Terug
Berichten augustus 2017

Nelie Sterrenburg en Coby Blom  (31 augustus 2017)

Wie op zaterdag de Commissiekamer binnenstapt, wordt altijd welkom geheten en geholpen door twee dames die het best ingespeelde team van VV Papendrecht vormen. Voetbalmoeders Nelie Sterrenburg en Coby Blom knappen van alles op. Ze beginnen ’s morgens vroeg om kwart over zeven en trekken pas tien uur later de deur achter zich dicht. Ook op veel andere gebieden zetten ze zich in voor de vereniging die ze langgeleden in hun hart hebben gesloten. Coby Blom en Nelie Sterrenburg zijn dankzij de voetbal goede vriendinnen geworden. Ze ontmoetten elkaar 30 jaar geleden langs de zijlijn. Toen nog in de hoedanigheid van voetbalmoeder, later zijn ze vrijwilliger geworden. “We deden altijd al mee aan activiteiten”, steekt Nelie van wal. “Als er iets voor de jeugd werd georganiseerd en ouders werden gevraagd mee te helpen, dan deden we dat. Dat was vanzelfsprekend en gelukkig is dat nog steeds zo. Aan het Sinterklaasfeest hebben veel moeders een bijdrage geleverd.” Van een vrijwilligersprobleem is volgens Coby dan ook geen sprake. “Kijk naar de Familiedag. Dat was een groot succes. Vele vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om er iets moois van te maken.” Voor structurele taken die vervuld moeten worden, kan de club nog wel extra mankracht gebruiken. Of misschien wel beter gezegd vrouwkracht. Coby en Nelie nemen veel werk op hun schouders. Naast hun rol van gastvrouw maken ze deel uit van de Jeugdcommissie. Coby, die 14 jaar lang wedstrijdsecretaris geweest is, is de secretaris van de Jeugdcommissie. Nelie (links op de foto) coördineert sinds 2000 alle zaken voor de jeugdleden onder 9 jaar. Er zal geen lid zijn, die beide dames niet herkent op de foto.

Het was Bram Blom, de man van Coby en voormalig voorzitter van voetbalvereniging Papendrecht, die Nelie 17 jaar geleden, toen hij nog jeugdvoorzitter was, benaderde om hoofdleider te worden van de F’jes. “Waarom hij mij vroeg, weet ik niet. Of ik lang na moest denken? Nee, ik heb meteen gezegd dat ik het zou proberen.” Ze lacht. “Ik probeer het nog steeds. Met héél veel plezier. Om een andere groep te doen heb ik nooit overwogen. De F’jes en minipupillen zijn naar mijn beleving het leukst. De ouders zijn er altijd bij en je hebt de minste problemen. De kinderen willen maar één ding: lekker voetballen! Aan ons de taak om alles in goede banen te leiden. Om goed te communiceren met de leiders, trainers en ouders. Bijvoorbeeld over de teamindelingen. Tijdens de trainingen op maandag- en woensdagavond probeer ik er altijd te zijn, zodat ze een aanspreekpunt hebben.” “Natuurlijk gaan er weleens dingen mis, maar als de kinderen daar niets van merken en het naar hun zin hebben, doe je het goed”, vult Coby aan. Ze is ook lid van de Jeugdcommissie en regelt als wedstrijdsecretaris oefenwedstrijden en toernooien. Regelmatig belt ze samen met Nelie een groot aantal verenigingen af. “Of er een VV Papendrecht-gevoel bestaat? Absoluut. Wij zijn vergroeid met de club. In eerste instantie omdat je elke zaterdag bij je zoon gaat kijken en een band opbouwt met de andere ouders. Daarna duik je steeds verder het verenigingsleven in. Dat gebeurt automatisch. Ik heb van alles gedaan.” Met Nelie vormt ze een soort twee-eenheid.

Op het moment dat de voetbalagenda het toelaat gaan de families Blom en Sterrenburg (beide mannen zijn ook zeer actief) zelfs samen op vakantie. “We weten inmiddels niet beter”, zegt Nelie. ‘’Het werkt gewoon.” Die klik is er ook met hun ‘bondgenoten’. “Er hangt een goede sfeer. Alle leden van de Jeugdcommissie doen hun stinkende best. We zijn een ingespeeld team”, vervolgt haar rechterhand. “Niemand is meer of minder. We willen allemaal dat alles zo goed mogelijk wordt geregeld. Daarvoor heb je elkaar nodig. Niemand zal zeggen: dit is jouw werk, doe het maar zelf.” Voetbalmoeder zijn ze nog steeds, al zijn het natuurlijk al lang geen welpen meer. Drie Sterrenburgjes draven op de bijvelden in een seniorenteam, net als Maikel Blom. Als het eerste thuis voetbalt, glipt Coby wel eens naar buiten. “Maar nooit lang, hoor. Ik kan niet zo goed tegen de spanning. Als het te spannend wordt, ga ik snel weer naar binnen. Ik vind het maar niks als er overtredingen worden gemaakt.”

