Terug
Berichten mei 2017

24e Weekbrief van seizoen 2016-2017  (31 mei 2017)

De 24e Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en het Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Buitengewone Algemene Ledenvergadering op 16 juni,’ ‘Uitnodiging receptie Bram Blom’, ‘Slotdag op 10 juni’, ‘Vrijwilliger van de Maand Arjan Herwig’, ‘Kapsalon Alpha nieuwe sponsor’, ‘Voetbalhesjes van ING’, ‘De Jeugdopleiding’, ‘Tentenkamp 2017’, ‘Technische Commissie’, ‘Toernooibeleving’, ‘SamenLoop voor Hoop op 23 en 24 juni’, ‘Geslaagd tweede thuistoernooi’, ‘Zaterdag 3 en JO19-1 door in de nacompetitie’, ‘MO15-1 naar bekerfinale!’ en ‘JO13-3 verslaat ouders’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrijwilliger van de Maand Arjan Herwig

De laatste Vrijwilliger van de Maand van het seizoen 2016-2017 is Arjan Herwig. De altijd goedlachse Arjan, nu zeker met Feyenoord als kampioen, is al vele jaren aan VV Papendrecht verbonden. De voormalige doelman heeft de nodige activiteiten uitgevoerd binnen de club. Hij is een echt manusjes-van-alles: trainer, leider, technisch coördinator, invaller-accommodatiemanager, zorgt ervoor dat het bij de PapendrechtLegends op rolletjes loopt en staat zijn mannetje in de kantine.

Arjan is al met al een druk baasje waar iedereen zeer blij mee is. Als dank is hij beloond met een fraaie bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

Slotdag op 10 juni

Op zaterdag 10 juni vindt de jaarlijkse Slotdag van VV Papendrecht plaats en de voorbereidingen zijn al in volle gang! Voor de A-jeugd en seniorenelftallen wordt een professioneel voetvolleytoernooi georganiseerd. Waarom is dit professioneel? Nou, er zijn geweldige prijzen te winnen voor de ploeg met de leukste outfits en uiteraard de winnaars van het toernooi. Deelnemers kunnen hun team, bestaande uit minstens 5 personen, opgeven bij Nick Warner via n1982warner@yahoo.co.uk of 06-18428581. Voor de jeugd tot en met de B-junioren wordt op het hoofdveld de traditionele zeskamp georganiseerd. Bij de meerkamp worden zowel je voetbalkwaliteiten getest als het bestormen van een stormbaan of het overleven van het gevreesde zwembad. Ieder jeugdlid wordt geacht deel te nemen. Voor meer informatie kun je terecht bij je leider of bij de jeugdcoördinator van jouw leeftijdsafdeling. Wij vragen de leiders van de jeugdteams om hierin een actieve rol te spelen. Aan het eind van de middag vindt op het Rood-Zwarte Plein de huldiging plaats van de winnaars van de dag en de kampioenen van het afgelopen voetbalseizoen. Aan het begin van de avond wordt de barbecue geopend. De kosten zijn €10,- per bonnenboekje. Opgeven hiervoor, dat in verband met het inhuren van de cateraar vóór 1 juni dient te geschieden, kan in de Commissiekamer bij Nelie of Coby. Uiteraard ontbreekt ook het grootse slotfeest niet. Dit jaar gaan we uitpakken met een DJ en zanger. Kinderen en volwassen kunnen allemaal hun muzikale verzoekjes indienen, zodat iedereen met een geweldig feest het seizoen kan afsluiten.

Het voorlopige schema in het kort:
– Zeskamp: 13:00 – 17:00 uur;
– Voetvolleytoernooi: 15:00 – 17:30 uur;
– Huldiging winnaars en kampioenen: 17.30 – 18.00 uur;
– Barbecue: 18:00 – 20:00 uur;
– Slotfeest: vanaf 20:00 uur.

Wij hopen alle VV Papendrecht-leden zaterdag 10 juni te verwelkomen op ons gezellige Slobbergors. Nogmaals de dringende oproep om je op tijd aan te melden bij één van de bovenstaande contactpersonen. Wij hebben er in ieder geval al zin in. Tot dan!

 

Bestuur anno 1995

Voorzitter Bram Blom en vicevoorzitter Peter Michielse hebben aangekondigd aan het eind van dit voorjaar terug te treden als bestuursleden, mede omdat zij vinden lang genoeg in het bestuur gezeten te hebben. Dat dat zo is, blijkt wel uit onderstaande foto die in 1995 gemaakt werd in het kader van het 75-jarig bestaan van VV Papendrecht en waar het toenmalige bestuur op staat inclusief de twee genoemde heren.

Staand van links naar rechts:
Han Matena (secretaris), Ad Matena (voorzitter), Frits Schorer (penningmeester), Herman Vermeulen (vicevoorzitter).
Gehurkt van links naar rechts: Wim Uiterwijk (damesafdeling), Bram Blom (jeugdvoorzitter), Peter Michielse (technische zaken), Fred Brouwer (accommodatie).

