Terug
Berichten eerste kwart 2017

Rabo ClubkasRun op 20 april  (31 maart 2017)

De Rabo ClubkasRun is dit jaar op donderdagavond 20 april. Elke deelnemer ontvangt per ronde van ongeveer 2,5 km van de Rabobank € 1,50 voor de verenigingskas. Iedereen kan deelnemen, dus motiveer familie, buren, collega’s of vrienden om mee te doen. Je mag ook wandelen. Elke ronde dienen stempels verzameld te worden. Zonder stempels is de deelnemerskaart ongeldig. De jeugdloop voor kinderen onder 15 jaar gaat over maximaal 2 rondjes. De overige lopers kunnen maximaal 10 km afleggen. De trainingen gaan in principe niet door zodat je in teamverband kunt deelnemen. Sport, sponsoring en gezelligheid is het motto van de avond.

Start en finish: de atletiekbaan van AV Passaat, Sportpark Oostpolder, Andoornlaan 38.
Starttijd: lopers tot 15 jaar om 18.30 uur, lopers vanaf 15 jaar om 19.30 uur.

Het ingezamelde geld zal voornamelijk gebruikt worden voor de jeugd als activiteiten op de Slotdag en voor het tentenkamp. Dus help ons en loop mee!

 

PapendrechtLegends op 7 april

Op vrijdag 7 april komen de PapendrechtLegends weer in actie op het Slobbengors. VV Papendrecht biedt veteranen de mogelijkheid om lekker zeven tegen zeven te spelen op een half veld. Deelnemers dienen om 20 uur op ons sportcomplex aanwezig te zijn. Twee weken later wordt op sportpark Oostpolder gevoetbald. Ben je 35 jaar of ouder en wil je weer eens een leuk potje voetballen met leeftijdsgenoten? Meld je dan aan. Zowel individuen als teams kunnen zich opgeven. Voor inschrijving en informatie: ppdlegends@gmail.com.


Drechtstreek – Papendrecht tijdens het seizoen 1990-1991.
Van links naar rechts: Ed den Dunnen, Henk van Hemert, Geert de Boer en Arjan van Toor.

 

VV Papendrecht Sponsorcommissie

Onze voetbalvereniging heeft een Sponsorcommissie die de contacten met de sponsoren van VV Papendrecht onderhoudt. Daarnaast heeft de Sponsorcommissie als dofelstelling de brug te zijn tussen het (regionale) bedrijfsleven en VV Papendrecht. De commissie telt momenteel vier leden en is nog op zoek naar versterking!

Teus Baars (links op de foto) 
Teus Baars is de duizendpoot van de commissie. Zo is Teus Bestuurslid Commerciële Zaken en Communicatie, voetballer en sponsor van het befaamde Zaterdag 7, lid van de Technische Commissie èn hoofdsponsor van de club. Tussendoor weet Teus ook nog eens als eigenaar van NoSuchCompany zijn bedrijf te runnen.

Erwin Schuil (op de foto tweede van rechts)
Erwin Schuil is een kind van de club. Naast leider en voetballer van Zaterdag 7 is hij ook de voorzitter van de Sponsorcommissie. Bovendien is Erwin samen met Marco Kluver van Drechtstreek initiatiefnemer van PapendrechtLegends, het 7×7-voetbal voor 35-plussers. Erwin is het eerste aanspreekpunt van de Sponsorcommissie.

Roland Moesman (rechts op de foto)
Met zijn jarenlange ervaring als verkoopdirecteur kent Roland het klappen van de zweep. Net als Erwin ook al sinds zijn jonge jaren voetballend voor de club èn ook een vaste waarde van Zaterdag 7. Maakt wel meer speelminuten dan Erwin en is ook regelmatig aanvoerder.

Hans Jonker (op de foto tweede van links)
Ook Hans Jonker is op het Slobbengors opgegroeid. Net als de andere leden van de commissie speelt ook Hans in het 7evende, al is dit wel zijn laatste seizoen omdat het niet meer te combineren is met zijn twee voetballende kinderen en zijn bestuurlijke ambities bij de club. Met zijn eigen bedrijf TriCasa Vastgoed Beheer is Hans tevens sponsor van VV Papendrecht.

Het werven en onderhouden van sponsors is voor een club natuurlijk van levensbelang. Zo ook voor VV Papendrecht. Om onze huidige en toekomstige sponsoren zo goed mogelijk te kunnen bedienen is de Sponsorcommissie op zoek naar uitbreiding, bij voorkeur met een ondernemer met een netwerk in het (Papendrechtse) bedrijfsleven. Maar uiteraard kunnen ook andere enthousiaste vrijwilligers zich opgeven! Als u interesse heeft, kunt u terecht bij de bovengenoemde personen. Of mailt u ons op: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onbetaalbare krachten binnen een vereniging. Er zijn er velen die op allerlei vlakken hun bijdrage leveren aan de club. Of het nu is als kantinemedewerker, trainer, bestuurslid, leider, commissielid, werkploeglid, terreinknecht, schoonmaker, (assistent-)scheidsrechter, lid van de medische staf of wat dan ook, het zijn allemaal mensen die onze club een warm hart toedragen. Het zijn er echter nooit genoeg, hulp is altijd welkom. Iedereen heeft wel een talent of een professie die onze voetbalvereniging kan helpen om verder te komen. Wacht niet af tot er iemand je vraagt. Kom langs en meld je aan als vrijwilliger bij VV Papendrecht. Dit kan ook per e-mail:

Voorzitter Bram Blom:     voorzitter@vvpapendrecht.nl of
Secretaris Theo Wolters:  secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Spring Break Party op 8 april

De astronomische lente is begonnen. Dit heeft zich ook vertaald in het weer. Wij hopen dan ook dat in het tweede weekend van april al temperaturen worden bereikt van 20 graden. Het lijkt ons daarom een goed idee om met een leuk outdoorfeest officieel het terras van het Rood-Zwarte Plein te openen. Op zaterdag 8 april staan de nodige activiteiten op het programma. Uiteraard beginnen we om half 3 met ons eerste elftal naar de overwinning te schreeuwen tegen Hellevoetsluis in de belangrijke strijd tegen degradatie. Daarna zal buiten worden gebarbecued en getapt. De muziek zal buiten staan, loungestoelen staan klaar en naarmate de avond aanbreekt, worden de vuurkorven aangestoken. Een mooie en vooral gezellige zaterdag 8 april, daar gaan we op hopen.

Tot slot; mocht het weer ons in de steek laten, dan zullen we de Spring Break Party gewoon naar binnen verslepen. Hoe dan ook gaat het een gezellige dag worden.

 

Kledingwinkel VV Papendrecht

Ook dit seizoen is onze kledingwinkel, die gevestigd is in de kantine, weer wekelijks geopend. Iedere zaterdag bent u tussen 9 en 13 uur van harte welkom voor allerlei mooie spullen van VV Papendrecht. Loop eens binnen en zie ons ruime assortiment. Kijk ook eens naar de aanbiedingen of naar sportartikelen van onze kledingsponsor Beltona als kousen, trainingspakken (met of zonder naam), tassen (diverse types, zelfs een rugzak), shirts, broekjes, jassen, scheenbeschermers, keepershandschoenen en allerlei andere zaken. Of wat dacht u van leuke Papendrecht-artikelen zoals een paraplu, cap, horloge, handdoek, sjaal etc. Kom eens vrijblijvend langs.

Cadeautip: een mooi trainingspak met de naam van uw kind erop?

 

Zeer geslaagde Kinderbingo

Op vrijdag 24 maart werd in de kantine een Kinderbingo gehouden voor de D- en E-jeugd inclusief hun begeleiders. Rond 19 uur werd de avond geopend door presentatrice Marika van ’t Zant. Susan Verschuren zorgde voor de trekking van de balletjes. Isette Boudihi van het Activiteitenteam had heerlijke cakejes gemaakt. De hele kantine zat vol. Alle kids waren enthousiast én geconcentreerd. Tevens bleven veel ouders gezellig hangen aan de bar.

      

Er zijn veel prijzen gewonnen. Bij de hoofdprijs was er zelfs een dubbele bingo. Twee jeugdleden hadden een goede bingo. Het gevolg was een spannende loting met als inzet de hoofdprijs. De prachtige, grote Drone was uiteindelijk voor Dirk! Gelukkig was de tweede bingowinnares ook erg blij met het boek van Geronimo Stilton én het gezelschapsspel.

    

    

Veel vrijwilligers waren gekomen om te helpen: top! Voetbalvereniging Papendrecht wil haar dank uitspreken voor Intertoys Dordrecht Centrum voor de vele gesponsorde prijzen. En iedereen bedankt voor de gezellige avond!

    

      

 

VV Papendrecht-Voetbalkrant is uit!

De nieuwe editie van de VV Papendrecht-Voetbalkrant is per post door de gehele gemeente Papendrecht bezorgd. De krant is tot stand gebracht onder redactie van Edwin Schreurs, Dick Verschoor en Jan Willem de Man van de Communicatiecommissie en Erwin Schuil van de Sponsorcommissie en met medewerking van Peter Michielse, Lonneke Michielse, Pieter Bernaards en Erik de Bruin. Edwin Schreurs en Foto Schievink zijn verantwoordelijk voor de foto’s. Hoofdsponsor NoSuchCompany heeft gezorgd voor de vormgeving. De krant is gedrukt door ZPRESS Print en uitgegeven door ZPRESS Sport. In de VV Papendrecht-Voetbalkrant wordt uiteraard uitgebreid aandacht besteed aan onze club. In de krant staat onder meer dat nieuwe leden in het tweede jaar lidmaatschap één kwartaal contributie cadeau kunnen krijgen. Leden die een nieuw lid aanbrengen, kunnen een mooi cadeau tegemoetzien. Ook adverteerders hebben fraaie acties. Zo kunt u met een bon 50% korting krijgen op een product naar keuze van de kaasafdeling van Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht. En bij Carrera Jeans Van de Voort krijgt u op vertoon van de VV Papendrecht-Voetbalkrant 10% korting op de gehele zomercollectie. Als u geen VV Papendrecht-Voetbalkrant heeft, kunt u deze afhalen op de club. U kunt de digitale versie van de krant hier downloaden  >>

Wij wensen u veel leesplezier.

