Terug
Berichten april 2017

Eindfase seizoen  (30 april 2017)

Het seizoen nadert zijn einde. Na afloop van de meeste competities zullen de kampioenen promoveren. Bij ploegen die niet op het laagste niveau spelen, degradeert de laatste en veelal tevens de voorlaatste. Bij enkele competities beslist de nacompetitie over eventuele promotie, handhaving of degradatie.
Ons eerste team is volop in de strijd tegen degradatie verwikkeld en richt zich op een plaats in de nacompetitie, alhoewel er een minieme kans is op rechtstreekse handhaving. Zaterdag 2 heeft nog twee punten nodig om zeker te zijn van handhaving. Tegen concurrenten Rijsoord en Walcheren moet dit tot de mogelijkheden behoren. Zaterdag 3 speelt tijdens de laatste competitieronde tegen directe concurrent ASWH om een plek in de nacompetitie voor promotie naar de reserve 2e klasse. De ploeg van trainer/coach Wout van Dijk heeft aan een gelijkspel genoeg. JO19-1 is al in het bezit van een periodetitel en gaat vanaf 13 mei strijden om een plek in de 4e divisie. JO17-1 heeft nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie, maar is afhankelijk van de resultaten van de concurrentie.
De opzet van de nacompetitie is dit jaar iets gewijzigd, zodat pas de komende tijd duidelijkheid verkregen zal worden over de (mogelijke) tegenstanders. Bij de ploegen in de A-categorie (Zaterdag 1, 2, 3, A1, B1 en D1) wordt bij een gelijk aantal punten in de eindstand in de strijd om het kampioenschap of rechtstreekse degradatie een beslissingswedstrijd gespeeld. Gaat het om een plaats in de nacompetitie, dan beslist het doelsaldo. Bij de overige senioren wordt na een gelijke stand voor het kampioenschap een beslissingswedstrijd gespeeld op het terrein van het team met het beste doelsaldo. Bij de jeugd wordt er geen beslissingswedstrijd gespeeld. Hier is het doelsaldo doorslaggevend. Mochten er nog vragen zijn, richt u zich dan tot het secretariaat, e-mail: secretaris@vvpapendrecht.nl.

 

Thuistoernooien op 13 en 20 mei

VV Papendrecht organiseert dit jaar twee pupillentoernooien die gehouden worden op 13 en 20 mei. Vele ploegen komen dan naar het Slobbengors om het tegen onze voetballers op te nemen. Op zaterdag 13 mei komen namens VV Papendrecht JO13-2, JO11-2, JO11-4 en JO9-2 in de ochtend en JO11-1, JO11-6 en JO9-1 in de middag in actie. Een week later spelen JO13-3, JO11-3, JO9-4 en de Minipupillen in de ochtend en JO13-4, JO11-5 en JO9-3 in de middag. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de speelschema’s. Zodra ze klaar zijn, zullen ze gepubliceerd worden op onze mediakanalen. Na afloop zullen de deelnemers niet met lege handen naar huis gaan. Want iedereen is een winnaar!

 

Toernooien

De competitie loopt op haar einde en is voor sommige ploegen zelfs al afgelopen. Nog even en dan beginnen de toernooien weer. De toernooicommissie heeft ervoor gezorgd dat vrijwel elke jeugdploeg aan één of meerdere toernooien kan deelnemen. Het eerste toernooi is op zaterdag 13 mei. Het laatste toernooi is op tweede pinksterdag, maandag 5 juni. De lijst met toernooien staat op de website op de pagina toernooien  >>

Voor nadere informatie over de thuistoernooien kunt u contact opnemen met Yvonne van de Zande en Nelie Sterrenburg. Voor informatie over de uittoernooien voor de jeugd kunt u terecht bij Jeroen Lasschuit. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl

 

