Terug
Berichten juli 2017

Willaerts / Il Mercato nieuwe sponsor (31 juli 2017)

Sinds enige tijd hangt langs het hoofdveld een reclame-uiting van Bar-Restaurant Willaerts en Italian Bar & Restaurant Il Mercato. Plaatsnemen bij Willaerts, gelegen aan het Veerplein in Papendrecht, geeft het gevoel van vrijheid met een schitterend uitzicht op de rivier de Merwede waar dagelijks vele schepen voorbijtrekken. Passie is de bindende factor in het team van Willaerts dat wilt dat u met een glimlach naar huis gaat. Liefde voor producten in het juiste seizoen, daar draait het om in de keuken van Grand Café Willaerts. Bereid met eerlijke grondstoffen van de allerhoogste kwaliteit met respect voor de natuur en het leven. Authentiek vakmanschap, verrassend en creatief, maar ook gebruikmakend van de modernste technieken.

Het Italiaanse restaurant Il Mercato is inmiddels vijf jaar gevestigd aan De Markt. Italiaans betekent fantasie en passie, koken met enkel verse producten. De kunst bij Italiaans eten is de eerlijkheid en puurheid van producten optimaal terug te laten komen in gerechten. Het concentreren op smaken en gerechten te verfijnen door het gebruik van specerijen en kruiden. Uiteraard kunt u heerlijk eten bij Il Mercato, maar u kunt ook langskomen om een pizza te bestellen en die na bereiding in een traditionele steenoven mee naar huis te nemen.
VV Papendrecht dankt de eetgelegenheden, die behalve een uitgebreide menukaart ook diverse arrangementen hebben, voor het plaatsen van het reclamedoek.

 

Informatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017

De Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017 vinden plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 augustus. De deelnemers dienen zich op maandagochtend te melden op Sportpark Slobbengors. In onze kantine krijgen alle spelers te horen in welke groep ze ingedeeld zijn, in welke kleedkamer ze zitten en bij welke trainer ze zich dienen te melden. De voetbalkleding wordt uitgereikt in de kleedkamer. Spelers kunnen hun spullen (voetbalschoenen en dergelijke) meenemen naar de betreffende kleedkamer, waar de trainer en de spelers van de betreffende groep de voetbaldagen starten met een kort kennismakingsmoment, waarna de rest van het dagprogramma wordt opgestart. De overige dagen worden de spelers, conform het programma, op tijd in de kleedkamer verwacht. En KEEPERS: vergeet je keeperskleding en keepershandschoenen niet mee te nemen.

Programma voor deelnemers
Maandag 14 augustus
Start (kantine): 9.00 uur voor 9-13 jaar en 10.15 uur voor 5-8 jaar.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.15 uur voor 7-13 jaar en 15.00 uur voor 5-6 jaar.
Dinsdag 15 augustus
Start (omgekleed): 9.45 uur voor 9-13, 10.45 uur voor 7-8 en 11.00 uur voor 5-6.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.15 uur voor 7-13 jaar en 15.00 uur voor 5-6 jaar.
Woensdag 16 augustus
Start (omgekleed): 9.45 uur voor 9-13, 10.45 uur voor 7-8 en 11.00 uur voor 5-6.
Lunch: 12.00 uur voor 9-13 jaar en 12.30 uur voor 5-8 jaar.
Einde: 16.30 uur.

De eindtijden zijn richttijden. Houd daar a.u.b. rekening mee, zeker voor de afsluiting op 16 augustus. Tijdens buitenactiviteiten (op de velden etc.) kunnen ouders en andere belangstellenden plaatsnemen achter de afrasteringen. Het is niet de bedoeling dat andere mensen dan spelers en trainers zich op de velden begeven. Dit geldt ook voor broertjes en/of zusjes van de deelnemers. Daarnaast zouden wij het zeer op prijs stellen wanneer er niet op of om de trainingsvelden wordt gerookt. Graag dit uit het zicht van de kinderen en/of bij de beschikbare locaties bij de kantine. Daarnaast het verzoek aan de spelers om badslippers mee te nemen in verband met de lunch (verplicht). Het is namelijk niet toegestaan om met voetbalschoenen de kantine te betreden. De badslippers worden ook aangeraden om te voorkomen dat spelers op sokken of blote voeten op het sportpark rondlopen en verwondingen oplopen. VV Papendrecht heeft ten doel de deelnemers drie fantastische voetbaldagen te bezorgen. VV Papendrecht faciliteert tijdens deze dagen een voetbaltrainingsprogramma, lunch en versnaperingen. De kinderen zullen begeleid worden door vrijwilligers van de voetbalclub. De vereniging is niet aansprakelijk voor eventueel verlies van eigendommen, beschadigingen en letsel gedurende deze voetbaldagen. Na afloop van iedere trainingsdag kunnen de kinderen opgehaald worden op het terrein (kleedkamers) van VV Papendrecht. Bij voorbaat dank voor de medewerking! Mochten er nog vragen zijn, dan horen wij dat graag. Wij hebben er veel zin in en hopen jullie ook.