Hebt u ook leuke foto’s, een wedstrijdverslag, filmpje, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Tentenkamp 2017

Van woensdag 24 op donderdag 25 mei heeft het jaarlijkse tentenkamp op het terrein van onze club plaatsgevonden. Op woensdagmiddag verzamelden in totaal 55 van onze D-, E- en F-pupillen op het Slobbengors. Vergezeld door hun ouders en voorzien van slaapgerei en voetbalkledij keken onze jongste helden al vol verwachting uit naar de komende avond en nacht! Nadat alle luchtbedden waren opgepompt, werden alle overnachtingsspullen in de tenten neergezet, waarbij elke leeftijdsgroep voorzien was van een eigen tent. Bij de introductie en indeling werden de regels doorgenomen waar de kinderen zich aan zouden moeten houden. De avond ervoor waren de tenten opgezet op de grasstrook achter het hoofdveld door de mannen met ervaring, onze veteranen van de zondag! Nadat alle slaapposten waren ingenomen en iedereen kwam te liggen naast zijn voetbalvriend, werd het tijd voor de broodnodige ontspanning… Dat gebeurde, hoe kan het ook anders, met een potje voetbal op het hoofdveld en op het minipupillenveld.

      

Omstreeks half 6 was het tijd voor het avondeten waarbij de verloren calorieën werden aangevuld met frieten en kroket of frikandel. Na deze lekkernijen werd het tijd voor wat spel en plezier. Onze JO13-mannen maakten de tocht te voet richting de bowling met onze begeleiders. De overige kinderen vermaakten zich met Oud-Hollandsche Spellen zoals Spijkerpoepen, Steltlopen, Zaklopen en Sjoelen. Bij terugkomst van de oudste pupillen omstreeks half 9 was het grote televisiescherm al ingesteld op de wedstrijd van Ajax tegen Manchester United en de kantine stroomde vol met kinderen en begeleiders. De niet-Ajacieden waren duidelijk in de meerderheid, getuige het gejuich bij de doelpunten van Manchester. Na de wedstrijd zochten de meeste kinderen tevreden de buitenlucht op en werd het tijd om aanstalten te maken richting de tent.

    

Rond half 12 was het iedereen gelukt om zijn plekje binnen de tent te bemachtigen en konden de tenten dicht, wat vergezeld ging van een gejoel van jewelste! De dienstklok ging in en de eerste begeleiders begonnen aan hun ‘shift’. Na een periode van stilte stonden om 1 uur bijna alle JO11- en JO13-spelers in de starthouding voor een toiletbezoek. Gelukkig werden de jongens na een half uur stilte weer gewekt door een langsvarende partyboot, zodat het rond 2 uur eindelijk rustig werd.

      

Om half 6 werden de eerste spelers wakker en om 6 uur stond meer dan de helft van de spelers alweer op het pupillenveld! Na het douchen werd om 8 uur gezamenlijk ontbeten en werd er gezongen voor de jarige Eden. Na het ontbijt was het tijd voor onze Vicevoorzitter Peter Michielse die dik uitpakte met een voetbalparcours. Hier werden tactisch inzicht en technische kwaliteiten gekoppeld aan uithoudingsvermogen en inzet. En dat bij ruim 24 °C en pak hem beet 3 uur slaap gemiddeld! Naast Pannavoetbal en Slagbalvoetbal was het de trainers niets te dol om alles uit onze jongelingen te halen! Terwijl de kinderen en enkele begeleiders op het hoofdveld druk bezig waren, werden ondertussen de tenten weer afgebroken en opgeborgen voor volgend seizoen.

Om half 12 werd afscheid genomen van onze ‘mannen’, die moe maar zeer voldaan met hun ouders weer richting huis vertrokken. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd tentenkamp.
VV Papendrecht wil graag alle begeleiders, trainers, moeders, vaders, wacht –en nachtlopers, tentenbouwers, eten- en drinkenuitdelers, pleisterplakkers en tranendrogers bedanken voor al hun inzet!!
We zien jullie allemaal heel graag terug bij het volgend tentenkamp!

