Terug
Berichten eerste kwart 2018

Selectie seizoen 2018-2019 krijgt vorm  (31-03-2018)

De selectie voor het volgende seizoen begint vorm te krijgen. De nieuwe hoofdtrainer Johan Sturrus kan aan het begin van het seizoen 2018-2019 beschikken over een groot aantal spelers die nu al actief zijn op het Slobbengors. Een speler vertrekt, een speler gaat lager gaan spelen en enkelen hebben nog geen duidelijkheid gegeven over hun toekomst. De selectie wordt vooralsnog versterkt met 9 voetballers, waaronder 6 jeugdspelers die doorstromen vanuit JO19-1.

De volgende spelers hebben toegezegd te blijven:
Timo Kurpershoek, Michael van Rooijen, Bryan Mooiman, Edinho Goodett, Nick Kamerling, Thomas Muilwijk, Xavier Leenheer, Sven van der Net, Rick Molenaar, Daeley van der Graaff, Stephan Bravenboer, Jay Luciano, Koen Lighaam, Djerrel Saffignani, Justin Beemsterboer, Jeroen Blom, Romana Silva, Dani de Boer, Mick de Bruin, Thomas van Dongen, Roger Dupuis, Achraf Eddahchouri, Jesse Hooimeijer, Mark Koelman, Aron Kraal, Arsene Makengo, Jearlon Martina, Yannick Scharloo, Kevin Tilroe, Ronald van der Veere en Jordy Vervoorn.

De volgende spelers komen de selectie versterken:
Roy Rijntjes (keeper/RVVH), Dennis Rijntjes (Drechtstreek), Danny van Valen (Oranje Wit), Jarden van Ek, Pascal Kleijn, Rick Louwman, Desley van der Teen, Lars Duinhouwer en Kamal Aït-Belhaj (jeugdspelers).

De volgende spelers verlaten de selectie:
Kenneth Klaverweide vertrekt naar ZBC’97 en Joey van der Net gaat in een lager elftal spelen.

Binnen het begeleidingsteam is nog niet alles duidelijk. Johan Sturrus (trainer 1), Richard Nardten (assistent-trainer), Marc de Groen (leider 1), Adrie van Rooijen (grensrechter 1), Robert Rijntjes (keeperstrainer), Martin Nouwen (trainer 2), Remco Dupuis (leider 2), Jan Scharloo (verzorging 2) en Gert de Vogel (grensrechter 2) zijn volgend seizoen zeker begeleiders van onze A-selectie.

 

Belavonden Vriendenloterij groot succes

Tijdens de belavonden voor de VriendenLoterij zijn ruim 60 loten verkocht of omgezet en gekoppeld aan onze club. In totaal zijn er nu ongeveer 80 loten waarbij aangegeven is dat het goede doel VV Papendrecht is. “Een mooie uitkomst”, aldus initiatiefnemer en bestuurslid Erwin Schuil. “Het is goed om te horen, dat veel mensen een lot hebben gekocht of hun lot hebben omgezet. We hebben met een mannetje of tien de twee avonden gebeld met dit fraaie resultaat tot gevolg. Van elk lot gaat de helft, dat is € 6,75 per lot en € 94,50 per jaar, rechtstreeks naar de club.” We hopen dat nog meer mensen denken: “ik koop ook een automatisch lot, dan steun ik mijn club nog eens extra!” Jezelf opgeven om mee te spelen kan door hier te klikken  >>

U kunt ook klikken op de banner van de Vriendenloterij die rechts onderaan de voorpagina van de website van VV Papendrecht staat. Nadat u geklikt hebt en uw gegevens hebt ingevuld, wordt automatisch aangegeven dat u voor VV Papendrecht meespeelt. Een lot kost € 13,50 per trekking. Elk jaar zijn 14 trekkingen, waarbij vele grote prijzen te winnen zijn inclusief geldprijzen tot maar liefst € 2.000.000,- aan toe. Je mobiele nummer is je lotnummer. De loterij is bovendien dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand. Mensen die nu al meedoen maar nog niet voor onze club, kunnen aangeven, dat zij voor VV Papendrecht willen spelen. Onze code is 310396. Dit kan telefonisch gemeld worden aan de klantenservice van de Vriendenloterij: 0900-3001400. De opbrengst van de VriendenLoterij komt voor het grootste deel ten goede aan het 100-jarige jubileum in 2020. We willen er een mooi feest voor alle leden van maken. Dus extra financiële steun is altijd welkom.

 

Verenigingsrun op donderdag 19 april

Op donderdag 19 april vindt de eerste editie plaats van Lukassen & Boer Verenigingsrun, de opvolger van de Rabo Clubkasrun. Het motto is: Vol gas voor de verenigingskas! De opzet zal dit eerste jaar vrijwel identiek zijn aan de sponsorloop van de afgelopen jaren. Met het evenement valt er voor de Papendrechtse verenigingen geld te verdienen. Uiteraard doet VV Papendrecht ook mee. De start is wederom op de atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38. Op deze avond zijn er geen jeugdtrainingen op het Slobbengors, zodat zoveel mogelijk leden kunnen meelopen. Uiteraard mogen ook familieleden en vrienden deelnemen. De jeugd tot en met 15 jaar start om 18.30 uur voor maximaal 2 rondjes rond en door sportpark Oostpolder. De oudere lopers beginnen om 19.30 uur en mogen maximaal 4 rondjes afleggen. Een half uur voor de start kunnen de deelnemers op het middenveld inlopen. Elk rondje van ongeveer 2,5 km levert een bijdrage op van € 1,50 voor de clubkas. Hiervoor heb je echter wel een startkaart nodig. Die worden ter plaatse uitgedeeld door VV Papendrechters. Per rondje wordt twee keer gestempeld, bij de stempelpost en bij de finish. Alleen een geldige startkaart met de juiste stempels levert geld op. De opbrengst van de Lukassen & Boer Verenigingsrun komt voornamelijk ten goede aan de jeugdafdeling. Dus kom ook en doe mee!

 

Trainingen 28 maart afgelast

Voor woensdag 28 maart zijn alle trainingen afgelast. Als gevolg van de stromende regen zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

Wij doen mee met Rabobank Clubkas Campagne!

Rabobank Drechtsteden organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 85.000 euro beschikbaar voor verenigingen uit de omgeving. Ook VV Papendrecht doet mee om een mooi bedrag bij elkaar te sparen. Dit willen we gaan gebruiken voor een nieuwe, duurzame zonneboiler voor de douches in de kleedkamers. Hier hebben we jouw hulp bij nodig! Ben jij lid van Rabobank Drechtsteden? Stem dan op VV Papendrecht via www.clubkascampagne.nl. Je kan je stem uitbrengen tot en met 10 april 2018. Laat je omgeving weten dat wij meedoen en verzamel zoveel mogelijk stemmen. Nog geen lid maar wil je wel stemmen? Meld je aan via rabobank.nl/drechtsteden en kom in actie. Elke stem is geld waard!

 

Dineren voor Duchenne III en Veteranennacht I

Dé happening van Papendrecht op culinair gebied, Dineren voor Duchenne III, is totaal uitverkocht!! Op vrijdagavond 6 april gaan maar liefst 94 gasten aan tafel om het goede doel op bourgondische wijze te ondersteunen. Chef-kok Marc de Groen gaat zijn gasten verwennen met een fantastisch viergangendiner. Hij wordt in deze megaklus bijgestaan door een aantal koks, die het klappen van de zweep meer dan kennen. Een van hen is Ruwan Keij, die furore maakte in de keuken van de ‘Kat in de Wilg’. Ook een groot deel van de Kantinecommissie staat paraat om alles in goede banen te leiden. Om 19.00 uur wordt de eerste gang opgediend. Rond 22.00 uur wordt het diner afgesloten en worden de cheques overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen. Dit zijn traditiegetrouw Duchenne Parent Project en Stichting On Wheels. Aangezien een vrij weekend voor de deur staat, is er alle gelegenheid voor een gezellige afterparty, waarbij iedereen van harte welkom is. De muzikale omlijsting is in handen van de mannen van ‘House of Drums’. Tot de klok van 24.00 uur gelden aangepaste consumptieprijzen, waarvan 50% naar het goede doel gaat!

Na 24.00 uur is Dineren voor Duchenne III ten einde en start de Veteranennacht. Uiteraard is bij deze happening iedereen van harte welkom. De Veteranennacht eindigt om 07.00 uur met een Engels ontbijt, bereid door Karperkoning Gerrit Schutte. De kosten van het ontbijt zijn € 5,00 per persoon. Om 04.00 uur zal good old Teus Baars de ergste slaap doen verdwijnen door het vertellen van een aantal hilarische voetbalverhalen. Als je aan de ontbijttafel wilt aanschuiven, kan je jezelf tot 31 maart aanmelden bij Wim Erkelens middels een mailtje: wimenhester@hetnet.nl.

 

Van Heeswijk Advies lid Business Club

Al ruim 20 jaar is ‘Van Heeswijk’ een begrip in Papendrecht op het gebied van verzekeringen, assurantiën, hypotheken en fiscaliteiten. Door de brede ervaring op financieel gebied kunt u met al uw vragen terecht bij Van Heeswijk Assurantie & Hypotheek Adviesbureau en Van Heeswijk Administraties. Jan van Heeswijk: “Beschouw ons als een ‘financiële huisarts’. Onze adviseurs kunnen u met al uw financiële vragen van dienst zijn en als het nodig is, halen we er een specialist zoals een notaris of beleggingsadviseur bij.” Naast zijn passie voor zijn bedrijf is Jan van Heeswijk al jaren een gewaardeerde steun voor VV Papendrecht. In het bijzijn van Daniëlle Bouter van onze Business Club werden de laatste formaliteiten afgehandeld. Wij zijn blij Van Heeswijk Advies als lid van de Business Club VV Papendrecht te mogen ontvangen.