Organisatie Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017

U kunt de informatiebrief hier downloaden  >>

 

Jeugdvoorzitter Rick Croese

Rick Croese, accountmanager van beroep, is voetbalvader en jeugdvoorzitter van onze club. “Hoe ben ik in deze functie terechtgekomen? Ik wil wat teruggeven voor het plezier dat mijn kinderen krijgen van het voetballen bij VV Papendrecht. Maar niet alleen mijn eigen kinderen. Ik krijg ook energie als ik jeugdploegen zie genieten in de wedstrijd of op de training. Ik kwam in aanraking met VV Papendrecht omdat mijn oudste zoon ging voetballen. Ik ben van origine geen voetballer, wel een sporter.” Ruim een jaar geleden gaf toenmalig jeugdvoorzitter Martin van Tol aan dat hij door zijn nieuwe baan de functie niet meer kon vervullen. Rick Croese, reeds 2 jaar lid van Jeugdcommissie en als meest geschikt geacht voor die positie door de overige leden van de Jeugdcommissie, was gelijk bereid om de vacature in te vullen. Als coördinator van de B-jeugd had hij al de nodige ervaring opgedaan. Tijdens de algemene ledenvergadering, vorig jaar november, werd hij gekozen als jeugdvoorzitter. In 2014 is binnen VV Papendrecht zowel een Jeugdbeleidsplan als een Jeugdopleidingsplan opgesteld en zijn de daarbij behorende organisaties ingericht. “We hebben deze plannen in de afgelopen periode geëvalueerd en zijn nu een advies aan het opstellen hoe we verder moeten. We hebben scherp gekeken naar de invulling en hoe de zaken nu lopen. Het toont wel aan dat iedereen binnen de jeugdafdeling kritisch naar zichzelf durft te kijken. We gaan de komende tijd stappen maken om onze jeugdafdeling verder te ontwikkelen. We gaan een volgende fase in.” Net als veel andere clubs heeft VV Papendrecht ook behoefte aan vrijwilligers. Dat gaat van trainers en leiders tot commissieleden. “Er zijn commissieleden die, doordat hun kinderen ouder worden, de binding met de jeugd verliezen. Je hoopt dat er weer ouders zijn van jonge kinderen die hun steentje willen bijdragen. Verjonging is altijd positief. Commissieleden met dezelfde leeftijd als de ouders van de jeugdspelers zorgen voor verbondenheid omdat zij in dezelfde belevingswereld zitten. Kortom, meldt u aan, er is altijd wat te doen.”

“Wat zijn de speerpunten voor de komende tijd? Wat al jaren een belangrijk onderwerp binnen de club is, zijn normen en waarden. Aan het begin van het vorige seizoen zijn de Gedragsregels weer geactualiseerd en onder de aandacht gebracht. In de jeugdafdeling leggen we de nadruk op positief coachen. Begin 2017 is de campagne ‘Naar een sportief sportklimaat’ gestart, die onder meer omarmd is door het NOC*NSF. We zijn met verschillende mensen naar een informatieavond geweest. De campagne is bedoeld voor leiders, trainers maar ook ouders. Een prima initiatief waar we mee aan de slag gaan.” Vanaf het seizoen 2017-2018 komt er een nieuwe opzet van het pupillenvoetbal. Dit plan heeft de KNVB enige tijd terug doorgevoerd en heeft grote gevolgen voor de clubs. “Dat is een leuke uitdaging. We zijn er al volop mee bezig. Het betekent nogal wat. Doordat de teams kleiner worden, krijg je te maken met andere belijning, andere goals, andere regels enz. Samen met Jacco Hessing, Hoofd Jeugdopleidingen, en Martin van Heeteren, Manager Technische Jeugdzaken, zijn we de voorbereidingen aan het treffen. We gaan er alles aan doen om dit tot een succes te maken en om de doelstelling te bereiken van nog meer plezier bij de kinderen. Ik heb er veel schik in en met de Jeugdcommissie zetten we een professioneel jeugdbeleid neer dat hoort bij een club met deze historie en mooie toekomst.”

