Terug

Verslagen/Nieuws Zaterdag 1  Seizoen 2017-2018

 

Papendrecht toont twee gezichten in leuk duel  (17-02-2018)

In een vermakelijke wedstrijd hebben Papendrecht en Woudrichem elkaar in evenwicht gehouden. In de eerste 25 minuten leek het erop, dat Papendrecht een uiterst makkelijke middag zou gaan beleven. De thuisploeg voetbalde sterk en overklaste Woudrichem. In de 6e minuut lag de bal al op de stip. Een prima onderschepping van Rick Molenaar in de zestien van Woudrichem zorgde ervoor dat Xavier Leenheer in balbezit kwam. Hij werd vervolgens vastgehouden door Dillis de Vries. De scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. George Tomas de Brito ontfermde zich over de strafschop en stuurde uiterst beheerst Woudrichem-doelverdediger Lex Kramers de verkeerde hoek in. Papendrecht bleef na de openingstreffer gevaarlijk met lekkere combinaties en kwam in de 23e minuut op 2-0 na een prima aanval over de rechterkant. Jay Luciano speelde na een combinatie in de zestien Koen Lighaam aan, die zich vrij draaide en met een schuiver scoorde. Na de 2-0 sloop bij Papendrecht wat gemakzucht in de ploeg. Er werd minder kort gedekt en slordiger gespeeld. Woudrichem kreeg meer grip op de wedstrijd en creëerde via de lange bal ook kansjes. In de 25e minuut kwam Papendrecht goed weg, toen na een lange aanval van Woudrichem een vlammend schot van Wim Holster van een meter of twintig op de paal belandde. In de 29e minuut kwam Woudrichem op 2-1 toen de Papendrechtse verdediging te makkelijk wilde uitverdedigen. Bori Secreve was attent, pikte de bal op en liet met een laag schot Timo Kurpershoek kansloos. Woudrichem zette daarna aan en kreeg voor de rust zelfs nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar was in de afronding te slordig. Het leek erop, dat Papendrecht toch met een marge van twee de rust in zou gaan, nadat Koen Lighaam na een snelle counter de vrijstaande Jay Luciano bediende die vervolgens scoorde. Het twijfelachtige vlagsignaal van de grensrechter werd echter overgenomen door de scheidsrechter, waardoor het feest niet doorging.


De hardwerkende Rick Molenaar controleert de bal, George Tomas de Brito kijkt toe

Na de rust pakte Woudrichem opnieuw het initiatief. Met opportunistisch spel en veel inzet maakten de gasten het Papendrecht lastig. Toch was Papendrecht de ploeg, die de eerste mogelijkheid van het tweede bedrijf kreeg. Koen Lighaam kopte een lekker aangesneden vrije bal van Daeley van der Graaff net naast. George Tomas de Brito was de volgende met een enorme kans. Hij werd op de rand van zestienmeter bediend door Jay Luciano, maar zijn schot verdween hoog over. In de 63e minuut liet Woudrichem zich weer zien. Na een counter kon Dillis de Vries alleen richting Timo Kurpershoek, maar de doelman van Papendrecht kon redding brengen. Niet veel later viel alsnog de gelijkmaker. Een vrije bal op de rand van het strafschopgebied werd langs de muur in de verre hoek geschoten door Tim Saarman. In de 75e minuut kwam Papendrecht zelfs op achterstand, toen na een aanval van de thuisploeg Woudrichem razendsnel counterde. Dillis de Vries kwam in een een-op-een-duel met Bright Adouvi als winnaar uit de bus, waarna hij alleen voor Timo Kurpershoek niet faalde en de 2-3 aantekende. Papendrecht ging na de achterstand op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam aanvankelijk niet tot echt uitgespeelde kansen. Toch kwam Papendrecht op gelijke hoogte, maar had daar wel de hulp van de Woudrichem-verdediging voor nodig. Een inschattingsfout van Harjo Ruis op een hoge bal van de zijkant werd afgestraft door Koen Lighaam, die alleen voor Lex Kramers de 3-3 binnen schoof. In de 90e minuut kwam Papendrecht goed. Eerst werd de bal twee keer van de lijn gehaald en vervolgens werd hands gemaakt in de zestien. De scheidsrechter beoordeelde het gelukkig voor Papendrecht als onopzettelijk. Uit de daaropvolgende counter ontstond voor het doel van Woudrichem een soortgelijke situatie, maar Xavier Leenheer kon niet profiteren van de onrust voor het Woudrichem-doel. Niet veel later beëindigde scheidsrechter Van Wijk het vermakelijke duel.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Tomas de Brito (Baan) Bravenboer (Kamerling), Luciano, Lighaam.

Foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Johan Sturrus nieuwe hoofdtrainer VV Papendrecht  (14-02-2018)

Johan Sturrus (links op de foto) is de nieuwe hoofdtrainer van VV Papendrecht. De 45-jarige Zwijndrechtenaar gaat beginnen aan zijn eerste zelfstandige trainersklus. De afgelopen jaren heeft hij als assistent van Jack van den Berg de nodige ervaring opgedaan bij ASWH. Johan Sturrus was als speler actief bij Sportclub Feyenoord en ASWH waar hij de glorietijd meemaakte. “Het is voor mij tijd om op mijn eigen benen te staan. Ik ben blij met de kans die Papendrecht mij biedt. Er staat een talentvolle ploeg en VV Papendrecht is een club met het nodige aanzien. Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen”.

       

 

Moeizame zege in extra tijd voor Papendrecht  (03-02-2018)

Op het zeer zware hoofdveld van sportpark Slobbengors heeft Papendrecht tegen SVW in de extra tijd de drie punten veiliggesteld. De eerste kans van de wedstrijd was voor SVW. Een zeldzaam slippertje van Bright Adouvi zorgde ervoor, dat Mergim Shala alleen richting Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek kon. De Papendrechtse doelman is altijd sterk in een-tegen-een-duels en kon de vroege achterstand voorkomen met een prima redding. De daaropvolgende corner bracht gelijk de tweede kans voor SVW. Uit de hoekschop belandde de bal bij de tweede paal, waar die net over werd gekopt. Papendrecht had wel het initiatief in de wedstrijd en kreeg in de 9e minuut de eerste kans. Na goed voorbereidend werk van Jay Luciano speelde Justin Beemsterboer zich vrij op de rand van de zestienmeter. Zijn schot kon gepakt worden door de prima keepende Onur Inan. Na een kwartier moest de SVW-goalie weer aan de bak. Wederom Justin Beemsterboer dwong met een schot de doelverdediger tot een redding. Papendrecht had het betere van het spel. SWV was echter met uitvallen zeker niet ongevaarlijk. In de 30e minuut viel de 1-0 door Jay Luciano. Hij zette zelf de aanval op en na een combinatie met Beemsterboer stond hij alleen voor Inan. Luciano bleef uitermate koel en schoof de bal langs de SVW-keeper. SVW speelde compact en kreeg vooral kansjes uit standaardsituaties.