 

19e Weekbrief van seizoen 2016-2017  (22 maart 2017)

De negentiende Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht Voetbalkrant 2017’, ‘Peter de Haan nieuwe hoofdtrainer’, ‘Spring Break Party op 8 april’, ‘VV Papendrecht Sponsorcommissie’, ‘Kinderbingo D- en E-jeugd op 24 maart’, ‘Vrijwilliger van de Maand Maikel Blom’, ‘Gezellige Vrijwilligersavond’ en ‘VOG en vertrouwenspersoon’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

VV Papendrecht Voetbalkrant 2017

Leden van de Communicatiecommissie en de Sponsorcommissie hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe VV Papendrecht-Voetbalkrant. We bedanken Sportcentrum Physique, Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen, Ysbrand de Haas Timmer- & Onderhoudsbedrijf, Peter Kroon van WHAOW Natuursteen, Vlot Opleidingen, Kunstgrasdepot.eu, BENU Apotheek Westpolder, TriCasa Vastgoed Beheer, Woonwinkel Klop, Restaurant bistro wijnbar De Ertepeller, Carrera Jeans Van de Voort, SMG Allround BouwRestaurant De PepermolenRon’s Bloemen- & Kadosjop, Tapperij “Tijdloos”, AVH Computeronderhoud, Ceewood ProductionsTheties Haarzaak, Voetreflexpraktijk Sylvia, RS-Sartoria, BBA Tattoo, Euromax Horeca-apparatuur, Melini Pizzeria & DönerVan Heeswijk Advies, Settlement Drechtsteden, Autobedrijf A&G Autoservice, Paul Tinselboer Design, Stukadoorsbedrijf Hennekes, Jumbo Westpolder Papendrecht, Jumbo Meentpassage Papendrecht en NoSuchCompany  voor het plaatsen van een advertentie in onze krant. De VV Papendrecht-Voetbalkrant wordt vóór het laatste weekend van maart per post door heel Papendrecht verspreid. Houd uw brievenbus in de gaten!

 

20 maart alleen trainen op veld 2 en 4

Als gevolg van de regen is op maandag 20 maart veld 6 afgekeurd voor trainingen. Op de XtraGrass-velden kan wel gevoetbald worden. De trainingen van de F-pupillen gaan gewoon door en worden verspreid over de velden 2 en 4.

 

18 en 19 maart enkele wedstrijden afgelast

Vanwege de flinke hoeveelheid regen die gevallen is, zijn op zaterdag 18 maart thuis de wedstrijden afgelast van Zaterdag 6, JO19-2, JO15-2, JO13-3, JO13-4, JO11-5 en JO11-6. Tevens is de uitwedstrijd van JO9-1 tegen Oranje Wit JO9-1 afgekeurd. Vooralsnog gaan de overige wedstrijden gewoon door. Neem voor de zekerheid contact op met je trainer of leider of kijk op de website naar het wedstrijdprogramma >>
Op zondag 19 maart is de thuiswedstrijd van de Zondagveteranen afgelast.

 

Peter de Haan nieuwe hoofdtrainer

Peter de Haan is vanaf het seizoen 2017-2018 de nieuwe hoofdtrainer van VV Papendrecht. De ervaren trainer, die recent actief was bij onder meer VOC en TOGB, geeft ons de kans de gewenste vervolgstap maken. “We zijn als club enorm trots dat we erin geslaagd zijn zo’n succesvolle en ervaren trainer binnen te halen”, aldus hoofd technische zaken Joop Warner. “Peter heeft een schat aan ervaring, is communicatief sterk en heeft een duidelijk idee over het spel. Met hem denken we de juiste man te hebben aangetrokken om onze talentvolle groep en de aanstormende jeugd komend seizoen een duw in de juiste richting te kunnen geven.” Wij wensen Peter enorm veel succes!

    

      

 

Gezellige Vrijwilligersavond

VV Papendrecht heeft enkele honderden vrijwilligers die ervoor zorgen dat onze club draaiende gehouden wordt. Om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet werd op vrijdag 17 maart de jaarlijkse Vrijwilligersavond gehouden. Al aan het begin van de avond was onze kantine flink vol.

    

Om kwart voor 7 opende Bram Blom middels een toespraak de feestavond officieel. Hij bedankte de vrijwilligers uitvoerig voor al hun inspanningen. Hij gaf aan dat onder leiding van chef-kok Marc de Groen weer allerlei lekkernijen bereid waren, waarna onze voorzitter het buffet voor geopend verklaarde.

    

De aanwezigen konden naast allerlei soorten drinken kiezen uit saté van kip, rundvlees of geit, patat, vele fraai opgemaakte salades, stukken stokbrood en bijlagen als kruidenboter, kroepoek, komkommer, tomaat, ei, mayonaise en pindasaus. De aanwezigen lieten het zich goed smaken. Na het eten bleef het nog lang gezellig. VV Papendrecht bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan het geslaagde festijn.

    

 

Jumbo Sportpunten uiterlijk dinsdag 21 maart inleveren

De afgelopen weken kreeg u als klant van de Papendrechtse Jumbo supermarkten Sportpunten als u daar voor € 10,- of meer aan boodschappen uitgaf. Als u nog Sportpunten hebt liggen, lever die dan uiterlijk dinsdag 21 maart in op de club, zodat de Sportpunten aan ons totaal kunnen worden toegevoegd. Hoe meer Sportpunten VV Papendrecht gespaard heeft, hoe meer geld we ontvangen van Jumbo om te besteden aan sportmaterialen. Alvast bedankt.

 

Vrijwilliger van de Maand Maikel Blom

Maikel Blom is een bekende verschijning op het Slobbengors. De 35-jarige oud-speler van Zaterdag 1 is vanaf zijn zesde levensjaar lid van VV Papendrecht. Maikel zet zich op veel gebieden in voor de club. Bij werkzaamheden op onze accommodatie is hij niet te beroerd om zijn handen uit te mouwen te steken. Zo heeft hij vorig jaar zomer zijn bijdrage geleverd aan het opknappen van het Rood-Zwarte Plein. Verder heeft hij de nodige jeugdteams begeleid. Vorig seizoen leidde hij E3 naar de titel. De kampioenenmaker is dit seizoen als trainer-coach betrokken bij twee ploegen die allebei bovenaan staan, namelijk JO11-1 en MO17-1. Tevens is hij met zijn bedrijf Nexus shirtsponsor van het meidenteam.

Vanwege al zijn inspanningen voor VV Papendrecht is Maikel Blom uitgeroepen tot Vrijwilliger van de Maand maart en heeft hij de bijbehorende bos bloemen ontvangen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop. Bedankt voor je inzet Maikel. We hopen nog vele jaren op je te kunnen rekenen.

 

Kinderbingo voor D- en E-jeugd

Zin in een gezellig avondje uit? Het Activiteitenteam van VV Papendrecht organiseert op vrijdagavond 24 maart een Kinderbingo voor de D- en E-pupillen. Uiteraard zijn weer leuke prijzen te winnen waar iedereen blij van wordt met als klap op de vuurpijl een drone. Veel prijzen zijn beschikbaar gesteld door Intertoys Dordrecht Centrum. De kantine gaat open om 18.45 uur. De eerste bingoronde start om 19.00 uur. In totaal zullen vier rondes gespeeld worden inclusief de superronde waarin de hoofdprijs te winnen is. De Kinderbingo duurt tot ongeveer 21.00 uur.

De lootjes kosten € 0,50 per ronde. Voor de superronde waarbij de drone te winnen is, wordt € 2,00 gevraagd. Uiteraard zorgt het A-team voor een drankje en wat lekkers. Uit eerdere ervaringen weten we dat jeugdleden het leuk vinden om in teamverband te komen, samen met trainers en leiders. Het zou leuk zijn als teambegeleiders hiervoor zouden kunnen zorgen. Wij hopen jullie te zien op 24 maart!

 

Voorlichtingsavond nieuwe wedstrijdvormen pupillen

Zoals u in de media en op de mediakanalen van VV Papendrecht hebt kunnen lezen, begint de KNVB met het invoeren met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen, dat wil zeggen spelers onder 13 jaar. De voetbalbond doet dit volgens eigen zeggen om te kunnen blijven voldoen aan optimaal spelplezier en optimale ontwikkeling van jeugdvoetballers. De spelers onder 9 jaar beginnen ermee in het volgende seizoen, de oudere pupillen in het seizoen 2018-2019. Op dinsdag 14 maart komt een afgevaardigde van de KNVB uitleg geven over het vernieuwde pupillenvoetbal. Om 19.30 uur zijn trainers, leiders, ouders en overige belangstellenden van harte welkom in onze kantine.

 

Nieuwe opzet competitie

In het seizoen 2017-2018 komen er wijzigingen in de aanvang van de competitie. Om zoveel mogelijk rekening te houden met de verschillende zomervakanties heeft de KNVB gekozen voor een landelijke kalender. De competitie gaat hierdoor later beginnen en wel in de 4e week van september. De competitie wordt voorafgegaan door 3 bekerrondes in de eerste drie weken van september. Consequentie van het later beginnen van de competitie is dat deze ook later eindigt en wel in het laatste weekend van mei. Daarna moet nog de nacompetitie worden gespeeld. In de huidige opzet zou dit betekenen dat die zou kunnen doorlopen tot midden juni. Momenteel wordt gekeken of de nacompetitie in een andere vorm gegoten kan worden. Zodra de kalender definitief is, zullen we u verder informeren en hier ook de start van de trainingen op aanpassen.

