Martin Nouwen, trainer van het tweede

Martin Nouwen is sinds dit seizoen de trainer van Zaterdag 2 van VV Papendrecht. De in de regio bekende ex-voetballer speelde bij diverse verenigingen. “Ik ben ooit begonnen in de jeugd van Merwede en Groote Lindt. Als senior was ik speler van Zwijndrecht, ASWH en Pelikaan. Mijn mooiste periode had ik bij ASWH. Ik heb daar 7 jaar in de basis gespeeld en ben meerdere keren tot voetballer van het jaar verkozen. Een mooie club, als ik daar kom voel ik nog altijd de waardering voor wat ik daar als voetballer heb gepresteerd. Bij Pelikaan heb ik nog 5 jaar afgebouwd, ook een leuke tijd.” Martin is in het dagelijks leven ondernemer. “Ik heb een bouwbedrijf, Nouwen Bouw & Dakservice. Wij doen veel in renovatie van pannendaken. Ik heb het bedrijf destijds overgenomen van mijn schoonvader.”

“Hoe ik bij Papendrecht terecht ben gekomen? Vorig jaar heb ik gesolliciteerd op de vacature van trainer van het tweede selectie-elftal. Ik kon komen, maar bepaalde omstandigheden hebben me toen toch laten besluiten om het niet te doen. Aan het eind van het afgelopen seizoen werd ik weer benaderd door Joop Warner, of ik nog interesse had. Dat was zo, dus waren we er snel uit.”

Martin, die geen behoefte heeft om hoofdtrainer te worden, heeft bij diverse regioclubs getraind. “Ik probeer mijn eigen mentaliteit en tactisch inzicht over te dragen aan mijn spelers. Niet opgeven en de juiste keuzes maken zijn mijn stokpaardjes. Ik heb een prima spelersgroep ter beschikking, een mooie mix met aardig wat jonge voetballers. Ik kies altijd voor een aanvallende speelstijl. Met deze spelersgroep heb ik daar ook de mogelijkheden voor. Uiteraard ben je ook afhankelijk van blessures, zowel bij twee als één. We gaan ervoor om zolang mogelijk mee te doen om de prijzen.”
Dat lukt tot nu toe prima. Zaterdag 2 heeft de eerste seizoenshelft afgesloten op plek 3 en met de titel van de eerste periode op zak.