Matchwinner Jelle Baan haalt uit, de SVW-verdediging kijkt toe

Na de rust was de eerste kans voor Papendrecht. Een scherp aangesneden vrije bal van Daeley van der Graaff kon net niet door Koen Lighaam binnen worden gewerkt. Papendrecht kreeg diverse kleine mogelijkheden, maar keeper Inan kon met prima keeperswerk zijn doel schoonhouden. SVW bleef gevaarlijk in de counter en dat resulteerde in de 68e minuut zelfs in de 1-1. Een lange uittrap van Inan kwam terecht bij Menno Dekker, die zich ontdeed van twee Papendrecht-verdedigers en vervolgens uit een lastige hoek verwoestend uithaalde. De bal verdween via de onderkant van de lat achter Timo Kurpershoek in het doel. Papendrecht had ondertussen Jelle Baan gebracht en ging op zoek naar de nieuwe voorsprong. Het leverde wat kleine kansen op, maar echt gevaarlijk werd Papendrecht niet. SVW kreeg de beste kansen. Eerst moest Kurpershoek met een prima reflex de achterstand voorkomen na een schot van de rand van het strafschopgebied. Niet veel later moest hij weer redding brengen, toen een vrije bal van de rand van de zestien langs de muur werd geschoten. Op het moment dat iedereen zich verzoend had met het gelijke spel, kreeg Papendrecht nog een corner. De hoekschop van Daeley van der Graaff kwam bij de tweede paal waar de attente Jelle Baan de 2-1 binnentikte. Waar SVW eigenlijk een punt verdiend had, pakte Papendrecht toch de volle winst.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Tomas de Brito (Bravenboer), Luciano, Beemsterboer (Baan), Lighaam.

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht verliest nipt van koploper  (27-01-2018)

In een matig duel, dat door veel passie en inzet het aanzien waard was, heeft Papendrecht zijn meerdere moeten erkennen in Almkerk. Het eerste half uur hadden de bezoekers en trotse koplopers het overwicht. De thuisploeg moest zich beperken tot verdedigen en hopen op een snelle uitval via Justin Beemsterboer of Jay Luciano. In de 4e minuut kreeg Almkerk de eerste kans, maar het schot van de rand van de zestien ging voorlangs. Niet veel later kwam Papendrecht weer goed weg. Een schot van Van Laarhoven belandde boven Timo Kurpershoek op de lat. De keeper van Papendrecht kon zich even later onderscheiden met een prima reflex op een schot van dezelfde Van Laarhoven. Papendrecht deelde af toe een speldenprik uit, maar kwam niet echt aan voetballen toe. De toeschouwers moesten tot de 33e minuut wachten om het eerste kansje te aanschouwen. Een vrije bal van Daeley van der Graaff werd in de zestien aangenomen door de balvaste George Tomas de Brito. Zijn afgelegde bal kon net niet afgemaakt worden door Beemsterboer. Het was toch Almkerk dat op voorsprong kwam. Een aanval over links eindigde in de zestien. De defensie van Papendrecht greep niet goed in, waarna van dichtbij met een hard schot de 0-1 werd aangetekend. Vlak voor rust leek Papendrecht op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Jay Luciano, na een diepe bal en vervolgens een luchtduel met de keeper, werd voor buitenspel afgefloten.


De sterk spelende George Tomas de Brito in duel met Almkerk-verdediger Jelle Strijtveen

Na de rust was een ander spelbeeld te zien. Almkerk liet zich terugzakken en liet Papendrecht de bal. Papendrecht bleef onzorgvuldig in de passing en kwam niet verder dan enkele kleine kansjes. Jay Luciano was het dichtst bij een doelpunt met een schot in het zijnet en een kopbal in de handen van Almkerk-keeper Maikel Korebrits. Almkerk liet zich alleen zien met enkele counters die verder tot niets leidden. Papendrecht kreeg nog twee keer de kans om na een counter van Almkerk met een snelle uitbraak gevaar te stichten. De eerste werd middels een dubieus vlagsignaal onderbroken. Bij de tweede keer negeerde de scheidsrechter de grensrechter, maar ging de aanval de mist in door onzorgvuldigheid van de Papendrechtse aanvallers. Vlak voor tijd leek de wedstrijd gespeeld toen Almkerk na een counter voor de tweede maal scoorde, maar de treffer werd niet toegekend wegens buitenspel. De laatste minuten probeerde Papendrecht nog de gelijkmaker te forceren, maar de lijstaanvoerder hield stand en pakte weer 3 punten.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Muilwijk, Leenheer, Van der Graaff, Molenaar, Van Ek (Baan), Tomas de Brito, Luciano, Beemsterboer.

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Peter de Haan stopt aan einde seizoen  (23-01-2018)

Peter de Haan, de huidige hoofdtrainer van VV Papendrecht, heeft te kennen gegeven na dit seizoen de samenwerking te beëindigen. Het bestuur vindt dit spijtig maar respecteert zijn beslissing en zal snel op zoek gaan naar vervanging. Peter zal tot het eind van het seizoen verantwoordelijk blijven voor de eerste selectie.

Bestuur VV Papendrecht

 

Tussenstand Voetballer van het Jaar  (21-01-2018)

Nog even en dan hervat Papendrecht 1 de competitie. Tijd om de voorlopige balans op te maken betreffende de verkiezing van de Speler van het Jaar. In totaal 8 juryleden hebben de afgelopen competitiewedstrijden van ons eerste geanalyseerd. Erelid Herman Vermeulen, voorzitter van de vakjury, heeft onlangs de tussenstand bekendgemaakt. Duidelijk is dat ook dit seizoen de strijd bijzonder spannend is. De huidige top 5 is als volgt:

1. Bright Adouvi
2. Jay Luciano
3. George Tomas de Brito
4. Koen Lighaam
5. Nick Kamerling

 

Papendrecht 1 uit de beker  (19-12-2017)

Op dinsdagavond 19 december speelde Papendrecht 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop op het Slobbengors. Het betrof een wedstrijd in de derde ronde van de KNVB-beker van het district Zuid I tegen RCS. Hoewel de Zeeuwse zaterdagploeg een klasse lager speelt dan ons eerste, was Zaterdag 1 behoorlijk kansloos. Bij rust leidden de gasten al met 0-3. Pas na de 0-4 kwamen de mannen van trainer Peter de Haan beter in hun spel en milderden ze tot 2-4 dankzij treffers van Justin Beemsterboer en Koen Lighaam. Daar bleef het echter bij waardoor Papendrecht 1 uitgeschakeld is voor het verdere verloop van het bekertoernooi.

 

Bekerwedstrijd Papendrecht 1  (17-12-2017)

Op dinsdagavond 19 december staat de laatste officiële wedstrijd van 2017 op het programma. Om 20 uur treedt Papendrecht 1 op ons hoofdveld aan tegen RCS 1 uit Oost-Souburg, gemeente Vlissingen, voor de derde ronde van de KNVB-beker van Zuid I. Komt dan allen voor de laatste keer van dit kalenderjaar naar het Slobbengors om ons eerste naar de volgende ronde van de districtsbeker te juichen.