 

8 maart alles afgelast, 9 maart alleen veld 2 en 4 bespeelbaar

Vanwege de grote hoeveelheid regen die op 8 maart gevallen is, zijn onze voetbalvelden op die woensdag onbespeelbaar. Alle trainingen zijn daarom afgelast, net als de thuiswedstrijd van JO19-1 voor de Dordt Centraal Jeugdbokaal. Op 9 maart zijn de natuurgrasvelden nog onbespeelbaar. Van de XtraGrass-velden kan wel gebruikgemaakt worden. Op die donderdagavond kan daarom alleen gevoetbald worden op de velden 2 en 4. Voor de pupillen die normaal trainen op veld 6, wordt een alternatief trainingsschema opgesteld zodat zij gewoon op één van de XtraGrass-velden kunnen ballen.

 

Achttiende Weekbrief van seizoen 2016-2017  (8 maart 2017)

De achtiende Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Op handen zijnde wijzigingen in het bestuur’, ‘Papendrecht Legends weer van start’, ‘Lentebingo op 24 maart’, ‘Dineren voor Duchenne bij VV Papendrecht’, ‘Blijf Jumbo Sportpunten doneren, ‘Nieuwe biersoorten en prijzen vanaf maart’, ‘Wifi in onze kantine’, ‘Ted Verweij gehaktballenkampioen’, ‘Vrijwilligers’, ‘Nieuwe opzet competitie’ en ‘JO19-1 in de Dordt Centraal Jeugdbokaal’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Blijf Jumbo Sportpunten doneren

Jumbo Supermarkten geeft in totaal 8.500 euro weg aan Papendrechtse sportverenigingen. Tot en met dinsdag 14 maart ontvangt u als klant van Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht bij elke besteding van € 10,- een Sportpunt met een code. U kunt de Sportpunten in de inzamelbox deponeren in de winkel, ze inleveren in de dropbox op de club of ze uiterlijk 21 maart aan ons toewijzen via jumbosparenvoorjesportvereniging.nl. Op die website staat over VV Papendrecht het volgende:

Onze missie
Het bieden van een verenigingssfeer waarin recreatief voetbal, verenigingsactiviteiten, sfeer en respect samengaan voor alle leden. Het is zaak om de vereniging voor jeugd aantrekkelijk te maken. Vanzelfsprekend betekent dat goed kader: goede trainers, goede leiders en een goede organisatie en goed materiaal. Dit materiaal kan onder andere via sponsoring worden verkregen. Via extra sponsoring streven we ook naar het organiseren en realiseren van extra jeugdactiviteiten.
Spaardoel 1: loopladder van 6 meter
Spaardoel 2: Voetbal Derby Star classic super light.
Spaardoel 3: Afbakenschijven hard inclusief houder.

Op dit moment heeft alleen Drechtstreek meer Sportpunten verzameld dan VV Papendrecht. Blijf daarom Sportpunten sparen en help ons voorbij Drechtstreek!

 

PapendrechtLegends weer van start

Aanstaande vrijdag is het weer zover: de eerste avond van de PapendrechtLegends van 2017! De 35-plussers gaan weer lekker zeven tegen zeven spelen op een half veld. Om 20 uur word je verwacht op het Slobbengors voor de eerste avond en de eerste derde helft van het seizoen! Houd alvast de volgende vrijdagavonden vrij in je agenda:

– 10 maart en 7 april op het Slobbengors.
– 24 maart en 21 april op sportpark Oostpolder.

Ben je 35 jaar of ouder en wil je weer eens lekker voetballen tegen leeftijdsgenoten, maar heb je geen eigen team? Meld je gewoon aan, er is plek voor iedereen! Uiteraard kunnen ook volledige ploegen zich opgeven. Voor inschrijving en informatie: ppdlegends@gmail.com.

 

Ted Verweij gehaktballenkampioen!

Onze vrijwilliger Ted Verweij, leider en grensrechter bij Vrouwen 1 en vroeger speler en grensrechter van de Zondagveteranen, maakte naam door het geheel belangeloos braden en verkopen van Broodjes Bal tijdens de Robin Matena Bokaal. De ‘ballen van Ted’ werden daarmee een begrip. Op zaterdag 4 maart maakten ook de inwoners van het zuiden des lands kennis met dit fenomeen toen ons aller Ted het open West-Brabants Oma’s Gehaktballen Kampioenschap op zijn naam wist te schrijven. In een sterk deelnemersveld, waaronder de vroeger van televisie bekende slager Sjef Hendrikx uit Zundert en Rob Geus zelf, wist Ted met zijn ballen de hoofdprijs binnen te halen. Volgens de jury met een “goed op kleur en smaak zijnde bal, gewoon lekker”.

De door Ted meegebrachte, tienkoppige supportersschare was door het dolle heen, net als Ted zelf, en vierde de triomf uitgebreid, de Brabanders in vertwijfeling achterlatend. In café Het Wapen van Roosendaal bleef het nog lang onrustig en gezellig. Ted ging uiteraard weg met de hoofdprijs, een prachtige, massieve pan van Le Creuset, en een dieffenbachia, door Gerrit Schutte persoonlijk uitgezocht.

      

 

4 maart uitwedstrijden bij Pelikaan afgelast, rest gaat door

Op zaterdag 4 maart zijn de uitwedstrijden van Papendrecht 5 en JO7-2 bij Pelikaan afgelast. Alle overige voetbalduels gaan gewoon door.

 

Op handen zijnde wijzigingen in het bestuur

Op de Algemene LedenVergadering (ALV) van 21 november 2016 hebben voorzitter Bram Blom en vicevoorzitter Peter Michielse aangegeven aan hun laatste seizoen als bestuurslid bezig te zijn. Bram Blom heeft er dan in totaal 24 jaar als bestuurslid op zitten, waarvan 13 jaar als voorzitter, en Peter Michielse in totaal 9 jaar, verdeeld over de perioden 1991-1995 en 2012-2017. De vereniging heeft op zeker moment behoefte aan vers bloed en het bestuur heeft daarom dan ook kandidaten voor een bestuurslidmaatschap opgeroepen zich te melden. Reeds kort na de ALV heeft ons lid Hans Jonker zich gemeld bij het bestuur met de ambitie te willen onderzoeken of het voorzitterschap iets voor hem zou kunnen zijn. Na een gesprek heeft het bestuur Hans daarop aangeboden om vanaf januari mee te draaien en zo alle kanten van een eventueel voorzitterschap te proeven en te kunnen beoordelen. Uiteraard is het aan de leden om tijdens de volgende – of indien nodig een eerder ingelaste bijzondere – ALV te bepalen of de eventuele kandidatuur van Hans ook hen bevalt. De eerste indrukken binnen het bestuur zijn in ieder geval goed en er is wederzijds vertrouwen.

Het Bestuur

 

Wel trainen op 2 maart, maar niet op veld 6

Door de grote hoeveelheid neerslag die sinds woensdagavond 1 maart gevallen is, is trainen op veld 6 op 2 maart niet mogelijk. Op de velden 2 en 4 kan wel gevoetbald worden. Voor de pupillen die normaal op donderdagavond op veld 6 actief zijn, wordt een alternatief trainingsschema opgesteld zodat zij gewoon op één van de XtraGrass-velden kunnen trainen.

 

Dineren voor Duchenne bij VV Papendrecht

Op zondag 2 april organiseert voetbalvereniging Papendrecht Dineren voor Duchenne 2. Vorig jaar werd het 20-jarig jubileum van de Robin Matena Bokaal gevierd middels een diner en was Dineren voor Duchenne (DvD) een feit. Dit jaar is de 2e editie van hopelijk een nieuwe traditie. Voetbalvereniging Papendrecht steunt al jaren de Stichting On Wheels en het Duchenne Parent Project. De naam van Duchenne Parent Project prijkt zelfs sinds dit seizoen op de shirts van alle jeugdspelers. Om beide stichtingen nogmaals een (financieel) hart onder de riem te steken staat nu DvD 2 op het programma. Locatie is dit jaar de kantine van VV Papendrecht. Behalve de nieuwe locatie is ook een nieuwe chef-kok aangesteld. Marc de Groen is bereid gevonden om zich geheel belangeloos uit te leven in de keuken met een aantal culinaire hoogstandjes als resultaat. De gasten krijgen een majestueus driegangendiner voorgeschoteld met daarbij 5 consumpties (bier, wijn, fris). Aanvang van het diner is 17.30 uur. De kantine is vanaf 14.00 uur geopend in verband met de topper Ajax-Feyenoord, die rechtstreeks op een groot scherm bekeken kan worden. Voor en na het diner zijn de consumpties voor eigen rekening en kosten €2,- per stuk. Een deel van deze opbrengst gaat ook naar het goede doel. Om de feestvreugde helemaal compleet te maken wordt ook nog gezorgd voor livemuziek, zodat de voetjes van de vloer kunnen. Het totaalpakket van voetbal kijken, vorstelijk dineren en livemuziek wordt u aangeboden voor minimaal €45,- per persoon. Dit bedrag moet vóór eind maart op onderstaand rekeningnummer overgemaakt zijn. Reageer snel, want vol = vol. Bij aanmelding ook aangeven of de voorkeur uitgaat naar een vegetarische smulpartij of dat rekening gehouden dient te worden met een allergie.

Hartelijke groeten, mede namens chef Marc,
Wim   06-11334864

NL 27 INGB 0005325707 ten name van W. Erkelens onder vermelding van DvD2

P.S. Mocht je niet mee kunnen of willen dineren, dan is het altijd mogelijk om een donatie voor het goede doel te doen. De jongens met Duchenne zijn er heel erg blij mee.

U kunt de informatie ook hier downloaden  >>

 

 

Wifi in onze kantine  (28 februari)

Vanaf heden beschikt VV Papendrecht in de kantine over een wifihotspot van de KPN. Dat betekent dat iedereen daar voortaan draadloos en gratis het internet op kan. We hopen dat menigeen van de uitbreiding van de service aan onze leden en gasten gebruik zal maken.

