Jeugdafdeling

VV Papendrecht beschikt over een bloeiende jeugdafdeling waar ruimte is voor zowel jongens als meisjes. Spelers kunnen bij ons terecht vanaf een leeftijd van 4 jaar. Onze vereniging heeft de nodige meisjesteams, maar er zijn ook meisjes die meespelen bij jongensteams. Bij VV Papendrecht wordt gewerkt met het JeugdKledingPlan. De Jeugdcommissie houdt zich bezig met de algemene organisatie van de jeugdafdeling. Jeugdbegeleiders zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Aan de jeugdafdeling is een vertrouwenspersoon verbonden. Lees hierover meer op de pagina VOG en Vertrouwenspersoon  >>

Jeugdplan

Het streven is om elke voetballer te laten acteren op het juiste niveau. Hiervoor is het Jeugdplan opgesteld dat bestaat uit het Jeugdopleidingsplan en het Jeugdbeleidsplan. Het plan is ook gericht op de trainers en leiders, om hen te ondersteunen en te begeleiden bij hun vaak vrijwillige werkzaamheden.

Coördinatoren

Coördinatoren hebben de leiding over de verschillende jeugdcategorieën.

De coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor alle vragen. Het functioneren van de trainers valt onder de verantwoordelijkheid van de technische jeugdcoördinatoren. Zij proberen verder inzicht te krijgen in onder andere de kwaliteiten van de jeugdspelers, om zo aan het eind van het seizoen te kunnen meedenken over een goede indeling voor de teams voor het seizoen erop. Het bestuur heeft regels opgesteld zodat de privacy van iedereen gewaarborgd is.

Hersteltrainer

Wanneer een speler langdurig geblesseerd is, kan hij of zij in overleg met begeleiders en de leeftijdscoördinator een beroep doen op onze hersteltrainer Robert Kuntz.

Probleem is vaak dat spelers die geblesseerd zijn, dan ook niet met hun team meetrainen of ‘iets’ doen tijdens de training zonder dat de speler of trainer weet of dit bevorderlijk is voor de opgelopen blessure. Het is wellicht mogelijk om in samenwerking met de hersteltrainer een plan uit te stippelen om zo snel mogelijk fit te worden. Spelers die geblesseerd zijn, hoeven dus geen trainingen te missen en weken thuis te zitten, maar kunnen conditioneel in vorm blijven en sneller herstellen! Dit is uiteraard allemaal afhankelijk van de aard van de blessure. Via de ouder(s) of voogd(en) vernemen wij ook graag het advies van uw dokter en/of fysiotherapeut.

Activiteiten

Binnen de jeugdafdeling is ruimte voor zowel prestatief als recreatief voetbal, waarbij plezier voorop staat. Daarnaast biedt VV Papendrecht ook andere activiteiten aan als feesten voor zowel de jongere als oudere jeugd, het tentenkamp, de meerkamp op de Slotdag, de Sinterklaasviering, de driedaagse Westfalia Voetbaldagen en nog veel meer.