 

Effectief Pelikaan wint van Papendrecht  (16-12-2017)

Na een zeer matige wedstrijd heeft Papendrecht het zicht op de kopgroep van 2F verloren. In een wedstrijd waar het meeste balbezit voor Papendrecht was, liet Pelikaan zien hoe je effectief met je kansen moet omspringen. De thuisploeg had het eerste deel van de wedstrijd niet veel in te brengen tegen Papendrecht. Ondanks het overwicht kon Papendrecht maar zelden echt gevaarlijk worden. Jay Luciano was met een kopbal bij de tweede paal na een voorzet van Xavier Leenheer het dichtst bij een doelpunt, maar Pelikaan-keeper Jeroen Veij kon redding brengen. Het lukte Papendrecht niet om met een vloeiende aanval de Pelikaan-defensie te ontmantelen. Wat vooral opviel, was de besluiteloosheid van de Papendrechtse spitsen als ze in de zestienmeter kwamen. Pelikaan, dat aanvallend ook teleurstelde, had in de opkomende linksback Adilson Dias de Barros de gevaarlijkste man. De snelle en behendige verdediger bezorgde met aanvallende acties Michael van Rooijen een drukke middag. Buiten enkele kleine kansjes was Pelikaan niet in de buurt geweest van Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek, toen de thuisploeg direct scoorde bij de eerste de beste kans. Dias de Barros ging aan de linkerkant weer eens op avontuur. Met een actie binnendoor speelde hij zich vrij in de zestien waarna zijn diagonale schot in de verre hoek verdween: 1-0.

Het begin van de tweede helft was voor Pelikaan. Met enkele corners op rij werd wat gevaar gesticht in de zestien van Papendrecht. Rond de 55e minuut nam Papendrecht weer het heft in handen. Dit leidde tot een prima aanval opgezet door Jay Luciano. Zijn voorzet kon echter niet afgewerkt worden door zijn collega-aanvallers. Uit de daaropvolgende corner kreeg Justin Beemsterboer een afgeslagen bal voor zijn voeten. Zijn schot ging richting de kruising, maar passeerde deze aan de verkeerde kant. In de 60e minuut verdubbelde Pelikaan de voorsprong. Weer was het Dias de Barros die aan de linkerkant op avontuur ging. Hij sneed door de Papendrechtse defensie en zette Jermain Bebrout alleen voor Timo Kurpershoek. Bebrout bleef koel en schoof de 2-0 binnen. Papendrecht ging direct daarna één op één spelen en probeerde zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te scoren. Maar de ploeg bleef onzorgvuldig en kwam niet verder dan een schietkans voor Justin Beemsterboer en een vrije bal van Daeley van der Graaff die overging. De grootste kans van de wedstrijd was voor Pelikaan. Na een snelle uitbraak kon Jermain Bebrout alleen richting Timo Kurpershoek. De Papendrechtse goalie bleef lang staan en kon met een prima redding de spanning nog enigszins in de wedstrijd houden. Het laatste deel van de wedstrijd probeerde Papendrecht nog wat te forceren, maar het lukte niet om het net te vinden. In de 90e minuut was Jay Luciano nog dicht bij de 2-1, maar zijn schot ging net naast. Een teleurstellend resultaat om de winterstop mee in te gaan.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Muilwijk, Leenheer (Klaverweide), Van der Graaff, Tomas de Brito, Bravenboer (Martina), Luciano, Beemsterboer.

 

Ondertal nekt Papendrecht  (02-11-2017)

In de uitwedstrijd tegen Heukelum heeft Papendrecht een geflatteerde 4-1 nederlaag geleden. Een rode kaart vlak voor de rust werd Papendrecht te veel. In het eerste kwartier was buiten een schot van Papendrecht-spits Justin Beemsterboer en een scrimmage voor het doel van Papendrecht niet veel te beleven. Papendrecht had het meeste balbezit en Heukelum loerde met de lange bal op de counter. Papendrecht maakte het Heukelum moeilijk door er kort op te zitten en had in Koen Lighaam de gevaarlijkste man. Hij ging regelmatig langs zijn directe tegenstander waarna hij de spitsen aan het werk zette. In de zeventiende minuut leidde dat tot de 0-1. Op het middenveld werd door Papendrecht de bal veroverd waarna Lighaam diep gestuurd werd. Zijn voorzet werd door Jay Luciano bij de tweede paal tegendraads binnen gekopt. Heukelum, dat zeker ook zijn mogelijkheden had, kon niet voorkomen dat Papendrecht de nodige kansen kreeg. Luciano zorgde voor de nodige onrust in de defensie van Heukelum. Zijn schoten miste echter net de precisie. In de dertigste minuut kwam Heukelum op gelijke hoogte. Een vrije bal op de rand van de zestien werd door aanvoerder Sil van Putten snoeihard langs de muur binnen geschoten. De Papendrechters lieten zich niet van de wijs laat brengen door de gelijkmaker en gingen door met waar ze mee bezig waren. Een identieke aanval als bij de 0-1 leverde deze keer helaas geen doelpunt op, omdat de keeper van Heukelum ingreep. Direct na deze kans counterde Heukelum. Een lange bal zette Ferry Meijdam alleen voor Timo Kurpershoek. De Papendrecht-keeper kon echter redding brengen. In de 38e minuut zag Koen Lighaam volkomen terecht de rode kaart van scheidsrechter Bezemer, een domme actie met gevolgen voor de wedstrijd. Ondanks het ondertal creëerde Papendrecht nog kansen. Daeley van der Graaff schoot net naast en George Tomas de Brito raakte de lat. Heukelum kreeg in de laatste minuut voor rust nog een enorme kans uit een counter, maar Kurpershoek was weer op zijn post.

Na de rust veranderde, ondanks een man minder, weinig aan het spelbeeld. Papendrecht viel aan en Heukelum loerde op de counter. Jay Luciano was een ware plaag voor de defensie van Heukelum. De razendsnelle spits kreeg echter geen uitgespeelde kansen. Kenneth Klaverweide was het dichtst bij een treffer, maar zijn schot kon gekeerd worden door de keeper van Heukelum. Na een kwartier in de tweede helft kwam Heukelum meer in de wedstrijd. De druk werd opgevoerd op de Papendrechtse defensie die wat kansen en corners moest weggegeven. Een corner in de 65e minuut leverde Heukelum de voorsprong op. De bal werd teruggelegd op de geheel vrijstaande Sil van Putten die vervolgens Ferry Meijdam bediende die met een kopbal de voorsprong voor Heukelum op het bord zette. Papendrecht liet zien dat het ook een hele wedstrijd kan knokken en bleef het proberen, maar het was vooral Heukelum dat de kansen kreeg. Timo Kurpershoek hield met diverse reddingen in één-tegen-één-situaties zijn ploeg op de been. Een kwartier voor het einde moest hij zich echter gewonnen geven toen uit een counter Ferry Meijdam zijn tweede treffer maakte. De 4-1 van Adem Karhaman, die in de laatste seconden viel, was voor de statistieken.