 

Trainingen afgelast op 27 februari

Het KNMI heeft voor 27 februari tot halverwege de avond Code Geel afgekondigd vanwege buien die gepaard gaan met onweer, hagel en zware windstoten. Buitenactiviteiten kunnen er hinder van ondervinden. Opgeroepen wordt om open water en open gebied te mijden en niet te schuilen onder bomen. Om die reden zijn de trainingen voor maandagavond afgelast.

 

Nieuwe biersoorten en prijzen vanaf 1 maart

Zoals velen van jullie ongetwijfeld hebben gemerkt of gehoord, is VV Papendrecht recentelijk van brouwer veranderd. Heineken is verruild voor AB InBev. Onlangs zijn de eerste biertjes Hertog Jan getapt. Vanaf 1 maart gaan we met het tankbier over van Heineken op Jupiler en zullen de Heineken-zuilen vervangen zijn door Jupiler-zuilen. Aangezien de glazen van Jupiler en Hertog Jan bijna 15% meer inhoud hebben dan Heineken-glazen, namelijk 0,25 liter tegenover voorheen 0,22 liter, zijn de prijzen vanaf 1 maart aangepast. Jupiler (0,25 liter) kost € 1,70 en Hertog Jan (0,25 liter) € 1,85.

Het bestuur

 

Liza van der Most terug bij Oranje

Liza van der Most is voor het eerst sinds ruim twee jaar weer uitgenodigd voor de Nederlandse vrouwenploeg. De 23-jarige speelster van Ajax, koploper in de Eredivisie Vrouwen, begon met voetballen bij de jeugd van onze club, waar ze tot en met de D-pupillen in jongensteams speelde. Liza neemt begin maart met de OranjeLeeuwinnen deel aan het toernooi om de Algarve Cup. In Portugal zijn China, Australië en Zweden de tegenstanders. VV Papendrecht wenst Liza veel succes en hoopt dat ze zich in de selectie kan spelen die komende zomer een gooi gaat doen naar de titel tijdens het Europees Kampioenschap in eigen land.

 

22 en 23 februari alles afgelast

Vanwege de overvloedige regenval zijn voor woensdag 22 februari alle trainingen afgelast. Ook de oefenwedstrijd die Papendrecht JO19-1 op het Slobbengors zou spelen tegen SC Feyenoord (AV) JO19-1, gaat niet door. Voor donderdagavond 23 februari heeft het KNMI Code Oranje afgekondigd vanwege een westerstorm die, behalve voor regen, zorgt voor zware windstoten die gevaar kunnen opleveren. Om die reden zijn alle trainingen afgelast. De kantine is overigens gewoon geopend vanaf 20.30 uur.

 

Zeventiende Weekbrief van seizoen 2016-2017  (22 februari)

De zeventiende Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘Mark Weel vertrekt per direct’, ‘Vrijwilligersavond op 17 maart’, ‘Nieuwsbrief 5 is uit’, ‘Win extra Sportpunten Jumboactie’, ‘VVP-leden weten weer een goed feestje te bouwen’, ‘VV Papendrecht bij het Sportgala’, ‘Nieuwe trainer Zaterdag 2’, ‘Aanleg Park Slobbengors’, ‘Wedstrijdbal sponsoren’, ‘Liza van der Most terug bij Oranje’ en ‘Tussenstand Voetballer van het Jaar’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrijwilligersavond op 17 maart

De vele vrijwilligers van VV Papendrecht zorgen ervoor dat alles bij onze club op rolletjes loopt. Om hen te bedanken voor hun inzet wordt ook dit jaar op ons sportcomplex een Vrijwilligersavond georganiseerd met een hapje en een drankje. Deze keer is het bijeenzijn op vrijdag 17 maart. Op de gezellige Saté-avond zijn ook de partners van de VVP-vrijwilligers van harte welkom. De deuren van de kantine gaan om 18 uur open. Vanaf 18.30 uur begint de Vrijwilligersavond.

We proberen elke VVP-vrijwilliger persoonlijk uit te nodigen, maar mocht u als VVP-vrijwilliger nog niet benaderd zijn en het samenzijn graag willen bijwonen, dan kunt u zich opgeven in de Commissiekamer of via: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Mark Weel vertrekt per direct

Het bestuur van voetbalvereniging Papendrecht heeft zich gedwongen gevoeld per direct afscheid te nemen van hoofdtrainer Mark Weel. Dat heeft niets te maken met de huidige mindere prestaties van het eerste elftal. Het heeft wel te maken met het feit dat Weel, ondanks mondelinge afspraken met het bestuur voor volgend seizoen en vastgelegde bevestigingen daarover per e-mail, besloten heeft om met ingang van het volgende seizoen in dienst te treden van VOC. Daar komt nog eens bij dat Weel hierover het bestuur pas heeft ingelicht nadat spelersgroep, begeleiding en sommige toeschouwers al op de hoogte waren. Het vertrouwen dat het bestuur tot dusver steeds in Mark Weel uitgesproken had, is door de handelswijze van de trainer volledig verdwenen. Ondanks gemaakte afspraken met onze club, toch met een andere vereniging in zee gaan, en vervolgens niet eerst daarover in gesprek gaan met de werkgever (i.c. het bestuur) is onaanvaardbaar, en heeft tot deze beslissing geleid. In overleg is met assistent-trainer Vincent de Klerk afgesproken dat hij het lopende seizoen als hoofdtrainer afmaakt. Uiteraard wensen wij hem en het eerste elftal veel succes toe bij het strijden voor lijfsbehoud in de tweede klasse.

Het Bestuur

 

VVP-Leden weten weer een goed feestje te bouwen

Het blijft toch altijd weer gezellig. Ondanks de tegenvallende resultaten van het eerste mocht dit op zaterdag 18 februari de pret niet drukken. Spelers, supporters, vrijwilligers en andere aanwezigen bouwden weer een spetterend feest met elkaar. Met de hits uit de jaren 90 en 00 knallend uit de speakers die gedraaid werden door DJ Karsten, maakte eenieder onder een hapje en een drankje het goed gezellig met elkaar. Zo gezellig dat om 22 uur (het feest zou eigenlijk tot 21 uur duren) de mensen door het kantinepersoneel langzaam maar zeker vriendelijk verzocht werden om het feestje ergens anders voort te zetten. De karaoke-apparatuur werd niet door iedereen gebruikt, maar diegenen die het deden, waaronder onze eigen voorzitter Bram Blom, brachten veel hilarische momenten voort. Verder was er ook een uitgebreide wijnproeverij waarbij zeker 40 tot 50 mensen hun favoriete wijn hebben ingevuld. Het was leuk dat behoorlijk wat mensen de wijnen met enthousiasme hebben geproefd en hun voorkeur ingevuld. Zo snel wordt mogelijk een selectie gemaakt van wijnen die de vereniging voortaan gaan schenken. Tot slot nog een grote dank aan de (bar-)vrijwilligers die het feest weer hebben mogelijk gemaakt, maar ook bijvoorbeeld op de late zaterdagavond, zondag en maandag de kantine weer hebben opgeruimd en schoongemaakt. Zonder hen zouden dit soort feesten niet georganiseerd kunnen worden, bedankt!

 

Win extra Sportpunten Jumboactie

Eerder hebben we een oproep gedaan om onze voetbalvereniging te helpen door in het kader van de actie Sparen voor je Sportvereniging bij de Papendrechtse Jumbo supermarkten Sportpunten te verzamelen. U kunt extra Sportpunten verdienen door een foto met clubleden te maken waarop te zien is dat jullie van VV Papendrecht zijn. Wees creatief en verdien daarmee 25 punten. Plaats de foto op de Facebook-pagina van Jumbo Meentpassage Papendrecht en laat deze zoveel mogelijk liken en daarbij natuurlijk ook even aan de likers melden dat ze Jumbo Meentpassage Papendrecht ook liken. Succes!!

 

Wedstrijdbal sponsoren

Bij alle thuiswedstrijden van ons eerste elftal bestaat de mogelijkheid om de wedstrijdbal te sponsoren. De Pupil van de Week heeft de eer om even voor aanvang van het voetbalduel bij de opkomst van de beide elftallen de bal het veld op te dragen. Bent u geïnteresseerd om onze club te steunen door uw naam te verbinden aan de wedstrijd en de bijbehorende bal, dan kunt u contact opnemen met de sponsorcommissie: sponsor@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht bij het Sportgala

Woensdag 15 februari werd het Sportgala Papendrecht gehouden in theater De Willem. Naast de categorieën Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar waren er de categorieën Sporttalent en Sporttalentploeg. Ook werd een aanmoedigingsprijs uitgereikt en werden vrijwilligers in het zonnetje gezet. Als eerste van VV Papendrecht mocht het G-team het podium op. De groep ontving de aanmoedigingsprijs. Alle voetballers, inmiddels zo’n 18, ontvingen een medaille. Trots verlieten de aanwezige G-spelers het podium. Vervolgens was het de beurt aan de vrijwilligers. Onze club had Mariska van ’t Zant en Patrick Benjamins aangemeld. Beiden mogen zich Vrijwilliger van het Jaar noemen. Ze kregen de daarbij behorende versierselen van de burgemeester uitgereikt. Ook zij verlieten vol trots het podium. Als laatste van VV Papendrecht mochten de spelers van C1 van het seizoen 2015-2016 op het podium komen. Zij streden met Flits-meisjes C1 (volleybal) en Top-meisjes 11-17 jaar (tennis) om de prijs Sporttalentploeg van 2016. De prijs ging naar de tennismeisjes. C1 werd verdienstelijk 2e. Een prachtig sportgala was voorbij, een mooie avond voor alle sporters. VV Papendrecht feliciteert alle winnaars in de diverse categorieën.

