Terug
Berichten januari 2018

Op leeftijd maar nog steeds actief (31-01-2018)

Aan tafel zitten Jaap Suijker en Frans Leeuwendal, de oudste nog spelende leden van VV Papendrecht. Frans, die twee maanden jonger is dan Jaap, is tevens het langst lid van alle nog actieve voetballers, bijna 55 jaar. “Ik ben begonnen toen ik negen jaar oud was. Ik heb in de jeugd altijd in de hogere teams gespeeld. Op mijn vijftiende debuteerde ik in Zondag 1 als linksback. Ik was snel en behendig.” Aan het woord is Frans Leeuwendal. “Ik heb lang in de zondagselectie gezeten. Ik zat tegen het eerste aan. Net niet goed genoeg om een vaste plaats te veroveren. Ik heb het overigens altijd prima naar mijn zin gehad.” Jaap Suijker is in 2004 bij VV Papendrecht terechtgekomen. “Ik speelde bij VV Capelle in Capelle aan den IJssel in een vriendenteam. Na het seizoen 2003-2004 viel dat uit elkaar. Ik was eigenlijk gestopt, maar kwam via een kennis, Abe Bergsma, bij Papendrecht. En ik speel hier nog steeds met veel plezier. Ik ben pas op mijn 21e begonnen met voetballen, vrij laat dus. Een echte carrière heeft er niet ingezeten.”


Jaap Suijker (links) en Frans Leeuwendal

Beide mannen, die de respectabele leeftijd hebben van 63 jaar, trainen vrijdagavond en spelen hun wedstrijden op de zondag in Veteranen 1. Jaap is verdediger. Frans maakt zijn meters op het middenveld. “Ik doe het omdat ik nog steeds leuk vind”, vertelt Jaap. “Fysiek lukt het niet altijd meer. De afgelopen periode heb ik zo mijn probleempjes gehad, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een leuk team en na de wedstrijd is het altijd gezellig.” “Je past jezelf ook aan. Als ik denk dat ik die bal niet meer haal, dan laat ik die ook gaan”, vult Frans aan. “Niet forceren is het toverwoord. Je moet accepteren dat er jongere gasten tussen lopen die sneller en fitter zijn. Ik speel nu bijna 55 jaar, ik ga voor de 60.” Tijdens de afgelopen recessie zijn ze alle twee na een lang dienstverband boventallig verklaard. Frans zat in de bankenwereld en Jaap in het geldtransport. Frans heeft na een paar jaar weer een baan gevonden als chauffeur. “Ik doe het omdat ik het leuk vind. Het is gelukkig geen noodzaak. Zolang ik het leuk vind, blijf ik rijden.” Jaap heeft geen verplichtingen meer. “Ik zing het wel uit tot mijn AOW.” Het is niet alleen het voetbal wat hen drijft om nog actief te zijn als speler. De gezelligheid met een team is evenzo belangrijk. “Het samen voetballen, een biertje drinken na de training of wedstrijd, dat blijft heerlijk. Eind augustus hebben we nog ons jaarlijkse weekend uit gehad”, vertelt Jaap. “Het hoogtepunt van het seizoen, we pieken vroeg.” Frans speelt al meer dan dertig jaar in dit team. “Uiteraard is er verloop. Spelers stoppen, er komen weer nieuwe bij. Maar het blijft altijd een leuke groep en zolang die niet uit elkaar valt, blijven we lekker voetballen.”

Het interview is hier te downloaden  >>

 

We gaan weer beginnen

Nu de eerste trainingen en oefenwedstrijden achter de rug zijn, gaan we binnenkort weer voor het echie voetballen. Op zaterdag 27 januari hervatten de eerste drie zaterdagploegen de competitie. Zaterdag 3 reist naar Noord-Brabant voor een uitwedstrijd tegen Woudrichem 2. De hoogste twee selectieteams voetballen op het Slobbengors. Zaterdag 2 start om 12.30 uur tegen Walcheren. Papendrecht 1 speelt vanaf 14.30 uur tegen koploper Almkerk 1. In het eerste weekend van februari staan voor meer ploegen officiële wedstrijden op het programma.

Het precieze wedstrijdprogramma staat elders op de website >>

 

Busreis A-selectie gesponsord door Burg Service B.V.

Half januari is onze zaterdagselectie op trainingskamp geweest naar Ibiza. Door een bijdrage van de firma Burg Service B.V. was een veilig busvervoer van en naar Schiphol gewaarborgd.

    

Burg Service is dé specialist op het gebied van onderhoud, keuring, reparatie en modificatie van tankopleggers en tankcontainers, alsmede het in- en verkopen van nieuwe en gebruikte tankcontainers. Tevens heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en leveren van mest- en melkopleggers. Vanuit de goed bereikbare vestigingen in Moerdijk en Barneveld is Burg Service continu gefocust op het snel, effectief en kwalitatief hoogwaardig uitvoeren van de werkzaamheden, waarbij stilstand van het materieel tot een minimum wordt beperkt.

