleen voor het Brederodes-doel opdook. Zijn inzet belandde op het lichaam van de keeper. Niet veel later kon de spits van Brederodes de wedstrijd beslissen, maar alleen voor Kurpershoek schoof hij de bal naast het doel. Toen 10 minuten voor tijd Thomas Muilwijk met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten, was de wedstrijd gespeeld. Een onbegrijpelijk verval na een geweldige eerste helft zorgde voor de tweede verliespartij van het seizoen.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Mooiman, Kamerling, Muilwijk, Leenheer (Klaverweide), Van der Graaff, Bravenboer, Tomas de Brito, Saffignani (Luciano), Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht een maatje te groot voor DFC  (11-11-2017)

In een eenzijdig duel heeft Papendrecht laten zien over een brede selectie te bezitten. Zonder vijf basisspelers werd derdeklasser DFC eenvoudig aan de kant gezet in het bekerduel op het Dordtse sportpark Krommedijk. Ondanks het overwicht duurde het tot de 15e minuut voordat het eerste schot op doel te bewonderen was. Jay Luciano had de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij werd vrij gezet door George Tomas de Brito, maar zijn inzet strandde op de keeper van DFC. In de 21e minuut kwam Papendrecht verdiend op voorsprong nadat Tomas de Brito wederom Jay Luciano de diepte in stuurde. Zijn voorzet werd binnen gegleden door Justin Beemsterboer. Papendrecht zat er kort op en gaf DFC niet de gelegenheid om te voetballen. Het overwicht resulteerde in diverse kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. De 0-2 viel in de 26e minuut. Deze keer was Beemsterboer de aangever en Jay Luciano degene die de trekker overhaalde. Niet veel later was Justin Beemsterboer dicht bij de 0-3. Een prima pass van Rick Molenaar zette hem alleen voor de keeper, maar zijn schot ging voorlangs het doel. DFC, dat alleen wat gevaar kon stichten met schoten uit de tweede lijn, kwam niet echt in het spel voor. Nadat Jay Luciano na weer een aanval in de zestienmeter werd neergesabeld, wees de scheidsrechter naar de stip. George Tomas de Brito ontfermde zich over de strafschop en schoot de bal keurig binnen: 0-3.

Na de rust nam Papendrecht duidelijk gas terug waardoor DFC ook wat kansjes kreeg. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek moest handelend optreden toen DFC zich eindelijk meldde in het strafschopgebied van Papendrecht. Na een kwartier in de tweede helft bouwde Papendrecht de voorsprong verder uit. Uit een corner legde Thomas Muilwijk de bal klaar voor Justin Beemsterboer. Hij schoot na een knappe kap de bal in de hoek: 0-4. DFC had de hulp van Papendrecht nodig om de eer te redden. Timo Kurpershoek moest een terugspeelbal met zijn handen pakken, waardoor de scheidsrechter een indirecte vrije trap gaf op 12 meter van het doel. De vrije bal werd na een korte breedtepass in de kruising geramd. In de laatste twintig minuten waren er nog vele kansen voor Papendrecht, maar het net werd niet meer gevonden.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Molenaar, Adouvi (Dupuis), Muilwijk, Leenheer, Klaverweide, Tomas de Brito (Bravenboer), Mooiman, Luciano (Saffignani), Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Effectief Drechtstreek wint de derby  (04-11-2017)