U kunt dit interview hier downloaden  >>

 

Kinderdisco op 8 september

VV Papendrecht organiseert in samenwerking met Jeugd- en Jongerenwerk Papendrecht op vrijdag 8 september in onze kantine een disco voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Dj’s Yaro en Kristian zorgen voor gave muziek. Verder zijn er de nodige spelletjes waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De kinderdisco start om 19 uur en is rond 21 uur weer afgelopen. Ouders/begeleiders worden verzocht om de kinderen binnen op te halen vanaf 20.45 uur. De entree bedraagt € 2,00 per kind. Dus kom op vrijdagavond 8 september naar het Slobbengors en feest mee!

 

Leuke vrije-inlooptraining

Op zaterdag 26 augustus organiseerde VV Papendrecht een vrije-inlooptraining. Ondanks het warme en zonnige weer was de opkomst uitstekend. De deelnemende meisjes werden opgevangen door meiden van onze jeugdafdeling, allemaal in het rood-zwart. Het zag er professioneel uit. Iedereen vond het een leuke dag. Dat deze succesvol verlopen is, blijkt wel uit het feit, dat enkele nieuwe meisjes direct besloten om lid te worden.

     

RTV Papendrecht maakte een reportage van de dag  >>

Wil je ook een keer vrijblijvend meetrainen of wil je lid worden? Dat kan. Kom gewoon langs of neem contact met ons op. E-mail:

Algemene informatie:   websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.
Jeugdzaken:   jeugd@vvpapendrecht.nl.
Lid worden:   ledenadministratie@vvpapendrecht.nl.

 

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

 

Huldiging Liza van der Most bij VV Papendrecht

De uit Papendrecht afkomstige Liza van der Most, die vorig seizoen de dubbel binnenhaalde met Ajax, werd begin augustus met de Nederlandse vrouwenploeg Europees Kampioen. Ze werd daarna vele malen geïnterviewd, onder meer door AD Drechtsteden en Regio-Voetbal. Liza begon met voetballen bij onze voetbalclub. Het is daarom niet meer dan logisch dat Liza vanwege haar geweldige prestatie gehuldigd zal worden op het Slobbengors. Dit zal onder leiding van burgemeester Moerkerke gebeuren op zaterdagmiddag 9 september in de rust van de bekerwedstrijd van Papendrecht 1. De meisjes van VV Papendrecht zullen een erehaag vormen. Dus kom op zaterdag 9 september naar het Slobbengors om ons eerste naar een overwinning te schreeuwen en om OranjeLeeuwin Liza de eer te bewijzen die ze verdient.

 

IBOVA is een nieuwe sponsor

IBOVA B.V., gevestigd aan de Kerksingel 2 te Alblasserdam, is een technisch adviesbureau dat is opgericht met de visie aanspreekpartner te zijn voor opdrachtgevers die een oplossing zoeken of willen hebben voor technische vraagstukken in en rondom hun organisatie of gebouw. Dit gebeurt op advies-, project- of interimbasis. De werkzaamheden variëren van het maken van een meerjarenonderhoudsplan tot het managen van technische afdelingen. De opdrachtgever heeft de keuze zich te laten adviseren door één van de bouwkundige-, werktuigbouwkundige-, elektrotechnische- en vastgoedspecialisten. Wanneer het werk(proces) vraagt om meerdere specialisten, zorgt IBOVA, indien gewenst, voor één aanspreekpunt. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en direct. De kracht is samenwerken op basis van kennis van specialisten, op een transparante en overzichtelijke werkwijze. IBOVA is actief op het gebied gebouwadvies, technische inspecties en brandveiligheid.

VV Papendrecht bedankt IBOVA voor het plaatsen van een reclamebord langs ons hoofdveld.