De bedrijfsfilm is te vinden op YouTube  >>

Namens spelers, trainers en overige staf danken wij Burg Service B.V. hartelijk voor de sponsoring van de busreis.

 

Bestuursbericht in Weekbrief 15 van 2017-2018  (24-01-2018)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de week, een wedstrijdverslag en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Peter de Haan stopt aan einde seizoen’, ‘Trainingskamp A-selectie op Ibiza’, ‘Busreis A-selectie gesponsord door Burg Service’, ‘Jinthe met VV Papendrecht-gips!’, ‘Dineren voor Duchenne III’, ‘Tussenstand Voetballer van het Jaar’, ‘Op leeftijd maar nog steeds actief’, ‘Oude foto’s van Cor de Bondt’ en ‘We gaan weer beginnen’. De Weekbrief, die tweewekelijks uitkomt, begint met een bericht van het bestuur. Bent u nog geen abonnee? Meld u dan aan door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Huishoudelijk Reglement

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering heeft het bestuur een nieuwe versie van het Huishoudelijk Reglement gepresenteerd. De aanwezige leden stemden in met de versie van 27 november 2017. In het Huishoudelijk Reglement staan, in aanvulling op de statuten en de wet, allerlei afspraken, regels, procedures, werkwijzen en richtlijnen, alsook de taken en bevoegdheden van bestuursleden. Het is een dynamisch document. Dat wil zeggen dat als u op- of aanmerkingen heeft, u dit aan de bestuursleden kunt doorgeven, waarna het bestuur bekijkt of aanpassing van Huishoudelijk Reglement gewenst is. Bij de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering kan een bijgewerkte versie in stemming gebracht worden. Wilt u een kopie van het Huishoudelijk Reglement ontvangen, wilt u nadere informatie of hebt u suggesties, neem dan contact op met het secretariaat, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Veth Propulsion ondersteunt de Soos

De Gouwe Ouwe Papendrecht Soos, die elke woensdagmiddag gehouden wordt in onze kantine, is bedoeld om oudere leden van VV Papendrecht een mogelijkheid te bieden om samen te komen. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt een kaartje gelegd, gebiljart of gewoon over voetbal of andere onderwerpen gekletst. De bijeenkomsten zijn zeker niet alleen bedoeld voor leden: iedereen is welkom. Binnen de Soos is de sociale betrokkenheid bijzonder groot. Bij lief en leed is aandacht voor degenen die dat verdienen. Hiervoor is een speciaal Lief-en-Leed-Potje beschikbaar, waaruit kleine attenties worden betaald om mensen iets te geven bij leuke, maar ook bij minder leuke situaties. Veth Propulsion heeft een bijdrage van € 350 gegeven om dit potje aan te vullen. Veth Propulsion is een Papendrechtse fabrikant van scheepsonderdelen en zorgt voor maatwerk en totaaloplossingen op het gebied van roerpropellers, boegschroeven, dieselmotoren en generatorsets. Assemblage en ontwikkeling vinden plaats in eigen huis. Het bedrijf is flexibel, proactief en snel, 24 uur per dag. De klanten bevinden zich in marktsegmenten als baggerij, offshore, binnenvaart, passagiersvaart, sleepboten en megajachten.

Namens VV Papendrecht en alle bezoekers van de Soos willen wij Veth Propulsion bedanken voor deze bijdrage.

 

Enkele oefenwedstrijden afgelast op 20 januari

Op zaterdag 20 januari gaan op het Slobbengors de oefenwedstrijden niet door die gepland stonden op natuurgras. Door de regen van de afgelopen periode zijn de velden 1, 3 en 6 verzadigd en daardoor onbespeelbaar. Op XtraGrass, de velden 2 en 4, kan wel gevoetbald worden.

 

Echtpaar Michielse eerste nieuw lid van vernieuwde Business Club

Buiten was het koud en guur, trainingen waren afgelast, maar binnen bij VV Papendrecht was het warm en werden spijkers met koppen geslagen. Het echtpaar Lonneke en Peter Michielse heeft als eerste nieuw lid het contract getekend van de vernieuwde Business Club VV Papendrecht. Lonneke is al sinds 1981 lid van onze club en heeft lang deel uitgemaakt van het 1e dameselftal. Zij is inmiddels het langst aangebleven dameslid aller tijden van VV Papendrecht. Op dit moment vervult zij vele vrijwilligerstaken waaronder het vicevoorzitterschap van de jeugdcommissie. Tevens is ze coördinator van de meisjesafdeling. Lonneke doet dat naast haar werk in de zorgsector waar zij Coördinator Dagbesteding is. Dit doet zij al 17 jaar lang met veel plezier. Peter is lid sinds 1970 en heeft met veel succes gevoetbald in het 1e elftal van de zondagafdeling. Ook Peter heeft de nodige vrijwilligersfuncties vervuld. Zo heeft hij jarenlang in het bestuur gezeten. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 27 november 2017 werd hij zelfs benoemd tot Erelid. Peter is werkzaam als Chief Technology Officer van SURFsara, het Nationaal Rekencentrum. Hiervoor geeft hij lezingen in binnen- en buitenland.