(Foto: Dirk Werkman)

 

Vrijwilliger van de Maand Thomas van der Kaap

Thomas van der Kaap is de Vrijwilliger van de Maand februari. Thomas is al meer dan 26 jaar lid van VV Papendrecht en heeft de hele jeugd doorlopen. De oud-speler van Zaterdag 1 heeft vele functies gehad binnen onze club, voornamelijk bij de jeugdafdeling. Dit seizoen is hij leider, verslaggever en fotograaf van JO11-1, waar zijn zoon Jelte op het doel staat. Daarnaast is Thomas assistent-trainer bij MO17-1. Zijn jarenlange inzet voor onze voetbalvereniging is beloond met een prachtige bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

Aanleg Park Slobbengors

VV Papendrecht heeft wederom met de gemeente overlegd met betrekking tot de werkzaamheden op het Slobbengors. De rood-witte linten hebben weliswaar een waarschuwende werking, maar bleken niet afdoende te zijn. Daarom zijn zowel tussen de sloot en de velden 2, 3 en 4 alsmede tussen de vijver en veld 6 bouwhekken geplaatst.

    

    

Voor de ballen die toch nog in het water belanden, zijn inmiddels nieuwe ‘ballenhengels’ in de maak. Verder worden ideeën ontwikkeld voor een goede afscherming zodra het parkje klaar is.

    

Onderstaande schets geeft een idee hoe het Slobbengors er op termijn gaat uitzien.

 

Nieuwsbrief 5 is uit

De vijfde Nieuwsbrief van VV Papendrecht is verschenen. Deze staat in het teken van het trainingskamp aan de Spaanse kust van Papendrecht 1. Daarnaast bevat Nieuwsbrief 5 de nodige nieuwsberichten, bijvoorbeeld over het Kledingplan, uitgevoerde werkzaamheden, jubilarissen en de Werkploeg. VV Papendrecht geeft minstens tweemaal per jaar publicaties uit voor het grote publiek in de vorm van de VV Papendrecht-Voetbalkrant, het tijdschrift De Rode V en/of de Nieuwsbrief. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina ‘Nieuwsbrief, Krant & Glossy‘ te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Vanaf die pagina kunt u tevens verschenen publicaties inzien en downloaden.

 

11 en 12 februari alles afgelast, kantine zaterdagmiddag geopend

De KNVB heeft vanwege de veldcondities alle officiële wedstrijden van het district West II voor het tweede weekend van februari afgelast alsmede die van het district Zuid I in de B-categorie. Ook de duels van de ploegen uit de A-categorie zijn afgekeurd. De kantine is overigens zaterdagmiddag 11 februari gewoon geopend vanaf half 2.
Let op: het KNMI heeft voor zaterdag code geel afgegeven vanwege mogelijke gladheid door lichte sneeuwval of bevriezing van natte weggedeeltes. Wees dus voorzichtig als u naar het Slobbengors komt.

 

Help VV Papendrecht met Jumbo Sportpunten

Tot en met dinsdag 14 maart 2017 kan bij Jumbo Supermarkten gespaard worden voor sportverenigingen. Ook VV Papendrecht doet mee met deze actie. Samen met je familie, vrienden en teamgenoten kan je als klant van Jumbo sparen voor sportartikelen en ander relevant materiaal, zoals trainingspionnen, doelen, ballen of zelfs speeltoestellen.

Hoe werkt de actie?
Voor de actie ‘Sparen voor je Sportvereniging’ stelt Jumbo onder de deelnemende sportverenigingen in de regio een te verdelen budget beschikbaar. Aan het einde van de actie wordt het beschikbare budget over alle deelnemende sportverenigingen verdeeld op basis van het aantal ontvangen sportpunten. Iedere sportvereniging krijgt dan een cheque uitgereikt waarmee aankopen (zonder of met bijbetaling) kunnen worden gedaan uit een grote selectie (sport)artikelen van gerenommeerde leveranciers.

Hoe kan jij VV Papendrecht helpen?
Tijdens de actieperiode ontvang je als klant van Jumbo Westpolder Papendrecht en Jumbo Meentpassage Papendrecht bij elke besteding van € 10,- een Sportpunt met een code. Je kan eenvoudig de punten toewijzen aan onze club via de website jumbosparenvoorjesportvereniging.nl  >>
Maar je kan jouw gespaarde Sportpunten ook inleveren bij ons op de vereniging. Bij de ingang van de kantine staat een dropbox waarin je ze kunt achterlaten. Hoe meer punten we verzamelen, hoe meer er kan worden besteed aan sportartikelen en ander relevant materiaal.

Alvast bedankt voor jullie bijdrage!

 

KNVB drukt wijzigingen jeugdvoetbal door

Ondanks grote weerstand van verenigingen en diverse gerenommeerde trainers gaat de KNVB wijzigingen in het pupillenvoetbal doorvoeren. In de media is hier al volop aandacht aan geschonken. Ook wij hebben in bijeenkomsten en enquêtes aangegeven het niet eens te zijn met de wijzigingen en de huidige opzet te willen handhaven. Met ingang van het volgende seizoen wordt in het amateurvoetbal gestart met de nieuwe wedstrijdvormen. Het advies is kinderen Onder de 6 jaar 2 tegen 2 te laten spelen en die Onder de 7 jaar 4 tegen 4. Volgens de plannen gaan de pupillen Onder 8 en Onder 9 jaar partijtjes van 6 tegen 6 spelen op een kwart veld. Komende weken moet duidelijk worden welke wijzigingen er komend seizoen gaan plaatsvinden en wat de impact hiervan is.

 

Zestiende Weekbrief van seizoen 2016-2017  (8 februari)

De zestiende Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is verschenen. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ’90’s & 00’s Karaoke-Feest’, ‘Vrijwilliger van de Maand Thomas van der Kaap’, ‘Help VV Papendrecht met Jumbo Sportpunten’, ‘Trainer voor Zaterdag 2 gezocht’, ‘Complimenten onderhoudsploeg’, ‘Waterpartijen Park Slobbengors’, ‘Europees kampioenschap vrouwen’, ‘KNVB drukt wijzigingen jeugdvoetbal door’ en ‘BOB Wintercampagne’.

We ondervinden momenteel helaas problemen met het versturen van de Weekbrief. Deze is daarom voorlopig alleen te bekijken via uw browser  >>
Zodra de problemen verholpen zijn, wordt de Weekbrief alsnog per e-mail verzonden.

Update: de problemen zijn verholpen, de Weekbrief is naar de abonnees verstuurd.

De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Waterpartijen Park Slobbengors

Momenteel wordt op het Slobbengors hard gewerkt aan de aanleg van een park dat op de plaats komt van het voormalige veld 5 en het pupillenveld. Dit parkje wordt voorzien van de nodige waterpartijen.

    

Enkele van deze waterpartijen liggen zeer dicht bij onze velden 2, 3, 4 en 6 en zijn nog dusdanig open dat daar afgezwaaide ballen in terecht kunnen komen. Een ongewenste situatie die bovendien het nodige gevaar op kan leveren. Wij zijn in gesprek met de gemeente om hiervoor met spoed afdoende maatregelen te treffen.

    

    

 

Team van de Week: De Werkploeg

In de rubriek ‘Team van de Week’ wordt een groep van VV Papendrecht in de spotlights geplaatst zodat het grote publiek kennis kan maken met de verschillende ploegen van onze club.
Deze keer geen voetbalelftal als Team van de Week, maar de Werkploeg. Een belangrijk team van onze voetbalvereniging, dat onder leiding van Erevoorzitter Ad Matena al jarenlang op het hoogste niveau presteert en uit vele sterren bestaat. Het is lastig om namen te noemen, want voordat je het weet vergeet je een belangrijke pion. Het aantal projecten dat zij hebben uitgevoerd in de loop der jaren, is niet meer te tellen. Vrijwel dagelijks zijn ze op het Slobbengors in de weer om onderhoud te plegen en hun bijdrage te leveren aan allerlei projecten. Of het nu gaat om de bouw, af-, verbouw of renovatie van onze panden, het aanbrengen van nieuwe stoeltjes op de tribune, het plaatsen van toestellen in ons speeltuintje, het opknappen van ruimtes in onze gebouwen, het verven van het worstenhok en andere objecten, het herinrichten van het Rood-Zwarte Plein, het uitvoeren van schoonmaakklussen, werkzaamheden met betrekking tot elektra, de douches of reclameborden, de Werkploeg geeft altijd acte de présence. De Werkploeg is derhalve een onmisbaar team dat door hun prestaties onze accommodatie op het gewenste niveau houdt. De onderhoudsploeg kan uiteraard altijd nieuwe mensen gebruiken. Hebt u ook interesse om toe te treden tot deze elitetroep? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld per e-mail: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl

 

Bert Duthler

Bert Duthler, voormalig eerste-elftalspeler en al jaren actief binnen onze vereniging als hersteltrainer bij het eerste en tweede elftal, kampt reeds geruime tijd met hartproblemen. Op dit moment herstelt hij in het Erasmus MC van een zware operatie, waarin hij ter overbrugging van de periode naar een donorhart een zogenaamd steunhart heeft gekregen. Dit is een pomp die het eigen hart ondersteunt bij het rondpompen van bloed door het lichaam. Het herstel gaat langzaam, dus Bert zal nog wel enige tijd in het ziekenhuis moeten blijven. Bert laat weten zeer dankbaar te zijn voor alle blijken van steun die hij vanuit onze vereniging ontvangt. Via Mark Kalishoek blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen bij Bert, waarvoor onze dank. Op bezoek gaan is beperkt en wordt door Berts vrouw gereguleerd, maar kaartjes ter attentie van hem worden zeer op prijs gesteld.
Adresgegevens: Bert Duthler, Erasmus MC, Thoraxcentrum, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam.
Uiteraard wensen wij Bert en zijn gezin alle sterkte en herstel toe.

Het bestuur

 

Zaterdag 8 afgelast, rest gaat door

Vanwege de regen is de thuiswedstrijd van Zaterdag 8 tegen Sliedrecht 10, die op zaterdag 4 februari om 14.30 uur op het programma stond, afgelast. Alle overige wedstrijden gaan gewoon door.