 

19e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (21-03-2018)

De 19e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en wedstrijdverslagen de volgende artikelen: ‘In Memoriam Jan Mud’, ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2018’, ‘VV Papendrecht scoort voor clubkas’, ‘Van Heeswijk Advies lid Business Club’, ‘Dineren voor Duchenne III en Veteranennacht I’, ‘Sportgala Papendrecht 2018’, ‘Verzorger gezocht voor A-selectie’, ‘Techniektraining voetbalschool bij VV Papendrecht’ en ‘Training JO13-1 en JO13-2’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant 2018

De afgelopen periode is onder leiding van de Communicatiecommissie en de Sponsorcommissie door enthousiaste vrijwilligers, hoofdsponsor NOSUCH en sponsor ZPRESS Media Group intensief gewerkt aan de nieuwe editie van de VV Papendrecht-Voetbalkrant. Deze ligt inmiddels bij de bezorger. De krant zal door de gehele gemeente Papendrecht verspreid worden. De Voetbalkrant zal ook te verkrijgen zijn op de club en te downloaden zijn via de website. In de VV Papendrecht-Voetbalkrant 2018 staat onder meer een actie waarmee mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Leden die een nieuw lid aanbrengen, kunnen een mooi cadeau tegemoet zien. Houd de tweede helft van maart uw brievenbus in de gaten!

 

NIX18 bij VV Papendrecht

Al ruim vier jaar mag aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Tevens mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar, zoals op sportterreinen en in een kantine. VV Papendrecht steunt dit beleid uiteraard. Toch zullen wij, net als iedere andere vereniging, altijd alert moeten blijven als het om alcohol en jongeren gaat. Eerder dit seizoen zijn controles uitgevoerd waaruit bleek, dat wij helaas niet helemaal aan de regels voldeden. De kans is groot dat VV Papendrecht ook in de toekomst onverwachts gecontroleerd gaat worden. Het is daarom zaak dat wij te allen tijde aan de wettelijke bepalingen voldoen en ons houden aan het protocol van NIX18. Bij twijfel zal door het kantinepersoneel om legitimatie gevraagd worden. Tot 25 jaar geldt zelfs een verplichting tot legitimeren! Ook kunnen de medewerkers van de kantine weigeren alcohol te schenken, wanneer daar volgens hen reden voor is. Houd er dus rekening mee, dat om een legitimatiebewijs gevraagd kan worden of dat bij twijfel zelfs helemaal geen alcohol geschonken wordt. Wij rekenen op ieders medewerking en begrip.

Het bestuur

 

17 en 18 maart vrijwel alles afgelast

Voor zaterdag 17 maart heeft de KNVB voor alle districten het voetbal afgelast in de leeftijdscategorieën tot en met Onder 11. Dit is besloten vanwege de kou in combinatie met de ijzige wind. Gezamenlijk leidt dit tot dermate lage gevoelstemperaturen dat het met name voor de jongste pupillen niet gewenst is om te moeten voetballen. Het KNMI heeft voor zaterdagochtend 17 maart code geel afgekondigd vanwege de kans op lokale gladheid. Vanwege de winterse weersomstandigheden (sneeuw en vorst) is thuis alles afgelast. Uit gaat alleen de middagwedstrijd door van Papendrecht 6 tegen De Zwerver 6. Voor zondag 18 maart heeft het district Zuid I van de KNVB alle officiële wedstrijden in de B-categorie afgelast. De wedstrijd van de Zondagveteranen wordt wel gespeeld. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma >>

 

Geen training op vrijdag 16 maart

Vanwege de aanhoudende regenval van half maart liggen op ons sportcomplex vele plassen. Om die reden zijn de trainingen van vrijdagavond 16 maart 2018 afgelast.

 

Verzorger gezocht voor A-selectie

VV Papendrecht zoekt voor het komende seizoen een geïnteresseerde en vakbekwame verzorger (M/V) voor de A-selectie die tijdens de trainingen op de dinsdag- en donderdagavonden en tijdens de wedstrijddagen (meestal zaterdag) beschikbaar is.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Joop Warner of Thea Vuurens. U kunt ook een e-mail sturen naar ons secretariaat: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

In Memoriam Jan Mud

Op 12 maart 2018 is op de leeftijd van 82 jaar ons lid Jan Mud Jr. overleden. Jan was bijna 55 jaar lid van onze club.

Wij wensen de familie de komende tijd sterkte in het verwerken van het verlies van Jan.

Namens het voltallige bestuur van voetbalvereniging Papendrecht,

Hans Jonker, voorzitter

 

Techniektraining voetbalschool op 25 maart en 15 april

Wil jij beter leren dribbelen, kappen, draaien en leren schieten als Wijnaldum of Van La Parra? Wil jij plezier maken en trainen als een prof? Dan is de voetbalschool van QSM echt iets voor jou! Op twee zondagen kun je bij VV Papendrecht deelnemen aan gratis proeftrainingen. Ben je tussen de 5 en 11 jaar, dan zijn de trainingen van 11.30 tot 12.30 uur. Voor de JO13 wordt getraind van 13.00 tot 14.00 uur. Vanwege de verwachte vorst en lage gevoelstemperaturen voor 18 maart is besloten op die dag geen proeftrainingen de houden. De proeftrainingen zullen nu plaatsvinden op 25 maart en 15 april. Wil je meedoen? Geef je dan op. Wees er snel bij, want er zijn maar 30 plekken per leeftijdscategorie. Stuur een e-mail met daarin je naam en leeftijd naar: info@qs-m.nl.

 

VV Papendrecht scoort voor clubkas

VV Papendrecht organiseert een belactie tijdens de Nationale Belmaanden 2018 van de VriendenLoterij om zo geld in te zamelen voor onze clubkas. Met deze actie willen wij onze Jubileumcommissie voor het 100-jarige bestaan in 2020 alvast goed op weg helpen met de organisatie van dit unieke jaar. En jij kunt ons daarbij helpen! Op donderdag 15 of woensdag 21 maart 2018 kunt u tussen 19.00 uur en 21.30 uur een telefoontje verwachten van een van onze leden met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij voor VV Papendrecht. Het is de moeite meer dan waard, want:

– De helft van uw lotprijs gaat direct naar onze clubkas;
– Als deelnemer van de VriendenLoterij maakt u maandelijks kans op fantastische prijzen;
– De VriendenLoterij keert tijdens de Nationale Belmaanden 2018 extra geldbedragen uit aan de vijf clubs die de meeste loten hebben verkocht. Laten we dus gaan voor zoveel mogelijk loten, om zo extra geld voor de club te winnen!

Hoe meer loten we verkopen, hoe meer we voor ons 100-jarige jubileum kunnen realiseren. Daar gaan we samen toch voor? Dus doe mee!

Met vriendelijke groet,

Bestuur en Jubileumcommissie VV Papendrecht

 

Website Business Club is online

De veelzijdige en actieve Business Club van VV Papendrecht staat garant voor verrassende samenwerkingen met enthousiaste ondernemers uit deze regio. Zo worden tijdens de thuiswedstrijden van de hoofdmacht van VV Papendrecht in onze bestuurskamer informele netwerkbijeenkomsten verzorgd met leden van de Business Club, die allemaal als doel hebben om samen te werken en elkaar zakelijk naar een hoger niveau te tillen. Dit gebeurt onder het genot van een hapje en een drankje. Vier keer per jaar wordt een activiteit gehouden om elkaar nog beter te leren kennen en de onderlinge band te versterken. Met uw lidmaatschap steunt u VV Papendrecht financieel. Met uw bijdrage wordt zorgvuldig overwogen welke verschillende zaken bekostigd gaan worden, zodat alle clubleden hier baat bij hebben. Om u nog beter te kunnen informeren heeft de Business Club VV Papendrecht onlangs een eigen website gelanceerd: https://www.bcvvpapendrecht.nl.
Als u op de website van VV Papendrecht bent, kunt u tevens naar de website van de Business Club gaan door op de menubalk op ‘Business Club’ te klikken. Wilt u meer informatie of wilt u ook lid worden? Neem dan contact op met één van de bestuursleden van de Business Club of stuur een e-mail naar: bc@vvpapendrecht.nl.

 

10 maart alleen JO17-3 afgelast, 11 maart alles afgelast

Op zaterdag 10 maart is de uitwedstrijd van Papendrecht JO17-3 tegen Groote Lindt JO17-2 afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.
Op zondag 11 maart zijn de thuiswedstrijden afgelast. Vanwege de stromende regen zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

Training JO13-1 en JO13-2

Op donderdagavond 8 maart trainden JO13-1 en JO13-2 gezamenlijk. Dat was niet alleen leuk en gezellig, maar het leverde bovendien prachtige foto’s op, die we u niet willen onthouden.

       

 

Sportgala Papendrecht 2018

In een bomvol theater De Willem werd op woensdagavond 7 maart het Papendrechtse Sportgala 2018 gehouden. Ruim 500 mensen werden getrakteerd op een gevarieerd programma met daarin de verkiezingen van sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sporttalentenploeg en sportvrijwilligers van 2017, afgewisseld met spetterende optredens van Glenn Nugteren, Dansstudio Bounce, de LED Dansshow en een presentatie van de Papendrechtse Bowlsvereniging. Een interactieve sportquiz zorgde voor hilariteit in een toch al uitstekende sfeer. Het geheel werd gepresenteerd en aan elkaar gepraat door ons erelid Peter Michielse. De inbreng van voetbalvereniging Papendrecht bestond uit twee sportvrijwilligers en de nominatie van de meisjesploeg onder 15 jaar. Als sportvrijwilligers 2017 waren door ons bestuur aangedragen Aad Koot (foto) en Wim van Pelt, voor hun verdiensten voor onze vereniging op velerlei gebied. Op het podium werden hun prestaties door Peter benoemd, waarna scheidend wethouder Kees Koppenol alle sportvrijwilligers eerde met een certificaat en een dinerbon van Restaurant De Pepermolen.

Het MO15-team van VV Papendrecht was genomineerd vanwege de districtsbekerwinst in 2017 en uitstekende presentaties in de competitie. Concurrenten voor de eerste prijs waren de leeftijdsgenoten van PKC/SWK (Nederlands kampioen), Flits-volleybaljongens C1 en het hoogste team van TTV Papendrecht (tafeltennis). PKC/SWK won nipt van onze meisjes, die dus een prachtige tweede plaats behaalden. Al met al was het een avond vol pure propaganda voor de Papendrechtse sportwereld, met vertegenwoordiging van onze vereniging op verschillende gebieden. Naast de al genoemde bijdragen mocht onze voorzitter Hans Jonker ook nog eens de prijs uitreiken voor de sportvrouw van 2017. Met dank aan de fantastische organisatie door het bestuur van de Stichting Sportgala Papendrecht, waarin ook onze leden Eimerd van de Griend als voorzitter, Monique Klooster en Lonneke Michielse actief zijn.