Op een sfeervol Slobbengors heeft Drechtstreek met een verdedigende, maar effectieve tactiek dik verdiend de drie punten mee naar de Oostpolder genomen. Na een spectaculaire opkomst onder begeleiding van veel vuurwerk en rook was het eerste deel van de wedstrijd vooral aftasten. Beide zijden begonnen onzorgvuldig en er was veel balverlies. Drechtstreek zocht vanuit een sterk verdedigend blok gelijk de diepte en was het eerste kwartier het dreigendst. De gasten kwamen diverse keren met lange ballen gevaarlijk door. De grootste kans was voor Michael Slingerland, die na een diepe bal plots alleen voor Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek opdook. Zijn afronding was onzorgvuldig. Hij zag zijn schot hoog over het doel verdwijnen. Papendrecht, dat het meeste balbezit had, kon er weinig tegenover zetten. Het bleef bij een kopbal voorlangs van Justin Beemsterboer en een inzet van Jay Luciano, die prima gered werd door keeper Justin Moesman. Drechtstreek bleef gevaarlijk met snelle counters. In de 28e minuut resulteerde dat in de 0-1. Een voorzet van de linkerkant werd bij de tweede paal ingekopt door Randy Kroos. Kurpershoek kon met een prima redding de voorsprong voorkomen. Op de rebound van Michael Slingerland was hij echter kansloos. Binnen een minuut leek het erop dat Papendrecht op gelijke hoogte kwam, maar het doelpunt van Justin Beemsterboer werd door de verder prima leidende scheidsrechter Rik de Jong afgekeurd wegens vermeend vasthouden van dezelfde Justin Beemsterboer. Papendrecht had moeite om de buitenspelers in stelling te brengen doordat er erg weinig ruimte achter de verdedigende linie van Drechtstreek lag. Vlak voor de rust werd Drechtstreek flink onder druk gezet, maar dat leidde niet tot opgelegde kansen.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Drechtstreek liet de bal aan Papendrecht en was gevaarlijk in de counter. Het was dat de aanval van Drechtstreek in de counter onzorgvuldig was, anders had Papendrecht tegen een grotere achterstaand aangekeken. Papendrecht bleef verzorgd opbouwen, maar het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Koen Lighaam met een volley en de ingevallen Jearlon Martina met een kopbal kwamen het dichtst bij een doelpunt. In de 60e minuut sloeg Drechtstreek opnieuw toe. Een counter leek onschadelijk gemaakt te worden door de Papendrechtse defensie, maar Drechtstreek heroverde direct weer de bal. Dit leidde tot een voorzet die bij de tweede paal met een volley door Randy Kroos op geweldige wijze via de binnenkant van de paal binnen werd geschoten: 0-2. Met een slotoffensief probeerde Papendrecht de aansluitingstreffer te forceren. Diverse chaotische momenten ontstonden in het strafschopgebied van Drechtstreek, waar keeper Joris Moesman meerdere keren handelend moest optreden. Hij werd één keer gepasseerd, maar kreeg hulp van een op de doellijn staande verdediger. Doordat Drechtstreek onzorgvuldig was in de counter, bleef Papendrecht nog in de wedstrijd. Tot de laatste minuut knokte de thuisploeg voor wat het waard was, maar Drechtstreek bleef met veel wilskracht en inzet op de been. Nadat de scheidsrechter voor de laatste keer gefloten had, nam de jeugd van Drechtstreek bezit van het veld om met de spelers de verdiende overwinning te vieren.

 

Papendrecht – WCR gaat niet door  (29-10-2017)

In het kader van de VoetbalRijnmond-Cup zou op dinsdagavond 31 oktober onze hoofdmacht op het Slobbengors spelen tegen WCR (za). De wedstrijd van Papendrecht 1 gaat echter niet door.

 

Matig Papendrecht verspeelt punten  (28-10-2017)

In een matig duel heeft Papendrecht twee punten laten liggen tegen laagvlieger Hardinxveld. Op sportpark Sluisweg in Hardinxveld-Giessendam werd het 2-2. Papendrecht speelde in een veel te laag tempo en gaf in de 5e minuut Hardinxveld de gelegenheid om de score te openen. De verdediging van Papendrecht greep te laconiek in waardoor de bal zomaar voor de voeten kwam van de spits van Hardinxveld die alleen voor Timo Kurpershoek kwam te staan. De keeper van Papendrecht kon de openingstreffer met een puike redding voorkomen. De rebound werd tot opluchting van de Papendrechtse supporters naast het lege doel geschoven. Papendrecht had de overhand, maar creëerde niet al te veel kansen. Koen Lighaam was dicht bij de openingstreffer, maar zijn beide schoten vlogen over het doel. Hardinxveld werd ook bij zijn tweede kans geholpen door de Papendrechtse defensie. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt en keurig afgerond door de aanvalsleider van Hardinxveld: 1-0. Papendrecht pakte de draad gelijk weer op en vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Vanaf de rechterkant gaf Justin Beemsterboer een afgemeten voorzet op Jay Luciano die de bal knap binnen schoof.
Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd nog verder weg. Papendrecht bleef onzuiver in de passing en ging de duels te weinig aan. Het defensief spelende Hardinxveld loerde op de counter en speelde vooral met de lange bal. De thuisploeg kwam uit een standaardsituatie weer op voorsprong. Een vrije bal werd terug gekopt naar de tweede paal, waar de bal met een schuiver binnen werd gewerkt. Papendrecht, dat moeite had met de defensieve speelwijze van Hardinxveld, ging ook opportunistischer spelen en kreeg wat kleine kansen. In de 27e minuut kwam Papendrecht op gelijke hoogte toen de bal uit een voorzet van George Tomas de Brito door Koen Lighaam werd binnen gekopt. In het laatste kwartier probeerde Papendrecht de overwinning nog te forceren, maar Hardinxveld hield stand en vierde, na het laatste fluitsignaal, het punt als een overwinning.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Adouvi, Goodett (Leenheer), Kamerling, Muilwijk (Molenaar), Van der Graaff (Bravenboer), Van der Net, Thomas de Brito, Luciano, Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht doet zichzelf tekort in topper  (21-10-2017)