 

BOB Wintercampagne

Enige tijd terug is de BOB Wintercampagne van start gegaan. Doel ervan is automobilisten te stimuleren op een zo vroeg mogelijk moment aan hun directe sociale omgeving op de alcohollocatie kenbaar te maken dat ze Bob zijn. Dit schept duidelijkheid over het voornemen van Bob om geen alcohol te drinken en na afloop veilig naar huis te rijden. En van groot belang, want bij bijna een kwart van de verkeersongevallen met ernstige slachtoffers is drank in het spel. Alcohol zorgt ervoor dat je slechter ziet. Rood licht wordt minder duidelijk en het blikveld wordt kleiner (tunnelzicht). Je gaat ook trager reageren. Door alcohol denk je vaak dat je alles perfect onder controle hebt, terwijl dat in werkelijkheid juist niet zo is. In het verkeer zijn dat soort beperkingen levensgevaarlijk.

De centrale boodschap van de campagne luidt ook deze keer: “Ben je BOB zeg het Hardop”.

 

90’s & 00’s Feest

Langzaam maar zeker ontwaakt iedereen uit zijn winterslaap, ook wel de winterstop genoemd. Als we de weerberichten mogen geloven, zijn de vorstdagen achter de rug en dat betekent dat we eindelijk kunnen beginnen met de tweede seizoenshelft. Dat betekent ook direct de aankondiging van het eerste feest in 2017. Het nieuwe VV Papendrecht-feest gaat plaatsvinden op zaterdag 18 februari. Op die dag speelt Papendrecht 1 om 14.30 uur tegen Nieuwenhoorn 1. Daarna kunnen we losbarsten met een heuse 90’s & 00’s Party! Terug naar steengoede of juist superfoute nostalgische muziek, waar eenieder op los kan gaan. Onze huis-DJ Karsten zal het feest begeleiden, maar hij gaat dit keer hulp krijgen van jullie. Want iedereen kan zijn of haar zangtalenten tonen. Dit is mogelijk doordat we een prachtige Karaoke-machine hebben geregeld waar alle liedjes ingezet en meegezongen kunnen worden. Dus kom zaterdag 18 februari eerst naar de wedstrijd van ons eerste elftal en daarna naar de kantine voor het 90’s & 00’s Karaoke-Feest!

 

Complimenten onderhoudsploeg

De afgelopen periode is er weer hard gewerkt op het Slobbengors. De gemeente heeft de ballenvanger achter het doel van het hoofdveld aan de kant van veld 2 die vorig jaar na een najaarsstorm was omgevallen, weer overeind gezet.

    

Verder is de plaatsing van de nieuwe omheining om het hoofdveld afgerond. Ondanks het koude weer heeft de werkploeg daarna de reclameborden op hun plek gehangen. Dat was nog een hele klus, aangezien de huidige reclameborden te dik zijn voor het nieuwe bevestigingssysteem. Daarom moest van elk reclamebord de onder- en bovenkant middels frezen dunner gemaakt worden, voordat ze in het hekwerk gezet konden worden.

    

    

De onderhoudsploeg heeft nog een groot karwei geklaard en wel de nodige werkzaamheden in ons kleedkamercomplex. Zo is de warmwatervoorziening gerepareerd. Door aanpassingen en het trekken van nieuwe leidingen moet het probleem van koud douchewater zijn opgelost.
VV Papendrecht bedankt de onderhoudsploeg voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

 

Europees kampioenschap vrouwen  (31 januari 2017)

Zoals onze voorzitter Bram Blom in zijn Nieuwjaarstoespraak heeft medegedeeld, is het Slobbengors kandidaat als trainingsaccommodatie voor het Europees kampioenschap vrouwen dat in juli in Nederland wordt gehouden. Ons voetbalcomplex is hiervoor zowel door de KNVB als door de UEFA goedgekeurd. Helaas heeft op dit moment geen van de deelnemende landen Papendrecht gekozen als trainingsaccommodatie.

 

30 januari alleen trainen op veld 2 en 4, niet op 6

Doordat de vorstperiode is opgevolgd door een etmaal met regen, is veld 6 op maandag 30 januari onbespeelbaar. Op dat veld kan daarom niet getraind worden. De trainingen op de velden 2 en 4 gaan wel gewoon door.

 

Zet een streep door discriminatie!

Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans, van jong tot oud, genieten op een veilige en plezierige manier van de grootste en leukste sport van Nederland. Voetbal is van iedereen en voor iedereen. Maar voetbal is een afspiegeling van de maatschappij. Helaas wordt het voetbal daarom nu en dan geconfronteerd met maatschappelijke spanningen, zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis in het voetbal. We vinden het belangrijk dat iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur, zich welkom blijft voelen in het voetbal. Daarom steunen de KNVB, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie samen met het gehele voetbal en minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de campagne: ‘Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie‘. De boodschap is niet zozeer bedoeld om degenen aan te spreken die discrimineren, maar verenigt juist de 99% normale voetballiefhebbers die het ook zat zijn geassocieerd te worden met kwetsende en discriminerende uitingen in het voetbal. Door een koppeling te maken tussen de campagne van de rijksoverheid en de verbindende kracht van voetbal versterken we de eensgezindheid in het voetbal.
Samen spreken we ons uit tegen discriminatie.

 

28 januari bijna alles afgelast, kantine ’s middags open

De KNVB van het district Zuid I heeft vanwege de vorst van de afgelopen periode voor zaterdag 28 januari alle officiële wedstrijden in de B-categorie afgelast. Ook de competitiewedstrijden van de ploegen uit de A-categorie, Zaterdag 1, Zaterdag 2 en JO19-1, zijn afgekeurd, net als de meeste oefenduels. De oefenwedstrijd van Vrouwen 1 bij Noordeloos gaat wel door. Als alternatief speelt Papendrecht 1 een oefenwedstrijd tegen De Zwerver. De aftrap op sportpark De Schans in Kinderdijk is om 14.45 uur. Overigens is onze kantine, net als alle zaterdagen, ’s middags vanaf 13.30 uur geopend.

 

De voetbalkunsten van Bailey de Regt

Bailey de Regt, die een half jaar geleden onze jeugdopleiding heeft ingeruild voor die van FC Dordrecht, kan veel met een bal kan, ook op het gebied van freestylevoetbal. Dat is te zien in een filmpje genaamd The Kick-Off, dat op Youtube staat  >>
Het filmen en editen is gedaan door Björn van der Starre van BjornGraphics.
Hebt u ook een leuk filmpje, een wedstrijdverslag, een nieuwsfeit, leuke foto’s, of andere wetenswaardigheden, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

26 januari alleen trainen Zaterdag 1 en 2, rest afgelast

Vanwege de vorst zijn onze velden op donderdag 26 januari praktisch onbespeelbaar. De meeste trainingen zijn daarom afgelast. Alleen de trainingen van Zaterdag 1 en 2 gaan door.

 

Vijftiende Weekbrief van seizoen 2016-2017  (25 januari 2017)

De vijftiende Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken en het Team van de Week, onder meer de volgende artikelen: ‘Kantine elke zaterdag geopend’, ‘Nieuw hek rond hoofdveld’, ‘Omploegen veld 5’, ‘Spelerspas verlengen of aanvragen’, ‘Respect voor de trainers’ ‘Vincent de Klerk verlaat VV Papendrecht’ en ‘De voetbalkunsten van Bailey de Regt’. Tot slot wordt in de Weekbrief uitgebreid aandacht besteed aan het trainingskamp van Papendrecht 1 in Torremolinos. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Respect voor de trainers

Binnen elke vereniging zijn vele vrijwilligers actief. Elke vrijwilliger is even waardevol. De trainers hebben echter mijn respect. Twee keer per week op het veld, in weer en wind. Werken met mini’s die alles nog moeten leren, werken met pupillen die weleens lastig kunnen zijn, werken met junioren die eigenwijs zijn, werken met mannen die alles beter weten, werken met vrouwen die soms andere dingen belangrijker vinden, werken met G-voetballers die weleens nukken hebben. Kortom, een groep vrijwilligers binnen de club waarvoor ik mijn petje afneem.

VV Papendrecht kan altijd (assistent-)trainers gebruiken. Interesse? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld via e-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Een andere vrijwilliger

 

Omploegen veld 5

Half januari is gestart met het omvormen van het voormalige pupillenveld en veld 5 tot een park. Eerst werden de bomen omgezaagd die tussen veld 2 en veld 5 stonden. Daarna zijn twee graafmachines aangevoerd. Daarmee wordt het deel van veld 5 omgeploegd dat grenst aan de velden 2 en 6. In een latere fase worden de rest van veld 5 en het pupillenveld aangepakt.

    

    

    

    

 

Nieuw hek rond hoofdveld

In de derde week van januari is gestart met het vervangen van het hekwerk rond het hoofdveld. Om te beginnen werden de reclameborden verwijderd, waarna het oude hek uit de grond werd gehaald door Aannemersbedrijf A. Blom en Zonen van voorzitter Bram Blom. De gemeente zorgde voor de aanleg van de nieuwe omheining. Eerst werden de palen ervan in de grond geplaatst. Om het hekwerk compleet te maken werden daarna de verbindingen tussen de palen aangebracht. In een later stadium worden alle reclameborden opgehangen.

    

    

    

    

    

    

 

21 en 22 januari bijna alles afgelast, kantine open

De KNVB district Zuid I heeft voor zaterdag 21 januari alle competitiewedstrijden in de B-categorie afgelast. Ook de oefenwedstrijden van Zaterdag 1 en 2 zijn geschrapt. Op het Slobbengors wordt weliswaar niet gevoetbald, maar de kantine is zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur gewoon geopend. De competitiewedstrijd van JO19-1 bij Unitas’30 gaat wel door. Ook de competitiewedstrijd van Zondag 2 van zondag 22 januari is afgekeurd.

