Terug
Berichten februari 2018

VV Papendrecht een familieclub  (28-02-2018)

VV Papendrecht is een echte familieclub. Zo zijn er meerdere families waarvan drie generaties actief zijn binnen de club. Een voorbeeld is de familie Harlaar: Ton Harlaar 69 jaar, Marcel Harlaar 43 jaar en Stein Harlaar 8 jaar. Ton Harlaar is al bijna 62 jaar lid. “Ik ben op mijn achtste begonnen in de jeugd. Daarna heb ik een jaartje in de zondag gespeeld en vervolgens nog vele jaren in de zaterdag. Rond mijn veertigste ben ik gestopt. Ik was geen hoogvlieger. Ik voetbalde in het begin linksbuiten en daarna linksachter. Ik speelde onder andere met Cor Terlouw en Fred Brouwer. Marcel heeft weer gespeeld met de zoon van Fred, Edwin Brouwer.”

Marcel is begonnen bij de F-pupillen. “Na de jeugd ben ik in de zondagselectie terechtgekomen, grotendeels in het tweede, een paar basisplaatsen en wat invalbeurten in het eerste. Ik speelde met jongens als Dennis Ooijen, Anton Schreuders en inderdaad Edwin Brouwer. We zijn nog Nederlands kampioen geworden voor reserve-elftallen. Ik speelde in de spits of als rechtsbuiten en later als aanvallende middenvelder. Na de zondag heb ik nog een aantal jaren in Zaterdag 1 gespeeld, ook een leuke tijd.” De benjamin is Stein. Al een bekendheid door zijn optreden als Pupil van de Week. In het interview behorende bij die titel gaf hij aan, dat hij beter is dan zijn vader. De speler van JO9-1 is een verdediger. “Ik hoop net als mijn vader in het eerste te komen.” Ton volgt zoveel mogelijk alle wedstrijden van Stein en van zijn andere kleinzoon, Thijmen, die in JO15-1 speelt. Marcel is trainer-coach van Stein. Een echte voetbalfamilie dus die nog vele jaren binnen VV Papendrecht actief wil blijven.

 

Geen trainingen in week 9

Eind februari en begin maart is geregeld sprake van matige tot strenge vorst, soms met een ijzige oostenwind die voor een gevoelstemperatuur kan zorgen van -15 ºC of lager. Het KNMI heeft om die reden enkele malen code geel afgekondigd, ook vanwege lokale gladheid als gevolg van sneeuwval. Vanwege de weersomstandigheden vindt het bestuur het onverantwoord om op het Slobbengors te trainen. Daarom is besloten alle trainingen in week 9 niet door te laten gaan.

 

24 en 25 februari bijna alles afgelast

Vanwege de vorst heeft de KNVB district Zuid I voor zaterdag 24 en zondag 25 februari alle wedstrijden van de B-categorie afgelast. Verder is thuis alles afgelast. Alleen de uitwedstrijden van Zaterdag 1 en 2 en JO17-1 gaan door. Alle overige ploegen komen het laatste weekend van februari niet in actie. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma >>

 

17e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (21-02-2018)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Johan Sturrus nieuwe hoofdtrainer VV Papendrecht’, ‘Timmerbedrijf J.M. van ’t Geloof lid van Business Club’, ‘Roy Rijntjes terug op oude nest’, ‘Martin Nouwen verlengt contract’, ‘De Ertepeller nieuwe sponsor VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht een familieclub’, ‘JO13-2 traint op Cruyff Court’ en ‘Vermeij Verhuur & Horeca sponsort veteranenreünie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Roy Rijntjes terug op oude nest

Roy Rijntjes is de eerste versterking van de A-selectie voor het seizoen 2018-2019. Roy, die in de jeugd actief was voor VV Papendrecht, zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met de huidige eerste keeper Timo Kurpershoek voor een plek onder de lat. Wij zijn blij met de komst van Roy en zien in hem een welkome versterking voor de selectie.


Roy Rijntjes (links) en Hans Jonker

 

Bob in de Sportkantine bij VV Papendrecht

De campagne ‘Bob in de Sportkantine 2018’ is gestart. Deze is onderdeel van de actie ‘Maak van de Nul een Punt’ en is erop gericht om te voorkomen, dat sporters en supporters na kantinebezoek achter het stuur kruipen, nadat zij hebben gedronken. De campagne spoort bezoekers van sportkantines aan om op een positieve manier alcoholvrij te rijden. Én met elkaar af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt en een punt van nul verkeersslachtoffers maakt. Een echte Bob heeft 0% op! VV Papendrecht vindt dit uiteraard heel belangrijk en heeft zijn maatschappelijke betrokkenheid getoond door zich als eerste sportclub aan te melden voor de campagne.