Door Edwin Schreurs

U kunt dit interview hier downloaden  >>

 

Mobiel digitaal wedstrijdformulier en spelerspas

Vanaf het nieuwe seizoen stapt het amateurvoetbal over op het Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier gaat vanaf het seizoen 2017-2018 uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app. De spelerspas blijft bestaan, maar alleen in digitale vorm. De plastic exemplaren zijn afgeschaft. Digitale spelerspassen zijn een onderdeel van de Wedstrijdzaken-app. Een aantal mensen per team (leider, aanvoerder, paar spelers) krijgt toegang om voor de ploeg het mobiele wedstrijdformulier in orde te maken. Dat kan in principe gewoon thuis al gebeuren.
VV Papendrecht zal voorafgaand aan de start van de bekerwedstrijden één of meerdere avonden organiseren waarin het nieuwe systeem uitgebreid uitgelegd wordt. Om daarmee te kunnen werken is het essentieel dat de club van elke ploeg over alle noodzakelijke gegevens van de spelers beschikt en dan met name de e-mailadressen. Neem voor nadere informatie contact op met secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Tweede Weekbrief van seizoen 2017-2018  (26 juli 2017)

De tweede Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Commissie Eeuwfeest uit de startblokken!’, ‘Meisjesvoetbal bij VV Papendrecht’, ‘Willaerts / Il Mercato nieuwe sponsor’, ‘Jeugdvoorzitter Rick Croese’, ‘Mobiel digitaal Wedstrijdformulier en spelerspas’, ‘Officiële opening hoofdgebouw september 1989’, ‘Veteranen volop in training’ en ‘Oefenprogramma A-selectie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Officiële opening hoofdgebouw september 1989

Enige tijd terug stuurde Nelie Sterrenburg ons een leuke oude, zwart-wit foto. Aan het einde van de tachtiger jaren waren de bestuurskamer, enkele kleedkamers en de radiokamer nog steeds gehuisvest in het houten gedeelte van de accommodatie uit 1960. De tand des tijds eiste echter zijn tol en na veel overwegingen besloot het bestuur, in dezen gesteund door de ledenvergadering, tot de bouw van een nieuwe bestuurskamer, radiokamer, twee kleedkamers, instructielokaal en ruimten voor de gemeente. In het voorjaar van 1989 werd gestart met de sloop van de houten accommodatie. De bestuurskamer kwam zolang in een portakabin. De werkgroep voerde uiteraard zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uit, met als resultaat een prachtige accommodatie, compleet opgetrokken uit steen. Het gebouw loopt naadloos over in de tien kleedkamers uit 1979, en bestaat uit twee lagen.

In september 1989 werd het geheel officieel geopend door burgemeester Bandell en Martijn Sterrenburg, destijds ons jongste lid. De foto is gemaakt door Henk van Veen. Op de achtergrond staat Dick Jonas, voorzitter KNVB Dordrecht. Links ziet u onze toenmalige huisfotograaf Addy van der Kolk. Hebt u ook leuke foto’s, een wedstrijdverslag, filmpje, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Meisjesvoetbal bij VV Papendrecht