       

Peter en Lonneke zijn drukbezette mensen, maar maken altijd tijd vrij voor hun club VV Papendrecht. Wij als Business Club zijn dan ook trots dat wij hen als nieuw lid mogen begroeten! Samen met onze leden willen wij de Business Club tot een succes maken, zodat wij VV Papendrecht financieel kunnen ondersteunen bij vele projecten. Mocht u geïnteresseerd zijn of meer informatie over de Business Club willen verkrijgen, dan kunt u contact met ons als bestuur opnemen via: bc@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingskamp A-selectie op Ibiza

De A-selectie van onze club heeft een mooi vijfdaags trainingskamp achter de rug op het fraaie Ibiza. De spelers hebben de reis zelf gefinancierd. De extra zaken zijn door een aantal sponsoren bekostigd zoals Kinderpraktijk Papendrecht, Westfalia Fruit en Sani-Dump, waarvoor onze dank. Op Ibiza waren de temperaturen beduidend beter dan in het koude Nederland. Als groep hebben we goed getraind en elkaar beter leren kennen waardoor de synergie tussen Zaterdag 1 en 2 nog meer gestalte heeft gekregen. Na ook nog wat ontspanning zijn we moe, maar voldaan teruggekeerd in Papendrecht. We gaan dan ook vol frisse moed op naar het tweede deel van het seizoen waarvoor zowel voor het eerste als het tweede selectieteam nog wat op het spel staat. Op zaterdag 27 januari hervatten beide ploegen de competitie.

 

Veel trainingen afgelast op 15 en 16 januari

Op maandag 15 januari zijn alle trainingen afgelast. Vanwege de overvloedige regenval zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.
Het KNMI heeft voor 16 januari vanaf het eind van de middag code geel afgekondigd vanwege kans op winterse buien en lokale gladheid. Om die reden zijn alle trainingen voor de jeugd en de dames voor dinsdagavond afgelast.

 

Dag 5 trainingskamp A-selectie

Maandag 15 januari stond in het teken van de terugreis naar het koude Nederland. De temperatuurverschillen werden nog extra benadrukt, doordat het zonnetje deze ochtend geheel tevoorschijn kwam. De gehele groep installeerde zich voor het zwembad, waar de gevoelstemperatuur uit de wind toch wel boven de 20 graden uitkwam. Na het ontbijt om 9 uur werden de kamers opgeruimd en de koffertjes ingepakt. Om 13 uur vertrok de bus richting het vliegveld. Tijdens deze transferrit maakte Kamerling nog even van de mogelijkheid gebruik om de nieuwe jongens eraan te herinneren, dat het traditie is, dat er in het geval van nieuw zijn bij Papendrecht een liedje gezongen moet worden. In de bus werden door verschillende spelers van 1 en 2 bekende en minder bekende nummers gedeeld. Beemsterboer bleek over Engelse rapkwaliteiten te beschikken en Eddahchouri hing de gevoelige Marokkaanse versie van Enrique Iglesias uit. Na een redelijk turbulente vlucht werd weer voet aan de grond gezet op Schiphol, waar de bus van Verschoor Reizen de groep weer netjes op stond te wachten. Een geslaagd trainingskamp waarbij een dankwoord uit kan gaan naar Karel Spitsbaard, die de organisatie van de gehele reis op zich heeft genomen. Carlos, gracias!

 

Dag 4 trainingskamp A-selectie

Op de zondag werd het ontbijt door de trainers verschoven naar 10 uur. Zelfs dit tijdstip bleek voor een enkeling te vroeg. Dit leverde uiteraard weer de nodige verfrissende duikjes op tegen het einde van de middag. De rest van de ochtend was vrij om in te vullen. In de middag stond de laatste training op het programma. Het weer was wederom wat frisser. Deze dag stond meer in het teken van het voeren van individuele gesprekjes en het genieten met elkaar dan dat er keihard getraind werd. Iets wat ook niet verstandig leek gezien de activiteiten de dagen daarvoor. ’s Avonds kozen velen de weg naar het uitstekende tapastentje. Het trainingskamp werd met een rustige avond afgesloten. De nodige uurtjes konden in deze nacht ingehaald worden.