Rick Croese, Jeugdvoorzitter

Klik hier om het hele artikel te downloaden  >>

Foto’s van Guillaume Kortekaas staan op onze Facebook-pagina  >>

 

Lidmaatschap en overschrijvingen

Het seizoen loopt op zijn einde en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn gaande. De periode van opzeggingen en overschrijvingen is weer aangebroken. Daarom even de spelregels. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni. Eenieder die op 1 juli lid is, is contributie verschuldigd voor het gehele verenigingsjaar. Indien u het lidmaatschap wenst te beëindigen, moet u dit vóór 31 mei doen, rekening houdend met de opzeggingstermijn, anders moet u voor het gehele seizoen 2017-2018 contributie betalen. Wilt u overschrijving aanvragen naar een andere vereniging, dan kunt u zich gewoon aanmelden bij uw nieuwe vereniging. U vermeldt dat u van VV Papendrecht komt en noemt het liefst uw KNVB-nummer. Als u voor prestatief voetbal gaat (categorie A), dan moet u dit vóór 15 juni doen. Voor het recreatieve voetbal (categorie B) kan dit het gehele seizoen (maximaal 1 keer per seizoen). Komt u van een andere vereniging en wilt u bij VV Papendrecht komen spelen, dan kunt u zich gewoon bij ons inschrijven. Vermeld dan wel bij welke vereniging u gespeeld heeft en geef zo mogelijk uw KNVB-nummer door. Houd ook hier het onderscheid tussen prestatief en recreatief voetbal in de gaten. Meer informatie hierover staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Toernooibeleving

Half mei, zaterdag net na 8 uur, samen met Bart kom ik aan bij VV Papendrecht en we zijn zo te zien aan de late kant. Mariska heeft net het luik opengedaan van het hok en zet de prullenbakken vast op hun plek. Johan en zijn vrouw hebben hun schort al om en lopen richting de kantine. Er wordt een laatste doekje over de bar gehaald en de stoelen worden rechtgezet. In de Commissiekamer zijn Nelie en Coby ook al druk in de weer. Het moet half januari zijn geweest dat ik door Rick werd benaderd of ik zitting zou willen nemen in de Toernooicommissie. Daar moest ik toch even over nadenken. In principe tijd zat en overal wel een mening over, maar toch. Veel hoefde Rick uiteindelijk niet te doen om mij over te halen. Na de eerste vergadering waren de taken verdeeld. Jeroen zou de uittoernooien gaan regelen, Nelie en ik de thuistoernooien. Nelie doet dit gelukkig al jaren en waar ik heel het internet afstruinde naar leuke clubs, had zij al een heel regiment aan verenigingen bij haar contacten staan. Ook een brief werd zo uit de hoge hoed getoverd. Begin maart kwamen de eerste aanmeldingen binnen en vanaf dat moment was ik er toch behoorlijk druk mee: indelingen maken, bevestigingen sturen enz. enz. Nadat de datum van het eerste thuistoernooi dichterbij kwam, kreeg ik steeds weer de vraag waar het programmaboekje bleef en de planning. Gelukkig hadden we daar Dick Verschoor voor achter de hand en hij had in geen tijd een mooi programma in elkaar gedraaid. Programma in een mooi boekje omtoveren en klaar is… O nee, er moeten ook bekers komen, op naar Sabine, de vaste huisleverancier. Vandaag is het dus zover en ik word gelijk aan het werk gezet. De schema’s moeten op het grote bord gehangen worden en de briefjes voor de scheidsrechters moeten op volgorde worden gelegd. Ondertussen melden de eerst clubs zich. Ook de arbiters druppelen binnen.

Om 9 uur gaat het los. De eerste wedstrijden worden gespeeld en even is er tijd voor koffie, maar niet voor lang. Een speler heeft zich geblesseerd en omdat het er niet zo fijn uitziet, moet de EHBO erbij komen. Gelukkig valt het achteraf mee, maar toch. Nu de eerste wedstrijden achter de rug zijn, moeten de standen verzameld worden en de volgende scheidsrechters kunnen weer aan de bak. Ik schud vele handen. Namen van de e-mails krijgen een gezicht en de meesten zijn zeer te spreken over de organisatie. Aan het einde van de ochtend komen de eerste teams alweer binnen voor het middagprogramma en worden de mooie bekers aan de teams van het ochtendprogramma uitgedeeld. In de Commissiekamer komen we niets tekort. Koeken, broodjes, drinken, het is er allemaal. Het toernooi verloopt voorspoedig en dat is mede te danken aan al die fantastische vrijwilligers. Zonder hen zou zo’n toernooi nooit gehouden kunnen worden. Aan het einde van de middag ben ik moe, maar voldaan. We hebben een heleboel kinderen een leuke dag bezorgd en niet alleen ik en de rest van de Toernooicommissie, maar iedereen die maar iets heeft bijgedragen, heeft daarvoor gezorgd. Ik vond het erg leuk en leerzaam om een toernooi eens van een andere kant mee te maken en met eigen ogen te zien hoeveel werk het kost om zoiets neer te zetten. Iedereen BEDANKT voor zijn of haar inzet. Volgende keer weer met elkaar knallen.

