Jeugdafdeling

VV Papendrecht beschikt over een bloeiende jeugdafdeling waar ruimte is voor zowel jongens als meisjes. Spelers kunnen bij ons terecht vanaf een leeftijd van 4 jaar. Onze vereniging heeft de nodige meisjesteams, maar er zijn ook meisjes die meespelen bij jongensteams. De Jeugdcommissie met aan het hoofd de Jeugdvoorzitter houdt zich bezig met de algemene organisatie van de jeugdafdeling. De Technische Jeugdcommissie of het Technisch JeugdKader (TJK) onder leiding van het Hoofd Opleidingen is verantwoordelijk voor het technische deel als de opleiding. Beide commissies werken nauw samen. Jeugdbegeleiders zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Aan de jeugdafdeling is een vertrouwenspersoon verbonden. Lees hierover meer op de pagina VOG en Vertrouwenspersoon  >>

Jeugdplan

Het streven is om elke voetballer te laten acteren op het juiste niveau. Hiervoor is het Jeugdplan opgesteld dat bestaat uit het Jeugdopleidingsplan, waarvoor het Hoofd Opleidingen verantwoordelijk is, en het Jeugdbeleidsplan, dat onder de Jeugdvoorzitter valt. Het plan is ook gericht op de trainers en leiders, om hen te ondersteunen en te begeleiden bij hun vaak vrijwillige werkzaamheden.

Coördinatoren en Spelervolgsysteem

Coördinatoren hebben de leiding over de verschillende jeugdcategorieën.

De coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor alle vragen. Het functioneren van de trainers valt onder de verantwoordelijkheid van de Technische Coördinatoren. Zij proberen verder inzicht te krijgen in onder andere de kwaliteiten van de jeugdspelers, om zo aan het eind van het seizoen te kunnen meedenken over een goede indeling voor de teams voor het seizoen erop. Belangrijk hulpmiddel hierbij is het spelervolgsysteem. Dit wordt onder meer gebruikt om de vorderingen van de spelers bij te houden. Voor het gebruik ervan heeft het bestuur regels opgesteld zodat de privacy van iedereen gewaarborgd is.

Hersteltrainer

Wanneer een speler langdurig geblesseerd is, kan hij of zij in overleg met begeleiders en de leeftijdscoördinator een beroep doen op onze hersteltrainer Robert Kuntz.

Probleem is vaak dat spelers die geblesseerd zijn, dan ook niet met hun team meetrainen of ‘iets’ doen tijdens de training zonder dat de speler of trainer weet of dit bevorderlijk is voor de opgelopen blessure. Het is wellicht mogelijk om in samenwerking met de hersteltrainer een plan uit te stippelen om zo snel mogelijk fit te worden. Spelers die geblesseerd zijn, hoeven dus geen trainingen te missen en weken thuis te zitten, maar kunnen conditioneel in vorm blijven en sneller herstellen! Dit is uiteraard allemaal afhankelijk van de aard van de blessure. Via de ouder(s) of voogd(en) vernemen wij ook graag het advies van uw dokter en/of fysiotherapeut.

Activiteiten

Binnen de jeugdafdeling is ruimte voor zowel prestatief als recreatief voetbal, waarbij plezier voorop staat. Daarnaast biedt VV Papendrecht ook andere activiteiten aan als feesten voor zowel de jongere als oudere jeugd, het tentenkamp, de meerkamp op de Slotdag, de Sinterklaasviering, de driedaagse Westfalia Voetbaldagen en nog veel meer.