Terug

Verslagen/Nieuws Vrouwen 1  eerder seizoenen

Tweede helft 2023

Vrouwen 1 is periodekampioen en strijdt voor promotie  (01-06-2023)

De afgelopen maanden heeft Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht onder de nieuw aangestelde trainer Herman Woudenberg grote stappen kunnen maken. De eerste helft van het seizoen als nieuwkomer in de derde klasse verliep voor Papendrecht VR1 wat rommelig door diverse wisselingen van trainers. Met de komst in januari 2023 van Herman Woudenberg keerde de rust terug en werd flinke vooruitgang geboekt op voetbalgebied. Het doel was in de middenmoot te eindigen maar door de uitstekende prestaties tijdens het tweede deel van het seizoen werd de competitie afgesloten op de vierde plaats. Wel diende gewacht te worden wat die prestaties van de al uitgespeelde Papendrechters in de tweede periode waard zouden zijn aangezien nog enkele inhaalwedstrijden afgewerkt moesten worden. Het wachten werd beloond. Papendrecht VR1 werd winnaar van de tweede periode. Gefeliciteerd dames!. Het betekent dat het team als kers op de taart als periodekampioen voor promotie mag strijden voor een plek in de tweede klasse. Op dinsdag 6 juni is de eerste ronde. Dan wordt afgereisd naar West-Betuwe voor de wedstrijd tegen Asperen VR1. De aanvang is 20.00 uur. Bij winst volgt op zaterdag 10 juni weer een uitwedstrijd.

Papendrecht VR1 wint laatste competitiewedstrijd  (13-05-2023)

Papendrecht VR1 sloot het seizoen 2022-2023 op zaterdag 13 mei af met een thuiswedstrijd tegen SVO/DKS’17 VR1. Na een sterk optreden won Papendrecht met 3-1. Na het kampioenschap van vorig jaar en de bijbehorende promotie begon de ploeg moeizaam aan het nieuwe seizoen. Na de aanstelling van trainer Herman Woudenberg begonnen de rood-zwarten steeds beter te draaien om uiteindelijk 25 punten uit 16 wedstrijden te behalen. Hiermee eindigde Vrouwen 1 keurig op de vierde plaats.

Papendrecht VR1 wint op doordeweekse avond  (25-04-2023)

Papendrecht VR1 speelde eind april op een fraaie doordeweekse avond op het hoofdveld van het Slobbengors tegen De Jonge Spartaan VR1. De gasten begonnen scherp aan de wedstrijd, zaten kort op de bal, zetten hoog druk, waren fel in de duels, hielden een hoog tempo aan en probeerden met lange ballen de snelle buitenspelers te bereiken. Maar de verdediging van Papendrecht stond prima en voorkwam dat die spelers gevaarlijk werden. Na een slordig begin wist Papendrecht onder de druk uit te voetballen. De gastvrouwen kregen enkele mogelijkheden maar het was de ploeg uit Middelharnis die vijf minuten voor de rust op voorsprong kwam. Een vrijstaande speelster schoot de bal vanaf de rand van de zestien via de onderkant lat in het doel. 0-1 was tevens de ruststand.

Ook in het begin van de tweede helft bleef De Jonge Spartaan hoog druk zetten maar de rood-zwarten lieten zich niet kennen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Er werden felle duels uitgevochten. Het spel golfde in een hoog tempo op en neer met kansen voor beide ploegen. Na een diepe bal kreeg Djelo de bal. Haar strakke voorzet werd net gemist door Chantal. Roos V. kon inkoppen na een vrije trap van Michelle maar de bal werd van de lijn gehaald. Bij een uitval van De Jonge Spartaan verkleinde Papendrecht-doelvrouwe Alicia goed haar doel en keerde de inzet. Niet veel later mocht Papendrecht een hoekschop nemen. Michelle draaide de bal in een keer het doel in maar die werd door een verdediger van de tegenstander met de hand uit het doel geslagen. Chantal schoot de toegekende strafschop beheerst binnen: 1-1. Beide ploegen gingen daarna voor de winst. De Jonge Spartaan had nog een paar gevaarlijke uitvallen via de snelle buitenspelers maar alle doelpogingen werden tegengehouden door Alicia. In de slotfase kreeg Chantal de bal op het middenveld. Ze draaide uitstekend weg en sprintte richting het doel van De Jonge Spartaan. Met een verdediger in de rug wist zij de bal keurig in de hoek van het doel te plaatsen. Zo bezorgde zij Papendrecht VR1 de 2-1 zege.

Winst en gelijkspel Papendrecht VR1  (18-04-2023)

Op zaterdag 15 april bereikte Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht na een uurtje reizen het mooie Zierikzee voor de wedstrijd tegen MZC’11. Op sportpark Den Hogen Blok waren de omstandigheden prima, ondanks een koud windje. Onder een heerlijk zonnetje ontspon zich een spannende strijd waarbij de rood-zwarten met en voor elkaar streden en sterker waren in de duels dan de Zeeuwse dames. Dit resulteerde in een zwaar bevochten maar terechte 2-3 overwinning voor Papendrecht.