 

Afgelastingen 18, 19 en 20 januari

Door de vorst in de derde week van januari zijn onze voetbalvelden stijf bevroren. De oefenwedstrijd die JO11-1 op woensdag 18 januari op het Slobbengors zou spelen tegen Feyenoord JO11-1, is daarom afgekeurd. Ook de trainingen van woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag 20 januari zijn daardoor afgelast.

 

VV Papendrecht in de media

De laatste tijd is VV Papendrecht volop in het nieuws. Zo kwam vorige maand VoetbalJournaal Alblasserwaard editie najaar 2016 uit met zowel op de voorpagina als op pagina 5 aandacht voor onze club. In het Papendrechts Nieuwsblad van week 3 van 2017 wordt zowel op de voorpagina als op de voorlaatste pagina bericht over het trainingskamp van ons eerste naar de Spaanse zon inclusief de oefenwedstrijd tegen eersteklasser SHO, dat geleid wordt door voormalig VV Papendrecht-trainer Richard Middelkoop. Tevens staat er een artikel over op de Facebook-pagina en de website van de krant.

 

Steun Bert Duthler!

Voormalig speler van Zondag 1, medisch begeleider en assistent-trainer van de zaterdagselectie en oer-VV Papendrechter Bert Duthler heeft onlangs een zeer zware hartoperatie ondergaan. De operatie is technisch geslaagd, maar Bert verblijft nog wel enige tijd in het ziekenhuis en wacht nog een lange en zware revalidatie. VV Papendrecht wenst Bert en zijn gezin veel sterkte. We zouden het leuk vinden dit te laten blijken door Bert te overstelpen met kaarten. De adresgegevens zijn:
Erasmus MC, t.a.v. Bert Duthler, ICV 1, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam.

Dus steun Bert en stuur hem een kaart!

 

Onze Vrijwilliger in Oranje

Het voetbal wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers. Speciaal om deze groep helden in het zonnetje te zetten komt de KNVB met een actie: nomineer vóór dinsdag 31 januari een vrijwilliger, dan maakt hij of zij kans om mee te draaien met Oranje bij de wedstrijd Nederland – Italië op 28 maart 2017 in de Amsterdam Arena. Vrijwilligers moeten minimaal de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Aanmelden kan door hier te klikken  >>
Geef bij de aanmelding aan waarom juist deze vrijwilliger een plek in Oranje verdient en voeg daarbij een foto van hem of haar toe. Alle foto’s worden gebruikt om de vrijwilligers een gezicht te geven voor de campagne ‘Vrijwilligers Bedankt’. Begin maart wordt de voorselectie van 23 vrijwilligers onthuld die kans maken op de hoofdprijs. Deze 23 toppers mogen allemaal naar Nederland – Italië. De winnaars worden halverwege maart op een bijzondere manier bekendgemaakt. Als dank voor uw nominatie biedt de KNVB u de mogelijkheid om met uw vrijwilliger naar Nederland – Italië te gaan. In de bevestiging van de nominatie ontvangt u 25% korting op uw tickets.

 

Vincent de Klerk verlaat VV Papendrecht

Vincent de Klerk, speler en assistent-trainer van Papendrecht 1, verlaat onze voetbalvereniging aan het eind van het seizoen. Vincent was vooral succesvol als trainer van de nodige jeugdteams. Zo loodste hij vorig seizoen C1 naar de titel. Momenteel is hij trainer van JO13-1. Vincent wordt volgend seizoen hooftrainer van VV Zwaluwe uit Lage Zwaluwe dat bovenaan staat in de derde klasse zaterdag.

VV Papendrecht bedankt Vincent de Klerk voor al zijn inspanningen voor onze club en wenst hem voor de toekomst veel succes.

 

Thuiswedstrijden 14 januari afgelast

Vanwege de overvloedige neerslag aan het einde van week 2 van 2017 zijn onze voetbalvelden onbespeelbaar. Alle thuiswedstrijden van zaterdag 14 januari zijn daarom afgekeurd. De kantine is ’s middags echter vanaf half 2 gewoon geopend. De oefenwedstrijd van JO19-1 bij VVAC gaat overigens gewoon door.
Let op: het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege winterse buien en verraderlijke gladheid. Wees derhalve voorzichtig als u naar ons sportcomplex komt.

 

Kantine elke zaterdag geopend

Nu de winterstop voorbij is, staan voor elk weekend wedstrijden op het programma. Als er gevoetbald wordt, is de kantine uiteraard geopend. Maar ook als er geen voetbal op het Slobbengors is, is de kantine zaterdags gewoon open. Voor het leggen van een kaartje, een balletje stoten of voor een drankje kun je derhalve elke zaterdag vanaf 13.30 uur op ons sportcomplex terecht. Dus kom langs en proef onze gezelligheid!

 

Trainingen 12 en 13 januari afgelast

Het KNMI heeft voor donderdagavond 12 januari voor grote delen van het land code geel afgegeven vanwege de zware regenval. Voor vrijdag 13 januari geldt vanwege de winterse buien en zware windstoten eveneens code geel. Daarom zijn voor beide dagen de trainingen afgelast.

 

Eerste Weekbrief van 2017  (11 januari 2017)

De veertiende Weekbrief van het seizoen 2016-2017, de eerste van het kalenderjaar 2017, is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken de volgende artikelen: ‘Zet een streep door discriminatie’, ‘Jubilarissen 2017’, ‘Nieuwjaarsreceptie 2017’, ‘Einde veld 6, pupillenveld en trainingsdriehoek’, ‘Trainingskamp eerste elftal’, ‘Foto’s uit de oude doos’, ‘Onze Vrijwilliger in Oranje’, ‘JO19-1 wint zaalvoetbaltoernooi ASWH’ en ‘Eerste duels van 2017’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Eerste wedstrijden van 2017

Half januari staan de eerste officiële wedstrijden van 2017 op het programma. Op zaterdag 14 januari speelt MO15-1 om 12.30 uur thuis tegen HRC’14 MO15-1. Zaterdag 8 treedt om 14.30 uur aan bij GSC/ODS 3. Daarnaast zijn er de nodige oefenduels gepland. Op zondag 15 januari voetballen de Zondagveteranen in Rotterdam vanaf 10.00 uur tegen Coal VE1. Op zaterdag 21 januari zijn er twee inhaalwedstrijden op het Slobbengors. Onze vrouwen spelen vanaf half 1 tegen Marjora Girls Vr1. Om half 3 begint Papendrecht 6 tegen ASWH 7. Het volledige wedstrijdprogramma staat op de pagina Programma  >>

 

Jubilarissen 2017

Op zaterdag 7 januari werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Ze werden toegesproken door voorzitter Bram Blom, kregen van hem het bijbehorende speldje en daarna van Mariska van ’t Zant een fraaie bos bloemen van Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

    

Henk Hilgeman, die in het verre verleden ruim 10 jaar lang in Papendrecht 1 voetbalde, werd gehuldigd omdat hij liefst 70 jaar lid is van VV Papendrecht. Trouwe supporter en talentvolle linksbuiten Ton Harlaar en Pleun v.d. Linden, die zowel voor de zaterdag als de zondag gespeeld heeft, vierden hun 60-jarige jubileum.

    

Nico Hofland en Sjaak van Giersbergen zijn onze club al een halve eeuw trouw. Nico Hofland was jarenlang grensrechter bij zowel Zaterdag 1 als Zondag 1 en fungeerde als buschauffeur van Zondag 1. Rechtsbuiten Sjaak van Giersbergen is degene die de meeste wedstrijden voor Zondag 1 achter zijn naam heeft staan. Tevens was hij jeugdtrainer van onder meer A1 waarmee hij naar de derde divisie promoveerde.

    

Teus Baars en Jan Willem de Man kregen een speldje voor hun 25-jarige lidmaatschap. De linksbenige middenvelder Teus Baars kwam uit voor Zaterdag 1 en speelt tegenwoordig in Zaterdag 7. Hij is een waardevol bestuurslid en hoofdsponsor en heeft zitting in de nodige commissies. Jan Willem de Man, een aanvallend ingestelde linksback, kwam in de jeugd op hoog niveau uit voor alle selectieteams en pakte de nodige kampioenschappen. Tegenwoordig voetbalt hij in Zondag 2 en is hij lid van de Communicatiecommissie.

    

– 70 jaar lid: H. Hilgeman.
– 60 jaar lid: W.de Koning, P. v.d. Linden en T. Harlaar.
– 50 jaar lid: J. van Giersbergen en N. Hofland.
– 40 jaar lid: T. Punt.
– 25 jaar lid: C.T. Baars en J.W. de Man.

 

Nieuwjaarsreceptie 2017

Op zaterdag 7 januari 2017 was het ondanks de winterse weersomstandigheden al halverwege de middag goed vol in onze kantine voor de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Tegen kwart voor 5 begon voorzitter Bram Blom zijn Nieuwjaarstoespraak waarin hij terugblikte op 2016 en vooruitblikte op het nieuwe jaar. De voorzitter nam alle geledingen binnen onze club onder de loep en keek vooral terug op de goede prestaties inclusief kampioenschappen van de selectieteams bij de junioren. Hij gaf aan blij te zijn met mooie activiteiten als de VV Papendrecht Westfalia Voetbaldagen en het gerealiseerde Kledingplan en de Presentatiegids die mede tot stand kwamen dankzij de Sponsorcommissie. Verder was de voorzitter trots op aanpassingen van ons sportcomplex als het Rood-Zwarte Plein dat verbouwd werd onder leiding van Dieter Haisenbein en het nieuwe Pannaveld dat bekostigd werd door het Activiteitenteam. In de winterstop heeft de Werkploeg in het kleedkamercomplex leidingen vervangen en heeft de douche-installatie een nieuwe thermostaat gekregen waardoor de problemen met het douchen voorbij zijn. In de kantine is een nieuwe koelinstallatie aangebracht en zijn de nodige feesten georganiseerd dankzij de nieuwe Kantinecommissie.