     

 

Dag 3 trainingskamp A-selectie

Op zaterdagochtend 13 januari werd het ontbijt iets vervroegd, aangezien kort daarna een scootertocht op de planning stond. Deze vervroeging bleek voor sommigen onhaalbaar. Een voorval dat zich op elk trainingskamp wel een keer voordoet. De vraag hierbij is altijd: wat zijn de gevolgen? Die zouden later bekendgemaakt worden. De scootertocht hield een rit van ongeveer 3 uur in, waarbij we een stukje van de westkust van Ibiza mee mochten pakken. Tijdens deze tour door de bergen en Spaanse stadjes werd een aantal stops gemaakt om van het uitzicht te genieten en de nodige foto’s te maken. De tocht werd gemaakt met 2 personen per scooter. Scooteren bleek niet voor eenieder weggelegd. Vanaf het verhuurbedrijf bleek het eerste afstapje al een lastige. Deze ogenschijnlijk simpele vertrekplek bleek voor Kurpershoek, met Saffignani in zijn kielzog, een brug te ver. Bij het te scherp aansturen van de bocht die alleen zij zagen, eindigden zij met scooter en al op de linkerzij, pal voor een, nog niet bezette, ambulance. Na hard gelach en de check of er geen schade was opgelopen, kon de tocht voortgezet worden. Een bocht naar rechts en een rotonde verder werd de volgende verplichte stop gemaakt. De combinatie De Brito en Nouwen haalde de remmen links en rechts door elkaar, waardoor een paar korrels grind de scooter te machtig was. Dit leverde een redelijke glijpartij op, waarna gelukkig bleek dat de gevolgen beperkt waren. Na deze geweldige start verliep de tocht voorspoedig. Bij terugkomst kon een broodje genuttigd worden, waarna opnieuw getraind kon gaan worden.

     

Voordat de training begon, nam de gehele spelersgroep even plaats op de tribune op het complex, om zo een wedstrijd van de plaatselijke E-jeugd te aanschouwen. Al snel bleek ‘de nieuwe Messi’ ontdekt te zijn en werd elke actie van hem op luid gejuich onthaald. Iets wat de Spaanse ouders en het jongetje zelf wel konden waarderen. Na wederom een training van 1,5 uur, op een toch wat frisse dag, vonden de trainers het genoeg en werd huiswaarts gekeerd. Op het appartementencomplex aangekomen dienden de spelers, die te laat aangeschoven waren bij het ontbijt, hun straf in te lossen door een duik te nemen in het buitenzwembad. Met een temperatuur van rond 13 graden zorgde dit voor komische taferelen. Het avondeten kon dit keer vrij ingevuld worden door de groep. Velen kwamen uit bij een perfect tapastentje om de hoek van het appartement, waar de tapas, het vlees en de vis van echte Spaanse kwaliteit waren. De eigenaar zou een machtige avond beleven. En wij ook. Na het avondeten kon eenieder zich klaar gaan maken voor een ‘grootse’ stapavond. Van alle kanten werd verteld dat er die avond namelijk een flowerpower-/hippiefeest in San Antonio was te vinden. Kortom, iets leuks voor alle leeftijden. Daar aangekomen bleek er een gigantische outdoortent opgesteld te zijn, waarin honderden mensen van tussen de 25 en 70 jaar, voorzien van de nodige pruiken, brilletjes en oorbellen, compleet uit hun dak gingen. De ene na de andere klassieker uit de jaren 80 en 90 klonk uit de speakers. Met name leider De Groen en grensrechter De Vogel bleken helemaal in hun element en Blom en Kraal waren uitsluitend nog herkenbaar vanwege hun lengte. Ook hier bleek weer dat de Papendrechters de enige ‘vreemden’ waren in een voor de rest puur Spaans feest. Na dit festijn werd door sommigen nog een lokale discotheek getest, anderen kozen de weg naar huis.

 

Dag 2 trainingskamp A-selectie

Op vrijdagochtend 12 januari was om 9 uur iedereen netjes op tijd voor het ontbijt, waarbij sommigen de looks hadden van een stel Chinezen die tegen de zon in moesten kijken. Na het nuttigen van dit ontbijt werden de trainingsspullen verzameld om per bus vervoerd te worden naar het trainingscomplex ‘Camp Municipal de Futbol de Sant Antoni’, dat net buiten San Antonio gelegen is. Voordat we de buschauffeur hierheen konden verwijzen, moest eerst een stop gemaakt worden bij een plaatselijke sportzaak om voor een aantal jongens voetbalschoenen te kopen. Tijdens of rondom de vlucht bleek een paar van onze koffers spontaan verdwenen te zijn, enkele hiervan gevuld met voetbalschoenen. Dit zal nog de nodige declaraties aan het adres van Transavia op gaan leveren. Op het trainingscomplex kon onder ideale omstandigheden en onder het genot van een krachtig zonnetje ontspannen getraind worden door zowel Zaterdag 1 als Zaterdag 2. De meeste mannen bleken ervaren om te kunnen gaan met een laag aantal slaapuurtjes. Sommige jongens waren duidelijk nog zoekende. Na een prima training van 1,5 uur was het tijd om San Antonio te voet te verkennen. Met een wandeling langs de boulevard en een aantal stops voor wat groepsfoto’s was de middag al snel gevuld. Deze kon vrij afgesloten worden met een lunch naar eigen invulling. Enkelen kozen gelijk de weg naar de Burger King, anderen gingen gericht (of toch niet zo) op zoek naar een tapastentje, wat toch een uitdaging bleek.

