Geslaagd FIFA-gametoernooi

Na veel voorbereidingen was het eindelijk zover: het eerste FIFA-gametoernooi bij VV Papendrecht. Aangezien het de eerste keer was, dat dit gehouden werd, was het ook wel een beetje spannend voor de organisatie. De schermen en spelcomputers waren netjes opgesteld, toen de eerste deelnemers zich rond 12:30 uur begonnen aan te melden. Ze gaven aan er veel zin in te hebben en konden bijna niet wachten om te beginnen, zeker nadat ze de poule-indeling en het wedstrijdschema hadden gezien. Na een kleine uitleg van het toernooi konden eindelijk de wedstrijden in de poulefase beginnen.

Al gauw klonken de aaaaaahs en oehhhhhhs door de kantine om gemiste kansen tijdens de wedstrijden. Hoe meer wedstrijden er gespeeld werden, des te fanatieker de spelers werden. De één was dolblij vanwege winst, de ander gefrustreerd na een nederlaag.

Na een zeer boeiende poulefase was het tijd om een pauze te nemen. De deelnemers namen even lekker de tijd om het hoofdveld in beslag te nemen. Op dat moment was het rust bij JO19-1, die daar met een echte wedstrijd bezig was. Tijdens dit rustmoment konden alle uitslagen verwerkt en de eindstand van de poules opgemaakt worden. Daarna werden de kwartfinales bekendgemaakt. Om iedereen de kans te gunnen op een prijs, gingen de nummers 1 en 2 van de poule naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de troostronde.

Vanaf de kwartfinales werd volgens het knock-outsysteem gespeeld. Het was te merken aan de spelers, dat ze zich extra gingen concentreren en nog meer gingen focussen op de te spelen wedstrijd. Na acht spannende wedstrijden was het al gauw duidelijk, wie doorgingen naar de halve finale en wie uitgeschakeld waren voor het toernooi, wat voor sommigen best een verassing was. De acht overgebleven spelers konden de finale al ruiken. De spanning steeg nog meer.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde stonden Jason en Bart tegen over elkaar. Hun eerdere ontmoeting in de poule fase was in een 2-2 gelijkspel geëindigd. In de tweede halve finale van de winnaarsronde stond Martin tegenover Yeirgiv. Hun eerdere ontmoeting in de poulefase was een duidelijk overwinning voor Martin geworden met 4-0. Dus Yeirgiv wist, dat hij nu echt aan de bak moest om kans te maken op de finale. Waar Jason en Bart in de poulefase aan elkaar gewaagd waren, trok Jason nu met een duidelijke uitslag van 6-1 aan het langste eind. Hij had de eerste finaleplaats te pakken. Bij de wedstrijd van Martin en Yeirgiv waren de rollen deze keer omgedraaid. Yeirgiv won nu overtuigend van Martin met 1-5 en bemachtigde zo de tweede finaleplaats.

In de halve finale van de troostronde stond Sem tegenover Damian. Beiden waren in hun poule laatste geworden met nul punten uit drie wedstrijden, maar hadden toch de halve finale gehaald. In de tweede halve finale stond Cian tegenover Eduard, die elkaar al eerder in de poulefase waren tegengekomen. Cian had deze wedstrijd toen met 2-1 gewonnen. Waar het duel tussen Sem en Damian al gauw was beslist in het voordeel van Sem (7-1), was de tweekamp tussen Cian en Eduard superspannend tot het laatste fluitsignaal met als overwinnaar Eduard (1-2).

Even later stonden de finalisten tegenover elkaar. Wie zouden bekroond worden tot de grote overwinnaars van deze dag? Nadat alle rookwolken waren opgetrokken en de supporters de finalisten flink hadden aangemoedigd, zagen we twee wedstrijden die tot het einde toe zeer spannend waren. Uiteindelijk hadden we onze kampioenen van de dag. In de winnaarsfinale versloeg Jason zijn tegenstander Yeirgiv met 2-0. In de troostfinale was het Sem, die tegen Eduard de betere was met 2-1. Na veel gejuich, en misschien ook wel een traantje van blijdschap, namen onze winnaars Jason en Sem dankbaar hun prijs in ontvangst met een glimlach van oor tot oor.

VV Papendrecht feliciteert de winnaars en bedankt alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd, dat dit een leuke, gezellige en geslaagde dag is geworden.

Meer foto’s staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>