Gedurende de campagne kan onder meer acht keer een Limo voor de Bob gewonnen worden. Deze Limo brengt de Bob samen met zijn vrienden thuis na een verenigingsfeest. Zo wil iedereen wel Bob zijn! De Limo en andere leuke Bob-artikelen kunt u winnen door Bob in de Sportkantine te volgen op Facebook en Twitter. Een echte Bob heeft 0% op en maakt een punt van nul verkeersslachtoffers!

 

Korting bij Jeugdkeeper.nl

Alle keepers van VV Papendrecht kunnen bij Jeugdkeeper.nl, de grootste fysieke keeperswinkel van Nederland, een korting van 10% krijgen op het assortiment. Alle trainers krijgen 20% korting op het gehele assortiment inclusief trainingsmaterialen. Jeugdkeeper.nl levert alle benodigdheden voor keepers, van keepershandschoenen, -broek, -shirt, speciale bescherming tot en met de handschoenentas en thermokleding. Jeugdkeeper.nl heeft een zeer uitgebreid assortiment aan keepershandschoenen, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. In de keepersspeciaalzaak kun je op het gemak alle verschillende soorten keepershandschoenen passen en uitproberen. Niemand gaat de deur uit zonder goede uitleg en advies over de keepersproducten. Iedere hand is anders en iedere eis is anders. Om deze reden kun je bij Jeugdkeeper.nl alle keepershandschoenen passen en uitproberen op de tjoek in de keeperswinkel. De winkel, Brederodehuis 10, is drie dagen per week open: woensdag van 13:30 – 17:00 uur, vrijdag van 17.00 – 21:00 uur en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur. Verder kunt u er terecht op afspraak. Uiteraard kunt u altijd terecht op de website van Jeugdkeeper.nl  >>

VV Papendrecht dankt Jeugdkeeper.nl voor het aanbieden van deze fraaie kortingsactie.

 

Oude foto’s van Cor de Bondt

Van Cor de Bondt ontvingen we per e-mail twee oude foto’s van Zaterdag 2. Ze zijn gemaakt in 1975.

     

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Filmpje Jan Boskamp Cup 2017

Op zaterdag 23 september 2017 vond de eerste editie van de Jan Boskamp Cup plaats. Het grootste 4×4-toernooi voor jeugdteams onder 7 jaar van Nederland was op het Rotterdamse sportcomplex De Bosdreef, de thuisbasis van HOV/DJSCR. Ook de jongste jeugdleden van VV Papendrecht deden hieraan mee. Mireille de Regt heeft er een leuke video van gemaakt. Het is even terug, maar deze willen wij u niet onthouden … te leuk!  U kunt hier het filmpje bekijken  >>

 

Veel afgelastingen op 10 en 11 februari

Voor het tweede weekend van februari zijn alle thuiswedstrijden afgelast. Vanwege de vorst van de afgelopen dagen in combinatie met de (winterse) neerslag zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Op zaterdag 10 februari gaat uit de wedstrijd van Papendrecht JO11-3 tegen Groote Lindt JO11-3 niet door.

 

Vrijwel geen trainingen op 8 en 9 februari

Vanwege de vorst kunnen op donderdagavond 8 februari alleen Zaterdag 1 en 2 trainen. Alle overige trainingen zijn afgelast. Ook op vrijdagavond 9 februari kan niet getraind worden. Door de vorst en lichte sneeuwval zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

16e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (07-02-2018)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Nieuwsbrief 6 is uit’, ‘Dennis Zaal terug bij VV Papendrecht’, ‘Bob in de Sportkantine bij VV Papendrecht’, ‘Korting bij Jeugdkeeper.nl’, ‘Joop Warner kan het niet laten’, ‘Leuk teamuitje MO17’ en ‘Filmpje Jan Boskamp Cup 2017’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Dennis Zaal terug bij VV Papendrecht

Dennis Zaal, voormalig Hoofd Jeugdopleidingen en oud-trainer van Zaterdag 1, is terug op het Slobbengors. Dennis gaat tot het eind van het seizoen de jeugdafdeling ondersteunen. Hij gaat de jeugdtrainers begeleiden en de jeugdopleiding coördineren. In samenwerking met de jeugdcommissie zal hij de jeugdopleiding nieuwe impulsen geven. Aan het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt en wordt gekeken of de samenwerking gecontinueerd gaat worden. We wensen Dennis veel succes bij zijn werkzaamheden.