Drie dagen later, op dinsdagavond 18 april, speelde Papendrecht VR1 tegen Binnenmaas VR1 op het hoofdveld van het eigen Slobbengors. Het werd een leuke wedstrijd met mogelijkheden aan beide kanten. De gasten kwamen voor rust op voorsprong hoewel Papendrecht domineerde. De thuisploeg speelde vol op de aanval. Het zorgde voor meerdere doelkansen die helaas niet benut werden. Uiteindelijk leidde druk zetten van de Papendrechtse aanvallers tot een eigen doelpunt van Binnenmaas. Het sterke optreden van Papendrecht VR1 leverde een terechte 1-1 eindstand op tegen de kampioenskandidaat.

Sterke overwinning Papendrecht VR1  (18-03-2023)

Op zaterdag 18 maart werd er om 14.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd van Papendrecht VR1 tegen Zuidland VR1. De uitwedstrijd werd gewonnen door Zuidland. De Papendrechtse dames waren erop gebrand om de punten deze keer op het Slobbengors te houden. Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd maar de gasten wisten al na vijf minuten de openingstreffer te scoren. Na een kleine tien minuten gaf Petra een diepe bal naar voren. Chantal kon er net niet bij maar zette wel druk op de keepster van Zuidland. Door deze druk kon de keepster de bal niet goed verwerken waardoor Chantal de 1-1 binnen kon schieten. Nog geen minuut later scoorde Zuidland echter alweer door gerommel achterin bij Papendrecht. Niet veel later zette Chantal voorin weer goed druk en opnieuw met resultaat: 2-2. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werden felle duels uitgevochten. Net voor de rust gaf Petra een diepe pass op Femke. Haar schot werd tot hoekschop verwerkt. Michelle nam de hoekschop en draaide de bal in een keer in het doel. Met 3-2 gingen de dames rusten.

Na de limonade begonnen beide ploegen ook sterk aan de tweede helft. Dit leidde tot pittige duels en kansen over en weer die echter niet omgezet werden in treffers. In de slotfase was het flink billen knijpen voor de thuisploeg. Tot twee keer toe stuiterde een afstandsschot via de onderkant van de lat weer het veld in. De eindstand werd zo 3-2 voor Papendrecht. Drie langverwachte en dik verdiende punten. Gefeliciteerd dames, gestreden met wilskracht, met elkaar en voor elkaar. Aanstaande zaterdag speelt Papendrecht VR1 uit tegen Kloetinge.

Uitnederlaag Vrouwen 1  (11-03-2023)

Na een lange periode zonder competitievoetbal moest Papendrecht VR1 een reis van anderhalf uur maken om in Zeeuw-Vlaanderen tegen SVO/DKS’17 VR1 aan te treden. Papendrecht begon prima aan de wedstrijd en zette DKS’17 goed vast. Dit resulteerde in enkele kansen. Roos V. schoot op de keepster. Een vrije trap van Petra ging net over de kruising. Niet veel later schoot ze nog een keer net over. Daarna golfde het spel op en neer. Alicia wist enkele doelpogingen van DKS’17 te keren maar vlak voor rust was ze tot twee keer toe kansloos. Met een 2-0 tussenstand werd de rust ingegaan. Na de rust begonnen de rood-zwarten sterk. Femke kreeg de bal op het middenveld en speelde Laura in. Zij kapte haar tegenstander uit en scoorde de 2-1. Een paar minuten later gaf Laura de bal voor maar Femke miste. Opeens was het raak aan de andere kant. Een te korte terugspeelbal op Alicia werd afgestraft met de 3-1. Papendrecht bleef ondanks de achterstand wel op zoek gaan naar een treffer. Deze kwam er ook. Femke passte de bal op Petra en zij schoot de 3-2 binnen. Papendrecht ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Een kopbal van Petra ging net naast, een schot van Michelle belandde op de keepster en een vrije trap van Femke eindigde op de lat. Uiteindelijk werd er wel gescoord maar helaas aan de andere kant waardoor Papendrecht met een 4-2 nederlaag van het veld stapte.

Een zuur verlies in een wedstrijd die Papendrecht zeker niet had hoeven te verliezen. Wel de complimenten voor het team dat ondanks de achterstand toch bleef proberen te voetballen en druk bleef zetten op de tegenstander. Aanstaande zaterdag spelen de dames om half drie thuis tegen Zuidland.

Herman Woudenberg nieuwe trainer Papendrecht VR1  (01-02-2023)

Vrouwen 1 van Voetbalvereniging Papendrecht heeft een nieuwe trainer. Herman Woudenberg heeft zich bereid getoond om tot het einde van dit seizoen de training en coaching te verzorgen. Herman is een ervaren trainer die zijn sporen verdiend heeft in het regionale voetbal. Bij VV Papendrecht heeft hij diverse jeugdploegen getraind alsook Zaterdag 2. “Het is een groep met potentie, ik vind het leuk om dit team verder te brengen”, aldus Herman. Monique Klooster van de Technische Commissie Vrouwen is zeer gelukkig dat deze ervaren trainer is aangesteld. “Het is belangrijk dat ook de vrouwen een trainer hebben die het team kan ontwikkelen. Als aan beide kanten een goed gevoel aanwezig is, is de kans aanwezig dat volgend seizoen de samenwerking wordt voortgezet.”

We wensen Herman veel succes de komende maanden en denken hiermee een mooie stap te maken in de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen onze club.