Bij VV Papendrecht kunnen meisjes al jarenlang terecht voor een leuk potje voetbal. Het meisjesvoetbal in Nederland groeit nog steeds en dat zien we ook bij onze vereniging. Behalve dat veel meisjes bij jongensploegen spelen, nemen in het seizoen 2017-2018 drie meisjeselftallen deel aan de competitie. Het betreft een team Onder 15 jaar, een team Onder 17 jaar en een ploeg Onder 19 jaar. Trainingen worden verzorgd door Jeroen Lasschuit, Claudia den Ouden en Maikel Blom. Het niveau stijgt en dat is mede het gevolg van het plezier dat de meisjes aan het voetbal beleven. Het seizoen 2016-2017 was bijzonder succesvol. MO15-1 werd vicekampioen op het hoogste niveau, de hoofdklasse, en won de districtsbeker. De oudste meiden spelen al geruime tijd samen en dat is zichtbaar in hun spel. De speelsters weten elkaar goed te vinden in het veld en het is heel leuk om te zien dat het goed gaat. Het resulteerde in het behalen van de titel tijdens de voorjaarscompetitie. De meisjesgroep is onderdeel van de jeugdafdeling en wordt daarin meegenomen met betrekking tot trainers en begeleiders binnen de Jeugdcommissie. Als vanouds wordt dit mede vormgegeven door Monique Klooster en Lonneke Michielse. Plannen voor het nieuwe seizoen zijn vooral gericht op het bewaren van het plezier en daarnaast, waar mogelijk, op het spelen op hoog niveau. Ook dat is namelijk ontzettend leuk. Uitbreiding van het meisjesvoetbal is beslist mogelijk. Dus als je eens mee wil doen om te kijken of het iets voor je is: meld je aan bij onze vereniging voor een trainingsstage! E-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Veteranen volop in training

De veteranen zijn in voorbereiding op het nieuwe seizoen al enige weken volop in training. Ondanks hun gevorderde leeftijd is het niveau van de trainingspartijtjes nog steeds ongekend hoog. Elke vrijdagavond bindt het neusje van de zalm van voetballend Papendrecht onder leiding van onze voorzitter en vicevoorzitter de voetbalschoenen onder.

     

Uiteraard geeft voorzitter Hans Jonker het goede voorbeeld. Als verdediger een rots in de branding en als spits een niet van de bal te krijgen aanspeelpunt. Maar onze vicevoorzitter Peter Michielse is toch echt de enige echte topvedette van de groep kanjers. De jaren lijken geen vat te krijgen op onze voormalige wonderboy van Zondag 1, die als spelmaker van ons vlaggenschip in het seizoen 1985-1986 in Volendam de plaatselijke profclub hoogstpersoonlijk uit het toernooi om de KNVB-beker kegelde. Menigeen is jaloers op zijn onnavolgbare spel, zijn ijzeren mentaliteit en zijn fluwelen traptechniek.

      

De derde helft is dankzij Peter van der Linde uitstekend verzorgd. Een grondzeil om lekker op te zitten en een koeltas vol drinken om het vele verloren vocht aan te vullen. Pas als het echt pikkedonker is, gaan de laatsten naar huis.

     

Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom om het ontspannen, maar toch ook pittig potje voetbal bij te wonen. Het vindt plaats op het grasveld achter het gebouw van De Lage Waard aan de Vijzellaan. Het begint om 20 uur.

     

 

Commissie Eeuwfeest uit de startblokken!

Op 1 augustus 2020 bereikt onze vereniging de gedenkwaardige leeftijd van precies 100 jaar! Uiteraard gaat deze rood-zwarte mijlpaal groots gevierd worden. Om niets aan het toeval over te laten is er al een Jubileumcommissie samengesteld, die voortvarend aan de slag is gegaan om de eerste contouren van een feestelijk programma te schetsen met “voor elk wat wils” als uitgangspunt. Om alvast een klein tipje van de sluier te lichten kunnen we verklappen dat een spetterende feestavond en de traditionele receptie niet zullen ontbreken. In de loop van de komende tijd zullen we je verder informeren over de diverse bruisende festiviteiten. Natuurlijk kan en wil de commissie niet zonder de support van de leden. Dus mocht je goede ideeën hebben over mogelijke activiteiten tijdens het jubileumjaar of wil je helpen met de organisatie, dan houdt de commissie zich aanbevolen.

Op de foto de Jubileumcommissie met van links naar rechts:
Mathilde Schram, Martin van Heteren (secretaris), Nelie Sterrenburg, Peter Michielse, Wim Erkelens (voorzitter) en Niels van Heteren.
Dieter Hasenbein (penningmeester) ontbreekt op de foto.

 

Webmyday is een nieuwe sponsor

Webmyday is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. Het bedrijf biedt een totaalpakket; bouwt responsive websites gericht op resultaat; zakelijke websites, converterende webshops of mobile first inclusief bijhouden en up-to-date houden op het gebied van content, software en beveiliging. Ze zitten hoog in de organische zoekresultaten dankzij een slimme content- en sociale strategie, direct resultaat met Paid Search in onder meer Adwords, Admarkt en Facebook. Webmyday zorgt voor meer kennis over klanten en creëert merken dankzij de bouw van een fanbase en zet deze om in ambassadeurs of klanten.