 

18e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (07-03-2018)

De 18e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Website Business Club is online’, ‘De Derby op 10 maart’, ‘Derby JO19-1 op het Slobbengors’, ‘Darten op donderdagavond’, ‘Yvonne van der Zande Vrijwilliger van de Maand’, ‘NIX18 bij VV Papendrecht’, ‘Papendrecht wint op de valreep’ en ‘Team van de Week JO13-1’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Derby JO19-1 op het Slobbengors

Op zaterdagmiddag 10 maart start om 14.30 uur op sportpark Oostpolder de langverwachte Derby tussen Drechtstreek 1 en Papendrecht 1. Twee uur daarvoor begint op het Slobbengors de minstens zo belangrijke Derby tussen de hoogste jeugdelftallen van beide verenigingen. Papendrecht JO19-1 is in de winningmood en staat bovenaan in de tweede periode waarin onze Papendrechtse jongens alle wedstrijden hebben gewonnen. Wanneer ze komende zaterdag winnen, naderen ze Drechtstreek op enkele punten en gaan ze onderweg naar de top 3 in de Hoofdklasse. We verwachten daarom dat menig Slobbengors-supporter eerst onze junioren komt aanmoedigen op weg naar de zege, om daarna op sportpark Oostpolder hetzelfde te doen voor ons eerste.

 

Yvonne van der Zande Vrijwilliger van de Maand

Yvonne van der Zande is een actieve vrijwilliger die een keer in het zonnetje gezet mag worden. Ze is kartrekker van de Powervrouwen, coördinator van de jeugd onder 15 jaar en actief in de organisatie van de thuistoernooien. Verder heeft ze diverse jeugdteams begeleid. Ze is nu leider van JO13-2 en actief schrijfster voor hun Facebook-pagina. Kortom, een geweldige vrijwilliger die veel bijdraagt aan onze club. Vanwege haar verdiensten voor onze club is Yvonne van der Zande beloond met een schitterende bos bloemen van  Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

Geen voetbal 3 en 4 maart

Vanwege de vorst en de sneeuw heeft de KNVB voor zaterdag 3 en zondag 4 maart de officiële wedstrijden afgekeurd in alle districten, behalve in West I. Dit betekent dat alle Papendrechtse ploegen het eerste weekend van maart geen competitieverplichtingen hebben. Ook de oefenwedstrijd van Papendrecht 1 tegen Herovina 1, die op het kunstgrasveld van SVW gespeeld zou worden, kan vanwege de sneeuwval niet doorgaan.

 

Timmerbedrijf J.M. van ’t Geloof lid van Business Club

Echte clubman Melvin van ’t Geloof heeft op zaterdag 10 februari getekend bij de Business Club VV Papendrecht. Hij deed dit in het bijzijn van twee leden van de Business Club, Bram Blom (voorzitter) en Nicole de Groen (public relations), en niet te vergeten Melvins partner Joyce. Deze feestelijke gebeurtenis geschiedde natuurlijk onder het genot van een drankje. De 33-jarige Melvin heeft 9 jaar geleden als zzp’er Timmerbedrijf J.M. van ’t Geloof opgericht. Hij is sinds 3 jaar ook kalkzandsteenlijmer en is hierin gespecialiseerd. Naast zijn zeer drukke baan heeft hij altijd tijd voor VV Papendrecht. Hij begon drie jaar geleden als leider en is nu trainer van de JO11-2. Melvin is altijd met voetbal bezig geweest. Zijn opa heeft zelfs een eigen voetbalclub in Schiedam gehad. Nadat Melvin naar Papendrecht was verhuisd, is hij bij VV Papendrecht gaan voetballen. Samen met Joyce heeft Melvin drie stoere jongens. Zij zijn alle drie ook gek op voetbal. En op de club zie je altijd wel één van de jongens met een bal in de weer. Joyce kon hierdoor niet achterblijven en zet zich met veel plezier in voor de jeugd van VV Papendrecht als lid van de jeugdcommissie. Wij als Business Club vinden het ontzettend leuk dat wij Melvin en Joyce mogen verwelkomen. De Business Club is groeiende en daar zijn wij trots op! Mocht u interesse hebben, neem dan contact met ons op via de mail: bc@vvpapendrecht.nl.

    

Binnenkort heeft de Business Club ook een eigen website, waarop veel informatie te vinden zal zijn. Meer hierover volgt snel!

 

VV Papendrecht een familieclub  (28-02-2018)

VV Papendrecht is een echte familieclub. Zo zijn er meerdere families waarvan drie generaties actief zijn binnen de club. Een voorbeeld is de familie Harlaar: Ton Harlaar 69 jaar, Marcel Harlaar 43 jaar en Stein Harlaar 8 jaar. Ton Harlaar is al bijna 62 jaar lid. “Ik ben op mijn achtste begonnen in de jeugd. Daarna heb ik een jaartje in de zondag gespeeld en vervolgens nog vele jaren in de zaterdag. Rond mijn veertigste ben ik gestopt. Ik was geen hoogvlieger. Ik voetbalde in het begin linksbuiten en daarna linksachter. Ik speelde onder andere met Cor Terlouw en Fred Brouwer. Marcel heeft weer gespeeld met de zoon van Fred, Edwin Brouwer.”

Marcel is begonnen bij de F-pupillen. “Na de jeugd ben ik in de zondagselectie terechtgekomen, grotendeels in het tweede, een paar basisplaatsen en wat invalbeurten in het eerste. Ik speelde met jongens als Dennis Ooijen, Anton Schreuders en inderdaad Edwin Brouwer. We zijn nog Nederlands kampioen geworden voor reserve-elftallen. Ik speelde in de spits of als rechtsbuiten en later als aanvallende middenvelder. Na de zondag heb ik nog een aantal jaren in Zaterdag 1 gespeeld, ook een leuke tijd.” De benjamin is Stein. Al een bekendheid door zijn optreden als Pupil van de Week. In het interview behorende bij die titel gaf hij aan, dat hij beter is dan zijn vader. De speler van JO9-1 is een verdediger. “Ik hoop net als mijn vader in het eerste te komen.” Ton volgt zoveel mogelijk alle wedstrijden van Stein en van zijn andere kleinzoon, Thijmen, die in JO15-1 speelt. Marcel is trainer-coach van Stein. Een echte voetbalfamilie dus die nog vele jaren binnen VV Papendrecht actief wil blijven.

 

Geen trainingen in week 9

Eind februari en begin maart is geregeld sprake van matige tot strenge vorst, soms met een ijzige oostenwind die voor een gevoelstemperatuur kan zorgen van -15 ºC of lager. Het KNMI heeft om die reden enkele malen code geel afgekondigd, ook vanwege lokale gladheid als gevolg van sneeuwval. Vanwege de weersomstandigheden vindt het bestuur het onverantwoord om op het Slobbengors te trainen. Daarom is besloten alle trainingen in week 9 niet door te laten gaan.

 

De Derby op 10 maart

Op zaterdag 10 maart vindt op sportpark Oostpolder de derby plaats tussen Drechtstreek en Papendrecht. We gaan er met zijn allen weer een groot feest van maken. Om zoveel mogelijk mensen van het voetbalspektakel te laten genieten is de toegang gratis. Na het voetballen zal DJ Bas-Jan voor gezellige muziek zorgen. Uiteraard zullen wij ons steentje bijdragen aan het festijn. Omdat we onze jongens willen ondersteunen, roepen we alle kinderen en ouders op om zich op 10 maart om uiterlijk 14.00 uur naast het PKC-terrein te verzamelen, de jeugdleden uiteraard in Presentatiepak. De leden van onze Jeugdcommissie en andere vrijwilligers wachten jullie daar op. Met zijn allen zullen we richting VV Drechtstreek wandelen. Geef je op bij je trainer of leider. Dan zien we elkaar op 10 maart op het verzamelpunt. Voor meer informatie kun je mailen naar: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Vanaf 14.30 uur zullen we onze helden toejuichen tijdens de sportieve confrontatie op het voetbalveld en gaan we ervoor zorgen dat onze rood-zwarten na de thuisnederlaag eerherstel gaan behalen.

 

24 en 25 februari bijna alles afgelast

Vanwege de vorst heeft de KNVB district Zuid I voor zaterdag 24 en zondag 25 februari alle wedstrijden van de B-categorie afgelast. Verder is thuis alles afgelast. Alleen de uitwedstrijden van Zaterdag 1 en 2 en JO17-1 gaan door. Alle overige ploegen komen het laatste weekend van februari niet in actie. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma >>

 

Darten op donderdagavond

Ben jij ook zo’n fan van de Premier League of Darts, waarbij de beste professionals in actie komen? Dat treft. Want bij VV Papendrecht vindt dit voorjaar de lokale evenknie plaats. In de even weken nemen op donderdagavond vanaf 21.30 uur in onze kantine Papendrechtse prominenten deel aan ons dartstoernooi. Spanning en sensatie zijn gegarandeerd. Wil jij ook meedoen? Dat kan. De kosten voor deelname bedragen €5. Dat is inclusief 1 consumptie. Elke darter speelt minimaal 3 potjes per avond. Het precieze aantal rondes is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen. Dus kom elke twee weken op donderdagavond langs om te supporteren. Voor nadere informatie of inschrijving kun je terecht bij Nick Warner en Marc Commandeur of stuur een mail naar de Kantinecommissie: kantinecommissie@vvpapendrecht.nl.

 

De Ertepeller nieuwe sponsor VV Papendrecht

De Ertepeller, gelegen aan de Slobbengorsweg 149 te Papendrecht, is een nieuwe sponsor van VV Papendrecht. U vindt onder één dak zowel een restaurant als een bistro met wijnbar. Restaurant De Ertepeller is vernieuwend, stijlvol en toegankelijk en biedt voldoende privacy. Gasten worden culinair verwend met smaakvolle gerechten. De kookstijl is modern met een klassieke basis. Gewerkt wordt met seizoensproducten die zoveel mogelijk uit de regio komen. De kaart bestaat uit een seizoensmenu en een aantal à-la-cartegerechten. Desgewenst is het menu uit te breiden met enkele gangen. De informele bistro met wijnbar bevindt zich direct naast het restaurant, met een eigen ingang en met hetzelfde prachtige uitzicht over het drierivierenpunt. De bistro en wijnbar zijn de hele dag het bruisende hart van De Ertepeller. Vanaf het eind van de ochtend worden een goede kop koffie, patisserie, hartige hapjes, verse smoothies en huisgemaakte sappen geserveerd. Een snelle lunch, genieten van een vriendelijk geprijsd driegangenbistrodiner, een paar oesters van de oesterbar, een hapje van de barkaart of één van de specials, het kan allemaal.