Opstelling: Kurpershoek, Mooiman (Muilwijk), Adouvi, Kamerling, Leenheer, Van der Graaff, Tomas de Brito (Bravenboer), Klaverweide, Luciano, Beemsterboer (Saffignani), Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht wint moeizaam  (25-11-2017)

In het thuisduel tegen Meerkerk heeft Papendrecht de negatieve reeks doorbroken met een zwaar bevochten overwinning. Papendrecht verzuimde om in de eerste helft een ruime voorsprong te nemen. Papendrecht zette vanaf het begin Meerkerk flink onder druk en kreeg aan het begin van de wedstrijd een serie corners. Deze leidden allemaal tot gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Wilco den Tuinder. De eerste echte kans was voor Koen Lighaam die een voorzet van Jay Luciano net voor de keeper dacht in te tikken, maar de bal verdween naast het doel. De volgende kans was voor Jay Luciano toen na de zoveelste corner de bal voor zijn voeten viel. Zijn schot belandde echter in het zijnet. Niet veel later kreeg hij een vrije kopkans, maar de bal werd door Den Tuinder net overgewerkt. In de 25e minuut liet Meerkerk zich voor het eerst echt zien. In een snelle counter werd de spits van Meerkerk, Bart Koomans, diep gestuurd. Hij omspeelde de ver uit zijn doel gekomen Timo Kurpershoek. Gelukkig voor Papendrecht ging zijn schuiver voorlangs. Niet veel later kwam Papendrecht dan toch op voorsprong. Stephan Bravenboer dribbelde vanaf de zijkant richting het strafschopgebied waar hij met een steekbal de opgekomen Xavier Leenheer bediende die vervolgens met een schuiver de 1-0 aantekende. In tegenstelling tot vorige week pakte Papendrecht na de rust meteen weer het initiatief. Dit leidde tot kansen voor Luciano en Justin Beemsterboer, maar beiden hadden het vizier niet op scherp. Een kwartier na rust kwam Papendrecht op een verdiende 2-0 voorsprong. De sterk spelende Koen Lighaam ontsnapte weer eens op de linkerflank. Zijn voorzet werd bij de tweede paal met het hoofd afgerond door Jay Luciano. Niet veel later bracht Meerkerk de marge weer op één, toen na een counter een voorzet van de linkerkant ongelukkig door Xavier Leenheer in eigen goal gewerkt werd. De aansluitingstreffer had een verlammende werking op de thuisploeg die de grip op de wedstrijd kwijtraakte. Meerkerk probeerde met lange ballen de gelijkmaker te forceren. Papendrecht bleef knokken en kreeg genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Vijf minuten voor tijd kwam Papendrecht nog goed weg. Nadat de bal in de zestien belandde, ontstond een flipperkastsituatie. Diverse schoten van Meerkerk konden geblokt worden door de verdediging van Papendrecht. Uiteindelijk werd de bal weggewerkt. Tijdens de ultieme slotfase was de pijp leeg bij Meerkerk en kon Papendrecht de drie punten veiligstellen.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Mooiman, Kamerling, Adouvi, Leenheer, Van der Graaff, Bravenboer (Van Rooijen), Tomas de Brito (Klaverweide), Luciano, Beemsterboer, Lighaam

Meer foto’s van Guillaume Kortekaas staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht verliest wedstrijd met twee gezichten  (18-11-2017)

Papendrecht heeft in Vianen de tweede competitienederlaag op rij geleden. Op bezoek bij Brederodes werd met 3-2 verloren. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Met agressief spel en sterk combinatievoetbal werd Brederodes op een hoop gespeeld. Papendrecht zag in de 4e minuut een doelpunt worden afgekeurd na een dubieus vlagsignaal. Na een kwartier stond alsnog de voorsprong op het scorebord. De prima spelende Koen Lighaam onderschepte een verkeerd ingespeelde bal en kon alleen richting het doel van de thuisploeg. Eén op één met de keeper schoof hij de bal keurig in de verre hoek: 0-1. Een paar minuten later had Justin Beemsterboer door een verkeerde terugspeelbal een vrije doortocht. Alleen voor de keeper maakte hij de keuze voor een lob, maar zijn inzet had onvoldoende hoogte waardoor de keeper kon ingrijpen. Beemsterboer kreeg niet veel later weer een kans toen hij bij de tweede paal bediend werd, maar zijn schot belandde in het zijnet. Een kwartier voor de rust viel de dik verdiende 0-2. Na een lange periode van balbezit belandde de bal op links bij Xavier Leenheer die met een prima actie de achterlijn haalde. Zijn strakke voorzet werd door Djerrel Saffignani binnen getikt. Een geweldige aanval die de overmacht van Papendrecht bevestigde.

Na de rust was een totaal ander Papendrecht te zien. Het agressieve was uit het spel, er werd niet meer kort gedekt en Brederodes kreeg de gelegenheid om in de wedstrijd te groeien. Nadat de eerste kans nog onbenut bleef – een kopbal ging net voorlangs – maakte de thuisploeg in de 53e minuut de aansluitingstreffer. Stephan Bravenboer kon even later de marge weer op twee brengen maar zijn solo langs vier man eindigde op de rand van zestien met een rollertje. Brederodes, dat al diverse kansen op de gelijkmaker had laten liggen, werd een handje geholpen door Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek. Een hoge bal werd losgelaten waarna bal simpel binnen getikt kon worden: 2-2. Brederodes ging vervolgens op zoek naar de voorsprong en kreeg die ook. Een voorzet van de rechterkant werd bij de eerste paal binnen getikt. Papendrecht, dat ondertussen Jay Luciano had ingebracht, kreeg snel de kans om weer op gelijke hoogte te komen. George Tomas de Brito stuurde in een counter Luciano diep die vervolgens alleen voor het Brederodes-doel opdook. Zijn inzet belandde op het lichaam van de keeper. Niet veel later kon de spits van Brederodes de wedstrijd beslissen, maar alleen voor Kurpershoek schoof hij de bal naast het doel. Toen 10 minuten voor tijd Thomas Muilwijk met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten, was de wedstrijd gespeeld. Een onbegrijpelijk verval na een geweldige eerste helft zorgde voor de tweede verliespartij van het seizoen.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Mooiman, Kamerling, Muilwijk, Leenheer (Klaverweide), Van der Graaff, Bravenboer, Tomas de Brito, Saffignani (Luciano), Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht een maatje te groot voor DFC  (11-11-2017)

In een eenzijdig duel heeft Papendrecht laten zien over een brede selectie te bezitten. Zonder vijf basisspelers werd derdeklasser DFC eenvoudig aan de kant gezet in het bekerduel op het Dordtse sportpark Krommedijk. Ondanks het overwicht duurde het tot de 15e minuut voordat het eerste schot op doel te bewonderen was. Jay Luciano had de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij werd vrij gezet door George Tomas de Brito, maar zijn inzet strandde op de keeper van DFC. In de 21e minuut kwam Papendrecht verdiend op voorsprong nadat Tomas de Brito wederom Jay Luciano de diepte in stuurde. Zijn voorzet werd binnen gegleden door Justin Beemsterboer. Papendrecht zat er kort op en gaf DFC niet de gelegenheid om te voetballen. Het overwicht resulteerde in diverse kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. De 0-2 viel in de 26e minuut. Deze keer was Beemsterboer de aangever en Jay Luciano degene die de trekker overhaalde. Niet veel later was Justin Beemsterboer dicht bij de 0-3. Een prima pass van Rick Molenaar zette hem alleen voor de keeper, maar zijn schot ging voorlangs het doel. DFC, dat alleen wat gevaar kon stichten met schoten uit de tweede lijn, kwam niet echt in het spel voor. Nadat Jay Luciano na weer een aanval in de zestienmeter werd neergesabeld, wees de scheidsrechter naar de stip. George Tomas de Brito ontfermde zich over de strafschop en schoot de bal keurig binnen: 0-3.