Papendrecht heeft een punt overgehouden aan de topper tegen Roda Boys/Bommelerwaard. De ploeg uit Aalst werd de eerste 35 minuten weggespeeld door de thuisploeg. Met goed combinatiespel, snelle omschakelingen en overtuiging in de duels werden diverse kansen gecreëerd. In de 7e minuut kwam Papendrecht op voorsprong. Na een verdedigende actie werd Jay Luciano de diepte ingestuurd. Via de kluts kwam de bal in de voeten van Koen Lighaam. Hij bedacht zich geen moment en verschalkte keeper Patrick Coenen met een diagonaal schot in de verre hoek. Papendrecht kreeg vele kansen. Veel aanvallen liepen via George Tomas de Brito die een sterke wedstrijd speelde. Justin Beemsterboer vond twee keer in kansrijke positie het zijnet. Jay Luciano strandde op de paal. Koen Lighaam buffelde op links, maar ook hij vond het zijnet. In het laatste deel van de eerste helft kwam Roda Boys beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 36e minuut in een schot richting het doel van Timo Kurpershoek. Niet veel later kregen de gasten de eerste kans toen linksbuiten Nils Loef alleen richting het doel van Papendrecht kon. Timo Kurpershoek kon zijn zwakke uittrap echter met een prima redding corrigeren. De tweede kans voor Roda boys was wel raak. Wederom ging Nils Loef er vandoor. Zijn voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal binnengegleden.
Na de rust nam Roda Boys het initiatief. Papendrecht speelde onrustig en kon de spitsen niet goed meer bereiken. Het leverde Roda Boys diverse kansen op in de counter, maar de verdediging van Papendrecht hield stand. Rond de 70e minuut knokte Papendrecht zich terug in de wedstrijd en kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter niet meer. Roda Boys bleef gevaarlijk in de counter. Papendrecht kwam twee keer goed weg toen bij duels in de zestien de scheidsrechter geen strafschop gaf. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Roda Boys. De krachten vloeiden bij Papendrecht weg en het was nog even billen knijpen bij enkele situaties in de zestien. Na het laatste fluitsignaal kon teruggekeken worden op een aantrekkelijke wedstrijd.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Adouvi, Goodett, Kamerling, Muilwijk, Van der Graaff (Mooiman), Tomas de Brito, Klaverweide (Bravenboer), Luciano, Beemsterboer (Martina), Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Maximale score voor Papendrecht  (14-10-2017)