VV Papendrecht dankt d’Ertepeller voor het plaatsen van een reclame-uiting langs ons hoofdveld.

 

17e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (21-02-2018)

De 17e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘Johan Sturrus nieuwe hoofdtrainer VV Papendrecht’, ‘Timmerbedrijf J.M. van ’t Geloof lid van Business Club’, ‘Roy Rijntjes terug op oude nest’, ‘Martin Nouwen verlengt contract’, ‘De Ertepeller nieuwe sponsor VV Papendrecht’, ‘VV Papendrecht een familieclub’, ‘JO13-2 traint op Cruyff Court’ en ‘Vermeij Verhuur & Horeca sponsort veteranenreünie’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Roy Rijntjes terug op oude nest

Roy Rijntjes is de eerste versterking van de A-selectie voor het seizoen 2018-2019. Roy, die in de jeugd actief was voor VV Papendrecht, zal de concurrentiestrijd moeten aangaan met de huidige eerste keeper Timo Kurpershoek voor een plek onder de lat. Wij zijn blij met de komst van Roy en zien in hem een welkome versterking voor de selectie.


Roy Rijntjes (links) en Hans Jonker

 

Bob in de Sportkantine bij VV Papendrecht

De campagne ‘Bob in de Sportkantine 2018’ is gestart. Deze is onderdeel van de actie ‘Maak van de Nul een Punt’ en is erop gericht om te voorkomen, dat sporters en supporters na kantinebezoek achter het stuur kruipen, nadat zij hebben gedronken. De campagne spoort bezoekers van sportkantines aan om op een positieve manier alcoholvrij te rijden. Én met elkaar af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt en een punt van nul verkeersslachtoffers maakt. Een echte Bob heeft 0% op! VV Papendrecht vindt dit uiteraard heel belangrijk en heeft zijn maatschappelijke betrokkenheid getoond door zich als eerste sportclub aan te melden voor de campagne.

Gedurende de campagne kan onder meer acht keer een Limo voor de Bob gewonnen worden. Deze Limo brengt de Bob samen met zijn vrienden thuis na een verenigingsfeest. Zo wil iedereen wel Bob zijn! De Limo en andere leuke Bob-artikelen kunt u winnen door Bob in de Sportkantine te volgen op Facebook en Twitter. Een echte Bob heeft 0% op en maakt een punt van nul verkeersslachtoffers!

 

Korting bij Jeugdkeeper.nl

Alle keepers van VV Papendrecht kunnen bij Jeugdkeeper.nl, de grootste fysieke keeperswinkel van Nederland, een korting van 10% krijgen op het assortiment. Alle trainers krijgen 20% korting op het gehele assortiment inclusief trainingsmaterialen. Jeugdkeeper.nl levert alle benodigdheden voor keepers, van keepershandschoenen, -broek, -shirt, speciale bescherming tot en met de handschoenentas en thermokleding. Jeugdkeeper.nl heeft een zeer uitgebreid assortiment aan keepershandschoenen, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. In de keepersspeciaalzaak kun je op het gemak alle verschillende soorten keepershandschoenen passen en uitproberen. Niemand gaat de deur uit zonder goede uitleg en advies over de keepersproducten. Iedere hand is anders en iedere eis is anders. Om deze reden kun je bij Jeugdkeeper.nl alle keepershandschoenen passen en uitproberen op de tjoek in de keeperswinkel. De winkel, Brederodehuis 10, is drie dagen per week open: woensdag van 13:30 – 17:00 uur, vrijdag van 17.00 – 21:00 uur en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur. Verder kunt u er terecht op afspraak. Uiteraard kunt u altijd terecht op de website van Jeugdkeeper.nl  >>

VV Papendrecht dankt Jeugdkeeper.nl voor het aanbieden van deze fraaie kortingsactie.

 

Oude foto’s van Cor de Bondt

Van Cor de Bondt ontvingen we per e-mail twee oude foto’s van Zaterdag 2. Ze zijn gemaakt in 1975.

     

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Filmpje Jan Boskamp Cup 2017

Op zaterdag 23 september 2017 vond de eerste editie van de Jan Boskamp Cup plaats. Het grootste 4×4-toernooi voor jeugdteams onder 7 jaar van Nederland was op het Rotterdamse sportcomplex De Bosdreef, de thuisbasis van HOV/DJSCR. Ook de jongste jeugdleden van VV Papendrecht deden hieraan mee. Mireille de Regt heeft er een leuke video van gemaakt. Het is even terug, maar deze willen wij u niet onthouden … te leuk!  U kunt hier het filmpje bekijken  >>

 

Veel afgelastingen op 10 en 11 februari

Voor het tweede weekend van februari zijn alle thuiswedstrijden afgelast. Vanwege de vorst van de afgelopen dagen in combinatie met de (winterse) neerslag zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Op zaterdag 10 februari gaat uit de wedstrijd van Papendrecht JO11-3 tegen Groote Lindt JO11-3 niet door.

 

Vrijwel geen trainingen op 8 en 9 februari

Vanwege de vorst kunnen op donderdagavond 8 februari alleen Zaterdag 1 en 2 trainen. Alle overige trainingen zijn afgelast. Ook op vrijdagavond 9 februari kan niet getraind worden. Door de vorst en lichte sneeuwval zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.

 

16e Weekbrief van seizoen 2017-2018  (07-02-2018)

De 16e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en de Pupil van de Week, de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Nieuwsbrief 6 is uit’, ‘Dennis Zaal terug bij VV Papendrecht’, ‘Bob in de Sportkantine bij VV Papendrecht’, ‘Korting bij Jeugdkeeper.nl’, ‘Joop Warner kan het niet laten’, ‘Leuk teamuitje MO17’ en ‘Filmpje Jan Boskamp Cup 2017’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Dennis Zaal terug bij VV Papendrecht

Dennis Zaal, voormalig Hoofd Jeugdopleidingen en oud-trainer van Zaterdag 1, is terug op het Slobbengors. Dennis gaat tot het eind van het seizoen de jeugdafdeling ondersteunen. Hij gaat de jeugdtrainers begeleiden en de jeugdopleiding coördineren. In samenwerking met de jeugdcommissie zal hij de jeugdopleiding nieuwe impulsen geven. Aan het eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt en wordt gekeken of de samenwerking gecontinueerd gaat worden. We wensen Dennis veel succes bij zijn werkzaamheden.


Dennis Zaal (rechts) en Hans Jonker

 

VV Papendrecht-nieuwsbrief 6 is uit

De zesde Nieuwsbrief van VV Papendrecht is verschenen. Deze staat in het teken van het trainingskamp van onze A-selectie op Ibiza. Daarnaast bevat Nieuwsbrief 6 stukken op het gebied van sponsoring alsmede over de Business Club VV Papendrecht. Andere artikelen zijn getiteld: ‘Nieuw bestuur’, ‘Drie leden krijgen eretitels’, ‘Jubilarissen’, ‘Powervrouwen trainen elke vrijdag’, ‘Clubscheidsrechters’ en ‘Bijeenkomsten jeugdbegeleiders’. VV Papendrecht geeft minstens tweemaal per jaar publicaties uit voor het grote publiek in de vorm van de VV Papendrecht-Voetbalkrant, het tijdschrift De Rode V en/of de Nieuwsbrief. De eerste wordt niet alleen digitaal ter beschikking gesteld, maar ook per post door de hele gemeente Papendrecht bezorgd. In de publicaties komen de ontwikkelingen van de afgelopen tijd binnen de club aan bod. Naast een redactioneel bericht en/of een bericht van het bestuur wordt aandacht besteed aan de prestaties van de teams, activiteiten en sponsoring. Tevens staan er enkele nieuwsberichten in en/of interviews met mensen die veel betekenen voor de club. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina ‘Nieuwsbrief, Krant, Glossy‘ te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Vanaf die pagina kunt u tevens verschenen publicaties inzien en downloaden.

 

Veel afgelastingen 3 en 4 februari

Vanwege de vele regen van de afgelopen dagen zijn de meeste velden onbespeelbaar. Op zaterdag 3 februari gaat thuis alleen de wedstrijd van Papendrecht 1 door. Alle overige wedstrijden zijn afgelast. Voor de duidelijkheid: het betreft de oefenwedstrijden van Zaterdag 5, JO19-1, JO17-1, JO17-2, JO13-4, JO11-1, JO11-2, JO9-1, JO9-3 en MO15-1, de bekerwedstrijd van JO9-2 tegen Heerjansdam JO9-3 en de competitiewedstrijden van Zaterdag 2, Zaterdag 7 en Vrouwen 1. Ook de meeste uitwedstrijden zijn afgelast. Vooralsnog gaat alleen de uitwedstrijd van JO13-3 tegen RCD JO13-4 door. Voor zondag 4 februari is de thuiswedstrijd van Zondag 2 afgekeurd.

 

Vrijwel geen trainen op 31 januari, 1 en 2 februari

Vanwege de aanhoudende regenval op 31 januari en begin februari hebben zich op ons sportcomplex veel plassen gevormd. Om die reden zijn alle woensdagtrainingen afgelast. Op donderdagavond bestaat alleen voor de A-selectie een beperkte trainingsmogelijkheid. Alle overige trainingen gaan niet door. Ook op vrijdagavond 2 februari kan niet getraind worden.

 

Joop Warner kan het niet laten

Bestuurslid Voetbalzaken Joop Warner wordt volgend seizoen hoofdtrainer van SV Charlois uit Rotterdam, dat uitkomt in de derde klasse zondag. Joop Warner: “ik vind het nog steeds leuk om op het veld te staan. Bezig zijn met spelers blijft toch het leukste. De werkzaamheden die ik doe voor VV Papendrecht als Bestuurslid Voetbalzaken, blijf ik gewoon doen. Charlois is een zondagclub, dus dat moet geen probleem zijn. We hebben met de huidige technische commissie een prima team dat mij ondersteunt in de technische zaken die dagelijks spelen. Op dit moment zijn we volop bezig met het zoeken naar een nieuwe trainer als opvolger van Peter de Haan. Ik kijk ernaar uit om komend seizoen weer op het veld te staan, maar de werkzaamheden die ik voor VV Papendrecht doe op bestuurlijk niveau en technisch vlak, geven mij net zoveel voldoening.”

Wij wensen Joop veel succes met het trainerschap bij SV Charlois en de verdere ontwikkeling van onze club.