Na de rust nam Papendrecht duidelijk gas terug waardoor DFC ook wat kansjes kreeg. Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek moest handelend optreden toen DFC zich eindelijk meldde in het strafschopgebied van Papendrecht. Na een kwartier in de tweede helft bouwde Papendrecht de voorsprong verder uit. Uit een corner legde Thomas Muilwijk de bal klaar voor Justin Beemsterboer. Hij schoot na een knappe kap de bal in de hoek: 0-4. DFC had de hulp van Papendrecht nodig om de eer te redden. Timo Kurpershoek moest een terugspeelbal met zijn handen pakken, waardoor de scheidsrechter een indirecte vrije trap gaf op 12 meter van het doel. De vrije bal werd na een korte breedtepass in de kruising geramd. In de laatste twintig minuten waren er nog vele kansen voor Papendrecht, maar het net werd niet meer gevonden.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Molenaar, Adouvi (Dupuis), Muilwijk, Leenheer, Klaverweide, Tomas de Brito (Bravenboer), Mooiman, Luciano (Saffignani), Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Effectief Drechtstreek wint de derby  (04-11-2017)

Op een sfeervol Slobbengors heeft Drechtstreek met een verdedigende, maar effectieve tactiek dik verdiend de drie punten mee naar de Oostpolder genomen. Na een spectaculaire opkomst onder begeleiding van veel vuurwerk en rook was het eerste deel van de wedstrijd vooral aftasten. Beide zijden begonnen onzorgvuldig en er was veel balverlies. Drechtstreek zocht vanuit een sterk verdedigend blok gelijk de diepte en was het eerste kwartier het dreigendst. De gasten kwamen diverse keren met lange ballen gevaarlijk door. De grootste kans was voor Michael Slingerland, die na een diepe bal plots alleen voor Papendrecht-keeper Timo Kurpershoek opdook. Zijn afronding was onzorgvuldig. Hij zag zijn schot hoog over het doel verdwijnen. Papendrecht, dat het meeste balbezit had, kon er weinig tegenover zetten. Het bleef bij een kopbal voorlangs van Justin Beemsterboer en een inzet van Jay Luciano, die prima gered werd door keeper Justin Moesman. Drechtstreek bleef gevaarlijk met snelle counters. In de 28e minuut resulteerde dat in de 0-1. Een voorzet van de linkerkant werd bij de tweede paal ingekopt door Randy Kroos. Kurpershoek kon met een prima redding de voorsprong voorkomen. Op de rebound van Michael Slingerland was hij echter kansloos. Binnen een minuut leek het erop dat Papendrecht op gelijke hoogte kwam, maar het doelpunt van Justin Beemsterboer werd door de verder prima leidende scheidsrechter Rik de Jong afgekeurd wegens vermeend vasthouden van dezelfde Justin Beemsterboer. Papendrecht had moeite om de buitenspelers in stelling te brengen doordat er erg weinig ruimte achter de verdedigende linie van Drechtstreek lag. Vlak voor de rust werd Drechtstreek flink onder druk gezet, maar dat leidde niet tot opgelegde kansen.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Drechtstreek liet de bal aan Papendrecht en was gevaarlijk in de counter. Het was dat de aanval van Drechtstreek in de counter onzorgvuldig was, anders had Papendrecht tegen een grotere achterstaand aangekeken. Papendrecht bleef verzorgd opbouwen, maar het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Koen Lighaam met een volley en de ingevallen Jearlon Martina met een kopbal kwamen het dichtst bij een doelpunt. In de 60e minuut sloeg Drechtstreek opnieuw toe. Een counter leek onschadelijk gemaakt te worden door de Papendrechtse defensie, maar Drechtstreek heroverde direct weer de bal. Dit leidde tot een voorzet die bij de tweede paal met een volley door Randy Kroos op geweldige wijze via de binnenkant van de paal binnen werd geschoten: 0-2. Met een slotoffensief probeerde Papendrecht de aansluitingstreffer te forceren. Diverse chaotische momenten ontstonden in het strafschopgebied van Drechtstreek, waar keeper Joris Moesman meerdere keren handelend moest optreden. Hij werd één keer gepasseerd, maar kreeg hulp van een op de doellijn staande verdediger. Doordat Drechtstreek onzorgvuldig was in de counter, bleef Papendrecht nog in de wedstrijd. Tot de laatste minuut knokte de thuisploeg voor wat het waard was, maar Drechtstreek bleef met veel wilskracht en inzet op de been. Nadat de scheidsrechter voor de laatste keer gefloten had, nam de jeugd van Drechtstreek bezit van het veld om met de spelers de verdiende overwinning te vieren.

 

Papendrecht – WCR gaat niet door  (29-10-2017)

In het kader van de VoetbalRijnmond-Cup zou op dinsdagavond 31 oktober onze hoofdmacht op het Slobbengors spelen tegen WCR (za). De wedstrijd van Papendrecht 1 gaat echter niet door.

 

Matig Papendrecht verspeelt punten  (28-10-2017)

In een matig duel heeft Papendrecht twee punten laten liggen tegen laagvlieger Hardinxveld. Op sportpark Sluisweg in Hardinxveld-Giessendam werd het 2-2. Papendrecht speelde in een veel te laag tempo en gaf in de 5e minuut Hardinxveld de gelegenheid om de score te openen. De verdediging van Papendrecht greep te laconiek in waardoor de bal zomaar voor de voeten kwam van de spits van Hardinxveld die alleen voor Timo Kurpershoek kwam te staan. De keeper van Papendrecht kon de openingstreffer met een puike redding voorkomen. De rebound werd tot opluchting van de Papendrechtse supporters naast het lege doel geschoven. Papendrecht had de overhand, maar creëerde niet al te veel kansen. Koen Lighaam was dicht bij de openingstreffer, maar zijn beide schoten vlogen over het doel. Hardinxveld werd ook bij zijn tweede kans geholpen door de Papendrechtse defensie. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt en keurig afgerond door de aanvalsleider van Hardinxveld: 1-0. Papendrecht pakte de draad gelijk weer op en vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Vanaf de rechterkant gaf Justin Beemsterboer een afgemeten voorzet op Jay Luciano die de bal knap binnen schoof.
Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd nog verder weg. Papendrecht bleef onzuiver in de passing en ging de duels te weinig aan. Het defensief spelende Hardinxveld loerde op de counter en speelde vooral met de lange bal. De thuisploeg kwam uit een standaardsituatie weer op voorsprong. Een vrije bal werd terug gekopt naar de tweede paal, waar de bal met een schuiver binnen werd gewerkt. Papendrecht, dat moeite had met de defensieve speelwijze van Hardinxveld, ging ook opportunistischer spelen en kreeg wat kleine kansen. In de 27e minuut kwam Papendrecht op gelijke hoogte toen de bal uit een voorzet van George Tomas de Brito door Koen Lighaam werd binnen gekopt. In het laatste kwartier probeerde Papendrecht de overwinning nog te forceren, maar Hardinxveld hield stand en vierde, na het laatste fluitsignaal, het punt als een overwinning.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Adouvi, Goodett (Leenheer), Kamerling, Muilwijk (Molenaar), Van der Graaff (Bravenboer), Van der Net, Thomas de Brito, Luciano, Beemsterboer, Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht doet zichzelf tekort in topper  (21-10-2017)