Lentebingo op 13 mei

Op zaterdag 13 mei wordt door het Activiteitenteam van VV Papendrecht onze traditionele Lentebingo georganiseerd. Iedereen is welkom, leden én niet-leden, jong en oud. De bingoavond wordt gehouden in onze verenigingskantine op sportpark Slobbengors aan de Industrieweg 3 te Papendrecht. De deuren gaan open om 19.00 uur. De Lentebingo start om 19.30 uur en gaat over 5 ronden plus de superronde. Elke ronde is verdeeld in drie delen, waarbij het gaat om achtereenvolgens de bovenste rij, de bovenste/onderste rij en de volle kaart. Tijdens de bingoavond worden dus 18 prijzen uitgedeeld inclusief de hoofdprijs, die tijdens de superronde valt. Voor 10 euro kunt u een boekje met bingokaarten kopen waarmee u de eerste 5 ronden kunt meedoen. Uiteraard zijn er ook per ronde losse loten te koop die 2 euro per stuk zijn. Het lot voor de superronde kost 5 euro. U kunt dan de hoofdprijs winnen die bestaat uit een kledingbon van modezaak Carrera Jeans Van de Voort. Onze dank gaat verder uit naar de overige sponsors die deze avond mogelijk hebben gemaakt, namelijk Intertoys Dordrecht Centrum, Grieks afhaalrestaurant Nefeli, Ron’s Bloemen- & Kadosjop, Shoeby Papendrecht, Club Kappers PapendrechtPannenkoekenhuis Frittella Papendrecht, IJssalon Gebo Gelato Papendrecht, Thermen Sauna Papendrecht, Bakkerij ’t Stoepje, Kippie Papendrecht, Kwalitaria Papendrecht, Beads & Fashion, Stroopwafelman (Markt) en Mijnhobbykraam (Markt). Uiteraard staan de koffie, thee en andere drankjes klaar. Verder wordt tussendoor voor wat lekkers gezorgd. We hopen velen van jullie te zien om er met zijn allen een gezellige avond van te maken!

Het A-Team

 

Theo Wolters Koninklijk Onderscheiden

Op woensdagochtend 26 april 2017 heeft burgemeester Moerkerke namens Koning Willem-Alexander onze secretaris Theo Wolters een lintje opgespeld. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Theo is al decennialang actief in de sportwereld en met name in de voetballerij. In de jaren 80 begon hij als verzorger bij achtereenvolgens VV Sliedrecht, RVVH en Deetos. Daarna ging hij bij VV Drechtstreek aan de slag als leider van zijn toen nog spelende zoon. Al snel daarna kwam hij als secretaris terecht in het bestuur bij VV Drechtstreek waar hij tot 2007 actief was. Na een jaar sabbatical werd hij in 2008 gevraagd als secretaris bij VV Papendrecht. Tot op de dag van vandaag vervult hij nog steeds deze rol binnen het bestuur. Tevens is hij verzorger van de vrouwenploeg, is hij scheidsrechter geweest en treedt hij namens de gemeente op als consul voor de velden. Daarnaast is hij lid van de regionale tuchtcommissie. Naast de voetballerij is hij ook nog eens actief als penningmeester voor de Vrienden van Stolpenhove. Gezien alle activiteiten die Theo heeft verricht, is het meer dan terecht dat hij nu een Koninklijke Onderscheiding ontvangen heeft.
Theo: van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de Nederlandse Ridderorde.

      


Geslaagd schoolvoetbaltoernooi

In 2017 was het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi op dinsdag 25 april. Ook deze keer was het georganiseerd door VV Papendrecht. Het was weliswaar aan de koude kant met af en toe een buitje, maar de zon brak regelmatig door en dat vergoedde veel. Het maakte de vele honderden kinderen en supporters allemaal niet uit. Ze hadden veel plezier op het Slobbengors waar talrijke VV Papendrechters actief waren om alles in goede banen te leiden. Na de wedstrijden werden de winnaars bekendgemaakt en de bekers uitgedeeld. De winnaars zijn:

A-poule, groep 1: ‘t Kofschip Zuidkil.
A-poule, groep 2: ‘t Kofschip De Wielen.
B-poule, groep 3 en 4: Prins Florisschool.
C-poule, groep 5en 6: De Viermaster.
D-poule, groep 7 en 8: Prins Florisschool.

De winnaar van afdeling C (groep 5 en 6), De Viermaster, gaat op 17 mei naar de regiofinale in Roosendaal. De winnaar van afdeling D (groep 7 en 8), de Prins Florisschool, gaat naar de regiofinale in Papendrecht die plaatsvindt bij VV Papendrecht. Veel succes. De 58e editie van het schoolvoetbal is op dinsdag 1 mei 2018. Tot dan!