Ronald van der Veere: “Na het afronden van mijn studie ben ik samen met mijn zakenpartner een eigen bedrijf begonnen. Nu een aantal jaar verder zijn wij samengegaan met een ander bedrijf en opereren wij onder de naam Webmyday. Wij zijn een online marketingbureau, gespecialiseerd in webdevelopment en digitale marketing en helpen onze klanten met het optimaliseren van kansen op online gebied. Als speler van de A-selectie ben ik er hartstikke trots op dat sinds kort een groot reclamebord langs het hoofdveld staat.”


Van links naar rechts:
Teus Baars (Bestuurslid Commerciële zaken en Communicatie), Erwin Schuil (Voorzitter Sponsorcommissie), Ronald van der Veere (Webmyday) en Roland Moesman (Lid Sponsorcommissie).

 

Oefenprogramma A-selectie

Half augustus begint de voorbereiding van de A-selectie op het nieuwe seizoen. Tijdens deze periode zullen de nodige oefenwedstrijden gespeeld worden, onder meer in Lage Zwaluwe tegen VV Zwaluwe, waar onze voormalige trainer Vincent de Klerk tegenwoordig hoofdtrainer is. Het voorlopige oefenprogramma van Zaterdag 1 en 2 is als volgt.

– Zaterdag 19 augustus 14.30 uur: Zwaluwe – Papendrecht en Zwaluwe 2 – Papendrecht 2.
– Dinsdag 22 augustus 20.00 uur: Papendrecht – Cion.
– Zaterdag 26 augustus 14.30 uur: Groote Lindt – Papendrecht.
– Dinsdag 29 augustus 20.00 uur: Nieuw Lekkerland – Papendrecht en Papendrecht 2 – Nieuw Lekkerland 2.
– Dinsdag 5 september 19.30 uur: De Zwerver – Papendrecht.

 

Leider en grensrechter Zaterdag 2 gezocht

VV Papendrecht is hard bezig om alle ploegen van begeleiding te voorzien. De technische staf van de hoogste selectieteams is nagenoeg rond. Zo is onlangs Brian Aarsen vastgelegd als keeperstrainer voor de A-selectie. Daarmee zijn voor Papendrecht 1 alle functies ingevuld. Voor Zaterdag 2, uitkomend in de reserve eerste klasse, is dat helaas nog niet het geval. Zaterdag 2 is een jonge en gretige groep met spelers die zich willen (door)ontwikkelen. Martin Nouwen is de nieuwe trainer. Jan Scharloo is aangebleven als verzorger. Gezocht wordt naar een enthousiaste leider en assistent-scheidsrechter om de staf van dit team te completeren. Ben jij geïnteresseerd of weet je iemand die ons tweede selectie-elftal zou willen begeleiden, neem dan contact op met Joop Warner, voorzitter van de Technische Commissie, of met ons secretariaat. E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Begeleiders jeugdploegen gezocht

Voor het nieuwe seizoen is voor een flink deel van de teams de begeleiding rond. Voor sommige jeugdploegen is het ons nog niet gelukt een trainer en/of leider vast te leggen. Voor JO19-2, JO17-3, JO15-3, JO13-4, JO9-3, JO9-4, JO8-1 en JO8-2 staan de functies nog open. JO15-2 heeft al wel een assistent-trainer, maar nog geen trainer en leider. Voor de begeleiding van JO11-4 is al belangstelling getoond, maar dit is nog niet definitief rond. Indien u interesse hebt om komend seizoen een groep te begeleiden of te trainen, dan kunt zich aanmelden bij de desbetreffende Jeugdcoördinator. Of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl. Alvast bedankt voor uw hulp!

 

Voorlopig trainingsschema

Het voorlopige trainingsschema voor het seizoen 2017-2018 is af, met de nadruk op voorlopig. De verwachting is dat het trainingsschema de komende tijd nog veranderd gaat worden. De aanpassingen worden op de mediakanalen van VV Papendrecht gepubliceerd. Pas in de loop van het nieuwe seizoen zal het definitieve trainingsschema klaar zijn. Dit zal te vinden zijn op de website op de pagina trainingen  >>

Het is nu nog niet bekend wanneer de eerste trainingen zijn. Dit is onder meer afhankelijk van de staat van de voetbalvelden. Het is daarom belangrijk om het gras voorlopig niet te betreden. Hoe meer de velden rust krijgen, hoe sneller ze herstellen en hoe eerder de trainingen kunnen beginnen.