     

Om 17 uur verzamelde de groep zich op het complex, waar de bus alweer klaarstond om ons terug te brengen naar het verblijf. De twee uurtjes die vrij waren tot het avondeten, gebruikte een aantal om de schade van de vorige avond in te halen. Anderen kozen voor een ontspannen drankje of een potje FIFA op de kamer. De Brito laat zijn Playstation namelijk nooit alleen thuis. Het avondeten resulteerde in een klein cultuurverschilletje. Daar waar de Spanjaarden de voorgeschotelde gerechten met liefde hadden klaargemaakt en aangaven dit ook zelf vaak te eten, smaakte het de Hollandse jongens toch een stukkie minder. Om toch de nodige vitamines binnen te krijgen werden de bordjes (meestal) netjes leeggegeten. Ook de vrijdagavond was door de spelersgroep vrij in te vullen. De avond daarvoor waren al vele tips verspreid over ‘the place to be’ op vrijdag. Het werd die avond een tent in Ibiza-stad met een wat luxer randje, wat de Ibiza-prijzen zoals die in de zomer vaak gelden, naar voren deed brengen. Het leuke aan Ibiza als bestemming als trainingskamp is, dat je het enige voetbalteam bent, waardoor je je als groep moet mengen onder de Spaanse bevolking. Dit werd vooral deze avond niet erg bevonden. Na een paar drankjes genuttigd te hebben, waarbij alleen met briefgeld afgerekend kon worden, omdat je anders simpelweg tekortkwam, werden de taxi’s ingezet om huiswaarts te keren.

 

Dag 1 trainingskamp A-selectie

Op donderdag 11 januari 2018 vertrok de A-selectie van VV Papendrecht vanaf Schiphol naar het Spaanse Ibiza. De groep bestond uit spelers en stafleden van zowel het 1e als het 2e zaterdagelftal. Doordat onderling een bus geregeld was om de groep zowel te brengen als te halen naar en van Schiphol, verliep de reis voorspoedig en arriveerden we binnen 7 uurtjes op de plek van bestemming, Beach Appartementos aan de rand van één van de twee grotere plaatsen op Ibiza, San Antonio. Tijdens de transfer van het vliegveld naar het appartementencomplex werd door het trainersensemble overlegd over de invulling van de rest van de avond. Besloten werd om de groep vrijaf te geven, met de kanttekening dat de volgende ochtend om 9 uur het ontbijt klaar zou staan. Van eenieder werd verwacht daarbij aanwezig te zijn. Dit besluit werd uiteraard met luid gejuich ontvangen. Na een vlugge verdeling van de kamers stond in het restaurant al snel wat te eten klaar. De gedurende dit trainingskamp beroemd geraakte broodjes jamon/queso/chorizo/parma zorgden voor een kleine versnapering en een redelijke bodem. Aangezien het bekijken van San Antonio toch vooral gesloten tentjes opleverde, werd gekozen om die avond Ibiza-stad te verkennen. Tussen de Spaanse bevolking werd een klein drankje genuttigd in verschillende tentjes. Enige spelers moesten hierbij wat wennen aan de ‘ruimdenkende’ hippiecultuur die op het eiland heerst en namen snel de benen. Anderen hielden het wat langer vol en eindigden op een wat minder acceptabel tijdstip in hun bed.

 

Zondagveteranen overklassen Zondag 2

Op zondag 14 januari vond op het Slobbengors de jaarlijkse titanenstrijd plaats tussen Zondag 2 en ZondagVE1. De Zondagveteranen hadden de afgelopen jaren steeds aan het kortste eind getrokken en waren overduidelijk uit op revanche. Ze hadden flink wat trainingsuren en zelfs al een oefenwedstrijd achter de rug, iets wat het arrogante Zondag 2 niet nodig had gevonden. Die hooghartigheid werd op meedogenloze wijze afgestraft. Daar waar bij Zondag 2 sprake was overgewicht, hadden de opponenten het voetballende overwicht. De veel fitter ogende rood-zwarten lieten met frivool en oogstrelend combinatievoetbal het in het wit gestoken Zondag 2 alle hoeken van veld 6 zien. Daarnaast werkten de Zondagveteranen keihard, terwijl Zondag 2 nog in de slaapstand stond. Dit was goed te zien bij de 1-0. Linksback Bas W. kon ongehinderd diagonaal naar de andere kant oversteken, zonder dat het middenveld van Zondag 2 het nodig vond om mee te lopen. De fraaie uithaal eindigde strak onder de lat. Ook bij de 2-0 was het surplus aan klasse bij de veteranen zichtbaar. De uitstekende doorzettende Ben had geen enkele moeite met drie tegenstanders en kon alleen op onreglementaire wijze binnen het strafschopgebied gestuit worden. De uiteraard wederom foutloos opererende leidsman Van Toor restte niets anders dan naar de bekende witte stip te wijzen. Iedereen weet dat de grootste kans voor een doelman om een strafschop te stoppen, is, om te blijven staan. Maurice lag echter al in zijn rechterhoek voordat George in de buurt van de bal was. Hij kon deze dan ook op zijn gemak in de andere, lege hoek deponeren. Ben zorgde niet veel later voor het hoogtepunt van de ochtend middels een genadeloze panna waarmee hij slachtoffer Ramon in vertwijfeling achterliet. Ramon zorgde overigens wel voor de enige noemenswaardige actie van het futloze Zondag 2, maar zijn inzet eindigde op de lat.