 

Op leeftijd maar nog steeds actief  (31-01-2018)

Aan tafel zitten Jaap Suijker en Frans Leeuwendal, de oudste nog spelende leden van VV Papendrecht. Frans, die twee maanden jonger is dan Jaap, is tevens het langst lid van alle nog actieve voetballers, bijna 55 jaar. “Ik ben begonnen toen ik negen jaar oud was. Ik heb in de jeugd altijd in de hogere teams gespeeld. Op mijn vijftiende debuteerde ik in Zondag 1 als linksback. Ik was snel en behendig.” Aan het woord is Frans Leeuwendal. “Ik heb lang in de zondagselectie gezeten. Ik zat tegen het eerste aan. Net niet goed genoeg om een vaste plaats te veroveren. Ik heb het overigens altijd prima naar mijn zin gehad.” Jaap Suijker is in 2004 bij VV Papendrecht terechtgekomen. “Ik speelde bij VV Capelle in Capelle aan den IJssel in een vriendenteam. Na het seizoen 2003-2004 viel dat uit elkaar. Ik was eigenlijk gestopt, maar kwam via een kennis, Abe Bergsma, bij Papendrecht. En ik speel hier nog steeds met veel plezier. Ik ben pas op mijn 21e begonnen met voetballen, vrij laat dus. Een echte carrière heeft er niet ingezeten.”


Jaap Suijker (links) en Frans Leeuwendal

Beide mannen, die de respectabele leeftijd hebben van 63 jaar, trainen vrijdagavond en spelen hun wedstrijden op de zondag in Veteranen 1. Jaap is verdediger. Frans maakt zijn meters op het middenveld. “Ik doe het omdat ik nog steeds leuk vind”, vertelt Jaap. “Fysiek lukt het niet altijd meer. De afgelopen periode heb ik zo mijn probleempjes gehad, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een leuk team en na de wedstrijd is het altijd gezellig.” “Je past jezelf ook aan. Als ik denk dat ik die bal niet meer haal, dan laat ik die ook gaan”, vult Frans aan. “Niet forceren is het toverwoord. Je moet accepteren dat er jongere gasten tussen lopen die sneller en fitter zijn. Ik speel nu bijna 55 jaar, ik ga voor de 60.” Tijdens de afgelopen recessie zijn ze alle twee na een lang dienstverband boventallig verklaard. Frans zat in de bankenwereld en Jaap in het geldtransport. Frans heeft na een paar jaar weer een baan gevonden als chauffeur. “Ik doe het omdat ik het leuk vind. Het is gelukkig geen noodzaak. Zolang ik het leuk vind, blijf ik rijden.” Jaap heeft geen verplichtingen meer. “Ik zing het wel uit tot mijn AOW.” Het is niet alleen het voetbal wat hen drijft om nog actief te zijn als speler. De gezelligheid met een team is evenzo belangrijk. “Het samen voetballen, een biertje drinken na de training of wedstrijd, dat blijft heerlijk. Eind augustus hebben we nog ons jaarlijkse weekend uit gehad”, vertelt Jaap. “Het hoogtepunt van het seizoen, we pieken vroeg.” Frans speelt al meer dan dertig jaar in dit team. “Uiteraard is er verloop. Spelers stoppen, er komen weer nieuwe bij. Maar het blijft altijd een leuke groep en zolang die niet uit elkaar valt, blijven we lekker voetballen.”

Het interview is hier te downloaden  >>

 

Dineren voor Duchenne III

Door het overweldigende succes van de voorgaande edities willen we u uitnodigen voor de 3e ‘gang’ van Dineren van Duchenne. Het exacte programma is nog niet bekend, maar de datum wel: vrijdagavond 6 april. Het culinaire hoogtepunt van 2018 vindt plaats in de gastronomie van VV Papendrecht. Ook dit jaar staat Top-Chef Marc de Groen met een klein legertje assistenten garant voor een heerlijk diner met alles erop en eraan. Doordat het vrije weekend voor de deur staat, kunnen we er na afloop van het diner nog een leuk feestje aan vastplakken. Voor livemuziek wordt gezorgd. Overigens is het de bedoeling dat aansluitend aan Dineren voor Duchenne de Veteranennacht wordt gehouden. Een aantal spelers van deze roemruchte equipe wil het verblijf verlengen tot het krieken van de ochtend en, als ze nog er nog toe in staat zijn, afsluiten met een bescheiden ontbijtje. Het record staat op 04.00 uur, dus of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Iedereen is van harte welkom om deze recordpoging te ondersteunen! Informatie over tijd, kosten etc. volgt zo snel mogelijk. Slechts 80 couverts zijn beschikbaar, dus als je wilt, kan je al reserveren door een mailtje te sturen. Niet mee-eten, maar wel doneren kan natuurlijk ook. Onderstaand rekeningnummer staat vanaf heden weer wagenwijd open voor jullie gulle gaven. De opbrengst gaat als vanouds naar de goede doelen Duchenne Parent Project en Stichting On Wheels.

Smakelijke groeten,

Wim Erkelens

E-mail: f2hwerkelens@hetnet.nl.
Tel.: 06 – 11334864
Rekeningnummer: NL27 INGB 0005 3257 07  t.n.v. W. Erkelens

 

We gaan weer beginnen

Nu de eerste trainingen en oefenwedstrijden achter de rug zijn, gaan we binnenkort weer voor het echie voetballen. Op zaterdag 27 januari hervatten de eerste drie zaterdagploegen de competitie. Zaterdag 3 reist naar Noord-Brabant voor een uitwedstrijd tegen Woudrichem 2. De hoogste twee selectieteams voetballen op het Slobbengors. Zaterdag 2 start om 12.30 uur tegen Walcheren. Papendrecht 1 speelt vanaf 14.30 uur tegen koploper Almkerk 1. In het eerste weekend van februari staan voor meer ploegen officiële wedstrijden op het programma.

Het precieze wedstrijdprogramma staat elders op de website >>

 

Busreis A-selectie gesponsord door Burg Service B.V.

Half januari is onze zaterdagselectie op trainingskamp geweest naar Ibiza. Door een bijdrage van de firma Burg Service B.V. was een veilig busvervoer van en naar Schiphol gewaarborgd.

    

Burg Service is dé specialist op het gebied van onderhoud, keuring, reparatie en modificatie van tankopleggers en tankcontainers, alsmede het in- en verkopen van nieuwe en gebruikte tankcontainers. Tevens heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en leveren van mest- en melkopleggers. Vanuit de goed bereikbare vestigingen in Moerdijk en Barneveld is Burg Service continu gefocust op het snel, effectief en kwalitatief hoogwaardig uitvoeren van de werkzaamheden, waarbij stilstand van het materieel tot een minimum wordt beperkt.

De bedrijfsfilm is te vinden op YouTube  >>

Namens spelers, trainers en overige staf danken wij Burg Service B.V. hartelijk voor de sponsoring van de busreis.

 

Bestuursbericht in Weekbrief 15 van 2017-2018  (24-01-2018)

De 15e Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als de Pupil van de week, een wedstrijdverslag en het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Peter de Haan stopt aan einde seizoen’, ‘Trainingskamp A-selectie op Ibiza’, ‘Busreis A-selectie gesponsord door Burg Service’, ‘Jinthe met VV Papendrecht-gips!’, ‘Dineren voor Duchenne III’, ‘Tussenstand Voetballer van het Jaar’, ‘Op leeftijd maar nog steeds actief’, ‘Oude foto’s van Cor de Bondt’ en ‘We gaan weer beginnen’. De Weekbrief, die tweewekelijks uitkomt, begint met een bericht van het bestuur. Bent u nog geen abonnee? Meld u dan aan door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Huishoudelijk Reglement

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering heeft het bestuur een nieuwe versie van het Huishoudelijk Reglement gepresenteerd. De aanwezige leden stemden in met de versie van 27 november 2017. In het Huishoudelijk Reglement staan, in aanvulling op de statuten en de wet, allerlei afspraken, regels, procedures, werkwijzen en richtlijnen, alsook de taken en bevoegdheden van bestuursleden. Het is een dynamisch document. Dat wil zeggen dat als u op- of aanmerkingen heeft, u dit aan de bestuursleden kunt doorgeven, waarna het bestuur bekijkt of aanpassing van Huishoudelijk Reglement gewenst is. Bij de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering kan een bijgewerkte versie in stemming gebracht worden. Wilt u een kopie van het Huishoudelijk Reglement ontvangen, wilt u nadere informatie of hebt u suggesties, neem dan contact op met het secretariaat, bijvoorbeeld per e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Veth Propulsion ondersteunt de Soos

De Gouwe Ouwe Papendrecht Soos, die elke woensdagmiddag gehouden wordt in onze kantine, is bedoeld om oudere leden van VV Papendrecht een mogelijkheid te bieden om samen te komen. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt een kaartje gelegd, gebiljart of gewoon over voetbal of andere onderwerpen gekletst. De bijeenkomsten zijn zeker niet alleen bedoeld voor leden: iedereen is welkom. Binnen de Soos is de sociale betrokkenheid bijzonder groot. Bij lief en leed is aandacht voor degenen die dat verdienen. Hiervoor is een speciaal Lief-en-Leed-Potje beschikbaar, waaruit kleine attenties worden betaald om mensen iets te geven bij leuke, maar ook bij minder leuke situaties. Veth Propulsion heeft een bijdrage van € 350 gegeven om dit potje aan te vullen. Veth Propulsion is een Papendrechtse fabrikant van scheepsonderdelen en zorgt voor maatwerk en totaaloplossingen op het gebied van roerpropellers, boegschroeven, dieselmotoren en generatorsets. Assemblage en ontwikkeling vinden plaats in eigen huis. Het bedrijf is flexibel, proactief en snel, 24 uur per dag. De klanten bevinden zich in marktsegmenten als baggerij, offshore, binnenvaart, passagiersvaart, sleepboten en megajachten.

Namens VV Papendrecht en alle bezoekers van de Soos willen wij Veth Propulsion bedanken voor deze bijdrage.

 

Enkele oefenwedstrijden afgelast op 20 januari

Op zaterdag 20 januari gaan op het Slobbengors de oefenwedstrijden niet door die gepland stonden op natuurgras. Door de regen van de afgelopen periode zijn de velden 1, 3 en 6 verzadigd en daardoor onbespeelbaar. Op XtraGrass, de velden 2 en 4, kan wel gevoetbald worden.