Ook in het vierde competitieduel bleef Papendrecht zonder puntverlies. Wilhelmina ’26 uit Wijk en Aalburg werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het geen gemakkelijk wedstrijd voor Papendrecht. In de tweede minuut kreeg Papendrecht een tegenslag te verwerken. Michael van Rooijen brak zijn elleboog toen hij ongelukkig terechtkwam in een duel. De wedstrijd lag daardoor drie kwartier stil. Nadat hij was afgevoerd met de ambulance, kon de wedstrijd hervat worden. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten rommelig. Papendrecht had het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in kansen. Kenneth Klaverweide was de eerste die de bal tussen paal kreeg met een schot uit de tweede lijn, maar de goalie van de gasten kon redding brengen. Wilhelmina, dat vooral de lange bal speelde, kreeg ook wat kansen in de omschakeling. In een snelle counter kwam Papendrecht goed weg, toen binnen de zestien in een duel vlak voor Timo Kurpershoek de bal net kon worden verdedigd. Heel Wilhelmina dacht aan een strafschop. Het laatste kwartier van de eerste helft voerde Papendrecht de druk op en kreeg diverse corners waaruit verschillende kansen ontstonden. Maar goed keeperswerk van Martijn Knoop voorkwam de voorsprong van Papendrecht.
Na de rust nam Wilhelmina’26 het initiatief. Dit resulteerde in de openingsfase in een kopkans die voorlangs ging. Toch was het Papendrecht dat op voorsprong kwam. Een schot uit de tweede lijn van Daeley van de Graaff werd losgelaten door Martijn Knoop waarna de attente Jay Luciano simpel de 1-0 binnen tikte. Wilhelmina behield het initiatief en creëerde behoorlijke kansen. De paal en voortreffelijk keeperswerk van Timo Kurpershoek voorkwamen de gelijkmaker. Aan de andere kant stond de Jay Luciano oog in oog met Martijn Knoop, maar hij schoot hard over. Niet veel later stond zijn collega-spits Justin Beemsterboer ook alleen voor Knoop. Hij bleef uiterst koel en schoof de 2-0 binnen. Wilhelmina gaf niet op en had de overhand, maar strandde steeds op de prima keepende Kurpershoek. Papendrecht bleef in de omschakeling levensgevaarlijk met snelle en mooie aanvallen en kreeg diverse mogelijkheden. Zo schoot George Thomas de Brito in kansrijke positie over en strandde Luciano op doelman Knoop. Het was Koen Lighaam die de wedstrijd op slot gooide en Wilhelmina al het geloof afnam. Op de hoek van de zestien speelde hij zich prima vrij en zijn diagonale schot verdween in de verre hoek: 3-0. Vlak voor tijd deed Wilhelmina nog wat terug toen de boomlange Ruben Siland, die naar het front gestuurd was, van dichtbij in tweede instantie Kurpershoek verschalkte. In de laatste minuut verdubbelde Luciano zijn productie door in een counter alleen voor Knoop op de te duiken. Hij omspeelde de keeper en tikte de 4-1 binnen. Een prima competitiestart van Papendrecht. Volgende week wacht op het Slobbengors medekoploper Roda Boys/Bommelerwaard.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen (Goodett), Kamerling, Adouvi, Leenheer (Muilwijk), Van der Graaff, Thomas de Brito, Klaverweide, Luciano, Beemsterboer (Bravenboer), Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Weer volle buit voor Papendrecht  (07-10-2017)

Ook in de derde competitieronde is Papendrecht zonder puntenverlies gebleven. In Zaltbommel werd Nivo Sparta, toch een ploeg die als kanshebber op de titel wordt beschouwd, met 0-5 verslagen. In het eerste half uur van de wedstrijd viel er weinig te beleven voor de toeschouwers. Ze zagen twee aftastende ploegen met nauwelijks gevaar voor de doelen. Beide ploegen kregen slechts één kans. Nivo’s Sten Pijlman schoot voor open doel over en Justin Beemsterboer schoof de bal in kansrijke positie naast. In de 30e minuut was het wel raak. Daeley van der Graaff werd volkomen vrijgelaten in het strafschopgebied en zijn droge knal was te machtig voor doelman Ruud de Groot.
De tweede helft had een heel ander beeld. Justin Beemsterboer werd vervangen door George Thomas de Brito en dat bleek een gouden greep van assistent-trainer Karel Spitsbaard, die de voor zaken afwezige Peter de Haan verving. Nadat eerst Timo Kurpershoek op vakkundige wijze Pijlman van een doelpunt hield, brak een vroeg Papendrechts kwartiertje aan. Tussen de 53e en de 66e minuut werd de 0-1 verhoogd tot 0-5. Eerst scoorde Koen Lighaam na goed voorbereidend werk van Jay Luciano. Daarna was het Luciano zelf die twee keer doeltreffend was, beide keren op aangeven van George Thomas de Brito. Ten slotte mocht Sven van der Net de mooiste goal van de wedstrijd scoren. Wederom op een geslepen pass van George Thomas de Brito kon hij alleen op het doel van Nivo Sparta afgaan. Zijn lob verdiende de schoonheidsprijs. Het verweer van Nivo Sparta was hiermede definitief gebroken.
Papendrecht wacht nu twee pittige thuiswedstrijden tegen Wilhemina’26 en Roda Boys die beide bovenin meedraaien. “Daarna zullen we eens kijken hoe we ervoor staan”, aldus assistent-trainer Spitsbaard.