Na de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, iets wat de Zondagveteranen al hadden ingecalculeerd. Ze hadden sterkhouders als Erelid Peter M. en voorzitter Jonker zelfs gewoon thuisgelaten. De ultieme vernedering was toch wel dat de rood-zwarten hun beste spelers eruit haalden om hun mindere goden, die normaal alleen de reservebank warm mogen houden, ook wat speelminuten te gunnen. Het maakte voor het spelbeeld niets uit. Zondag 2 meende de wedstrijd nog te kunnen kantelen door de compleet falende defensie vrijwel volledig te vervangen. Het hielp in die zin, dat ZondagVE1 na rust geen enkele kans meer creëerde. Iets wat voor Zondag 2 geen garantie is op tegentreffers, zeker als mensen als Duin achterin staan. Eén van de eerste dingen die je leert als pupil is, dat je niet blind moet terugkoppen naar je eigen doel. Dat wordt overigens ook verteld tijdens elke trainingscursus. Maar de gediplomeerde trainer vindt kennelijk dat dat niet voor hem geldt. Maar het dient gezegd: de boogbal was bijzonder fraai: 3-0. Het middenveld van Zondag 2 bestond na rust uitsluitend uit oud-voetballers van Zondag 1, inclusief ex-aanvoerders en voormalige Spelers van het Jaar. Ze zijn echter niet voor niets afgezakt van het hoogste naar het laagste amateurniveau. Wat een … zeg. Doelman Sjaak kon na afloop zijn spullen zo weer in zijn kast stoppen.
Zo werd het een zege met twee vingers in de neus voor ZondagVE1 dat zich volledig terecht Zondagclubkampioen mag noemen. Voor Zondag 2 is na deze genadeloze afstraffing te hopen dat het besef doordringt, dat een knop om moet, wil de ploeg niet definitief afdalen naar de absolute krochten van het vaderlandse veldvoetbal.

 

Oefenwedstrijden

Nog een paar weken en dan begint het competitievoetbal weer. Om weer in het ritme te komen, vinden de nodige oefenwedstrijden plaats. Het voorlopige oefenprogramma is als volgt:

Zaterdag 13 januari 2018
12.00 uur   Binnenmaas JO15-1 – Papendrecht JO15-1
09.45 uur   RCD JO11-1 – Papendrecht JO11-1

Zondag 14 januari 2018
10.30 uur   Zondagveteranen – Zondag 2

Zaterdag 20 januari 2018
14.30 uur   Unitas Zon1 – Papendrecht Zat1
11.00 uur   Sliedrecht JO17-1 – Papendrecht JO17-1
10.30 uur   Papendrecht JO15-1 – Groot-Ammers JO15-1
10.00 uur   SSS JO15-1 – Papendrecht JO15-2
08.45 uur   Pelikaan JO13-1 – Papendrecht JO13-1
09.00 uur   Sliedrecht JO13-4 – Papendrecht JO13-3
10.00 uur   Papendrecht MO19-1 – SSS MO19-1

Zondag 21 januari 2018
10.00 uur   Papendrecht Zon2 – Dubbeldam Zon7
10.00 uur   Papendrecht ZonVE1 – Binnenmaas ZonVE1

 

Eerste Weekbrief van 2018  (10-01-2018)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2017-2018, de eerste Weekbrief van 2018, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Echtpaar Michielse eerste nieuw lid van vernieuwde Business Club’, ‘Veth Propulsion ondersteunt de Soos’, ‘Wim Advocaat overleden’, ‘Nieuwjaarsreceptie 2018’, ‘Jubilarissen’, ‘Huishoudelijk Reglement’, ‘Uitkomst Grote Clubactie 2017’, ‘Korfballende voetballers’ en ‘Martin Nouwen, trainer van het tweede’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Jubilarissen

Op zaterdag 6 januari werden tijdens de Nieuwjaarsreceptie de jubilarissen gehuldigd. Het ging deze keer om liefst 19 man, waaronder sommigen die al meer dan een halve eeuw lid zijn. Cees van der Stelt (links op de foto) is zelfs al meer dan 70 jaar lid van VV Papendrecht. De voormalige speler van Zondag 1 is één van de voetballers van de helikoptervlucht in het voorjaar van 1965 naar Emmen waar Papendrecht 1 om het nationale amateurkampioenschap speelde. Terwijl voorzitter Hans Jonker (rechts op de foto) de jubilarissen toesprak en de bijbehorende speld overhandigde, gaf secretaris Edwin Schreurs eenieder een bos bloemen, geschonken door Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Eén bloemetje kon Edwin aan zichzelf geven vanwege zijn 40-jarige lidmaatschap.