 

Ook Zaterdag 5 is kampioen!!!

Ook Papendrecht 5 heeft de titel weten te veroveren. Jaren was toe geleefd naar dit moment. Op zaterdag 22 april 2017 was het dan zover. Zaterdag 5 versloeg in Dordrecht Oranje Wit met 0-3, waardoor twee speelronden voor het einde de titel binnen is. Van de 20 gespeelde competitiewedstrijden werden er liefst 18 in winst omgezet. Voor velen was het hun eerste kampioenschap in hun voetbalcarrière. Gefeliciteerd mannen!

 

MO17-1 is kampioen!!!

Papendrecht MO17-1 heeft op zaterdag 22 april zonder zelf te spelen de titel gepakt in de eerste klasse. Hedel MO17-1, de nummer twee uit de stand, verloor verrassend waardoor de ploeg van Maikel Blom, Thomas van der Kaap en Dragan Dubajic één competitieronde voor het einde niet meer te achterhalen is. MO17-1 is nog ongeslagen in de voorjaarscompetitie en heeft 5 van de 7 gespeelde wedstrijden in winst weten om te zetten. Het doelsaldo is 32 – 15. Gefeliciteerd meiden met het behaalde kampioenschap!

 

Gezellige meidenavond

De coördinatoren en begeleiders van de meisjesafdeling vonden het weer eens tijd voor een gezellig samenzijn. Daarom organiseerden ze in onze kantine een Griekse avond voor alle speelsters van de meisjesteams inclusief alle trainers en leiders. Jeroen Lasschuit had voor Grieks eten en patat gezorgd en had een lopend buffet besteld bij het Griekse afhaalrestaurant Nefeli. Net als binnen het veld hadden de meisjes het erg gezellig onder elkaar.

    

De prestaties van de meisjesteams zijn uitstekend. Zo is MO17-1 onlangs kampioen geworden. MO15-1 zit in de halve finale van de KNVB-beker en staat in de competitie in de top drie. MO15-2 heeft het wat zwaarder maar is zo’n hecht team. We zijn heel trots op deze meiden, een voorbeeld!!! De meiden hebben vanuit de club het drinken voor hun rekening genomen en daar willen we ze graag voor bedanken!

    

    

 

543 euro dankzij Rabo ClubkasRun

Op donderdagavond 20 april 2017 werd in Papendrecht de 23e editie van de Rabo ClubkasRun gehouden. Alle deelnemers werkten één of meerdere malen door sportpark Oostpolder het uitgezette parcours af van 2,5 km. Ze werden toegejuicht door een grote schare supporters. Na afloop werden alle lopers, die met elkaar liefst 7915 kilometer aflegden, door de organisatie getrakteerd op popcorn en een drankje. Namens VV Papendrecht deden 199 mensen mee. Ze haalden bij elkaar € 543,00 op. Dit geld is bestemd voor onze jeugdafdeling. We willen iedereen bedanken die bijgedragen heeft aan het binnenhalen van dit mooie geldbedrag.

 

JO17-2 is eveneens kampioen!!!

Met JO17-2 heeft VV Papendrecht een nieuwe kampioen in huis. Doordat de achtervolgers punten hebben laten liggen is de ploeg met nog twee speelronden te gaan niet meer in te halen door de concurrentie inclusief JO17-3 dat in dezelfde poule uitkomt. Dat B2 de meer dan terechte kampioen is blijkt wel uit het feit dat het team in 2017 alle voetbalwedstrijden gewonnen heeft. U bent op zaterdag 29 april van harte welkom op het Slobbengors wanneer de kampioenen hun titel uitgebreid gaan vieren. Vanaf 12.30 uur werken ze hun laatste thuiswedstrijd van het voorjaar af. Klasse mannen, gefeliciteerd!