Op regiovoetbal staat een interview met Kenneth Klaverweide  >>

 

Papendrecht boekt dik verdiend de tweede overwinning  (30-09-2017)

Met een zeer goede eerste helft heeft Papendrecht de basis gelegd voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Op een nat Slobbengors werd Tricht op een kansloze 4-1 nederlaag getrakteerd. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht de betere ploeg en creëerde met goed positiespel diverse kansen. Koen Lighaam was de eerste die een mogelijkheid kreeg. Hij werd door de lucht in de zestien aangespeeld, waarna hij zich met een prima aanname vrijspeelde. Hij stuitte echter op de keeper van Tricht. De hardwerkende Justin Beemsterboer was de volgende die dicht bij de openingstreffer was, maar zijn inzet verdween naast het doel. Tricht, dat op de counter speelde, had met Leonardo Aguiar een snelle en technisch vaardige spits. Hij werd echter onschadelijk gemaakt door de sterk spelende defensie van Papendrecht. Aan de andere kant bezorgde Jay Luciano rechtsback Ruben Lambregts een zeer lastige middag en ging er meerdere keren op snelheid langs. Halverwege de eerste helft ging Luciano weer op avontuur en werd binnen de zestien gestopt. Heel Papendrecht verwachtte een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Niet veel later was het Justin Beemsterboer die de ban brak. Even ervoor miste hij nog oog in oog met keeper Nicky Janssen, maar bij een voorzet van de doorgebroken Luciano was hij attent nadat de bal van de voet van een verdediger sprong. Beemsterboer tikte simpel binnen. In de veertigste minuut kwam Papendrecht op 2-0 via Jay Luciano. Na een inworp van Xavier Leenheer kopte Koen Lighaam door. Bij de tweede paal miste Luciano in eerste instantie de bal, maar in tweede instantie haalde hij verwoestend uit en scoorde in het dak van het doel. In de 45e minuut hielp Tricht Papendrecht aan de 3-0. Een voorzet van Koen Lighaam werd in eigen doel gegleden door Ruben Lambregts.
Na de rust nam Papendrecht wat gas terug. Hierdoor kwam Tricht iets meer aan voetballen toe. Toch was het Koen Lighaam die dicht bij een doelpunt was. Hij werd door de prima spelende George Tomas de Brito alleen voor de keeper gezet, maar zijn schot verdween in het zijnet. Halverwege de tweede helft scoorde Tricht en bracht zo de spanning enigszins terug. Een lange aanval eindigde in de zestien waar onvoldoende werd ingegrepen door de Papendrechtse defensie, waardoor Rick van Gameren uiteindelijk voor de 1-3 kon zorgen. Binnen enkele minuten bracht Papendrecht de marge weer op drie. Na een afgeslagen corner ving Xavier Leenheer de bal op om vervolgens van een meter of twintig met een verwoestend laag schot de 4-1 aan te tekenen. Het laatste deel van het aantrekkelijke duel kregen beide ploegen nog kansen, maar het vizier stond niet meer op scherp.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Van der Net, Van der Graaff, Tomas de Brito, Luciano (Klaverweide), Beemsterboer, Lighaam (Van der Zeeuw).

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht maakt het zichzelf moeilijk, maar wint  (23-09-2017)