 

Vierde Weekbrief van seizoen 2017-2018  (23 augustus 2017)

De vierde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Vrije-inlooptraining meisjes op 26 augustus’, ‘Training voor voetbalmoeders en andere dames’, ‘Eerste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Tweede dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Laatste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen’, ‘Jeugdkledingplan VV Papendrecht’, ‘IBOVA is een nieuwe sponsor’, ‘Vrouwen 1 uit 1983’, ‘Veranderingen spel- en tuchtregels’, ‘Spelbegeleider’, ‘Eerste training A-selectie’ en ‘G1 wint penaltybokaal bij toernooi’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Vrouwen 1 uit 1983

Eerder deze maand ontvingen we bijgaande teamfoto van Lonneke Michielse. Hierop staat Vrouwen 1 van VV Papendrecht uit 1983. De ploeg speelde toentertijd in de eerste klasse. Destijds was dat het op een-na-hoogste niveau van Nederland. Dit is de hoogste afdeling die ooit bereikt is door een dameselftal van onze club.

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, wedstrijdverslag, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Jeugdkledingplan VV Papendrecht

Bij VV Papendrecht wordt gewerkt met het Jeugdkledingplan. Doel is dat alle jeugdspelers, dus ook de niet-selectieteams, er netjes en eenduidig bij lopen met een wedstrijdtenue en een presentatiepak. Dit geeft een mooie uitstraling voor de club en is voor de leden voordeliger dan zelf elke keer weer nieuwe kledij aan te schaffen. Met dank aan onze sponsors zijn de kosten per lid beperkt tot slechts € 2,00 per maand. Dit bedrag is niet in de contributie opgenomen, maar wordt wel gelijktijdig met het lidmaatschapsgeld geïnd. De kleding blijft eigendom van VV Papendrecht. De jeugdleden en hun ouders/verzorgers zijn verantwoordelijk voor het compleet en netjes houden van de kleding. Aan het begin van ieder seizoen zal voorafgaand aan de afgifte van het Kledingpakket het deelnameformulier ondertekend dienen te worden waarmee de ondertekenaar aangeeft de voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te zijn. Tevens wordt gewerkt met een zogenaamd borgsysteem. Na inlevering van alle, ongeschonden kleren ontvangt u de waarborgsom terug. Bij onze vereniging heeft de stichting Duchenne Parent Project een zeer speciale plaats. Velen binnen onze vereniging zijn bekend met de ziekte van Duchenne die Robin Matena heeft. Om aandacht voor die spierziekte te vragen prijkt de naam van die stichting op de achterkant van de shirts.

VV Papendrecht dankt Fokker, CLB Loodgieters & Installatiebedrijf, Eteha Slangtechniek, I&C Services, NoSuchCompany, Esbi, Nexus en kledingleverancier Beltona, dat zij het JeugdKledingPlan mogelijk hebben gemaakt.

 

Training voor voetbalmoeders en andere dames

Damesvoetbal is hot. Iedereen heeft het gezien, iedereen heeft het erover. Voetbal voor dames en meiden is de snelst groeiende sport van Nederland. Maar wat nou als je voetbal ook ontzettend leuk vindt, maar je geen zin hebt om iedere week een wedstrijd te spelen?? Bij VV Papendrecht wordt na de zomerstop gestart met voetbaltraining speciaal voor moeders en andere dames. Elke vrijdagavond van ongeveer 20.00 tot 21.30 uur gaan we gezellig trainen onder leiding van Mariska van ’t Zant. Met zijn allen werken aan de conditie en balvaardigheid, of je nu wel, een beetje of niet kunt voetballen. Tot nu toe hebben 7 enthousiaste dames zich al gemeld voor de eerste training op 1 september, maar gezien de enorme hoeveelheid reacties op het eerste bericht zouden nog veel meer dames moeten volgen.

Wil je een keer (vrijblijvend) meedoen om te kijken of het ook wat voor jou is, geef je dan op via: voetbalmoedersVVP@gmail.com.

 

De spelbegeleider

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017-2018 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Nieuw hierbij is de rol van de spelbegeleider die de plaats inneemt van de bestaande pupillenscheidsrechter. Hij of zij wordt ingezet bij de nieuwe vorm van 6 tegen 6 die plaatsvindt op een kwart voetbalveld. Vanaf het nieuwe seizoen spelen de teams Onder 8 en Onder 9 in deze nieuwe vorm. Een jaar later wordt ook de leeftijdscategorie Onder 10 daaraan toegevoegd. De pupillenscheidsrechter blijft de leiding houden over de wedstrijden van de oudere pupillen. De spelbegeleider staat niet in, maar langs het veld en grijpt alleen in wanneer de spelregels door de kinderen worden overtreden. De spelbegeleider loopt langs het veld, op de lijn, mee het met spel en kan zo nodig het veld inlopen, bijvoorbeeld als het zicht op de situatie onvoldoende is. De spelbegeleider geeft de kinderen de ruimte om zoveel mogelijk te voetballen. Bij de pupillen staat kennismaken met voetbal, plezier en veiligheid in het sporten voorop. Wat die spelers nu leren op het gebied van sportiviteit en spelregels, bepaalt hun verdere sportloopbaan. Daarom is het belangrijk dat pupillen een goede spelbegeleider hebben. De KNVB is bezig leermiddelen te ontwikkelen om vanaf komend seizoen spelbegeleiders op te kunnen leiden. De nieuwe opleiding biedt de mogelijkheid om met één pakket spelbegeleiders én pupillenscheidsrechters op te leiden.