Papendrecht heeft een punt overgehouden aan de topper tegen Roda Boys/Bommelerwaard. De ploeg uit Aalst werd de eerste 35 minuten weggespeeld door de thuisploeg. Met goed combinatiespel, snelle omschakelingen en overtuiging in de duels werden diverse kansen gecreëerd. In de 7e minuut kwam Papendrecht op voorsprong. Na een verdedigende actie werd Jay Luciano de diepte ingestuurd. Via de kluts kwam de bal in de voeten van Koen Lighaam. Hij bedacht zich geen moment en verschalkte keeper Patrick Coenen met een diagonaal schot in de verre hoek. Papendrecht kreeg vele kansen. Veel aanvallen liepen via George Tomas de Brito die een sterke wedstrijd speelde. Justin Beemsterboer vond twee keer in kansrijke positie het zijnet. Jay Luciano strandde op de paal. Koen Lighaam buffelde op links, maar ook hij vond het zijnet. In het laatste deel van de eerste helft kwam Roda Boys beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 36e minuut in een schot richting het doel van Timo Kurpershoek. Niet veel later kregen de gasten de eerste kans toen linksbuiten Nils Loef alleen richting het doel van Papendrecht kon. Timo Kurpershoek kon zijn zwakke uittrap echter met een prima redding corrigeren. De tweede kans voor Roda boys was wel raak. Wederom ging Nils Loef er vandoor. Zijn voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal binnengegleden.
Na de rust nam Roda Boys het initiatief. Papendrecht speelde onrustig en kon de spitsen niet goed meer bereiken. Het leverde Roda Boys diverse kansen op in de counter, maar de verdediging van Papendrecht hield stand. Rond de 70e minuut knokte Papendrecht zich terug in de wedstrijd en kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd. Tot uitgespeelde kansen leidde dit echter niet meer. Roda Boys bleef gevaarlijk in de counter. Papendrecht kwam twee keer goed weg toen bij duels in de zestien de scheidsrechter geen strafschop gaf. De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Roda Boys. De krachten vloeiden bij Papendrecht weg en het was nog even billen knijpen bij enkele situaties in de zestien. Na het laatste fluitsignaal kon teruggekeken worden op een aantrekkelijke wedstrijd.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Adouvi, Goodett, Kamerling, Muilwijk, Van der Graaff (Mooiman), Tomas de Brito, Klaverweide (Bravenboer), Luciano, Beemsterboer (Martina), Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Maximale score voor Papendrecht  (14-10-2017)

Ook in het vierde competitieduel bleef Papendrecht zonder puntverlies. Wilhelmina ’26 uit Wijk en Aalburg werd met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het geen gemakkelijk wedstrijd voor Papendrecht. In de tweede minuut kreeg Papendrecht een tegenslag te verwerken. Michael van Rooijen brak zijn elleboog toen hij ongelukkig terechtkwam in een duel. De wedstrijd lag daardoor drie kwartier stil. Nadat hij was afgevoerd met de ambulance, kon de wedstrijd hervat worden. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten rommelig. Papendrecht had het meeste balbezit, maar kon dat niet omzetten in kansen. Kenneth Klaverweide was de eerste die de bal tussen paal kreeg met een schot uit de tweede lijn, maar de goalie van de gasten kon redding brengen. Wilhelmina, dat vooral de lange bal speelde, kreeg ook wat kansen in de omschakeling. In een snelle counter kwam Papendrecht goed weg, toen binnen de zestien in een duel vlak voor Timo Kurpershoek de bal net kon worden verdedigd. Heel Wilhelmina dacht aan een strafschop. Het laatste kwartier van de eerste helft voerde Papendrecht de druk op en kreeg diverse corners waaruit verschillende kansen ontstonden. Maar goed keeperswerk van Martijn Knoop voorkwam de voorsprong van Papendrecht.
Na de rust nam Wilhelmina’26 het initiatief. Dit resulteerde in de openingsfase in een kopkans die voorlangs ging. Toch was het Papendrecht dat op voorsprong kwam. Een schot uit de tweede lijn van Daeley van de Graaff werd losgelaten door Martijn Knoop waarna de attente Jay Luciano simpel de 1-0 binnen tikte. Wilhelmina behield het initiatief en creëerde behoorlijke kansen. De paal en voortreffelijk keeperswerk van Timo Kurpershoek voorkwamen de gelijkmaker. Aan de andere kant stond de Jay Luciano oog in oog met Martijn Knoop, maar hij schoot hard over. Niet veel later stond zijn collega-spits Justin Beemsterboer ook alleen voor Knoop. Hij bleef uiterst koel en schoof de 2-0 binnen. Wilhelmina gaf niet op en had de overhand, maar strandde steeds op de prima keepende Kurpershoek. Papendrecht bleef in de omschakeling levensgevaarlijk met snelle en mooie aanvallen en kreeg diverse mogelijkheden. Zo schoot George Thomas de Brito in kansrijke positie over en strandde Luciano op doelman Knoop. Het was Koen Lighaam die de wedstrijd op slot gooide en Wilhelmina al het geloof afnam. Op de hoek van de zestien speelde hij zich prima vrij en zijn diagonale schot verdween in de verre hoek: 3-0. Vlak voor tijd deed Wilhelmina nog wat terug toen de boomlange Ruben Siland, die naar het front gestuurd was, van dichtbij in tweede instantie Kurpershoek verschalkte. In de laatste minuut verdubbelde Luciano zijn productie door in een counter alleen voor Knoop op de te duiken. Hij omspeelde de keeper en tikte de 4-1 binnen. Een prima competitiestart van Papendrecht. Volgende week wacht op het Slobbengors medekoploper Roda Boys/Bommelerwaard.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen (Goodett), Kamerling, Adouvi, Leenheer (Muilwijk), Van der Graaff, Thomas de Brito, Klaverweide, Luciano, Beemsterboer (Bravenboer), Lighaam.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Weer volle buit voor Papendrecht  (07-10-2017)