    

Naast de vele positieve ontwikkelingen had Bram Blom uiteraard ook aandacht voor minder leuke zaken als het overlijden van de leden Paul Borburgh, Cor Hardam en Jan van der Wal. Tot slot stipte hij aan dat ons eerste team net als een jaar geleden op trainingskamp gaat in Zuid-Europa. Onze voorzitter sloot zijn Nieuwjaarstoespraak af met iedereen het allerbeste te wensen voor 2017. Het was bijzonder gezellig in de kantine en het bleef nog lang druk. Menigeen bleef geruime tijd hangen voor een praatje, om wat te drinken en voor de vele hapjes waarmee het kantinepersoneel regelmatig langskwam. VV Papendrecht bedankt de aanwezigen voor hun komst alsmede onze vrijwilligers voor de prima georganiseerde Nieuwjaarsreceptie.

    

 

Nieuwjaarswedstrijd afgelast, Nieuwjaarsreceptie gaat gewoon door

Vanwege de vorst en de sneeuw zijn op zaterdag 7 januari 2017 voetbalactiviteiten op het Slobbengors onmogelijk. De Nieuwjaarswedstrijd en de trainingen zijn daarom afgelast. De Nieuwjaarsreceptie gaat wel gewoon door en begint om 16 uur. De kantine is vanaf 14.30 uur geopend.
Let op: vanwege de ijzel en de bijbehorende gladheid heeft het KNMI voor de kust code geel afgekondigd en voor de rest van het land code oranje. Wees dus voorzichtig als u naar ons sportcomplex komt.

 

Einde veld 5, pupillenveld en trainingsdriehoek

Eind vorig jaar zijn de eerste werkzaamheden voor de grondige aanpassing van het Slobbengors begonnen. Rond de trainingsdriehoek zijn alle bomen en het struikgewas verwijderd. Tevens is een zandweg aangelegd van de Industrieweg naar dat stuk grond. Het gebied wordt bouwrijp gemaakt voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Fokker. Dat betekent dat we het gras op de punt, voorbij veld 4, niet meer voor voetbalactiviteiten kunnen gebruiken.

    

Verder zijn alle struiken rond het voormalige pupillenveld weggehaald alsmede de struiken tussen de trainingsdriehoek en het pupillenveld, gelegen tussen de rivierdijk en veld 4. Het is de bedoeling dat het pupillenveld en veld 5 op termijn plaatsmaken voor een nieuw park. De verwachting is dat de eerste werkzaamheden daarvoor binnen niet al te lange tijd zullen starten.

    

 

Trainingskamp eerste elftal

Van 12 tot en met 16 januari 2017 zal ons eerste elftal op trainingskamp gaan in het Spaanse Torremolinos. De selectie en staf kunnen deze dagen goed gebruiken om zich, hopelijk in perfecte weersomstandigheden, voor te bereiden op de belangrijke tweede competitiehelft. Hierin zullen nog de nodige punten gepakt moeten worden door Mark Weel en zijn mannen. Aan de Costa del Sol zal niet alleen getraind worden, maar bovendien een oefenwedstrijd worden gespeeld tegen het Oud-Beijerlandse SHO, de nummer twee van de eerste klasse C en getraind door voormalig VV Papendrecht-trainer Richard Middelkoop. Daarnaast zullen tal van activiteiten plaatsvinden zoals een bezoek aan de wedstrijd Malaga – Real Sociedad in de Primera Division. Het trainingskamp wordt in zijn geheel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Westfalia Marketing B.V.

 

Eerste training op 9 januari

De eerste trainingen van 2017 beginnen op maandag 9 januari, mits de omstandigheden dat toelaten. VV Papendrecht wil die gelegenheid aangrijpen om nogmaals te wijzen op de regels die voor de trainingen gelden.

– Houd u aan de tijden en de velden die in het trainingsschema staan. Dit om ervoor te zorgen dat eenieder zijn of haar minuten kan maken. Langer op een veld blijven heeft gevolgen voor de groep die erna komt. Houd rekening met elkaar en wijk niet af van het trainingsschema. Ga dus niet zomaar op een ander veld trainen.
– Indien de weersomstandigheden daarvoor aanleiding geven, worden de velden gekeurd. Dat kan leiden tot een gedeeltelijke of gehele afkeuring. We proberen dat zoveel mogelijk te beperken, maar het weer hebben we uiteraard niet in de hand. Het kan ook voorkomen dat in de tijd tussen keuren en trainen de weersomstandigheden dusdanig wijzigen, dat de velden geheel of gedeeltelijk onbespeelbaar worden of dat trainen onverantwoord is door het uitbreken van hevig noodweer. Neem dan als trainer de verantwoording en besluit zelf om wel of niet door te gaan.
– De doelgebieden dienen vrijgehouden te worden. Op de velden moeten ook wedstrijden gespeeld worden. De trainingen dienen daarom zoveel mogelijk over het hele veld verspreid te worden. Ga dus geen oefendoel in de vaste doelen zetten. Gebruik van de vaste doelen is niet toegestaan.
– Doe het korte werk tijdens de warming-up zoveel mogelijk buiten het veld en zeker niet op de lijnen van het strafschopgebied!
– Er is veel materiaal aanwezig, maar ruim al het materiaal na de trainingen op. Dat geldt zeker voor de oefendoelen die na de training langs de kant, over de veldomheining, gezet dienen te worden.
– Neem de ballen, hoedjes, pionnen en hesjes na afloop mee naar het kleedkamercomplex. Zoekgeraakte ballen worden niet vervangen.
– Zorg dat de kleedkamer na afloop schoon is en doe de lichten uit.
– Suggesties zijn altijd welkom. Neem dan even contact op met het bestuur, zodat bekeken kan worden wat de mogelijkheden zijn.

Afwijken van bovenstaande punten kan alleen na toestemming van het bestuur of de consul. Het zijn kleine dingen die niet veel tijd kosten, maar waar we allen profijt van hebben. Wij rekenen op ieders medewerking om het trainen met elkaar goed te laten verlopen. U kunt de regels ook hier downloaden  >>

 

Ga naar ‘FIFA Blatter’ en verdien 5 euro voor onze club

Op donderdag 12 januari vindt vanaf 20.15 uur in theater De Willem de ultieme combinatie plaats van voetbal en cultuur. De voorstelling ‘FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer’ is een spectaculaire reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de FIFA en haar baas, Sepp Blatter. Leden en businessclubleden van VV Drechtstreek en VV Papendrecht die de voorstelling bezoeken, zorgen ervoor dat theater De Willem voor elk bezoekend lid 5 euro overmaakt aan hun vereniging. Je hebt dus niet alleen een leuke avond, maar steunt ook je club.

De voorstelling geeft een ultiem kijkje achter de schermen, opent hotelkamers, vergaderzaaltjes en skyboxen en kruipt in de krochten van de ziel van Blatter en zijn trawanten. Voorafgaand aan de voorstelling spreekt voetbalpresentator Tom Egbers met vertegenwoordigers van VV Drechtstreek en VV Papendrecht over voetbal in Papendrecht, Nederland en de rest van de wereld op amateur- en  profniveau. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van theater De Willem en telefonisch via 078-6158226. Geeft u bij de prijscode de naam VV Papendrecht op of noemt u bij de telefonische bestelling onze clubnaam, dan ontvangt de club 5 euro van De Willem.

 

Spelerspas verlengen of aanvragen

Volgens onze gegevens hebben enkele leden geen geldige spelerspas of hebben ze een spelerspas waarvan de geldigheid binnenkort verloopt. Zij dienen een spelerspas aan te vragen en worden daarom verzocht een recente pasfoto + € 2,60 af te geven. Zorg ervoor dat op de achterkant van je pasfoto je naam en geboortedatum staat. Regel het zo spoedig mogelijk door de pasfoto en het geld:

 – in te leveren in de Commissiekamer;
 – te overhandigen aan secretaris Theo Wolters;
 – op te sturen naar:
VV Papendrecht, Postbus 100,  3350 AC  Papendrecht.


Let op: Geen geldige spelerspas betekent niet spelen tijdens officiële wedstrijden!

Het gaat om de volgende personen:

    Naam Geboortedatum
– L. Bleij 03-09-2004
– I. Chaudron 26-04-2005
– I. Farji 10-11-1998
– A. Groeneweg 13-08-1968
– L. v.d. Heuvel 31-10-1996
– C. Mohamed Ismaail 07-01-2005
– D. v.d. Net 17-07-1996
– R. van Oosten 05-09-1995
– E. Opraus 12-12-1995
– A. Reedijk 06-06-2005
– C. v.d.Spek 21-12-2001
– F.P. Verdoorn 03-04-2001
– B. v.d. Voet 24-10-1993

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met secretaris Theo Wolters,  e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Foto’s uit de oude doos

We krijgen regelmatig leuke, oude foto’s. Marion van Geel, moeder van Taco Guichelaar, stuurde ons onderstaande elftalfoto van E1, waarschijnlijk uit 1987.

Boven van links naar rechts staan de volgende spelers: Pascal Schmidt, Sander vd Staay, Jan Willem van Veen, Arno van Diest, Menno Schot en Dennis Matena.
Zittend van links naar rechts: Dennis Hoogerland, Serge van Lier, Ramon van Lier, Raimon Matla, Fred van Muilwijk en Taco Guichelaar.
De leiders zijn Jan van Lier en Henk van Diest.

Peter Michielse stuurde bovenstaande foto uit het najaar van 1979 van het toenmalige derde zondagelftal, gesponsord door kapper Ad de Graaff. Achter het reclamebord staan: Ricardo Romy, Ralph Nardten, Ad de Graaff, Arie Leeuwis, Jan Sleeking, ??, Ron Butter, Wim Pegtel, Dick van Hoek, Arie de Bruin, Jose Gallardo, Nico Mosterd, Antonio Gallardo en Bert Alderliesten.
Voor het reclamebord staan twee A1-junioren: Ferry Jansen (links) en Peter Michielse (rechts).

Hebt u ook leuke foto’s, een wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.