VV Papendrecht feliciteert nogmaals alle jubilarissen en hoopt dat ze onze club nog lang trouw zullen blijven.

25 jaar lid
Bram Blom, T. de Borst, Martijn Brouwer, Marco Keesmaat, Melvin Keesmaat, Johan Keizer en Tom Sterrenburg

40 jaar lid
Ruud van Bergeijk, Ruud van Waardenburg, Arie Versteeg, Gert Soetendal en Edwin Schreurs

50 jaar lid
Addy van der Kolk, Wim van Pelt en Jan de Waal

60 jaar lid
Dick Nederlof, Frits Schorer en Arie Markesteijn

70 jaar lid
Cees van der Stelt

 

Nieuwjaarsreceptie 2018

Op zaterdag 6 januari was de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Het Slobbengors liep al in het begin van de middag flink vol. Tegen half 5 begon voorzitter Hans Jonker in de kantine aan zijn Nieuwjaarstoespraak. Na het welkom heten van de aanwezigen inclusief Erevoorzitter Bram Blom en Ereleden Peter Michielse en Herman Vermeulen begon onze voorzitter aan een terugblik op 2017. Hierin zijn ons vier leden ontvallen, waaronder Erevoorzitter Ad Matena. Sportief gezien was het een wisselend jaar. Bij de senioren pakten Zaterdag 5 en 8 de titel. Papendrecht 1 handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood en staat momenteel in de middenmoot. Zaterdag 2 draait dit seizoen bovenin mee en heeft al een periodetitel op zak. Dat geldt ook voor het vorig seizoen gepromoveerde Zaterdag 3. Bij de junioren staan de hoogste selectieploegen in de subtop. Bij de pupillen gaat het moeizamer. De jeugdcommissie doet er alles aan om dit te verbeteren en probeert in samenwerking met de vrijwilligerscommissie het aantal vrijwilligers uit te breiden. Een grote groep vrijwilligers is hard nodig voor het G-team en die is er gelukkig ook. Voetballend doen de G-voetballers het overigens prima. De meisjesteams hebben het uitstekend gedaan. In het voorjaar werd MO17-1 kampioen en won MO15-1 de KNVB-beker. Hans Jonker had in zijn toespraak alle lof voor de vernieuwde Business Club. Hij liet Nicole de Groen en Christa Luijendijk naar voren komen en riep iedereen op, die lid wil worden van de Business Club, zich te melden bij de dames. Na de huldiging van de jubilarissen sloot de voorzitter zijn toespraak af en gaf hij aan dat alle aanwezigen op kosten van het bestuur een drankje konden halen.
VV Papendrecht bedankt alle aanwezigen voor hun komst en het kantinepersoneel voor hun inspanningen.

 

G1 verslaat Papendrecht 1!

Op zaterdag 6 januari bond Papendrecht 1 de strijd aan met Papendrecht G1. De G-voetballers lieten zien duidelijk verder te zijn in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en schoten uit de startblokken. Ze zetten gelijk veel druk naar voren en daar hadden de mannen van ons eerste veel moeite mee. Hun defensie had het vooral bijzonder lastig met diepe spits Peter. Mede door zijn spelinzicht en doordat hij steeds op de goede plek stond, was het al na een kwartier 4-0 voor G1. Reden voor trainer Peter de Haan om in te grijpen en enkele veranderingen door te voeren. Zaterdag 1 kwam daardoor beter in de wedstrijd en wist de score iets te milderen, maar G1 kon, met de sterk debuterende Bas, Jeffrey en Joel in de gelederen, vrij eenvoudig standhouden. In de slotfase deed Peter de Haan nog een noodgreep door Michael van Rooijen bij G1 mee te laten voetballen, maar ook dat hielp niet. Volgens de begeleidende staf van G1 was Michael geen versterking en komt hij niet in aanmerking voor de basis van onze G-team. Bij de G-voetballers waren de balvaardige dribbelaar Edison en Feyenoord-fan Maikel op schot. Beiden scoorden drie keer. Na een uur spelen maakte de sterk fluitende Bram Blom een einde aan de wedstrijd die eindigde in een 7-4 zege voor G1. We verwachten veel van G1 tijdens de rest van het seizoen!