Ook in de derde competitieronde is Papendrecht zonder puntenverlies gebleven. In Zaltbommel werd Nivo Sparta, toch een ploeg die als kanshebber op de titel wordt beschouwd, met 0-5 verslagen. In het eerste half uur van de wedstrijd viel er weinig te beleven voor de toeschouwers. Ze zagen twee aftastende ploegen met nauwelijks gevaar voor de doelen. Beide ploegen kregen slechts één kans. Nivo’s Sten Pijlman schoot voor open doel over en Justin Beemsterboer schoof de bal in kansrijke positie naast. In de 30e minuut was het wel raak. Daeley van der Graaff werd volkomen vrijgelaten in het strafschopgebied en zijn droge knal was te machtig voor doelman Ruud de Groot.
De tweede helft had een heel ander beeld. Justin Beemsterboer werd vervangen door George Thomas de Brito en dat bleek een gouden greep van assistent-trainer Karel Spitsbaard, die de voor zaken afwezige Peter de Haan verving. Nadat eerst Timo Kurpershoek op vakkundige wijze Pijlman van een doelpunt hield, brak een vroeg Papendrechts kwartiertje aan. Tussen de 53e en de 66e minuut werd de 0-1 verhoogd tot 0-5. Eerst scoorde Koen Lighaam na goed voorbereidend werk van Jay Luciano. Daarna was het Luciano zelf die twee keer doeltreffend was, beide keren op aangeven van George Thomas de Brito. Ten slotte mocht Sven van der Net de mooiste goal van de wedstrijd scoren. Wederom op een geslepen pass van George Thomas de Brito kon hij alleen op het doel van Nivo Sparta afgaan. Zijn lob verdiende de schoonheidsprijs. Het verweer van Nivo Sparta was hiermede definitief gebroken.
Papendrecht wacht nu twee pittige thuiswedstrijden tegen Wilhemina’26 en Roda Boys die beide bovenin meedraaien. “Daarna zullen we eens kijken hoe we ervoor staan”, aldus assistent-trainer Spitsbaard.

Op regiovoetbal staat een interview met Kenneth Klaverweide  >>

 

Papendrecht boekt dik verdiend de tweede overwinning  (30-09-2017)

Met een zeer goede eerste helft heeft Papendrecht de basis gelegd voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Op een nat Slobbengors werd Tricht op een kansloze 4-1 nederlaag getrakteerd. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht de betere ploeg en creëerde met goed positiespel diverse kansen. Koen Lighaam was de eerste die een mogelijkheid kreeg. Hij werd door de lucht in de zestien aangespeeld, waarna hij zich met een prima aanname vrijspeelde. Hij stuitte echter op de keeper van Tricht. De hardwerkende Justin Beemsterboer was de volgende die dicht bij de openingstreffer was, maar zijn inzet verdween naast het doel. Tricht, dat op de counter speelde, had met Leonardo Aguiar een snelle en technisch vaardige spits. Hij werd echter onschadelijk gemaakt door de sterk spelende defensie van Papendrecht. Aan de andere kant bezorgde Jay Luciano rechtsback Ruben Lambregts een zeer lastige middag en ging er meerdere keren op snelheid langs. Halverwege de eerste helft ging Luciano weer op avontuur en werd binnen de zestien gestopt. Heel Papendrecht verwachtte een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Niet veel later was het Justin Beemsterboer die de ban brak. Even ervoor miste hij nog oog in oog met keeper Nicky Janssen, maar bij een voorzet van de doorgebroken Luciano was hij attent nadat de bal van de voet van een verdediger sprong. Beemsterboer tikte simpel binnen. In de veertigste minuut kwam Papendrecht op 2-0 via Jay Luciano. Na een inworp van Xavier Leenheer kopte Koen Lighaam door. Bij de tweede paal miste Luciano in eerste instantie de bal, maar in tweede instantie haalde hij verwoestend uit en scoorde in het dak van het doel. In de 45e minuut hielp Tricht Papendrecht aan de 3-0. Een voorzet van Koen Lighaam werd in eigen doel gegleden door Ruben Lambregts.
Na de rust nam Papendrecht wat gas terug. Hierdoor kwam Tricht iets meer aan voetballen toe. Toch was het Koen Lighaam die dicht bij een doelpunt was. Hij werd door de prima spelende George Tomas de Brito alleen voor de keeper gezet, maar zijn schot verdween in het zijnet. Halverwege de tweede helft scoorde Tricht en bracht zo de spanning enigszins terug. Een lange aanval eindigde in de zestien waar onvoldoende werd ingegrepen door de Papendrechtse defensie, waardoor Rick van Gameren uiteindelijk voor de 1-3 kon zorgen. Binnen enkele minuten bracht Papendrecht de marge weer op drie. Na een afgeslagen corner ving Xavier Leenheer de bal op om vervolgens van een meter of twintig met een verwoestend laag schot de 4-1 aan te tekenen. Het laatste deel van het aantrekkelijke duel kregen beide ploegen nog kansen, maar het vizier stond niet meer op scherp.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Van der Net, Van der Graaff, Tomas de Brito, Luciano (Klaverweide), Beemsterboer, Lighaam (Van der Zeeuw).

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Papendrecht maakt het zichzelf moeilijk, maar wint  (23-09-2017)

Op een zonnig sportpark Molenvliet in Gorinchem heeft Papendrecht de eerste punten van het seizoen gepakt in een wedstrijd waarin de hoofdrol werd vertolkt door scheidsrechter Beumer. Papendrecht was veruit de betere ploeg en leek een makkelijke middag tegemoet te gaan. In de 12e minuut lag de bal voor het eerst in het net. Een vrije bal van Kenneth Klaverweide werd door de muur van SVW van richting veranderd waardoor Jay Luciano een niet te missen kans kreeg en de bal simpel binnen tikte. Papendrecht speelde zeker niet goed en was slordig aan de bal, wat leidde tot veel balverlies. Het povere SVW lukte het niet om enigszins in de buurt te komen van het strafschopgebied van Papendrecht. Halverwege de eerste helft kwam Papendrecht dan ook verdiend op 0-2. Aan de rechterkant ging de bal richting Koen Lighaam die zich in buitenspelpositie bevond. Hij liet de bal echter slim lopen voor Justin Beemsterboer die vervolgens de doorgelopen Lighaam in staat stelde om te scoren. Niet veel later had dezelfde Lighaam de 0-3 op zijn schoen, maar op de doellijn sprong de bal via zijn hak naast het doel. Daarna was Kenneth Klaverweide dicht bij de 0-3 toen hij een vrije trap snel nam en de keeper van SVW verraste. Zijn trap belandde tot opluchting van SVW op de lat. De scheidsrechter, die al enkele keren opvallende beslissingen had genomen, haalde zich de woede van SVW op zijn nek toen hij floot voor een handsbal van de keeper. Bij een uittrap zou hij de bal te laat hebben losgelaten. De vrije trap voor de rand van de zestien leverde Papendrecht echter niets op. Vlak voor de rust scoorde SVW uit het niets de aansluitingstreffer. Na een afgeslagen corner werd een schot uit de tweede lijn met het hoofd getoucheerd door Daeley van der Graaff, waardoor de bal achter de kansloze Timo Kurpershoek verdween.
Na de rust ging Papendrecht verder waar het gebleven was en kreeg gelijk kansen om de marge weer op twee te zetten. Toch was het SVW dat scoorde. Een verkeerd teruggekopte bal stelde de spits van SVW in staat om de gelijkmaker binnen te tikken. Het betekende meteen het einde van de wedstrijd voor Thomas Muilwijk die met een knieblessure per brancard van het veld ging. Papendrecht raakte niet in paniek en pakte direct de draad weer op. Na een kans voor Justin Beemsterboer, die de bal net achter zich kreeg na een flitsende actie van Jay Luciano, was het Koen Lighaam die na een prima pass van Daeley van der Graaff zijn tweede doelpunt scoorde en de 2-3 op het scorebord bracht. Nadat Papendrecht vervolgens op 2-4 kwam, was de wedstrijd gespeeld. De scheidsrechter bestrafte wederom de keeper van SVW toen hij, nu bij het gooien, de bal te laat losliet. De toegekende vrije bal aan de rand van de zestien werd door Daeley van der Graaf omgezet in een doelpunt. Nadat SVW-verdediger Bjorn Trapman voor praten met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd en Nick Kamerling met een kopbal de 2-5 op het bord had gezet, floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Een vermakelijke wedstrijd en een dik verdiende overwinning voor Papendrecht.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Een samenvatting van de wedstrijd plus een interview met de trainer is te zien op Soccerreporter  >>