Op een zonnig sportpark Molenvliet in Gorinchem heeft Papendrecht de eerste punten van het seizoen gepakt in een wedstrijd waarin de hoofdrol werd vertolkt door scheidsrechter Beumer. Papendrecht was veruit de betere ploeg en leek een makkelijke middag tegemoet te gaan. In de 12e minuut lag de bal voor het eerst in het net. Een vrije bal van Kenneth Klaverweide werd door de muur van SVW van richting veranderd waardoor Jay Luciano een niet te missen kans kreeg en de bal simpel binnen tikte. Papendrecht speelde zeker niet goed en was slordig aan de bal, wat leidde tot veel balverlies. Het povere SVW lukte het niet om enigszins in de buurt te komen van het strafschopgebied van Papendrecht. Halverwege de eerste helft kwam Papendrecht dan ook verdiend op 0-2. Aan de rechterkant ging de bal richting Koen Lighaam die zich in buitenspelpositie bevond. Hij liet de bal echter slim lopen voor Justin Beemsterboer die vervolgens de doorgelopen Lighaam in staat stelde om te scoren. Niet veel later had dezelfde Lighaam de 0-3 op zijn schoen, maar op de doellijn sprong de bal via zijn hak naast het doel. Daarna was Kenneth Klaverweide dicht bij de 0-3 toen hij een vrije trap snel nam en de keeper van SVW verraste. Zijn trap belandde tot opluchting van SVW op de lat. De scheidsrechter, die al enkele keren opvallende beslissingen had genomen, haalde zich de woede van SVW op zijn nek toen hij floot voor een handsbal van de keeper. Bij een uittrap zou hij de bal te laat hebben losgelaten. De vrije trap voor de rand van de zestien leverde Papendrecht echter niets op. Vlak voor de rust scoorde SVW uit het niets de aansluitingstreffer. Na een afgeslagen corner werd een schot uit de tweede lijn met het hoofd getoucheerd door Daeley van der Graaff, waardoor de bal achter de kansloze Timo Kurpershoek verdween.
Na de rust ging Papendrecht verder waar het gebleven was en kreeg gelijk kansen om de marge weer op twee te zetten. Toch was het SVW dat scoorde. Een verkeerd teruggekopte bal stelde de spits van SVW in staat om de gelijkmaker binnen te tikken. Het betekende meteen het einde van de wedstrijd voor Thomas Muilwijk die met een knieblessure per brancard van het veld ging. Papendrecht raakte niet in paniek en pakte direct de draad weer op. Na een kans voor Justin Beemsterboer, die de bal net achter zich kreeg na een flitsende actie van Jay Luciano, was het Koen Lighaam die na een prima pass van Daeley van der Graaff zijn tweede doelpunt scoorde en de 2-3 op het scorebord bracht. Nadat Papendrecht vervolgens op 2-4 kwam, was de wedstrijd gespeeld. De scheidsrechter bestrafte wederom de keeper van SVW toen hij, nu bij het gooien, de bal te laat losliet. De toegekende vrije bal aan de rand van de zestien werd door Daeley van der Graaf omgezet in een doelpunt. Nadat SVW-verdediger Bjorn Trapman voor praten met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd en Nick Kamerling met een kopbal de 2-5 op het bord had gezet, floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Een vermakelijke wedstrijd en een dik verdiende overwinning voor Papendrecht.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Een samenvatting van de wedstrijd plus een interview met de trainer is te zien op Soccerreporter  >>

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Goodett, Muilwijk (Kamerling), Van der Net, Van der Graaff, Klaverweide (Molenaar), Luciano, Beemsterboer (Saffignani), Lighaam.

 

Papendrecht 1 wint ook laatste bekerwedstrijd (16-09-2017)

Papendrecht 1 reisde op zaterdag 16 september naar Zundert voor de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Op sportpark De Akkermolen wachtte zondagtweedeklasser Moerse Boys. Ondanks een 1-0 achterstand bij rust won Zaterdag 1 ook de derde bekerwedstrijd. Dankzij doelpunten van Koen Lighaam, Jay Luciano en Djerrel Saffignani werd het 1-3. Hierdoor gaat ons eerste zonder puntverlies door naar de volgende bekerronde.


Achterste rij van links naar rechts:
Leo Bax (assistent-scheidsrechter), George Tomas de Brito, Koen Lighaam, Marc de Groen (leider), Thomas Muilwijk, Edinhio Goodett en Thea Vuurens (verzorgster).
Middelste rij van links naar rechts:
Jerrel van der Zeeuw, Bright Adouvi, Djerrel Saffignani, Timo Kurpershoek, Karsten van de Velde, Rick Molenaar, Kenneth Klaverweide en Bryan Mooiman.
Voorste rij van links naar rechts:
Jarden van Ek, Nick Kamerling, Michael van Rooijen, Jay Luciano, Karel Spitsbaard (assistent-trainer), Peter de Haan (trainer), Xavier Leenheer, Daeley van der Graaff, Sven van der Net en Justin Beemsterboer.