Yvonne van der Zande

U kunt het volledige artikel hier downloaden  >>

 

Geslaagd tweede thuistoernooi

Op zaterdag 20 mei 2017 was de tweede toernooidag. Het weer zat wederom mee. In de ochtend waren vier Papendrechtse teams actief op het Slobbengors en in de middag drie. Helaas was een vereniging, die zich had ingeschreven voor zowel de poule van JO11-5 als die van JO13-4, zonder opgaaf van reden niet komen opdagen. Hierdoor moest flink geïmproviseerd worden. Voor de eerste poule werd een schema bedacht waarbij de ploegen twee keer tegen elkaar speelden. Dit leverde in vergelijkbaar met het oorspronkelijke schema een bonus van één wedstrijd op.

    

Voor JO13-4 waren de druiven extra zuur aangezien eerder in de week al een team had afgezegd. Hierdoor was alleen BVCB JO13-7 nog over als tegenstander. Een extra lange wedstrijd zorgde ervoor dat de gasten niet voor niets waren gekomen uit Bergschenhoek en uiteindelijk konden de Papendrechtse D-pupillen toch maar mooi vertellen dat ze tweede waren geworden op het toernooi. De andere winnaars zijn:

– Minipupillen: MVV’58 JO7-1;
– Poule JO9-4: Spartaan’20 JO9-11;
– Poule JO11-3: BVCB JO11-5;
– Poule JO13-3: ’s Gravendeel JO13-2;
– Poule JO9-3: Kon. HCVV JO9-4;
– Poule JO11-5: GVV Unitas JO11-8;

Na afloop ging iedereen tevreden naar huis. Tot volgend jaar!

 

Tentenkamp op 24 en 25 mei

Dit jaar wordt weer het gezellige Tentenkamp georganiseerd. De deelnemers worden op woensdag 24 mei om 16 uur op sportpark Slobbengors verwacht. Mocht je om wat voor reden dan ook later komen, geef dit dan door en meld je in de Commissiekamer, zodra je gearriveerd bent. Leg na aankomst je (slaap)spullen in de aangewezen kleedkamers en ga dan direct naar de kantine waar het welkomstwoord wordt gehouden. Een aantal kinderen blijft niet slapen. Voor hen geldt dat het ochtendprogramma op donderdag 25 mei start om 8 uur. Het tentenkamp eindigt aan het begin van de middag. In het geval van vragen kun je contact opnemen met de organisatie via: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Nadere gegevens staan in de informatiebrief dit hier is te downloaden  >>

 

Zaterdag 3 en JO19-1 door in nacompetitie

Zowel Zaterdag 3 als JO19-1 is door in de nacompetitie. A1 verloor op zaterdagmiddag 20 mei op het Slobbengors weliswaar met 1-3 van Madese Boys, maar aangezien in Made met 1-5 gewonnen was, is de ploeg toch door naar de volgende nacompetitieronde. Zaterdag 3 won beide confrontaties met Oosterhout 2. De heenwedstrijd leverde dankzij treffers van Raymon, Thomas en Rinaldo een 3-1 thuiszege op. Uit werd met 1-2 gezegevierd. Na een 1-0 achterstand werd de winst gepakt dankzij twee treffers van Rinaldo. Inmiddels zijn de volgende tegenstanders bekend. Beide elftallen spelen op zaterdag 27 mei op het Slobbengors:

12.00 uur: Papendrecht 3 – De Fendert 2.
14.30 uur:  Papendrecht JO19-1 – TSC JO19-1.

Dus kom aanstaande zaterdag naar ons sportcomplex om de ploegen aan te moedigen.

 

VV Papendrecht in de media

De laatste tijd was VV Papendrecht weer veelvuldig in de media. Zo werd in het VoetbalJournaal editie Alblasserwaard van het voorjaar van 2017 een paginagroot stuk aan onze club gewijd in de vorm van interviews met Hans Jonker en Xavier Leenheer  >>

Op VoetbalRotterdam TV was een terugblik te zien op het afgelopen seizoen van het regionale amateurvoetbal. Eén van de geïnterviewden was Vincent de Klerk die het seizoen bij Zaterdag 1 begon als speler en assistent-trainer en die eindigde als hoofdverantwoordelijke. Klik hier voor de link naar het interview  >>

 

Feestelijk avondje dollen met voetballers!

Op zaterdag 20 mei staat Theater De Willem bol van het voetbal, want FC de Rebellen speelt een uitwedstrijd bij ons. FC de Rebellen is een initiatief van Marcel Meeuwis (Willem II, Roda JC, Borussia Mönchengladbach, VVV-Venlo). De Rebellen, dat zijn voetballers die wel van een dolletje houden, die niet te beroerd zijn om te zeggen waar het op staat, ook als dat niet overal even lekker valt. Die ruzie hadden met hun collega’s, trainers, bondscoach en bestuur en die daarom door de fans op handen gedragen werden. Denk aan John de Wolff (Sparta, FC Groningen, Feyenoord, Wolverhampton Wanderers, trainer bij Sliedrecht) en Glenn Helder (Sparta, Vitesse, Arsenal, Benfica). Ook cabaretier Leo Alkemade (Shouf Shouf!, de Dino Show, Toren C) en presentator Koert Westerman (Voetbal International, RTL7 Darts) zijn van de partij. Samen halen ze anekdotes uit de kleedkamer op, persoonlijke verhalen en doldwaze ervaringen. Lachen met topvoetballers, recht voor zijn raap en hilarisch. De voorstelling begint om 20.15 uur, De entree bedraagt € 25,00. Dit is inclusief een consumptie.