 

Schrijf je in voor Neymar Jr’s Five

Neymar JR’s Five is het wereldwijde vijf-tegen-vijf voetbaltoernooi van de sterspeler van Barcelona, waaraan meer dan 70.000 voetballers uit 53 landen meedoen. Alle voetballers tussen de 16 en 25 jaar kunnen zich kosteloos inschrijven met een ploeg die uit minimaal 5 en maximaal 7 spelers dient te bestaan. In Nederland worden vijf kwalificatietoernooien georganiseerd:

– Zaterdag 27 mei: Sportclub Excelsior te Rotterdam.
– Zondag 28 mei: Voetbalvereniging SML Arnhem.
– Zaterdag 3 juni: Footy Amsterdam.
– Zaterdag 10 juni: Indoor Soccer Centre Groningen.
– Zondag 11 juni: RKVV Brabantia Te Eindhoven.

De 32 beste teams plaatsen zich voor de Nederlandse finale op zondag 18 juni in Utrecht. Het winnende team gaat naar de World Final in Brazilië waarbij je met Neymar op het veld komt te staan. Hoe gaaf zou het zijn als daar Papendrechters bij zouden zijn. Dus stel een team samen en schrijf je in  >>

 

Nieuws over het complex

De afgelopen tijd zijn wederom de nodige werkzaamheden op het Slobbengors verricht. Zo zijn aan het nieuwe park twee waterpartijen toegevoegd: een sloot langs de rivierdijk en een vijver achter veld vier. Half mei worden de bouwhekken weggehaald en wordt een start gemaakt met het plaatsen van hekken rond het park en dus langs onze velden 2, 3, 4 en 6.

    

Tussen de velden 3 en 4 zijn twee plaatsjes gemaakt waar de verplaatsbare doelen neergezet moeten worden als ze niet nodig zijn. Dit gaat ook gebeuren bij veld 2. Tot slot is het nodige onderhoud aan onze velden gepleegd.

    

    

 

21e Weekbrief van seizoen 2016-2017  (19 april 2017)

De 21e Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘JO9-2 eerste kampioen van 2017!!!’, ‘Ook JO11-1 is kampioen’, ‘Donderdagavond 20 april: Rabo ClubkasRun’, ‘Inschrijven Tentenkamp’, ‘Vrijwilliger van de Maand Claudia den Ouden’, ‘Toernooicommissie’, ‘Druk bezochte Spring Break Party’, ‘Schoolvoetbal op dinsdag 25 april’ en ‘JO19-1 pakt periodetitel’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Inschrijven Tentenkamp

De Jeugdcommissie en de Activiteitencommissie willen ook dit jaar op ons sportcomplex het tweedaagse Tentenkamp organiseren voor alle D-, E- en F-pupillen en wel op woensdag 24 en donderdag 25 mei. Het Tentenkamp kan alleen doorgaan bij voldoende inschrijvingen van zowel jeugdleden als vrijwilligers. We hopen daarom op grote belangstelling. Opgeven kan met behulp van het inschrijfformulier dat af te halen is in de Commissiekamer. De kosten bedragen €5,00 per kind, te betalen bij inlevering van het ingevulde inschrijfformulier. We slapen in tenten of, bij slecht weer, in de kleedkamers. Maar als je liever thuis slaapt, kan dat natuurlijk ook. Pas als het Tentenkamp definitief doorgaat, zal het precieze programma bekendgemaakt worden. Neem voor meer informatie contact op met de Jeugdcommissie: jeugd@vvpapendrecht.nl

 

Ook JO11-1 is kampioen!!!

JO11-1 heeft op zaterdag 15 april zonder zelf te spelen het kampioenschap binnengesleept. Onze dorpsgenoten van Drechtstreek behaalden in Dordrecht een gelijkspel tegen concurrent Oranje Wit JO11-2, waardoor de achtervolgers de ploeg van trainers Mark Schreurs en Maikel Blom en leider Thomas van der Kaap niet meer kunnen achterhalen. Een knappe prestatie van Papendrecht dat in 2017 nog ongeslagen is en liefst 5 van de tot nu toe 7 gespeelde wedstrijden in de voorjaarscompetitie heeft gewonnen. Met 21 doelpunten voor en slechts 6 tegen heeft de ploeg bovendien veruit het beste doelsaldo. Martin, Terrence, Rayan, Jason, Femke, Tijs, Bjorn, Tarik, Floris, Huib en Jelte: van harte gefeliciteerd!!!

 

JO9-2 eerste kampioen van 2017!!!