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Zaterdag 7 klopt Zondagveteranen

Zaterdag 6 januari stond wederom de traditionele openingswedstrijd tussen de Zondagveteranen en Zaterdag 7 op het programma. Een traditie die in stand blijft zolang deze verzameling oude heren de bal nog aan het rollen kan krijgen. Afgaande op de wedstrijd kan dat nog jarenlang het geval zijn. De paar weekjes rust hebben de heren goed gedaan. Goed gemutst stonden zij aan de aftrap. De één met nog wat meer overgewicht dan de ander, maar allemaal gemotiveerd om er een mooi schouwspel van te maken. De veteranen trapten af en lieten de bal soepel rondgaan. Oude krijgers als Peter Michielse en Jaap Suijker hoef je dat niet uit te leggen. Ze etaleren nog altijd een surplus aan techniek, maar staan ook in de duels hun mannetje. Toch was het Papendrecht 7 dat via een messcherpe counter de 1-0 produceerde. Stephen Mouthaan rondde een perfecte aanval meedogenloos af, de veteranen in verbijstering achterlatend. De hondstrouwe fans werden vervolgens op hun wenken bediend. Papendrecht 7 steeg boven zichzelf uit. Combinaties liepen soepel en al snel tekende Stephen Mouthaan voor zijn tweede treffer middels een heerlijke schuiver. Gerrit Schutte, de ervaren spelmaker, toonde het publiek zijn uitgebreide arsenaal aan skills. Arjan van Toor nam het publiek mee naar vroeger tijden met indrukwekkende rushes langs de zijlijn, maar de meest bewonderende blikken waren voor Jos van Giersbergen. De inmiddels 61-jarige vedette speelde een glansrol op deze bijzondere dag. Aannames, voorzetten, one-touchvoetbal … het gehele palet werd geëtaleerd. Het toegestroomde publiek kon de ogen nauwelijks geloven. Tussen alle schoonheid door tekende Etienne intussen voor de 3-0. Een ietwat geflatteerde tussenstand.

Na de rust een ander spelbeeld. De veteranen wisselden en hadden het lekkerste duidelijk voor het laatst bewaard. Peter Luijendijk, Ruud van Bergeijk en Addy van der Kolk lieten zien dat ze het spelletje nog altijd volledig beheersen. Moeiteloos trokken zij de regie naar zich toe. De eveneens ingevallen Bas Weemhoff had de opdracht de – tot dan toe – makkelijk voetballende, maar voorlopig nog iets te zware Teus Baars persoonlijke mandekking te geven. Het tactisch sterke Papendrecht 7 antwoordde met het naar voren schuiven van linksback Guido Donk die bij een aantal zeer gevaarlijke acties betrokken was. Guido lijkt op z’n oude dag steeds meer los te komen. Zijn lichaamsschijnbewegingen zijn dermate onnavolgbaar dat zelfs het publiek regelmatig op het verkeerde been stond. Toch waren het de veteranen die er een slotoffensief uitgooiden. De uitstekend keepende Marc Tenfelde voorkwam echter dat de voetbalpartij weer een wedstrijd werd. Met de nodige safes werd de geplaagde goalie – een hard schot in zijn edele delen was de sympathieke doelman van Zaterdag 7 in de eerste helft nog bijna fataal geworden – toch nog de man van de wedstrijd. Al kon ook hij niet voorkomen dat George Dingemans uit een penalty de eretreffer mocht aantekenen voor Zondag VE1. 3-1 was een enigszins geflatteerde uitslag. De stootkracht van Papendrecht 7 had de doorslag gegeven. Op basis van het veldspel hadden de veteranen meer verdiend, maar zoals in het echte voetbal; het is geen jurysport. Het gaat om de doelpunten. En daarin toonde Zaterdag 7 zich dit jaar beter. Volgend jaar revanche. Op een heerlijk, sportief, gezellig en bovenal gezond jaar voor iedereen!

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Nieuwjaarswedstrijden gaan door

De Nieuwjaarswedstrijden, die op zaterdagmiddag 6 januari op het programma staan, gaan door. Vanwege de regen van de afgelopen periode kan echter nog niet van de natuurgrasvelden gebruikgemaakt worden. De wedstrijden vinden daarom plaats op veld 2, op XtraGrass. De aftrap van het duel tussen de Zondagveteranen en Zaterdag 7  is om 14 uur. Een uur later speelt Papendrecht 1 tegen Papendrecht G1.

 

Eerste voetbaltrainingen op 8 januari

Hoewel het nog wel even gaat duren, voordat de eerste officiële wedstrijden gespeeld gaan worden, beginnen we binnen niet al te lange tijd alweer met trainen. In week 2 kunnen daarvoor de trainingsschoenen weer ondergebonden worden. Dat betekent dat de eerste voetbaltrainingen van 2018 op maandag 8 januari zijn, mits de omstandigheden dat toelaten.