 

Echtpaar Michielse eerste nieuw lid van vernieuwde Business Club

Buiten was het koud en guur, trainingen waren afgelast, maar binnen bij VV Papendrecht was het warm en werden spijkers met koppen geslagen. Het echtpaar Lonneke en Peter Michielse heeft als eerste nieuw lid het contract getekend van de vernieuwde Business Club VV Papendrecht. Lonneke is al sinds 1981 lid van onze club en heeft lang deel uitgemaakt van het 1e dameselftal. Zij is inmiddels het langst aangebleven dameslid aller tijden van VV Papendrecht. Op dit moment vervult zij vele vrijwilligerstaken waaronder het vicevoorzitterschap van de jeugdcommissie. Tevens is ze coördinator van de meisjesafdeling. Lonneke doet dat naast haar werk in de zorgsector waar zij Coördinator Dagbesteding is. Dit doet zij al 17 jaar lang met veel plezier. Peter is lid sinds 1970 en heeft met veel succes gevoetbald in het 1e elftal van de zondagafdeling. Ook Peter heeft de nodige vrijwilligersfuncties vervuld. Zo heeft hij jarenlang in het bestuur gezeten. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 27 november 2017 werd hij zelfs benoemd tot Erelid. Peter is werkzaam als Chief Technology Officer van SURFsara, het Nationaal Rekencentrum. Hiervoor geeft hij lezingen in binnen- en buitenland.

       

Peter en Lonneke zijn drukbezette mensen, maar maken altijd tijd vrij voor hun club VV Papendrecht. Wij als Business Club zijn dan ook trots dat wij hen als nieuw lid mogen begroeten! Samen met onze leden willen wij de Business Club tot een succes maken, zodat wij VV Papendrecht financieel kunnen ondersteunen bij vele projecten. Mocht u geïnteresseerd zijn of meer informatie over de Business Club willen verkrijgen, dan kunt u contact met ons als bestuur opnemen via: bc@vvpapendrecht.nl.

 

Trainingskamp A-selectie op Ibiza

De A-selectie van onze club heeft een mooi vijfdaags trainingskamp achter de rug op het fraaie Ibiza. De spelers hebben de reis zelf gefinancierd. De extra zaken zijn door een aantal sponsoren bekostigd zoals Kinderpraktijk Papendrecht, Westfalia Fruit en Sani-Dump, waarvoor onze dank. Op Ibiza waren de temperaturen beduidend beter dan in het koude Nederland. Als groep hebben we goed getraind en elkaar beter leren kennen waardoor de synergie tussen Zaterdag 1 en 2 nog meer gestalte heeft gekregen. Na ook nog wat ontspanning zijn we moe, maar voldaan teruggekeerd in Papendrecht. We gaan dan ook vol frisse moed op naar het tweede deel van het seizoen waarvoor zowel voor het eerste als het tweede selectieteam nog wat op het spel staat. Op zaterdag 27 januari hervatten beide ploegen de competitie.

 

Veel trainingen afgelast op 15 en 16 januari

Op maandag 15 januari zijn alle trainingen afgelast. Vanwege de overvloedige regenval zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar.
Het KNMI heeft voor 16 januari vanaf het eind van de middag code geel afgekondigd vanwege kans op winterse buien en lokale gladheid. Om die reden zijn alle trainingen voor de jeugd en de dames voor dinsdagavond afgelast.

 

Dag 5 trainingskamp A-selectie

Maandag 15 januari stond in het teken van de terugreis naar het koude Nederland. De temperatuurverschillen werden nog extra benadrukt, doordat het zonnetje deze ochtend geheel tevoorschijn kwam. De gehele groep installeerde zich voor het zwembad, waar de gevoelstemperatuur uit de wind toch wel boven de 20 graden uitkwam. Na het ontbijt om 9 uur werden de kamers opgeruimd en de koffertjes ingepakt. Om 13 uur vertrok de bus richting het vliegveld. Tijdens deze transferrit maakte Kamerling nog even van de mogelijkheid gebruik om de nieuwe jongens eraan te herinneren, dat het traditie is, dat er in het geval van nieuw zijn bij Papendrecht een liedje gezongen moet worden. In de bus werden door verschillende spelers van 1 en 2 bekende en minder bekende nummers gedeeld. Beemsterboer bleek over Engelse rapkwaliteiten te beschikken en Eddahchouri hing de gevoelige Marokkaanse versie van Enrique Iglesias uit. Na een redelijk turbulente vlucht werd weer voet aan de grond gezet op Schiphol, waar de bus van Verschoor Reizen de groep weer netjes op stond te wachten. Een geslaagd trainingskamp waarbij een dankwoord uit kan gaan naar Karel Spitsbaard, die de organisatie van de gehele reis op zich heeft genomen. Carlos, gracias!

 

Dag 4 trainingskamp A-selectie

Op de zondag werd het ontbijt door de trainers verschoven naar 10 uur. Zelfs dit tijdstip bleek voor een enkeling te vroeg. Dit leverde uiteraard weer de nodige verfrissende duikjes op tegen het einde van de middag. De rest van de ochtend was vrij om in te vullen. In de middag stond de laatste training op het programma. Het weer was wederom wat frisser. Deze dag stond meer in het teken van het voeren van individuele gesprekjes en het genieten met elkaar dan dat er keihard getraind werd. Iets wat ook niet verstandig leek gezien de activiteiten de dagen daarvoor. ’s Avonds kozen velen de weg naar het uitstekende tapastentje. Het trainingskamp werd met een rustige avond afgesloten. De nodige uurtjes konden in deze nacht ingehaald worden.

     

 

Dag 3 trainingskamp A-selectie

Op zaterdagochtend 13 januari werd het ontbijt iets vervroegd, aangezien kort daarna een scootertocht op de planning stond. Deze vervroeging bleek voor sommigen onhaalbaar. Een voorval dat zich op elk trainingskamp wel een keer voordoet. De vraag hierbij is altijd: wat zijn de gevolgen? Die zouden later bekendgemaakt worden. De scootertocht hield een rit van ongeveer 3 uur in, waarbij we een stukje van de westkust van Ibiza mee mochten pakken. Tijdens deze tour door de bergen en Spaanse stadjes werd een aantal stops gemaakt om van het uitzicht te genieten en de nodige foto’s te maken. De tocht werd gemaakt met 2 personen per scooter. Scooteren bleek niet voor eenieder weggelegd. Vanaf het verhuurbedrijf bleek het eerste afstapje al een lastige. Deze ogenschijnlijk simpele vertrekplek bleek voor Kurpershoek, met Saffignani in zijn kielzog, een brug te ver. Bij het te scherp aansturen van de bocht die alleen zij zagen, eindigden zij met scooter en al op de linkerzij, pal voor een, nog niet bezette, ambulance. Na hard gelach en de check of er geen schade was opgelopen, kon de tocht voortgezet worden. Een bocht naar rechts en een rotonde verder werd de volgende verplichte stop gemaakt. De combinatie De Brito en Nouwen haalde de remmen links en rechts door elkaar, waardoor een paar korrels grind de scooter te machtig was. Dit leverde een redelijke glijpartij op, waarna gelukkig bleek dat de gevolgen beperkt waren. Na deze geweldige start verliep de tocht voorspoedig. Bij terugkomst kon een broodje genuttigd worden, waarna opnieuw getraind kon gaan worden.

     

Voordat de training begon, nam de gehele spelersgroep even plaats op de tribune op het complex, om zo een wedstrijd van de plaatselijke E-jeugd te aanschouwen. Al snel bleek ‘de nieuwe Messi’ ontdekt te zijn en werd elke actie van hem op luid gejuich onthaald. Iets wat de Spaanse ouders en het jongetje zelf wel konden waarderen. Na wederom een training van 1,5 uur, op een toch wat frisse dag, vonden de trainers het genoeg en werd huiswaarts gekeerd. Op het appartementencomplex aangekomen dienden de spelers, die te laat aangeschoven waren bij het ontbijt, hun straf in te lossen door een duik te nemen in het buitenzwembad. Met een temperatuur van rond 13 graden zorgde dit voor komische taferelen. Het avondeten kon dit keer vrij ingevuld worden door de groep. Velen kwamen uit bij een perfect tapastentje om de hoek van het appartement, waar de tapas, het vlees en de vis van echte Spaanse kwaliteit waren. De eigenaar zou een machtige avond beleven. En wij ook. Na het avondeten kon eenieder zich klaar gaan maken voor een ‘grootse’ stapavond. Van alle kanten werd verteld dat er die avond namelijk een flowerpower-/hippiefeest in San Antonio was te vinden. Kortom, iets leuks voor alle leeftijden. Daar aangekomen bleek er een gigantische outdoortent opgesteld te zijn, waarin honderden mensen van tussen de 25 en 70 jaar, voorzien van de nodige pruiken, brilletjes en oorbellen, compleet uit hun dak gingen. De ene na de andere klassieker uit de jaren 80 en 90 klonk uit de speakers. Met name leider De Groen en grensrechter De Vogel bleken helemaal in hun element en Blom en Kraal waren uitsluitend nog herkenbaar vanwege hun lengte. Ook hier bleek weer dat de Papendrechters de enige ‘vreemden’ waren in een voor de rest puur Spaans feest. Na dit festijn werd door sommigen nog een lokale discotheek getest, anderen kozen de weg naar huis.

 

Dag 2 trainingskamp A-selectie

Op vrijdagochtend 12 januari was om 9 uur iedereen netjes op tijd voor het ontbijt, waarbij sommigen de looks hadden van een stel Chinezen die tegen de zon in moesten kijken. Na het nuttigen van dit ontbijt werden de trainingsspullen verzameld om per bus vervoerd te worden naar het trainingscomplex ‘Camp Municipal de Futbol de Sant Antoni’, dat net buiten San Antonio gelegen is. Voordat we de buschauffeur hierheen konden verwijzen, moest eerst een stop gemaakt worden bij een plaatselijke sportzaak om voor een aantal jongens voetbalschoenen te kopen. Tijdens of rondom de vlucht bleek een paar van onze koffers spontaan verdwenen te zijn, enkele hiervan gevuld met voetbalschoenen. Dit zal nog de nodige declaraties aan het adres van Transavia op gaan leveren. Op het trainingscomplex kon onder ideale omstandigheden en onder het genot van een krachtig zonnetje ontspannen getraind worden door zowel Zaterdag 1 als Zaterdag 2. De meeste mannen bleken ervaren om te kunnen gaan met een laag aantal slaapuurtjes. Sommige jongens waren duidelijk nog zoekende. Na een prima training van 1,5 uur was het tijd om San Antonio te voet te verkennen. Met een wandeling langs de boulevard en een aantal stops voor wat groepsfoto’s was de middag al snel gevuld. Deze kon vrij afgesloten worden met een lunch naar eigen invulling. Enkelen kozen gelijk de weg naar de Burger King, anderen gingen gericht (of toch niet zo) op zoek naar een tapastentje, wat toch een uitdaging bleek.