 

Thuistoernooi op 20 mei

Op zaterdag 20 mei is het laatste van de twee toernooien bij VV Papendrecht van het seizoen 2016-2017. De meeste teams zijn ingedeeld in poules van 4. Alleen JO13-3 zit in een poule van 5. De minipupillen, Papendrecht JO9-4 en JO13-3 beginnen om 09.00 uur. Papendrecht JO11-3 begint een half uur later. Het toernooi voor die vier ploegen eindigt rond het middaguur. In de middag voetballen Papendrecht JO9-3, JO11-5 en JO13-4. Voor de minipupillen, die spelen op het Cees van Swietenveld, duurt een wedstrijd 20 minuten, waarbij niet gedraaid wordt. De ploegen in de poule van JO11-3 voetballen telkens 2 x 15 minuten. De overige teams spelen elke keer 2 x 12,5 minuten. Het laatste voetbalduel is naar verwachting rond kwart voor 5 afgelopen.

Het voorlopige toernooiboekje kunt u hier downloaden  >>

 

23e Weekbrief van seizoen 2016-2017  (17 mei 2017)

De 23e Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘In Memoriam Tim Rijnsdorp’, ‘Westfalia Voetbaldagen bij VV Papendrecht’, ‘Ook Zaterdag 8 is kampioen!!!’, ‘Zaterdag 3 periodekampioen!’, ‘Leuk eerste thuistoernooi’, ‘Lentebingo weer heel gezellig’, ‘Afscheid scheidsrechter Peter Bosselaar’, ‘Thuistoernooi op 20 mei’, ‘Tentenkamp op 24 en 25 mei’, ‘Bestuur anno 1995’, ‘VV Papendrecht in de media’, ‘Regiofinale schoolvoetbal bij VV Papendrecht’, ‘Feestelijk avondje dollen met voetballers’, ‘Velden en onderhoud’ en ‘Nieuwe spelers A-selectie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Regiofinale schoolvoetbal bij VV Papendrecht

Op woensdagmiddag 17 mei vindt de KNVB-regiofinale van het schoolvoetbal plaats bij voetbalvereniging Papendrecht. De kampioenen van het gemeentelijke schoolvoetbal voor de groepen 7 en 8 hebben zich hiervoor geplaatst. Zes jongens- en vier meisjesteams uit Papendrecht, Dordrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam en de gemeenten Giessenlanden en Zederik komen in actie op het Slobbengors. De winnaars kwalificeren zich voor de Districtsfinale van Zuid I. Kom kijken om uw favorieten aan te moedigen.
Meer informatie kunt u vinden in het programmaboekje dat u hier kunt downloaden  >>

 

Nieuwe spelers A-selectie

Kenneth Klaverweide, Thomas Muilwijk en Justin Beemsterboer spelen volgend seizoen op het Slobbengors. Voor alle drie de spelers betekent dit een terugkeer op het oude nest. Klaverweide maakte uitstapjes naar DFC en SHO, terwijl Muilwijk de afgelopen jaren uitkwam voor ASWH en ’s Gravendeel. Justin Beemsterboer speelde na zijn Papendrechtse periode enkele seizoenen voor TSC. VV Papendrecht is verheugd over de komst van deze spelers. Muilwijk en Beemsterboer zijn jonge talenten. Klaverweide is een gerenommeerde versterking die met zijn ervaring van onschatbare waarde kan zijn voor de vele jonge spelers in onze selectie.

 

Lentebingo weer heel gezellig

Op zaterdag 13 mei werd de jaarlijkse Lentebingo gehouden in onze voetbalkantine. Ondanks dat wij op iets meer mensen hadden gehoopt, werd het opnieuw een gezellige avond. De trouwe bingospelers waren natuurlijk weer aanwezig. Nadat de voetballers en begeleiders van het eerste hun feestje ter ere van het lijfsbehoud elders gingen voortzetten, begon de bingo. Dit jaar hadden we 5 rondes plus een superronde met telkens 3 prijzen per ronde. De 6e en laatste ronde was gesponsord door modezaak Carrera Jeans Van de Voort. Sandra Herwig ging er met de hoofdprijs vandoor. Onze dank gaat uiteraard ook uit naar onze andere sponsors, te weten Intertoys Dordrecht Centrum, Grieks afhaalrestaurant Nefeli, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Shoeby Papendrecht, Club Kappers PapendrechtPannenkoekenhuis Frittella Papendrecht, IJssalon Gebo Gelato Papendrecht, Thermen Sauna Papendrecht, Bakkerij ’t Stoepje, Kippie Papendrecht, Kwalitaria Papendrecht, Beads & Fashion, Stroopwafelman (Markt) en Mijnhobbykraam (Markt).