 

Papendrecht 1 door in beker  (09-09-2017)

Al na twee van de drie bekerwedstrijden in de poulefase is Papendrecht 1 door in de beker. Op zaterdag 2 september speelde ons eerste in en tegen Arnemuiden. De ploeg van de nieuwe trainer Peter de Haan moest steeds terugkomen van een achterstand tegen de Zeeuwse zaterdagtweedeklasser. Justin Beemsterboer zorgde voor 1-1, Nick Kamerling maakte 2-2. In de slotfase wist Zaterdag 1 dankzij twee treffers van Jay Luciano een 3-2 achterstand om te zetten in een 3-4 zege. Een week later speelde Papendrecht op het Slobbengors tegen de Dordtse zaterdageersteklasser Oranje Wit. Treffers van Jay Luciano en Sven van der Net betekenden een 2-0 voorsprong. Voor rust kwamen de gasten terug tot 2-1. Na rust liep de thuisploeg na een nieuwe goal van Sven van der Net en een doelpunt van George Tomas de Brito uit naar 4-1. Na de tweede treffer van Oranje Wit leek het nog even spannend te gaan worden, maar een kopbal van aanvoerder Nick Kamerling maakte aan alle onzekerheid een eind, eindstand: 5-2. Dankzij de tweede zege is Papendrecht in de bekerpoule al zeker van een plek bij de eerste twee. Dat betekent dat de ploeg door is naar de volgende bekerronde.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Bekerindeling Papendrecht 1 (05-07-2017)

Papendrecht 1 moet aan de bak voor de beker. In poule 54 van Zuid I zitten de nodige sterke tegenstanders. Zo treft ons vlaggenschip zaterdageersteklasser Oranje Wit uit Dordrecht, zondagtweedeklasser Moerse Boys uit Zundert en zaterdagtweedeklasser Arnemuiden uit de gelijknamige Zeeuwse plaats, gelegen in de gemeente Middelburg. De bekerwedstrijden worden gedurende de eerste drie weekenden van september afgewerkt. Het precieze speelschema wordt later bekendgemaakt.

 

Competitie-indeling Papendrecht 1 (05-07-2017)

Na jaren in West II gespeeld te hebben speelt Zaterdag 1 komend seizoen weer in Zuid I. We kunnen ons onder meer verheugen op de dorpsderby tegen Drechtstreek. De eerste competitiewedstrijd is op 23 september. Papendrecht 1 kan in de Tweede Klasse F de volgende tegenstanders verwachten.

– Almkerk, Sportpark Almkerk, Sportlaan 1, Almkerk (gemeente Woudrichem), tel.: 0183-401802.
– Brederodes, Sportpark Blankensteijn, Langeweg 4, Vianen, tel.: 0347-373233.
– Drechtstreek, Sportpark Oostpolder, Parkweg 7, Papendrecht, tel.: 078-6153778.
– Hardinxveld, Sportpark Sluisweg, Suisweg 131a, Hardinxveld-Giessendam, tel.: 0184-617029.
– Heukelum, Sportpark De Vriezenwijk, Groenweg 3, Heukelum (gemeente Lingewaal), tel.: 0345-612298.
– Nivo Sparta, Sportpark De Watertoren, Van Heemstraweg-West 27, Zaltbommel, tel.: 0418-513064.
– Pelikaan, Sportpark Bakestein, Middellijn 9, Zwijndrecht, tel.: 078-6101145.
– Roda Boys, Sportpark De Maaskant, Veerdam 4, Aalst (gemeente Zaltbommel), tel.: 0418-671261.
– Meerkerk, Sportcomplex ‘t Hoog, Burggraaf 5, Meerkerk (gemeente Zederik), tel.: 0183-352005.
– SVW, Sportpark Molenburg, Kleine Schelluinsekade 5c, Gorinchem, tel.: 0183-624375.
– Tricht, Sportpark Crayestein, Middelweg 54, Tricht (gemeente Geldermalsen), tel.: 0345-572228.
– Wilhelmina’26, Sportpark De Ebbe, Maasdijk 20a, Wijk en Aalburg (gemeente Aalburg), 0416-691682.
– Woudrichem, Sportpark Het Bolwerk, Middelvaart 1C, Woudrichem, tel.: 0183-309058.