Klik hier voor meer informatie over de spelbegeleider  >>

 

Vrije-inlooptraining meisjes op 26 augustus

Op zaterdag 26 augustus organiseert VV Papendrecht een vrije-inlooptraining voor alle meisjes die nog geen lid zijn en kennis willen maken met voetbal. De training start om 10.30 uur en eindigt rond 12.00 uur. Onder leiding van enkele jeugdtrainers kan je ervaren hoe leuk voetbal nu eigenlijk is. Kom langs en beleef hoe het is om Voetballeeuwin te zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarmee mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid Worden  >>

In het Papendrechts Nieuwsblad van half augustus staat een bericht over het meisjesvoetbal bij VV Papendrecht  >>

 

Laatste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

De laatste dag van de Voetbaldagen was alweer aangebroken. Het weer was gelukkig goed. De eerste trainers meldden zich al om half negen, allen enthousiast om er opnieuw een leuke dag van te gaan maken. Ook de kinderen hadden er weer zin in. In de ochtend werkten ze eerst de nodige trainingen af. Na de lunch gingen ze allemaal leuke behendigheidsspellen doen, waarmee medailles verdiend konden worden. Van groot tot klein was daar actief mee bezig en iedereen had veel plezier.

      

Alle drie de dagen was Bailey de Regt aanwezig. Op het pannaveld leerde hij de belangstellenden allerlei trucjes en hoe je een freestyleoefening kunt doen.

     

En toen naderde toch echt het einde van de Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen van 2017. Alle kinderen verzamelden zich in de kantine. Voorzitter Hans Jonker reikte de medailles uit aan de winnaars en aan alle kinderen een mooie, door NoSuchCompany gemaakte oorkonde als herinnering aan dit fantastische evenement. De kinderen gingen moe, maar tevreden naar huis en iedereen mocht een heerlijke meloen meenemen, geschonken door Westfalia Fruit.

      

Meer foto’s op de Facebook-pagina van VV Papendrecht  >>

Hierbij willen wij als organisatie alle vrijwilligers bedanken en natuurlijk ook de kinderen voor de gezellige dagen. Tot volgend jaar!!!

 

Tweede dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

Op dinsdag 15 augustus was de tweede dag van de Westfalia-Voetbaldagen bij voetbalvereniging Papendrecht. In de ochtend viel het weer best mee en heeft iedereen het programma afgewerkt. Tegen de tijd dat we gingen lunchen, begon het te regenen. Nadat de kinderen een heerlijke lunch hadden gehad met als toetje verrukkelijke meloenen geschonken door Westfalia Fruit, gingen we met het middagprogramma starten. Dat ging niet lang goed.

    

Het begon hard te regenen. We dachten dat het allemaal wel snel over zou gaan, maar dat viel toch flink tegen. De jongste groepen hebben we dan ook naar binnengehaald. Zij hebben zich vermaakt in de kantine totdat ze opgehaald werden door hun ouders. De oudste kinderen waren echte bikkels. Ze hebben het volledige programma afgewerkt en waren rond half vier ook binnen.

       

Voor de laatste dag zijn de weersverwachtingen gelukkig beter. We gaan er met zijn allen een mooie slotdag van maken.

 

Eerste dag VV Papendrecht-Voetbaldagen

De achtste editie van de VV Papendrecht-Voetbaldagen ging op maandag 14 augustus vroeg van start. Al om 8 uur gaven Mark Schreurs (technische leiding) en Martin van Heteren (algehele leiding) aan de trainers van de groepen uitleg over de trainingsstof alsmede instructies over de invulling van dag 1. Even later kwamen de deelnemers op het Slobbengors aan. In de kantine werden 84 kinderen ingedeeld in teams met klinkende namen als Barcelona, Chelsea en meer van dergelijke grote clubs.