Wie had dat gedacht na de 1-4 nederlaag tegen Drechtstreek F6 in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Maar daarna verloren we geen wedstrijd meer, sterker nog, alles werd gewonnen op een gelijkspel na, 1-1 tegen nummer 2 Drechtstreek F6. Op paaszaterdag 15 april speelde F2 op het Slobbengors de kampioenswedstrijd tegen ASWH F4. De ploeg van trainer Dennis en leider Arie begon behoorlijk nerveus aan het duel. Dat zagen we ook terug in de wedstrijd. De bal wilde er maar niet in. We waren duidelijk beter, maar de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Wat zou betekenen dat we zouden moeten wachten tot zaterdag 6 mei om tijdens onze laatste competitiewedstrijd tegen De Alblas F3 de titel te kunnen pakken. Dat zou een domper zijn geweest, aangezien onder andere de bekers al besteld waren voor deze kampioenswedstrijd. Vlak voor tijd werd nog een enorme kans gemist door Valentino die hij normaal niet zou missen. Toch weer die spanning die om de hoek kwam kijken. Op het andere gedeelte van het veld was de wedstrijd van F1 al geëindigd. Onze wedstrijd kon dus ieder moment afgefloten worden. Maar dan, wonder boven wonder, viel het doelpunt toch nog en wel in de laatste halve minuut van de wedstrijd. De dik verdiende treffer was van Finn. De spelers, trainer, leider en vele supporters gingen allemaal uit hun bol. Direct daarna klonk het eindsignaal en was F2 kampioen! Pascal, Michael, vader Michael en Gerrit: super dat jullie deze ploeg wilden trainen als Dennis verhinderd was. Lorenzo, Matteo, Riyad, Natnael, Vincent, Finn, Wesley, Joah en Valentino: gefeliciteerd jongens met het behalen van dit kampioenschap!

 

Vrijwilliger van de Maand Claudia den Ouden

De Vrijwilliger van de Maand april is Claudia den Ouden – Broersma. Claudia loopt al aardig wat jaartjes rond op de club en is met name actief voor onze meisjes/vrouwenafdeling. Ze kwam jarenlang uit voor Vrouwen 1. De laatste jaren heeft ze de nodige meisjesgroepen begeleid en met veel succes. Zo werd ze eind 2015 najaarskampioen met MB1. Dat ze geliefd is blijkt wel uit het feit dat bij haar bruiloftsfeest op 1 juli 2016 ‘haar’ meiden in groten getale aanwezig waren. Dit seizoen staat de enthousiaste trainster samen met Irma Korver aan het hoofd van MO15-1 dat in de stand in de top drie staat. Al met al is Claudia een actief lid dat de titel van Vrijwilliger van de Maand dik verdiend heeft inclusief de bijbehorende bos bloemen van onze sponsor Ron’s Bloemen- & Kadosjop.

 

Toernooicommissie

Het einde van de competitie is in zicht. Sommige teams strijden nog voor het kampioenschap of om de nacompetitie te halen. Om het voetbalseizoen af te sluiten worden bij veel clubs toernooien georganiseerd, zo ook bij voetbalvereniging Papendrecht. Op twee zaterdagen, te weten 13 en 20 mei, zal het weer een drukte van belang zijn op de club. Vrijwel alle pupillenteams zullen verspreid over deze dagen een ochtend of een middag lekker tegen leeftijdsgenoten wedstrijdjes gaan voetballen. Op de website staat de lijst met alle toernooien  >>
De toernooicommissie, bestaande uit Nelie Sterrenburg, Yvonne van der Zande en Jeroen Lasschuit, zorgt ervoor dat vrijwel elke jeugdploeg aan één of twee toernooien kan deelnemen. De dames zorgen voor de organisatie van de thuistoernooien en Jeroen zoekt voor ieder team een uittoernooi. Samen hopen ze op een mooie afsluiting van het voetbalseizoen. Voor meer informatie kunt u met hen contact opnemen, bijvoorbeeld per e-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Druk bezochte Spring Break Party