Klik hier voor het voorlopige trainingsschema  >>

 

Eerste Weekbrief van seizoen 2017-2018  (12 juli 2017)

De eerste Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Lid worden met korting’, ‘Training voor voetbalmoeders en andere dames’, ‘Fietsen voor de club’, ‘Competitie-indeling Papendrecht 1’, ‘Bekerindeling Papendrecht 1’, ‘Leider en grensrechter Zaterdag 2 gezocht’, ‘Velden niet betreden’, ‘Nieuwe sponsor Webmyday’, ‘Voorlopig trainingsschema’, ‘Afscheid spelers en begeleiders 1e elftal’, ‘Interview met Vincent de Klerk’ en ‘Seizoensterugblik MO15-1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Interview met Vincent de Klerk

Vincent de Klerk heeft na afloop van het vorige seizoen onze club verlaten. Ter gelegenheid hiervan werd hij geïnterviewd door Edwin Schreurs. “Vier jaar geleden kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als jeugdtrainer bij VV Papendrecht. Ik was daar blij mee. Ik heb altijd gevoeld dat de club vertrouwen in mij had als trainer. Dat heeft me zelfvertrouwen gegeven en mijn ontwikkeling als trainer goed gedaan. Ik ben begonnen als jeugdtrainer van D1. Ik speelde toentertijd nog bij Pelikaan in Zwijndrecht, maar goed ook, dan konden de jeugdspelers die ik training gaf niet zien, dat ikzelf ook niet deed wat ik van hen vroeg”, vertelt hij lachend. “Na mijn eerste seizoen bij de D1 ben ik met de ploeg overgestapt naar de C1. Het was een zeer talentvolle groep, geweldig om mee te trainen. Het eerste seizoen lukte het net niet om kampioen te worden. We werden het jaar erop ongeslagen kampioen en wonnen veel wedstrijden van teams die in hogere klassen uitkwamen. Na mijn tweede seizoen als trainer ben ik hier ook komen voetballen. Het seizoen 2016-2017 ben ik gestart als trainer van JO13-1 en als speler en assistent-trainer van het eerste. Weer een stap in mijn ontwikkeling.”

Begin januari heeft Vincent een contract getekend bij VV Zwaluwe uit Lage Zwaluwe. “Ik ben blij met deze stap.” Die ploeg is kampioen geworden in de derde klasse en speelt komend seizoen derhalve net als VV Papendrecht tweede klasse. “Door het gebeuren rond Mark Weel stond ik wat eerder op eigen benen. Het zijn ervaringen die ik weer meeneem in mijn bagage.” Vincent kreeg de verantwoordelijkheid over de eerste selectie na het vertrek van Mark Weel. “Ik ben zelf geen trainingsbeest, maar dat verwacht ik wel van mijn spelers. Gelukkig hebben we de ploeg ervan kunnen overtuigen dat we alleen met keihard werken in de tweede klasse konden blijven en dat is gelukt. Ik heb afscheid genomen van een voetbalvereniging waar ik de kans heb gekregen om me te ontwikkelen als trainer. Ik ben de club daar dankbaar voor en wie weet kruisen onze wegen elkaar nog een keer.”

 

Velden niet betreden

Het afgelopen seizoen is weer veel gespeeld op de velden van het Slobbengors. Om ze hiervan te laten herstellen zijn ze in onderhoud. Zo zijn de velden opnieuw ingezaaid. Om het gras de mogelijkheid te geven om te groeien, mag het de komende periode niet betreden worden. We rekening op uw begrip en medewerking. Zodra op ons sportcomplex weer gevoetbald kan worden, zal hiervan melding gemaakt worden op de mediakanalen van VV Papendrecht.