     

Alle aanwezigen gingen enthousiast aan de slag nadat iedereen wederom in een mooi tenue gestoken was door sponsor Westfalia Marketing B.V. in samenwerking met kledingleverancier Beltona. Na de ochtendtraining werd er in twee groepen gegeten. De lunch was uitstekend verzorgd door de heer en dames van de catering. Het middagprogramma werd ook met groot plezier afgewerkt. Mede door het fraaie weer was het opnieuw een fantastische eerste dag. Even na vier uur waren alle kinderen opgehaald door de ouders.

    

We gaan er nog twee leuke dagen aan vastknopen, met dank aan en medewerking van spelers van ons 1e elftal alsmede de vele andere vrijwilligers.

     

Meer foto’s staan op onze Facebook-pagina  >>

 

Spelerspas: juist e-mailadres nodig

De spelerspas bestaat niet meer als plastic kaart, maar is in digitale vorm onderdeel van de Wedstrijdzaken-app van de KNVB. De regels voor spelerspas zijn niet veranderd. Iedereen die spelend lid is of wordt van VV Papendrecht, krijgt een digitale spelerspas. Vanaf de D-jeugd is het hebben van de pas verplicht en wordt deze op het digitale wedstrijdformulier gezet. Van elke voetballer die een plastic spelerspas had, wordt deze door de KNVB omgezet in een digitaal exemplaar. Hiervoor hoeft u niets te doen. Het aanvragen van een digitale spelerspas gebeurt automatisch bij inschrijving. Voor nieuwe leden wordt een foto ingescand, bij voorkeur een pasfoto, maar dit hoeft niet. Binnenkort kan iedereen dat zelf doen. De spelerspas is geldig zolang je lid van de KNVB blijft. Het enige wat af en toe moet gebeuren, is je foto aanpassen. Dit is een eigen verantwoording. De foto moet dusdanig zijn dat controle mogelijk is. Uw digitale spelerspas is gekoppeld aan uw e-mailadres. Het is dus essentieel voor een spelend lid dat uw huidige e-mailadres voorkomt in de administratie van VV Papendrecht. Is dit niet het geval, dan kan dit tot problemen leiden bij het spelen van officiële wedstrijden.
Voor nadere informatie of het doorsturen van uw e-mailadres kunt u contact met ons opnemen, e-mail:

Ledenadministratie: ledenadministratie@vvpapendrecht.nl of
Secretaris VV Papendrecht: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Eerste training A-selectie

Op zaterdagochtend 12 augustus kwamen de technische staf en de spelers van de A-selectie voor de eerste keer in het nieuwe seizoen bij elkaar. Na een kennismaking volgde de eerste training. Na afloop hiervan werd gezamenlijk geluncht in onze kantine. Nog even en dan maken Zaterdag 1 en 2 hun eerste speelminuten. Hun oefenprogramma staat op de website op de pagina Programma  >>

     

 

Veranderingen spel- en tuchtregels

Dit seizoen heeft de KNVB een aantal wijzigingen in het tuchtsysteem doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

– Tijdens de competitie volgt pas na de 5e gele kaart een schorsing, vervolgens na de 7e, 9e, en dan na elke gele kaart.
– Tijdens het bekervoetbal, waarbij een separate registratie plaatsvindt, is er een schorsing na de 2e en 4e gele kaart en daarna na elke gele kaart. Dit is ook van toepassing op promotie/degradatiewedstrijden.
– Bij twee gele kaarten in één wedstrijd is een voetballer automatisch geschorst voor de volgende officiële wedstrijd.
– Bij een directe rode kaart is een speler automatisch geschorst voor de eerstvolgende bindende wedstrijd, tenzij de voetballer wordt vrijgesproken.

Ook in het geval van de spelregels zijn enkele veranderingen doorgevoerd.
De spelregels zijn hier te downloaden  >>

Zijn er nog vragen, neem dan even contact op met het secretariaat.
E-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Nieuwe sponsor DMD Design

DMD Design, Oranjestraat 13 te Alblasserdam, is een nieuwe sponsor van voetbalvereniging Papendrecht. Zowel de particulier als het bedrijfsleven kan bij de onderneming terecht voor stoffering, stoelenvlechten, antiekrestauratie, logen en spuiten en een combinatie daarvan. Het familiebedrijf is niet alleen gespecialiseerd in het ouderwetse ambachtelijke werk, maar ook in moderne toepassingen. De meest bijzondere wensen zijn uitvoerbaar. DMD Design heeft een mooie showroom met grote, open werkplaats, werkt alleen met het beste materiaal, beschikt over een grote collectie, gekeurde onderhoudsartikelen en meubelstoffen, biedt een heldere prijsopgave en geeft een goede garantie op alle producten. De klant ontvangt vijf jaar garantie op uitgevoerde werkzaamheden. Indien gewenst kan de stoffenbus bij u langskomen. Ophalen en bezorgen zijn gratis.