Wat een weer was het zaterdag 8 april, een dag om van te genieten! Mensen die zich niet goed hadden ingesmeerd of voorbereid tegen de zon, zag je in de avond met verbrande gezichten rondlopen. Helaas speelde ons eerste gelijk, maar wel tegen de nummer 3. Zoals een wijs man ooit zei: ”Wij moeten nu alles zetten op het feit, dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen”. De kantine was zelfs gesloten om het terras van VV Papendrecht, het Rood-Zwarte Plein, volledig te benutten. In het midden was zand neergelegd en er was zelfs een zwembadje voor de kinderen. De parasols waren uitgeklapt, de picknicktafels verspreid en de loungeset was buiten gezet. De drankjes werden buiten geschonken, mede dankzij een buitenbar, en Johan en Astrid maakten heerlijke broodjes hamburgers, braadworsten en broodjes bal. Het was een mooie en gezellige dag waarbij het mooie weer optimaal is benut. Wij hopen dat iedereen net zo genoten heeft als wij! Tot slot willen wij de bar- en keukenvrijwilligers ontzettend bedanken voor hun harde werken en inzet. Zonder hen zijn dit soort festiviteiten niet mogelijk!

 

Schoolvoetbal op dinsdag 25 april

Het schoolvoetbaltoernooi wordt dit jaar voor de 57e maal georganiseerd. Het toernooi, dat opnieuw bij VV Papendrecht plaatsvindt, wordt in zijn geheel afgewerkt op dinsdag 25 april 2017. Dit jaar wordt bij het basisonderwijs voor het eerst gespeeld in 5 afdelingen.

Afdeling A1: groep 1; 4 tegen 4 op het minipupillenveld.
Afdeling A2: groep 1 en 2; 7 tegen 7 op een half veld.
Afdeling B: groep 3 en 4; 7 tegen 7 op een half veld.
Afdeling C: groep 5 en 6; 7 tegen 7 op een half veld.
Afdeling D: groep 7 en 8; 11 tegen 11 op een heel veld.

Deze keer doen 40 teams van 9 scholen mee. In een ploeg kunnen zowel jongens als meisjes zitten. Er zijn geen aparte meisjesteams. Ongeveer 350 kinderen zullen op de velden van het Slobbengors aan het voetballen zijn. De kantine is de gehele dag geopend. Het is een gewone werkdag voor Fokker. Dat betekent dat het aantal beschikbare parkeerplaatsen beperkt zal zijn. Kom daarom bij voorkeur lopend of op de fiets, of laat de kinderen zoveel mogelijk met elkaar meerijden. Zet de fiets (op slot!) in de daarvoor bestemde fietsenstalling. Plaats geen fietsen voor het toegangshek. Dit moet vrij blijven voor de eventuele komst van hulpdiensten als politie, ambulance of brandweer.

 

VOG en vertrouwenspersoon

De sportwereld is de afgelopen tijd nogal negatief in het nieuws geweest met betrekking tot intimidaties, discriminaties en ongewenste intimiteiten. Niet de berichten waar we op zitten te wachten. Helemaal voorkomen is helaas niet mogelijk. Wel hebben we binnen onze vereniging een beleid om het zoveel mogelijk uit te sluiten. Zo moet iedereen die met jeugd of G-voetbal te maken heeft in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze verklaring wordt afgegeven door het Ministerie van Justitie en is voor leden van VV Papendrecht gratis aan te vragen. Meer informatie hierover staat op onze website  >>
Verder beschikt VV Papendrecht over een vertrouwenspersoon. Dat is Danielle Bouter (foto), kindercoach en eigenaar van Kidscoaching Papendrecht. Op het moment dat een probleem speelt met iets of iemand binnen de club en u er samen met de coördinator niet uitkomt, kan haar hulp ingeroepen worden. Ze zal een luisterend oor bieden en op zoek gaan naar een acceptabele oplossing. Het kan ook zijn dat er iets speelt in het leven van uw kind wat belangrijk is voor trainers en begeleiders om te weten. Mocht u het moeilijk vinden om bij hen uw verhaal te doen, dan kunt u haar vragen om hierbij te helpen. Ze zal de begeleiding adviseren zonder uw vertrouwen te schaden.