VV Papendrecht bedankt het A-Team voor de organisatie, het kantinepersoneel voor de natjes en droogjes en alle deelnemers voor het meespelen. Volgend seizoen zien we iedereen graag weer bij een nieuwe activiteit.

 

Leuk eerste thuistoernooi

Het eerste toernooi van het voorjaar van 2017 op het Slobbengors is achter de rug en op een hoosbui na is het zonnig verlopen. Over het algemeen waren de poules redelijk aan elkaar gewaagd en bleef het tot het einde spannend welke ploeg er met de 1e prijs vandoor zou gaan.

      

De allerspannendste ontknoping was toch wel in de poule met Papendrecht JO13-2. Daar waren behalve Papendrecht nog 2 teams op 10 punten geëindigd, die zelfs hetzelfde doelsaldo hadden. Een zinderende penaltyreeks bepaalde uiteindelijk dat Stolwijk er met de 1e prijs vandoor ging, voor BVCB. De andere poules kenden de volgende winnaars:

– Poule JO9-2: HVV Laakkwartier JO9-3;
– Poule JO11-2: VV Hekelingen JO11-2;
– Poule JO11-4: Kon. HCVV JO11-4;
– Poule JO9-1: BVCB JO9-1;
– Poule JO11-1: SV DSO JO11-1;
– Poule JO11-6: GJS JO11-7.

Maar ook de teams die iets minder hadden gepresteerd, gingen allemaal met een glimlach naar huis, mede dankzij de inzet van alle vrijwilligers die er deze dag weer allemaal waren. Achter de schermen wordt alweer hard verder gewerkt om ook het tweede thuistoernooi tot een fantastisch einde te brengen. Op naar 20 mei.

      

 

Velden en onderhoud

Het voetbalseizoen loopt langzaam ten einde en zo ook de trainingen. Dit betekent dat het onderhoud van onze voetbalvelden voor de deur staat. Op donderdag 25 mei wordt niet getraind vanwege Hemelvaartsdag. De laatste reguliere trainingen zijn op vrijdag 26 mei. Mochten na die datum nog teams actief zijn in de nacompetitie, dan zal er uiteraard voor gezorgd worden dat nog getraind kan worden, mocht daar behoefte aan zijn. Op maandag 15 mei gaan de velden 2 en 4 in onderhoud. De trainingen vinden vanaf dat moment plaats op de velden 3 en 6. De bouwhekken rond het pas aangelegde parkje zijn weggehaald. In de tweede helft van mei wordt gestart met het plaatsen van het nieuwe hekwerk langs het nieuwe park. Dit kan tot enig ongemak leiden, waarvoor uw begrip.

 

Westfalia VV Papendrecht Voetbaldagen op 14, 15 en 16 augustus

Elk jaar vinden in augustus, tijdens de laatste week van de zomervakantie, op het Slobbengors de Westfalia VV Papendrecht Voetbaldagen plaats. Ze duren drie dagen en zijn voor alle kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 13 jaar, jongens en meisjes, leden en niet-leden. Iedereen is welkom, waarbij het motto is: drie dagen leven als een voetbalprof. Momenteel zijn wij druk bezig met alle voorbereidingen. Binnenkort komt het inschrijfformulier beschikbaar. Houd onze mediakanalen in de gaten!

 

Thuistoernooi op 13 mei

Op zaterdag 13 mei is het eerste van de twee toernooien dat georganiseerd wordt door VV Papendrecht. De F- en de lagere E-pupillen spelen 3 wedstrijden. JO9-2 en JO11-2 beginnen om 9.00 uur. Hun wedstrijden op een half voetbalveld duren 2×12,5 minuten. Dat laatste geldt ook voor JO11-4 dat begint om 9.30 uur. Het toernooi voor die drie ploegen is aan het eind van de ochtend afgelopen. Het toernooi voor JO13-2 begint om 9.00 uur en eindigt aan het begin van de middag. De D2-pupillen spelen op een heel veld vijf voetbalduels die elk 20 minuten duren zonder dat gedraaid wordt. JO9-1 en JO11-6 voetballen hun wedstrijden van 2×12,5 minuten in de middag.

Het toernooiboekje kunt u hier downloaden  >>

Op het laatste moment is de opzet van het toernooi van JO11-1 gewijzigd. Het begint om 13.00 uur. De E1-pupillen spelen 4 keer. Een wedstrijd duurt 20 minuten, waarbij niet van helft gewisseld wordt.