VV Papendrecht bedankt DMD Design voor het plaatsen van een reclamebord.

 

Derde Weekbrief van seizoen 2017-2018

De derde Weekbrief van het seizoen 2017-2018 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast het wedstrijdprogramma de volgende artikelen: ‘Westfalia VV Papendrecht-Voetbaldagen 2017’ ‘Dringend: leider en grensrechter voor Zaterdag 2 gezocht’, ‘Joop van Daele wordt 70’, ‘Bert Duthler: eindelijk goed nieuws!’, ‘OranjeLeeuwinnen met Papendrechtse in de gelederen schrijven historie’, ‘Informatieavond Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier’, ‘VV Papendrecht bestaat 97 jaar’, ‘G-voetbal bij VV Papendrecht’, ‘Spelerspas: juist e-mailadres nodig’, ‘Nieuwe sponsor DMD Design’, ‘Meidenploeg uit 1988’ en ‘Eerste trainingen op maandag 21 augustus’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Eerste trainingen op maandag 21 augustus

Op dit moment is de verwachting dat in week 34 begonnen kan worden met trainen. Dat betekent dat de eerste reguliere trainingen op maandag 21 augustus zijn. Ze kunnen echter alleen doorgaan als onze velden voldoende hersteld zijn. Daarom het dringende verzoek om tot die tijd de velden niet te betreden.

Het voorlopige trainingsschema kunt u hier downloaden  >>

Het trainingsschema zal de komende tijd nog veranderd gaan worden. De aanpassingen worden op de mediakanalen van VV Papendrecht gepubliceerd. Alle informatie over de trainingen staat op de website op de pagina trainingen  >>

 

OranjeLeeuwinnen met Papendrechtse in de gelederen schrijven historie

Op zondag 6 augustus wonnen de Nederlandse voetbalvrouwen in eigen land het Europees Kampioenschap. Wat een prestatie … Lijkt het jou ook wat een OranjeLeeuwin te worden? VV Papendrecht maakt dat mogelijk! OranjeLeeuwin Liza van der Most, die in mei van dit jaar met Ajax al kampioen van Nederland werd, begon haar glansrijke carrière namelijk bij onze club. Gewoon lekker voetballen met andere kinderen kan natuurlijk ook. Vele meisjes spelen met de jongens. Daarnaast hebben we drie meisjesteam: O19, O17 en O15. De laatste jaren werden diverse successen behaald, zoals kampioenschappen, bekerwinsten en promotie naar het hoogste niveau. Er wordt twee keer per week getraind en natuurlijk op zaterdag een wedstrijd gespeeld. En naast het voetbal worden de nodige leuke evenementen georganiseerd. Enthousiast geworden? Kom dan eens langs om te kijken of om proef te draaien. E-mail:   jeugd@vvpapendrecht.nl.

VV Papendrecht heeft een tijdelijke actie waarbij mensen die lid worden, korting kunnen krijgen. Vermeld de code VVP2017 en krijg een kwartaal contributie gratis in het tweede lidmaatschapsjaar. Ben je al lid? Breng dan een nieuw lid aan en ontvang een mooi cadeau. Meer over lid worden staat op de website op de pagina Lid worden  >>

 

Informatieavond Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

Zoals eerder gemeld is het amateurvoetbal sinds dit seizoen overgestapt op het Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier en geschiedt het invullen ervan met de Wedstrijdzaken-app. VV Papendrecht belegt op vrijdag 25 augustus vanaf 19.30 uur in onze kantine een bijeenkomst waarin het nieuwe systeem uitgebreid uitgelegd wordt. De handleiding van de Wedstrijdzaken-app kan hier worden gedownload  >>

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met secretaris Theo Wolters: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Meidenploeg uit 1988

Regelmatig krijgen we leuke, oude foto’s opgestuurd. Zo ontvingen we een teamfoto van een meisjesgroep die in 1988 deelnam aan een internationaal toernooi bij Sportclub ‘t Zand in Tilburg. De foto is van Barbara Bierman – Hardam die destijds leidster was van de meidenploeg.

Hebt u ook leuke foto’s, een filmpje, nieuwsfeit of andere wetenswaardigheid, stuur dat dan naar ons op: websitevoetbal@vvpapendrecht.nl.