 

20e Weekbrief van seizoen 2016-2017  (5 april 2017)

De twintigste Weekbrief van het seizoen 2016-2017 is naar de abonnees verzonden. Deze bevat naast vaste onderdelen als het wedstrijdprogramma voor de komende twee weken, wedstrijdverslagen en Pupil en Team van de Week, de volgende artikelen: ‘VV Papendrecht-Voetbalkrant 2017 is uit’, ‘Rabo ClubkasRun op 20 april’, ‘PapendrechtLegends op 7 april’, ‘Trainers gezocht voor jeugdkeepers en JO15-1’, ‘Zeer geslaagde Kinderbingo’ en ‘Dineren voor Duchenne enorm succes’. De Weekbrief komt tweewekelijks uit. U kunt zich aanmelden als abonnee door op de website naar de pagina Weeknieuws te gaan en daar uw e-mailadres en eventueel uw naam in te vullen. Op die pagina staan tevens artikelen over voetbalvereniging Papendrecht die in het Papendrechts Nieuwsblad verschenen zijn.

 

Trainers gezocht voor jeugdkeepers en JO15-1

VV Papendrecht is momenteel hard aan het werk om de technische staf voor de jeugdgroepen voor het komende seizoen in orde te maken. Voor veel ploegen zijn de begeleiders al vastgelegd, maar voor sommige groepen is dat nog niet het geval. Zo zijn we nog op zoek naar mensen die onze jeugdkeepers willen trainen en naar een trainer-coach voor JO15-1. Hebt u interesse om volgend seizoen de C1-junioren of een ander team te begeleiden, neem dan contact op met Jacco Hessing, Hoofd Jeugdopleidingen. Wilt u aan de slag met de jeugdkeepers, neem dan contact op met Technisch Coördinator Richard Lokenberg. E-mail: jeugd@vvpapendrecht.nl.

 

Dineren voor Duchenne goed voor 5600 euro!

Op zondag 2 april was het een drukte van belang in het clubhuis van de rood-zwarten. Maar liefst 83 gasten hadden zich aangemeld voor een viergangendiner. Iedere deelnemer had een plaats gekocht aan één van de fraai gedekte tafels en de opbrengst van de dag kwam ten goede aan het goede doel.

    

    

Voetbalvereniging Papendrecht steunt al jaren de Stichting On Wheels en de Stichting Duchenne Parent Project. De naam van Duchenne Parent Project prijkt sinds dit seizoen zelfs op de shirts van alle jeugdspelers. Om beide stichtingen nogmaals een (financieel) hart onder de riem te steken werd voor de tweede keer in successie Dineren voor Duchenne georganiseerd.

      

Het diner werd, samen met een aantal sponsors, geheel belangeloos verzorgd door vrijwilligers van onze club, met Chef Marc de Groen als belangrijkste man. Hij leefde zich helemaal uit in de keuken met een aantal culinaire hoogstandjes als resultaat. Voorafgaand aan het diner werd gezamenlijk op een groot scherm gekeken naar de topper Ajax-Feyenoord. Het diner werd muzikaal sfeervol omlijst door de muzikanten van House of Drums.

    

Aan het eind van de avond kon voorzitter Bram Blom beide Stichtingen een cheque van € 2.800,- overhandigen. Een geweldig resultaat van een geweldige avond!

    

    

 

Donderdagavond 20 april: Rabo ClubkasRun

Om elke vereniging een extra financiële meevaller te bezorgen organiseert Rabobank Drechtsteden ook in 2017 de jaarlijkse ClubkasRun, deze keer op donderdag 20 april bij AV Passaat / PKC, sportpark Oostpolder, Andoornlaan 38. Iedereen kan rondjes rennen of lopen en daarmee een extraatje verdienen voor de clubkas. Hoe werkt het?

– Je kunt alleen meedoen met een deelnameformulier met ons verenigingsnummer.
– Eén formulier per persoon.
– Met het formulier kan alleen geld verdiend worden als er minimaal 2 stempels op staan: een rode en een blauwe (2½ km).
– Aanvang 1e wedstrijd tot 15 jaar: 18.30 uur, deelnemers lopen maximaal 2 rondes, dus maximaal 2 rode en 2 blauwe stempels.
– Aanvang 2e wedstrijd vanaf 15 jaar: 19.30 uur, deelnemers lopen maximaal 4 rondes, dus maximaal 4 rode en 4 blauwe stempels.
– Vooraf inschrijven is niet nodig.

Het geld dat opgehaald wordt met de Rabo ClubkasRun is bestemd voor de jeugdafdeling van VV Papendrecht. Dus doe mee!