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Goodett, Muilwijk (Kamerling), Van der Net, Van der Graaff, Klaverweide (Molenaar), Luciano, Beemsterboer (Saffignani), Lighaam.

 

Papendrecht 1 wint ook laatste bekerwedstrijd (16-09-2017)

Papendrecht 1 reisde op zaterdag 16 september naar Zundert voor de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Op sportpark De Akkermolen wachtte zondagtweedeklasser Moerse Boys. Ondanks een 1-0 achterstand bij rust won Zaterdag 1 ook de derde bekerwedstrijd. Dankzij doelpunten van Koen Lighaam, Jay Luciano en Djerrel Saffignani werd het 1-3. Hierdoor gaat ons eerste zonder puntverlies door naar de volgende bekerronde.


Achterste rij van links naar rechts:
Leo Bax (assistent-scheidsrechter), George Tomas de Brito, Koen Lighaam, Marc de Groen (leider), Thomas Muilwijk, Edinhio Goodett en Thea Vuurens (verzorgster).
Middelste rij van links naar rechts:
Jerrel van der Zeeuw, Bright Adouvi, Djerrel Saffignani, Timo Kurpershoek, Karsten van de Velde, Rick Molenaar, Kenneth Klaverweide en Bryan Mooiman.
Voorste rij van links naar rechts:
Jarden van Ek, Nick Kamerling, Michael van Rooijen, Jay Luciano, Karel Spitsbaard (assistent-trainer), Peter de Haan (trainer), Xavier Leenheer, Daeley van der Graaff, Sven van der Net en Justin Beemsterboer.

 

Papendrecht 1 door in beker  (09-09-2017)

Al na twee van de drie bekerwedstrijden in de poulefase is Papendrecht 1 door in de beker. Op zaterdag 2 september speelde ons eerste in en tegen Arnemuiden. De ploeg van de nieuwe trainer Peter de Haan moest steeds terugkomen van een achterstand tegen de Zeeuwse zaterdagtweedeklasser. Justin Beemsterboer zorgde voor 1-1, Nick Kamerling maakte 2-2. In de slotfase wist Zaterdag 1 dankzij twee treffers van Jay Luciano een 3-2 achterstand om te zetten in een 3-4 zege. Een week later speelde Papendrecht op het Slobbengors tegen de Dordtse zaterdageersteklasser Oranje Wit. Treffers van Jay Luciano en Sven van der Net betekenden een 2-0 voorsprong. Voor rust kwamen de gasten terug tot 2-1. Na rust liep de thuisploeg na een nieuwe goal van Sven van der Net en een doelpunt van George Tomas de Brito uit naar 4-1. Na de tweede treffer van Oranje Wit leek het nog even spannend te gaan worden, maar een kopbal van aanvoerder Nick Kamerling maakte aan alle onzekerheid een eind, eindstand: 5-2. Dankzij de tweede zege is Papendrecht in de bekerpoule al zeker van een plek bij de eerste twee. Dat betekent dat de ploeg door is naar de volgende bekerronde.

Meer foto’s van Edwin Schreurs staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Bekerindeling Papendrecht 1 (05-07-2017)

Papendrecht 1 moet aan de bak voor de beker. In poule 54 van Zuid I zitten de nodige sterke tegenstanders. Zo treft ons vlaggenschip zaterdageersteklasser Oranje Wit uit Dordrecht, zondagtweedeklasser Moerse Boys uit Zundert en zaterdagtweedeklasser Arnemuiden uit de gelijknamige Zeeuwse plaats, gelegen in de gemeente Middelburg. De bekerwedstrijden worden gedurende de eerste drie weekenden van september afgewerkt. Het precieze speelschema wordt later bekendgemaakt.

 

Competitie-indeling Papendrecht 1 (05-07-2017)

Na jaren in West II gespeeld te hebben speelt Zaterdag 1 komend seizoen weer in Zuid I. We kunnen ons onder meer verheugen op de dorpsderby tegen Drechtstreek. De eerste competitiewedstrijd is op 23 september. Papendrecht 1 kan in de Tweede Klasse F de volgende tegenstanders verwachten.

– Almkerk, Sportpark Almkerk, Sportlaan 1, Almkerk (gemeente Woudrichem), tel.: 0183-401802.
– Brederodes, Sportpark Blankensteijn, Langeweg 4, Vianen, tel.: 0347-373233.
– Drechtstreek, Sportpark Oostpolder, Parkweg 7, Papendrecht, tel.: 078-6153778.
– Hardinxveld, Sportpark Sluisweg, Suisweg 131a, Hardinxveld-Giessendam, tel.: 0184-617029.
– Heukelum, Sportpark De Vriezenwijk, Groenweg 3, Heukelum (gemeente Lingewaal), tel.: 0345-612298.
– Nivo Sparta, Sportpark De Watertoren, Van Heemstraweg-West 27, Zaltbommel, tel.: 0418-513064.
– Pelikaan, Sportpark Bakestein, Middellijn 9, Zwijndrecht, tel.: 078-6101145.
– Roda Boys, Sportpark De Maaskant, Veerdam 4, Aalst (gemeente Zaltbommel), tel.: 0418-671261.
– Meerkerk, Sportcomplex ‘t Hoog, Burggraaf 5, Meerkerk (gemeente Zederik), tel.: 0183-352005.
– SVW, Sportpark Molenburg, Kleine Schelluinsekade 5c, Gorinchem, tel.: 0183-624375.
– Tricht, Sportpark Crayestein, Middelweg 54, Tricht (gemeente Geldermalsen), tel.: 0345-572228.
– Wilhelmina’26, Sportpark De Ebbe, Maasdijk 20a, Wijk en Aalburg (gemeente Aalburg), 0416-691682.
– Woudrichem, Sportpark Het Bolwerk, Middelvaart 1C, Woudrichem, tel.: 0183-309058.