     

Om 17 uur verzamelde de groep zich op het complex, waar de bus alweer klaarstond om ons terug te brengen naar het verblijf. De twee uurtjes die vrij waren tot het avondeten, gebruikte een aantal om de schade van de vorige avond in te halen. Anderen kozen voor een ontspannen drankje of een potje FIFA op de kamer. De Brito laat zijn Playstation namelijk nooit alleen thuis. Het avondeten resulteerde in een klein cultuurverschilletje. Daar waar de Spanjaarden de voorgeschotelde gerechten met liefde hadden klaargemaakt en aangaven dit ook zelf vaak te eten, smaakte het de Hollandse jongens toch een stukkie minder. Om toch de nodige vitamines binnen te krijgen werden de bordjes (meestal) netjes leeggegeten. Ook de vrijdagavond was door de spelersgroep vrij in te vullen. De avond daarvoor waren al vele tips verspreid over ‘the place to be’ op vrijdag. Het werd die avond een tent in Ibiza-stad met een wat luxer randje, wat de Ibiza-prijzen zoals die in de zomer vaak gelden, naar voren deed brengen. Het leuke aan Ibiza als bestemming als trainingskamp is, dat je het enige voetbalteam bent, waardoor je je als groep moet mengen onder de Spaanse bevolking. Dit werd vooral deze avond niet erg bevonden. Na een paar drankjes genuttigd te hebben, waarbij alleen met briefgeld afgerekend kon worden, omdat je anders simpelweg tekortkwam, werden de taxi’s ingezet om huiswaarts te keren.

 

Dag 1 trainingskamp A-selectie

Op donderdag 11 januari 2018 vertrok de A-selectie van VV Papendrecht vanaf Schiphol naar het Spaanse Ibiza. De groep bestond uit spelers en stafleden van zowel het 1e als het 2e zaterdagelftal. Doordat onderling een bus geregeld was om de groep zowel te brengen als te halen naar en van Schiphol, verliep de reis voorspoedig en arriveerden we binnen 7 uurtjes op de plek van bestemming, Beach Appartementos aan de rand van één van de twee grotere plaatsen op Ibiza, San Antonio. Tijdens de transfer van het vliegveld naar het appartementencomplex werd door het trainersensemble overlegd over de invulling van de rest van de avond. Besloten werd om de groep vrijaf te geven, met de kanttekening dat de volgende ochtend om 9 uur het ontbijt klaar zou staan. Van eenieder werd verwacht daarbij aanwezig te zijn. Dit besluit werd uiteraard met luid gejuich ontvangen. Na een vlugge verdeling van de kamers stond in het restaurant al snel wat te eten klaar. De gedurende dit trainingskamp beroemd geraakte broodjes jamon/queso/chorizo/parma zorgden voor een kleine versnapering en een redelijke bodem. Aangezien het bekijken van San Antonio toch vooral gesloten tentjes opleverde, werd gekozen om die avond Ibiza-stad te verkennen. Tussen de Spaanse bevolking werd een klein drankje genuttigd in verschillende tentjes. Enige spelers moesten hierbij wat wennen aan de ‘ruimdenkende’ hippiecultuur die op het eiland heerst en namen snel de benen. Anderen hielden het wat langer vol en eindigden op een wat minder acceptabel tijdstip in hun bed.

 

Zondagveteranen overklassen Zondag 2

Op zondag 14 januari vond op het Slobbengors de jaarlijkse titanenstrijd plaats tussen Zondag 2 en ZondagVE1. De Zondagveteranen hadden de afgelopen jaren steeds aan het kortste eind getrokken en waren overduidelijk uit op revanche. Ze hadden flink wat trainingsuren en zelfs al een oefenwedstrijd achter de rug, iets wat het arrogante Zondag 2 niet nodig had gevonden. Die hooghartigheid werd op meedogenloze wijze afgestraft. Daar waar bij Zondag 2 sprake was overgewicht, hadden de opponenten het voetballende overwicht. De veel fitter ogende rood-zwarten lieten met frivool en oogstrelend combinatievoetbal het in het wit gestoken Zondag 2 alle hoeken van veld 6 zien. Daarnaast werkten de Zondagveteranen keihard, terwijl Zondag 2 nog in de slaapstand stond. Dit was goed te zien bij de 1-0. Linksback Bas W. kon ongehinderd diagonaal naar de andere kant oversteken, zonder dat het middenveld van Zondag 2 het nodig vond om mee te lopen. De fraaie uithaal eindigde strak onder de lat. Ook bij de 2-0 was het surplus aan klasse bij de veteranen zichtbaar. De uitstekende doorzettende Ben had geen enkele moeite met drie tegenstanders en kon alleen op onreglementaire wijze binnen het strafschopgebied gestuit worden. De uiteraard wederom foutloos opererende leidsman Van Toor restte niets anders dan naar de bekende witte stip te wijzen. Iedereen weet dat de grootste kans voor een doelman om een strafschop te stoppen, is, om te blijven staan. Maurice lag echter al in zijn rechterhoek voordat George in de buurt van de bal was. Hij kon deze dan ook op zijn gemak in de andere, lege hoek deponeren. Ben zorgde niet veel later voor het hoogtepunt van de ochtend middels een genadeloze panna waarmee hij slachtoffer Ramon in vertwijfeling achterliet. Ramon zorgde overigens wel voor de enige noemenswaardige actie van het futloze Zondag 2, maar zijn inzet eindigde op de lat.

Na de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, iets wat de Zondagveteranen al hadden ingecalculeerd. Ze hadden sterkhouders als Erelid Peter M. en voorzitter Jonker zelfs gewoon thuisgelaten. De ultieme vernedering was toch wel dat de rood-zwarten hun beste spelers eruit haalden om hun mindere goden, die normaal alleen de reservebank warm mogen houden, ook wat speelminuten te gunnen. Het maakte voor het spelbeeld niets uit. Zondag 2 meende de wedstrijd nog te kunnen kantelen door de compleet falende defensie vrijwel volledig te vervangen. Het hielp in die zin, dat ZondagVE1 na rust geen enkele kans meer creëerde. Iets wat voor Zondag 2 geen garantie is op tegentreffers, zeker als mensen als Duin achterin staan. Eén van de eerste dingen die je leert als pupil is, dat je niet blind moet terugkoppen naar je eigen doel. Dat wordt overigens ook verteld tijdens elke trainingscursus. Maar de gediplomeerde trainer vindt kennelijk dat dat niet voor hem geldt. Maar het dient gezegd: de boogbal was bijzonder fraai: 3-0. Het middenveld van Zondag 2 bestond na rust uitsluitend uit oud-voetballers van Zondag 1, inclusief ex-aanvoerders en voormalige Spelers van het Jaar. Ze zijn echter niet voor niets afgezakt van het hoogste naar het laagste amateurniveau. Wat een … zeg. Doelman Sjaak kon na afloop zijn spullen zo weer in zijn kast stoppen.
Zo werd het een zege met twee vingers in de neus voor ZondagVE1 dat zich volledig terecht Zondagclubkampioen mag noemen. Voor Zondag 2 is na deze genadeloze afstraffing te hopen dat het besef doordringt, dat een knop om moet, wil de ploeg niet definitief afdalen naar de absolute krochten van het vaderlandse veldvoetbal.

 

Oefenwedstrijden

Nog een paar weken en dan begint het competitievoetbal weer. Om weer in het ritme te komen, vinden de nodige oefenwedstrijden plaats. Het voorlopige oefenprogramma is als volgt:

Zaterdag 13 januari 2018
12.00 uur   Binnenmaas JO15-1 – Papendrecht JO15-1
09.45 uur   RCD JO11-1 – Papendrecht JO11-1

Zondag 14 januari 2018
10.30 uur   Zondagveteranen – Zondag 2

Zaterdag 20 januari 2018
14.30 uur   Unitas Zon1 – Papendrecht Zat1
11.00 uur   Sliedrecht JO17-1 – Papendrecht JO17-1
10.30 uur   Papendrecht JO15-1 – Groot-Ammers JO15-1
10.00 uur   SSS JO15-1 – Papendrecht JO15-2
08.45 uur   Pelikaan JO13-1 – Papendrecht JO13-1
09.00 uur   Sliedrecht JO13-4 – Papendrecht JO13-3
10.00 uur   Papendrecht MO19-1 – SSS MO19-1

Zondag 21 januari 2018
10.00 uur   Papendrecht Zon2 – Dubbeldam Zon7
10.00 uur   Papendrecht ZonVE1 – Binnenmaas ZonVE1

 

Eerste Weekbrief van 2018  (10-01-2018)

De 14e Weekbrief van het seizoen 2017-2018, de eerste Weekbrief van 2018, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Echtpaar Michielse eerste nieuw lid van vernieuwde Business Club’, ‘Veth Propulsion ondersteunt de Soos’, ‘Wim Advocaat overleden’, ‘Nieuwjaarsreceptie 2018’, ‘Jubilarissen’, ‘Huishoudelijk Reglement’, ‘Uitkomst Grote Clubactie 2017’, ‘Korfballende voetballers’ en ‘Martin Nouwen, trainer van het tweede’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weekbrief & Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrienden van VV Papendrecht

De ‘Vrienden van VV Papendrecht‘ zorgen er al jaren voor dat de jeugdafdeling extra ondersteuning krijgt. Voor slechts € 50 per seizoen bent u al Vriend van VV Papendrecht. U kunt lid worden als particulier of als familie, gezin of voetbalploeg. Wat krijgt u ervoor terug?

– Indien gewenst een vermelding op het bord van de ‘Vrienden van VV Papendrecht’ dat op een prominente plaats in de kantine hangt;
– U wordt als Vriend van VV Papendrecht vermeld op onze website;
– U wordt elk halfjaar geïnformeerd over de besteding van de opbrengst;
– U ontvangt de speciale digitale publicaties van VV Papendrecht als de Nieuwsbrief, de presentatiegids De Rode V en de VV Papendrecht Voetbalkrant;
– En last but not least: eeuwige dank voor het mogelijk maken van de nodige extra’s voor onze jeugd!

U kunt lid worden door het inschrijfformulier in te vullen dat u kunt afhalen op de club of hier kunt downloaden  >>

Het ingevulde inschrijfformulier kan worden afgegeven in de Commissiekamer of opgestuurd worden:

– Per e-mail naar: de Sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.
– Per post naar: VV Papendrecht, t.a.v. de Sponsorcommissie,  Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.

