Veranderingen spel- en tuchtregels

Dit seizoen heeft de KNVB een aantal wijzigingen in het tuchtsysteem doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

– Tijdens de competitie volgt pas na de 5e gele kaart een schorsing, vervolgens na de 7e, 9e, en dan na elke gele kaart.
– Tijdens het bekervoetbal, waarbij een separate registratie plaatsvindt, is er een schorsing na de 2e en 4e gele kaart en daarna na elke gele kaart. Dit is ook van toepassing op promotie/degradatiewedstrijden.
– Bij twee gele kaarten in één wedstrijd is een voetballer automatisch geschorst voor de volgende officiële wedstrijd.
– Bij een directe rode kaart is een speler automatisch geschorst voor de eerstvolgende bindende wedstrijd, tenzij de voetballer wordt vrijgesproken.

Ook in het geval van de spelregels zijn enkele veranderingen doorgevoerd.
De spelregels zijn hier te downloaden  >>

Zijn er nog vragen, neem dan even contact op met het secretariaat.
E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.