Het toernooiboekje voor JO11-1 kunt u hier downloaden  >>

 

PapendrechtLegends op 12 mei

Voor iedereen nadert het voetbalseizoen zijn einde en dus ook voor de PapendrechtLegends. Vrijdag 12 mei is de laatste mogelijkheid van dit voorjaar voor de veteranen om op ons sportcomplex op een half veld een leuk potje te voetballen. Ben je 35 jaar of ouder en wil je meedoen? Dat kan, neem voetbalspullen mee en meld je om 20 uur op het Slobbengors. Voor inschrijving en informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Afscheid scheidsrechter Peter Bosselaar

Na decennialang wedstrijden gefloten te hebben heeft Peter Bosselaar afscheid genomen als scheidsrechter. Vele jaren floot hij voornamelijk de lagere seniorenteams op zondag, maar hij was tevens nooit te beroerd om als arbiter op te treden tijdens evenementen als toernooien, de Slotdag en de Robin Matena Bokaal. De laatste seizoenen was hij de vaste scheidsrechter van Zondag 2. Zondag 2 alsmede het bestuur in de persoon van voorzitter Bram Blom en secretaris Theo Wolters greep de laatste competitieronde op zondag 7 mei aan op Peter te bedanken dat hij gedurende een groot aantal jaren bereid was om op zondagochtend vroeg de wedstrijden op het allerlaagste niveau van overwegend oude mannen in goede banen te leiden. Peter was een scheidsrechter met bijzondere kenmerken. Gele of rode kaarten heeft hij nooit bij zich gehad. Aan blessuretijd werd niet gedaan, evenmin als aan een warming-up. Verder kon Peter er onmogelijk van worden beticht dat hij een thuisfluiter was …. Maar altijd beschikbaar, op tijd en fair. Helaas moet Peter door blessures nu afhaken. Zondag 2 is Peter dankbaar voor zijn jarenlange betrokkenheid. Daarom werd na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Wernhout afscheid genomen en ontving Peter enkele cadeaus voor hem en zijn vrouw Jeanette.

Peter: bedankt en we hopen er een toeschouwer bij te hebben!

 

Ook Zaterdag 8 is kampioen!!!

VV Papendrecht begon dit seizoen voor het eerst met een achtste zaterdagploeg. De debutanten deden het geweldig en pakten op de laatste speeldag op het Dordtse sportpark Reeweg de titel door SC Emma 4 met 1-6 te verslaan. In 22 competitiewedstrijden werd maar 2 keer verloren en 2 keer gelijkgespeeld. Liefst 18 maal werd gewonnen. Ook het doelsaldo van +70, 104 voor en 34 tegen, is overtuigend. Gefeliciteerd allemaal.

 

Geen Excelsior-Feyenoord op groot scherm

In tegenstelling tot eerdere berichten op andere sociale media dan de officiële  mediakanalen van VV Papendrecht is de wedstrijd Excelsior-Feyenoord komende zondagmiddag 7 mei NIET te zien in onze voetbalkantine. FOX Sports zendt deze wedstrijd uit en wij als vereniging hebben geen licentie of abonnement om dat in onze kantine voor een grote groep leden te mogen vertonen.

Het Bestuur

 

In Memoriam Tim Rijnsdorp

Met grote verslagenheid geven wij kennis van het overlijden van Tim Rijnsdorp op 1 mei 2017. Tim heeft dit seizoen deel uitgemaakt van onze JO15-3 en heeft wegens ziekte vroeg in het seizoen moeten stoppen met voetballen. Tim was een rustige, lieve jongen maar in het veld een harde werker met een fraaie techniek. Hij stond voornamelijk aan de linkerflank waar hij met zijn overzicht vaak onze aanvallers in stelling wist te brengen.

Namens het bestuur van VV Papendrecht wensen wij Tim’s ouders en familie heel veel kracht en sterkte toe met dit verlies. Wij zullen hem missen.

Herdenking en afscheid nemen van Tim is op maandag 8 mei om 14:00 uur in de Biesbosch Aula op begraafplaats Essenhof, Nassauweg 200, 3312 JR te Dordrecht.

Uit respect voor Tim zullen op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei alle voetballende teams 1 minuut stilte houden voorafgaand aan de wedstrijd.

Namens het Bestuur van Voetbalvereniging Papendrecht,

Rick Croese
Jeugdvoorzitter

 

4 mei geen training, wel restant gestaakt duel Papendrecht 1

Op donderdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking. Nederland herdenkt dan alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. In verband hiermee vinden bij VV Papendrecht geen trainingen of andere activiteiten plaats. Overigens moet Papendrecht 1 dan wel voetballen. Het restant van het gestaakte duel bij Pelikaan is namelijk vastgesteld voor 4 mei om 21.00 uur. Helaas niet de fraaiste oplossing, maar dit was de enige mogelijkheid om verplaatsing van de gehele voorlaatste competitieronde te voorkomen.