Uw donatie wordt ieder jaar stilzwijgend verlengd. Mocht u onverhoopt het lidmaatschap willen opzeggen, dan kan dit door vóór 1 juni een briefje te sturen naar één van de bovenstaande adressen. Namens onze (jeugd)leden danken wij u meer dan hartelijk voor uw bijdrage aan onze mooie vereniging. Want alleen met zijn allen kunnen we ervoor zorgen dat VV Papendrecht niet alleen een club is met een mooie historie, maar dat ook die mooie toekomst er komt!

 

Jubilarissen

Op zaterdag 6 januari werden tijdens de Nieuwjaarsreceptie de jubilarissen gehuldigd. Het ging deze keer om liefst 19 man, waaronder sommigen die al meer dan een halve eeuw lid zijn. Cees van der Stelt (links op de foto) is zelfs al meer dan 70 jaar lid van VV Papendrecht. De voormalige speler van Zondag 1 is één van de voetballers van de helikoptervlucht in het voorjaar van 1965 naar Emmen waar Papendrecht 1 om het nationale amateurkampioenschap speelde. Terwijl voorzitter Hans Jonker (rechts op de foto) de jubilarissen toesprak en de bijbehorende speld overhandigde, gaf secretaris Edwin Schreurs eenieder een bos bloemen, geschonken door Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Eén bloemetje kon Edwin aan zichzelf geven vanwege zijn 40-jarige lidmaatschap.

VV Papendrecht feliciteert nogmaals alle jubilarissen en hoopt dat ze onze club nog lang trouw zullen blijven.

25 jaar lid
Bram Blom, T. de Borst, Martijn Brouwer, Marco Keesmaat, Melvin Keesmaat, Johan Keizer en Tom Sterrenburg

40 jaar lid
Ruud van Bergeijk, Ruud van Waardenburg, Arie Versteeg, Gert Soetendal en Edwin Schreurs

50 jaar lid
Addy van der Kolk, Wim van Pelt en Jan de Waal

60 jaar lid
Dick Nederlof, Frits Schorer en Arie Markesteijn

70 jaar lid
Cees van der Stelt

 

Nieuwjaarsreceptie 2018

Op zaterdag 6 januari was de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Het Slobbengors liep al in het begin van de middag flink vol. Tegen half 5 begon voorzitter Hans Jonker in de kantine aan zijn Nieuwjaarstoespraak. Na het welkom heten van de aanwezigen inclusief Erevoorzitter Bram Blom en Ereleden Peter Michielse en Herman Vermeulen begon onze voorzitter aan een terugblik op 2017. Hierin zijn ons vier leden ontvallen, waaronder Erevoorzitter Ad Matena. Sportief gezien was het een wisselend jaar. Bij de senioren pakten Zaterdag 5 en 8 de titel. Papendrecht 1 handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood en staat momenteel in de middenmoot. Zaterdag 2 draait dit seizoen bovenin mee en heeft al een periodetitel op zak. Dat geldt ook voor het vorig seizoen gepromoveerde Zaterdag 3. Bij de junioren staan de hoogste selectieploegen in de subtop. Bij de pupillen gaat het moeizamer. De jeugdcommissie doet er alles aan om dit te verbeteren en probeert in samenwerking met de vrijwilligerscommissie het aantal vrijwilligers uit te breiden. Een grote groep vrijwilligers is hard nodig voor het G-team en die is er gelukkig ook. Voetballend doen de G-voetballers het overigens prima. De meisjesteams hebben het uitstekend gedaan. In het voorjaar werd MO17-1 kampioen en won MO15-1 de KNVB-beker. Hans Jonker had in zijn toespraak alle lof voor de vernieuwde Business Club. Hij liet Nicole de Groen en Christa Luijendijk naar voren komen en riep iedereen op, die lid wil worden van de Business Club, zich te melden bij de dames. Na de huldiging van de jubilarissen sloot de voorzitter zijn toespraak af en gaf hij aan dat alle aanwezigen op kosten van het bestuur een drankje konden halen.
VV Papendrecht bedankt alle aanwezigen voor hun komst en het kantinepersoneel voor hun inspanningen.

 

G1 verslaat Papendrecht 1!

Op zaterdag 6 januari bond Papendrecht 1 de strijd aan met Papendrecht G1. De G-voetballers lieten zien duidelijk verder te zijn in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en schoten uit de startblokken. Ze zetten gelijk veel druk naar voren en daar hadden de mannen van ons eerste veel moeite mee. Hun defensie had het vooral bijzonder lastig met diepe spits Peter. Mede door zijn spelinzicht en doordat hij steeds op de goede plek stond, was het al na een kwartier 4-0 voor G1. Reden voor trainer Peter de Haan om in te grijpen en enkele veranderingen door te voeren. Zaterdag 1 kwam daardoor beter in de wedstrijd en wist de score iets te milderen, maar G1 kon, met de sterk debuterende Bas, Jeffrey en Joel in de gelederen, vrij eenvoudig standhouden. In de slotfase deed Peter de Haan nog een noodgreep door Michael van Rooijen bij G1 mee te laten voetballen, maar ook dat hielp niet. Volgens de begeleidende staf van G1 was Michael geen versterking en komt hij niet in aanmerking voor de basis van onze G-team. Bij de G-voetballers waren de balvaardige dribbelaar Edison en Feyenoord-fan Maikel op schot. Beiden scoorden drie keer. Na een uur spelen maakte de sterk fluitende Bram Blom een einde aan de wedstrijd die eindigde in een 7-4 zege voor G1. We verwachten veel van G1 tijdens de rest van het seizoen!

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Zaterdag 7 klopt Zondagveteranen

Zaterdag 6 januari stond wederom de traditionele openingswedstrijd tussen de Zondagveteranen en Zaterdag 7 op het programma. Een traditie die in stand blijft zolang deze verzameling oude heren de bal nog aan het rollen kan krijgen. Afgaande op de wedstrijd kan dat nog jarenlang het geval zijn. De paar weekjes rust hebben de heren goed gedaan. Goed gemutst stonden zij aan de aftrap. De één met nog wat meer overgewicht dan de ander, maar allemaal gemotiveerd om er een mooi schouwspel van te maken. De veteranen trapten af en lieten de bal soepel rondgaan. Oude krijgers als Peter Michielse en Jaap Suijker hoef je dat niet uit te leggen. Ze etaleren nog altijd een surplus aan techniek, maar staan ook in de duels hun mannetje. Toch was het Papendrecht 7 dat via een messcherpe counter de 1-0 produceerde. Stephen Mouthaan rondde een perfecte aanval meedogenloos af, de veteranen in verbijstering achterlatend. De hondstrouwe fans werden vervolgens op hun wenken bediend. Papendrecht 7 steeg boven zichzelf uit. Combinaties liepen soepel en al snel tekende Stephen Mouthaan voor zijn tweede treffer middels een heerlijke schuiver. Gerrit Schutte, de ervaren spelmaker, toonde het publiek zijn uitgebreide arsenaal aan skills. Arjan van Toor nam het publiek mee naar vroeger tijden met indrukwekkende rushes langs de zijlijn, maar de meest bewonderende blikken waren voor Jos van Giersbergen. De inmiddels 61-jarige vedette speelde een glansrol op deze bijzondere dag. Aannames, voorzetten, one-touchvoetbal … het gehele palet werd geëtaleerd. Het toegestroomde publiek kon de ogen nauwelijks geloven. Tussen alle schoonheid door tekende Etienne intussen voor de 3-0. Een ietwat geflatteerde tussenstand.

Na de rust een ander spelbeeld. De veteranen wisselden en hadden het lekkerste duidelijk voor het laatst bewaard. Peter Luijendijk, Ruud van Bergeijk en Addy van der Kolk lieten zien dat ze het spelletje nog altijd volledig beheersen. Moeiteloos trokken zij de regie naar zich toe. De eveneens ingevallen Bas Weemhoff had de opdracht de – tot dan toe – makkelijk voetballende, maar voorlopig nog iets te zware Teus Baars persoonlijke mandekking te geven. Het tactisch sterke Papendrecht 7 antwoordde met het naar voren schuiven van linksback Guido Donk die bij een aantal zeer gevaarlijke acties betrokken was. Guido lijkt op z’n oude dag steeds meer los te komen. Zijn lichaamsschijnbewegingen zijn dermate onnavolgbaar dat zelfs het publiek regelmatig op het verkeerde been stond. Toch waren het de veteranen die er een slotoffensief uitgooiden. De uitstekend keepende Marc Tenfelde voorkwam echter dat de voetbalpartij weer een wedstrijd werd. Met de nodige safes werd de geplaagde goalie – een hard schot in zijn edele delen was de sympathieke doelman van Zaterdag 7 in de eerste helft nog bijna fataal geworden – toch nog de man van de wedstrijd. Al kon ook hij niet voorkomen dat George Dingemans uit een penalty de eretreffer mocht aantekenen voor Zondag VE1. 3-1 was een enigszins geflatteerde uitslag. De stootkracht van Papendrecht 7 had de doorslag gegeven. Op basis van het veldspel hadden de veteranen meer verdiend, maar zoals in het echte voetbal; het is geen jurysport. Het gaat om de doelpunten. En daarin toonde Zaterdag 7 zich dit jaar beter. Volgend jaar revanche. Op een heerlijk, sportief, gezellig en bovenal gezond jaar voor iedereen!

Meer foto’s van de wedstrijd staan op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

 

Nieuwjaarswedstrijden gaan door

De Nieuwjaarswedstrijden, die op zaterdagmiddag 6 januari op het programma staan, gaan door. Vanwege de regen van de afgelopen periode kan echter nog niet van de natuurgrasvelden gebruikgemaakt worden. De wedstrijden vinden daarom plaats op veld 2, op XtraGrass. De aftrap van het duel tussen de Zondagveteranen en Zaterdag 7  is om 14 uur. Een uur later speelt Papendrecht 1 tegen Papendrecht G1.

 

Eerste voetbaltrainingen op 8 januari

Hoewel het nog wel even gaat duren, voordat de eerste officiële wedstrijden gespeeld gaan worden, beginnen we binnen niet al te lange tijd alweer met trainen. In week 2 kunnen daarvoor de trainingsschoenen weer ondergebonden worden. Dat betekent dat de eerste voetbaltrainingen van 2018 op maandag 8 januari zijn, mits de omstandigheden dat toelaten.