     

     

 

Afscheid spelers en begeleiders 1e elftal

Op vrijdag 7 juli kwamen de spelers en technische staf van Papendrecht 1 nog één keer bijeen voor een etentje. Voorzitter Hans Jonker greep het gezellige samenzijn aan om een aantal memorabele momenten door te nemen die het eerste dit jaar heeft meegemaakt met als uiteindelijk ‘hoogtepunt’ de zeer bijzondere handhaving in de tweede klasse. Daarna stond hij even stil bij elke vertrekkende speler en begeleider en bedankte hen voor hun inzet voor VV Papendrecht. Jeffrey Beek, die komend seizoen in een lager elftal gaat spelen, kon er vanwege werkzaamheden helaas niet bij zijn. Claudio Barros Alves Andrade werd als eerste toegesproken. Hij wil bij Heerjansdam zijn voetbalkunsten gaan laten zien. Ook werd afscheid genomen van onze keeperstrainer Robert Rijntjes die jarenlang niet alleen de selectiekeepers maar ook de jeugdkeepers heeft getraind. Hij heeft aangegeven het een periode rustiger aan te willen gaan doen.

     

John van Est, die als doelman van Zaterdag 1 doorschoof naar de positie van leider, kan in verband met drukke werkzaamheden helaas die verantwoordelijke taak niet meer uitvoeren. Maar hij heeft aangegeven regelmatig zijn gezicht op het Slobbengors te laten zien. Dit geldt ook voor André Hoogink, de man die vanaf minuut 1 tot het laatste fluitsignaal aan het coachen was en zijn stem schor schreeuwde. Hij stapte een half jaar geleden als assistent van Vincent de Klerk bij het eerste binnen. Als laatste werd Vincent de Klerk toegesproken. Na meerdere seizoenen jeugdtrainer geweest te zijn en na de nodige wedstrijden in Zaterdag 1, was hij het laatste half jaar de eindverantwoordelijke van Papendrecht 1. Hij gaat als hoofdtrainer bij VV Zwaluwe aan de slag. Allen ontvingen uit handen van de voorzitter een cadeau. Daarna heeft Karsten van de Velde, als lid van de spelersraad, de vertrekkers namens de spelersgroep nog bedankt en hen een presentje gegeven.

     

Op het eind van avond kregen de spelers de officiële uitslag te horen van de verkiezing van de Speler van het Jaar. Winnaar Karsten van de Velde ontving uit handen van de voorzitter de hierbij behorende trofee. Tot slot dankte de voorzitter de toehoorders voor hun aanwezigheid en wenste eenieder een fijne vakantie.

       

 

Kantine elke zaterdag open

Op het Slobbengors wordt weliswaar de komende tijd niet gevoetbald, maar dat betekent niet dat u de typische Papendrechtse gezelligheid hoeft te missen. Tijdens de zomerstop is onze kantine namelijk elke zaterdag gewoon geopend van 14 tot 19 uur voor een hapje of een drankje, om een kaartje te leggen, een potje te darten of biljarten of gewoon voor een praatje. Dus kom langs. Iedereen is welkom!

 

Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2017-2018

Na lang beraad met alle teambegeleiders en coördinatoren hebben we de voorlopige indelingen van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen opgesteld. Let wel: het gaat om voorlopige indelingen. De teamindelingen worden pas in september definitief! Voor deze methode is gekozen om voor de vakantie iedereen zoveel mogelijk te laten weten waar hij of zij aan toe is.

Voorlopige teamindeling junioren seizoen 2017-2018  >>
Voorlopige teamindeling pupillen seizoen 2017-2018  >>
Voorlopige teamindeling meisjes seizoen 2017-2018  >>

Met uiterste zorgvuldigheid is met alle betrokkenen gekeken naar de invulling van de namen. Mocht desondanks je naam er niet bij staan, neem dan direct contact op met de desbetreffende jeugdcoördinator of stuur een e-mail naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Laatste Weekbrief van seizoen 2016-2017  (3 juli 2017)

De 26e en laatste Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat de volgende artikelen: ‘Voorzittershamer van Bram Blom naar Hans Jonker’, ‘Bram Blom krijgt Gouden Speld KNVB’, ‘Receptie Bram Blom’, ‘Bram Blom afgezwaaid als voorzitter’, ‘Voorlopige teamindelingen jeugd seizoen 2017-2018’, ‘Begeleiders jeugdploegen gezocht’, ‘Kantine elke zaterdag open’, ‘VV Papendrecht gastheer MBT-Motorrun 2017’, ‘E-jeugd traint in Vondelpark’, ‘Mutaties A-selectie’, ‘Karsten van de Velde opnieuw Speler van het Jaar’, ‘Nikki IJzerman naar Excelsior Barendrecht’ en ‘Team van de Week Zaterdag 3’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.