 

Joop van Daele wordt 70

Joop van Daele, oud-speler van Feyenoord en voormalig hoofdtrainer van zowel Papendrecht Zaterdag als Zondag, wordt op 14 augustus 70 jaar. Edwin Schreurs zocht de man met een rood-wit en een rood-zwart voetbalhart op voor een interview. ”Mijn binding met Papendrecht? In 1974 ben ik er komen wonen, dus die binding is er al een tijdje. In dat jaar ben ik ook training gaan geven aan de B- en C-jeugd van VV Papendrecht. Maarten de Keizer was toen hoofdtrainer.” We zitten aan de bar in een goed gevulde kantine tijdens de wekelijkse soos. “Lekker kletsen aan de gesprekstafel of een kaartje leggen. Ik ben hier elke week. Dinsdag en donderdag ga ik biljarten. Ik heb het druk zat.”

Feyenoord
Joop van Daele begon met voetballen bij Overmaas, ging op 13-jarige leeftijd naar Feyenoord en haalde uiteindelijk het eerste elftal. Hij speelde 245 officiële wedstrijden in zeven seizoenen voor de eredivisionist. Zijn mooiste moment was zijn doelpunt in de Wereldbekerfinale tegen het Argentijnse Estudiantes. Als invaller voor Coen Moulijn scoorde hij de 1-0, genoeg om na het gelijkspel in Argentinië de Wereldbeker te pakken. Tijdens het vieren van het doelpunt werd zijn bril door de Argentijnen afgepakt en kapotgemaakt. Het brilletje van Van Daele werd het symbool van de wedstrijd. “Een geweldig moment dat doelpunt en het brilletje heeft me veel bekendheid opgeleverd.” Nadat hij nog even uitgeleend was aan Go Ahead Eagles, vertrok hij in 1977 naar Fortuna Sittard om vervolgens na drie seizoenen aan de slag te gaan bij Excelsior, als speler, assistent-trainer en Hoofd Jeugdopleidingen.

Trainer
In 1981 beëindigde hij zijn carrière en ging zich toeleggen op het trainersvak. “Voordat ik hoofdtrainer werd bij VV Papendrecht, was ik nog een seizoen assistent bij DS’79. Zondageersteklasser Papendrecht kon mij maatschappelijke zekerheid geven. Ik begon in januari 1984, als opvolger van Han van der Zee. In juni van dat jaar begon ik als planner bij Esbi Reclameborden, toen nog hoofdsponsor van de club. Het waren mooie jaren, vooral het KNVB-bekeravontuur was onvergetelijk. Nadat we in 1985 de districtsbeker hadden gewonnen in de finale tegen de amateurs van Sparta, mochten we in het seizoen 1985-1986 meedoen in de echte KNVB-beker. Nadat we in de eerste ronde hoofdklasser DWV hadden uitgeschakeld, moesten we naar het Volendam van Barry Hughes en uitkomend in de eerste divisie. Met een 0-2 overwinning lieten we hem verbaasd achter, haha prachtig.” De volgende ronde overleefde Papendrecht helaas niet. Eredivisieclub FC Groningen met internationals als Sliedrechter Johan de Kock, Adri van Tiggelen en John de Wolf was te sterk, maar de historie was geschreven.

Hoofdklasse
In het seizoen 1986-1987 werd het kampioenschap in de eerste klasse behaald en werd het hoogste amateurniveau bereikt. “We hadden een mooi elftal met namen als Cock van de Griend, Bert Duthler en Sjaak van Giersbergen. Na het seizoen in de hoofdklasse ben ik vertrokken naar Excelsior om hoofdtrainer te worden. VV Papendrecht ontving nog een afkoopsom van 15.000 gulden. Daarna heb ik nog twee jaar Neptunus en twee jaar Westlandia getraind. Ik heb Papendrecht Zondag nog een jaar onder mijn hoede gehad tijdens het seizoen 1993-1994. Nadat ik twee jaar de zaterdagafdeling van Papendrecht getraind had, heb ik mijn trainerscarrière afgesloten.”

Genieten
“Of ik nu nog wat doe op voetbalgebied? Nee, eigenlijk niet. Ik zit elke thuiswedstrijd van Feyenoord in De Kuip. Zaterdag ga ik meestal naar Varkenoord. Daar wordt vaak op hoog niveau jeugdvoetbal gespeeld. A1 tegen bijvoorbeeld PSV of Ajax is altijd garantie voor mooi voetbal. Ik analyseer nog wedstrijden voor RTV Rijnmond. Dat vind ik leuk. Doordeweeks ga ik vaak even naar De Kuip, even ouwehoeren met Jan Boskamp of Wim Jansen, altijd leuk.”