Dennis Zaal (rechts) en Hans Jonker

 

VV Papendrecht-nieuwsbrief 6 is uit

De zesde Nieuwsbrief van VV Papendrecht is verschenen. Deze staat in het teken van het trainingskamp van onze A-selectie op Ibiza. Daarnaast bevat Nieuwsbrief 6 stukken op het gebied van sponsoring alsmede over de Business Club VV Papendrecht. Andere artikelen zijn getiteld: ‘Nieuw bestuur’, ‘Drie leden krijgen eretitels’, ‘Jubilarissen’, ‘Powervrouwen trainen elke vrijdag’, ‘Clubscheidsrechters’ en ‘Bijeenkomsten jeugdbegeleiders’. VV Papendrecht geeft minstens tweemaal per jaar publicaties uit voor het grote publiek in de vorm van de VV Papendrecht-Voetbalkrant, het tijdschrift De Rode V en/of de Nieuwsbrief. De eerste wordt niet alleen digitaal ter beschikking gesteld, maar ook per post door de hele gemeente Papendrecht bezorgd. In de publicaties komen de ontwikkelingen van de afgelopen tijd binnen de club aan bod. Naast een redactioneel bericht en/of een bericht van het bestuur wordt aandacht besteed aan de prestaties van de teams, activiteiten en sponsoring. Tevens staan er enkele nieuwsberichten in en/of interviews met mensen die veel betekenen voor de club. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina ‘Nieuwsbrief, Krant & Glossy‘ te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Vanaf die pagina kunt u tevens verschenen publicaties inzien en downloaden.

 

Veel afgelastingen 3 en 4 februari

Vanwege de vele regen van de afgelopen dagen zijn de meeste velden onbespeelbaar. Op zaterdag 3 februari gaat thuis alleen de wedstrijd van Papendrecht 1 door. Alle overige wedstrijden zijn afgelast. Voor de duidelijkheid: het betreft de oefenwedstrijden van Zaterdag 5, JO19-1, JO17-1, JO17-2, JO13-4, JO11-1, JO11-2, JO9-1, JO9-3 en MO15-1, de bekerwedstrijd van JO9-2 tegen Heerjansdam JO9-3 en de competitiewedstrijden van Zaterdag 2, Zaterdag 7 en Vrouwen 1. Ook de meeste uitwedstrijden zijn afgelast. Vooralsnog gaat alleen de uitwedstrijd van JO13-3 tegen RCD JO13-4 door. Voor zondag 4 februari is de thuiswedstrijd van Zondag 2 afgekeurd.

 

Vrijwel geen trainen op 31 januari, 1 en 2 februari

Vanwege de aanhoudende regenval op 31 januari en begin februari hebben zich op ons sportcomplex veel plassen gevormd. Om die reden zijn alle woensdagtrainingen afgelast. Op donderdagavond bestaat alleen voor de A-selectie een beperkte trainingsmogelijkheid. Alle overige trainingen gaan niet door. Ook op vrijdagavond 2 februari kan niet getraind worden.

 

Joop Warner kan het niet laten

Bestuurslid Voetbalzaken Joop Warner wordt volgend seizoen hoofdtrainer van SV Charlois uit Rotterdam, dat uitkomt in de derde klasse zondag. Joop Warner: “ik vind het nog steeds leuk om op het veld te staan. Bezig zijn met spelers blijft toch het leukste. De werkzaamheden die ik doe voor VV Papendrecht als Bestuurslid Voetbalzaken, blijf ik gewoon doen. Charlois is een zondagclub, dus dat moet geen probleem zijn. We hebben met de huidige technische commissie een prima team dat mij ondersteunt in de technische zaken die dagelijks spelen. Op dit moment zijn we volop bezig met het zoeken naar een nieuwe trainer als opvolger van Peter de Haan. Ik kijk ernaar uit om komend seizoen weer op het veld te staan, maar de werkzaamheden die ik voor VV Papendrecht doe op bestuurlijk niveau en technisch vlak, geven mij net zoveel voldoening.”

Wij wensen Joop veel succes met het trainerschap bij SV Charlois en de verdere ontwikkeling van onze club.