 

22e Weekbrief van seizoen 2016-2017  (3 mei 2017)

De 22e Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘MO17-1 is kampioen!!!’, ‘Ook Zaterdag 5 is kampioen!!!’, ‘JO17-2 is eveneens kampioen!!!’, ‘Theo Wolters Koninklijk Onderscheiden’, ‘A-selectie seizoen 2017-2018’, ‘Technische staf A-selectie’, ‘Lentebingo op 13 mei’, ‘543 euro dankzij Rabo ClubkasRun’, ‘Gezellige meidenavond’, ‘Geslaagd schoolvoetbaltoernooi’, ‘Nieuws over het complex’, ‘Schrijf je in voor Neymar Jrʾs Five’, ‘Lidmaatschap en overschrijvingen’, ‘4 mei geen training, wel restant gestaakt duel Papendrecht 1’, ‘Toernooien’, ‘Thuistoernooien op 13 en 20 mei’, ‘Eindfase seizoen’ en ‘JO19-1 naar volgende ronde Dordt Centraal Jeugdbokaal’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Technische staf A-selectie

De Technische Commissie onder leiding van Joop Warner heeft een bijzonder drukke tijd achter de rug. Achter de schermen is intensief gewerkt aan de organisatie en de invulling van de technische staf voor zowel het huidige als het komende seizoen. Om te beginnen is de nodige tijd gestoken in de afwikkeling rondom het plotselinge vertrek van hoofdtrainer Mark Weel. Zoals bekend is ervoor gekozen Papendrecht 1 voor de rest van het seizoen te laten leiden door het interim-duo Vincent de Klerk en André Hoogink. Inmiddels is voor het komende seizoen Peter de Haan vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer. Karel Spitsbaard, nu jeugdtrainer, wordt de nieuwe assistent-trainer. Tevens is gezocht naar een nieuwe leider als opvolger van John van Est. Dit wordt Marc de Groen. Robert Rijntjes heeft besloten te stoppen als keeperstrainer van de A-selectie, maar Leo Bax en Thea Vuurens blijven aan als respectievelijk assistent-scheidsrechter en verzorger.

De Technische Commissie heeft zich verder beziggehouden met de invulling van de begeleiding van Zaterdag 2. De werving en selectie van een nieuwe trainer, ter vervanging van Joop Warner, heeft geleid tot het vastleggen van Martin Nouwen. Ron van den Heuvel blijft grensrechter. Met verzorger Jan Scharloo en leider Geert de Boer wordt nog overleg gepleegd. Bert Duthler, onze gewaardeerde hersteltrainer, kampt met ernstige gezondheidsproblemen. Hij is met zijn kennis natuurlijk onvervangbaar. Samen met Thea Vuurens en Hans Jonker worden fysio- en hersteltrainingen ingericht en wordt een aanvraag ingediend voor een stageplaats. Bert hoopt zijn taken opnieuw te kunnen oppakken, zodra hij zich beter voelt.

 

A-selectie seizoen 2017-2018

De Technische Commissie heeft de afgelopen periode uitgebreide gesprekken gevoerd om de spelersgroep van de A-selectie voor het volgende seizoen rond te krijgen. We zijn bijzonder verheugd dat het overgrote deel van de voetballers hun woord gegeven heeft om ook het seizoen 2017-2018 voor VV Papendrecht uit te komen. Jeffrey Beek heeft aangekondigd te stoppen als selectiespeler, maar gewoon bij onze club te blijven. Hij overweegt op een lager niveau te gaan spelen en begeleider te worden bij de jeugd. Van de huidige spelersgroep hebben de volgende mensen toegezegd te blijven:

Papendrecht 1
Jelle Baan, Karsten van de Velde, Koen Lighaam, Michael van Rooijen, Nick Kamerling, Edinho Goodett, Ronald van der Veere, Daeley van der Graaff, Stephan Bravenboer, Xavier Leenheer, Brian Mooiman, Jay Luciano, Jearlon Martina, Djerrel Saffignani en Timo Kurpershoek.

Papendrecht 2
Dani de Boer, Mark Schreurs, Jesse Hooimeijer, Achraf Eddahchouri, Mischa van Heteren, David Wemmenhove, Aron Kraal, Mick de Bruin en Thomas van Dongen.

Verder heeft de Technische Commissie gesproken met A1-spelers die deze zomer de overstap maken naar de senioren. De volgende spelers hebben beloofd zich bij de A-selectie te zullen aansluiten: Sven van der Net, Bright Adouvi, Romano Ramos, Kenneth van den Berg, Massine Boudihi, Roger Dupuis, Mark Koelman, Saviel Le Pair, Stef van Middelkoop, Rick Molenaar en Kevin Tilroe. Gestreefd wordt naar een selectie van 40 à 42 spelers inclusief keepers. Het is aan de trainers om voor aanvang van de competitie de selectie te splitsen in een eerste en tweede selectie.