Edwin Schreurs

Joop van Daele is nooit mijn trainer geweest. Ik heb wel een keer met hem mogen voetballen. In het seizoen ‘93-‘94, toen hij trainer was van de Zondag, zat hij bij ons op de bank bij de Zaterdag 1. We hadden een karrenvracht aan blessures en schorsingen, dus Joop was op 46-jarige leeftijd gevraagd om als reserve te fungeren. Het was een thuiswedstrijd tegen GJS. Vijftien minuten voor tijd viel hij in. De stand was nog 0-0. Krijgen we vlak voor tijd een vrije bal op een meter of twintig van het doel. Joop pakt de bal en zegt: “die leg ik er even in”. Hij knalt de bal onderkant lat en de rebound wordt door Ferry Jansen binnengetikt, 1-0. We winnen die wedstrijd, maar een paar dagen later wordt de wedstrijd ongeldig verklaard. Je mocht als werknemer van een club er niet in een selectieploeg voetballen. Punten kwijt, maar wel een mooie herinnering, schitterend toch.

Jacco Hessing
Ik heb getraind onder Joop van Daele, geweldige trainer. Het was het seizoen dat we debuteerden in de hoofdklasse. Ondanks zijn leeftijd kon hij alles nog laten zien. Zelfs op zijn kaplaarzen legde hij de bal van 40 meter nog op de lat, schitterende traptechniek. Het was een trainer die vastigheden in een team kon brengen. Je wist precies wat ervan je verwacht werd. Dat geeft spelers vertrouwen en dat betaalde zich terug. Een team bouwen kon je aan hem wel toevertrouwen. Het was ook een trainer met een geweldig gevoel voor humor. Het was dus vaak ook lachen, gieren, brullen. Een mooie tijd met een geweldige ploeg.

U kunt dit interview hier downloaden  >>

 

Bert Duthler: eindelijk goed nieuws!

Zoals veel leden weten tobt onze oud-eerste-elftalspeler, fysiotherapeut en hersteltrainer Bert Duthler al geruime tijd met zijn hart. De afgelopen jaren zijn Berts conditie en toestand alleen maar achteruitgegaan, wat hem dwong tot het beëindigen van zijn inzet als hersteltrainer bij onze selectie. Afgelopen januari kreeg Bert ondersteuning van zijn hart middels een pomp en kwam hij hoog op de lijst voor een harttransplantatie te staan. Natuurlijk altijd onverwacht, maar op 14 juli jl. kwam een donorhart voor Bert beschikbaar. De achtbaan gaat dan nog harder draaien: snel naar het Erasmus MC, voorbereidingen en tests van het donorhart. Na een operatie van ruim 10 uur, door de nacht heen, is het donorhart in Berts lichaam geplaatst, aangesloten en is het zo goed als direct gaan functioneren. Nu, enkele weken later, gaat het goed met Bert. Hij is nog in het ziekenhuis, met medicijnen en nog regelmatig controles, maar dat is normaal.

Verbazingwekkend is het om te zien hoe beter Bert eruitziet en zich voelt. Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan, maar de start is bijzonder hoopvol. Wat een opluchting voor Bert, zijn vrouw en zijn dochters, maar ook voor ons erelid Mark Kalishoek, de man die Bert al die moeilijke jaren ondersteunde, op zoveel manieren. Als voetballer was Bert al een doorzetter, een rots in de branding getuige zijn krijgersnamen Brutus en Giraffe in een van de gouden periodes van Zondag 1 in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Ook nu is hij weer een doorzetter geweest. Laten we hopen dat zijn herstel doorzet en dat we Bert binnen afzienbare tijd weer op onze club zien, en, wie weet, misschien wel weer op het veld.

Namens het bestuur,
Peter Michielse

 

VV Papendrecht bestaat 97 jaar

Voetbalvereniging Papendrecht is opgericht op 1 augustus 1920 en bestaat dus 97 jaar. De Jubileumcommissie onder leiding van Wim Erkelens is al druk bezig met de voorbereidingen van het Eeuwfeest. Mocht u daar suggesties voor hebben of mee willen helpen, neem dan contact op met de Jubileumcommissie. In het verleden zijn de nodige jubilea gevierd, zo ook in 1945, toen VV Papendrecht 25 jaar bestond. De linkerfoto is afkomstig uit ons archief. De rechterfoto ontvingen we van Bram Boerman, beheerder van de website van Oud Papendrecht.

Papendr-25 jaar-1945     

Meer informatie over onze historie staat op de website op de pagina Heden & Verleden  >>